Мълния рани петима души в Шумен

Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен и рани петима души. Инцидентът стана около 13:00 часа, предаде БГНЕС. Към Шуменската болница в момента пътуват петима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки. По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние. Другите четирима са в съзнание.

Потрошиха с тръби колата на бивш депутат от ГЕРБ

Лъскавото „Ауди Q 7” било потрошено от трима мъже с метални пръти при разклона за село Трайково. Случката е продължение на предизборния бой в Сталийска махала.

Раздават ваучерите за намален акциз върху газьола на земеделските производители

Варна /КРОСС/ Започна раздаването на ваучери за намален акциз върху газьола на земеделските производители. Това обяви във Варна министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Министърът информира, че ваучерите ще се предоставят в общинските служби по земеделие до 20 юни т.г. В предстоящата кампания ще бъдат предоставени 57 000 ваучера на над 18 хил. земеделски производители от всички сектори на селското стопанство. Помощта е в размер на 84 млн. лв., а отстъпката за литър гориво ще бъде 0,31 лв. По този начин земеделските производители ще получат 50% намален акциз. Най-много ваучери ще бъдат раздадени в областите Добрич, Плевен, Ямбол, Пловдив и Стара Загора. Безспорен първенец е област Добрич, на която се падат около 10 % от цялата помощ, каза още министърът. Той уточни, че в област Варна са кандидатствали 774 земеделски производители, които ще получат през първия етап на помощта 2426 ваучера на обща стойност над 3,3 млн. лв.В отговор на журналистически въпрос за субсидиите на животновъдите, министър Греков каза, че до вчера са изплатени на 10 000 животновъда от общо 13 000 средствата по de minimis.    

Ръководството на ДНР се отказа от преговори с Киев

/КРОСС/ Новото ръководство на Донбас няма да преговаря с Киев, докато от региона не бъдат изтеглени всички войски. Това се казва в обръщение, изготвено от ръководството на „Донецка народна република". По думите на премиера на самопровъзгласилата се република Александър Бородай едва след като военните напуснат региона, ще има възможност диалогът с Киев да започне.    

Потрошиха джипа на бивш депутат от ГЕРБ

Истински екшън се е разиграл снощи на пътя Сталийска махала – Лом, съобщи tribali.info.
Джип „Ауди Кю 7” се e движел към Лом, когато го настигал лек автомобил „Ауди”. Двете коли се изравнили и спрели, от лимузината изскoчили трима мъже, които с метални пръти потрошили джипа.
В джипа пътували трима души от Монтана.
Шофирал 36-годишният К.Д. Истински екшън се е разиграл снощи на пътя Сталийска махала – Лом, съобщи tribali.info. Джип „Ауди Кю 7” се e движел към Лом, когато го настигал лек автомобил „Ауди”. Двете коли се изравнили и спрели, от лимузината изскoчили трима мъже, които с метални пръти потрошили джипа. В джипа пътували трима души от Монтана. Шофирал 36-годишният К.Д.

Екшън край Лом, потрошиха джипа на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов

Истински екшън се е разиграл снощи на пътя Сталийска махала – Лом, съобщи tribali.info.
Джип „Ауди Кю 7” се e движел към Лом, когато го настигал лек автомобил „Ауди”. Двете коли се изравнили и спрели, от лимузината изскoчили трима мъже, които с метални пръти потрошили джипа.
В джипа пътували трима души от Монтана.
Шофирал 36-годишният К.Д. Истински екшън се е разиграл снощи на пътя Сталийска махала – Лом, съобщи tribali.info. Джип „Ауди Кю 7” се e движел към Лом, когато го настигал лек автомобил „Ауди”. Двете коли се изравнили и спрели, от лимузината изскoчили трима мъже, които с метални пръти потрошили джипа. В джипа пътували трима души от Монтана. Шофирал 36-годишният К.Д.

Варна четвърта по средна продължителност на живота

Варненска област се нарежда на четвърто място в страната по средна продължителност на предстоящия живот - 75.2 години. Тя се нарежда заедно с Благоевград след София-76 години, Кърджали-75.5 години и Смолян-75.4 години, съобщиха от НСИ за Moreto.

Несебър ще развива поклонническия туризъм с нов маршрут

Всички петнадесет древни храма в Стария град ще бъдат свързани постепенно


Какво да ядем, за да не хванем рак - купете вече и със SMS

В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата "Храни срещу рака " на вестник "168 часа"От днес вече може да купувате електронните издания от MediaMall и със SMS.Опитайте, не е трудно! В книжката може да прочетете:- Какво да ядем,за да не хванем рак - Пътят към рака лепне от сладост - Виновна е

Кабинетът отчете изпълнението на бюджета до март


На днешното си изнесено заседание във Варна кабинетът одобри внесената от министъра на финансите Петър Чобанов информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2014 г., съобщи правителствената пресслужба.

Размерът на фискалния резерв на 31 март е 5.9 млрд. лв., в т.ч. 5.1 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0.8 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за...

Умна фланелка помага да следим за здравето си

/КРОСС/ Канадската компания разработи уникална тениска за мъже, която ще помогне на собственика си да поддържа здравословен начин на живот. Новата технология позволява точно да се отчитат физиологичните параметри на човека.В тъканта на фланелката са пришити биометрични сензори, които постоянно следят за здравето на лицето, проследяват промяната на сърдечната честота, дихателната честота, дихателния обем, интензивността на движение и изгорените калории.Сензорите са разположени в близост до сърцето.Всички получени данни се изпращат към специален прибор в тениската , а след това чрез Bluetooth - към приложение на смартфона на потребителя, така че той може веднага да определи здравните си показатели.Тениската може безпроблемно да се пере в пералня. Удобна е не само за спорт, но и за офиса. Предлага се в различни цветове, а цената й е около 200 долара. Очаква се по-късно тази година компанията да пусне на пазара и женска серия на продукта.    

Свлачище в Грузия уби трима души

При свличане на земни маси в Дарялската клисура в кавказките планини загинаха трима души, предават руски агенции от Грузия.

През юни: Служебно правителство, но не на Плевнелиев

Веднага след европейските избори ще започнем протестни действия, за да не се повтори 14 юни.

Около 500 хиляди са диабетиците в България

500 000 са диабетиците у нас. По-голямата част от тях развиват хронична бъбречна недостатъчност, предаде БНР. Нефролози и ендрокринолози гласуваха на национална конференция да изработят общи медицинс...

Расте броят на жертвите от наводненията в Сърбия и Босна

10 тела са открити в Сърбия след оттеглянето на водата от улиците – шестима от тях са намерени в Добой. Още един загинал е намерен в Шамац, предаде БГНЕС. Загиналите в големите наводнения...

В Турция завърши операцията по изваждане на телата от злополучната мина

Завърши операцията по изваждане на телата от мината, в която стана една от най-големите злополуки с миньори в Турция, предаде ИТАР-ТАСС. При инцидента загинаха 301 души. Според министъра на енергетик...

Петима пострадаха при падането на мълния сред публика на състезание в Шумен

Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал около 13,00 часа.
Към Шуменската болница са откарани петима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки.
По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние. Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал около 13,00 часа. Към Шуменската болница са откарани петима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки. По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние.

Гришо бе обявен за най-стилния играч за 2014 г.

Италианското издание на мъжкото американско списание GQ Magazin обяви първата ракета на България Григор Димитров за най-стилния играч за 2014 г. Гришо е третият тенисист, който получи престижната номинация от мъжкото списание. В предишните години наградата бе връчена на Новак Джокович и Рафаел Надал. Междувременно, след вчерашния зрелищен успех срещу Томи Хаас, Първата ракета на България Григор Димитров постигна успех и в играта на двойки. Димитров и партньорът му от Чехия Лукаш Росол достигнаха полуфиналите, след като се наложиха над двойката Марин Чилич и Сантяго Гонсалес. Мачът бе оспорван и приключи с резултат 4:6, 6:4, 10:8. На полуфинала Димитров и Росол ще се изправят срещу Робин Хаасе и Фелисиано Лопес. Вчера бе и рожденият ден на Димитров, който след мача си срещу Хаас получи изненада - празнична торта. По-късно пред журналисти той обясни, че тортата му се е отразила доста добре след мача. Той коментира, че вчерашният ден е бил един от най-паметните в живота му, защото за пръв път постига толкова важна победа на рождения си ден.

Допълнителни социални придобивки за военноинвалидите и военно-пострадалите

Варна /КРОСС/ Правителството одобри законопроект, внесен от Министерството на отбраната, за промени в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. Измененията ще създадат допълнителни условия за подобряване на качеството на живот на хората с увреждания, за осигуряване на равни възможности и за пълноценно и активно участие във всички сфери на обществения живот.Предлага се средствата за лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание по списък, утвърден от министъра на здравеопазването, на военноинвалидите с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, които към настоящия момент са 2 424 човека, да бъдат изцяло за сметка на държавния бюджет. Това е категория български граждани, за които държавата следва да полага особени грижи и да компенсира настъпилите ограничения в здравословното им състояние. По отношение на останалите военноинвалиди и военнопострадали се запазва досегашният режим, като държавата поема част от стойността на предписаните им лекарствени продукти. Дава се право да придружителите на военноинвалиди с увреждане над 90 на сто с определена чужда помощ, да пътуват с картата за градския транспорт на правоимащия, включително и в случаите, когато не го придружават. Целта е да се облекчи финансовата тежест за лицата, определени да полагат грижи и да помагат на военноинвалиди с висока степен на увреждане

Мълния падна сред публика на съзтезание в Шумен, петима пострадали

Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал около 13,00 часа.
Към Шуменската болница са откарани петима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки.
По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние. Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал около 13,00 часа. Към Шуменската болница са откарани петима пострадали, съобщиха от Спешното приемно отделение. От болницата са изпратили 3 линейки. По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние.

Вирус мори Пол Маккартни

/КРОСС/ Сър Пол Маккартни отмени концерта си в Токио. Изпълнителят пристигна в Япония, за да изнесе два концерта, но заради проблеми със здравето си е отменил сценичната си изява. Какво точно е заболяването на знаменития изпълнител не се съобщава. Знае се само, че то е вирусно. Концертите на Маккартни бяха планирани за 17 и 18 май. Въпреки неразположението си обаче той съобщи, че на 18 май ще излезе на сцената.

Разби се самолет с вискокопоставени военни от Лаос

Самолет с високопоставени лаоски военни се е разбил в провинция Сиангкхуанг. При катастрофата са открити телата на двама души, но тяхната самоличност все още е неизвестна. На борда са били и министърът на отбраната, министърът на обществената сигурност и кметът на столицата на Лаос заедно със семействата си.

Военноинвалиди и военнопострадали ще получават нужните им лекарства безплатно

Военноинвалидите и военно-пострадалите с 50 и над 50 процента намалена работспособност ще получават нужните им лекарства безплатно и за сметка на държавния бюджет - това предвиждат промени в закона за военноинвалидите и военно-пострадалите, одобрени на днешното заседание на правителството.

През 2015 г. държавата гарантира студентски кредити за 50 млн. лв.

Правителството одобри общ размер на държавните гаранции, които могат да се издават през 2015 г. по Закона за кредитиране на студенти и докторанти, в размер до 50 млн. лв. Средствата са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

Мълния, ударила на конно състезание в Шумен, рани петима

По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние

Главният прокурор беше сезиран от "Икономедиа" заради публикувания имейл


В петък в деловодството на прокуратурата беше внесен сигнал от служители на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник") заради публикувания мейл до тях от Иво Прокопиев. В него е записано,че има достатъчно данни и законен повод за разследване за престъпление по чл. 171 от Наказатления кодекс (нарушаване неприкосновеността на кореспонденцията).

В сигнала се уточнява, че нито подателят на мейла, нито адресатите му са дали съгласие той да бъде разпространяван, нито го е...

За какво бяха похарчени средствата за земеделие през 2013 г.


На днешното си изнесено заседание правителството одобри годишния отчет на Държавен фонд "Земеделие" и разплащателната агенция за 2013 г. Фондът подпомага финансово регистрираните земеделски производители, изпълнява функциите на агенция САПАРД, акредитиран е като единствена разплащателна агенция по прилагане на Общата селскостопанска политика и Общата политика по рибарство за Европейския съюз, уточняват от правителствената пресслужба.

Извършените плащания по САПАРД през миналата...

БМВ се заби в рейс, рани петима

Пловдив /КРОСС/ Петима пътници в автобус са пострадали леко при катастрофа вчера рано сутринта. Около 5.30 часа на бул."Найчо Цанов" в Пловдив, лек автомобил БМВ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в автобус. Пострадали са двама мъже и три- жени, пътници в автобуса, които са били транспортирани до болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Всички те са освободени за домашно лечение. Сектор „Пътна полиция" продължава работата по изясняване самоличността на водача, причинила произшествието и причините за него.

Кайзера: Не приемам решението на Гуардиола

"Между него и Манджукич е станало нещо, за което не знаем", смята Франц Бекенбауер


Мълния рани петима на конно състезание в Шумен

Мълния падна в публиката на конно състезание, което се провежда край Шумен. Веднага след като е получен сигнал от болницата са изпратили три линейки на място. На този етап не е ясно какво е състоянието на пострадалите.

Яценюк обеща специален статут на руския език

Яценюк обеща специален статут на руския език в Украйна.

Кои са кумири за гейовете

Гейовете са като всеки друг. Предпочитат да ги наричат гейове, защото хомосексуалист е също толкова дискриминиращо, колкото афроамериканец да бъде наречен негър. А те не искат да бъдат дискриминирани. Някои от тях са от интелигенцията – политици, музиканти, писатели, поети, художници, лекари. На всички тях обаче се приписват едни и същи предпочитан Гейовете са като всеки друг. Предпочитат да ги наричат гейове, защото хомосексуалист е също толкова дискриминиращо, колкото афроамериканец да бъде наречен негър. А те не искат да бъдат дискриминирани. Някои от тях са от интелигенцията – политици, музиканти, писатели, поети, художници, лекари. На всички тях обаче се приписват едни и същи предпочитан

Москва не иска военни бази в Латинска Америка

Москва е заинтересована от центрове за предоставяне на техническа помощ

Украйна може да подпише споразумение за асоцииране с ЕС на 27 юни

Украйна може да подпише икономическата част от Споразумението за асоцииране към ЕС още 27 юни, когато ще проведе срещата на върха на ЕС. Това съобщи в събота еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. ”Ние проведохме продължителни преговори. Всички страни-членки са настроени за продължаване този процес (по асоцииране на Украйна)", каза Фюле, като допълни, че Еврокомисията също подкрепя подписването на икономическата част на Споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. Малко преди изявлението на еврокомисаря американският президент Барак Обама е дал висока оценка на усилията на правителството на Украйна за обединяване на страната и провеждането на свободни президентски избори. Вотът е насрочен за 25 май. Обама е направил този коментар по време на телефонния си разговор с френския си колега Франсоа Оланд. Въпреки положителните външнополитически новини за Украйна, напрежението в страната остава високо. В петък вечерта въоръжени проруски активисти поеха контрола над бази на украинската национална гвардия в град Донецк, съобщава АФП. Агенцията съобщава, че срещу сепаратистите не е оказана никаква съпротива. Украинските военни са напуснали базите в камиони. "Всичко се случи спокойно. Видяхме как идват въоръжени мъже с маски. Обградиха сградата и последваха около 2 часа на преговори. Казаха на военните, че могат или да се присъединят към тях, или да напуснат базата", разказва местен жител. Временното правителство в Киев миналия месец започна военна операция в опит да си върне контрола над превзетите от проруските бунтовници повече от десет града в източната част на страната. По същото време в Киев разярена тълпа от крайно десни националисти нападна лидера на Украинската комунистическа партия Петро Симоненко. Атаката срещу него е била след негово телевизионно участие. Група от поне 30 мъже със знаци на организацията ”Автомайдан” са чакали Симоненко пред централния вход на Първи национален телеканал. Комунистът напуснал сградата с автомобил, но последвало преследване с коли по улиците на Киев. По колата на Симоненко бил хвърлен и коктейл „Молотов”, който, за щастие на комуниста, не пробил стъклата. Политикът обяви пред партийния пресцентър, че не е пострадал. Часове по-рано той обяви, че се оттегля от участие в президентските избори на 25 май заради ”цензурата и борбата с инакомислещите” в Киев. Въпреки това Централната избирателна комисия в Киев отказа да заличи кандидатурата му, защото срокът за отказване е изтекъл на 1 май. Събития около Петро Симоненко идват на фона на внесено в парламента проектопостановление за ликвидиране на парламентарната група на комунистите. Президентът Олександр Турчинов поиска разследване да установи евентуална съпричастност на партията към сепаратисткото движение в източната част на Украйна. На този фон лидерът на украинската партия „Баткившчина” Юлия Тимошенко коментира, че Русия няма да се реши да започне тотална война срещу Украйна. ”Още днес аз мога да ви кажа това, което не можах преди един месец – война няма да има. Сега Кремъл търси пътища за отстъпление”, увери бившият премиер на Украйна. Тя отбеляза, че международната общност е на страната на Украйна.

Катето Евро: Синът ми Сашо Кадиев ме съветва винаги да питам госта си "Защо?"

- От 2 месеца сте лице на "Усещане за жена" по ТВ7, за първи път сте водеща сама на предаване. Страшно ли е, госпожо Евро?
- Мислех, че е страшно в началото, преди да започна. После разбрах, че не е толкова трудно. Действително нямах опит да бъда водеща на подобно предаване. А и има много хора, които ми помагат. Отскоро в екипа ни е и Мартин - От 2 месеца сте лице на "Усещане за жена" по ТВ7, за първи път сте водеща сама на предаване. Страшно ли е, госпожо Евро? - Мислех, че е страшно в началото, преди да започна. После разбрах, че не е толкова трудно. Действително нямах опит да бъда водеща на подобно предаване. А и има много хора, които ми помагат. Отскоро в екипа ни е и Мартин

Йосиф Кобзон изпя "Една българска роза" за варненци

Легендата на руската музика и депутат от държавната Дума Йосиф Кобзон изнесе грандиозен концерт и във Варна. От сцената на Летния театър той поздрави лично народния представител от Коалиция за България и председател на Комисията по регионална политика Борислав Гуцанов.

Стадионът за откриването на световното първенство няма да е напълно готов


Стадионът в Сао Пауло, който след по-малко от месец трябва да приеме мача на откриването на световното първенство по футбол, няма да е изцяло готов. 

Строителната компания "Одебрехт" обяви, че покривът на стадион "Итакерао" ще бъде само частично изпълнен. Останалата част ще бъде довършена след края на първенството.

Няма достатъчно време да се поставят стъклените плоскости върху покривната конструкция. Затова "Одебрехт" и организаторите решиха да оставят работата за след...

Йовчев: Кризата в Украйна няма да намери бързи решения, ще има влияние върху региона

Непрекъснато следим процесите в Украйна, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след приключване на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград" във Варнa.
Цветлин Йовчев заяви, че се следи активно и какво се случва с българите там. По думите му, Непрекъснато следим процесите в Украйна, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след приключване на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград" във Варнa. Цветлин Йовчев заяви, че се следи активно и какво се случва с българите там. По думите му,

Мълния рани четирима на конно състезание край Шумен

В шуменската болница са откарани четирима пострадали, които са без опасност за живота

Мълния удари петима на конно състезание край Шумен

По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние. Другите четирима пострадали са в съзнание

Мълния падна на състезание край Шумен, 5-ма са ранени

По първоначални данни младо момиче е в много тежко състояние. Другите четирима пострадали са в съзнание

Гръм удари самолет на British Airways, каца в Пловдив, вместо в София

София /КРОСС/ Самолет Airbus A320 - BA890 (с регистрация G-EUYC) на British Airways се е разминал със сериозен инцидент над небето на България. За това алармираха разтревожените пътници на самолета. Ербъсът е летял по редовната връзка Лондон-София. Излетял е нормално на 14 май в 9.00 часа (по Гринуич) от летище Хийтроу, Лондон. Трябвало е да кацне в 13.15 (българско време) на летище София. Тук обаче започват и проблемите. Точно тогава се разразява голямата буря над София, която впоследствие удари и Северозападна България. Силният страничен вятър и градушката не позволяват на екипажа да кацне. Той прави 3 захода за кацане, като при третия път в пасажерския салон се чува силен гръм, а самолетът е разтърсен, според разказите на пътниците. Стюардесите се справят професионално със задълженията си и успокояват всички. Впоследствие се оказва, че самолетът е ударен странично от светкавица (Тук се споменава кратко за инцидента:http://www.thebasource.com/british-airways-a320-g-euyc-ba890-plovdiv-diversion/). След неуспешния заход за кацане и силния удар от светкавицата, пилотите действат бързо и набират рязко височина като се пренасочват към Пловдив. Там времето се оказва добро и благодарение на професионализма на екипажа, Ербъсът каца малко след 13 и 45 на летище Пловдив. Пътниците са извозени с автобуси до София, за сметка на авиокомпанията. Екипажът остава да пренощува в хотел в Пловдив, защото самолетът трябва да се провери от технически екип на летище Пловдив

Йовчев: Следим процесите в Украйна

Варна /КРОСС/ Непрекъснато следим процесите в Украйна. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев след края на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград" във Варна. По думите му тази криза няма да намери бързо разрешение и ще повлияе върху региона. Йовчев изрази надежда, че ситуацията ще се нормализира бързо. Като евентуален проблем за България той посочи, че е възможно да се намали туристопотокът от Украйна към България.МВР шефът коментира и предстоящите следващата неделя европейски избори. Той подчерта, че са предприети всички мерки за нормалното им провеждане.Йовчев посочи, че както може да се очаква, има сигнали за купуване на гласове, но има и създаден механизъм за работа между МВР, прокуратура и национална сигурност. Вътрешният министър подчерта, че работи по всички сигнали, създадена е необходимата организация за обезпечаване сигурността на европейските избори, а така също и за пресичане на порочната практика с купуването на гласове. Снимка: Булфото, всички права запазени

Йовчев: Следим процесите в Украйна

Варна /КРОСС/ Непрекъснато следим процесите в Украйна. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев след края на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград" във Варна. По думите му тази криза няма да намери бързо разрешение и ще повлияе върху региона. Йовчев изрази надежда, че ситуацията ще се нормализира бързо. Като евентуален проблем за България той посочи, че е възможно да се намали туристопотокът от Украйна към България.МВР шефът коментира и предстоящите следващата неделя европейски избори. Той подчерта, че са предприети всички мерки за нормалното им провеждане.Йовчев посочи, че както може да се очаква, има сигнали за купуване на гласове, но има и създаден механизъм за работа между МВР, прокуратура и национална сигурност. Вътрешният министър подчерта, че работи по всички сигнали, създадена е необходимата организация за обезпечаване сигурността на европейските избори, а така също и за пресичане на порочната практика с купуването на гласове.

Йовчев: Кризата в Украйна няма да намери бързи решения, ще има влияние върху региона

Непрекъснато следим процесите в Украйна, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след приключване на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция Непрекъснато следим процесите в Украйна, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след приключване на изнесеното заседание на Министерски съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград" във Варнa. Цветлин Йовчев заяви, че се следи активно и какво се случва с българите там. По думите му,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване