Вижте още снимки от фаталните наводнения в Сърбия

10 тела са открити в Сърбия след оттеглянето на водата от улиците – шестима от тях са намерени в Добой. Още един загинал е намерен в Шамац, предаде БГНЕС.
Загиналите в големите наводнения пък в Босна и Херцеговина са вече 11. Няколко града и десетки села са наводнени. Расте броят на жертвите и в Сърбия, и в Босна. 10 тела са открити в Сърбия след оттеглянето на водата от улиците – шестима от тях са намерени в Добой. Още един загинал е намерен в Шамац, предаде БГНЕС. Загиналите в големите наводнения пък в Босна и Херцеговина са вече 11. Няколко града и десетки села са наводнени. Расте броят на жертвите и в Сърбия, и в Босна.

Руслана: Няма начин Украйна да бъде разрушена

/КРОСС/ На 25 май ние просто трябва да изберем нов президент. Няма значение кой е най-добрият от всички политически партии. Важно е да имаме легитимно избран президент. В момента имаме нужда от такъв, каза пред bTV победителката от конкурса „Евровизия" Руслана и добави, че очаква много провокации през следващата седмица от страната на сепаратистите. „Вярвам в Украйна, вярвам в украинците и мисля, че няма начин Украйна да бъде разрушена", подчерта тя. Според нея етническото напрежение се провокира съзнателно, от външни сили и определи като най-голям виновник за ситуацията руския президент Владимир Путин.

Цветанов: Станишев се страхува от предизборен дебат

/КРОСС/ Лидерът на ПЕС Сергей Станишев упорито бяга от сериозен политически дебат с водача на листата за евродепутати на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, защото нашият кандидат е прекрасно подготвен. Това заяви в Долни чифлик заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Цветанов се срещна с граждани в местността "Марин тепе", където гостуваха още кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ Иван Портних, кандатите за евродепутати Емил Радев, Ева Паунова и Августина Цветкова, варненските народни представители Павел Христов, Николай Апостолов, Красимира Анастасова и Нели Петрова. Цветан Цветанов изрази притеснението си, че хората са разочаровани от политическата класа в България и предупреди, че ако гражданите не гласуват, техните гласове са в полза на купения вот. Цветанов подчерта, че ситуацията в България е изключително тежка и единствено убедителна победа на ГЕРБ ще предизвика пресрочни парламентарни избори. "По време на управлението на ГЕРБ обещанията се изпълняваха, а сега се изсипва една торба с лъжи и нищо не се прави. Има ли ги новите 250 000 работни места, които бяха обещани, какво се случва с АЕЦ „Белене"?! Настоящата тройна коалиция вкара държавата в криза. Преди 2 г, когато бяхме в Кайнарджа кметът ни каза, че му е омръзнало да се обещава предизборно и нищо да не случва след това. Осигурихме 2 млн. лв. за училището в с. Голеш, община Кайнарджа и от септември 300 деца ще учат там

Гласът на СССР:Ако страната ми е мафиотска, то и аз съм мафиот

"Готов съм да си върна всички звания, аз съм народен артист на Украйна, имам всички най-високи заслуги - всичко съм готов да върна, само да не се стреля. Да се пазят децата", каза пред bTV Йосиф Кобзон, който започнал първи клас в училище в Краматорск.

Над 20 са жертвите от наводненията в Сърбия и Босна

Най-малко 20 души са загиналите при тежките наводнения в Сърбия и Босна, съобщиха властите на двете страни, цитирани от АП. Ситуацията в двете държави остава бедствена. Повече от 90 000 домакинства остават без ток. България, Русия и Словения вече изпратиха на помощ свои спасителни екипи, а сръбските власти очакват подкрепа от Франция и Чехия. По поречието на река Сава спасителните операция продължиха цяла нощ. В петък се скъса дигата около най-застрашения град в Сърбия Обреновац. Нивото на водата е спряло да се увеличава, но опасността не е отминала. Дигата е пробита в дължина от 100 метра. В спасителните операции участват над 100 лодки, уточни той. "Става въпрос за хиляди хора, но не можахме да стигнем до всеки един от тях. Приоритет бяха тези на по-долните етажи, разбира се, децата, бременните жени и възрастните. По този начин ще работим и днес", каза ръководителят на сектора за спасителни операции в Сърбия Педраг Марич. В момента протича евакуацията на около 1200 души, сред които има 500 жени и деца. До събота сутринта от града бяха евакуирани над 4000 души. Според властите няколкостотин души все още чакат да бъдат спасени. Сръбският премиер Александър Вучич предупреди, че предстои втора вълна от наводнения в страната. Според него Сърбия има готовност да се справи с природното бедствие. "Направихме всичко, което можахме, сега ни остана само да се молим на Бога, че дигите няма да бъдат пробити. Никой не знае какво ще се случи", каза Вучич. Той призна, че вече е започнало изкарването на първите тела в Обреновац и изрази тревогата си за това какво хората ще видят след изтеглянето на водата. В засегнатите райони има огромен недостиг от лодки, храна и вода. Вътрешното министерство в Белград призова всички онези, които имат лодки да ги предадат в най-близкия щаб за извънредни ситуации. Министърът на здравеопазването Златибор Лончар призова за спешна доставка на мляко на прах за пострадалите в Обреновац.

Стойнев очаква ръст на туристите с пускането на линията Истанбул-Варна

Добрич /КРОСС/ Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев посети днес Висшето училище „Международен колеж" в град Добрич. Образователното заведение отговаря на нуждите на бизнеса чрез прилагане на иновативни методи и интердисциплинарен подход към студентите. Международният колеж подготвя конкурентоспособни и висококвалифицирани специалисти по маркетинг, мениджмънт, икономика, туризъм и други.Относно проекта за преобразуване на Висшето училище „Международен колеж" във Висше училище по мениджмънт, при който има забавяне от седем месеца, министър Стойнев бе категоричен, че такова преобразуване трябва да има, тъй като това е едно от добрите бизнес училища в страната. „Правителството подкрепя успешните инициативи като тази", заяви Стойнев и допълни, че висшето училище подготвя висококвалифицирани кадри в ключов сектор за българската икономика - туризма. Министърът бе впечатлен от материалната база на международния колеж, както и от висококвалифицираните преподаватели, които са доказани учени на световно равнище. Той посети и библиотеката на висшето училище, която осигурява на студентите над 12 500 заглавия по маркетинг, мениджмънт, финанси, туризъм и други. На журналистически въпрос относно нуждата от повече от един авиопревозвач в региона, министър Стойнев обяви предстоящото откриване на новата авиолиния Истанбул-Варна, което ще се състои на 30 юни тази година

Правителството отпусна 35 млн. лв. за реакции при миграционен натиск

Правителството отпусна допълнителни 35 млн. лева за мерки, свързани с готовността за реагиране при засилен миграционен натиск. Парите ще бъдат разпределени между МВР, здравното министерство, Българския Червен кръст и община Болярово.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите в новините в 18 часа:
Нивото на река Дунав при Видин продължава да се покачва и достигна 805 см. 

11 са вече жертвите на стихията в съседна Сърбия, толкова са и в Босна и Херцеговина. 

Мълния удари четирима души по време на конни състезания край Шумен. 

Броят на жертвите при трагичния инцидент във въгледобивната...

Държавен орден за Гунди

Варна /КРОСС/ Легендата на „Левски" Георги Аспарухов-Гунди ще бъде предложен посмъртно за държавен орден „Стара планина" I степен. Това съобщи министърът на спорта Мариана Георгиева след края на изнесеното във Варна заседание на Министерски съвет. Предложението, което правителството ще направи до президента, е по случай вековният юбилей на клуба.Други спортисти на „Левски" също ще бъдат отличени с ордени. Сред тях са Ваня Гешева, Иванка Христова и Стоян Хранов.

Яне Янев: Гласувайте за ГЕРБ

Председателят на РЗС Яне Янев призова всички свои симпатизанти да гласуват за ГЕРБ, защото това е единствената алтернатива, партията, представляваща десните, и по-малкото зло. В предаването на Сашо Диков по нова председателят на РЗС коментира, че Борисов не е част от червената мафия. "Ако Бойко беше част от тази мафия, щеше да построи и АЕЦ "Белене", да грабне голямата комисиона, и да направи схемата с ЕРП-тата, които тези в момента правят", аргументира тезата си Янев. Той дори направи забележка на водещия, че отправя прекалено много критики към "Бойко и Цецо", макар че те вече не са управляващи. Според Янев десният избирател няма друга алтернатива. По думите му Реформаторския блок само ще прахоса гласовете на демократично настроените граждани. По адрес на Николай Бареков Янев заяви, че има какво да каже, но ще го запази за след изборите. "Така, както е лазил пред моя кабинет като мекотело, ще идва отново", зарече се лидерът на РЗС. Янев коментира, че Делян Пеевски е голям играч, но не е виновен той, а българското законодателство, което позволява съществуването на такива фигури. "Пеевски е голям играч, но той не е виновен. Системата позволи да има хора като него и той не е единственият. В България всичко е възможно. Гласуваш за Бареков и избираш Пеевски, гласуваш за Пеевски и избираш Бареков", каза Янев. Според Янев либералите в ЕП, в чиито редици би влязъл Пеевски, ако бъде избран за евродепутат, няма да го посрещнат радушно. "Пеевски ще бъде първият евродепутат, за който ще бъде сформирана специална комисия в ЕП. Това ще е първият човек, за когото европарламентът ще се произнесе и аз очаквам, че либералите няма да приемат като равноправен член такъв депутат", прогнозира Янев.

Репортер пъхна глава под полата на актриса в Кан

Скандално известният украински журналист Виталий Седюк бе арестуван, след като се опита да се навре под роклята на Америка Ферера

Кан защити новия филм за Ив Сен Лоран


"Гледната точка във филма "Сен Лоран", посветен на моменти от живота на един от най-прочутите модни дизайнери на Франция, е адекватна на собствения оригинален стил на режисьора Бертран Бонело. Независимо от световното разпространение на появилия се по-рано тази година "Ив Сен Лоран" на Жалил Леспер, интерпретацията на Бонело заслужено зае мястото си в официалния конкурс", така главният селекционер на фестивала Тиери Фремо обоснова решението си да селекционира втория филм за годината, показващ...

Микдад: САЩ, Франция и Великобритания подкрепят терористите

/КРОСС/ Сирийският заместник външен министър Фейсал Микдад заяви, че САЩ, Франция и Великобритания подкрепят терористите, действащи на територията на страната.В своя статията дипломатът обвини трите държави, че се противопоставят на реформите в Сирия, насочени към насърчаване на демокрацията и развитието на правовата държава.Освен това, той отбеляза, че Израел възпрепятства провеждането на президентските избори в Сирия, насрочени за 3 юни. "Бяхме изненадани от безсрамната намеса на страни, които претендират да са демократични, но те абсолютно не знаят смисъла на думата „демокрация"", заяви сирийският зам.-министър.

ЦСКА завърши втори във футболното първенство

ЦСКА успя да се пребори за второто място в крайното класиране на ”А” група. В събота армейците направиха 1:1 с Локомотив (Пловдив) в последния си мач за сезона. По ирония сребърните медали за ЦСКА станаха възможни благодарение на Левски, който победи с 1:0 Литекс в Ловеч. Сините спечелиха с 1:0 с гол на Валери Божинов. ЦСКА и "Литекс" завършиха с равен брой точки - 72, но отборът от София има по-добри други показатели.

Борисов лъже за "Южен поток", категоричен Стойнев

Бившият премиер Бойко Борисов отново излъга, че български газ не може да се транзитира по сухопътната част

Деян Вачков в ролята на прелъстителя "Дон Жуан" на 21 май във Варна

„Дон Жуан” от В. А. Моцарт, първата премиера за тази година на Държавна опера Варна, с диригент-постановчик Борислав Иванов и режисьор-постановчик Александър Текелиев, бе приета изключително радушно от публиката. На премиерния спектакъл на 24 февруари Маестро Иванов предостави диригентската палка на младата си колежка, варненката Вилиана Вълчева.

Яне Янев: Имам сведения, че либералите в ЕП няма да приемат Пеевски като депутат в групата си


Пеевски ще е първият евродепутат, за който ще се сформира специална комисия в европейския парламент. Имам сведения, че либералите няма да приемат такъв депутат, като равноправен член на тяхната група, каза днес по Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.
 
Той определи Пеевски, като голям играч, управляващ цялата държава. "Гласуваш за Бареков, избираш Пеевски. Гласуваш за Пеевски, получаваш Бареков", това е ситуацията сега", каза Янев.
 
По повод твърденията на Бареков, че е...

Емил Радев: Евроизборите ще излъчат адвокатите на България в Европа

На 25 май е важно да гласуваме, за да докажем на управляващите, че управлението на настоящата тройна коалиция не е легитимно. Нека да покажем, че залагаме не на популисткото ляво, а на дясното, което да извади Европа и България от кризата.

Българите теглят повече бързи заеми

София /КРОСС/ Домакинствата продължават да теглят бързи заеми, но интересът на фирмите към този вид кредитиране намалява. Това показва статистиката за сектора за първите три месеца на годината, публикувана вчера от Българската народна банка.В края на март се регистрира спад от 0,6% или 13 млн. лв. в сравнение със същия месец на м.г. От Нова година насам пък свиването е с 1,1%. Причината е както в намаленото търсене, така и в продажбата на проблемни кредити от дружествата за бързи пари.Общо в сектора се въртят близо 2 млрд. лв. От тях домакинствата са изтеглили 1,4 млрд. лв. Фирми са взели 450 млн. лв. и именно там се регистрира близо 17% спад за последните 12 месеца. За сравнение домакинските заеми растат с 5,5% на годишна база.Най-добре се развива нишата на потребителските заеми, които възлизат на около 1 млрд. лв. Те отбелязват 20% ръст на годишна база и 6% спрямо 31 декември м.г. Жилищните кредити, отпуснати от фирми за бързи пари обаче са намалели с 23% или 85 млн. лв. в сравнение с март м.г.Най-малките заеми, със срок на изплащане до една година, са в размер на 308 млн. лв. Това е спад с 4% в сравнение с края на 2013 г. Необслужваните кредити се запазват на ниво 30%.Тази година се очакват размествания на пазара заради въведения таван на лихвите върху бързите заеми в размер на 50,1%. Той влиза в сила на 23 юли. Освен това минималният капитал за регистрация на фирмите за бързи пари скача от 250 хил. лв. на 1 млн. лв., пише "Труд".

Задържан полски журналист в Крим

Кореспондентът на полския вестник "Газета Виборча" в Русия Вацлав Радзивинович бе задържан в Крим от служители на ФСС (Федералната служба за сигурност на Руската федерация), предаде АФП, позовавайки се на изданието.

Туризмът в България ще се рекламира с 10 млн. лева държавни пари

Туризмът в България ще бъде рекламиран с 10 милиона лева, отпуснати от правителството за 2014 година, обяви в събота заместникът-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев. Той допълни, че до 2030 година в страната се очакват към 12 милиона чуждестранни туристи. По думите на Ботев темповете на развитие на туризма в България надхвърлят до два пъти и половина темповете за развитие на този сектор в Европа. "Европа ще продължи да бъде водеща туристическа дестинация за света, но с доста по-забавени темпове отколкото в Далечния Изток и Азия”, обясни той. Заместник-министърът съобщи, че в края на месеца във Варна ще пристигне председателят на Световната туристическа организация по туризъм към ООН Талиб Рафай, за да присъства на откриването на редовната авиолиния Варна - Истанбул на турските авиолинии.

Янев: Пеевски ще е първият депутат, за който ще бъде сформирана специална комисия в ЕП

София /КРОСС/ Делян Пеевски ще бъде първият евродепутат, за който ще бъде сформирана специална комисия в Европейския парламент. Либералите няма да приемат като равноправен член на тяхната група такъв депутат, коментира пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев. Той определи Пеевски като голям играч. Цялата държава управлява. Но той не е виновен. Просто системата позволи да има хора като него, посочи той. Според Янев в момента истинската политика я няма. Сегашната политика била сведена до схеми. Седмица преди европейските избори лидерът на РЗС заяви, че сега ситуацията е по-особена. Трябва да изберем по-малкото зло, т.е. ГЕРБ. Иначе рискуваме бившите комунисти да продължат да управляват. Аз не искам такова управление за моята държава, заяви той. И добави, че винаги съм правил всичко искрено и затова никога никой не може да му дърпа конците.    

Тенекеджиева бясна на С.Диков заради снимка с Плевнелиев

Актрисата Деси Тенекеджиева искрено се възмути от фотос, който водещият Сашо Диков показа в предаването си по Нова телевизия.На снимката се вижда как тя и президентът Росен Плевнелиев са особено близко един до друг, а перспективата, от която е направен кадърът, намеква за интимност между двамата.

Увеличават средствата за туристическа реклама

Варна /КРОСС/ Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева съобщи пред журналисти след днешното правителствено заседание, че Министерският съвет е провел дебат по проекта на стратегия за развитие на туризма и е взел принципно решение за значително увеличение на средствата за реклама. Тя припомни, че проектът е изготвен в края на миналата година и е подложен на широко обсъждане от различните обществени и професионални групи.Туризмът е един от приоритетите на това правителство и за нас е много важно отпуснатите средства да се използват по най-ефективния и прозрачен начин, подчерта вицепремиерът. Тя съобщи, че следващата седмица заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев ще свика националния съвет по туризъм, на който ще бъде обсъдено как да се разходват предвидените средства. „Всеки разход ще бъде в интернет. Тази прозрачност ще гарантира ефективно използване на финансирането", коментира Даниела Бобева.Правителството подкрепи една доста сериозна програма за целеви маркетинг и реклама в туризма, изтъкна заместник-министър Ботев. Той съобщи, че има готовност от бюджета веднага да бъдат заделени 10 млн. лв. за тази цел. Сумата ще бъде допълвана до края на годината съобразно предложенията на бранша.По думите на Бранимир Ботев проектът на стратегия за устойчиво развитие на туризма е стабилна основа, върху която да се разработват в детайли различните проекти. „Към 2020 г. в България се очакват 9 млн

Славия изпрати сезона с победа

Славия победи с 2:0 у дома Пирин (Гоце Делчев) в последен мач за сезона в първенството.Треньорът на столичани Милен Радуканов заложи основно на резерви и юноши и в 23-ата минута 18-годишният нападател...

Издигат диги на Дунав преди реката да е придошла

Общинският кризисен щаб във Видин реши да изгради три допълнителни временни диги, преди нивото на Дунав да е достигнало критичната точка от 850 см, съобщиха от пресцентъра на общината. Това е нивото,...

Берое завърши със стил и шеста поредна победа

„Берое“ победи с 3:0 „Нефтохимик“ в последен мач от сезона в „А“ група. „Зелените“ бяха по-активният тим през целия мач ...

14 страни от ЕС ще помагат на наводнените Сърбия и Босна

Четиринадесет страни от Евросъюза се мобилизираха, за да доставят материали и осигурят експерти на Босна и на Сърбия, които пострадаха от опустошителни наводнения, съобщи Европейската комисия, коят...

Хасково спечели битката за "А" група

Отборът на Хасково спечели с 2:0 като гост на Банско и спечели промоция за "А" група. Тимът на Димчо Ненов стига до второто място благодарение на по-добрата си голова разлика от отбора на До...

Писателят на мутрите: Този кабинет трябва да си иде още днес

"Българският народ трябва да се отърве от това правителство - веднага, ако може, още днес следобед." Това заяви в предаването на Сашо Диков по "Нова телевизия" писателят Владо Деверов, който е наричан от медиите "писателя на мутрите". Даверов изрази съжаление, че след 25 години преход в страната нищо не се е променило, защото на власт са същите лица. "Какво оставяме на нашите деца? Оставяме им една комунистическа държава. За какво ядохме жабите 25 години? Всичките комунисти са на власт", коментира Даверов. Той изрази съжаление, че ГЕРБ не са отново на власт. "Погледни как се работи в София! Ако беше на власт ГЕРБ, така щеше да се работи във всеки град. Да вкараме бетон, да сложим асфалт, да направи града модерен", каза Даверов.

Драгомир Стойнев: Огромна лъжа е, че пишем закони под диктовка на руснаците

Като "една огромна лъжа" определи енергийният министър Драгомир Стойнев твърденията, че промените в българското законодателство, касаещи газопровода "Южен поток", са правени под диктовката на "Газпром". "Както видяхте и по изнесените документи – става дума за едно предложение, направено както от страна на "Южен поток транспорт", така и на Българския енергиен холдинг. Но искам да кажа, че финалният вариант на закона, който в момента е внесен в Парламента, по никакъв начин не се покрива с тези предложения", каза Стойнев, цитиран от ”Дневник”. Той обясни как опозицията може между първо и второ четене на Закона за енергетиката да направи своите предложения. Според него промените в закона, които Реформаторския блок определя като услуга за ”Газпром”, всъщност са запълване на законодателен вакуум. "Това, което в момента е внесено за разглеждане, отговаря юридически на всички газопроводи от трета страна до Европа. Тук става въпрос единствено за "дупка" в нашето законодателство относно газопровод в морската му част, тъй като ние досега не сме имали такъв случай", каза енергийният министър. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма допълни, че през следващата седмица в България ще пристигнат европейски енергийни експерти, които ще се срещнат с българските си колеги по тези въпроси. "Ще поканим народни представители и от опозицията ако желаят да се запознаят на място с възможностите трета страна да се включи в един морски газопровод под водата. Досега няма такъв газопровод никъде по света защото технически е невъзможно", каза Стойнев. Според него опозицията се опитва да въвлече Европейската комисия във вътрешнополитически спор. "Бившият премиер отново излъга, че едва ли не български газ не може да се транзитира по сухопътната част на газопровода "Южен поток", каза министърът. Това не е истина защото България има подписано споразумение с "Газпром" за достъп до капацитета на тръбата на трета страна и това отговаря както на българския интерес, така и на европейския", обясни той. Като доказателство за това Стойнев припомни публикациите в руската преса от октомври м.г., озаглавени "Газпром клекна на София". Според него причина за тези публикации е бил именно фактът, че досега никой не е осигурявал достъп на трета страна в сухопътната част от газопровода. "Не мога да разбера защо и Реформаторският блок и ГЕРБ са толкова комплексирани от Европейската комисия. Членството в ЕС не означава отказ от национални политики или приоритети. ”Южен поток” не е на България. Този проект е на ЕС", каза Стойнев. След това той прочете през мобилния си телефон позицията на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер от петък вечерта, че ЕС не е съгласен енергийният сектор да влезе в списъка на възможните санкции срещу Русия. Според Драгомир Стойнев тези думи означават, че въпреки кризата ЕС е готов да продължи газовото си партньорство. "Само че тук се опитваме, защото всеки гледа партийните си интереси и никой не мисли за националния, това да стане един основен вътрешнополитически спор”, обясни Стойнев. Няма послание за спиране на газа Драгомир Стойнев каза още, че до този момент няма категорично послание от страна на Русия за това за опасност от прекъсване на газовите доставки за Европа. Той допълни, че България е взела всички възможни мерки, за да обезпечи доставките на газ за страната за няколко месеца напред . "Но от тук нататък трябва да започнем да работим за диверсификацията., каза Стойнев. И това е което правим. За съжаление заварихме интерконекторната връзка с Гърция така, както бяхме оставили през 2009г. Нищо не беше помръднало. Нищо не е направено и с интерконекторната връзка с Турция", коментира министърът. Не използвам ДКЕВР Помолен за коментар на обвиненията, че използва ДКЕВР като политически инструмент и изкуствено задържане на цените на тока Драгомир Стойнев отговори по следния начин: "Какво означава да използвам комисията? Тя е независим орган. ГЕРБ в техните мотиви за искане на вот на недоверие към правителството са написали, че е лошо да се намали два пъти цената на електроенергията, но ние мислим точно обратното", каза министърът.

Терзиева стартира първия обект от програмата за борба с безводието

Варна /КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира официално първия обект, финансиран по програмата на МРР за борба с безводието. Със символична първа копка министърът даде начало на изграждането на втория етап на магистралния водопровод за община Аврен, област Варна. Стойността на обекта е 2.9 млн. лв., а средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. Министърът подчерта, че водопроводът е от огромно значение за жителите на региона и развитието на туризма по Северното Черноморие. Целта е да решим проблема с водоснабдяването тук дългосрочно, каза тя.Пред журналисти министър Терзиева заяви, че по програмата за борба с безводието се работи от началото на мандата й. Бюджетът й за 2014 г. е 20 млн.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. С тези средства до края на годината ще подобрим водоснабдяването на близо 300 хил. души в над 30 населени места, уточни министърът.Идеята ни е програмата да реши проблемите в населените места, които от много години имат проблем с водоснабдяването, т.е. райони, които имат хронична нужда от подмяна на водопроводите, изграждане на нови мрежи, както и мерки за подобряване качеството на питейната вода. Целта е с не много средства да получим максимален ефект, разясни Терзиева.

Край на спасителната операция в мината край Сома

/КРОСС/ Турският министър на енергетиката Танер Йълдъз обяви края на спасителната операция в мината край Сома. „Спасителната операция завърши. Вече няма нито един миньор под земята", каза Йълдъз пред журналисти.окончателната равносметка от трагичния инцидент е 301 загинали миньори.

Приеха Пътна карта за изпълнение на препоръките на ЕК

Правителството прие Пътна карта за 2014 г. за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската комисия от януари т. г. в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка (МСО). В Пътната карта са включени законодателни, организационни и аналитични мерки и действия на институциите, чиято цел е преодоляване на идентифицираните в Доклада на ЕК слабости.

ЦСКА стана вицешампион благодарение на победа на "Левски"


В може би най-трудната година в историята си ЦСКА завърши втори в крайното класиране на А група, след като направи 1:1 с "Локомотив" (Пловдив) в последния мач за сезона.

Червените получиха сребърните медали благодарение на "Левски", който победи с 1:0 "Литекс" в Ловеч. Сините спечелиха с гол на Валери Божинов.

ЦСКА и "Литекс" завършиха с равен брой точки - 72, но столичани заемат по-горната позиция заради по-добрите вторични показатели. Шампион е "Лудогорец", а "Левски"...

Защитата на Радослав: Жена му го плашела, че ще ги остави с детето на улицата да ровят по кофите

По тялото на убитата от мъжа си Радослав Анна Давидкова имало множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и прободни и прорезни рани по шията гърдите и ръцете й, стана ясно днес по време на заседанието в СГС за мярката за неотклонение на убиеца.
Жената е починала заради остра кръвозагуба, причинена именно от тези наранявания, По тялото на убитата от мъжа си Радослав Анна Давидкова имало множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и прободни и прорезни рани по шията гърдите и ръцете й, стана ясно днес по време на заседанието в СГС за мярката за неотклонение на убиеца. Жената е починала заради остра кръвозагуба, причинена именно от тези наранявания,

Защитата на Давидков: Анна го заплашила, че ще ги остави с детето да ровят по кофите (обновена)

По тялото на убитата от мъжа си Радослав Анна Давидкова имало множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и прободни и прорезни рани по шията гърдите и ръцете й, стана ясно днес по време на заседанието в СГС за мярката за неотклонение на убиеца.
Жената е починала заради остра кръвозагуба, причинена именно от тези наранявания, По тялото на убитата от мъжа си Радослав Анна Давидкова имало множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и прободни и прорезни рани по шията гърдите и ръцете й, стана ясно днес по време на заседанието в СГС за мярката за неотклонение на убиеца. Жената е починала заради остра кръвозагуба, причинена именно от тези наранявания,

След 301 извадени тела операцията в Сома приключи

Спасителните акции по извеждането на телата на затрупаните миньори в мините в турския град Сома приключи днес. В ранния следобед бяха извадени телата на последните двама затрупани миньори. Равносметката след трагедията в Сома показва, че срутването на мината отне живота на 301 души. Експлозията в мината в Сома се случи на 13 май. Полицията все още води разследване за причините за взрива. По първоначални данни експлозията е била причинена от късо съединение в електрическата мрежа. Срутването стана повод на многочислени протести срещу правителството. Колата на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган бе блокирана от демонстранти . При една от протестните акции съветник на Ердоган преби един от протестиращите пред очите на полицаите и на медиите.

Оланд: "Боко Харам" е свързана с "Ал Кайда"

/КРОСС/ Френският президент Франсоа Оланд заяви, че бойците от ислямистката организация "Боко Харам" сега заплашват Централна и Западна Африка, съобщи „Ройтерс". „"Боро Харам" в момента е заплаха за всички жители на Западна и Централна Африка", каза Оланд. Той отбеляза, че организацията е свързана със северноафриканското крило на "Ал Кайда". Припомняме, че по-рано "Боко Харам" пое отговорност за отвличането на близо 300 ученички в Североизточна Нигерия.

Удари часът на "Нощта на музеите" - десето издание

Десетото издание на eвропейската инициатива „Нощ на музеите" започва след броени часове и в България. От 18.00 ч. до полунощ хиляди хора ще могат безплатно да посетят всички музеи в страната, които са се включили в инициативата.

Награждават посмъртно Гунди с държавен орден

Футболната легенда на „Левски” Георги Аспарухов-Гунди ще бъде предложен посмъртно за държавен орден „Стара планина” I степен. Това съобщи министърът на спорта Мариана Георгиева след края на изнесеното във Варна заседание на Министерски съвет.

Гунди бе посмъртно предложен за орден ”Стара планина”

Министерски съвет ще предложи на президента да удостои посмъртно с орден "Стара планина" Първа степен футболната легенда на Левски Георги Аспарухов - Гунди. За решението съобщи в събота спортният министър Мариана Георгиева в края на изнесеното заседание на кабинета във Варна. Идеята за отличието е по повод 100-годишнината на Левски. В тази връзка кабинетът на Пламен Орешарски предлага на президента и списък с още 11 имена на изявени спортисти на клуба, които също да получат орден "Стара планина". Собственикът на клуба Тодор Батков стана носител на ордена през 2008 година, когато беше удостоен с него от президента Георги Първанов.

Йовчев: Престъпността е намаляла с 12,4%

Засиленото присъствие на жандармерия в малките населени места ще остане в сила, заяви вътрешният министър

България губи с 1:3 от Иран, Плачи пробва дебютантите

Мъжкият национален отбор по волейбол Иран би България 3:1 (24:26, 25:16, 25:15, 25:21) във втората контролна зала „Конгресна” на ДКС във Варна. И в днешния контролен мач варнене...

Кузюткин вика и трета разпределителка

Центърът на националния отбор волейбол Цветелина Заркова се контузила и селекционерът Владимир Кузюткин е повикал Мира Тодорова от Б отбора, която играе във Волеро (Швейцария). Травмата на Заркова е л...

Суарес: Искам да остана в Ливърпул

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес подчерта, че спекулациите относно преминаването му в Реал (Мадрид) и Барселона, са напълно неоснователни. Голмайсторът е щастлив в клуба и нямаше да подпише нов дог...

Правителството отпусна 10 млн. лв. за туристическа реклама


Вече е изготвена стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт до 2030г. Това заяви днес зам. министърът на икономиката Бранимир Ботев.

"Имаме много сериозно основа, върху която може да се стъпва, каза той. Трябва да анализираме ресурснтата обезпеченост, промените в глобалния пазар, промените в туристопотока, но това което мога да кажа е, че в България към 2010г. се очакват над 9 млн. чуждестранни туристи, а към 2030 техният брой ще бъде вече над 12 млн."....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване