Арестуваха лидер на ДСБ заради паметника на Дядото

Паметникът на основателя на БСДП в Благоевград осъмна боядисан като Дядо Мраз

Димитър Благоев - Дядо... Мраз

Паметникът на основателя на БСДП в Благоевград осъмна боядисан като Дядо Мраз

10 неща, без които ще бъдем по-щастливи

От кои свои навици можете да се откажете още днес

    


Роджър Федерер очаква трето дете

/КРОСС/ Световната тенис звезда Роджър Федерер обяви в социалната мрежа Twitter, че със съпругата си Мирка очакват още едно дете, което ще се роди през 2014 година. Двойката вече има две момиченца - близначки. „Мирка и аз сме много щастливи да споделим новината, че двете ни дъщери ще се превърнат в по-големите сестри през 2014 година", сподели щастливият Роджър Федерер в социалната мрежа.  

Ракети улучиха посолството на САЩ в Кабул

Две ракети, изстреляни от талибани, паднаха днес на територията на американското посолство в Кабул, но няма жертви, макар че инцидентът повдига въпроси за сигурността в афганистанската столица.

Ректорът на Югозападния университет мисли да прекрати окупацията с полиция

Ректорът на Югозападния университет е решен да се обърне към полицията по въпроса с продължаващата окупация.

Най-вероятно ще се обърна към органите на МВР, защoто тези млади хора не се вписват в ситуацията на 15-те хиляди студенти, които са на друго становище.
Това заяви ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев пред bTV.

Студентите-окупатори от Юго Ректорът на Югозападния университет е решен да се обърне към полицията по въпроса с продължаващата окупация. Най-вероятно ще се обърна към органите на МВР, защoто тези млади хора не се вписват в ситуацията на 15-те хиляди студенти, които са на друго становище. Това заяви ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев пред bTV. Студентите-окупатори от Юго

Пребиха опозиционна журналистка близо до Киев

/КРОСС/ Неизвестни лица днес жестоко пребиха украинската опозиционна журналистка и проевропейска активистка Тятяна Черновил в района на селището Гора, което се намира между Киев и Бориспол, съобщи BBC. „По предварителни данни на полицията Черновил е пътувала със собствения си автомобил и внезапно е била засечена от друга кола, от която са излезли няколко мъже. Неизвестните нападатели са извадили журналистката от колата, пребили са я и след това са я хвърлили край пътя", съобщи МВР на Украйна. Президентът на страната Виктор Янукович вече поиска да се предприемат всички мерки за разследване на нападението срещу журналистката.  

8 катастрофи и един пострадал през изминалото денонощие във Варна

Едно тежко пътно произшествие е регистрирано през изминалото денонощие във Варна и региона, съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният служител в КАТ „Пътна полиция” в града. При катастрофата е пострадал един човек, като той е с контузии, без опасност за живота.

Локализиран е пожарът в местността ”Танчовица” на Витоша

Локализиран е пожарът в местността ”Танчовица” на Витоша. На мястото вече няма огън, но все още се издига пушек. На място на пожара освен екип на пожарната са и доброволци от с. Кладница и представители на лесничейството. Работи се по окончателното погасяване на пожара. Около 100 декара е засегнатата от огъня територия. Сигналът за задимяване близо до местността ”Танчовица" беше получен вчера. Пристигналите екипи са установили, че горят сухи треви и храсти. При пожара няма пострадали.

Ректорът на ЮЗУ решен да прекрати окупацията с полиция

Ректорът на Югозападния университет е решен да се обърне към полицията по въпроса с продължаващата окупация.

Най-вероятно ще се обърна към органите на МВР, защoто тези млади хора не се вписват в ситуацията на 15-те хиляди студенти, които са на друго становище.
Това заяви ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев пред bTV.

Студентите-окупатори от Юго Ректорът на Югозападния университет е решен да се обърне към полицията по въпроса с продължаващата окупация. Най-вероятно ще се обърна към органите на МВР, защoто тези млади хора не се вписват в ситуацията на 15-те хиляди студенти, които са на друго становище. Това заяви ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев пред bTV. Студентите-окупатори от Юго

Иво Ангелов: Доказах, че съм номер едно

Иво Ангелов заслужаваше да е спортист на България за тази година. Това заяви треньорът на световния ни шампион по борба Армен Назарян. Той гостува в сутрешния блок на bTV заедно с Ангелов. "Иво заслужаваше наградата. Аз никога не съм стигал до нея, но се радвам за него", коментира Назарян."Тази година доказах, че съм номер 1. На 26-и пак съм на тренировка. Не спазвам диета, но гледам да избягвам някои храни - не ям мазно, не пия газирано", коментира Ангелов.Шампионът сподели, че е присъствал на раждането на дъщеря си. "Дъщеря ми Яна се роди на 1 януари, всичко стана много бързо"."Той беше зад една стена и ми казваше какво се случва. Гледах към него и той ми казваше какво ще стане. Той беше първият човек, който я видя. Не знам дали през годината се събира...

В планините условията за туризъм са добри

/КРОСС/ Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст. По високите части на планините температурите са отрицателни, на места е ветровито и облачно. По билата също духа силен вятър. Работят зимните съоръжения на Пампорово, Чепеларе, Боровец и Витоша, а през изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи.  

Подаръците на Коледа са стара християнска традиция


Подаръците за Коледа са стара християнска традиция, свързана с най-големия подарък, който Бог прави на хората - Себе Си в лицето на Христос, а с това - прощение на греховете и вечен живот. Това разказва богословът Милчо Найденски, цитиран от БТА.

Свързана е и с подаръците на мъдреците от изток за въплътилия се Бог - злато, ливан и смирна. Те имат дълбоко символично значение. Златото символизира Иисусовата царственост. Ливанът (благовоние, тамян) представя Иисус като ходатай...

Уволниха хирург, сложил инициалите си върху пациент

/КРОСС/ Британски хирург Саймън Брамхъл бе уволнен от работа, заради подозрения, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, цитирани от Агенция Франс Прес. По време на операцията Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, чрез аргон е написал "СБ" на черния дроб на пациент, на който направил трансплантация. Разкритието било направено от негов колега. "Поради обвиненията за професионална грешка Университетската болница в Бирмингам временно отстранява свой хирург, докато тече вътрешно разследване", съобщиха властите, без обаче да уточняват самоличността на хирурга, нито причините за отстраняването му.  

Колко време отнема промяната?

Членството в ЕС не доведе до очакваните промени в България, пише New York Times в свой анализ

    


Проф. Мирчев: Има много неистини в оплакванията на окупаторите в ЮЗУ

/КРОСС/ Студентите-окупатори от Югозападния университет в Благоевград са написали редица неистини в писмото си от преди дни, в което проплакаха, че ректорът ги бил заключил, заяви ректорът на университета, проф. Иван Мирчев пред bTV. Една от изречените неистини е, че им е пращана полиция. „Някой трябва да прави разлика между полиция и СОТ. Полиция може да влезе по искане на ректора, но аз не съм правил такова", отсече той. Проф. Иван Мирчев обаче призна, че най-вероятно ще се обърне към органите на МВР, защото тези млади хора не се вписват в ситуацията на 15-те хиляди студенти, които са на друго становище. Някой трябва да носи отговорност за някои неща и когато ректорът носи отговорност за тази публично- държавна собственост, сигурно и полицията трябва да се намеси, закани се ректорът на ЮЗУ. Проф. Иван Мирчев отново обясни, че да си заключен означава да си затворен в пространство, което не можеш да напуснеш, а в случая не е така. С моя заповед са заключени всички 8 сгради на ЮЗУ. Тя се издава минимум от 5 години, като целта е единствено икономии на парно, ток, телефони и вода, заяви ректорът на ВУЗ-а. Той разясни на окупаторите, а и на всички останали, че заповедта му за затваряне на университета е от 19-ти, а не от 23-ти декември, както те лъжат в съобщението си в социалната мрежа. Нищо не се е променило, заяви ректорът и обясни, че още преди празниците всеки от студентите води нормален живот

19 ранени при катастрофи

В страната са станали общо 15 пътнотранспортни произшествия

Папа Франциск отслужи първата си меса по случай Рождество Христов

Папа Франциск отслужи първата си меса по случай Рождество Христово в Рим. Светият отец възвести раждането на Исус Христос на хилядите вярващи, събрали се на площад "Свети Петър" във Ватикана и на милионите католици по света.

Хирург сложи инициалите си върху черния дроб на пациент, уволниха го

Британски хирург бе уволнен от работа по подозрения, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, цитирани от Франс прес. 

По време на операцията Саймън Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, е написал "СБ" на черния дроб на пациент, на който направил трансплантация. 

За целта той използ Британски хирург бе уволнен от работа по подозрения, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, цитирани от Франс прес. По време на операцията Саймън Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, е написал "СБ" на черния дроб на пациент, на който направил трансплантация. За целта той използ

Уволниха хирург, сложил инициалите си върху черния дроб на пациент

Британски хирург бе уволнен от работа по подозрения, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, цитирани от Франс прес. 

По време на операцията Саймън Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, е написал Британски хирург бе уволнен от работа по подозрения, че е изписал инициалите си на черния дроб на свой пациент, съобщават британски медии, цитирани от Франс прес. По време на операцията Саймън Брамхъл, който работи в държавна болница в Бирмингам, е написал "СБ" на черния дроб на пациент, на който направил трансплантация. За целта той използ

Паметникът на Димитър Благоев в Благоевград осъмна като Дядо Мраз

Паметникът на Димитър Благоев, патрон на Благоевград и основател на Българската социалдемократическа партия, осъмна тази сутрин боядисан като Дядо Мраз, съобщи БГНЕС.

Паметникът, намиращ се между Драматичния театър и Общината, е боядисан в червено. Брадата е боядисана в бяло, а под името му пише "Дядо Мраз".


Яя Туре: Барселона се страхува от Сити

"Ние играем фантастичен футбол и до 2 години ще бъдем №1 в света", казва халфът

    


Жестоко пребиха журналистка на пътя край Киев

Пребиха жестоко опозиционна журналистка край Киев.

Ранобудните: С окупацията започна освобождаването на узурпирана България

/КРОСС/ "Здравейте! Как сте! Благодаря, че ви има!". Така започва коледното послание на "Ранобудните студенти", качено в профила им във Facebook. "Спомняте ли си как преди време окупирахме най-голямата аудиторията в Университета? Тогава започна освобождаването на узурпирана България. С действията си търсехме възможност, надежда, не само за държавата ни, но и за човечеството, а вашите очаквания ни дадоха отговорност. Дойде редът на нашето поколение да проговори, да иска, да демонстрира. Това са децата на прехода." се казва още в съобщението на Ранобудните. Всички искаме бъдеще в България, настояваме за човещина, солидарност и морал. Не искаме лъжи и корупция и празнословие, гласи още то. Вижте и цялото послание на студентите: video:http://www.youtube.com/watch?v=RZlHU7NEAmI   Снимка: Булфото, всички права запазени 

Кола се преобърна в река, 2 девойки са в болница

Две момичета пострадаха в катастрофа с БМВ край Гоце Делчев, съобщи struma.bg. 

Инцидентът стана към 1:30 часа тази нощ. Шофьорката натиснала педала на газта, изпуснала контрол върху автомобила и се гмурнала с колата в реката. 













































Две момичета пострадаха в катастрофа с БМВ край Гоце Делчев, съобщи struma.bg. Инцидентът стана към 1:30 часа тази нощ. Шофьорката натиснала педала на газта, изпуснала контрол върху автомобила и се гмурнала с колата в реката.

2 момичета в болница, колата им се преобърна в река

Две момичета пострадаха в катастрофа с БМВ край Гоце Делчев, съобщи struma.bg. 

Инцидентът стана към 1:30 часа тази нощ. Шофьорката натиснала педала на газта, изпуснала контрол върху автомобила и се гмурнала с колата в реката. 













































Две момичета пострадаха в катастрофа с БМВ край Гоце Делчев, съобщи struma.bg. Инцидентът стана към 1:30 часа тази нощ. Шофьорката натиснала педала на газта, изпуснала контрол върху автомобила и се гмурнала с колата в реката.

Финдо се изфука с нов татус

Фитнес инструкторът Станислав Илиев-Финдо, който се изяви BIG Brother All Stars 2013, се изфука във Фейсбук с нова татуировка.

Условията за туризъм в планините са добри


Условията за туризъм в планините са добри, съобщава агенция "Фокус", като се позовава на данни от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

По високите части на планините температурите са отрицателни, на места е ветровито и облачно. По билата също духа силен вятър. От Планинската спасителна служба съветват туристите да имат предвид това.

Работят зимните съоръжения на Пампорово, Чепеларе, Боровец и Витоша. През изминалото денонощие не е имало инциденти с...

На Коледа условията за туризъм в планините са добри


Условията за туризъм в планините са добри, съобщава агенция "Фокус", като се позовава на данни от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

По високите части на планините температурите са отрицателни, на места е ветровито и облачно. По билата също духа силен вятър. От Планинската спасителна служба съветват туристите да имат предвид това.

Работят зимните съоръжения на Пампорово, Чепеларе, Боровец и Витоша. През изминалото денонощие не е имало инциденти с...

Клинт Демпси отново на Крейвън Котидж

Футболистът на "Сиатъл", Клинт Демспи, отново ще облече фланелката на "Фулъм". Атакуващият полузащитник се завръща в тима под наем, за да помогне на Бербатов и компания да излязат от кризата.  "Фулъм" информира за трансфера на своята Туитър страница. Демпси ще играе на "Крейвън Котидж" за 2 месеца.  Както е известно, той игра за "котиджърс" в периода 2007 - 2012-а година, като вкара цели 60 гола във всички състезания. По време на престоя на Демпси в "котиджърс" те бяха постоянно в първата половина на таблицата във Висшата лига, както и успяха да достигнат до финал за Купата на УЕФА. Демпси се превърна в един от най-добрите играчи на "Фулъм", а през миналото лято направи неуспешен трансфер в ...

Във Вашингтон простреляха Дядо Коледа

Докато разнася подаръци в югоизточен Вашингтон преоблеченият като Дядо Коледа Ксавиер Хоукинс е прострелян в гърба с въздушен пистолет-играчка от неизвестен извършител, съобщи Си Би Ес 7, предаде БГНЕС. Парадоксът е, че Хоукинс е разнасял коледни пакети с храна за бездомници в столицата на САЩ. "Нещо ме парна, ето тук, после усетих болката", разказва пред репортерите гръмнатият Дядо Коледа. "Гадна новина, но не ме изненадва на фона на това, което виждаме всеки ден тук", коментира пред Си Би Ес жителят на югоизточен Вашингтон Ташърн Ричардсън. "Късмет, че не беше истинско оръжие и че никой друг не пострада", казва Хоукинс. "Срамота е да стреляш по Дядо Коледа", споделя пред медиите свидетелят на инцидента Джей Ди Браун. След като прострелян...

Борисов: Дано и на държавата се падне паричката

/КРОСС/ Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа Facebook, че паричката от коледната питка се е паднала на него. "С дъщеря ми Венета на Бъдни вечер. Паричката се падна на мен.  Да сте ми живи и здрави и много щастливи. Желая ви обич и спокойствие. Нека бъдем по-сплотени и милосърдни. Весели празници! Дано и на държавата се падне паричката", това написа бившият премиер във Facebook, където хиляди харесаха публикуваната от него снимка и пожелание.  

Великобритания се бори с наводненията

Река Моул е на ръба да прелее. Над 75 000 домакинства нямат електричество и посрещнаха коледните празници на тъмно

    


Дядо Коледа вече раздаде близо 6 млрд. подаръци

/КРОСС/ Дядо Коледа продължава обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца.До момента са раздадени близо 6 млрд. подаръци, сочат данните на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, което следи пътя на белобрадия старец, пише Труд. Очаква се пътешествието на Дядо Коледа да завърши съвсем скоро на западното американско крайбрежие. Според НОРАД, пътуването на Дядо Коледа е минало без сериозни проблеми и произшествия. Северноамериканското военновъздушно-космическо командване уточни, че прецизното проследяване на впряга на Дядо Коледа се осъществява чрез засичане на топлинни сигнали от носа на елена-водач Рудолф. Тази година НОРАД изпрати и ескорт от изтребители при навлизането на Дядо Коледа в канадското въздушно пространство. Редица организации негодуваха, защото децата оставали с притеснението, че някой иска да навреди на белобрадия старец и той има нужда от военна защита. От военновъздушно-космическо командване успокоиха, че бойните самолети просто помагат на Дядо Коледа при влизането му в Северна Америка.  

Задържаха 7 сирийци на Дунав мост 2

Седем сирийски граждани, укрити в товарен автомобил, са задържани от служители на ГКПП-Видин - Дунав мост 2, съобщиха от МВР.

"Ранобудните студенти": На Коледа ви казваме, че можем да победим


"Здравейте! Как сте! Благодрая, че ви има!". Така започва коледното послание на "Ранобудните студенти", качено в профила им във "Фейсбук".

Всички искаме бъдеще в България, настояваме за човещина, солидарност и морал. Не искаме лъжи и корупция и празнословие, гласи още посланието на студентите.



Очаква се засилване на активността на пазара на офиси в Европа през 2014 г.

Търсенето остава съсредоточено върху качествените офиси на водещите пазари, но инвеститорите бавно разширяват географския си хоризонт

    


Дядо Коледа продължава обиколката си по света, раздаде близо 6 млрд. подаръци

Дядо Коледа продължава обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. 

До момента са раздадени близо 6 млрд. подаръци, сочат данните на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, което следи пътя на белобрадия старец.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева
Дядо Коледа продължава обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. До момента са раздадени близо 6 млрд. подаръци, сочат данните на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, което следи пътя на белобрадия старец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Папа Франциск призова миряните да загърбят гордостта и егоизма


На първото си Рождество като папа Франциск призова християните да загърбят гордостта и егоизма и да отворят сърцата си към Бог и своите събратя, предаде "Ройтерс" от Ватикана.

Папа Франциск отслужи тържествена Рождественска меса пред около 10 хиляди вярващи в препълнената базилика "Свети Петър". Литургията беше наблюдавана от още хиляди върху огромни екрани на площада отвън. В нея участваха и около 300 кардинали, епископи и свещеници.

Франциск изнесе кратка проповед, чието...

Бог ни учи на любов, омразата е от страдание

/КРОСС/ - Отец Сава, можем ли да излезем от битовите баналности по Коледа и да заговорим за духовното послание, което носи празникът Рождество Христово? - Всеки празник е предизвикателство към нашето постоянно потъване в ежедневните грижи. Църквата така е определила, че празниците, които се редуват, периодично да ни изваждат от всекидневието, което може да ни доведе дотам, че да заживеем рутинно, без радост. Празник е и всяка неделя - денят на Възкресението. И църквата ни приканва с камбаните си да отидем на територията на празника, който ни издига над света. Приканва ни към общуване с Бога... - Какъв е смисълът на празника, който предстои? - Той е уникален, защото ни кара да честваме онова уникално събитие, което се е случило веднъж и завинаги в историята - Рождеството на Христос. Самият факт, че ние делим ерите на съществуването на света на "преди Христос" и "след Христос", също би трябвало да ни говори, че с рождеството на Христос целият свят се променя и вече не може да бъде такъв, какъвто е бил. - Кой е той, какво означава Христос? - Думата Христос на гръцки означава "помазаник Божи", това, което на еврейски е "мешиях" или месия. Със самото назоваване Христос на човека Исус, който се е родил от Мариям (или Мария), ние признаваме, че това е помазаникът, когото израилският народ е очаквал от хиляди години, и който му е бил обещан да се роди по свръхестествен начин. Той е помазаник Божи, който ще събере отново човек и Бог

На Рождество Христово папа Франциск призова миряните да загърбят гордостта и егоизма


На първото си Рождество като папа Франциск призова християните да загърбят гордостта и егоизма и да отворят сърцата си към Бог и своите събратя, предаде "Ройтерс" от Ватикана.

Папа Франциск отслужи тържествена Рождественска меса пред около 10 хиляди вярващи в препълнената базилика "Свети Петър". Тя беше наблюдавана от още хиляди върху огромни екрани на площада отвън. В литургията участваха и около 300 кардинали, епископи и свещеници.

Франциск изнесе кратка проповед, чието...

При неяснотата около Бербатов "Фулъм" се подсили с нападател


Кризата във "Фулъм" и несигурността около бъдещето на Димитър Бербатов доведе до завръщането на американския голмайстор Клинт Демпси. Заедно с него като технически директор беше привлечен опитният футболен специалист Алън Кърбишли.

30-годишният капитан на националния отбор на САЩ се връща от "Сиатъл сондърс" от Мейджър лиг сокър (МЛС). Демпси прекара пет години и половина във "Фулъм", след като дойде през януари 2007 г. от "Ню Инглънд революшън".

В първия си период в клуба...

Вътрешният министър на Турция подаде оставка

Полицейската операция на 17 декември разклати репутацията

Направленията свършват заради изчерпани лимити

Пациенти ще трябва да плащат посещения при специалисти

    


Всичко интересно от 2013 г. в 6 минути

Краят на всяка година е традиционно белязан от роене на най-различни по вид и форма обзори и анализи на случилото се през отминаващите дванадесет...

Дядо Коледа раздаде близо 6 млрд. подаръци, продължава обиколката си по света

Дядо Коледа продължава обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. 

До момента са раздадени близо 6 млрд. подаръци, сочат данните на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, което следи пътя на белобрадия старец.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева
Дядо Коледа продължава обиколката си по света с мисията да зарадва с подаръци всички послушни деца. До момента са раздадени близо 6 млрд. подаръци, сочат данните на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване НОРАД, което следи пътя на белобрадия старец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Пожарът на Витоша още пуши, но е локализиран

Локализиран е пожарът в местността „Танчовица" на Витоша. На място има дежурен екип на „Пожарна безопасност и защита на населението" - Перник, съобщи „Фокус", цитирайки пресцентъра на МВР.

Толерантните у нас са дискретно мнозинство

/КРОСС/ България отново влезе в чуждестранния медиен поток с новини за ксенофобия, нехуманно отношение и незачитане на човешки права. Още от журналистическия факултет помня клишето, че добрите новини не са новини. Само че днес, когато светът ни е почти разрушен от лошите новини, става все по-важно да обърнем внимание и на доброто, което се случва всеки ден и което ни заобикаля. Покрай доброволческите акции за бежанците у нас, чух много хора, които искаха да се помага първо на българи, после на чужденци, да се сравняват нещастия, да се дели бедността според странния критерий кой е най-беден от по-бедните. Няма правилна и неправилна благотворителност. Човек или обича хората, или не ги обича. Помага се там, където има нужда. Принципите са прости - уважение на личността на този, на когото помагаш, прави се само поискано добро, доброто е безусловно - правиш го, защото ти идва отвътре, защото трябва и защото го искаш. Доброто често е анонимно, тихо, дискретно. Може би не познавате баба Ангелина и 97-годишния дядо Вангел от село Голям Дервент, които посрещат с комат хляб и сирене премръзнали хора, пресекли браздата. Може би не познавате Лидия, Гюлгюн и Росица от Хасково и Иван от Харманли, които помагат на бежанците за адаптацията към България, събират и раздават помощи, учат децата на български, търсят работа на родителите им

Трима турски министри подадоха оставки

Трима турски министри подадоха оставки след скандала с арестувани приближени на премиера Реджеп Тайип Ердоган. Оставки в сряда подадоха министрите на вътрешните работи и на икономиката на Турция - Муаммер Гюлер и Зафер Чаглаян, а по-късно през деня това направи и министърът на околната среда и градоустройството Ердоган Байрактар. "Подавам оставка от поста си на министър и на депутат", заяви Байрактар по телевизия НТВ и прикани Ердоган също да подаде оставка. 24-ма души, сред които синовете на двамата министри, а също така бизнесмени и генералният директор на държавната банка "Халкбанк", бяха обвинени и изпратени в предварителния арест в рамките на антикорупционната операция срещу висши политици и служители, близки до кабинета на Реджеп Ердоган. Премиерът вече окачестви случая като "заговор" и "мръсен капан", зад който стои според него мощна религиозна общност, целяща да дестабилизира правителството преди наближаващите местни избори през март и президентски - през юни, напомня агенцията. Икономическият министър Зафер Чаглаян разпространи кратко комюнике, в което заяви, че напуска поста си, за да може окончателно да се изяснят нещата около "тази долна операция, насочена срещу нашето правителство", съобщи БТА. "Операцията, започнала на 17 декември, безспорно е отвратителен заговор срещу нашето правителство, нашата партия и нашия народ", заяви Чаглаян. Полицейската операция разклати репутацията на кабинета, оглавяван от Реджеп Тайип Ердоган, чиято партия е на власт от 2007 г., а самият той си бе изградил имиджа на герой в борбата срещу корупцията в Турция.

Двама турски министри подадоха оставки заради скандала с арестувани приближени на Ердоган

Министрите на вътрешните работи и на икономиката на Турция - Муаммер Гюлер и Зафер Чаглаян подадоха оставки заради мащабния скандал, разтърсил страната, съобщиха световните агенции.  24-ма души, сред които синовете на двамата министри, а също така бизнесмени и генералният директор на държавната банка "Халкбанк", бяха обвинени и изпратени в предварителния арест в рамките на антикорупционната операция срещу висши политици и служители, близки до кабинета на Реджеп Ердоган. Премиерът вече окачестви случая като "заговор" и "мръсен капан", зад който стои според него мощна религиозна общност, целяща да дестабилизира правителството преди наближаващите местни избори през март и президентски - през юни, напомня агенцията. Икономическият министър Зафер Чаглаян разпространи кратко комюнике, в което заявява, че напуска поста си, за да може окончателно да се изяснят нещата около "тази долна операция, насочена срещу нашето правителство", съобщи БТА.  "Операцията, започнала на 17 декември, безспорно е отвратителен заговор срещу нашето правителство, нашата партия и нашия народ", заяви Чаглаян. Полицейската операция разклати репутацията на кабинета, оглавяван от Реджеп Тайип Ердоган, чиято партия е на власт от 2007 г., а самият той си бе изградил имиджа на герой в борбата срещу корупцията в Турция.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване