От АБВ едва ли са убедени, че ще спечелят мандат, но крадат от гласовете на БСП, смята Янаки Стоилов


От АБВ едва са убедени, че ще спечелят мандат, но ще отнемат няколко десетки хиляди гласове от БСП. При положение, че позициите с ГЕРБ са изравнени, това може да наклони везните, каза по ТВ7 тази вечер зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Той не би желал да допусне, че Първанов и компания са инструмент в чужди ръце, визирайки ГЕРБ.

Според зам.-председателя на БСП инициативата в този момент е неуместна и вредна за представянето на левицата на евроизборите. Стоилов смята, че от...

Словашки аеромобил хвърчи с 200 км в час

Словашки инженер и дизайнер сбъдна 20-годишната си мечта да създаде летящ автомобил, предаде АФП. Преподавателят в братиславската Академия за изящни изкуства и дизайн Стефан Клайн се пошегува, че измислил перфектното возило за нервни шофьори, които не понасят задръстванията. То може да лети с 200 км в час. Словашки инженер и дизайнер сбъдна 20-годишната си мечта да създаде летящ автомобил, предаде АФП. Преподавателят в братиславската Академия за изящни изкуства и дизайн Стефан Клайн се пошегува, че измислил перфектното возило за нервни шофьори, които не понасят задръстванията. То може да лети с 200 км в час.

Върхът пирамида Ртан излъчва загадъчни вълни и звуци

Само на 40 км от българо-сръбската граница в сръбската планина Ртан се намира загадъчен връх, който в еднаква степен вълнува учени, метафизици, футуролози и обикновени хора. От пръв поглед връх Ртан привлича с формата си на пирамида, а
който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително
размишлява какво е това. Само на 40 км от българо-сръбската граница в сръбската планина Ртан се намира загадъчен връх, който в еднаква степен вълнува учени, метафизици, футуролози и обикновени хора. От пръв поглед връх Ртан привлича с формата си на пирамида, а който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това.

Грипът погуби бебе в Добрич, мъж бере душа

Бебе на годинка и половина издъхна в Добрич след усложнения от грип. Възрастен мъж бере душа в същата болница.

Калфин: Ръководството на БСП е готово на абсолютно всичко за властта


 "Най-лошото е, че като че ли ръководството на БСП е готово да направи компромис с абсолютно всичко, само и само да се задържи във властта и това не търпи компромиси," коментира евродепутатът Ивайло Калфин в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Той обясни напускането на БСП преди години така: "Идва един момент, в който човек спира да прави компромиси. Човек във всяка една дейност прави компромиси. Политиката е емоционално действие. Ти поемаш ангажимент пред хората. Ние...

До €75 000 за младите фермери

До 75 хил. евро може да достигне размерът на помощта за младите фермери през следващия програмен период. В земеделското министерство се работи върху варианта парите за земеделците до 40 години да бъдат увеличени.

25,8 градуса удари термометърът в Търново

Високи температури и в Разград, Плевен и Добрич

    


Задържаха жена заради опожарен мъж в Разград

Съдебният лекар е установил разкъсно-контузна рана в областта на главата

Хиляди отново на “Таксим” срещу “държавата убиец”

Кошмарът “Таксим” от миналото лято продължава да не дава мира на турския премиер Реджеп Ердоган. В събота полицията нападна с водни оръдия, сълзотворен газ и гумени куршуми 2-хилядна демонстрация в центъра на Истанбул срещу плановете на правителството за налагане на ограничения на достъпа до интернет. Кошмарът “Таксим” от миналото лято продължава да не дава мира на турския премиер Реджеп Ердоган. В събота полицията нападна с водни оръдия, сълзотворен газ и гумени куршуми 2-хилядна демонстрация в центъра на Истанбул срещу плановете на правителството за налагане на ограничения на достъпа до интернет.

Бой в центъра на Киев, Кличко обяви предсрочни избори (снимки)

Опозиционният лидер на партия “Удар” Виталий Кличко обяви вчера предсрочни избори за президент от трибуната на централния площад в Киев, предаде ИТАР-ТАСС.
Малко по-рано близо 200 000 проевропейски настроени украинци отново излязоха по улиците на града, като се сбиха със спецчастите и се опитваха да обърнат камионетките и автобусите им. Опозиционният лидер на партия “Удар” Виталий Кличко обяви вчера предсрочни избори за президент от трибуната на централния площад в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. Малко по-рано близо 200 000 проевропейски настроени украинци отново излязоха по улиците на града, като се сбиха със спецчастите и се опитваха да обърнат камионетките и автобусите им.

За радостта от момента

Не знам дали сме дошли на коне, но определено годината на коня започна повече от добре за българския спорт.

Нови етикети ще казват всичко за храните


Държавата въвежда нови правила при етикетирането на храните. От края на годината върху всички опаковки на хранителните продукти ще трябва да се изписва цялата информация, нужна на потребителите, за да направят своя избор, когато пазаруват, съобщи Нова телевизия.

Според европейските регламенти, върху всеки етикет ще трябва ясно да личат наименованието на продукта, списък на съставките и тяхното количество, веществата, които причиняват алергии, както и срокът на годност. Потребителят...

Девинската болница отваря през февруари

Девинската болница отваря врати отново, след като близо две години беше затворена и около 30 хил. родопчани от три общини бяха без медицинска помощ.

Ето'о се развихри с хеттрик за "Челси" срещу "Манчестър юнайтед"


Ветеранът Самуел Ето'о стана първият футболист на "Челси" от 60 години, който вкарва хеттрик на "Манчестър юнайтед".

Камерунският нападател намери своята втора младост в дербито на 22-ия кръг Висшата лига и реализира трите гола за категоричния успех на сините с 3:1. Тази победа беше под номер 100 за мениджъра на "Челси" Жозе Моуриньо в английското първенство. 

Лондонският тим се върна на две точки от лидера "Арсенал" и на една от "Манчестър сити" в класирането, докато...

Евролистата на реформаторите става ясна в средата на февруари

До десет дни Реформаторският блок ще има свой Изпълнителен съвет, а в средата на февруари ще бъдат приети предложенията за евродепутати и обявена листата, стана ясно в неделя по време на пресконференция в Кюстендил на представители на блока   "Тенденцията при нас е за увеличаване на партиите и хората, които искат да са съпричастни с Реформаторския блок. Когато нещата станат толкова драматични, каквито са в момента в България, тогава времето изисква действия. Затова Реформаторският блок идва навреме", коментира пред медиите лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева. Заместникът й Найден Зеленогорски допълни, че в момента, в който се разпадат партии, при тях има обединение.   Целта на пуснатата информация за среща между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, е да бъде задържан електоратът при БСП с убеждението, че Първанов и Борисов се договарят, "за да измъкнат властта", коментира Атанас Атанасов от ДСБ.   "Както винаги в България всяка предизборната кампания е белязана от такъв тип компромати, които си ги вадят различни части на бившия репресивен апарат на ДС", каза още той.

Обама: Няма вече да подслушваме Меркел

Управлявам презокеански лайнер, а не състезателна лодка, отговорността ми е огромна. Това заяви Барак Обама пред германската национална телевизия ZDF късно в събота, след като разбрал, че Берлин е дълбоко разочарован от петъчната му реч за мащабното шпиониране от Агенцията за национална сигурност на САЩ (НСА) на съюзнически лидери. Управлявам презокеански лайнер, а не състезателна лодка, отговорността ми е огромна. Това заяви Барак Обама пред германската национална телевизия ZDF късно в събота, след като разбрал, че Берлин е дълбоко разочарован от петъчната му реч за мащабното шпиониране от Агенцията за национална сигурност на САЩ (НСА) на съюзнически лидери.

Дете на 1,5 г. почина след усложнения от грип в Добрич

Момченце на около година и половина е починало в болницата в Добрич след усложнения от грип, съобщи сайтът "Топ Новини Добрич". 

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Красимир Николов потвърди за случая. Той обясни, че детето много късно е постъпило в Спешното отделение на болницата. Веднага е било настанено в отделението Момченце на около година и половина е починало в болницата в Добрич след усложнения от грип, съобщи сайтът "Топ Новини Добрич". Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Красимир Николов потвърди за случая. Той обясни, че детето много късно е постъпило в Спешното отделение на болницата. Веднага е било настанено в отделението

Момченце на година и половина почина след усложнения от грип

Момченце на около година и половина е починало в болницата в Добрич след усложнения от грип, съобщи сайтът Момченце на около година и половина е починало в болницата в Добрич след усложнения от грип, съобщи сайтът "Топ Новини Добрич". Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Красимир Николов потвърди за случая. Той обясни, че детето много късно е постъпило в Спешното отделение на болницата. Веднага е било настанено в отделението

Сейнт Бартс – екзотичен къс земя със завладяваща история

Не случайно този остров е сред любимите дестинации за почивка на богатите и известните

    


БСП с последно предупреждение към АБВ

Лидерите на БСП по места се обявиха категорично срещу проекта АБВ, каза Сергей Станишев

Борисов: Утре ще пуснат нов запис

Готвят се утре да пуснат един запис, който е премонтиран в едни студия и се надявам да има спешни реакции от прокуратурата”, заяви Борисов във „Всяка неделя” по повод скандала с подслушванията.

Звезди стават лектори

Спортист №1 на България Иво Ангелов и олимпийската медалистка в шорттрека Евгения Раданова влязоха в ролята на лектори. Звездите се оказаха звезди на третия семинар “За една по-здрава нация”. Жени подчерта ролята на родителите и учителите в създаване на навици за движение у децата. Световният ас в борбата наблегна - от 40-50 деца излиза един шампио Спортист №1 на България Иво Ангелов и олимпийската медалистка в шорттрека Евгения Раданова влязоха в ролята на лектори. Звездите се оказаха звезди на третия семинар “За една по-здрава нация”. Жени подчерта ролята на родителите и учителите в създаване на навици за движение у децата. Световният ас в борбата наблегна - от 40-50 деца излиза един шампио

Бойко Борисов и Румен Петков очакват запис на скалъпен техен разговор

Утре готвят да пуснат един запис, който е премонтиран в студия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия в неделя по повод скандала с обявените през седмицата негови разговори с Румен Петков от БСП относно проекта АБВ на Георги Първанов, за който Борисов обещал финансова помощ за евроизборите.   За друг спонсор на Първанов бе спрегнат оръжейният бизнесмен Николай Гигов, според вестник "Галурия, който разпространи информацията, базирана на запис от разговор, който обаче така и не бе публикуван. Всички замесени в скандала отрекоха да има подобно нещо, а прокуратурата обяви, че ще ги разпита за изясняване на ситуацията   "Надявам се да има спешни действия от прокуратурата. Защото аз вярвам в тази институция. Справят се много добре, безкомпромисни са към всички. Убеден съм, че няма да се намесят в политически интриги”, каза Борисов. По повод твърдението на Цветлин Йовчев пред бТВ в неделя, че опозицията не е подслушвана и искане за записване на Борисов, Първанов и Петков не са изготвяни, лидерът на ГЕРБ каза, че "вече ми омръзна, като наближат избори, да се работи по един и същ начин в тази държава". "Чух Цветлин Йовчев да казва, че защото МВР не подслушвало, не го интересувало кой подслушва. Ако МВР иска да прехвърли вината на частни компании, това е незаконно. Те трябва да ги открият и съгласно закона да ги пратят в затвора”, каза още Бойко Борисов.   Относно твърденията, че Николай Гигов щял да финансира АБВ, бившият премиер каза, че това е най-стиснатият човек в България и абсурд да даде пари на Първанов. "Бих го на тенис, имаше да ми дама 100 долара и година го гоних да ми ги даде", аргументира се Борисов.   Самият Гигов заяви пред бТВ, че никой не му е искал спонсориране за АБВ, а и той не се занимавал с финансиране на политици,Според него ще стане ясно кой е съшил с бели конци историята. Бизнесменът обясни, че има само един телефон и бил свикнал с подслушването като улично куче с бълхите."Това е част от сигурността на държавата. При получаване на лицензи съм подписвал документи, че имат право да ме слушат, гледат и т.н.", поясни предприемачът.   Той обясни, че с Първанов се познават отдавна и са приятели, но никога не е бил молен за финансова подкрепа.   Междувременно и Румен Петков, чието име също е замесено в аферата, обяви, че очаква "утре да бъде ползвана като пощенска кутия някоя агенция, където да се пусне една флашка с един разговор". Според него се цели да се внуши на обществото, че Първанов и Борисов се договарят за общополитическо действие в обозримо бъдеще.   Той изрази увереността си, че в България има частни структури, които се занимават с подслушване. "Полза от подслушването имат хората, които в момента крепят статуквото. Тези хора са официално във властта, част от тях не съвсем официално. Не мисля, че самия Станишев използва директно такива инструменти”, допълни още Румен Петков.

Топлото счупи седем рекорда в страната

Седем температурни рекорда бяха отчетени в страната през днешния неделен ден. Безспорен фаворит е Велико Търново, където беше измерена температура от 25,8 градуса.

"Берое" взема ненужен на "Ботев"

“Берое” се договори да привлече Костадин Дяков, който скъса с “Ботев”. По-рано футболистът не се разбра със “Славия”
Халфът играе вдясно на средната линия, а за същия пост старозагорският отбор иска и Илиян Йорданов от “Левски”.
Селекцията на “Берое” подсказва скорошна раздяла с португалския ас Давид Каядо. Дясното крило отказа оферта на португал “Берое” се договори да привлече Костадин Дяков, който скъса с “Ботев”. По-рано футболистът не се разбра със “Славия” Халфът играе вдясно на средната линия, а за същия пост старозагорският отбор иска и Илиян Йорданов от “Левски”. Селекцията на “Берое” подсказва скорошна раздяла с португалския ас Давид Каядо. Дясното крило отказа оферта на португал

Здравко „Ритон“: Много ме е страх, че мога да остана без Катя

Ние да не сме политици, че да се разцепваме! Виж, ако бяхме трио, може би щяхме да се разпаднем в един момент. Но аз да се разделя с Катя?! Не, това не може да се случи. И знаеш ли, много ме е страх, че мога да остана без нея. Това разкри пред „Всяка неделя" по Нова телевизия Здравко от дует „Ритон". Ние да не сме политици, че да се разцепваме! Виж, ако бяхме трио, може би щяхме да се разпаднем в един момент. Но аз да се разделя с Катя?! Не, това не може да се случи. И знаеш ли, много ме е страх, че мога да остана без нея. Това разкри пред „Всяка неделя" по Нова телевизия Здравко от дует „Ритон".

Здравко от „Ритон“: Много ме е страх, че мога да остана без Катя

Ние да не сме политици, че да се разцепваме! Виж, ако бяхме трио, може би щяхме да се разпаднем в един момент. Но аз да се разделя с Катя?! Не, това не може да се случи. И знаеш ли, много ме е страх, че мога да остана без нея. Това разкри пред „Всяка неделя Ние да не сме политици, че да се разцепваме! Виж, ако бяхме трио, може би щяхме да се разпаднем в един момент. Но аз да се разделя с Катя?! Не, това не може да се случи. И знаеш ли, много ме е страх, че мога да остана без нея. Това разкри пред „Всяка неделя" по Нова телевизия Здравко от дует „Ритон".

25.8 градуса в Търново и още шест температурни рекорда са отчетени днес


В деня на снега, за какъвто беше определен 20 януари, в България бяха регистрирани седем положителни температурни рекорда, съобщиха от НИМХ-БАН, цитирани от "Фокус". Във Велико Търново термометрите по обяд показваха 25.8 градуса. Така е подобрен е рекорд от 2007 година, когато е било 16.9 градуса.

В Разград са измерени 18.8 градуса, спрямо 15 градуса от 2007 година. В Добрич рекордът е 18 градуса, а предишният е 16.2 от 2007 година.

В Плевен днес са отчетени 18.5 градуса....

20 градуса в Търново и още три температурни рекорда са отчетени днес


 В дена на снега, за какъвто беше определен 20 януари, в България бяха регистрирани четири положителни температурни рекорда, съобщиха от НИМХ-БАН. Във Велико Търново термометрите по обяд показваха 20 градуса.

В Разград са отчетени 18.2 градуса, а в Добрич – 17 градуса. Четвъртият рекорд е на връх Мургаш, където термометърът е показал 8.5 градуса.

На Калотина хванаха издирван от Интерпол "Ролс Ройс"

"Ролс Ройс", който се издирвал от Интерпол, е бил задържан от служители на гранична полиция на ГКПП-Калотина, съобщи БГНЕС. Към 1.30 часа в неделя, при влизане в страната, е спрян лек автомобил "Ролс Ройс" с германска регистрация.

Изнасилена бивша кметица: Мислех, че ще умра

Кошмарът, който 67-годишната бивша кметица на село Черкаски - Бойка Димитрова, преживява след нощта на гаврата срещу нея, не може да се сравни с нищо. Изнасилената от двама свои съседи жена трудно намира думи, с които да опише унижението и болката, на които е била подложена. 

„Всичко в стаята беше в кръв, мислех си: „Ей сега ще умра!", разказва Кошмарът, който 67-годишната бивша кметица на село Черкаски - Бойка Димитрова, преживява след нощта на гаврата срещу нея, не може да се сравни с нищо. Изнасилената от двама свои съседи жена трудно намира думи, с които да опише унижението и болката, на които е била подложена. „Всичко в стаята беше в кръв, мислех си: „Ей сега ще умра!", разказва

Изнасилена бивша кметица: Всичко в стаята беше в кръв, мислех си, че ще умра

Кошмарът, който 67-годишната бивша кметица на село Черкаски - Бойка Димитрова, преживява след нощта на гаврата срещу нея, не може да се сравни с нищо. Изнасилената от двама свои съседи жена трудно намира думи, с които да опише унижението и болката, на които е била подложена. 

„Всичко в стаята беше в кръв, мислех си: „Ей сега ще умра! Кошмарът, който 67-годишната бивша кметица на село Черкаски - Бойка Димитрова, преживява след нощта на гаврата срещу нея, не може да се сравни с нищо. Изнасилената от двама свои съседи жена трудно намира думи, с които да опише унижението и болката, на които е била подложена. „Всичко в стаята беше в кръв, мислех си: „Ей сега ще умра!", разказва

Откъс от "Влакът за Емаус" от Теодора Димова


В рубрика "Четиво" на "Дневник" ви представяме няколко страници от "Влакът за Емаус", новия роман на Теодора Димова, в който тя остава вярна на специфичния си фрагментарен, драматичен и поетичен стил на писане.

Романът е вече на книжния пазар от "Сиела", а официално ще бъде представен от авторката му в понеделник от 18:30 ч. в книжарница "Хеликон" на бул. "Цар Освободител" 4 в София.

Очаквайте скоро и интервю с Теодора Димова, която разказва пред "Дневник" повече около...

Кутев: Вместо сив кардинал в БСП, Първанов стана политически труп

Няма паника в БСП заради действията на Георги Първанов, заяви депутатът от БСП Антон Кутев в неделя пред бТВ по повод реанимацията на проекта АБВ на бившия лидер на социалистите и два мандата президент за евроизборите и присъединяването на евродепутата от БСП Ивайло Калфин към него.   "По-скоро усещам тъга, защото Първанов след два успешни мандата на президент, ако беше застанал зад ръководството на партията, щеше да е най-мощният човек в България, да стане сивият кардинал, иска или не иска. За година и половина се превърна от най-успешния политик в политически труп, това е за учебниците", коментира Кутев.   Според него хората, които се отделят от БСП, за да се присъединят към АБВ, са политически самоубийци и камикадзета. Кутев обясни още, че има обида в структурите на БСП от действията на Калфин, на когото това не било първо предателство.   "Не смятам, че Ивайло Калфин има право да дава оценки на БСП. Калфин беше член на БСП и излезе от партията в най-тежкия й момент – 1997 година. Това предателство не беше единствено. БСП е прощавала всичко това на Калфин. Има огромна обида в структурите, защото 200 000 са обикаляли селата, за да стане евродепутат и да получава 10 000 евро заплата", каза още левият депутат.   Като недостатъци на БСП той посочи бавните промени и трудното навлизане на нови идеи. В отговор на въпрос Кутев каза, че решенията в партията не се взимат от тесен кръг, а от 23-ма души изпълнително бюро. Той добави, че Пеевски не се намесва в решенията на БСП.

Опозицията в Киев прави народна власт

 Опозицията в Украйна обяви план за действие за създаването на народна власт, паралелна на сегашната, начело на която е русофилската “Партия на регионите”, предаде НТВ. Следобед се стигна до сблъсъци между протестиращи и милиция, в които униформените използваха сълзотворен газ. 
Новината за плана дойде на 200-хиляден митинг. Опозицията в Украйна обяви план за действие за създаването на народна власт, паралелна на сегашната, начело на която е русофилската “Партия на регионите”, предаде НТВ. Следобед се стигна до сблъсъци между протестиращи и милиция, в които униформените използваха сълзотворен газ. Новината за плана дойде на 200-хиляден митинг.

Опозицията не е подслушвана и няма да бъде подслушвана

Цветлин Йовчев в коментар за твърденията на подслушване

    


Доминго идва ден по-рано в София

Легендарният тенор Пласидо Доминго ще дойде в София със съпругата си Марта Орнелас, научи „Монитор”. Дамата на сърцето му е сопрано, която се отказва от музиката, за да даде рамо на световната му кариера и да отгледа двама синове и осем внуци.

Бойко чака нов запис до 24 часа

Бойко Борисов сам си анонсира, че в понеделник ще излезе нов запис. Борисов не каза откъде знае, но се коментирало в социалните мрежи.

Станишев: Земята ще изровя, БСП да бъде първа политическа сила на изборите

Лидерът на БСП Сергей Станишев на днешната конференция на партията в Пловдив коментира разочарованието си от Калфин. „Той направи тежка политическа грешка. Решението му е глупаво, неясно мотивирано. Това действие е насочено срещу БСП, обслужва основните ни опоненти от ГЕРБ, и подкопава правителството”, допълни депутатът.

Борисов очаква нови записи с негово участие още утре

"Защо не питате Пламен Орешарски дали е ходил при Цветан Василев", попита лидерът на ГЕРБ

Потресаващи кадри. Как се погребва огромен кит (СНИМКИ 18+)

Организацията Scottish Marine Animal Strandings Scheme публикува снимки от погребение на огромен кашалот в своята Facebook страница. Фотосите...

Токът за индустрията поскъпва с до 5%

Най-големите производители на ток у нас - държавните АЕЦ “Козлодуй” и ТЕЦ “Марица-изток 2” са поискали да увеличат цената на електроенергията за големите индустриални предприятия и търговци с до 5%. Това алармираха най-големите промишлени асоциации в открито писмо до икономическия министър Драгомир Стойнев и шефа на Държавната комисия за енергийно Най-големите производители на ток у нас - държавните АЕЦ “Козлодуй” и ТЕЦ “Марица-изток 2” са поискали да увеличат цената на електроенергията за големите индустриални предприятия и търговци с до 5%. Това алармираха най-големите промишлени асоциации в открито писмо до икономическия министър Драгомир Стойнев и шефа на Държавната комисия за енергийно

Веселин Цинзов с рекорд за Световната купа

Водещият български ски бегач - Веселин Цинзов, записа историческо класиране в старт от Световната купа (СК), съобщи Нова ТВ.

В полския зимен център Скларска Пореба, 27-годишният ни национал завърши 14-ти в масовия старт на 15 километра класически стил. Цинзов остана само на 40,1 секунди от победителя Максим Вилежанин от Русия.

Виж тук новите Водещият български ски бегач - Веселин Цинзов, записа историческо класиране в старт от Световната купа (СК), съобщи Нова ТВ. В полския зимен център Скларска Пореба, 27-годишният ни национал завърши 14-ти в масовия старт на 15 километра класически стил. Цинзов остана само на 40,1 секунди от победителя Максим Вилежанин от Русия. Виж тук новите

Консумирането на зеленчуци подобрява качеството на спермата

Броколите помагат да увеличите броя на сперматозоидите в семенната течност

    


Станишев: Ще изровя земята БСП да спечели евроизборите

Резултатът от предстоящите европейски избори има и европейско, и национално значение. От тези избори ще зависи съставът на ЕК, съотношението в Европейския парламент и в крайна сметка дали политиката на демонтаж на европейската социална система, на ограничения за сметка и на гърба на хората ще продължи или ще спре. Това заяви по време ... Резултатът от предстоящите европейски избори има и европейско, и национално значение. От тези избори ще зависи съставът на ЕК, съотношението в Европейския парламент и в крайна сметка дали политиката на демонтаж на европейската социална система, на ограничения за сметка и на гърба на хората ще продължи или ще спре. Това заяви по време ...

Путин увери, че се прави всичко за сигурността на игрите в Сочи

Руските власти прекрасно разбират какви са възможните заплахи при провеждането на спортно събитие като Зимната олимпиада, която ще започне в Сочи на 7 февруари, и зае как да се справи с тях. Това заяви руският президент Владимир Путин в неделя пред руски и чужди медии по повод игрите в руския курорт.   Той подчерта, че терористичните актове във Волгоград, извършени в края на миналата година, не трябва да повлияят по какъвто и да е начин на олимпийските игри и властите правят всичко за гарантиране на сигурността на участниците и зрителите на Олимпиадата.   Пред журналистите руският държавен глава подчерта, че ако "ние проявим слабост, ако ние покажем, че се страхуваме, то това означава, че ще помогнем на тези терористи да постигнат целите си".   Путин обясни, че по време на Олимпиадата са ангажирани 40 000 сътрудници на правоохранителните органи. Запитан дали в Сочи ще се видят ракетни установки, които се виждаха в Лондон по време на тамошните олимпийски игри, Путин каза, че те няма да се виждат, но всичко това ще го има, предаде ИТАР-ТАСС.   Държавният глава посочи, че хората с нетрадиционна сексуална ориентация не са обект на каквато и да е дискриминация в Русия. Той подчерта, че такива хора не могат да се чувстват граждани втора категория, защото те не са дискриминирани нито в службата, нито от страна на обществото. Тук Путин направи дори паралел с Елтън Джон и подчерта, че ако хората с нетрадиционна сексуална ориентация постигнат онова, което е постигнал британският певец, който не крие, че е гей, то те ще бъдат също толкова обичани и ще получат същото обществено признание.   Путин обаче добави, че счита за напълно демократичен закона за забрана на хомосексуалната пропаганда пред деца. Той увери, че няма опасност за представителите на нетрадиционната сексуална ориентация по време на игрите в Сочи и посочи, че би се срещнал с членовете на американската олимпийска делегация, в която има защитници на правата на хомосексуалистите.   Държавният глава добави, че не вижда нищо странно Руската православна църква да осъжда хомосексуализма, но подчерта, че в Русия църквата и държавата са разделени.   Путин увери, че снегът в Сочи е достатъчен за игрите. Държавният глава подчерта, че руският олимпийски отбор ще появи характер на Олимпиадата, но добави, че той няма да се хваща на бас относно това коя страна ще надделее по брой на медалите.

Рекорд на Веселин Цинзов за Световната купа

Водещият български ски бегач - Веселин Цинзов, записа историческо класиране в старт от Световната купа (СК), съобщи Нова ТВ.

В полския зимен център Скларска Пореба, 27-годишният ни национал завърши 14-ти в масовия старт на 15 километра класически стил. Цинзов остана само на 40,1 секунди от победителя Максим Вилежанин от Русия.

Виж тук новите Водещият български ски бегач - Веселин Цинзов, записа историческо класиране в старт от Световната купа (СК), съобщи Нова ТВ. В полския зимен център Скларска Пореба, 27-годишният ни национал завърши 14-ти в масовия старт на 15 километра класически стил. Цинзов остана само на 40,1 секунди от победителя Максим Вилежанин от Русия. Виж тук новите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване