Първанов: Няма да спазваме никакви ултиматуми

АБВ продължава. Няма да спазваме никакви ултиматуми. Който иска да ме изключва, да дойде в основната ми партийна организация, в Ковачевци. Това заяви президентът Георги Първанов в национален ефир по повод отправените ултиматуми от страна на БСП.

Патрашкова: Имаме записи, ще ги пуснем!

„Разполагаме не само с този, а и с много други аудио и видео записи. Ние имаме видеозаписи, свързани с протестите. Получаваме много такива записи и преценяваме кога да пуснем”, коментира сензационно Патрашкова пред BNews. Тя обяви, че има информация, че до края на февруари Борисов ще е обвиняем по делото за Мишо Бирата.

Оправдаха украинец, признал, че е застрелял един от убийците на Андрей Луканов

Софийският градски съд е оправдал украинеца Алексей Кичатов, обвинен в убийството на сънародника си Юрий Кутепкин, въпреки че за екзекуцията на чужденеца се разбра след самопризнания на подсъдимия, научи “24 часа”. 

“Благодарение на показанията на Кичатов е намерен трупът на Кутепкин, хвърлен в кладенец овързан във вериги. Описаните детайли може Софийският градски съд е оправдал украинеца Алексей Кичатов, обвинен в убийството на сънародника си Юрий Кутепкин, въпреки че за екзекуцията на чужденеца се разбра след самопризнания на подсъдимия, научи “24 часа”. “Благодарение на показанията на Кичатов е намерен трупът на Кутепкин, хвърлен в кладенец овързан във вериги. Описаните детайли може

Реал с поредна победа през новата година

Мадридчани удариха Еспаньол с 1:0 за купата

    


Разпитват румънеца, приютил Чеци след убийството на Яна

Софийският градски съд ще разпита идния вторник с видеоконферентна връзка румънския гражданин, при който Николай Русинов-Чеци отседнал след убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Пребитото до смърт момиче бе открито на 10 юли 2011 г. в храстите в Борисовата градина в София. Малко след това стана ясно, че последният човек, с който Яна била ... Софийският градски съд ще разпита идния вторник с видеоконферентна връзка румънския гражданин, при който Николай Русинов-Чеци отседнал след убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Пребитото до смърт момиче бе открито на 10 юли 2011 г. в храстите в Борисовата градина в София. Малко след това стана ясно, че последният човек, с който Яна била ...

Откриха 30-каратов син диамант в ЮАР

/КРОСС/ В Южна Африка откриха уникален син диамант. Експерти предполагат, че ако бъде предложен на търг, диамантът може да донесе печалба в размер на между 15-20 млн. долара. Находката е направена в мина близо до Претория. Камъкът е 29,6 карата и има формата на жълъд. Компанията, собственик на мината, все още не е решила какво ще прави с находката. Очаква се решението им да бъде взето в рамките на следващата седмица.Диамантът е намерен в същата мина, където преди няколко месеца бе открит друг подобен камък, но с по-малък карат (25,5) . През 2013 година той е бил продаден за 16,9 милиона долара.

ООН: Страните в сирийския конфликт започват преговори в петък

/КРОСС/ Представители на сирийското правителство и опозицията ще започнат преговори в петък, 24 януари."Страните ще започнат преговори в петък с посредничеството на специалния пратеник на ООН и Лига на арабските държави Лахдар Брахими", потвърди говорителят на генералния секретар на ООН Фархан Хак.Утре в швейцарския град Монтрьо ще се проведе конференцията „Женева 2", чиято цел е мирното уреждане на сирийския конфликт. За първи път за нуждата от подобна конференция се обявиха през май миналата година държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров. Предполага се, че представители на сирийския режим и противниците на Башар Асад ще седнат на масата на преговорите.

50 000 луднаха по нова схема за забогатяване

Над 50 000 души се запалиха по нова финансова схема, която обещава бързо забогатяване срещу скромна инвестиция. Фирмата Save Company International (SCI), която действа предимно в Пловдив, но вече и в други градове, предлага отстъпки при пазаруване и огромни печалби само срещу членска карта за 50 лева. Над 50 000 души се запалиха по нова финансова схема, която обещава бързо забогатяване срещу скромна инвестиция. Фирмата Save Company International (SCI), която действа предимно в Пловдив, но вече и в други градове, предлага отстъпки при пазаруване и огромни печалби само срещу членска карта за 50 лева.

Експресите поскъпват с 8% от 1 март

Експресите (бързите влакове със задължителна резервация е официалното им име - бел.ред.) поскъпват от 1 февруари с 8%. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов. По-късно вчера от БДЖ уточниха, че министърът наистина е разрешил увеличаването на цените от февруари, но реално новите цени ще са в сила от 1 март. 
На този етап пътуването с Експресите (бързите влакове със задължителна резервация е официалното им име - бел.ред.) поскъпват от 1 февруари с 8%. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов. По-късно вчера от БДЖ уточниха, че министърът наистина е разрешил увеличаването на цените от февруари, но реално новите цени ще са в сила от 1 март. На този етап пътуването с

Николай Александров: Не е имало конфликт между екип на ТВ “Алфа” и служители на Франкофонски център Варна

Не е имало никакъв конфликт между екип на телевизия “Алфа” и служители на Франкофонския център във Варна. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Николай Александров, областен координатор на партия “Атака” във Варна. Александров разказа, че екип на телевизията са отишли в Алианс Франсез да потърсят Стефани Дюмортие, за да запишат и нейната гледна точка по конфликта, възникнал по-рано между нея и Волен Сидеров.

В Украйна няма да обявяват извънредно положение

/КРОСС/ В Украйна няма да бъде обявявано извънредно положение. Това съобщи пред журналисти секретарят на Националния съвет за сигурност на Украйна Андрей Клюев."Ситуацията е много напрегната, но няма да въвеждаме извънредно положение", каза Клюев. По думите му отговорни за това, което се случва в Киев "са тези, които са започнали провокациите". По-рано в медиите се появиха съобщения, че на 23 януари ще бъде свикано извънредно заседание на украинския парламент, на което трябва да бъде взето решение за въвеждане на извънредно положение в отговор на последните събития в Киев.

Георги Славков издъхнал на улицата

Един от най-популярните и обичани футболисти на “Ботев” (Пловдив) Георги Славков, който почина внезапно днес, е издъхнал на пловдивската улица “Гладстон” към 17 часа.

Бившият халф, играл също така в ЦСКА, френския “Сент Етиен”, португалския “Шавеш” и “Апоел” (Тел Авив), вероятно е бил покосен от инферкт. Един от най-популярните и обичани футболисти на “Ботев” (Пловдив) Георги Славков, който почина внезапно днес, е издъхнал на пловдивската улица “Гладстон” към 17 часа. Бившият халф, играл също така в ЦСКА, френския “Сент Етиен”, португалския “Шавеш” и “Апоел” (Тел Авив), вероятно е бил покосен от инферкт.

България ще подкрепя Черна гора по пътя на евроинтеграцията ѝ


България ще споделя с Черна гора практически опит в европейската и евроатлантическата интеграция. Подкрепата на София е не само политическа, а и техническа и експертна. Това заяви външният министър Кристиан Вигенин на съвместна пресконференция в Подгорица с черногорския си колега Игор Лукшич, съобщи Министерството на външните работи.

"Потвърждавам пълната подкрепа на България за интеграцията на Черна гора както в ЕС, така и в НАТО. Тази наша подкрепа е не само политическа, защото ние...

Съдът връща делото за съмнителните бюлетини, прокурорите протестират

Софийската градска прокуратура ще протестира връщането от съда на обвинителния акт за аферата с надпечатаните бюлетини в Костинброд, научи “Труд”. Причината - не е съгласна с доводите на Софийския градски съд, с които обвинението им бе върнато за поправка.
Съдът е върнал още на 16 януари на държавното обвинение делото, по което единствен... Софийската градска прокуратура ще протестира връщането от съда на обвинителния акт за аферата с надпечатаните бюлетини в Костинброд, научи “Труд”. Причината - не е съгласна с доводите на Софийския градски съд, с които обвинението им бе върнато за поправка. Съдът е върнал още на 16 януари на държавното обвинение делото, по което единствен...

Патрашкова няма записи на разговори между Първанов, Борисов и Петков

Журналистът Кристина Патрашкова е признала пред ДАНС, че не притежава записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. След проверка на сигнала, подаден от лидера на ГЕРБ до главния прокурор Сотир Цацаров, става ясно, че източниците на информация, които тя има, не са й предоставили такива доказателства.

Страхил Ангелов - таралеж в гащите на Столетницата

Партиен таралеж в гащите на столетницата. Така наричат Страхил Ангелов неговите колеги депутати от БСП след изненадващата му визита в Сирия. За нея се разбра от репортаж на централната телевизия в Дамаск, която показа как червеният избраник свойски си говори с министри на Асад.

В Пакистан е взривен автобус с шиитски поклонници

Най-малко 20 души са загинали в провинция Белуджистан

Адемов: Държавата не може да помага на частни фирми

“Държавата не може да помогне на бургаската корабостроителница, защото предприятието е частно”. Това заяви социалният министър Хасан Адемов вчера на среща в Областната управа на Бургас с част от уволнените от фалиралото предприятие работници. През декември 2013 г. 140 корабостроители останаха на улицата, като всеки от тях има да получава по няколко “Държавата не може да помогне на бургаската корабостроителница, защото предприятието е частно”. Това заяви социалният министър Хасан Адемов вчера на среща в Областната управа на Бургас с част от уволнените от фалиралото предприятие работници. През декември 2013 г. 140 корабостроители останаха на улицата, като всеки от тях има да получава по няколко

Зациклят девет спецдела, Йоско - зад решетките

След наркоделото срещу Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, още 9 спецдела за различни престъпления се очаква да бъдат върнати от спецсъда на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.Сред първите ще е разследването срещу боса на бившата силова групировка “Клуб 777” Атанас Мъндев и още петима за трафик на момичета и ... След наркоделото срещу Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, още 9 спецдела за различни престъпления се очаква да бъдат върнати от спецсъда на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.Сред първите ще е разследването срещу боса на бившата силова групировка “Клуб 777” Атанас Мъндев и още петима за трафик на момичета и ...

Dow Jones не съумя да задържи печалбите

"В краткосрочен план растежът на печалбите е особено важен", отбелязва анализатор

    


Кандидат да прави борса за ток оспорва лиценз на държавния преносен оператор

София /КРОСС/ Частното дружество "Българска енергийна борса", което иска от държавния енергиен регулатор лиценз за организиране на борса за търговия с електроенергия, обжалва пред Върховния административен съд получената от държавния "Електоренергиен системен оператор" (ЕСО) лиценз за пренос на ток. Също така е сезирана Европейската комисия за това, че документът е даден в нарушение на процедурните правила , в противоречие с материалния закон и европейските директиви, съобщиха от "Българска енергийна борса", в която акционери са "Енергоремонт Холдинг", Камарата на строителите и Иван Жеков. Дружеството посочва, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е издала разрешителното на ЕСО, без да има решение на министъра на икономиката и енергетиката, посочвайки, че такова не е нужно, което според частната фирма се изисква по закон. Тя смята също, че регулаторът е дал лицензията без да са изпълнени изискванията да предостави документи за собственост на активи, които ЕСО все още не е получил заради не приключилото му отделяне от НЕК.Също така комисията не е приела правилата за търговия се електрическа енергия, на чиято база да се определят технологичните разходи за всеки период на сетълмент от преносната мрежа, което също е условие за лицензиране

3 дни след като изненадващо умира в болница, Мутафчийски загуби от Маджо в съда, басейнът остава

Незаконният басейн и водната каскада между имотите на Младен Михалев-Маджо и покойния Младен Мутафчийски остават. Това е решил Върховният административен съд на 6 ноември миналата година - само 3 дни след смъртта на Младен Мутафчийски. 


Както Незаконният басейн и водната каскада между имотите на Младен Михалев-Маджо и покойния Младен Мутафчийски остават. Това е решил Върховният административен съд на 6 ноември миналата година - само 3 дни след смъртта на Младен Мутафчийски. Както "24 часа" разкри месец преди кончината на хотелиерския бос, двамата с адаша му Младен Михалев-Маджо са

Сърбия почна исторически преговори с ЕС

Сърбия започна официално преговори за присъединяване към ЕС, съобщи Ройтерс вчера. Европейският съюз “е не само целта, но и средство, чрез което ние ще модернизираме нашата държава”, заяви сръбският премиер Ивица Дачич. 
Преговорите ще продължат около 6 години, докато Сърбия успее да преведе своите институции и закони в съответствие Сърбия започна официално преговори за присъединяване към ЕС, съобщи Ройтерс вчера. Европейският съюз “е не само целта, но и средство, чрез което ние ще модернизираме нашата държава”, заяви сръбският премиер Ивица Дачич. Преговорите ще продължат около 6 години, докато Сърбия успее да преведе своите институции и закони в съответствие

Чешки милиардер сам се уволни

Андрей Бабиш, който до края на месеца се очаква да стане новият финансов министър на Чехия, обяви във фейсбук, че се уволнил сам, предаде АФП. 59-годишният бизнесмен, който е втори по богатство в страната с около $ 2 млрд., се оттеглил от управлението на търговския си конгломерат “Агроферт”, за да няма конфликт на интереси на бъдещия си пост. Андрей Бабиш, който до края на месеца се очаква да стане новият финансов министър на Чехия, обяви във фейсбук, че се уволнил сам, предаде АФП. 59-годишният бизнесмен, който е втори по богатство в страната с около $ 2 млрд., се оттеглил от управлението на търговския си конгломерат “Агроферт”, за да няма конфликт на интереси на бъдещия си пост.

Гамизов получи урок по политическа етика от президента на Естония

/КРОСС/ Стефан Гамизов е пътувал в един самолет с правителствена делегация на Естония и президента на страната Тоомас Илвес без да разбере. Това сподели самият той в профила си във Фейсбук. „Вчера получих безплатен урок по политически морал и етика от президента на Естония Тоомас Илвес. Докато летях от Мюнхен за София, не предполагах, че с мен в самолета по една редовна линия има цяла правителствена делегация. Дори самият президент се оказа, че е седял зад мен през цялото време. След спирането на самолета на т.н правителствен терминал, разбрах, че с нас има някой, който е чакан от кортеж и ще бъде официално посрещнат", пише Гамизов в социалната мрежа. „ Явно, далеч по-развитата Естония не намира за нормално да превозва своите най-високопоставени политици с правителствени самолети. Те ползват редовните линии. Няма нищо общо с бедна България и наглите й политици! На тяхно разположение са 2 пътнически самолети и един от тип - милионерски, както и няколко хеликоптера. Все пак благодаря на съдбата за тази случка! Вече знам какво чака т.н правителствен отряд, както и всеки държавен чиновник в България в дните, когато ще установим истинска демокрация...", посочва в заключение той.  

Ердоган и лидерите на ЕС изразиха готовност да продължат засилването на връзките


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес в Брюксел с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, съобщи турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

На съвместна пресконферениця след разговорите Ердоган заяви, че Анкара винаги е била и ще бъде искрена в развитието на отношенията си с Европейския съюз. Отварянето на преговорните глави е в общ интерес и на Турция, и на ЕС, посочи турският премиер. Той...

Дядо от провадийско село даде 2000лв за лечение на "свински грип"

78-гпдишен мъж от провадийското село Манастир е бил измамен по телефона. Сигналът е бил подаден вчера. Неизвестно лице е въвело в заблуждение възрастният мъж, използвайки стандартен сценарий за телефонна измама за нужда от спешно лечение след заболяване от "свински грип".

Обама се среща с папата през март

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама ще посети Ватикана през март и ще се срещне с папа Франциск. Белият дом съобщи, че Обама ще се срещне с религиозния лидер на 27 март. Преди това той ще посети Холандия, където ще участва в среща, посветена на ядрената сигурност, а също така в Брюксел ще проведе преговори с лидерите на Европейския съюз.

БСП към АБВ: Откажете се от листа, или ви гоним (ОБЗОР)

Ръководството на БСП постави ултиматум на президента Георги Първанов и съмишлениците му - или да се откажат до понеделник от регистрирането на алтернативна лява листа за евровота, или да се приготвят да бъдат изключени от партията. Мотивът - подкрепящите проекта АБВ нарушавали редица членове от партийния устав, който е "еднакъв за всички". Ръководството на БСП постави ултиматум на президента Георги Първанов и съмишлениците му - или да се откажат до понеделник от регистрирането на алтернативна лява листа за евровота, или да се приготвят да бъдат изключени от партията. Мотивът - подкрепящите проекта АБВ нарушавали редица членове от партийния устав, който е "еднакъв за всички".

Докато ние се събираме, БСП се разделят, обобщи Кунева

Някой поръчал на Сидеров скандала във Варна, заподозря тя

    


В Русия създават туристическа полиция?

/КРОСС/ В Русия може да бъде създадена туристическа полиция. Това съобщи министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев по време на среща с израелските си колеги. "Много сме заинтересовани от опита при създаването и ефективността на функциониране на „туристическата" полиция. Става въпрос за тренировъчни програми, езиково обучение и взаимодействието с местните власти и другите полицейски звена", посочи той.

Автомобил се размаза до неузнаваемост на моста при ТЕЦ "Република" - снимки

Жестока катастрофа е станала на външноградската магистрала, предаде репортер на ZaPernik.com.

Пътният инцидент се е реализирал в района на моста при ТЕЦ "Република", посока Перник. Лек автомобил "Пежо" със софийска регистрация е смачкан до неузнаваемост. На мястото на ПТП-то "Фолксваген Пасат" с пернишка регистрация също е пострадал.

Катастрофата е станала около 19 часа. На мястото са пристигнали екипи на "Спешна...

Продължава

Обвинението: Няма флашка с Борисов и Първанов

Главната редакторка на вестник “Галерия” Кристина Патрашкова написала писмо до прокуратурата, че не разполага със записи на разговори между Борисов, президента Георги Първанов (2002-2012) и социалиста Румен Петков.
Ето защо държавното обвинение е прекратило проверката по случая, съобщиха оттам.
Според обвинителите Патрашкова изпратила писмото... Главната редакторка на вестник “Галерия” Кристина Патрашкова написала писмо до прокуратурата, че не разполага със записи на разговори между Борисов, президента Георги Първанов (2002-2012) и социалиста Румен Петков. Ето защо държавното обвинение е прекратило проверката по случая, съобщиха оттам. Според обвинителите Патрашкова изпратила писмото...

Ходенето на кръчма e полезно за мъжкото здраве

Най-накрая мъжете имат извинение за пиенето до късно в шумни компании и препълнени кръчми. Оказва се, че алкохолните напитки в приятелски кръг и задължително извън вкъщи помагат на господата да освободят емоциите си и да отпуснат душата си.

Скандална реклама с голо момченце разбуни духовете в социалната мрежа

София /КРОСС/ Рекламен билборд с голо 5-годишно момченце на плажа, награбило салами и пастърми, предизвика бурно недоволство в социалните мрежи. Нелепата реклама на пловдивска фирма за производство на месни продукти е не само проява на безвкусица. Много хора смятат, че използването на детски голи снимки по този начин е недопустимо. За случая вчера са получени няколко сигнала в Държавната агенция за закрила на детето.Оттам за "Стандарт" уточниха, че това всъщност е история от 2 години. Въпросното момченце, само че на 3 годинки, вече е красяло реклама на фирмата в също толкова недвусмислена поза, грабнало кренвирш. Това се е случило през 2012 г., когато отново възмутени граждани са сезирали агенцията за закрила на детето. След запитване служителите установили, че автор на рекламата е самата майка на детето, която е и собственик на фирмата от Ново село, Пловдивско.Тогава тя уверила, че ще разпореди да се махнат плакатите, въпреки че не смятала да е направила нещо нередно и притеснително. 2 години по-късно родителите решили да заложат на реклама с голи снимки на детето им, които да вдигнат продажбите на техните колбаси. Вестник "Стандарт" се свърза вчера с представител на фирмата, който обясни, че рекламата е от преди две години и вече е свалена. Не пожела обаче да коментира новото пано, което се вее от магазин за месни продукти. Обмисляме какви мерки да предприемем, заявиха от Държавната агенция за закрила на детето.

Преди да се посвети на вярата, владиката Серафим бил математик и художник

Изключително интелигентен, образован, възпитан млад духовник. Така накратко клирици и миряни описват новия Неврокопски митрополит Серафим. Епархийските избиратели на 12 януари го посочиха заедно с Браницкия епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, за кандидат за наследник на починалия митрополит Натанаил. Изключително интелигентен, образован, възпитан млад духовник. Така накратко клирици и миряни описват новия Неврокопски митрополит Серафим. Епархийските избиратели на 12 януари го посочиха заедно с Браницкия епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, за кандидат за наследник на починалия митрополит Натанаил.

Сноудън е кандидат за ректор на университета в Глазгоу

Студенти се свързали с него, той се съгласил да участва в изборите

    


Торонто се отказа от Олимпиадата през 2024-та

/КРОСС/ Торонто оттегли кандидатурата си за домакин на олимпийските игри през 2024 година. Според прогнозите, само избори ще струват на Торонто между 50-60 млн., а самите игри - от 3,3 до 6.9 милиарда. Кметът на града Роб Форд заяви, че Торонто не е готов да приеме игрите, но може би в бъдеще отново ще подаде молба за домакинство. Припомняме, че приемането на заявления за Олимпиадата през 2015 г., а самият домакин ще бъде обявен през 2017 г.    

Ако световната икономика не се промени, до 2018 г. без работа ще са около 215 милиона души

През следващите години безработните ще се увеличат с още 13 милиона души, смятат експертите на Международната организация на труда (МОТ). Според тях световната икономика расте толкова бавно, че няма да може да създаде достатъчно работни места за намаляване на безработицата дори и 10 години след финансовата криза.

Bombardier съкращава 1700 работни места

Съкращенията се равняват на 6% от персонала на третия по големина производител на граждански самолети в света

    


Венци Христов сам избра ЦСКА

Венцислав Христов е заявил, че в България ще отиде само в ЦСКА. Така везните се наклониха към "Армията" и "Берое" склони да продаде звездата си на "червените".
През трансферния прозорец се говореше, че Христов е желан силно от "Левски", "Ботев" и последно от "Лудогорец". Но пред силни хора от ЦСКА нападателят даде дума още преди Нова година. И зач Венцислав Христов е заявил, че в България ще отиде само в ЦСКА. Така везните се наклониха към "Армията" и "Берое" склони да продаде звездата си на "червените". През трансферния прозорец се говореше, че Христов е желан силно от "Левски", "Ботев" и последно от "Лудогорец". Но пред силни хора от ЦСКА нападателят даде дума още преди Нова година. И зач

Швеция критикува бездействието на Румъния за подобряване на положението на ромите


Шведският министър за Ерик Уленхаг критикува днес неспособността на Румъния да използва средствата от Европейския съюз, предназначени за ромите, предаде агенция "Франс прес".

Наистина е шокиращо, че ние отпускаме средства, които страните членки не искат, каза министърът пред шведската информационна агенция ТТ. Дълбоко обезпокояващо е, че Румъния например не иска средствата от ЕС, които съществуват за подобряване на положението на ромите, добави той.

Ерик Уленхаг отговори...

Брюксел ни хвали за смяната на модела „Цветанов”

Смяната на модела „Цветанов", при който изпълнителната власт се намесваше грубо в работата на правораздавателната система у нас, е отчетена като напредък на страната ни в редовния мониторингов доклад на ЕК.

И ДПС срещу Страхил Ангелов

София /КРОСС/ И ДПС да поиска отстраняването на депутата от Коалиция за България Страхил Ангелов като председател на парламентарната група за приятелство със Сирия. Това са обсъдили на заседание депутатите на Лютви Местан.Като "голям гаф" от движението са окачествили соловата визита на Ангелов в Дамаск и дадената по този начин подкрепа за режима на Башар Асад. Провинилият се социалист да бъде отстранен като шеф на групата за приятелство, поиска вече и външният министър Кристиан Вигенин, съобщи "24 часа".

Борим се за европари онлайн

Проектите за новите европрограми ще могат да се подават и онлайн от юли месец, съобщи вицепремиерът Зинаида Златанова на дискусия в рамките на националната кампания „Научени уроци”.

Чакаме 1,7 млрд. лева от 22-ма инвеститори

Два фактора пречат на растежа в България - спадът на инвестициите и управлението на работната сила. Това заяви икономическият вицепремиер Даниела Бобева по време на годишната среща на правителството и бизнеса. Тя допълни, че в момента страната очаква 22 инвестиционни проекта на стойност 1,7 млрд. лева, които ще създадат около 7000 работни места. Бо Два фактора пречат на растежа в България - спадът на инвестициите и управлението на работната сила. Това заяви икономическият вицепремиер Даниела Бобева по време на годишната среща на правителството и бизнеса. Тя допълни, че в момента страната очаква 22 инвестиционни проекта на стойност 1,7 млрд. лева, които ще създадат около 7000 работни места. Бо

Рекордьори блокират 112 с 600 000 фалшиви обаждания

Рекордьори с по 600 000 фалшиви обаждания годишно тормозят операторите от спешния телефон 112 и пилеят ресурсите на „Бърза помощ“ и полиция.

Всяка седмица – поне по една 14-годишна родилка

99% от тях са от ромски произход, обявиха от болница "Св. Георги"

    


Най-важните новини от деня, вторник, 21 януари

Българската икономика се развива в правилната посока Българската икономика се развива в правилната посока през последните години независимо, че...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване