Транспортен хаос във Великобритания заради обилни снеговалежи

Лошото време продължава да бушува в Западна Европа. Обилни снеговалежи причиниха хаос във Великобритания. Тежката зима в Западната част на Европа също продължава да усложнява обстановката. Силните ветрове и проливните дъждове във Великобритания доведоха до проблеми по пътищата, забавяне или отменяне на полети и фериботни курсове.

Бербатов е №2 сред нуждаещите се от трансфер играчи според "Скай спортс"


Българският нападател Димитър Бербатов беше поставен на втора позиция в класацията на "Скай спортс" на десетте футболисти от Висшата лига, които се нуждаят от трансфер през януари.

Сайтът прави преглед на играчите, които имат нужда да преминат в нов отбор за постоянно или под наем, за да възродят кариерата си. На първо място е Вилфрид Заха от "Манчестър юнайтед", следван от българския ас на "Фулъм".

"Димитър Бербатов не изглежда да е най-щастливият човек на терена, ако се...

Руски кораб е в беда край Антарктида

Австралийски ледоразбивачи са изпратени да спасят руския кораб „Акад. Шокалски”, специализиран за научна работа, който заседна в ледовете на Антарктика. От руската антарктическа експедиция отказаха помощ, защото екипажът извършва комерсиална дейност.

Корейците щурмуват премиум-сегмента

Kia и Hyundai обещават да създадат неприятности на конкурентите си

    


ГЕРБ: Защо нямаше арести при поругаването на паметника на Альоша в Пловдив?

/КРОСС/ От ПП ГЕРБ излязоха с официално становище относно преобразувания като Дядо Коледа паметник на Димитър Благоев в Благоевград. Ето и целия текст на позицията на партията: От ПП ГЕРБ категорично не приемаме и не толерираме поругаването на паметниците на българската история. Уважаваме миналото на страната ни и ролята на паметниците във формирането на националното самосъзнание на българските граждани. В същото време от ГЕРБ не приемаме прилагането на крайни мерки като полицейски арести и задържания, прилагани срещу хора, изразили по нетрадиционен начин обществената си позиция. Подобни действия могат да бъдат определени като груба полицейщина и демонстрират двоен стандарт в работата на ръководните органите на МВР. Ако днес се налагат арести на хора, извършили символичен акт, защо подобни арести липсваха при поругаването на друг паметник от българската история, този на Альоша в Пловдив, където авторите от една цензурираща партия дори сами се похвалиха какво подготвят? Защо за активистите на политическите патерици на властта не последваха същите арести като днес? Ще бъде ли прилагането на двойни стандарти обичайна политика на днешните управляващи или ще се отнася само до политическите им противници? От ГЕРБ още веднъж се противопосравяме на неуважението към паметниците на българската история. Заклеймяваме всеки опит за поругаване на националната памет

Пиян таксиджия се блъсна, клиентът му с комоцио и счупен зъб

Лек автомобил „Ситроен" и таксиметров автомобил „Шевролет Матис" се блъснаха в Стара Загора. 

Инцидентът е станал на ул. „Капитан Петко Войвода", до блок 23, съобщи Дарик.

Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол. Положителен резултат е отчел дрегерът за пробата на таксиметровия шофьор - 1,30 промила.

Виж тук новите електронни и Лек автомобил „Ситроен" и таксиметров автомобил „Шевролет Матис" се блъснаха в Стара Загора. Инцидентът е станал на ул. „Капитан Петко Войвода", до блок 23, съобщи Дарик. Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол. Положителен резултат е отчел дрегерът за пробата на таксиметровия шофьор - 1,30 промила. Виж тук новите електронни и

Пиян таксиджия се вряза в кола, клиентът му с комоцио и счупен зъб

Лек автомобил „Ситроен Лек автомобил „Ситроен" и таксиметров автомобил „Шевролет Матис" се блъснаха в Стара Загора. Инцидентът е станал на ул. „Капитан Петко Войвода", до блок 23, съобщи Дарик. Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол. Положителен резултат е отчел дрегерът за пробата на таксиметровия шофьор - 1,30 промила. Виж тук новите електронни и

Стотици евакуирани, хиляди без ток в Англия

/КРОСС/ На Коледа бурята във Великобритания остави без електричество близо 50 хиляди домакинства, а стотици хора бяха евакуирани заради последвалите наводнения, съобщи Агенция Франс Прес. Най-засегнати засега остават източната и южната част на Англия, където по-рано днес около 90 души от градчето Борнмът бяха евакуирани. Евакуирани са и жителите на няколко града, които се намират в близост до столицата Лондон. Спасителни екипи са се притекли на помощ на обитатели на парк за каравани в Ялдинг.    

Над 1900 души спасени от удавяне във Варненско през 2013 година

1903-ма души са били спасени през тази година от спасителите по плажовете и басейните във Варна. Това заяви Илия Раев, председател на ОС на БЧК–Варна, предаде репортер на Радио „Фокус”–Варна . Той посочи, че през 2013 година са били организирани общо 14 курса за водни спасители.

Кралицата и Кейт размениха целувка за Коледа

Кралското семейство отбеляза Коледа с празнична вечеря в Сандрингъм, графство Норфолк, пише "Дейли Мейл".

Уилям и Кейт, хванати ръка за ръка, тръгнаха от имението до църквата Сейнт Мери Магдалена, разположена на 20 000 акра в Норфолк. Двамата се присъединиха в дългата процесия от кралски особи, начело с херцога на Единбург принц Филип и принц Ан Кралското семейство отбеляза Коледа с празнична вечеря в Сандрингъм, графство Норфолк, пише "Дейли Мейл". Уилям и Кейт, хванати ръка за ръка, тръгнаха от имението до църквата Сейнт Мери Магдалена, разположена на 20 000 акра в Норфолк. Двамата се присъединиха в дългата процесия от кралски особи, начело с херцога на Единбург принц Филип и принц Ан

Кралица Елизабет и Кейт размениха целувки за Коледа (снимки)

Кралското семейство отбеляза Коледа с празнична вечеря в Сандрингъм, графство Норфолк, пише Кралското семейство отбеляза Коледа с празнична вечеря в Сандрингъм, графство Норфолк, пише "Дейли Мейл". Уилям и Кейт, хванати ръка за ръка, тръгнаха от имението до църквата Сейнт Мери Магдалена, разположена на 20 000 акра в Норфолк. Двамата се присъединиха в дългата процесия от кралски особи, начело с херцога на Единбург принц Филип и принц Ан

Димитров и Шарапова пристигнаха в Бризбейн за началото на тенис сезона


Най-добрият български тенисист Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова пристигнаха в Бризбейн за участие в първия турнир от новия тенис сезон. 

Турнирът започва на 29 декември и е сред подгряващите за Откритото първенство на Австралия. Програмата на Димитров предвижда участие само в този турнир преди да замине за Мелбърн. Миналата година той игра финал там.

Шарапова, която се намира на четвърто място в световната ранглиста, досега два пъти е играла в Бризбейн, но...

Върховният съд в Русия ще преразгледа делата срещу Ходорковски

Върховният съд в Русия е решил да преразгледа двата процеса срещу основателя на ЮКОС Михаил Ходорковски и съдружника му Платон Лебедев. Ходорковски беше помилван преди дни, след като прекара в затвора почти едно десетилетие. Председателят на съда Вячеслав Лебедев поиска преразглеждане на първия процес срещу Ходорковски и Лебедев, като отчете решение на Европейския съд за правата на човека по въпроса, информира bTV, позовавайки се на AFP. Ходорковски и Лебедев бяха осъдени през 2005 г. на осем години в трудов лагер заради данъчни измами и финансови злоупотреби. След втори процес през 2010 г. за кражба на петрол и пране на 23,5 милиарда долара присъдата им стана 14 години. На 25 юли Европейският съд за правата на човека постанови, че първият процес е бил несправедлив. Съдът приз...

Лидер на ДСБ в ареста заради шегата с паметника на Дядо Благоев

Калоян Ханджийски и двама негови съпартийци са в ареста за 24 часа

Депутатите изминали 806 708 километра от май

Първенец по служебни пътувания е Пламен Славов от левицата

    


Коледа в Ню Йорк

Зимна приказка в Голямата ябълка

    


Над 37000 МПС са преминали българо-гръцката граница през почивните дни

/КРОСС/ През граничните контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница са преминали над 37 000 моторни превозни средства и над 56 000 лица от началото на почивните дни до момента. На вход към България са влезли над 21 000 моторни превозни средства и над 70 000 лица, в посока Гърция са преминали над 16 000 моторни превозни средства и над 47 000 лица. Трафикът е завишен с около 1,5 пъти в посока България, но затруднения при преминаването през пунктовете няма. Най-натоварен граничен пункт е „Кулата", от където са влезли над 12 000 моторни-превозни средства, а в посока Гърция са преминали над 7 500 моторни превозни средства.  

Протест до дупка за бомбаджията от Сандански

Футболните запалянковци започват безсрочни протести в защита на един от задържаните за взрива пред офиса на Евророма в Сандански – Николай Йовев-Ники Горския. По време на акциите няма да има тромби, танци и пърформанси. Небългарски символи и жълти болшевишки и соросови юмруци - няма да се допускат. Ще се вее само българският трибагреник и българските бойни знамена.

Задържаха сирийци, укрити в камион на Дунав мост 2

/КРОСС/ Седем сирийци са били заловени в товарен автомобил на „Дунав мост 2" днес сутринта, предаде Нова телевизия. Камионът с българска регистрация бил шофиран от 27-годишен мъж. Нелегалните мигранти са открити в специален тайник в товарното помещение на автомобила. Задържаните са между 18 и 32-годишни - петима мъже и две жени. Всички са били без документи за самоличност. Твърдят, че са сирийски граждани.  

Папа Франциск призова за мир в Сирия и Африка

Папа Франциск отправи традиционното си коледно послание Urbi et Orbi – Към града и света. Словото на светия отец от балкона на базиликата "Свети Петър" във Ватикана бе предавано на живо по телевизията на 65 езика. Франциск, за когото това е първа Коледа начело нa Светия престол, използва празничното си обръщение към света, за да призове за по-голям достъп за хуманитарна помощ в Сирия и за "социална хармония" в Южен Судан.

Чернокожите жени отслабват по-трудно

Цветът на кожата може да се окаже поредното оправдание на жените защо не могат да влязат във форма, показва ново проучване.

В 30 града в България и чужбина утре ще протестират срещу кабинета "Орешарски"


"Прибираме се за оставка" или идеята за коледен протест срещу правителството на Пламен Орешарски на българите, прибиращи се от чужбина по празниците, прерастна и в организиране на национален протест в общо поне 30 града в България и чужбина.

Демонстрациите са насрочени за утре - 26 декември - в София, Стара Загора, Варна, Шумен, Благоевград, Бургас, Добрич и др. (пълен списък с местата и подробностите за отделните събития може да следите на страницата на събитието във "Фейсбук"),...

Премиерът ще присъства на благотворителния спектакъл „Българската Коледа”

Министър-председателят Пламен Орешарски ще присъства на 11-то издание на благотворителния спектакъл „Българската Коледа", съобщиха от правителствената информационна служба.

Традиционният спектакъл ще се проведе тази вечер в в Народния театър "Иван Вазов" от 20:00 часа.

За първи път един до друг като водещи на сцената на Народния театър ще зас Министър-председателят Пламен Орешарски ще присъства на 11-то издание на благотворителния спектакъл „Българската Коледа", съобщиха от правителствената информационна служба. Традиционният спектакъл ще се проведе тази вечер в в Народния театър "Иван Вазов" от 20:00 часа. За първи път един до друг като водещи на сцената на Народния театър ще зас

Премиерът ще присъства на „Българската Коледа”

Министър-председателят Пламен Орешарски ще присъства на 11-то издание на благотворителния спектакъл „Българската Коледа Министър-председателят Пламен Орешарски ще присъства на 11-то издание на благотворителния спектакъл „Българската Коледа", съобщиха от правителствената информационна служба. Традиционният спектакъл ще се проведе тази вечер в в Народния театър "Иван Вазов" от 20:00 часа. За първи път един до друг като водещи на сцената на Народния театър ще зас

Галиани е в Рио за преговори със Зеедорф за треньор на "Милан"


Вицепрезидентът на "Милан" Адриано Галиани е заминал за коледните празници за Бразилия, но по традиция това ще бъде натоварен откъм ангажименти период, съобщи "Медиасет". 

Първата задача на Галиани е да преговоря с холандския полузащитник Кларънс Зедорф за нов старши треньор. "Милан" се надява да го привлече от юни. В момента 37-годишният холандец играе в "Ботафого". 

Галиани предвижда по време на почивката си лична среща със Зедорф за обсъждане на селекцията на отбора за...

1500 сватби в Пловдив през 2013

/КРОСС/ 1500 сватби, точно колкото миналата година, отчита от ритуалния дом за отиващата си 2013-а. По традиция най-големият наплив е бил през май и юни, както и септември-октомври. Последната двойка, която ще се врече във вечна вярност за тази година, е избрала това да се случи на 30 декември, съобщава "Марица". Димитър и Гергана ще си кажат "да" в 14 часа в Централния дом на младоженците, след което ще се венчаят, тъй като коледните пости ще са минали. Годината на бракосъчетанията ще бъде открита на 2 януари в 11.30 часа, отново в централната сграда, когато са първите мераклии за марша на Менделсон през 2014-а. В общата бройка от 1500 влизат и пловдивчаните, които са разменили брачни халки зад граница с чужд гражданин. Те са около 15 на сто и живеят в съответната държава. Независимо дали бракът е сключен там, или под тепетата, той се регистрира задължително и на двете места. Все повече млади хора предпочитат да живеят на семейни начала, но без подписи в Гражданското, отчитат обредниците.  

170 години от създаването на коледната картичка

Новите технологии вземат хляба на печатари и пощальони, защото според кратко проучване на БГНЕС все повече българи се поздравяват за Коледа чрез SMS или пък изпращат коледна картичка по имейл, а не по пощата. "По-природосъобразно е да изпратим картичката си по имейл. Но по пощата е много по-лично и по-красиво", споделят столичани. Коледните картички се изпращат най-често на роднини и близки приятели, с които не можем да бъдем на празника. Най-често в тях пишем пожелания за здраве, любов и късмет. "На децата пожелаваме успехи в училище, а на родители пари, с които да ги хранят", каза пред камерата ни една от малкото софиянки, останали в града за празниците. Разбира се срещнахме и хора, които не са привърженици на "електронните картички": "Поздр...

10 неща, които учените не могат да обяснят

Учените са прекарали векове наред в опити да разрешат големите мистерии на природата. Въпреки техните усилия, някои природни явления остават неразгадани. 

Британско списание, цитирано от БГНЕС, подреди десет необясними и до днес природни явления от цял свят.

1. Светлините в небето преди и по време на земетресение

Една от теориите за тези с Учените са прекарали векове наред в опити да разрешат големите мистерии на природата. Въпреки техните усилия, някои природни явления остават неразгадани. Британско списание, цитирано от БГНЕС, подреди десет необясними и до днес природни явления от цял свят. 1. Светлините в небето преди и по време на земетресение Една от теориите за тези с

Ваксина против хепатит уби 8 бебенца в Китай

Ваксина против хепатит Б причини смъртта на 8 новородени китайчета. Последнната жертва на смъртоносната ваксина е била в провинция Сичуан.

Коледните колети, изпращани от варненци до чужбина пълни с луканка, сирене и чубрица

Луканка, сирене, кашкавал и български подправки - това основно изпращаме в чужбина по време на празниците. В последните седмици двойно е нараснал броят на писмата и колетите, които се изпращат в страната и чужбина. Трафикът се засилва още месец преди празниците, за да могат колетите да стигнат до получателя по Коледа.

Депутатите ”навъртяли” със служебни коли над 800 хиляди километра за половин година

За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили 806 708 километра, съобщи бТВ. Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните си райони. Техните пътни разходи са за над 450 хиляди лева. За квартирни и дневни изплатените средства от бюджета на парламента са около 208 хиляди лева. През новата година депутатите ще се сдобият с пет нови автобуса за петстотин хиляди лева.

С какви мисли и чувства депутатите изпращат годината?

Рядко политиците в парламента се обединяваха около една обща идея

    


Кралицата и Кейт размениха целувки за Коледа /снимки/

/КРОСС/ Кралското семейство отбеляза Коледа с празнична вечеря в Сандрингъм, графство Норфолк. Уилям и Кейт, хванати ръка за ръка, тръгнаха от имението до църквата Сейнт Мери Магдалена, разположена на 20 000 акра в Норфолк. Двамата се присъединиха в дългата процесия от кралски особи, начело с херцогът на Единбург принц Филип и принц Андрю. По-малкият син на лейди Даяна и брат на Уилям - Хари, все още необръснат от похода си до Южния полюс, се придвижваше отзад на колоната от величия със синя кръв, пише Daily Mail. Кралицата Елизабет II бе с палто на Стюарт Парвин и пристигна с Бентли, придружавана от бременната в осмия месец Зара Филипс. Кейт пък носеше палто на Алекзандър Маккуин и шал на Джина Фостър. Майката на принц Джордж Катрин се приближи до кралицата и не всички забелязаха как се целунаха. Това е забележителен жест от страна на кралицата, която е известна със своето държение, което не позволява много хора да се приближат прекалено близо до нея, камо ли да я целунат. Повече от 2000 доброжелатели пристигнаха, за да видят кралското семейство и да присъстват на традиционната церемония. Около 30 членове на височайшата фамилия бяха отседнали в частната резиденция на кралицата Сандрингъм, в близост да Кингс Лин

Бездомен пес нахапа детенце пред магазин в София!

Бездомно куче нахапа малко дете пред супермаркет в София.

Ердоган отказа да коментира оставките на министрите

/КРОСС/ Премиерът на Турция Реджеп Ердоган отказа да коментира оставката на трима от своите министри, които решиха да се оттеглят заради корупционния скандал, в който са замесени техни роднини и видни бизнесмени, предаде Агенция Франс Прес. В изявление пред високопоставени членове на партията си Ердоган настоя, че случаят е „заговор с международни разклонения", който е подготвен, за да дестабилизира страната и турската икономика. „КОнспирацията е представена като съдебна процедура, но има за цел да помрачи бъдещето на Турция", заяви Ердоган.    

Москва обяви, че Вашингтон нарушава правата на дипломати

Скандалът със "социално слабите дипломати" набира скорост

Хидратацията най-добре предпазва кожата от студа

/КРОСС/ Като естествена бариера пред агресията на неприятелските климатични явления кожата най-силно страда от контакта със студа. И за да не се набръчкаме преждевременно, трябва да вземем мерки. Дойде ли зима, първо се грижим за ботушите и гумите на колата. Кожата на лицето съвсем я забравяме. А тя се нуждае от повече внимание и сега, предпразнично, е крайно време да й го дадем.  Студеният и сухият въздух са най-лошите врагове на меката, свежа и здрава кожа. Най-голямата заблуда е, че мазилата, които ни пробутват в магазините, сами по себе си вършат чудеса. За да имат ефект усилията, които влагаме при избора им, е важно да знаем кой е най-подходящият продукт за нашето лице. Чувствителната кожа страда най-силно от климатичните промени, защото трудно се адаптира към промяната във влажността на въздуха. Добре е да знаем, че честата и задълбочена хидратация, употребата на естествени масла и витамини ще помогнат на кожата да се справи без особени щети със зимните условия. Хората със суха кожа трябва да се ориентират към подхранваща козметика, съдържаща растителни мазнини - пшеничен зародиш и бадемово масло. Тези, чиято кожа е мазна, трябва да ползват леки кремове, премахващи мастните секрети и възпалението.Комбинираната или смесена кожа изискват употребата на различни видове продукти - за мазна кожа в Т зоната, подхранващи за очния контур и хидратиращи за останалата част от лицето

Трима задържани за изрисуването на паметника на Димитър Благоев

Трима души са задържани за 24 часа за шапката и коледния чувал на Дядо Мраз, единият от които подкрепян за депутат на последните парламентарни избори от ДСБ. Установява се дали те са боядисали паметника на Димитър Благоев, предаде БГНЕС. Калоян Х. и още двама негови приятели са задържани за 24 часа, уточняват от ОДМВР-Благоевград. Триото е засечено от охранителните камери зад общината как пристига с автомобил, слиза от него с чувала и се отправя към паметника на Димитър Благоев. Установява се дали те са авторите на превъплъщението на Димитър Благоев в Дядо Мраз. Калоян Х. бе втори в листата на ДСБ в Първи МИР-Благоевград на последните парламентарни избори. Междувременно по разпореждане на кмета на Благоевград работниците на "Биострой" възстановяват първоначалния вид на...

Българите от чужбина се връщат за протест

За антиправителствен протест в центъра на София на 26 декември се събират българските студенти от цял свят, съобщиха организаторите на протестите на българите в чужбина по света.

Все повече хора работят на Коледа

Времето, когато на 25 декември магазините са с пуснати решетки, а църквите са препълнени с вярващи, отдавана отмени. Причината за това е, че масово хората работят по празниците. Тенденцията е еднозначна - рязко увеличаване на хората, които на Коледа са на работа.

Разравят отново мистериозната смърт на 13-годишна

Мистерията с около фаталния скок на момичето от шестия етаж продължава от октомври миналата година. 13-годишната Екатерина полетяла от прозорец на междустълбищната площадка и паднала по очи върху козирката над вход "А" в блок на булевард "Втори юни" 74 в града.Сигнал за трагедията е подала пенсионерка, която видяла тялото.

Депутатите са пропътували близо 900 хил. км за 6 месеца


За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на това Народно събрание до края на ноември народните представители са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра, съобщи БиТиВи.

Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните си райони. Техните пътни разходи са за над 450 хиляди лева. За квартирни и дневни изплатените средства от бюджета на парламента са около 208...

Хороскоп за 2014 г. Козирог (22 декември - 20 януари) - Емоционални връзки

Към кой тип Козирог принадлежите? Пъргавото планинско животно, което неуморно се катери до върха на скалите, или мистериозното морско създание с опашка на риба? (В Древен Египет съзвездието Козирог е било изобразявано като козел отпред с рибена опашка отзад.) Според хороскопа ви през следващата година ще трябва да играете и двете роли. Към кой тип Козирог принадлежите? Пъргавото планинско животно, което неуморно се катери до върха на скалите, или мистериозното морско създание с опашка на риба? (В Древен Египет съзвездието Козирог е било изобразявано като козел отпред с рибена опашка отзад.) Според хороскопа ви през следващата година ще трябва да играете и двете роли.

Как пазарът на имоти в САЩ се промени през 2013 г.?

Възстановяването на икономиката и ниските лихви засилиха търсенето на повечето пазари, което сви предлагането и вдигна цените

    


Снежина Петрова: С един смс можем да направим чудо

Известната актриса призова за подкрепа на кампанията "Българската Коледа"

Украйна е наложила временна забрана за влизане в страната

/КРОСС/ Украинската Служба за сигурност потвърди днес, че в интерес на националната сигурност през ноември и декември е наложила временна забрана за влизане в страната на редица чуждестранни граждани, предаде РИА Новости. По-рано депутатът от управляващата партия Олег Царьов разказа пред украинското издание на в. "Комерсант", че МВР и Службата за сигурност са забранили по негово искане влизането в страната на 36 души, включително на бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили. Според Царьов тези хора прокарват в Украйна политическите интереси на други държави. В началото на декември Саакашвили посети Украйна и открито подкрепи местната опозиция. На 12 декември украинската Служба за сигурност забрани влизането в страната на руския опозиционен политик Борис Немцов, отбелязва агенцията.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване