Днес избиpат Неврокопски митрополит

Днес се провежда каноническият избор за нов Неврокопски митрополит, съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква. 

Вчера в 18 часа Светият Синод в пълен състав се събра на специално заседание, по време на което изслуша доклада на Видинския митрополит Дометиан - наместник на овдовялата Неврокопска епархия, на когото ... Днес се провежда каноническият избор за нов Неврокопски митрополит, съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква. Вчера в 18 часа Светият Синод в пълен състав се събра на специално заседание, по време на което изслуша доклада на Видинския митрополит Дометиан - наместник на овдовялата Неврокопска епархия, на когото ...

Кражба за 1700 лв. нанесе щети на железницата за половин милион

Печалба от 1700 лв. е причината за дерайлирал локомотив, 6 цистерни и един вагон малко след гара Яна в петък вечерта. 
На толкова се изчисляват парите, които ще вземат крадците, които отмъкнаха металните елементи, свързващи релсите и траверсите на 170 м железен път след гара Яна. Заради скромната сума бе причинена сериозната катастрофа на влакова Печалба от 1700 лв. е причината за дерайлирал локомотив, 6 цистерни и един вагон малко след гара Яна в петък вечерта. На толкова се изчисляват парите, които ще вземат крадците, които отмъкнаха металните елементи, свързващи релсите и траверсите на 170 м железен път след гара Яна. Заради скромната сума бе причинена сериозната катастрофа на влакова

Десетте най-четени статии в "Дневник" за изминалата седмица


Кои са най-интересните и важни новини на седмицата. Съвпадат ли с вашата подредба, отделиха ли им медиите нужното внимание. Това се опитваме да разберем с класацията на най-четените статии в  "Дневник" през седмицата. Класацията е и вариант да си запълните пропуски в информацията, ако имате такива. Малко изненадващо не бурята в ляво и щуротиите на Волен Сидеров, а смъртта на един художник оглавява класацията тази седмица. Това, дава и известни поводи за оптимизъм, че стойностните новини успяват...

Сензация - Серена отпадна!

Най-силната тенисистка в света Серена Уилямс отпадна от Откритото първенство на Австралия. Сръбската красавица Ана Иванович срази "черната перла" в три сета - 4І6, 6:3, 6:3 в четвъртия кръг.

Серена беше големият фаворит да спечели 18-ата си титла от Големия шлем. Но Иванович игра великолепно и взе една от най-звучните си победи в кариерата. Амер Най-силната тенисистка в света Серена Уилямс отпадна от Откритото първенство на Австралия. Сръбската красавица Ана Иванович срази "черната перла" в три сета - 4І6, 6:3, 6:3 в четвъртия кръг. Серена беше големият фаворит да спечели 18-ата си титла от Големия шлем. Но Иванович игра великолепно и взе една от най-звучните си победи в кариерата. Амер

Ученето и адаптирането - бъдещето на компютрите

Нова технология подобрява уменията на компютрите, включително речта и разпознаването на изображения

    


МС дава 7,5 млн. лв. за Евксиноград, никой не иска да го ремонтира

Никой не иска да се захване с ремонтни дейности в правителствената резиденция „Евксиноград“, въпреки че Министерският съвет дава 7,5 млн. лв.

Български дисиденти и президенти на закуска в посолството на Франция

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в закуска с участието на бивши дисиденти в посолството на Франция у нас по повод отбелязването на 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български интелектуалци на 18 и 19 януари 1989 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

На закуската са ... Президентът Росен Плевнелиев ще участва в закуска с участието на бивши дисиденти в посолството на Франция у нас по повод отбелязването на 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български интелектуалци на 18 и 19 януари 1989 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На закуската са ...

Плевнелиев ще закусва с бивши дисиденти в посолството на Франция у нас

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в закуска с участието на бивши дисиденти в посолството на Франция у нас по повод отбелязването на 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български интелектуалци на 18 и 19 януари 1989 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

На закуската са ... Президентът Росен Плевнелиев ще участва в закуска с участието на бивши дисиденти в посолството на Франция у нас по повод отбелязването на 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български интелектуалци на 18 и 19 януари 1989 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На закуската са ...

"Ювентус" бие за 12-и път поред

"Ювентус" спечели 12-а поредна победа в италианското първенство, сразявайки "Сампдория" с 4:2 като домакин. Така шампионът защити преднината си от 8 точки пред "Рома", който надигра "Ливорно" с категоричното 3:0 в Рим.

Артуро Видал вкара два от головете (един от дузпа), останалите добавиха испанецът Фернандо Йоренте и французинът Пол Погба. 

"Ювентус" спечели 12-а поредна победа в италианското първенство, сразявайки "Сампдория" с 4:2 като домакин. Така шампионът защити преднината си от 8 точки пред "Рома", който надигра "Ливорно" с категоричното 3:0 в Рим. Артуро Видал вкара два от головете (един от дузпа), останалите добавиха испанецът Фернандо Йоренте и французинът Пол Погба.

Певицата Десислава: Зарко ми е опора!

Певицата Десислава е единствената у нас, която гради успешна кариера както в попфолка, така и в попмузиката. Благодарение на изявения си талант и атрактивна визия тя печели все повече нови фенове, въпреки че зад гърба  не стои голяма продуцентска компания. 
В последните години изпълнителката на “Грим по дланите” е щастлива не само в кариерата. Певицата Десислава е единствената у нас, която гради успешна кариера както в попфолка, така и в попмузиката. Благодарение на изявения си талант и атрактивна визия тя печели все повече нови фенове, въпреки че зад гърба не стои голяма продуцентска компания. В последните години изпълнителката на “Грим по дланите” е щастлива не само в кариерата.

Сирийската опозиция ще отиде на мирната конференция Женева-2

Коалицията на сирийската опозиция се произнесе на среща в Истанбул да бъде изпратена делегация другата седмица на мирната конференция Женева-2, предаде БГНЕС. Според официалните резултати от тайнот...

Нов опит да се ремонтира Евксиноград

Шест месеца след като първата поръчка за ремонт на резиденция "Евксиноград" частично се провали, Министерският съвет обяви втора процедура в опит да спаси отделените за нея европейски сред...

Търсят се ... мигранти

Не можем да си позволим миграция по бедност, но порядъчните и прилежни хора са добре дошли - казват в Бавария, където фирмите разчитат и на българи, и на румънци. И залагат на сътрудничеството с Бур...

Симон Варсано за хората и животните без дом

"За хората и бездомните животни на София” е необикновена изложба от 50 оригинални портрета на Симон Варсано, правени през последните 40 години. Великолепните фотографии на някои от най-известните български интелектуалци - писатели, театрали, художници, скулптори, музиканти, хора на изкуството и духа - могат да бъдат видени в Гьоте институт. "За хората и бездомните животни на София” е необикновена изложба от 50 оригинални портрета на Симон Варсано, правени през последните 40 години. Великолепните фотографии на някои от най-известните български интелектуалци - писатели, театрали, художници, скулптори, музиканти, хора на изкуството и духа - могат да бъдат видени в Гьоте институт.

Преглед на печата - 19 януари

Разделението в левицата продължава да е сред водещите теми във всекидневниците. „Проектът АБВ да бъде замразен до евроизборите. За това настояха социалистите в Перник на общинска конференция, съобщи dir.bg. Преди дни, когато стана ясно, че АБВ ще се яви със самостоятелна листа на евроизборите, Първанов припомни думите си от преди години, че АБВ е пушката на стената, която ще гръмне в третото действие.

Пътна обстановка в страната - 19 януари

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от - 4 С° до + 11 С°. Времето над страната е предимно ясно. Слаб до умерен вятър духа в област Хасково. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени.

Най-силният българин яде по 1,5 кг месо на ден и 15 крем карамела

Той е най-якият мъж в България и сред най-силните на планетата. 29-годишният Стоян Тодорчев от Перущица е абсолютен републикански и неколкократен световен шампион в силовия многобой, популярен като Strong man. През август 2010 г. нашият исполин и 7 състезатели от други държави поставят рекорд за “Гинес”, след като издърпват 195-тонния самолет. Той е най-якият мъж в България и сред най-силните на планетата. 29-годишният Стоян Тодорчев от Перущица е абсолютен републикански и неколкократен световен шампион в силовия многобой, популярен като Strong man. През август 2010 г. нашият исполин и 7 състезатели от други държави поставят рекорд за “Гинес”, след като издърпват 195-тонния самолет.

Серафим или Григорий - решава Синодът

Митрополитите ще изберат Неврокопски владика измежду излъчените на избори преди дни на първия тур Серафим и Григорий. изборът ще се проведе в Синодалния параклис. Епископ Игнатий пък обяви, че вотът е нагласен и по решение на Синода снощи ще бъде избран Григорий.

Денис Родман го закъса след запой

"Такова ниво на алкохол в кръвта никой от нас не беше виждал"

    


19 януари в историята

383 г. — Аркадий е обявен за император на източната Римска империя. 1419 г. — Стогодишна война: Град Руан се предава на английския крал Хенри V и по този начин Нормандия става част от Англия. 1764 г. — Джон Уилкс е изгонен от Камарата на общините заради подривна дейност и клеветничество.

25% от ТЕЦ-овете спират работа

Сериозни сътресения се очакват в българската енергетика. През следващите две години осем енергоблока в топлоелектрически централи (ТЕЦ) трябва да бъдат изключени, защото не отговарят на екологичните норми на ЕС.

Днес да почерпят

Александър Александров-Кривия, футболист №1 на България за 1999, става на 39 г.

Д-р Божидар Нанев, специалист по обща, детска и гръдна хирургия,
министър на здравеопазването в правителството на Борисов (2009-2010), бивш председател на БЛС, 51 г.

Борислав Цеков, председател на УС на Институт за модерна политика, бивш главен секретар на омбуд Александър Александров-Кривия, футболист №1 на България за 1999, става на 39 г. Д-р Божидар Нанев, специалист по обща, детска и гръдна хирургия, министър на здравеопазването в правителството на Борисов (2009-2010), бивш председател на БЛС, 51 г. Борислав Цеков, председател на УС на Институт за модерна политика, бивш главен секретар на омбуд

Прогноза за времето - 19 януари

Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне да се увеличава и вплътнява. Вечерта в западните райони от страната ще превали и дъжд.

Качествен ли е шоколадът - можем да разберем с ДНК тест

Учени разработиха тест на базата на ДНК маркери, който разграничава качеството на какаовите зърна и може да покаже дали луксозният шоколад е толкова добър, колкото изглежда, съобщи Yahoo News, предаде...

Задава се дъжд, а през следващата седмица - сняг

Тази сутрин мъгли не са изключени на много места, но постепенно те ще се разнесат. Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А в...

Кофеинът помага за предотвратяване на аритмия?

Медици от болницата Фу Вай в Пекин доказаха, че кофеинът, който се съдържа в кафето и някои енергийни напитки, може да се използва за спиране на развитието на предсърдни аритмии. Изводите си учените с...

БСП има нужда от нов лидер, заяви Георги Кадиев

Аз мисля, че това е нереално – Европейската комисия се създава чак след изборите за Европейски парламент. Дори още не е ясно кой е десният кандидат – левият е Мартин Шулц. Така че ...

Входни такси за големите вериги вече няма, натискът обаче продължава

Размерът на таксите не се е променил, просто терминът "входна такса" вече не съществува, заяви Мариана Кукушева

    


Видео: Новините в 100 секунди


 Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Днес - слънчево и топло време

Неделята обещава да е слънчева, топла и подходяща за разходки. До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне ... Неделята обещава да е слънчева, топла и подходяща за разходки. До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне ...

Неделята - слънчева и топла

Неделята обещава да е слънчева, топла и подходяща за разходки. До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне ... Неделята обещава да е слънчева, топла и подходяща за разходки. До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне ...

Гостуващ Реал громи с 5 различни голмайстори

Последният в класирането в Примера дивисион Бетис бе разгромен у дома от Реал (Мадрид) с 0:5.

Пътищата са предимно сухи, на места има мъгли

Температурите са в интервала от -4 С° до 11 С°

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
ТЕЦ София- посока надлез "Надежда"

бул."Рожен"-под надлез "Надежда"

с. Волуяк- посока гр. Костинброд
...

16-годишен британец достигна Южния полюс

Луис Кларк е най-младият човек, стъпил там

    


Нов опит на БСП да върне пушенето на закрито

БСП ще направи нов опит да върне тютюнопушенето на закрити обществени места. Нов проект може да влезе за гласуване до няколко седмици или да започне процедура за референдум.

Светият синод избира днес нов неврокопски митрополит между епископите Серафим и Григорий


Светият синод ще избира днес нов неврокопски митрополит на мястото на починалия на 16 ноември миналата година дядо Натанаил. Архиереите ще избират между епископите Серафим и Григорий, които получиха най-много гласове на вота миналата неделя в епархията.

Мелнишкият епископ Серафим получи 30 гласа, а Браницкият епископ Григорий - 28 гласа. Право да участват в избора имаха както духовници, така и миряни. Общият брой на кандидатите беше десет. В тридневния срок по устава не са постъпили...

Мъгла затвори пристанището във Варна, има ограничена видимост в Бургас и Видин

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от пристанището. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силно нама...

Почитаме Свети преподобни Макарий Велики, Египетски

Преподобният Макарий Египетски се родил в Египетската страна, в селище, носещо името Птинапор. Неговите родители били съименни на древните свети праотци - Авраам и Сарра, като бащата на преподобния би...

Трети сме в ЕС по дял на хората в трудоспособна възраст, които не търсят работа

Страната ни е на опашката в общността по дял на работещите на непълно работно време

    


Помощ! Има ли агенция за закрила на родителите

Има една възраст, в която децата пробват докъде могат да стигнат в опита си да опънат нервите на мама и татко.
Това в никакъв случай не ги прави лоши или невъзпитани, особено когато говорим за бебета и хлапета до около 6-7 годинки. Щуротиите са техният начин да опознават околния свят и да научат кое е позволено и кое - не. Затова не се втурвайте в Има една възраст, в която децата пробват докъде могат да стигнат в опита си да опънат нервите на мама и татко. Това в никакъв случай не ги прави лоши или невъзпитани, особено когато говорим за бебета и хлапета до около 6-7 годинки. Щуротиите са техният начин да опознават околния свят и да научат кое е позволено и кое - не. Затова не се втурвайте в

Патриотични съюзи искат Ден на националното знаме

Датата 22 март може да стане Ден на националното знаме. Това предложение е изпратено от военно-патриотичните съюзи до премиера Пламен Орешарски.
Това е датата, на която Учредителното събрание приема чл. 23 на Търновската конституция през 1879 г. Текстът гласи: “Бългapcкoтo нapoднo знaмe e тpицвeтнo и cъcтoи oтъ бeлъ, зeлeнъ и чepвeнъ цвeтoвe, пocт Датата 22 март може да стане Ден на националното знаме. Това предложение е изпратено от военно-патриотичните съюзи до премиера Пламен Орешарски. Това е датата, на която Учредителното събрание приема чл. 23 на Търновската конституция през 1879 г. Текстът гласи: “Бългapcкoтo нapoднo знaмe e тpицвeтнo и cъcтoи oтъ бeлъ, зeлeнъ и чepвeнъ цвeтoвe, пocт

Руснак създал вируса, с който са хакнати милиони банкови карти в САЩ

17-годишният младеж е добре известен хакер на черния пазар

    


Ана Иванович елиминира Серина Уилямс

Сензацията на тазгодишния Australian Open е факт. Бившата номер едно Ана Иванович отстрани още на осминафинал фаворит номер едно за титлата в Мелбърн при жените Серина Уилямс и по този начин прекъсна ...

Светият синод избира нов Неврокопски митрополит

Светият Синод се събра вчера, 18 януари, на специално заседание, по време на което изслуша доклада на Видинския митрополит Дометиан - наместник на овдовялата Неврокопска епархия, на когото църквата ...

Ердоган започна да разчиства "врагове" в банковата и медийната сфера

Турските власти разшириха масовата чистка, която досега обхващаше полицията и магистратурата, към банковия сектор, телекомуникациите и официалната телевизия. Причината е корупционният скандал, в ко...

Ди Каприо не получава Оскар, защото щял да говори твърде много

Безспорният успех на най-новия филм на Леонардо Ди Каприо - "Вълкът от Уолстрийт", за пореден път предизвика много коментари дали най-после актьорът ще спечели така желания "Оскар"...

Сирийската национална коалиция прие да участва в конференцията "Женева-2"

На проведеното в Истанбул гласуване 58 от членовете на коалицията се обявиха за участие във форума, 14 бяха против, а двама се въздържаха . Преди това Великобритания и САЩ предупредиха сирийската опозиция, че може да прекратят подкрепата си...

БСП стяга партийните редици на съвещание в Пловдив


Седмица, след като предишният президент Георги Първанов обяви, че тръгва с проекта си АБВ на европейски избори със своя листа, БСП свиква целия апарат на среща в Пловдив. Сбирката е и в навечерието на конгреса на социалистите, който е насрочен за 8 февруари в НДК в столицата.

От ръководството на партията коментираха, че срещата е била планирана отдавна, но била форсирана от последните процеси в левицата.

Националното съвещание ще бъде в Международния панаир в Пловдив,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване