КЗК глоби „Майкрософт България” със 187 000 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=256552

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи, че е извършено нарушение по чл. 36, ал. 1 от ЗЗК от страна на "Майкрософт България" ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 2 % от нетните приходи от продажби на дружеството за финансовата 2012 г.

Красимир Стефанов напуска Народното събрание

http://pik.bg/красимир-стефанов-напуска-народното-събрание-news197392.html

Красимир Стефанов напуска Народното събрание

Независимият народен представител Красимир Стефанов напуска парламента, съобщава BNews. Той е подал молба да бъде освободен като депутат от настоящето Народно събрание.

С този си държавнически акт Красимир Стефанов се разграничава от деградивната политика на това Народно събрание и подкрепеното от него правителство на Орешарски. 

Стефанов декларира пред мен готовността си като топексперт в данъчната област да бъде на разположение на всички националноотговорни партии, включително и ББЦ, коментира лидерът на България без цензура Николай Бареков.

Гриша Ганчев пристигна в Следствието /обновена/

http://www.cross.bg/grisha-ganchev-pristigna-1418523.html

София /КРОСС/ В 12,45 часа Гриша Ганчев пристигна в Националната следствена служба на бул. "Г. М. Димитров". Бил е повикан заради "Захарната афера", срокът на следствието по която приключва през август, обясни пред "24 часа" адвокатката му Татяна Дончева. Той не е давал обяснения и след 10 минути си е тръгнал. Дончева е възмутена, че някои медии свързват името на клиента й с атаката срещу банките, с която той няма нищо общо, съобщи "24 часа". Снимка: Булфото, всички права запазени

Гриша Ганчев пристигна в Следствието

http://www.cross.bg/grisha-ganchev-sledstvieto-1418523.html

София /КРОСС/ В 12,45 часа Гриша Ганчев пристигна в Националната следствена служба на бул. "Г. М. Димитров", където е повикан да дава обяснения. Причината вероятно е свързана със слуховете за фалита на банки, разпространявани през последните дни.Името му бе забъркано в скандала.Пред "24 часа" Гриша Ганчев изрично отрече да има нещо общо.Ганчев мина през входа директно с колата си и влезе в двора на Следствието, съобщи "24 часа". Снимка: Булфото, всички права запазени

ICCO Summit 2014 събира международния ПР елит в Ню Делхи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243290_ICCO+Summit+2014+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%9F%D0%A0+%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82+%D0%B2+%D0%9D%D1%8E+%D0%94%D0%B5%D0%BB

 София, 01.07.2014 г. - Тази година световният ПР форум, организиран ежегодно от Международната организация на комуникационните консултанти (ICCO) - ICCO Summit, ще се проведе на 9 и 10 октомври в Ню Делхи, Индия и ще включи международни топ ПР лидери.

ICCO Summit 2014 ще премине под надслова „Нови пазари. Нов бизнес. Нов ПР“ и ще се стреми да проучи възможностите за ПР в развиващите се пазари в Азиатско-тихоокеанския регион, както и да маркира последните най-добри ПР практики в областта на креативността, иновативността, дигиталната конвергенция и взаимоотношенията клиент-агенция.

На Форума ще присъстват голяма част от лидерите на Азиатско-тихоокеанските агенции и международни експерти в региона, сред които: Боб Пикард, председател на Huntsworth plc. за Азиатско-тихоокеанския регион; Роберт Холдхайм, главен изпълнителен директор на Еделман за Азиатско-тихоокеански регион, Близкия Изток и Африка и основателят на Interel – Жан-Леополд Шайбрук.

Фред Куук, главен изпълнителен директор на наскоро ребрандираната агенция Golin ще направи изказване за бъдещето на ПР агенциите. Друга ключова реч ще бъде дадена от Мариан Салзман, главен изпълнителен директор на Havas PR за Северна Америка и прочут автор и изследовател на популярната култура.

Забележителните европейски лидери Колин Бюрне, главен изпълнителен директор на Weber Shandwick за Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА); Дейвид Галахър, главен изпълнителен директор за Ketchum за Европа; Майкъл Фролих, ръководител на подразделението „Потребителски маркетинг“ в Ogilvy PR, ЕМЕА и Паскал Бюкле, старши вицепрезидент и главен стратегически директор на MSLGROUP, ще дискутират най-новите тенденции в индустрията. Належащият въпрос за нуждата от ефективна оценка и рамка за измерване на ПР и комуникациите ще бъдат разгледани от Джереми Томпсън - новодошлият председател на Международната асоциация за измерване и оценка на комуникациите (АМЕС) и главен изпълнителен директор на Grokana Group.

Щастливи сме, че имаме възможност да проведем нашия форум в Индия - страна с толкова оживена и бързоразрастваща се ПР и комуникационна индустрия. Това ще бъде значимо събитие и всеки, който има интерес към развитието на международната ПР индустрия не бива да го пропуска.“, сподели Франсис Ингам, изпълнителен директор на ICCO.

Форумът ще се състои в луксозния хотел Шангри-Ла Ерос в центъра на Ню Делхи. На 9 октомври ще се проведе коктейл и гала вечеря в чест на домакина на Форума – Асоциацията на ПР консултантите в Индия (PRCAI).

Онлайн регистрация и подробна информация може да бъде намерена на сайта на Форума: www.iccosummit.org. Всеки, който се регистрира до 1ви септември 2014 г. може да възползва от отстъпката при ранна регистрация. Всички участници ще получат специални цени за престой в хотел Шангри-Ла и съдействие при издаването на входяща виза за Индия. 

Пълната програма на Форума с информация за всички лектори по часове ще бъде обявена през август 2014 г.

Такси помете майка с 2-годишно дете

http://www.cross.bg/taksi-sofiya-maiika-1418522.html

София /КРОСС/ Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. "Зайчар" по обяд, съобщи Нова телевизия.Майката и момченцето са откарани в "Пирогов", но не са пострадали сериозно.Полицията изяснява причината за инцидента.

Адиос, Куба!

http://news.ibox.bg/news/id_421031159

Емблематичната формация "Буена виста соушъл клъб" изнесе прощален концерт в София

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София

http://pik.bg/такси-блъсна-майка-и-2-годишното-й-дете-в-софия-news197388.html

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. "Зайчар" по обяд, съобщи Нова телевизия.

Майката и момченцето са откарани в "Пирогов”, но не са пострадали сериозно.

Полицията изяснява причината за инцидента.

Готви се преназначаването на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР

http://www.mediapool.bg/gotvi-se-prenaznachavaneto-na-svetlozar-lazarov-za-glaven-sekretar-na-mvr-news222117.html

ГЕРБ предупреди, че се готви преназначаването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров за нов мандат, и поиска да се отложи влизането в сила на новия закон за вътрешното ведомство, който позволява назначението да се извърши без съгласието на държавния глава.   Бившият зам.-вътрешен министър и сегашен депутат от партията Веселин Вучков съобщи, че в сряда ще внесе предложение в парламента законовите промени да влязат в сила от 1 януари 2015 г., а не от 1 юли, тоест - днес. Законът бе повторно приет миналата седмица, след като бе върнат за ново разглеждане от президента Росен Плевнелиев.   "В "дванайсет без пет" ще бъде назначен нов главен секретар и най-вероятно това ще е досегашният - Светлозар Лазаров", коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.   Според Веселин Вучков подобен акт може да взриви идеята за плавен преход към политическа стабилност.   "Според нас това е абсолютно недопустима процедура, нерационална, и тя изцяло взривява идеята за политическа стабилност и плавен преход към политическа стабилност. Това ще бъде директна конфронтация с останалите политически сили, с цялата професионална общност", каза Вучков.   Промените в закона отнеха правото на държавния глава да назначава с указ професионалния ръководител на минимеството - главния секретар, който е с петгодишен мандат. Президентът Росен Плевнелиев наложи вето над тези текстове, но управляващите ги прегласуваха.   От ГЕРБ за пореден път обявиха, че липсва и финансова обосновка и обезпечаване за планираното увеличение на заплатите в системата на МВР, както и за регламентирането на възнаграждение за извънреден труд.   Вучков припомни, че и финансовият министър Петър Чобанов в писмо от началото на тази година посочва, че няма осигурени пари за предвидените промени. Депутатът смята, че това е още един аргумент законът да влезе в сила от началото на следващата година, когато ще е в сила и новият бюджет.   Вучков коментира още, че няма и готовност да се изработят около 100 подзаконови нормативни акта. Така ще се създаде и несигурност сред служителите дали няма да бъде закрито тяхното звено или прехвърлено към друга структура, например.   Цветан Цветанов поиска оставките на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев заради провалила в сектор "Сигурност". Той анонсира още, че ГЕРБ възнамеряват при тяхно управление да възстановят предишния статут на ГДБОП и да извадят службата от ДАНС, където бе вкарана миналата година.   В заключение Цветанов се обяви и срещу планираното закриване на столовете и бюфетите на вътрешното министерство, с което се целяло да се облагодетелстват кетърингови фирми.

Джо Манганиело е най-сексапилният ерген в света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167787

Джо Манганиело оглави класацията на списание Джо Манганиело оглави класацията на списание "Пийпъл" за най-секси ерген в света, съобщи "Си Би Ес Нюс". Това си е напълно заслужено, тъй като той демонстрира много добра визия и перфектна фигура като сексапилния върколак Алсид в True Blood и като стриптизьор в Magic Mike.  37-годишният актьор, който позира на корицата на списанието,

Джо Манганиело - най-секси ергенът в света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167795

Джо Манганиело оглави класацията на списание "Пийпъл" за най-секси ерген в света, съобщи "Си Би Ес Нюс". Това си е напълно заслужено, тъй като той демонстрира много добра визия и перфектна фигура като сексапилния върколак Алсид в True Blood и като стриптизьор в Magic Mike. 
37-годишният актьор, който позира на корицата на списанието, Джо Манганиело оглави класацията на списание "Пийпъл" за най-секси ерген в света, съобщи "Си Би Ес Нюс". Това си е напълно заслужено, тъй като той демонстрира много добра визия и перфектна фигура като сексапилния върколак Алсид в True Blood и като стриптизьор в Magic Mike.  37-годишният актьор, който позира на корицата на списанието,

Варненската библиотеката кани малките си приятели и през лятото

http://www.moreto.net/novini.php?n=256555

Интересно и забавно лято предлага на малките си читатели регионалната библиотека във Варна. През юли с малките читатели ще поемем по пътя на знанието и откривателствата, казват от библиотеката. Всеки четвъртък от 10 часа домакините ще предлагат на малчуганите приятни и весели задачи, които ще ги провокират да четат, да разсъждават, да научават нови и полезни неща и да се забавляват.

Мартин Шулц отново оглави ЕП

http://www.cross.bg/evropeiiskiya-shyltz-martin-1418520.html

/КРОСС/ Лидерът на групата н социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц стана новият председател на Европейския парламент. Той получи подкрепа от 409 евродепутати при минимално необходимо мнозинство от 307 гласа. 101 бюлетини са били подадени за кандидата на консерваторите Саяд Карим, а кандидатите на Зелените и крайната левица - Улрике Луначек и Пабло Иглесиас са получили по 51 гласа.Шулц ще оглавява Европарламента в продължение на 2,5 години.    

Утре откриват възстановения Паметник кръст на донските казаци в Шипка

http://www.cross.bg/zagora-stara-shipka-1418521.html

/КРОСС/На 2 юли, в 12.00 часа ще бъде тържествено открит възстановения от Община Стара Загора Паметник кръст на донските казаци в град Шипка. За събитието у нас пристигна руска делегация. Събитието е съпроводено с редица инициативи, които ще продължат до 4 юли. Съвместно богослужение за загиналите военни, водено от старозагорския митрополит Галактион и Женевския митрополит Михаил, ще бъде отслужено в храм-паметник „Рождество Христово", известен като Шипченски манастир, след което тържествено бе открит Паметника кръст. В Драматичния театър от 19.00 часа ще се състои концерт на хора при храм „Богоявление Господне" - Богоявленски манастир, град Москва, под диригентството на свeщеник Андрей Нефедов и Московския фолклорен ансамбъл „Живая Русь". Община Стара Загора осигурява автобус за желаещите да се включат в програмата за откриване на паметника. Той ще тръгва на 1,2 и 3 юли в 9.00 ч. от Драматичен театър „Г.Милев" Руски изпълнители изнесоха концерти и в Ловеч и Ямбол още в неделя, 29 юни. На 3 юли, четвъртък, представители на делегацията от Русия ще дадат пресконференция в конферентната зала на хотел „Армира", където са отседнали. Гостите ще се включат в литургията, която ще започне в 10 часа, след което ще поднесат венци и цветя на мемориалния комплекс Бранителите на Стара Загора, както и на паметника на генерал Скобелев в Казанлък. На 4 юли, петък, делегацията ще отлети за Москва

TLC изследва териториите на любовта в новата поредица „Любовта не вирее в Аляска”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243289_TLC+%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D

 1 юли 2014 г., гр. София

Много жени биха направили всичко в името на истинската и споделена любов. Биха променили стила си, професията и дори биха отишли на хиляди километри далеч от дома, за да срещнат мъжа на живота си. На 11 юли, петък, от 21:00 ч. се срещаме с героините в поредицата „Любовта не вирее в Аляска”. Те решават да избягат от местните мъже в мразовития щат и да заминат за слънчевия и напълно различен Маями Бийч. Всичко това в търсене на истинската любов. Дамите се заемат много сериозно със задачата си – намират си работа, кръстосват плажовете и рискуват всичко, за да се впишат в средата и да си намерят ухажори.

Веднага щом пристига в Аляска, Хейли разбира колко голям е светът отвъд мразовития щат. 22- годишната дама се изправя пред предизвикателството да се адаптира бързо към новата обстановка, но приятелството й с останалите момичета й дава увереност в себе си. Най-младата жена в това пътуване, Хейли е имала само един приятел досега и знае, че е време да започнете да поема повече рискове, за да намери истинската любов.

Тина е сред по-опитните от групата. Тя е на 32 години и подхожда към мъжете както би подходила в работата си - с главата напред и с много хъс. Тина е жена, което не би се спряла пред нищо, за да намери „правилния мъж”. Тя не се страхува да показва женствената си и същевременно дива страна като напуска гаражите на Аляска, за да тества водите в Маями. Тина е момиче, което знае какво иска и знае как да го получи.

Момичетата се запознават с много различни мъже – пожарникари, футболисти, лични треньори и полицаи, но дали ще успеят да открият мъжа на мечтите си? Може би Маями Бийч ще се окаже прекалено голяма лъжица за тяхната уста? Дори и да открият любовта, дали избранниците им ще са готови да понесат всички трудности и несгоди, които животът в Аляска предлага, или мечтата за "прекрасния принц" ще се окаже само красива приказка? Новата поредица „Любовта не вирее в Аляска” дава отговор на тези въпроси и още въпроси, свързани с търсенето на „мъжа на мечтите”.

Марио Любенов - Заека получи 2 години и половина от пернишкия съд за палежи

http://www.zapernik.com/krimi/mario-lyubenov-zaeka-poluchi-2-godini-i-polovina-ot_32789/

Пернишкият окръжен съд потвърди присъдата от две години и шест месеца лишаване от свобода на Марио Любенов-Заека за три умишлени палежа.

Присъдата е била протестирана от Районна прокуратура Перник с искане да бъде увеличена на три години лишаване от свобода. Въззивна жалба е внесъл и обвиняемият, който е поискал да бъде признат за невиновен и оправдан, съобщи радио "Благоевград". В момента Заека чака решение и на ВКС по друго дело - за убийството на 17-...

Продължава

Лудогорец купи Абел Анисе

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-kupi-Abel-Anise-news_37298.html

Шампионът на България Лудогорец реализира изключително бързо трансфер. Разградчани купиха от Ботев (Пловдив) Абел Анисе. Днес мадагаскарецът мина успешно медицински прегледи и утре ще потегли за Англ...

Проруските сепаратисти в Донецк убиха поне двама полицаи

http://europe.actualno.com/Proruskite-separatisti-v-Doneck-ubiha-pone-dvama-policai-news_37299.html

Членове на сепаратистките „Батальон Изток" и "Осма рота" са нападнали сградата на областното и градско управление на полицията в Донецк, информира Агенция "Фокус". ...

Мексико възнагради Ерера с нов договор

http://worldcup2014.actualno.com/Meksiko-vyznagradi-Erera-s-nov-dogovor-news_37300.html

Селекционерът на националния отбор на Мексико Мигел Ерера остава начело на тима и в следващите четири години. Под ръководството на специалиста, отборът се представи добре на Световното в Бразилия и от...

Давид Луис успокои Бразилия

http://worldcup2014.actualno.com/David-Luis-uspokoi-Brazilija-news_37302.html

От бразилската федерация съобщиха,  че Давид Луис, който имаше проблеми след мача с Чили, сега се чувства по-добре. Луис ще бъде напълно възстановен за четвъртфиналния мач срещу Колумбия. За...

Министър Греков иска оставките на шефовете на фонд "Земеделие"

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/01/2334856_ministur_grekov_iska_ostavkite_na_shefovete_na_fond/?ref=rss


Министърът на земеделието Димитър Греков съобщи, че ще поиска оставката на ръководството на фонд "Земеделие". Това ще стане на заседанието на управителния съвет на фонда в четвъртък, съобщи БНР.  

Като причина министърът изтъкна множество нередности в управлението на институцията, оплаквания от фермери, а напоследък и от Българската православна църква,  и чести смени на правилата.

Греков допусна, че заседанието може и да не се състои и предупреди, че в този случай има...

Министър Греков поиска оставките на фонд "Земеделие"

http://econ.bg/Новини/Министър-Греков-поиска-оставките-на-фонд-Земеделие-_l.a_i.553431_at.1.html

Оплаквания към ръководството на Държавен фонд „Земеделие“ са причината за поисканите оставки от страна от земеделския министър проф. Димитър...

МИЕ: Държавните дружества от системата не са премествали депозити

http://www.vesti.bg/novini/mie-dyrzhavnite-druzhestva-ot-sistemata-ne-sa-premestvali-depoziti-6016154

Държавните дружества от системата на Министерство на икономиката и енергетиката не са премествали депозити през последните две седмици.

Министър Греков поиска оставки на ръководството на фонд „Земеделие“

http://econ.bg/Новини/Министър-Греков-поиска-оставки-на-ръководството-на-фонд-Земеделие-_l.a_i.553431_at.1.html

Оплаквания към ръководството на Държавен фонд „Земеделие“ са причината за поисканите оставки от страна от земеделския министър проф. Димитър Греков....

Руски журналисти посетиха български курорти след наводненията

http://www.cross.bg/ryski-bulgariya-medii-1418519.html

/КРОСС/ Група журналисти от едни от най-влиятелните и четени руски медии, сред които информационната агенция „Интерфакс", федералното интернет издание „Газета.Ру", най-тиражните вестници „Комсомолска правда" и "Московски комсомолец", седмичното обществено-политическо списание „Руски репортер" и бордните издания „Аерофлот World" и „VIM Magazine", направиха едноседмична обиколка из Централна и Източна България. Представителите на руските медии участваха по покана на заместник-министъра на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в редица събития и срещи с представители на местната власт, на висшата държавна администрация, със собственици и мениджъри на големи туристически обекти в България. Журналистите имаха възможност да разговарят и с почиващи семейства руски туристи и с руснаци, собственици на недвижими имоти у нас.Основна цел на визитите бе да се представи реалната обстановка в българските курорти, да се почувства настроението на руските туристи и да се опровергаят спекулациите, тиражирани миналата седмица в някои руски медии, че в България има опасност за туристите и туристическия сезон заради силните дъждове

ДПС натиска за оставка на ръководството на фонд "Земеделие"

http://www.mediapool.bg/dps-natiska-za-ostavka-na-rakovodstvoto-na-fond-zemedelie-news222116.html

В ударен режим за овладяване на позиции преди оставката на правителството, ДПС продължават натиска за смяна на ръководството на фонд "Земеделие", който е доминиран от БСП. Министърът на земеделието Димитър Греков, считан за близък до ДПС, съобщи във вторник, че на 3 юли ще поиска оставката на шефовете на фонда, но се притеснява, че министерствата на икономиката и финансите отново ще блокират заседанието на Управителния съвет, като не изпратят свои представители.   Министърът каза, че причината за исканата оставка са множеството нередности в управлението на институцията. Ако и в четвъртък не се проведе заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", има опасност 60 милиона лева, предназначени за фермерите, да не стигнат до тях в следващите два месеца, каза Греков. Причина за съмнението му, че заседанието ще се провали за пореден път, е, че министерствата на финансите и на икономиката не назначават свои представители и така управителният орган не може да събере кворум. Министърът отказа да коментира дали това е умишлен бойкот вследствие на политически сметки. Ако все пак в четвъртък има заседание, министърът ще поиска оставките на изпълнителния директор на Фонда и на неговата заместничка като причина за това са и множеството оплаквания от фермери за липса на комуникация и честа смяна на правилата.   Агроминистърът обяви още в средата на юни намерението си да иска отстраняването на Мирослав Николов и Виолета Александрова по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, на която Светият синод се оплака от скандалното им поведение по църковни проекти, финансирани по селската програма.   По думите на Греков обаче по-важно е да се реши разпределянето на застрашените от забавяне 60 млн. лв.   "На първо място имаме да компенсираме загубите от миналата година, има около 4 300 000 лв. – за пропадналите площи да бъдат получени от българските земеделски производители, както и за хуманно отношение на животните, за които трябва да се вземе решение също да бъдат раздадени на животновъдите и други неща, които са в рамките на 60 млн. Ако не се състои този управителен съвет, това означава, че те няма да могат да си получат средствата”, заяви земеделският министър.   "Не е важна оставката на един или друг, дори на министъра, важното е хората да си получат парите", посочи Греков.   Според източници на Mediapool, комуникацията между земеделския министър и ръководството на фонда е напрегната и направо блокирана, като за всеки проблем шефовете на институцията се обръщат директно към премиера Пламен Орешарски, тъй като нямат доверие на Греков.   Междувременно Европейската комисия разреши на България да удължи до 30 юли 2014 г. срока, в който страната да даде обяснение за констатирани нередности при усвояването на европейски пари. В противен случай 1 милиард евро от бъдещите евросубсидии ще бъдат изгубени.   На 19 юни изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски, вицепремиера Зинаида Златанова и министър Греков, че има риск от загубата на парите."Изразяваме своите опасения, че предвид липсата на сертифициращ орган и проверки от негово име, са застрашени средства в размер на 489 193 972 евро (по Програмата за развитието на селските райони) и 559 224 435 евро (директни субсидии)", се посочваше в писмото.   Това е сумата на платени вече от октомври 2012 г. до октомври 2013 г. субсидии, които са възстановени от Брюксел на България. Впоследствие обаче одит от Главна дирекция "Земеделие" на ЕК откри нарушение в обществени поръчки по проектите и даде срок до 30 юни фондът да ги провери и резултатите от проверките да бъдат потвърдени от сертифициращ орган. Такъв обаче не е избран, заради обжалвания в съда, а договорът на предишния сертифициращ орган – "Делойт одит" е изтекъл през януари.   "Вчера заседавахме политическият съвет. Срещнахме се със сертифициращата фирма "Делойт", днес отново имаме среща с фонд "Земеделие", за да започнем работа по отстраняването на всички тези слабости. Фирмата, която досега е извършила сертификацията, каза, че това е възможно да се случи в рамките на един месец", каза министър Греков.

ДПС натиска за оставката на ръководство на фонд "Земеделие"

http://www.mediapool.bg/dps-natiska-za-ostavkata-na-rakovodstvo-na-fond-zemedelie-news222116.html

В ударен режим за овладяване на позиции преди оставката на правителството, ДПС продължават натиска за смяна на ръководството на фонд "Земеделие", който е доминиран от БСП. Министърът на земеделието Димитър Греков, считан за близък до ДПС, съобщи във вторник, че на 3 юли ще поиска оставката на шефовете на фонда, но се притеснява, че министерствата на икономиката и финансите отново ще блокират заседанието на Управителния съвет, като не изпратят свои представители.   Министърът каза, че причината за исканата оставка са множеството нередности в управлението на институцията. Ако и в четвъртък не се проведе заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", има опасност 60 милиона лева, предназначени за фермерите, да не стигнат до тях в следващите два месеца, каза Греков. Причина за съмнението му, че заседанието ще се провали за пореден път, е, че министерствата на финансите и на икономиката не назначават свои представители и така управителният орган не може да събере кворум. Министърът отказа да коментира дали това е умишлен бойкот вследствие на политически сметки. Ако все пак в четвъртък има заседание, министърът ще поиска оставките на изпълнителния директор на Фонда и на неговата заместничка като причина за това са и множеството оплаквания от фермери за липса на комуникация и честа смяна на правилата.   Агроминистърът обяви още в средата на юни намерението си да иска отстраняването на Мирослав Николов и Виолета Александрова по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, на която Светият синод се оплака от скандалното им поведение по църковни проекти, финансирани по селската програма.   По думите на Греков обаче по-важно е да се реши разпределянето на застрашените от забавяне 60 млн. лв.   "На първо място имаме да компенсираме загубите от миналата година, има около 4 300 000 лв. – за пропадналите площи да бъдат получени от българските земеделски производители, както и за хуманно отношение на животните, за които трябва да се вземе решение също да бъдат раздадени на животновъдите и други неща, които са в рамките на 60 млн. Ако не се състои този управителен съвет, това означава, че те няма да могат да си получат средствата”, заяви земеделският министър.   "Не е важна оставката на един или друг, дори на министъра, важното е хората да си получат парите", посочи Греков.   Според източници на Mediapool, комуникацията между земеделския министър и ръководството на фонда е напрегната и направо блокирана, като за всеки проблем шефовете на институцията се обръщат директно към премиера Пламен Орешарски, тъй като нямат доверие на Греков.   Междувременно Европейската комисия разреши на България да удължи до 30 юли 2014 г. срока, в който страната да даде обяснение за констатирани нередности при усвояването на европейски пари. В противен случай 1 милиард евро от бъдещите евросубсидии ще бъдат изгубени.   На 19 юни изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски, вицепремиера Зинаида Златанова и министър Греков, че има риск от загубата на парите."Изразяваме своите опасения, че предвид липсата на сертифициращ орган и проверки от негово име, са застрашени средства в размер на 489 193 972 евро (по Програмата за развитието на селските райони) и 559 224 435 евро (директни субсидии)", се посочваше в писмото.   Това е сумата на платени вече от октомври 2012 г. до октомври 2013 г. субсидии, които са възстановени от Брюксел на България. Впоследствие обаче одит от Главна дирекция "Земеделие" на ЕК откри нарушение в обществени поръчки по проектите и даде срок до 30 юни фондът да ги провери и резултатите от проверките да бъдат потвърдени от сертифициращ орган. Такъв обаче не е избран, заради обжалвания в съда, а договорът на предишния сертифициращ орган – "Делойт одит" е изтекъл през януари.   "Вчера заседавахме политическият съвет. Срещнахме се със сертифициращата фирма "Делойт", днес отново имаме среща с фонд "Земеделие", за да започнем работа по отстраняването на всички тези слабости. Фирмата, която досега е извършила сертификацията, каза, че това е възможно да се случи в рамките на един месец", каза министър Греков.

Липса на управленски кворум в ДФЗ заплашва 60 млн. лв. за фермерите

http://www.mediapool.bg/lipsa-na-upravlenski-kvorum-v-dfz-zaplashva-60-mln-lv-za-fermerite-news222116.html

Има опасност 60 милиона лева, предназначени за фермерите, да не стигнат до тях в следващите два месеца, ако и този четвъртък се провали заседанието на управата на Държавен фонд "Земеделие". Това предупреди министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който се оплака пред журналисти във вторник от това, че министерствата на финансите и на икономиката не назначават свои представители и така бордът не може да събере кворум и съответно решения. Груков отказа да коментира дали това е умишлен бойкот вследствие на политически сметки. Ако все пак в четвъртък има заседание, министърът ще поиска изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова заради множеството оплаквания от фермери за липса на комуникация и честа смяна на правилата по Програмата за развитие на селските райони. Агроминистърът обяви още в средата на юни намерението си да иска отстраняването на Николов и Александрова по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, на която Светият синод се оплака от скандалното им поведение по църковни проекти, финансирани по селската програма. По думите на Греков обаче по-важно е да се реши разпределянето на застрашените от забавяне 60 млн. лв. "На първо място имаме да компенсираме загубите от миналата година, има около 4 300 000 лв. – за пропадналите площи да бъдат получени от българските земеделски производители, както и за хуманно отношение на животните, за които трябва да се вземе решение също да бъдат раздадени на животновъдите и други неща, които са в рамките на 60 млн. Ако не се състои този управителен съвет, това означава, че те няма да могат да си получат средствата”, заяви земеделският министър.

Петков: Изборният кодекс се нуждае от промяна преди предсрочните избори

http://www.cross.bg/petkov-bankite-parite-1418518.html

/КРОСС/ Има поне две важни промени на Изборния кодекс, които трябва да се случат преди предсрочния вот на пети октомври. Необходимо е да бъде застъпен по-широко мажоритарния елемент. Въвеждането на по-нисък преференциален праг само имитира възможност подребата в листите да зависи от гражданите. Това заяви по време на пресконференция в Пловдив членът на инициативната група на АБВ Румен Петков. Според него втората промяна на изборните правила трябва да бъде свързана с ограничаване на броя на застъпниците. Сега действащия закон на практика легализира купуването на гласове чрез набирането на огромен брой застъпници, категоричен бе той. По отношение на предложението за въвеждане на задължително гласуване, Петков изрази съмнение, че внезапно озарилата Сергей Станишев идея изобщо ще бъде взета предвид и разгледана от парламента, както сега, така и за в бъдеще.В отговор на серия журналистически въпроси, свързани с това кой е отговорен за разклащането на стабилността в банковата ни система Румен Петков посочи, че част от вината се носи и от главната прокуратура. По думите му, със серия активни мероприятия, свързани с необосновани арести и нахлувания във фирмени офиси, магистратите са допринесли за дестабилизацията на сектора. „Не може системата, която трябва да се грижи за правата на гражданите и която трябва да гарантира законност да върши престъпления. Тези хора, които стоят пред банките, за да си изтеглят парите трябва да стоят пред главна прокуратура

Плевнелиев домакин на вечеря ифтар по случай свещения месец Рамазан

http://www.cross.bg/vecherya-plevneliev-iftar-1418517.html

София /КРОСС/ На 2 юли, сряда, държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде домакин на вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.На празничната вечеря са поканени да присъстват представители на всички традиционни вероизповедания в България, председателят на Народното събрание, министър-председателят, министри, лидери на парламентарно представените политически партии, представители на дипломатическия корпус, учени, хора на изкуството.От встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев провежда редовен диалог с основните вероизповедания у нас и традиционно почита техните празници. Домакинството на президента на тазгодишната вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.

Дадоха Борисов и Кутев на прокурор заради изказвания за банков банкрут

http://www.moreto.net/novini.php?n=256554

В медиите се появи информацията, че депутатът от БСП Антон Кутев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са дадени на прокурор заради изказвания за банков банкрут. И двата сигнала са за престъпления срещу републиката по чл. 107 от Наказателния кодекс.

Москва предлага да се допуснат наблюдатели на ОССЕ на граничните контролно-пропускателни пунктове Русия - Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167785

„Русия ще предложи ОССЕ да постави свои наблюдатели на руските контролно-пропускателни пунктове на източната украинската граница в случай, че прекратяването на огъня е удължено и наблюдавано" е казъл Сергей Лавров.
"В най-близко бъдеще ние [Русия] сме готови да подадем проектно предложение към Постоянния съвет на ОССЕ, което ще разреши допускането „Русия ще предложи ОССЕ да постави свои наблюдатели на руските контролно-пропускателни пунктове на източната украинската граница в случай, че прекратяването на огъня е удължено и наблюдавано" е казъл Сергей Лавров. "В най-близко бъдеще ние [Русия] сме готови да подадем проектно предложение към Постоянния съвет на ОССЕ, което ще разреши допускането

Москва предлага да се допуснат наблюдатели на ОССЕ на граничните контролно-пропускателни пунктове Русия - Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167781

„Русия ще предложи ОССЕ да постави свои наблюдатели на руските контролно-пропускателни пунктове на източната украинската граница в случай, че прекратяването на огъня е удължено и наблюдавано „Русия ще предложи ОССЕ да постави свои наблюдатели на руските контролно-пропускателни пунктове на източната украинската граница в случай, че прекратяването на огъня е удължено и наблюдавано" е казъл Сергей Лавров. "В най-близко бъдеще ние [Русия] сме готови да подадем проектно предложение към Постоянния съвет на ОССЕ, което ще разреши допускането

Държавните дружества от системата на МИЕ не са премествали депозити

http://www.cross.bg/dryzhestva-ikonomikata-sedmitzi-1418516.html

София /КРОСС/ Държавните дружества от системата на МИЕ не са премествали депозити през последните две седмици. Обичайните дейности на държавните дружества в икономиката и в групата на БЕХ ЕАД в енергетиката се извършва чрез използването на разплащателни сметки и салдата по тези сметки се променят всеки ден. Промяната в даденото салдо за период от няколко дни представлява единствено разплащане с контрагенти. Стриктно се спазват и изискванията за деконцентрация, приети с постановление на Министерски съвет, според които паричните средства на всяко дружество са разпределени в поне 4 банки. Всички решения на Министерство на икономиката и енергетиката в последните две седмици категорично са подкрепяли стабилността на банковата система. В тази връзка призоваваме за разумно отношение от страна на политиците. С непремерените си коментари и чрез разпространяването на неистини се провокира и поддържа нестабилност, която е изключително вредна за банките, обществото и държавата.

Мъртвото вълнение е основна предпоставка за инциденти в морето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167760

Мъртвото вълнение е основна предпоставка за инциденти в морето, каза за Фокус Николай Иванов, началник на службата по водно спасяване в града. Той обясни, че от всички инциденти, които се случват по плажовете, повечето са при мъртво вълнение. Според него то се появява винаги когато задуха силен вятър и се появяват големи вълни. Мъртвото вълнение е основна предпоставка за инциденти в морето, каза за Фокус Николай Иванов, началник на службата по водно спасяване в града. Той обясни, че от всички инциденти, които се случват по плажовете, повечето са при мъртво вълнение. Според него то се появява винаги когато задуха силен вятър и се появяват големи вълни.

Повечето инциденти в морето се дължат на мъртвото вълнение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167747

Мъртвото вълнение е основна предпоставка за инциденти в морето, каза за Фокус Николай Иванов, началник на службата по водно спасяване в града. Той обясни, че от всички инциденти, които се случват по плажовете, повечето са при мъртво вълнение. Според него то се появява винаги когато задуха силен вятър и се появяват големи вълни. Мъртвото вълнение е основна предпоставка за инциденти в морето, каза за Фокус Николай Иванов, началник на службата по водно спасяване в града. Той обясни, че от всички инциденти, които се случват по плажовете, повечето са при мъртво вълнение. Според него то се появява винаги когато задуха силен вятър и се появяват големи вълни.

Социалисти събират подписи срещу Дъбов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167739

Подписка със стотина имена на социалисти срещу шуменския депутат Димитър Дъбов, който е и зам.-шеф на БСП, и срещу областния лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров бе получена в редакцията на "Труд". В декларацията се казва, че подписалите се искат отстраняването на Дъбов от Националния съвет на БПС и освобождаването от поста на Тодоров.
Подписка със стотина имена на социалисти срещу шуменския депутат Димитър Дъбов, който е и зам.-шеф на БСП, и срещу областния лидер на БСП-Шумен Тодор Тодоров бе получена в редакцията на "Труд". В декларацията се казва, че подписалите се искат отстраняването на Дъбов от Националния съвет на БПС и освобождаването от поста на Тодоров.

КФН отне лиценза на "Глобал Маркетс", сочени за "мозък" на паниката с банките

http://news.ibox.bg/news/id_249752668

В печата се твърди, че изпратили стотици имейли, заблуждаващи за състоянието на банките

Привикаха в Националното следствие Гриша Ганчев

http://frognews.bg/news_72414/

Собственикът на "Литекс комерс" Гриша Ганчев пристигна в Националното следствие за разпит. Той отказа всякакъв коментар на журналисти.

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в столицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167734

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. "Зайчар" по обяд, съобщи Нова телевизия.
Майката и момченцето са откарани в "Пирогов”, но не са пострадали сериозно.
Полицията изяснява причината за инцидента.
Очаквайте Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. "Зайчар" по обяд, съобщи Нова телевизия. Майката и момченцето са откарани в "Пирогов”, но не са пострадали сериозно. Полицията изяснява причината за инцидента. Очаквайте

Цветанов заподозря, че умишленият провал на сектора за сигурност е свързан с банковата криза

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/01/2334853_cvetanov_zapodozria_che_umishleniiat_proval_na_sektora/?ref=rss


Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заподозря, че целта на управляващите с реформата в сектора за сигурност е била неадекватната реакция при ситуацията с банките в последните дни.

Дали реформата "Бисеров - Йовчев" нямаше за цел "това, което имаме днес"

"Ако имахме нормален парламентарен контрол, мисля, че щяхме да имаме изпреварваща информация за всички процеси в държавата, дори последната една седмица", заяви Цветанов на пресконференция...

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167727

Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. Такси блъсна майка и 2-годишното й дете в София. Инцидентът е станал до Двореца на децата на ул. "Зайчар" по обяд, съобщи Нова телевизия. Майката и момченцето са откарани в "Пирогов”, но не са пострадали сериозно. Полицията изяснява причината за инцидента. Очаквайте

КФН отнема лиценза на дружеството, сочено за организатор на паниката с банките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167722

Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по отнемане на лиценза на инвестиционния посредник "Глобал Маркетс", се вижда от сайта на регулатора. Решението е взето вчера.
Дружеството е сочено за организатор на паниката сред вложителите в банки чрез разпращането на стотици имейли с лъжливи твърдения за състоянието на някои финансови Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по отнемане на лиценза на инвестиционния посредник "Глобал Маркетс", се вижда от сайта на регулатора. Решението е взето вчера. Дружеството е сочено за организатор на паниката сред вложителите в банки чрез разпращането на стотици имейли с лъжливи твърдения за състоянието на някои финансови

Самозванци се разпореждали с доброволците в Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167730

При разчистването на „Аспарухово" са засечени няколко случая на самозвани координатори на доброволците. Това разкриха от Областното ръководство на БЧК, пише Дарик.
Един от най-фрапиращите случаи е на жена, която се разпореждала и давала задачи на доброволците, събиращи се около пункта на БЧК пред кметството. При разчистването на „Аспарухово" са засечени няколко случая на самозвани координатори на доброволците. Това разкриха от Областното ръководство на БЧК, пише Дарик. Един от най-фрапиращите случаи е на жена, която се разпореждала и давала задачи на доброволците, събиращи се около пункта на БЧК пред кметството.

НАП проверява обменни бюра за непозволени курсове

http://www.vesti.bg/pari/biznes/nap-proveriava-obmenni-biura-za-nepozvoleni-kursove-6016153

Поводите за засиления контрол са навлизането в активния летен сезон и сигнали от граждани

КФН отнема лиценза на дружеството, сочено за организатор на паниката с банките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167712

Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по отнемане на лиценза на инвестиционния посредник Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по отнемане на лиценза на инвестиционния посредник "Глобал Маркетс", се вижда от сайта на регулатора. Решението е взето вчера. Дружеството е сочено за организатор на паниката сред вложителите в банки чрез разпращането на стотици имейли с лъжливи твърдения за състоянието на някои финансови

Самозванци командвали доброволците в Аспарухово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167714

При разчистването на „Аспарухово При разчистването на „Аспарухово" са засечени няколко случая на самозвани координатори на доброволците. Това разкриха от Областното ръководство на БЧК, пише Дарик. Един от най-фрапиращите случаи е на жена, която се разпореждала и давала задачи на доброволците, събиращи се около пункта на БЧК пред кметството.

Духов купон на плажа във Варна с лятното издание на фестивала Brazzobrazzie

http://www.moreto.net/novini.php?n=256435

Плаж, море, боси крака в пясъка, морски бриз в косите и весела музика в ушите са съставките, с които от 24 до 26 юли в град Варна ще бъде забъркано лятното издание на станалия вече традиционен фестивал за духова музика Brazzobrazzie, съобщиха организаторите за Moreto.

Китен, Сидари и Дидим - най-евтините курорти в България, Гърция и Турция

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/07/01/2334052_kiten_sidari_i_didim_-_nai-evtinite_kurorti_v/?ref=rss


Китен в България, Сидари на гръцкия остров Корфу и Дидим на Егейско море в Турция са най-достъпните курорти в трите държави според проучване на търсачката за хотели  trivago.bg.

На база на търсенията на оферти в интернет компанията със седалище в Дюселдорф  проучи какви са средните цени за нощувка в най-известните летни дестинации в България, Гърция и Турция за лято 2014 г. 

Китен е най-достъпната българска дестинация за периода юни – септември, като средната цена за...

Черно море привлече халф от Кабо Верде

http://bgfootball.actualno.com/Cherno-more-privleche-half-ot-Kabo-Verde-news_37296.html

Полузащитникът Стенио Нивалдо Матос до Сантос подписа договор с Черно море, съобщава официалният сайт на варненския клуб. 26-годишният футболист е от Кабо Верде. За последно Дос Сантос е играл за порт...

Лисицки срещу Халеп на 1/4 финал на Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Lisicki--sreshtu-Halep-na-14-final-na-Uimbyldyn-news_37297.html

Сабине Лисицки (Германия) - Симона Халеп (Румъния) е единият четвъртфинал на Уимбълдън.На осминафинала поставената под №19 в основната схема германка победи с 6:3, 3:6, 6:4 Ярослава Шведова от Казахс...

Възглас "България" сложи край на шампионат по водна топка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167685

Мощен възглас „България" на около 45 млади ватерполисти даде красив финал на държавното първенство по водна топка за момчета (родени 2000 г. и по-малки) във Варна. След края на мачовете във финалната шестица и официалното награждаване състезателите на отборите медалисти влязоха във водата с медалите на гърдите и направиха огромен кръг, хванати за р Мощен възглас „България" на около 45 млади ватерполисти даде красив финал на държавното първенство по водна топка за момчета (родени 2000 г. и по-малки) във Варна. След края на мачовете във финалната шестица и официалното награждаване състезателите на отборите медалисти влязоха във водата с медалите на гърдите и направиха огромен кръг, хванати за р

Фалстарт на делото срещу мъжа, ударил 4-месечното си бебе и пребил майката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167701

Делото за домашно насилие в Благоевград срещу бащата, който удари 4-месечното си бебе при семеен скандал, тръгна с фалстарт. На вчерашното съдебно заседание не се яви нито уличеният в насилие Ивайло Попов, нито жена му Кристина Кръстева, която стана жертва на насилие, съобщава struma.bg. В залата бяха само представителите на социалната служба в Делото за домашно насилие в Благоевград срещу бащата, който удари 4-месечното си бебе при семеен скандал, тръгна с фалстарт. На вчерашното съдебно заседание не се яви нито уличеният в насилие Ивайло Попов, нито жена му Кристина Кръстева, която стана жертва на насилие, съобщава struma.bg. В залата бяха само представителите на социалната служба в

Фалстарт на делото срещу бащата, ударил 4-месечното си бебе и пребил жена си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167692

Делото за домашно насилие в Благоевград срещу бащата, който удари 4-месечното си бебе при семеен скандал, тръгна с фалстарт. На вчерашното съдебно заседание не се яви нито уличеният в насилие Ивайло Попов, нито жена му Кристина Кръстева, която стана жертва на насилие, съобщава struma.bg. В залата бяха само представителите на социалната служба в Делото за домашно насилие в Благоевград срещу бащата, който удари 4-месечното си бебе при семеен скандал, тръгна с фалстарт. На вчерашното съдебно заседание не се яви нито уличеният в насилие Ивайло Попов, нито жена му Кристина Кръстева, която стана жертва на насилие, съобщава struma.bg. В залата бяха само представителите на социалната служба в

Греков иска оставките на ръководството на ДФЗ

http://www.vesti.bg/pari/biznes/grekov-iska-ostavkite-na-rykovodstvoto-na-dfz-6016152

Според министъра има много оплаквания от дейността на фонда, както и риск земеделските производители да не получат част от предвидените за тях средства

Болница в стачка, спира приема

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167684

Областната болница в Хасково обяви стачка. Областната болница в Хасково обяви стачка. "Спираме плановия прием, ще бъдат обслужвани само спешни и неотложни случаи", заяви синдикалният лидер в стационар д-р Димитър Кючюков. Към стотина души от персонала се събраха пред сградата на администрацията, за да дадат старта на безсрочния протест. "Хората не са получавали заплати от април.

Мартин Шулц е новият стар председател на Европейския парламент

http://www.moreto.net/novini.php?n=256548

Мартин Шулц е новият стар председател на Европейския парламент, съобщи БиБиСи. Шулц е получил 409 гласа от 723 депутати. За мястото се бореха четирима депутати: Пабло Иглесиас (Европейска обединена левица, Испания); Саджад Карим (ЕКР, Великобритания); Улрике Луначек (Зелените/ЕСА, Австрия); Мартин Шулц (С&Д, Германия).

Партията на Ердоган официално обяви кандидатурата му за президентските избори

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/01/2334844_partiiata_na_erdogan_oficialno_obiavi_kandidaturata_mu/?ref=rss


Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (AKP) очаквано обяви официално кандидатурата на настоящия премиер Реджеп Тайип Ердоган за първите преки президентски избори в страната, които ще се проведат през август. Това стана по време на пищно мероприятие, състояло се днес в Анкара в присъствието на около 4000 партийни членове, съобщи турският англоезичен вестник "Хюриет".

Името на кандидата за изборната надпревара беше обявено от заместник-председателя на партията...

Руски журналисти отново под обстрела на украинската армия

http://www.cross.bg/obstrela-obstrel-kraii-1418515.html

/КРОСС/ Снимачната група на руската телевизия “РЕН ТВ” попадна под минометния обстрел в района на пропускателния пункт “Изварино” в Луганска област, само на километър от границата с Русия, предаде ИТАР-ТАСС. В резултат от обстрела е пострадал кореспондентът  Денис Кулага, който е с тежки наранявания. След взрива журналистът не чува, а от ушите му тече кръв. Ранен е и операторът Константин Югин. Журналистите са работили на територията на птицефабрика, когато попадат под обстрела на украинските военни. След прекратяването на примирието украинската армия премина в настъпление в Донецка и Луганска области. По данни на очевидци, в резултат от артилерийския обстрел на Краматорск са загинали 15 души. Според командващия опълчението в Донецк Игор Стрелков, опълченците са успели да отбият атаката край Карловка в покрайнините на Славянск. Опълченци съобщават, че са свалили украински щурмовик край град Снежное, но от Киев оправергават подобна информация.

Българска платформа е сред предпочитаните алтернативи на Google Reader

http://econ.bg/Новини/Българска-платформа-е-сред-предпочитаните-алтернативи-на-Google-Reader_l.a_i.553416_at.1.html

Българската платформа Inoreader стана предпочитана от стотици хиляди потребители в цял свят година след спирането на продукта на Google. От днес...

BNP Paribas се призна за виновна

http://econ.bg/Новини/BNP-Paribas-се-призна-за-виновна_l.a_i.553418_at.1.html

Френската банка BNP Paribas се призна за виновна по две от обвиненията, отправени от американските власти, за извършването на сделки, нарушаващи...

4-месечно бебе-близнак издъхна в болница "Токуда"

http://pik.bg/4-месечно-бебе-близнак-издъхна-в-болница-токуда-news197378.html

4-месечно бебе-близнак издъхна в болница "Токуда"

4-месечно момиченце от Благоевград ,наблюдавано и обгрижвано от педиатъра д-р И. Давкова издъхна в столичната болница "Токуда" в неделя, предаде struma.com.

Момиченцето е близнак, родено след тежка бременност на майката. Въпреки, че двете деца изплакали в Майчин дом грижите за тях от раждането им поела д-р Давкова, която в петък, миналата седмица била извикана у семейството, тъй като едното от децата не се чувствало добре. Установявайки смущаващо тежко дишане у детенцето д-р Давкова спешно изпратила семейството в Токуда болница, където познават децата ,тъй като месец след раждането им са лекувани там с бронхиолит. Ден по -късно момиченцето издъхнало.

Открихме за коментар д-р Давкова, която бе потресена от смъртта на бебето: Познавам двете деца и родителите им, майката имаше проблемна и тежка бременност и дечицата, родени в 8-ми месец от бременността бяха рискови, за това за тях се полагаха наистина сериозни грижи. На 1 месец се лекуваха в болница с бронхиолит, но успяхме да ги спасим. Миналата седмица във вторник майката ми се обади, че детето кашля, прегледах го нямаше никакви отклонения в нормите,нямаше нищо смущаващо в състоянието му. В петък, обаче отидох отново да го видя и установих ,че диша тежко. И тъй като в събота е почивен ден да не ги разкарвам тук да ходят по изследвания, реших да ги изпратя в "Токуда", където познават малките пациенти. Това е, оттогава не съм ги виждала и не знам какво се е случило. Родителите са мои близки и майката ми се обади да ми съобщи, че детенцето е починало това е, което знам ,каза още д-р Давкова.

Няма мистерия ,няма лекарска грешка, коментираха от лекарския съюз в Благоевград, които веднага са проверили случая . Засега от болница "Токуда" не са съобщили точната диагноза, довела до леталния изход за 4-месечното близначе .

Viagame ще излъчва League of Legends на български

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/viagame-shte-izlychva-league-of-legends-na-bylgarski-6016151

Феновете на най-популярната компютърна игра в света ще гледат на живо шампионата, тази седмица ще е т.нар. Superweek

Портних: Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата извън регулацията на Аспарухово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167674

Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата, които са извън регулацията на район Аспарухово и се намират в Държавен горски фонд. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних.
Кметът допълни, че многократно е информирал министерството, Изпълнителната агенция по горите, горското стопанство и областния управител на Варна, Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата, които са извън регулацията на район Аспарухово и се намират в Държавен горски фонд. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Кметът допълни, че многократно е информирал министерството, Изпълнителната агенция по горите, горското стопанство и областния управител на Варна,

Кметът на Варна: Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата извън регулацията на Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167681

Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата, които са извън регулацията на район Аспарухово и се намират в Държавен горски фонд. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних.
Кметът допълни, че многократно е информирал министерството, Изпълнителната агенция по горите, горското стопанство и областния управител на Варна, Основен проблем остава въпросът с разчистването на деретата, които са извън регулацията на район Аспарухово и се намират в Държавен горски фонд. Това съобщи за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Кметът допълни, че многократно е информирал министерството, Изпълнителната агенция по горите, горското стопанство и областния управител на Варна,

Без изненади: Мартин Шулц оглави Европейския парламент

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/bez-iznenadi-martin-shulc-oglavi-evropejskiia-parlament-6016107

Както и по време на предишния мандат, председателството на Европейския парламент ще бъде разделено на два периода по 2,5 години

Мартин Шулц преизбран за председател на Европарламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167669

Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц отново беше избран за председател на ЕП. Това го оставя в историята като първия председател с два мандата.
Германският евродепутат беше избран още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство.
След европейските избори днес новият Европейския парламент се Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц отново беше избран за председател на ЕП. Това го оставя в историята като първия председател с два мандата. Германският евродепутат беше избран още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство. След европейските избори днес новият Европейския парламент се

Преизбраха Мартин Шулц за шеф на Европарламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167655

Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц отново беше избран за председател на ЕП. Това го оставя в историята като първия председател с два мандата.
Германският евродепутат беше избран още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство.
След европейските избори днес новият Европейския парламент се Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц отново беше избран за председател на ЕП. Това го оставя в историята като първия председател с два мандата. Германският евродепутат беше избран още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство. След европейските избори днес новият Европейския парламент се

Тютюнът тази година ще е с 1/5 по-малко заради лошото време

http://www.mediapool.bg/tyutyunat-tazi-godina-shte-e-s-15-po-malko-zaradi-loshoto-vreme-news222115.html

Заради лошото време тази година тютюнопроизводителите ще приберат с 20 на сто по-малко продукция спрямо 2013 г., прогнозира председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ) в България Цветан Филев. В Южна България е прибран първият "беритбен пояс" от ориенталската група "Басми", а в Северна и Североизточна България продължава първата беритба на двете сортови групи тютюн "Бърлей" и "Кабакулак". Филев призова парламентът бързо да приеме поправките в Закона за тютюна и тютюневите изделия за въвеждането на регистри за тютюнопроизводители и търговци на тютюн и създаване на тютюнева камара. Според браншовика, приемането на поправките ще улесни изкупната кампания, тъй като обстановката в страната и недобрата работа на институциите създават неясноти. Той допусна за трета поредна година кампанията по прибирането на тютюна да започне с протести на производителите.

Димитър Греков иска оставки във фонд "Земеделие"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167660

Има много оплаквания към Държавен фонд "Земеделие", казвам го ясно и категорично. Има и много оплаквания към ръководството на фонда. В крайна сметка ще поскам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване. Това каза пред журналисти Димитър Греков, министър на земеделието и храните. Има много оплаквания към Държавен фонд "Земеделие", казвам го ясно и категорично. Има и много оплаквания към ръководството на фонда. В крайна сметка ще поскам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване. Това каза пред журналисти Димитър Греков, министър на земеделието и храните.

Девойките и Младежите на Спортен клуб по тенис на маса "Металик"-Перник завоюва бронзови медали в гр.Видин на Държавно отборно първенство до 21г.

http://www.zapernik.com/sport/devoikite-i-mladejite-na-sporten-klub-po-tenis-na-masa_32787/

Съставът на бронзовите медалиски е Лорета Недялкова,Емили Стаменова и Ваня Запрева,а при младежите Даниел Стефанов,Евгени Божилов и Радослав Божилов с треньори Емил Михайлов и Емилия Емилова Михайлова.Емили Стаменова завоюва медали във всички възможни дисциплини :бронзов медал...

Продължава

"Манчестър юнайтед" подготвял близо 50 млн. паунда за Артуро Видал

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/01/2334841_manchestur_junaited_podgotvial_blizo_50_mln_paunda_za/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" се подготвя да направи впечатляващо предложение за привличането на Артуро Видал. Англичаните били склонни да платят 50 млн. паунда на "Ювентус", пише "Гардиън".

Чилийският национал бил на първо място в списъка на Луис ван Гаал. От "Олд Трафорд" щели да му предложат седмична заплата от 250 хил. паунда.

Видал е привлякъл интереса на "Реал" (Мадрид) и "Арсенал". Чилиецът обаче предпочитал да премине в "Манчестър юнайтед", за да може да има по-лек сезон,...

Пристанище Варна е затворено за маневриране на ненатоварени кораби

http://www.moreto.net/novini.php?n=256547

Всички пристанища и канали във Варненска област са затворени за маневриране на ненатоварени кораби. Това съобщиха от "Пристанищна инфраструктура". Причината за наложената забрана е силния вятър, който затруднява движението на плавателните съдове.

Как постъпва съвременният джентълмен?

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kak-postypva-syvremenniiat-dzhentylmen-6016149

Модерният кавалер не само отстъпва последния чипс от пакета на дамата, но кара автомобила ѝ на годишния технически преглед и записва любимите йѝтелевизионни предавания

"Южен поток" взе разрешение за строежа на руския морски участък

http://www.mediapool.bg/yuzhen-potok-vze-razreshenie-za-stroezha-na-ruskiya-morski-uchastak-news222114.html

Газопроводът "Южен поток" получи от руското строително министерство разрешение за строежа на руската част на морския участък на съоръжението, което позволява на компанията оператор на подводното трасе да започне изграждането на микротунелите за тръбите на брега на руското крайбрежие на Черно море, свързващи сухопътния с морския участък. По-късно през годината се очаква и специално разрешително от Министерството на природните ресурси и екологията на Русия за полагане на тръбите в морския участък, което се планира да започне през ноември съобщи във вторник "Южен поток Транспорт", която е ангажирана с подводното трасе на газопровода. На руския бряг "Южен поток Транспорт" ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на "Газпром". Проектната компания вече е започнала подготовката на строителните площадки и доставката на строителна механизация и оборудване. За да се опази околната среда, дружеството ще премести защитени растителни и животински видове от местообитания, намиращи се в близост до зоната на строителството.

Дейвид Камерън - храбрият оловен войник

http://www.euinside.eu/bg/comments/david-cameron-the-steadfast-tin-soldier

Победа или загуба? Изобщо война ли беше това? След тежката конфронтация между британския премиер Дейвид Камерън и останалите в ЕС около избора на шеф на Европейската комисия оценката на резултатите зависи от това от коя страна на Ла Манша се прави тя. Най-големият губещ обаче е самият ЕС с Велик ...

Бурса изпрати тирове с помощи за бедстващите в Аспарухово

http://pik.bg/бурса-изпрати-тирове-с-помощи-за-бедстващите-в-аспарухово-news197371.html

Бурса изпрати тирове с помощи за бедстващите в Аспарухово

Тирове, натоварени с помощи за пострадалите във варненския квартал „Аспарухово” чакат митническо освобождаване. Камионите пристигат от турския град Бурса, съобщи "Фокус".

"Бедствието придоби международен характер”, коментира председателят на БЧК-Варна, Илия Раев. В помощта са се включили не само индивидуални хора и организирани групи от цялата страна, но и много фирми и организации, както и хора от други страни. Той посочи за пример 40-те американски студенти, групата от 20 сирийски граждани, две момичета от Испания, които научили за бедствието по време на своето пребиваване в Берлин, качват се целенасочено на самолета и пристигат в Аспарухово за да помагат.

Като доброволец е пристигнал и човек от Скопие, с агрегат, екипировка и българското знаме. Двадесет варненски деца са организирали набиране на средства в центъра на Варна. В резултат са напълнени две дарителници с пари. 

Греков: Искам оставките на ръководството на Фонд "Земеделие"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167621

Има много оплаквания към Държавен фонд Има много оплаквания към Държавен фонд "Земеделие", казвам го ясно и категорично. Има и много оплаквания към ръководството на фонда. В крайна сметка ще поскам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване. Това каза пред журналисти Димитър Греков, министър на земеделието и храните.

Осъдиха ни в Страсбург за Чората

http://crime.actualno.com/Osydiha-ni-v-Strasburg-za-Chorata--news_37288.html

Европейският съд по правата на човека в Страсбург отново осъди България за полицейско насилие и неадекватното му разследване за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Решението на съда е публикувано на ...

Европейски шампион в атлетиката прибра шпайковете, ще става треньор (ВИДЕО)

http://moresport.actualno.com/Evropejski-shampion-v-atletikata-pribra-shpajkovete-shte-stava-trenior-VIDEO-news_37289.html

Двукратният европейски шампион в бягането на 400 м в зала Дейвид Гилик прекратява състезателната си кариера, съобщава independent.ie. Това обявил в Дъблин лекоатлетът, който е рекордьорът на Ирландия....

Маурисио Пиния реши да татуира пропуска на живота си (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Maurisio-Pinija-reshi-da-tatuira-propuska-na-jivota-si-VIDEO-news_37290.html

Цяла Бразилия вече обсъждаше евентуалните изпълнители на дузпите в 1/8-финалния сблъсък с Чили, секунди преди края на второто продължение. Маурисио Пиния обаче бе на сантиметри от това да потопи домак...

Симона Халеп за първит стига 1/4 финал на Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Simona-Halep-za-pyrvit-stiga-14-final-na-Uimbyldyn-news_37291.html

Румънската тенисистка Симона Халеп за първи път ще играе четвъртфинал на най-престижния от турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Поставената под номер 3 в основната схема победи за 57 минути Зарина Дияс...

Нови "висоти" на цензурата в Русия - забраниха мръсните думи в киното, театъра и медиите

http://europe.actualno.com/Novi-visoti-na-cenzurata-v-Rusija---zabraniha-mrysnite-dumi-v-kinoto-teatyra-i-mediite-news_37292.html

Русия е една от страните в света, където свободата на словото е силно ограничавана. Това се доказва и от последния закон, който ще влезе в сила в държавата.Той забранява употребата на мръсни думи в ки...

Меси: В Аржентина ме надценяват

http://worldcup2014.actualno.com/Mesi-V-Arjentina-me-nadcenjavat-news_37293.html

Лионел Меси заяви, че категорично не е съгласен с мнението, че тимът на Аржентина е изключително зависим от представянето му. Пред Goal.com футболистът на Барселона коментира, че в отбора на Аржентин...

Борисов отрича коалиция с БСП, независимо кой е начело на социалистите

http://politics.actualno.com/Borisov-otricha-koalicija-s-BSP-nezavisimo-koj-e-nachelo-na-socialistite-news_37294.html

Категорично за никакви коалиции с никой не съм говорил. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали е възможна коалиция БСП-ГЕРБ без Станишев, предаде Агенция "Фокус". Борисов...

Трима ранени при катастрофа на Дунав мост

http://frognews.bg/news_72413/

Трима пострадаха при катастрофа на Дунав мост. Лек автомобил "Ауди" с русенска регистрация, управляван от млад шофьор, се движел в посока Румъния, когато намалил рязко скоростта заради бабуна. Това станало причина да бъде ударен от движещия се зад него румънски "Мерцедес". В резултат на това едната кола се блъснала в мантинелата и се завъртяла напречно на платното.

КФН ще отнеме лиценза на "Глобал маркетс"

http://www.vesti.bg/pari/biznes/kfn-shte-otneme-licenza-na-global-markets-6016147

Според публикации в печата петима от арестуваните за атаката срещу банковата система, включително двамата с повдигнати обвинения, са свързани с компанията

Гриша Ганчев е в следствената служба

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/grisha-ganchev-e-v-sledstvenata-sluzhba-6016148

Според БГНЕС той вероятно е привикан за делото, свързано с акция „Захар“, а „24 часа“ пише, че може би ще дава обяснения свързани със слуховете за фалита на банки

Дефицитът в бюджета е 888 млн. лв. в края на май

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/01/2334829_deficitut_v_bjudjeta_e_888_mln_lv_v_kraia_na_mai/?ref=rss


Бюджетният дефицит в края на май достига 888 млн. лв., при излишък от 45.5 млн. лв. по същото време миналата година, сочат данните на Министерството на финансите, цитирани от "Капитал Daily".  

От ведомството обясняват резултата основно с по-високите разходи по европейските програми, "както и от по-високи социални разходи, включително и поради базов ефект от увеличението на пенсиите от 1 април 2013 г."  Данните показват, че минусът в националния бюджет е 363 млн. лв., останалата част...

Установиха защо нямаме спомени от най-ранното детство

http://www.moreto.net/novini.php?n=256546

Спомените от най-ранното детство се изтриват от бързо развиващия се мозък, твърдят канадски учени, цитирани от в. "Дейли телеграф". Повечето хора нямат спомени преди третия си рожден ден. Екипът на Катрин Ейкърс установи, че заради бързото развитие на бебешкия мозък новите спомени изтриват старите.

ГЕРБ: Законът за МВР да влезе в сила от 1 януари 2015 г.

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-zakonyt-za-mvr-da-vleze-v-sila-ot-1-ianuari-2015-g-6016145

От опозицията смятат, че в близките дни изпълнителната власт ще назначи нов главен секретар

Ръст на раждаемостта се наблюдава през тази година

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/01/2334833_rust_na_rajdaemostta_se_nabljudava_prez_tazi_godina/?ref=rss


Лек ръст на раждаемостта се наблюдава тази година, съобщи изпълнителният директор на Университетската АГ болница "Майчин дом" проф. Виктор Златков. За полугодието в най-голямото подобно здравно заведение в страната има 2088 раждания, при 1921 за същия период на миналата година.

И в национален мащаб раждаемостта бележи ръст спрямо 2013 г. В страната общо родените за първите шест месеца на годината са 30 671, а за миналата година са били 29 400.


КЗК глоби "Майкрософт България" със 187 хил. лв. за недобросъвестно поведение

http://www.mediapool.bg/kzk-globi-maikrosoft-bulgaria-sas-187-hil-lv-za-nedobrosavestno-povedenie-news222113.html

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 187 хил. лв. на "Майкрософт България“ ЕООД (2% от нетните приходи от продажбите на дружеството за 2012 г.), съобщиха от дружеството.   Производството е образувано по искане на дружество "БиЕмДжи" ООД, дистрибутор на софтуер за България с изградена дилърска мрежа на територията на цялата страна.   Проучването на КЗК е установило, че "Майкрософт България" е публикувал съобщение, което е създало погрешна представа у адресатите, че молителят не би могъл вече да изпълнява извършваните до момента от него услуги, свързани с предлагане на продуктите на "Майкрософт".   Според установените факти по преписката "Майкрософт България" наистина преустановява търговските си отношения с "БиЕмДжи", изразяващи се в сключване на дистрибуторски договори за лицензионните програми от вида Volume Licensing и за ОЕМ партньор. От друга страна, наличието на прекратени договорни отношения между страните не води до отнемане правото на "БиЕмДжи“ ООД да предлага продукти с лицензи от вида Volume Licensing.   Обратното, дружеството може да придобива продукти с този лиценз от всеки оторизиран дистрибутор на "Майкрософт" за лицензионните програми от вид Volume Licensing – факт, който ответното дружество не отрича.   В резултат на възникналото заблуждение от страна на част от клиентите на молителя ("Каниско“ ЕООД, "АСТ София" ЕООД и "МикроМега“ ООД) са предприети действия по изпращане на писма,с които дружествата изрично посочват, че преустановяват търговските си отношения с "БиЕмДжи“ ООД.   КЗК счита, че поведението на ответника е недобросъвестно и е породило конкретни неблагоприятни правни последици за искателя като едностранно прекратяване на договори с някои от неговите клиенти, част от които ("МикроМега“ ООД) са имали дългогодишни търговски отношения с ”БиЕмДжи” ООД.

Търновчанин изчезна на неохраняван плаж край Синеморец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167627

39-годишен мъж от Велико Търново е изчезнал на неохраняван плаж край бургаското село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас.
За инцидента съобщил приятел на удавилия се. Съобщението е подадено вчера, около 20:15 часа в полицията в Царево. 27-годишен ямболия съобщил, че в местността „Липите" в землището на село Синеморец, община Царево, 39-годишен мъж от Велико Търново е изчезнал на неохраняван плаж край бургаското село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас. За инцидента съобщил приятел на удавилия се. Съобщението е подадено вчера, около 20:15 часа в полицията в Царево. 27-годишен ямболия съобщил, че в местността „Липите" в землището на село Синеморец, община Царево,

Тайно проучване на Facebook предизвика етичен дебат

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c0f116b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csocialni0Emreji0C4540Ca0Ctaino0Eprouchvane0Ena0Efacebook0Epredizvika0Eetichen0Edebat0H1753750C/story01.htm

Реакцията на експеримента показва „истинска културна празнина" между медицинските и психологическите изследвания и технологичните компании


Мъж от Търново изчезна на неохраняван плаж край Синеморец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167613

39-годишен мъж от Велико Търново е изчезнал на неохраняван плаж край бургаското село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас.
За инцидента съобщил приятел на удавилия се. Съобщението е подадено вчера, около 20:15 часа в полицията в Царево. 27-годишен ямболия съобщил, че в местността „Липите 39-годишен мъж от Велико Търново е изчезнал на неохраняван плаж край бургаското село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас. За инцидента съобщил приятел на удавилия се. Съобщението е подадено вчера, около 20:15 часа в полицията в Царево. 27-годишен ямболия съобщил, че в местността „Липите" в землището на село Синеморец, община Царево,

"Монти Пайтън" казват сбогом и благодаря за рибата на 20 юли

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/01/2334810_monti_paitun_kazvat_sbogom_i_blagodaria_za_ribata_na/?ref=rss


Британската комедийна група "Монти Пайтън" обяви, че десетте представления, с които се завръщат на сцената на лондонската O2 Арена от днес ще бъдат тяхното сбогуване с публиката. По този повод последният спектакъл на 20 юли ще бъде излъчен на живо в над 2000 кина и по телевизията в повече от 100 страни, съобщиха комиците на пресконференция вчера.

Билетите за шоуто на 1 юли, в което петимата живи членове на "Монти Пайтън" се събират на една сцена за пръв път от 1998 г., бяха...

Мартин Шулц отново беше избран за председател на Европарламента (обновена)

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/01/2334826_martin_shulc_otnovo_beshe_izbran_za_predsedatel_na/?ref=rss


Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц отново беше избран за председател на институцията. Германският евродепутат беше избран още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство, той получи 409 гласа.

След европейските избори на 25 май днес новият Европейския парламент се събра на първата си, учредителна сесия в Страсбург. Първата задача на новите евродепутати беше да изберат свой председател.

Кандидати за позицията бяха...

Болницата в Стара Загора е пред фалит, БЧК дарява храна за пациентите

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/07/01/2334824_bolnicata_v_stara_zagora_e_pred_falit_bchk_dariava/?ref=rss


Задължения от близо 20 млн. лева са поставили Старозагорската многопрофилна болница "Д-р Стоян Киркович" в тежко финансово положение и заплаха от фалит. От февруари е започнало лавинообразно запориране на сметките на лечебното заведение и част от доставчиците на консумативи и медикаменти са прекратили снабдяването му. Това разказва директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрана Чакърова пред БНТ. 

В болницата в момента се извършват само спешни операции, тъй като няма средства...

Румен Петков: Трябват промени в Изборния кодекс преди вота

http://pik.bg/румен-петков-трябват-промени-в-изборния-кодекс-преди-вота-news197361.html

Румен Петков: Трябват промени в Изборния кодекс преди вота

Две неща трябва да се променят в сега действащия Изборен кодекс, преди провеждане вота на 5 октомври. Това каза на пресконференция в Пловдив Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ.  Едната промяна била въвеждането на мажоритарния вот, а другата - премахването на узаконеното купуване на гласове в лицето на многобройните наблюдатели. Според него, ако тези две неща не бъдат променени, това означава, че мнозинството в парламента няма никакво намерение да променя технологията на купуване на гласове и мачкането на избирателите.

"Има хора, които избират да членуват в АБВ и то не по конюктурни подбуди не, за да търсят реализация, а защото виждат, че това е начинът за публичност и за борба със задкулисието", каза още Румен Петков. По думите му, това е начинът за противопоставяне на институционалната безпомощност и на съсипването на политическата атмосфера, а от там и на бизнес климата в страната. 

 

Гриша Ганчев на разпит за "Захарната афера"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167609

Гриша Ганчев се яви днес в сградата на Националната следствена служба.
Бизнесменът не даде никакви изявления пред журналистите, които чакат пред сградата на столичния булевард "Г. М. Димитров".
Ганчев е призован за разпит във връзка с делото за т.нар.  Захарна афера, казаха за "Труд" от прокуратурата. Гриша Ганчев се яви днес в сградата на Националната следствена служба. Бизнесменът не даде никакви изявления пред журналистите, които чакат пред сградата на столичния булевард "Г. М. Димитров". Ганчев е призован за разпит във връзка с делото за т.нар.  Захарна афера, казаха за "Труд" от прокуратурата.

Гриша Ганчев дава обяснения в Националната следствена служба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167596

В 12,45 часа Гриша Ганчев пристигна в Националната следствена служба на бул. В 12,45 часа Гриша Ганчев пристигна в Националната следствена служба на бул. "Г. М. Димитров", където е повикан да дава обяснения. Причината вероятно е свързана със слуховете за фалита на банки, разпространявани през последните дни. Името му бе забъркано в скандала. Пред "24 часа" Гриша Ганчев изрично отрече да има нещо общо.

"Ботев" (Пловдив) минава в режим на икономии

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/01/2334815_botev_plovdiv_minava_v_rejim_na_ikonomii/?ref=rss


Кризата във финансирането застигна "Ботев" (Пловдив) само седмица, след като Цветан Василев загуби контрола над КТБ. Ръководството на пловдивския клуб обяви, че минава в режим на икономии и преструктуриране на дейността. 

"На извънредно заседание ръководството на ПФК "Ботев" обсъди бъдещата дейност на клуба в условията на силно затруднено финансиране", се казва в съобщение на жълто-черните. 

"Бяха набелязани мерки за преструктуриране дейността на клуба, осигуряващи...

Инфографика: Окончателните резултати за новия Европарламент

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/01/2334823_infografika_okonchatelnite_rezultati_za_noviia/?ref=rss




След европейските избори на 25 май днес новият Европейския парламент се събра на първата си, учредителна сесия в Страсбург. И докато новите евродепутати избират бъдещия си председател, администрацията на Европарламента публикува окончателните изборни резултати.

С най-много представители в Европарламента отново е Европейската народна партия, която има 221 депутати. След нея е групата на Социалистите и демократите, която има 191 представители. Трета политическа сила в този...

"Ди Велт": Политическата система на България е кула от карти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/01/2334820_di_velt_politicheskata_sistema_na_bulgariia_e_kula_ot/?ref=rss


"Политическата система в България е кула от карти" - това е заглавието на статия за България в един от високо тиражираните германски всекидневници "Ди Велт".

На фона на ситуацията с банките изданието задава въпроса, дали България е икономически нестабилна и се намира пред колапс или правителството има право да твърди, че всичко е дело на "няколко измамници".

"Ако властите са прави, то събитията от последните дни са феноменални. Тогава именно няколко души чрез...

Конкурс за млади автори ще се проведе в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256544

Асоциация „Булгарика“ организира конкурс за млади автори в рамките на XVIII Международен панаир на занаятите и изкуствата, научи Moreto.net. Млади творци от цялата страна на възраст до 35 години ще могат да се изявят в 18-тото издание на панаира.

Ракът е стар колкото многоклетъчните организми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167603

Ракът е древен колкото многоклетъчните организми и вероятно ще съществува колкото и живота на Земята, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от изследване на международен екип от учени, публикувано в сп. "Нейчър къмюникейшънс".
Eкипът под ръководството на Томас Бош от университета на Кил, Германия е открил "естествено случващи се" тумори при Ракът е древен колкото многоклетъчните организми и вероятно ще съществува колкото и живота на Земята, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от изследване на международен екип от учени, публикувано в сп. "Нейчър къмюникейшънс". Eкипът под ръководството на Томас Бош от университета на Кил, Германия е открил "естествено случващи се" тумори при

КЗК санкционира Microsoft България за нелоялна конкуренция

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/01/2334800_kzk_sankcionira_microsoft_bulgariia_za_neloialna/?ref=rss


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че ще наложи имуществена санкция на Microsoft България вследствие на нарушение по чл. 36, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията. Санкцията е в размер на 2% от нетните приходи от продажби на дружеството за финансовата 2012 г.

Това означава, че българското поделение на Microsoft ще трябва да плати 187 хил. лв. Жалбата е подадена от компанията Би Ем Джи, която е дистрибутор на софтуер в България. Проучването на КЗК е установило, че...

Ракът едва ли ще бъде изкоренен, стар е колкото многоклетъчните организми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167584

Ракът е древен колкото многоклетъчните организми и вероятно ще съществува колкото и живота на Земята, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от изследване на международен екип от учени, публикувано в сп. Ракът е древен колкото многоклетъчните организми и вероятно ще съществува колкото и живота на Земята, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от изследване на международен екип от учени, публикувано в сп. "Нейчър къмюникейшънс". Eкипът под ръководството на Томас Бош от университета на Кил, Германия е открил "естествено случващи се" тумори при

Руснак се удави на неохраняем плаж край Ахелой

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4167589

63-годишен руски турист се е удавил край Ахелой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Вчера, около 13.30 часа е получено съобщение за удавен мъж на неохраняем плаж, разположен между Поморие и Ахелой в местността „Буните„ . Установено е, че това е 63-годишният руски гражданин В.Х. от Санкт Петербург, пристигнал в България със семейството си, 63-годишен руски турист се е удавил край Ахелой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера, около 13.30 часа е получено съобщение за удавен мъж на неохраняем плаж, разположен между Поморие и Ахелой в местността „Буните„ . Установено е, че това е 63-годишният руски гражданин В.Х. от Санкт Петербург, пристигнал в България със семейството си,

Извънредно отчитане на електромерите заради новата цена на тока от 1 юли

http://econ.bg/Новини/Извънредно-отчитане-на-електромерите-заради-новата-цена-на-тока-от-1-юли_l.a_i.553412_at.1.html

ЧЕЗ ще отчете извънредно електромерите във връзка с новата цена на електроенергията от 1 юли. От там заедно с останалите енергоразпределителни...

Джамбазки като Камерън: Изборът на Шулц за председател на ЕП е лош за всички в Европа

http://europe.actualno.com/Djambazki-kato-Kameryn-Izboryt-na-Shulc-za-predsedatel-na-EP-e-losh-za-vsichki-v-Evropa-news_37287.html

Днешният ден е лош ден за всички в Европа. Така новоизпеченият евродепутат от коалицията на Николай Бареков Ангел Джамбазки коментира избора на Мартин Шулц за председател на Европейския парламент и с...

Руснак се удави на неохраняем плаж край Ахелой

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4167582

63-годишен руски турист се е удавил край Ахелой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Вчера, около 13.30 часа е получено съобщение за удавен мъж на неохраняем плаж, разположен между Поморие и Ахелой в местността „Буните„ . Установено е, че това е 63-годишният руски гражданин В.Х. от Санкт Петербург, пристигнал в България със семейството си, 63-годишен руски турист се е удавил край Ахелой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера, около 13.30 часа е получено съобщение за удавен мъж на неохраняем плаж, разположен между Поморие и Ахелой в местността „Буните„ . Установено е, че това е 63-годишният руски гражданин В.Х. от Санкт Петербург, пристигнал в България със семейството си,

М'Боли: Влязохме в историята, сега трябва да градим бъдещето

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/01/2334811_mboli_vliazohme_v_istoriiata_sega_triabva_da_gradim/?ref=rss


Вратарят на Алжир Райс М'Боли заяви, че страната трябва да използва успеха си на световното в Бразилия, за да гради бъдещето си. Африканците играха добре, но бяха отстранени от Германия в осминафиналите.

"Не съм сигурен какво не ни достигна. Играхме срещу много класен отбор и допуснахме два късни гола. Много сме разочаровани, защото мислехме, че имаме шанс", каза М'Боли.

Според него физическата подготовка не е била проблемът пред отбора му. "Бяхме готови да играем колкото...

Една година от приемането на Хърватия в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=256519

На 1 юли миналата година Хърватия стана 28-та страна членка на ЕС. Първите няколко дни от присъединяването на Загреб бяха изпълнени с доста проблеми - най-вече по граничните пунктове на страната, на които се образуваха километрични опашки от автомобили заради проблеми със системата за контрол, припомня Франс прес.

Искат ли социалистите конгрес и нов лидер?

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/iskat-li-socialistite-kongres-i-nov-lider-6016142

Мненията в партията са разнопосочни, но преобладаващото е, че БСП няма да има нов председател преди изборите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване