Най-популярната парола сред потребителите през 2013 г. е 123456


Въпреки множеството призиви на компютърни специалисти, масовият потребител продължава да използва възможно най-семплите пароли, за да ограничава достъпа до акаунтите си. През 2013 г. например най-популярната парола е била 123456, показва проучване на компанията SplashData, която специализира в киберсигурността.

На второ място се нарежда думата "password" (парола), която е била лидер през 2012 г. SplashData са генерирали класацията на базата на изтеклите в интернет данни за акаунти...

Протестиращи за неизплатени заплати отнесоха актове

Работниците "Ремотекс" чакат пари близо година

    


Сделка: Общинар от ДПС получава 5 дка. земя без търг и конкурс

Пловдив /КРОСС/ Общинският съветник от ДПС Джамисет Джафер получава 5 декара общинска земя под наем без търг и конкурс.Предложението на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски е включено в дневния ред на сесията, насрочена за 23 януари. Теренът с площ 5090 кв. метра се намира на ул. „Елба" 10 в „Столипиново". Джафер го е поискал чрез неговата фондация „Толеранс", което означава, че ще плаща по минимална тарифа - 50 стотинки на квадрат. В заявлението пише, че ще ползва имота за културно - социален комплекс.Тримата съветници от ДПС в Пловдив са в негласна коалиция с ГЕРБ, съобщи marica.bg.

Тъмната страна на Сочи

/КРОСС/ С наближаването на зимната олимпиада местните хора от града-домакин все повече се оплакват от влошаващите се условия на живот. Чисто нова и лъскава магистрала за 635 милиона долара стои до разпадащ се жилищен блок с червен надпис "SOS!" под покрива.Жителите на улица „Акация 5а" от години живеят без течаща вода или канализация. Подготовката за Олимпийските игри в Сочи през 2014 г. е направила живота им дори по-труден: новата магистрала ги отделя от центъра. Дори общата им пристройка е трябвало да бъде съборена, защото е била твърде близо до новия път и е представлявала грозна гледка. Този бедняшки квартал е едно от многото лица на тъмната страна на Сочи - градът, който след по-малко от месец ще стане домакин на следващата зимна олимпиада. Мизерията стои редом с новите бляскави строителни проекти, с които президентът Путин иска да покаже тансформацията на страната си - от разпадащия се стожер на социалистическия блок до модерна и функционираща икономика. Докато държавните медии се надпреварват да снимат луксозните молове, новите стадиони и високоскоростните влакове, хиляди обикновени хора трябва да търпят мръсотията и щетите върху околната среда: живеещите близо до незаконно сметище с отпадъци от строителните работи по олимпиадата, семействата, чиито домове потъват в земята, обитателите, които търпят честите спирания на тока въпреки обещанията за подобряване на електрозахранването

Кои са на най-слабите интернет пароли?

„123456 „123456" е новият победител в класацията за най-слаби интернет пароли. Това сочи анализът на производителя на софтуер за управление на интернет пароли "SplashData", цитиран от "Арс Техника". Компанията е изготвила списък на най-слабите пароли, базирайки се информация за откраднати и публикувани

Билетите за влак до морето поскъпват с 8%

От 29,10 лв. билетът от София за Варна ще стане 31,30 лв.; билетът от София до Бургас ще стане 24,50 от 22,60 лв, а от 11 лв., билетът от София за Пловдив ще стане 11,90 лв.

ООН оттегли поканата към Иран за преговорите за Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун оттегли поканата към Иран за участие в мирните преговори за Сирия тази седмица в Швейцария, след като Техеран обяви, че не подкрепя постигнатото през 2012 г. споразумение за политически преход в Сирия, което е основа за преговорите, съобщиха световните агенции.   "При положение че той (Иран) избра да остане извън основната договореност, (Бан Ки-мун) реши, че еднодневната среща в Монтрьо ще се проведе без участието на Иран", каза говорителят на ООН Мартин Несирки.   Несирки заяви, че Бан "продължава да призовава Иран да се присъедини към глобалния консенсус зад комюникето от Женева".   Техеран обвини ООН, че е оттеглила поканата си към него под натиск.   "Съжаляваме, че генералният секретар Бан Ки-мун оттегли поканата под натиск", заяви иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф. Той отбеляза, че решението е "достойно за съжаление и че Бан нямаше куража да посочи истинските причини за оттеглянето на отправената от него покана".   "Бях ясен в многобройните ни телефонни разговори (с генералния секретар на ООН преди отправянето на поканата), че Иран няма да приеме предварителни условия, за да участва в (мирната конференция за Сирия)", каза Зариф.   Руският външен министър Сергей Лавров коментира от своя страна, че се надява след "Женева-2" да започнат преговори на какви условия да отговаря преходният период в Сирия.   "Надяваме се, че след утрешната церемония такива преговори ще започнат", каза той,   По думите му сирийците сами трябва да вземат решение за създаването на преходен ръководен орган, каза ръководителят на руската дипломация.   "Ключът към подхода на страните участнички в първата конференция в Женева, където бе прието комюникето, е фразата, че тези договорености, включително формирането на преходен управляващ орган, трябва да бъдат постигнати на основата на взаимно съгласие между правителството и опозицията", допълни министърът.   Той определи оттеглянето на поканата към Иран за грешка, но отбеляза, че нищо катастрофално не е станало.   Лавров нарече "лукава" формулировката на генералния секретар на ООН, че е принуден да оттегли поканата към Иран, тъй като той "не споделя принципите за уреждане на конфликта, заложени в Женевското комюнике". В резултат, според руския министър, се е получила ситуация, при която онези страни, които поставят предварителни условия като смяна на режима в Сирия, ще бъдат внушително представени сред поканените.   Вестник "Вашингтон пост" коментира, че "пазарлъците" кой да участва в преговорите и при какви условия са засенчили и без това скромните очаквания за срещата, която малцина се надяват да доведе до бързото напускане на сцената от президента Башар ал Асад.   Британското издание "Индипендънт" посочва от своя страна, че започващата в сряда конференция "Женева-2" е рядка възможност за деескалация на конфликта в Сирия, но дипломатическата прелюдия към нея е показала скритите рискове.

Гришо излиза срещу Надал в сряда сутринта

Гришо излиза срещу Надал в сряда сутринта в 5 ч или не по-рано от 5 ч българско време. Независимо от резултата българинът си тръгва с огромната сума от 540 000 $. Ще прибави нови 360 точки за световната ранглиста. Със самото си достигане до четвъртфиналите Григор си гарантира дебют в Топ 20, изкачвайки се до №19, а успее ли да запише нова победа, ще се изкачи до №14 в света.

България е отчела признаци на устойчиво възстановяване през 2013 г.

Икономиката на България е проявила признаци на устойчиво възстановяване през 2013 г. Това се казва в доклад на  Европейската банка за...

Екип на тв "Алфа" вдига скандал във Франкофонския център във Варна

Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров" съобщи "Дневник". 

В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Нейното име стана публично известно с това, че е направила забележка на Волен Сидеров в злополучни Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров" съобщи "Дневник". В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Нейното име стана публично известно с това, че е направила забележка на Волен Сидеров в злополучни

Желирани мечета-расисти

/КРОСС/ "Харибо" обяви, че спира от продажба в Швеция и Дания един от продуктите си заради обвинения в расизъм от страна на потребителите. Става въпрос за сладкиши с формата на африкански маски. Те се продават в двете страни от няколко години. Фирмата отговори на рекламациите на потребителите в социалните мрежи, които твърдят, че тези бонбони са расистки. „Решихме да запазим серията и да изтеглим само онези части от нея, за които купувачит твърдят, че са ксенофобски", обяснява Ола Даглиден, директор на „Харибо" за Швеция. Лакомствата имат вид на маски или лица, които наподобяват ранното африканско, азиатско и американско изкуство. Според компанията те представляват това, което „един пътешественик може да си отнесе вкъщи след обиколка на света". Снимката на въпросните сладкиши също е свалена от уеб страницата на компанията. През ноември миналата година голяма верига супер маркети във Швеция изтегли каталог, на чиито страници имало две фигури с тъмна кожа и розови устни. През 2012 г. един от местните вестници пък разказа, че една десета от библиотеките в страната не разполагат с броеве на комикса „Тинтин в Конго", тъй като го смятат за расистки, пише "Тема4, позовавайки се на El Mundo.  

ЕБВР понижи прогнозата си за растежа на българската икономика


Икономиката на България е проявила няколко признака на устойчиво възстановяване през 2013 година, отбелязва в днешния си доклад Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), публикуван на сайта на институцията, съобщи БТА.

Износът продължава да се подобрява, но слабото вътрешно търсене означава, че растежът през 2013 година вероятно е бил по-нисък от отчетените през 2012 г. 0.7 на сто.

ЕБВР намалява прогнозата си за тазгодишния растеж на българския брутен...

ГЕРБ обвини управляващите в неспособност да решат проблема с тютюна


Свидетели сме на едно лутане и неспособност да се вземе решение за тютюнопроизводителите. Това обяви народният представител от ГЕРБ Десислава Танева по повод продължаващите протести на тютюнопроизводители. Тя припомни заслугите, според нея, на ГЕРБ в сектора – направената либерализация, в резултат на която са се повишили изкупните цени на суровината.

Една от причините, поради които проблемът в сектор "Тютюн" придоби такива размери, е и самото политическо говорене на управляващите,...

Тайланд обяви извънредно положение

Тайландското правителство обяви 60-дни извънредно положение в столицата Банкок и околните провинции в опит да се справи с безредиците. Постановлението дава на правителството широки правомощия, к...

Отварят за туристи втора пещера до Белоградчик

От новия туристически сезон посетителите на Белоградчик ще могат да разглеждат още една пещера, освен известната Магура, съобщи кметът на село Орешец Костадин Филипов. Това е „Венеца&quo...

Спортинг Лисабон отново пита за Гари Родригес

Португалският гранд поднови интереса си към крилото на "Левски" и национал на Кабо Верде Гари Родригес. Според информацията, португалският отбор води преговори за привличането на Родригес....

Тенденциите в демографското състояние на Русия са положителни

МОСКВА. През 2012 година в Русия са родени повече от 1.9 милиона деца. Данните са представени в публичния отчет за положението на децата и семействата с деца, публикуван в интернет страницата на руското Министерство на труда, отбелязва ИТАР-ТАСС. “През 2012 година се родиха 1 милион 902 хиляди деца, което прави повече от родените през 2011 година (1 милион 796 хиляди деца)”, се отбелязва в доклада. “Ръстът на раждаемостта се повиши във всички региони на Руската Федерация, освен републиките Ингушетия, Чечения, Тива, Еврейската автономна област и република Алтай”, фиксираха специалистите.  През 2012 година беше отбелязан най-висок ръст на раждаемост за последните няколко години,  започвайки от 1995 година. Рекордни по раждаемост бяха месеците юли  (171,9 хил. деца), август (173,7 хил. деца) и октомври (164,7 хил. деца). Общия коефициент на раждаемост през 2012 година е 13,3 на 1 хиляда на човек на население (през 2011 година - 12,6; през 2010 година - 12,5). В период от 2008 година до 2012 година, числото на родените се повиши с 11 %, а процентът на смъртните случаи е намалял на 8,2%. Също така, в доклада са фиксирани тенденциите за увеличаване на числеността на децата, поради което числото на децата на възраст до 17 години в началото на 2013 година  е 26,9 милиона души, което в структурата на руското население представлява 18,8%. В продължение на 18 години (1990 – 2007 гг

Благодарение на свободната търговия богатите станаха по-богати, а бедните – по-бедни

/КРОСС/ Движението за свободна търговия е започнало да превзема света от началото на 70-те години на миналия век. Свободната търговия сама по себе си е нещо много хубаво. Въпросът е, че свободата има много измерения и някои от тях водят до голямо и дълбоко обедняване. Това каза журналистът от сп. "Тема" Димитър Събев в интервю за БНР. Той коментира споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. Благодарение на свободната търговия богатите станаха по-богати, а бедните - по-бедни. Това е документирано. Международната организация по труда още през 2004-та година направи задълбочено изложение и установи, че ако една държава е спечелила от свободната търговия, три или четири са загубили, обясни той. Според Събев целите на споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции ще бъдат: Има основание да отпаднат митата. Втората насока, която е по-мътна, в която ще се развие споразумението е защита на инвестиционните режими. /.../ Ние по презумпция се управляваме от правителства избрани с нашия глас. В един момент международните корпорации се поставят над законите. Събев обясни, че причините да не се говори в България за това са споразумение са няколко: Първо сме свикнали да гледаме на себе си като на една периферна страна и големите процеси, които протичат в планетарен мащаб ни плашат, въпреки че е напълно ненужно

Нов скандал с "Атака": Екип на ТВ "Алфа" щурмува френския културен център във Варна

Нов скандал се заформя около "Атака", след като днес екип на ведомствената телевизия на партията – "Алфа", е опитал да влезе в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров". "Малко пред 12 часа днес е потърсено съдействие от полицията от страна на френския алианс, които са били притеснявани от екип на телевизия „Алфа”, потвърди информацията говорителят на варненската дирекция на МВР Иван Милева.

Адемов, щедър: обеща 6 заплати на корабостроителите в Бургас, "ама друг път"

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов днес щедро говори за възможността уволнените работници от скандалното предприятие „Бургаски корабостроителници” да получат по 6 заплати като обезщетение и подчерта, че максималната сума вече е вдигната на 1200 лева.

Гърция забави самолет на сирийската делегация за „Женева 2“

След кацане в Атина машината вече е излетяла за Швейцария

    


Британският клон на eBay ще приема разплащания с биткойн

/КРОСС/ Британското подразделение на eBay стана поредният привърженик на виртуалната валута биткойн. Компанията обяви, че ще разреши на потребителите да извършват Bitcoin разплащания първоначално само за някои от обявите си, пише Dnevnik.bg. Те ще бъдат отделени в отделна категория в секцията за класически обяви. Условието е потребителите да извършват преводите, без да обвързват eBay с отговорност за сумите. Приемането на биткойн ще стане възможно от 10 февруари т. г. Освен биткойн, новата секция ще разрешава използването на всякакви виртуални валути. Те ще могат да се използват като разплащателно средство както за онлайн услуги, така и за физически стоки. Засега компанията няма да разрешава използването на биткойн и други виртуални валути за онлайн търговете. Такава възможност не се изключва напълно, но в по-далечно бъдеще. Остава неясно кога и дали виртуалните пари ще се приемат и от клоновете на eBay в други държави. Засега биткойн продължава да разединява бизнеса и институциите. Централните банки на Канада и Индонезия вече препоръчаха на гражданите да не използват виртуалната валута. Китай забрани на финансовите институции да извършват каквито и да е операции с Bitcoin. Междувременно обаче някои компании и банки изразяват подкрепа за дигиталните пари. Сред тях е и PayPal. Нейният президент Дейвид Маркъс обяви, че компанията ще третира биткойн като всяка друга валута поради законови рамки. „Въпреки това ние вярваме в биткойн", написа той в Twitter

Държавата изкупува земята ни за пакетче семки, протестират столичани

Поредно гражданско недоволство в столицата този път заради

Откраднаха джипа на Дарко Тасевски

/КРОСС/ Луксозен джип е бил откраднат снощи от столичния квартал Бояна. Според БНР автомобилът Ауди Q 5 е собственост на известния бивш футболист на "Левски" и македонски национал Дарко Тасевски. По случая работят екипи на 6 РПУ в София.  

Откраднаха джипа на бивш футболист на Левски

/КРОСС/ Луксозен джип е бил откраднат снощи от столичния квартал Бояна. Според БНР автомобилът Ауди Q 5 е собственост на известен бивш футболист на "Левски" София и македонски национал. По случая работят екипи на 6 РПУ в София.  

Развлекателен лабиринт привлича туристи в Аржентина

/КРОСС/ В аржентинската провинция Чубут (Chubut) е създаден най-големият лабиринт за туристи в Южна Америка. Живият плет, разположен на повече от 8 000 кв. м., има 10 различни входа. Общата дължина на трасето е 2 200 метра, а лабиринтът може да се обходи за около половин час.Лабиринтът Patagonia се намира в град El Hoyo de Epuyén. Според създателя му, този туристически атракцион ще се превърне не само в голямо забавление за възрастни и деца, но също и в място за провеждане на най-различни тържества.Така например по време на популярния в региона празник на плодовете (Fiesta Nacional de la Fruta Fina) през следващата година е планирано в лабиринта да се проведат серия от мероприятия. От 6 до 9 февруари той ще „приюти" гостите на Националния празник на скарата (V Fiesta Nacional del Asado), а от 14 до 16 февруари ще бъде домакин на Горски празник (Fiesta del Bosque), съобщава travel.ru.

Алжирец опита да се самоубие в софийски затвор

Алжирец направи опит за самоубийство в Централния софийски затвор днес сутринта. Мъжът измайсторил въже от собствените си дрехи. 

Видеокамерите за наблюдение обаче засекли опита за обесване и надзирателите успели да свалят мъжа на земята близо минута след като е увиснал. Животът на алжиреца бил спасен с помощта на лекарите зад решетките.

Алжирец направи опит за самоубийство в Централния софийски затвор днес сутринта. Мъжът измайсторил въже от собствените си дрехи. Видеокамерите за наблюдение обаче засекли опита за обесване и надзирателите успели да свалят мъжа на земята близо минута след като е увиснал. Животът на алжиреца бил спасен с помощта на лекарите зад решетките.

Съдът: Не е ясно каква е облагата по делото "Мултипринт"

С какви мотиви Софийският градски съд е върнал вчера делото С какви мотиви Софийският градски съд е върнал вчера делото "Мултипринт" на прокуратурата стана ясно днес от преслужбата на съда. Рекламираната като блестяща акция на държавното обвинение в костинбродската печатница в навечерието на изборите е разпердушинена от съда. Това става ясно от мотивите, с които бе върнат обвинителния акт срещу единстве

Колко точно тийнейджъри напускат Facebook?

Милиони млади хора се отказват от лидера при социалните мрежи, пренасочвайки се към иновативни мобилни приложения

    


Киев и Москва подготвят съвместни проекти на стойност над 55 милиарда долара

Киев. Въз основа на миналогодишни междудържавни споразумения, Украйна и Русия забочнаха разработването на редица съвместни проекти на стойност 56,4 милиарда долара, съобщи министърът на икономическото развитие и търговията на Украйна, Игор Прасолов. “Проектите са свързани с различни области на индустрията. Най-важни са високотехнологични сфери, където има висока добавена стойност: космическа индустрия, авиостроене, корабостроене, машиностроене, химическа промишленост, общо около 23 проекта. Върху няколко проекта вече са завършени техническо-икономически проучвания, а някои са на етап завършване. Стойността на всеки проект е определена. Ако трябва да направим крайни изчисления, то проектите възлизат на обща сума 56,4 милиарда долара”, заяви Просолов. По думите на министъра, Украйна ежегодно разчита на инвестициите от Русия, които възлизат на около 8 милиарда долара. В рамките на заседанието на междудържавната комисия на 17 декември 2013 година с председателство на президента на Украйна и Русия , между президентите Виктор Янукович и Владимир Путин, беше постигнато споразумение за възстановяване на производствената кооперация на двете страни. На правителственото заседание, което се проведе на 9 януари 2014 година, заместник-министъра на Украйна Николай Азаров акцентира вниманието върху необходимостта още през февруари 2014 година да се стартира програма за промишлена кооперация с Русия

Поли Генова заби ново гадже?

По всичко личи, че победителката в „Музикална академия“ не само е преживяла раздялата си с Вернер Москов, но и вече излиза с нов мъж.

Пострадало при катастрофа дете се събуди след двумесечна кома в болницата в Сливен


Пострадало при катастрофа дете се събуди след продължила близо два месеца кома в областната болница в Сливен, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

"13-годишното момче, което пострада при катастрофа на 25 ноември, вече е контактно", съобщи пред БТА заместник-директорът по медицинските дейности на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Хрисант Хрисантов. Той уточни, че тези дни детето ще бъде изписано от болницата.

При инцидента пет момчета са пътували с колата на...

Няма опасност за българските строители в Израел

Уверението за това дойде от Агенцията по заетостта

    


Бареков: Станишев се държи като ученичка от девическата гимназия

/КРОСС/ Отговорът на въпроса "Кой?". Всеки друг, но не и Сергей Станишев. Той е толкова слаб, че не може да носи отговорност. Сергей Станишев - гост в шоуто на Слави! Цял месец след като Слави покани 13 политици и гост приех да съм само аз. Добре, че беше агент Гоце, та жалкият Сергей Станишев да изпълзи на светло. Дали е искал разрешение от ДПС, "Атака" и Моника??? Това написа лидерът на „България без цензура" Николай Бареков в личния си блог. Няма логика във вчерашното участие на Станишев при Слави Трифонов, защото инициативата за канене на политически лидери там беше "преди 1 година". Тогава Станишев се скри като плъх, а сега изпълзя на светло, за да си прави пиар. Тогава се скриха Борисов и Сидеров. Няма как това негово участие да е станало без съгласието на съпругата му Моника. Съгласен съм само за едно с Бойко Борисов - че Моника Станишева диктува всички стъпки на Сергей в семейството и политиката, коментира Бареков.  На Станишев не му стиска дори да вземе решение и персонално да излезе на мъжка битка със своите политически опоненти. Кой ли ще му вземе решението? Барабар Петко с мъжете! Станишев е бил премиер, а се държи като ученичка от девическата гимназия. Защо не си призна, че получи властта благодарение на провала на Бойко Борисов и неговото управление? Станишев е толкова прост и гузен, че не си признава в каква каша забърка себе си и собствената си партия

SG понижи оценката си за акциите на Apple

Анализаторите на банката посочват забавянето на продажбите на iPhone заради конкуренцията

    


Екип на телевизия "Алфа" предизвика скандал във Франкофонския център във Варна

Екип на телевизия Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров" съобщи "Дневник". В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Нейното име стана публично известно с това, че е направила забележка на Волен Сидеров в злополучни

Видео: “Девойко мари хубава” донесе пълен бал на Албена и Максим

Албена Денкова и Максим Стависки се представиха страхотно във втория кръг от руското шоу "Купата на професионалистите", което противопоставя Русия на останалия свят. В отборното състезание Денкова и Стависки играха на "Девойко мари хубава" в изпълнение на мистерията на българските гласове.

Асад имал уговорка с "Ал Кайда"

Трима бивши международни прокурори обвиниха сирийския режим в убийства "в индустриален мащаб" и изтезания

Съдът разреши: Брендо може да бъде екстрадиран в Румъния

В северната ни съседка срещу него се води дело за трафик на дрога

    


Алжирец опита да се обеси в столичнен затвор

Алжирец направи опит за самоубийство в Централния софийски затвор днес сутринта. Мъжът измайсторил въже от собствените си дрехи. 

Видеокамерите за наблюдение обаче засекли опита за обесване и надзирателите успели да свалят мъжа на земята близо минута след като е увиснал. Животът на алжиреца бил спасен с помощта на лекарите зад решетките.

Алжирец направи опит за самоубийство в Централния софийски затвор днес сутринта. Мъжът измайсторил въже от собствените си дрехи. Видеокамерите за наблюдение обаче засекли опита за обесване и надзирателите успели да свалят мъжа на земята близо минута след като е увиснал. Животът на алжиреца бил спасен с помощта на лекарите зад решетките.

Чудото

Употребяваме тази дума за какво ли не. А разбираме ли го, замисляме ли се какво е чудото днес?

Главчев: ГЕРБ няма да влиза в коалиции с леви партии

София /КРОСС/ ГЕРБ няма да участва в коалиции с политически субекти в левия сектор. Не само, че ГЕРБ няма общо с образуването на каквито и да проекти, но няма и да участва в никакви коалиции със субекти от лявото пространство. Това заяви на пресконференция днес депутатът на ГЕРБ Димитър Главчев. Той окачестви коментарите за връзка между експремиера Борисов и движение АБВ като „спекулации". Главчев добави, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ подготвя подписано от лидера Борисов писмо, в което ще обясни категоричната позиция на партията по въпроса.Според Главчев слуховете за връзка между ГЕРБ и Първанов идват от централата на БСП, за да изместят фокуса на вниманието.„Нека да се спре с прехвърлянето, което се опитва да прави лидерът на БСП - от болната глава на здравата, и да си реши проблемите, а да не търси такива, където ги няма", призова Димитър Главчев.

На 25 януари Театърът на Таганка в Москва ще представи спектакъла на Любимов „Владимир Висоцки”

Москва. 21 януари. На рождения ден на легендарния руски поет, музикант и актьор Владимир Висоцки – 25 януари, Театърът на Таганка в Москва по традиция ще представи знаменития двучасов спектакъл на Юрий Любимов „Владимир Висоцки”, цитира информация от прес-центъра на Московския департамент за култура руската агенция „Интерфакс”. „Премиерата на спектакъла се е състояла на 25 юли 1981 година за годишнината от смъртта на Висоцки. След това първо представление спектакълът е бил забранен за дълго време – чак до 1989 г.”, разказват от пресцентъра.   В спектакъла, чийто режисьор е Юрий Любимов, участват актьорите Феликс Антипов, Татяна Сидоренко, Александър Трофимов и други.

Рууни ще помага срещу Съндърланд

/КРОСС/ Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се е възстановил от контузията в слабините и е готов да вземе участие в полуфиналната среща от турнира за Купата на Лигата в сряда срещу Съндърланд, съобщава Goal.Националът не се е появявал на терена от края на декември, когато получи травма в двубоя срещу Тотнъм. Мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс прати нападателя си в Египет, за да се възстанови.

На нов глас: Ко е туй нещо, дето мяза на онуй нещо?

Баби на Бабинден отпуснаха душата, запяха и празнуваха

    


Новите епизоди на "Под прикритие" ще са достъпни и в YouTube, но само за България


Заради големия интерес към сериала "Под прикритие" новите епизоди от започналия преди броени дни нов, четвърти сезон на поредицата ще бъдат достъпни за гледане и в официалния канал на БНТ в YouTube, като ще могат да се гледат само на територията на България, съобщиха от медията.

Началото на четвъртия сезон е привлякло почти 500 хил. зрителите пред екраните на БНТ 1 в неделя, 19 януари. Заедно с това близо 20 хиляди са гледали пилотния епизод от четвърти сезон на живо онлайн от сайта...

Нов скандал: Екип на телевизията на Сидеров атакува офис на френския културен аташе

Екип на партийната телевизия на "Атака" – "Алфа" е щурмувал офис на френския културен аташе Стефани Дюмортие във Варна, съобщи във вторник "Дневник", уточнявайки, че се е стигнало до намесата на полицията. Идеята на изпратените на мястото репортер и оператор била да вземат интервю от Дюмортие във връзка с участието й в последния скандал, в който се забърка Волен Сидеров, нападайки вербално французойката по време на полет от София до Варна. Тогава лидерът на "Атака" нападна и възмутен от поведението му гражданин, както и пристигнал по-късно на летището във Варна полицай. След това от прокуратурата образуваха дело за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице и поискаха имунитета на националиста. Очаквано той обяви, че е станал жертва на поредна политическа поръчка, уточнявайки, че не той бил ударил униформения, а обратното. Сидеров дори подаде контражалба във Варненската районна прокуратура. Според информацията на "Дневник" от екипа на "Алфа" са предизвикали нов скандал във вторник, тъй като не са се съобразили с отказа на Стефани Дюмортие да им даде интервю и са започнали да се държат агресивно. По тази причина от офиса й са повикали полиция, а впоследствие френският културен аташе е дала обяснения в местното Първо РПУ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване