Бареков: Пътят на Скопие към ЕС минава през българското мнозинство в Македония

С икономически растеж и с избирането на ново правителство, начело на което да застана аз, ще върнем българите у дома. Това обяви пред радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията.
Той е категоричен, че няма друга рецепта, С икономически растеж и с избирането на ново правителство, начело на което да застана аз, ще върнем българите у дома. Това обяви пред радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията. Той е категоричен, че няма друга рецепта,

ВЕЖДИ РАШИДОВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИК С ТВОРБИ В ПРОЧУТИЯ ВЕНЕЦИАНСКИ МУЗЕЙ АРСЕНАЛ

 

Вежди Рашидов  получи ново голямо международно признание, след като от днес прочутият държавен музеен комплекс Арсенал във Венеция притежава две негови скулптури. Те се наричат „Ритуал - 1“ и „Ритуал - 2“ и бяха показани за първи път през февруари  2014 г. на Международната изложба за съвременно изкуство във Венеция CALL`ART, където Рашидов получи престижната Награда на критиката.

Вежди Рашидов е първият български творец, чиито творби стават притежание на Арсенала във Венеция. Досега в този музеен фонд нямаше българско присъствие. Новото италианско признание за Вежди Рашидов идва само година след като негова творба стана притежание на Галерия Уфици във Флоренция,  припомнят художествени критици от Венеция.

„За нас е чест да имаме скулптури на един толкова талантлив творец със световна слава“ – с тези думи Гулиелмо Вилгелмо, директор на Арсенала,  посрещна Вежди Рашидов във Венеция. На специална церемония г-н Вилгелмо връчи на Рашидов почетния медал на музея. Малко по-късно Вежди Рашидов бе удостоен и с почетния Кехлибарен знак на общината във Венеция.

На церемонията във Венеция бе официално представен и каталогът на изложбата CALL`ART, където на девет страници подробно се разказва за творчеството на Вежди Рашидов и неговите десетки самостоятелни изложби по света и международни награди. Известните италиански художници Джорджо Целиберти, Адриано Пино, Джорджо Константино, артистичният директор на CALL`ART Габриеле Ромео, писателят Силвано Госпарини, който е автор на най-дългата книга-дипляна в света, както и други изтъкнати интелектуалци лично поздравиха Вежди Рашидов за новото признание, което получи във Венеция.

По- късно маестро Джорджо Целиберти – един от десетте най-изявени съвременни италиански творци, покани Вежди Рашидов в ателието си в близкия град Удине и лично го разведе в своите работилници. Целиберти подари на българския си колега една особено ценна своя скулптура, като изтъкна, че цени много неговия талант.


Нови сблъсъци в оръжеен склад в Славянск

Поредни сблъсъци в украйнския град Славянск имаше днес след като неизвестни лица нападнаха оръжеен склад на проруските активисти , които вече близо две седмици дръжат под контрол Донецка област. РИА Новости съобщава, че народното опълчение на Славянск от проруски активисти е задържало двама офицери от спецчастите „Алфа” на Съвета за сигурност на Украйна (СБУ), вероятно изпратени в Горловка за провеждане на спецоперация. Междувременно стана ясно за нов случай на изчезнал репортер в Славянск. Делегация на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигна в Източна Украйна, за да преговаря за освобождаването на задържаните в Славянск военни наблюдатели. Един от тях спешно се нуждае от медицинска помощ, обяви Службата за сигурност в Киев. Според нейни представители задържането на наблюдателите е било планирано и координирано от руски гражданин - член на руските спецчасти. Проруските сепаратисти в Славянск са готови да разменят военните наблюдатели срещу "свои съратници, арестувани от украинските власти", заяви пред Ройтерс лидерът им Вячеслав Пономарьов. Проруски сепаратисти в Украйна задържаха 13 наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Задържаните са наблюдатели от мисията на ОССЕ, пристигнала в Украйна за президентските избори, които ще се състоят на 25 май.

Кола спука гума в Кресненското дефиле, блъска се в камъни

Лек автомобил е катастрофирал на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи Фокус.
Инцидентът е станал тази сутрин около 9:50 часа. Колата е спукала гума и се е разбила в скали край пътя след каскада в Кресненското дефиле. Водачът не е пострадал.
Лекият автомобил навлязъл в първия десен завой в дефилето, Лек автомобил е катастрофирал на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи Фокус. Инцидентът е станал тази сутрин около 9:50 часа. Колата е спукала гума и се е разбила в скали край пътя след каскада в Кресненското дефиле. Водачът не е пострадал. Лекият автомобил навлязъл в първия десен завой в дефилето,

Бареков и Борисов влязоха в схватка още на старта

Бойко Борисов обяви, че не иска да слиза на нивото на евродепутат, а Николай Бареков го обвини, че обижда европейските институции. Борисов се превърна в спукан мехур, защото подцени социалната политика", каза още лидерът на ББЦ.

Каскада в Кресненското дефиле: Кола спука гума, блъска се в камъни

Лек автомобил е катастрофирал на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи Фокус.
Инцидентът е станал тази сутрин около 9:50 часа. Колата е спукала гума и се е разбила в скали край пътя след каскада в Кресненското дефиле. Водачът не е пострадал.
Лекият автомобил навлязъл в първия десен завой в дефилето, Лек автомобил е катастрофирал на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи Фокус. Инцидентът е станал тази сутрин около 9:50 часа. Колата е спукала гума и се е разбила в скали край пътя след каскада в Кресненското дефиле. Водачът не е пострадал. Лекият автомобил навлязъл в първия десен завой в дефилето,

Парфюмът, нанесен върху влажна кожа, има по-силно ухание и издържа цял ден

Тери Ричардсън - американски фотограф, популярен с изключително предизвикателните си снимки, е обвинен в сексуален тормоз от моделите, с които работи. Ето тогава големи модни брандове и няколко списания спират да контактуват с него, а младата Майли Сайръс го наема да режисира видеото към песента  Wrecking Ball. Част от кадрите показват талантливата Тери Ричардсън - американски фотограф, популярен с изключително предизвикателните си снимки, е обвинен в сексуален тормоз от моделите, с които работи. Ето тогава големи модни брандове и няколко списания спират да контактуват с него, а младата Майли Сайръс го наема да режисира видеото към песента Wrecking Ball. Част от кадрите показват талантливата

Има арестуван за двойното убийство в Джебел

Има арестуван за двойното убийство в Джебел, съобщават от полицията. В събота 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря бяха намерени убити в апартамент в града. Според съобщението на полицията за 72 часа с прокурорско постановление е задържан 18-годишният М.

Дора Янкова: В Смолянско ще бъдат построени модерни пунктове за изкупуване на мляко

Смолянска област е включена в пилотен проект за изграждане на модерни млекопунктове, с което ще се покрият санитарните изисквания за продаване на сурово мляко. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе среща със зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, с когото обсъдиха инициативата. Смолянска област е включена в пилотен проект за изграждане на модерни млекопунктове, с което ще се покрият санитарните изисквания за продаване на сурово мляко. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе среща със зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, с когото обсъдиха инициативата.

Григор Димитров излиза за първата си титла на клей в 15.00 часа


Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу миналогодишния шампион Лукаш Росол във финала на турнира от сериите АТП250 в Букурещ днес от 15.00 часа.

Хасковлията преследва първата си титла на червени кортове в първия турнир в своята кариера, в който е поставен под номер 1 в основната схема.

Той стигна до сблъсъка за трофея, след като неговият съперник на полуфиналите Гаел Монфис се отказа при резултат 1:5 в първия сет заради контузия.

Днес...

Войната за климата е съвсем буквална

/КРОСС/ Междуправителствената експертна група по климатичните промени към ООН завърши поредица от фундаментални доклади, хроникиращи промяната в общоприетите научни познания за тях. Както вече ви съобщихме преди, ето накратко какво установи организацията: ако продължим по досегашния начин, климатичните промени може да представляват необратим, екзистенциален риск за цивилизацията такава, каквато я познаваме - но все още можем да поправим това, ако решим да работим заедно. Като допълнение към призива към сътрудничество, докладите разкриват и притеснителна нова тенденции - климатичните промени вече дестабилизират нации и водят до войни. Тези изводи бяха изтъкнати в новата документална поредица за измененията на климата Years of Living Dangerously. В първия епизод журналистът от New York Times Томас Фридман замина за Сирия, за да разследва как продължителната суша е допринесла за въоръжения конфликт. Климатичните промени са обсъждани като "усилващ заплахата фактор" за скорошните конфликти в Дарфур, Тунис, Египет, както и в бъдещи конфликти. Измененията утежняват разделението между богатите и бедните, засягайки най-сериозно ниските слоеве на обществото. Те повишават цените на храните и предизвикват мега-катастрофи, генерирайки бежански вълни и подлагайки на изпитание устойчивостта на правителствата

Джордж Клуни се сгоди

Джордж Клуни се сгоди за приятелката си, британската адвокатка Амал Аламудин, съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС като цитират сп. "Пийпъл". "Джордж и Амал се стараят да не привличат вним...

Борисов: Станишев е некомпетентен, Орешарски е нула експерт

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото. Обещавам ви, че този (Сергей Станишев - бел. ред.) ще го побеждаваме докато е лидер на БСП, защото той лъже, ...

Иракско въздушно нападение срещу конвой на джихадисти в Сирия

Иракската армия извърши днес удар срещу джихадистки конвой в Сирия, опитал да се приближи до границата на Ирак. Убити са поне осем души, съобщи иракското министерство на вътрешните работи.

Над 50 колоездачи от Перник почетоха паметта на убитата велосипедистка Кристина Даниелова с масов велопоход

През вчерашния ден над 50 колоездачи от Перник се събраха на масов велопоход в памет на убитата преди година велосипедистка Кристина Даниелова.

На 26 април се навърши година след трагедията разиграла се на вътрешноградската магистрала. В пагубната нощ 28-годишният Павел Иванов лети пиян с "Голф"-а си в завоя при "Шел" с над 100 км. в час. Колата му поднася и той бута ученичката Кристина, която в този момент била на платното за движение, до...

Продължава

Black Sabbath или Deep Purple - рок до последен дъх!

Всеки фен на рока няма как поне веднъж да не се е запитал - Blaсk Sabbath или Deep Purple? Paranoid или Smoke on The Water? Ози Озбърн или Йън Гилън? Томи Айоми или Ричи Блекмор?
Миналата година групите титани на твърдия рок, които заедно наближават смразяващ юбилей - 5 десетилетия на сцена, извадиха поредните си маркови албуми. Ако издържат поотд Всеки фен на рока няма как поне веднъж да не се е запитал - Blaсk Sabbath или Deep Purple? Paranoid или Smoke on The Water? Ози Озбърн или Йън Гилън? Томи Айоми или Ричи Блекмор? Миналата година групите титани на твърдия рок, които заедно наближават смразяващ юбилей - 5 десетилетия на сцена, извадиха поредните си маркови албуми. Ако издържат поотд

Дора Янкова: В Смолянско ще бъдат построени модерни пунктове за изкупуване на мляко

Смолянска област е включена в пилотен проект за изграждане на модерни млекопунктове, с което ще се покрият санитарните изисквания за продаване на сурово мляко. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе среща със зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, с когото обсъдиха инициативата. Смолянска област е включена в пилотен проект за изграждане на модерни млекопунктове, с което ще се покрият санитарните изисквания за продаване на сурово мляко. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе среща със зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, с когото обсъдиха инициативата.

"Българският папа" и папа Йоан Павел II - светци

Житията на двамата нови светии са белязани от тесните им връзки и искреното им приятелство с България

Абас: Холокостът е най-отвратителното престъпление

/КРОСС/ В свое изявление президентът на Палестина Махмуд Абас определи Холокоста като "най-отвратителното престъпление на съвременността", предаде Франс прес. Абас изрази съчувствие към семействата на загиналите по време на Холокоста евреи. Същеврменно днес от 18.30 ч. в Централната софийска синагога, ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се проведе церемония за отбелязване на Деня на Холокоста - Йом Ашоа. Събитието се организира от Посолството на Държавата Израел, Организацията на евреите в България „Шалом", Централния израелтянски духовен съвет и Полския културен институт.  

Ученик е арестуван за двойното убийство в Джебел


Мъж на 18 години е задържан тази нощ за двойното убийство в Джебел, съобщи пресцентърът на Окръжната дирекция на МВР в Кърджали.

Мъжът, чието име е обозначено с инициалите М.Ш. , е привлечен като обвиняем за умишленото умъртвяване на 24-годишната Джейлан и 7-годишната й дъщеря Джейда, извършено по особено жесток начин. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура в Кърджали.

Вчера телата на жената и детето бяха намерени в...

Варна ще се сдобие с ново пристанище

Новото пристанище във Варна ще бъде разположено на три парцела, които са публична държавна собственост. Ще бъдат изготвени и най-малко два идейни...

Ватикана обяви за светци папите Йоан Павел ІІ и Йоан ХХІІІ

Папа Франциск обяви за светци двама от своите предшественици – папа Йоан Павел ІІ и папа Йоан ХХІІІ, на историческа церемония на площад "Свети Петър" в Рим, предадоха световните агенции в неделя.  Специалната меса събра почти един милион поклонници, за които пространството на площада се оказа недостатъчно и хората стояха по водещия до там булевард и дори по мостовете на река Тибър, съобщи Ройтерс. Много от туристите бяха на площада 12 часа преди началото на церемонията и преспаха на открито.  Маса от хора заля улиците и съседните му места, стигна се до затваряне на част от метрото, което не можеше да поеме целият този поток от хора. Огромна част от вярващите проследиха церемонията в пряко предаване по радиото и телевизията. По интернет месата бе гледана от почти 2 млрд. души На безпрецедентната едновременна канонизация на двама от най-ярките лидери на Римо-католическата църква през ХХ век присъства и почетният папа Бенедикт ХVІ, който се отказа от Светия престол в края на февруари 2013 г. Затова и присъстващите обявиха сегашния 27 април за Деня на четиримата папи. 30-минутната тържествена церемония по канонизирането започна с химни, посветени на  Папа Йоан XXIII и на Папа Йоан Павел II , последвани от молитви и цитиране на техни  важни послания. Ритуалът продължи с три "петиции"  и след това  папа Франциск  произнесе тържествената формула за канонизиране, предаде БНР.  Пред олтара, украсен с рози от Еквадор, бяха изнесени мощите на двамата светци -  една от кръвта на Йоан Павел II, а другата - парче  от кожата на Йоан XXIII. Месата бе отслужена в присъствието на 150 кардинали, 1000 епископи, 6000 свещеници. Зрители на церемонията станаха 34-ма президенти, сред които и българският Росен Плевнелиев, премиери и короновани глави. Общи 122 официални делегации от цял свят се включиха в канонизацията. Сред богомолците на площада бе и българска група католици от Раковски, които развяха националния ни флаг. Решението канонизирането да е общо на католическия празник Божието милосърдие не е случайно, защото засяга две големи личности от близкото минало, свързани дълбоко не само със Светия престол, но и  със световната история, пословични със своята харизма и обичани от хората.

Дуалната система може да е реалност, уверена е Клисарова

МОН финансира стажа на ученици от Морската гимназия


Разширяват две детски градини във Варна, 131 нови места се отварят през май

Две нови разширения на детски градини ще бъдат открити през май, съобщи за Moreto.net кметът на Варна Иван Портних. Първата пристройка е към ОДЗ 11 „Детски свят“ в кв. Владислав Варненчик, където ще бъдат разкрити две нови групи – една за 30 деца, родени през 2010 г.

Папа Франциск обяви Йоан XXIII и Йоан Павел II за светци (галерия)

Папа Франциск провъзгласи папите Йоан XXIII и Йоан Павел II за светци на Римокатолическата църква на церемония на площад Папа Франциск провъзгласи папите Йоан XXIII и Йоан Павел II за светци на Римокатолическата църква на церемония на площад "Свети Петър" в Рим пред хиляди вярващи, предадoха световните агенции. Франциск прочете официалната прокламация по време на специалната меса, на която присъства и почетният папа Бенедикт.

Бъдещият смартфон на Google: Project Ara

Устройството ще може да бъде персонализирано от потребителите чрез разместването на отделните му панели


Предизборната кампания на Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" с мото "българите заслужаваме повече"

Днес от 15:30 часа Николай Бареков и Росен Петров ще се срещнат с пострадалите от потопа преди 2 години в с. Бисер. Срещата ще е преди моста в началото на селото, съобщиха от пресцентъра на партията.
От 17:00 часа Николай Бареков ще участва в награждаването на борците от турнира по мазни борби на ротондата пред Историческия музей в град Харманли. Днес от 15:30 часа Николай Бареков и Росен Петров ще се срещнат с пострадалите от потопа преди 2 години в с. Бисер. Срещата ще е преди моста в началото на селото, съобщиха от пресцентъра на партията. От 17:00 часа Николай Бареков ще участва в награждаването на борците от турнира по мазни борби на ротондата пред Историческия музей в град Харманли.

До няколко дни Apple ще представи обновените си версии на MacBook Air

/КРОСС/ Oще през следващата седмица американската компания Apple може да представи нови версии на 11-инчовия и на 13-инчовия MacBook Air, пише MacGeneration, позовавайки се на анонимни източници. На този етап не се знае абсолютно нищо за новите версии, но определено не се очаква корпорацията да заложи на Retina дисплей точно в тази актуализация. Предполага се, че ще се насладим на такъв тип екран през есента, когато се очакват новите модели на Apple.    

Предизборната кампания на Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" с мото "българите заслужаваме повече"

Днес от 15:30 часа Николай Бареков и Росен Петров ще се срещнат с пострадалите от потопа преди 2 години в с. Бисер. Срещата ще е преди моста в началото на селото, съобщиха от пресцентъра на партията.
От 17:00 часа Николай Бареков ще участва в награждаването на борците от турнира по мазни борби на ротондата пред Историческия музей в град Харманли. Днес от 15:30 часа Николай Бареков и Росен Петров ще се срещнат с пострадалите от потопа преди 2 години в с. Бисер. Срещата ще е преди моста в началото на селото, съобщиха от пресцентъра на партията. От 17:00 часа Николай Бареков ще участва в награждаването на борците от турнира по мазни борби на ротондата пред Историческия музей в град Харманли.

Каналджиите стояли зад сигналите на правозащитните организации за бежанците


"Имаме информация, че т.нар. каналджии, чийто бизнес с нелегални имигранти за милиони прекратихме, правят всичко възможно да въздействат на общественото мнение. Много е възможно те да са алармирали международните организации".

Така председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев коментира данните на международната правозащитна организация "Хюмън райтс уоч", че има редица случаи на насилие срещу имигранти на българската граница с Турция.

"Българската гранична...

Еколози: По-малко туристи, но да плащат повече

/КРОСС/ Остър спор по темата: "Пречат ли еколозите на развитието на България?", се развихри в последната част на днешния брой на предаването "Пуснете водата" по ТВ7. "Едва два процента в Пирин са застроени, съоръженията в планините са прекалено малко на фона на тези, с които разполагат съседните страни. Така туристите, които биха желали да почиват у нас, ходят в чужбина", заяви водещият. Срещу неговата теза се изправиха Свилен Овчаров от "Зелени адвокати", председателят на "Зелени Балкани" Тома Белев и блогърът Мария Кавлакова. Те заявиха, че пияните курортисти не могат да са устойчива стратегия за развитие на туризма. Въпросът е да идват по-малко туристи, но да плащат повече. Всеки иска да има природа, никой не идва на почивка само на бетон, заявиха природозащитниците. Според тях трябва да се промени стратегията и да се стимулира развитието на малките предприемачи, а не на големите инвеститори. "90% от Черноморието ни е бастисано, защо да не се запазят последните красиви места", каза Мария Кавлакова. Според нея трябва да се развива къмпинг туризмът. "В момента край морето има достатъчно бетон, който се използва много малко време. Тази туристическа база е запълнена едва 20%", каза Тома Белев. "Трябва да направим така, че сезонът да е по-дълъг. Сега има шест почивни дни и всички ще отидат в Гърция

С три изпита приключва изпитната кампания в СУ

/КРОСС/ Днес с изпити по химия, изобразително изкуство и музикален инструмент или пеене приключва първата кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение. Изпитите по химия и изобразително изкуство започнаха в 9 часа тази сутрин, а този по музикален инструмент/пеене започва в 14:00 часа. Писменият изпит по химия се състои от две части. Първата част е от 20 тестови задачи, включващи въпроси по неорганична и органична химия, с изборен отговор. Попълването на теста приключва един час след началото на изпита. Втората част включва 4 логически задачи (2 по неорганична химия и 2 по органична химия). Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа. Конкурсният изпит по изобразително изкуство се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки. В хода на събеседването се изясняват и интересите на кандидата по отношение на съвременния художествен живот. Кандидатът споделя своите впечатления и оценки от посетени изложби, галерии, музеи, според възможностите, с които разполага, за да се запознае с тях. Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на фактите. Кандидатът представя свои творби, избрани по лична преценка в оригинал

Ето най-новите светци - Българският папа и Йоан Павел II

На церемонията по канонизиране папа Франциск официално обяви Йоан XXIII и Йоан Павел II за светци.

Големите "сини" от 70-те години

През 70-те години на ХХ век “Левски” играеше под името “Левски-Спартак”, насилствено наложено от секретариата на БКП. Обединението на “Левски” и “Спартак” започна от 1 януари 1969 г. Естествено, както и при прекръстването на “Динамо” от 1949 г. не се скандира друго освен “Само “Левски”.
 Още през 1970 г. имаше страхотен тим, начело пак с Рудолф Ви През 70-те години на ХХ век “Левски” играеше под името “Левски-Спартак”, насилствено наложено от секретариата на БКП. Обединението на “Левски” и “Спартак” започна от 1 януари 1969 г. Естествено, както и при прекръстването на “Динамо” от 1949 г. не се скандира друго освен “Само “Левски”. Още през 1970 г. имаше страхотен тим, начело пак с Рудолф Ви

Яценюк: Русия предизвиква Украйна да започне война

Руската военна авиация е нарушила няколко пъти украинското въздушно пространство с единствената цел да накара Украйна да започне война. Това обяви украинският премиер Арсени Яценюк. Той вече на няколко пъти обвини Москва, че се стреми да започне Трета световна война.

Премиерът на Южна Корея подаде оставка заради трагедията с потъналия ферибот

Южнокорейският премиер Чхун Хон-вон подаде оставка заради реакцията на правителството след трагедията с потъналия на 16 април ферибот с ученици, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Джордж Клуни се сгоди за адвокатка

Актьорът и Амал Аламудин все още не са решили да сключат брак


Фейсбук се срина

Най-посещаваната социална мрежа фейсбук се срина. Повече от час хората виждат на екраните на компютрите си само бяло поле.
Причината за срива все още не ясна.
Около 12.30 функциите на фейсбук постепенно бяха Най-посещаваната социална мрежа фейсбук се срина. Повече от час хората виждат на екраните на компютрите си само бяло поле. Причината за срива все още не ясна. Около 12.30 функциите на фейсбук постепенно бяха

САЩ увеличават военното си присъствие във Филипините

/КРОСС/ САЩ и Филипините подписаха споразумение, което ще позволи по-голямо американско военно присъствие в страната, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на източник от филипинските власти. Очаква се документът да бъде подписан официално на 28 април в Манила по време на посещението на американския президент Барак Обама. Споразумението ще предостави на американските войници временен достъп до местни военни поделения, където те ще могат да разположат бойни самолети и кораби. Договорът е за 10 години. От 2002 г. във Филипините постоянно пристигат стотина американски военни, които подпомагат филипинските въоръжени сили чрез обучения за борба с тероризма. Филипинските граждани обаче не желаят повече американско присъствие на своя територия и доста често провеждат масови протести.    

Папа Франциск повъзгласи Йоан Павел II и Йоан XXIII за светци

Папа Франциск провъзгласи двама свои предшественици, Йоан Павел II и Йоан XXIII, за светци на Римокатолическата църква. Церемонията се проведе днес на площад "Свети Петър" в присъствието на стотици хиляди вярващи от целия свят.

Васил Василев - Зуека: Искам да пробвам "лошия" в киното

- Отново си баща. Честито! Какво е да си родител на 49 години?
- Страхотно е! Същото е като да си баща на 34, когато станах за първи път.
- Не е ли по-различно?
- Може би се чувствам по-уверен. Знам кое как се прави. Като при всяко второ дете. Иначе радостта е същата, на всичкото отгоре Стефан и Девина (дъщеря му от брака с Нина, б.р.) си - Отново си баща. Честито! Какво е да си родител на 49 години? - Страхотно е! Същото е като да си баща на 34, когато станах за първи път. - Не е ли по-различно? - Може би се чувствам по-уверен. Знам кое как се прави. Като при всяко второ дете. Иначе радостта е същата, на всичкото отгоре Стефан и Девина (дъщеря му от брака с Нина, б.р.) си

Фейсбук се срина

Най-посещаваната социална мрежа фейсбук се срина. Повече от час хората виждат на екраните на компютрите си само бяло поле.
Причината за срива все още не ясна.
Около 12.30 функциите на фейсбук постепенно бяха Най-посещаваната социална мрежа фейсбук се срина. Повече от час хората виждат на екраните на компютрите си само бяло поле. Причината за срива все още не ясна. Около 12.30 функциите на фейсбук постепенно бяха

Източват язовира край Винево, за да търсят изчезналото семейство

Днес започва контролираното източване на язовира край село Винево, като част от акцията по издирването на изчезналото семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от моста при пороя в нощта срещу петък, съобщи Дарик. Четиричленното семейство тръгнало от с. Винево към Кърджали около 22.30 ч. в четвъртък. В петък сутринта случаен минувач намерил в реката празната им и смачкана кола. Досега е открито единствено тялото на 54-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. В акцията по издирването на Мюмюн Мюмюн Хакиф, дъщеря му Ширин и 4-годишният й син Мерт са се включили екипи на пожарната, полицията, Гражданска защита и местни жители. Кметът на Винево Фикрет Исса заяви, че днес поне 200 души от селото и околните ще претърсват района на трагичния инцидент. След пороя водите на язовира са мътни и затова до момента не са влизали водолази. Претърсването с лодки вчера не даде резултат.

Mitsuoka се отказва от Осемглавия змей

Компанията пуска прощална версия на единствения си спортен модел

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване