Нов фонд отпуска 60 000 000 евро за малки и средни фирми

Малките и средните фирми скоро ще могат да се възползват от нов финансов инструмент - т.нар. фонд Мецанин, който тръгва следващата седмица. Средствата в него са 60 млн. евро. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева след годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) във Варшава. Малките и средните фирми скоро ще могат да се възползват от нов финансов инструмент - т.нар. фонд Мецанин, който тръгва следващата седмица. Средствата в него са 60 млн. евро. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева след годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) във Варшава.

Обама и Оланд обсъдиха Украйна

Обсъдили са и възможни нови санкции

Религиозен календар за 17 май

Св. Ап. Андроник. Св. мчк Николай Софийски. Събор на св. Баташки мъченици Мъченически загиналите през 1876 г. християни в храма в Батак са канонизирани за светии на 3 април 2011 г. от патриарх Максим  съгласно решение на Светия синод на 16 март 2011 Св. Ап. Андроник. Св. мчк Николай Софийски. Събор на св. Баташки мъченици Мъченически загиналите през 1876 г. християни в храма в Батак са канонизирани за светии на 3 април 2011 г. от патриарх Максим  съгласно решение на Светия синод на 16 март 2011

Туристи се трепят по велоалея

Туристи се трепят по велоалея като част от 14 км екопътека с места за отдих, заслони и пункт за наблюдение на птици от село Писанец до град Ветово, Русенско. "Близо километър и половина са застлани с едра трошено-каменна настилка, по която е трудно да минеш дори пеша, камо ли с велосипед", алармираха възмутени посетители в района. Туристи се трепят по велоалея като част от 14 км екопътека с места за отдих, заслони и пункт за наблюдение на птици от село Писанец до град Ветово, Русенско. "Близо километър и половина са застлани с едра трошено-каменна настилка, по която е трудно да минеш дори пеша, камо ли с велосипед", алармираха възмутени посетители в района.

Дебатите по вота ще са в законовия срок, обеща Миков

Той отказа да коментира внасянето на вота в НС преди изборите


Българин удря с кола шефа на македонското разузнаване

Българин е ударил с колата си автомобила на директора на Агенцията за разузнаване на Македония Наке Чулев, предаде македонското електронно издание “Телеграф”. При инцидента в четвъртък Чулев получил леки наранявания. Той се връщал от служебно пътуване от България.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Българин е ударил с колата си автомобила на директора на Агенцията за разузнаване на Македония Наке Чулев, предаде македонското електронно издание “Телеграф”. При инцидента в четвъртък Чулев получил леки наранявания. Той се връщал от служебно пътуване от България. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

По качество на живот сме по-близо до Албания, отколкото до ЕС

Страната ни на дъното в класацията "Показалец на настигането"


Повече круизи до Русе заради Украйна

Речният превозвач “Дунав турс” е променил програмата на круизния си кораб “Русе Престиж” заради кризата в Украйна, съобщиха от дружеството. Луксозният пасажерски плавателен съд акостира непредвидено в Русе със 130 чужди туристи на борда. Заради напрежението в Украйна българските морски пристанища също станаха част от маршрутите на плаващите хотели. Речният превозвач “Дунав турс” е променил програмата на круизния си кораб “Русе Престиж” заради кризата в Украйна, съобщиха от дружеството. Луксозният пасажерски плавателен съд акостира непредвидено в Русе със 130 чужди туристи на борда. Заради напрежението в Украйна българските морски пристанища също станаха част от маршрутите на плаващите хотели.

Цацаров: Атентатът в Сарафово трябва да стигне до съда

“Нашата цел по случая “Сарафово” може да бъде определена с една дума - съд. Разследването трябва да бъде доведено докрай”, обяви главният прокурор Сотир Цацаров вчера след разговор с шефа на Европол Роб Уейнрайт във Върховната касационна прокуратура. 
На срещата бяха вътрешният министър Цветлин Йовчев и шефът на ДАНС Владимир Писанчев....
“Нашата цел по случая “Сарафово” може да бъде определена с една дума - съд. Разследването трябва да бъде доведено докрай”, обяви главният прокурор Сотир Цацаров вчера след разговор с шефа на Европол Роб Уейнрайт във Върховната касационна прокуратура. На срещата бяха вътрешният министър Цветлин Йовчев и шефът на ДАНС Владимир Писанчев....

292 са жертвите от взрива в турската мина

Спасителната операция продължава, издирват още 10 души

Хващат 5-има убийци садисти след 3 г.

Защитени свидетели и психолози от МВР са помогнали да бъде разкрито убийството на плевенчанина Любомир Цаков 3 г. след гибелта му.
 63-годишният Цаков е бил нападнат през нощта на 18 февруари 2011 г. в къщата си в края на Плевен. След жесток бой с дърво и инквизиции, продължили поне три часа, мъжът издъхнал от травматичен шок.
След... Защитени свидетели и психолози от МВР са помогнали да бъде разкрито убийството на плевенчанина Любомир Цаков 3 г. след гибелта му. 63-годишният Цаков е бил нападнат през нощта на 18 февруари 2011 г. в къщата си в края на Плевен. След жесток бой с дърво и инквизиции, продължили поне три часа, мъжът издъхнал от травматичен шок. След...

Обезвреден злоумишленик в болница на САЩ

Американската полиция обезвреди мъж, който заплашвал да открие стрелба в болница, съобщиха местните власти.

Сблъсъци в Бенгази, 24 убити

Военните и милициите в пореден сблъсък

Дунав скочи с повече от метър, задействаха плана за защита на Видин

С повече от метър и половина се повиши нивото на Дунав край Видин през последните 36 часа и областният управител Кръстьо Спасов издаде заповед за задействане на първия етап от плана за защита на града от наводнение.
От четвъртък сутринта до петък сутринта повишението е със 115 см и измереното ниво бе 694 см, но плавното покачване продължи и в 15 С повече от метър и половина се повиши нивото на Дунав край Видин през последните 36 часа и областният управител Кръстьо Спасов издаде заповед за задействане на първия етап от плана за защита на града от наводнение. От четвъртък сутринта до петък сутринта повишението е със 115 см и измереното ниво бе 694 см, но плавното покачване продължи и в 15

Още 8 трупа извадени от турската мина

Още осем тела на загинали турски миньори бяха извадени от рудника в западния град Сома, съобщи турският министър на енергетиката Танер Йълдъз.

Пускат обещани от Мая Манолова 20 000 шарана в "Дренов дол"

20 000 шарана ще бъдат пуснати на отстоящия на 1 километър от Кюстендил язовир "Дренов дол", обяви вчера заместник-председателят на НС Мая Манолова. Така тя изпълнява обещанието пред местната въдичарска гилдия, потърсила съдейсвието и да се попълни "резервът" с риба във водоема. Зарибяването е насрочено за неделя, 20 000 шарана ще бъдат пуснати на отстоящия на 1 километър от Кюстендил язовир "Дренов дол", обяви вчера заместник-председателят на НС Мая Манолова. Така тя изпълнява обещанието пред местната въдичарска гилдия, потърсила съдейсвието и да се попълни "резервът" с риба във водоема. Зарибяването е насрочено за неделя,

Надал направи впечатляващ обрат срещу Мъри и ще играе с Григор Димитров


Миналогодишният шампион и носител на рекордните седем титли Рафаел Надал ще се изправи срещу Григор Димитров в полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. 

Кралят на клей победи много драматично шотландеца Анди Мъри с 1:6, 6:3, 7:5. Лидерът в световната ранглиста загуби тежко първия сет, а в третата част изоставаше с 2:4, но показа прословутия си характер и направи впечатляващ обрат в зрелищна битка, продължила 2.40 часа. 

Очаквайте подробности! 


Диляна Попова очаква момче през септември

Диляна Попова очаква да роди момче през септември. Хубавата актриса, която е бременна от Асен Блатечки, е в 5-ия месец. Коремчето  вече се очертава, въпреки че носи широки дрехи.
“Първите 3-4 месеца не бях добре. Гадеше ми се и усещах дискомфорт. В момента съм щастлива и това, което ми се случва, е много странно. Има някаква еуфория, която никога Диляна Попова очаква да роди момче през септември. Хубавата актриса, която е бременна от Асен Блатечки, е в 5-ия месец. Коремчето вече се очертава, въпреки че носи широки дрехи. “Първите 3-4 месеца не бях добре. Гадеше ми се и усещах дискомфорт. В момента съм щастлива и това, което ми се случва, е много странно. Има някаква еуфория, която никога

Още 4 жертви на наводненията в Босна

Четирима жители на Босна са загинали през вчерашния ден от проливните дъждове и наводнения, които са най-разрушителни от 120 години насам.

"Левски" е нарушител на финансовия феърплей, получи глоба 200 000 евро


"Левски" е един от деветте европейски футболни клуба, които бяха принудени да подпишат споразумение заради нарушаване на финансовия феърплей, стана ясно от съобщение на УЕФА.

Сините са постигнали споразумение да платят глоба от 200 хиляди евро, което е било сключено на 8 май. Освен това фонд работна заплата на вече наетите служители не могат да бъдат увеличавани по време на следващия финансов отчетен период. 

Притежаваният от Тодор Батков "Левски" няма да участва в...

"Левски" е нарушител на финансовия феърплей, ще плати 200 000 евро глоба


"Левски" е един от деветте европейски футболни клуба, които бяха принудени да подпишат споразумение заради нарушаване на финансовия феърплей, стана ясно от съобщение на УЕФА.

Сините са постигнали споразумение да платят глоба от 200 хиляди евро, което е било сключено на 8 май. Освен това фонд работна заплата на вече наетите служители не могат да бъдат увеличавани по време на следващия финансов отчетен период. 

"Левски" няма да участва в европейските клубни турнири, заради...

Разследването за атентата в Сарафово - без краен срок

Прокуратурата не е поставила краен срок за приключване на разследването за терористичния атентат на летище Сарафово. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров вчера след среща с директора на Европол Робърт Уейнрайт, който бе на работно посещение у нас. 
При терористичния акт на 18 юли 2012 г. загинаха петима израелски туристи... Прокуратурата не е поставила краен срок за приключване на разследването за терористичния атентат на летище Сарафово. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров вчера след среща с директора на Европол Робърт Уейнрайт, който бе на работно посещение у нас. При терористичния акт на 18 юли 2012 г. загинаха петима израелски туристи...

Бюджетните икономии скараха кандидатите за шеф на Еврокомисията

Петимата водещи кандидати за шеф на Еврокомисията се скараха за бюджетните ограничения и ролята, изиграна от банките в разгарянето на европейската финансова криза, предаде АФП. На “Дебатът Евровизия” в пленарната зала в Брюксел късно завчера те трябваше да отговарят на всеки въпрос в рамките на 1 мин. Петимата водещи кандидати за шеф на Еврокомисията се скараха за бюджетните ограничения и ролята, изиграна от банките в разгарянето на европейската финансова криза, предаде АФП. На “Дебатът Евровизия” в пленарната зала в Брюксел късно завчера те трябваше да отговарят на всеки въпрос в рамките на 1 мин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване