Иманяр почина в пещера край Банско, други двама пострадаха

Един мъж загина, а други двама пострадаха при произшествие снощи край Банско.
Сигналът за инцидента е подаден снощи около 20 часа от съпругата на един от тримата мъже, които са работили в пещера край пътя Банско-Гоце Делчев. Според сигнала мъжете са пострадали, след като в пещерата са се натъкнали на вода, която трябвало да бъде изпомпана. Един мъж загина, а други двама пострадаха при произшествие снощи край Банско. Сигналът за инцидента е подаден снощи около 20 часа от съпругата на един от тримата мъже, които са работили в пещера край пътя Банско-Гоце Делчев. Според сигнала мъжете са пострадали, след като в пещерата са се натъкнали на вода, която трябвало да бъде изпомпана.

Пиян до козирката бургазлия катастрофира до с. Тулово

Пиян водач на "Ауди"с бургаска регистрация, катастрофира край с. Тулово тази нощ, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Почина актьорът Джоко Росич

На 81-годишна възраст си отиде големият актьор Джоко Росич. Той е починал в петък вечерта в болница "Лозенец". В края на януари Джоко Росич претърпя тежка операция за отстраняване на туморни образувания от главата. В началото на седмицата той бе преместен от "Пирогов" в бившата Правителствена болница.

Акция на седмицата - М+С Хидравлик АД

Книжата на дружеството бяха първи по ръст сред компаниите от SOFIX

    


Голям брой смъртни случаи след грипа

Близо 1 млн. българи са били засегнати от грипната вълна през тази година, който беше 2 пъти и половина по-интензивна от миналата година. Болестта е протичала често с усложнения, което е довело и до големия брой смъртни случаи от пневмонии. Точна статистика на жертвите обаче няма.

Почина Джоко Росич

На 81-годишна възраст си отиде големият актьор Джоко Росич. Той е починал в петък вечерта в болница “Лозенец”,съобщи КРОСС

В края на януари Джоко Росич претърпя тежка операция за отстраняване на туморни образувания от главата. В началото на седмицата той бе преместен от “Пирогов” в бившата Правителствена болница.

Джоко Росич е роден на 29 февруари 1932 година. Майка му е българка, а баща му сърбин. Роден е в бившата република Югославия, но от 1951 г. живее в България. Завършва икономика и школа по радиожурналистика, след което работи 17 години като журналист в БНР. Снима се в български, унгарски и сръбски филми. Понякога е наричан “легендарният каубой”.

Носител е на орден “Кирил и Меодий” първа степен. Джоко Росич е любител и колекционер на оръжия, най-вече ножове.

Участвал е в над 110 филма. Едни от най-известните филми в които е участвал са “Осмият”, “Езоп”, “Демонът на империята”, “Михаил Строгов”, “На всеки километър”, “Гоя”, “Антихрист”, “Баща ми бояджията”, “Иван Кондарев”, “Сватбите на Йоан Асен”, “Войната на таралежите”, “Камионът” и “Време разделно”.

През февруари 2010 година получава наградата „Златен век” на Министерството на културата за големите му заслуги и принос към българското кино.

 

 

 

Иманяр почина в пещера край Банско, други двама пострадаха

Един мъж загина, а други двама пострадаха при произшествие снощи край Банско.
Сигналът за инцидента е подаден снощи около 20 часа от съпругата на един от тримата мъже, които са работили в пещера край пътя Банско-Гоце Делчев. Според сигнала мъжете са пострадали, след като в пещерата са се натъкнали на вода, която трябвало да бъде изпомпана. Един мъж загина, а други двама пострадаха при произшествие снощи край Банско. Сигналът за инцидента е подаден снощи около 20 часа от съпругата на един от тримата мъже, които са работили в пещера край пътя Банско-Гоце Делчев. Според сигнала мъжете са пострадали, след като в пещерата са се натъкнали на вода, която трябвало да бъде изпомпана.

И Плевнелиев преклони главица пред Путин

Най-напред нека резюмирам една историйка от центъра на София, където все така остава незабелязана подигравката да имаме огромен паметник на чуждата окупация, за която благодарим като народ. Вчера в н...

Защо трябваше да умрат...

Кореспондентът на швейцарския "Базлер цайтунг", чиято хотелска стая е с изглед към площад Майдан, е намерил куршум на балкона - най-вероятно от снайперистите по покривите на околните сгради....

И Плевнелиев на гости на олимпийците в Сочи

Президентът Росен Плевнелиев ще посети олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти и треньори.

Обсъждат проблема с изтичането на мозъци

Здравната каса и Българският лекарски съюз (БЛС) провеждат семинар на тема нови моменти в здравното законодателство и мерки за преодоляване на емиграцията на лекари в чужбина.

До 10 000 лв. глоба за измама с агроваучери

От 5000 до 10 000 лв. глоба ще отнасят фирми, заловени да мамят с фермерски ваучери за нафта. За физически лица санкцията ще варира от 2000 до 5000 лв. Това става ясно от поправки в Закона за подпомагане на земеделските производители, внесени в парламента от депутати от БСП.
Ваучерите покриват 60% от акциза върху нафтата, ползвана от фермери. От 5000 до 10 000 лв. глоба ще отнасят фирми, заловени да мамят с фермерски ваучери за нафта. За физически лица санкцията ще варира от 2000 до 5000 лв. Това става ясно от поправки в Закона за подпомагане на земеделските производители, внесени в парламента от депутати от БСП. Ваучерите покриват 60% от акциза върху нафтата, ползвана от фермери.

Деца връщат спомена за археологическото лято във Варна

Клубът по археология „Откриватели на съкровища” ще представи сборника „Археологическо лято във Варна” днес, 22 февруари - събота, от 14.00 часа, в зала „Одесос” на Археологически музей – Варна, научи Moreto.net. През лятото на миналата година група деца на различна възраст, от различни училища, обединени от любовта си към археологията, посетиха едни от най-значимите археологически обекти на Варна: ранно-християнския манастирски комплекс в местността „Караач теке”, ранно-християнския манастир на Джанавара, крепостта Кастрици и сакралния център на нос Св.

Само за година 7 мъже убиха жените си

През последните 2 г. се забелязва увеличаване на убийствата на жени от техните съпрузи и приятели, както и сексуално насилие върху деца, алармираха днес от сдружение „Алианс за защита срещу домашното насилие”, от където призоваха за спешни наказателни мерки

Протестиращите в Киев остават на площада, въпреки договореността с правителството

Хиляди протестиращи са останали на централния площад в Киев, независимо от постигнатата вчера договореност за край на политическата криза в Украйна, която отне живота на десетки, предаде BBC, цитирана от "Фокус".
Подписаното вчера споразумение между президента Виктор Янукович и опозицията гласи, че ще бъде създадено обединено правителство и ще Хиляди протестиращи са останали на централния площад в Киев, независимо от постигнатата вчера договореност за край на политическата криза в Украйна, която отне живота на десетки, предаде BBC, цитирана от "Фокус". Подписаното вчера споразумение между президента Виктор Янукович и опозицията гласи, че ще бъде създадено обединено правителство и ще

Съветът за сигурност на ООН гласува днес хуманитарна резолюция за Сирия


Съветът за сигурност на ООН гласува днес резолюция за разширяване на достъпа за хуманитарна помощ в Сирия. Вотът е планиран за 18:00 часа българско време.

Според организацията около 9.3 милиона души в раздираната от конфликт страна се нуждаят от помощ. Не е ясно обаче дали Русия и Китай ще подкрепят или ще блокират проектодокумента.

Резолюцията включва искания за трансграничен достъп до хуманитарна помощ и прекратяването на обстрла и въздушните бомбардировки, включително и...

Мобилните камери стават радари

Мобилните камери ще бъдат използвани само като радари след влизането в сила на решението на Върховния административен съд.  Устройството само ще засича скоростта и ще алармира на седящите в колата пътни полицаи, че се задава автомобил в нарушение, но няма да прави клип и снимки на летящата кола. За подобни нарушения катаджиите няма да  издават електронни фишове, каквато беше досегашната практика, а ще спират колата и на място ще пишат акт.Вчера излязоха мотивите за решението на Върховния административен съд, което ще бъде обнародвано в „Държавен вестник” до дни и ще влезе в сила. В него е записано, че снимането на нарушение може да стане само с автоматична стационарна камера, която е предварително обозначена и не се обслужва от катаджия.Електронният фиш вече ще може да се издава единствено в случаите, когато предварително е монтирана стационарна камера и е сложен знак за видеонаблюдение преди нея. Техническото средство трябва да работи на автоматичен режимбез намесата на катаджия. Според ВАС във всички останали случаи катаджиите ще трябва да извършват проверки и да пишат актове на пътя. „Съдебното решение ще се спази, но сега всичко е в ръцете на законодателя, който трябва да намери най-правилния начин мобилните камери да продължат да се използват, така както е в цяла Европа”, коментира пред „Монитор” бившият шеф на Пътна полиция Алекси Стратиев. Според него проверките и писането на актове на пътя са предпоставка за корупция и ефективността на контрола ще намалее. Една камераснима по 10-20 нарушителиа един акт се пише за около 20 минути, аргументира се Стратиев. Освен това, докато пишат акт на един, минават десетки нарушители безнаказано покрай тях. „След въвеждането на мобилните камери жертвите на пътя намаляха до нивото им отпреди 50-60 години, сега тази тенденция може да се промени”, допълни Алекси Стратиев.  „Монитор” научи, че между първо и второ четене на поправките в Закона за движение по пътищата в Народното събрание ще се направят редакции на спорните текстове. Ако промените бъдат приети, мобилните камери щеможе да бъдат използвани отновоВ решението си ВАС заявява, че правилата за използването на мобилни технически средства трябва да бъдат достатъчно ясни и подробни. В момента нито един закон не регламентира процедура, регулираща действията на контролните органи при използването на мобилни технически средства.

Протестиращите в Киев остават на площада

Хиляди протестиращи са останали на централния площад в Киев, независимо от постигнатата вчера договореност за край на политическата криза в Украйна, която отне живота на десетки, предаде BBC, цитирана от Хиляди протестиращи са останали на централния площад в Киев, независимо от постигнатата вчера договореност за край на политическата криза в Украйна, която отне живота на десетки, предаде BBC, цитирана от "Фокус". Подписаното вчера споразумение между президента Виктор Янукович и опозицията гласи, че ще бъде създадено обединено правителство и ще

Украинският парламент гласува закон, който позволява освобождаването на Юлия Тимошенко

Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс, който ще позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко. През октомври 2011 г. Тимошенко бе осъдена на 7 години лишаване от свобода за превишаване на пълномощията при подписване на договорите за доставка на природен газ с Русия през 2009 г.

Времето днес - облачно, но топло

Времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър.
Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта в Западна България ще започнат слаби валежи от дъжд. Времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта в Западна България ще започнат слаби валежи от дъжд.

Губернатор гони СДС от "Раковски" 134

Партии, фирми и граждани дължат на държавата близо 1 млн. лв. за наеми и такса смет за имоти в столицата. Това показва справка на Областната управа на София-град към 31 декември 2013 г. За м.г. областната администрация е платила над 2,6 млн. лв. на общината за смет за държавните сгради. А губернаторът Росен Малинов е предприел действия тя да бъде в Партии, фирми и граждани дължат на държавата близо 1 млн. лв. за наеми и такса смет за имоти в столицата. Това показва справка на Областната управа на София-град към 31 декември 2013 г. За м.г. областната администрация е платила над 2,6 млн. лв. на общината за смет за държавните сгради. А губернаторът Росен Малинов е предприел действия тя да бъде в

Д-р Ангел Енчев: След пластична операция е задължително ползването на специална козметика

"След хирургична интервенция е задължително ползването на специални кремове, серуми или гелове. В България не се предлагаше специализирана козметика, която да е насочена към нуждите на пластичната хирургия. Това ме провокира да работя в тази насока и за това се обърнах към американска лаборатория, водеща в сферата на продукти, свързани с постоперативните грижи след естетични корекции и интервенции. В екип с колеги пластични хирурзи от САЩ и биоинженери в продължение на 2 години разработихме специална козметична серия“, споделя за БЛИЦ д-р Ангел Енчев. 

Simetria“ е името на първата българска специализирана козметика за ползване след пластична операция. Създадена е на базата на иновативни изследвания и проучвания в областта на природните съставки, както и най-новите постижения на високите технологии. 


Будилник-касичка - рай за поспаланковците

Японска фирма разработи будилник, който приема подкупи подформата на монети и спира алармата си, за да може да си полежите още малко в леглото, пише в. Дейли мейл", цитиран от БТА. Новият продук...

Българин изкарал 4 млн. лв. за година, по 333 333 лв. на месец

Българинът с най-висок доход през 2013 г. е изкарал общо 4 млн. лв. през миналата година. Това означава, че месечната заплата на високопоставения служител е била средно 333 333 лв. Не е известна сфера...

Убийство на наркотрафикант разпали сексскандал с полицайки

8 февруари 2003 г. В дипломатическия блок 73 в софийския кв. “Яворов” наближава полунощ в нощта срещу събота, когато 31-годишен млад бизнесмен се забавлява в пълния смисъл на думата с три млади жени в дома си.
Истинската сексоргия, на която биха завидели много мъже, се случва в спалнята с огромно легло на Тихомир Трифонов. На нощното шкафче има 8 февруари 2003 г. В дипломатическия блок 73 в софийския кв. “Яворов” наближава полунощ в нощта срещу събота, когато 31-годишен млад бизнесмен се забавлява в пълния смисъл на думата с три млади жени в дома си. Истинската сексоргия, на която биха завидели много мъже, се случва в спалнята с огромно легло на Тихомир Трифонов. На нощното шкафче има

Времето днес - облачно, но топло

Времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър.
Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта в Западна България ще започнат слаби валежи от дъжд. Времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта в Западна България ще започнат слаби валежи от дъжд.

Почитаме мъртвите на Голяма Задушница

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване