Костадинов наследява Бисеров като зам.-шеф на ДПС?

http://www.cross.bg/biserov-prestuplenie-ysloviyata-1417110.html

/КРОСС/ Депутатът Камен Костадинов ще наследи Христо Бисеров като зам.-председател на ДПС.Кандидатурата му вече е одобрена от шефа на движението Лютви Местан и почетния председател Ахмед Доган, твърдят източници на BPost.bg от „Стамболийски" 45.Гласуването на новото ръководство трябва да стане на следващото заседание на Централния съвет на партията. Заради напрегнатата политическа обстановка в страната и предсрочните парламентарни избори, датата на сбирката на ръководството непрекъснато се отлага.На 23 ноември миналата година, ДПС прие оставката на Христо Бисеров и го освободи като член на ЦС, Централното оперативно бюро (ЦОБ) и като заместник-председател на ДПС. Бисеров беше освободен и като член на ДПС. Причина за това станаха двете разследвания срещу него и доведения му син Ивайло Главинков.На 15 ноември 2013-та, Софийска градска прокуратура обвини Бисеров за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Той е обвинен и за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.Главинков е обвинен за това, че в периода 13 декември 2013 г. - 21 февруари 2013 г

Елизабет Втора подари на принц Уилям хеликоптер за 8 млн. евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154184

Кралица Елизабет Втора подари на внука си принц Уилям за рождения му ден на 21 юни хеликоптер „Agusta А109S Grand” от 2008 г. на стойност около 8 милиона евро, съобщава „Сънди Експрес”.
Финансиран от публичния фонд, отпускан ежегодно на кралицата, хеликоптерът ще се присъедини към личния хеликоптер на Елизабет Втора в Хемпшир. Кралица Елизабет Втора подари на внука си принц Уилям за рождения му ден на 21 юни хеликоптер „Agusta А109S Grand” от 2008 г. на стойност около 8 милиона евро, съобщава „Сънди Експрес”. Финансиран от публичния фонд, отпускан ежегодно на кралицата, хеликоптерът ще се присъедини към личния хеликоптер на Елизабет Втора в Хемпшир.

Елизабет Втора подари на принц Уилям хеликоптер за 8 млн. евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154173

Кралица Елизабет Втора подари на внука си принц Уилям за рождения му ден на 21 юни хеликоптер „Agusta А109S Grand” от 2008 г. на стойност около 8 милиона евро, съобщава „Сънди Експрес”.
Финансиран от публичния фонд, отпускан ежегодно на кралицата, хеликоптерът ще се присъедини към личния хеликоптер на Елизабет Втора в Хемпшир. Кралица Елизабет Втора подари на внука си принц Уилям за рождения му ден на 21 юни хеликоптер „Agusta А109S Grand” от 2008 г. на стойност около 8 милиона евро, съобщава „Сънди Експрес”. Финансиран от публичния фонд, отпускан ежегодно на кралицата, хеликоптерът ще се присъедини към личния хеликоптер на Елизабет Втора в Хемпшир.

Нагъл шофьор руши покритото дере в Долно Езерово

http://www.cross.bg/ezerovo-byrgas-dolno-1417109.html

Бургас /КРОСС/ 20-тонен камион със софийски номер СА 29 23 ТМ премина по най-нагъл начин върху покритото дере в квартал "Долно Езерово". Шофьорът-тарикат е опитал да си съкрати маршрута, като е пренебрегнал всички правила и пътни знаци. Резултатът е разбита инфраструктура и пропаднала тежка машина.Община Бургас даде близо милион лева за коригиране и покриване на дерето, тъй като в предишния си вид то беше опасно за жителите на квартала, там се беше удавил и човек. Точно преди новите дъждове в края на седмицата, обектът е с нарушена функционалност. Община Бургас споделя възмущението на жителите на "Долно Езерово" и заявява, че ще гони до дупка виновните за инцидента. На място са териториалният директор Антоанета Манолова, екип от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", който ще санкционира нарушението с глоба до 5000 лв., както и екип от отдел "Инвеститорски контрол", оценяващ щетите, за които ще се търси допълнително овъзмездяване.

Строителството на „Струма“ върви по график, 20% от аутобана е готов

http://econ.bg/Новини/Строителството-на-Струма-върви-по-график-20-от-аутобана-е-готов_l.a_i.551837_at.1.html

Около 20% от строителството на ЛОТ 2 и ЛОТ 4 на магистрала „Струма“ е готово, работата върви по график. Това заяви министърът на регионалното...

Бедственото положение в Аспарухово остава

http://www.moreto.net/novini.php?n=255709

Бедственото положение в Аспарухово остава, въпреки че комуникациите са възстановени. Това заяви на заседание на Кризисния щаб областният управител Иван Великов. Той допълни, че има много какво да се свърши в района още до връщането към нормалния ритъм на живот, предаде репортер на Moreto.

Варненски храмове също събират помощи за пострадалите от „Аспарухово"

http://offnews.bg/news/n_1/n_354083.html

Голяма част от варненските храмове също се включиха в дарителска кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от квартал "Аспарухово". Варненския и Великопреславски митрополит Йоан също започна инициатива в помощ на бедстващите, съобщава агенция "Фокус". В Духовно – просветния център „Св. Арх. Михаил“ събират одеяла, чаршафи, дълготрайни храни и консерви. По информация на кризисния щаб именно това са най-необходимите неща. От днес в храм „Св. Атанасий“ стартира едноседмична дарителската кампания, в която се събират средства за  конкретно семейство, пострадало тежко от стихията.

Кметът на Руен купува коли за 75 бона, не му стига Мерцедесът

http://www.cross.bg/ryen-kmetut-koli-1417108.html

/КРОСС/ Кметът на Община Руен Исмаил Осман се готви да купи два леки автомобила „за нуждите на общинска администрация". Предложението за покупката на возилата е входирано в Общинския съвет и е свряно като последна точка от докладната записка за актуализация на капиталовата програма с изписан по темата точно един ред. Единият от автомобилите ще струва 25 хиляди лева, а другият 50 хил. лева. В доминирания от ДПС Общински съвет в Руен е повече от ясно, че кметът ще се сдобие с новите коли безпроблемно. Марката им той сам щял да уточнява след това, казаха пред Флагман.бг от групата на партията в местния парламент.В момента кметът на балканската община, която се счита за една от най-бедните в региона и е бастион на ДПС, се вози на Мерцедес с всички екстри. Освен лъскавото возило, което беше купено за 120 хил. лева, Общината разполага с още няколко автомобила - Шкода, Ситроен, Хонда и микробус.„Нямат никаква нужда точно в този момент от нови коли, паркингът е препълнен", коментираха жители на Руен.Представители на ДПС заявиха, че леката кола Мерцедес не била достатъчна на кмета да обикаля селата в общината. „Не е удобно да ходи навсякъде с него", казаха съветници, за да оправдаят разходите на градоначалника.Община Руен е изхарчила и над 3000 повече за организацията на изминалите европейски избори от средствата, отпуснати за целта от областна администрация. Парите били дадени на членове на СИК и за пътни разходи

Катастрофа с два тира на "Тракия", опашка до Цалапица

http://pik.bg/катастрофа-с-два-тира-на-тракия-опашка-до-цалапица-news194423.html

Катастрофа с два тира на "Тракия", опашка до Цалапица

Два тира са се ударили на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София, съобщава marica.bg. До момента няма информация за жертви.

Образувала огромна опашка, която стига чак при отбивката за Цалапица, съобщиха очевидци, попаднали в капана на магистралата. 

Циментовоз се запали днес по Пазарджшишко шосе и движението е ограничено, съобщават от полицията. Сигналът за горящия циментовоз при кръговото движение на изхода на Пловдив е подаден на телефон 112 около 15.00 ч.

Жаклин за Джон Кенеди: Беше лош любовник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154176

Джон Кенеди въобще не бил добър любовник. Това и още шокиращи факти от интимния живот на президента на САЩ стават ясни от книгата на Дарвин Портът и Денфърт Принс "Жаклин Кенеди Онасис: "Животът е по-безумен и от най-дръзката мечта". Двамата автори твърдят, че представена от тях история на Жаклин Кенеди се базира на нейните дневници, Джон Кенеди въобще не бил добър любовник. Това и още шокиращи факти от интимния живот на президента на САЩ стават ясни от книгата на Дарвин Портът и Денфърт Принс "Жаклин Кенеди Онасис: "Животът е по-безумен и от най-дръзката мечта". Двамата автори твърдят, че представена от тях история на Жаклин Кенеди се базира на нейните дневници,

105-годишният дядо Павле съветва: Живейте без завист и големи амбиции

http://pik.bg/105-годишният-дядо-павле-съветва-живейте-без-завист-и-големи-амбиции-news194424.html

105-годишният дядо Павле съветва: Живейте без завист и големи амбиции

Живейте без завист и големи амбиции! Това съветва и дава като рецепта на дълголетието дядо Павле, навършил наскоро 105 години. Павел Христов живее в шуменското село Мараш и смята себе си за най-възрастният българин, съобщи Нова телевизия.

Цял живот дядо Павле е работил в земеделието и животновъдството. Със съпругата си Йова имат трима синове. Сега е дядо на двама внуци, правнуци и пра-пра внуци.
Доскоро водил козите си на паша, но напоследък краката не го държали.

50 грама домашна ракия пиел задължително на обяд, а цигари палел само когато го почерпят. Иначе спазвал железен режим, хранил се три пъти дневно в точно определени часове.

Всички в селото го уважават заради голямото му сърце. Дядо Павле от година не гледал телевизия и не слуша радио заради влошения си слух. На всичките си гости той пожела да стигнат неговите години, а за себе си – здраве.

Освободиха осъдената на смърт суданка

http://www.cross.bg/smurt-meriam-ibrahim-1417107.html

/КРОСС/ Суданката, която беше осъдена на смърт за вероотстъпничество, след като приела християнството, е била освободена, съобщи адвокатът й пред АФП. Припомняме, че Мериам Яхия Ибрахим Ишаг беше осъдена на смърт на 15 май по ислямския закон на шериата. Бащата на Мериам Яхия Ибрахим е мюсюлманин, но тя е възпитана от майка си, която е християнка. Суданският закон определя като престъпление приемането от мюсюлмани на друга религия и това се наказва със смърт. Кошмарната й история започва с предателство от собствения й брат. Той години наред няма информация за нея и започва да я издирва. След като разбира, че се е омъжила за християнин, мъжът се разгневява и подава сигнал до прокуратурата в суданската столица. Мериам получи смъртна присъда за прелюбодеяние, докато беше бременна в осмия месец. Тя не се отказа от вярата си и роди момиче зад решетките.  

Ромите от махалата в "Аспарухово" се обърнаха едни срещу други

http://www.cross.bg/rozova-dolina-pomagat-1417106.html

Варна /КРОСС/ Ромите от една от най-пострадалите улици в наводнението в "Аспарухово" - ул."Горна Студена" се обърнаха срещу комшиите си на ул. "Розова долина". Там останаха абсолютно незасегнати от потопа. При тях разбити улици, отнесени къщи или други следи от водната стихия няма. Вместо да помогнат на събратята си от улицата, която освен материални щети даде и човешки жертви и на която всеки ден погребват по някой от загиналите, циганите от "Розова долина" си правели оглушки. Вместо това се редели на опашката за помощите, които се раздават на бедстващите от пункт пред районното кметство в "Аспарухово"."Една кофа не дойдоха да вдигнат, една лопата не донесоха", оплака се пред Varnautre.bg Младен - ром на възраст, който живее в горната част на "Горна Студена". Редят се обаче за помощите, а за нас не остава. Ние не искаме много, искаме да си изчистим къщите и колкото да преживеем. Поне сме живи", продължи Младен. "Грам не помагат. Идват чужденци - доброволци да ринат калта, идват роднини от Максуда да помагат, и затворници даже дойдоха да чистят, само тези "Розова долина" нищо не правят. Вече не сме едно", присъедини се и ядосан младеж от пострадалата улица. "Защото не е на тяхната глава, затова не си мръдват пръста", допълни той

Парламентарните партии "притихнаха" по темата с оставката на кабинета

http://www.mediapool.bg/parlamentarnite-partii-pritihnaha-po-temata-s-ostavkata-na-kabineta-news221822.html

Въпреки договорката, постигната миналата седмица при президента, да бъдат проведени консултации между парламентарните партии за решаването на неотложни въпроси, преди кабинета да подаде оставка, управляващи и опозиция тихомълком забравиха тази тема. Това показва проверка на Mediapool сред четирите формации в Народното събрание.   В понеделник от БСП трябваше да разпратят покани до колегите си от останалите три парламентарни групи за провеждане на преговори във вторник, на които трябваше да бъдат обсъдени точна дата за предсрочните избори, приоритетите на парламента и кабинета, финализирането на споразумението с Европейския съюз, номинирането на българския кандидат за еврокомисар и гаранции за честни избори.   Оказа се обаче, че покани за консултации не само не са изпратени, а и останалите три формации (ДПС, ГЕРБ и Атака) не проявяват никакъв интерес и не са подели никаква инициатива, след като социалистите тихо се отметнаха от ангажимента си.   Миналата седмица след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е размислила и няма да участва в разговори с останалите, след като те отхвърлиха ветото на президента върху закона за МВР. От опозицията твърдят, че продължават да искат предсрочни избори, но нямат никакво намерение да разговарят с ДПС и БСП. "Няма какви постъпки за предсрочен вот да правим – или ще има или не", коментира пред Mediapool депутат от ГЕРБ.   Междувременно социалистите все още не са решили за какво ще настояват на преговорите, които на своя глава решили да организират "от вторник нататък".   Утре сутринта предстои заседание на тясното партийно ръководство на формацията, но до късния следобед в понеделник членовете на Изпълнителното бюро не бяха получили дневния ред на заседанието.   "Очевидно всичко е в главата на Станишев и пак ще има решение, което той предлага, а от нас се очаква да приемем", коментираха членове на бюрото.   От Атака твърдят, че най-вероятно няма да участват в консултации, когато и да са те, но решението не било окончателно. Единствено от ДПС бяха лаконични, обяснявайки че не се знае дали във вторник консултации ще има.   Според депутати от левицата "смълчването" на лидера на партията говори, че той вероятно пак е променил позицията си и, както искаше "скоростни избори" в средата на юли, а после промени решението си и защитаваше вот в началото на октомври, е много вероятно "изборите да бъдат изместени отново".   "Може да има много основания за отлагане на изборите. Сега правителството може да запретне ръкави да оправя банковата система на държавата, или да актуализира бюджет, или да измислят още нещо и така оставката да се отложи за още месеци", коментираха от БСП.

Джихадистите настъпват, убиват наред

http://www.bnews.bg/article-109184

Сунитските бунтовници завзеха стратегическия иракски град Тал Афар, разположен между град Мосул и границата със Сирия. Стотици войници са екзекутирани по най-жесток начин от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

Суарес е решен да напусне "Ливърпул", искал да премине в "Барселона"

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/23/2329812_suares_e_reshen_da_napusne_livurpul_iskal_da_premine_v/?ref=rss


Уругвайският национал Луис Суарес е решен да напусне "Ливърпул", пише "Мундо депортиво". Той бил готов да се насочи към "Барселона" в следващото си предизвикателство.

Решението му е да се раздели с английския футбол като цяло. Нападателят искал да избегне възможността да играе за друг отбор от Висшата лига срещу "Ливърпул".

"Барселона" пък бил първото му желание. Каталунците искат да го привлекат в състава си, за да подсилят атаката.

Суарес има клауза за...

Главният редактор на "Впрост": Публикуването на записи на политици е необходимо за опазването на държавността

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/23/2329806_glavniiat_redaktor_na_vprost_publikuvaneto_na_zapisi/?ref=rss


Журналистите не са разузнавачи, и въпреки това изнасянето на показ на записи на политици явно създава проблеми на службите, заяви главният редактор на "Впрост" Силвестър Латковски. Според него последиците от публикуването на записите ще продължават месеци наред.

Латковски посочва, че прокуратурата и разузнаването са се опитали да изземат записите с изказвания на политици, но доброто отразяване на събитията от други медии не е позволило това да се случи. По-късно с помощта на...

Сирия е изнесла всичките си декларирани химически оръжия

http://www.moreto.net/novini.php?n=255700

Сирия приключи изнасянето от своя територия на последните декларирани пред международната общност химически оръжия за унищожаването им в морето, съобщи Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), цитирана от Франс прес. "Докато разговарям с вас, кораб (превозващ химическо оръжие - бел.

Отмениха бедственото положение в община Балчик

http://www.cross.bg/balchik-obshtina-kmeta-1417105.html

/КРОСС/ Със заповед на кмета на Балчик Николай Ангелов се отменя бедственото положение, обявено в общината на 20 юни след поройните дъждове. На територията на община Балчик няма бедстващи хора и такива, които да се нуждаят от подслон. Всички жители на община Балчик, чиито домове са пострадали от обилните дъждове през миналата седмица, могат да подадат молби за обезщетение или помощ в Информационния център на администрацията. Телефонът за подаване на сигнали е 0579 71077, а електронния адрес: mayor@balchik.bg. Комисия, назначена от кмета, ще разгледа жалбите на гражданите и да направи оценка на щетите.

Освободиха осъдената на смърт суданка

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/osvobodiha-osydenata-na-smyrt-sudanka-6015490

Мериам Яхия Ибрахим Ишаг, чийто баща е мюсюлманин, беше осъден на смърт на 15 май по ислямския закон на шериата, който е в сила от 1983 година. Това предизвика силен международен протест

Мост край Плевен се разрушава, нужни са 1 млн. лева за ремонт

http://pik.bg/мост-край-плевен-се-разрушава-нужни-са-1-млн-лева-за-ремонт-news194417.html

Мост край Плевен се разрушава, нужни са 1 млн. лева за ремонт

Мостът над река Вит до плевенското село Ясен, откъдето минава движението за София, вибрира от колите. Съоръжението е в аварийно състояние - водата е отнесла укрепленията от баластра и трагедията може да стане всеки момент. Това предупреди вчера кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

За спешния ремонт общината е поискала над 1 млн. лева от фонда за бедствия и аварии, приведени са 267 хил. Докато започне поправката тежките машини ще се движат с 30 км./ч, по моста ще бъдат изградени "бабуни", ще има и засилено полицейско присъствие, поясни Стойков.

Вдигат паметник на кан Тервел в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/FtaCOdJJugo/

Изложба за живота и делото на българския кан Тервел /701-722 г./ бе открита във фоайето на читалище „Просвета” в Поморие. Тя е подготвена от Ротари-клубовете в Ловеч и Поморие, Фондация „Българска памет” и Националния исторически музей, пише КРОСС.

Кан Тервел е син на кан Аспарух и внук на кан Кубрат – основатели на Българската държава. По време на неговото управление /705 г./ българската армия за пръв и последен път превзема Константинопол /днес Истанбул/ и връща на престола сваления византийски император Юстиниан ІІ. В знак на благодарност императорът дарява на България Южното българско Черноморие с административен център Анхиало /Поморие/. Кан Тервел преселва в Анхиало хиляди прабългари и му дава ново име – Тутхон. С това име градът се споменава до края на ХІV век.

През 708 г. Юстиниан се опитва вероломно, нарушавайки мирния договор, да си върне областта, стоварвайки мощен десант по поморийските плажове, превземайки и Анхиало. Но българската войска, командвана лично от Тервел, разгромява нашествениците. Юстиниан заковава щита си на портата на Анхиало в знак, че се предава и бяга от града. Анхиало остава завинаги български.

Кан Тервел се обявява за спасител на Европа, след като през 716 г. разгромява 200-хилядна арабска армия, нахлула в Стария континент в изпълнение на повелята на Пророка за ислямизиране на света.
В чест на кан Тервел са създадени десетки драми, поеми и романи. Обявен е за светец и на Западната, и на Източната църква. Фрески с неговия лик има в десетки възрожденски църкви. Неизвестно защо през ХХ век той е забравен от Българската църква.

След словото на директора на Националния исторически музей при откриването на изложбата, посочил заслугите на кан Тервел към Поморие, присъстващите решиха единодушно да бъде издигнат паметник на кан Тервел в градината пред катедралната църква на града.

Млад мъж се натрови с домашна ракия

http://pik.bg/млад-мъж-се-натрови-с-домашна-ракия-news194422.html

Млад мъж се натрови с домашна ракия

28-годишен мъж от Симитли прекалил с алкохола, е приет по спешност в 2 часа тази нощ в благоевградската болница. Той се събрал на трапеза със съседи, пише "Струма БГ".

Погълнатото количесто домашна ракия довело до натравянето му. Незабавно на място е извикан екип от Спешен център - Симитли.

Предвид критичното му състояние и опасност от изпадане в кома е преведен за лечение в Благоевград.

Състоянието му е стабилизирано в Спешно отделение.

Сочен за наркобос №1 на Дупница излезе невинен

http://www.bnews.bg/article-109200

Коко Клисарски беше заключен за 2 години при първата акция на ГДБОП срещу Братя Галеви през декември 2009 година. Тогава бяха претърсвани и автокъщи и частни домове, а единственият, който "изгоря", беше Коко Клисарски, в чиято къща на ул. "Стефан Караджа" беше намерен канабис.

Общински юристи съветват пострадалите в "Аспарухово"

http://www.cross.bg/varna-asparyhovo-postradalite-1417104.html

Варна /КРОСС/ От утре във Варна ще бъдат разкрити два пункта за събиране на помощи за пострадалите от бедствието в "Аспарухово". Единият пункт ще бъде разположен на паркинга на община Варна, а другият в дом „Другарче" на ул. „Генерал Колев". Ще се събира само битова техника и домакински пособия. Пунктовете ще работят от 9 до 17 часа. Общината осигурява и още специалисти за оказване на юридическа помощ на пострадалите граждани. Юристите от ресорната общинска дирекция работят на място в районното кметство на Аспарухово. В дейността се включат също и адвокати от Адвокатска колегия - Варна, които предоставят услугите си доброволно.Осигурени са и специалисти и от дирекция „Местни данъци и такси", които да съветват гражданите по въпроси, свързани с отписване на моторни превозни средства от КАТ, както и от общинския регистър. Съветниците се намират на етаж 2 - приемна и ще бъдат на разположение от 8 до 19 часа.

Григор изрази задоволство от старта си на Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Grigor-izrazi-zadovolstvo-ot-starta-si-na-Uimbyldyn-news_35730.html

Играя добър тенис от началото на годината и нещата при мен се получават", каза Григор Димитров след добрия си старт на Уимбълдън. Димитров преодоля без никакви проблеми първия кръг на Уимбълдъ...

Испания си припомни какво е победа в последния мач на Давид Вия

http://worldcup2014.actualno.com/Ispanija-si-pripomni-kakvo-e-pobeda-v-poslednija-mach-na-David-Vija-news_35733.html

Испания победи Австралия с 3:0 в мач от група "B" на Мондиала. Световните шампиони напускат турнира по достоен начин, след двете загуби в групата от Холандия и Чили. Давид Вия се сбогува по ...

Горната камара на румънския парламент поиска оставката на Бъсеску

http://balkani.actualno.com/Gornata-kamara-na-rumynskija-parlament-poiska-ostavkata-na-Bysesku-news_35732.html

Председателят на румънският Сенат (горната камара на парламента) предложи на президента Траян Бъсеску да си подаде оставката 6 месеца преди края на мандата му заради корупционен скандал с брат му, ...

Холандците нямат спирачки, приземиха Чили с 2:0 и спечелиха група B

http://worldcup2014.actualno.com/Holandcite-njamat-spirachki-prizemiha-Chili-s-20-i-specheliha-grupa-B-news_35734.html

Холандия приземи Чили и по всяка вероятност го изпрати на тежък 1/8-финал срещу Бразилия. "Лалетата" спечелиха с 2:0 решителния мач за първото място в група B с голове на резервите Фер и Деп...

Elemental RP-1 e най-лекият спортен автомобил в света

http://cars.actualno.com/Elemental-RP-1-e-naj-lekijat-sporten-avtomobil-v-sveta-news_35735.html

Британската компания Elemental Cars представи първия си модел – пистовия RP-1, който обаче може да се движи и по обществената пътна мрежа. Според британската компания, автомобилът е разработ...

Строежът на магистрала "Струма" върви по график

http://www.mediapool.bg/stroezhat-na-magistrala-struma-varvi-po-grafik-news221821.html

Строителството на магистрала "Струма" върви по график и ще бъде завършено в срок през март 2015 г. Това обеща регионалният министър Десислава Терзиева по време на инспекция на отсечката от Дупница до Благоевград. Така тя се размина с министъра на транспорта Данаил Папазов, който миналата сряда на комисията по еврофондовете обяви, че новият срок за завършването на обекта е октомври 2015 г. Тогава Папазов не обясни на депутатите на какво се дължи разминаването му в сроковете с регионалния министър, не го направи и днес, въпреки че беше на инспекцията.  Физическото изпълнение на обекта е около 20%, отчете министър Терзиева. В момента по 37-километровото трасе работят едновременно археолози и строители. По две от проучваните 14 могили работата вече е приключила, но на другите обекти продължава. За проучванията държавата отпусна 4.7 млн. лв.  Най-големият проблем е, че все още не са издадени всички разрешителни за строеж на магистралния участък. Терзиева не уточни кога ще се случи това. В участъка трябва да бъдат изградени четири пътни възела - Дупница-Юг, Бобошево, Кочериново и Благоевград, както и два тунела. Единият с дължина от 350 метра е готов на половина, другият от 380 метра все още не е започнат. Трябва да бъдат построени и 8 виадукта, като изграждането на един е в напреднала фаза. Заложено е и строителство на 3 подлеза и 6 надлеза, единият от който е предназначен специално за преминаването на мечки. Строител на обекта е българо-италиански консорциум между "Пътстрой 92", "ГБС Инфраструктурно строителство" и "Импреза", който спечели обекта с цена от 360 млн. лв. с ДДС. Участъкът от Сандански до ГКПП "Кулата" на магистрала "Струма" ще бъде завършен през октомври, обеща Терзиева. Първоначално 15-километровото трасе трябваше да е готово през март тази година. Забавянето стана заради необходимостта от преместване на електропроводи , газопроводи изместване на техническа инфраструктура. Строител на обекта е гръцката "Актор", която спечели търга с цена от 67 млн. лв. с ДДС. "Работи се в края на лятото – началното на есента да стартират тръжните процедури за двата пътни участъка на последния лот на магистрала "Струма" между Благоевград и Сандански, като в момента се проектира идейното трасе и се подготвя тръжната документация", каза Терзиева. По думите й 15-километровият тунел през Кресненското дефиле все още се проектира. Срещу строителството на тунела се обявиха Камарата на строителите, Браншова камара "Пътища", Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", Сдружение на пътните инженери и консултанти, Сдружение "Българска асоциация интелигентни транспортни системи" и Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) през април. Аргументите им са е, че е прекалено скъп и не щади природата. Според тях годишната поддръжка на съоръжението ще струва 50 млн. лв. на българските данъкоплатци, а природата ще пострада заради прокарването на 20 км обходни пътища за хекоптерните площадки и изискванията за безопасност. Допълнителен риск има, че се строи в сеизмичен район. За строежа на тунела се обяви Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство. Според тях съоръжението е най-сигурното за сеизмичен район, какъвто е Кресненското дефиле, а строежът и поддръжката нямало да бъдат толкова скъпи.   Плановете са цялата магистрала "Струма" да бъде готова и пусната в експлоатация през 2022 г.

МИЕ спря 96 млн. лв. по европроект

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/mie-spria-96-mln.-lv.-po-evroproekt-6015489

Няма да бъдат подписани договорите със 142 фирми, одобрени за финансиране за технологична модернизация, уточняват от министерството

Вежди Рашидов: Негласуващите българи докарват ДПС на власт

http://pik.bg/вежди-рашидов-негласуващите-българи-докарват-дпс-на-власт-news194421.html

Вежди Рашидов: Негласуващите българи докарват ДПС на власт

"Негласуващите българи докарват ДПС на власт",  обяви в предаването „Още от деня“ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

„Ние трябва да станем и да гласуваме, иначе 400-500 души от ДПС винаги ще да на власт“, добави той. „Аз се надявам, ако Бойко се върне, да си вземе поука. Ако трябва поне един да умре за държавата, а не цялата държава за един“, категоричен бе Рашидов.

Тази трагедия във Варна трябва да ни накара да се замислим всички ли сме читави или всички ние не сме читави, отбеляза той. Колко полицаи и колко армия видяхте.Питам къде е нашата армия в момента, като няма никаква друга работа, недоумява бившият културен министър.

„Днес има война и тя е реална война, война с природата, има бедствия. Тази армия да излезе. Къде е тази армия? В калта гледаме цял ден тъжни репортажи“, завърши Вежди Рашидов.

Дует Ритон даряват приходите от канцерта си в НДК за пострадалите във Варна

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/7Mr3e4GLR5Y/

Дует Ритон реши да дари приходите от предстоящия си голям концерт в зала 1 на НДК на 20 ноември 2014 г. на пострадалите от наводненията във Варненска област. „Варна ни е един от любимите градове. Имаме толкова много приятели и почитатели. Там сме направили едни от най-хубавите си концерти. Сърцето ни се късаше докато гледахме по телевизията кадрите от потопа. Затова решихме да се откажем от хонорарите си и да ги дарим на семействата на пострадалите“, обявиха Катя и Здравко. На 20 ноември музикалното семейство ще представи новата си шоупрограма, съпроводена от оркестъра, балета и вокалната им група. Акцент в нея ще са новите песни, които ще влязат в следващия им студиен албум. Почитателите на „Ритон“ ще бъдат зарадвани и с най-любимите им песни от репертоара на популярния дует с нови аранжименти и сценични решения.

Марадона показа среден пръст на Грондона в ефир (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154154

Диего Марадона показа среден пръст на живо в телевизионен ефир на президента на аржентинската футболна асоциация, който го определи като „носещ лош късмет“. Легендата бе предизвикана от Хулио Грондона след победата с 1:0 на Аржентина в събота срещу Иран. Виж още по темата в "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на

Жаклин за Джон Кенеди: Беше лош любовник, след секс говореше по телефона или заспиваше

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154157

Джон Кенеди въобще не бил добър любовник. Това и още шокиращи факти от интимния живот на президента на САЩ стават ясни от книгата на Дарвин Портът и Денфърт Принс  Джон Кенеди въобще не бил добър любовник. Това и още шокиращи факти от интимния живот на президента на САЩ стават ясни от книгата на Дарвин Портът и Денфърт Принс "Жаклин Кенеди Онасис: "Животът е по-безумен и от най-дръзката мечта". Двамата автори твърдят, че представена от тях история на Жаклин Кенеди се базира на нейните дневници,

Рашидов: Днес има война с природата. Къде е армията?

http://www.cross.bg/voiina-rashidov-armiya-1417103.html

/КРОСС/ „Днес не е ден да гледаме тъпо и тъжно. Да, днес е тъжен ден и тези наводнения са ни в домовете. Никой не може да бъде равнодушен. Тази трагедия обаче трябва да ни накара да си дадем точна и ясна сметка - всички ли сме читави. Когато започна драмата с Цар Калоян бяха отпуснати 260 милиона леваза 12 километра диги, изчистване на коритата и обезопасяване на бреговете. Ако 24 км. се отлеят с бронз, сметката ще излезе 120 милиона лева. Всички помислиха, че се шегувам, но тези сметки бяха реални. Ако продължаваме политико-олигархичния модел, ще има бедствия и няма да бъдем подготвени." Това заяви в предаването „Още от деня" по БНТ Вежди Рашидов. Той бе категоричен, че в такива момента армията трябва да е на място и да помага: „Питам къде е нашата армия в момента, като няма никаква друга работа. Днес има война и тя е реална война, война с природата, има бедствия. Тази армия да излезе. Къде е тази армия? В калта гледаме цял ден тъжни репортажи", каза още той. „Негласуващите българи докарват ДПС на власт. Това е. Ние трябва да станем и да гласуваме, иначе ДПС винаги ще са на власт", коментира той политическата обстановка у нас. „Аз се надявам Бойко Борисов, ако се върне на власт, да дойде и да стегне държавата. Надявам се и да си е взел и поуките - много е важно младите и кадърни българи да могат да получат достъп до политиката и да получат поле за развитие", каза още Рашидов.  

Костов: Нечувано е прокуратура да удари банков надзор!

http://frognews.bg/news_72043/

Гледам на себе си като на страж на финансовата стабилност и ще воювам с всеки, който се опитва да разклати тази система, заяви по БНТ екс премиерът Иван Костов. това е защитаване на публичния интерес от позиция на науката.

Допълнителни помощни средства и консумативи бяха закупени за доброволците във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255706

След като вчера бяха закупени първите необходими неща, с дарените от цялата страна средства по банкова сметка и онлайн през дарителската платформа на ФПББ, днес за нуждите на доброволците са закупени нови помощни средства и консумативи.

Щетите в Дряново възлизат на над 1 млн. лв.

http://www.cross.bg/dryanovo-shtetite-opisvat-1417102.html

/КРОСС/ Пораженията по общинската инфраструктура и републиканския път Дряново - Трявна, който е труднопроходим, възлизат на над 1 милион лева, посочи кметът на Дряново Иван Николов, цитиран от БНР.В момента комисиите описват щетите от наводнението в Дряново.Възстановителните работи ще започнат след приключване на огледа, в който участва и представител на фирмата, ангажирана с изпълнението им. За преодоляване на последствията от бедствието общината ще разчита на средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.Същевременно се описват и щетите в домовете на пострадалите семейства. Наводнението е унищожило имущество, има и изгорели електроуреди. Хотелът в Дряново, чийто кухненски блок беше под вода, остава затворен. Продължава разчистването на улиците от калта.

Уволнението на бившия градски прокурор окончателно потвърдено

http://www.mediapool.bg/uvolnenieto-na-bivshiya-gradski-prokuror-okonchatelno-potvardeno-news221820.html

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов правилно и законосъобразно е бил уволнен от Висшия съдебен съвет (ВСС) заради участието му в скандалния разговор с експремиера Бойко Борисов и бившия агроминистър Мирослав Найденов в Банкя м.г.   Това реши Върховният административен съд (ВАС), който отхвърли окончателно жалбата на бившия обвинител срещу уволнението му.   По време на въпросния разговор в дома на Борисов в Банкя, записан незаконно и разпространен анонимно впоследствие, Кокинов с готовност разказваше на другите двама какво знае за хода на разследването за корупция срещу бившия министър, описваше показанията на кои свидетели трябва да притесняват най-много Найденов и дори осветли бившия премиер за резултатите от проверката на мобилното подслушване в МВР, които към онзи момент още не бяха публично обявени.   Именно заради това тричленният състав на ВАС, който вече отхвърли жалбата на Кокинов на първа инстанция, написа в мотивите си, че "контактите и разговора на Кокинов с бивши представители на изпълнителната власт и високопоставени политици обосновават като негов модел на поведение при упражняване на функциите му на магистрат податливост на влияние и готовност за поставяне в услуга към влиятелни политически фактори с цел кариерно израстване".   Подобно на разглеждането на казуса на първа инстанция, представителят на Върховната административна прокуратура по делото отново смята жалбата на бившия си колега за неоснователна.   Петчленният състав на ВАС с председател Ваня Анчева и членове Йовка Дражева, Таня Вачева, Иван Раденков и Даниела Мавродиева отхвърля всички аргументи на Кокинов за допуснати нарушения в процедурата по уволнението му, включително и това, че незаконният запис не може да служи като доказателство.   Върховните магистрати обаче изтъкват, че пасажи от него са цитирани в дисциплинарното производство, като повод за неговото образуване. Впоследствие и Найденов, и самият Кокинов признават, че провели разговор с такова съдържание. "Това, че жалбоподателят няма как да предвиди възможността да бъде незаконно подслушван в дома на министър-председателя (довод в касационната жалба), не означава липсата на виновно субективно отношение към действията, с които е нарушил етичните правила за поведение на българския магистрат и е накърнил престижа на съдебната власт", приема ВАС.   По закон дисциплинарно уволнен магистрат не може да се впише като адвокат в продължение на две години от освобождаването си. В момента Кокинов работи като юридически консултант в кантората на Иво Найденов.   Веднага след избухването на скандала със записа на разговора Кокинов подаде две оставки. Първата бе градски обвинител, а втората като прокурор. ВСС обаче прецени, че трябва да образува първо дисциплинарно производство срещу Кокинов, което вече означаваше, че няма как да му гласува оставката. Ако тя бе приета, той щеше да напусне прокуратура с около 100 000 лева обезщетение.   Изненадващият крах на кариерата на градския прокурор на София се случи на 26 април м.г., когато към медиите контролирано изтекоха аудиозаписи от незаконно подслушване на разговора му с бившия премиер Бойко Борисов и разследвания за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов. Срещата между тримата се бе провела няколко дни по-рано в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя.   Особено запомняща се бе репликата на Кокинов към Борисов по повод действията на Сотир Цацаров начело на прокуратурата: "Не ми се подсмихвай, ти си го избира". Другата символна реплика на Кокинов бе: "Гърча се кат' червей", с която той описваше положението си в държавното обвинение след избора на новия главен прокурор в края на миналата година.

Уволнението на бившия градски прокурор е окончателно потвърдено

http://www.mediapool.bg/uvolnenieto-na-bivshiya-gradski-prokuror-e-okonchatelno-potvardeno-news221820.html

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов правилно и законосъобразно е бил уволнен от Висшия съдебен съвет (ВСС) заради участието му в скандалния разговор с експремиера Бойко Борисов и бившия агроминистър Мирослав Найденов в Банкя м.г.   Това реши Върховният административен съд (ВАС), който отхвърли окончателно жалбата на бившия обвинител срещу уволнението му.   По време на въпросния разговор в дома на Борисов в Банкя, записан незаконно и разпространен анонимно впоследствие, Кокинов с готовност разказваше на другите двама какво знае за хода на разследването за корупция срещу бившия министър, описваше показанията на кои свидетели трябва да притесняват най-много Найденов и дори осветли бившия премиер за резултатите от проверката на мобилното подслушване в МВР, които към онзи момент още не бяха публично обявени.   Именно заради това тричленният състав на ВАС, който вече отхвърли жалбата на Кокинов на първа инстанция, написа в мотивите си, че "контактите и разговора на Кокинов с бивши представители на изпълнителната власт и високопоставени политици обосновават като негов модел на поведение при упражняване на функциите му на магистрат податливост на влияние и готовност за поставяне в услуга към влиятелни политически фактори с цел кариерно израстване".   Подобно на разглеждането на казуса на първа инстанция, представителят на Върховната административна прокуратура по делото отново смята жалбата на бившия си колега за неоснователна.   Петчленният състав на ВАС с председател Ваня Анчева и членове Йовка Дражева, Таня Вачева, Иван Раденков и Даниела Мавродиева отхвърля всички аргументи на Кокинов за допуснати нарушения в процедурата по уволнението му, включително и това, че незаконният запис не може да служи като доказателство.   Върховните магистрати обаче изтъкват, че пасажи от него са цитирани в дисциплинарното производство, като повод за неговото образуване. Впоследствие и Найденов, и самият Кокинов признават, че провели разговор с такова съдържание. "Това, че жалбоподателят няма как да предвиди възможността да бъде незаконно подслушван в дома на министър-председателя (довод в касационната жалба), не означава липсата на виновно субективно отношение към действията, с които е нарушил етичните правила за поведение на българския магистрат и е накърнил престижа на съдебната власт", приема ВАС.   По закон дисциплинарно уволнен магистрат не може да се впише като адвокат в продължение на две години от освобождаването си. В момента Кокинов работи като юридически консултант в кантората на Иво Найденов.   Веднага след избухването на скандала със записа на разговора Кокинов подаде две оставки. Първата бе градски обвинител, а втората като прокурор. ВСС обаче прецени, че трябва да образува първо дисциплинарно производство срещу Кокинов, което вече означаваше, че няма как да му гласува оставката. Ако тя бе приета, той щеше да напусне прокуратура с около 100 000 лева обезщетение.   Изненадващият крах на кариерата на градския прокурор на София се случи на 26 април м.г., когато към медиите контролирано изтекоха аудиозаписи от незаконно подслушване на разговора му с бившия премиер Бойко Борисов и разследвания за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов. Срещата между тримата се бе провела няколко дни по-рано в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя.   Особено запомняща се бе репликата на Кокинов към Борисов по повод действията на Сотир Цацаров начело на прокуратурата: "Не ми се подсмихвай, ти си го избира". Другата символна реплика на Кокинов бе: "Гърча се кат' червей", с която той описваше положението си в държавното обвинение след избора на новия главен прокурор в края на миналата година.

"Ритон" даряват парите от концерта в НДК на пострадалите от Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154134

Дует "Ритон" реши да дари приходите от предстоящия си голям концерт в зала 1 на НДК на 20 ноември на пострадалите от наводненията във Варненска област, съобщават от екипа на музикантите, цитирани от БНТ."Варна ни е един от любимите градове. Имаме толкова много приятели и почитатели. Там сме направили едни от най-хубавите си концерти. Дует "Ритон" реши да дари приходите от предстоящия си голям концерт в зала 1 на НДК на 20 ноември на пострадалите от наводненията във Варненска област, съобщават от екипа на музикантите, цитирани от БНТ."Варна ни е един от любимите градове. Имаме толкова много приятели и почитатели. Там сме направили едни от най-хубавите си концерти.

8 убити при експлозия в Нигерия

http://www.vesti.bg/novini/8-ubiti-pri-eksploziia-v-nigeriia-6015492

Взрив пред колеж по обществено здраве в Нигерия уби най-малко осем души, съобщиха от полицията.

BILLA помага на пострадалите от наводненията в страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154125

Инициативата се осъществява съвместно с вестниците "24часа" и "Труд", Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Българския червен кръст (БЧК)
От днес BILLA стартира и акция „Купи и дари“ в която клиентите на веригата също ще могат да даряват хранителни продукти и да помогнат на пострадалите от наводненията в страната. Инициативата се осъществява съвместно с вестниците "24часа" и "Труд", Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Българския червен кръст (БЧК) От днес BILLA стартира и акция „Купи и дари“ в която клиентите на веригата също ще могат да даряват хранителни продукти и да помогнат на пострадалите от наводненията в страната.

Пантев: Политиката не трябва да решава проблемите, а да ги предотвратява

http://www.cross.bg/pantev-predotvratyava-problemite-1417101.html

/КРОСС/ "Политиката не трябва да решава проблемите, а трябва да ги предотвратява. Когато хората в политиката разберат това, нещата в страната ни ще станат по-добри." Това заяви проф. Андрей Пантев пред TV 7 по повод трагедията в Североизточна България. "Невинните жертви са шлагер в българската история. Подобни действия можеха и да не се случат и пак да се сплотим. Но това ни кара да се замислим за смисъла на хоризонталната омраза, която изпитваме и че политиката не разрешава проблемите, а ги предотвратява", разсяни той. Андрей Пантев не се нае да говори за причините за трагедията, но обърна внимание на факта, че много неща не са били съобразени и пренебрегнати, за да се стигне до инцидента. По думите му генералният извод от бедствието, което ни сполетя, е, че не може да се строи навсякъде, на всяка цена, по всякакъв начин. Това е напомняне, че животът не е само развлечения и печалби. Според историка вина трябва да се търси, но не и да се вкопчваме само в това кой ще отнесе пешкира, защото това би било гавра с "паметта на онези, които са отишли на небето".  

Египетски затвор за трима журналисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154128

Австралиецът Питър Гристи и канадецът от египетски произход Мохамед Фадел Фахми получиха по седем години. Продуцентът Бахер Мохамед е с две присъди - от седем и три години. Други 11 подсъдими, сред които холандска журналистка и двама нейни британски колеги, получиха задочно по 10 години затвор. Процесът предизвика гняв по света. Австралиецът Питър Гристи и канадецът от египетски произход Мохамед Фадел Фахми получиха по седем години. Продуцентът Бахер Мохамед е с две присъди - от седем и три години. Други 11 подсъдими, сред които холандска журналистка и двама нейни британски колеги, получиха задочно по 10 години затвор. Процесът предизвика гняв по света.

BILLA помага на пострадалите от наводненията в страната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154115

Инициативата се осъществява съвместно с вестниците Инициативата се осъществява съвместно с вестниците "24часа" и "Труд", Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Българския червен кръст (БЧК) От днес BILLA стартира и акция „Купи и дари“ в която клиентите на веригата също ще могат да даряват хранителни продукти и да помогнат на пострадалите от наводненията в страната.

105-годишният дядо Павле съветва: Живейте без завист и големи амбиции

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154117

Живейте без завист и големи амбиции! Това съветва и дава като рецепта на дълголетието дядо Павле, навършил наскоро 105 години. Павел Христов живее в шуменското село Мараш и смята себе си за най-възрастният българин, съобщи Нова телевизия.
Цял живот дядо Павле е работил в земеделието и животновъдството. Със съпругата си Йова имат трима синове. Живейте без завист и големи амбиции! Това съветва и дава като рецепта на дълголетието дядо Павле, навършил наскоро 105 години. Павел Христов живее в шуменското село Мараш и смята себе си за най-възрастният българин, съобщи Нова телевизия. Цял живот дядо Павле е работил в земеделието и животновъдството. Със съпругата си Йова имат трима синове.

105-годишният дядо Павле съветва: Живейте без завист и големи амбиции

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154100

Живейте без завист и големи амбиции! Това съветва и дава като рецепта на дълголетието дядо Павле, навършил наскоро 105 години. Павел Христов живее в шуменското село Мараш и смята себе си за най-възрастният българин, съобщи Нова телевизия.
Цял живот дядо Павле е работил в земеделието и животновъдството. Със съпругата си Йова имат трима синове. Живейте без завист и големи амбиции! Това съветва и дава като рецепта на дълголетието дядо Павле, навършил наскоро 105 години. Павел Христов живее в шуменското село Мараш и смята себе си за най-възрастният българин, съобщи Нова телевизия. Цял живот дядо Павле е работил в земеделието и животновъдството. Със съпругата си Йова имат трима синове.

Няма опасност за конструкцията на Дунав мост I

http://www.moreto.net/novini.php?n=255702

Геодезическите изследвания на първия мост на Дунав при Русе приключиха. Заключението е, че опорите не са потънали и за конструкцията няма опасност. Преди дни уникалното съоръжение навърши 60 години. За времето си мостът е най-секретният и най-грандиозният строителен обект в Европа, разказват малкото останали български ветерани, участвали в строителството.

БФБ приключи със силно повишение

http://econ.bg/Новини/БФБ-приключи-със-силно-повишение_l.a_i.551851_at.1.html

Борсата приключи със силно повишение днес, макар че не успя да изтрие загубите от края на миналата седмица, когато разпродажбите бяха панически и...

Принц Уилям получи хеликопер за рождения си ден

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/princ-uiliam-poluchi-helikoper-za-rozhdeniia-si-den-6015486

Финансиран от публичния фонд, отпускан ежегодно на кралицата, хеликоптерът ще се присъедини към личния хеликоптер на Елизабет Втора в Хемпшир

Запален циментовоз задръсти Пазарджишко шосе

http://www.bnews.bg/article-109201

Пожар в кабината на циментовоз задръсти движението на Пазарджишко шосе.

„Южен поток" или как в Анадола пак се оказаха по-европейци...

http://www.cross.bg/tyrtziya-bulgariya-potok-1417100.html

/КРОСС/ „Назлъндисвам се" е турска дума. В българския обикновено я употребяваме, когато става дума за неоправдано колебание по даден въпрос. По една ирония на случващото се у нас, точно Турция е в добра позиция, докато българските политици се колебаят как мега-проектът „Южен поток" би им помогнал да останат там, където не им е мястото - във властта; или поне, как биха могли да го използват едни срещу други по време на безакълни предизборни кампании, които ще ни лишат и от малкото значение, което имаме за Евросъюза. И в двата случая България и българите ще загубят - а на Босфора не биха се назлъндисали на такава възможност. И, току-виж, след някоя и друга година именно мащабите на пазара важността й като петролен и газов хъб ще й отворят широко вратите за членство. Защото и към момента анализите на Общия европейски газов пазар включват Турция, и то сред седемте най-големи пазара (това са пазарите с потребление от над 20 млрд. куб. м. годишно, което южната ни съседка надхвърля над 2 пъти). Зачестилите напоследък срещи между руския и турския енергийни министри Александър Новак и Танер Йълдъз засега генерират новини като „теоретична възможност" проектът „Южен поток" да завие към Турция, но пазарлъкът явно вече върви и турските партньори предлагат именно това, което решително липсва в България - политическа воля и сериозни намерения

Мост до Плевен може да се пропука, искат над 1 млн. за ремонт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154102

Мостът над река Вит до плевенското село Ясен, откъдето минава движението за София, вибрира от колите. Съоръжението е в аварийно състояние - водата е отнесла укрепленията от баластра и трагедията може да стане всеки момент. Това предупреди вчера кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.
За спешния ремонт общината е поискала над 1 млн. Мостът над река Вит до плевенското село Ясен, откъдето минава движението за София, вибрира от колите. Съоръжението е в аварийно състояние - водата е отнесла укрепленията от баластра и трагедията може да стане всеки момент. Това предупреди вчера кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. За спешния ремонт общината е поискала над 1 млн.

„Зелените“: Гражданска САМОзащита измести Гражданска защита

http://www.bnews.bg/article-109156

Мораториум върху изсичането на ключови гори и стратегия за адаптация към климатичните промени поискаха "Зелените"

Прическата на Роналдо била за кураж на испанско момче

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/23/2329798_pricheskata_na_ronaldo_bila_za_kuraj_na_ispansko_momche/?ref=rss


Прическата, вижте му прическата! Темата за външния вид на Кристиано Роналдо в мача със САЩ (2:2) стана почти толкова коментирана в социалните мрежи, колкото и играта на нападателя.

От дясната страна на главата на португалеца се появи знак, наподобяващ светкавица или зиг-заг символ.

Според някои твърдения Роналдо е направил жест към испанско момче. Малкият Ерик Ортис Крус е претърпял операция на мозъка през февруари и прическата на футболиста изобразява белега на детето....

"Ритон" даряват парите от концерта в НДК на пострадалите от Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154092

Дует Дует "Ритон" реши да дари приходите от предстоящия си голям концерт в зала 1 на НДК на 20 ноември на пострадалите от наводненията във Варненска област, съобщават от екипа на музикантите, цитирани от БНТ. "Варна ни е един от любимите градове. Имаме толкова много приятели и почитатели. Там сме направили едни от най-хубавите си концерти.

Български екип за първи път взе златно отличие на рекламния фестивал в Кан

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/23/2329741_bulgarski_ekip_za_purvi_put_vze_zlatno_otlichie_na/?ref=rss


Едно от най-големите международния събития в света на рекламата - фестивалът Cannes Lions, за първи път в 60-годишната си история излъчи български победители.

Екипът на Желез Атанасов и Владимир Герасимов от рекламна агенция "Нобъл Графикс" (Noble Graphics) взе златното отличие в категорията филм на конкурса Young Lions.

В него тази година се включиха екипи от 35 държави. Те имаха задачата за 48 часа да заснемат видео по определена задача. Преди да замине за Кан всеки от...

Катастрофа между ТИР-ове затвори АМ "Тракия" при Цалапица

http://crime.actualno.com/Katastrofa-mejdu-TIR-ove-zatvori-AM-Trakija-pri-Calapica-news_35731.html

Два ТИР-а се удариха на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София. Катастрофата предизвика сериозно задръстване, предаде БГНЕС. Опашката от автомобили стига чак до от...

Експерт Георги Костов: Гората спасява от наводнения като дунапренова гъба

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/23/2329779_ekspert_georgi_kostov_gorata_spasiava_ot_navodneniia/?ref=rss


Трябва да се обръща все повече внимание на т.нар. екосистемни услуги на горите. За това призова експертът по горите Георги Костов, който е и бивш директор на Агенцията по горите и бивш зам.-министър на земеделието в ефира на Нова телевизия в деня за траур в памет на жертвите от бедственото наводнение в Североизточна България от миналата седмица.

Гората като дунапренова гъба

За да онагледи значимостта на екофункциите на гората, Костов ги сравни с ролята на дунапренова гъба,...

Learjet се сблъска с изтребител в Германия

http://www.cross.bg/germaniya-learjet-iztrebitel-1417097.html

/КРОСС/ Малък лекомоторен самолет се сблъска с изтребител в Германия. Инцидентът е станал в небето над град Олсберг, Западна Германия. По данни на полицията на борда на падналия Learjet е имало двама мъже. Към момента не се съобщава какво е състоянието им. По изтребителя няма значителни щети. Той се е приземил благополучно в базата в Ньорвених близо до Кьолн. Според информация на Süddeutsche Zeitung мъжете в самолета са загинали, а за състоянието на пилота на изтребителя не се съобщава.

ЕС забранява вноса на стоки от Крим

http://www.cross.bg/suyuz-stoki-ykraiina-1417098.html

/КРОСС/ От 25 юни Европейският съюз въвежда забрана върху вноса на стоки от Крим и Севастопол, се казва в комюникето на Евросъвета, съобщи ИТАР-ТАСС. В документа се отбелязва, че изключение съставляват стоките, получили сертификат от властите на Украйна. От 23 април Европейският съюз отмени или намали митата за повечето промишлени и селскостопански стоки от Украйна. Решението ще действа до 1 ноември. До този момент, както се очаква, ще влезе в сила споразумението за асоциация и свободна търговия между Украйна и Европейския съюз, което страните планират за подписване на 27 юни на срещата на високо равнище в Брюксел.    

Експерт: Хората в Североизточна България трябва да са бдителни

http://www.cross.bg/ekspert-horata-v-severoiztochna-bulgariya-tryabva-da-sa-bditelni-1417099.html

/КРОСС/ "Може да има опасни болести, но не е задължително. Благодарение на климатичните промени ние понатрупахме опит в това отношение. Разполагаме с необходимите знания и опит и сме разпоредили конкретните мерки, достатъчно подробни." Това заяви в ефира на БНТ главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод водната стихия. "Насочени са мерки към контрола на питейната вода, дадени са указания какви храни могат да се консумират. Сега ще последва по-финият етап на почистване на къщи, наноси и др. Въпреки това не трябва да се изключва бдителност от страна на хората, тъй като водата в „Аспарухово" все още не отговаря на изискванията. Предвидени са и имунизации срещу тетанус", каза още той. Снимка: Булфото, всички права запазени

Бесни лисици край благоевградско село

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154089

Благоевградската областната епизоотична комисия откри възникнало огнище на бяс при лисиците. Преди дни бе установен случай на болестта в землището на с. Хърсово. Заради това в Областната администрация в Благоевград беше проведено заседание на областната епизоотична комисия под ръководството на областния управител Муса Палев. Благоевградската областната епизоотична комисия откри възникнало огнище на бяс при лисиците. Преди дни бе установен случай на болестта в землището на с. Хърсово. Заради това в Областната администрация в Благоевград беше проведено заседание на областната епизоотична комисия под ръководството на областния управител Муса Палев.

Google ще ни наблюдава и в собствения ни дом

http://econ.bg/Новини/Google-ще-ни-наблюдава-и-в-собствения-ни-дом_l.a_i.551846_at.1.html

Технологичният гигант Google навлиза все по-осезаемо в дома ни. Стана ясно, че компанията ще придобие фирмата за видеонаблюдение Dropcam за 555 млн....

Задържаха шофьор, контузил двама пешеходци във Варна и избягал от местопроизшествията

http://www.moreto.net/novini.php?n=255696

Шофьор, контузил двама пешеходци в две различни местопроизшествия станали вчера, бе задържан от полицията, съобщиха от ОД на МВР - Варна за Moreto.net. На 22 юни, около 13:20 часа, в гр. Варна, на ул. "Отец Паисий", близо до входа на стадион "Спартак", поради движение с несъобразена скорост при ляв завой, водачът на лек автомобил "Ауди" блъска пътен знак, намиращ се на завоя, който пада и удря движещ се по тротоара пешеходец, мъж на 30 г.

Откриха мъртъв 49-годишен българин в Гърция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154082

Открит е мъртъв 49-годишен българин в неделя следобед в хижа в Андравида, Гърция. Случаен минувач усетил силна миризма и отишъл към мястото, откъдето идвала - там открил тялото на вехтошар, пише вестник "Български новини".
Според подадената информация, вехтошарят е бил мъртъв поне от 24 часа преди да бъде открит. Открит е мъртъв 49-годишен българин в неделя следобед в хижа в Андравида, Гърция. Случаен минувач усетил силна миризма и отишъл към мястото, откъдето идвала - там открил тялото на вехтошар, пише вестник "Български новини". Според подадената информация, вехтошарят е бил мъртъв поне от 24 часа преди да бъде открит.

Неяснота около консултациите в парламента за предсрочни избори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/23/2329756_neiasnota_okolo_konsultaciite_v_parlamenta_za/?ref=rss


Ден преди анонсираните за вторник политически консултации между парламентарните сили за предсрочни  избори повечето от членовете на ръководството на мандатоносителя БСП не знаеха да са насрочени за утре, показа проверка на "Дневник".

Социалистите, с които "Дневник" се свърза, казаха само, че утре в 10 часа се събира Изпълнителното бюро на партията. Очакват там да получат повече информация от председателя си Сергей Станишев за времето и темите на бъдещите разговори.

Засега...

За толерантността на една нация и нейната държава

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/23/2329780_za_tolerantnostta_na_edna_naciia_i_neinata_durjava/?ref=rss


Преди време "Дневник" представи становището на българското правителство по делото за нападението над мюсюлмани пред софийската "Баня башъ" пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург. В него кабинетът застана зад действията на националистическата "Атака", чиито симпатизанти нападнаха молещите се мюсюлмани по време на петъчната молитва. Представяме анализа на становището на юриста от правната програма на Българския хелзински комитет Мирела Заричинова. Текстът е препечатан от "Правен...

Бавят заплатите на приемните майки в община Пазарджик

http://www.cross.bg/priemnite-semeiistva-pazardzhik-1417096.html

/КРОСС/ Държавата бави заплатите на приемните семейства в Пазарджик и общината, научи Дарик. Възнагражденията в размер на 510 лева на дете се бавят вече почти 10 дни, оплакаха се приемни родители.Представители на семействата обясниха, че тенденцията е още от началото на годината, но през този месец забавянето на парите е драстично, а липсата им ограничава нормалния живот на децата, които се отглеждат от приемни родители.Само в Пазарджик и общината приемните семейства са 24, а в тях са настанени 33 деца. Според статистиката 10 от децата са новородени и до 1-годишна възраст.Майките са категорични, че ако тенденцията за забавяне на заплатите продължи, в средата на месец юли приемните семейства от Пазарджик ще организират протест през Агенцията за социално подпомагане в столицата.По непотвърдена информация парите за изплащане на възнагражденията на приемните семейства минават през Кооперативна търговска банка. Според родителите причината за забавянето е поставянето й под специален надзор от страна на БНБ.

Писмото на малката Кейти, което трогна Google

http://offnews.bg/news/n_1/n_353945.html

Малката Кейти писа на Google, за да издейства на баща си, който работи като дизайнер в компанията, допълнителен свободен ден. В писмото си до интернет гиганта тя пише, че много иска баща й да отпразнува рожденния си ден заедно с нея вкъщи.  „Уважаеми, г-н Google служител“ - пише Кейти - „Може ли да се уверите, ако обичате, че когато татко дойде на работа, може да получи свободен ден, например в сряда. Защото татко има почивен ден САМО в събота.“ “P.S. Тогава е рожденият ден на татко. Лято е все пак.“ - завършва детето. Дали заради трогателното писмо, написано с пастели или заради напомнянето, че все пак е лято, но от Google се подчиниха. От компанията изпратиха следното писмо до Кейти: „Благодаря ти за твоята точна и обмислена забележка и молба“, пише шефът на баща й - “Баща ти работи изключително усърдно за създаването на много красиви и прекрасни дизайни за Google и милиони други хора по цял свят.“ В отговора си до Кейти старши дизайнерът Даниел Шиплакоф не само изказва комплименти за работата на баща й, но също така му дава и бонус – цяла седмица почивка. Защото в крайна сметка е лято. Говорител на Google потвърди, че писмото е автентично.

Намериха мъртъв български клошар в Гърция

http://pik.bg/намериха-мъртъв-български-клошар-в-гърция-news194412.html

Намериха мъртъв български клошар в Гърция

В Гърция случаен минувач е открил тялото на 49-годишен българин, за който се смята, че е вехтошар. Тялото е открито в неделя следобед в хижа в Андравида от преминаващ човек, който усетил силна миризма и отишъл мястото. Това съобщи вестникът на българите в чужбина „Български новини“.

Според подадената информация вехтошарят е бил мъртъв поне от 24 часа преди да бъде открит. Вероятно е починал от остро хранително отравяне, защото до мъжа е открито развалено парче месо. Въпреки това аутопсията ще покаже точната причина за смъртта. 

Българинът е живеел на 1-2 км извън Андравида почти една година в камарите с боклук, докато местните жители помагали на нещастния човек, като му давали по чиния с храна.

Бареков иска пълна ревизия на банковата регулация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154079

Трябва да се направи цялостна ревизия на банковата система и регулацията на финансовите институции. Това каза в интервю за Радио "Фокус" лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него трябва да се проследи дали нашата банкова регулация е съобразена с европейските правила. Трябва да се провери също и как одиторите са давали оценки, Трябва да се направи цялостна ревизия на банковата система и регулацията на финансовите институции. Това каза в интервю за Радио "Фокус" лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него трябва да се проследи дали нашата банкова регулация е съобразена с европейските правила. Трябва да се провери също и как одиторите са давали оценки,

Откриха мъртъв 49-годишен българин в Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154063

Открит е мъртъв 49-годишен българин в неделя следобед в хижа в Андравида, Гърция. Случаен минувач усетил силна миризма и отишъл към мястото, откъдето идвала - там открил тялото на вехтошар, пише вестник Открит е мъртъв 49-годишен българин в неделя следобед в хижа в Андравида, Гърция. Случаен минувач усетил силна миризма и отишъл към мястото, откъдето идвала - там открил тялото на вехтошар, пише вестник "Български новини". Според подадената информация, вехтошарят е бил мъртъв поне от 24 часа преди да бъде открит.

Бареков иска пълна ревизия на банковата регулация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154076

Трябва да се направи цялостна ревизия на банковата система и регулацията на финансовите институции. Това каза в интервю за Радио Трябва да се направи цялостна ревизия на банковата система и регулацията на финансовите институции. Това каза в интервю за Радио "Фокус" лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него трябва да се проследи дали нашата банкова регулация е съобразена с европейските правила. Трябва да се провери също и как одиторите са давали оценки,

Ст. Александров: Де факто КТБ може би ще стане държавна банка

http://frognews.bg/news_72038/

Държавата с цялата си сила и отговорност ще прецени от каква финансова подкрепа има нужда, има потенциал за покриване на дупката, каквато и да е, обясни той.

Отмениха смъртната присъда на суданка, омъжена за християнин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154069

Суданката, която бе осъдена на смърт за вероотстъпничество за брака си с християнин, е била освободена от затвора, съобщава BBC.
27-годишната Мериам Яхия Ибрахим бе осъдена на смърт за вероотстъпничество, тъй като се омъжила за християнин. Тъй като баща и? е мюсюлманин, съдът смята, че и тя е такава, като не приема доводите на жената, Суданката, която бе осъдена на смърт за вероотстъпничество за брака си с християнин, е била освободена от затвора, съобщава BBC. 27-годишната Мериам Яхия Ибрахим бе осъдена на смърт за вероотстъпничество, тъй като се омъжила за християнин. Тъй като баща и? е мюсюлманин, съдът смята, че и тя е такава, като не приема доводите на жената,

Производители в Плевенско притеснени за качеството на зърното

http://www.cross.bg/leva-zurnoto-hlebnoto-1417095.html

Плевен /КРОСС/ В Плевенска област хлебното зърно вече е узряло и се очаква само земята да изсъхне от последните дъждове. За момента пазарът на зърното е в застой, няма обявени дори начални цени.Цената за тон пшеница не трябва да е под 300-310 лева, пресмятат стопаните от село Крушовица. Според тях в резултат на обилните валежи в Европа и кризата в Украйна у нас тази година хлебното зърно може да се изкупува по-скъпо.Зърнопроизводителите се тревожат, че дъждовете тази пролет несъмнено ще окажат и влияние върху качеството на зърното и то ще е добро, а не отлично. За председателя на местната земеделска кооперация Васил Петров сега най-важното е да има слънце.Това ни трябва на нас. Да започнем да прибираме реколтата. Второ, да има реални цени. Да не ни притискат търговците много. Ясно е, че те ще ни притиснат, но да не е много, за да можем да съществуваме и ние. Трябва да има рентабилност на производство, да имаме пари. Да можем и техника да купим, по-съвършена.Ако се сбъднат предварителните пресмятания, кооперацията ще може да изплати тази година на всеки свой член по 50 лева рента на декар - с пет лева повече от миналата година, съобщи БНР.

Анди Мъри започна успешно защитата на титлата на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/23/2329790_andi_muri_zapochna_uspeshno_zashtitata_na_titlata_na/?ref=rss


Миналогодишният шампион Анди Мъри започна успешно участието си на "Уимбълдън", след като постигнa убедителна победа с 6:1, 6:4, 7:5 срещу белгиеца Давид Гофен. 

Шотландецът реализира два пробива в първия сет и по един във втория и третия, за да приключи срещата за 2.02 часа. 

Двубоят беше първи помежду им, а Мъри постигна 16-а поредна победа на централния корт в "Ол Ингланд клъб". Серията започна на олимпийските игри през 2012 г. и продължи през миналата година с...

Олимпийският огън идва в Бургас по вода

http://www.cross.bg/byrgas-voda-ogun-1417093.html

Бургас /КРОСС/ Тгодина олимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров "Света Анастасия". Поводът е честването на Международния олимпийски ден - 23-ти юни.Символичното пренасяне на олимпийския огън ще започне на 24-ти юни /вторник/ от 12.30 часа, когато първият факлоносец ще акостира с кораба "Диана" на Моста с огъня в ръка. Факелът ще продължи своето шествие по предварително избрания маршрут - остров "Света Анастасия", Моста, Културен център "Морско казино", през централния булевард "Богориди" и ще завърши пред сградата на Община Бургас.По вода огънят ще бъде съпроводен от ветроходци от Яхтклуб "Черноморец Бургас", а по суша от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища, както и със специалното участие на представители от спортен клуб "Параспорт".По същото време на площад "Атанас Сиреков" /пред Общината/ бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивни демонстрации на различни видове летни олимпийски спортове - художествена гимнастика, бадминтон, футбол и ръгби, които носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.Събитието се организира от Община Бургас, съвместно с Българския олимпийски комитет и спортен клуб "Параспорт".

Интересуваме се от американски инвестиции в областта на високите технологии

http://econ.bg/Новини/Интересуваме-се-от-американски-инвестиции-в-областта-на-високите-технологии_l.a_i.551842_at.1.html

Интересуваме се от възможността за американски инвестиции в областта на високите технологии. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с...

Художник на комикси мистериозно изчезна, търсят го край Гребната база в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154061

30-годишен пловдивчанин изчезна преди пет дни и няма вест от него. В четвъртък Стефан Маринов напуснал павилиона за вестници, в който работел, заключил го и оттогава следите му се губят, съобщи вестник "Марица".
На следващия ден майка му Митра открила в кабинката портфейла му заедно с личните му документи и бележка, 30-годишен пловдивчанин изчезна преди пет дни и няма вест от него. В четвъртък Стефан Маринов напуснал павилиона за вестници, в който работел, заключил го и оттогава следите му се губят, съобщи вестник "Марица". На следващия ден майка му Митра открила в кабинката портфейла му заедно с личните му документи и бележка,

Москва иска трибунал за разследване на гибелта на мирното население в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-yugoiztochna-naselenie-1417094.html

/КРОСС/ Необходимо е създаването на международен трибунал за разследване убийствата на мирни жители в югоизточна Украйна, каза упълномощеният по правата на детето в Русия Павел Астахов. Освен това, той отбеляза, че големият брой случаи на детска смърт по времена бойните действия сочи за пореден път необходимостта от създаване там на хуманитарен коридор за евакуация на мирното население. По-рано председателят на комитета по въпросите на здравеопазването на Върховната Рада на Украйна Татяна Бахтеева беше съобщила, че от войната в югоизточна Украйна вече са загинали над 40 деца, предава Гласът на Русия.  

ЕС: Ако Русия не подкрепи мирния план за Украйна, ще има още санкции

http://www.moreto.net/novini.php?n=255670

Британският външен министър Уилям Хейг предупреди Русия, че Европейският съюз е подготвен да наложи нови санкции заради кризата в Украйна, ако е необходимо, съобщава Ройтерс. Хейг говори преди срещата на външните министри на ЕС в Люксембург, на която се обсъди кризата в Украйна преди срещата на върха на лидерите на ЕС в четвъртък и петък.

Художник на комикси изгори всичките си творения, остави бележка и мистериозно изчезна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154037

30-годишен пловдивчанин изчезна преди пет дни и няма вест от него. В четвъртък Стефан Маринов напуснал павилиона за вестници, в който работел, заключил го и оттогава следите му се губят, съобщи вестник 30-годишен пловдивчанин изчезна преди пет дни и няма вест от него. В четвъртък Стефан Маринов напуснал павилиона за вестници, в който работел, заключил го и оттогава следите му се губят, съобщи вестник "Марица". На следващия ден майка му Митра открила в кабинката портфейла му заедно с личните му документи и бележка,

Български клошар умря в Гърция, ял развалено месо

http://www.bnews.bg/article-109202

Българинът е живеел на 1-2 км извън Андравида почти една година в камарите с боклук, докато местните жители помагали на нещастния човек, като му давали по чиния с храна.

Отмениха смъртната присъда на суданка, омъжена за християнин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154043

Суданката, която бе осъдена на смърт за вероотстъпничество за брака си с християнин, е била освободена от затвора, съобщава BBC.
27-годишната Мериам Яхия Ибрахим бе осъдена на смърт за вероотстъпничество, тъй като се омъжила за християнин. Тъй като баща и? е мюсюлманин, съдът смята, че и тя е такава, като не приема доводите на жената, Суданката, която бе осъдена на смърт за вероотстъпничество за брака си с християнин, е била освободена от затвора, съобщава BBC. 27-годишната Мериам Яхия Ибрахим бе осъдена на смърт за вероотстъпничество, тъй като се омъжила за християнин. Тъй като баща и? е мюсюлманин, съдът смята, че и тя е такава, като не приема доводите на жената,

Орешарски: Проф. Икономов завеща своето вдъхновение и любов към магията на киното

http://www.cross.bg/ikonomov-oresharski-kinoto-1417092.html

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати съболезнователен адрес до близките на проф. Владислав Икономов: „Загубата на изключителния режисьор и сценарист е тежка за света на филмовото изкуство и за българската култура. Неговите игрални и документални филми и занапред ще пазят „Всеки ден, всяка нощ" спомена за един забележителен творец. Предавайки своя безценен опит на много млади таланти, проф. Икономов им завеща своето вдъхновение и любов към магията на киното", пише премиерът. Министър-председателят Орешарски добавя, че благодарение на своите незабравими ленти проф. Владислав Икономов ще продължи да върви по „Мълчаливите пътеки" и ще разказва „За времето и за хората", за „Културата на България" и ще нашепва „Мечтание съм аз...".  

Кели Кларксън показа дъщеря си за сефте

http://www.bnews.bg/article-109175

Едва дни след като издаде, че вече е майка Кели Кларксън показа и дъщеря си.

До морето - най-евтино на газ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4152594

Сезонът на летните отпуски започва и много българи тръгват към морето за почивка. За да останат повече пари за плажните удоволствия, е важно добре да се планира бюджетът за ваканцията, а значително перо в него са разходите за транспорт.
С кола е
най-удобно

Най-удобно е да се стигне до морето с личен автомобил. Оказва се, че така е и най-евтино Сезонът на летните отпуски започва и много българи тръгват към морето за почивка. За да останат повече пари за плажните удоволствия, е важно добре да се планира бюджетът за ваканцията, а значително перо в него са разходите за транспорт. С кола е най-удобно Най-удобно е да се стигне до морето с личен автомобил. Оказва се, че така е и най-евтино

Външните министри на ЕС не искат нови санкции за Русия

http://europe.actualno.com/Vynshnite-ministri-na-ES-ne-iskat-novi-sankcii-za-Rusija-news_35727.html

В момента Европейският съюз не вижда причина да премине към икономически санкции срещу Русия. Това заяви Жан Акселборн, външен министър на Люксембург, предаде БГНЕС. "При сегашното положение н...

Синът на Ругова влезе в затвора, Албания е на прага да стане кандидат-член за ЕС

http://balkani.actualno.com/Sinyt-na-Rugova-vleze-v-zatvora-Albanija-e-na-praga-da-stane-kandidat-chlen-za-ES-news_35728.html

Синът на бившия косовски президент Ибрахим Ругова – Ук Ругова беше осъден на един месец затвор по обвинение в участие в организирана престъпна група, предаде БГНЕС. Той е обвинен в участи...

Царево с нова атракция

http://www.cross.bg/tzarevo-pristanishteto-stena-1417090.html

Царево /КРОСС/ В Царево започна поставянето на новия фар на вълноломната стена. Скулптурата, която трябваше да бъде поставена на вътрешния фар, се монтира на мястото на съществуващия фар на вълноломната стена на пристанището в Царево. Съвсем скоро предстои официалното откриване и функционирането на скулптурата като фар.„Поставена на вълноломната стена, фигурата ще посреща рибарите и гостите на Царево, пристигащи по море. Тя също така ще може да се разглежда от всички посетители и гости на града и пристанището в Царево. С поставянето на скулптурата, такава каквато няма никъде, пристанището в Царево ще привлича още повече туристи. Това е поредната атракция за нашите гости. Благодаря за всичко и на г-н Койчев, без когото тази страхотна идея нямаше да се осъществи.", заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.„Много съм доволен, че се осъществи една моя и на кмета Лапчев идея, въпреки всички пречки и проблеми през които минахме. Доволен съм много и от мястото на което се постави скулптурата, от това как стои. Получи се страхотно. Изключително много съм благодарен на кмета на общината за съдействието и отдадената енергия за осъществяването на този проект. Днес бе един страхотен ден.", сподели и автора на фигурата г-н Павел Койчев. На пристанището в Царево вече е изграден 240 м. парапет и осветление по протежението на цялата вълноломна стена

Агилера показа бременно коремче

http://www.cross.bg/agilera-koremche-snimkata-1417091.html

/КРОСС/ Кристина Агилера показа бременно коремче. Изпълнителката не крие промените, които се случват с тялото й и непрекъснато ги демонстрира с трогателни снимки в Instagram.Наскоро певицата сподели свое селфи, направено в апартамента й в Лос Анджелис. На снимката красавицата е със син прилепнал потник, който подчертава бременността й. Заслужава си да се отбележи, че на снимката Агилера изглежда страхотно с минимално грим и разпуснати руси коси.

Путин пропуснал "антифутбола" на Русия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/23/2329748_putin_propusnal_antifutbola_na_rusiia/?ref=rss


Президентът на Русия Владимир Путин е пропуснал мача на националния отбор по футбол срещу Белгия, след който критиките към работата на селекционера Фабио Капело в руските медии се засилиха.

На заседание при съвета на президента по наука и образование за подготовката на инженерните кадри Путин призна, че в неделния ден не е гледал телевизия. 

Президентът на Руската академия на науките Владимир Фортов отбелязал, че специалистите трябва да знаят не само как да пускат...

В Сърбия започна икономическа среща за спасяването на страната

http://www.vesti.bg/novini/v-syrbiia-zapochna-ikonomicheska-sreshta-za-spasiavaneto-na-stranata-6015487

В Сърбия беше открита икономическа среща, на която повече от 400 бизнесмени, представители на чуждестранни компании и дипломатическата общност ще обсъдят последиците от наводненията.

„Южен поток” можел да е изключение от изискванията на ЕС

http://frognews.bg/news_72039/

Проектът за газопровода „Южен поток" може да бъде изключение от изискванията на Европейския съюз за тръбопроводен транзит.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/06/23/2329778_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето и акцентите от новините в следобедната емисия: 

Днешният ден е Ден на национален траур, на национална съпричастност към семействата на загиналите, но трябва да е и ден на национална солидарност, заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев.

Евакуираните заради опасност от частична повреда на стената на язовир Ботево, ще могат да се...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=255693

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 24 юни - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 14:00 ч. - кв."Васил Левски", ул.”Подвис” бл.

Две къщи във Велико Търново може да се съборят

http://www.cross.bg/turnovo-veliko-postradali-1417089.html

Велико Търново /КРОСС/ Обстановката в община Велико Търново постепенно се нормализира. Вече е възстановено и електроподаването във всички населени места в региона.И днес продължава огледът на комисиите и описването на щетите в цялата област. Най-големи поражения бяха отчетени в Дебелец, Килифарево и Велико Търново. Две къщи са описани като рискови и е възможно да се наложи принудително събаряне. Всички чакат помощ от държавата.„Беше всичко толкова страшно, неописуемо, защото ние не сме виждали никога в нашия град бедствие от такъв мащаб. Би трябвало държавата да отпусне каквото трябва, защото това си е природно бедствие! Трябва да се помогне по някакъв начин", обяснява Рени Добрева - жител на Килифарево.„Да се вземат мерки, да се предупреждават хората, защото това не става за първи път и лошото е, че пак ще се случва", твърди Николай Маринов, един от пострадалите при наводнението в района.Български червен кръст започна раздаване на помощи от първа необходимост на всички пострадали семейства.„Към днешна дата ситуацията се нормализира, но в крайна сметка бедстващите, които са пострадали по време на наводненията се оказва, че са повече. Хората не виждам как може да се оправят в близкия един месец, но с помощта на големи фирми за техника, за строителни материали, на всички дарители, които в момента се отзовават, мисля, че ще се справим", заяви кметът на Община Велико Търново Даниел Панов

ВМС: Във военните ни формировани в „Аспарухово” няма водохранилище

http://www.moreto.net/novini.php?n=255671

Във връзка с излязла в медиите информация, че водата наводнила квартал „Аспарухово” в гр. Варна е тръгнала от водохранилище на Военноморските сили, командването на флота заявява, че на територията на военните формирования от Военноморските сили в този район няма такова водохранилище.

Дори МВР не може да установява самоличността на маскираните полицаи

http://www.mediapool.bg/dori-mvr-ne-mozhe-da-ustanovyava-samolichnostta-na-maskiranite-politsai-news221819.html

Ръководството на МВР няма възможност да установи самоличността на маскиран полицай, който превиши правата си по време на масово събитие, например.   Това става ясно хода на дисциплинарното производство срещу Веселин Денчев от специализираните полицейски сили, съобщи "Дневник" в понеделник, позовавайки се на решение на Административния съд в София град, с което наказанието му за побой над протестиращ е било отменено.   Денчев е единственият униформен, който бе даден от прокуратурата на съд след нощта на 23 срещу 24 юли, когато органите на реда направиха безуспешен опит да изведат от парламента депутати и министри с автобус през тълпата. Тогава се стигна до хаотично разпръскване на демонстрантите със сила и заплахи.   По време на проверката, която между другото е назначена чак две седмици след злополучните събития, например е изготвена справка за събитията. Тя е приложена по делото в два екземпляра.   Съдът обаче констатира, че в уж идентичните екземпляри има множество разлики. Били са объркани датите на събитието - вместо юли е записано, че събитията са през юни. Различни са и вменените на Денчев нарушения - в единият екземпляр пише, че в противоречие с нормативните изисквания той е прикрил самоличността си с бяла маска, а в другият - че е използвал правомерно помощни средства (гумена палка), но не е изготвил докладна записка за това. От решението става ясно, че всъщност нито един от полицаите, които са участвали в операцията, не е изготвил такава докладна, въпреки че са имали законово задължение да го направят, а използване на помощни средства в нощта на белия автобус със сигурност имаше. Най-големият проблем, който става ясен от съдебното решение и доклада на дисциплинарна комисия, е, че тя хем приема, че Веселин Денчев е полицаят с бялата маска от кадрите на бТВ, хем, че "не може със сигурност да посочи, че именно полицай Веселин Денчев е лицето с поставена бяла маска, което е заснето на репортажа на бТВ". Самото вътрешно министерство се е съгласило с доводите на съда и не е обжалвало съдебното решение.   Делото срещу Денчев пък бе насрочено за понеделник, но бе отложено от съда за октомври. Подсъдимият отказа коментар пред медиите. Според обвинителния акт Денчев е превишил властта си на полицейски служител и без предупреждение нанесъл удари с каучукова палка по главата и по дясната мишница на протестиращия Кирил Димов. Вследствие на това на Димов е нанесена лека телесна повреда, пише още "Дневник".

Папазов: В „Аспарухово” почти цялата настилка между централната улица и морето е отнесена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4153999

"Във варненския квартал „Аспарухово” почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена". Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии Данаил Папазов, предаде на „Фокус”.
"Почти през цялото време още в първите часове съм бил на място. Участвах и в спасителните акции, "Във варненския квартал „Аспарухово” почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена". Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии Данаил Папазов, предаде на „Фокус”. "Почти през цялото време още в първите часове съм бил на място. Участвах и в спасителните акции,

Кейти Пери предложи да напише предизборна песен за Хилари Клинтън

http://www.cross.bg/klintun-hilari-peri-1417087.html

/КРОСС/ Кейти Пери предложи на Хилари Клинтън да й напише песен, в случай, че бившият американски държавен секретар реши да се кандидатира за президент на САЩ, съобщава NME.Пери и Клинтън са се запознали на представянето на книгата на последната „Трудни решения", където политикът разказва за четирите си години на поста държавен секретар на САЩ. Публикувайки снимка от представянето на страницата си в Instagram, Пери написа: "Казах на Клинтън, че ще й напиша "тематична" песен, ако й се наложи ..." Припомняме, че Хилари Клинтън все още не е обявила решението си да се включи в кандидат-президентската надпревара, която ще се проведе през 2016 година.

Няма опасност за конструкцията на Дунав мост I

http://www.cross.bg/osvetyavan-mostut-konstryktziyata-1417088.html

/КРОСС/ Геодезическите изследвания на първия мост на Дунав при Русе приключиха. Заключението е, че опорите не са потънали и за конструкцията няма опасност, съобщава бТВ. Преди дни уникалното съоръжение навърши 60 години. За времето си мостът е най-секретният и най-грандиозният строителен обект в Европа. В строителството участват близо 1000 работници, много малко от тях - жени, една от тях е българка. „Специалистите идват с 200 вагона апаратура. Това е гигантски строеж, през нощите мостът е осветяван, дори градът е осветяван", коментира Владислав Атанасов. Съоръжението е дълго почти 3 километра дължина, с жп линия и асфалтов път, с повдигащи се механични елементи.  

Учени обясняват връзката между стреса и инфаркта

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-obiasniavat-vryzkata-mezhdu-stresa-i-infarkta-6015485

Американски учени предложиха две нови хипотези, за да обяснят защо стресираните хора по-често получават инфаркт или инсулт в сравнение с другите хора

LIVE: Григор Димитров стартира участието си на "Уимбълдън" (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4153993

Григор Димитров стартира участието си на "Уимбълдън" с мач срещу Райън Харисън. Двамата се срещат на корта за пръви път. 23-годишният българин, който е 13-и в класацията на ATP в момента, е поставен под номер №11 в основната схема на турнира от Големия Шлем.
Райън Харисън е с година по-малък и е 140-и в световната ранглиста. Григор Димитров стартира участието си на "Уимбълдън" с мач срещу Райън Харисън. Двамата се срещат на корта за пръви път. 23-годишният българин, който е 13-и в класацията на ATP в момента, е поставен под номер №11 в основната схема на турнира от Големия Шлем. Райън Харисън е с година по-малък и е 140-и в световната ранглиста.

Съвет на столетник: Живейте без завист и големи амбиции!

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/syvet-na-stoletnik-zhivejte-bez-zavist-i-golemi-ambicii-6015483

50 грама домашна ракия дядо Павле пиел задължително на обед, а цигари палел само когато го почерпят

Президентът на Кот д'Ивоар обеща двойни премии при излизане от групите

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/23/2329759_prezidentut_na_kot_divoar_obeshta_dvoini_premii_pri/?ref=rss


Президентът на Кот д'Ивоар Аласан Уатара обяви, че ще удвои обещаните бонуси на футболистите от националния отбор при касиране за директните елиминации на световното първенство. 

"Слоновете" победиха Япония с 2:1 и загубиха от Колумбия с 1:2 в първите си два мача. При победа срещу Гърция в последната среща те ще се класират за осминафиналите за първи път в своята история. Двубоят е във вторник от 23.00 ч. на Ещадио Кастелао във Форталеза. 

Първоначалното беше предвидено за...

Военният министър уволни шефа на политкабинета си, минал в АБВ

http://www.bnews.bg/article-109199

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната бе освободен от поста си, след като се присъедини към АБВ, съобщиха от пресцентъра на Първанов.

LIVE: Гришо стартира участието си на "Уимбълдън" (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4153964

Григор Димитров стартира участието си на Григор Димитров стартира участието си на "Уимбълдън" с мач срещу Райън Харисън. Двамата се срещат на корта за пръви път. 23-годишният българин, който е 13-и в класацията на ATP в момента, е поставен под номер №11 в основната схема на турнира от Големия Шлем. Райън Харисън е с година по-малък и е 140-и в световната ранглиста.

Папазов: В Аспарухово почти цялата настилка между централната улица и морето е отнесена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4153980

"Във варненския квартал Аспарухово почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена". Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии Данаил Папазов, предаде на „Фокус”. "Почти през цялото време още в първите часове съм бил на място. Участвах и в спасителните акции,

Антифашисти се събраха на поклонение пред паметника на Николай Лъсков в Козичино

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/mt-hsIAbe0E/

IMG_2454

На 23 юни се навършиха 70 години от гибелта на Николай Лъсков – командир на партизанския отряд „Народен юмрук”.По този случай антифашисти от общините Бургас, Несебър, Поморие и Руен поднесоха венци и цветя пред паметника на партизанския командир. Поклонението пред паметника, на което присъстваха много от жителите на селото, бе организирано по инициатива на Общинския съвет на БСП  и Българския антифашистки съюз в Поморие. Слово за живота и делото на Николай Лъсков произнесе председателят на партията в Поморие  Никодим Стоянов.

Заедно с представители на обществеността и потомци на антифашисти от 4-те общини венци и цветя пред паметника на Николай Лъсков поднесоха: екс областният управител на Бургаска област Любомир Пантелеев, народните представители Атанас Зафиров и Ива Кусева, председателят на Областния съвет на БСП – Бургас Николай Тишев, представители на партийните структури на БСП от Бургас, Несебър, Поморие и Руен, граждани от Руската федерация.

Честването на паметта на командира на партизанския отряд «Народен юмрук» продължи с емоционалния разказ на очевидеца на неговите последни часове Златан Кънев от Козичино. Той припомни,че паметникът, дело на скулптура Владимир Гиновски и на арх. Михаил Манев, е издигнат в селото през 1983. През последните години грижата за съхраняването на паметника се осъществява от общественици в селото, които са осигурили и средствата за оградата край него.

След разказа на ветерана в читалищния салон бе изнесена  литературно-музикална програма, която бе аплодирана от представители на 4 поколения. На първия ред сред гостите бе и дъщерята на Яна и Николай Лъскови-Аелита. Тя пристигна от Несебър,придружавана от екскмета на Община Несебър Васил Киров, Росица Тулева и Тодор Велков. Потомци на участниците в антифашиската борба  /пре/разказаха спомени на своите предци. Както и на другите поклонения досега, те могат да се обобщят с три думи: «Никога повече фашизъм».

                                                                                 Максим МОМЧИЛОВ

IMG_2451

Спряха европроекти за 97 млн. лева заради нарушения в оценяването

http://econ.bg/Новини/Спряха-европроекти-за-97-млн-лева-заради-нарушения-в-оценяването_l.a_i.551834_at.1.html

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) прекратява 142 проекта по европрограми заради нарушения в оценяването им. В резултат предвидените...

Юрисити ще съветват безвъзмездно пострадалите в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255690

Община Варна ще осигури юридическа помощ на пострадалите от наводнението в кв.Аспарухово, научи Moreto.net. Юристите от ресорната общинска дирекция вече са пренасочени и са на място в районното кметство на Аспарухово. В помощта се включват и адвокати от Адвокатска колегия – Варна, които предоставят услугите си доброволно и безвъзмездно.

НЗОК иска да си актуализира бюджета

http://frognews.bg/news_72040/

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие проектопромени в бюджета на Касата. Преразходът е близо половин милиард лева, а управлението на броя хоспитализирани се посочва като причина за проблемите. Това съобщи НЗОК.

Шишкото и Папардака въртят банда за ало измами

http://www.bnews.bg/article-109196

Полицията задържа петима мъже от гр. Ветово, Русенско, които след 6 обаждания само на една старица, успели да й измъкнат 22 400 лв.Те работели по добре познатата схема "пари за операция на близък”.

Сирийски бежанци отиват да помагат като доброволци във Варна

http://www.cross.bg/harmanli-varna-ponedelnik-1417085.html

/КРОСС/ Десетки сирийци от лагера в Харманли искат да бъдат доброволци и да помагат за възстановяването на нормалния живот и преодоляването на щетите във Варна. Това съобщи в понеделник от началникът на Разпределително-приемателния център за чужденци в Харманли Марко Петров.Очаква се първата група от 20 човека да замине до часове - късно вечерта в понеделник или рано сутринта във вторник. "Трябва ни още малко оперативно време, за да се изгладят няколко организационни въпроса като координацията с доброволческия център и Държавната агенция по бежанците, транспорта, храната и настаняването", уточни комендантът на лагера в Харманли Петров.Чакащите хуманитарен статут разбрали от телевизията и от заповедта на ръководството в Харманли да не се празнува Международния деня на бежанеца миналата събота. Причината - трагедията във Варна и Добрич.Именно тогава ентусиастите от арабската държава се самоорганизирали и декларирали готовност да се включат в спасителните операции."И ние тъжим заедно с роднините на вашите жертви. Дошли сме в България от страна, която е раздрана от гражданска война. Виждали сме как загиват наши близки и приятели. Затова сме напълно солидарни с вашата мъка", каза сириецът Ахмед Шенел.Чужденците в Харманли са готови да вършат и най-черната работа, стига да са полезни на държавата, която ги е приютила, пише "Труд". Снимка: Булфото, всички права запазени

Ирански студенти участват в състезание за електромобили в САЩ

http://interest.actualno.com/Iranski-studenti-uchastvat-v-systezanie-za-elektromobili-v-SASht-news_35726.html

Соларен автомобил, построен от ирански студенти, пристигна в САЩ, за да участва в международно сътезание, предаде БТА. Няколко авиокампании отказаха да превозят създадения от студентите автомобил до ...

Осъдиха на доживотен затвор 24 поддръжници на Мохамед Мурси

http://www.cross.bg/shofyor-myrsi-mohamed-1417086.html

/КРОСС/ 24 поддръжници на Мохамед Мурси са били осъдени на доживотен затвор за убийството на таксиметров шофьор, съобщава АФП. Те са обвинени, че са убили шофьор, който е имал в таксито си портрет на настоящия президент Абдел Фатах ас Сиси. Убийството е станало в средата на месец декември 2013 година в Мансура.  

Бедственото положение в „Аспарухово“ остава в сила

http://www.bnews.bg/article-109195

Дано пораженията да бъдат преодолени по-бързо от село Бисер и районът да стане по-приветлив, отколкото е бил, надява се областния управител на Варна.

Турнир по подводен риболов за „Купа Несебър”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2bkvZcR1Pg4/

ribolov

„Клуб по подводен риболов  Несебър”, чийто председател  е Веселин  Томов,със съдействието на Община Несебър и подкрепата на приятели и  спомоществователи, проведе Първият  турнир по подводен риболов за „Купа Несебър”, явяващ се 4-ти турнир в надпреварата за купа „България 2014”.

Участие взеха повече от 50 състезатели от 14 спортни клуба. Състезанието се проведе в несебърския залив и акваторията на Равда при благоприятни метеорологични условия – слънце, лек вятър и без вълнение на морето.Рибната слука обаче се оказа дефицит   и много от състезателите завършиха без валиден улов. На първо място се класира Мирослав Илчев от отбора на домакините „Клуб по подводен риболов Несебър” с 4 валидни риби. На второ и трето място се класираха братята Антон и Пламен Арабаджиеви от отбора на „Нафтекс” – Бургас съответно с по две валидни риби.

                                             Максим МОМЧИЛОВ

Гражданските трезори в КТБ ще работят

http://www.moreto.net/novini.php?n=255685

Гражданските трезори в Корпоративна търговска банка ще работят, като допускането до тях ще става след представяне на съответния документ. Това стана ясно от съобщение, публикувано на сайта финансовата институция. Оттам допълват, че „банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към нея могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити”.

Пеевски внесе жалба за клевета срещу Цветан Василев

http://www.bnews.bg/article-109198

Делян Пеевски е внесъл жалба за клевета Софийска градска прокуратура срещу банкера Цветан Василев, шефа на 3-и отдел във Федералната криминална полиция на Австрия Ернст Гайгер, журналиста от виенския вестник "Дер Щандарт" Маркус Бернат и международния лобист Барак Алон.

Великов: Бедственото положение остава, всички институции ще работят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4153947

Остава в сила обявеното бедствено положение във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи на брифинг на Кризисния щаб за справяне с наводнението областният управител на Варна Иван Великов.
Той подчерта, че ще се търси отговорност за тази трагедия, но отказа да посочи конкретни имена, тъй като не бил „съдия”. Остава в сила обявеното бедствено положение във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи на брифинг на Кризисния щаб за справяне с наводнението областният управител на Варна Иван Великов. Той подчерта, че ще се търси отговорност за тази трагедия, но отказа да посочи конкретни имена, тъй като не бил „съдия”.

Орешарски: Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция

http://pik.bg/орешарски-ще-ускорим-работата-по-интерконектора-с-гърция-news194396.html

Орешарски: Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция

За нас инвестициите от САЩ са важни. Това отбеляза министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Министерския съвет с помощник зам.-министъра към Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата обсъдиха активизирането на търговията и инвестициите между България и САЩ. Кенет Хаят изтъкна, че през миналата година те са нараснали с 10% и изрази увереност, че в бъдеще може да се постигне и по- голям растеж.

Помощник зам.-министърът се поинтересува кои сектори биха били интересни за американски инвестиции и експертиза. Премиерът Орешарски отбеляза високите технологии, за чието развитие има потенциал. „Имаме голям интерес към такъв тип инвестиции“, изтъкна министър-председателят. 

На следващо място той посочи енергетиката и сектори от машиностроенето. Премиерът Орешарски обърна внимание на диверсификацията на газовите доставки и проекта за Южен газов коридор.

„Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция“, добави премиерът. Той отбеляза също така преговорите с Уестингхаус и диверсификацията на технологиите в този сектор. 

Кенет Хаят изрази подкрепата си за американската компания Тишмън, която има интерес към изграждането на национален стадион в България. Посланикът на САЩ Н.Пр. Марси Рийс, която също присъства на срещата, отбеляза, че за бизнеса най-важни са прозрачността, диалогът и предсказуемостта. 

По време на разговора Кенет Хаят изрази своите съболезнования за бедствието във Варна.

Австрия държи на "Южен поток"

http://www.vesti.bg/novini/avstriia-dyrzhi-na-iuzhen-potok-6015484

Австрия е заинтересована от реализацията на газопровода "Южен поток", заяви външният й министър Себастиян Курц.

КТБ отвори гражданските си трезори

http://offnews.bg/news/n_1/n_354021.html

Корпоративна търговска банка отвори гражданските си трезори, съобщи КТБ. Достъпът до тях ще става след представянето на съответния документ. Банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към Банката могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити, уточняват от КТБ. На 20 юни БНБ постави КТБ под специален надзор заради риск от неплатежоспособност. Ръководството на банката бе отстранено.

Потвърдено: Намереното телце е на 3-годишната Жана

http://www.cross.bg/varna-zhana-godishnata-1417084.html

Варна /КРОСС/ Откритият днес труп на дете във Варна е на 3-годишната Жана, съобщи Нова телевизия.Телцето на детето е открито под калните маси, докато багерите са се опитвали да ги извозят и да ги натоварят в камиони, за да могат да освободят улицата.3-годишната Жана е сестра на едно от децата, което беше погребано вчера. Двете деца са загинали заедно с майка си Магда, която се е прибрала от гурбет само два часа преди да стане трагедията. Семейството и голяма част от загиналите в четвъртък вечер са празнували нейното завръщане в къща, която се намирала на повече от 400 м от мястото, където е открит трупът на детето.Все още едно дете е в неизвестност след потопа във Варна. Снимка: Булфото, всички права запазени

Половината британци биха гласували за излизане от ЕС, сочи проучване

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/23/2329630_polovinata_britanci_biha_glasuvali_za_izlizane_ot_es/?ref=rss


Почти половината от гражданите на Великобритания биха гласували за излизането на страната им от ЕС, ако членството им се запази при сегашните условия, съобщава британският вестник "Гардиън".

Според проучването 48% от британците биха се отказали от членство в ЕС. Дейвид Камерън обаче е в състояние да промени тази тенденция, в случай че успее да договори нови условия, при които страната да остане в съюза, се казва още в допитването на изследователската агенция "Опиниум". Едва 18% от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване