В Мексико арестуваха наркобос №1 в страната

Хоакин Гусман е в списъка на милиардерите на сп. "Форбс"

    


Почина директорът на болница "Света Анна"

Инфаркт покоси медицинският директор на университетската болница в София "Света Ана" д-р Михаил Карафезов, докато играл голф. Той издъхна в болницата в Разлог днес на обяд, съобщи Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 След като получил сърдечната криза веднага, Инфаркт покоси медицинският директор на университетската болница в София "Света Ана" д-р Михаил Карафезов, докато играл голф. Той издъхна в болницата в Разлог днес на обяд, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След като получил сърдечната криза веднага,

Инфаркт покоси директора на болница "Света Анна"

Инфаркт покоси медицинският директор на университетската болница в София Инфаркт покоси медицинският директор на университетската болница в София "Света Ана" д-р Михаил Карафезов, докато играл голф. Той издъхна в болницата в Разлог днес на обяд, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След като получил сърдечната криза веднага,

В Мексико е заловен най-издирваният наркобарон


Най-издирваният човек в Мексико - наркобаронът Хоакин Гусман, бе заловен в страната в операция на американските и мексиканските органи на реда, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на свои източници от американската администрация.

Събитието може да се окаже голям пробив във войната на властите с наркокартелите, в която загинаха десетки хиляди хора през последните години.

Гусман е бил заловен в Масалтан, морски курорт в контролирания от неговия наркокартел северозападен щат...

Бареков ми донесе късмет!

"Николай Бареков е надежден и амбициозен мъж и говори истината. Тази тениска ми донесе късмет.", каза шампионът ни по борба Краси Кръстанов.

Секс за риба

Драматичният избор на кенийските жени

    


Юлия Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна (снимки)

Юлия Тимошенко възнамерява да участва на изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май, предаде ИТАР-ТАСС.

„В момента пътувам за киевския площад Независимост. Ще се кандидатирам за поста на президент", заяви Тимошенко, преди да отлети от Харков за Киев."Бившият украински премиер бе изведена от болницата в инвалидна количка, но с бодър Юлия Тимошенко възнамерява да участва на изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май, предаде ИТАР-ТАСС. „В момента пътувам за киевския площад Независимост. Ще се кандидатирам за поста на президент", заяви Тимошенко, преди да отлети от Харков за Киев."Бившият украински премиер бе изведена от болницата в инвалидна количка, но с бодър

Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна (снимки)

Юлия Тимошенко възнамерява да участва на изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май, предаде ИТАР-ТАСС.

„В момента пътувам за киевския площад Независимост. Ще се кандидатирам за поста на президент Юлия Тимошенко възнамерява да участва на изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май, предаде ИТАР-ТАСС. „В момента пътувам за киевския площад Независимост. Ще се кандидатирам за поста на президент", заяви Тимошенко, преди да отлети от Харков за Киев."Бившият украински премиер бе изведена от болницата в инвалидна количка, но с бодър

За месец палят втора кола на търговец

За втори път този месец подпалиха кола на врачански търговец. На разсъмване лумнал паркирания на ул. За втори път този месец подпалиха кола на врачански търговец. На разсъмване лумнал паркирания на ул. "Вежен" в областния град мерцедес на Мирослав Доновски. Пожарът е бил умишлен, установили пожарникарите. Заради бързата им намеса обгоряла само предницата на немското возило и част от купето на автомобила.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова Барак Обама на диалог

Венецуелският президент Николас Мадуро поиска от американския си колега Барак Обама да проведат преговори относно разрешаване на проблемите между двете страни. Призивът идва часове, след като Мадуро обвини американските консерватори и медийни организации в заговор за сваляне на неговото правителство, като стартира административна процедура за прекратяване на работата на CNN в страната.

Пипнаха най-издирвания нарконтрафикант

Мексиканецът Хоакин Чапо Гусман, главатар на наркокартела Синалоа и най-издирваният от САЩ и Мексико трафикант, бе арестуван днес от мексиканските ВМС.

Местан: Медиите на Пеевски държат едва 1% от пазара, това не е медиен монопол


"Медиите на Делян Пеевски формират едва 1% от целия медиен пазар и никъде по света това не се нарича медиен монопол" - това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикoff" на "Нова телевизия" тази вечер.  

Местан използва въпрос за задкулисието в българската политика, за да обърне въпроса към обвиненията, че младият депутат от партията и майка му разполагат с огромно медийно влияние. "Митът за задкулисието на българската политика е толкова верен колкото митът за...

Мъжете издават тайни по-бързо от жените

Също така са и по-големи клюкари от представителките на нежния пол

    


Тимошенко ще се кандидатира за президент

Вече свободната бивш министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко заяви, че ще се кандидатира за президент на страната на извънредните избори на 25 май.

Янукович: Няма да подам оставка, случва се държавен преврат

Президентът Виктор Янукович е заявил, че в страната се извършва държавен преврат, съобщи руската агенция "Интерфакс". Тя цитира думите му от негово интервю за украинска телевизионна станция. "Събитията в нашата страна, които целият свят гледа, са пример за държавен преврат", твърди Янукович.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Президентът Виктор Янукович е заявил, че в страната се извършва държавен преврат, съобщи руската агенция "Интерфакс". Тя цитира думите му от негово интервю за украинска телевизионна станция. "Събитията в нашата страна, които целият свят гледа, са пример за държавен преврат", твърди Янукович.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

383 проверки за тютюнопушене на закрито са извършили инспекторите от РЗИ-Варна за седмица

През изминалата седмица са извършени 968 бр. инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители при РЗИ-Варна са извършили 97 инспекции.

Местан: Бих призовал Пеевски да говори, а не да мълчи

Председателят на ДПС опроверга тезата, че България се управлява от коалиция между БСП, ДПС и Делян Пеевски и отхвърли „мита за медийния монопол на Пеевски”

Проф. Димитров: Етническо напрежение в България няма

В резултат на моите исторически изследвания смятам, че етническо напрежение в България няма и няма да има. Политиците се опитват да създадат такова, но в едно ограничено разстояние, в рамките на „жълтите павета".

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новинарските акценти от деня:

- Парламентът на Украйна обяви президента Янукович за неспособен да изпълнява задълженията си и насрочи предсрочни избори на 25 май. Самият Янукович, който се оказа в Харков, обяви, че не смята нито да подава оставка, нито да напуска страната.

- Възможно е още днес бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко...

Янукович: Случва се държавен преврат, няма да подам оставка (видео)

Президентът Виктор Янукович е заявил, че в страната се извършва държавен преврат, съобщи руската агенция Президентът Виктор Янукович е заявил, че в страната се извършва държавен преврат, съобщи руската агенция "Интерфакс". Тя цитира думите му от негово интервю за украинска телевизионна станция. "Събитията в нашата страна, които целият свят гледа, са пример за държавен преврат", твърди Янукович. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Мариана Попова: Аз правя първата крачка с мъжете!

Мариана Попова е сред изпълнителите, които няма как да останат незабелязани. Безспорният  талант се открои ярко и във “Великолепната шесторка”, където певицата спечели първото място заедно с Тити Папазов. Мариана притежава и дарбата, да носи късмет не само на себе си, но и на хората, с които работи. Мариана Попова е сред изпълнителите, които няма как да останат незабелязани. Безспорният талант се открои ярко и във “Великолепната шесторка”, където певицата спечели първото място заедно с Тити Папазов. Мариана притежава и дарбата, да носи късмет не само на себе си, но и на хората, с които работи.

Всички да плащат потребителска такса, настояват лекари

Потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички. За това настояха от Българския лекарски съюз, откъдето уточниха, че един от проблемите в родното здравеопазване е, че у нас никой не внася потребителска такса за освободените категории лица, за които държавата заплаща здравни осигуровки.

Продължава разрушаването на статуи на Ленин в Украйна (видео)


И в нощта срещу събота продължи събарянето на паметници на Владимир Ленин на много места в Украйна.

На някои места протестиращи настояваха властите да предприемат премахването на статуите, но след това сами се заемаха да свършат работата.



Негови статуи бяха вързани с въжета и издърпвани, докато се откъснат от постамента и паднат на земята, след което хората ги натрошаваха на парчета и си отнасяха късове като сувенири.

Паднаха паметниците на...

Цитат на деня: Митът за задкулисието е толкова верен, колкото медийния монопол на Пеевски


"Митът за задкулисието на българската политика е толкова верен колкото митът за медийния монопол на г-н Пеевски."

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред "Нова телевизия". 

"Питам какъв процент от печатните медии в България се държат от г-н Пеевски? Той няма вестници, но ако приемем, че тези на семейството му са негови, те да имат дял от не повече от 5-6%", каза Местан. Той уточни, че това е едва около 1% от медийния пазар изобщо и няма никакви основания да се говори за...

Благоевградчанка пи белина, за да умре

40-годишна жена е в тежко състояние след като пила белина, за да сложи край на живота си в Благоевград.

Земеделското министерство ще рекламира повече българската продукция


Мерки за повече реклама на българската продукция ще предприеме Министерство на земеделието и храните. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков по повод българското представяне на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж пред агенция Фокус.

Ката аргумент за тези мерки Греков обяснява, че рекламата не е по възможностите на отделната фирма, а от друга страна фирмите, които могат да се представят достойно, са много.

"Ние имаме с какво да...

Тодор Батков: Славия е циркова трупа

Това не беше футбол, беше всичко друго, изригна босът на Левски

    


Обвиняват Янукович, че иска да избяга в Русия

Украинският президент Виктор Янукович е пристигнал в град Донецк, съобщава Обозреватель.Председателят на Върховната Рада, Александър Турчинов, обвини президента, че се е опитал да избяга в Русия. &am...

Вигенин оптимист за събитията в Украйна

Оптимист съм, че оттук нататък нещата в Украйна вървят към нормализация. Разбира се, реално този процес ще завърши със следващите президентски избори. Надявам се занапред вече много по-спокойно украинският народ да може сам да определя в каква посока иска да се развива, в какви отношения да бъде с ЕС и с Русия. Надявам се, че ние от ЕС, Русия и Украйна си научихме урока.

Почина режисьорът Веселин Бранев

Почина българският киносценарист, режисьор и писател Веселин Бранев, съобщиха от Съюза на филмовите дейци.

Бранев е роден на 28 април 1932 г. От 1997 година живее в Канада.

Името му на голям творец остава завинаги в класиката на българското кино от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век с незабравимите филми като "Най-дългата нощ" Почина българският киносценарист, режисьор и писател Веселин Бранев, съобщиха от Съюза на филмовите дейци. Бранев е роден на 28 април 1932 г. От 1997 година живее в Канада. Името му на голям творец остава завинаги в класиката на българското кино от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век с незабравимите филми като "Най-дългата нощ"

Тъжна гледка в езерото Дуранкулак

Природозащитници откриха мъртви в езерото Дуранкулак десетки лебеди, белочели гъски и една червеногуша гъска, която е световно застрашен вид. Тя е предадена на РИОСВ Варна за изследване. Тепърва ще се установяват причините за умрелите птици.

Депутатът Йончев "пристана" на Бареков

Той ще участва в коалиция с него и ВМРО на

Почина режисьорът Веселин Бранев

Почина българският киносценарист, режисьор и писател Веселин Бранев, съобщиха от Съюза на филмовите дейци.

Бранев е роден на 28 април 1932 г. От 1997 година живее в Канада.

Името му на голям творец остава завинаги в класиката на българското кино от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век с незабравимите филми като Почина българският киносценарист, режисьор и писател Веселин Бранев, съобщиха от Съюза на филмовите дейци. Бранев е роден на 28 април 1932 г. От 1997 година живее в Канада. Името му на голям творец остава завинаги в класиката на българското кино от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век с незабравимите филми като "Най-дългата нощ"

Мика Стоичкова: Хората вече си купуват жълти вестници, за да си палят камините

„Хората вече си купуват жълти вестници, за да си палят камините“, заяви Мика Стоичкова пред bTV.  „Смятаме да пътуваме и да се развиваме (с Иво Аръков бел. ред). Това, което ме радва е, че го харесаха заради самия него и качествата му. Не е истина, че аз заминавам , а той зарязва всичко“, обясни плановете си Мика. „Хората вече си купуват жълти вестници, за да си палят камините“, заяви Мика Стоичкова пред bTV. „Смятаме да пътуваме и да се развиваме (с Иво Аръков бел. ред). Това, което ме радва е, че го харесаха заради самия него и качествата му. Не е истина, че аз заминавам , а той зарязва всичко“, обясни плановете си Мика.

Левски се препъна срещу 9 от Славия на "Герена"

Левски не успя да победи Славия при официалния дебют на Валери Божинов. В заключителните минути на мача "белите" останаха с двама души по-малко на терена.

14- годишна родилка загуби детето си при раждане

14-годишна родилка от минералбанското село Колец  загуби бебето си при раждането, предаде  haskovoinfo.
Вчера малолетната майка и бебето са били откарани по спешност в МБАЛ „Хасково", където лекарите са опитали да спасят новороденото, но не успели.






































14-годишна родилка от минералбанското село Колец  загуби бебето си при раждането, предаде  haskovoinfo. Вчера малолетната майка и бебето са били откарани по спешност в МБАЛ „Хасково", където лекарите са опитали да спасят новороденото, но не успели.

Местан: Истинското задкулисие е в Банкя

Истинското задкулисие е в Банкя - разговора между Кокинов, Найденов и Бойко Борисов, то е заключено в тефтерчето на Филип Златанов, в разговора за Мишо Бирата, заяви председателят на ДПС Лютви Местан по Нова тв.

Киев приветства завърналата се Юлия Тимошенко

Тя бе посрещана от опозиционни лидери и дъщеря си Евгения

    


Греков: Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар

Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на откриването на българския щанд на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

14- годишна загуби детето си при раждане

14-годишна родилка от минералбанското село Колец  загуби бебето си при раждането, предаде  haskovoinfo.

Вчера малолетната майка и бебето са били откарани по спешност в МБАЛ „Хасково 14-годишна родилка от минералбанското село Колец  загуби бебето си при раждането, предаде  haskovoinfo. Вчера малолетната майка и бебето са били откарани по спешност в МБАЛ „Хасково", където лекарите са опитали да спасят новороденото, но не успели. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Вигенин: Оптимист съм за Украйна

/КРОСС/ "Оптимист съм, че оттук нататък нещата в Украйна вървят към нормализация. Разбира се, реално този процес ще завърши със следващите президентски избори. Надявам се занапред вече много по-спокойно украинският народ да може сам да определя в каква посока ще иска да се развива, в какви отношения ще бъде с ЕС и с Русия. Надявам се, че ние от ЕС, Русия и Украйна си научихме урока", каза външният министър Кристиан Вигенин в Банско, цитиран от Стандарт. "Никой не иска да види Украйна в хаос, в гражданска война или разделена. Това е отговорност на всички и не бива да го допускаме", подчерта той. "Прилагането на споразумението ще изисква усилия от всички страни, въпросът е сега все пак да се изработи една конституция, която да може да позволи институциите да работят ефективно. Предстои тя да бъде променена, така че да бъде по-ефективно управлението на Украйна", добави той. „Иначе от друга страна е важно умерената опозиция, която всъщност участва в този процес, да може да се включи активно в управлението на страната, да се създаде правителство на националното съгласие и да се справи с радикалната опозиция, която създаде немалко проблеми", смята дипломат №1 на страната. "Радикалите в Украна могат да продължат да създават проблеми и с голямо внимание трябва да се подхожда", предупреди министърът

Нападател на Славия се врече във вярност на Левски

"Много ме е яд, че не получих шанс за изява със синята фланелка, но животът продължава. Надявам се един ден да осъществя моята детска мечта", сподели нападателят на Славия Атанас Курдов след...

Гаджев след "мършо" и балтията: Горя в играта

Владимир Гаджев бе доста изнервен по време на мача Левски - Славия (2:2). Халфът не напусна "сините" и през този трансферен прозорец, което явно не е по вкуса му. В началните минути на мача ...

Мика Стоичкова: С Иво Аръков не се влюбихме от пръв поглед

„Хората вече си купуват жълти вестници, за да си палят камините“, заяви Мика Стоичкова в предаването COOL...T по bTV. Ю „Смятаме да пътуваме и да се развиваме. Това, което ме радва е, че го харесаха заради самия него и качествата му. Не е истина, че аз заминавам , а той зарязва всичко“, обясни плановете си Мика. „Хората вече си купуват жълти вестници, за да си палят камините“, заяви Мика Стоичкова в предаването COOL...T по bTV. Ю „Смятаме да пътуваме и да се развиваме. Това, което ме радва е, че го харесаха заради самия него и качествата му. Не е истина, че аз заминавам , а той зарязва всичко“, обясни плановете си Мика.

Трактор блъсна работник в хасковския птицекомбинат

Пациентът е в съзнание, контактен, с няколко счупени

19-годишен почина след удар на АТВ в дърво

19-годишният Данаил Лазаров Велков почина днес следобяд, след като негов приятел, управляващ АТВ губи контрол над него и се удрят в дърво, съобщи "Балканец".   Инцидентът се разиграва в с. Новачене по черен път, който води до имението на кмета на общината. Шофьорът оцелява като по чудо, а момчето, което се е возило отзад се удря в главата. 19-годишният Данаил Лазаров Велков почина днес следобяд, след като негов приятел, управляващ АТВ губи контрол над него и се удрят в дърво, съобщи "Балканец". Инцидентът се разиграва в с. Новачене по черен път, който води до имението на кмета на общината. Шофьорът оцелява като по чудо, а момчето, което се е возило отзад се удря в главата.

Томислав Дончев може да води евролистата на ГЕРБ, посочи Борисов


Депутатът и бивш министър по еврофондовете Томислав Дончев може да води листата на ГЕРБ за престоящите през май избори за Европейски парламент. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов. Аргументът му - "важно е водачът да е дете на партията, да го обичат хората".

Той все пак се застрахова, че това все още е само вариант. Партията ще изчака номинациите на всички областни структури, след което Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере и ще обсъди листата.

Борисов...

"Славия" отново измъчи "Левски" за 2:2 на "Герена"


"Славия" отново се превърна в непреодолим съперник за "Левски" и измъчи сините за драматично 2:2 в гостуването си на стадион "Георги Аспарухов".

Възпитаниците на Милен Радуканов два пъти повеждаха в дербито от 24-ия кръг на А група, но домакините и двата пъти успяваха да изравнят.

Вратарят на белите Георги Петков не позволи на бившите си съотборници да вземат реванш за равенството от последния кръг на миналия шампионат, когато "Славия" отне титлата на "Левски" с 1:1 и я...

Юлия Тимошенко излезе от затвора

/КРОСС/ Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко е освободена от затвора на североизточния град Краков, съобщиха BBC и Reuters. Тимошенко е напуснала болницата, където излежаваше присъдата си, в инвалидна количка и е била откарана с черен джип, предадоха очевидци. По-рано се появиха някои противоречиви информации - говорителката на Тимошенко Наталия Лисова заяви, че тя е била освободена, но малко по-късно се самоопроверга, като посочи, че Тимошенко все още е в затвора. Припомняме, че на 30 април 2013 година Европейският съд по правата на човека в Страсбург обяви ареста на Юлия Тимошенко за незаконен. През 2011 г. Тимошенко бе осъдена на седем години затвора заради това, че като премиер на Украйна е подписала газово споразумение с Русия при условия, които са нанесли щети на нейната страна. Тя бе заподозряна също в съучастие в поръчителството на убийството на украински депутат. Тя отхвърли всички тези обвинения и обяви, че те са отмъщение на властта на Виктор Янукович, за да я отстрани от украинската политическа сцена. В затвора Юлия Тимошенко обяви триседмична гладна стачка в знак на протест на насилието, което по думите й било упражнено върху нея. През май 2012 г. тя бе прехвърлена в болница в Харков, за да бъде лекувана от дискова херния. Тогава Тимошенко обяви, че е подложена на непрекъснато видеонаблюдение, дори в тоалетната.  

Защо монахините не носят сутиени

Двама монаси говорят:
- Братко Иване, защо наказаха брат Петър?
- Хванахме го в килията с порнокасета и порносписания!
- Да, разбирам, но все пак сме християни - трябва да прощаваме грешките чужди.
- Е, как да го простим, като ги е откраднал от владиката!
Красива жена качва монахиня на стоп в лъскавата си кола. 
- Откъде имате този хубав авто Двама монаси говорят: - Братко Иване, защо наказаха брат Петър? - Хванахме го в килията с порнокасета и порносписания! - Да, разбирам, но все пак сме християни - трябва да прощаваме грешките чужди. - Е, как да го простим, като ги е откраднал от владиката! Красива жена качва монахиня на стоп в лъскавата си кола. - Откъде имате този хубав авто

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване