24 хиляди варненски семейства живеят в гарсониери

Едностайните жилища в България са близо 350 000, сочат данни на Националния статистически институт. От общо 3 909 348 жилища в страната най-много - 1 303 285, са тристайните. Двустайните са 1 276 117, а 4-стайните - 614 735. Във Варна жилищата са общо 247 880, сочи справка на НСИ, като 23 588 са гарсониери, 88 280 – двустайни, и 84 261 – тристайни.

Близнашки: "Орешарски" управлява чрез трупане на нови и нови дългове

/КРОСС/ /КРОСС/ "Проектът АБВ се възражда в един момент, когато в България се случва нещо уникално - това са протестите. България преживява едни нестихващи протести, които поставят под съмнение всяка власт, всяко правителство, въобще институциите като цяло. И от тази гледна точка, каквито и да са намеренията на правителството, те са обречени на неуспех. Единственото сигурно е, че нарастват дълговете", заяви проф. Георги Близнашки в предаването „Неделя 150" на БНР. "Управлението "Орешарски" е управление чрез трупане на нови и нови дългове. Последното е за тези 3 млрд, което не беше огласено по официалния път, а по едни много странни канали. Всички тези действия на правителството, включително странните назначения, идват да покажат, че нещо не е наред", заключи професора.  

Почина изтъкнатият историк проф. Дойно Дойнов

Почина известният български историк професор Дойно Дойнов, предаде БГНЕС. Професор Дойнов е починал вчера на 84-годишна възраст. Той беше един от най-големите изследователи на делото и живота на Апо...

Риана сложи на смартфона си приложение срещу Крис Браун

Американската певица Риана вече използва мобилно приложение, което не й позволява да осъществява контакт с бившия ѝ приятел Крис Браун, информира bTV. Риана е сложила приложението по съвет на приятел...

Фолкпевицата Малина категорично отрече слуховете, че е сгодена

 Фолкпевицата Малина категорично отрече слуховете, че е сгодена. Нещо повече, тя е шокирана от невярната „новина“, разпространена със скоростта на светлината в социалната мрежа Фейсбук. Мухата била пусната от неин фалшив Фейсбук профил, за който тя не знаела, сподели певицата в предаването „Жените говорят“ по TV7.
Тя се оплака, че във Фейсбук имало десетина нейни фалшиви профила. Единственият, който бил истински, е официалната й страница Malina (Official),...

Продължава

Защо той бяга от брак като дявол от тамян

При двойките, които живеят заедно, но без да сключват брак, инициативата в повечето случаи идва от мъжете. Жените се съгласяват с надеждата, че след време отношенията ще бъдат узаконени, твърдят психолозите. От какво толкова се боят мъжете?

Повечето жени още в самото начало на връзката бързо разбират дали той е човекът, с когото биха ... При двойките, които живеят заедно, но без да сключват брак, инициативата в повечето случаи идва от мъжете. Жените се съгласяват с надеждата, че след време отношенията ще бъдат узаконени, твърдят психолозите. От какво толкова се боят мъжете? Повечето жени още в самото начало на връзката бързо разбират дали той е човекът, с когото биха ...

Васил Велев: Това правителство има различно отношение към бизнеса

/КРОСС/ Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев коментира в предаването „Неделя 150" на БНР отчета на Орешарски за свършеното от правителството. Той каза следното: "Имаше какво да отчете. Много голяма част от програмата му предстои да бъде изпълнявана. Това, което можем да препотвърдим е, че има променено отношение към предприемачеството - преди четири години държавата дължеше на бизнеса приблизително три пъти повече, отколкото сега дължи. Нямаме оплаквания от колеги за задържан ДДС. Сравнително ритмично се разплащат и изпълнените обществени поръчки. Има стремеж да се събират данъците там, където се дължат, а не там, откъдето могат да се вземат по - лесно. Има стремеж да се облекчи административното бреме пред бизнеса. Има и стъпки назад, за които ние своевременно алармирахме, че не подкрепяме и крият рискове - непремереното увеличаване на минималната работна заплата примерно. Същото важи и за стопирането на пенсионната реформа", заяви Велев.    

Почина историкът проф. д-р Дойно Дойнов

Почина проф. д-р Дойно Дойнов - един от най-изявените български историци, изследовател на Българското Възраждане, на националноосвободителното движение и на делото на Васил Левски, съобщи Фокус. Проф. д-р Дойнов е дългогодишен преподавател в Художествената академия и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", автор ... Почина проф. д-р Дойно Дойнов - един от най-изявените български историци, изследовател на Българското Възраждане, на националноосвободителното движение и на делото на Васил Левски, съобщи Фокус. Проф. д-р Дойнов е дългогодишен преподавател в Художествената академия и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", автор ...

Николай Бареков: Ще има разплата. Ще има голяма промяна, след като нашата партия излезе на политическата сцена

"Ще има разплата. Ще има голяма промяна, след като нашата партия излезе на политическата сцена". Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК.
"В момента на политическата сцена има три големи блока, които имат своята специфика и физиономия. Два от тях са в сферата на олигархичното, а не в политическото. На тези, които ръководят сега страната, никой не им...

Продължава

Около 100 000 души излязоха на протест на площад "Независимост" в Киев

Около 100 000 души излязоха на протест на площад "Независимост" в Киев, за да протестират срещу приетите закони, затягащи санкциите срещу протестиращите, предаде Агенция Франс прес.

В регламентите се предвижда наказателна отговорност за блокиране на публични сгради, забрана за разпъване на палатки на публични места, както и глоби и арести за протестиращите, които носят маски.

Наказуемо ще бъде и разпространяването на клевети в интернет, а хората или...

Продължава

Арестуваха жена за убийството в Разград

Двамата са се скарали, сочат свидетелски показания

    


Google харчи повече от конкурентите си в САЩ за придобиването на компании

Гигантът се опитва да разшири дейността си в различни области заради намаляващите приходи от онлайн реклама

    


Григор Димитров излиза тази нощ в опит за първи 1/4 финал на турнир от шлема

Григор Димитров ще изиграе мача си от осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис срещу Роберто Баутиста Агут тази нощ 20 януари (понеделник) не по-рано от 04:00 часа българско време, съобщават организаторите. Двубоят е първи от мъжката програма за деня.

Парма проучва нападател на Славия

"Парма проведе проучване за родения през 1988 г. нападател на Славия София Атанас Курдов", е краткият коментар на изданието.

Почина изявеният историк проф. д-р Дойно Дойнов

Почина проф. д-р Дойно Дойнов - един от най-изявените български историци, изследовател на Българското Възраждане, на националноосвободителното движение и на делото на Васил Левски, съобщи Фокус. Проф. д-р Дойнов е дългогодишен преподавател в Художествената академия и Варненския свободен университет Почина проф. д-р Дойно Дойнов - един от най-изявените български историци, изследовател на Българското Възраждане, на националноосвободителното движение и на делото на Васил Левски, съобщи Фокус. Проф. д-р Дойнов е дългогодишен преподавател в Художествената академия и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", автор ...

Част от местност "Ален мак" без вода

Част от местност "Ален мак" край Варна е без вода поради авария, съобщиха за Moreto.net от ВиК-Варна. Аварията се очаква да бъде отстранена привечер, а водоподаването възстановено около 19 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

Почина големият историк проф. Дойно Дойнов

Беше председател на общобългарския комитет "Васил Левски"

Бойко Борисов: Нека ДАНС да провери ДПС, Местан и управляващите, а не да се занимава в политическата опозиция

 "Има достатъчно факти по този въпрос. Има и самопризнания и то направени в националния ефир. Подал съм сигнал в прокуратурата. Вярвам на прокуратурата. Крайно време е тези шантажи срещу мен да спрат и виновните да понесат отговорност и да влязат в затвора". Това заяви преди минути Бойко Борисов пред ПИК.
Агенцията потърси мнението му след сензационното разкритие на Цветан Цветанов тази сутрин по Би Ти Ви, че пред дома на лидера на ГЕРБ дебне джип с две врати, който го...

Продължава

Наводненията в Джакарта принудиха над 30 хиляди души да напуснат домовете си

 Наводненията в Джакарта принудиха над 30 хиляди души да напуснат домовете си, съобщава АФП. По момента стихията е отнела живота на петима души.

Жителите използват гумени лодки и други помощни средства, за да преминат през дълбоката до кръста вода и да достигнат до по-безопасно място. Много части на града са покрити с мътна кафява вода.

В същото време, на индонезийския остров Сулавеси броят на жертвите от наводненията и свлачищата достигна до девет...

Продължава

Георги Ангелов от БНТ не емигрирал заради жените си

В началото на 90-те години журналистът и преводач Георги Ангелов е автор и водещ на музикалното предаване "Рококо" по БНТ. Тогава се запознава със Светльо Витков, даже снима някои от клиповете към песните на "Хиподил". Години по-късно водещият на "Денят започва с култура", който си партнира в сутрешните часове с Александра Гюзелева-Шани по В началото на 90-те години журналистът и преводач Георги Ангелов е автор и водещ на музикалното предаване "Рококо" по БНТ. Тогава се запознава със Светльо Витков, даже снима някои от клиповете към песните на "Хиподил". Години по-късно водещият на "Денят започва с култура", който си партнира в сутрешните часове с Александра Гюзелева-Шани по

Певицата Шакира и футболистът на Барселона Жерар Пике продават имението си в Маями

 Певицата Шакира и футболистът на Барселона Жерар Пике продават имението си в Маями.

Колумбийката свали 2 милиона от продажната цена, която в момента е в размер на 13 милиона щатски долара.

Къщата се намира между именията на играчите на Маями Хийт – Дуейн Уейд и Крис Бош.

Къщата има изглед към залива. Тя разполага с шест спални и частен кей за лодки.

Еден Азар: Няма никакъв шанс да напусна Челси

/КРОСС/ Феновете на Челси имат повод да празнуват, тъй като белгийската звезда в състава на лондончани Еден Азар заяви, че няма никакъв шанс да напусне „Стамфорд Бридж", пише Gong. „През последните четири години винаги, когато е отворен трансферният прозорец слушам да ме пращат някъде. Аз обаче съм играч на Челси. Няма никакъв шанс да напусна отбора до края на зимния трансферен прозорец", коментира белгиецът. „Следващото лято? Дори и през следващото лято няма да напусна, защото смятам, че това е най-доброто място, където мога да израстна като футболист", каза още Еден Азар.  

Коя е фамилията зад японската фирма, която купи Jeam Beam?

Suntory изгражда първата дистилационна фабрика за уиски в Япония през 1923 г.

    


Невиждано разминаване в прогнозите се наблюдава между метеоролозите на БАН и "ТВ-мет"

 Невиждано разминаване в прогнозите се наблюдава между метеоролозите на БАН и "ТВ-мет".

Според дежурните синоптици от Националния институт по метеорология и хидрология през следващата седмица ни очаква топло време и температури, доближаващи рекордите за януари - от 12 до 15 градуса.

Синоптиците на БАН изключват появата на сняг в близките 7 дни.

На точно обратния полюс са колегите им от "ТВ-мет".
Продължава

Името "България без цензура" на гражданското движение ще остане без промяна и за партията на Николай Бареков

 Името "България без цензура" на гражданското движение ще остане без промяна и за партията на Николай Бареков. Лидерът обяви това в НДК днес на среща със симпатизантите и актива на бъдещата политическа формация.

Бареков се позова на проучване на фокус групи от симпатизанти на движението му, които предпочели сред 20 други имена да се запази тъкмо вече популярното "България без цензура". "Нашите симпатизанти искат категорично това наименование",...

Продължава

Янукович подписа закони, забраняващи критики и митинги

Украинският президент Виктор Янукович подписа пакет от закони, които засягат митинги и ограничават свободата на словото, предадоха агенциите. Те вече бяха критикувани от САЩ и ЕС. Според измененията разпространението на Украинският президент Виктор Янукович подписа пакет от закони, които засягат митинги и ограничават свободата на словото, предадоха агенциите. Те вече бяха критикувани от САЩ и ЕС. Според измененията разпространението на "клевети" - най-вече в интернет, е наказуемо. Например журналисти и блогъри, които отправят критики към политици, могат да бъдат

Шансовете на АБВ на евровота били илюзорни, но удар срещу БСП

Шансовете на алтернативното движение на предишния президент Георги Първанов АБВ да спечели мандати на предстоящите избори за Европарламента са "илюзорни". Това заяви в неделя заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов, който ръководи т. нар. Ляво крило в социалистическата партия. На Национална конференция на обединението на левите социалисти в БСП в НДК той повтори тезата си, че проектът АБВ отново "да бъде вкаран във фризера до приключване на евроизборите".   В същото време Стоилов определи като "напълно реална" възможността движението на Първанов да получи няколко десетки хиляди гласа и да отблъсне поне още толкова от БСП. Това предизвиквало и тревогата, че тези гласове могат да се окажат решаващи за предстоящия евровот.   Споровете по партийни въпроси могат да ни отклонят по теми, важни за нашите избиратели, предупреди Янаки Стоилов. Според него отговорност за това състояние отчасти носи и ръководството на БСП, защото е толерирало хора, които не са били последователни в позициите си и невинаги са били лоялни към партията. Това са поуките за кадрите, които се издигат, заяви той.   Според него след изборите БСП трябва да има конгрес, на който да се обсъдят идеите, организацията и кадровите решения. Ако това не бъде направено, от всички, които участват или подкрепят паралелна на левицата листа, трябва да се снеме политическото доверие, смята социалистът.   След като протестите не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре, коментира той. Не отричам, че част от от претенциите към ръководството са основателни, но защо въпросите, чувствителни за самата партия, не се решават вътре в нея, попита реторично Стоилов. Той допълни, че се действа прикрито, без да се обявява напускане на БСП. Тези хора искат да носят червения екип, но да им признаят правото, освен към противниковата врата, да отправят удари и в нашата, отбеляза той.   Стоилов посочи, че в предстоящите евроизбори може да разчита на успех тази партия, която успее да убеди повече хора, че гледа на европейската политика като на средство за постигане на националните цели. Трябва да прекъснем европейския провинциализъм да възприемаме ЕС главно чрез еврофондовете и докладите на ЕК, смята той.   Съпартиецът му Румен Овчаров коментира пред БНР, че в последните няколко дни сериозно се опитвал да намери някаква полезност в това, което направи Георги Първанов, и не може да намеря такава - "нито за самия Първанов, нито за хората, които така или иначе се въртят около проекта АБВ, нито за Българската социалистическа партия".   Той също смята , че участието на АБВ в евроизборите очевидно ще намали шансовете на БСП и ДПС да ги спечелят. "Затова казвам, че не виждам никаква полезност от действията на Георги Първанов нито за БСП, нито за левицата в настоящото й положение, нито за самия Първанов, защото не виждам той какво ще спечели, ако загуби една поредна битка", каза Овчаров.   Йордан Цонев от ДПС пък определи ситуацията с АБВ като "вътрешнопартийни битки".   "За мен големият въпрос е за кого ще бъдат гласовете, които движението ще получи на евроизборите - за управляващите или за опозицията ГЕРБ", каза Цонев. По думите му "отговорът на този въпрос всъщност ще покаже дали хората в АБВ наистина искат да реформират БСП, или работят в полза на Бойко Борисов".

Шансовете на АБВ на евроизборите били илюзорни, но удар срещу БСП

Шансовете на алтернативното движение на предишния президент Георги Първанов АБВ да спечели мандати на предстоящите избори за Европарламента са "илюзорни". Това заяви в неделя заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов, който ръководи т. нар. Ляво крило в социалистическата партия. На Национална конференция на обединението на левите социалисти в БСП в НДК той повтори тезата си, че проектът АБВ отново "да бъде вкаран във фризера до приключване на евроизборите".   В същото време Стоилов определи като "напълно реална" възможността движението на Първанов да получи няколко десетки хиляди гласа и да отблъсне поне още толкова от БСП. Това предизвиквало и тревогата, че тези гласове могат да се окажат решаващи за предстоящия евровот.   Споровете по партийни въпроси могат да ни отклонят по теми, важни за нашите избиратели, предупреди Янаки Стоилов. Според него отговорност за това състояние отчасти носи и ръководството на БСП, защото е толерирало хора, които не са били последователни в позициите си и невинаги са били лоялни към партията. Това са поуките за кадрите, които се издигат, заяви той.   Според него след изборите БСП трябва да има конгрес, на който да се обсъдят идеите, организацията и кадровите решения. Ако това не бъде направено, от всички, които участват или подкрепят паралелна на левицата листа, трябва да се снеме политическото доверие, смята социалистът.   След като протестите не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре, коментира той. Не отричам, че част от от претенциите към ръководството са основателни, но защо въпросите, чувствителни за самата партия, не се решават вътре в нея, попита реторично Стоилов. Той допълни, че се действа прикрито, без да се обявява напускане на БСП. Тези хора искат да носят червения екип, но да им признаят правото, освен към противниковата врата, да отправят удари и в нашата, отбеляза той.   Стоилов посочи, че в предстоящите евроизбори може да разчита на успех тази партия, която успее да убеди повече хора, че гледа на европейската политика като на средство за постигане на националните цели. Трябва да прекъснем европейския провинциализъм да възприемаме ЕС главно чрез еврофондовете и докладите на ЕК, смята той.   Съпартиецът му Румен Овчаров коментира пред БНР, че в последните няколко дни сериозно се опитвал да намери някаква полезност в това, което направи Георги Първанов, и не може да намеря такава - "нито за самия Първанов, нито за хората, които така или иначе се въртят около проекта АБВ, нито за Българската социалистическа партия".   Той също смята , че участието на АБВ в евроизборите очевидно ще намали шансовете на БСП и ДПС да ги спечелят. "Затова казвам, че не виждам никаква полезност от действията на Георги Първанов нито за БСП, нито за левицата в настоящото й положение, нито за самия Първанов, защото не виждам той какво ще спечели, ако загуби една поредна битка", каза Овчаров.   Йордан Цонев от ДПС пък определи ситуацията с АБВ като "вътрешнопартийни битки".   "За мен големият въпрос е за кого ще бъдат гласовете, които движението ще получи на евроизборите - за управляващите или за опозицията ГЕРБ", каза Цонев. По думите му "отговорът на този въпрос всъщност ще покаже дали хората в АБВ наистина искат да реформират БСП, или работят в полза на Бойко Борисов".

Сигнал за бомба приземи самолет

Фалшив сигнал за бомба принуди самолет на авиокомпания Latam да кацне аварийно в Бразилия.

Давутоглу: Готови сме да обсъждаме всички вътрешни и външни теми с ЕС

Турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу заяви, че е готов да разговаря по всички теми с Евросъюза, включително сегашната политическа криза в страната му и спорните проекти за реформи, ...

100 хиляди се събраха на площад "Независимост"

/КРОСС/ Около 100 000 души излязоха на протест на площад "Независимост" в Киев, за да протестират срещу приетите закони, затягащи санкциите срещу протестиращите, предаде Агенция Франс прес. В регламентите се предвижда наказателна отговорност за блокиране на публични сгради, забрана за разпъване на палатки на публични места, както и глоби и арести за протестиращите, които носят маски. Наказуемо ще бъде и разпространяването на клевети в интернет, а хората или организациите, които осигуряват оборудване за такъв тип събития събития, ще подлежат на глоба. Днес украинската опозиция ще представи нов план за действие в протестите срещу властта.    

Девет града посрещат кастингите на „Големите надежди”

Голямото търсене на най-талантливите пеещи деца на България започва! Точно на 26 януари, неделя, ще стартират кастингите за „Големите надежди" - най-новото шоу на Нова, което обещава да докаже, че талантът на българските деца не познава граници. 
На територията на девет града и в продължение на 11 дни, екипът на предаването ще се срещне ... Голямото търсене на най-талантливите пеещи деца на България започва! Точно на 26 януари, неделя, ще стартират кастингите за „Големите надежди" - най-новото шоу на Нова, което обещава да докаже, че талантът на българските деца не познава граници. На територията на девет града и в продължение на 11 дни, екипът на предаването ще се срещне ...

Девет града посрещат кастингите на „Големите надежди”

Голямото търсене на най-талантливите пеещи деца на България започва! Точно на 26 януари, неделя, ще стартират кастингите за „Големите надежди Голямото търсене на най-талантливите пеещи деца на България започва! Точно на 26 януари, неделя, ще стартират кастингите за „Големите надежди" - най-новото шоу на Нова, което обещава да докаже, че талантът на българските деца не познава граници. На територията на девет града и в продължение на 11 дни, екипът на предаването ще се срещне ...

Отдаваме почит на Лиляна Кисьова във вторник

Поклонението ще се състои в Националния музикален театър „Стефан Македонски"

Отново протести и сблъсъци в Истанбул

Масови протести в Истанбул бяха разпръснати от полицията със сила и сълзотворен газ в събота. Около 2000 души се събраха на площад "Таксим" в центъра на най-големия турски град за протест срещу законопроект, който предвижда възможността за контролиране на потребителите в интернет и наблюдение на активността на отделните потребители.

Сблъсъци между протестиращи и милиция в Киев

Според вътрешното министерство при сблъсъците са пострадали повече от 30 служители на реда

100 хил. протестират в Киев срещу репресивни закони

Новите закони въвеждат или затягат санкциите срещу демонстрантите и задължават, както в Русия, неправителствените организации със западно финансиране да се регистрират като "чужди агенти"

Кризата в битовата престъпност била овладяна според МВР

Все още има криза в битовата престъпност, но тя била овладяна, тъй като през миналата година са регистрирани 1.5% по-малко кражби по домовете в сравнение с 2012 г., по думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пред бТВ в неделя. Намалението на случаите е малка крачка, но и знак, че кризата е овладяна, посочи той.   В същото време главсекът на силовото ведомство призна, че две трети от битовите престъпления остават неразкрити и хората все по-рядко подават сигнали за кражбите в домовете им. Лазаров обаче побърза да обяви, че през 2013 г. е регистрирано увеличение на задържаните количества наркотици, цигари, спаднала е контрабандата и е овладяван бежанският поток.   Като основен проблем за кражбите по домовете Лазаров посочи, че все още се разчита на униформените да противодействат, вместо да се разчита на техниката. Според него в големите градове, магистрали и пътища трябва да има системи за видеонаблюдение, което ще позволи повече полицейски служители да обикалят малките села, където хората масово страдат от кражби дори на елементарни неща.   Правилният подход е единодействие между МВР и населението, смята главният секретар на МВР. "Проблемът е системен, не може да се реши с магическа пръчка, но не се чувстваме безсилни", заяви той.   Лазаров отрече съсредоточаването на огромен брой полицаи и други служби на МВР около сградата на парламента, заради протестите, да е предизвикало бум на престъпността в другите части на столицата.   Лазаров обаче се похвали В отговор на въпрос той каза, че дори МВР да иска да подслушва незаконно, това няма как да стане, защото министерството няма технически средства, защото това се прави от друга служба, която е извън МВР. "Политическото ръководство няма контрол върху подслушването", поясни Лазаров.   На въпрос дали когато сдаде властта, няма да изскочи информация, че и сегашното ръководство на МВР е извършвало нерегламентирано подслушване, Лазаров отвърна, че МВР няма техническа възможност да извършва подслушване. той припомни, че агенцията, която се занимава с това – СДОТО, беше извадена от ведомството.   Главсекът не се съгласи с твърденията, че е бил показен арестът на Бисер Миланов-Петното, който е лидер на Национално движение "Свобода” и активен участник в демонстрациите в подкрепа на кабинета "Орешарски". Лазаров обясни, че Миланов е криминално проявен, лежал е в затвора и срещу него бил подаден сигнал, че е отправял заплахи за живота. В същото време Миланов бе чест гост в Министерския съвет при срещите на премиера Пламен Орешарски с неправителствени организации, но главният секретар на БВР отказа да коментира тези срещи.

Изборът на Серафим - най-оспорван от 50 години

Не всички гласуваха по съвест, смята богословът проф. Иван Желев

    


БСП заседава на закрито съвещание в Пловдив (снимки)

Повече от 500 висши функционери на БСП присъстват на националното съвещание на социалистите, което започна в 13 часа в панаира. Форумът остана закрит за журналисти. Десетина минути преди началото пристигнаха шефът на парламента Михаил Миков и зам.-председателят на БСП Корнелия Нинова, ескортирани от шефа на пловдивския КАТ Радослав ... Повече от 500 висши функционери на БСП присъстват на националното съвещание на социалистите, което започна в 13 часа в панаира. Форумът остана закрит за журналисти. Десетина минути преди началото пристигнаха шефът на парламента Михаил Миков и зам.-председателят на БСП Корнелия Нинова, ескортирани от шефа на пловдивския КАТ Радослав ...

Прогнозират масови фалити по морето без промени в Закона за Черноморското крайбрежие

Масови фалити ще залеят Черноморието, а плажните ивици ще опустеят, ако Законът за устройство на Черноморското крайбрежие не бъде променен спешно, коментираха за БТА от Асоциацията на концесионери и наематели на морски плажове у нас.

Бареков: Ще има разплата и промяна, когато партията ми излезе на политическата сцена

/КРОСС/ "Ще има разплата. Ще има голяма промяна, след като нашата партия излезе на политическата сцена". Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК. "В момента на политическата сцена има три големи блока, които имат своята специфика и физиономия. Два от тях са в сферата на олигархичното, а не в политическото. На тези, които ръководят сега страната, никой не им даде тази власт да правят коалиция от стария порядък 3-5-8. На тях им беше даден мандат да изтрият ГЕРБ и раните от тяхното управление. Те обаче се объркаха и си помислиха, че някой им даде властта да управляват вечно", коментира Бареков. За ДПС той каза, че тя носи сериозни проблеми. "Дори малкото качествени неща, които се предлагат, не могат да се приемат заради тях. В това отношение БСП стана заложник на ДПС - тя е една неолиберална и дясна партия. Но какво либерално има в нея - няма нищо такова в златните копчета на Местан. Това е крайно дясна партия", посочи Бареков. "БСП излъга. Тя излъга за плоския данък. Обеща, че ще го промени в полза на хората, а се оправда с ДПС. Обеща увеличение на доходите на пенсионерите, но това не стана и добре, че сега имаме топла зима. Данък "лихва" остана. Политиката на сегашния финансов министър не е по-различна от тази на Дянков. Няма да пропусна и въпроса с детските. Майките бяха излъгани от Борисов, а после и от БСП

Личният живот на Франсоа Оланд става все по-малко личен

Ще успее ли френският президент да осъди списанието, публикувало предполагаеми негови снимки с актрисата Жули Гайе?

    


Сирия отрича цитирани от Интерфакс изявления на Башар Асад

Сирийското президентство отрече днес изявленията, приписани на президента Башар Асад от руската информационна агенция Интерфакс, според които той няма никакво намерение да напусне властта.

Барселона се отказа да строи нов стадион

Испанският гранд "Барселона" се отказа от намерението си да построи нов стадион с по-голяма вместимост, съобщи "La Vanguardia". Ръководството на испанския клуб е решило, е да се ...

"България без цензура" ще се казва бъдещата партия на Бареков

/КРОСС/ Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде "България без цензура". Това обяви лидерът Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК. "На 25 януари от 12.00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия", съобщи още Бареков. Той поясни, че предложените имена са обсъдени във фокус групи с граждани и симпатизанти. От дискусиите е станало ясно, че "България без цензура" е името, което всички категорично искат. Новият политик уточни, че тежката дума за названието на новата политческата форамция ще има Конгресът, който може да го смени. "Симпатизантите ни подкрепят проевропейската ни ориентация и желаят партията ни да се ситуира в центъра на бъдещия политически модел", посочи още Бареков. "Ние бяхме първото движение, което постави на фокус социалните проблеми. Смятаме, че двата основни проблема на България са невероятната ни бедност и безработицата. Това роди демографския катаклизъм, от който трудно ще се отървем. Около 2 милиона българи са напуснали страната", посочи лидерът на "България без цензура" и допълни: "Основен виновник за това са партиите на статуквото. Трябва да спрем източването на българска кръв и в следващия парламент да направим така, че да върнем тези хора. А това може да стане като се направят условия и закони, които да вдигнат икономиката

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване