Асфалтово парче уби работник в Монтана

Асфалтово парче, паднало от кофата на багер, уби работник в Монтана.

Лихвите по кредитите за бизнеса ще продължат да падат

Лихвите по кредитите за бизнеса ще продължат да падат - това прогнозира в "Седмицата" на Дарик главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Димо Спасов. По думите му Банката за развитие разработва множество продукти, които ще са насочени към подпомагане на малкия и среден бизнес.

БНТ пуска филми в памет на Джоко Росич и Веселин Бранев


Държавната телевизия обяви, че променя програмата си в събота и неделя, за да почете паметта на актьора Джоко Росич и режисьора Веселин Бранев. 

Тази вечер от 21. 30ч.  БНТ 1 и БНТ Свят ще излъчат филма "Съдията" с участието на големия Джоко Росич. Драмата от 1986-та година е дело на режисьора Пламен Масларов.

От 23.50ч. в неделя БНТ 1 ще повтори и броя на предаването "Нощни птици" с Искра Ангелова, в което актьорът е гост.

В неделя БНТ 2 ще завърти...

Началникът на Генщаба: Армията на Украйна няма да се замесва в конфликта


Новият началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна адмирал Юрий Илин заяви, че няма да издава престъпни заповеди. 

Аримята няма да се замесват във вътрешнополитически конфликт, цитира думите му агенция "Интерфакс".

"Въоръжените сили са верни на конституционния си дълг и не могат да бъдат въвлечени във вътрешнополитически конфликт. Ръководството на армията ще действа изключително в съответствие с изискванията на действащото законодателство. Личният състав се...

Левски се издъни срещу Славия, Божинов разочарова

"Сините" стигнаха само до равенството 2:2 срещу "белите" на "Герена"

    


Асфалт падна върху работник и го уби

Трудова злополука е станала по време на изкопни работи по водния цикъл на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Част от товара на кофата на багер - асфалтово парче, е паднало върху намиращия се в изкоп работник и го е ударило тежко.
Пострадалият 29-годишен мъж е откаран в болница, където е починал. Трудова злополука е станала по време на изкопни работи по водния цикъл на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Част от товара на кофата на багер - асфалтово парче, е паднало върху намиращия се в изкоп работник и го е ударило тежко. Пострадалият 29-годишен мъж е откаран в болница, където е починал.

До края на годината ще бъде изготвена Националната аптечна карта

/КРОСС/ До края на годината ще бъде изготвена Националната аптечна карта, за да се подобри достъпът до аптеки в редица области у нас, обявиха пред Bulgaria On Air от Българския фармацевтичен съюз. В 39 общини в страната няма нито една аптека, сключила договор със Здравната каса, което около 15% от всички общини в странта. В 11 областни града пък липсват денонощни аптеки. Според европейските стандарти пациентите трябва да имат достъп до аптека в рамките на 20 км от населеното място. На разстояние най-много от около 30 км би следвало да се намират денонощните аптеки, като пътят до тях да е на не повече от 20-30 минути път.У нас ситуацията е по-различна. Недостиг на аптеки има в Североизточна България, Източните Родопи и Северозападна България. За да бъде работеща една аптека, трябва да обслужва минимум 1 200 пациенти. От друга страна, 94% територията на България е съставена от малки населени места с жители до 5000 души. Подготвяната аптечната карта ще покаже къде аптеки липсват. Фармацевтите одобряват идеята. Една аптека на село струва между 30-40 хиляди лева първоначална инвестиция, която включва ремонт и наем на помещение, персонал, сключени договори с доставчици на лекарства. От БФС смятат, че трябва да има стимули за фармацевтите, за да работят в малки градове и села. Здравното министерство приема с охота идеята за аптечна карта. Предвижда се тя да залегне в здравната стратегия до 2020. През тази година се очаква и пилотно въвеждане на електронната рецепта.  

Спасиха кубинец, опитал се да стигне до САЩ със сърф

Кубинец, опитал да прекоси със сърф Флоридския пролив, за да стигне до САЩ. Той бе спасен след прекарани четири дни в открито море, съобщи американската брегова охрана, цитирана от „Ройтерс”.
Мъжът е един от трима души, които напуснали Куба във вторник. Само един от тях успял да стигне до Флорида без помощ. Кубинец, опитал да прекоси със сърф Флоридския пролив, за да стигне до САЩ. Той бе спасен след прекарани четири дни в открито море, съобщи американската брегова охрана, цитирана от „Ройтерс”. Мъжът е един от трима души, които напуснали Куба във вторник. Само един от тях успял да стигне до Флорида без помощ.

Греков: Към нашите земеделски производители има засилен интерес

Убеден съм, че нашите земеделски производители в някои отношения изпреварват европейските, но затворени в тясното българско пространство, те не могат да бъдат видени и чути. Това каза за „Фокус” проф. Димитър Греков, министър на земеделието и храните, по повод българското представяне на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж. Убеден съм, че нашите земеделски производители в някои отношения изпреварват европейските, но затворени в тясното българско пространство, те не могат да бъдат видени и чути. Това каза за „Фокус” проф. Димитър Греков, министър на земеделието и храните, по повод българското представяне на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

Политолог: "Атака" е бебето на Сатаната

/КРОСС/ "Атака" е бебето на Сатаната, това заяви в студиото на предаването "Пряка демокрация" по TV7 политологът Антон Тодоров. "Няма такова животно, в случая партия, което от опашката към главата да е русофил, а наобратно - националист", допълни още той. Изявлението на политолога беше във връзка с темата за българския национализъм и превръща ли се той в буре с барут в последно време. Тодоров допълни, че ВМРО е сред най-показалите се като фалшиви патриотични партии, тъй като има не един пример за влизането й в коалиция с ДПС. Националистът Боян Расате пък заяви, че у нас "задкулисните играчи са големите партии, на които служат по-малките лилипути, наричащи себе си националисти". Според Расате, бурето с барут го палят онези, които ограбиха икономиката и накараха хиляди българи да напуснат страната още преди години.  

Варна представи в Равена кандидатурата си за Европейска столица на културата

Варна представи чрез онлайн връзка кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2019 г. на форум в италианския град Равена, който се проведе днес – 22-ри февруари. На срещата бяха презентирани проекти на всеки един от градовете -кандидати за престижната номинация и бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на културата, съобщиха от пресцентъра на общината за Moreto.

Mишо Шамара с операции на очите

Варненският рапър Мишо Шамара, споделя със своите фенове във социалната мрежа Фейсбук, че е претърпял серия от операции на очите.

Варненският рапър Мишо Шамара, споделя със своите фенове във социалната мрежа Фейсбук, че е претърпял серия от операции на очите. "Sled nqkolko operacii. Ama se nadqvam teq dni da vijdam kato orel hahah basi", пише Мишо под снимка на която се вижда, че е с очила за възстановяване. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 д

Волен затрупа парламента с проектозакони

Депутатите от „Атака“ поискаха революционни промени в основни закони. Тази седмица Волен Сидеров и хората му са внесли в парламента поправки на 6 закона.

Върховната Рада отстрани Янукович, назначи президентски избори на 25 май 2014 г.

Виктор Янукович се намира в Харков, където се очакваше да подпише приетите вчера от Върховната Рада закони. „Президентът е в Харков на работно посещение, той кацна там вчера. Днес той ще се...

Божидар Димитров: Атака не са националисти - те са ксенофоби и расисти

 „Ръководството на ДПС е набило канчето на Хафъзов. Партията с това се справя добре - сдържа екстремизма. В резултат на моите исторически изследвания смятам, че етническо напрежение...

Атака, БСП и ГЕРБ образуваха едно парадоксално, антиевропейско мнозинство, заяви Местан

"Въпреки предварителния ми ангажимент, че пред Вас ще бъда пределно искрен - по отношние на охраната ми няма да мога да бъде полезен, тъй като това не е мое решение. Бях поканен от директора на Н...

Загина работник по водния цикъл на Монтана

Трудова злополука е станала по време на изкопни работи по водния цикъл на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Част от товара на кофата на багер - асфалтово парче, е паднало върху намиращия се в изкоп работник и го е ударило тежко.

Янукович: Това е нацистки преврат, парламентът е нелегитимен


Президентът Виктор Янукович е заявил, че в страната се извършва държавен преврат, съобщи руската агенция "Интерфакс". 

Тя цитира думите му от интервю за украинска телевизионна станция, че "Събитията в нашата страна, които целият свят гледа, са пример за държавен преврат".

Според него ситуацията напомня на идването на власт на нацистите в Германия през 30-те години. Няма да подам оставка и няма да напускам Украйна, заявил още той.

Решенията, които взима...

Юлия Тимошенко излезе на свобода

Лидерът на опозицията тръгва от Харков към Киев

    


Камелия хвали Преслава

Приятелството между Камелия и Преслава набира все по-голяма скорост.

Анализ: Икономиката отбеляза ръст в края на 2013 г.

Българската икономиката е успяла отново да засили своя растеж през последното тримесечие на 2013 година, ако се съди от публикуваната преди дни...

Облачно и с дъжд в неделя

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Не се очакват значителни валежи. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, в Източна България до умерен, съобщи "Фокус".
Минимални температури между 3° и 8°, максимални между 6° и 11°, в София около 8°. През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Не се очакват значителни валежи. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, в Източна България до умерен, съобщи "Фокус". Минимални температури между 3° и 8°, максимални между 6° и 11°, в София около 8°.

Смолян отбелязва Международния ден на скаутите

В България скаутското движение започва през 1911 година

Кубинец се опита да стигне до САЩ със сърф

Кубинец, опитал да прекоси със сърф Флоридския пролив, за да стигне до САЩ. Той бе спасен след прекарани четири дни в открито море, съобщи американската брегова охрана, цитирана от „Ройтерс”.
Мъжът е един от трима души, които напуснали Куба във вторник. Само един от тях успял да стигне до Флорида без помощ. Кубинец, опитал да прекоси със сърф Флоридския пролив, за да стигне до САЩ. Той бе спасен след прекарани четири дни в открито море, съобщи американската брегова охрана, цитирана от „Ройтерс”. Мъжът е един от трима души, които напуснали Куба във вторник. Само един от тях успял да стигне до Флорида без помощ.

Столичният и пловдивският "Локомотив" започнаха с победи


Футболистите "Локомотив" (София) разгромиха "Нефтохимик" с 5:0 в първия си мач от пролетния дял на А група.

Столичани стигнаха до успеха без контузения си напаадател Маркиньос и събраха 28 точки и вече са на девето място преди края на 24-ия кръг.

"Локомотив" пое инициативата от самото начало на срещата и атаките към вратаря на гостите Динко Георгиев бяха една след друга. Потъналите във финансови проблеми бургазлии рядко поглеждаха напред, а най-доброто положение пропусна...

Утре ще е облачно с превалявания от дъжд и максимални температури между 6° и 11°

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Не се очакват значителни валежи. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, в Източна България до умерен.

Почина сценаристът и писател Веселин Бранев

Името му на голям творец остава завинаги в класиката на българското кино от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на XX век с незабравимите филми като "Най-дългата нощ", "Апостолите", "Хотел "Централ", "Убийства", "Разводи, разводи" и други

Облаци и дъжд в неделя, температурите падат

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Не се очакват значителни валежи. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, в Източна България до умерен.
Минимални температури между 3° и 8°, максимални между 6° и 11°, в София около 8°. През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно и главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Не се очакват значителни валежи. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, в Източна България до умерен. Минимални температури между 3° и 8°, максимални между 6° и 11°, в София около 8°.

Как млада България остана без сенат

Първата българска конституция - Търновската, е приета с не по-малко бурни дебати, отколкото тези, които наблюдаваме днес в парламента. На 10 февруари 1879 г. в старопрестолния град се събират членовете на Учредителното събрание на Княжество България. В неговия състав влизат 229 души, от които най-голямата част - 117, са депутати по право. Първата българска конституция - Търновската, е приета с не по-малко бурни дебати, отколкото тези, които наблюдаваме днес в парламента. На 10 февруари 1879 г. в старопрестолния град се събират членовете на Учредителното събрание на Княжество България. В неговия състав влизат 229 души, от които най-голямата част - 117, са депутати по право.

Ясна е програмата за квалификациите на националите за Евро 2016

Президентът на БФС Борислав Михайлов замина за Нион, където в неделя ще се тегли жребият за квалификациите за европейското първенство във Франция след 2 г. Той тръгна по-рано, тъй като ще участва в среща на Изпълкома на УЕФА, на който е член.

В събота към Нион потеглят вицепрезидентът Йордан Лечков, селекционерът на националния отбор Любослав Президентът на БФС Борислав Михайлов замина за Нион, където в неделя ще се тегли жребият за квалификациите за европейското първенство във Франция след 2 г. Той тръгна по-рано, тъй като ще участва в среща на Изпълкома на УЕФА, на който е член. В събота към Нион потеглят вицепрезидентът Йордан Лечков, селекционерът на националния отбор Любослав

Мъж е загинал при трудова злополука в Монтана

От Областната инспекция по труда в Монтана съобщиха, че загиналият работник е имал трудов договор и е бил нает за общ работник

Потребителската такса при лекар - задължителна за всички

Предложението на лекарския съюз е с цел да се пресече излишното потребление на здравни услуги при личните лекари

    


"168 часа": Тодор Живков е брат на великия вожд Ким Ир Сен

Само двама студенти и трима преподаватели са отишли на обучение за по 1 месец в Северна Корея в последните 25 г. Дружбата с КНДР стана популярна и предизвика крайни полемики покрай преподписването на споразумението за сътрудничество между двете страни в областта на науката, образованието и културата. Само двама студенти и трима преподаватели са отишли на обучение за по 1 месец в Северна Корея в последните 25 г. Дружбата с КНДР стана популярна и предизвика крайни полемики покрай преподписването на споразумението за сътрудничество между двете страни в областта на науката, образованието и културата.

Янукович не възнамерява да подава оставка

 В изявление, предавано по рускоговоряща регионална телевизия, украинският президент Виктор Янукович обяви, че не възнамерява да подава оставка. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм ...

Илияна Йотова: Плевнелиев ще наложи вето върху новия изборен кодекс

Евродепутатът Илияна Йотова прогнозира в Плевен, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху новия изборен кодекс. Според нея, държавният глава трябва да прояви политическо мъжество в тази си...

Русия полудя, златото е за мъжката щафета на домакините в биатлона

Предпоследният ден на Олимпиадата в Сочи донесе изключителна радост за домакините от Русия. Тяхната мъжка щафета изми срама на хокейния отбор и завоюва златния медал след невероятно състезание и борба...

Стефан Генов: Не очаквах такъв успех

Стефан Генов остана доволен от победата на Локомотив над Нефтохимик с 5:0. По този начин "железничарите" загряха по най-добрия начин за столичното дерби с Левски в следващия кръг. "Зако...

Предсрочни президентски избори в Украйна на 25 май

На 25 май в Украйна ще се проведат предсрочни избори за президент, съобщава РИА Новости. Постановление за предсрочните избори бе утвърдено днес от Върховната Рада на Украйна. В него се казва, че тъй...

Левски със силен трансфер - взе Брандън Хийт

Мъжкият Левски и гардът Брандън Хийт се договориха и американецът ще бъде част от тима на "сините" в следващите година и половина. Един от най-добрите играчи в българския шампионат през посл...

Хасково би Етър с 3:1

 

„Хасково”  победи в последна контрола „Етър” Велико Търново с 3:1.

Капитанът на домакините Недялко Хубенов откри резултата в 10 минута. Шест минути по-късно “болярите” изравниха  резултата с попадение на Мартин Николов за 1:1.

 

 

 

В края на първото полувремето Недялко Хубенов отбеляза гол – 2:1.

През второто полувреме за домакините пропусна Влади Узунов.

Така резултатът стигна до 3:1  след удара на влезлият през второто полувреме Вълчан Чанев.

Следващият мач за Хасково е с Раковски при първенството на “Б” група на 1 март.

Фондацията - глътка въздух за българската песен

Славчо от Б.Т.Р. за бъдещето на супергрупата

    


Samsung ще представи два нови часовника Galaxy Gear /снимка/

/КРОСС/ Според популярния Twitter акаунт @evleaks в понеделник, когато е събитието на Samsung, южнокорейската компания ще представи два умни часовник Galaxy Gear, заедно с дългоочаквания смартфон Galaxy S5. Изглежда, че корпорацията е решила да заложи на два модела часовник - Galaxy Gear 2 и Galaxy Gear 2 Neo, които на външен вид приличат на вече познатия Galaxy Gear. Очаква се "Neo" версията да е на по-достъпна цена. Забелязва се липсата на видимите винтове върху лицевата част на Galaxy Gear, но за сметка на това отпред е поставен хардуерен бутон. Отделно от това се забелязва и вградена камера, поставена върху корпуса на устройството.    

Конкурс отличи най-артистично изработени мартеници във варненския район „Приморски”

Осмото издание на конкурса за най-артистично изработени мартеници в район „Приморски” обяви победителите със сръчни ръце от варненските училища СОУ „Св. Климент Охридски”, СОУПЧЕ „А. С. Пушкин”, ОУ „Г.С. Раковски”, ОУ „Стефан Караджа”, ОУ „Антон Страшимиров” и ОУ „Захари Стоянов”.

Почина режисьорът Веселин Бранев


На 81 години почина българският киносценарист, режисьор и писател Веселин Бранев. Тъжната вест съобщи Съюза на филмовите дейци в събота сутрин.

От седем години (1997 г.) Бранев живее в Канада, където е и починал преди ден – вечерта на 21 февруари 2014 г. Роден е на 28 април 1932 г., а от 1997 година живее в Канада при сина си.
  "Има един доста прост, но малко употребяван от българските кинематографисти механизъм, когато монтираш филма, си представяй, че пред екрана седят...

Източна Украйна се отцепва "до възстановяване на реда"


Лидерите на руски говорящите райони  в Източна Украйна обявиха, че поемат контрола над тази част от територията на страната "до възстановяване на конституционния и правовия ред".

Лоялните на президента Виктор Янукович местни ръководители се събраха в Харков - на около час път от руската граница - поставиха под въпрос легитимността на националния парламент в Киев.

През последните 24 часа Върховната Рада прие поредица от решения, в които върна старата конституция от 2004г.,...

Пореден обир на банкомат в София

56 хил. лв. бяха откраднати снощи от столичен банкомат, намиращ се в супермаркет в кв. „Банишора”. Само за последната седмица това е трети обир на банкомат в София.

Жена се влюби в митрополит Николай и му предложи брак

/КРОСС/ Влюбена икономистка предложи брак на митрополит Николай. Румяна Демирева иска да покаже пред всички, че не се срамува да покаже любовта си към владиката. Жената е със средно образование, разведена, с двама сина. Тя разпространи наскоро любовно писмо до пловдивския митрополит без да се страхува от публичния показ на своите чувства, съобщи Дарик радио. „Това е една дълбока моя изповед и искам всички да знаят за любовта ми, тъй като си бях обещала, че ако някога се влюбя истински, всички ще го разберат", заяви пред журналисти Демирева. По думите й, любовта е необяснима и нелогична. Тя се дразни на тези, които казват, че митрополитът е гей и е готова да покаже, че това не е така, в случай, че той се съгласи. „Виждам, че той явно е прочел писмото и беше много критичен, когато му поисках благословия, но има право да постъпва така, както и аз имам право всички да знаят за моята любов", заяви жената.  

Бизнесът недоволен от образованието на младите

Трябва да се комбинира ученето в училище с практическо обучение във фирма.

Обраха банкомат в "Банишора"

Пореден обир на банкомат беше извършен снощи в столицата. Той се намира в магазин за хранителни стоки в квартал "Банишора", съобщи Нова телевизия.

"Мудис" повиши с една степен кредитния рейтинг на Испания

Международната рейтингова агенция Мудис (Moody's) повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Испания от "Baa3" на "Baa2" с положителна прогноза, предаде Би Би Си. По мнение на "Мудис" икономическите реформи в Испания са преминали достатъчно успешно и страната има потенциал за по-нататъшен ръст на икономиката. В края на миналата година  - въз основа на признаците за подобряване на икономиката и финансовата система на Испания, "Мудис" промени прогнозата за рейтинга на страната от негативна на стабилна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване