Майката на Доган направи курбан за здраве година след покушението над почетния председател на ДПС


Майката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган направила днес курбан в родното му село Дръндар, съобщи БНР. Той е за здраве, година след като срещу Доган беше извършен опит за покушение на конференцията на партията в София. От името на ДПС на курбана е присъствал председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Гостите са били почерпени с баници и сладки, а месото на две телета е било раздадено на бедните жители на Дръндар, съобщи Нова телевизия. "Правя го за здравето на сина...

До две седмици ще има нов закон за средното образование


Нов закон за средното образование ще има до 2 седмици. Проектът трябва да бъде представен за обществено обсъждане в края на този месец, съобщава Би Ти Ви.

Законът за предучилищното и училищното образование се пише вече осем години, като в годините претърпява преработки от три правителства. За да не загубим европейски пари, новият закон трябва да бъде изцяло готов до края на лятото и да влезе в сила от следващата учебна година през септември 2014 г.

Засега е сигурно едно -...

До две седмици ще има нов закон за средното образование


Нов закон за средното образование ще има до 2 седмици. Проектът трябва да бъде представен за обществено обсъждане в края на този месец, съобщава Би Ти Ви.

Законът за предучилищното и училищното образование се пише вече осем години, като в годините претърпява преработки от три правителства. За да не загубим европейски пари, новият закон трябва да бъде изцяло готов до края на лятото и да влезе в сила от следващата учебна година през септември 2014 г.

Засега е сигурно едно -...

Родители на убити деца не искат да се отменя затворът доживот

/КРОСС/ Родители на убити деца обмислят подписка срещу промените в новия Наказателен кодекс. Близките на жертвите ще настояват парламентът да не отменя най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна, съобщи бТВ. „През 2004 г. дъщеря ми беше убита, завързана с котва и с камък, и хвърлена в река Дунав", казва Любка Симеонова, майка на убитото момиче. „Това не се преживява. Загубих и баща, загубих и свекър, но дете. Смърт на дете не се преживява", допълва Емилия Андонова. Любка и Емилия събират 13 000 подписа с искане за доживотни присъди на всеки непълнолетен, отнел човешки живот. Тогава искането им се отхвърля от политиците. Сега обаче двете жени се готвят за нова битка и настояват държавата да не премахва от закона най-тежките наказания. „Да си седнат на столчетата и да си свършат работата така, както трябва да бъде. Да се вслушат в народа, който страда, да се вгледат в мъката. Един път в месеца да идат до гробищата и да видят за каква болка става въпрос", казва Емилия. „Нека да дойдат тия експерти и да поживеят моя живот. Само 10-тина дена да го живеят. Но да са на моето място", настоява Любка.    

Росица Янакиева цели да разцепи БСП в Перник както през 2003 година

Кметицата на Перник даде за пример 2003 година, когато левите листи в Перник бяха две. Тя спести да каже на зрителите, че точно тогава БСП загуби изборите и кмет на Перник стана Антоанета Георгиева от СДС - съсипала града ни.

 Една от целите на АБВ е възобновяването на диалога не само между отделните политически сили, но и вътре в левицата, където има натрупано напрежение от десетилетия. Това заяви членът на инициативната група на АБВ и кмет на град Перник Росица Янакиева в предаването „Денят започва в неделя“ по БНТ.

Според нея, няма повод за притеснения от рестартирането на дейността на гражданската инициатива, чието създаване преди три години е получило одобрението на висшето...

Продължава

Студентите ще получават и стипендии за значими постижения

/КРОСС/ Университетите ще дават пари за значими постижения в областта на спорта, научноизследователската и художественотворческата дейност, съобщи бТВ. В момента университетите изплащат стипендии за успех. Всяка година студентите се борят и за така наречените европейски стипендии. А с промените ще се състезават и за новите държавни стипендии за значими постижения. Критериите за определяне на едно постижение като значимо ще се изготвят от студентският съвет и ректорът на всяко висше учебно заведение. Новите стипендии ще се отпускат за един семестър, парите ще се превеждат месец за месец. Размерът ще е между 50 и 120 лева. Университетите обаче няма да получат допълнителни средства, с които да осигурят новите стипендии. От образователното министерство обясняват, че ректорите имат „свободата" да намалят размера на другите видове стипендии например, за да им стигнат парите. Средствата за новите стипендии трябва да са до 5 на сто от общата сума за стипендии, с която университетът разполага. Право на новите стипендии ще имат само студентите в редовна форма на обучение в държавен университет. Те ще започнат да се изплащат от септември 2014 г.  

Джони Деп ще се жени отново

Популярният холивудски актьор Джони Деп, който преди две години се раздели с приятелката си Ванеса Паради след 14-годишна връзка, се е сгодил за актрисата Амбър Хърд, съобщи Контактмюзик, предаде БТА....

Путин не вижда корупция при подготовката на олимпиадата в Сочи


Президентът на Русия Владимир Путин отрече да има корупционен проблем при подготовката на зимните олимпийски игри в Сочи. 

В интервю за няколко западноевропейски медии Путин заяви, че ако някой има конкретни данни за корупционни проявления, трябва да ги предостави. 

"Ще се радваме и ще сме благодарни да използваме тази информация, за да въведем ред в тази сфера", каза той.

"Но до момента освен приказки нищо конкретно не ни се представя. Разбираме, знаем и даже...

Бъдещата партия на Бареков ще се казва "България без цензура"

Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде "България без цензура". Това обяви лидерът Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК.

На 25 януари от 12:00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия, съобщи още Бареков... Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде "България без цензура". Това обяви лидерът Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК. На 25 януари от 12:00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия, съобщи още Бареков...

След приключването на естакадата при Семинарията минаваме за 2 минути с кола

Естакадата при Семинарията ще намали времето за преминаване до две минути, съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир Христов.

След приключване на проекта за изграждане на времето за преминаване е разчетено до две минути. 

„Преди началото на строителството между 10 и 13 минути се престояваше в кръстовището на Симеоно Естакадата при Семинарията ще намали времето за преминаване до две минути, съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир Христов. След приключване на проекта за изграждане на времето за преминаване е разчетено до две минути. „Преди началото на строителството между 10 и 13 минути се престояваше в кръстовището на Симеоно

Черноморската част на "Южен поток" и по БГ стандарт

Морската част на газопровода "Южен поток", която ще преминава през териториалните води на България, но в която страната не участва като акционер, също трябва да отговаря на изискванията на родните държавни стандарти за безопасност и качество.

Китайските богаташи харчат по-малко за подаръци

Louis Vuitton отпадна от първото място на най-предпочитаната марка подаръци за мъже

    


"България без цензура" ще се казва бъдещата партия на Бареков

Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде Името на нашата бъдеща политическа партия ще бъде "България без цензура". Това обяви лидерът Николай Бареков по време на среща на софийската структура на движението, която се провежда в Зала 6 на НДК. На 25 януари от 12:00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия, съобщи още Бареков...

Българин бере душа след катастрофа в Никозия

41-годишен българин е с опасност за живота след тежка катастрофа в Никозия.

Путин: Аз съм либерал, а в Русия дискриминация няма

/КРОСС/ В интервю за няколко руски и чуждестранни телевизионни канала руският президент Владимир Путин заяви, че е либерал и се придържа към либерални възгледи, предаде Lenta.ru. Същевременно Путин обеща да осигури безопасността на гостите и участниците на Олимпийските игри в Сочи. Държавният глава заяви, че за да се гарантира безопасността на Игрите ще включи 40 000 органи на реда в областта на правоприлагането и разузнавателни агенции. "Ще защитаваме въздушното пространство и морската зона, и планинския клъстер. Надявам се, че няма да се окаже какъвто и да е натиск върху участниците на Олимпиадата", добави той и изрази надежда, че на Олимпийските игри няма да се отразят неотдавнашните терористични нападения във Волгоград. Руският държавен глава коментира и критиките от страна на Запада срещу забраната на пропагандата на хомосексуалността. Путин призова критиците си да решат първо проблемите "в своя собствен дом". Той допълни, че в някои американски щати хомосексуалността е криминализирана. Според него в момента в 14 щата формално не е отменен този закон, въпреки че през 2003 г. той е бил забранен от Върховния съд на САЩ. Според него хомосексуалните в Русия не са дискриминирани - нито по професионален признак, нито откъм кариерно развитие, нито откъм признание от страна на обществото. Той даде пример с Елтън Джон, който в Русия е искрено обичан, без значение от ориентацията му

Башар Асад няма намерение да се откаже от властта

Ние сме пазители на нашата страна, заяви сирийският президент

    


Спад в печалбата на Morgan Stanley

Печалбата на американската банка Morgan Stanley за последното тримесечие на 2013 г. се е понижила чувствително, заради големите съдебни разноски,...

Читателски Дневник: Великани и дребосъци


Публикуваме мнението на Юлия Берберян, което тя изпрати до "Дневник":

Поводът да пиша това са думите на Пламен Орешарски, че "не сме в положението на големите да бойкотираме олимпиадата в Сочи".

Естествено е да си зададем въпроса кого визира премиерът.

Ако има предвид себе си, съгласна съм. Разбираемо е за един премиер, който влиза и излиза през задните входове, прави назначения, от които се отмята след ден-два, искал е два пъти (така говори осведоменият за...

Земетресение със сила 4,3 по Рихтер поразклати в Унгария

 Земетресение със сила 4,3 по Рихтер поразклати в Унгария. Трусът е регистриран 2,34 ч. тази нощ в областта Ноград на 65 километра север-североизточно от Будапеща е регистрирано земетресение с магнитуд 4.3 според наши сеизмолози.

12 минути по-късно в същия район следва вторичен трус с магнитуд 3,3. Основният трус е усетен по-силно близо до епицентъра. Много хора са се събудили от клатенето. Няма данни за материални щети. В столицата Будапеща интензивността е...

Продължава

Минаваме за 2 минути с кола след приключването на естакадата при Семинарията

Естакадата при Семинарията ще намали времето за преминаване до две минути, съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир Христов.

След приключване на проекта за изграждане на времето за преминаване е разчетено до две минути. 

„Преди началото на строителството между 10 и 13 минути се престояваше в кръстовището на Симеоно Естакадата при Семинарията ще намали времето за преминаване до две минути, съобщи заместник-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир Христов. След приключване на проекта за изграждане на времето за преминаване е разчетено до две минути. „Преди началото на строителството между 10 и 13 минути се престояваше в кръстовището на Симеоно

Мартин излиза от прикритие и ще си има гадже

С актьора ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ разговаря СОНЯ СПАСОВА- Ивайло, довечера започва четвърти сезон на “Под прикритие”. Научихте ли се вече да падате, без да ви боли, когато ви удрят?- Да, това е важна част от професията. Затова, когато имам време, ходя на каскадьорски тренировки. Заради графика по време на снимките обаче невинаги успявам ... С актьора ИВАЙЛО ЗАХАРИЕВ разговаря СОНЯ СПАСОВА- Ивайло, довечера започва четвърти сезон на “Под прикритие”. Научихте ли се вече да падате, без да ви боли, когато ви удрят?- Да, това е важна част от професията. Затова, когато имам време, ходя на каскадьорски тренировки. Заради графика по време на снимките обаче невинаги успявам ...

Подкупите за дефектните подводници достигнаха 62 милиона евро

След Сотирис Емануил дойде редът на бившия близък сътрудник на Акис Цохадзопулос Янис Белциос да бъде арестуван заради подкупи и пране на мръсни пари

прочети повече

Даниел Вълчев: Социалистите няма да имат 2 листи

С Томислав Дончев ако седнем на маса може от 10 въпроса да се разберем по 8. Но въпросът е друг. Той опира до това кое е ляво и кое дясно. „България на гражданите” се роди като алтернатива на ГЕРБ, това заяви бившият образователен министър Даниел Вълчев.

Янаки Стоилов: Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори

„Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори". Това каза Янаки Стоилов на националното съвещание на БСП в Пловдив, където социалистите обсъждат актуалните политически задачи, ... „Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори". Това каза Янаки Стоилов на националното съвещание на БСП в Пловдив, където социалистите обсъждат актуалните политически задачи, ...

Янаки Стоилов: Първанов наистина успя да разтревожи партията

„Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори „Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори". Това каза Янаки Стоилов на националното съвещание на БСП в Пловдив, където социалистите обсъждат актуалните политически задачи, ...

Родители на загиналите в Кербала не очакват докладът за инцидента да разкрие цялата истина


Родители на загиналите в Кербала български военни смятат, че докладът, който Министерството на отбраната се очаква да разсекрети, няма да съдържа истината за инцидента, съобщи БНР Става дума за самоубийствения атентат с камион бомба, при който загинаха петима българи, а 27 бяха ранени.

Докладът по инцидента в Кербала ще бъде разсекретен след жалба на ръководителя на Програма "Достъп до информация" Александър Кашъмов. Майката на загиналия Антон Петров – Иванка, коментира, че не очаква...

След празниците реших - започвам с фитнес. За днес съм планирала вдигане на вежди!

След празниците реших - започвам с фитнес.За днес съм планирала вдигане на вежди!Разговор между две баби:- Маро, знаеш ли, че това, сексът, било вятър работа...- Абе, Пено, друго си e да те повява вятър от време на време.След празниците синът се прибира вкъщи с обеца на ухото.- Сине, от векове обеци на ... След празниците реших - започвам с фитнес.За днес съм планирала вдигане на вежди!Разговор между две баби:- Маро, знаеш ли, че това, сексът, било вятър работа...- Абе, Пено, друго си e да те повява вятър от време на време.След празниците синът се прибира вкъщи с обеца на ухото.- Сине, от векове обеци на ...

Миро Каризмата чукна 100 кила

Като стокилограмов фермер осъмна Миро Каризмата във видеото към новия си сингъл „Деца”.

Епископ Серафим бе избран за Неврокопски митрополит

Мелнишкият епископ Серафим е новият Неврокопски митрополит, бе решено на провелия се в неделя в синодалния параклис "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител" каноничен избор на заместник на починалия през ноември митрополит Натанаил.   Другият претендент да оглави епархията бе Браницкият епископ Григорий. На синодалния избор в неледя двамата са събрали по шест гласа и решаващ за избирането на Серафим за нов Неврокопски митрополит се оказал гласът на патриарх Неофит.   При епархийския избор, провел се на 12 януари в Гоце Делчев отново епископ Серафим изпревари Григорий с две гласа, събирайки подкрепата на 30 от представителите на епархийния съвет.   Благоевградското свещенство приема с радост избора на Мелнишкия епископ Серафим за нов Неврокопски митрополит, заяви отец Андон Шавулев, председател на катедралния храм "Въведение Богородично" в Благоевград, цитиран от БТА.   И двамата кандидати са духовни чеда на покойния Неврокопски митрополит Натанаил и са достойни да заемат овакантената след кончината му митрополитска катедра, коментира отец Шавулев. Благодарни сме на Светия синод и на Негово светейшество патриарх Неофит за избора и с радост ще посрещнем новия митрополит. Уверени сме, че владиката ще продължи достойно делата на дядо Натанаил за сплотяването и просперитета на Неврокопската епархия, каза още отец Шавулев.   Епископ Серафим е роден на 4 юли 1974 г. в село Зорница, област Бургас, със светското име Динко Желязков Динков. Средното си образование завършва в Математическата гимназия в Ямбол през 1992 година. Завършва висше образование в Лесотехническия университет в София, в специалността "Ландшафтна архитектура" през 1997 г., а през 2011 г. - Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".   През 1997 г. постъпва като послушник в манастира "Св. Георги", в град Хаджидимово, Неврокопска епархия. На 18 ноември 2000 г. е постриган за монах в същия манастир от Неврокопския митрополит Натанаил. Той го ръкополага за йеродякон на 19 ноември 2000 г. и за йеромонах - на 20 декември 2000 година.   Като йеродякон и йеромонах изпълнява различни послушания в манастира, обслужва и близки енории. За усърдното си служение е отличен като архимандрит на 1 юли 2006 година. От септември 2008 г. архимандрит Серафим е назначен за игумен на Роженския манастир.   На 18 декември 2011 г. е хиротонисан за епископ с титлата "Мелнишки" в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и е определен за викарий на Неврокопския митрополит, на която длъжност е и до днес.

Втора група от над 50 делфини се самоубиха край Нова Зеландия

След като в началото на годината над 50 делфина се самоубиха край бреговете на Нова Зеландия, в петък още над 50 от бозайниците излязоха на сушата в опит за колективно самоубийство. И двата случая бяха на плаж, наречен Фара на опрощението, на около 150 километра от туристическия център Нелсън на Южния остров.

Президенти и дисиденти почетоха юбилея на закуската с Митеран

/КРОСС/ Български президенти и дисиденти се събраха на закуска във Френското посолство, за да почетат двадесет и петата годишнина от закуската на Франсоа Митеран, съобщи бТВ. На 20 януари 1989 във френското посолство в София пристигналият на официално посещение Франсоа Митеран закусва с 12 български интелектуалци, сред които поетесата Блага Димитрова, философът и бъдещ президент Желю Желев, поетът Радой Ралин, журналистите Стефан Продев, Барух Шамлиев, Копринка Червенкова, писателите Йордан Радичков и Ивайло Петров, кинорежисьорът Анжел Вагенщайн и художникът Светлин Русев. В закуската участваха и Георги Първанов, президент между 2002 и 2012 година, и сегашният държавен глава Росен Плевнелиев. БНТ уточни, че не всички поканени са дошли. Тази среща е знакова за бъдещите демократични промени в страната. Специално за годишнината у нас пристигна и френският министър по европейските въпроси Тиери Репантен, който беше впечатлен от пътя, който е извървяла страната ни оттогава досега.    

"Лявото крило" в БСП: "АБВ" отново да бъде "вкаран във фризера"

Необходима е радикална промяна в политиката, убеден е Янаки Стоилов

    


Пак кораб е отвлечен от сомалийските пирати

Корабът с екипаж от индийци, египтяни и сирийци е бил нападнат от девет сомалийски пирати, които го насочили към бреговете на Сомалия

Геков участва в Шестата световна среща на земеделските министри

/КРОСС/ Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков участва в Шестата световна среща на върха на земеделските министри в Берлин. Срещата бе част от глобален форум за храни и земеделие и се проведе в рамките на най-голямото световно земеделско изложение „Зелена седмица" в Берлин. Проф. Греков информира, че 69 министри от цял свят са се обединили около тезата, че една от най-големите цели в световен мащаб е намаляването на глада и равен достъп до прехрана на всички. „Дискутирахме как световното земеделие може да задоволи нуждите на все по-големия брой население в света. Факта, че в следващите години хората ще се увеличават, а част от обработваемите площи ще се превърнат в пустини или няма да бъдат годни за обработка, притеснява всички земеделски министри в света", каза министър Греков. Той бе категоричен, че точно това е и основната причина да бъде подписано специално заключително комюнике за развитие на ефективен, адаптивен и устойчив земеделски сектор, който да бъде изграден на основата на продуктивността и разнообразието на храните." В документа се набелязват три основни приоритета. Първият е увеличаване на производителността на труда в търсене на повече източници на храна. Следва го устойчивото развитие на земеделието и качество на произвежданата продукция. Третият акцент е постигане на ръст и стимулиране на развитието на семейните ферми", обясни министър Греков

Първата дама Галя Младенова не иска да е главен редактор

1963 г., краят на лятото. Във Видин се завръща Петър Младенов, 27-годишен комунист, завършил международни отношения в МГИМО, Москва. Младият човек веднага става първи секретар на ОК на ДКМС. По същото време във Видин идва Галя Тотева. Тя е на 26 години и е от Кричим. Завършила история в Софийския университет, тя е пратена по разпраделение 1963 г., краят на лятото. Във Видин се завръща Петър Младенов, 27-годишен комунист, завършил международни отношения в МГИМО, Москва. Младият човек веднага става първи секретар на ОК на ДКМС. По същото време във Видин идва Галя Тотева. Тя е на 26 години и е от Кричим. Завършила история в Софийския университет, тя е пратена по разпраделение

Владимир Путин се обяви за либерал


Руският президент Владимир Путин заяви, че е либерал и се придържа към либерални възгледи. Той е заявил това в интервю за няколко руски и чуждестранни телевизионни канала, в отговор на въпрос на журналист, отбелязва руският информационен сайт Lenta.ru.

Путин опроверга твърденията, че обявената през декември 2013 г. амнистия изпълнява някакви функции преди Олимпиадата в Сочи. Президентът припомня, че амнистията е била обявена във връзка с 20-годишния юбилей от приемането на...

Трима участници и трима президенти почетоха юбилея на закуската с Митеран


Трима от участниците и трима президенти, отидоха днес сутринта във френското посолство, за да почетат двадесет и петата годишнина от закуската на Франсоа Митеран с български дисиденти и интелектуалци, съобщи БНТ. Четвърт век по-късно в посолството дойдоха президентът Желю Желев, журналистът Къдринка Червенкова и режисьорът Анжел Вагенщайн.

В закуската участваха и Георги Първанов, президент между 2002 и 2012 година, и сегашният държавен глава Росен Плевнелиев. БНТ уточни, че не всички...

Близки на загиналите в Кербала: Докладът на МО няма да е правдоподобен

/КРОСС/ През седмицата, министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи, че комисията, която прави преглед на документите, свързани с атаката на българската база "Индия" в Кербала през 2003 година, е приключила своята работа и вероятно всеки момент ще бъдат предоставени окончателните заключения. След жалба на ръководителя на Програма "Достъп до информация" Александър Кашъмов, ще бъде разсекретен докладът по инцидента в Кербала, съобщава БНР. "Съществуването на този доклад не е добре оповестено. С репортера Добромир Видев намерихме данни в стари публикации в пресата, че е изготвен такъв доклад . Преди една година, на 24 януари 2013 г. подадох заявлението за достъп до информация, а след месец получих отказ. В него се казва, че информацията е ограничена за достъп. Отказът, е по време на бившия военен министър Аню Ангелов. Първо, изглежда, че докладът не е бил класифициран, защото, ако е бил класифициран, трябваше да ни предоставят информация с какъв гриф за сигурност и колко време трябва да се пази в тайна. Второто нещо, което прави впечатление е, че тука е нарушен законът, тъй като според практиката на ВАС - не може да има несамостоятелно значение даден доклад , ако след него не е взето никакво решение. А ние не знаем да е взимано дадено решение, което да е известно на обществото и от което хората да могат да разберат какви са констатациите във връзка с инцидента в Кербала", каза в ефира на БНР Кашъмов

Името на партията е "България без цензура"

"България без цензура" ще се казва партията на Николай Бареков, обяви на предконгресна среща със симпатизантите в НДК самият той.

Българин е в критично състояние след катастрофа в Кипър

/КРОСС/ 41-годишен българин е в критично състояние след тежка катастрофа в Никозия, предаде "Български новини". Мъжът е бил прехвърлен в Държавната болница от Ларнака късно снощи, съобщиха от полицията в Кипър. Българинът работел като доставчик за заведения за бързо хранене. Според полицията вчера около 18:20 ч., по време на шофиране на мотопеда по Макариос Авеню в Ларнака при неизвестни обстоятелства той се е преобърнал и е попаднал под идващата от противоположната посока кола, управлявана от 28-годишен шофьор от Пакистан. За да се улесни разследването, полицията е арестувала 28-годишния водач на автомобила.  

Хасково почете 136 години от Освобождението на града

С тържествен ритуал Хасково почете 136 години от Освобождението на града от османско владичество. Венци и цветя пред паметника „Морена” до храм „Св. Богородица” поднесоха общински съветници, представители на институции, общественици, граждани и военнослужещи.

За събитията довели до освобождението на града припомни в словото си Васил Несторов, директор дирекции в общинска администрация. В тържествения ритуал взе участие почетна рота от хасковското поделение 52 740 и духовият оркестър.

На мястото, където днес е паметника „Морена” са се издигали 7 бесилки, на които са намерили смъртта над 70 хасковци.

Тържественият ритуал гледайте в емисията новини на сайта в понеделник.

Димитър Димитров

Мъж изгоря в пожар, съмняват се за убийство

Труп на мъж , заплашван по телефона от непознати, е открит след пожар в къща в Разград, съобщи Дарик.

Сигналът за пожара на улица „Лозенград" е получен около 23:20 часа на 18 януари. След загасянето на огъня в пристройка към къщата е намерено обгоряло тялото на 52-годишния Недялко Богданов. 

При направения оглед на място от оперативно-следств Труп на мъж , заплашван по телефона от непознати, е открит след пожар в къща в Разград, съобщи Дарик. Сигналът за пожара на улица „Лозенград" е получен около 23:20 часа на 18 януари. След загасянето на огъня в пристройка към къщата е намерено обгоряло тялото на 52-годишния Недялко Богданов. При направения оглед на място от оперативно-следств

Непознати заплашвали мъж, той изгоря в пожар

Труп на мъж , заплашван по телефона от непознати, е открит след пожар в къща в Разград, съобщи Дарик.

Сигналът за пожара на улица „Лозенград Труп на мъж , заплашван по телефона от непознати, е открит след пожар в къща в Разград, съобщи Дарик. Сигналът за пожара на улица „Лозенград" е получен около 23:20 часа на 18 януари. След загасянето на огъня в пристройка към къщата е намерено обгоряло тялото на 52-годишния Недялко Богданов. При направения оглед на място от оперативно-следств

Една олимпийска мечта

Управляващият партньор на i/o Ventures ще се състезава в дисциплината ски бягане

    


Никой не иска да ремонтира "Евксиноград", обявиха втора поръчка

Никой не иска да се захване с ремонтни дейности в правителствената резиденция „Евксиноград“, въпреки че Министерският съвет дава сериозна сума пари за това. Шест месеца след като първата поръчка за ремонт на резиденция "Евксиноград" частично се провали, Министерският съвет обяви втора процедура в опит да спаси отделените за нея европейски средства.

Протестиращи посрещнаха Станишев и БСП в Пловдив

Протестиращи граждани срещу правителството на Пламен Орешарски се събират пред Международния панаир в Пловдив, където се провежда националното съвещание на БСП, предаде Радио „Фокус&rdq...

100 хил. души протестират в центъра на Киев заради новите закони срещу протестите

Около 100 000 души са се събрали в центъра на украинската столица Киев, на площад "Независимост", за да протестират срещу неотдавнашното приемане на закони, затягащи санкциите срещу протес...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване