И Цар Киро е водил тефтерче - за БСП, за НАП, за Агенция "Митници"

След като през миналата година държавата се разтресе от т.нар. тефтерче на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предовратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), сега на дневе...

Перничанин продаде апартамент, за да си плати парното

/КРОСС/ Перничанин продаде апартамента си, за да се издължи на местната „Топлофикация. Длъжникът е платил 15 000 лв. на местното парно. Той трупал борча в продължение на 10 години, съобщи директорът на дружеството Кремен Георгиев. По думите на Георгиев човекът е продал апартамента си, за да се издължи на монополиста, информира електронното издание на местния вестник „Вяра".

Вадят Ленин от мавзолея в Москва?

Комисарят по правата на човека в Русия Владимир Лукин заяви, че въпросът за преместването на тялото на съветския лидер Владимир Ленин от мавзолея и премахването на некропола на Червения площад може да бъде решен в близко бъдеще.

20 000 евро гаранция на обвинената за катастрофа българка в Кипър, делото започва на 7 март

Районният съд в Никозия пусна от ареста под гаранция от 20 000 евро 54-годишната българка, срещу която бяха повдигнати обвинения за причинената катастрофа, завършила със смъртен случай на 22-годишен колоездач. Съдът произнесе решението си днес следобед, след като на сутрешното заседание прокурорът поиска постоянен арест за българката. Районният съд в Никозия пусна от ареста под гаранция от 20 000 евро 54-годишната българка, срещу която бяха повдигнати обвинения за причинената катастрофа, завършила със смъртен случай на 22-годишен колоездач. Съдът произнесе решението си днес следобед, след като на сутрешното заседание прокурорът поиска постоянен арест за българката.

Бизнесът ли ще плати за намаленията в цената на тока

Според Румен Радев от АИКБ има реални шансове това да се случи

    


Завера в бели престилки в Дупница?

Кюстендил /КРОСС/ Шефът на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов и ръководството на частната болница в Дупница, бламирали предложението на кмета за облигационния заем, заради пари за общинската болница. Както стана вече стана ясно, гласуването на облигационния заем от 6 милиона лева в Дупница, приключи бурно и драматично с неприемане на кметското предложение да бъде изтеглен кредит и с оставката на общинския председател. Скандалите около произтеклите събития обаче и днес не затихват.Отсъствието от общинска сесия в Дупница на началника на Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил и гласуването против решението на кмета да бъде изтеглен облигационен заем от 6 милиона лева от страна на трима съветници от частната болница в града, стана причина в Дупница да се заговори отново за конфликт на интереси. Този път адресати са хората с бели престилки - Костадин Костадинов, управител на частната болница, д-р Лефтеров, собственик на същата и д-р Матей Попниколов, доскоро завеждащ хирургия в частната болница.Мнозинството сред парламентаристите в града смятат, че поведението на тримата представители на болницата, които са и съветници в местния парламент, може да се обясни единствено с това, че те не могат да преглътнат 400-те хиляди лева предвидени от заема като разход за ремонт и реконструкция на общинската болница в Дупница

20 000 евро гаранция на обвинената за катастрофа българка в Кипър

Районният съд в Никозия пусна от ареста под гаранция от 20 000 евро 54-годишната българка, срещу която бяха повдигнати обвинения за причинената катастрофа, завършила със смъртен случай на 22-годишен колоездач. Съдът произнесе решението си днес следобед, след като на сутрешното заседание прокурорът поиска постоянен арест за българката. Районният съд в Никозия пусна от ареста под гаранция от 20 000 евро 54-годишната българка, срещу която бяха повдигнати обвинения за причинената катастрофа, завършила със смъртен случай на 22-годишен колоездач. Съдът произнесе решението си днес следобед, след като на сутрешното заседание прокурорът поиска постоянен арест за българката.

Агресивна реклама ще подчертава предимствата на БГстоки

В подкрепа на земеделските производители се предвижда изграждането на борси по Черноморието и на Дунав.

Над 1500 преместваеми търговски обекта ще има във Варна през 2014 г.

Около 1560 преместваеми обекти за търговия на открито ще бъдат разположени в петте варненски района през 2014 г. Това реши комисията по „Туризъм, търговия и рекламна дейност”. Най-голям брой сезонни обекти за търговия има в централния варненски район „Одесос“.

“Лукавият” генсек на ООН изхвърли Иран от “Женева-2”

Руският външен министър Сергей Лавров открито се подигра на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун заради дипломатическото му фиаско с оттеглената покана към Иран да участва в мирната конференция за Сирия в Монтрьо, предаде АФП. Бан обясни късно в понеделник на иранците, че не са желани на масата за преговори. Руският външен министър Сергей Лавров открито се подигра на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун заради дипломатическото му фиаско с оттеглената покана към Иран да участва в мирната конференция за Сирия в Монтрьо, предаде АФП. Бан обясни късно в понеделник на иранците, че не са желани на масата за преговори.

Петокласник припадна в междучасието след вирусна инфекция

Благоевград /КРОСС/ 11-годишен ученик от 8-мо СОУ - Благоевград е с мозъчно сътресение, по спешност е приет в хирургия на благоевградската болница, след като припаднал по време на междучасие. Инцидентът с петокласника Начев станал вчера около 11,00 часа в голямото междучасие. Ученикът внезапно колабирал, докато чакал на опашка в намиращото се до училището заведение. Случилото се вдигна на крак учители, полиция и спешни медици.Касае се за ученик, който през изминалата седмица е отсъствал от учебни занимания заради вирусно заболяване, днес е представил извинителна бележка, каза директорът на Осмо СОУ в Благоевград Сергей Биров и поясни: Класният ръководител миналия понеделник е освободил от последния час същия ученик, защото се е чувствал зле, след което момчето си е тръгнало за лекарски преглед и цялата седмица не е присъствал в училище. Днес /б.р.-вчера/ по време на голямото междучасие на ученика му е станало лошо извън двора на училището, докато е чакал да си купи закуска. Незабавно бях информиран и също отидох на мястото. От присъстващите разбрах, че е колабирал, не е ударил главата си на твърд предмет. Когато пристигнах, на детето вече бе оказана първа помощ, заварих го седнало на стол. През изминалата седмица в училището ни има завишаване на броя на заболелите от остра вирусна инфекция деца. От учебни занимания отсъстват ученици от всички възрастови групи - от 7 до 14-годишни, средно от клас има по 3-4 до 5 болни деца

Почина носителят на "Златната обувка" Георги Славков


Легендарният български футболист Георги Славков почина на 55-годишна възраст. 

Очаквайте подробности!window.parent.CKEDITOR._["contentDomReadystorytext"]( window );


Почина футболната легенда Георги Славков

Носителят на "Златната обувка" на Европа за 1981 година Георги Славков е починал внезапно от инфаркт днес.Бенкса цял ден е бил на работа на база на "канарчетата" в Коматево, на която приживе бе началник.

Кандидат да прави борса за ток оспорва лиценз на държавния преносен оператор

Частното дружество "Българска Енергийна Борса", което иска от държавния енергиен регулатор лиценз за организиране на борса за търговия с електроенергия, обжалва пред Върховния административен съд получената от държавния "Електоренергиен системен оператор" (ЕСО) лиценз за пренос на ток. Също така е сезирана Европейската комисия за това, че документът е даден в нарушение на процедурните правила , в противоречие с материалния закон и европейските директиви, съобщиха от "Българска енергийна борса", в която акционери са "Енергоремонт Холдинг", Камарата на строителите и Иван Жеков. Дружеството посочва, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е издала разрешителното на ЕСО, без да има решение на министъра на икономиката и енергетиката, посочвайки, че такова не е нужно, което според частната фирма се изисква по закон. Тя смята също, че регулаторът е дал лицензията без да са изпълнени изискванията да предостави документи за собственост на активи, които ЕСО все още не е получил заради не приключилото му отделяне от НЕК. Също така комисията не е приела правилата за търговия се електрическа енергия, на чиято база да се определят технологичните разходи за всеки период на сетълмент от преносната мрежа, което също е условие за лицензиране. Тъй като ЕСО е собственост на "Българския енергиен холдинг"(БЕХ) заедно с други дружества с лицензи за производство и търговия на електроенергия се погазват европейските директиви. Те не допускат едни и същи лица да контролират предприятие за производство или доставка на електроенергия и да контролират преносна система или неин оператор, както е в случая в БЕХ. Затова дружеството смята, че са налице условия за завеждане на дело от страна на Европейския съюз срещу държавата България за нарушение на задължения, поети с подписания договор за функционирането на Европейския съюз.

Оправдан за ДДС застава отново пред съда

/КРОСС/ Мъж от Шумен, който преди седмица бе оправдан от Разградския окръжен съд за неплатени данъци, днес отново застана пред Темида по обвинение в подобно престъпление.43-годишният Д.Д. бе признат за невинен в това, че заедно със своя съдружник във фирма „Д.М.Груп"-Кубрат Мариян Стоянов избегнали установяването и плащането на ДДС в размер на 35 126 лв. Съдебното решение касае сделки от 2008 г.Днешното обвинение е за предхождащ период - 2007 г., престъплението е същото, но сумата е доста по-голяма - стойността на неплатения данък е 285 224,68 лв.

Млад мъж загина на място след сблъсък с бетонна колона

28-годишен казанлъчанин е загинал на място след като се блъсна в бетонна колона, държаща жп надлеза на бул. „23-ти Пехотен шипченски полк” в Казанлък.

Русия: Западът стои зад хаоса в Украйна

Последните събития в Украйна са пряк резултат от политиката на Запада към нея, обяви руският външен министър Сергей Лавров.
Според него ескалирането на напрежението и сблъсъците между протестиращите и органите на реда се нагнетяват от чужбина. Лавров обаче не посочи конкретни имена. Бихме предпочели някои от западните ни колеги да не се държат. Последните събития в Украйна са пряк резултат от политиката на Запада към нея, обяви руският външен министър Сергей Лавров. Според него ескалирането на напрежението и сблъсъците между протестиращите и органите на реда се нагнетяват от чужбина. Лавров обаче не посочи конкретни имена. Бихме предпочели някои от западните ни колеги да не се държат.

Принц Ангел за тефтерчето: Писна ми от интриги, компромати и журналисти

Писна ми от интриги, писна ми от компромати и журналисти, но ако Бог е с мен, има ли значение кой е против мен!!! Писна ми от интриги, писна ми от компромати и журналисти, но ако Бог е с мен, има ли значение кой е против мен!!!", написа на стената си във фейсбук синът на Кирил Рашков-Ангел. Така ромският принц коментира скандала, в който анонимен източник изпрати по пощата страници от тефтерче, което твърди, че е на цар Киро.

Украйна няма да обявява извънредно положение

Запитан от журналист дали президентът е разглеждал

Ивайло Калфин къта 160 бона в банка

160 000 лв. държи на депозити в банки евродепутатът и бъдещ водач на листата на АБВ Ивайло Калфин. Той и съпругата му притежават и 4 апартамента в София.

Захарта състарява кожата

Всяка година милиони жени харчат огромни суми, за да подмладят и освежат кожата си. Оказва се обаче, че дамите дават не по-малко пари и за сладки изкушения, които според британско проучване са враг номер едно на хубавата кожа. Британски дерматолог разкри, че захарта състарява кожата в пъти повече, отколкото продължителното излагане на слънце.

Гамизов получи урок по политическа етика от президента на Естония

Стефан Гамизов е пътувал в един самолет с правителствена делегация на Естония и президента на страната Тоомас Илвес без да разбере. Това сподели самият той в профила си във Фейсбук.
„Вчера получих безплатен урок по политически морал и етика от президента на Естония Тоомас Илвес. Докато летях от Мюнхен за София, не предполагах, че с мен в самолета по една редовна линия има цяла правителствена делегация. Дори самият президент се оказа, че е седял зад мен през цялото време. След спирането на самолета на т.н правителствен терминал, разбрах, че с нас има някой, който е чакан от кортеж и ще бъде официално посрещнат”, пише Гамизов в социалната мрежа.

„ Явно, далеч по-развитата Естония не намира за нормално да превозва своите най-високопоставени политици с правителствени самолети. Те ползват редовните линии. Няма нищо общо с бедна България и наглите й политици! На тяхно разположение са 2 пътнически самолети и един от тип – милионерски, както и няколко хеликоптера. Все пак благодаря на съдбата за тази случка! Вече знам какво чака т.н правителствен отряд, както и всеки държавен чиновник в България в дните, когато ще установим истинска демокрация…”, посочва в заключение той. /КРОСС/

Монахът, провокирал сексскандала, злоупотребявал и с пари

/КРОСС/ Има сериозни подозрения, че атонският монах Василий, който бе замесен в секскандал в калоферския девически манастир "Въведение Бородично" е злоупотребявал с пари. Това е станало, докато той се ангажирал с издаването на книгите на монахиня Валентина, игуменка на калоферския манастир в издателство "Свети великомъченик Георги Зограф" на Зографския манастир в Света гора.С поведението на скандалния монах ще се занимава настоятелството на българския манастир в Атон. То трябва да разследва както секскандала, така и дали има злоупотреба с пари.Много жалка история, коментират църковни служители. Монахиня Валентина е изключителен човек. Как ще понесе всичко това, допълват те. От както пое ръководството на манастира тя е постница, спазва най-строги пости, както е по канон за длъжността, която заема. Причистява се след всяка литургия, както повеляват църковните правила. До каква степен останалите моханини са спазвали някакви норми, налагани им от Василий, като това да не се къпят, да не се решат и да постят постоянно, тепърва ще излизат още факти. Манастирът все още е под ключ, пише marica.bg.

Кирил Рашков отрече за тефтерчето, МВР и прокуратурата също не знаят

Тефтер на Цар Киро с имена на политици, общественици, митничари и други известни личности бе пуснат в интернет пространството в късния следобед във вторник. На няколко страници, за които се твърди, че са копие на истински, се виждат записани имена, а срещу тях определени суми в левове.

"Няма такъв тефтер, не е истински. Няма такива страници. Бащ Тефтер на Цар Киро с имена на политици, общественици, митничари и други известни личности бе пуснат в интернет пространството в късния следобед във вторник. На няколко страници, за които се твърди, че са копие на истински, се виждат записани имена, а срещу тях определени суми в левове. "Няма такъв тефтер, не е истински. Няма такива страници. Бащ

Не осем, а петнадесет години затвор за кражба на жп релси иска Папазов

Не осем, а петнадесет години затвор за кражба на елементи от железопътни релси поиска министърът на транспорта Данаил Папазов. Това стана ясно днес, а официално предложението ще бъде внесено в правнат...

Dacia поставя рекорди на Острова

Румънците изпревариха по продажби Jaguar, Chevrolet, Mitsubishi и Lexus

    


Чернева: Посещението на Страхил Ангелов в Дамаск е политически скандал

София /КРОСС/ Посещението на депутата от БСП Страхил Ангелов в Дамаск, който е имал срещи в правителството и в парламента, е политически скандал. Това заяви пред БНТ бившият говорител на външно министерство Весела Чернева.Това е скандал, не защото депутатът е отишъл там, а понеже всичко е било добре подготвено според Чернева. В делегацията освен този депутат има и други членове като служител на Министерството на икономиката и енергетиката, който е и бившо търговско аташе в Дамаск - Димитър Угринов.Очевидно става дума за някакви интереси и България не изглежда разграничена от тях, посочи тя. Според Соломон Паси то не е изненада и през последните 23 години сме виждали подобни инциденти и прецеденти не веднъж. Той коментира, че държавата при всички случаи трябва да бъде по-силна от отделния депутат. „Парламента като цяло не се е изложил, излага се един конкретно изваден депутат. При това положение и външният министър много категорично се разграничи от тази визита и става съвсем ясно, че този депутат не се радва на благословията на Външно министерство.", заяви още бившият министър на външните работи Соломон Паси.По думите на Соломон Паси в целия възел около Сирия е много по-интересно дали ще се разбере дали в споразумението между Запада и Иран има тайна клауза за отстраняване на президента Асад. „Ако такава съществува, бих казал, че споразумението си е струвало, в противен случай това споразумение циментира Асад

Кобрата, Гришо и патриарха - Мъже на годината

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013”! Втори в традиционното гласуване остана Григор Димитров, а трети - патриарх Неофит.

Георги Първанов: Няма да спазваме никакви ултиматуми

БСП трябва да бъде напусната от онези, които изневериха на ценностите, това е ръководството на партията, каза той

11 000 гинат в кански мъки в затвори на Асад

Сирийският режим измъчвал и избил безмилостно поне 11 000 арестанти от началото на гражданската война през 2011 г. до август м.г. Доказателства за ужасяващи престъпления срещу човечеството, извършени от службите на Башар ал Асад, представиха трима авторитетни прокурори, участвали в миналото в международни трибунали срещу други диктатори. Сирийският режим измъчвал и избил безмилостно поне 11 000 арестанти от началото на гражданската война през 2011 г. до август м.г. Доказателства за ужасяващи престъпления срещу човечеството, извършени от службите на Башар ал Асад, представиха трима авторитетни прокурори, участвали в миналото в международни трибунали срещу други диктатори.

С катапулти искат да бутат властта в Киев

Протестиращите на улица „Грушевски” в центъра на украинската столица Киев изпитаха най-новото си оръжие - катапулт. Участниците в протестната акция, която продължава вече две денонощия, са сглобили катапулта в понеделник през деня.

Барозу похвали Сърбия за реформаторските ѝ усилия и напредъка


Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви днес, че откриването на първата междуправителствена конференция по въпроса за присъединяването на Сърбия към Европейския съюз е голям успех и отваряне на напълно нова глава в отношенията между страната и съюза, предаде Танюг, цитирана от БТА.

"Искам да похваля Сърбия за реформаторските ѝ усилия и напредъка, който постигна през изминалите години", каза Барозу, който се срещна днес в Брюксел със сръбския премиер Ивица Дачич...

Съдът поиска нови експертизи за взрива край Петолъчката

Ямболският районен съд не прие експертизите на прокуратурата за взрива край Петолъчката от 4 юни 2012 г., назначи нови и отложи делото.

След голямото пазаруване – 1/4 от работещите българи с нарушен бюджет за януари

1/4 от активно работещите българи са с нарушен бюджет за януари заради коледните и новогодишни празници. Това става ясно от проучване на интернет портал за финансови и кредитни консултации.
23% от анкетираните 1000 души признават, че определено ще изпитат финансови затруднения през януари. Още почти 40% допускат, че биха имали частични затруднения, но като цяло ще се справят.
След голямото коледно пазаруване сега домакинствата отново дават приоритет на сметките за отопление, следвани от вноските по банковите кредити, данъците и застраховките за автомобила или дома./КРОСС/

Родната продукция ще ни вади от кризата

Министър Греков се срещна със Съюза "Произведено в България"

    


Отиде си един от най-великите български футболисти Георги Славков

София /КРОСС/ На 56-годишна възраст почина един от най-великите български футболисти Георги Славков.Носителят на Златната обувка за Голмайстор №1 на Европа за 1981 г. е издъхнал около 17 часа от масивен инфаркт. През целия ден той е бил на работа на базата в Коматево. Инцидентът е станал, докато се е разхождал по ул. Гладстон, съобщава „Марица".Георги Славков-Бенкса е бивш футболист, национал. Роден е на 11 април 1958 г. в село Мусомище, Гоцеделчевско. Играл е като офанзивен полузащитник и нападател за Тракия (Стамболийски), Ботев (Пловдив), ЦСКА, Сент Етиен (Франция), Шавеш (Португалия), Апоел (Тел Авив) (Израел) и Нес Сиона (Израел).Шампион на България за юноши-старша възраст с екипа на "Ботев" през 1976 г.През 1981 г. е голмайстор на "А" група с 31 гола за Ботев (Пд) и става носител на „Златната обувка" на „Франс футбол".Двукратен шампион на България с ЦСКА през 1980 и 1983). Трикратен носител на купата на страната през 1981, 1983, 1985 г. Има 37 мача (30 като състезател на Ботев (Пд) и 7 докато е в ЦСКА) и 11 гола (8 докато е в Ботев (Пд) и 3 докато е в ЦСКА) за националния отбор, 8 мача с 1 гол за младежкия национален отбор и 35 мача с 6 гола за юношеския национален отбор.С екипа на Ботев (Пд) има 25 официални и приятелски международни срещи, вкарал е 10 гола, в 40 приятелски срещи - 36 гола и в 40 срещи с 36 гола за купата на страната

Кристиано поиска прошка

“На сцената изпитах огромно вълнение, особено когато синът ми дойде да ме поздрави - разказа Кристиано Роналдо за “Франс футбол”. - Тогава чувствата ми преляха. И аз започнах да плача. А когато видях сълзите и в очите на моето семейство, още повече се разплаках. Това са честни , истински сълзи. Честно казано, не очаквах да се чувствам толкова щастл “На сцената изпитах огромно вълнение, особено когато синът ми дойде да ме поздрави - разказа Кристиано Роналдо за “Франс футбол”. - Тогава чувствата ми преляха. И аз започнах да плача. А когато видях сълзите и в очите на моето семейство, още повече се разплаках. Това са честни , истински сълзи. Честно казано, не очаквах да се чувствам толкова щастл

Почина футболистът Георги Славков

Той е носител на "Златната обувка" за Голмайстор номер 1 в цяла Европа

    


Кубрат Пулев стана „Мъж на годината”

София /КРОСС/ Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013". Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача. Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко.От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в реномираната класация на Дарик радио, след като през 2011-а остана на 4-то място, а през 2012-а също бе част от Топ 3. Пулев събра 63,4% вот за първата позиция!Обявяването на Кубрат Пулев за №1 в конкурса „Мъж на годината 2013" бе точно в 18.00 ч. в празничната програма по случай 21-ия рожден ден на Дарик радио. Кобрата се включи на живо от Германия, където продължава своята подготовка за предстоящите му мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по награждаване на „Мъж на годината 2013" за по-късно.На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8% от вота. Гласуването приключи на 10 януари - дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия

Задържаха 36-годишен варненец с наркотици

Полицаи са задържали 36-годишен варненец за притежание на наркотици. По време на специализирана полицейска операция, при извършване на полицейска проверка на ул. "Пробуда" в мъжа е открито и иззето найлоново пакетче, съдържащо кафеникаво прахообразно вещество, установено като наркотична субстанция.

Сноудън се страхувал за живота си

/КРОСС/ Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън се страхува за живота си след отправени към него заплахи от неназовани високопоставени служители на Пентагона."Има реални заплахи за живота му. В тези изявления се призовава за физическо отмъщение срещу Едуард Сноудън", каза адвокатът му Анатолий Кучарена пред руска държавна телевизия.Кучарена разкри, че американският му клиент работи като IT съветник на голям местен сайт.Миналата седмица американско онлайн издание публикува текст със заглавие "Американски шпиони искат Сноудън мъртъв". В статията се цитира високопоставен служител на Пентагона, който казва: "Бих искал да изстрелям куршум в главата му".Сноудън е придружаван постоянно от служители на реда и се обсъждат допълнителни мерки за сигурност, съобщи Кучарена."Едуард счита тези думи като реална заплаха за живота и здравето си. Днес може би частните телохранители не са достатъчни. Трябва да помислим как да предпазим живота и здравето му", каза адвокатът на Сноудън.Защитникът добави, че планира да призове американските власти да прегледат пресата и ще настоява медиите да посочват имената на източниците си."Смятаме, че американското правителство ще си вземе бележка от подобни изявления. Хората, които правят крайни изказвания, правят това с маски, не разкриват самоличността си. Разполагаме с определени публикации с подобни интервюта. Призоваваме тези хора да свалят маските си

Лоти Мос с фотосесия из улиците на Лондон

Сестрата на Кейт Мос впечатлява с тяло и лице

    


ЦСКА пребори шампиона и врага за Венци Христов

ЦСКА се пребори с конкуренцията за подписа на един от най-актуалните футболисти в „А” група – нападателя на „Берое” Венцислав Христов. Шефовете на двата клуба вече са постигнали споразумение за трансферната сума, която според Гонг възлиза на 300 хиляди евро.

Офис на застрахователна компания в Несебър обявен за №1

viktoriaПо време на традиционната годишна среща на застрахователите от ЗАД”Виктория”, състояла се в Пловдив, несебърският офис ръководен от Христо Димитров, бе отличен в две категории за №1.

Той бе обявен за №1-за най-висок резултат за начислени премии в рейтингова група „В” и за най-висок резултат в застрахователните премии в същата рейтингова група.

Признанието е респектиращо, тъй като жителите на община Несебър са малко над 21 000, а класацията в рейтинговата група „В” е за население с общини до 100 000 души.

Българският олимпиец и настоящ зам.министър Йордан Йовчев, който е рекламно лице на застрахователната кампания, използва повода да се фотографира с Христо Димитров.

                                               Максим МОМЧИЛОВ

 

Инфаркт покоси "Златната обувка" Георги Славков

Инфаркт покоси голямото футболно сърце на Георги Славков.

В Пловдив вчера следобед на 55 години почина големият играч на "Ботев", ЦСКА и националния отбор. Под тепетата го наричаха Бенкса, а буквално минути преди смъртта си не спря да работи за родния си клуб.

До към 17 ч Славков бил на базата на "Ботев" в Коматево, където е управител. Малко Инфаркт покоси голямото футболно сърце на Георги Славков. В Пловдив вчера следобед на 55 години почина големият играч на "Ботев", ЦСКА и националния отбор. Под тепетата го наричаха Бенкса, а буквално минути преди смъртта си не спря да работи за родния си клуб. До към 17 ч Славков бил на базата на "Ботев" в Коматево, където е управител. Малко

Нивото на язовирите за напояване - под санитарния минимум

/КРОСС/ Нивото на язовирите, които се използват за напояване, са под средното ниво, а много от тях са и на санитарния минимум. В районите, където се полива най-много, водата в язовирите е критично малко.Най-трагично е положението във Великотърновска област, където от 6 язовира 2 са празни, а останалите са на санитарния минимум. Причината е, че язовирите се ползват не само за поливане, а на тях разчитат и много ВЕЦ-ове. Освен това водата задължително се изпуска, за да се поддържат нивата на реките.Язовир „Пясъчник" е пълен на 12 на сто от капацитета си. В същото положение е и язовир „Домлян", „Тополница" е пълен на 24 на сто, въпреки че има най-големия водосбор в държавата. Много от производителите ще пострадат от това положение.Тодор Илиев отглежда 7000 декара ориз в община Съединение. Плаща половин милион лева на година за това, че полива с вода от язовир „Тополница".От „Напоителни системи" обясниха, че, ако не завали сериозно, няма да могат да осигурят вода за стопаните.Големи територии ориз се отглеждат и в Старозагорска област, но там проблеми с напояването няма да има, защото се използва водата от язовир „Копринка", а той е пълен, съобщи bTV.

Кубрат Пулев e „Мъж на годината 2013”

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013"! Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача. Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013"! Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача. Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване