Един и същи лекар израждал принц Чарлз и Камила

Последната новината около кралското семейство е,че принц Чарлз и съпругата му Камила навремето били израждани от един и същ лекар, пише в. "Дейли мейл". 65-годишният британски престолонасле...

21-годишна варненка се нагълта с хапчета в опит да сложи край на живота си

21-годишно момиче се опита да сложи край на живота си, като се нагълта с хапчета, съобщи за Днес+ д-р Петко Маринов от Клиниката по токсикология към варненската Военноморска болница. Младата жена е погълнала голямо количество таблетки „Невротоп“.

Пуснаха Джъстин Бийбър от ареста срещу 2500 долара

Джъстин Бийбър излезе от ареста срещу гаранция от 2500 долара, след като вчера бе задържан за гонка с коли, предаде Асошиейтед прес.

19-годишният Бийбър бе задържан в четвъртък в 4 сутринта в Маями. С него се състезавал R&B изпълнителят Халил. Бийбър карал жълто ламборгини, а Халил бил с ферари. 

На тийн идола бяха предявени обвинения за шофи Джъстин Бийбър излезе от ареста срещу гаранция от 2500 долара, след като вчера бе задържан за гонка с коли, предаде Асошиейтед прес. 19-годишният Бийбър бе задържан в четвъртък в 4 сутринта в Маями. С него се състезавал R&B изпълнителят Халил. Бийбър карал жълто ламборгини, а Халил бил с ферари. На тийн идола бяха предявени обвинения за шофи

„България без цензура“ няма да дели бизнеса

Мерки за освобождаване на бизнеса от рекета и увеличаване на българското производство ще бъде една от точките, които ще залегнат в социално-икономическата програма на Движение "България без цензура", стана ясно по време на кръгла маса с участието на предприемачите и синдикатите. Ще бъдем лобисти на малкия и средния бизнес, обеща Николай Бареков.

Калин Георгиев: Въпросите за тефтерчето на Кирил Рашков – не към мен

„Запознах се със съдържанието на тефтерчето на Кирил Рашков от медиите. Доколкото разбрах от думите на бившия директор на Агенция „Митници „Запознах се със съдържанието на тефтерчето на Кирил Рашков от медиите. Доколкото разбрах от думите на бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов, е имало комуникация с колеги от ДАНС и според мен въпросите трябва да бъдат насочени към друга служба". Това каза бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. Калин Георгиев зададе въпроса как

Военнопромишлената комисия ще разглежда нови конструкторски проекти

МОСКВА. Военнопромишлената комисия (ВПК)  ще започне да разглежда конструкторски проектите в хода на приоритетните работи, съобщи вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин на страницата си в социалната мрежа Facebook, предаде  ИТАР-ТАСС.   „ВПК ще започне да разглежда конструкторски проекти в хода на приоритетните работи. Сред тях са: подготовката за старт на “леката“ ракета-носител "Ангара" (май-юни) и "Ангара" от тежък клас (края на годината), а също плановете за модернизация и извеждане в орбита група спътници с различно предназначение“, написа Рогозин. По думите му, от “най-земни“ теми на дневен ред, е темата за дисциплината при изпълнението на решенията за въвеждането на съвременната група надводен и подводен, в това число и ядрен флот, както и обсъждането на състоянието и облика на Военно-морския флот (ВМФ) в период до 2050 година.            

"Ведомости": Ще се променят ли условията на Москва за украинските кредити


Засега на дневен ред не стои въпросът за спиране на обещаните кредити за Киев, заявява руски федерален чиновник, близък до администрацията на президента пред икономическия всекидневник "Ведомости". "При все това, всички разбират, че ако политическите рискове в Украйна продължат да нарастват, ако се появи заплаха от смяна на властта, ние ще анализираме ситуацията отново", добавя той.

През декември президентите Виктор Янукович и Владимир Путин подписаха серия споразумения, чрез които...

Иде сняг, гответе се!

Пътната агенция напомни правилата за безопасно шофиране

    


Замръзналата Ниагара е като приказна страна на чудесата (СНИМКИ)

Ниагарският водопад винаги е бил меко казано красив – по което и да е време на денонощието и под какъвто ѝ ъгъл да го погледнете. Замръзнал...

Манджа ли е Странджа?

Ще се бетонира ли най- южното Черноморие на България, след като Висшият административен съд (ВАС) потвърди тези дни Общия устройствен план(ОУП) на Царево, одобрен през 2008 г. от тогавашния министър на регионалното развитие?
Този въпрос отново изкара еколозите по улиците на София, докато местните доволно потриват ръце. Ще се бетонира ли най- южното Черноморие на България, след като Висшият административен съд (ВАС) потвърди тези дни Общия устройствен план(ОУП) на Царево, одобрен през 2008 г. от тогавашния министър на регионалното развитие? Този въпрос отново изкара еколозите по улиците на София, докато местните доволно потриват ръце.

Кметът Росица Янакиева: Маските с пера са много интересни за мен

Кметът на Перник Росица Янакиева е фен на маските с пера, предаде репортер на zaPernik.com. Това признание кмета направи по време на откриването на работилницата за маски „Мечкарница” в Младежкия дом в центъра на града.

„Поздравявам хората, които влагат творчество в тези маски и ликове. Радвам се, че има представители на другата група, която се маскира с маски, изработени от пера. За мен те винаги са били много интересни. За мен е било...

Продължава

Турция още мисли за АЕЦ до Резово

Турция не е отхвърлила идеята да строи атомна централа срещу Резово. Това се разбра след срещата на българския енергиен министър Драгомир Стойнев с турския му колега.

Ще отпадне таксата за предсрочно погасяване на ипотечен кредит със собствени средства


Таксата за предсрочно погасяване на ипотечен кредит ще отпадне, ако това става със собствени средства. Ако е чрез рефинансиране от друга банка таксата да е само за първите 12 вноски и под 1% само за дължимата главница за втората година. Това предвиждат промени в законодателството, които БСП и ДПС ще предложат, съобщи пред Би Ти Ви зам.-председателят на икономическата комисия Румен Гечев, цитиран от пресцентъра на партията.

Гечев коментира, че банките първоначално не са се...

Ген. Стоян Тонев поема здравния ресор в Столична община

 
Ген. Стоян Тонев, който бе началник на Военномедицинска академия, става заместник-кмет по здравеопазване в Столична община, предаде “Фокус”. Промените в структурата на общината бяха представени на пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1.20 до 4.   Ген. Стоян Тонев, който бе началник на Военномедицинска академия, става заместник-кмет по здравеопазване в Столична община, предаде “Фокус”. Промените в структурата на общината бяха представени на пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1.20 до 4.

Една трета от гърците се страхуват, че могат да загубят дома си заради кризата


Голяма част от домакинствата в Гърция са подложени на огромен натиск заради икономическата криза, тъй като четирима на всеки десет гърци имат в редиците си поне един без работа, но едновременно с това са със задължения към банките, а един на всеки трима се страхува да не загуби къщата си заради натрупаните дългове, става ясно от изследване, цитирано от гръцките вестници.

Данните показват, че 87 на сто от гърците притежават собствен недвижим имот. В 97 на сто от домакинствата обаче се...

Йовчев гарантира, че няма да се подслушва незаконно

/КРОСС/ Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване, категоричен бе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Пред журналисти в парламента той посочи: „ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще оправдае очакванията и няма да има незаконни подслушвания. Абсолютно същият подход се прилага и в ДАНС". Попитан дали е необходимо свикване на КСНС за нерегламентираното използване на СРС, Йовчев каза: „В момента аз не виждам смисъл да се говори по тази тема. Ако е трябвало да има консултативен съвет по тази тема, той е трябвало да бъде доста преди това. Сега, в резултат на предприетите действия и на конкретните резултати, които ние отчитаме, можем да кажем, че този проблем - че държавата може да бъде въвлечена в един такъв скандал, е решен". При всеки конкретен сигнал за това, че някой извършва незаконно подслушване, във възможно най-кратки срокове, ще се проведе разследване, добави Йовчев. По повод подслушване на политици и журналисти, министърът коментира: „Има ли подслушване на политици? Винаги съм изразявал ясна позиция и съм против. Има разследване на прокуратурата, има дело, което се води. Има становище на прокуратурата, че ще бъдат повдигнати обвинения"

България ще прави с Турция обща електрокомпания

Регистриране на обща електрическа компания, която да развива износа на български ток в Турция, подписване през март на конкретно споразумение за строежа на газовата връзка до две години и ползване на български ядрени специалисти за "прощъпалника" на Анкара в използването на мирния атом. Това договориха в петък българският министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и турския министър на енергетиката Танер Йълдъз. След срещата им в София стана ясно още, че Турция няма окончателно решение дали ще строи електроцентрала – било то ядрена, или газова, в близост до българо-турската граница край Резово.   "Вече не говорим за бъдещи намерения, а за това как те ще се случат", заяви след разговора Стойнев. По думите му е взето изцяло политическо решение за строежа на междусистемната газова връзка на двете страни, която е важен източник за диверсификация на българските газови доставки.   Министърът каза, че през март предстои да се подпише конкретно споразумение с конкретен график и начин за строежа. От българска страна в проекта ще участва "Булгартрансгаз", каквито бяха поначало плановете. От турска "частната фирма ще бъде избрана в съответствие с правната рамка", каза Йълдъз. Предишните намерения бяха партньорът да е БОТАШ. И двамата министри посочиха, че цената, капацитета и графиците на строежа ще зависят от техническото проучване. "Срокът оттук нататък е две години за изграждане на връзката", каза Стойнев.   Той съобщи още, че предстои да се създаде съвместно дружество между "Националната електрическа компания" (НЕК) и турски партньор за директен износ на български ток в южната ни съседка. Та ще бъде регистрирано в Турция, а съакционерът ще бъде избран по-късно. Йълдъз не се ангажира с имена на потенциални участници в бъдещите енергийни начинания на двете страни.   "Знаете, че състоянието на НЕК е тежко, но се подобрява и това също е един от начините за подобряване на финансовото състояние на НЕК", посочи българският министър. Турският му колега допълни, че "и в момента има покупко-продажба на електроенергия между двете страни, но бихме искали да увеличим този капацитет.   По данни на "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО на България пропускателният капацитет на далекопровода към българо-турската граница е 366 МВ, според Йълдъз той може да се увеличи до 1300-1400 МВ. За да стане това, обаче, ще са нужни инвестиции в далекопроводната мрежа, и нито един от двамата министри не се нае да прави оценка за техния размер.   Тепърва ще става ясна е цената на газовата връзка между двете страни. По предишни оценки на "Булгартрансгаз" нежните инвестиции от негова страна са около 75 млн. евро за българския участък, който ще е около 75 км. Турското трасе ще е 114 км, каза в петък турският енергиен министър и допълни, че се правят анализи за стойността на тръбопровода и нужните средства за отчуждаване на земи по трасето му.   Газовата връзка между България и Турция е един от единадесетте български енергийни проекта, включени списъка на Европейската комисия с 250 инфраструктурни намерения от общоевропейски интерес, които могат да кандидатстват за финансиране от Фонда за свързване на Европа, разполагащ с 5.85 млрд. евро.   "България за нас е съдедка, с която имаме не само исторически отношения, но и е от стратегическо занчение за нас", каза след срещата Танер Йълдъз. Той изрази увереност, че двете държави ще успеят да се възползват от географското си разположение. Според него Турция като "прохождаща" в ядрената енергетика може да се възползва от "сериозния капацитет и опит" на българските специалисти в АЕЦ "Козлодуй", тъй като разликите между българската атомна централа и бъдещата турска не са големи.   Йълдъз посочи, че Турция все още не е решила кое от проучваните пет места за нова електроцентрала ще избере, попитан дали в община Инеада, намираща се в близост до Резово ще има ядрена или газова централа. "Важно е да се намалят рисковете и да се строят безопасни централи. Ние държим както на нашия народ, така и на народа на България", каза той по повод притесненията у нас от близостта на евентуалната централа до българо-турската граница.   Турският министър акцентира изрично върху подкрепата, която и София, и Анкара дават на проекта за строеж на газопровода "Южен поток" и отбеляза, че "това е подкрепата във връзка и с газовия интерконектор". Той заяви още, че "енергийният сектор ще допринесе за развитието на икономиките и на двете страни и ще разкрие нови възможности пред тях.

Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София

Той е дългогодишен началник на Военномедицинската академия

Визитата в Тайван не е скандал, но е неудачна!

Не можем да контролираме депутатски посещения, оправда се Вигенин

    


България и Турция създават обща компания за улесняване износа на ток от НЕК

/КРОСС/ Съвместно дружество между Националната електрическа компания и фирма, предложена от турска страна, ще улеснява износа на електроенергия директно от НЕК, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след срещата с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз. Седалището на компанията ще бъде в Турция. „Това е начин за подобряване на финансовите резултати на компанията, отбеляза министър Стойнев и допълни, че „финансовите резултатите се подобряват с конкретните, прагматични действия на правителството”. Става дума за пренос на минимум 600 мВт, който може да бъде увеличен реално между 1300-1400 мВт. Това обаче не е достатъчно. Трябва да направим повече и се надявам, че в предстоящия период ще бъдат направени необходимите проучвания, така че да имаме яснота, каза министър Йълдъз. Той коментира и Турция строежа на централа край Инеада. „В момента нямаме окончателна констатация за това място, но това е едно от вероятните, общо пет на брой, места. Смятаме, че разстоянието до България е както разстоянието от българската атомна централа до нас, както разстоянието на България до нас, изобщо не е много голямо. Например, ще ви кажа, че в Армения има атомна централа, отдалечена на 30 км от Турция. Но важното е да се намалят много рисковете и да бъдат изграждани наистина сигурни централи”, каза турският министър

България и Турция създават обща компания за улесняване износа на ток от НЕК

/КРОСС/ Съвместно дружество между Националната електрическа компания и фирма, предложена от турска страна, ще улеснява износа на електроенергия директно от НЕК, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след срещата с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз. Седалището на компанията ще бъде в Турция. „Това е начин за подобряване на финансовите резултати на компанията, отбеляза министър Стойнев и допълни, че „финансовите резултатите се подобряват с конкретните, прагматични действия на правителството”. Двамата министри взеха политическо решение за изграждане на българо-турската газова връзка в най-кратък срок. Очаква се синьото гориво да потече до две години.    

Турско-българска компания с участието на НЕК ще стимулира износа на ток


Съвместно дружество между Националната електрическа компания (НЕК) и фирма, предложена от турска страна, ще улеснява износа на електроенергия директно от НЕК. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след като разговаря с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз, съобщи агенция "Фокус".

От думите му се разбра, че компанията ще бъде регистрирана в Турция.

Състоянието на НЕК е тежко, но се подобрява. Това е един от...

Най-успешната година на Jaguar Land Rover

През 2013 година британската компания постави нов рекорд по продажби

    


Наркотиците са здравен проблем, а не престъпление, смятат експерти в Брюксел

Употребата на наркотици трябва да бъде възприемана като здравен проблем, а не като престъпление. Това е мнението на докладчика по тази тема на Европейския икономически и обществен съвет Дейвид Сиърс, цитирано от БТА.   Последното нещо, от което имаме нужда, е да изпращаме млади хора в затвора, където те добиват още по-лоши навици, добавя той. Според него наказателно преследване следва да се предприема само срещу разпространителите на наркотици, които печелят от тази дейност.   Сиърс добавя, че алкохолът, тютюнът и кофеинът също съдържат психоактивни съставки и в големи количества са по-опасни с пораженията, които носят за обществото и здравето, отколкото повечето нови наркотици (различни от канабис, кокаин, хероин и екстази).   Същевременно тези вещества не попадат сред определените за опасни в списъците на ЕС и САЩ.   Всякакви решения в тази област следва да се основават на данни, а не на печеленето на гласове сред широката публика, добавя докладчикът.   Той отчита, че темата за наркотиците винаги е била противоречива. Сиърс отбелязва, че в стратегиите за борба с наркотичните вещества е необходим нов подход. По неговите думи основната причина за провала на политиката в тази област се дължи на липсата на достоверни данни, както и на твърде различното отношение на обществата и политиците в различните държави към проблема.   Експертът допълва, че ЕС има малко отношение към политиката, свързана с наркотиците, тъй като тя е оставена в правомощията на отделните държави от ЕС.

Наркотиците са здравен проблем, а не престъпление, европейски обществен съвет

Употребата на наркотици трябва да бъде възприемана като здравен проблем, а не като престъпление. Това е мнението на докладчика по тази тема на Европейския икономически и обществен съвет Дейвид Сиърс, цитирано от БТА.   Последното нещо, от което имаме нужда, е да изпращаме млади хора в затвора, където те добиват още по-лоши навици, добавя той. Според него наказателно преследване следва да се предприема само срещу разпространителите на наркотици, които печелят от тази дейност.   Сиърс добавя, че алкохолът, тютюнът и кофеинът също съдържат психоактивни съставки и в големи количества са по-опасни с пораженията, които носят за обществото и здравето, отколкото повечето нови наркотици (различни от канабис, кокаин, хероин и екстази).   Същевременно тези вещества не попадат сред определените за опасни в списъците на ЕС и САЩ.   Всякакви решения в тази област следва да се основават на данни, а не на печеленето на гласове сред широката публика, добавя докладчикът.   Той отчита, че темата за наркотиците винаги е била противоречива. Сиърс отбелязва, че в стратегиите за борба с наркотичните вещества е необходим нов подход. По неговите думи основната причина за провала на политиката в тази област се дължи на липсата на достоверни данни, както и на твърде различното отношение на обществата и политиците в различните държави към проблема.   Експертът допълва, че ЕС има малко отношение към политиката, свързана с наркотиците, тъй като тя е оставена в правомощията на отделните държави от ЕС.

Бомбени атаки разтърсиха Кайро

Пет души са загинали и близо 70 са ранени след три бомбени атаки

Първо в zaPernik.com! Вижте новият шеф на полицията в Перник

Както вчера писахме Комисар Станислав Теофилов е новият директор на ОДМВР – Перник. Старият го пенсионираха, след като нищо съществено не направи.

Комисар Станислав Теофилов е новият директор на ОДМВР – Перник
Директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Тодор Гребенаров представи днес новия директор пред състава на дирекцията.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 24 януари 2014 г. временно, за срок от една година, на длъжността е назначен комисар Станислав Теофилов. Със заповед на министър Йовчев от 23 януари 2014 г. главен инспектор Георги Бонев е освободен...

Продължава

Йовчев: Ще проверяваме всеки сигнал за незаконно подслушване

Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще

Виж как пуснаха Джъстин Бийбър от ареста срещу 2500 долара (видео+галерия)

Джъстин Бийбър излезе от ареста срещу гаранция от 2500 долара, след като вчера бе задържан за гонка с коли, предаде Асошиейтед прес.

19-годишният Бийбър бе задържан в четвъртък в 4 сутринта в Маями. С него се състезавал R&B изпълнителят Халил. Бийбър карал жълто ламборгини, а Халил бил с ферари. 

На тийн идола бяха предявени обвинения за шофи Джъстин Бийбър излезе от ареста срещу гаранция от 2500 долара, след като вчера бе задържан за гонка с коли, предаде Асошиейтед прес. 19-годишният Бийбър бе задържан в четвъртък в 4 сутринта в Маями. С него се състезавал R&B изпълнителят Халил. Бийбър карал жълто ламборгини, а Халил бил с ферари. На тийн идола бяха предявени обвинения за шофи

Газовата връзка между България и Турция може да бъде изградена за срок от две години

Газовата връзка между България и Турция може да бъде изградена за срок от две години. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, на среща с министъра на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Танер Йълдъз, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Семка задави 3-годишно

Тригодишно детенце от Гоце Делчев се задави със семка, оперираха го по спешност в ИСУЛ.

Нови изпитания пред Камерън заради имигрантите

Група консерватори се готвят да оспорят новото обсъждане на имигрантския закон следващата седмица

    


Еко дариха 7500 литра дизел на дома във Видраре

За осма година подред ЕКО подкрепя дома чрез различни активности

Apple готви нови модели на iPhone с по-голям екран

Мечтаете си за iPhone 6 с по-голям екран? Ако последната информация на „Уолстрийт джърнъл“ се окаже вярна, то мечтата ви може да стане реалност още...

„Еврофутбол": На Ли е фаворитка за титлата на Australian Open

/КРОСС/ Финалът при жените на Australian Open между На Ли и Доминика Цибулкова е сред акцентите в програмата на „Еврофутбол" за идващите дни, като китайката е фаворит за спечелването на титлата на турнира в Мелбърн. Коефициентът за нейна победа е 1.27 срещу 2.63 за тенисистката от Словакия. Букмейкърската къща предлага общо 10 вида залози за двубоя, който ще определи шампиона при жените, най-интригуващите от които са: - Първи сет/Краен изход: ставката от 1.45 показва най-вероятният резултат от 1/1;- Точен резултат (в сетове): 2:0 с 1.75 е с най-големи шансове;- Точен резултат 1-ви сет: 6:3 с коефициент 4.30, следван от 6:4 с 4.50 и други. Ето още от акцентите:М`Гладбах - Байерн Мюнхен Сингъл, Live „1"- 6.21 „Х"- 4.01 „2"- 1.35Селта Виго - Бетис Сингъл, Live „1"- 1.94 „Х"- 3.08 „2"- 3.23Щутгарт - Майнц 05 Сингъл, Live „1"- 1.89 „Х"- 3.14 „2"- 3.29Блякбърн - Дарби Каунти Сингъл, Live „1"- 2.20 „Х"- 2.80 „2"- 2.40Айнтрахт Фр. - Херта Берлин Сингъл, Live „1"- 2.19 „Х"- 3.05 „2"- 2.74Валенсия - Еспаньол Сингъл, Live „1"- 1.50 „Х"- 3.45 „2"- 5.19Нант - Реймс Сингъл, Live „1"- 1.90 „Х"- 2.94 „2"- 3

„Еврофутбол": На ли е фаворитка за титлата на Australian Open

/КРОСС/ Финалът при жените на Australian Open между На Ли и Доминика Цибулкова е сред акцентите в програмата на „Еврофутбол" за идващите дни, като китайката е фаворит за спечелването на титлата на турнира в Мелбърн. Коефициентът за нейна победа е 1.27 срещу 2.63 за тенисистката от Словакия. Букмейкърската къща предлага общо 10 вида залози за двубоя, който ще определи шампиона при жените, най-интригуващите от които са: - Първи сет/Краен изход: ставката от 1.45 показва най-вероятният резултат от 1/1;- Точен резултат (в сетове): 2:0 с 1.75 е с най-големи шансове;- Точен резултат 1-ви сет: 6:3 с коефициент 4.30, следван от 6:4 с 4.50 и други. Ето още от акцентите:М`Гладбах - Байерн Мюнхен Сингъл, Live „1"- 6.21 „Х"- 4.01 „2"- 1.35Селта Виго - Бетис Сингъл, Live „1"- 1.94 „Х"- 3.08 „2"- 3.23Щутгарт - Майнц 05 Сингъл, Live „1"- 1.89 „Х"- 3.14 „2"- 3.29Блякбърн - Дарби Каунти Сингъл, Live „1"- 2.20 „Х"- 2.80 „2"- 2.40Айнтрахт Фр. - Херта Берлин Сингъл, Live „1"- 2.19 „Х"- 3.05 „2"- 2.74Валенсия - Еспаньол Сингъл, Live „1"- 1.50 „Х"- 3.45 „2"- 5.19Нант - Реймс Сингъл, Live „1"- 1.90 „Х"- 2.94 „2"- 3

Йовчев: Няма да има незаконни подслушвания, ще проверяваме всеки сигнал

Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще Има гаранции за това, че няма да има незаконно подслушване. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „ДАТО към момента не е похарчило огромни милиони, за да няма теч на информация. ДАТО е приложила стриктно комплекс от мерки, които гарантират законността. Аз съм убеден, че това ще

Мъжете също да приемат фолиева киселина преди опити за бебе

Мъжете, които им предстои да бъдат бащи, трябва да се хранят с продукти, богати на витамин B6, който намалява риска от аномалии при детето.

Високодоходен фонд може да причини проблеми на банковия сектор в Китай

Очаква се към края на януари обреченият тръст, управляван от държавната Industrial and Commercial Bank of China, да обяви неплатежоспособност

    


Стойнев: Подписваме за газова връзка с Турция през март

"Нямаме решение за строежа на АЕЦ в близост до Резово, но това е едно от 5-те вероятни места", заяви турският министър на енергетиката

Новият терминал 2 на „Хийтроу" ще бъде открит през юни

/КРОСС/ Реконструираният терминал 2 на летище „Хийтроу" в Лондон ще бъде открит на 4 юни, съобщава Architectsjournal.co.uk, цитиран от Dnenik.bg. След ремонта, който е на стойност 2,5 млрд. паунда, през терминала ще може да бъдат обслужвани 20 милиона пътници годишно. Проектът е част от по-голям план за цялостна реконструкция на летището за общо 11 млрд. паунда. Новият терминал 2 ще има вълнообразен стоманен покрив. Той се изгражда на мястото на стар терминал, построен през 1955 г. и затворен едва пет години по-късно. По думите на директора по развитието на „Хийтроу" Джон Оланд-Кайе новият терминал ще е просторен и светъл. С новата сграда нашата цел е да направим всяко пътуване по-удобно, като терминалът ще обслужва 25 авиолинии, обяснява Оланд-Кайе. „Летищата са катедралите на XXI в., те са входовете към всяка страна и имат изключително важна обществена функция", смята авторът на проекта Луис Видал. Той уверява, че на първо място в плановете за новия терминал е поставено удобството на пътниците, затова по думите му мястото ще е гостоприемно, удобно и функционално, с много естествена светлина и не на последно място, проектирано така, че да следва естественото чувство за ориентация на хората.    

Разгледайте работилницата за маски в Перник със zaPernik.com!

В общинският младежки дом в центъра на град Перник е построена работилница за маски „Мечкарница”, предаде репортер на zaPernik.com.

Работилницата бе открита в 10.30 часа. Сред участниците в работилницита за маски са следните майстори: Майстор Владо е от Радомир и представя село Копаница. Майстор Радослав представя Батановци. Майстор Деян представя село Люлин. Майстор Николай представя Габровдол. Майстор Малин представя село Лесковец. Майстор Димитър...

Продължава

Официални дани: Повечето българи и румънци във Великобритания имат работa

Имигрантите от България и Румъния в трудоспособна възраст е по-вероятно да бъдат наети от родени във Великобритания хора на същата възраст, показват официални данни, цитирани от "Файненшъл таймс".През трите месеца до септември 2013 г. 76.9% от родените в Румъния и България хора, живеещи във Великобритания, Имигрантите от България и Румъния в трудоспособна възраст е по-вероятно да бъдат наети от родени във Великобритания хора на същата възраст, показват официални данни, цитирани от "Файненшъл таймс".През трите месеца до септември 2013 г. 76.9% от родените в Румъния и България хора, живеещи във Великобритания,

Официални дани: Повечето българи и румънци във Великобритания имат работa

Имигрантите от България и Румъния в трудоспособна възраст е по-вероятно да бъдат наети от родени във Великобритания хора на същата възраст, показват официални данни, цитирани от Имигрантите от България и Румъния в трудоспособна възраст е по-вероятно да бъдат наети от родени във Великобритания хора на същата възраст, показват официални данни, цитирани от "Файненшъл таймс".През трите месеца до септември 2013 г. 76.9% от родените в Румъния и България хора, живеещи във Великобритания,

Сара Ерани и Роберта Винчи защитиха титлата си на Australian Open


Италианските тенисистки Сара Ерани и Роберта Винчи спечелиха за втора поредна година турнира при женските двойки на Аustralian Open. 

В изключително драматичен финал лидерките в световната ранглиста направиха паметен обрат срещу рускините Екатерина Макарова и Елена Веснина и защитиха трофея след успех с 6:4, 3:6, 7:5. 

Миналогодишните шампионки бяха изключително близо до загубата, но спечелиха последните пет гейма в мача и станаха шестата двойка в Откритата ера на тениса,...

Вигенин: Депутатите да се консултират с МВнР преди визити в чужбина

Надявам се от тук нататък да се създаде традиция, според която подобни визити на народни представители да се съобразяват с българските позиции и най-малкото да има достатъчно добро съгласуване с компе...

Двама мъже от Сливен осъдени за изнасилване

6-години затвор получиха двама мъже за изнасилване в Сливен, съобщи 24 часа. Престъплението е извършено в нощта на 12 срещу 13 април 2011 година в град Сливен, пише в съдебното решение. Съдът взе...

Дете на 3 години се задави със семка, транспортирано е за „Царица Йоанна“

3-годишно дете от Гоце Делчев се задави със семка и по спешност е транспортирано за столичната болница „Царица Йоанна"/бившия Исул/. Инцидентът станал късно снощи в дома на семейството, съобщава struma.bg. На пострадалото дете е оказана първа помощ в болницата в Гоце Делчев.
При направените изследвания е установено, че чуждото тяло е попаднало в 3-годишно дете от Гоце Делчев се задави със семка и по спешност е транспортирано за столичната болница „Царица Йоанна"/бившия Исул/. Инцидентът станал късно снощи в дома на семейството, съобщава struma.bg. На пострадалото дете е оказана първа помощ в болницата в Гоце Делчев. При направените изследвания е установено, че чуждото тяло е попаднало в

Кошлуков: В изказването на Вигенин няма позиция

/КРОСС/ Емил Кошлуков разкритикува официалната позиция на страната ни, изразена от външния министър Кристиан Вигенин, по отношение на събитията в Украйна. Телевизионният водещ, който е и бивш депутат, заяви: "Видях изказването на Вигенин, в което според мен няма позиция, само общи приказки. Когато един народ избира своята европейска принадлежност, не може страна, която е член на ЕС, да увърта в коментара си. Или подкрепяш украинците, които искат това, или си с властта, която иска обвързване с Русия. Среден път няма. Вигенин днес е министър, но утре ще бъде друг, а позицията на България е ясна - ние сме в Европа, не в Азия. Нашата солидарност е с хората на площада." Коментара си Емил Кошлуков направи във Фейсбук.  "Изказваме съжаление, че не беше взет под внимание призивът на европейските външни министри от 20 януари властите в Киев да приведат приетите рестриктивни закони в съзвучие с международните норми, както и всички страни - към диалог и разрешаване на настоящата политическа криза с мирни средства.Призоваваме правителството на Украйна да зачита основните права на гражданите - свободно изразяване, свобода на медиите и правото на провеждане на събрания. Приканваме опозиционните сили към сдържаност и умереност в действията", се казва в изявлението на външно министерство. По-рано в интервю министър Кристиян Вигенин каза, че не е работа на българските власти дали украинското правителство да подаде оставка.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване