Гонзо: На ЦСКА това ще им една от последните победи срещу мен

Треньорът Черно море Георги Иванов заяви след загубата на отбора си от ЦСКА, че „армейците“ може да се радват сега, защото това е бил последният им успех над отбор, в който е той. ...

С блок от конструктор и концерт на "Фондацията" РБ откри кампанията си

С огромен блок, изграден от парчета конструктор, и концерт на група "Фондацията" Реформаторският блок сложи начало на своята предизборна кампания. За разлика от откриването на другите партии, събитието на Реформаторите се проведе на открито - на площада пред Народния театър. Там бе изградена сцена, на която музикантите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански повдигнаха настроението на симпатизантите на Реформаторския блок. Началото на концерта бе в 15 ч., но още отпреди това мимове раздаваха покани на минувачите. Малко преди 16 ч. лидерите на Блока се появиха, за да сложат официалното начало на предизборната си кампания. Пред събралите се хора те представиха и листата, с която ще се явят на европейските избори. Политическите лица на Блока не успяха да присъстват от началото на концерта, тъй като в 15 ч. имаха среща с кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жал Клод Юнкер. След като откри предизборната кампания на ГЕРБ по-рано днес, Юнкер се срещна с кандидатите за евродепутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок и Синьо единство. На срещата бяха обсъдени общите приоритети на ЕНП.

Снимат и "Непобедимите" 4 у нас

Екшън звездата Стивън Сегал се очаква да дойде у нас през есента на тази година. Той ще участва в четвъртата част на поредицата „Непобедимите”.

Григор Димитров спечели в Букурещ третия си трофей

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели в неделя финала турнира по тенис на червени кортове в Букурещ и вдигна трети трофей в кариерата си след титлите си в Стокхолм и Аакапулко.   22-годишният хасковлия заработи 77 315 евро от наградния фонд на турнира от и близо 486 хиляди евро. Той прибави и 250 точки за световната ранглиста и в понеделник ще се изкачи с две места до 14-ото, изравнявайки рекордното си класиране.   Димитров за първи път в кариерата си беше поставен под номер 1 в надпревара на АТП и надви миналогодишния шампион Лукаш Росол (Чехия) със 7:6(2), 6:1 в продължила 80 минути игра.   Българинът стартира отлично мача с пробив за 2:0, но веднага след това загуби подаването си. При 6:5 той пропусна четири сетбола при сервис на Росол, но в последвалия тайбрек поведе с 6:1 точки и все пак с по-разнообразната си игра успя да вземе първата част в оспорвания сет.   Във втория сет Димитров беше безапелационен. Той отново проби рано, а след 2:1 спечели четири поредни гейма, а с това и мача.   Така той заслужи първа титла на клей, втора за сезона след успеха в Акапулко през март и общо трета в кариерата си.   След срещата Димитров отиде и прегърна майка си и баща си на трибуните и се поздрави с треньора си Роджър Рашийд.   "Лукаш, ти си страхотен тенисист и човек. Прощавай (че те победих). Благодаря на семейството си и на моя треньор. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха тук. По трибуните виждам много български знамена. Надявам се да се върна догодина, но сега първо ще се насладя на радостта от спечелването на трофея", заяви Димитров след награждаването.

Дейвид Камерън обяви, че ще забрани децата във Великобритания

/КРОСС/ В свой пост в социалната мрежа Twitter британският премиер Дейвид Камерън се възмути от наличието на педофили в страната, които обаче имат легален статут на учители и реално преподават. "Неприемливо е, че има вратичка, позволяваща педофили да обучават ученици, затова искам да защитя децата като ги направя незаконни", написа министър-председателят. Поради неправилна конструкция на фразата се появява двусмислие. Очевидно е, че Камерън иска да изкорени педофилията, а не децата, но начинът му на изказване разсмя интернет пространството. Потребител на Twitter дори попита дали има някаква възможност да се издаде лиценз за децата, за да не могат те да бъдат превърнати в незаконни създания.    

Проклятия в Джебел по задържания за двойното убийство

Приятелката на 18-годишния ученик Мерт, задържан за двойното убийство в Джебел, е написала гневно проклятие в профила му във Фейсбук, а градчето е настръхнало от шока и никой не желае да коментира на глас, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Плевнелиев: Европа трябва да отговори на политиката, която ни връща в XIX век

"Европа трябва да даде ясен отговор на политиката, която ни връща в XIX век и времето, когато Великите сили са вземали решения вместо малките държави." Такава позиция заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за германското радио „Дойчландфунк". Думите му са в отговор на въпрос за притесненията на България от украинската криза са израз на очакването за категорична позиция на Европейския съюз срещу агресията на Москва. „Загрижени сме за баланса в Черноморието. Загрижени сме във връзка с темата за Великите сили и периферията между тях", посочва българският президент и призовава в сегашната ситуация да се обърне внимание не само на Украйна, но и на цяла Югоизточна Европа. Той припомня, че България подкрепи „ясно и еднозначно” всички решения на Европейския съвет и на Европейския парламент. Плевнелиев посочва, че национализмът на Русия е очевиден и че анексирането на Крим е посегателство срещу основите на международноправната система. На въпрос дали България все пак не проявява разбиране към руската позиция за Украйна и за поведението й в Крим, Росен Плевнелиев подчертава, че украинският народ сам трябва да взема решения за бъдещето си и допълва, че политиката на дестабилизация е опасна. „Позитивната тенденция за мирно сътрудничество и икономическо развитие в региона може да бъде дестабилизирана”, прогнозира още българският държавен глава. Той споделя още, че в България тече дискусия за отношението към Русия и че понякога се пита дали някои политици от социалистическата партия наистина са разбрали, че България принадлежи към семейството на Европейския съюз. На въпрос дали радикалните партии в следващия Европейски парламент ще бъдат под влиянието на Москва Плевнелиев посочва, че ултранационалистите и десните популисти не са сигнализирали несъгласие с политиката на Русия, дори когато тя е нарушила международното право с анексирането на части от друга независима държава. Приоритетите на България трябва да бъдат енергийната независимост, енергийната ефективност и енергийната диверсификация, посочва президентът и допълва, че след газовата криза през 2008 г. България е започнала работа по изграждането на газови връзки с Румъния и Гърция. По отношение на продължилия повече от две десетилетия български преход и съмнителните резултати от него Плевнелиев изразява загриженост от скромните постижения през последните 25 години. „Ние не се намираме там, където искахме да бъдем. Затова съм загрижен. Може да се върнем назад заради кризата, която наблюдаваме в момента в Европа", споделя българският президент. Той споменава протестите в България от миналата година и подчертава колко е важно навреме да се обсъждат открито проблемите. „Често говоря по тези теми и то напълно съзнателно, защото, ако сме прекалено дипломатични и отлагаме всичко за следващото поколение, в бъдеще ни очаква огромна криза", казва Росен Плевнелиев.

Художници пресъздадоха в Поморие картината на реалността

Създадената преди четири месеца в Поморие Артистична група “7+” представи първата си изложба в Здравница “Санмарина”. Дванадесет автора от Бургас, Поморие и Несебър се обединиха около вечната тема – сънят на обществото. В експозицията, озаглавена “СЪНЯТ” са включени произведения извън картинното пространство, продукт на нови търсения чрез съвременни художествени форми – пластики, инсталации, колажи, текстове и мултимедия. Изявата е по повод Националната инициатива “Да почистим България за един ден”, а като предмет на изразно средство са използвани и рециклирани материали.

“СЪНЯТ” е изключително заинтригуващ новаторски проект, провокиращ към “събуждане” и осмисляне на “спящите” отговори, които търсим в живота наоколо, често без да подозираме, че се намират вътре в самите нас. Участниците в изложбата: Албена Попова, Анна Шипкова, Жоро Димитров, Ирена Иванова, Мария Алексиева, Мехмед Сали, Нели Тодорова, Николай Славов, Пепа Седларска, Рослава Джамбазова, София Василева и Янко Василев показаха своите представи за съня.

Сънят като вълшебство, друга реалност, театър – живот.

Със средствата на колажа, мултимедията, текстовете ние разгръщаме нашите идеи, всеки поотделно и всички заедно, за да пресъздадем картината на реалността, наречена от нас сън.

Животът е сън, творчеството – будност, която зове като утринен звън.

Понякога звъним по-тихо, понякога по-силно, защото сме творци – будилници; носим ритъма на движенията, процеса на ставането, завършеността на осъзнаването.

Ей приятели зората е близо!

Защо още спим?

Да се събудим!

Да се събудим!

Изложбата ще продължи до 26 май 2014 г. в Здравница “Санмарина”, гр.Поморие.

DSC01012

DSC01018

DSC01907

 

Видео: ПСЖ пропусна да грабне титлата след 1:1 със "Сошо"


Шампионът и лидер в Лига 1 "Пари Сен Жермен" пропиля възможността да защити предсрочно титлата си след равенство 1:1 в гостуването на "Сошо".

Така три кръга преди края столичани остават с 8 точки аванс пред втория "Монако", но могат да грабнат трофея пред домашна публика още на 7 май срещу "Рен".

ПСЖ откри резултата в 24-ата минута, когато Тиаго Мота изведе отлично Единсон Кавани. Уругваецът пое топката на гърди и с прецизен удар преодоля вратаря на домакините Йоан...

ПСЖ пропусна да грабне титлата след 1:1 със "Сошо"


Шампионът и лидер в Лига 1 "Пари Сен Жермен" пропиля възможността да защити предсрочно титлата си след равенство 1:1 в гостуването на "Сошо".

Така три кръга преди края столичани остават с 8 точки аванс пред втория "Монако", но могат да грабнат трофея пред домашна публика още на 7 май срещу "Рен".

ПСЖ откри резултата в 24-ата минута, когато Тиаго Мота изведе отлично Единсон Кавани. Уругваецът пое топката на гърди и с прецизен удар преодоля вратаря на домакините Йоан...

ПСЖ изпусна да грабне титлата след 1:1 със "Сошо"


Шампионът и лидер в Лига 1 "Пари Сен Жермен" пропиля възможността да защити предсрочно титлата си след равенство 1:1 в гостуването на "Сошо".

Така три кръга преди края столичани остават с 8 точки аванс пред втория "Монако", но могат да грабнат трофея пред домашна публика още на 4 май срещу "Рен".

Очаквайте подробности!



Правят паметник на Папа Йоан Павел II в Белене

/КРОСС/ В Белене ще бъде издигнат паметник на папа Йоан Павел Втори, който днес беше канонизиран за светец заедно с папа Йоан XXIII-ти. Монументът ще бъде в централната част на крайдунавския град, в района на новото кръгово кръстовище, което носи името на бившия глава на Римокатолическата църква, съобщи БНР. Идеята се зароди още миналата година по предложение на местната католическа общност. Избраното място е между улиците "България" и "Персина". "В момента се проучва кой е най-добрият вариант като материал да бъде направен паметникът. Ние искаме да направим, разбира се, нещо качествено. Така че, в близко време там ще има паметник на папа Йоан Павел Втори. Тепърва ще се решава как ще се осигури финансирането за изработването на идейния проект и изграждането на паметника. Инфраструктурата в района е напълно обновена, след като беше реализиран голям европроект за реставрация на античната крепост "Димум"",заяви кметът Момчил Спасов.  

Гришо пак смачка всички! Грабна титлата и в Букурещ!

Трети голям трофей в кариерата си завоюва българската звезда в тениса Григор Димитров. 22-годишният ни ас грабна титлата на турнира от сериите АТП 250 в Букурещ.

Хотелиери искат глоби за скачане през балкона

Държавата да въведе солидни глоби за скачането от балкони на хотели по морето, искат от съюза на собствениците в Слънчев бряг. Глобата да бъде най-малко 300 евро за нарушител и да влезе в сила още този сезон, настояват хотелиерите.

Алекс Алексиев откри предизборна кампания въпреки анулираната му регистрация от ЦИК

Алекс Алексиев откри предизборната си кампания въпреки решението на ЦИК да го отстрани като кандидат за депутат в Европейския парламент.
Той откри кампанията си в събота във Варна, съобщиха от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му.
Алекс Алексиев - син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и Алекс Алексиев откри предизборната си кампания въпреки решението на ЦИК да го отстрани като кандидат за депутат в Европейския парламент. Той откри кампанията си в събота във Варна, съобщиха от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му. Алекс Алексиев - син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и

Алекс Алексиев откри предизборна кампания, въпреки че ЦИК анулира регистрацията му

Алекс Алексиев откри предизборната си кампания въпреки решението на ЦИК да го отстрани като кандидат за депутат в Европейския парламент.
Той откри кампанията си в събота във Варна, съобщиха от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му.
Алекс Алексиев - син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и Алекс Алексиев откри предизборната си кампания въпреки решението на ЦИК да го отстрани като кандидат за депутат в Европейския парламент. Той откри кампанията си в събота във Варна, съобщиха от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му. Алекс Алексиев - син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и

Гуцанов: С новото пристанище Варна минава в нов етап на развитие

/КРОСС/ "С изграждането на новия порт Варна минава в нов етап на развитие." Това заяви народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов. „Такова мащабно обновяване на пристанище не се случва често. Това дава уникален шанс на Варна да премине на съвсем ново и далеч по-високо ниво на развитието си", подчерта той по време на презентацията на проект, представен от министъра на транспорта Данаил Папазов пред морския бранш. Срещата, която беше инициирана от Градския съвет на БСП-Варна, премина при огромен интерес от страна на специалистите, свързани с морето. По време на дискусията Гуцанов постави на едно ниво по стратегическо значение изграждането на газопровода „Южен поток" и мащабната реконструкция на варненските морски терминали. „Благодаря на морския бранш за усилията, които след дълги години труд и спънки, най-сетне ще дадат резултат", обърна се той към присъстващите. Според него е съвсем нормално най-големите проектантски бюра в Европа да проявяват активен интерес към процедурата за изграждане на новия варненски порт, която стартира следващата седмица. По време на работната среща, организирана от ГС на БСП-Варна, за възстановяването и развитието на морския бизнес, бяха обсъдени проблемите, по които правителството вече работи в това направление, законодателните инициативи, които е подготвило и най-важните проекти, които предстоят.  

Дилов-син: Да изправим копието с №28!

Виж клипът, с който Любен Дилов-син агитира за коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС и Гергьовден за вота на 25 май.

Григор Димитров спечели третата титла в кариерата си

Българският тенисист Григор Димитров спечели третата титла в кариерата си и първа на клей по време на турнира в Букурещ.

Гришо победи със 7:6 (2), 6:1 Лукаш Росол от Чехия, който не успя да защити титлата си от миналата година в румънската столица.

Това беше първи мач между Димитров и Росол и българският тенисист вече има предимство в баланса между двамата.

 

 

 

Лазаров: Дали сме повече жертви, отколкото конфликтът в Украйна

/КРОСС/ „С министър Йовчев излязохме и признахме, че битова престъпност у нас има. Набелязахме мерки и те функционират в момента. Има 13% спад на битовата престъпност от началото на година, но има проблеми с доверието. Очаквам да преодолеем това обаче", заяви в предаването на Карбовски Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР. Той бе категоричен, че МВР не дели хората на възрастни и на млади. „Всички проблеми са важни - в големите градове, в малките - навсякъде има проблеми. Не мога да деля хората на региони, реагираме навсякъде", каза още той. „Грешно е да се мисли, че ако се обадим на главния секретар, той ще осъди някого", добави Лазаров, наблягайки на факта, че има институции, които се занимават с проблемите. Той заяви, че в момента колегите му работят, под ръководството на прокуратурата, по случая с убийството в Джабел: „Има задържано лице, но повече нищо няма да кажа, докато не излязат компетентните органи с официално становище." „За съжаление ние сме дали повече жертви, отколкото конфликтът в Украйна за същия период", добави той във връзка със зачестилите убийства у дома. Той обаче бе категоричен, че не може да се сложи полицай във всяка къща.  

Джордж Клуни се сгоди за адвокатката на Жулиан Асандж

Джордж Клуни се сгоди за  британската адвокатка Амал Аламудин, съобщи сп. "Пийпъл". Аламудин е известна юристка и адвокатка на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж. Тя е родена в ливанската столица Бейрут, учила е в Оксфордския университет и юридическа школа в Ню Йорк. Свободно владее френски, арабски и английски езици. Източник на изданието твърди, че сгодяването се състояло "не толкова отдавна", а подготовката за сватбата още не е започнала. "Джордж и Амал не желаят да привличат внимание към това (годежа), но изглежда вече не се опитват и да го крият", отбелязал източникът, който изрично държал на анонимността. Клуни и Аламудин били забелязани да похапват заедно в луксозен ресторант в Лос Анджелис в компанията на Синди Крофорд и съпруга й, които са отдавнашни приятели на актьора. Аламудин носела голям пръстен на ръката си. 52-годишният Клуни имаше многобройни романтични връзки, но никога не е показвал, че желае да се обвърже за продължително време. 36-годишната адвокатка Аламудин е специалистка по международно наказателно право, права на човека и екстрадиция. Двамата за пръв път бяха забелязани заедно през октомври в Лондон, а след това и в Ню Йорк, пише "Пийпъл". Неотдавна Клуни и Аламудин били на сафари в Танзания и после на почивка на Сейшелите.

Григор Димитров спечели титлата в Румъния

Най-добрият български тенисист и поставен под номер 1 в основната схема на турнира в Букурещ Григор Димитров спечели титлата в Румъния. Българинът победи Лукаш Росол със 7:6, 6:1 на финала.
Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0. Най-добрият български тенисист и поставен под номер 1 в основната схема на турнира в Букурещ Григор Димитров спечели титлата в Румъния. Българинът победи Лукаш Росол със 7:6, 6:1 на финала. Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0.

ЦСКА не прости и на Гонзо, вече е на 3 точки от върха

Отборът на ЦСКА победи като домакин Черно море с 2:0 в мач от 35-ия кръг на футболното първенство. По този начин "червените" и на теория си осигуриха участието в Лига Европа през следващия с...

Баскетболът отсрами 100-годишния Левски, "сините" спечелиха Балканската лига

Баскетболният отбор на Левски постигна втори голям успех през този сезон, след като победи Галил Гилбоа със 75:69 на финала на Балканската лига и спечелиха трофея от надпреварата. Двубоят за титлат...

Задържаните наблюдатели от ОССЕ са военнопленници

Наблюдателите от ОССЕ, които бяха задържани в петък от проруските сепаратисти в Славянск, Източна Украйна, са военнопленници, заяви пред журналисти лидерът на сепаратистите в Славянск Вячеслав Пономарьов, цитиран от Франс прес.

Григор Димитров спечели титлата в Букурещ

"Дойдох в Букурещ, за да спечеля титлата", заяви уверено Григор Димитров и в крайна сметка изпълни заканата си - Гришо не просто спечели шампионския трофей, ами го стори без да даде дори сет на съперниците си, а във финалния двубой детронира миналогодишния шампион Лукаш Росол, надигравайки го със 7-6(2) 6-1.

Дуалната система може да е реалност, уверена е Клисарова

Министерството на образованието осигурява средства за стажа на 24 ученици от Морската гимназия във Варна на борда на баркентината "Калиакра". Децата ще плават по време на международната регата "Тол Шипс", която започва на 30 април в крайморския град.

Григор Димитров - шампион на турнира в Букурещ

Най-добрият български тенисист и поставен под номер 1 в основната схема на турнира в Букурещ Григор Димитров спечели титлата в Румъния. Българинът победи Лукаш Росол със 7:6, 6:1 на финала.
Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0. Най-добрият български тенисист и поставен под номер 1 в основната схема на турнира в Букурещ Григор Димитров спечели титлата в Румъния. Българинът победи Лукаш Росол със 7:6, 6:1 на финала. Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0.

Дума на деня: пердесъзлък (обновена)


"Няма задкулисие, има пердесъзлък - това са хора без перде" - така досегашният шеф на Националния статистически институт (НСИ) Ренета Инджова обобщи ситуацията в страната в интервю за "Нова телевизия".

В края на работния ден в петък беше официално обявено, че мандатът на Инджова няма да бъде подновен. Съобщението беше разпространено от правителствената пресслужба след среща на шефа на статистиката и премиера Пламен Орешарски, която се състоя в последния ден от мандата на Инджова. ...

Дума на деня: пердесъзлък


"Няма задкулисие, има пердесъзлък - това са хора без перде" - така досегашният шеф на Националния статистически институт (НСИ) Ренета Инджова обобщи ситуацията в страната в интервю за "Нова телевизия".

В края на работния ден в петък беше официално обявено, че мандатът на Инджова няма да бъде подновен. Съобщението беше разпространено от правителствената пресслужба след среща на шефа на статистиката и премиера Пламен Орешарски, която се състоя в последния ден от мандата на Инджова. ...

Борисов: Орешарски стои премиер, защото му казали, че ще отиде до Виетнам. Там плаж, море, жени по бански


Мога много да ви разсмивам с поведението на Пламен Орешарски. Да върти само Румъния, Виетнам, Китай. Сега голяма радост ще ходи в Хърватска... На Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер". Нула експерт. Такъв е Орешарски.

Това беше част от речта на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизантите на партията в зала Арена Армеец, където предизборната кампания беше официално открита. Борисов говори последен, като поиска от присъстващите мобилизация.

Ето още цитати от речта на Бойко Борисов:

 - Аз ви обещавам, че този ще го побеждаваме, докато е лидер на БСП. Лъже, а и е некомпетентен - уплаши се и не беше премиер;

- Като кажат Бойко е в изолация, си представям тази зала и виждам, че не съм... Не като тях  да слагат балони в НДК за да изглежда залата пълна. Те са в паника и ужас и затова са зли и проклети;

 -Томина неделя е много важна дата. Тома неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла;

- Човек трябва да бъде и смирен, да си оценява... Както в химията казват: с невъоръжено око - видно е, че ние сме такива. Митко Николов изброи малка част от това, което сме направили. А  музеи, хиляди опери, театри, сгради, археология, естакадите и цветятата и красотите, които станаха нашите градове;

- Такива наглеци, като тези, няма. Мислех да не им обърна внимание, защото не заслужават, но говорят за това, че българите не ни искали. Те вас са ви сложили втори. И след 4 години не са ви искали. Това са хора, които на бялото могат да кажат черно. От първия ден, откакто ГЕРБ дойдохме на власт, започнахме да изплащаме високите пенсии. От първия ден бе – взели решение с Министерски съвет, без да има пари в бюджета. Ето на това се казва нагъл лъжец;

- От днеска имаме кауза. Да оставиш Бареков премиер… Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск;

 - Практика показва, че който не спазва Маастрихтските критерии и се позове на Орешарски, става като Гърция. Даваха ни за пример преди в Европейския съвет;

- Догодина Юнкер ще открие и другият лъч на метрото, защото Европейския  съвет и Европейската комисия колегите знаят какво сме правили и никога не са ми отказвали, защото е важно да имаме инвестиции в чужбина. Аз нямам против да открием ресторант във Виетнам, преди това да свършим работата в България;
 

 

Борисов: Орешарски стои премиер, защото му казали, че ще отиде до Виетнам. Там плаж, море, жени по бански


Мога много да ви разсмивам с поведението на Пламен Орешарски. Да върти само Румъния, Виетнам, Китай. Сега голяма радост ще ходи в Хърватска... На Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер. Нула експерт. Такъв е Орешарски.

Това беше част от речта на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизантите на партията в зала Арена Армеец, където предизборната кампания беше официално открита. Борисов говори...

Арменци предлагат Ердоган за Нобел

Представител на арменската общност в Турция предложи да номинират Реджеп Ердоган за Нобелова награда за мир. Това стана след като премиерът изрази съжаление за арменските жертви в Турция по време на Първата световна война.

Невероятен Гришо спечели титлата в Букурещ

/КРОСС/ Българският тенисист Григор Димитров спечели третата титла в кариерата си и първа на клей по време на турнира в Букурещ. Гришо победи със 7:6 (2), 6:1 Лукаш Росол от Чехия, който не успя да защити титлата си от миналата година в румънската столица. Това беше първи мач между Димитров и Росол и българският тенисист вече има предимство в баланса между двамата.  

Григор Димитров с титла в Букурещ

Григор Димитров стана шампион на турнира в Букурещ след като без особени затруднения победи чеха Лукаш Росол със 7:6, 7:2. Това е втора титла на Григор Димитров за тази година след като в началото на март Гришо завоюва титлата в Акапулко срещу Кевин Андерсън. На полуфинала на тенис турнира съперникът Гаел Монфис се отказа заради контузия 15 минути след началото на двубоя. Самият двубой се разви отлично за Гришо, който допусна малко непредизвикани грешки и отговори с прекрасна защита на мощните удари на Росол. Освен това той се отчете с брилянтни удари от дъното на корта и напълно заслужи победата си. В първия сет двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, след като Григор пропусна 4 възможности за пробив. В решаващата част обаче той разби своя опонент със 7:2, а след това проби на два пъти във втория сет за крайното 7:6, 6:2. Това е втора титла от веригата ATP за Григор Димитров, който грабна 250 точки за ранглистата и в понеделник ще се завърне на 14-а позиция в мъжкия тенис. Освен това той си заработи и 77 хиляди евро от наградния фонд.

АБВ било като опълчение сред тежките армии на чудовищна коалиция

Като народно опълчение сред тежките редовни армии на чудовищна коалиция оприличи АБВ неговият лидер Георги Първанов, който откри в неделя в Националния дворец на култулата в София предизборната кампания на движението си. Тръгваме без фанфари, но заредени с амбиция и енергия, заяви президентът на България от 2002 до 2012 г. и прогнозира, че предстоящата предизборна битка ще е най тежката, най-мръсната и най-компроматната кампания от началото на прехода. "Ние сме като едно народно, гражданско опълчение, заобиколени от тежките редовни армии на една чудовищна коалиция. Това обаче не ни убива, това ни прави по-силни", коментира Георги Първанов. По думите му затова и АБВ ще спечели. "Ние нямаме друга цел оттук нататък освен победа, но тази победа не е самоцел. Нямаме друга цел освен да печелим оттук нататък и европейските, и националните, и местните избори", обяви бившият социалист и посочи, че на формацията му не трябва да се гледа като на еднодневка. "Уви, най-тежките изстрели, най-големият натиск е срещу нашата млада формация "Алтернатива за българско възраждане”, подчерта Първанов. По думите му АБВ има намерение да прави коалиционна политика, да си взаимодейства с партньорите на базата на една нова, различна коалиционна култура, която отрича онова познато от близкото минало „Коалиция Х плюс” и залага на равностойните взаимноизгодни отношения. Първанов обясни, че сегашното правителство е слабо и с времето доказва непрекъснато своята зависимост от задкулисието. "Този кабинет се оказа неработещ, той е със слаб политически тил, той е с вързани ръце", смята доскорошният член на БСП. На страната е необходимо друго управление и ако се наложи, АБВ ще бъде част от него, но не на всяка цена., посочи Първанов. Той определи водача на листата на АБВ Ивайло Калфин, който стана евродепутат като представител на "Коалиция за България", като най-добрия български представител в Европарламента, работил по бюджетната рамка на ЕС, за по-лесното признаване на българските дипломи и за изписването на еврото и на кирилица. Заниманието с политика е служба на обществото, заяви от своя страна Ивайло Калфин. За последните седем години ЕС не можа да стигне до българските граждани и това трябва да се промени, смята евродепутатът. Искаме справедлива държава, каза Калфин и добави, че един от най-големите проблеми у нас са ниските доходи. В момента данъци се събират от най-бедните хора, а няма данък за наследство, за високи доходи или за финансови операции. По думите му, трябва да се обърне фунията на средствата от ЕС и те да отиват за малкия и среден бизнес, защото големите ще се оправят. Средствата трябва да отиват и за създаването на работни места и преработка на производство, което да се извършва в страната, посочи кандидатът за евродепутат.. Като свой приоритет той посочи гарантирането на минимални условия на труд за всички работници, включително и за българските, в страните-членки.  Близо 2 милиона българи живеят и се трудят в ЕС и то при мизерни условия, тези хора се нуждаят от защита и АБВ ще им я осигури, обеща Калфин. По думите му, евродепутатите ще се борят и за въвеждане на професионално образование, което е факт в някои страни от ЕС. Сегашното ни образование, по думите му, произвежда дипломи за безработни. У нас няма никакъв дебат какво иска България да постигне и рискуваме да изпаднем във втора категория, отбеляза още той. Според Калфин е необходимо България да отвори въпроса за емиграционната политика в ЕС, както и да се възстанови ролята на страната ни като активен фактор на Балканите и в Черно море. Калфин също определи предстоящите на 25 май избори като най-трудните за страната ни заради високият избирателен праг от 6% в комбинация с нежеланието на българите за гласуват.

Европа да каже за политиката, която ни връща в 19 век

Украинският народ трябва сам да взема решения, смята Плевнелиев

Европа да отговори за политиката, която ни връща в 19 век

Украинският народ трябва сам да взема решения, смята Плевнелиев

Бареков прави спортистите офицери в МВР и армията

"За спортистите трябва да се погрижи държавата"

Европа да даде отговор на политиката, която ни връща в 19 век

Украинският народ трябва сам да взема решения, смята Плевнелиев


Бареков прави спортистите офицери в МВР и армията

"За спортистите трябва да се погрижи държавата"


Плевнелиев: Днес е празник на духовността и на човешката вяра

/КРОСС/ Държавният глава Росен Плевнелиев присъства на церемонията за канонизирането на Блажените папи Йоан XXIII и Йоан Павел II за светци, която се състоя във Ватикана и беше отслужена от Главата на Римокатолическата църква папа Франциск. Президентът Росен Плевнелиев определи деня на церемонията като специален ден за вярващите по света и особено за българите, защото и двамата светци имат силна връзка с България. "Днешният ден е празник на духовността и на човешката вяра. Нека винаги да помним, че единият от тях е наричан от много вярващи "българският папа", заяви държавният глава пред български медии във Ватикана. Росен Плевнелиев припомни, че папа Йоан XXIII има близо 10 години служение в България. "Той обичаше България и нека никога да не забравяме неговите думи, че на неговия прозорец, където и да е той, винаги ще има една запалена свещ за българите", каза държавният глава. През 1925 г. папа Пий XI го определя за апостолически пратеник в България, като впоследствие му дава епископски сан. "Послушание и мир" е девизът на божия служител. По време на престоя си в България до 1934 г. той посещава католическите общности в страната ни и насърчава изграждането на отношение на уважение с другите християнски общности. След земетресението в България през 1928 г. развива активна благотворителна дейност, се посочва в специално издадената от Светия престол по повод церемонията книжка

Пуснаха снимки на Валя в чужбина, търсят я по света

Близки на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова продължават да я търсят не само в България, но и по света. Те разпространяват масово снимките й в различни държави.

Излезе предизборният клип на Любен Дилов-син

Журналистът Любен Дилов-син агитира за коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден с копието на Св. Георги Любен Дилов извади копието на Св. Георги в подкрепа на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. „Човек се ражда като игла, като копието на Св. Георги – прав, остър, безпощаден и победоносен.

Фандъкова: В София заложихме на компетентност и на европейско доверие

/КРОСС/ "В София заложихме на компетентност и на европейско доверие, на което залага и ГЕРБ", заяви кметът на столицата и заместник-председател на партията Йорданка Фандъкова по време на откриването на предизборната кампания на партиятав столичната зала "Арена Армеец". Фандъкова определи залата като най-голямата и най-красивата зала в България, построена по времето на ГЕРБ. „Благодаря за всички резултати, които получихме - на г-н Борисов, на правителството на ГЕРБ, на целия екип на ГЕРБ и на европейската солидарност. Благодаря на депутатите в ГЕРБ, на досегашния Европейски парламент, които помагаха безрезервно на София", посочи тя. Тя пожела успех на отбора на ГЕРБ в европейските избори, като го нарече "българският отбор в Европа".    

Григор Димитров триумфира в Букурещ с трета титла в кариерата си


Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа бърза победа над шампиона Лукаш Росол във финала и триумфира с титлата от турнира в Букурещ.

Хасковлията спечели със 7:6(2), 6:1 и се поздрави с третия си трофей на АТП в своята кариера след тези от Стокхолм и Акапулко.

Българинът показа много по-разнообразна игра от своя съперник и след равностоен първи сет наложи пълна доминация във втората част с три пробива, два от които на нула.

Димитров взе първата си...

Министър Данаил Папазов представи във Варна визията на новия интермодален терминал

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов представи днес във Варна визията на министерството и техническите параметри и тръжната документация на новия интермодален терминал, който би трябвало да бъде изграден на мястото на най-големия ромски квартал във Варна „Максуда”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Излезе предизборният клип на Любен Дилов-син

Журналистът Любен Дилов-син агитира за коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден с копието на Св. Георги Любен Дилов извади копието на Св. Георги в подкрепа на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. „Човек се ражда като игла, като копието на Св. Георги – прав, остър, безпощаден и победоносен.

Ще устоят ли европейските банки на предстоящите стрес тестове

Опасенията от достигане на критични нива на дефлация в еврозоната и решимостта да не се повтарят грешките от миналото създават предпоставка за...

Селфи новина: Преслава е "Балканска звезда на 2013"

Преслава бе удостоена с награда "Балканска звезда на 2013".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване