Миленита пее благотворително, парите са за паметник на Тодор Колев

Миленита, Стефан Вълдобрев и Гери Турийска са част от изпълнителите в благотворителен концерт, посветен на Тодор Колев. Музикантите ще изпълняват едни от най-популярните парчета на актьора. Част от приходите ще бъдат дарени за построяването на паметник на великия актьор в Шумен. Концертът ще е на 1 февруари в столичен клуб. Билетът е 10 лв. Миленита, Стефан Вълдобрев и Гери Турийска са част от изпълнителите в благотворителен концерт, посветен на Тодор Колев. Музикантите ще изпълняват едни от най-популярните парчета на актьора. Част от приходите ще бъдат дарени за построяването на паметник на великия актьор в Шумен. Концертът ще е на 1 февруари в столичен клуб. Билетът е 10 лв.

Цианкалий и живачни съединения в завода "Полимери"-Девня

Живачни съединения и 600 грама цианкалий са били открити в лабораторията на завод "Полимери" - Девня. Синдикатът на завода трябва да намери фирма за унищожаването им до 10 дни.

В Киев "респектират" протестиращи с есемеси

Промените в украинското законодателство, които позволяват налагане на по-тежки наказания срещу протестиращите, влязоха в сила

В Киев "респектират" протестиращите с есемеси

Промените в украинското законодателство, които позволяват налагане на по-тежки наказания срещу протестиращите, влязоха в сила

В Киев: "Бяхте регистриран за участие в масови безредици"

Промените в украинското законодателство, които позволяват налагане на по-тежки наказания срещу протестиращите, влязоха в сила

Жилищата са продължили да поевтиняват и през третото тримесечие на 2013 г.

Опитът за ръст през второто тримесечие се оказа неустойчив, сочат данните на Евростат

    


Това са те! Едни от най-ценните праисторически рисунки

Отварят уникалната пещера Алтамира за кратки посещения

    


Само в ZaPernik.com! Микробус на фирма "Церера" удари "Ауди" на пътен възел "Даскалово"

Микробус на пернишката фирма за хлебни изделия "Церера" удари "Ауди" на пътен възел "Даскалово", предаде репортер на ZaPernik.com.

Около 11 часа микробус "Пежо" е ударил задната част на "Ауди" с пернишка регистрация. Катастрофата е станала на пътен възел "Даскалово", на входа за кръговото.

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по двата автомобила. Вероятната причината за...

Продължава

Алисия отсече: Не съм бременна!

Фолк певицата Алисия отрече тиражираните клюки, че е бременна и пак ще става майка.

Съдят мъж за смърт на сирак, разказвал за гей връзката им

52-годишният Дафин Незиров от сатовчанското с. Кочан вчера се изправи пред окръжния съд в Благоевград по обвинение за убийство на съселянина си Али Шерифов, на 38 г. Трупът на Али, който е сирак и няма роднини, бил намерен след полунощ на 16 октомври 2012 г. близо до джамията в селото. Според съдебните медици смъртта му настъпила от тежки... 52-годишният Дафин Незиров от сатовчанското с. Кочан вчера се изправи пред окръжния съд в Благоевград по обвинение за убийство на съселянина си Али Шерифов, на 38 г. Трупът на Али, който е сирак и няма роднини, бил намерен след полунощ на 16 октомври 2012 г. близо до джамията в селото. Според съдебните медици смъртта му настъпила от тежки...

Разпитват с видео връзка свидетел по делото за Яна

Друг свидетел от Словакия няма да бъде разпитван чрез видеоконферентна връзка, тъй като страните се съгласиха и днес бяха прочетени показанията му в досъдебното производство

Разпитват с видео връзка на свидетел по делото за Яна

Друг свидетел от Словакия няма да бъде разпитван чрез видеоконферентна връзка, тъй като страните се съгласиха и днес бяха прочетени показанията му в досъдебното производство

Ретроспектива на Ларс фон Триер на "София филм фест"

На фестивала ще бъде представена и последната му лента

Заснеха на видео кълбовидна мълния

/КРОСС/ Кълбовидната мълния, която бе възприемана и като извънземно същество и със сигурност като нещо мистериозно, появяваща се по време на гръмотевична буря, за първи път е заснета на видео.Китайски учени случайно успели да заснемат това неуловимо светещо кълбо по време на гръмотевична буря. Кълбото се издигнало от земята след удар от мълния и летяло хоризонтално около 15 м, преди да изчезне. Ширината на обекта е била около 5 метра е светил около две секунди, казва изследовател от университета в Ланджоу, Китай.Видеото и спектограмата, направени от учените, се считат за първите научни записи на кълбовидна мълния в природата.Това явление се появява по време на гръмотевични бури, като сияние , първоначално с размер на топка за голф . Тя може да расте и да достигне няколко метра в диаметър. Съществуват известен брой свидетелства за това как огненото кълбо наранява и дори убива хора и причинява сериозни пожари. video:http://www.youtube.com/watch?v=jbq7NjDIQlE

Честна генералска


Понякога противоречията нахлуват в живота и вземат връх. Не е болка за умиране - нерешителност са проявявали и най-силните характери. Лутането в разнопосочни мисловни посоки даже може да мине като белег на висока интелигентност. 
Ето, Бойко Борисов например по-често от обичайното се пържи на кладата на вътрешните дилеми. Понякога противоречията нахлуват в живота и вземат връх. Не е болка за умиране - нерешителност са проявявали и най-силните характери. Лутането в разнопосочни мисловни посоки даже може да мине като белег на висока интелигентност. Ето, Бойко Борисов например по-често от обичайното се пържи на кладата на вътрешните дилеми.

Сърбия започва преговори за присъединяване към ЕС

В Брюксел предстои на Сърбия да бъдат връчени официалните документи за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Белград получи тази възможност, след като през април 2013 г. постигна "историческо споразумение" за нормализиране на отношенията си с Косово.

ФА повдигна обвинение на Никола Анелка за антисемитски поздрав


Футболната асоциация на Англия повдигна обвинение срещу нападателя на "Уест бромич" Никола Анелка заради жеста "кенеле", който направи в мача срещу "Уест хем" (3:3) в края на декември.

34-годишният футболист отпразнува първото си попадение за тима с въпросния поздрав, станал популярен покрай френския хуморист Дьодоне, известен със своите антисемитски виждания.

От ФА обясниха, че французинът е обвинен за показването на неприличен жест. "Освен това действието на футболиста...

Масов побой в ромския квартал "Васил Левски"

Трима са задържани за масов побой в пернишкия кв. „Васил Левски”. Няма сериозно пострадали хора, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Инцидентът е възникнал вчера, около 20:20 ч. В началото се скарали две групи от няколко човека и впоследствие в разправията се включили над 40 жители на квартала. Изпочупен е лек автомобил „Фолксваген Поло”, собственост на 23-гоцишният Ц.К. с постоянен адрес столицата. Шестима човека са...

Продължава

Григор Димитров срещу Рафаел Надал в сряда сутрин

/КРОСС/ Мачът от четвъртфиналите на Australian Open между Григор Димитров и Рафаел Надал ще се играе в сряда не по-рано от 5.00 часа на централния корт "Род Лейвър". Григор Димитров и Рафа Надал са играли общо три пъти до момента. Испанецът печели и трите мача, но българинът винаги взима сет. Предстоящият четвъртфинал ще е първи между двамата на турнир от Големия шлем.  

Бобева: В износа е надеждата ни за растеж

"Бизнесът има нужда от финансова и икономическа стабилност, ниски данъци, финансова система, работеща за реалния сектор, ниска административна тежест, повече конкуренция".

Плевнелиев: През 2013 година не беше извършена нито една реформа

Трябват ни приоритети и фокус, които всяко ново правителство да надгражда, препоръча президентът

    


Ирански военни кораби в Атлантическия океан

/КРОСС/ Иранският ВМФ е изпратил военни кораби на мисия в Атлантическия океан за първи път в историята на Ислямската република,  предава Yedioth Ahronoth, позовавайки се на Иранската държавна телевизия. Разрушителят „Сабалан" и корабът за транспортиране на хеликоптери и логистика „Харк" са изпратени на тримесечно плаване, отбелязва изданието.    

Спират да търсят кой сви нацисткото знаме от музея

Прокуратурата е спряла разследването за кражбата на нацисткото знаме от Военно-историческия музей, защото извършител към момента не е установен.

Важен свидетел по делото срещу Чеци изпрати писмени обяснения

Експерти чакат всички разпечатки от мобилния телефон на Чеци

Милиардер става финансов министър в чешкото правителство

Влиятелният чешки бизнесмен милиардер Андрей Бабиш, който е вероятният следващ финансов министър на Чехия, обяви, че е напуснал холдинга си Агроферт, за да се избегне конфликт на интереси, предаде Франс прес.   "Днес лично подписах заповедта си за уволнение", обяви Бабиш, който е лидер на популисткото движение "АНО".   Обявяването на състава на левоцентристкото правителство на социалдемократа Бохуслав Соботка се очаква в края на месеца. В трипартийната коалиция освен социалдемократите и "АНО" влизат още и християндемократите.   "Името ми трябва да се заличи от всички регистри, отказвам се от пълномощията си на подписване и от членството в ръководни органи и надзорни съвети", обяви 59-годишният Бабиш във Фейсбук страницата си.   Той уточни, че ще запази само пост в надзорния съвет на фондацията "Агроферт", която помага за изпълнението на благотворителни проекти.   Холдингът Агроферт включва над 200 фирми с около 27 000 служители и е четвъртият най-голям работодател в Чехия. През 2012 г. нетната му печалба е била 219 милиона евро.

Снегът идва в събота и неделя, но няма да ни затрупа

Това прогнозира Ивайло Славов, един от синоптиците, които подготвят прогнозата за времето на Нова телевизия

Не е ясно от какво са травмите на убитата Яна Кръстева

Продължава делото срещу Николай Русинов-Чеци

    


Няма риск от загуба на средства по програма „Конкурентоспособност“

Технологочната модернизация на и въвеждането на международно признати стандарти са с най-голям интерес за фирмите, коментира Стефан Попов

    


"Червени" индекси с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (21 януари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха със спадове. SOFIX отбеляза...

Полицията очаква голям терористичен удар

Гръцката полиция е в състояние на висока готовност, поради опасенията, че избягалият от затвора терорист Христодулос Ксирос ще организира много скоро нападение срещу представител на политиката, съдебната власт или бизнесмен.

прочети повече

Важен свидетел не се яви в съда по делото за Яна

/КРОСС/ Съдът разпита вещото лице Димитър Николов по делото срещу Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. По време на разпита на Димитър Николов стана ясно, че не може да каже точния механизъм на причиняване на уврежданията на жертвата Яна Кръстева. Може да са от външна среда - ритник, юмрук, или да са теренни травми. Според експерта обаче раните са станали след удар с твърд тъп предмет с широка неравна повърхност. Важният свидетел Мирослав Цветков, който единствен можел да разпознае лицето, което е видял в Борисовата градина в нощта на убийството на Яна Кръстева, не се яви в съда. Той обаче представил писмени обяснения. Съдът все още не ги е прочел публично. В досъдебното производство Цветков е посочил, че категорично може да разпознае лицето, което е видял в Борисовата градина на 9 юли 2011 г. На последното заседание миналата година адвокатът на Чеци Иво Найденов настоя изрично Цветков да се яви пред магистратите, въпреки че прокуратурата се отказа от него, както и от Таня Иванова, която излежава присъда в Сливенския затвор, но също била в нощта на убийството в Борисовата градина. На заседанието днес стана ясно, че за нея са постъпили документи, че общото й здравословно състояние е незадоволително и не може да присъства.  

Как ще ни стигнат британците

Британските туристи няма всеки ден да правят турове по баровете в Слънчев бряг - ще ги водят и на културен туризъм. Курортът с европейска слава на младежки алкохолен разгул решил да поизлъска имидж, пък и да култивира банкетна култура у варварите къркачи - да пият на малки глътки, по по-малко, по български. Не, това, което ние сме постигнали за

Граничари заловиха 6-има нелегални на границата

Охраната на границата продължава да е засилена, както и

Азия постави рекорд за най-много нови небостъргачи, построени през 2013 г.


Рекорден брой небостъргачи - 53, високи над 200 м, са били завършени в Азия през 2013 г. Това показват данни на организацията Съвет за високи сгради и градска среда.

Според статистиката броят на новопостроените високи сгради в Азия представлява три четвърти от всичките нови небостъргачи, построени през миналата година в целия свят. Това е с 19% повече от построените през 2012 г., като така общият брой на небостъргачите в Азия вече е 45% от най-високите сгради в света.

37...

Съдът върна делото за аферата "Костинброд"

Софийски районен съд върна делото за надпечатаните бюлетни в Костинброд заради извършени процесуални нарушения. Прокуратурата не е описала целта на обвиняемия Росен Желязков и какви облаги е търсел.

Псевдохирург обра две баба по телефона с над 10 000 лева

Представяйки се за хирург, непознат мъж взел 10 400 лева от две жени - на 72 и 78 години., Той успял да ги заблуди, че техни роднини спешно се нуждаят от операция. В хода на разследването криминалистите установили и задържали четирима автори на престъплението - това са Л.С. /25 г./ от Горна Оряховица и трима жители на великотърновското село Камен - Представяйки се за хирург, непознат мъж взел 10 400 лева от две жени - на 72 и 78 години., Той успял да ги заблуди, че техни роднини спешно се нуждаят от операция. В хода на разследването криминалистите установили и задържали четирима автори на престъплението - това са Л.С. /25 г./ от Горна Оряховица и трима жители на великотърновското село Камен -

Рецепта за качествени и полезни фестивали във Варна

На пресконференция за завършването на проекта „Създаване на система за наблюдение и оценка на фестивалите във Варна“ екипът с ръководител д-р Любомир Кутин огласи резултатите от проучванията и анализите, реализирани от юни до декември 2014 г.

Безлов: Поне 2 банки ползват частни структури за подслушване

Частните структури за подслушване, за които се говори и знае, явно се ползват. Това каза за Фокус Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията. 

 По думите му темата за СРС е нещо, което в България се е превърнало в мръсна игра. Според него очевидно някаква група хора в България играе по този начин, получавайки Частните структури за подслушване, за които се говори и знае, явно се ползват. Това каза за Фокус Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията. По думите му темата за СРС е нещо, което в България се е превърнало в мръсна игра. Според него очевидно някаква група хора в България играе по този начин, получавайки

Григор се изправя срещу Надал в 5 часа сутринта: Винаги съм искал повече подобни мачове

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе рано сутринта в сряда с испанеца Рафаел Надал.
Мачът е предвиден за 5:00 часа българско време и ще се излъчва по Евроспорт.
Григор е първият представител на нашата страна, стигнал 1/4-финал в турнир от "Големия шлем" - Australian Open. Самият той за първи път се класира сред първите осем в Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе рано сутринта в сряда с испанеца Рафаел Надал. Мачът е предвиден за 5:00 часа българско време и ще се излъчва по Евроспорт. Григор е първият представител на нашата страна, стигнал 1/4-финал в турнир от "Големия шлем" - Australian Open. Самият той за първи път се класира сред първите осем в

Жената на авиатора

Двадесет и една годишната Ан, дъщеря на американския посланик в Мексико, прекарва по-голямата част от живота си в сянката на баща си и красивата си по-голяма сестра. Тя е възпитаничка на престижния ...

Сливен отбеляза официалния празник на родилната помощ

Официалният празник на родилната помощ Бабинден отбелязаха днес в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, съобщи Агенция Фокус. По случай празника изпълнителният директор на лечебното ...

Гръцките фермери готвят протести

Фермерите в Гърция подготвят в близките дни поредните си протести, този път срещу новия начин за данъчно облагане, предаде БНР. Първите протести започват от петък с блокиране на данъчните служби,...

Валке: Няма да има проблем със стадионите за Мондиал 2014

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке смята, че стадионът, на който ще се състои церемонията по откриването на първенството няма да има проблем с навременното изграждане. На този стадион, в края на...

Сянката на чинара

Публикуван преди 25 години, „Време да убиваш” e един от най-известните романи в съвременната американска литература. Сега, в „Сянката на чинара”, Джон Гришам ни...

215 млн. души може да са безработните в света до 2018 г.

През следващите години безработните ще се увеличат с още 13 милиона души, смятат експертите на Международната организация на труда (МОТ). Според тях световната икономика расте толкова бавно, че ...

Лавров: Отсъствието на Иран от мирната конференция за Сирия е грешка

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров нарече „грешка" отмяната на поканата на Иран на международната мирна конференция „Женева-2" от страна на Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, предаде ИТАР-ТАСС. „Когато Генералният секретар Бан Ки-мун заяви, че е принуден да отмени поканата на Иран, защото Техеран не подкрепя принципите на урегулиране, заложени в Женевското комюнике, стана ясно, че това е достатъчно лукава работа. Поискаха да се отмени поканата онези, които смятат, че прилагането на Женевското комюнике трябва да завърши задължително със смяната на режима в Сирия. Това е недобросъвестна интерпретация на договореното в Женева", заяви Лавров. Руският външен министър отново изрази мнение, че участие в международната конференция трябва да вземат всички външни играчи с влияние върху ситуацията в страната. „Винаги сме настоявали за това, всички „външни играчи" с влияние в района да вземат участие в конференцията", заяви Лавров. Според руския външен министър, отсъствието на Техеран от конференцията „Женева-2" няма да способства за постигане на единство на мюсюлманския свят, в това число и в борбата с тероризма.    

Сочи се приготвя да посрещне първите участници и гости на Олимпиадата

/КРОСС/ Руският град Сочи се приготвя да посрещне първите участници и гости на Олимпиадата. Всички градски служби са приведени в състояние на повишена готовност.  За увеличения поток са подготвени и железниците. Предвижда се допълнителен влак, предназначен само за събитието.  Гостите и участниците в олимпийските игри започватда пристигат в Сочи от 24 януари. Те ще бъдат посрещани на железопътните гари и летищата от доброволци-гидове, които ще им съдействат при избора на маршрут към хотелите и олимпийските обекти.

Задържаха четирима за телефонни измами

Представящ се за хирург взе 10 400 лв. от възрастни жени

Галя на Азис вече си ляга с брюнетка

Вижте с кого спи Галя на Азис - само при нас!

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване