Спад в печалбата на Samsung

Най-големият производител на мобилни телефони и телевизори в света Samsung Electronics отчете спад в печалбата си за последното тримесечие на...

С децата в почивните дни (25 - 26 януари)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.
СЪБОТА:

- София - Серията от концерти "Фортисимо Фамилия" продължава в събота, 25 януари, от 11 до 12:30...

Агенция "Митници" е изпълнила единствено плана си за приходи от мита през 2013 г.


През изтеклата година Агенция "Митници" е изпълнила плана си за приходите 96.1 на сто, става известно от отчета на ведомството, публикуван на интернет сайта на ведомството. Събрани са общо 8 млрд. лв. при 7.9 млрд. лв. през предходната 2012 г.

От публикуваните данни се вижда, че планът е изпълнен единствено при митата - при това със 121.8 на сто. По тази линия обаче идват и най-малката част от приходите, които събира агенцията - общо 146.1 млн. лв.

Приходите от ДДС са...

Европравилата за проектирането ще го оскъпят с 15%


Прилагането на европейските правила за проектиране  на сгради ще оскъпи строителството с около 15%, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Той отговори на въпрос на депутата Гуджеров, който цитира експертни оценки за оскъпяване с между 20 и 40 на сто.

Данов обясни, че еврокодовете се отразяват само на цената на грубия строеж и 40% според него е пресилено. Той поясни, че основната промяна е при дебелината на носещите...

Как държавата обучава специалисти: Търсят се заварчици, но се преподава за готвачи

Общо 136 283 ученици се обучават в 457-те професионалните гимназии в страната.
Но на пазара като цяло няма квалифицирана работна ръка. Учениците искат да учат за икономисти, финансисти, готвачи и хотелиери. Работодателите търсят техници, монтьори, заварчици, шлосери и т.н. В същото време държавата усилено коментира големи проекти като “Южен поток” Общо 136 283 ученици се обучават в 457-те професионалните гимназии в страната. Но на пазара като цяло няма квалифицирана работна ръка. Учениците искат да учат за икономисти, финансисти, готвачи и хотелиери. Работодателите търсят техници, монтьори, заварчици, шлосери и т.н. В същото време държавата усилено коментира големи проекти като “Южен поток”

Един гинеколог израждал принц Чарлз и неговата Камила

Любопитното признание идва от принца при посещение в лондонска болница

    


Samsung отчете спад в приходите, намаля бюджета за реклама

/КРОСС/ Южнокорейската компания Samsung обяви днес финансовите си резултати за четвъртото тримесечие, в които за пръв път от две години насам се отчита спад в приходите на корпорацията, съобщи Phone Arena. Заради незадоволителните приходи бюджетът на компанията за реклама ще бъде намален, това заяви вицепрезидентът на Samsung по време на конферентен разговор с анализатори. Новината е особено изненадваща предвид факта, че южнокорейският гигант е известен с големите суми, които отделя за реклама. Намаленият бюджет обаче няма да повлияе на промотирането на устройствата на компанията по време на Олимпиадата в Сочи. Преди няколко дни се разбра, че Galaxy Note 3 ще бъде официалното мобилно устройство на игрите, а бройки от него ще бъдат раздадени на всички атлети, взели участие.  

Станислав Теофилов е новият директор на полицията в Перник

/КРОСС/ Комисар Станислав Теофилов е новият директор на Главна дирекция „Национална полиция" в Перник. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи от 24 януари 2014 г. временно, за срок от една година. Комисар Теофилов работи в системата на МВР от 1990 г. Заемал е последователно всички длъжности в Охранителна полиция до началник на отдел в ОДМВР - Перник. Бил е директор на дирекция „Охранителна и пътна полиция" при Главна дирекция „Охранителна полиция" и заместник-директор на същата. Преди да заеме настоящата длъжност е бил началник на отдел „Транспортна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция". През годините е награждаван многократно за постигнати високи професионални резултати от ръководството на МВР.    

Страхил Ангелов остава в БСП, гледа на себе си като на новатор в политиката

Оставам в БСП. Аз съм четвърто поколение член на тази партия и в една такава ситуация винаги ще застана зад партията. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов, пътувал до Сирия. 

„АБВ е проект на г-н Първанов. Той е мой приятел. Чисто в личностен план аз нямам абсолютно никакви намерения да Оставам в БСП. Аз съм четвърто поколение член на тази партия и в една такава ситуация винаги ще застана зад партията. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов, пътувал до Сирия. „АБВ е проект на г-н Първанов. Той е мой приятел. Чисто в личностен план аз нямам абсолютно никакви намерения да

Страхил Ангелов: Гледам на себе си като на новатор в политиката

Оставам в БСП. Аз съм четвърто поколение член на тази партия и в една такава ситуация винаги ще застана зад партията. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов, пътувал до Сирия. 

„АБВ е проект на г-н Първанов. Той е мой приятел. Чисто в личностен план аз нямам абсолютно никакви намерения да Оставам в БСП. Аз съм четвърто поколение член на тази партия и в една такава ситуация винаги ще застана зад партията. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Страхил Ангелов, пътувал до Сирия. „АБВ е проект на г-н Първанов. Той е мой приятел. Чисто в личностен план аз нямам абсолютно никакви намерения да

На 106 години и още във Facebook

106-годишната дама Едит Кирхмайер е най-възрастният потребител на Facebook. Когато за първи път американката прави своя профил в социалната мрежа тя...

Най-малко четири жертви и над 50 ранени при атентат в Кайро

Най-малко четирима души са загинали и над 50 са ранени при атентат с кола бомба срещу главното управление на полицията в центъра на Кайро в петък. Експлозията е разрушила почти  напълно фасадата на сградата и е нанесла щети на разположения отсреща ислямски музей. На мястото на инцидента, което е отцепено от силите на реда, се е образувал огромен кратер с дълбочина 6 метра, съобщиха световните агенции. Взривът е бил много мощен, жертвите е можело да бъдат и повече, но бомбата е избухнала в ранните часове на почивния за Египет ден и по улиците още не е имало много хора. След експлозията полицията безуспешно се опитваше да разчисти мястото на атентата от тълпата зяпачи, събрали се там след произшествието. Отговорност за нападението пое свързаната с Ал Каида групировка "Ансар Бейт ал Макдис". Организацията поддържа тесни връзки с радикални групи в ивицата Газа, извършили много диверсии в Египет. Атентатът става преди утрешната годишнина от избухването на въстанието, довело до свалянето на президента Хосни Мубарак от власт през 2011 г. Ръководената от "Мюсюлмански братя" коалиция обаче планира протести в цялата Правителството призова своите поддръжници също да излязат на протест срещу "плана на Мюсюлманските братя да всеят хаос". Сегашната власт в Египет затегна мерките срещу "Мюсюлмански братя", които смята за терористична организация. Досега бяха арестувани хиляди техни лидери по обвинения в насилие. "Мюсюлмански братя" - някога най-добре организираното политическо и религиозно движение, спечелило пет поредни избори, отрича всякакви връзки с насилието в Египет и обвинява армията в извършване на държавен преврат при свалянето на президента Мохамед Морси.

Кой спечели конкурса за новия облик на центъра на София


Без да покани победителите и цялото жури, днес главният архитект на София Петър Диков даде пресконференция в управляваното от него Направление "Архитектура и градоустройство", на която бяха обявени победителите в конкурса за новия облик на центъра на града. Бързането било заради засиления журналистически интерес. Резултатите, които беше готови точно преди седмица, днес бяха обявени от председателя на журито арх. Георги Бакалов, който оглавява и Съюза на българските архитекти.

...

Московиси: Не искаме да унищожаваме социалния модел

Френският финансов министър разкри, че страната е напът да либерализира данъчната си система, да понижи разходите за труд и да проведе пенсионна реформа

    


Училище за скандали: Корупцията обезценява образованието на Балканите


Предложението за назначаване в данъчното пристигна с ясно предписание: първо завърши колеж. Само най-умните, изглежда, могат да намерят работа в обществения сектор на Босна.

Когато се насочих обратно към университета, очаквах здраво учене. Но не очаквах, че ще мога да завърша една година от образованието си за един единствен летен следобед.

Постигнах това изключително академично постижение без каквито и да е предварителни познания в областта, която си бях избрал да...

425 деца от домове са настанени в семейства само за година

Само за една година здравното министерство е настанило в семейства 425 бебета и деца от домовете за медико-социални грижи, разположени в осем общини у нас. По-голямата част от децата са осиновени или изведени в приемни семейства, а 90 от тях са върнати при биологичните им родители, съобщи за Дарик Анна Темелкова, която е координатор на проекта „Посока: семейство", финансиран по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси".

Малта продава паспорти за ЕС, Брюксел се сърди

Европейската комисия изяснява с представители на малтийското правителство проблем, който силно разтревожи Брюксел. Нови правила на островната държава ще дадат възможност на богати чужденци да се сдобиват с малтийско гражданство срещу 1,15 млн. евро.

ФТ: Румънците и българите във Великобритания работят

Медиите в Белгия обаче предупреждават за очакван взрив на престъпността в следващите години с отпадането на ограниченията за граждани на двете страни

Антония Първанова: Повече жени на ръководни постове в европейските компании

/КРОСС/ Председателят на НДСВ д-р Антония Първанова и заместник председателят на партията Мария Джатова взеха участие в кръгла маса на тема „Жените в европейската политика". Като член на Европейския парламент и заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), д-р Първанова е член на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, заместник-член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и член и координатор на АЛДЕ в Комисията за правата на жените и равенството между половете.В изказването си д-р Първанова обърна специално внимание на участниците върху приетото на 19 ноември 2013 г. в Страсбург от Европейския парламент предложение за Директива и баланс между половете сред неизпълнителните членове в управителните органи на акционерните дружества, допуснати до борсова търговия, и свързани с това мерки. Целта на Директивата е до 2020 година държавите членки да осигурят 40% от членовете на бордовете на големите европейски компании да са жени. Като докладчик за комисията "Вътрешен пазар и защита на потребителите" на ЕП, д-р Първанова подчерта, че новото европейско законодателното гарантира не само равeнство между половете, което е един от приоритетите на ЕС, но и използване потенциала на жените за повишаване конкурентоспособността на европейските компании. Според данни на Европейската комисия към днешна дата едва 15

Чуколов атакува Цветлин Йовчев

Депутатът Десислав Чуколов попита вътрешния министър от парламентарната трибуна защо разследването за инцидента във Варна се развива еднопосочно и не се взимат предвид показанията на 12-те свидетели от „Атака“, участвали в него. Той повтори версията, че всъщност пострадалите са били депутатите, а не оплакалият се от побой полицай.

И бившия главсек на МВР не знае нищо за тефтерчето на Цар Киро

Не присъствало в протокола за претърсване и изземване

Официалната сирийска делегация заплашва да напусне Женева

Сирийският режим заплашва да напусне мирните преговори в Женева, като обвини опозицията, че е несериозна и неподготвена за преговори, съобщи държавната телевизия, предаде БГНЕС. Външният министър У...

Ранобудните студенти изпратиха писмо до френската общност заради "Атака"

Ранобудните студенти изпратиха отворено писмо до френската общност, с което се извинявdт за "безобразното държание на българските политици", предаде БНР. "Мотивите да напишем това писм...

Фалитът на „Бургаски корабостроителници” е умишлен, твърдят служители

Фалитът на бургаската корабостроителница е умишлен. Това се казва в примерния сигнал на съкратените работници и служители от „Бургаски корабостроителници” до Районна прокуратура &a...

Индекс на "Бертелсман": Три тревожни извода за България

В България демокрацията е в отстъпление, ножицата между бедни и богати се разтваря все по-широко, а качествената журналистика се превръща в рядко явление. До тези изводи стига анализ на германската фондация "Бертелсман", съобщи в петък "Дойче Веле".   В индекса на "Бертелсман" се казва, че от 2007 година насам България и Румъния са се върнали доста назад в процеса на политическа трансформация. Тъкмо политическата трансформация е първият от трите критерия в анализа, който изследва качеството на управлението и състоянието на обществото в общо 129 държави.   За дванайсет страни, сред които е и България, анализаторите бият тревога: демокрацията се клати, защото управляващите непрекъснато нарушават принципите на правовата държава. А в резултат хората все по-малко вярват в демокрацията. По този първи показател на България е отделено специално внимание като пример за намеса на изпълнителната власт в работите на съдебната.   Страната не се представя добре и по другите два критерия: икономическото положение и медийната свобода.   Бедност и несвободи   Анализаторите на фондация "Бертелсман" смятат, че в социално и икономическо отношение нещата в България и Румъния не изглеждат никак добре. За разлика от другите бивши соцстрани, които са част от ЕС, в България, Унгария и Румъния ножицата между богати и бедни се е разтворила значително. Пак в тези три страни осезаемо се е увеличил процентът на хората, застрашени от бедност.   Докладът стига и до тежкия извод, че еврокризата особено сериозно е засегнала страни като България, защото като нови членки на ЕС те са прекалено зависими от търговията в рамките на Общността, от чуждестранните инвестиции и от чуждестранните банки. С други думи - местните икономики куцат, защото нямат сили сами да се справят, а заради еврокризата интеграцията в ЕС се оказва нож с две остриета.   Европа вече не е такъв магнит за хората в региона. Онези елити, които държат на европейския избор, са в отстъпление. А в настъпление са популистите, които обвиняват Европа за всички беди, пишат авторите на анализа.   Индексът на демокрацията обръща сериозно внимание и на медийната свобода в 129-те изследвани държави. Тъкмо по този показател сривът в няколко страни от Средна и Източна Европа, включително и в България, е най-голям.   Ето какво пишат анализаторите: "В България и Румъния качествената журналистика продължава да отстъпва терен на поръчковите, платени писания. Политическите амбиции и връзки на медийните собственици принуждават журналистите да се самоцензурират. А положението става още по-лошо заради свиването на медийните пазари вследствие на икономическата криза. (...) Държавата и бизнесът продължават да оказват натиск върху медиите, има заплахи, дори физически посегателства срещу критични журналисти. Всичко това се случва в едно общество, което все по-лесно се поддава на популизъм, а този популизъм се задълбочава от тенденциозните или поръчкови писания на корумпирани журналисти”.   Там, където демокрацията е в отстъпление   Авторите на индекса стигат до извода, че в голяма част от изследваните страни недоволството от управляващите се увеличава все повече, поради което през тази година протестите ще продължат да се разрастват   И накрая: българските протести, които продължават вече седем месеца, се вписват, според анализаторите, в общата тенденция. Надигането на гражданите срещу лошото управление и обедняването е светъл лъч, смятат авторите на изследването и прогнозират още по-мощни протести тази година.   Тревожно е, че в десетки държави управляващите елити продължават да злоупотребяват с властта си, а в близо 60 номинално демократични държави се е влошило качеството на демократичните стандарти, на свободните избори, на медиите, на правовата държава и разделението на властите.   Авторите на анализа откриват на световната карта два проблемни региона: Средна и Югоизточна Европа, където демокрацията е в отстъпление, и редица държави в Арабския свят и Африка, където бедността и религиозният догматизъм все повече обременяват хората.   Изводът на анализаторите за България и другите страни от региона е кратък и ясен: популизмът и поляризацията в обществото застрашават демокрацията. А протестите понякога са просто израз на разочарование от политическите елити и начина им на управление. Но нищо повече.

Брутален бой между ученички взриви социалната мрежа (видео)

/КРОСС/ Брутален бой между ученички, записан на телефон, взриви социалната мрежа. На видеото, качено преди няколко дни, се вижда как няколко момичета налагат с шамари и юмруци друго момиче. Според Дарик побоят се случва в двора на финансово-стопанската гимназия в Хасково. Побойничките били от Димитровград, a битото момиче - ученичка в хасковската гимназия. В регионалния инспекторат на образованието се провежда спешно съвещание по случая. От инспектората заявиха, че след заседанието ще излязат с официално становище. Видео

Активизираме връзките с Катар, обяви външният ни министър

Той отчете стабилни политически и икономически връзки

Спор в парламента: Стреля ли Турция по наши граничари?

Турските власти транспортират с камиони имигранти до нашата граница, а когато нашите граничари ги спират, турците стрелят в краката им, за да предотвратят това. Сигнал за това предостави от парламентарната трибуна депутатката от „Атака” Меглена Александрова. "Това не отговаря на действителността", отвърна външният министър след консултация в МВР.

Разходите на Бразилия за Олимпиадата са скочили с 25%

Разноските за спортни събития в Бразилия се превърнаха в политически проблем

    


Nexus 5 дебютира в България за 579,90 лв. с договор

Първият смартфон с Android KitKat предлага най-доброто в своя клас

    


Планирани прекъсвания на електрозахранването от ЧЕЗ

/КРОСС/ ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: София-градНа 27.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Симеоново - бул. Околовръстн път 145-197На 27.01.2014 г. /09.30-11.00 ч/ - ул. Иван Селименски, ул. Григорий Цамблак, ул. д-р Иван Селименски, ул. Княгиня Косара, ул. ЛетоструйНа 27.01.2014 г. /10.00-13.00 ч/ - жк. Свобода - бл. 16, 17, 18, 19На 27.01.2014 г. /12.30-16.00 ч/ - кв. Симеоново - вилна зона „Калфин дол", местност Калугерица На 28.01.2014 г. /09.00-12.00 ч/ - жк. Гоце Делчев - бл. 256А, вх. А, Б, бл. 257А и бл. 257, вх. А и Б На 28.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк. Изгрев - ул. Никола Мирчев 32, 32А, 34, 34А, ул. Фредерик Жулио Кюри 82, 82А, 84На 28.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - ул. Ами Буе 84-86, вх. А, Б и ВНа 28.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - ул. Първа Българска Армия 11, 2, 4, 5, 9А, ул. Шлосер 1, 3, 19, ул. Павел Бобеков 2, 4, 5, 12На 28.01.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - ул. Никола Мирчев 32, 32А, 34, 34А, ул. Фредерик Жулио Кюри 82, 82А, 84На 28.01.2014 г. /09.30-11.30 ч/ - ул. Иван Добровски, ул. Баба Тонка, ул. Григорий Цамблак, ул

Аржентинското песо отчете най-силния си дневен спад от 2002 г.

Валутата загуби вчера 11% на междубанковия и 7% на черния пазар, след като централната банка се отказа да интервенира в нейна полза

    


Ранобудно извинение към Франция

Студентите поднесоха извинение за "безобразното държание" на някои български политици и се позиционираха като бъдещ "гарант за приобщаването на България към семейството на модерните европейски държави"

Само един кандидат за шеф на културата във Варна до момента

Шестима от седемчленната изпитна комисия, която ще оценява кандидатите за шеф на общинската дирекция по култура, са представители на творческите среди. Журито отново ще се председателства от главния секретар на общината Кристиян Богоев, а освен него единственият представител на местната власт е шефката на ресорната комисия към Общинския съвет Даниела Димова, която е и директор на Театрално-музикалния продуцентски център в града и действаща оперна певица.

Заради грип не се учи във Варна, Свищов и София-област

/КРОСС/ По предписание на здравните органи поради висок процент на заболеваемост от грип сред учениците учебният процес е преустановен в три училища в област Варна - в СОУ "Св. Климент Охридски", в село Дългопол - на 23 и 24 януари, в основното училища "К. Арабаджиев" във Варна и в основното училище "Св. Климент Охридски" в село Константиново - от 24 до 28 януари. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Не се учи и в началното училище "Цани Гинчев" в Бяла Слатина - от 23 до 27 януари, и в основното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Свищов - от 24 до 28 януари, предава БТА. Заради заболеваемост от грип сред учениците няма учебни занятия и в три училища в област Габрово. Това са основното училище "Васил Левски" в село Шумата и в него не се учи от 22 до 24 януари, в началното училище "Св. св. Кирил и Методий" и в основното училище "Христо Ботев" в Севлиево - от 24 до 28 януари. От МОН припомнят, че и 103 училища в София-област са в "грипна ваканция" от 21 до 27 януари.  

Окупираха административни сгради в Украйна

Янукович назначи хардлайнера Клюев за началник на администрацията си

    


„Информационно обслужване" в подкрепа на предприемачеството в България

/КРОСС/ „Информационно обслужване" АД стартира национална платформа за центрове по ИТ компетенции и подкрепа на предприемачеството в България - InfoStart: www.infostart.eu. Това е една от стъпките, предприети от системния интегратор за подобряване подготовката на ИТ специалисти предвид нарастващият дефицит на експерти в сферата. Платформата цели да подготви нови кадри за нуждите на компанията, държавната администрация и бизнеса. Също така, „Информационно обслужване" АД, ще създаде условия за работа и партньорства с ИТ предприемачи от цялата страна. Компанията ще използва и надгражда технологичния капацитет, ресурсната база (офиси във всички областни градове) и експертния състав (над 300 висококвалифицирани софтуерни инженери и комуникационни специалисти), за да развива компетенциите на ИТ специалисти и да подкрепи бизнеса в България.Предвижда се провеждането на серия от обучения и сертификационни курсове в цялата страна. Успешно завършилите отделните направления - Специалност „Програмист", Специалност „Системен администратор" и Специалност „Специалист по качеството" ще получат свидетелство за професионална квалификация на Министерството на образованието и науката. Учебните програми са съобразени с нуждите на пазара и ще предоставят практически знания и умения за работа с най-съвременните технологии

63 знака "Не паркирай" бяха сложени в улица във Великобритания

63 пътни знака „Не паркирай 63 пътни знака „Не паркирай" бяха поставени в тясна провинциална уличка, пише "Дейли мейл". С това управата на Корнуол, Великобритания, си навлече гнева на данъкоплатците. Местните недоволстват, че парите им се „хвърлят на вятъра", тъй като улицата в Нюкей, Корнуол, вече има маркировка, която обозначава, че паркирането не е позволено.

Пак оправдаха Ковачки за данъчни престъпления

Делото отново стигна до Софийския апелативен съд

    


80 000 българи са били на бригада в САЩ по програмата Work And Travel

80 000 български студенти са участвали в летните бригади в САЩ от 2000 г. насам, обяви американският посланик Марси Рийс.

На церемония в сградата на посолството на САЩ тя връчи визите на първите пет студенти, които ще заминат отвъд океана тази година в рамките на програмата Work And Travel.

"Участието в тази програма е вдъхновяващо за младите 80 000 български студенти са участвали в летните бригади в САЩ от 2000 г. насам, обяви американският посланик Марси Рийс. На церемония в сградата на посолството на САЩ тя връчи визите на първите пет студенти, които ще заминат отвъд океана тази година в рамките на програмата Work And Travel. "Участието в тази програма е вдъхновяващо за младите

Dubai Group се споразумя с кредиторите си

Дружеството има проблеми с изплащането на дълговете си заради кризата и срива на пазара на имоти в емирството

    


Калин Георгиев "спасява" Цветанов по едно от делата?

Цветанов написал шест пъти "Не" за прилагането на СРС срещу

Д-р Харстейн: Ще е успех, ако Шумахер може сам да се грижи за себе си

/КРОСС/ Бившият ръководител на медицинските програми на Международната автомобилна федерация доктор Гари Харстейн заяви пред Yahoo sports, че седемкратният световен шампион в най-бързата надпревара - ''Формула 1'' Михаел Шумахер едва ли ще успее да се възстанови напълно, след като излезе от кома. Бившият състезател е в клиника, в кома вече около месец, след като по време на ски ваканция си падна и удари главата си. Дългото време, прекарано в кома, може да доведе до необратими последствия за организма му. Харстейн заяви, че е малко вероятно отново да видим Шумахер такъв, какъвто е бил преди инцидента. Той добави, че би било изключителен успех, ако след случилото се Михаел Шумахер отново проходи, яде самостоятелно и успява сам да се грижи за себе си. Харстийн веднага добави, че силно се надява да греши в преценката си.

Отново бяха повредени двуезични табели в хърватския град Вуковар


Неизвестни лица отново повредиха три двуезични табели в хърватския град Вуковар, а една е открадната, съобщи агенция "Хина", цитирана от БТА.

Повредени са табелите на сградите на Митническото управление, на Хърватския институт за пенсионно осигуряване и на централата на Самостоятелната демократична сръбска партия.

Открадната е двуезичната табела от сградата на вуковарския Център за социална защита. Полицията издирва извършителите.

Първите двуезични табели на...

Турски граничари не са стреляли по нашите, категоричен Вигенин

Към националистите са се обърнали служители на МВР, пожелали анонимност

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване