ФИФА още не праща вест по казуса с ЦСКА

В БФС още няма известие от ФИФА за евентуални наказания на ЦСКА.

Световната централа уведоми с писма още преди два месеца родния футболен съюз, че клубът има срокове да плати дължими пари на двама мениджъри. Санкциите може да стигнат и до отнемане на по три точки по двата случая.

ЦСКА обаче се разплаща с агентите поетапно и вероятно ще успее В БФС още няма известие от ФИФА за евентуални наказания на ЦСКА. Световната централа уведоми с писма още преди два месеца родния футболен съюз, че клубът има срокове да плати дължими пари на двама мениджъри. Санкциите може да стигнат и до отнемане на по три точки по двата случая. ЦСКА обаче се разплаща с агентите поетапно и вероятно ще успее

ДНК вкара в съда убиец на таксиджия

Принудително взет биологичен материал за ДНК профил закова убиеца на таксиметровия шофьор Методи Гачев от Пловдив и прокуратурата го предаде на съд. Изследването доказало, че кръвта на обвинения за престъплението Александър Скръчков е на местопрестъплението. 
На 25 май 2013 г. около 3 ч 61-годишният Гачев беше пребит зверски в кв. “Капана”. Осемна Принудително взет биологичен материал за ДНК профил закова убиеца на таксиметровия шофьор Методи Гачев от Пловдив и прокуратурата го предаде на съд. Изследването доказало, че кръвта на обвинения за престъплението Александър Скръчков е на местопрестъплението. На 25 май 2013 г. около 3 ч 61-годишният Гачев беше пребит зверски в кв. “Капана”. Осемна

Машинистите в отпуск след катастрофата

Двамата машинисти от дерайлиралия в петък вечерта влак са пуснати в отпуск, за да се възстановят от преживения стрес. Това съобщиха пред “Труд” от БДЖ. Единствено бързата им реакция е успяла да ги спаси по време на катастрофата, която е причинена от кражба на детайли от релсите, обясниха от компанията оператор на жп мрежата у нас - НКЖИ. 
Двамата машинисти от дерайлиралия в петък вечерта влак са пуснати в отпуск, за да се възстановят от преживения стрес. Това съобщиха пред “Труд” от БДЖ. Единствено бързата им реакция е успяла да ги спаси по време на катастрофата, която е причинена от кражба на детайли от релсите, обясниха от компанията оператор на жп мрежата у нас - НКЖИ.

Център за умствено изостанали открива врати в село Широка Лъка

Център от семеен тип за умствено изостанали възрастни и деца ще се открие в смолянското село Широка лъка, съобщи Агенция Фокус. По думите на Васил Седянков, кмет на Широка Лъка, откриването по в...

Рибери и Бензема рискуват до 3 г. затвор за секс с малолетна проститутка


Ключовите френски национали Франк Рибери и Карим Бензема може да бъдат осъдени до 3 години затвор, ако бъдат признати за виновни за секс с малолетна проститутка. 

Делото срещу двамата нападатели започва най-висшата инстанция на френския съд в понеделник, съобщи "Франс прес". Те са обвинени, че са правили секс с момичето на повикване Захия Дехар, която тогава не е била навършила 18 години. Освен затвор двамата може да бъдат глобени с до 45 хиляди евро.

Не се очаква никой от...

Моу смачка „Юнайтед” и с думи

Жозе Моуриньо детронира „Манчестър Юнайтед” от шампионския пиедестал и с думи след триумфа на „Челси” с 3:1 в Лондон. Отборът на португалеца е трети с 49 точки срещу 51 за лидера „Арсенал”  и 50 за втория „Манчестър Сити”, а „червените” дяволи са седми на 14 т. от върха. До края на първенството в Англия остават 16 кръга.
„Някой отбор ще претърпи с Жозе Моуриньо детронира „Манчестър Юнайтед” от шампионския пиедестал и с думи след триумфа на „Челси” с 3:1 в Лондон. Отборът на португалеца е трети с 49 точки срещу 51 за лидера „Арсенал” и 50 за втория „Манчестър Сити”, а „червените” дяволи са седми на 14 т. от върха. До края на първенството в Англия остават 16 кръга. „Някой отбор ще претърпи с

В Хасково искат табели: Градът на Гришо

Заради успехите на Григор Димитров, съгражданите му от Хасково поискаха на всички входни шосета в родното място на най-добрия български тенисист да има табели с надпис Хасково - Градът на Григор Димитров.

Папата призова да се помага на бежанците

Днес католическият свят отбелязва Деня на имигрантите

Спецакция “Комар” роди мита “Роко” през 1997 г.

“Ал Кайда, Ал Кайда! Аз съм от Ал Кайда, а ти от кои си?” Виковете огласят коридора на РПУ в Кърджали. Идват от малко помещение под стълбището, което вместо врата има решетка. На тесен нар стои Ерджан Рашид-Роко. Поредното задържане на Рашид в края
на миналата седмица беше заради неизпълнение на полицейско разпореждане. “Ал Кайда, Ал Кайда! Аз съм от Ал Кайда, а ти от кои си?” Виковете огласят коридора на РПУ в Кърджали. Идват от малко помещение под стълбището, което вместо врата има решетка. На тесен нар стои Ерджан Рашид-Роко. Поредното задържане на Рашид в края на миналата седмица беше заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Млади фермери с три пъти по-големи субсидии

По-големи субсидии за млади фермери и за земеделците, отглеждащи плодове и зеленчуци, ще бъдат заложени в новия програмен период на ЕС за 2014-2020 г. Това обяви късно вечерта в събота аграрният министър Димитър Греков в българското посолство в Берлин.
 “В новата програма за селските райони се разработват 3 варианта за субсидирането на младите фер По-големи субсидии за млади фермери и за земеделците, отглеждащи плодове и зеленчуци, ще бъдат заложени в новия програмен период на ЕС за 2014-2020 г. Това обяви късно вечерта в събота аграрният министър Димитър Греков в българското посолство в Берлин. “В новата програма за селските райони се разработват 3 варианта за субсидирането на младите фер

Жените, чиято цел на живота е сексуалното удоволствие изпадат в емоционални дупки

 Младите дами, които през студентските си години често сменят сексуалните си партньори и избягват емоционално обвързване, са по-склонни към депресии по-късно.

Жените, чиято цел на живота е възможно най-разнообразно и моментално сексуалното удоволствие, по-често изпадат в емоционални дупки, отколкото жените, радващи се на дълга връзка. Според изследването, кратките авантюри са и причина за редица сексуални престъпления.

"Спокойствието, което жените...

Продължава

Анчелоти чества победа №500

Карло Анчелоти (54 г.) закръгли на 500 победите в своята кариера с мача “Бетис” - “Реал” (0:5). Италианският треньор стигна кота 24 в Испания.
Татко Карло започва в занаята от 1 август 1995-а. Следват победи с “Реджана” (17), “Парма” (42), “Ювентус” (63), “Милан” (238), “Челси” (67), “Пари Сен Жермен” (49). Активът е постигнат в 878 двубоя. Това о Карло Анчелоти (54 г.) закръгли на 500 победите в своята кариера с мача “Бетис” - “Реал” (0:5). Италианският треньор стигна кота 24 в Испания. Татко Карло започва в занаята от 1 август 1995-а. Следват победи с “Реджана” (17), “Парма” (42), “Ювентус” (63), “Милан” (238), “Челси” (67), “Пари Сен Жермен” (49). Активът е постигнат в 878 двубоя. Това о

Пожар в Норвегия унищожи 23 къщи, защитени от ЮНЕСКО

Пожар избухна в нощта срещу неделя в градчето Лердалсеяйри в западната част на Норвегия и едва не унищожи уникален паметник на дървеното строителство, предадоха световните агенции. Огънят все пак успял да погълне 23 дървени къщи, в 16 от които се живее. Общо в комплекса има 160 постройки, издигнати между XVIII и XIX в. и принадлежали някога Пожар избухна в нощта срещу неделя в градчето Лердалсеяйри в западната част на Норвегия и едва не унищожи уникален паметник на дървеното строителство, предадоха световните агенции. Огънят все пак успял да погълне 23 дървени къщи, в 16 от които се живее. Общо в комплекса има 160 постройки, издигнати между XVIII и XIX в. и принадлежали някога

Денис Родман влезе в клиника за алкохолици

Денис Родман, който беше критикуван доста заради неотдавнашното си пътуване до Северна Корея, за да присъства на честванията по повод рождения ден на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, е влязъл за лечение в специализирана клиника заради проблемите си с алкохола.

МВР очаква протестиращи да атакуват парламента

Имаме данни, че е възможно за кратко време да се съберат над 300-400 протестиращи пред парламента и да го атакуват, затова полицията е там. Това заяви вчера пред Би Ти Ви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той уточни, че веднага след като отпадне необходимостта сградата да се пази, ще разпореди да се махнат огражденията. По повод... Имаме данни, че е възможно за кратко време да се съберат над 300-400 протестиращи пред парламента и да го атакуват, затова полицията е там. Това заяви вчера пред Би Ти Ви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той уточни, че веднага след като отпадне необходимостта сградата да се пази, ще разпореди да се махнат огражденията. По повод...

Гей браковете виновни за британските бури

Наводненията и бурите във Великобритания тази зима са божие наказание за това, че британският Парламент е одобрил закони в подкрепа на еднополовите бракове.
Тази теза изрази общинският съветник Дейвид Силвестър от евроскептичната Партия за независимостта на Найджъл Фараж, пише в. Наводненията и бурите във Великобритания тази зима са божие наказание за това, че британският Парламент е одобрил закони в подкрепа на еднополовите бракове. Тази теза изрази общинският съветник Дейвид Силвестър от евроскептичната Партия за независимостта на Найджъл Фараж, пише в. "Гардиън". 73-годишният Силвестър, който избяга от партията

Учeник погуби самотен съсед и отиде на училище (обзор)

Деветокласник е задържан за убийството на самотен съсед в сливенското с. Драгоданово. От полицията в Сливен съобщиха, че тялото на 74-годишния дядо е намерено пред дома му около 14 ч в петък. Пенсионерът Георги Ангелов издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма. Извършителят е 16-годишен ученик в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен... Деветокласник е задържан за убийството на самотен съсед в сливенското с. Драгоданово. От полицията в Сливен съобщиха, че тялото на 74-годишния дядо е намерено пред дома му около 14 ч в петък. Пенсионерът Георги Ангелов издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма. Извършителят е 16-годишен ученик в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен...

3 години затвор заплашват френски футболни звезди

Полузащиникът на Байерн Франк Рибери и нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема са с обвинения за секс с малолетна проститутка. Ако съдът ги признае за виновни, те може да лежат 3 години в затвора и да платят глоба в размер на 45 хиляди евро.

Йовчев към Борисов: Ако си скочил в блатото, недей да мажеш всички с кал

Бойко Борисов знае кой му сготви кашата и кой му я сипа на главата – така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира скандала, избухнал през 2011 г. след разпространението на записа на разговора между Бойко Борисов и тогавашния шеф на Митниците Ваньо Танов по повод бизнесмена Мишо Бирата.

Масово сменят турските си имена с български

Името освен входен билет за отвъдното в Родопите, вече стана такъв и за хляба, който все по-често е в чужбина или в големия град. Така местните ходжи загубиха десетилетната битка какви имена да носят местните. Почти никой вече не се връзва на заканите, че няма да бъде погребан, ако е мюсюлманин, но с българско име. Името освен входен билет за отвъдното в Родопите, вече стана такъв и за хляба, който все по-често е в чужбина или в големия град. Така местните ходжи загубиха десетилетната битка какви имена да носят местните. Почти никой вече не се връзва на заканите, че няма да бъде погребан, ако е мюсюлманин, но с българско име.

Рони О'Съливан довърши Селби и спечели Мастърс за пети път

Ракетата напълно надигра и победи Веселяка от Лестър с 10-4

    


Ученик на 16 г. е най-младият покорител на Южния полюс

16-годишен ученик от Великобритания стана най-младият покорител на Южния полюс, като измина по ледовете повече от 1000 км, предаде Би Би Си.
Луис Кларк се добра до американската изследователска станция “Амундсен - Скот” в събота вечерта. Пътят отне 48 дни. През това време младият полярник влачил оборудването и храната си с шейна, а сам 16-годишен ученик от Великобритания стана най-младият покорител на Южния полюс, като измина по ледовете повече от 1000 км, предаде Би Би Си. Луис Кларк се добра до американската изследователска станция “Амундсен - Скот” в събота вечерта. Пътят отне 48 дни. През това време младият полярник влачил оборудването и храната си с шейна, а сам

Киев - сблъсъци, изпочупени автобуси и пострадали

Протестиращите замеря милицията с павета

    


Американски сенатори изразиха притеснения за безопасността на игрите в Сочи


Членовете на Конгреса изразиха сериозните си опасения за сигурността на американците по време на зимните олимпийски игри в Сочи. Те обявиха в неделя, че Москва трябва да си сътрудничи по-активно по този въпрос.

"Не изглежда да получаваме цялата информация, от която имаме нужда, за да предпазим нашите спортисти на игрите. Мисля, че трябва да се промени и това трябва да се случи скоро", заяви републиканецът Майк Роджърс, председател на комисията по разузнаване.

Директорът на...

Искаме 10,9 млн. за нови газопроводи до градовете

3% е делът на домакинствата, които ползват природен газ за отопление, при 40 на сто в страните от ЕС. 
На картата на България има бели петна, които показват, че до градовете не достига газ. Това става ясно от анализ на енергетиката, с автор министерството на икономиката, който вече е парламента. Причината е забавеното развитие на газификацията 3% е делът на домакинствата, които ползват природен газ за отопление, при 40 на сто в страните от ЕС. На картата на България има бели петна, които показват, че до градовете не достига газ. Това става ясно от анализ на енергетиката, с автор министерството на икономиката, който вече е парламента. Причината е забавеното развитие на газификацията

Кутев: Първанов можеше да стане сив кардинал

Само за година и половина президентът Георги Първанов се превърна от един от най-успешните политици в политически труп, чийто пример трябва да се учи в учебниците. Такъв коментар на събитията в левицата направи депутатът от БСП Антон Кутев.

Демонстранти нападнаха с тояги полицаи на Евромайдана

Стотици протестиращи влязоха в сблъсъци с органите на реда в центъра на Киев, където се събраха близо 200 000 антиправителствени демонстранти, за да изразят гнева си от приетите репресивни закони срещу протестите.

16-годишен британец покори Южния полюс

Средношколец от английския град Бристол счупи рекорда на “Гинес” за най-млад пътешественик, достигнал Южния полюс без помощта на кучета или на каквото и да било превозно средство, съобщи Би Би Си. 16-годишният Люис Кларк пристигна късно в събота в полярната база “Амундсен-Скот” след 1129-километрово пътешествие от крайбрежието на Антарктида. Средношколец от английския град Бристол счупи рекорда на “Гинес” за най-млад пътешественик, достигнал Южния полюс без помощта на кучета или на каквото и да било превозно средство, съобщи Би Би Си. 16-годишният Люис Кларк пристигна късно в събота в полярната база “Амундсен-Скот” след 1129-километрово пътешествие от крайбрежието на Антарктида.

Депутат от БСП е в Сирия за укрепване на отношенията (видео)


Депутатът от БСП и председател на парламентарната група за приятелство между Сирия и България Страхил Ангелов е в Дамаск за укрепване на двустранните отношения.

След неуспешния опит да отпътува с парламентарна делегация за Дамаск през декември миналата година Ангелов е на посещение там от 17 до 20 януари. За визитата, за която не беше съобщено предварително, се разбра от репортаж в събота на арабска телевизия за срещата му с председателя на парламента Моххамад Аллахам, който беше...

Путин: Вкопчването във властта е опасно

“Най-лошото и най-опасно нещо за човек, занимаващ се с политика, е да се вкопчи за поста си със зъби и нокти и да мисли само за властта.” Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за няколко руски и чуждестранни медии по повод наближаването на зимната олимпиада в Сочи. “Ако това стане, провалът е неизбежен." “Най-лошото и най-опасно нещо за човек, занимаващ се с политика, е да се вкопчи за поста си със зъби и нокти и да мисли само за властта.” Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за няколко руски и чуждестранни медии по повод наближаването на зимната олимпиада в Сочи. “Ако това стане, провалът е неизбежен."

Проливни дъждове и наводнения в Южна Франция

Един човек загина, друг изчезна след проливните дъждове, които валят в департамента Вар в южната част на Франция през последните две денонощия, съобщиха АФП и ИТАР-ТАСС. Обстановката остава критична.

Новите в Ботев тренират за сефте

Новите попълнения на Ботев Пловдив Алесандру Бенга и Феребори Доре се включиха в следобедното занимание на "канарчетата". Сутринта румънският защитник и конгоанският нападател минаха функционални изследвания, а скоро и контрактите им с Ботев ще бъдат факт.

Депутат от БСП е в Сирия за укрепване на отношенията


Депутатът от БСП и председател на парламентарната група за приятелство между Сирия и България Страхил Ангелов е в Дамаск за укрепване на двустранните отношения.

След неуспешния опит да отпътува с парламентарна делегация за Дамаск през декември миналата година Ангелов е на посещение там от 17 до 20 януари. За визитата, за която не беше съобщено предварително, се разбра от репортаж в събота на арабска телевизия за срещата му с председателя на парламента Моххамад Аллахам, който беше...

На битака в Малашевци: Всеки търси своето съкровище

Стари, неработещи електронни часовници, интернет рутери, дребни пластмасови играчки, празни флакони от парфюми, компютърни части и всевъзможни “съкровища”, събрани от кофите. Това е преобладаващият асортимент на най-големия битпазар у нас, който се намира в края на софийския квартал “Малашевци”. Родната алтернатива на парижките “пазари на бълхите” Стари, неработещи електронни часовници, интернет рутери, дребни пластмасови играчки, празни флакони от парфюми, компютърни части и всевъзможни “съкровища”, събрани от кофите. Това е преобладаващият асортимент на най-големия битпазар у нас, който се намира в края на софийския квартал “Малашевци”. Родната алтернатива на парижките “пазари на бълхите”

Маскирани ММА бойци грабят накити, помага им ефрейтор

Забравен чук, шише от безалкохолно с мириз на нафта, сак с оръжие, радиостанция и накити са сред основните веществени доказателства по делото срещу бандата за въоръжени грабежи, кръстена от МВР Забравен чук, шише от безалкохолно с мириз на нафта, сак с оръжие, радиостанция и накити са сред основните веществени доказателства по делото срещу бандата за въоръжени грабежи, кръстена от МВР "Опасните". 8 от членовете на групата трябва да застанат пред Софийския военен съд днес. Делото е секретно и е насрочено за няколко дни тази седмица...

Цитат на седмицата: Оставката е добър личен избор и безотговорно отношение към обществото


Казал съм го или е предадено доста завъртяно. Ще го повторя по друг начин - оставката е добър личен избор и доста безотговорно отношение към обществото
Премиерът Пламен Орешарски в интервю за вестник "24 часа" във вторник 

Калфин: Единственият шанс на БСП е да се коалира с ДПС

Буди умиление това единодушие днес на конференцията на БСП, което показва, че неудобните са отстранени. За мен политиката е емоционална дейност, защото изпълняваш желанията на хората. Очевидно е, че политиката продължава по същия начин, няма никаква промяна на морала в политиката, каза Ивайло Калфин след форума на БСП.

Бареков ще поднесе изненадата на евровота

На евровота Николай Бареков ще поднесе изненада на всички онези, които много хигиенично се разхождат по жълтите павета, коментира в предаването Оригиналът политическият пиар експерт Арман Бабикян.

Сиси прокара конституцията в Египет

Военната хунта в Египет обяви решаваща победа по пътя към връщането към демокрацията. Избирателната комисия обяви, че 98,1% от участвалите в проведения миналата седмица референдум одобрили новата конституция. И макар че свалените от власт “Мюсюлмански братя” и други ислямисти бойкотираха вота, в него все пак участвали 38,6% от електората. Военната хунта в Египет обяви решаваща победа по пътя към връщането към демокрацията. Избирателната комисия обяви, че 98,1% от участвалите в проведения миналата седмица референдум одобрили новата конституция. И макар че свалените от власт “Мюсюлмански братя” и други ислямисти бойкотираха вота, в него все пак участвали 38,6% от електората.

Опасват с камери градове и магистрали

Камери на основните пътища и населените места е една от мерките за справяне с битовата престъпност, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Борисов в завера с Гоце още от 2006 г.

„Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият държавен глава Георги Първанов влязоха в задкулисна договорка още през 2006 г. за тогавашните президентски избори.

Опозицията не се подслушва и няма да бъде подслушвана, увери Йовчев

Искания за СРС не са изготвяни нито за Първанов, нито за Борисов

Лондон търси български медицински сестри и санитари

Въпреки кампанията срещу българските имигранти по повод пълното отваряне на трудовия пазар във Великобритания възможностите за работа на Албиона не намаляват. Базирана в Пловдив агенция за набиране на кадри за чужбина в момента търси 200 медицински сестри и санитари за Острова. Въпреки кампанията срещу българските имигранти по повод пълното отварян Въпреки кампанията срещу българските имигранти по повод пълното отваряне на трудовия пазар във Великобритания възможностите за работа на Албиона не намаляват. Базирана в Пловдив агенция за набиране на кадри за чужбина в момента търси 200 медицински сестри и санитари за Острова. Въпреки кампанията срещу българските имигранти по повод пълното отварян

Развеждаме се евтино и без скандали

Разводите в София стават все по-цивилизовано и без скандали, съобщи пред „Монитор” председателят на Трето гражданско отделение в Софийския районен съд - т.нар. Брачна колегия, Стилияна Григорова.

Първокласниците на интервю за прием

Мотивационно интервю ще пресява бъдещите първокласници тази година. Това е един от водещите критерии за подбор, обявени от някои училища в страната.

Станислав Станилов от „Атака”: Ще вземат имунитета на Волен Сидеров

„Могат да вземат имунитета на Волен Сидеров, но няма да го осъдят”, категоричен е депутатът от „Атака” проф. Станислав Станилов. Той определи скандала на летището във Варна като „битов скандал”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване