Евродокладът е вот на недоверие към управляващите

/КРОСС/ "Евродокладът за България е недвусмислен вот на недоверие към правителството на БСП, ДПС и Атака. Препоръките на Европейската комисия са красноречиви - задкулисието, скандалните назначения и паралелната власт в държавата трябва да бъдат заменени с ясни правила, основани на зачитане на демократичните ценности", това се казва в официалната позиция на ПП Обединени земеделци за Доклада на ЕК за България Според партията мониторингът е обективен поглед към ситуацията у нас. Той посочва поредица нерешени проблеми и липса на резултати, които три поредни правителства обещаваха на Брюксел. "Констатациите в доклада показват, че БСП и ДПС нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. Почеркът на управленското им поведение е своеобразно продължение на мандата на предишната тройна коалиция, в която отново социалистите и ДПС бяха заедно", казват още от Обединени земеделци. "С реакцията си по отношение на евродоклада днешната власт демонстрира явно неглижиране на проблемите и високо самочувствие на фона на слабите резултати и поредицата гафове в управлението", добавят още той. "Пред партиите от демократичната общност е голямото предизвикателство следващото управление успешно да реализира всички възможности, които ни дава европейското членство. Защото днес, за съжаление, голяма част от българските граждани са европейци само по документи, но не по доходи и по възможности", завършват те.  

Злото си поръчва маските, които би трябвало да го прогонят

 Злото си поръчва маски. А ние си мислим, че го гоним.

И все пак Сурва е една добра атрактивна традиция, която живее в сърцата на много хора. Хубав карнавал се получава и вярвам, че е незабравимо преживяване за всеки, който иска да се забавлява. Аз съм "за". Усмихнете се, пернични, не си запушвайте ушите.

Кубинците танцуват по улиците всеки ден. А ние имаме три дни да се веселим и да покажем на света, че ни има на картата. Някои казват, било езически обичай. ...

Продължава

Дежурни следят за обледеняване на Аспаруховия мост

Във връзка с метеорологичната прогноза за влошаване на времето от днес – петък, 24 януари, община Варна въвежда дежурство на специализирани екипи, които ще следят обстановката на Аспаруховия мост и при необходимост ще бъдат вземани мерки срещу обледеняване на инфраструктурното съоръжение.

Катаджии „арестуваха" кон

Катаджии заловиха кон, обикалящ пловдивските булеварди вчера, съобщи Дарик.

За животното, движещо се в града на тепетата впрегнато в двуколка без водач, били получени множество сигнали на тел. 112.

Конят е минал по булевардите „България Катаджии заловиха кон, обикалящ пловдивските булеварди вчера, съобщи Дарик. За животното, движещо се в града на тепетата впрегнато в двуколка без водач, били получени множество сигнали на тел. 112. Конят е минал по булевардите „България", „Васил Априлов", „Цар Борис III Обединител" и е бил заловен от служители на КАТ на ул. „Гладстон" около 1

Бизнесмен търси мъж на обратната си дъщеря, предлага парична награда

/КРОСС/ Бизнесмен от Хонконг предлага 130 млн. щатски долара на мъжа, който ще се ожени за дъщеря му, която е лесбийка, South China Morning Post.Отчаяният Сесил Чао направи подобрен опит и преди две години, но тогава възнаграждението за бъдещия жених бе двойно по-малко. Тогава да му станат зетьове изразиха готовност 20 000 кандидата, но щерка му не пожела да се бракосъчетае с нито един от мераклиите. Въпреки че не одобрява идеята на баща си, 33 -годишната госпожица Чао, която оглавява благотворителна фондация и е ЛГБТ активистка, заяви, че не му е ядосана, защото той просто иска да е щастлива, но не разбира, че тя е хомосексуалист.    

Новите модели на iPhone ще изоставят пластмасата


Следващото поколение на iPhone 5с ще се сбогува с пластмасата и отново ще разчита на метален корпус. Търсенето на този модел е по-малко от очакваното и компанията ще се опита да го увеличи, като предложи по-високо качество, твърди The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в Apple.

Двата модела на умния телефон ще имат и по-големи дисплеи. Устройствата няма да използват извити екрани. Вместо това обаче и двата модела ще имат малко по-големи екрани. Единият ще е...

Грипна епидемия вече и в Русе, и Плевен, от понеделник в Стара Загора

От днес в областите Русе и Плевен също е обявена грипна епидемия.
Ваканция за русенските ученици обаче на този етап няма да има, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, тъй като отсъстващите ученици са до 10%.
Най-много болни има във възрастовата група от 0 до 4 г.
В Плевен учениците няма да учат следващата седмица, От днес в областите Русе и Плевен също е обявена грипна епидемия. Ваканция за русенските ученици обаче на този етап няма да има, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, тъй като отсъстващите ученици са до 10%. Най-много болни има във възрастовата група от 0 до 4 г. В Плевен учениците няма да учат следващата седмица,

Меркел с патерици още няколко седмици

Обаче говорителят поясни, че германският лидер е готов за по-интензивен

Кунева: Само РБ знае какво да направи, за да отпадне Мониторинговия механизъм

/КРОСС/ Само Реформаторският блок има отговор как и какво трябва да се направи, за да отпадне Мониторинговия механизъм и какво да се промени в сферата на правосъдието и вътрешния ред, състоянието на които бяха критикувани от ЕК в доклада по Механизма". Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева по време на пресконференцията на Групата по външна политика на Реформаторския блок. "Отговорът, който управляващите дадоха на критиките на евродоклада, внушава, че всички български политици могат толкова, колкото пише в доклада, което категорично не е вярно. Аз съм защитила националния интерес и нямам никакво съмнение, че съм си свършила работата си, след като 13 милиарда европейски средства все пак бяха договорени", допълни Кунева и добави, че също може да се каже и за Даниел Вълчев, който по думите й е единственият образователен министър, направил сериозна реформа в сектора. "Като Реформаторски блок ние знаем как да управляваме реформите по план и ще направим така, че не просто да отпадне мониторинговият механизъм, но България да достигне до средно европейски стандарт в областта на правосъдието и справедливостта, заяви лидерът на ДБГ. Знаем как да го направим и нашата програма е възприета от професионалната гилдия, което е възлово важно", допълни Кунева

Обявиха грипна епидемия в Русе и Плевен, от понеделник и в Стара Загора

От днес в областите Русе и Плевен също е обявена грипна епидемия.
Ваканция за русенските ученици обаче на този етап няма да има, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, тъй като отсъстващите ученици са до 10%.
Най-много болни има във възрастовата група от 0 до 4 г.
В Плевен учениците няма да учат следващата седмица, От днес в областите Русе и Плевен също е обявена грипна епидемия. Ваканция за русенските ученици обаче на този етап няма да има, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, тъй като отсъстващите ученици са до 10%. Най-много болни има във възрастовата група от 0 до 4 г. В Плевен учениците няма да учат следващата седмица,

Виж как ще изглежда София след 2 години!

Под жълтите павета в центъра на София ще има тунел, пред Националния стадион - площад, а около храм-паметника Александър Невски ще е пешеходна зона. Това предвиждат проектите, които спечелиха конкурса на Столична община за нов облик на София.

30 доброволци раздават листовки на фестивала Сурва

30 доброволци раздават листовки на фестивала Сурва в Перник, предаде репортер на zaPernik.com.

Доброволците популяризират и номерата за SMS гласуването на фестивала, което тази година ще може да се следи в реално време по Интернет.

Трима актьора разиграваха на площад Кракра диалог. Направиха го пред три триъгълни фигури, на които е обявена програмата за Сурва. Те са опънати в градинката пред пощата. Мероприятието се казва „Голо бърдо“ –...

Продължава

Валери Трирвильор ще посети Индия без да е ясно в какво качество

Френската първа дама Валери Трирвильор заминава в края на седмицата за Индия за участие в благотворителна дейност, съобщи Франс прес. Трирвильор прекара една седмица в болница след разкритията за любовна връзка на нейния партньор - президента Франсоа Оланд - с актрисата Жули Гайе. Сътрудник на Трирвильор заяви, че тя ще замине за Мумбай на посещение, подготвено от организацията "Действия срещу глада". Тя е била поканена в качеството й на официално лице, но след избухването на скандала за връзката на Оланд с Гайе не е ясно дали Трирвильор ще пътува като първа дама. Трирвильор продължава да живее в президентската резиденция във Версай край Париж. На пресконференция в средата на януари Оланд обеща, че ясно ще определи отношенията си с Трирвильор, преди да замине на държавно посещение в САЩ през февруари. Досега той не е давал изявления дали Франция продължава да има първа дама.

Студентите, ходили на бригада в САЩ са над 80 000

/КРОСС/ Първите студенти, които ще работят в Съединените щати през лятото, вече имат визи. Получиха ги лично от посланика Марси Рийс, съобщи бТВ. Това даде началото на кампанията за лятната програма за работа и пътуване до САЩ. Миналата година от това са се възползвали над 7 000 студенти, тази година от посолството очакват същия брой одобрени кандидати. За 13 години над 80 000 млади българи са участвали в програмата.  

Румен Петков внесе иск срещу Патрашкова за 50 000 лв.

Румен Петков заведе в Софийския районен съд дело за клевета по повод на тиражирани от вестник "Галерия" твърдения. Пред журналисти той обясни, че в тъжбата по делото са изредени "лъжите на вестник "Галерия" и клеветническият характер" на някои от твърденията там.

Стиглиц: Намаляването на корпоративния данък в Япония не е добра идея

Носителят на Нобелова награда за икономика смята, че компаниите ще използват спестените средства за свои собствени облаги

    


Сгащиха пернишки „Голф“ с кило хероин

МВР закопча 33-годишен мъж от Радомир, след като при полицейска акция в колата му е намерен един килограм хероин. Мъжът не е криминално проявен и за първи път попада зад решетките.

Хърватия предаде бившия шеф на разузнаването Йосип Перкович на Германия


Хърватия предаде бившия югославски и хърватски агент на разузнаването Йосип Перкович на Германия, където той е търсен за убийството на хърватския политически емигрант Стиепан Джурекович през 1983 г. в Мюнхен, предаде "Ройтерс".

С това Загреб сложи край на спора за екстрадирането му, който помрачи влизането на страната в Еворопейския съюз миналата година. Перкович се качи на самолет за Германия в петък следобед, след като Конституционният съд отхвърли молбата му екстрадицията да бъде...

Двойник на Бийбър написа парче за певеца

/КРОСС/ Двойник и фен на Джистин Бийбър записа сингъл, посветен на канадската поп звезда, Gigwise. От 23 януари парчето „Justified" е пуснато за продажна в онлайн музикалните магазини.33 -годишният Тоби Шелдън е похарчил около 100 000 долара за няколко пластични операции , за да заприлича на идола си. Дебютната му песен е посветена именно на трансформациите, които е претъпял, за да прилича на кумира си. „Твоята очарователна усмивка, твоята прекрасна външност ме подтикнаха към тази крачка", пее в парчето си Шелдън. Той обяснява, че е записал песента, за да изрази възхищението си към Бийбър и да разкаже колко е приятно да притежава „някои юношески черти". "Аз съм голям фен на Бийбър и скоро ще заприличам изцяло на него", казва 33 -годишният мъж.

P.I.F. забиват на сцената на Playground

С наскоро издадения четвърти студиен албум – „P.I.F.4“, Димо, Наката, Иван и Юри успяха не само да зарадват феновете си, но и да припомнят на всички, колко е страхотна му...

Ръстът на SOFIX от началото на годината надхвърли 10%

Повишените цени на недвижимото имущество и земите подкрепят акциите на АДСИЦ-ите, отбелязва Стефан Силянов от Селект Асет Мениджмънт

    


Станислав Теофилов е новият директор на ОДМВР-Перник

Досегашният директор - главен инспектор Георги Бонев, е освободен поради придобиване на право на пенсия

Сливналия показа колекция от над 150 радиоапарата

Димитър Балджиев събирал моделите в продължение на 35 години

    


Спад в печалбата на Procter & Gamble

Един от най-големите производители на потребителски стоки в света - американската компания Procter & Gamble отчете спад в печалбата си, предаде...

Навършват се 30 години от излизането на първия Mac /видео/

/КРОСС/ Първият компютър на Apple Macintosh 128k бе представен преди точно 30 години - на 24 януари 1984 година. По повод рождения ден на обичания компютър американската компания създаде видео, в което представя цялата еволюция на Mac-a. Във видеоклипа се проследява развитието на джаджата - от първия Macintosh до последния модел Mac Pro, който излезе миналата година. video:http://www.youtube.com/watch?v=Xp697DqsbUU  

Фики Стораро взриви нощен Пловдив

Талантливият изпълнител Фики Стораро взриви клуб „SECRETS“ в Пловдив.

Надал безмилостен и срещу Федерер

Мазоли ли? Не пречат! Рафаел Надал е (не)човек! Испанецът отвя в три сета смятания за най-добър за всички времена тенисист Роджър Федерер - 7:6, 6:3, 6:3. Най-добър ли? Досега е имало 33 мача между двамата и швейцарецът е спечелил само 10.

Кой е човекът, който успя да вземе сет на Надал? Името му е Григор Димитров. И не само - Гришо беше на един Мазоли ли? Не пречат! Рафаел Надал е (не)човек! Испанецът отвя в три сета смятания за най-добър за всички времена тенисист Роджър Федерер - 7:6, 6:3, 6:3. Най-добър ли? Досега е имало 33 мача между двамата и швейцарецът е спечелил само 10. Кой е човекът, който успя да вземе сет на Надал? Името му е Григор Димитров. И не само - Гришо беше на един

Изграждането на нова ВиК мрежа стартира в Бяла

Изпълнението на проект за изграждането на нова канализационна и ВиК инфраструктура в Община Бяла стартира днес. Проектът цели подобряването на екологичното състояние на региона и се финансира по Оперативна програма „Околна среда” за периода 2007 – 2013 г.

Новото онкоотделение в Стара Загора e оборудвано с техника за щадящо лечение

Новото отделение на Комплексния онкологичен център в Стара Загора, оборудвано с техника от най-ново поколение, ще започне да приема пациенти до два месеца, съобщиха от общинския пресцентър. Отделението е оборудвано с мултимодален линеен ускорител, чийто начален капацитет е около 220 пациенти годишно, а броят им поетапно ще се увеличава. Модерната апаратура дава възможност за облъчване на туморите в човешкото тяло, без да се нарушава функцията на органите, обясни управителят на отделението д-р Петьо Чилингиров. По думите му, това ще спомогне за постигането на по-добро качество на живот на болните, по-добра поносимост към лечението, както и по-големи шансове за оцеляване. Очаква се скоро отделението да получи и лиценз за лечение с източници на йонизираща радиация, а медиците, които ще работят в него, ще преминават през специално обучение. Новото звено ще обслужва население от над 525 хил. души, жители на Старозагорска и Сливенска област. То беше обновено с 6.8 млн. лв. от оперативната програма "Регионално развитие". Предстои центърът да кандидатства пред НЗОК за финансиране по две нови пътеки за високотехнологично лечение.

Планова подмяна на електромери на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 27 - 31 януари 2014 г.

 Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.
Подмяната на електромерите ще се извърши както...

Продължава

Сирийската правителствена делегация заплаши да напусне "Женева-2"

Враждуващите сирийски страни няма да бъдат в една стая при стартирането на преговорите в Женева днес, въпреки усилията на специалния посланик на ООН и Арабската лига за Сирия Лакхдар Брахими да събере двете делегации, обявиха източници, предаде „Франс прес Враждуващите сирийски страни няма да бъдат в една стая при стартирането на преговорите в Женева днес, въпреки усилията на специалния посланик на ООН и Арабската лига за Сирия Лакхдар Брахими да събере двете делегации, обявиха източници, предаде „Франс прес". „Срещата ще се проведе в две отделни стаи и Брахими ще говори с всяка страна поотделно",

Бареков: Мними емисари предлагали 50 лв. за присъствие на конгреса

Емисари лъжат, като предлагат пари от името на "България без цензура", за присъствие на утрешния учредителен конгрес на партията. Това каза Николай Бареков по време на пресконференция в столицата. Хора, представящи се като Цецо Чолев и Боби Денчев, са предлагали на хора от големите софийски квартали Люлин и Надежда да дойдат на конгреса на Емисари лъжат, като предлагат пари от името на "България без цензура", за присъствие на утрешния учредителен конгрес на партията. Това каза Николай Бареков по време на пресконференция в столицата. Хора, представящи се като Цецо Чолев и Боби Денчев, са предлагали на хора от големите софийски квартали Люлин и Надежда да дойдат на конгреса на

Марио довършил баба си с брадва

Касапинът от Гоце Делчев, който зверски уби собствената си баба, ще остане за постоянно в ареста, реши съдът в Благоевград. Те мотивираха решението си със свидетелските показания на родителите на младежа, най-добрия му приятел и местния свещеник, които потвърждават самопризнанията му за зверството.

Визионерът Дел Торо прави тв хорър

Режисьорът на “Лабиринтът на Фавна”, “Блейд 2”, “Хелбой” и “Огненият пръстен” Гилермо дел Торо започна рекламната кампания на новата си рожба - хорър сериала The Strain, съобщиха от сайта оperationkino.net.
Поредицата все още няма българско заглавие, а премиерата се очаква през лятото по FX. The Strain е базиран на романите от вампирската трилогия Режисьорът на “Лабиринтът на Фавна”, “Блейд 2”, “Хелбой” и “Огненият пръстен” Гилермо дел Торо започна рекламната кампания на новата си рожба - хорър сериала The Strain, съобщиха от сайта оperationkino.net. Поредицата все още няма българско заглавие, а премиерата се очаква през лятото по FX. The Strain е базиран на романите от вампирската трилогия

Карл Икан увеличи дела си в Apple с още 500 млн. долара

Милиардерът-инвеститор Карл Икан заяви, че е увеличил дела си в Applе с още 500 млн. долара. По този начин притежаваните от него акции вече...

Бизнесът ще обяви поне 140 хил. работни места в бюрата по труда тази година

Социалният министър Хасан Адемов прогнозира, че до края на тази година в бюрата по труда ще бъдат обявени 140 хиляди работни места от реалния бизнес. По думите му, това е с 6-7 хиляди места повече, отколкото през миналата година. Адемов посочи пред Нова телевизия в петък, че съгласно Националния план за действие по заетостта, с пари от бюджета държавата се опитва да върне на пазара на труда част от 49-те хиляди души, които са в трудоспособна възраст, но живеят на социални помощи. Организират се възможности за квалификация, преквалификация и мотивационно обучение, обясни министърът. По думите му, правителството не е доволно от размера на първото увеличение на пенсиите, което предстои от 1 юли и за хората с минимална пенсия ще бъде 4.50 лв. Според Адемов, това са възможностите на държавното обществено осигуряване засега. Той съобщи още, че социалното министерство е на път да закупи с европейски средства "над две хиляди компютърни системи", вкл. принтери и друга офис техника за работните места на социалните работници в страната. Работещите в системата на социалното подпомагане у нас са около 2 хиляди души със средна заплата от около 600 лв. Министърът опроверга твърденията, че кабинетът обмисля как да преустанови отпускането на еднократни помощи от 2880 лв. на майките, които са и редовни студентки. По думите му се търси единствено начин да се предотврати отпускането на помощта за тези, които записват един семестър в университета само за да вземат добавката, след което прекъсват. Последния доклад на ЕК Адемов определи като "обективен и добронамерен, отчетени са макар и малките стъпки в посока на напредък, има и критични бележки".

Честит рожден ден, Mac!

Преди три десетилетия Стив Джобс представи легендарния Macintosh

    


Планова подмяна на електромерите в Западна България за периода 27 - 31 януари

София /КРОСС/ Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Обеля - бл. 249, вх. А, Б; бл. 250, вх. АНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Разсадника - бл. 62, вх. А, В; бл. 65, вх. Г, Д, ЕНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - Център - ул. Лайош Кошут 37На 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - Център - ул. Васил Левски 82А, 82Б, 84, 86На 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Стрелбище - ул. Енос 11, 17-19На 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Манастирски ливади - бл. 136, бл. 111, вх. А, Б, ВНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Гоце Делчев - ул. Рикардо Вакарини 2; 3, вх. А, БНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Овча купел - ул. Боряна 63, бл. 5АНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Младост 1 - бл. 19, вх. Б, ВНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Младост 3 - бл. 310, вх. 3На 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Христо Смирненски - бл. 8, 9, 10На 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Хаджи Димитър - бл. 119, вх. А, Б; бл. 120, вх. АНа 27.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Надежда 1 - бл. 109, вх. А, Б На 28.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв

България - в четвърта урна за жребия за Евро 2016

/КРОСС/ България попадна в четвърта урна на жребия за квалификациите за Европейско първенство по футбол през 2016 година. От УЕФА обявиха официално разпределенията на урните за жребия на 23 февруари в Ница. Тимът ни е в четвърта урна заедно с отборите на Черна гора, Армения, Шотландия, Финландия, Латвия, Уелс, Естония и Беларус. Това означава, че националите няма да попаднат в една група с някой от тези отбори. В първа урна са европейският шампион Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Португалия, Гърция, Русия и Босна и Херцеговина. По политически причини в една група не може да попаднат Азербайджан и Армения, както и Испания и Гибралтар, който за първи път ще участва в жребия. Първите два отбора от всяка група се класират директно за финалите на европейското първенство във Франция, плюс третия най-добър. Останалите осем отбора, трети в своите групи, ще играят плейофи за последните четири квоти. Като домакин, Франция се класира директно за Евро 2016, но тимът ще бъде сложен в групата с пет отбора, като мачовете между Франция и останалите пет тима ще бъдат като контроли. Европейските квалификации ще се играят от септември 2014 до октомври 2015 година. Ето и урните: Урна 1: Испания, Германия, Холандия, Англия, Италия, Португалия, Гърция, Русия. Урна 2: Украйна, Хърватия, Швеция, Дания, Швейцария, Белгия, Чехия, Унгария, Република Ирландия. Урна 3: Сърбия, Турция, Словения, Израел, Норвегия, Словакия, Румъния, Австрия, Полша

БЗНС: Странна частна симбиоза на посетилите Тайван депутати

/КРОСС/ Днес председателят на БЗНС Николай Ненчев, който е част от Реформаторския блок, представи следната позиция: "БЗНС е силно обезпокоен и намира за неслучайна станалата вече порочна практика български депутати да замесват името на страната ни в международни скандали. Последното посещение на депутатите Румен Йончев (Коалиция за България), Венцислав Лаков (Атака), Петя Раева (ДПС) и Владимир Тошев (ГЕРБ) в Тайван, само дни след посещението на президента Плевнелиев в Китай, буди сериозна тревога, безпокойство и недоумение. Както те самите твърдят, посещението им на китайския остров е било на разноски на непризнато тайванско правителство, но така и, поне от публичните им обяснения, не става съвсем ясна истинската цел на визитата им. Напротив - засилва се усещането за укоримо, противодържавно поведение и съмнение за действия с цел лично облагодетелстване. За нас е твърде наивно и несериозно да повярваме, че четиримата са отишли заедно на „частно" посещение, както самите те твърдят. А ако наистина е било така, то изглежда твърде странна и нелогична /едва ли не приятелска/ „частната" инициатива, на иначе непримиримите и враждуващи помежду си депутати от Коалиция за България, Атака и ГЕРБ. БЗНС безусловно е свалил доверието си от коалицията на депутатите от БСП, ДПС и Атака, но за нас изглежда особено неразбираемо присъствието на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев в тяхната компания

Изпепеленият автомобил на Инспектората по образование е трябвало да бъде гариран на паркинг „Сезони”

 Изпепеленият автомобил на Инспектората по образование е трябвало да бъде гариран на платения паркинг „Сезони” научи zaPernik.com.

Съобразно нормативните документи домуването на служебните автомобили, притежавани от регионалните инспекторати по образованието, се регламентира в специална заповед на началника на РИО.

ZaPernik.com научи, че със Заповед от 23.12.2009 г. на началника на РИО Перник е определен съответен ред за домуване на служебния автомобил на...

Продължава

Грипна епидемия в областите Плевен, Русе и Добрич

Училищата в Плевенско затварят за седмица, в Русе и Добрич децата ще ходят на училище

Грипна епидемия и в областите Русе и Добрич

Заболеваемостта, отчетена от общопрактикуващите лекари, е стигнала 272 на 10 000 души. Към момента няма да се обявява грипна ваканция за учениците

Грипна епидемия и в област Русе

Заболеваемостта, отчетена от общопрактикуващите лекари, е стигнала 272 на 10 000 души. Към момента няма да се обявява грипна ваканция за учениците

Как старите папки се превръщат в Boeing 777

Млад мъж изработи макет на самолета само от хартия

    


Митниците изпълнили на 96% плана си за приходи

През изтеклата година Агенция "Митници" е изпълнила плана си за приходите на 96,1 на сто, съобщиха в отчета си от ведомството. За цялата година са събрани общо 8 млрд. лв. при 7.9 млрд. лв. за предходната 2012 г. Най-големи са приходите от акцизи - общо 4,05 млрд.

Бареков: Мними емисари предлагали 50 лв. за присъствие на конгреса

Емисари лъжат, като предлагат пари от името на Емисари лъжат, като предлагат пари от името на "България без цензура", за присъствие на утрешния учредителен конгрес на партията. Това каза Николай Бареков по време на пресконференция в столицата. Хора, представящи се като Цецо Чолев и Боби Денчев, са предлагали на хора от големите софийски квартали Люлин и Надежда да дойдат на конгреса на

Пътешествие с Александър Пейн до „Небраска”

Кино критиците определят новия филм на американския режисьор от гръцки произход Александър Пейн като шедьовър, а комисията на Американската филмова академия го е номинирала в шест категории за тазгодишните филмови награди Оскар.

прочети повече

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване