Сицилианската мафия планирала да взриви кулата в Пиза

Информацията беше изнесена от бивш член на мафията

Отменят наредбата "Танов срещу "Лукойл"

Финансовото министерство намалява броя на измервателните уреди, чрез които митниците ще следят производството на горива, цигари и алкохол, за да не се отклоняват акцизи. Това следва от нова наредба, която ще отмени прословутата наредба №3 - гордостта на бившия шеф на митниците Ваньо Танов и началника му Симеон Дянков. 

Финансовото министерство намалява броя на измервателните уреди, чрез които митниците ще следят производството на горива, цигари и алкохол, за да не се отклоняват акцизи. Това следва от нова наредба, която ще отмени прословутата наредба №3 - гордостта на бившия шеф на митниците Ваньо Танов и началника му Симеон Дянков.

Цените на тока без промяна, преговаряме за по-евтин газ

Подкрепяме Брюксел за въвеждането на т.нар. въглероден или карбонов данък върху стоки, които се внасят в държавите от ЕС от трети страни. 
Това каза вчера министърът на икономиката Драгомир Стойнев на кръгла маса Подкрепяме Брюксел за въвеждането на т.нар. въглероден или карбонов данък върху стоки, които се внасят в държавите от ЕС от трети страни. Това каза вчера министърът на икономиката Драгомир Стойнев на кръгла маса "Реиндустриализация чрез конкурентоспособност" . В нея участваха представителите на голямата индустрия. Имаме съседни държави, които

"Фиорентина" е третият полуфиналист в Купата на Италия


"Фиорентина" се класира на полуфиналите за Купата на Италия, след като постигна трудна домакинска победа срещу "Сиена" с 2:1. 

Отборът на Винченцо Монтела се присъедини към "Рома" и "Удинезе", които си осигуриха място във финалната четвортка след победи съответно срещу "Ювентус" и "Милан".

Последният полуфиналист ще бъде определен в двубоя между "Наполи" и "Лацио", който ще се играе в Неапол на 29 януари. 

"Фиорентина", който е печелил Купата на Италия шест...

В Бирма са загинали 30 мюсюлмани рохингия

Правителството в Рангун отрича да е имало сблъсъци

Румънският вътрешен министър даде оставка след катастрофа

Румънският вътрешен министър Раду Строе подаде оставка вчера след обществени протести във връзка с бавна спасителна операция след самолетна катастрофа в понеделник, предадоха световните агенции. 
При инцидента малък самолет с двучленен екипаж и петима медицински работници, пренасящи органи за трансплантация, катастрофира в планината. Пътниците Румънският вътрешен министър Раду Строе подаде оставка вчера след обществени протести във връзка с бавна спасителна операция след самолетна катастрофа в понеделник, предадоха световните агенции. При инцидента малък самолет с двучленен екипаж и петима медицински работници, пренасящи органи за трансплантация, катастрофира в планината. Пътниците

Фолк певицата Андреа си пожела бебе за 27-я си рожден ден

 Фолк певицата Андреа си пожела бебе за 27-я си рожден ден, който празнува вчера. Теодора Андреева, както е истинското име на чалга дивата, призна, че вече била готова да стане майка и да роди наследник на любимия си Кубрат Пулев. Въпреки се, че двамата са само годеници и от години отлагат сватбата си, Андреа не искала да се бави прекалено много със забременяването и смятала, че е добре жената да стане майка за сефте преди да навърши 30 години.

„Винаги съм искала...

Продължава

Стоянка Мутафова е неуморима и ще докаже това и навръх 92-я си рожден ден

Стоянка Мутафова е неуморима и ще докаже това и навръх 92-я си рожден ден, който ще празнува на 2 февруари. Театралната прима ще отбележи празника си на сцената с постановката „Столетие мое”, с която вече обиколи почти цяла България.

В момента Мутафова е във Варна, където също ще представи пиесата във Фестивалния и конгресен център във Варна на 30 януари. В Морската столица тя ще играе и в средата на февруари, но в „Госпожа Стихийно бедствие”....

Продължава

Познати до болка звезди ще напълнят новия сезон на „Денсинг старс”

 Познати до болка звезди ще напълнят новия сезон на „Денсинг старс”, съобщи„ПИК”. Сред спряганите имена, с които Нико Тупарев вече води преговори за участие в танцувалното шоу, са все такива, които вече са участвали в куп формати и отдавна са омръзнали на публиката. Чалга представителите са Азис и Лияна, която само допреди 2 месеца беше в къщата на „ВИП брадър”. Оттам направо на дансинга ще кацне и Ирина Флорин, която обаче още не е дала окончателен...

Продължава

Скандали тресат Пайнер, след като стана ясно, че най-вероятно Преслава ще спечели наградата за певица на годината

Скандали тресат „Пайнер” от вчера, след като стана ясно, че най-вероятно за поредна година Преслава ще спечели наградата за певица на годината. Този слух се разпространи като мълния из чалга средите и реакциите на фолк дивите не закъсняха.
„Глория не е на себе си, защото направи много нови клипове и вложи десетки хиляди, за да си купи хубави песни и да прави хитове. Не се спира от участия и по заведенията и беше сигурна, че отново ще се изкачи на върха. Бясна е, че...

Продължава

"Атлетико" взе минимален аванс срещу "Атлетик" за Купата на краля


Носителят на трофея "Атлетико" (Мадрид) взе минимален, но все пак удобен аванс срещу "Атлетик" (Билбао) в дербито от четвъртфиналите за Купата на краля. 

"Дюшекчиите" спечелиха трудна домакинска победа с 1:0 и направиха важна крачка към защитата на трофея. Единственото попадение в срещата отбеляза централният защитник Диего Годин в 41-ата минута. 

Реваншът на стадион "Сан Мамес" е на 29 януари.

С днешния успех "Атлетико" сложи край на серията от два поредни мача...

Освободиха Джъстин Бийбър под гаранция, след като бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние

 Джъстин Бийбър е бил освободен под гаранция, след като бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние, предаде РИА Новости.

Бийбър бе арестуван след като полицаите в американския щат Флорида са спрели две спортни коли, водачите на които си организирали улично състезание. Зад волана на жълтото „Ламборгини” се намирал Брийбър. Певецът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, след което е бил задържан от полицаите.

Арестуван е и шофьорът на...

Продължава

Смъртни заплахи отказали Росей от „Барселона”

Заплахи със смърт към Сандро Росей и семейството му са от причините президентът на „Барселона” да подаде оставка, твърди каталунският вестник „Спорт”. Официалната версия гласи, че той напусна с цел съдебното дело срещу него за трансфера на Неймар да не навреди на имиджа на клуба.
Росей сдаде поста на тежка пресконференция в присъствието на всички Заплахи със смърт към Сандро Росей и семейството му са от причините президентът на „Барселона” да подаде оставка, твърди каталунският вестник „Спорт”. Официалната версия гласи, че той напусна с цел съдебното дело срещу него за трансфера на Неймар да не навреди на имиджа на клуба. Росей сдаде поста на тежка пресконференция в присъствието на всички

„Челси” открадна Салах от „Ливърпул”

Със светкавична трансферна акция „Челси” отмъкна Мохамед Салах, когото „Ливърпул” бе договорил с „Базел”. 
„Червените” се разбраха с швейцарците да платят 10 млн. евро. Успоредно обаче „сините” приеха офертата на „Манчестър Юнйтед” за Хуан Мата. Чакат се резултатите от  медицинските прегледи на испанеца на „Олд Трафорд”, за да стане сделката факт. Със светкавична трансферна акция „Челси” отмъкна Мохамед Салах, когото „Ливърпул” бе договорил с „Базел”. „Червените” се разбраха с швейцарците да платят 10 млн. евро. Успоредно обаче „сините” приеха офертата на „Манчестър Юнйтед” за Хуан Мата. Чакат се резултатите от медицинските прегледи на испанеца на „Олд Трафорд”, за да стане сделката факт.

Атлетико” повали „Атлетик” с 1:0

„Атлетико” (Мадрид) победи „Атлетик” (Билбао) с 1:0 на свой терен в първи четвъртфитал за купата на Испания. Централният защитник Диего Годин вкара гола с глава в 41-ата минута след центриране на Коке.
И двата отбора дадоха почивка на няколко титуляри. Реваншът в Билбао е в сряда .
„Атлетико” (Мадрид) победи „Атлетик” (Билбао) с 1:0 на свой терен „Атлетико” (Мадрид) победи „Атлетик” (Билбао) с 1:0 на свой терен в първи четвъртфитал за купата на Испания. Централният защитник Диего Годин вкара гола с глава в 41-ата минута след центриране на Коке. И двата отбора дадоха почивка на няколко титуляри. Реваншът в Билбао е в сряда . „Атлетико” (Мадрид) победи „Атлетик” (Билбао) с 1:0 на свой терен

Четири деца са ранени при експлозия на надуваем замък

Четири деца са леко ранени при експлозия на надуваем замък за игра в Белградския панаир, потвърди сръбското МВР.

Ранените деца са настанени в Института за майки и деца и Спешен център, а според първите информации, състоянието им е стабилно.

В Спешна помощ са потвърдили, че веднага след като получили сигнала за експлозията са изпратили два екипа на спешна помощ.

Филми в Дневник След 5: Крадци на ядки


Жанр: Анимация
Канада, Южна Корея, САЩ / 2014 / 86 минути
Сценарист: Лорни Камерън, Питър Лепениотис, Даниъл Ву
Режисьор: Питър Лепениотис
Опитвайки се да оцелеят в града, неразделните приятели катерицата Сръдльо и плъхчето Бъди се натъкват на магазин, препълнен с любимото им лакомство – ядки. Чувствайки, че мечтата им да има достатъчно ядки за всички в парка ще се сбъдне, приятелите планират най-голямата кражба в историята на гризачите.

Но те не знаят, че...

Филми в Дневник След 5: Джак Райън: Теория на хаоса


Жанр: Екшън, Драма, Трилър
САЩ, Русия / 2013 / 105 минути
Сценарист: Антъни Пекам, Дейвид Коп, Стивън Зийлиън, Адам Козад
Режисьор: Кенет Брана
В ролите: Колм Фиори, Джема Чан, Нонсо Анонзи, Кийра Найтли, Кевин Костнър, Кенет Брана, Крис Пайн, Карън Дейвид
Екшън трилърът "Jack Ryan" проследява новите премеждия на популярния едноименен персонаж от романите на Том Кланси. Във филма заварваме Джак Раян (Крис Пайн) във времето преди да постъпи в ЦРУ, когато все още...

Издирва се! Женски английски сетер се е изгубил в квартал "Димитър Полянов"

Читатели на ZaPernik.com сигнализираха, че на 7 янаури, 2014 година в пернишкия квартал "Димитър Полянов" е изгубено куче.

Кучето е женско и е порода английски сетер. То е много дружелюбно и отговаря на името Банда. Изгубено е в района на стрелбището на квартала. Умоляват се всички, които са го виждали или имат информация за изгубеното куче да позвънят на 0898 937 444.

Предлага се възнаграждание от 150 лева, уточняват до...

Продължава

Филми в Дневник След 5: Justin Bieber's Believe


Жанр: Документален
САЩ / 2013 / 90 минути
Режисьор: Джон М. Чу
В ролите: Уил Ай Ем, Ъшър, Скутер Браун, Райън Гуд, Пати Малет, Джереми Бийбър, Майк Познър, Макс Мартин, Родни Джеркинс, Алфредо Флорес
Документалният концертен филм на режисьора Джон Чу ("G.I. Joe: Ответен удар") е своебразно продължение на лентата от 2011-та година "Джъстин Бийбър: Никога не казвай никога".

Историята отново се фокусира върху възхода на младия канадски певец Джъстин Бийбър и...

Филми в Дневник След 5: Аз, Франкенщайн


Жанр: Екшън, Фентъзи, Фантастика
САЩ, Австралия / 2014 / 93 минути
Звук: Datasat, Dolby Digital, SDDS
Сценарист: Стюарт Бийти, Кевин Гревиу
Режисьор: Стюарт Бийти
В ролите: Аден Йънг, Кейтлин Стейси, Миранда Ото, Ивон Страховски, Бил Най, Арън Екхарт, Джей Кортни, Дениз Акдениз, Вирджиния Ле Бърн
Оператор: Рос Емъри
Продуцент: Андрю Мейсън, Ричард Райт, Гари Лукези, Том Розенбърг, Сидни Кимъл
Вдъхновен от класическата история за чудовището Франкенщайн,...

Апаши обраха приюта на отец Иван

Крадци разбили две къщи в монтанското село Якимово, в които отец Иван от Нови хан е заселил част от бездомните си питомци. Сред плячката на апашите е голяма машина за тесто, тежаща 600 кг. Тя трябвало да приготвя в бъдеще хляб за обитателите на селището.
Отмъкнати са трифазен електромотор и неустановено още количество брашно. Престъпниците са... Крадци разбили две къщи в монтанското село Якимово, в които отец Иван от Нови хан е заселил част от бездомните си питомци. Сред плячката на апашите е голяма машина за тесто, тежаща 600 кг. Тя трябвало да приготвя в бъдеще хляб за обитателите на селището. Отмъкнати са трифазен електромотор и неустановено още количество брашно. Престъпниците са...

Филми в Дневник След 5: Американска схема


Жанр: Драма, Криминален
САЩ / 2013 / 129 минути
Сценарист: Ерик Сингър, Дейвид О. Ръсел
Режисьор: Дейвид О. Ръсел
В ролите: Елизабет Рьом, Алесандро Нивола, Джак Хюстън, Майкъл Пеня, Крисчън Бейл, Брадли Купър, Дженифър Лорънс, Луис С. К., Шей Уигам, Ейми Адамс, Джеръми Ренър, Робърт де Ниро
Оператор: Линус Сандгрен
Продуцент: Меган Елисън, Ричард Сакай, Чарлз Роувън, Джонатан Гордън
Базиран на истински случай от 80-те години, филма с Джеръми Ренър и Ейми...

Тригодишно момченце е застреляно от мафията заради нарко дълг

Тригодишно момченце е застреляно от мафията заради дълг на наркотици между два съперничещи си кланове, предполага полицията в Италия.

Тялото на Никола Камполондо е намерено през уикенда в запален автомобил зад изоставена плевня.

Там са открити и телата на дядо му Салваторе Ланичели (52) и приятелката му Ибиса Тоус (27).

Убийството на детето шокира следователите в Италия, където все още вярват в мита, че мафиотските босове не отмъщават срещу деца и жени.

Дядото...

Продължава

Филми в Дневник След 5: У дома през август


Жанр: Драма, Комедия
САЩ / 2013 / 130 минути
Сценарист: Трейси Летс
Режисьор: Джон Уелс
В ролите: Мисти Упъм, Джулиън Никълсън, Дърмът Мълроуни, Марго Мартиндейл, Сам Шепърд, Крис Купър, Джулиет Луис, Абигейл Бреслин, Юън Макгрегър, Джулия Робъртс, Бенедикт Къмбърбач, Мерил Стрийп, Уил Кофи
Любимката на Америка Джулия Робъртс се завръща на голям екран в черната комедия "У дома през август", където ще се изправи в екранна битка с легендарната Мерил Стрийп. Двете...

Родителите на заклания студент Марио Данчев от Перник поискаха 400 000 лева кръвнина за смъртта на сина си

Родителите на убития Марио Данчев поискаха 400 000 лв. кръвнина за смъртта на сина си в първото засесание по делото срещу Илко Радев.

Марио бе убит с нож на 29 февруари 2012 г. след пиянски скандал в стаята в общежитие на УНСС в Студентски град. Вчера делото стартира с разпит на родителите Росица и Борислав Данчеви, както и на оцелелия в сбиването брат близнак Мартин. Показания пред съда дадоха по-големият брат на близнаците Васил и техния приятел Владимир Борисов,...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване