ЮНЕСКО защити Волжка България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154306

Българският историко-археологически комплекс в град Болгар влезе в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Това стана на 38-ата сесия на Комитета за световното наследство, която се провежда в Катар.
Комплексът се намира в автономната руска република Татарстан на брега на река Волга и е единственото и уникално свидетелство. Българският историко-археологически комплекс в град Болгар влезе в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Това стана на 38-ата сесия на Комитета за световното наследство, която се провежда в Катар. Комплексът се намира в автономната руска република Татарстан на брега на река Волга и е единственото и уникално свидетелство.

Около 4000 студенти ще останат без легло в общежитията

http://www.cross.bg/vuzpitanitzite-stydenti-mesta-1417134.html

/КРОСС/ Около 4000 студенти в столицата ще останат без легло в общежитията. Засегнати от кризата ще са само възпитаниците на УНСС и Софийския университет, където традиционно легловата база не достига. Докато кандидат-студентите още се вълнуват от класирания и резултати от изпити, възпитаниците на вузове вече подават документи, за да си осигурят покрив над главата през следващата учебна година. Голяма част от младежите искат да запазят стаите си и през лятото, тъй като все повече от тях работят, вместо да се прибират за ваканцията по родните места. „Очакванията ни са да не достигнат около 2000 места", смятат от УНСС. Всяка година над 7000 студенти подават молби за настаняване, а леглата в базата на икономическия университет са малко над 5000. Подобна е ситуацията и в Алма матер, където между 1500 и 2000 бъдещи висшисти чакат ред за настаняване. Проблемът се решава за част от възпитаниците на двата университета, защото от вузове като Техническия, Медицинския и Химикотехнологичния им отстъпват свободните си места. За студентите в тези висши училища, както и за Лесотехническия и Университета по архитектура и строителство няма проблеми - стая получават всички младежи, които пуснат документи. Между 50 и 70 лв. на месец излиза настаняването в общежитие. Сумата включва не само самия наем, но и сметките за ток, вода и отопление, които се разделят поравно между всички обитатели на блока

В Аспарухово издирват неизвестен спасител да му благодарят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154385

 В "Горна студена" четвърти ден издирват младеж, спасил деца и старци по време на потопа, пише varna.utre.bg.
В разказите на хората за трагедията неизменно се появява един и същ "герой" - млад мъж, почти момче, което се катерело по покривите на залетите от водата и тинята къщи и вадело обречени деца и възрастни.  В "Горна студена" четвърти ден издирват младеж, спасил деца и старци по време на потопа, пише varna.utre.bg. В разказите на хората за трагедията неизменно се появява един и същ "герой" - млад мъж, почти момче, което се катерело по покривите на залетите от водата и тинята къщи и вадело обречени деца и възрастни.

Зърнопроизводителите настояват да не се спекулира с добива на зърно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/23/2329852_zurnoproizvoditelite_nastoiavat_da_ne_se_spekulira_s/?ref=rss


80% от ечемика и 20% от пшеницата са повалени на земята от поройните дъждове. Националната асоциация на зърнопроизводителите поиска да не се спекулира с очакваните добиви на зърното, защото така се подбива цената му на пазара, съобщи БНТ. 

Заради влагата пшеницата в Русенско е нападната от най-вредните болести – септория, жълта и кафява ръжда, които ще доведат до високи загуби от декар. Падалото по земята зърно е негодно дори за фураж.

"Ние останахме без флагов лист на...

В Аспарухово издирват "спасителя от покривите", за да му благодарят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154374

 В  В "Горна студена" четвърти ден издирват младеж, спасил деца и старци по време на потопа, пише varna.utre.bg. В разказите на хората за трагедията неизменно се появява един и същ "герой" - млад мъж, почти момче, което се катерело по покривите на залетите от водата и тинята къщи и вадело обречени деца и възрастни.

Парламентарните сили мълчат за консултациите

http://www.cross.bg/konsyltativniya-suvet-sreshta-1417132.html

София /КРОСС/ Остава без отговор въпросът ще има ли утре консултации между парламентарните сили, които преди дни, по време на Консултативния съвет при президента, се разбраха за разговори във вторник.Трябва да уточнят датата на изборите, след като се договориха те да са между 28 септември и 12 октомври. Трябва да се обсъдят и основните задачи пред законодателната и изпълнителната власт преди разпускането на парламента. Засега обаче от централите на управляващите БСП и ДПС мълчат за консултациите.От ГЕРБ също не знаят място и час за среща. Оттам напомниха, че Борисов скъса споразумението от Консултативния съвет, защото не искал да разговаря с хора, които не държали на думите си.От "Атака" също нямат информация за среща утре, съобщи БНТ. Снимка: Булфото, всички права запазени

Опа! 100-те манекенки се теши с Гери Дончева

http://www.bnews.bg/article-109192

Българският Дон Жуан и атрактивната моделка се засекли случайно в столичен клуб, където подпийнали няколко чашки от луксозното шампанско Moet и се покискали заедно.

Партията на Бареков - да си купиш фабрика на 8 септември 1944...

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242884_%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2+-+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%88+%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D

 Новият политик да направи емигрантско задгранично правителство в някой брюкселски апартамент...

Евгений Михайлов

Докато гледах интервюто на Цветан Василев по bTV, за миг ми дожаля и изпитах съчувствие към него. Когато започна да говори за подкрепата си за проекта на Бареков, банкерът изглеждаше като човек купил си фабрика на 8.9.1944 и осъзнал в ранното утро на 9.9.1944 какво е направил... За Бареков не ми дожаля! Той просто е фабриката, която сама поиска да я национализират комунистите. И вече осъзнава, че както всичко до което са се добарали другарите, ще я(го) фалират... Цензурът така и няма да дочака до Референдума за да си отговори на терзанията - за Монархия ли да гласува или за Народна република. Няма да дочака даже и да влезе в българския парламент... И вместо правителство в сянка, Бареков ще трябва да направи емигрантско задгранично правителство в някой брюкселски апартамент... Как ли си мечтае "новият политик"за... Червената армия !?

Катастрофирал камион затруднява движението по магистрала "Тракия" край Пазарджик (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/23/2329858_katastrofiral_kamion_zatrudniava_dvijenieto_po/?ref=rss


Катастрофирал тир на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София предизвика голямо задръстване, предаде "Фокус". Опашката от автомобили стига до отбивката за Цалапица.

По данни на полицията в Пазарджик, товарният автомобил с турска регистрация е аварирал вчера, като движението е ограничено заради изтеглянето му от пътното платно. При инцидента няма пострадали, само материални щети, а срещу водача са предприети административни мерки.

Очаква се движението...

Южна Осетия решава с референдум за присъединяването си към Русия

http://www.cross.bg/osetiya-yuzhna-bibilov-1417131.html

/КРОСС/ Новият парламент на Южна Осетия ще предложи на всеобщо гласуване въпроса за присъединяването на републиката към Руската федерация. Това съобщи Анатолий Бибилов, който бе избран за председател на парламента."Не сме се отказали от нашите лозунги, няма да има двоен подход към този въпрос. Въпросът ще бъде подложен на референдум, но с това трябва да се заеме напълно сформирания, консолидиран, работещ парламент", каза той. Припомняме, че на 8 юни в Южна Осетия се проведоха парламентарни избори. Те бяха спечелени от партията на Бибилов „Единна Осетия", чиято предизборна кампания се основаваше на обещанието да започне обединението с Русия.

Мондиалът в Бразилия - вторият най-резултатен в историята

http://www.cross.bg/mondial-ziko-macha-1417130.html

/КРОСС/ Средно по 2,94 гола на мач на Мондиал 2014, това сочи статистиката, след като в неделя бяха изиграни 32 от общо 64-те мача на световното първенство по футбол в Бразилия. В тези 32 мача бяха вкарани 94 гола и това е най-високата резултатност на световно първество след Мондиал 1970 в Мексико, съобщава ФИФА. През миналата седмица легендарният бразилски нападател от близкото минало Зико каза: "Видяхме много фантастични голове, това е невероятно". Зико подчерта и атмосферата на стадионите "с бразилската публика, която прави хората щастливи", пише Спортал.  

Спрете братоубийствената война!

http://www.bnews.bg/article-109207

Десетки граждани се противопоставиха на геноцида в Украйна срещу населението на Луганска и Донецка области. Развявайки български и руски знамена протестиращите скандираха „Не на войната“ и "Русия".

„Да беше жив дядо Радул, щеше да умре от кеф”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242883_%E2%80%9E%D0%94%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D0%B6%D0%B8%D0%B2+%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%BB%2C+%D1%89%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B5+%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D

 Изрича я Радко от Столичани в повече, гледайки как баща му встъпва в новия парламент

Репликата е безспорен фаворит в интернет класация. Тя принадлежи на Радко (Васил Драганов) и е от първи епизод на седми сезон на хитовия комедиен сериал "Столичани в повече". Зрителите на bTV избраха на второ място изказванията на баба Марийка (Стоянка Мутафова) и Гълъбина (Албена Павлова), във връзка с новия закон за размножаването на политическа партия "Елит" и притесненията на Гълъбина за бъдещето на Радко:„Гъбълина: И сега какво? Излиза, че Радко, ако не се размножи до една година, ще лежи, така ли? Баба Марийка: Еми Радко като не е лежал навремето с жени, ще лежи сега с мъже, ама в затвора”.

Последно място в челната тройка заема репликата на победителят от 6-и сезон и любимец на зрителите - отец Григорий (Ненчо Илчев): „Аз съм поп на пазарен принцип”. Ситуацията се развива във втори епизод, когато мълвата за пророк Григорий се разпространява светкавично бързо, което окрилява отеца и той решава да продължи да развива бизнеса самостоятелно.

Преди броени дни започнаха и снимките на 8-и сезон на сериала. Честта да открие снимачния сезон се падна отново на Христо Гърбов, но този път вместо в затвора той се оказа с парашут на гърба. Към екипа на сериала с най-много сезони у нас вече се присъедини и звездата Станислав Яневски, който ще изненада зрителите с няколко интересни превъплъщения.

Разкриха от какво се страхуват милионерите

http://www.cross.bg/pari-horata-detzata-1417129.html

/КРОСС/ Учени откриха основните страхове на милионерите. Противно на факта, че основният страх на богатите е банкрутът, специалистите са установили далеч по-важни въпроси, които не дават мира на хората с много пари. Според проучване, проведено от екип психолози от международна адвокатска кантора Withersworldwide, един от всеки седем милионера е обезпокоен от факта, че финансовото му благосъстояние ще лиши децата му от енергия и амбиции, съобщава The Telegraph.По-важен от този въпрос е само загрижеността за здравето. Неща като семейство, благополучие на брака и банкрут вълнуват хората с пари най-малко. Проучването показва също, че колкото по-богат е един човек, толкова по-голям е страхът му. Най-заможните участници в проучването два пъти по-често са изказвали своите опасения за развитието на децата си, отколкото хората с доход, по-малък от 10 млн. долара. Според партньора на компанията Сара Кормак, това е очевидно, защото умерено богатите не са много притеснени за влиянието на парите върху наследниците си. "Техните доходи не са толкова високи, че децата им да имат възможност в бъдеще никога да не работят и да не разберат какво е това самостоятелно да печелиш пари", смята Кормак.

Стигаме до морето най-евтино на газ

http://econ.bg/Новини/Стигаме-до-морето-най-евтино-на-газ_l.a_i.551872_at.1.html

Най-евтино стигаме до морето с автомобил на газ. Традиционно пропанбутанът е горивото с най-ниска цена, а в момента 1 литър струва между 1,14 и 1,17...

Иван Костов: Ако държавата е изтеглила парите си, това е атака към КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_354123.html

БНБ разполага със средства да спаси всички вложения на хората в Корпоративна търговска банка и няма опасност за парите на вложителите, коментира Иван Костов пред БНТ. Според Костов, поставянето на КТБ под специален надзор е най-чистият и лесен начин за разрешаване на възникналата криза и за защита на влоговете на хората.  Той добави, че ако слуховете за изтегляне на парите на държавните предприятия от Корпоративна търговска банка са верни, то това е директна атака от страна на правителството.  Бившият министър председател заяви също така, че прокуратурата разстройва доверието в Българска народна банка. Институцията е била третирана по абсурден начин. „Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света”, посочи Костов. Разследванията на дейността на БНБ трябва се правят с вътрешни комисии, далеч от вниманието на обществото и медиите. Причината е, че когато се действа по начина, който виждаме през последната седмица, имаме нападение срещу финансовата система на страната, коментира Костов. Бившият министър председател мисли, че БНБ разчете правилно ситуацията и предприе тези мерки, за да защити и другите банки в България.  Вчера Българска народна банка обяви, че държавата може да национализира КТБ и "Креди Агрикол България", като налее свеж ресурс в двете банки чрез Фонда за гарантиране на влоговете и ББР. Днес финансовия министър Чобанов, обаче заяви, че държавата ще даде възможност на миноритарните акционери да участват в увеличението на капитала на КТБ преди държавата да влезе в банката. Това изявление категорично противоречи на вчерашното изявление на БНБ, което е особено тревожно, защото е обезсилване на управителния съвет на БНБ и засилва несигурността за вложителите.

Учителка бяга от дома си, опитва да се удави

http://pik.bg/учителка-бяга-от-дома-си-опитва-да-се-удави-news194453.html

Учителка бяга от дома си, опитва да се удави

Случаен рибар на моста над Струма край благоевградското с. Зелен дол успя да спаси от удавяне учителка, пише "24 часа".

58-годишната преподавателка в местна гимназия Адриана Г. напуснала дома си в неделя по обяд. На следващия ден опитала да се самоубие, като скочи в реката. За щастие, мъжът видял как тя е нагазила във водата и успял да я измъкне, а после повикал линейка и полиция. Жената е настанена в специализирано лечебно заведение.

От доста време тя не е ходила в училището, защото била в болнични заради сериозни здравословни проблеми. Нейни познати казват, че напоследък се държала особено, но не е създавала проблеми на съседите си в махалата. Била много общителна и разговорлива.

В неделя, след като не се прибрала вечерта, съпругът , пенсиониран учител, и синът започнали да я издирват. Адриана има навик да се разхожда из града, ходи в големите търговски вериги, за да пазарува, споделиха нейни съседи, които вчера сутринта още се чудеха къде ли е изчезнала.

Бивши съученици на учителката припомниха, че на 17 май тя дошла на сбирката на випуск 1974 г. за 40 г. от завършването на средното образование в Политехническата гимназия. Била в добро настроение и по нищо не личало, че има някакви проблеми и замисля самоубийство.

"Спомням си, че започна трудовия си стаж като химик-лаборант в болницата. По-късно сподели, че работата не харесва, тъй като всеки ден се сблъсквала с тежките диагнози на пациентите. Тогава реши да стане учител по химия", каза бивша съученичка на Адриана.

Преподавателката е получавала грамоти от различни конкурси, в които нейни възпитаници са печелили награди.

Мръсници без цвят извършиха спешен държавен преврат по заповед на Москва

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242882_+%D0%9C%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D1%86%D0%B2%D1%8F%D1%82+%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B

 Пеевски, Йовчев и Цацаров разчистиха нa Москва, свои и на ДПС сметки

Налага се да преосновем българската държавност.

Москва се опитва да окупира финансовата система чрез покупката на КТБ, за да предопредели политиката след изборите. 

ГЕРБ трябва да застанат челно и мощно срещу Доган и Пеевски, казва пред Faktor.bg Лидерът на Гражданска лига на България

Интервю на Ива Оприкова

- Г-н Гамизов, преди 20 дни в интервю за Faktor.bg предрекохте (виж ТУК прогнозата), че трима държавни служители ще срутят банковата система и ще предизвикат крах. Това  вече се случи, кой има полза от този хаос след кризата в КТБ?

- Прогнозирах? Прочетете какво казах преди две седмици и се огледайте! Ясно предупредих какво ще се случи и то се случи. Делян Пеевски, Цветлин Йовчев и Сотир Цацаров разчистиха на Москва, своите и на ДПС сметки, както и осъществиха наказателна акция. Катастрофата в КТБ стана, защото Цветан Василев реши да се подчини пред санкциите и заплахата за въвеждане на нови за всеки работещ със, за или финансиращ “Южен поток“ и Генади Тимченко. Имам много дълъг личен опит на преследване и дискредитиране с всякакви средства и насилие от структурите свързани и управлявани през годините от Цветлин Йовчев и мога спокойно да кажа, че той е най-важният заразоносител и преносител на интересите на руската диктатура в България. Това е човекът, който съществува само, за да ги защитава и да предотвратява легитимно законово действие срещу тях. От години повтарям без да спирам, че българските служби за сигурност са придатък на въведения от мен термин “енергийна мафия“ и нищо друго. Най-уплашени и стреснати от всичко случващо се трябва да са въвелите санкции срещу режима на Путин, защото очевидно не могат да предпазят от насилие тези, които се подчиняват на тях. Или може би могат? Нека да видим какво ще се случи в месеците напред. Може би това падане на маските е много добро. Сега всеки знае кои и какви интереси защитава. Дори Симеон Дянков най-после “лъсна“ в скритата си роля на руски продажник и сега го гледаме на “хранилка“ при Путин назначен за надзорник в най-важната руска държавна банка. Колко хора си спомнят, че от първия му ден като министър на финансите обясних, че слугува не на български интереси и ще угажда на руснаците? А другите, които той “закриляше“ в правителството на ГЕРБ, като Трайчо Трайков? Късата памет е директен път към циклично повтарящи се трагедии!

- Може ли да се разклати Валутният борд?

- Да! Това е финалното усилие за “изчистване“ на лошите кредите на олигархията в България. Спомняте ли си, че и този термин се въведе от мен? Направих го в студиото на bТВ през 2008 година и на другия ден като ужилен Георги Първанов отиде в същото студио да обяснява в ролята на действащ президент, че олигарси и олигархични кръгове в България няма! Имат много малко време да си изчистят лошите кредити и мръсотията в тях, защото рано или късно ще влезем в Еврозоната и тогава нищо няма да зависи от местните парични политики. Няма да могат да правят каквото си поискат и ще трябва да се съобразяват с правила и закони. Дали ще успеят ще видим и основно зависи от ГЕРБ какво ще стане. Това е ключов момент в българската история. Бойко Борисов ще трябва да избере между олигархията и българската нация. Не случайно в България мръсниците постоянно лъжат как с въвеждането на еврото щяло да стане непосилно скъпо и ужасно. Скъпо и ужасно ще стане само за олигарсите с далавери и лоши кредити! Затова те се борят с всички сили срещу еврото и правилата. Аз лично ще работя за национално съгласие за избор в полза на българите!

- Има предположения , че ВТБ ще закупи банката на Цветан Василев. Можем ли да твърдим, че енергетиката ще поеме посоката на Изток и съм Москва?

- БНБ ни го съобщи, без съмнение това е важна цел на диктатурата в Москва. С овладяването на КТБ руската диктатура ще контролира напълно енергетиката, ще “прескочи“ санкциите на ЕС и САЩ, ще осигури плацдарм за финансиране на “Южен поток“ и “Белене“ с парите на българите и накрая ще превърне КТБ в икономическа “бухалка“ за българските патриоти и политики, които работят за европейска независима България. Нали не сте забравили, че в КТБ има 7 милиарда български пари? Няма по-перверзно нещо от това да накараш жертвата сама да си плати екзекуцията. Вчера ясно казах в частен разговор с ГЕРБ, че е тяхна отговорност да не го допуснат. Както и по-горе ще кажа, че лично аз ще работя да се направи избор в полза на българското общество.

-  Една версия съществува в обществото, която се споделя от много банкери. Цветан Василев е бил толкова рекетиран от Доган и обръчите от фирмите, които са притискали банката му години наред, че е решил да изскочи от блатото, създавайки проекта Бареков. Мнозина твърдят, че отмъщението на ДПС е да съсипят бизнеса на Цветан Василев и да отстранят Бареков от политическата сцена, за да бъдат отново фактори в центъра?

- Дадох ви отговор, защо се случиха нещата и ви предупредих, че ще се случат преди две седмици. Сега ви казах какво ни очаква, ако не работим срещу тази кална руска и българска криминална вълна, заляла българската държавност. Доган е фактор от втора линия. Той с Пеевски са изпълнители и сега ще се опитат да дадат многомилиарден подкуп на запад под формата на проекти на западни фирми за да се спасят от репресия за участие в този руски заговор срещу България и съюзниците й.

- Какво ще се случи с проектите "Южен поток", АЕЦ "Белене", когато банката която държи голяма част от държавните пари премине в други ръце.?

- Случва се ...“случване“ на тези незаконни, ненужни и ограбващи българите неща!

- Подготвяното убийство на Пеевски ще се изучава в учебниците може би като пример за поръчка в прокуратурата."Успелият на 33" ли е човекът който има цялата власт в държавата?

- Това не е поръчка, а демонстрация на силата на диктатурата на корупцията и организираната престъпност в достлук с диктаторски режим в чужда вражеска държава. Нарича се национално предателство и е описано в НК в първата му глава. Пеевски и Доган контролират съдебната власт и службите за сигурност, а руснаците почти напълно парите ни. Пак ще кажа, че ГЕРБ носят пълната отговорност да възстановят законовия ред в България. Не искам дори да си представям, че в ГЕРБ биха се съюзили с Пеевски и Доган за постигане на дребни лични цели и отмъщение, защото Цветан Василев има лична вражда с Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова видно от всичко случило се. Не си го представям и не го вярвам!

- През последните дни България потъна в порои, докато трупове заливаха улиците политици се замерваха с обвинения. Кой има в крайна сметка вина и къде хората да търсят спасение?

- Хората трябва да накажат Доган и Пеевски, както и всички, които им служат! Само тогава може да има нормална държава и общество. След спечелването на изборите, за трети път го казвам, ГЕРБ трябва да възстановят функционирането на държавата и да бъдат отстранени от всяка нейна институция работещите за всичко мръсно и престъпно, което описах до тук. Налага се да преосновем българската държавност. Никакви тънки лични сметки не могат да стоят на пътя на това! От 30% за ГЕРБ на изборите преди няколко седмици и сгромолясване до 15% колкото за комунистите е една крачка. Българите поумняха и внимателно наблюдават какво се случва! ГЕРБ трябва да застанат челно и мощно срещу Доган и Пеевски със силата дадена им от българските граждани на избори! Нищо друго няма да бъде прието от българите! Да се надяваме, че ГЕРБ ще има пълно мнозинство, а ако няма, че ще може да формира правителство без зависимости в стил “Дянков и компания“ или “Доган и Пеевски“. Ще работя за това да се случи!

- Идват избори и като, че ли някой иска да предизвика хаос, безредие, да изхарчи неразумно парите от кредитите в държавата, каква е перспективата?

- Не е някой, а Москва и престъпниците с “бели якички“ в България, както работещите за тях в българските институции. ГЕРБ, ГЕРБ и пак ГЕРБ носи вече отговорността за всичко, защото българите демонстрираха, че са готови да им дадат пълната власт на предстоящите избори. Очаквам и вярвам, че те ще запретнат ръкави и ще работят в съгласие с гражданите на България за да се сложи край на този кошмар. Дали допускам друг сценарий? Да, и се подготвям за него! Москва и слугите й в България са толкова силни и брутални, че може и да успеят да сложат на колене ГЕРБ с невъобразими заплахи за насилие, както и с тайни договорки и политическа търговия със западните държави. Но това е катастрофичен сценарий, който е по-малко вероятен. Нали сте сигурни, че хора като мен не стоим със скръстени ръце и чакаме окончателната екзекуция на българската нация? От първите назначения в новото правителство ще разберем какво се случва. Първата индикация ще бъде дали ще има хора в правителството свързани в близко или по-далечно минало с Дянков и кръговете, които го назначиха в първото правителство на Бойко Борисов. Втората индикация ще бъде какво се случва с Доган, Пеевски, Цветлин Йовчев и съдебната реформа, ако има такава.

Учителка бяга от дома си, опитва да се удави

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154249

Случаен рибар на моста над Струма край благоевградското с. Зелен дол успя да спаси от удавяне учителка.
58-годишната преподавателка в местна гимназия Адриана Г. напуснала дома си в неделя по обяд. На следващия ден опитала да се самоубие, като скочи в реката. За щастие, мъжът видял как тя е нагазила във водата и успял да я измъкне, а после... Случаен рибар на моста над Струма край благоевградското с. Зелен дол успя да спаси от удавяне учителка. 58-годишната преподавателка в местна гимназия Адриана Г. напуснала дома си в неделя по обяд. На следващия ден опитала да се самоубие, като скочи в реката. За щастие, мъжът видял как тя е нагазила във водата и успял да я измъкне, а после...

ООН призова за освобождаването на осъдените журналисти от „Ал Джазира”

http://www.cross.bg/dzhazira-zatvor-zhyrnalisti-1417128.html

/КРОСС/ Върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за освобождаването на журналистите от „Ал Джазира", които в Египет бяха осъдени на от 7 до 10 години затвор, предава РИА Новости. Припомняме, че египетски съд постанови по седем и десет години затвор за трима журналисти по обвинения, че подкрепят обявената за терористична организация "Мюсюлмански братя" и разпространяват фалшива информация. Други 11 журналисти от „Ал Джазира", сред които гражданка на Холандия и двама британци получиха условни присъди от 10 години затвор.  

В София "Топлофикация" може да пести от гориво 100 млн. на сезон

http://pik.bg/в-софия-топлофикация-може-да-пести-от-гориво-100-млн-на-сезон-news194451.html

В София "Топлофикация" може да пести от гориво 100 млн. на сезон

Десетки сайтове в интернет илюстрират патентните изобретения на един българин. Повечето примери са представени толкова опростено, че сякаш инж. Георги Тончев си прави шега с лудналите технологии. С вода в пластмасова туба, подавана към двигател например, изобретателят илюстрира как може да се спести до 40% гориво и същевременно да се намали замърсяването на въздуха.

Просто е - топлината и катализаторът разграждат водата на водород и кислород - водородът гори по-бързо и вдига по-висока температура, а кислородът помага за изгарянето му. След като свършат работа в двигателя, резултатът е пара, която може да кондензира и отново да се превърне във вода. Това е най-природният метод.

"Водно базирано гориво ежедневно се използва в хиляди автомобили у нас като добавка към скъпите и неприродосъобразни горива - дизел, бензин, пропан бутан, природен газ. Не е проблем да се получи водород от вода и още по-лесно е този водород да изгори в двигателя на автомобила. Но проблемът е в това, че енергията, необходима за разделянето на водата на водород и кислород, е не по-малка от тази, която се получава при изгарянето на водорода. Затова икономически и енергийно са изгодни само тези водородосъдържащи горива, които се получават за сметка на отпадна енергия или от безплатен енергоизточник", обяснява инж. Тончев, цитиран от "24 часа".

Наскоро той предложи в писмо до кмета на столицата Йорданка Фандъкова евтино и енергонаситено екогориво за нуждите на столичната "Топлофикация", от която общината може да спести стотина милиона лева на сезон. В писмото не се казва, че иновативната технология спестява до 40% гориво на тецовете. "От един килограм вода се получават около 111 грама водород като гориво и 889 грама кислород, който не не гори, но поддържа горенето на водорода.

Енергийната стойност на 111 грама водород е по-голяма от тази на 300 грама мазут, а температурата на изгаряне на водорода е много по-висока, което спомага за по-пълното му изгаряне и за по-ниско съдържание на парникови газове", пресмята изобретателят. За да обясни сложното, той си служи с прости примери. Как да се използват двете съставки на водата при работата на тецовете изобретателят онагледява с ефекта от работата на ковача.

Той започва да бие с чука желязото, след като започне да се топи някъде при 1500 градуса. Да, но кюмюрът, който загрява желязото, гори при 800-1000 градуса. Как да се набавят другите? Ковачът го е разбрал - вдига температурата, като намокря въглищата, т.е. гори и водородосъдържащ газ. А самият водород гори с над 2000 градуса.

Ефектът от него не е само по-икономично, пълно и бързо горене, а и по-малко изхвърлени парникови газове, т.е. имаме екологичен и енергиен ефект", обяснява инж. Тончев. Според него т.нар. водородна икономика тепърва ще се развива. Тя ще замени наложилите се през миналия век атомни електроцентрали, които нанесоха непоправими щети и на природата, и на хората поколения напред.

Холандия пуска електронна цигара марихуана

http://www.vesti.bg/novini/holandiia-puska-elektronna-cigara-marihuana-6015498

След електронните цигари дойде на ред електронната марихуана, която можеше да се очаква от Холандия.

Кърваво писмо в Уругвай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4153981

Уругвай се събуди с кърваво футболно писмо, публикувано от двата най-големи вестника в страната.

Капитанът Диего Лугано написа обръщение към нацията преди съдбовния мач срещу Италия във вторник. На Уругвай трябва само победа за място в осминафиналите.

“Часове преди този велик мач искам да кажа на всеки уругваец: Бъдете с нас! Дайте ни сила! - Уругвай се събуди с кърваво футболно писмо, публикувано от двата най-големи вестника в страната. Капитанът Диего Лугано написа обръщение към нацията преди съдбовния мач срещу Италия във вторник. На Уругвай трябва само победа за място в осминафиналите. “Часове преди този велик мач искам да кажа на всеки уругваец: Бъдете с нас! Дайте ни сила! -

Ван Гаал: Казах, че мачът ще се реши в последните 15 минути

http://worldcup2014.actualno.com/Van-Gaal-Kazah-che-machyt-shte-se-reshi-v-poslednite-15-minuti-news_35748.html

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал разкри след победата над Чили с 2:0 на Мондиал 2014 в Бразилия, че Дирк Каут е прекарал последните пет седмици, тренирайки да играе като ляв халф-бек."Дирк...

ДНР: Огънят на югоизток ще бъде прекратен

http://www.cross.bg/ogunya-strana-rysiya-1417127.html

/КРОСС/ Властите в Донецка народна република се надяват на преход към преговори за мирно уреждане на конфликта до 27 юни. Това заяви министър-председателят на ДНР Александр Бородай в ефира на телевизионния канал "Русия 24"."Срокът на действие на прекратяването на огъня е същият, който бе обявено по-рано - 10 часа на 27 юни. По време на този период ще бъде организиран режим на мониторинг от страна на Русия и ОССЕ за спазване на този режим. Надяваме се, че по време на прекратяването на огъня да се договорим и да започнем консултации за водене на преговорите за мирно уреждане на конфликта", каза БородайТой отбеляза, че опълченците са готови да прекратят огъня в отговор на подобни действия от страна на Украйна. "Готови сме да прекратим огъня в отговор на аналогични действия от страна на Киев", каза още той.

Окончателно: Кокинов е аут от съдебната система

http://www.bnews.bg/article-109206

И 5-членен състав на ВАС потвърди решението Николай Кокинов да бъде отстранен от съдебната система.

Здравната инспекция: Водата в "Аспарухово" не става за пиене и готвене

http://offnews.bg/news/n_1/n_354135.html

Питейната вода в района на „Аспарухово” не става за пиене и за приготвяне на храна, предупредиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Това показват резултатите от лабораторните изследвания, извършени в седем пункта на територията на кв. "Галата" и пострадалия от водното бедствие квартал. От Здравната инспекция съветват хората от квартала да ползват бутилирана вода, еднократни съдове за хранене, както и да спазват  добра битова хигиена с цел предотвратяване на възникването на инфекции. Продължават системните наблюдения на качеството на водата, доставяна чрез водоснабдителната мрежа. Жителите на района ще бъдат уведомени за следващите резултати и за отмяна на забраната. РЗИ допълва, че е издадено е предписание до управителя на ВиК-Варна с конкретни препоръки за действия по време на бедствие.

Честит първороден син на Милена Милева от онлайн отдела

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154364

Потопът в Източна България и неосветената част на АМ "Тракия" забавиха гинеколога Иван Лазаров от многопрофилна болница Софиямед да изроди колежката ни от онлайн отдела на "24 часа" и "Труд" Милена Милева и цялата мисия се падна на д-р Валери Нецов - началник на отделението по акушерство и гинекология, и д-р Дарина Владова. Потопът в Източна България и неосветената част на АМ "Тракия" забавиха гинеколога Иван Лазаров от многопрофилна болница Софиямед да изроди колежката ни от онлайн отдела на "24 часа" и "Труд" Милена Милева и цялата мисия се падна на д-р Валери Нецов - началник на отделението по акушерство и гинекология, и д-р Дарина Владова.

Честит първороден син на Милена Милева от онлайн отдела

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154345

Потопът в Източна България и неосветената част на АМ Потопът в Източна България и неосветената част на АМ "Тракия" забавиха гинеколога Иван Лазаров от многопрофилна болница Софиямед да изроди колежката ни от онлайн отдела на "24 часа" и "Труд" Милена Милева и цялата мисия се падна на д-р Валери Нецов - началник на отделението по акушерство и гинекология, и д-р Дарина Владова.

Над тон тютюн конфискуваха плевенските полицаи

http://pik.bg/над-тон-тютюн-конфискуваха-плевенските-полицаи-news194450.html

Над тон тютюн конфискуваха плевенските полицаи

Над 1 тон тютюн конфискуваха служители на плевенското Второ РУП, съобщават от пресцентъра на МВР.

В резултат на полицейските действия са предотвратени щети на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 197 600 лева. На 22 юни, около час след полунощ, в село Беглеж служителите на реда спрели за товарен „Мерцедес Спринтер“, управляван от 49-годишен мъж от Карлово.

В хода на последвалата проверка в автомобила са открити шест кашона и 11 чувала с насипен тютюн. Общото тегло на контрабандната стока е около 1300 килограма. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Трети фалстарт по делото "САПАРД"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154235

За трети път делото за пране на 13 млн. лв., източени от САПАРД, не тръгна в Софийския апелативен съд (САС). 
Вчера трябваше да бъдат разпитани с видеоконферентна връзка двама швейцарци. Оказа се обаче, че тамошната прокуратура имала готовност да я проведе чак на следващото заседание - на 30 юни. Седмица по-късно показания по делото ще дадат... За трети път делото за пране на 13 млн. лв., източени от САПАРД, не тръгна в Софийския апелативен съд (САС). Вчера трябваше да бъдат разпитани с видеоконферентна връзка двама швейцарци. Оказа се обаче, че тамошната прокуратура имала готовност да я проведе чак на следващото заседание - на 30 юни. Седмица по-късно показания по делото ще дадат...

МФ не одобри заявените поръчки на организирания аукцион за ценни книжа

http://www.cross.bg/finansite-sustoyanieto-ministerstvoto-1417126.html

/КРОСС/ Министерството на финансите не одобри заявените поръчки на проведения на 23 юни 2014 г. аукцион за продажба на 2,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, емитирани на 26.03.2014 г. с падеж 26.09.2016 година. Решението на МФ кореспондира със състоянието на пазара и интереса на участниците към предприетите действия от страна на емитента за провеждане на срещи с инвеститори за емитиране на ДЦК на международните капиталови пазари. Министерството на финансите ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейския съюз, отчитайки както пазарното състоянието и перспективи, така и необходимостта от обезпечаване диверсифицирани източниците за финансиране.  

Обвиняват инфанта Кристина в парични престъпления

http://www.bnews.bg/article-109157

Сестрата на новия испански крал, Кристина ще се яви отново тази седмица в съда, за да й бъде повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари чрез компанията Aizoon, в която тя е съдружник със съпруга си Иняки Урдангарин, пише в.Mundo.

Петима младежи се размазаха с голф, 1 умря

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154227

Катастрофа отне живота на 20-годишен и рани 4-има младежи в Айтос.
Петорката се натъпкала във “Фолксваген Голф” и си организирала минисъстезание по ул. “Славянска” в 22,20 ч в събота. Момчето зад волана нямало книжка и изгубило контрол над колата. Тя се блъснала в дърво, отскочила и се размазала в друго. Шофьорът Велико А. Катастрофа отне живота на 20-годишен и рани 4-има младежи в Айтос. Петорката се натъпкала във “Фолксваген Голф” и си организирала минисъстезание по ул. “Славянска” в 22,20 ч в събота. Момчето зад волана нямало книжка и изгубило контрол над колата. Тя се блъснала в дърво, отскочила и се размазала в друго. Шофьорът Велико А.

На 21 юли започват да събарят ромските къщи в Стара Загора

http://www.cross.bg/kushti-politziyata-zagora-1417125.html

Стара Загора /КРОСС/ На 21 юли започва събарянето на незаконните ромски къщи. Това заяви пред Телевизия Загора кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Днес е изпратено уведомление до полицията, в която от общинска администрация информират за датата.Събарянето на ромските къщи трябваше да започне на 12 май, но в последния момент от полицията изпратиха писмо до Общината, с което се иска отлагане на планинарите действия по събаряне на незаконните постройки. Сред аргументите на полицията за отлагане на планираните действия по събаряне на незаконните постройки бяха, че в подготвените за събаряне къщи имало абитуриенти и ученици и това би поставило в "невъзможност децата да завършат нормално учебната година, че в постройките имало лица, които са направили изявления, че ще се самозапалят, както и опасност от масови недоволства." От полицията посочиха още и, че дейностите по премахване на незаконните къщи съвпада с провеждане на матури в училища, балове и масови мероприятия за провеждане на изборите за Европейски парламент.На 11 юни въпросът с премахването на къщите в парк "Борова гора" бе обсъден с председателите на групи в Общинския съвет и ръководството на общинската администрация, пише novini.stara-zagora.org.

Архивите на Народния съд оживяват в интернет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/23/2329822_arhivite_na_narodniia_sud_ojiviavat_v_internet/?ref=rss


Документите от заседанията на Народния съд, който е действал от ноември 1944 до април 1945 в България в 13 състава в София и други градове, стават достъпни в интернет в новия сайт http://archives.bg/narodensud от платформатна "Архивите говорят" на Държавна агенция "Архиви".

Проектът започва  с документите на Първи състав в София

като поетапно ще продължи до Дванадесети софийски състав.

Сайтът беше публично представен в понеделник в агенцията.

Като...

Емил Гъргоров: Може да се върна в ЦСКА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154324

Шансът Емил Гъргоров да се върне в ЦСКА е много голям. Това стана ясно, след като полузащитникът се срещна и разговаря с треньора Стойчо Младенов.
“Може да се върна в ЦСКА. Скоро ще обявя решението си. Има вероятност да пътувам за лагера в Холандия”, заяви Гъргоров.
Вчера отборът на ЦСКА замина за Ниската земя, където ще се подготвя преди новия с Шансът Емил Гъргоров да се върне в ЦСКА е много голям. Това стана ясно, след като полузащитникът се срещна и разговаря с треньора Стойчо Младенов. “Може да се върна в ЦСКА. Скоро ще обявя решението си. Има вероятност да пътувам за лагера в Холандия”, заяви Гъргоров. Вчера отборът на ЦСКА замина за Ниската земя, където ще се подготвя преди новия с

Сирийски бежанци идват да помагат като доброволци във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255712

Десетки сирийци от лагера в Харманли искат да бъдат доброволци и да помагат за възстановяването на нормалния живот и преодоляването на щетите във Варна. Това съобщи в понеделник от началникът на Разпределително-приемателния център за чужденци в Харманли Марко Петров.

Пострадали от потопа: От добро ли живеем в дерето?

http://www.bnews.bg/article-109160

Лесно е да ни плюят, но коя банка ще ни даде кредит, за да си купим апартамент и да не живеем в бараките по деретата, питат ромите

Лидерите на ЕС ще обсъждат евентуални нови санкции срещу Русия в петък

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/23/2329846_liderite_na_es_shte_obsujdat_eventualni_novi_sankcii/?ref=rss


Британският външен министър Уилям Хейг предупреди Москва, че Европейският съюз е готов да наложи по-строги санкции на страната заради кризата в Украйна, ако не е удовлетворен от отговора на Кремъл на обявения от Киев мирен план, предаде агенция "Ройтерс". Изказването на Хейг стана преди срещата на външните министри на страните членки, която се провежда тази вечер в Люксембург. Британският първи дипломат добави, че на срещата на върха в петък лидерите на 28-те ще обсъждат действията на Русия....

В очакване на еврооблигациите пропадна вътрешна емисия дълг

http://www.mediapool.bg/v-ochakvane-na-evroobligatsiite-propadna-vatreshna-emisiya-dalg-news221826.html

В очакване на емитирането на еврооблигации за близо 3 млрд. лв. пропадна емисия по 2.5 годишни държавни ценни книжа (ДЦК).   Министерството на финансите не е одобрило заявените поръчки на проведения на 23 юни 2014 г. аукцион за продажба на 2.5-годишни ДЦК, деноминирани в лева, емитирани на 26 март 2014 г. с падеж 26 септември 2016 г., съобщиха от ведомството. Сумата на търсеното и нереализирано финансиране обаче не е посочена.   Решението на ведомството на министър Петър Чобанов отговаря на състоянието на пазара и интереса на участниците към предприетите действия от страна на емитента за провеждане на срещи с инвеститори за емитиране на ДЦК на международните капиталови пазари, се казва в съобщението.   В понеделник започна европейското представяне на новата емисия еврооблигации, което ще продължи до 26 юни. След това се очаква емитирането на новия външен дълг, с който да се покрие стар в началото на 2015 г. и бюджетния дефицит.   Министерството на финансите ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейския съюз, отчитайки както пазарното състояние и перспективи, така и необходимостта от обезпечаване на диверсифицирани източници за финансиране, е посочено още в съобщението.

София Филм Фест в Пеpник: Вижте какво може да гледате в лятно кино

http://www.zapernik.com/obshtestvo/sofiya-film-fest-v-pepnik-vijte-kakvo-moje-da-gledate_32645/

В продължение на три седмици (29-30 август, 6-7, 13-14 септември) възстановеното лятно кино до Областната дирекция на МВР ще е притегателният център за киноманите в Перник. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА на КУЛТУРАТА 2019. ЕТО и ПРОГРАМАТА: 29 август - четвъртък - 20.30 "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" представен от Стефан Китанов, продуцент – ОТКРИВАНЕ 30 август - петък - 20.30 "Гуча" 6 септември - петък - 20.30 "Ангелският дял" 7 септември - събота - 20.30 "Смърт на човек от Балканите" 13 септември - петък - 20.30 "Снежанка " 14 септември - събота - 20.30 "Миграцията на паламуда" Откриването на първото издание на „София Филм Фест в Перник” ще съвпадне с отварянето на възстановеното лятно кино. Датата е 29 август (четвъртък). Първата кино вечер започва със специалната прожекция на мащабната копродукция „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на режисьора Стефан Командарев, по едноименния роман на Илия Троянов и с музика на Стефан Вълдобрев. Начален час – 20:30. Входът е свободен. Продуцентът на филма и директор на София Филм Фест Стефан Китанов лично ще представи филма пред публиката, а кметът на Перник, г-жа Росица Янакиева ще приветства зрителите във възстановеното лятно кино. Програмата на 30 август, петък, ще продължи със забавния, романтичен и музикален филм „Гуча” на режисьора Душан Милич, копродукция между Германия, Сърбия, Черна гора, Австрия и България. С начален час 20.30, на 6 септември, петък, програмата залага на прожекция на най-новата творба на прочутия британски режисьор Кен Лоуч – „Ангелският дял”. Кан ‘12 – Награда на журито, номинация за най-добър режисьор; Сан Себастиан ’12 – Най-добър европейски филм според публиката; Европейски филмови награди ‘12 – Номинация за най-добър композитор – това е само част от признанието за работата на Лоуч. На 7 септември, събота е предвидена прожекцията на сръбския филм „Смърт на човек от Балканите” на режисьора Мирослав Момчилович, член на журито на тазгодишния София Филм Фест. Филмът пое своята фестивална съдба от миналогодишното издание на София Мийтингс. Третият фестивален уикенд в Перник ще представи на 13 септември, петък, интригуващата черно-бяла приказка „Снежанка”, дело на режисьора Пабло Бергер. Началният час на прожекцията е 20:30. Съботният, закриващ ден за кино, 14 септември, ще предложи специална прожекция в 20.30 часа на най-новия филм на режисьора Людмил Тодоров „Миграцията на паламуда”, който ще бъде представен от двамата млади актьори Никола Стоянов и Владимир Зомбори. Те ще очакват впечатленията и въпросите на зрителите! Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и община Перник, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма МEDIA Mundus на Европейския съюз. „София Филм Фест в Перник” е част от мащабната инициатива „София Филм Фест – национален проект за кино”, която екипът на Арт Фест реализира от 2010 година. Тя включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив през март, регионалните издания на СФФ – в над 15 града на България, които се реализират като част от международния проект „Операция Кино” (общо събитие на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”. ОЧАКВАМЕ всички почитатели на киното на „София Филм Фест в ПЕРНИК” за ПЪРВИ ПЪТ 29 август-14 август 2013!

Сампаоли: Не се предадохме, но срещу холандците е сложно

http://worldcup2014.actualno.com/Sampaoli-Ne-se-predadohme-no-sreshtu-holandcite-e-slojno-news_35745.html

Селекционерът на Чили Хорхе Сампаоли не бе твърде критичен към момчетата му след поражението с 0:2 от Холандия на Мондиал 2014. Резултатът означава, че южноамериканците завършват Група B на второ мяст...

Бедственото положение във Варна остава в сила

http://www.cross.bg/polozhenie-varna-asparyhovo-1417124.html

Варна /КРОСС/ Остава в сила бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово". Това съобщи на брифинг на Кризисния щаб за справяне с наводнението областният управител на Варна Иван Великов. Въпреки възстановяването на комуникациите в пострадалия район „Аспарухово", бедственото положение ще остане, защото има да се върши още много работа.Великов подчерта, че ще се търси отговорност за трагедията, но отказа да посочи конкретни имена. Той изрази надежда, че кварталът ще се възстанови по-бързо, отколкото пострадалото преди 2 години село Бисер. Снимка: Булфото, всички права запазени

Оланд имал нова афера?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154290

Няколко месеца след шумната афера с актрисата Жули Гайе, която го раздели с дългогодишната му приятелка Валери Трирвайлер, френският президент Франсоа Оланд имал нова връзка със спортната си съветничка Натали Янета, пише британският в. “Дейли мейл”.
42-годишната бивша журналистка от тв “Канал плюс” е омъжена майка на две деца. Няколко месеца след шумната афера с актрисата Жули Гайе, която го раздели с дългогодишната му приятелка Валери Трирвайлер, френският президент Франсоа Оланд имал нова връзка със спортната си съветничка Натали Янета, пише британският в. “Дейли мейл”. 42-годишната бивша журналистка от тв “Канал плюс” е омъжена майка на две деца.

Рискът в Западна Европа и в нововъзникващите икономики спада

http://econ.bg/Новини/Рискът-в-Западна-Европа-и-в-нововъзникващите-икономики-спада_l.a_i.551868_at.1.html

През първото тримесечие на 2014 г. ускореният глобален ръст беше потвърден. След 2,6% през 2013 г. той ще нарасне до 3% през 2014 г. и до 3,3% през...

Ето го затлаченото дере, което може би уби хората в "Аспарухово" (уникален фоторазказ)

http://pik.bg/ето-го-затлаченото-дере-което-може-би-уби-хората-в-аспарухово-уникален-фоторазказ-news194440.html

Ето го затлаченото дере, което може би уби хората в "Аспарухово" (уникален фоторазказ)

Едни от първите сигнали за наводнението в „Аспарухово“ на 19 юни постъпват от живеещи на ул. „Кирил и Методий“. Това показва както официалната хронограма на събитията, огласена от кризисния щаб за бедствието, така и справка за обажданията и имейлите до редакциите на медиите във фаталния четвъртък.

По разкази на очевидци и от клипове в интернет се вижда, че водата е дошла на вълна, изведнъж, пише регионалният сайт на Варна - petel.bg, представяйки свой репортаж от мястото, което в момента е напълно опустошено.

Придвижването нагоре по пътя на водата е сложно. Гледката обаче разкрива донякъде необяснимия факт как от дъжд се появява приливна вълна в дере.

Коритото му е пълно с кал догоре. Където има мостчета и други стеснени участъци, те са се превърнали в бентове и така силата на дъждовните потоци се е усилила, толкова, че след като са преодолели преградата, са помели всичко по пътя си.

 „Какво разбрахте, ще го бетонират ли?“, питат живеещите, защото официалните институции нищо не са им казали засега. Става въпрос за коритото на дерето.

По тяхно мнение това е първото, което трябва да се направи, когато се изгребат тоновете кал. Показват мостче, под което водата се изтича, и обясняват, че то често се е запушвало и преди. Според пострадалите пълен абсурд е било някой да си мисли, че тръбите могат да поемат водата, която се излива в дерето. То обаче се появило, защото съсед влязъл в конфликт с общината за имот на ръба на дерето. Накрая местната власт отстъпила и вместо на по-високото място мостчето се появило в по-ниската част на дерето.

По цялото му продължение има не един и два участъка, които правят стеснения по пътя за оттичане. Явно никой не е мислил, че е възможно да дойде толкова много вода. Или просто един компромис е породил друг и т.н. Сега жителите на ул. „Кирил и Методий“ се надяват дерето да бъде оправено, след като калта бъде изгребана. Кога обаче ще стане това, засега е много трудно да се каже.

Най-високата част на дерето, което минава покрай ул. „Кирил и Методий“ в „Аспарухово“, е запречена от боклуци и паднали дървета.

Дали всичко това е довлечено от буйните дъждовни води или е било там преди това, никой не може да каже със сигурност. Достъпът до мястото е изключително труден. Пътят, по който е минавала унищожителната водна стихия, обаче личи ясно.

Вижда се също, че големи количества пръст са се откъснали и така се е стигнало до натрупването на огромното количество лепкава кал, затлачила напълно долната част на дерето.

На няколко пъти живеещите на пътя на водата потвърдиха, че то не е почиствано от години. Дори обаче това да беше правено в района, около който живеят хора, малко е вероятно поддръжката да се разпространи и в горната му част, в гората.

Това са крайните къщи на ул. „Кирил и Методий“, построени в самото дере. Дори и специализираната техника има проблеми с достъпа до тях.


Огромното количество кал ще се изгребва с дни, а слънцето прави гъстата маса все по-твърда. Коритото не е укрепено с нищо.

Живеещите в близост до това мостче са категорични, че да се очаква тръбите в основата му да поемат буйните води от пороя, е просто абсурд.

Ясно се вижда как в тази част калта се е разляла и заедно с дъждовните води е заляла къщите. 

Четири дни след фаталния порой разчистването на довлечената кал продължава по-надолу по заринатата улица, на която личат и недовършени нови строежи.

Дерето на ул. „Кирил и Методий“, започващо високо в гористата местност, завършва така – с поредица от малки мостчета и барака, поставена на пътя му. 

 

 

Петобоец се класира за младежките олимпийски игри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154328

Петобоецът Явор Пешлеевски се класира за младежките олимпийски игри в Нанджин от 16 до 28 август. В родната федерация по модерен петобой пристигна съобщение от международната централа, че състезателят на “Славия” е събрал необходимите точки в квалификациите, за да стартира в Китай.
Досега за игрите имаме квоти още в бокса, джудото, художествената Петобоецът Явор Пешлеевски се класира за младежките олимпийски игри в Нанджин от 16 до 28 август. В родната федерация по модерен петобой пристигна съобщение от международната централа, че състезателят на “Славия” е събрал необходимите точки в квалификациите, за да стартира в Китай. Досега за игрите имаме квоти още в бокса, джудото, художествената

Въпрос към Кметицата

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vupros-kum-kmeticata_32644/

Нали преди няколко дни леля Роска обяви че е окосила целият град, защо тогава днес 23.06.2014г. в 20:15ч. продължават да косят брамчът и псуват на Тева разни косачи?

Експерт от Световната банка препоръчва да се увеличат с 60% инвестициите за транспорта

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/23/2329810_ekspert_ot_svetovnata_banka_preporuchva_da_se/?ref=rss


С 60% трябва да се увеличи инвестицията за транспорта,  заяви по време на форум на тема "България: Партньорство за по-светло европейски бъдеще" на Агенция "Пътна инфраструктура" директор на сектор "Транспорт" на Световната банка Хосе Луис Иригойен, цитиран от агенция "Фокус". Според него инфраструктурата трябва да бъде по-стабилна и здрава, за да може да издържа на резките промени на околната среда.

"Има нарастващ натиск за по-голяма отчетност при харченето на пари. Глобализацията...

Последната част от сирийския химически арсенал напусна страната

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/23/2329796_poslednata_chast_ot_siriiskiia_himicheski_arsenal/?ref=rss


Последната част от сирийските химически оръжия, които трябва да бъдат унищожени, напусна страната днес. Това каза председателят на международната Организация за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмджю, цитиран от Би Би Си. Последната партида е 100 тона или 8% от целия арсенал от 1300 тона.

Операцията закъсня с няколко месеца - сирийският арсенал трябваше да бъде унищожен до края на юни.

По-голяма част от опасните вещества са в течна форма и се пренасят във...

Синът на Ругова влиза в затвора

http://www.vesti.bg/novini/sinyt-na-rugova-vliza-v-zatvora-6015497

Синът на бившия косовски президент Ибрахим Ругова – Ук Ругова беше осъден на един месец затвор по обвинение в участие в организирана престъпна група.

БЧК пренасочва част от помощите към Добрич

http://www.cross.bg/dobrich-shtetite-himicheski-1417122.html

/КРОСС/ Голяма част от хуманитарната помощ от Българския червен кръст се пренасочва към Добрич, където обстановката остава изключително тежка. Това заяви пред Дарик председателят на дружеството Христо Григоров, като поясни, че се изпращат химически тоалетни и дезинфекционни средства, тъй като по къщите и улиците в града все още има много вода.По думите му варненският квартал „Аспарухово" постепенно се възстановява и доброволците започват да описват част от щетите, а след това БЧК ще предостави на най-нуждаещите се печки и хладилници.Според Христо Григоров обстановката в Добрич остава критична, тъй като водата няма къде да се оттича. Той допълни, че освен най-необходимите помощи, към града са изпратени и химически тоалетни и дезинфектанти и санитарни материали.„Ние ще насочваме от тук нататък към Добрич - химически тоалетни там, където хората не могат да влязат в домовете си. Докато „Аспарухово" беше апокалиптично, но водата бързо се изтече, в Добрич водата няма къде да се изтече. Тя просто седи и това крие много големи опасности", заяви той. Григоров посочи още, че към момента екипи на Червения кръст правят частична оценка на щетите в квартал „ Аспарухово", но основната задача е на отговорните държавни институции.„Улиците са почистени, но вече се работи много активно в отделните домакинства. Аз вярвам, че до 3-4 дни ще се възстанови ритъма на живот

Поредна бомбена атака в училище в Нигерия, има убити

http://www.cross.bg/boko-politziyata-haram-1417123.html

/КРОСС/ Най-малко 8 души са убити, а 12 са ранени при експлозия в медицинско училище в северния нигерийски град Кано, съобщава AP, позовавайки се на информация от полицията. Шефът на полицията в града заяви, че към този момент има един задържан, а като цяло полицията подозира ислямистите от Боко Харам. Боко Харам не са поели веднага отговорност, но училището съвпада с две от техните цели - училища и западна медицина.  Това е третата бомбена атака във втория по големина нигерийски град в последните четири месеца.Припомняме, че през април месец Боко Харам отвлече повече от 200 ученички, които продължават да са в плен.  

Орешарски: За нас инвестициите от САЩ са важни

http://www.moreto.net/novini.php?n=255715

"За нас инвестициите от САЩ са важни", отбеляза министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Министерския съвет с помощник зам.-министъра към Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят. Двамата обсъдиха активизирането на търговията и инвестициите между България и САЩ.

Z - Роналдо не е Зоро, а радва болно момче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154316

Кристиано Роналдо спаси Португалия от загуба срещу САЩ с голово подаване към Силвестре Варела за 2:2 в 93-ата мин и 33-ата секунда. Само едно попадение е вкарвано по-късно на световно - на нигериеца Даниел Амокачи срещу Гърция (2:0) през 1994 г. в групата на България в 93-ата мин и 35-ата сек. Този гол класира африканците на първо място и те после Кристиано Роналдо спаси Португалия от загуба срещу САЩ с голово подаване към Силвестре Варела за 2:2 в 93-ата мин и 33-ата секунда. Само едно попадение е вкарвано по-късно на световно - на нигериеца Даниел Амокачи срещу Гърция (2:0) през 1994 г. в групата на България в 93-ата мин и 35-ата сек. Този гол класира африканците на първо място и те после

Откриха 13-ата жертва на пороя (обзор)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154285

Жертвите на потопа във Варна и Добрич вече са общо 13. Днес във варненския кв. “Аспарухово” беше открито тялото на 3-годишната Жана. На останките се натъкнал багерист, който чистел руините на разрушен от пороя магазин на ул. “Горна Студена”. 
Детето е третата жертва в едно семейство, след като стихията в четвъртък уби братчето му Стефан и майка им Жертвите на потопа във Варна и Добрич вече са общо 13. Днес във варненския кв. “Аспарухово” беше открито тялото на 3-годишната Жана. На останките се натъкнал багерист, който чистел руините на разрушен от пороя магазин на ул. “Горна Студена”.  Детето е третата жертва в едно семейство, след като стихията в четвъртък уби братчето му Стефан и майка им

Непозната нападнала Денди с гола гръд

http://www.bnews.bg/article-109165

Дамата последвала ексцентричния писател до тоалетната, съблякла блузата си и го изненадала с думите: „Пипай!”

Времето: Утре сутрин слънце, следобяд пак дъжд и гръмотевици, градусите скачат

http://www.zapernik.com/bulgariya/vremeto-utre-sutrin-slunce-sledobyad-pak-dujd-i-grumotevici-gradusite_32643/

През нощта ще бъде ясно и поти тихо. Утре денят ще започне със слънчево време. След обяд и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Това съобщи за ПИК дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

На много места в Северна България и планинските райони ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад. Затоплянето ще...

Продължава

При порой: хасковски квартал става "Аспарухово" 2

http://www.cross.bg/duzhd-horata-repyblika-1417121.html

Хасково /КРОСС/ Квартал "Република" в Хасково е потенциална заплаха, истинско "Аспарухово" 2. При пороен и продължителен дъжд и неблагоприятни метеорологични условия хипотезата може да стане реалност, предупреди кметът Георги Иванов. Темата сега е актуална, но да не стане и при нас след дъжд качулка, коментира той.А съвпаденията между "Република" и "Аспарухово" са налице: дълбоко на места поне 3 метра дере по цялото успоредно протежение на бул. "В. Левски", минимум 200 незаконни ромски къщи, купища боклуци, които на места стигат 2-3 м. височина и на всичкото отгоре градски канализационен колектор, който разцепва махалата в ниското. Като капак на всичко - невероятна смрад в жегата, която се разнася на десетки метри наоколо.При порой всичко може да остане под вода. А хората са застрашени при всеки по-голям дъжд. Животът им струва 1, 8 млн.лв. с преместването на семействата в социалните жилища, построени в "Република". Толкова трябват за довършването на 4-те социални блокчета, започнати преди години от общината. Едно от тях е готово на 80 %, другото е затворено, но все още не измазано, а останалите две са на етап груб строеж. Общината е вложила досега 2,1 млн.лв., но парите свършили.За двата милиона лева, необходими за довършването на жилищата, в които могат да влязат 65 семейства, община Хасково кандидатствала с проект по правителствената програма „Региони в растеж", но не била одобрена за финансиране

Втори шанс за "Маракана" от "Евробет"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154298

“Евробет” дава на участниците си втори шанс да спечелят два билета за финала на световното на “Маракана”. Входните карти вървят заедно с три нощувки за двама в Рио де Жанейро и самолетни билети.
Играчът, спечелил невероятната награда при първото теглене, не се яви до крайния срок, който изтече. Затова решението на “Евробет” е да се организира втор “Евробет” дава на участниците си втори шанс да спечелят два билета за финала на световното на “Маракана”. Входните карти вървят заедно с три нощувки за двама в Рио де Жанейро и самолетни билети. Играчът, спечелил невероятната награда при първото теглене, не се яви до крайния срок, който изтече. Затова решението на “Евробет” е да се организира втор

В София "Топлофикация" може да пести от гориво 100 млн. на сезон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154147

Десетки сайтове в интернет илюстрират патентните изобретения на един българин. Повечето примери са представени толкова опростено, че сякаш инж. Георги Тончев си прави шега с лудналите технологии. С вода в пластмасова туба, подавана към двигател например, изобретателят илюстрира как може да се спести до 40% гориво и същевременно да се намали Десетки сайтове в интернет илюстрират патентните изобретения на един българин. Повечето примери са представени толкова опростено, че сякаш инж. Георги Тончев си прави шега с лудналите технологии. С вода в пластмасова туба, подавана към двигател например, изобретателят илюстрира как може да се спести до 40% гориво и същевременно да се намали

Издават безплатно лични карти на добричлии, изгубили ги при наводнението

http://www.cross.bg/yavyat-dokymenti-sledva-1417120.html

/КРОСС/ Община град Добрич обявява на всички граждани, които са изгубили документите си за самоличност в резултат на бедствието от 20.06.2014 г., че следва да се явят в Паспортна служба на Областна дирекция на МВР, където трябва да попълнят декларация по образец в 2 (два) екземпляра, съобщава от пресцентъра на общината. От там с единия екземпляр следва да се явят в Дирекция „Гражданска регистрация и обслужване на населението", ул. „Любен Каравелов" № 6 за издаване на служебна бележка за изгубени документи. ОД на МВР информира гражданите, че няма да се заплащат такси за издаването на нови документи за самоличност.  

Читателка: Местност "Сотира" е непроходима след проливния дъжд

http://www.moreto.net/novini.php?n=255686

"След поройните дъждове на 19 юни 2014г., още един варненски район е напълно непроходим. Преминаването пеш е истинско приключение, а с автомобил - напълно невъзможно.", пише наша читателка в писмо до Moreto.net, придружено със снимки.

Сушат житото допълнително, за да има хляб

http://www.monitor.bg/article?id=433300

Житото трябва да бъде вкарано в сушилни веднага след като се ожъне, за да бъде спасено и да става за производството на хляб. В противен случай зърното може да бъде абсолютно негодно, предупредиха вчера арендатори от Добруджа.

Дъждът спря мача на Пиронкова на Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Dyjdyt-sprja-macha-na-Pironkova-na-Uimbyldyn-news_35743.html

Англия си е Англия, а може би най-вълнуващият тенис турнир в света „Уимбълдън” винаги е страдал от английското дъждовно време. Дъждът се намеси и към края на днешния първи ден, кат...

Робен: Борихме се като лъвове. Оранжевите лъвове!

http://worldcup2014.actualno.com/Roben-Borihme-se-kato-lyvove-Oranjevite-lyvove-news_35744.html

Халфът на Холандия Ариен Робен заяви след победата над Чили с 3:0, че се гордее с представянето на отбора. Холандците завършиха първи в група „В“ на Световното първенство и ще игра...

МФ отказа продажбата на 2,5-годишни облигации

http://econ.bg/Новини/МФ-отказа-продажбата-на-2-5-годишни-облигации_l.a_i.551864_at.1.html

Министерството на финансите не одобри заявените поръчки на проведения на днес (23 юни) аукцион за продажбата на 2,5-годишни държавни ценни книжа...

Григор Димитров: Перфектен старт, постоянно напредвам

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/23/2329835_grigor_dimitrov_perfekten_start_postoianno_napredvam/?ref=rss


Григор Димитров определи като перфектна победата си над американеца Райън Харисън в първия кръг на "Уимбълдън".

Най-добрият български тенисист се наложи със 7:6 (1), 6:3, 6:2 за едва 101 минути игра и очаква следващия си съперник между австралиеца Люк Савил и Доминик Тием от Австрия.

"Чувството тук е страхотно. Имам много добро спомени от този корт. Имах перфектен старт на турнира, а атмосферата е отлична. Важно е в началото да играеш добре и да направиш качествен мач. В...

Николай Кокинов окончателно е изваден от съдебната система

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/23/2329811_nikolai_kokinov_okonchatelno_e_izvaden_ot_sudebnata/?ref=rss


Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди окончателно уволнението на бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. Той беше отстранен след изтеклите записи на разговори между него, бившият премиер Бойко Борисов  и бившият земеделски министър Мирослав Найденов в дома на Борисов в Банкя. Решението на съда е окончателно.

От разговорите стана ясно, че Кокинов запознава Найденов с движението на разследването срещу него, както и преразказва на Борисов резултатите...

Дневен ред на 39-то заседание на Общински съвет – Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SHXp0wrbznk/

Тридесет и деветото заседание на Общински съвет – Поморие ще се проведе на 26.06.2014г. /четвъртък/ от 9.30 часа в залата на Община Поморие при следния проект за

Д Н Е В Е Н Р Е Д:

1.Полагане на клетва от встъпващия общински съветник Ваня Атанасова Тодорова и попълване състава на постоянните комисии.

2.ОС-174/18.02.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно приемане на отчет за касовото изпълнение на бюджета на Община Поморие към 31.12.2013г.

3.ОС-102/18.02.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на имоти публична общинска собственост.

4.ОС-253/11.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно прекратяване на съсобственост между общината и физически лица чрез доброволна делба.

5.ОС-254/11.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба чрез търг на имоти в с.Порой.

6.ОС-255/11.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба чрез търг на имоти в с.Козичино.

7.ОС-256/11.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба чрез търг на имоти в гр.Каблешково.

8.ОС-272/07.05.2014г. – 07.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно разпореждане с имот – частна общинска собственост в УПИ ІV, кв.7, гр.Каблешково.

9.ОС-276/09.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно учредяване безвъзмездно право на ползване на ловно рибарско дружество „Гларус” гр.Поморие.

10.ОС-277/09.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно промяна предназначението на имот – общинска собственост в частна.

11.ОС-303/20.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на обекти общинска собственост в с.Горица.

12.ОС-304/20.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на обекти общинска собственост, находящи се в УПИ VІІІ, кв.20 по плана на с.Бата и УПИ ІІ, кв.50 по плана на гр.Каблешково.

13.ОС-307/21.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно прекратяване на съсобственост върху имоти между общината и юридически лица.

14.ОС-308/21.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на маломерни имоти в землището на гр.Поморие.

15.ОС-323/02.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.501.619 в гр.Поморие.

16.ОС-324/02.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.501.620 в гр.Поморие.

17.ОС-325/02.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.501.134 в гр.Поморие.

18.ОС-326/02.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно учредяване на безвъзмездно право на строеж от ВиК гр.Бургас в полза на Община Поморие.

19.ОС-330/03.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.508.64 в гр.Поморие.

20.ОС-331/03.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.501.29 в гр.Поморие.

21.ОС-332/03.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно продажба на недвижим имот в ПИ 57491.508.166 в гр.Поморие.

22.ОС-333/05.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на обекти общинска собственост, находящи се на първи етаж на сграда с идентификатор ПИ 57491.501.296.1, гр.Поморие /за клинико-диагностични структури/.

23.ОС-334/05.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно отдаване под наем на обекти общинска собственост, находящи се на втори етаж на сграда с идентификатор ПИ 57491.501.296.01, гр.Поморие /за лаборатория/.

24.ОС-339/06.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно учредяване на безвъзмездно право на ползване върху недвижим имот на „Общински аптеки” ЕООД гр.Поморие.

25.ОС-342/06.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно прекратяване на съсобственост върху имоти между общината и юридически лица чрез продажба на частта на общината.

26.ОС-352/09.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно предложение за замяна от „Пиргоспод” АД.

27.ОС-354/09.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно възлагане на искане за безвъзмездно прехвърляне в полза на Община Поморие на имоти държавна собственост.

28.ОС-364/01.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно възлагане на искане за безвъзмездно право на ползване върху имот – частна държавна собственост в полза на Община Поморие.

29.ОС-297/15.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно допълнение към програмата за управление и разпореждане на имоти, общинска собственост за 2014г.

30.ОС-340/06.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно допълнение към програмата за управление и разпореждане на имоти, общинска собственост за 2014г.

31.ОС-341/06.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно допълнение към програмата за управление и разпореждане на имоти, общинска собственост за 2014г.

32.ОС-305/20.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно предложение за одобряване на маршрут за движение на пътно превозна средства с атракционна цел на територията на гр.Поморие.

33.ОС-321/30.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изменение на Решение № 935/11.03.2014г.- на ОбС – Поморие за промяна на схеми за разполагане на преместваеми обекти за търговия и др.дейности на открито в гр.Поморие.

34.ОС-329/03.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно определяне на ново петно в ТЗ „Яворов” в УПИ І, кв.69 гр.Поморие.

35.ОС-268/23.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изменение на ПУП-ПРЗ за УПИ V и УПИ І – за коригирано дере и озеленяване в кв.69 по плана на гр.Каблешково.

36.ОС-310/27.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изработване на ПУП-ПП за определяне на трасе на техническата инфраструктура за обект: „Външно електроснабдяване за ПИ 024242 в м.”Хижата”, гр.Каблешково.

37.ОС-311/27.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изработване на ПУП-ПП за определяне на трасе на техническата инфраструктура за обект: „Напояване с условно чиста вода от язовир „Ахелой” до ПИ 024242 в м.”Хижата”, гр.Каблешково.

38.ОС-312/27.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изработване на ПУП-ПП за определяне на трасе на техническата инфраструктура за обект: „Водопровод за питейно-битово водоснабдяване до ПИ 024242 в м.”Хижата”, гр.Каблешково.

39.ОС-318/30.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изработване на ПУП-ПРЗ за ПИ 57491.16.431 в м.”Кошарите”, гр.Поморие.

40.ОС-356/10.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно изменение на ПУП-ПР за УПИ Х и ХІ в кв.39 по плана на с.Горица.

41.ОС-357/10.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно одобряване на ПУП-ПР за ПИ 00833.4.490 в м.”Резервоара”, гр.Ахелой.

42.ОС-358/10.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно одобряване на ПУП-ПРЗ за ПИ 020510 в м.”Показателя”, гр.Каблешково.

43.ОС-363/11.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно предложение за наименования на улици в местността „Ставрос”, гр.Поморие.

44.ОС-259/14.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно допълнение на Наредба № 11 за размера на таксите за водовземане от находищата на минерална вода на територията на Община Поморие, съгласно тарифа № 2, буква А и Б, към т.12.

45.ОС-270/28.04.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно промени в спортен календар за 2014г. и субсидиране на спортните клубове в Община Поморие от Решение № 850/21.12.2013г. на ОбС – Поморие.

46.ОС-353/09.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно промени в ОМЗ на кметове, зам.-кметове и кметски наместници при Община Поморие.

47.ОС-360/10.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно разкриване на център за настаняване от семеен тип в гр.Поморие.

48.ОС-166/12.03.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно приемане на Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Поморие.

49.ОС-288/13.05.2014г. – Докладна записка от директора на Исторически музей гр.Поморие, относно промяна на цените на входните билети и на предлаганите услуги в музейните обекти.

50.ОС-337/05.06.2014г. – Докладна записка от директора на ОП „ОГСС”, относно отдаване под наем на дивечови ниви през стопанската 2014/2015г.

51.ОС-344/06.06.2014г. – Докладна записка от директора на ОП „ОГСС”, относно учредяване право на ползване за устройване на постоянен пчелин в землището на гр.Каблешково.

52.ОС-345/06.06.2014г. – Докладна записка от директора на ОП „ОГСС”, относно отдаване под наем на земеделски земи.

53.ОС-346/06.06.2014г. – Докладна записка от директора на ОП „ОГСС”, относно отдаване под наем на маломерни земеделски земи.

54.ОС-215/01.04.2014г- – Докладна записка от Директора на ОП „СУОИ”, относно провеждане на публично оповестен явен търг за отдаване под наем на общински обекти в търговска център „Св.Георги” в УПИ ІХ, кв.150 по плана на гр.Поморие.

55.ОС-328/03.06.2014г- – Докладна записка от Директора на ОП „СУОИ”, относно съгласуване на схеми с позиции за разполагане на РИЕ на територията на Община Поморие.

56.ОС-355/10.06.2014г- – Докладна записка от Директора на ОП „СУОИ”, относно обявяване на публично оповестен търг на терени частна общинска собственост.

57.ОС-359/10.06.2014г- – Докладна записка от Директора на ОП „СУОИ”, относно приемане на нова търговски зони и схеми за разполагане на преместваеми обекти за търговия и др.дейности на открито в гр.Поморие.

58.ОС-289/13.05.2014г. – Мотивирано искане от общинска служба по земеделие гр.Поморие, относно обезщетяване на н-ци на Георги Янков Георгиев.

59.ОС-298/16.05.2014г. – Докладна записка от „Общински аптеки” ЕООД гр.Поморие, относно приемане на годишен счетоводен отчет за 2013г.

60.ОС-314/20.05.2014г. – Молба от Хабил Христем от с.Порой, относно отпускане на финансова помощ.

61.ОС-365/11.05.2014г. – Молба от Елена Карамфилова от гр.Поморие, относно отпускане на финансова помощ.

62.ОС-366/11.05.2014г. – Молба от Халил Чобан от с.Гълъбец, относно отпускане на финансова помощ.

63.ОС-365/11.05.2014г. – Молба от Едрю Кръстев от гр.Поморие, относно отпускане на финансова помощ.

64.ОС-155/06.03.2014г. – Искане от Христо Трифонов за предоставяне на финансово стимулиране на Десислава Трифонова.

65.ОС-157/07.03.2014г. – Искане от Валентина Трендафилова за предоставяне на финансово стимулиране на Лора Трендафилова.

66.ОС-158/07.03.2014г. – Искане от Радостина Петрова за предоставяне на финансово стимулиране на Добри Петров.

67.ОС-162/10.03.2014г. – Искане от Мая Севастиянова за предоставяне на финансово стимулиране на Елена Севастиянова.

68.ОС-283/12.05.2014г. – Искане от Максим Кимович Дячков за предоставяне на финансово стимулиране на Татяна Дячкова.

69.ОС-284/12.05.2014г. – Искане от Мая Атанасова Атанасова за предоставяне на финансово стимулиране.

70.ОС-319/30.05.2014г. – Искане от Томчо Григоров Стоянов за предоставяне на финансово стимулиране на Виктор Томчев Стоянов.

71.ОС-373/19.06.2014г. – Докладна записка от директора на ОП „СУОИ”, относно приемане на нови търговски зони и схеми за разполагане на преместваеми обекти в гр.Поморие.

72.ОС-369/16.06.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно предложение за приемане не проект „По-добро изпълнение на политики в интерес на местната общност в Община Поморие”.

73.Текущи

 

 

Осъдената на смърт християнка в Судан е освободена

http://offnews.bg/news/n_1/n_354068.html

Християнката Мериам Ибрахим, която получи смъртна присъда заради вярата си в суданската столица Хартум, е освободена. Това съобщи Али Елшариф, който е адвокат на жената. Той поясни, че смъртната присъда е била отменена от Суданския апелативен съд, съобщава Би Би Си . „Освободи ли са я ... в момента се прибира в къщи. Много сме щастливи от развръзката. Сега отиваме да видим г-жа Ибрахим“, допълни още Елшариф.  Съпругът на Ибрахим Даниел Вани, който е също е християнин, очаква с нетърпение да види жена си свободна. 27-годишната жена, беше осъдена за 15 май от съда, че е изоставила Исляма, престъпление наказвано със смърт в Судан. Тя беше в затвора от февруари, заедно с двете си деца, като дори роди второто там. Присъда предизвика дълбоко възмущение сред международната общност, особено след като се разкри, че жената е била принудена да роди със оковани крака. САЩ, Германия, Франция и Великобритания дори изпратиха чрез посолствата си в Хартум остри протестни ноти до режима в Судан с призив да се зачита правото на религиозна свобода на всеки гражданин, както и на неговата воля да премине доброволно към друга религия.

Още 10 дни жителите на Пещера ще чакат намаляването на броя на молитвите от джамията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154278

След изявлението на заместник-кмета на община Пещера Стефан Балабанов, че шумът от високоговорителите на джамията в центъра на Пещера не пречи на хората, а недоволството на жители на града се изразява от "недоброжелателни граждани", 25 жители на общината подадоха жалба с срещу силния звук. Според областния координатор на НФСБ в Пазарджик Благо След изявлението на заместник-кмета на община Пещера Стефан Балабанов, че шумът от високоговорителите на джамията в центъра на Пещера не пречи на хората, а недоволството на жители на града се изразява от "недоброжелателни граждани", 25 жители на общината подадоха жалба с срещу силния звук. Според областния координатор на НФСБ в Пазарджик Благо

Литовската президентка: Путин е като Сталин и Хитлер

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/litovskata-prezidentka-putin-e-kato-stalin-i-hitler-6015495

Това е много обективно описание на онова, което прави Путин, заяви Далия Грибаускайте в интервю

Microsoft забрани използването на стари версии на Skype

http://www.cross.bg/microsoft-skype-versii-1417119.html

/КРОСС/ Подразделението на корпорацията Microsoft, разработващо популярното приложение за интернет-телефония Skype, съобщи за прекратяването на поддръжката на старите версии на програмата за Microsoft Windows и Apple OS X. През следващите няколко месеца потребителите на Windows, използващи версия 6.13 и по-ниска, както и потребителите на Mac, инсталирали версия на Skype 6.14 и по-ниска, няма да могат да влязат в своя акаунт, докато не обновят версията на програмата до 6.14/6.15. Припомняме, че версия 6.13 за Windows бе пусната през месец януари тази година, а Skype 6.14 за Mac излезе през февруари. Представители на Microsoft заявиха, че деактивирането на по-старите версии е продиктувано от грижа за потребителите. По този начин компанията възнамерява да подтикне ползвателите на програмата да използват по-нови нейни версии, разполагащи с нови функции, пише Kaldata.  

Пияна отнесе павилион и влетя на детска площадка

http://www.monitor.bg/article?id=433293

Млада шофьорка се заби в катерушки на заведение в пловдивския район „Тракия”. Катастрофата станала малко след 6,30 часа вчера сутринта близо до автобусна спирка пред блок 8 в жилищния район.

Ремонтът на прохода „Хаинбоаз” приключва до две седмици

http://pik.bg/ремонтът-на-прохода-„хаинбоаз”-приключва-до-две-седмици-news194431.html

Ремонтът на прохода „Хаинбоаз” приключва до две седмици

До две седмици ще приключи ремонта на засегнатия от пороя участък на  Прохода на Републиката, съобщиха о тпресцентъра на Велико Търново.

". Провел съм разговори с Регионалното управление на горите и с дружество от града да се издават документи за дървесината, която е край реката и в дворовете на пострадалите от наводнението къщи, за да може да бъдат наети фирми, които да я почистят. Спешно трябва да се почистят и речните корита след пороя, за да не се повтаря тази трагедия”, заяви по време на огледа кметът инж. Панов.

Проходът на Републиката остава затворен за движение до пълното му възстановяване от поройните дъждове миналата седмица.

Кафе във Филипините предлага сладолед от крокодилски яйца

http://www.cross.bg/sladoled-predlaga-yaiitza-1417117.html

/КРОСС/ Във филипинския национален парк Davao откриха кафе, което предлага на клиентите си уникален десерт - сладолед от крокодилски яйца. Собственикът на заведението твърди, че яйцата на зеленото влечуго са перфектни за леденото изкушение. С тях консистенцията е много по-мека и кремава. Заведението предлага три вида сладолед - с дуриан, с пандан и с драконов плод. Ледените кремчета се предлагат в черупка от крокодилско яйце и във вафлена фунийка.

Арестуваха петима, малтретирали бизнесмени в Банско

http://www.cross.bg/bansko-direktziya-schypena-1417118.html

/КРОСС/ В Банско задържаха петима мъже от София, малтретирали местни бизнесмени.В хода на проведени съвместни издирвателни мероприятия от полицейски служители на Столична дирекция на вътрешните работи и Областната полицейска дирекция в Благоевград, за часове след подаден сигнал са задържани столичаните, посочени от МВР с инициали - Я.М., И.В., А.Г., Г.С. и И.Н.Кам 13.00 часа на 22 юни петимата влезли в дърводелски цех, намиращ се в местността „Св. Иван Рилски" край Банско и пребили жестоко трима предприемачи от Банско.След физическото малтретиране нападателите нанесли и материални щети по три леки автомобила, паркирани в близост до цеха, собственост на бизнесмена Иван Ковачев.Най-тежко пострадал Григорий Страков, който е със счупена ръка, контузна рана на главата и кръвонасядане в областта на лицето и очите.Другият банскалия - Ивайло Лалев, е със счупена кост на дланта, а собственикът на дърводелския цех е с контузии на гърба и гръдния кош.Образувано е досъдебно производство. Работата по установяването на други лица, съпричастни към случая, продължава.

Язовир "Студена" се контролира от МРР, няма опасност от преливане

http://www.zapernik.com/obshtestvo/yazovir-studena-se-kontrolira-ot-mrr-nyama-opasnost-ot-prelivane_32642/

Министерството на регионалното развитие (МРР) като принципал на ВиК дружествата с държавно участие следи за състоянието на 9 от язовирите, които приоритетно се използват за питейно водоснабдяване,съобщиха от МРР. Към настоящия момент няма регистрирана опасност от неконтролирано преливане на пернишкия язовир „Студена", стопанисван от „В и К" ООД, гр. Перник.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е разпоредила на Агенция „Пътна инфраструктура" да предприеме всички мерки...

Продължава

Учени обясняват връзката между стреса и инфаркта

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242881_%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0+%D0%B8

 Американски учени предложиха две нови хипотези, за да обяснят защо стресираните хора по-често получават инфаркт или инсулт в сравнение с другите хора, съобщи Франс прес.

Двете хипотези са въз основа на неотдавнашни изследвания. Резултатите от тях сочат, че хроничният стрес влияе върху имунната система, като увеличава броя на белите кръвни телца и възпалението на атеромната плака в артериите.

Белите кръвни телца играят ключова роля в борбата с инфекциите. "Когато обаче са в излишък или не се намират на подходящото място, белите кръвни телца могат да имат вреден ефект", отбеляза един от авторите на изследването Матиас Нарендорф от Харвардския медицински институт в Бостън.

Атеромната плака представлява постепенно натрупване на мастни отлагания върху вътрешните стени на артериите, които в края на краищата се втвърдяват и свиват.

Когато се откъсне от стените на артериите, плаката може да формира съсиреци, които да предизвикат инфаркт или инсулт.

Ново изследване обхванало 29-има медици от спешно отделение на болница. Кръвни проби им били взети на работното място и докато са в отпуск. Участниците отговорили също на въпроси, свързани със стреса.

Като сравнили кръвните проби, учените установили, че стресът активира стволови клетки на костния мозък, предизвиквайки свръхпроизводство на бели кръвни телца. Излишъкът от бели кръвни телца водел до слепването им по вътрешните стени на артериите, усилвайки възпалението на атеромната плака и формирайки съсиреци.

Резултатите от изследването са публикувани в Nature Medicine.

Друго ново изследване пък разглежда ролята на бактерии за откъсването на плаката от вътрешните стени на артериите.

Според Дейвид Дейвис от университета в Бингхамптън, Ню Йорк, стресът освобождава хормони, които атакуват нещо като защитен филм във вътрешността на артериите. Този биофилм слепва бактерии. Когато получат молекулярен сигнал, те се освобождават, отделяйки ензими, които могат да дестабилизират атеромната плака.

За да стигнат до тези заключения, учените отгледали различни видове бактерии, след като ги взели от каротидни артерии и го подложили на ефекта на хормона на стреса норепинефрин.

Оказало се, че най-малко една от бактериите – Pseudomonas aeruginosa е в състояние да разгради биофилма.

Кери обеща на Ирак интензивна и постоянна подкрепа

http://www.cross.bg/irak-keri-intenzivna-1417116.html

/КРОСС/ Лидерите на Ирак трябва да преодолеят вътрешните си разногласия и да са обедини, за да се изправят срещу заплахата от тероризма. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, който е на посещение в Багдад. По думите му подкрепата на Вашингтон за иракските сили за сигурност "ще бъде интензивна и непрекъсната", което ще позволи страната да се противопостави по-ефективно на бойците от "Ислямска държава Ирак и Леванта" и други групировки.

Задържаха петима в Банско, малтретирали бизнесмени

http://pik.bg/задържаха-петима-в-банско-малтретирали-бизнесмени-news194435.html

Задържаха петима в Банско, малтретирали бизнесмени

Петима столичани са били задържани в Банско за малтретиране на местни бизнесмени, съобщава "Дарик".

В хода на проведени съвместни издирвателни мероприятия от полицейски служители на Столична дирекция на вътрешните работи и Областната полицейска дирекция в Благоевград, за часове след подаден сигнал са задържани столичаните, посочени от МВР с инициали - Я.М., И.В., А.Г., Г.С. и И.Н.

Кам 13:00 часа вчера петимата влезли в дърводелски цех, намиращ се в местността „Св. Иван Рилски” край Банско и пребили жестоко трима предприемачи от Банско. След като ги малтретирали физически, потрошили и три леки автомобила, паркирани в близост до цеха, собственост на бизнесмена Иван Ковачев.

Най-тежко пострадал Григорий Страков, който е със счупена ръка, контузна рана на главата и кръвонасядане в областта на лицето и очите.

Другият банскалия - Ивайло Лалев, е със счупена кост на дланта, а собственикът на дърводелския цех е с контузии на гърба и гръдния кош.

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяването на други лица, съпричастни към случая, продължава.

Още 10 дни жителите на Пещера ще чакат намаляването на броя на молитвите от джамията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154256

След изявлението на заместник-кмета на община Пещера Стефан Балабанов, че шумът от високоговорителите на джамията в центъра на Пещера не пречи на хората, а недоволството на жители на града се изразява от След изявлението на заместник-кмета на община Пещера Стефан Балабанов, че шумът от високоговорителите на джамията в центъра на Пещера не пречи на хората, а недоволството на жители на града се изразява от "недоброжелателни граждани", 25 жители на общината подадоха жалба с срещу силния звук. Според областния координатор на НФСБ в Пазарджик Благо

Вижте къде може да направите дарение за пострадалите от Варна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242880_%D0%92%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%

 От утре във Варна ще бъдат разкрити два пункта за събиране на помощи за пострадалите от бедствието в Аспарухово. Единият пункт ще бъде разположен на паркинга на община Варна, а другият в дом "Другарче" на ул. "Генерал Колев". Ще се събира само битова техника и домакински пособия. Пунктовете ще работят от 9:00 до 17:00 часа, информират от общината.

Общината осигурява и още специалисти за оказване на юридическа помощ на пострадалите граждани. Юристите от ресорната общинска дирекция работят на място в районното кметство на Аспарухово. В дейността се включат също и адвокати от Адвокатска колегия – Варна, които предоставят услугите си доброволно.

Осигурени са и специалисти и от дирекция "Местни данъци и такси", които да съветват гражданите по въпроси, свързани с отписване на моторни превозни средства от КАТ, както и от общинския регистър. Съветниците се намират на етаж 2 – приемна и ще бъдат на разположение от 8:00 до 19:00 часа.

Общината има нужда от допълнителна строителна техника. Необходими са десет самосвала, десет комбинирани челни товарача и десет малогабаритни бобката. За съдействие е изпратено и писмо до областния управител на Варна. 

Мис Юревич: Състезанията ми вдигат адреналина

http://www.bnews.bg/article-109177

"Мис България 2007" безспорно е от автомобилните ентусиасти със състезателен дух.

Григор Димитров с отличен старт на "Уимбълдън"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154246

Григор Димитров триумфира на "Уимбълдън", побеждавайки надеждата на американския тенис Райън Харисън след 7:6(1), 6:3, 6:2.
Това беше първи мач между двамата, а Григор не остави шанс на 22-годишния си противник, който е №150 в световната ранглиста в Григор Димитров триумфира на "Уимбълдън", побеждавайки надеждата на американския тенис Райън Харисън след 7:6(1), 6:3, 6:2. Това беше първи мач между двамата, а Григор не остави шанс на 22-годишния си противник, който е №150 в световната ранглиста в

Ще изнасяме български дрехи и храни за Босна и Херцеговина

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242879_%D0%A9%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%BC%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8+%D0%B8+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%91%D0%

 Български фирми имат възможност за сътрудничество с партньори от Босна и Херцеговина в сектори като хранителната и текстилната промишленост, изграждане на инфраструктурни проекти, дървообработващата, мебелната промишленост, както и за участие в търгове, организирани от правителството на балканската държава.

Това стана ясно при подписването на Споразумение за икономическо сътрудничество между България и Босна и Херцеговина. На събитието присъстваха икономическият министър Драгомир Стойнев, зам.-министърът Красин Димитров и министърът на външната търговия и икономическите отношение на Босна Борис Тучич.

"Съществува неизползван потенциал в областта на търговско-икономическите връзки въпреки традиционно добрите отношения между България и Босна и Херцеговина", заяви Стойнев.

Той подчерта, че за първото тримесечие на 2014 г. стокообменът между двете държави възлиза на 17 476 млн. евро, което е увеличение с 27% спрямо същия период на миналата година. Според икономическия министър въпреки положителнатарезултати през последната година стокообменът между България и Босна и Херцеговина е недостатъчен.

"През последната една година правителството предприе редица мерки за подобряването на бизнес климата в България", каза министър Стойнев и припомни намалените административни режими, в резултат на които българският бизнес спести 160 млн. лв.

Според заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров потенциални области за сътрудничество между България и Босна и Херцеговина са инвестициите, регионалните енергийни и транспортни проекти, търговията и туризма.

"Българският бизнес проявява интерес към инвестиции в Босна и Херцеговина,която има безмитни отношения с останалите държави на Балканския полуостров, които не са членки на ЕС", обяснизам.-министърът с ресор външноикономическа политика.

"Български пощи" превозват безплатно дарения за бедстващите при наводненията

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bulgarski-poshti-prevozvat-bezplatno-dareniya-za-bedstvashtite-pri-navodneniyata_32641/

Колите и автомобилите на „Български пощи“ ще превозват безплатно всички дарения, предоставени от Българския червен кръст. Новата организация е създадена специално за оказване на максимална помощ на сънародниците ни, пострадали от наводненията в Североизточна България.

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов главният изпълнителен директор на дружеството Валентин Петков и ръководството на „Български пощи” създадоха организация...

Продължава

Бизнесмен изпрати един камион с минерална вода на Добрич

http://pik.bg/бизнесмен-изпрати-един-камион-с-минерална-вода-на-добрич-news194433.html

Бизнесмен изпрати един камион с минерална вода на Добрич

Бизнесменът от Хисаря Димитър Консулов изпрати един тежкотоварен камион с бутилирана минерална вода "Хисар" за бедстващите хора в Добрич, съобщи за БТА Бойка Модева, отговаряща във фирмата за връзките с обществеността.

По думите на Модева дарението е изпратено до склада на БЧК в с. Победа, където късно снощи водата е била приета от директора на червенокръстката организация в града д-р Артюн Еринозов и е била разтоварена. Идеята бе днес водата, която е изключително ценна в района, да се раздава както на настанените в Кризисния щаб, така и по домовете на пострадалите в региона, добави Бойка Модева.

Дарението - 15 000 литра, е изпратено веднага след като от Районната здравна инспекция препоръча на населението да използва за пиене бутилирана вода, уточниха дарителите.

Димитър Консулов и служителите му във фирмата ще откликнат на всяко съобщение за нужда от бутилирана питейна вода за районите, които пострадаха от наводненията, коментира Модева.

Мъж се самоуби в Каблешково

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242878_%D0%9C%D1%8A%D0%B6+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D0%B2+%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE

 Мъж на 46-години е починал, след като се е прострелял в дома си в Каблешково, това съобщиха от ОД на МВР Бургас.

В неделя (22.06.) в полицията се обадил 56-годишен жител на Бургас, който съобщил, че е открил приятеля си починал. От полицията уточняват, че С. Г. се прострелял сам в главата със законно притежаван пистолет "ТТ". Причините за самоубийството се изясняват.

Речните корита трябва да се почистят, констатира очевидното кметът на Велико Търново

http://velikotarnovo.actualno.com/Rechnite-korita-trjabva-da-se-pochistjat-konstatira-ochevidnoto-kmetyt-na-Veliko-Tyrnovo-news_35737.html

Най-сериозният проблем след проливните дъждове са затлачените корита на реките в област Велико Търново, които трябва спешно да се почистват, за да не се стигне до нови наводнения. Това каза в предав...

Фер: Ван Гаал ми каза как да вкарам

http://worldcup2014.actualno.com/Fer-Van-Gaal-mi-kaza-kak-da-vkaram-news_35742.html

Полузащитникът на холандския национален отбор Лерой Фер остана доволен от победата над Чили. Както е известно, Холандия спечели с 3:0 последния си мач от група „В“ на Световното пъ...

Трима души са убити при престрелка в Рио де Жанейро

http://www.cross.bg/zhaneiiro-dvama-ybiti-1417114.html

/КРОСС/ Трима души са били убити, а други двама ранени в нощта на неделя срещу понеделник в резултат на стрелба във фавела (бедняшки квартал) в Рио де Жанейро, предава ИТАР-ТАСС. Според телевизионния канал Globo, една от жертвите е патрулен полицай, който е участвал в сблъсък с престъпници. Другите двама, намерили смъртта си, също са имали оръжия, единият от които е непълнолетен. Във връзка с провеждането на световното първенство по футбол в Рио де Жанейро са засилени мерките за сигурност.  

Елизабет II подари на внука си хеликоптер за 8 млн.

http://www.cross.bg/printz-yilyam-podaruka-1417115.html

/КРОСС/ Принц Уилям отпразнува 32-рия си рожден ден. Най-ценният подарък, който получи херцогът на Кеймбридж, бе от баба му - кралица Елизабет II. Тя дари внука си с хеликоптер Agusta A109S Grand от 2008 година. Стойност на подаръка е 8 млн. паунда. Машината може да превози седем пътници, а скоростта, която може да развие, е до 290 км. в час. Екстравагантната машина ще позволи на принц Уилям да се придвижва по-лесно за публичните си ангажименти с Кейт Мидълтън и принц ДжорджМежду другото, от подаръка ще могат да се възползват и други членове на кралското семейство.

ЕС забранява вноса на стоки от Крим

http://www.moreto.net/novini.php?n=255711

От 25 юни Европейският съюз въвежда забрана върху вноса на стоки от Крим и Севастопол, се казва в комюникето на Евросъвета, съобщи ИТАР-ТАСС. В документа се отбелязва, че изключение съставляват стоките, получили сертификат от властите на Украйна.

Григор Димитров с отличен старт на "Уимбълдън"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154243

Григор Димитров триумфира на Григор Димитров триумфира на "Уимбълдън", побеждавайки надеждата на американския тенис Райън Харисън след 7:6(1), 6:3, 6:2. Това беше първи мач между двамата, а Григор не остави шанс на 22-годишния си противник, който е №150 в световната ранглиста в

Обама праща Терминатора при Путин

http://www.klassa.bg/News/Read/article/242877_%D0%9E%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0+%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD

 Терминаторът трябва да отиде в Москва, за да предотврати нова Студена война. За тази теза се обяви Нина Хрушчова, правнучката на човека, който подари Крим на Украйна Никита Хрушчов.

Ако във Вашингтон наистина искат да имат някакво влияние върху руския президент Владимир Путин, тогава американският държавен глава Барак Обама трябва просто да вдигне телефона и да се обади на Арни – бившия губернатор на щата Калифорния, пише Хрушчова, която е преподавател по международни отношения в няколко университета в САЩ, в статия за агенция Ройтерс.

Дамата смята, че Арни е идеалният кандидат за посланик на САЩ, защото има голям опит в политиката като двукратен губернатор на Калифорния. Освен това заради филма "Терминатор", той се превърна в най-известния екшън герой, той е титулуван културист и петкратен Мистър Вселена.

Ето защо Шварценегер е въплъщение на всички човешки качества, на които Путин винаги се е възхищавал. Освен това също както и Путин роденият в Австрия Арнолд говори немски - това със сигурност е залог, че ще се разберат. Тези двама мъже, пише Хрушчова, със сигурност биха имали много общи теми за разговор. Освен спорта и политиката двамата могат да си приказват за жени например, защото и двамата в миналото не са възприемали съпружеската вярност като нещо сериозно.

Хрушчова отбелязва, че това не е лекомислено твърдение, като добавя още доказателства по темата. Според нея Путин имал особено слабост към звездите от шоубизнеса навсякъде по света. Нина отбелязва, че именно с помощта на известните личности президентът на Русия е спечелил популярност сред народа - човек, който разбира руската култура, не може да е неподходящ да управлява страната. Именно затова Обама би могъл да използва стремежа на Путин да бъде признат от известни личности и да предложи на властващия в Кремъл един добър фотомотив.

Обама не е коментирал материала на Хрушчова и затова на този етап не е ясно дали ще обърне внимание на предложението.

Украйна постигна примирие до 27 юни

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bcbc54a/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Cukraina0Epostigna0Eprimirie0Edo0E270Eiuni0H1748750C/story01.htm

В отговор на едностранното прекратяване на огъня от Киев се задължаваме да прекратим огъня от наша страна, посочиха сепаратистите


Перник празнува 85 години от обявяването му за град

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pernik-praznuva-85-godini-ot-obyavyavaneto-mu-za-grad_32640/

85-годишнина от обявяването на Перник за град ще се чества на 26-ти юни. Празненствата ще се проведат пред Двореца на културата.

В 10,00 ч. в училищата ще се проведе Ритуал за издигане на националния флаг.

От 17,00 ч. до 20,00 ч. пред Двореца на културата ще бъдат експонирани изложбите: “Съкровищата на Перник” – изложба от фонда на Художествената галерия, “85 години от обявяването на Перник за град” -фотоизложба на Регионалния исторически музей, “Нощи в Перник” – мобилна фото...

Продължава

От 25 юни ЕС забранява вноса на стоки от Крим

http://econ.bg/Новини/От-25-юни-ЕС-забранява-вноса-на-стоки-от-Крим_l.a_i.551861_at.1.html

От 25 юни в Европейския съюз (ЕС) няма да могат да се внасят стоки от Крим. Това стана ясно от решение на Съветът на Общността, предаде ИТАР-ТАСС. ...

Младок кла дядо, мъж плаши с убийство бившата

http://www.bnews.bg/article-109188

Полицията в Габрово арестува млад мъж, след като се опитал да заколи 77-годишен мъж. При друга битова драма мъж за плаши с убийство бившата си жена. И дамата са в ареста за 24 часа.

Пантев: Невинните жертви са шлагер в българската история

http://frognews.bg/news_72044/

Политиката не трябва да решава проблемите, а трябва да ги предотвратява. Когато хората в политиката разберат това, нещата в страната ни ще станат по-добри, заяви по ТВ 7 проф. Андрей Пантев.

Какво стана с т.нар. помощи от Перник?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kakvo-stana-s-t-nar-pomoshti-ot-pernik_32639/

Какво стана с т.нар. помощи от Перник?

Събра ли се нещо? Занесе ли се на хората?

Защо не пишете нищо??

Или заредихме Бар Зинк за идния месец?

Григор Димитров стартира с победа на "Уимбълдън"

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-startira-s-pobeda-na-uimbaldan-news221825.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с убедителна победа участието си в третия тернир от Големия шлем - лондонския "Уимбълдън". За около час и 40 минути той преодоля американеца Райън Харисън с 3:0 (7:6 (1), 6:3, 6:2).   Българинът, поставен под номер 11 в схемата на турнира, бе относително затруднен от 22-годишния американец, който е на 150-то място в световната ранглиста, само в първия сет. В него двамата систематично печелеха геймовете, в които подаваха. Превъзходството на Димитров обаче си пролича с пълна сила в тайбрека, спечелен от него със 7:1.   Вторият и третият сет обаче бяха спечелени с лекота от българина. Той направи в тях по два "пробива" – 6:3 и 6:2.   Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между 19-годишния австралиец Люк Савил или 20-годишния австриец Доминик Тием.

Експерти алармират: Има опасност от епидемии след потопа във Варна

http://pik.bg/експерти-алармират-има-опасност-от-епидемии-след-потопа-във-варна-news194425.html

Експерти алармират: Има опасност от епидемии след потопа във Варна

Може да има опасни болести, но не е задължително. Това заяви в предаването „Още от деня“ главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод водната стихия заляла Североизточна България. Благодарение на климатичните промени ние понатрупахме опит в това отношение, побърза да уточни обаче той. Разполагаме с необходимите знания и опит и сме разпоредили конкретните мерки, достатъчно подробни, каза още д-р Кунчев. Насочени са мерки към контрола на питейната вода, дадени са указания какви храни могат да се консумират. Сега ще последва по-финият етап на почистване на къщи, наноси и др., по думите му. Въпреки това, по неговите думите, не трябва да се изключва бдителност от страна на хората, като припомни, че водата в наводненият варненски квартал „Аспарухово“ все още не отговаря на изискванията и не отговаря за питейни цели. Предвидени са и имунизации срещу тетанус.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/213165-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8.html

Може да има опасни болести, но не е задължително. Това заяви в предаването „Още от деня“ главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод водната стихия заляла Североизточна България. Благодарение на климатичните промени ние понатрупахме опит в това отношение, побърза да уточни обаче той. Разполагаме с необходимите знания и опит и сме разпоредили конкретните мерки, достатъчно подробни, каза още д-р Кунчев.

Насочени са мерки към контрола на питейната вода, дадени са указания какви храни могат да се консумират. Сега ще последва по-финият етап на почистване на къщи, наноси и др., по думите му.

Въпреки това, по неговите думите, не трябва да се изключва бдителност от страна на хората, като припомни, че водата в наводненият варненски квартал „Аспарухово“ все още не отговаря на изискванията и не отговаря за питейни цели. Предвидени са и имунизации срещу тетанус.

Вълна от протести срещу Фестивал на кучешкото месо в Китай

http://offnews.bg/news/n_1/n_354093.html

Вълна от протести избухна вчера в китайския град Юлин, където за поредна година се организира фестивал на кучешкото месо, съобщава „Гардиън“. Първоначално малка група от активисти, организирали се от социалните мрежи, бойкотирала фестивала. В последствие обаче, защитниците на правата на животните станали повече. „Това е сива индустрия, характеризирана с жестокост и лоша хигиена“, коментира Джил Робинсън, директор на неправителствената организация „Animals Asiа“. Докато кучешкото месо се смята за деликатес в много части на южен и североизточен Китай, домашните любимци стават все по-популярни сред средната класа в страната. Редица административни служи също не толерират откритата продажба на кучешко. Например, управата на провинция Ксинхуа, където се намира Юлин, е забранила на служителите си да посещават фестивала, твърди източник на „Гардиън“. Много китайци от своя страна реагират остро срещу враждебната реакция на протестиращите, смятайки че те пренебрегват местните традиции, според които консумацията на кучешко месо по време на лятното равноденствие носи здраве и дълголетие. Фестивалът на кучешкото месо е ежегодна традиция, започваща на 23 юни – денят на астрономическото лято. Очаква се близо 10,000 кучета да бъдат изядени по време на събитието, посещавано от хиляди туристи и местни жител и.

Израел ще продължи да нанася удари по тези, които се опитват да му навредят

http://www.cross.bg/ydari-siriiiskata-izrael-1417113.html

/КРОСС/ Израел ще продължи да нанася удари по тези, които се опитват да му навредят. Това изявление бе направено от министър-председателя на страната Бенямин Нетаняху на заседание на управляващата партия "Ликуд" в Кнесета в Йерусалим."През нощта проведохме сериозна военна операция срещу няколко поста на сирийската армия, действащи срещу нас, и, ако е необходимо, ще продължим операциите срещу всеки, който причинява или се опитва да ни причини вреда", каза Нетаняху.Израелските военновъздушни сили в понеделник сутринта нанесоха въздушни удари по девет цели на сирийската военни в Голанските възвишения. Въздушните удари бяха в отговор на убийството на израелски тийнейджър, станал жертва на стрелба от сирийската страна.

Американската "Тишман" иска да строи национален стадион в България

http://www.mediapool.bg/amerikanskata-tishman-iska-da-stroi-natsionalen-stadion-v-bulgaria-news221824.html

Американската компания "Тишман" има интерес към изграждането на национален стадион в България, съобщи правителствената информационна служба в понеделник. Подкрепата си за това е изразил помощник зам.-министърът към Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят по време на среща с премиера Пламен Орешарски, провела се в Министерския съвет. Инвестицията на "Тишман" у нас до момента е изграденият логистичен прак "София Еърпорт Център" до летището. Орешарски и Хаят са обсъдили активизирането на търговията и инвестициите между България и САЩ. През миналата година те са нараснали с 10% , е посочил Хаят и изразил увереност, че в бъдеще може да се постигне и по-голям растеж. Помощник зам.-министърът се поинтересувал кои сектори имат нужда от американски инвестиции и експертиза. Орешарски отговорил, че имаме голям интерес към високите технологии, енергетиката и сектори от машиностроенето. Той обърнал и внимание на диверсификацията на газовите доставки и проекта за Южен газов коридор. "Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция, вървят преговорите с "Уестингхаус" (строежа на VІІ блок на АЕЦ "Козлодуй" – бел. редл) и диверсификацията на технологиите в този сектор, казал Орешарски, според съобщението на пресслужбата на кабинета. Посланикът на САЩ Марси Рийс, която също присъства на срещата, отбеляза, че за бизнеса най-важни са прозрачността, диалогът и предсказуемостта. По време на разговора Хаят изразил своите съболезнования за бедствието във Варна.

Варненец откъсна два златни синджира от врата на жена на спирка във "Владиславово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=255707

37-годишен варненец е задържан непосредствено след извършване на кражба на златни накити, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 21 юни е подаден сигнал за извършен грабеж на два броя златни синджира с общо тегло около 10 гр., от врата на 40-годишна жена от гр.

Траян Бъсеску: Извинявайте, но няма да подам оставка

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/traian-bysesku-izviniavajte-no-niama-da-podam-ostavka-6015493

Румънският президент поиска извинение от румънците, но заяви, че ще остане на поста си въпреки скандала с брат му

Траян Бъсеску: Извинявайте, но няма да подам оставка

http://www.vesti.bg/traian-bysesku-izviniavajte-no-niama-da-podam-ostavka-6015493

Румънският президент поиска извинение от румънците, но заяви, че ще остане на поста си въпреки скандала с брат му

Външните министри на ЕС обсъдиха ситуацията в Украйна, Либия, Сирия и Ирак

http://www.cross.bg/ykraiina-ministrite-irak-1417112.html

/КРОСС/ Министрите на външните работи на държавите-членки на ЕС потвърдиха подкрепата си за усилията на новоизбрания украински президент Петро Порошенко за намиране на трайно решение на кризата в Украйна. В провелия се днес в Люксембург Съвет „Външни работи" взе участие и украинският външен министър Павло Климкин, който представи плана на президента за прекратяване на огъня и предприемане на конкретни стъпки за намаляване на напрежението и възстановяване на мира и сигурността в Източна Украйна. Министрите на външните работи изразиха увереност, че предстоящото подписване на Споразумението за асоцииране и Дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия между ЕС и Украйна ще даде силен тласък на реформите в страната, които ще доведат до цялостна модернизация, засилване на върховенството на закона и постигане на икономически растеж. ЕС насърчава украинските власти да продължат работата за провеждане на конституционни реформи чрез приобщаващ диалог, които включват мерки за децентрализация, гарантиране на правата на националните малцинства, реформа на съдебната система и борба с корупцията. Съветът взе решение за създаването на мисия по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, която да подпомогне реформите в гражданския сектор на сигурността в Украйна, в т.ч. в областта на полицията и върховенството на закона. Очаква се разполагането на мисията да започне през юли 2014 г

Погребаха служебно Дайрето - удавникът от снимката на Ройтерс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154110

60-годишният музикант Марин Василев-Дайрето бе погребан служебно от варненската община. Тялото бе закарано директно от моргата на гробищата в местността Кантара над Аспарухово.
Дайрето се удави, докато се въртял покрай канала море-езеро да търси работа, недалеч от автомивката 60-годишният музикант Марин Василев-Дайрето бе погребан служебно от варненската община. Тялото бе закарано директно от моргата на гробищата в местността Кантара над Аспарухово. Дайрето се удави, докато се въртял покрай канала море-езеро да търси работа, недалеч от автомивката "Водолей". Той бе открит под довлечена от потопа лека кола.

Безупречно начало за Гришо на Уимбълдън

http://www.cross.bg/yimbuldun-krug-traditziya-1417111.html

/КРОСС/ Григор Димитров започна с изразителна победа участието си на третия за сезона турнир от Големия шлем - Уимбълдън. В двубой от първи кръг, българинът се наложи с 3:0 сета над преминалия през квалификациите Райън Харисън, в отделните части 7:6 (1), 6:3, 6:2. По този начин Гришо продължи и една традиция, започнала през 2011 г. - да стартира с победа на Уимбълдън и вече четвърто поредно участие преодолява първи кръг. Въпросът е дали ще сложи край на една друга традиция, този път негативна - да отпада във втори кръг. Досега Димитров никога не е преодолявал тази фаза на турнира. Следващият съперник на българина ще бъде определен от двубоя Люк Савил (Австралия) - Диминик Тийм (Австрия).    

"Газпром" с нов план за стари задълженията на Сърбия

http://www.vesti.bg/novini/gazprom-s-nov-plan-za-stari-zadylzheniiata-na-syrbiia-6015494

"Газпром" е предложил да увеличи с 3 долара цената за хиляда кубически метра газ за Сърбия, за да може страната да изплати просрочените си задължения.

Комари плъзнаха в пернишко

http://www.zapernik.com/obshtestvo/komari-pluznaha-v-pernishko_32638/

Изключително висока популация на комари заради влажното време регистрират от пернишкото общинско предприятие „Дезинфекция“. Това буди сериозно безпокойство, тъй като комарите са преносители на много трансмисивни заболявания, които понякога имат и летален изход, каза управителят на дружеството Марияна Ангелова.

Обилните валежи през последните месеци доведоха до увеличена популация на комари, което довежда до редица заболявания, каза управителят на Общинско дружество „Дезинфекция“...

Продължава

Неймар съди “Плейбой” заради брюнетка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154211


Бразилецът бесен от заглавието
Звездата на Бразилия Неймар се забърка в пореден сексскандал преди последния мач от групата срещу Камерун.
Асът на “Барселона” заплаши да съди бразилското издание на “Плейбой”, което в последния си брой пуска интервю с Патрисия Джордан с бойкото заглавие “Брюнетката, която обича Неймар”. Бразилецът бесен от заглавието Звездата на Бразилия Неймар се забърка в пореден сексскандал преди последния мач от групата срещу Камерун. Асът на “Барселона” заплаши да съди бразилското издание на “Плейбой”, което в последния си брой пуска интервю с Патрисия Джордан с бойкото заглавие “Брюнетката, която обича Неймар”.

Григор тръгна с категоричен успех на Уимбълдън

http://www.bnews.bg/article-109205

Григор Димитров записа успех на старта на Откритото първенство на Великобритания.

Руският износ на диаманти нараснал с над една пета

http://www.mediapool.bg/ruskiyat-iznos-na-diamanti-narasnal-s-nad-edna-peta-news221823.html

Руският износ на необработени естествени диаманти през първото тримесечие на годината е нараснал с 21.5 на сто спрямо същия период на миналата година и е достигнал 12.01 млн. карата. В същото време вносът на елмази е паднал 2.6 пъти до 8040 карата, по данни на руското министерство на финансите, цитирани от ИТАР-ТАСС. В стойностно изражение износът се е увеличил с 20.6 процента до 1.42 млрда. долара, а вносът е намалял два пъти до 16.5 млн. долара. Над 65 процента от диамантите са били изнесени в Белгия (7.87 милиона карата на стойност 923 милиона долара). Значително количество руските диаманти са купени в Индия (2.45 млн. карата), в Обединените арабски емирства (948 000 карата), Израел (322 000 карата) и Китай (154 000 карата). Най-големите доставчици на диаманти на руския пазар са били Китай, Великобритания и Белгия. На тях се падат съответно 40, 28 и 18 процента от общия внос. Основен износител на руски диаманти е компанията "Алроса", която е световен лидер по добив на диаманти. През първото тримесечие е увеличила добива с 6 процента до 7.9 млн. карата. Продажбите на диаманти в периода януари-март възлиза на 12.7 милиона карата, включително 9.5 милиона карата диаманти с бижутерски качества на средна цена 155 долара за карат и 3.2 милиона карата диаманти с техническо качество на средна цена 12 долара за карат.

Григор Димитров преодоля с лекота първия кръг на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/23/2329804_grigor_dimitrov_preodolia_s_lekota_purviia_krug_na/?ref=rss


Григор Димитров започна с безпроблемна победа участието си на "Уимбълдън". Най-добрият български тенисит се нуждаеше само от 101 минути, за да надиграе американеца Райън Харисън със 7:6 (1), 6:3, 6:2. 

23-годишният Димитров постигна пета поредна победа на тревни кортове и за четвърта поредна година достигна втория кръг в "Ол Ингланд клъб".

Димитров и 22-годишният Харисън, който заема 150-ото място в ранглистата, се срещнаха за първи път при професионалистите. Двубоят им...

Два ТИР-а катастрофираха, задръстиха магистрала "Тракия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154196

Два тира са се ударили на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София, съобщи "Марица". Няма данни за жертви.
Трети камион стои от вчера в канавката. Образувала се е опашка, която стига до отбивката за Цалапица.
Временно движението при 84 км на магистрала „Тракия” в посока София, се осъществява само в изпреварващата лента. Два тира са се ударили на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София, съобщи "Марица". Няма данни за жертви. Трети камион стои от вчера в канавката. Образувала се е опашка, която стига до отбивката за Цалапица. Временно движението при 84 км на магистрала „Тракия” в посока София, се осъществява само в изпреварващата лента.

Задържаха петима в Банско, малтретирали бизнесмени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154201

Петима столичани са били задържани в Банско за малтретиране на местни бизнесмени, съобщава "Дарик". 
В хода на проведени съвместни издирвателни мероприятия от полицейски служители на Столична дирекция на вътрешните работи и Областната полицейска дирекция в Благоевград, за часове след подаден сигнал са задържани столичаните, Петима столичани са били задържани в Банско за малтретиране на местни бизнесмени, съобщава "Дарик".  В хода на проведени съвместни издирвателни мероприятия от полицейски служители на Столична дирекция на вътрешните работи и Областната полицейска дирекция в Благоевград, за часове след подаден сигнал са задържани столичаните,

Остава бедственото положение във Варна

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/k5tIju-w_80/

Бедственото положение във Варна остава, реши Кризисният щаб на свое заседание днес. Това съобщи областният управител Иван Великов, цитиран от Сhernomore.bg. Той сподели, че въпреки възстановяването на комуникациите в пострадалия район „Аспарухово“, бедственото положение ще остане, защото има да се върши още много работа. „Така и хората ще усетят подкрепата ни. Те имат нужда не само от работата по почистването на улиците и домовете им, но и от съпричастност и възможност за мобилизиране на институциите и хората, които работят на този терен“, обясни Великов. Той изрази надежда, че кварталът ще се възстанови по-бързо, отколкото пострадалото преди 2 години село Бисер.

С вино, ракия и без завист над 105 години се живее

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4154190

"Ке работите, ке ручате какво ви се яде и дано да станете на моите години" - тази благословия раздаваше в понеделник Павел Христов, който чукна 105 г. В читалището в шуменското село Мараш му устроиха празник с торта и шампанско, а бай Павле с бастун достолепно изкачи дузината стъпала до залата. 
Допреди 2-3 г. сам си пасял козичките, "Ке работите, ке ручате какво ви се яде и дано да станете на моите години" - тази благословия раздаваше в понеделник Павел Христов, който чукна 105 г. В читалището в шуменското село Мараш му устроиха празник с торта и шампанско, а бай Павле с бастун достолепно изкачи дузината стъпала до залата. Допреди 2-3 г. сам си пасял козичките,

Кралица Елизабет II подари хеликоптер на принц Уилям

http://curious.actualno.com/Kralica-Elizabet-II-podari-helikopter-na-princ-Uiljam-news_35729.html

Британската кралица Елизабет Втора зарадва внука си принц Уилям с луксозен  подарък за рождения му ден на 21 юни, съобщава Elle, позовавайки се на публикация в "Сънди Експрес". Спо...

Последно признание за Вия с екипа на Испания

http://worldcup2014.actualno.com/Posledno-priznanie-za-Vija-s-ekipa-na-Ispanija-news_35738.html

Нападателят на Испания Давид Вия бе избран за Играч на мача при победата на испанците с 3:0 над Австралия в мач от група В на световното първенство. Вия откри резултата в 36-а минута с пета и по този ...

Обама обяви ИДИЛ за враг на САЩ

http://america.actualno.com/Obama-objavi-IDIL-za-vrag-na-SASht-news_35736.html

Американският президент Барак Обама смята, че терористичната групировка "Ислямска държава на Ирак и Леванта" (ИДИЛ) представлява опасност за американските национални интересни като в сред...

От ФИФА ще обърнат внимание на уредените мачове на Гана

http://worldcup2014.actualno.com/Ot-FIFA-shte-obyrnat-vnimanie-na-uredenite-machove-na-Gana-news_35739.html

ФИФА ще разследва сигналите на британски медии, че Гана е участвала в нагласени мачове. От централата обаче се надяват, че няма да се появят основателни поводи за притеснение. Daily Telegraph и Chann...

Летящият Робен заслужено стана играч на мача Холандия - Чили

http://worldcup2014.actualno.com/Letjashtijat-Roben-zaslujeno-stana-igrach-na-macha-Holandija---Chili-news_35740.html

Полузащитникът Ариен Робен беше избран за играч на мача между Холандия и Чили (2:0), съобщава официалният сайт на ФИФА. Халфът асистира на Мемфис Депай за второто попадение в срещата и се отличи с няк...

Здравното министерство не се разбра с лекарите за фиксираните бюджети

http://www.moreto.net/novini.php?n=255710

Постановлението на Министерския съвет, което позволява на Здравната каса сама да решава на кои болници да заплаща изхарченото в повече от предвиденото, всъщност е в полза на лечебните заведения. Това е мнението на заместник здравният министър д-р Бойко Пенков, който се аргументира с факта, че ограничения във финансите на болниците винаги е имало.

Сблъсък на два ТИР-а блокира магистрала "Тракия"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154188

Два тира са се ударили на магистрала Два тира са се ударили на магистрала "Тракия" преди разклона за Пазарджик в посока София, съобщи "Марица". Няма данни за жертви. Трети камион стои от вчера в канавката. Образувала се е опашка, която стига до отбивката за Цалапица. Временно движението при 84 км на магистрала „Тракия” в посока София, се осъществява само в изпреварващата лента.

Задържаха петима в Банско, малтретирали бизнесмени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4154193

Петима столичани са били задържани в Банско за малтретиране на местни бизнесмени, съобщава Петима столичани са били задържани в Банско за малтретиране на местни бизнесмени, съобщава "Дарик".  В хода на проведени съвместни издирвателни мероприятия от полицейски служители на Столична дирекция на вътрешните работи и Областната полицейска дирекция в Благоевград, за часове след подаден сигнал са задържани столичаните,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване