Кървава драма в съд във Франкфурт

Двама мъже бяха убити, след като човек откри огън в германски съд в западния град Франкфурт, след което намушка с нож най-малко една жертва, съобщи полицията.

Брутален бой между ученички в Хасково

Тийнейджърски скандал, прерастнал в грозен побой, се разпространява в социалните мрежи

Станишев зове за реиндустриализация на България

Промените, които се направиха - облекчаване на лицензионните режими, плащането на ДДС-то  в срок и разплащането с бизнеса, когато държавата е направила поръчка, са принципи, които бяха позабравени в последните години. Имаше произвол в това отношение и непредсказуемост. Направени са само първите стъпки и те не са достатъчни, но и правителството, и Промените, които се направиха - облекчаване на лицензионните режими, плащането на ДДС-то в срок и разплащането с бизнеса, когато държавата е направила поръчка, са принципи, които бяха позабравени в последните години. Имаше произвол в това отношение и непредсказуемост. Направени са само първите стъпки и те не са достатъчни, но и правителството, и

Станишев: Имаме воля за реиндустриализация на България

 Промените, които се направиха - облекчаване на лицензионните режими, плащането на ДДС-то  в срок и разплащането с бизнеса, когато държавата е направила поръчка, са принципи, които бяха позабравени в последните години. Имаше произвол в това отношение и непредсказуемост. Направени са само първите стъпки и те не са достатъчни, но и правителството, и Промените, които се направиха - облекчаване на лицензионните режими, плащането на ДДС-то в срок и разплащането с бизнеса, когато държавата е направила поръчка, са принципи, които бяха позабравени в последните години. Имаше произвол в това отношение и непредсказуемост. Направени са само първите стъпки и те не са достатъчни, но и правителството, и

Уволнен школски шеф се изкара жертва на властта

ГЕРБ обвини управляващата ДПС в политическа чистка в училищата в Благоевградска област. Повод за това стана уволнението на директора на училището в благоевградското село Долно Дряново.

Премиерът доволен от срещата със старозагорски бизнесмени

За мен беше важно да чуя обратната връзка и сигнали от страна на бизнеса, за да свирим дали се движим в правилна посока и къде трябва да ускорим. Това заяви на среща с бизнесмени от Старозагорска област министър-председателят Пламен Орешарски, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Путин се среща с ЕС, но Украйна е на заден план

Руският президент Владимир Путин ще бъде в Брюксел във вторник за 32-та среща на високо равнище между Русия и Европейския съюз, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Обичаш Лего? Порнозвезда ти обещава свирка!

Порнозвездата Кристи Мак обеща свирка на този свой фен, който направи най-добрата ѝ скулптура от Лего.

Учени: На Марс има условия за живот

/КРОСС/ Марсоходът Opportunity потвърди резултатите от проучването на „колегата" си Curiosity - в древни времена Червената планета е била подходяща за живот. Устройството е открило следи от вода , в която преди около 3.7 милиарда години е имало възможност да се появят живи организми . Следи от животворната течност са открити в кратера Endeavour. След анализите станало ясно, че химичният състав и температурата на водата са били благоприятни за възникването на биосферата. С течение на времето обаче водата е променила състава си, в състава й се появили киселини и соли, което може би е станало причина за измирането на всички живи организми на Марс.Припомняме, че през март миналата година подобни резултати бяха получени и от Curiosity. От НАСА още лятото се похвалиха с успеха си, но анализът на резултатите отне няколко месеца.

Шест пъти "Не" под разрешителното за СРС срещу Орлин Тодоров

/КРОСС/ Шест пъти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е написал собственоръчно "Не" под разрешителното за използване на СРС срещу полицая Орлин Тодоров, заради което се води и днешният процес срещу втория в ГЕРБ, потвърди немският адвокат на Цветанов Ханс Петер Ул пред медиите. Оказа се обаче, че при закрития разпит на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев страните по делото са установили, че за провеждането на СРС разследване е необходимо и съгласуване на министъра с главния секретар. Оказа се, че Георгиев е посъветвал Цветанов да не подписва разрешението веднага и самият Георгиев също не е сложил подписа си под него, а месец по-късно, както е и станало. Това се е наложило, тъй като чрез незабавното разписване на употреба на СРС срещу Тодоров е щяло да бъде осуетено провеждането на действия по разследване на друго, много по-важно дело. Защитата на Цветанов изтъкна обаче, че за момента не може да каже за кое дело иде реч, тъй като информацията е била съобщена на закрит разпит и още не е ясно дали е класифицирана и може да се обявява пред медии. След месец разрешението било подписано, тъй като тези пречки вече не съществували, поясни адвокат Петер Ул. По неговите думи, прокуратурата е трябвало да изследва защо Цветанов е направил отказ цели шест пъти. Очевидно прокуратурата не е положила усилия да разбере ролята и компетентностите на главния секретар, поясни Ул

Румен Петков съди в."Галерия" за клевета

Искът му е за 50 хил. лв. Петков обяви, че като спечели делото, ще даде тези пари за благотворителност

Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни

Ще работим за по-добър, зарече се Орешарски

    


Оланд на среща с папа Франциск

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне днес с папа Франциск, предава ВВС. За Оланд това е първата среща с понтифа след избирането му за президент на страната. Сред оповестените теми на разговора са абортите и евтаназията. В хода на разговора Оланд ще опита да нормализира отношенията на френското ръководство със Светия престол, отбелязва ИТАР-ТАСС. Това му е необходимо, за да подобри отношенията си с френските католици преди важните за управляващите социалисти местни избори и изборите за ЕП. Възмущение  католическите среди в страната и във Ватикана предизвикаха приетите във Франция мерки за узаконяване на еднополовите бракове. Повече от 100 хиляди души подписаха петиция до папата, призовавайки го да  въздейства на Оланд за отмяна на закона „Семейство за всички”.   Срещата ще премине на фона на скандала след медийните публикации за романс между Оланд и актрисата Жули Гайе, отбелязва агенцията. В хода на разговора Оланд ще опита да нормализира отношенията на френското ръководство със Светия престол, отбелязва ИТАР-ТАСС. Това му е необходимо, за да подобри отношенията си с френските католици преди важните за управляващите социалисти местни избори и изборите за ЕП. Възмущение  католическите среди в страната и във Ватикана предизвикаха приетите във Франция мерки за узаконяване на еднополовите бракове

Румен Петков внесе иск срещу Патрашкова за 50 000 лв.

Петков обяви, че като спечели делото, ще даде тези пари за благотворителност

Сноудън: Нямам шанс за справедлив съдебен процес в САЩ


Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) Едуард Сноудън заяви, че няма шанс в САЩ да се проведе справедлив съдебен процес срещу него и че няма планове да се завърне там, предаде Би Би Си.

В момента той се намира в Русия, където получи временно убежище, след като изнесе подробности за шпионските програми на САЩ.

Пред уебсайта "Free Snowden" 30-годишният американец определи липсата на възможност да получи справедлив съдебен процес като "особено...

Заловиха шофьор превозвал пътници във Варненско без съответната правоспособност

Вчера около 9 часа сутринта служители от Районна дирекция "Автомобилна администрация" съвместно с пътна полиция са извършвали проверка на пътя между село Храброво – гр. Провадия. Установено, че водачът на лек автомобил “Ситроен” – С А.

Орешарски и Станишев: Реиндустриализираме

Правителството ще работи по 10 казуса и анализи, които е предложил бизнесът в Стара Загора на работна среща с премиера

Камелия Тодорова прави музикално джамборе за рождения си ден

Камелия Тодорова ще зарадва почитателите си тази вечер с екслузивно джамборе за рождения си ден в “София лайф клуб” от 20 ч. За своя 50-годишен юбилей певицата е поканила музикантите Мишо Йосифов квинтет, Живко Петров, Любо Киров и Васил Петров. Вълнуващо и нетрадиционно отпразнуване на рождения си ден, изпълнено с изненади, обещава певицата на при Камелия Тодорова ще зарадва почитателите си тази вечер с екслузивно джамборе за рождения си ден в “София лайф клуб” от 20 ч. За своя 50-годишен юбилей певицата е поканила музикантите Мишо Йосифов квинтет, Живко Петров, Любо Киров и Васил Петров. Вълнуващо и нетрадиционно отпразнуване на рождения си ден, изпълнено с изненади, обещава певицата на при

Апелативните съдии оправдаха Ковачки за данъчни престъпления

Бизнесменът Христо Ковачки е оправдан от Софийския апелативен съд, съобщи БНР. Обвинението е, че чрез данъчни престъпления подсъдимият е ощетил хазната с над 16 милиона лева.
Съдиите Петя Шишкова, Христина Михова и Татяна Грозданова отмениха тригодишната му условна присъда, произнесена преди три години от Софийския градски съд. Бизнесменът Христо Ковачки е оправдан от Софийския апелативен съд, съобщи БНР. Обвинението е, че чрез данъчни престъпления подсъдимият е ощетил хазната с над 16 милиона лева. Съдиите Петя Шишкова, Христина Михова и Татяна Грозданова отмениха тригодишната му условна присъда, произнесена преди три години от Софийския градски съд.

Осем атрактивни IT професии, които не съществуваха допреди пет години


Повечето хора обикновено обобщават всички работещи в IT сферата като програмисти или компютърни инженери. В действителност разнообразието от длъжности е доста голямо.

Социалната бизнес мрежа LinkedIn е направила свое проучване на базата на 259-те млн. активни профили, с които разполага. По този начин тя открива кои професии днес са сред най-атрактивните, но всъщност почти не са съществували допреди пет години. Може би не е изненада, че осем от десетте най-привлекателни длъжности са в...

Да интервюираш Башар Асад

/КРОСС/ Журналистът от Франс прес (AFP) Сами Кетц описа в блога на агенцията какво е да интервюираш лидер от ранга на сирийския президент Башар ал-Асад. Публикуваме целия текст: От две години се опитваме да интервюираме сирийския президент Башар ал-Асад без никакъв успех, пише журналистът. Не е лесно за една медия да достигне до президента на страна, в която се води гражданска война, когото западните сили и неговите опоненти са обвинили във военни престъпления. И изведнъж, на 14 януари, вторник, от персонала на президента ми се обадиха в Бейрут. Мъжът ме помоли да дойда в Дамаск на следващия ден, за да се срещна с ръководителя на отдела за медии и комуникации на президента. Очевидно нещо е подготвено. Разговарям с ръководителя на комуникационния отдел и тя ми казва, че Асад ще даде само едно интервю в навечерието на Вторите мирни преговори в Женева, планирани за следващата седмица между представители на режима и на опозицията в изгнание. Разговаряме малко за формата на интервюто и тя ми казва, че Асад предпочита директни въпроси. Това ще бъде ексклузивно интервю за AFP. Оставам в сирийската столица до срещата ни, планирана за неделя, 19 януари. Репортерът Рана Мусауи от отдела в Бейрут и фотографът Йосиф Еид ще се присъединят към мен по време на интервюто. В деня преди интервюто Рана и аз организираме въпросите си и ги подреждаме по важност. Интервюто трябва да продължи 20 минути, но планираме в случай, че имаме повече време

Ненаигралият се Бийбър

Тийн идолът ще ни кара да вярваме, но в какво?

    


Адемов: С 4000 работни места повече ще обявят бюрата по труда през 2014 г.

Очаква се за 2014 г. бюрата по труда да обявят към 143 000 работни места. Това е обявил социалният министър Хасан Адемов на парламентарен контрол. ...

Вицето на Росел е новият президент на "Барселона"

Хосеп Мариа Бартомеу ще ръководи европейския гранд в следващите две години

    


И какво от това?


Българският медиен съюз, популярен още като "съюза на Пеевски", най-после публикува етичния си кодекс. Но този кодекс едва ли ще реши съществуващите проблеми. Нещо повече: той би могъл да създаде нови, пише Иван Бедров за "Дойче веле".


"Плевнелиев с комисиони от КРИБ", съобщи в заглавие преди дни един от вестниците на майката на депутата от ДПС Делян Пеевски. Някъде в текста бе споменато, че все пак става дума за подозрение на новия политик Николай Бареков, но никъде не се...

Защитата на Странджа е наша кауза, увери БСП лидерът

Обеща санкции срещу унищожаването на природата

Велев: Смешен плач са твърденията за непосилни дългове

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подчерта, че България е на второ място в Европейския съюз по добро съотношение на външния дълг към БВП и определи като "смешен плач" твърденията, че идните поколения ще плащат непосилни дългове, предаде репортер на БГНЕС.

Мобилен софтуер изучава „навиците” на телефона ни, за да открива вируси

Колкото повече смартфоните стават популярни,толкова по-голяма нужда ще има от начини за тяхното предпазване от дигитални атаки.Стартираща компания за антивирусен софтуер е разработила програма която изучава поведението на телефона, за да може по-добре да засичат и спират кибер опасности, преди да са се разпространили Колкото повече смартфоните стават популярни,толкова по-голяма нужда ще има от начини за тяхното предпазване от дигитални атаки.Стартираща компания за антивирусен софтуер е разработила програма която изучава поведението на телефона, за да може по-добре да засичат и спират кибер опасности, преди да са се разпространили

"Макларън" представи необичаен болид за 2014 г.


"Макларън" стана първият отбор, който представи официално своя болид за новия сезон във Формула 1.

В последните дни "Форс Индия" и "Уилямс" само загатнаха с компютърни графики за новия спорен дизайн на своите автомобили, а тимът от Уокинг потвърди притеснителните очаквания на фенове и специалисти за скромните естетически качества на болидите за 2014 г.

Дебютиралият MP4-29 отговаря на драстичните промени в техническите правила и оставя разнопосочни първи впечатления,...

Адемов обеща 140 000 нови работни места тази година

140 000 нови работни места се очаква да разкрие кабинетът през 2014-а в сравнение с отминалата 2013-а. Това стана ясно от отговора на социалния министър Хасан Адемов по време на петъчния парламентарен контрол. Той отговаряше на опозицията за мерките на управляващите за справяне с растящата безработица.

Проблемът със сметищата не е отсега, убедена Златанова

Усложнената ситуация е възникнала още по-малко в последните шест месеца

САС оправда Христо Ковачки

Отмениха и глобата му от 20 хил. лв.

Важен е бизнесът, не ченгеджийските номера

Движение България без цензура даде силна заявка за диалог с представителите на бизнеса и синдикатите с цел създаване на силна икономика, подпомагане на фирмите, повишаване на доходите на хората. "Нашата идея е изготвянето в дългосрочен план на стратегия за развитието на страната и да знаем след 20 години къде искаме да бъдем, заяви Николай Бареков по време на кръгла маса по темата.

Къде ни дебнат камерите на КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 
Вижте къде са разположени те днес:
КАМЕРА 1
бул. „Вл. Вазов" - стадион „Г. Аспарухов"


КАМЕРА 2
бул. „Симеоновско шосе" - ловен парк
бул. „Рожен" - надлез „Надежда" 
КАМЕРА 3

бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец"


Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: КАМЕРА 1 бул. „Вл. Вазов" - стадион „Г. Аспарухов" КАМЕРА 2 бул. „Симеоновско шосе" - ловен парк бул. „Рожен" - надлез „Надежда" КАМЕРА 3 бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец"

Диана Добрева режисира себе си

Постановката й "Декамерон" може да видим на 30 януари

    


Първият компютър на Apple навършва 30 години днес

Преди 30 години на тази дата, 24 януари, Стив Джобс представя първия персонален компютър Macintosh на Apple, поставяйки начало на една нова ера в...

Софийският апелативен съд оправда Ковачки

Бизнесменът Христо Ковачки е оправдан от Софийския апелативен съд, съобщи БНР. Обвинението е, че чрез данъчни престъпления подсъдимият е ощетил хазната с над 16 милиона лева.
Съдиите Петя Шишкова, Христина Михова и Татяна Грозданова отмениха тригодишната му условна присъда, произнесена преди три години от Софийския градски съд. Бизнесменът Христо Ковачки е оправдан от Софийския апелативен съд, съобщи БНР. Обвинението е, че чрез данъчни престъпления подсъдимият е ощетил хазната с над 16 милиона лева. Съдиите Петя Шишкова, Христина Михова и Татяна Грозданова отмениха тригодишната му условна присъда, произнесена преди три години от Софийския градски съд.

Видео: И Арнолд Шварценегер подкрепи протестиращите в Украйна


Арнолд Шварценегер изрази подкрепа към протестите в Украйна с 11-секундно видеосъобщение, качено на профила на Виталий и Владимир Кличко.

"Пожелавам мирна борба и всичко най-добро на украинския народ в усилията му за демокрация и свобода", заявява актьорът и бивш губернатор на Калифорния, и завършва с призив за мир.

В началото на декември Джордж Клуни също изрази съпричастност към недоволните от про-руската политика на правителството.


Адам и Ева наистина са съществували, но не са били сами

/КРОСС/ Според ново проучване, направено под наставленията на изследователя д-р Еран Елхайк, най-ранните предци на съвременния човек са се появили в Африка преди малко повече от 200 000 години, пише Guardianlv. Преди изследователският екип на доктора да достигне до това заключение се твърдеше, че предшествениците ни са се появили на Земята около 9,000 години по-късно от обявената от екипа година. Резултатите от това проучване са коренно различни от тези, направени от екипа на Университета в Аризона, които твърдят, че хромозомата на съвременните мъже е възникнала вследствие на кръстосване. Елхайк заяви, че той и колегите му са работили по опровергаване на тази теза, която според тях е лишена от всякаква научна стойност. Д-р Елхайк не твърди, че е имало един мъж на име Адам и една жена на име Ева, които да са бащата и майката на цялото човечество. Той предполага, че тогава са съществували малки групи от много Адами и Еви, които са живеели рамо до рамо. Докато проучването, направо от д-р Eлхайк и неговите колегите, не се докаже, ще се предполага, че повечето мъже са получили тяхната Y хромозома от един единствен общ прародител, а повечето жени от един женски, а не от няколко двойки.  

Румен Петков съди "Галерия" за 50 бона

Ексдепутатът е завел дело за клевета заради статията за записа

    


Цветанов не е спирал СРС-та освен тези, за които е подсъдим

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е спирал с резолюция използването на нито едно специално разузнавателно средство (СРС), докато е бил вътрешен министър, с изключение на шестте случая, свързани с поискано от прокуратурата и разрешено от съда подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и на още двама. Това стана ясно в петък от официална справка на МВР за периода 1 януари 2009 г. - 30 юни 2013 г., приложена по делото срещу Цветанов, по което той е обвинен, че нарушил служебните си задължения и е осуетил разследване срещу Тодоров, написвайки "Не!!!" на шест искания за използване на СРС през 2009 г. По време на второто заседание на Софийския градски съд (СГС) по казуса бяха приети и още две справки – от Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО) и от Окръжната прокуратура в Ловеч. Първата гласеше, че по въпросните шест искания за подслушване такова никога не е било провеждано. Според втората Пламен Вачков и Милен Иванов, които са щели да бъдат проследявани заедно с Тодоров, така и не са били обвинени в нищо, въпреки че имало данни за тяхно престъпление, защото липсата на СРС попречило на разследването. СГС изслуша и прие и заключенията на графологическа експертиза, според която подписите и резолюциите "Не!!!", поставени върху въпросните искания за подслушване, категорично принадлежат на един и същ човек. Бивши висши кадри на МВР отрекоха да е имало натиск по случая В петък бяха разпитани и четирима свидетели – бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, бившият зам.-шеф на дирекция "Вътрешна сигурност" Павлин Коджахристов и двама бивши подчинени на Коджахристов – Цветломир Маринов и Мирослав Маринов. И четиримата бяха категорични, че не са чували по разработката срещу Орлин Тодоров да е бил оказван някакъв натиск от ведомственото ръководство. "Не ми е оказван натиск във връзка с разработката за Орлин Тодоров от г-н Цветанов или някой друг", заяви бившият зам.-шеф на "Вътрешна сигурност" в отговор на директен въпрос от съдията докладчик по делото Тони Гетов. По време на миналото заседание по делото в края на ноември м.г. двама бивши служители на дирекцията – Юри Божинов и Тони Тодоров, заявиха пред СГС, че са усетили натиск разработката да бъде прекратена, който идвал от Коджахристов заради негови опасения, че ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров може да се вбеси. И двамата разказаха, че началникът им много бързал да прекратят разработката, въпреки че в МВР имало практика работата по такива случаи да продължава дори и след образуване на разследване по дадения казус. Коджахристов обаче бе категоричен в петък, че случаят е бил приключен от "Вътрешна сигурност" единствено защото прокуратурата е започнала досъдебно производство. Думите му бяха подкрепени и от бившите му колеги Цветломир Маринов и Мирослав Маринов. "Знаех, че има разработка срещу Орлин Тодоров, но не съм се интересувал от нея. Категорично не ми е известно да е оказван натиск по случая, аз също не съм го правил", свидетелства и Калин Георгиев, след което заседанието бе засекретено за кратко, за да обясни бившият главсек какви правомощия е имал в МВР по линия на използването на СРС. Съдия Гетов нямал представа дали Цветанов се е познавал с баща му Преди разпитите на четиримата заседанието на СГС започна с лек театрален привкус, след като по примера на прокуратурата защитата на Цветанов поиска отвода на съдия Гетов заради публикации в редица сайтове и печатни издания, че баща му Петко Гетов се познавал с подсъдимия в миналото. Преди изобщо адвокат Менко Менков да отправи това искане към съда, магистратът сам пожела да даде изявление, заявявайки, че го дължи заради публикация в агенция ПИК, където пишело, че Цветанов и баща му били близки приятели. "Нямам представа дали баща ми е участвал във фирма, която през 1998-1999 г. е правила ремонт на имот на г-н Цветанов. Нямам представа дали баща ми се е познавал с г-н Цветанов", обяви съдията, след като първо попита дали е бил цитиран коректно от агенцията, че наистина е познавал Петко Гетов. Магистратът уточни, че баща му е починал на 2 май 2003 г. и едва ли евентуалното му познанство с Цветанов би могло да окаже влияние на хода на процеса след повече от 10 години. "Смея да твърдя, че г-н Цветанов не е от приятелския кръг на семейството ми", каза Гетов. По думите му статията на ПИК изобилствала от внушения, че баща му и бившият вътрешен министър са били близки приятели, което не отговаряло на истината. "Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина – е, този път няма да стане", продължи магистратът, наблягайки: "Не е бил баща ми приятел с г-н Цветанов. Никога!" Гетов определи като лъжа и твърдението във въпросната публикация, че подсъдимият "още изпитвал топли чувства към семейството", тъй като нито той, нито майка му са виждали преди Цветанов на живо. "Ако си направя отвод по това дело, ще се окажа в тежка зависимост от поръчителите на това нещо. Би било и проява на страх и малодушие пред колегите ми и обществото", заключи магистратът, след което понечи да даде ход на делото, но бе спрян от адвокат Менков. Според защитата сега има повече основания за отвод, отколкото първия път Въпреки емоционалното изявление на съдия Гетов, което обаче не бе протоколирано от стенографката по делото, защитникът на Цветанов направи пространно искане за отвод, аргументирайки се, че становището на председателя на състава не е било "облечено в определение". Менков представи копия от публикации по темата в много сайтове, добавяйки, че тя е била обсъждана и от редица вестници и телевизии. По думите му, без да брои аудиторията на печатните издания и малкия екран, от броячките на сайтовете можело да се направи заключение, че информациите за познанството между Цветанов и Петко Гетов са били прочетени от около 1 милион души, които вече били предубедени от изхода на делото. Според логиката на адвоката, оттук-нататък за тази част от българското общество щяло да е ясно, че ако клиентът му бъде оправдан, това щяло да се дължи не на доказателствата по делото. Така, на съда не оставало нищо друго, освен да осъди Цветанов, за да докаже, че е безпристрастен, заключи Менков с уточнението, че това обаче нарушава правото на клиента му да получи справедлив процес. В опит да внуши откъде е дошла информацията за познанството на Цветанов с Петко Гетов, адвокатът заяви пред съда, че във връзка с възобновената от прокуратурата имотна проверка на семейството на клиента му, двама служители на ДАНС посетили община Ботевград (откъдето е съдия Гетов – бел.ред.), за да инспектират вилата му в село Шума. "Очевидно тези юнаци са бягали от часовете по география в училище, защото село Шума се намира в община Годеч, а не в община Ботевград", иронично заяви юристът, добавяйки, че на следващия ден след това посещение, в ПИК била публикувана въпросната статия. Като последен свой аргумент Менков посочи факта, че първият съдия-докладчик, на който бе разпределено делото – Димитрина Ангелова, си направи отвод по искане на прокуратурата, въпреки че то бе мотивирано с "жълти" публикации в пресата, чиято достоверност бе отречена и от нея, и от наблюдаващите обвинители Калоян Ангелов и Стефан Рачев. През октомври м.г. двамата поискаха от съдия Ангелова да се отведе заради три статии, базирани на непроверими клюки от юридическите среди, че с адвокат Менков "имали сърдечни отношения". Въпросните информации се появиха непосредствено преди заседанието първо във в. "Преса", а след това в таблоидите "Уикенд" и "България днес", цитирани от сайта "Блиц". Прокуратурата демонстрира двоен аршин по искането за отвод Въпреки приликите в двата случая, този път прокурор Калоян Ангелов се обяви против искането за отвод на съдията, заявявайки, че първият път ставало въпрос за внушение за лични отношения между представител на защитата и съдията, а сега – за връзка на подсъдимия с бащата на председателя на състава. "Омръзна ми от внушения, внушения, внушения!", избухна съдия Гетов в рамките на определението си по искането за отвод, добавяйки, че "съдът изцяло не се разграничава от казаното по-рано". "Абсурдно е да си направя отвод, защото фирмата на баща ми правила ремонт на имот на г-н Цветанов. Абсурдно е, нелогично е", гневеше се магистратът, като отново натърти, че "г-н Цветанов не е от приятелския кръг на баща ми – приятелите на баща ми ме познават и аз ги познавам". В крайна сметка той отхвърли искането на защитата и продължи да разглежда делото по същество. Самият зам.-председател на ГЕРБ коментира преди заседанието, че досега не свързвал съдия Тони Гетов със семейството на Петко Гетов, тъй като приживе първият винаги говорел за сина си, като за адвокат. "След като вече е внушено в обществото, че мачът е уреден – Цветанов е бил приятел на бащата на съдията, и ако съдията го оправдае, някой ще си помисли ли, че е въз основа на доказателствата? Всички ще кажат, че е оправдан заради приятелството с бащата на съдията. От тази гледна точка смятаме, че на Цветан Цветанов не му е осигурен безпристрастен процес, защото внушенията ще бъдат в тази посока", коментира извън залата след заседанието адвокат Менков. Той повтори и пред журналистите заключението си, че зад излизането на въпросната статия стояла ДАНС: "Излезе тази публикация във връзка с проверката, която ДАНС извършва. Аз свързвам изнасянето на тези факти с проверката, която се прави. Правя косвени връзки във връзка с публикациите в медиите и продължаващата проверка в ДАНС на тази къща и цялостното имущество на Цветанов и съпругата му". Става въпрос за възобновената от Софийската градска прокуратура имотна проверка на семейството на Цветанов, която заключи през 2010 г., че няма данни за образуване на разследване срещу него, тъй като той е придобил голяма част от имотите си напълно законно – чрез дарения от своите тъстове. Зам.-председателят на ГЕРБ е обвиняем и по делото за нерегламентирано подслушване в МВР, което бе започнато от прокуратурата, след като лидерът на БСП Сергей Станишев подаде анонимен сигнал от служители на МВР, според който ексминистърът лично разпореждал политици, бизнесмени и банкери да бъдат незаконно следени с ведомствени ванове, снабдени с подслушвателна техника. След края на проверката, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, Цветанов бе обвинен за това, че е допуснал безконтролно подслушване. Доказателства, че е нареждал незаконно подслушване обаче засега не са открити. Цветанов получи обвинение и за длъжностно присвояване, като му бе постановена забрана да напуска страната. По третия казус прокуратурата твърди, че той е присвоил 50 000 лева в полза на ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Според обвинението бившият вътрешен министър е нарушил закона, разпореждайки на Тодоров да бъде плащана заплата за периода, в който антимафиотът е бил отстранен от длъжност и се е намирал под стража в ареста в Ловеч.

Човечеството имало много Адамовци и Еви за прародители

Според ново проучване, направено под наставленията на изследователя д-р Еран Елхайк, най-ранните предци на съвременния човек са се появили в Африка преди малко повече от 200 000 години, пише Guardi...

Намаленията продължават!

Колекция зима 2013/2014 от днес е с намаление до -70% в магазин United colors of Benetton/Sisley! Топли вълнени жилетки, деним и връхни дрехи - със страхотни цени!

Българският актьор Алек Алексиев за себе си и участието си в Джак Райън: Теория на хаоса

Младият български актьор Алек Алексиев, който в момента живее и работи в Лондон, е част от екипа на екшън-трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса", който от днес можете да гледате предпремиерно...

Виж къде ЧЕЗ спира тока от 27 до 31 януари

ЧЕЗ планира прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България за периода 27-31 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на компанията. 

София-град

На 27.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Симеоново - бул. Околовръстн път 145-197
На 27.01.2014 г. /09.30-11.00 ч/ - ул. Иван Селименски, ул. Григорий Цамблак, ул. д-р Иван Селиме ЧЕЗ планира прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България за периода 27-31 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на компанията. София-град На 27.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Симеоново - бул. Околовръстн път 145-197 На 27.01.2014 г. /09.30-11.00 ч/ - ул. Иван Селименски, ул. Григорий Цамблак, ул. д-р Иван Селиме

Виж най-добрия хартиен самолет

Сигурно сте правили хартиен самолет? Със сигурност не такъв. От май 2008 г. 22-годишният Лука Якони-Стюарт конструира този модел на Boeing 777-300ER на Air India в мащаб 1:60 - целият направен от хартиени папки.
Моделът е изпълнен с невероятни детайли, от супергладкия нос до миниатюрните седалки отвътре. Трудно е да повярваме, че конструкторът на Сигурно сте правили хартиен самолет? Със сигурност не такъв. От май 2008 г. 22-годишният Лука Якони-Стюарт конструира този модел на Boeing 777-300ER на Air India в мащаб 1:60 - целият направен от хартиени папки. Моделът е изпълнен с невероятни детайли, от супергладкия нос до миниатюрните седалки отвътре. Трудно е да повярваме, че конструкторът на

Виж най-добрия хартиен самолет (снимки)

Сигурно сте правили хартиен самолет? Със сигурност не такъв. От май 2008 г. 22-годишният Лука Якони-Стюарт конструира този модел на Boeing 777-300ER на Air India в мащаб 1:60 - целият направен от хартиени папки.
Моделът е изпълнен с невероятни детайли, от супергладкия нос до миниатюрните седалки отвътре. Трудно е да повярваме, че конструкторът на Сигурно сте правили хартиен самолет? Със сигурност не такъв. От май 2008 г. 22-годишният Лука Якони-Стюарт конструира този модел на Boeing 777-300ER на Air India в мащаб 1:60 - целият направен от хартиени папки. Моделът е изпълнен с невероятни детайли, от супергладкия нос до миниатюрните седалки отвътре. Трудно е да повярваме, че конструкторът на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване