Приключило е 3D-сеизмичното проучване за газ в морския блок "Хан Аспарух"

Приключило е триизмерното сеизмично проучване на разположения в българските води на Черно море блок "Хан Аспарух" за наличие на природен газ, съобщиха във вторник от австрийската компания "О Ем Ви" (ОМV). Тя държи 30 процента от консорциума, който получи разрешително да търси газ на терен от над 14 хил. кв. м и е оператор на завършените изследвания. Останалите участници са френската "Тотал" (Total) с дял от 40 на сто, която ще е оператор в следващата фаза на проекта – сондирането, а испанската "Репсол" (Repsol) държи 30 процента.   "Интерпретацията на данните ще позволи на нас и нашите партньори да определим местонахожденията за сондиране на двата проучвателни сондажа, които се планират през 2015 година и 2016 година, за да се направи оценка на потенциала на въглеводородните ресурси в тази част на Черно море", посочва в съобщението Яп Хуискес, член на Изпълнителния съвет на OMV, отговорен за сектор "Проучване и Добив".   3D-проучването е обхванало 7740 кв. км в акваторията на българското Черно море и е най-мащабното за Черно море и най-голямото в корпоративната история на OMV. Дейностите по изследването са продължили 210 дни и са завършени на 16 януари. Направено е и 2D сеизмично проучване на 3000 км, което е приключило през октомври 2013 година.   Компанията припомня, че 1-21 блок Хан Аспарух се намира дълбоко в морето, в българския сектор в западната част на Черно море и покрива район от 14 220 кв. км. при дълбочина на водата достигаща до 2200 м.

В Киев отново се заговори за въвеждане на извънредно положение


Депутатите от управляващата Партия на регионите са свикани в четвъртък в парламента в Киев за извънредно заседание, като се предполага, че на нея ще бъде решено въвеждането на извънредно положение в Украйна.

Това съобщи местната Еспресо.TV, позовавайки се на източник от партията на президента Виктор Янукович.

Той е споделил, че в момента се издирват всички народни представители от Партията на регионите, за да им съобщят, че в четвъртък задължително трябва да са на...

Робърт де Ниро - един недооценен американски експресионист


Робърт де Ниро е преди всичко актьор, носител на "Оскар" и звездата от редица култови филми. В новия си документален филм обаче същият този Робърт де Ниро е в ролята на истински отдаден син, който насочва светлините на прожекторите към своя баща Робърт де Ниро-старши и неговата съдба на не много популярен абстрактен експресионист от Ню Йорк, разказва "Ройтерс".

Де Ниро - младши, който сега е на 70 години и печели "Оскар" за водеща роля в "Разяреният бик" и поддържаща в "Кръстникът:...

Известен руски тв водещ се самоуби

Руският топжурналист от телевизия "Мир" Едуард Марков е намерен мъртъв. по първоначално данни става дума за самоубийство, пишат руските медии.

Марков не е бил сам в дома си, намерена е и бутилка от алкохол. При трупа му не е намерено предсмъртно писмо. Полицията издирва приятели и познати, които могат да дадат сведения за нощта на, в която Марко Руският топжурналист от телевизия "Мир" Едуард Марков е намерен мъртъв. по първоначално данни става дума за самоубийство, пишат руските медии. Марков не е бил сам в дома си, намерена е и бутилка от алкохол. При трупа му не е намерено предсмъртно писмо. Полицията издирва приятели и познати, които могат да дадат сведения за нощта на, в която Марко

Дете се събуди след два месеца кома

/КРОСС/ След два месеца в кома, 13-годишен ученик от сливенското спортно училище вече е контактен, съобщиха от Сливенската областна болница. След като се събуджда от комата, благодарение на грижата на реаниматори и неврохирурзи, детето ще бъде изписано от лечебното заведение тези дни, заяви директорът по медицинските дейности на Сливенската областна болница д-р Хрисант Хрисантов. Заедно с четирима приятели то пътуваше с лек автомобил, собственост на родителите на единия от тях, когато колата се преобръща в дере в Сливенския Балкан. При катастрофата пострадаха сериозно две от децата. 13-годишното момче беше изпаднало в кома с тежка черепно-мозъчна травма, а 14-годишен негов приятел получи фрактура на два прешлена. Другите три деца бяха без сериозни травми и не бяха приети в болница. Всички катастрофирали деца са състезатели по джудо.  

В хасковското АГО отпразнуваха Деня на родилната помощ

В хасковското АГО отпразнуваха Деня на родилната помощ, известен като Бабинден. Малчуганите от ОДЗ 11 и Народния оркестър към Община Хасково се присъединиха към тържеството и изнесоха програма.

 

 

 

 

 

 

Всички медицински служители от хасковското родилно бяха част от днешното тържество и се събраха в отделението. Те бяха поздравени със стихчета и песни от малчуганите от детската градина, която се намира в съседство.

Малчуганите поднесоха и символичен подарък на началника на отделението д- р Стефка Христова и нейния екип.Тя поздрави гостите и пожела на колектива много успехи през 2014-та година.

Народният оркестър поздрави медицинските служители.

 

 

На днешния ден има едно новородено момче в отделението. То тежи 3 550 кг.

Расул Гамзатов и България

Расул Гамзатов е роден на 8 септември 1923 година в планинско селце Цада, в семейство на големия поет на Дагестан - Гамзат Цадасы. Първите си стихове Расул Гамзатович Гамзатов започва да пише на 9-годишна възраст, а първата му стихосбирка излиза през 1943 година на аварски език. Едва 20-годишен той става член на съюза на писателите на СССР. Завършва Литературния институт “М. Горки“ в Москва и от 1951 година до кончината си (на 3 ноември 2003 година) е председател на съюза на писателите на р. Дагестан. Тази година се навършват 10 години от кончината му. Но нека да се върнем към живота и творческия път на поета. Пише на родния си аварски език, като истински аварец, но в последствие творчеството му, а това са десетки поетични сборници, прозаични и публицистични книги започват да излизат на различни езици на Дагестан и Кавказ, на руски и други езици. Сред заглавията са: “Сърцето ми е в планината“, “Пазете приятелите си“, “Жерави“, “Последната цена“, “Колелото на живота“, “Сонети“, “Моят Дагестан“ и много други.  На руски език стихотворенията и поемите на Гамзатов са превеждали литературни майстори като: Иля Селвински и Сергей Городецки, Семен Липкин, Юлия Нейман, Роберт Рождественски, Андрей Вознесенски, Юна Мориц, Марина Ахмедова и други

Пушенето по време на бременност се отразява върху сексуалната ориентация на детето

/КРОСС/ Пушенето и стресът по време на бременност може да повлияе на коефициента на интелигентност и бъдещата сексуална ориентация на детето. Това съобщи The Telegraph, позовавайки се на резултатите от проучване, проведено от професор по невробиология в Университета в Амстердам.Професорът твърди, че животът на бъдещата майка е пряко свързано с развитието на мозъка на детето и пушенето по време на бременност може да увеличи вероятността дете да стане хомосексуалист.Освен това ученият смята, че стресът по време на бременността се отразява и на сексуалния живот на плода, тъй като повишените нива на хормона на стреса кортизол влияят на производството на полови хормони у плода.

Бареков: Станишев се държи като ученичка от девическата гимназия

Отговорът на въпроса Отговорът на въпроса "Кой?". Всеки друг, но не и Сергей Станишев. Той е толкова слаб, че не може да носи отговорност. Сергей Станишев - гост в шоуто на Слави! Цял месец след като Слави покани 13 политици и гост приех да съм само аз. Добре, че беше агент Гоце, та жалкият Сергей Станишев да изпълзи на светло. Дали е искал разрешение от ДПС, "Атака

Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП

Левицата чака хората на Първанов да кажат дали се отказват от паралелната листа

    


Работим за увеличаване на българската продукция

Приоритет за правителството е увеличаването на родната продукция както на българския пазар, така и на международния. Това заяви министърът на...

63,89% е усвояването на еврофондовете към момента

63,89% е усвояването на еврофондовете към момента, обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Цифрата сочи, по думите й, съществено подобрение в изпълнението на сроковете на европроектите, но е нужно още подобрение в комуникацията с администрацията.

Операцията на Джоко Росич приключи за 5 часа

Мозъчната операция на Джоко Росич приключи в 12:50 ч. в Мозъчната операция на Джоко Росич приключи в 12:50 ч. в "Пирогов", съобщи ПИК. Тя е продължила около 5 часа. Ръководител на екипа е бил проф. Стефан Габровски, един от най-уважаваните неврохирурзи в страната. Отстранени са туморни образувания, за които се предполага, че са разсейки от рак. Предстоят още изследвания, които да установят дали то

Григор Димитров: Най-накрая виждам резултата от усилията ми (видео)


Работих много усилено в последните години и най-накрая виждам как добрите резултати идват малко по малко, заяви тенисистът Григор Димитров в предаването на "Евроспорт" "Гейм, сет и Матс".

Той беше поканен в студиото от тенис легендата Матс Виландер след победата му над испанеца Роберто Баутиста Агут, с която се класира за четвъртфиналите на Australian Open.

Това превърна Димитров в първия българин в тази фаза на турнир от Големия шлем. "Разбира се, че се вълнувам от...

Известен руски тв водещ се самоуби

Руският топжурналист от телевизия Руският топжурналист от телевизия "Мир" Едуард Марков е намерен мъртъв. по първоначално данни става дума за самоубийство, пишат руските медии. Марков не е бил сам в дома си, намерена е и бутилка от алкохол. При трупа му не е намерено предсмъртно писмо. Полицията издирва приятели и познати, които могат да дадат сведения за нощта на, в която Марко

Хирурзи врътнаха на баби номер за над 10 бона

Четирима мъже са били арестувани за телефонни измами при полицейска акция на областните дирекции на МВР в Пловдив и Велико Търново.

"Булгартрансгаз" ще стане балансьор на газовия пазар

ДКЕВР обсъди с потребители и газоразпределителни дружества новите правила за търговия с природен газ

    


Нетаняху: Израел скоро ще даде урок на Хамас

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заплаши да даде "много скоро" урок на Хамас след увеличаването на ракетните нападения срещу еврейската държава, предаде БГНЕС. "Ние осуетяваме те...

Борисов към Станишев: Не участваме в разцеплението на БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев по повод спекулациите, че съществуват договорки и сценарии за разцепление в БСП, които замесват и неговото име. &...

Сливен стартира кампания в подкрепа на своя символ – Стария бряст

Сливен започва мащабна кампания с цел символа на града – Стария бряст, намиращ се до общината, да стане европейско дърво на годината. Това обяви кметът Кольо Милев, предаде Стандарт Нюз. От...

Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн

Швейцарецът елиминира сърбина на 1/4-финалите

    


Жириновски: Руският чиновник да бъде уволняван, ако тежи над 80 килограма

/КРОСС/ Руският чиновник да бъде уволняван, ако тежи над 80 килограма, предложи лидерът на Либералнодемократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски. Известният с ексцентричните си идеи политик заяви: Ние въвеждаме стандарт за теглото на държавния служител - 80 килограма. Всички, които надвишат нормата, да бъдат освобождавани от длъжност, дори и депутатите. Жириновски обеща самият той да отслабне. "Преди бях 108 килограма и вече свалих 10, а до края на годината вече ще съм 90 кг", заяви той пред журналисти.  Наскоро Жириновски обяви, че членовете на неговата политическа формация правят секс до 4 пъти годишно, като това е била част от програмата за здравословен начин за живот. По-късно от партията заявиха, че думите му са били шега. Лидерът на ЛДПР прозова по-рано съпартийците си да ядат сам вегетарианска храна и да не пият алкохол.  

Европарите ще вървят с по-малко бюрокрация

Постепенно ще изчезне и практиката от изпълнителите да се искат едни и същи документи по няколко пъти. Това стана ясно по време на дискусия за научените уроци от първия програмен период (2007 - 2013 г.). Домакин на събитието беше в. "Труд". Конкретните мерки за улесняване на работата с европарите са набелязани след анкета сред бенефициенти Постепенно ще изчезне и практиката от изпълнителите да се искат едни и същи документи по няколко пъти. Това стана ясно по време на дискусия за научените уроци от първия програмен период (2007 - 2013 г.). Домакин на събитието беше в. "Труд". Конкретните мерки за улесняване на работата с европарите са набелязани след анкета сред бенефициенти

Гари Невил: Мата не пасва на философията на Юнайтед

"Въпреки това клубът се нуждае от него", добави бившият футболист

    


Симона Пейчева отново прекрати кариерата си

Симона Пейчева слага край на професионалната си кариера в художествената гимнастика.

Новината обяви самата тя на пресконференция днес. 

Решението  е следствие на обидното според нея отношение на Българската федерация по художествена гимнастика към нея. 

Грацията разкри, че не е получила реален шанс да попадне в националния отбор, като по Симона Пейчева слага край на професионалната си кариера в художествената гимнастика. Новината обяви самата тя на пресконференция днес. Решението е следствие на обидното според нея отношение на Българската федерация по художествена гимнастика към нея. Грацията разкри, че не е получила реален шанс да попадне в националния отбор, като по

Преписвал ли е Калашников от Шмайзер

/КРОСС/ Смъртта на Михаил Калашников отприщи цяла вълна от коментари за авторството на легендарния АК-47. Автомат "Калашников" ли означава това, или "автоматический карабин"? Старши сержант Калашников ли е създал прочутото оръжие, или маститият немски конструктор Хуго Шмайзер (Schmeisser)? Според официалната съветска версия бащата на автомата е боецът Михаил Калашников. В нея за Шмайзер няма място. Дори в годините на перестройката, когато паднаха много табута, никой не смееше да подложи на съмнение авторството на Калашников. Единствената запазена снимка, на която Хитлер оглежда разглобения щурмгевер на Хуго Шмайзер.Името на Хуго Шмайзер се появи едва преди десетина години. Счита се, че той е създател на малко известното оръжие StG-44 (Sturmgewehr 44), наричано още МП-44. Някои автори определят щурмгевера като първата в света щурмова пушка. Всъщност поръчката на Вермахта за принципно ново оръжие започва с разработката на нов 7,92 мм патрон през 1938 г. Едва след това фирмата "Хенел" в гр. Зул, Тюрингия, получава задача да конструира ново оръжие. Основната работа поема Хуго Шмайзер. В началото на 1940 г. на немския генералитет е представен изцяло фрезован опитен образец. По-късните модели вече са с пресови и щамповани детайли. Хитлер обаче не харесва творението на Шмайзер

Симона Пейчева прекрати кариерата си за втори път: Не бях оценявана реално

Симона Пейчева слага край на професионалната си кариера в художествената гимнастика.

Новината обяви самата тя на пресконференция днес. 

Решението  е следствие на обидното според нея отношение на Българската федерация по художествена гимнастика към нея. 

Грацията разкри, че не е получила реален шанс да попадне в националния отбор, като по Симона Пейчева слага край на професионалната си кариера в художествената гимнастика. Новината обяви самата тя на пресконференция днес. Решението е следствие на обидното според нея отношение на Българската федерация по художествена гимнастика към нея. Грацията разкри, че не е получила реален шанс да попадне в националния отбор, като по

Общината търси средства за ремонт на АГ-болница по проект „Красива България”

Община Варна търси възможности за осигуряване на средства за ремонт на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов”. За целта администрацията кандидатства за отпускане на пари по проект „Красива България”, съобщи заместник-кметът д-р Лидия Маринова, която почете празника на лечебното заведение по повод Деня на родилната помощ.

Омбудсманът на Русия подкрепи изнасянето на тялото на Ленин от мавзолея

Омбудсманът на Руската федерация (пълномощен представител по въпросите на правата на човека) Владимир Лукин се застъпи за изнасянето на тялото Владимир Ленин от мавзолея и погребването му на друго място, съобщи ББС.   Във вторник се навършват 90 години от смъртта на болшевишкия лидер и първи държавен глава на Съветска Русия.   "Червеният площад не е място за гробище и този въпрос рано или късно ще бъде решен", заяви Лукин пред Интерфакс.   "Това ще оздрави ситуацията в страната. Историята беше изопачена. Паметниците на Ленин и болшевиките в Русия не са адекватни на ролята им в историята - голяма, но много тежка и противоречива", каза той.   "Въпросът е дали е настъпил такъв момент или не. По мое мнение нещата вървят натам. Сега вече няма такъв ажиотаж около всички тези проблеми, не само за мавзолея, но и за всички погребения край кремълската стена. Дали се е стигнало до точката, когато това може да се направи безпобезнено за социалното спокойствие? Възможно е да е така, но не бих възразил, ако почакаме пет-десет години, когато обстановката в страната ще стане още по-здрава и за хората няма да има особено значение къде почиват във вечен мир героите от 19-и и първата половина на 20-и век", посочи още Лукин.

Китай инжектира допълнителни средства в банките си

Централната банка на Китай е предоставила допълнителна ликвидност на големите търговски банки в страната, предаде "Би Би Си". От регулатора не...

Китай инжектира допълнителни средства в банките си

Централната банка на Китай е предоставила допълнителна ликвидност на големите търговски банки в страната, предаде "Би Би Си". От регулатора не...

"Джебхат ан Нусра" пое отговорността за експлозията в централата на "Хизбула"

/КРОСС/ Близката до "Ал Кайда" сирийската терористична организация "Джебхат ан Нусра" пое отговорността за експлозията в централата на движението "Хизбула" в ливанската столица Бейрут, при който загинаха четирима човека, съобщава "Ал Арабия". Взривът е възпроизведен от камикадзе в автомобил с експлозиви.Според организацията, експлозията е отмъщение за подкрепата, която "Хизбула" оказва на режима на сирийския президент Башар ал Асад.    

Четири жертви при атентат в Бейрут

Самоубийствен атентат в южно предградие на ливанската столица Бейрут е взел четири жертви, съобщиха световните агенции.   Взривил се е автомобил с експлозиви, паркиран на улица Харет Хорейк, където са офисите на шиитската групировка Хизбула. При нападението са ранени и 20 души.   В същия район бе извършено самоубийствено нападение и през януари.

Синдикати и работодатели в Германия срещу изкривяването на дебата за имиграцията

В акт на необичайно обединение синдикати и работодатели в Германия призоваха за по-малко страх от чужденците. Те отправят призив към обществото и политиците за един по-диференциран дебат, но се обръщат преди всичко към Християнсоциалния съюз (ХСС), пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от БТА.   Преди започващото в сряда заседание при закрити врата на новото федерално правителство в Мезеберг синдикати и работодатели излязоха с необичаен призив към партиите в управляващата коалиция - Християндемократическия съюз, ХСС и Германската социалдемократическа партия. Председателят на Федералната организация на германските работодатели Инго Крамер и председателят на Обединението на германските синдикати Михаел Зомер предупреждават в общ апел за опасността, че недиференцираният политически дебат за имиграцията на бедни може да засили антиевропейските настроения и да отблъсне така нужните за Германия специалисти от чужбина.   С пресилени опасения за масов мигрантски наплив към социалните системи ще се пропусне шансът да се покаже на специалистите в чужбина, че са добре дошли в Германия и че има спешна нужда от тях, посочват Крамер и Зомер.   В декларацията си двамата непряко оценяват и ролята на партиите и правителството в дискусията. Става ясно, че критиките им са насочени към подхода на ХСС към темата, отбелязва "Франкфуртер алгемайне цайтунг". След изтичането на ограниченията върху свободата на движение за българите и румънците ХСС въведе лозунга "Който мами, си тръгва" като част от кампанията на партията срещу идването на бедни мигранти от Източна Европа, припомня изданието.   Темата за специалистите и имиграцията на бедни ще е сред обсъжданите от правителството на заседанието в Мезеберг. Още преди нова година големи градове се оплакаха от растящи социални и финансови проблеми вследствие идването на бедни мигранти от Румъния и България и поискаха помощ от федералното правителство, отбелязва "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Реформата в китайския сенчест банков сектор пред първи тест

Един от високодоходните инвестиционни продукти в страната изглежда за първи път ще донесе загуби на инвеститорите си

    


Невена Цонева не готви по ноти, а по вдъхновение

Артистичните таланти на Невена Цонева явно не знаят граници. Победителката в първия сезон на шоуто за таланти Артистичните таланти на Невена Цонева явно не знаят граници. Победителката в първия сезон на шоуто за таланти "Мюзик Айдъл" се връща на музикалната сцена след принудително отсъствие. Заради продължила четири години съдебна сага с бившите "Мюзик Айдъл" срещна Невена с любовта на живота двамата имат нова къща, а Невена сама е проектирала обзавеждане

Ги Верхофстат ще е кандидатът на либералите за председател на на ЕК

Бившият белгийски премиер Ги Верхофстат ще е кандидатът на либералите за председател на Европейската комисия, съобщи ДПА.   За първи път европейските политически партии са призовани да издигнат предпочитания си за кандидат за поста в опит да се увеличи интересът на избирателите към европейските избори, които са през май.   Промени в правилата на Европейския съюз предвиждат сега вотът да помогне за определянето на следващия председател на ЕК.   Верхофстат ще води кампанията на либералите заедно с европейския комисар за икономиката Оли Рен, който ще е кандидат за "един от водещите постове в ЕС в областта на икономическите въпроси и външната политика", се казва в изявление на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) - третата по големина група в Европейския парламент.   Очаква се решението да бъде официално утвърдено на конгрес на либералите на 1 февруари.

САЩ ще разположат бойни кораби в Черно море заради Олимпиадата

Два американски военни кораба ще бъдат разположени в района на Черно море и ще са в готовност в да помогнат, в случай че възникне извънредна ситуация по време на Зимните олимпийски игри в Сочи, заяви Пентагонът.   Американското министерство на отбраната каза, че "САЩ предлагат пълната си подкрепа на руското правителство" при приготовленията за сигурността на олимпиадата.   "Ако при консултации с руското правителство бъде поискана подкрепа в случай на каквато и да е извънредна ситуация, ще предоставим на разположение военновъздушни и военноморски сили, включително два военни кораба в Черно море," заяви Пентагонът.   Според министерството корабите вече са в региона.

51-годишна жена ще ражда близнаци

/КРОСС/ 51-годишна жена ще ражда близнаци в АГ-комплекса в Русе. Бебетата, които са заченати инвитро, ще бъдат първите деца на майката. Очаква се те да се появят на бял свят до месец, пише вестник "Утро". Това е най-възрастната бъдеща майка в Русе след д-р Красимира Димитрова, която роди на 62 години преди време, каза директорът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев. На днешния Бабинден екипът на АГ-комплекса бе поздравен от зам.-областния управител Айлян Карамехмедова, от кмета Пламен Стоилов и председателя на Общинския съвет Васил Пенчев. Както повелява традицията, старшата акушерка Мария Георгиева поля с вода на д-р Хубчев и на началника на Родилно отделение д-р Ани Матеева, за да си измият ръцете. От своя страна кметът на Русе Пламен Стоилов поднесе подарък на родителите на първото бебе, което се е родило за 2014 г. 24-годишната майка Галина Попова и таткото Димо Славейков благодариха за жеста и също направиха подарък на градоначалника - снимка на дъщеричката си Дарина. Тя е първо дете на семейството, родена е на 1 януари 2014 г. в 8:25 часа.  

Съкратените корабостроители ще получат обезщетения от максимум 1200 лв.

Всеки от съкратените работници от "Бургаски корабостроителници" може да получи максимално обезщетение от 1200 лв., каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който се срещна в Бургас с протестиращите от дружеството, което през последния месец претърпя редица смени на ръководства, искане за фалит и промяна на собствеността и името като "Барабел" .   Очаква се решението на съда по обявяване на процедурата в несъстоятелност на предприятието и след това регионалните структури и мобилните групи към "Социално осигуряване" ще помогнат на работниците да подготвят формулярите си за обезщетенията, каза Адемов.   Съкратените обаче няма да успеят да си получат шестте неплатени от работодателя трудови възнаграждения, а за старите задължения, които са извън определени в закона за гарантираните вземания срок, те вече се търсят по съдебен ред от фирмата.   Министърът добави още, че в корабостроителницата хората не са загубили своите социални права и 118 от тях вече се ползват от тях. Те са се записали в районното поделение за социално осигуряване.   Удовлетворение от срещата заяви и Веселин Кабов, бивш директор "Търговия и маркетинг" в бургаските корабостроителници, който представлява работниците, но протестите ще продължат.   Съкратените служители имат разрешение за протест до края на месеца и ще продължат да се събират пред банката кредитор на фалиралото предприятие.

Тони Стораро: Фики има в пъти повече фенки от мен

Тони Стораро сподели, че почитателките на сина му Фики, който през последната година нашумя в попфолка, са в пъти повече от неговите. Фенките на гласовития наследник на Човека глас били доста напористи.

Русия ще може да обявява медии за "чуждестранни агенти"


Проект на закон за обявяване на медии в Русия с чуждестранно финансиране за "чужди агенти", бе оттеглен от вносителите му, за да станат изискванията в него още по-строги, съобщи агенция "Интерфакс". Мотивът им бил, че събитията в Украйна показали, че подготвяните ограничения за руските медии не са достатъчни.

Статутът "чуждестранен агент" изисква специален режим на регистрация и много по-често отчитане на дейността пред данъчните и пред специален орган на властта.
...

Сеч на полицаи – пенсионират млади, стари стоят

Синдикат "Сигурност" в МВР изнесе смущаващи данни

    


Британският клон на eBay ще приема разплащания с Bitcoin за някои обяви


Британското подразделение на eBay стана поредният привърженик на виртуалната валута Bitcoin. Компанията обяви, че ще разреши на потребителите да извършват Bitcoin разплащания първоначално само за някои от обявите си.

Те ще бъдат отделени в отделна категория в секцията за класически обяви. Условието е потребителите да извършват преводите, без да обвързват eBay с отговорност за сумите. Приемането на Bitcoin ще стане възможно от 10 февруари т.г.

Освен Bitcoin новата секция ще...

Опозицията предлага специална държавна помощ за качество на тютюна

Липсата на дългосрочна визия за бранша е сред основните причини за недоволството на тютюнопроизводителите, според Десислава Танева от ГЕРБ

    


Екип на телевизия "Алфа" отново предизвика скандал със Стефани Дюмортие


Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров" научи "Дневник". В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие.
Репортер и оператор на телевизията са се опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Отказът й обаче станал повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. Малко по-късно от франкофонския център във Варна са...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване