Сменили шефа на варненската полиция заради лоши резултати

Недостатъчно добри комплексни резултати са довели до смяната на директора на варненската полиция Чавдар Нанков. Това стана ясно от изявлението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след изнесеното правителствено заседание в резиденция „Евксиноград”.

Борисов пак излъга за "Южен поток", скочи Стойнев

"Засега няма заплаха от енергийна криза заради Украйна"


Превалания и прегърмявание и утре следобяд, температурите - около 18°

След полунощ преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече – в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, северозапад. След полунощ преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече – в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, северозапад.

Работата по газовата връзка с Турция продължава

През следващата седмица експерти на ЕК пристигат в София заради Южен поток, съобщи икономическият министър


Кобрата ще води подготовка на Белмекен с трима спаринг партньори

Част от подготовката на Кубрат Пулев за мача с Владимир Кличко за световната титла по бокс в тежка категория ще бъде на Белмекен. Целият му щаб с треньори и трима спаринг-партньори, действащи английс...

Станков намекна, че напуска Локомотив (Пловдив)

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков вече е решил какво е бъдещето му. Той обаче ще го разкрие чак след като проведе разговор с президента на клуба Константин Динев. Това разкри самият ...

Кубрат Пулев: На мача ще видим кой е зелен и кой е червен

До седмица трябва да приключат разговорите и всичко да е уточнено за битката за световната титла по бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Засега датата на мача остава 6 септемвр...

Валежи утре следобяд, температурите - около 18°

След полунощ преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече – в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, северозапад. След полунощ преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече – в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, северозапад.

Майчинството намаля с 4 лв., вместо да се увеличи с 12 лв.

С 4 лв. е намалял размерът на обезщетенията за майчинство през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на 2013 г. Това показват предварителните данни от отчета на НОИ за първото тримесечие на 2014 година. Средното обезщетение за майчинство през 2014 г.

Убиецът от Аудито удрял и рязал жена си, докато умре

Убитата Анна Давидкова е била открита от криминалистите с множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и с порезни рани по шията, гърдите и ръцете. Според защитата на Радослав съпругата му го е заплашвала, че ще го остави да рови по кофите заедно с дъщеря им.

Румъния е „силно податлива към организирана престъпност", избухна Фараж

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж

Драгомир Стойнев обвини Реформаторите в лъжа

Законът още не е приет и между първо и второ четене опозицията може да направи своите предложения относно спазване на европейското законодателство, обяви министърът на енергетиката

Цветлин Йовчев: Готови сме за имиграционна вълна от Афганистан


Според някои анализатори, ако планираното изтегляне на силите на НАТО от Афганистан продължи, това би могло да доведе до засилен миграционен процес към България. Това каза днес във Варна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. "Ние имаме готовност и сме разгледали всички възможни сценарии като към момента са предприети необходимите мерки, за да отговорим на всички рискове и предизвикателства, които могат да се случат", каза още той.

Според Йовчев в момента със съдействието на...

Зам.- министър Костадинов: Бъдещото еврофинансиране зависи от реформата във водния сектор

Пловдив /КРОСС/ В тричасова дискусия експерти, специалисти и граждани разискваха с представители на законодателната и изпълнителната власт, с ръководството на ВиК оператора темата „Водата на Пловдив". Заместник - министърът в МОСВ Атанас Костадинов постави началото на обсъждането с аспекти от националната водна стратегия. Държавата има изключително ясен ангажимент, изтъкна той и подчерта, че бъдещото еврофинансиране зависи от реформата във водния сектор. Шефът на „ВиК' ЕООД-Пловдив Манол Генов отчете свършеното по това предприсъединително условие с особен статут. Основното се състои в идентификацията на собствеността на водоснабдителната мрежа и съоръженията, които съгласно Закона за водите се делят на две групи: публична общинска (обслужва територията на една община) и публична държавна (обхваща повече от две общини). ВиК-Пловдив за момента се справя с тази огромна материя, която включва 700 000 души на територията на 18 общини, 3000 км водопроводна мрежа, 960 км въвеждащи питейна вода водопроводи и две пречиствателни станции. ВиК мрежата на Пловдив е изключително амортизирана и води до големи загуби, посочи Генов. В града на тепетата има само един водоем и 54 сондажни кладенци, което налага изпомпването с хидрофори, за да се вдигне налягането. Използването на тези уреди прави ВиК-Пловдив и най-големият потребител на електроенергия

Наводнения отнеха живота на поне 20 души в Сърбия и Босна


Най-малко 20 души са загинали при рекордно тежките наводнения в Сърбия и Босна, съобщиха властите на двете страни, цитирани от "Асошиейтед прес". В източния босненски град Биелина днес бяха евакуирани около 10 хиляди души, след като река Сава преля.
 
В Сърбия спасителни екипи и войници използват лодки и хеликоптери, за да спасят хиляди граждани, блокирани в наводнения в град Обреновац, недалеч от Белград.
 
Наводнението в момента представлява заплаха за най-голямата...

Кабинетът предлага Гунди да бъде награден с орден "Стара планина"

Министерски съвет ще предложи на държавния глава да удостои посмъртно футболната легенда на ПФК "Левски" Георги Аспарухов с орден "Стара планина" I степен. Новината бе съобщена от спортния министър Мариана Георгиева в края на изнесеното заседание на кабинета във Варна. Идеята е по повод 100-годишнината на "Левски". В тази връзка властта предлага на президента и списък с още 11 имена - все изявени спортисти на клуба, които да получат ордена "Стара планина".

Предимно слънчево време ни очаква утре по Черноморието

След полунощ преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече - в планинските райони.

Нездравословното хранене води до сърдечни удари и затлъстяване

Доказателствата показват, че консумирането на прекалено много наситени мазнини може да повиши холестерола в кръвта, което допълнително увеличава риска от инфаркти и инсулти.

Расте броят на жертвите от наводненията в Сърбия и Босна

10 тела са открити в Сърбия след оттеглянето на водата от улиците – шестима от тях са намерени в Добой. Още един загинал е намерен в Шамац.

С деца на море - как да оцелеем

Още няколко учебни дни и ваканцията за  най-малките ученици започва. Със сигурност малчуганите стискат палци дните да се изтъркулят бързо, защото след това следва най-хубавият сезон - ваканцията. И макар на фона на майските градуси и порои лятото все още да изглежда мираж, всички чакаме с нетърпение почивката. 


А какво по-хубаво от това да я Още няколко учебни дни и ваканцията за най-малките ученици започва. Със сигурност малчуганите стискат палци дните да се изтъркулят бързо, защото след това следва най-хубавият сезон - ваканцията. И макар на фона на майските градуси и порои лятото все още да изглежда мираж, всички чакаме с нетърпение почивката. А какво по-хубаво от това да я

Драгомир Стойнев: Огромна лъжа е, че някой ни пише законодателството

ГЕРБ и Реформаторския блок са комплексирани от Европейската комисия. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след края на изнесеното заседание на Министерския съвет в резиденция „Евксиноград” във Варна, съобщи Фокус. Той посочи като неверни твърденията на двете партии, че по тръбата няма да може да тече български газ и ГЕРБ и Реформаторския блок са комплексирани от Европейската комисия. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след края на изнесеното заседание на Министерския съвет в резиденция „Евксиноград” във Варна, съобщи Фокус. Той посочи като неверни твърденията на двете партии, че по тръбата няма да може да тече български газ и

УЕФА глоби Левски заради финансови нередности

УЕФА глоби Левски с 200 000 евро и поиска от клуба да замрази фонда за заплати за футболисти и служители, става ясно от съобщението на европейската футболна централа. Причината е за глобата и наложените рестрикции за следващата година е, че клубът не е успял да покрие критериите на УЕФА за финансов феърплей. Според правилата на УЕФА клубовете нямат право да превишават драстично своите разходи при положение, че не могат да докажат съответстващи приходи или имат проблемни дългове. Левски се е споразумял с УЕФА за глобата и налагане на рестрикции върху заплатите още на 8 май. Отборът не се класира за участие в европейските клубни турнири, заради което няма да му бъдат налагани допълнителни санкции. Сумата по глобата ще бъде удържана при следващото участие на Левски в европейските турнири. "Основната цел на това споразумение е да гарантира, че Левски ще влезе в нормите на финансовия феърплей в крактосрочен период. Обжалване на споразумението, ще доведе до задълбочаване на проверките за спазването на правилата. Левски се съгласи да бъде предоставя на всеки 6 месеца доклад на Комисията за финансов контрол към УЕФА във връзка с обещания напредък по отношение на разходите", се казва в съобщението на УЕФА. Преди ден собственикът на клуба Тодор Батков обясни пред "Дарик", че Левски "няма проблеми" с процедурата на финансовия феърплей, макар да е знаел за споразумението от 8 май. Той обаче намекна за предстоящото замразяване не заплатите. ”Вече са в сила правилата за финансов феърплей, нещата са жестоки, но ние нямаме проблеми. Една от препоръките, които УЕФА ни даде, е да замразим и намалим заплатите, това е по повод финансовия феърплей. Втората е аз и моите фирми да капитализираме вземанията, които аз и мои фирми имаме към Левски, за да отпаднат като задължения", обясни Батков. Ден по-късно се разбра, че Левски има проблеми и по признанието на самия Батков най-големият от тях е структурата на дълговете на отбора. Тимът дължи пари основно на собственика си.

25-те прехвалени места по света, които разочароват

Туристическите агенции са създали митове около прочути забележителности по света - природни феномени, паметници, архитектурни шедьоври. Посещават ги милиони туристи всяка година. Хубаво щеше да е вярно всичко, което пише в специализираните блогове за тях, но не е. Американският в. “Хъфингтън пост” направи класация на 25-те най-прехвалени Туристическите агенции са създали митове около прочути забележителности по света - природни феномени, паметници, архитектурни шедьоври. Посещават ги милиони туристи всяка година. Хубаво щеше да е вярно всичко, което пише в специализираните блогове за тях, но не е. Американският в. “Хъфингтън пост” направи класация на 25-те най-прехвалени

17 загинаха, трима оцеляха в самолетната катастрофа в Лаос

17 са жертвите на катастрофата на самолет с високопоставена делегация в Лаос.

УЕФА наказа Левски с 200 000 евро

/КРОСС/ УЕФА глоби Левски с 200 000 евро заради нарушаване на т. нар. финансов феърплей. „Сините" са сключили споразумение с европейската футболна федерация и са приели наказанието. Те се задължават да не вдигат заплатите в клуба през следващия сезон, когато финансите на клуба ще бъдат наблюдавани изключително внимателно от УЕФА.

Стойнев: Огромна лъжа е, че някой ни пише законодателството (обновена)

ГЕРБ и Реформаторския блок са комплексирани от Европейската комисия. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след края на изнесеното заседание на Министерския съвет в резиденция „Евксиноград” във Варна, съобщи Фокус. Той посочи като неверни твърденията на двете партии, че по тръбата няма да може да тече български газ и ГЕРБ и Реформаторския блок са комплексирани от Европейската комисия. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след края на изнесеното заседание на Министерския съвет в резиденция „Евксиноград” във Варна, съобщи Фокус. Той посочи като неверни твърденията на двете партии, че по тръбата няма да може да тече български газ и

Ювентус предложи на Руди Гарсия да замести Конте

Наставникът на Рома Руди Гарсия е отказал да поеме тима на Ювентус, съобщава „Кориере дело Спорт“. Както е известно, не е ясно дали Антонио Конте ще остане начело на торинския отбо...

Елин Топузаков: За Левски няма мач без значение

Треньорът на Левски Елин Топузаков бе доволен от победата над Литекс като гост с 1:0. След нея "сините" отнеха среброто на ловчанлии и го подариха на вечния си съперник ЦСКА. Точно от лагера...

Кобрата ще води подготовки на Белмекен с трима спаринг партньори

Част от подготовката на Кубрат Пулев за мача с Владимир Кличко за световната титла по бокс в тежка категория ще бъде на Белмекен. Целият му щаб с треньори и трима спаринг-партньори, действащи английс...

Видал готов за мачовете в Бразилия

Полузащитникът на Ювентус Артуро Видал ще се възстанови до началото на Световното първенство в Бразилия на 12 юни. Това заявиха от медицинския екип на тима, цитирани от Football Italia. Чилиецът скъса...

Владимир Гаджев: Благодарим на треньорите, че в този мач заложиха само на българи

Халфът на Левски Владимир Гаджев заяви след победата с 1:0 над Литекс в Ловеч, че е разговарял с Георги Иванов, но все още не е наясно дали ще остане на "Герена". "Имах разговори преди...

Отпуснаха 10 млн. лв. за реклама на туризма

10 млн. лева лева ще похарчи туризмът за реклама. Парите са осигурени от бюджета. До края на годината парите могат да стигнат и до 18 млн. лева, каза зам.-министър на икономиката и енрегетиката с ресо...

Нивото на Дунав е 819 см, готвят чували с пясък

Пълнят се 5000 чувала с пясък за диги при крепостта "Баба Вида" и "Телеграф Капия" като има готовност за още 5000 чувала.

Багата: Готов съм за битката с Волков, мачът ще е интересен

Чувствам се отлично. Нямам никакви здравословни проблеми и съм напълно готов за здрава битка срещу Волков.

Това обяви пред Чувствам се отлично. Нямам никакви здравословни проблеми и съм напълно готов за здрава битка срещу Волков. Това обяви пред "24 часа" Благой Иванов-Багата от Саутхейвън, Мисисипи. Българската ММА звезда пристигна там за финала, който ще излъчи претендента за световната титла в тежка категория на веригата "Белатор". В него Багата ще излезе тази

Кабинетът прие облекчения за таксиметрови и други превозвачи


Кабинетът прие промени в таксите, които се събират в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, свързани с таксиметрови и други превозвачи. Целта на основната група изменения е да се оптимизират таксите за предоставяните от агенцията административни услуги, което ще доведе до намаляване на административната тежест за бизнеса, уточняват от правителствената пресслужба след днешното изнесено заседание на Министерския съвет във Варна.

Таксата за...

Дрогба дари с 1 млн. евро семействата на загиналите миньори

Нападателят на „Галатасарай" Дидие Дрогба дари 1 млн. евро на седем семейства на загинали в Сома миньори. Това съобщи Turk Futbol.Заради благородния жест таранът бе обявен в социалните мрежи като „пример за подражание". Заплатата на 36-годишния Дрогба е 7 млн. евро за година.

Потрошиха с тръби джипа на бивш депутат от ГЕРБ

Лом /КРОСС/ Истински холивудски екшън се е разиграл снощи на пътя Сталийска махала - Лом. Джип „Ауди" се движел към Лом, когато го настигал лек автомобил от същата марка. Двете коли се изравнили и спрели. Тогава от лимузината изскочили трима мъже, които с метални пръти потрошили джипа. В джипа пътували трима души от Монтана. Шофирал 36-годишният К.Д. Той спрял, защото забелязал светлинните сигнали от идваща зад тях кола. Тогава започнал екшънът. Резултатът е потрошени стъкла и огънат таван на джипа, като никой от пътниците в него не е пострадал.Запознати твърдят, че джипът е на монтанския бизнесмен и бивш депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Побойниците пък били хора на известен ломчанин, който по неофициална информация вече дори е задържан.Екшънът има пряка връзка с изборите, категорични са жители на Сталийска махала. В Сталийска махала вече се размахваха бухалки. Преди дни неизвестни пребиха в леглото му активист на ГЕРБ. Запознати смятат, че металните тръби са отговор на бухалките, пише tribali.info

Жандармерията остава в малките населени места

Варна /КРОСС/ Смяната на ръководството на варненската полиция е заради резултатите от работата на досегашния шеф Чавдар Нанков. „Оценката ми е комплексна. Ще запазя детайлите за себе си", каза министър Цветлин Йовчев след края на изнесеното заседание на правителството.Той добави, че жандармерията ще остане в малките населени места. Резултатите от акцията срещу битовата престъпност били налице. Той отчете спад на регистрираните престъпления с 12 % за първите четири месеца на година в сравнение със същия период през 2013 г. Разкриваемостта пък се е повишила с близо 5 %.

Бареков с оферта към партиите: Споразумение през юни за предсрочен вот наесен

Николай Бареков излезе с оферта към партиите - да подпишат общо споразумение за предсрочен вот наесен. Той постави срок до 14 юни победителите в евровота да подпишат заедно документа за насрочване на парламентарни избори през октомври.
Това обяви лидерът на ББЦ в предаването "Седмицата" по Дарик радио. Николай Бареков излезе с оферта към партиите - да подпишат общо споразумение за предсрочен вот наесен. Той постави срок до 14 юни победителите в евровота да подпишат заедно документа за насрочване на парламентарни избори през октомври. Това обяви лидерът на ББЦ в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

Плевнелиев подкрепи Договор за сътрудничество с Македония

"С готовност приемам отправеното от Вас предложение, Декларацията на министър-председателите на Република България и на Република Македония от 1999 г. да бъде трансформирана в Договор за добросъседство и сътрудничество. Убеден съм, че като спазват стриктно клаузите на този договор нашите две държави ще покажат политическа воля да бъдат заедно част от голямото европейско семейство, споделяйки ценностите на демокрацията".

Не пускате кучето си на леглото? Ето какво прави, докато ви няма

Вероятно всеки собственик на куче е водил неравната битка за отвоюване обратно на леглото или дивана вкъщи. Стопанката на това куче решила да инсталира камера в дома си, за да наблюдава какво прави любимеца й в нейно отсъствие. Ако все пак сте успели да накарате любимеца да се съобразява и във ваше присъствие да не се качва на леглото ви, ето какво се случва, докато ви няма.

И шампионът в Бундеслигата е... Аугсбург

Това е изненадващият резултат в класирането, ако се вземат предвид бюджетите на клубовете


Бареков с оферта към партиите: Споразумение през юни за предсрочен вот наесен


Николай Бареков излезе с оферта към партиите - да подпишат общо споразумение за предсрочен вот наесен. Той постави срок до 14 юни победителите в евровота да подпишат заедно документа за насрочване на парламентарни избори през октомври.
Това обяви лидерът на ББЦ в предаването Николай Бареков излезе с оферта към партиите - да подпишат общо споразумение за предсрочен вот наесен. Той постави срок до 14 юни победителите в евровота да подпишат заедно документа за насрочване на парламентарни избори през октомври. Това обяви лидерът на ББЦ в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

Жертвите на инцидента в мината в Турция вече са 301


Броят на жертвите при трагичния инцидент във въгледобивната мина в Западна Турция достигна 301 души, съобщи днес турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от турската телевизия НТВ. Йълдъз съобщи и за нов пожар в мината край град Сома, който затруднява извършването на спасителната операция.
 
Той добави, че под земята вероятно се намират още най-много трима миньори. Министърът на енергетиката каза, че спасителите са локализирали място, където се...

Петима пострадаха след стрелба на пазар в Ереван

/КРОСС/ Петима души пострадаха, след като неизвестно лице откри стрелба в Ереван, съобщава агенция „Новости Армения". Инцидентът е станал в близост до пазара за сувенири. Пострадалите са хоспитализирани. Няма информация за загинали. Според предварителната информация, стрелбата е била предшествана от бурна кавга. Други подробности не се съобщават.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване