Асад няма намерение да се отказва от властта

Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напуска властта, както искат сирийските опозиционни групировки. 

„Не може и да става дума", заяви той днес, цитиран от световните агенции.

Предупреждението беше отправено ден, след като сирийската опозиция обяви, че ще участва в международната конференция за Сирия в Монтрьо на 22 януари. 

" Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напуска властта, както искат сирийските опозиционни групировки. „Не може и да става дума", заяви той днес, цитиран от световните агенции. Предупреждението беше отправено ден, след като сирийската опозиция обяви, че ще участва в международната конференция за Сирия в Монтрьо на 22 януари. "

Башар Асад няма да се откаже от властта

Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напуска властта, както искат сирийските опозиционни групировки. 

„Не може и да става дума Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напуска властта, както искат сирийските опозиционни групировки. „Не може и да става дума", заяви той днес, цитиран от световните агенции. Предупреждението беше отправено ден, след като сирийската опозиция обяви, че ще участва в международната конференция за Сирия в Монтрьо на 22 януари. "

Родители на загиналите в Кербала не очакват истина в доклада за атентата

Родители на загиналите в Кербала български военни смятат, че докладът, който Министерството на отбраната се очаква да разсекрети, няма да съдържа истината за инцидента, при който на 27 декември 2003 г. камион бомба уби петима рейнджъри и рани 27..   Докладът по инцидента в Кербала ще бъде разсекретен след жалба на ръководителя на Програма "Достъп до информация" Александър Кашъмов. Майката на загиналия Антон Петров – Иванка, коментира, че не очаква нищо ново, защото за десет години роднините на загиналите са научили доста неща.   "Единственото, което искам, е да прочета в този доклад имената на виновниците - конкретно назовани имена, но вярвам, че това няма да се случи. Може би отново ще бъдат общи приказки", каза жената пред БНР.   През седмицата министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи, че комисията, която прави преглед на документите, свързани с атаката на българската база "Индия" в Кербала, е приключила своята работа и вероятно всеки момент ще бъдат предоставени окончателните заключения. Ще бъде разсекретен целият доклад и достъпът до информацията ще бъде по правилата на достъпа до обществена информация.   Документът изследва всичко, което се е случило на 27 декември 2003 година, включително мерките, които са взети за осигуряване на охрана и безопасност на базата, пропуските, които има на тогавашните военни експерти, реакцията и действията на българските военнослужещи.

И Янаки Стоилов иска АБВ във фризера

„Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори”. Това каза Янаки Стоилов на националната конференция на БСП в Пловдив.

Щерката на Коцето очарова с убийствен стайлинг

Константин може да се похвали с най-елегантното детенце в шоу-средите.

Реформаторският блок - в търсене на себе си


Препубликуваме текста на Иван Бедров от "Дойче веле". Оригиналното заглавие е само "В търсене на себе си": 

Курсът на Реформаторския Блок (РБ) вече изглежда малко по-ясен и предвидим, но все още препятствията пред него са толкова много, че и попътният вятър не може да го изтласка напред. Засега буквалният отговор на въпроса "Накъде върви Реформаторският блок?" изглежда най-лесен - тръгнаха първо към Шумен, а след това и към други градове из страната, за да представят плана си "Шест...

Ловецът на изневери, който хвана Оланд и Митеран

“Той е най-добрият. Себастиен е последният истински папарак, един от малкото, които правят само това. Самотен вълк е, но бележникът му с адреси е умопомрачителен. Има огромни контакти, борави отлично със социалните мрежи и търси сюжетите си встрани от тълпите папараци”, казва Фредерик Ерве от агенцията “Бестимаж”. “Той е най-добрият. Себастиен е последният истински папарак, един от малкото, които правят само това. Самотен вълк е, но бележникът му с адреси е умопомрачителен. Има огромни контакти, борави отлично със социалните мрежи и търси сюжетите си встрани от тълпите папараци”, казва Фредерик Ерве от агенцията “Бестимаж”.

Мартин Захариев: Промените в НК ще създадат корупционна среда

/КРОСС/ „Мнението на повечето от неправителствените организации и хората като цяло е крайно негативно. Предвижда се 1 година затвор за човек, който филмира друг без неговото разрешение. Няма как да приемем подобен текст на сериозно. Той категорично противоречи на европейския фунадмент за демокрация и нарушава личната неприкосновеност", заяви в предаването "НеделяX3" на БНТ Мартин Захариев, депутат от „Коалиция за България". Той бе поканен в студиото да коментира предвиждащите се промени в новия Наказателен кодекс. "Друг безумен текст беше този за разкриването на защитената информация. Не само информацията, която е държавна тайна, но за всякакъв друг вид, дори да е представляваща фирмена тайна. Ефектът ще е много тежък върху разследващата журналистика", добави Захариев. "Така не може да се бори корупция, така ще се създаде корупционна среда. Надявам се тези текстове да не бъдат приети", заяви той. Мартин Захариев ще настоява да се приеме медиен текст, който да регламентира публичното и прозрачно изразходване на паричните средства за медиите.    

Ердоган: Отричам се от мое дете, ако е корумпирано

Ако някое от децата ми е замесено в корупция, ще се отрека от него.
 Това заяви турският премиер Реджеп Ердоган в отговор на твърдения, че членове на семейството му, и по-специално неговият син Билял Ердоган, може да са замесени в корупция, съобщава “Хюриет дейли нюз”.
“Налице е очерняща пропаганда, разпространявана от опозицията, Ако някое от децата ми е замесено в корупция, ще се отрека от него. Това заяви турският премиер Реджеп Ердоган в отговор на твърдения, че членове на семейството му, и по-специално неговият син Билял Ердоган, може да са замесени в корупция, съобщава “Хюриет дейли нюз”. “Налице е очерняща пропаганда, разпространявана от опозицията,

Башар ал Асад: И дума не може да става за отказ от властта


Сирийският президент Башар Асад заяви днес, че няма намерение да напуска властта, както искат сирийските опозиционни групировки, и този въпрос въобще не подлежи на обсъждане. Предупреждението беше отправено ден след като сирийската опозиция обяви, че ще участва в международната конференция за Сирия в Монтрьо на 22 януари.

"Ако искахме да предаде властта, още от началото щяхме да го направим", каза Асад по време на среща с руски депутати в Дамаск. "Ние сме пазители на нашата страна....

С калкан чорба и чернокоп глезят "Левски" в Созопол

С чорба от калкан посрещнали групата на С чорба от калкан посрещнали групата на "Левски" на лагера в Созопол, който стартира от четвъртък, издадоха футболисти от отбора. Вече ги поглезили и с печен чернокоп. "Остава да сме на родното Черноморие и да ни оставят без подобни деликатеси. Очакваме още подобни изненади", признаха от щаба на "сините". Христо Йовов тренира усилено с

Жельо Желев: В доста отношения демокрацията ни е формална

Икономическият преход у нас не е направен както трябва и поради това в доста отношения нашата демокрация е и формална, заяви първият президент на България Жельо Желев в неделя след отбелязването на 25-годишнината от емблематичната закуска на френския президент Франсоа Митеран с 12 български интелектуалци и дисиденти, която се счита, че дава тласък за демократичните промени у нас.   На 20 януари 1989 във френското посолство в София пристигналият на официално посещение Франсоа Митеран закусва с 12 български интелектуалци, сред които поетесата Блага Димитрова, философът и бъдещ президент Желю Желев, поетът Радой Ралин, журналистите Стефан Продев, Барух Шамлиев, Копринка Червенкова, писателите Йордан Радичков и Ивайло Петров. кинорежисьорът Анжел Вагенщайн и художникът Светлин Русев.   Четвърт век по-късно във френската резиденция в София пристигнаха още двама български президенти - настоящият Росен Плевнелиев и Георги Първанов, както и още двама участници в закуската - режисьорът Анжел Вагенщайн и журналистът Копринка Червенкова. Присъства и френският министър по европейските въпроси Тиери Репантен, който е в София за отбелязването на годишнината.   След срещата президентът Желев каза пред журналисти, че е изтъкнал колко е била полезна за българската демокрация визитата на президента на Франция - държава, която за България винаги е била с голям авторитет.   Оценките за днешна България са много различни, много неща, които трябваше да станат, не са станали и затова ние не сме доволни от нашето положение сега, коментира първият президент. "С емоции тези неща не се решават. Трябва да се бачка! Трябва вече икономическият преход да го направим както трябва", смята Желев.   Според него не може една демокрация да е пълна, като хората нямат хляб, не им стигат парите за ток. Демокрацията има нужда от здрава икономическа основа и от сигурност, допълва държавният глава.   Той си припомни и един своя разговор с Митеран в Париж, когато вече е бил президент: "Той ме пита: "Г-н президент, как се оправяте Вие с вашите комунисти там?" Аз му казвам: "А-а-а, г-н президент, в България вече няма комунисти. Всички са социалисти. Преименуваха се за една нощ. Вие имате комунистическа партия , вие как се справяте с нея?" Беше голям смях", казва Желев.

Голямата опасност - в БСП да останат само доволните

Георги Кадиев коментира "размразяването" на АБВ

    


Дърветата, които всеки би пожелал (СНИМКИ)

Казват, че парите не растат по дърветата, но най-вероятно хората, които твърдят нещо подобно нещо, не са попадали на тези техни побратими. Просто е...

Нови стипендии за постижения в спорта, науката и изкуствата ще дават университетите

Университетите да дават възнаграждения на студентите си за значими постижения в областта на спорта, научноизследователската и художественотворческата дейност, гласят промени, готвени от Министерстерството на образованието и науката, съобщава БиТиВи.

Новите стипендии ще се отпускат за един семестър, парите ще се превеждат месец за месец. Размерът ще е между 50 и 120 лева. Университетите обаче няма да получат допълнителни средства, с които да осигурят този вид стипендии. От...

Себастиен Ожие спечели рали "Монте Карло"

Световният шампион Себастиен Ожие започна защитата на титлата си с победа в престижното рали "Монте Карло". Пилотът на "Фолксваген" записа време 3:55.14 часа. На второ място е неговият сънародник Брайън Буфие с "Форд", изостанал на 1:18.

Олимпийски шампион за България означава 1 млн. лева в парично изражение

Един милион лева може да достигне наградата на българския спортист, който триумфира на олимпиадата в Сочи. Същото важи и за носителя на титла от летните игри в Рио през 2016 година, пише "Труд&q...

Курбан за здраве за Доган

/КРОСС/ Една година след нападението над Ахмед Доган, майка му направи курбан за здраве в родното му село Дръндар. На събитието присъстваха близки и приятели на почетния лидер на ДПС, както и членове на партията, предаде бТВ. Гостите бяха почерпени с баница и сладки, а месото от две телета ще бъде раздадено на жителите на цялото село. „Правя го за здравето на сина си и само толкова мога да ви кажа, друго не. За здравето на сина си. Трудно е за една майка и за него е трудно", обясни Демире Доган, майката на Ахмед Доган.  

Бареков: Октай вън от ареста, щом Цветанов е на свобода

Кадрови кадрили се вихрят в Североизточна България - гербери станали членове на ДПС, разкри лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той призова да няма двоен аршин в съдебната власт - след като обвиненият за атентата на Доган Октай Енимехмедов е цяла година в ареста по едно обвинение, то там да влезе и Цветанов, понеже има цели три, или октай да излезе на свобода.

Астор: Скоро ще си махам главата по няколко начина в един номер

- Астор, има ли още илюзия, която не можете да разгадаете само с гледане?
- Де да имаше. Такова удоволствие е да видиш нещо ново. Случва се да се стресна: А, как стана това? Малко трябва да помисля и да го гледам максимум втори път и готово. Но аз в момента се радвам на начина на изпълнението. Това също е много важно. А аз съм му хванал чалъма и п - Астор, има ли още илюзия, която не можете да разгадаете само с гледане? - Де да имаше. Такова удоволствие е да видиш нещо ново. Случва се да се стресна: А, как стана това? Малко трябва да помисля и да го гледам максимум втори път и готово. Но аз в момента се радвам на начина на изпълнението. Това също е много важно. А аз съм му хванал чалъма и п

Пазарът на имоти в Европа - водят ли инвеститорите битки за активи?

Инвестициите в бизнес имоти в Европа през 2013 г. са достигнали най-високото си равнище от началото на кредитната криза

    


Българският олимпиец в ски бягането Веселин Цинзов записа 14-о място


Веселин Цинзов постигна рекордното за кариерата си класиране, като зае 14-о място в масовия старт на 15 километра от Световната купа по ски бягане в Полша.

Цинзов, който ще участва и на олимпийските игри в Сочи, завърши с време 36:19,1 минути. Състезаващият се за България Андрей Гридин остана на 45-о място в крайното класиране. Той завърши за 38:41,8 минути. 

Победител в Шкларска Пореба стана руснакът Максим Вилегжанин, изминал дистанцията за 35:39,0 минути. Втори е...

Сомалийски пирати успяха да похитят кораб в Червено море

/КРОСС/ Сомалийските пирати похитиха кораб за първи път от 2012 г. насам, съобщи "Ройтерс". Осем или девет пирати са атакували тъговския кораб „Марзука" в Червено море и са го насочили към сомалийските териториални води. На борда е имало индийци, египтяни и сирийци. Броят на набезите на сомалийските пирати намаля рязко през 2013 г. заради международната военноморска мисия срещу тях, но те продължават да действат.    

Наши в Турция да не гласуват за БГ-депутати

Български граждани извън ЕС, които имат двойно гражданство, да нямат право да гласуват за български депутати и за президент, предлага лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

100 000 демонстрират в Киев срещу новите репресивни закони

Украинската опозиция предложи план за действие

    


Сомалийските пирати пак на абордаж - взеха търговски кораб

Сомалийските пирати отново подновиха набезите си и похитиха търговски кораб в Червено море.

Варненци спечелиха титла на държавното първенство по тенис до 16 години

Юношите на Черно море Елит Калоян Вълчев и Георги Язмаджиян спечелиха титлата от държавното първенство по тенис до 16 години, което се провежда в залата в Хасково. На финала варненци се наложиха с 6:3, 6:3 над Венцислав Калпачки и Тони Нейков.

Изобретател от Монтана ще учи деца как да откриват злато

Мъж от Монтана изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Нова телевизия. 

Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат до два грама. 

Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретателят Андрей К Мъж от Монтана изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Нова телевизия. Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат до два грама. Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретателят Андрей К

Българин изобрети уред, с който вади самородно злато от реките

Мъж от Монтана изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Нова телевизия. 

Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат до два грама. 

Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретателят Андрей К Мъж от Монтана изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Нова телевизия. Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат до два грама. Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретателят Андрей К

Значението на студентския протест

/КРОСС/ Делото на раннобудните студенти има огромно историческо значение, защото то постигна ключово важни резултати едновременно на няколко равнища - национално, университет, преподавателска общност, участващи студенти. НАЦИОНАЛНОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ПРОТЕСТА България няма свои дисидентски традиции. Събитията от 1989 г. се стовариха на неподготвеното за промени българско общество и е публична тайна, че дирижирани отвън, те бяха замислени да останат вътре в историята на БКП. Виден български антрополог още тогава с почуда наблюдаваше масовите протести - „Защо не викат „Свобода"?" Ами защото не я викаха, в смисъл - да я приканват. Не им трябваше. И няма защо да се чудим, че цялата промяна в новата Конституция се свежда до замяна на еднопартийната власт с възможността поредица от партии да упражняват собствено партийно всевластие чрез настанилата се в живота на всички държава. Мнозинството не бе готово, не можеше и поради това не искаше да поеме отговорността за съдбините си в свои ръце. Студентите казаха и показаха - от нас зависи. Имаме мнение, защото имаме позиция и смеем да я отстояваме. „Прави сме, защото не искаме нищо за себе си." На студентите могат да се вменяват вини - за политически инфантилизъм, за липса на конструктивизъм, за каквото си пожелаете. Но никой не може да намери и кварк аргумент, че направеното от тях е основание за тукашно обичайно подозрение „Стани ти, та да седна аз". Те не искаха да седят

Пръст олио в буркана с доматено пюре го пази от мухъл

Изчислено е, че средно през живота си човек изяжда около 35 тона храна. Още поне толкова изхвърля. С някои лесни трикове обаче това количество ще намалее, а срокът на годност на продуктите в домашни условия ще се удължи.


Отвореният буркан с доматено пюре трае не повече от седмица или десетина дни в хладилника. След това онази част, която е ост Изчислено е, че средно през живота си човек изяжда около 35 тона храна. Още поне толкова изхвърля. С някои лесни трикове обаче това количество ще намалее, а срокът на годност на продуктите в домашни условия ще се удължи. Отвореният буркан с доматено пюре трае не повече от седмица или десетина дни в хладилника. След това онази част, която е ост

Мъж изгоря в пожар

Труп на мъж е открит след пожар в къща в Разград. В пристройка към къщата е намерено обгоряло тялото на 52-годишния Недялко Богданов.

За 2 минути ще се преминава през естакадата при Семинарията

Естакадата при Семинарията ще намали времето за преминаване до две минути. Това съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир...

Обама: САЩ нямат намерение да спират подслушванията

Нашите разузнавателни агенции, както и германските агенции и всички останали, ще продължат да се интересуват от намеренията на правителствата от...

Съдът реши изграждането на депо за отпадъци край Ямбол да продължи


Върховният административен съд (ВАС) окончателно е решил изграждането на регионално депо за битови отпадъци край Ямбол да продължи, съобщават от общинската пресслужба.

Петчленката е отхвърлила подадената жалба на екологично сдружение срещу изграждането на депото, която спираше строителството му. Според върховните съдии няма необходимост да се прави оценка за въздействието на обекта върху околната среда (ОВОС) при предстоящото изграждане на охранителен канал, на трасе за канализация и...

Бареков: Виновен съм, че БСП и ДПС взеха властта

Името на нашата бъдещата политическа формация ще се казва "България без цензура". Това каза лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков, предаде БГНЕС. На 25 януа...

Сирийското президентство отрича, че Асад нямало да се отказва от властта

Сирийското президентство отрече изявленията, приписани на президента Башар Асад от руската информационна агенция Интерфакс, според които той няма никакво намерение да напусне властта, предаде БГНЕС....

Овчаров: Перверзно е Борисов да бъде реанимиран сподвижник на проекта "Белене"

/КРОСС/ "Не мога да разбера къде е криминала или тайната. "Куантум груп" бяха тук и през цялата 2012 година. Водеха активни преговори с Бойко Борисов. Той даже ги представи официално в Народното събрание. След няколко дни като разбра, че това е доста голям политически гаф се отказа от тях. Няма нищо ново, нито нещо интересно. Доста безсмислено е, да се опитваме да вържем проекта АБВ с проекта "Белене". Вижда ми се перверзно, да се опитваш да направиш Бойко Борисов някакъв реанимиран сподвижник на проекта "Белене". При положение, че той е човекът, който не само го спря, ами две години направи всичко възможно той да не тръгне никога повече. Това е доста изсмукано от пръстите и вредно за двата проекта - АБВ и "Белене". Можеше да се получи по - добро развитие на проекта, ако не беше изиграно по този начин. Господин Първанов не е в прави клас на политическото училище, за да направи такава груба грешка и да се обвърже така еднозначно с един проект, който няма как да му донесе полза в дадената ситуация. Проектът "Белене" е проект, който не може с лека ръка да бъде заменен с проект в Козлодуй. Няма как да се случи подобно нещо

"Южен поток" е двоен капан за България

Ако България започне физическия строеж на газопровода "Южен поток" при сегашните условия на споразумението с Русия, е заплашена от санкции както от страна на Брюксел, така и от страна на Москва, ако в бъдеще се стигне до прекратяване на проекта под давлението на Европейската комисия. Това стана ясно от думите на бившия министър на икономиката и енергетиката от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков и представителят на Българския енергиен форум и дългогодишен държавен служител Христо Казанджиев пред БНР в събота.   И двамата смятат, че проектът в сегашния си вид е спорен и не бива да се реализира, но все пак докато не е започнало същинското харчене на пари за строежа, нещата са поправими.   Но докато според Казанджиев, "Южен поток" въобще няма да започне, тъй като поначало целта му е била да върне Украйна в орбитата на Русия и това вече се случва, Трайков смята, че при предоговаряне на условията на газопровода може да започне изграждането, тъй като "държавните фирми обичат да строят", а и газопроводът може да носи и стратегически, и финансови ползи за България   Казанджиев предупреди, че България трябва да разглежда развитието на "Южен поток" в контекста на развитието на проблемите в Украйна и припомни, че още преди 2-3 години руският президент Владимир Путин заяви, че бъдещето на "Южен поток" зависи от Украйна и ако тя даде възможност на "Газпром" за безпроблемен транзит през нейна територия и контрол върху газопроводите, "Южен поток" отпада като необходимост.   Според енергийния експерт в момента най-доброто решение за България е "Южен поток" да не се реализира по две причини. Първата е, че България ще бъде натоварена с огромни средства, които наистина няма де дойдат директно от бюджета, но той ще е потърпевш от това, че голям финансов поток от "Българския енергиен холдинг" ще отиде в проекта, вместо в хазната. Вторият аспект, по думите на Казанджиев, е изключително опасен, защото ако проектът бъде реализиран, а Брюксел го спре, тъй като не отговаря на законодателството на Европейския съюз, страната ни е застрашена веднъж от санкции от ЕК, тори път от съдебни претенции от Русия, както това се случи с проекта за АЕЦ "Белене".   "Ситуацията е изключително деликатна и опасна за България, защото трябва да разглеждаме тези санкции в тяхното кумулативно въздействие, защото освен за "Белене" ще трябва да плаща България и за "Южен поток". И тогава ще бъде много интересно кой ще понесе отговорността за това и кой ще се извинява с действията на предходния. И ми се струва, че тези действия не са в резултат на неразбиране на проблеми, а в съвсем целенасочени действия срещу националния интерес. Така че България трябва много внимателно да подхожда и трябва много внимателно да се подготвя за бъдещи проблеми с "Газпром", заяви Казанджиев.   Трайков посочи още, че ако не се постигне споразумение между Брюксел и Москва за осигуряването на достъп на трети страни до тръбата преди началото на строителството, едва ли ще се намерят банки, които да финансират този проект.   "Позицията на Европейската комисия в момента е "вие, ако искате си стройте, когато започне да тече газът, ние тогава ще кажем дали е в нарушение на законодателството или не". Така че най-лошото нещо, което може да се случи, е това, което в момента се случва, тъй като банките няма да финансират проект с такива неясни перспективи. Правителството да продължи да налива пари, както вече го прави, да построим нещо или всичко, и тогава да падне резето и да кажат "плащайте", посочи първият енергиен министър от правителството на ГЕРБ.   Той смята, че в момента е огромен рискът да се избира строител на българския участък, да му плати нещо, да започне да се строи. "После да свършат парите и да започнат да ни съдят едновременно строителят, "Газпром" и комисията чака своя ред, ако евентуално го завършим и тръгнем да транспортираме газ по него", посочи Трайков.   Според него обаче този газопровод би могъл да е от полза за България. "Оставям настрана стратегическата страна, която... там ситуацията е твърде неблагоприятна, но в чисто икономически смисъл газопроводът би могъл да носи ползи на България, финансови, само че трябва няколко условия да се спазят всички едновременно и наведнъж. И тъй като договарянето на тези условия зависи от добрата воля на руската страна, моментът това да се случи беше преди окончателното инвестиционно решение, преди заварките в михайловградско и т.н.", посочи бившият министър.   По думите му правителството все още има задължението и теоретичната възможност да договори добри условия за България, но това ще бъде много трудно. "А те трябва да договорят как "Газпром" ще компенсира България за 93-те километра газопровод, който вече няма да се използва, какви ще бъдат транзитните такси и след като транзитните такси влязат в съвместната компания, как ще се решава да се разпределят дивиденти, защото дори и газопроводът, дори и проектната компания да гласува печалба, ако не е ясно каква е девидентната политика, може "Газпром" просто да каже, че тези пари трябва да се използват за усилването на охраната чрез разполагането на един морски флот в протежението на Черно море в... на газопровода. Тоест има много твърде много неща, които всяко едно от тях, ако не е договорено, и вече този проект се превръща в бял слон, от който само ще губим пари", посочи Трайков.   Казанджиев коментира като несъстоятелни твърденията на Русия, че междуправителствените споразумения с държавите, през чиято територия ще минава газопроводът, се подчиняват на международното прави, което е над европейското и затова няма нужда да се предоговарят, както иска ЕК. Той обърна внимание на това, че макар и документите за "Южен поток" да се наричат междуправителствено споразумение те са подписвани от представители на търговски компании.   "По мое лично мнение сключените споразумения не са междуправителствени, защото от едната страна и от другата страна всъщност стоят подписите не на правителствени представители", заяви Казанджиев.

Откриха убит и после изгорен мъж в Разград

Труп на мъж е открит след пожар в къща в Разград. При огледа по главата на мъртвия била открита разкъсно-контузна рана.

Жители на село плашат с бунт главсека на МВР заради кражби

Повече полиция, повече сигурност за гражданите, така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров оправда огромният брой полицаи пред парламента в първия работен ден на депутатите за 2014 г. На констатацията, че София е почерняла от униформени, той отвърна: „Ако трябва, ще я скрием полицията”.

Траурен ден за посолството на Азербайджан в София

/КРОСС/ Траурен ден в памет на загиналите в трагичната нощ на 19 срещу 20 януари 1990 г. отбелязва посолството на Азербайджан в София утре. Нощта, която влезе в историята на азербайджанския народ като кървавата януарска трагедия, и тази година ще бъде почетена от правителството на Азербайджан, от държавни служители, дипломати и обикновени хора с национален ден на траур за жертвите на трагедията „Черният януари". По този повод и чуждестранните дипломатически мисии на Република Азербайджан, акредитирани в своите държави, ще почетат 20 януари. „В тези трагични дни доблестните синове и дъщери на нашия народ, за които свободата, честта и достойнството бяха над всичко, пожертваха собствения си живот, в името на свободата и независимостта на родината си - Република Азербайджан. Трагедията на 20 януари, довела до големи загуби и избиване на невинни хора, между които старци, жени и деца, показа непреклонността и гордостта на азербайджанския народ, който се стремеше към свобода и независимост, тъй като не можеше да понесе предателската политика по отношение на Азербайджан, прилагана от бившето ръководството на СССР. Именно благодарение на твърдостта и непреклонността на духа на азербайджанския народ ние възстановихме нашата независимост, към която се стремяхме през дългите години на тоталитарен режим

В дома на изгорелия при пожар мъж избухнал скандал с жена

Вчера преди обяд в дома на 52-годишния Недялко Богданов, който почина при пожар в Разград, е имало скандал. Това разказаха негови съседи на ул. „Лозенград" пред Дарик. 

Обгореното тяло на мъжа бе намерено през нощта от огнеборци след загасяне на пожар в пристройката на жилището му. Предполага се, че той първо е убит с удар по главата с твърд пре Вчера преди обяд в дома на 52-годишния Недялко Богданов, който почина при пожар в Разград, е имало скандал. Това разказаха негови съседи на ул. „Лозенград" пред Дарик. Обгореното тяло на мъжа бе намерено през нощта от огнеборци след загасяне на пожар в пристройката на жилището му. Предполага се, че той първо е убит с удар по главата с твърд пре

Недялко се скарал с жена ден преди да изгори при пожар в дома си

Вчера преди обяд в дома на 52-годишния Недялко Богданов, който почина при пожар в Разград, е имало скандал. Това разказаха негови съседи на ул. „Лозенград Вчера преди обяд в дома на 52-годишния Недялко Богданов, който почина при пожар в Разград, е имало скандал. Това разказаха негови съседи на ул. „Лозенград" пред Дарик. Обгореното тяло на мъжа бе намерено през нощта от огнеборци след загасяне на пожар в пристройката на жилището му. Предполага се, че той първо е убит с удар по главата с твърд пре

До 2 седмици ще има нов закон за средното образование

/КРОСС/ Нов закон за средното образование ще има след по-малко от 2 седмици. Проектът ще бъде представен за обществено обсъждане в края на януари, съобщи бТВ. Закон за предучилищното и училищното образование се пише вече 8 години, претърпял е преработки от 3 правителства. За да не загубим европейски пари обаче, новият закон трябва да е готов до края на лятото и да влезе в сила от следващата учебна година. Засега е сигурно едно - предучилищната подготовка няма да е задължителна за 4 годишните, което е предложение на кабинета „Борисов". Според родителите, преди да се пише нов закон, трябва да бъде направен анализ на реалното състояние на образованието в момента. Една от идеите в новия проект е в програмите за 7 клас да бъдат заложени и часове по предприемачество.  

Сирийската опозиция се съгласи да участва на преговорите в Женева

Сирийската национална коалиция, основната опозиционна политическа сила в страната, се е съгласила да участва в мирната конференция в Женева без да поставя предварителни условия. Досега сирийската опозиция настояваше, че президентът Башар Асад не трябва под никаква форма да участва в евентуално преходно правителство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване