Посланик Сюлейман Гьокче: Ако свалите новините на турски език, ще се озовете в грешната страна на историята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452579

"Решението на бежанския проблем в България не са огражденията по границата с Турция. България и Турция тясно си сътрудничат и благодарение на това сътрудничество бежанците в България са около 10 000. Ако ги нямаше тези съвместни двустранни усилия, тогава щяхме да говорим за стотици хиляди бежанци". Това заяви в предаването „Седмицата" на Дарик "Решението на бежанския проблем в България не са огражденията по границата с Турция. България и Турция тясно си сътрудничат и благодарение на това сътрудничество бежанците в България са около 10 000. Ако ги нямаше тези съвместни двустранни усилия, тогава щяхме да говорим за стотици хиляди бежанци". Това заяви в предаването „Седмицата" на Дарик

Морето се провали в Пловдив с 1:1 срещу "Локо"

http://www.moreto.net/novini.php?n=272365

Морето се провали в Пловдив с 1:1 срещу "Локо" (Камбуров-38/Курьор-80) и първата шестица вече се вижда през крив макарон. Съставът: 26. Пиргов 6. Котев (к) 22-Живко Атанасов, принудителна смяна) 4. Венков 5. Станчев 18.

"Литекс" измъкна 2:2 срещу "Левски"

http://www.bnews.bg/article-123095

"Левски" и "Литекс" завършиха 2:2 помежду си в най-очаквания двубой от 17-ия кръг в А група.

Христо Стоичков ще подари на Путин копия на "Златната обувка” и "Златната топка”

http://www.mediapool.bg/hristo-stoichkov-shte-podari-na-putin-kopiya-na-zlatnata-obuvka-i-zlatnata-topka-news227791.html

Бившият играч на „Барселона” и националния отбор на България Христо Стоичков ще подари реплики на най-ценните лични награди във футбола на президента на Русия Владимир Путин, по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година, съобщава руското онлайн издание "Чемпионат", цитиран от агенция "Фокус". Поводът за срещата и подготвяния подарък е световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 година. Стоичков е двукратен носител на "Златната обувка", с която е награден през 1990 г. и 1994 г. Също през 1994 г. получава и "Златната топка".

Посланикът на Турция: Оградата по границата не е решение

http://offnews.bg/news/n_1/n_424170.html

Решението на бежанския проблем в България не са огражденията по границата с Турция. България и Турция тясно си сътрудничат и благодарение на това бежанците в България са около 10 000. Това каза пред "Дарик" турският посланик у нас Сюлейман Гьокче . Ако ги нямаше тези съвместни усилия, тогава щяхме да говорим за стотици хиляди бежанци, предупреди той. "От разговорите с предишното българско правителство останахме с впечатление, че оградата по българо-турската граница е по-скоро временно явление, което има за цел да послужи за разрешаването на големия поток от бежанци, сега обаче имам чувството, че огражденията се превръщат в официална политика", коментира дипломатът. Той обяви, че Турция е против това българо-турската граница да бъде затворена чрез заграждение. "Имаше договореност с предишния външен министър Кристиан Вигенин , той посети Турция, аз също участвах в този преговорен екип, тогава постигнахме договореност за изграждане на временно заграждение и то в планинските участъци, където осигуряването на охрана бе затруднено. Беше споделено мнението, че не е необходимо по другите участъци да бъде изградено такова заграждение. Сега виждаме една политическа позиция в това отношение", уточни Гьокче. По думите му половината от бежанците, които пристигат в България, не преминават само през турска територия, а включително и през другите съседни страни като Македония, Гърция, Румъния. "Може би в този смисъл е интересен фактът да се попита дали България обмисля подобни заграждения и на тези граници", попита турският посланик.

Минувач спаси, падащо от 4-тия етаж, дете в Турция

http://europe.actualno.com/Minuvach-spasi-padashto-ot-4-tija-etaj-dete-v-Turcija-news_63178.html

Уличният метач Шукрю Дениз от турския град Ескишехир е хванал 4-годишно момиченце, паднало от седмия етаж на дома си и по този начин спасил нейния живот, съобщава РИА Новости. „Погледнах на...

Риалити звездите Преслава Мръвкова и Ясен Зердев тренират певците в “Х Фактор”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4451085

Cред участниците в първия сезон на “Дансинг старс” по Нова тв беше Антоанета Добрева-Нети. Всяка седмица съпругът и? Дони идвал в залата по време на концертите, за да я подкрепя. Така се запознал с Ясен Зердев – един от финалистите от “Мюзик айдъл 2”. По това време Ясен свирел в бенда.
Към края на “Дансинг старс” Дони го поканил в бенда на “Мюзик Cред участниците в първия сезон на “Дансинг старс” по Нова тв беше Антоанета Добрева-Нети. Всяка седмица съпругът и? Дони идвал в залата по време на концертите, за да я подкрепя. Така се запознал с Ясен Зердев – един от финалистите от “Мюзик айдъл 2”. По това време Ясен свирел в бенда. Към края на “Дансинг старс” Дони го поканил в бенда на “Мюзик

Участъкът на метрото до летището ще е готов в началото на април

http://www.mediapool.bg/uchastakat-na-metroto-do-letishteto-shte-e-gotov-v-nachaloto-na-april-news227790.html

В началото на април трябва да бъде завършена линията на метрото до аерогарата, а в края на април - линията в "Младост". Това съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова пред журналисти в събота, след представяне на напредъка по участъка на метрото до Терминал 2 на летище "София". Метрото е не само удобен градски транспорт, но и ромяна на цялата среда в определения район и квартал", каза Фандъкова. Тя изрази очакване в екип с министъра на транспорта Ивайло Московски и изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев да започнат третата линия на метрото, а през 2016 г. да бъде завършен участъкът до ул. "Сребърна".   Този участък на метрото е свидетелство за това как можем да спасим пари, които бяха почти загубени за България - 95 млн.лева, каза заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. Тя посочи някои от предимствата на метрото - прави града по-привлекателен, въздуха - по-чист, дава възможност на бизнеса да се развива и вдига стойността на жилищата в близост. Самото му строителство помага за конкурентоспособността на българските фирми, в началото е имало само две, способни да кандидатстват, а сега са десетина, отбеляза еврокомисарят. Тя коментира, че една от българските фирми вече е европейски лидер в строителството на тунели. Министърът на транспорта Ивайло Московски каза, че по оперативна програма "Транспорт" в периода 2014 -2020 г. са предвидени 700 млн. лева, които ще се усвояват от"Метрополитен". Надявам се в най-скоро време да бъде одобрена програмата в Брюксел, ако това се случи до февруари-март, веднага може да започне третият метродиаметър, участъкът по "Черни връх", както и другите готови проекти по програмата, добави той. Запитан за готовите проекти, очакващи финансиране, министърът посочи железопътните участъци Пловдив-Оризово, Видин - Медковец и жп възел Бургас, както и пътни подучастъци от Кресненското дефиле.

Футбол: ОФК”Поморие” на върха в Югоизточна “В” група

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/aRbk8ozEbnw/

Последна среща от първенството на Югоизточна “В” група между ОФК “Поморие” –след индивидуален пробив завърши при резултат 2:0. През цялото време на мача поморийци доминираха в играта и заслужено победиха на своя стадион.

Първото попадение във вратата на карловци бе реализирано в 37-та минута от Любомир Божинов, след изпълнение на  11 дузпа. В 65 -та минута на мача, след индивидуален пробив, Диян Лефтеров вкара второто попадение.

След този мач поморийци са едноличен лидер във временното класиране на Югоизточната “В” група с 32 точки. На второ място е “Миньор” – Раднево с 30 точки, а на трето място е “Евроколеж” Пловдив с 29 точки.

"Литекс" се пребори за 2:2 срещу "Левски" като гост (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429072_liteks_se_prebori_za_22_sreshtu_levski_kato_gost_video/?ref=rss


"Левски" и "Литекс" завършиха 2:2 помежду си в най-очаквания двубой от 17-ия кръг в А група. Сините могат да съжаляват, че не спечелиха мача на "Георги Аспарухов".

След рано получения гол те успяха да реагират бързо и още преди почивката направиха обрат с попаденията на Валери Домовчийски и Антонио Аниете. През втората част обаче оранжевите стигнаха до равенството.

"Левски" не успя да задмине третия "Берое", който изненадващо загуби с 0:1 от последния "Хасково". Сините се...

"Литекс" се пребори за 2:2 срещу "Левски" като гост

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429072_liteks_se_prebori_za_22_sreshtu_levski_kato_gost/?ref=rss


"Левски" и "Литекс" завършиха 2:2 помежду си в най-очаквания двубой от 17-ия кръг в А група. Сините могат да съжаляват, че не спечелиха мача на "Георги Аспарухов".

След рано получения гол те успяха да реагират бързо и още преди почивката направиха обрат с попаденията на Валери Домовчийски и Антонио Аниете. През втората част обаче оранжевите стигнаха до равенството.

"Левски" не успя да задмине третия "Берое", който изненадващо загуби с 0:1 от последния "Хасково". Сините се...

"Литекс" измъкна 2:2 срещу "Левски" като гост

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429072_liteks_izmukna_22_sreshtu_levski_kato_gost/?ref=rss


"Левски" и "Литекс" завършиха 2:2 помежду си в най-очаквания двубой от 17-ия кръг в А група. Сините могат да съжаляват, че не спечелиха мача на "Георги Аспарухов".

След рано получения гол те успяха да реагират бързо и още преди почивката направиха обрат с попаденията на Валери Домовчийски и Антонио Аниете. През втората част обаче оранжевите стигнаха до равенството.

Очаквайте подробности!


Жестоки глоби дебнат българските шофьори по пътищата

http://www.bnews.bg/article-123094

Преминаване на червен светофар в Гърция се наказва със 700 евро глоба и отнемане на регистрационните табели на колата и шофьорската книжка. В Сърбия за шофиране в лявото платно на пътя отнасяш глоба до 253 евро или затвор от 30 дни.

Радан Кънев с безпрецедентно остри критики към съдебната система

http://www.moreto.net/novini.php?n=272367

”Демократи за силна България” проведе национално събрание, на което бе преизбрано ръководството на партията. В речта си председателят Радан Кънев за пореден път изведе съдебната реформа като приоритет. И в събота, както и по-рано в петък в парламента той бе безпрецедентно критичен към съдебната система, използвайки дори думата „мафия”.

Васко Кеца пее „Спри, не си отивай“ на Кобрата

http://www.monitor.bg/article?id=452145

Боксьорът Кубрат Пулев получи неочакван музикален подарък преди ден в столичен пиано бар. И той дойде не от друг, а от естрадната легенда Васил Найденов. Звездата изпълни специално за спортиста песента „Спри, не си отивай“ от филма „Адаптация“.

Посланик Гьокче: Свалянето на новините на турски ще ви постави от грешната страна на историята

http://www.mediapool.bg/poslanik-gyokche-svalyaneto-na-novinite-na-turski-shte-vi-postavi-ot-greshnata-strana-na-istoriyata-news227789.html

Историята има една посока, в която се движи и с пълно право България има право да се гордее със своя етнически модел. Ако новините на турски език бъдат премахнати, България ще се озове в грешната страна на историята. Това заяви турският посланик Сюлейман Гьокче в събота пред Дарик радио. „Ще изпадне в ситуация, в която ще изпита затруднение да го обясни това пред Евроатлантическите партньори. Ние като съседна и приятелска страна на България не бихме желали това да се случва и сме загрижени за едно подобно развитие на нещата", заяви той. По думите му решението на бежанския проблем в България не са огражденията по границата с Турция. ”България и Турция тясно си сътрудничат и благодарение на това сътрудничество бежанците в България са около 10 000. Ако ги нямаше тези съвместни двустранни усилия, тогава щяхме да говорим за стотици хиляди бежанци”, каза той. ”От разговорите с предишното българско правителство останахме с впечатление, че оградата по българо-турската граница е по-скоро временно явление, което има за цел да послужи за разрешаването на големия поток от бежанци, сега обаче имам чувството, че огражденията се превръщат в официална политика”, каза още Гьокче. ”Ние сме против това българо-турската граница да бъде затворена чрез заграждение. Имаше договореност с предишния външен министър Кристиан Вигенин, той посети Турция, аз също участвах в този преговорен екип, тогава постигнахме договореност за изграждане на временно заграждение и то в планинските участъци, където осигуряването на охрана бе затруднено. Беше споделено мнението, че не е необходимо по другите участъци да бъде изградено такова заграждение. Сега виждаме една политическа позиция в това отношение". Половината от бежанците, които пристигат на територията на България, те не преминават само през турска територия, а включително и през другите съседни страни като Македония, Гърция, Румъния. Може би в този смисъл е интересен фактът да се попита дали България обмисля подобни заграждения и на тези граници", коментира турският посланик. Попитан дали България е заплашена от радикални ислямисти, привърженици на ”Ислямска държава”, посланик Гьокче заяви: ”Отговорът на този въпрос не мога да го дам аз. Този въпрос трябва да се зададе към компетентните български власти, но мога да кажа следното. Погледнато от Турция, както в много други сфери ние имаме тясно сътрудничество с българските власти и в борбата срещу тероризма, и ние имаме общ интерес от това да се борим съвместно срещу ислямофобията и радикалното отношение срещу мюсюлманите и в Турция, и в България. Смятаме, че в името на борбата срещу Ислямска държава не би трябвало невинни мюсюлмани да бъдат потърпевши".  

Кадиев: Не съм се предлагал за финансов министър на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452568

Депутатът от БСП Георги Кадиев отрече информацията на "24 часа", че се е предлагал за финансов министър в кабинета на ГЕРБ. Той публикува опровержението си в личния си профил във фейсбук.
Ето какво пише Кадиев в социалната мрежа:
"През 1992-95 бях репортер в "24 часа". Тогава никога не бихме си позволили да пуснем статия без автор, Депутатът от БСП Георги Кадиев отрече информацията на "24 часа", че се е предлагал за финансов министър в кабинета на ГЕРБ. Той публикува опровержението си в личния си профил във фейсбук. Ето какво пише Кадиев в социалната мрежа: "През 1992-95 бях репортер в "24 часа". Тогава никога не бихме си позволили да пуснем статия без автор,

Жълт код в 14 области заради снеговалежи

http://www.vesti.bg/bulgaria/zhylt-kod-v-14-oblasti-zaradi-snegovalezhi-6028241

Сняг ще вали през деня в цяла Северна България; преваляванията над Южна България ще са от дъжд

Кадиев отрече, че се е предлагал за финансов министър на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452560

Депутатът от БСП Георги Кадиев отрече информацията на Депутатът от БСП Георги Кадиев отрече информацията на "24 часа", че се е предлагал за финансов министър в кабинета на ГЕРБ. Той публикува опровержението си в личния си профил във Фейсбук. Ето какво пише Кадиев в социалната мрежа: "През 1992-95 бях репортер в "24 часа". Тогава никога не бихме си позволили да пуснем статия без автор,

В Казанлък отбелязаха 170-годишнината на капитан Петко Войвода

http://pik.bg/в-казанлък-отбелязаха-170-годишнината-на-капитан-петко-войвода-news255483.html

В Казанлък отбелязаха 170-годишнината на капитан Петко Войвода

Рожденият ден на капитан Петко Войвода ежегодно е един от най-големите празници за Тракийското дружество в Казанлък, за нас това е традиция, каза зам.-председателят на дружеството София Парнарова, по повод отбелязването на 170-та годишнина от рождението на Войводата в Казанлък, пише "Фокус".

„Вече 30 години нашето дружество носи името на Капитана, освен това на казанлъчани той е скъп и защото градът ни му дава най-хубавото нещо в неговия живот, съпругата му Рада Кравкова“, коментира София Парнарова.

През 2010 година в Казанлък бе открит барелеф на капитан Петко Войвода и Рада Кравкова и това е единствената плоча в страната, на която Капитанът е със съпругата си.
170-та годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода бе отбелязана в Казанлък със спектакъла „ На гости при юбиляра - с песните и спомените за Войводата““ в изпълнение на групата за тракийски песни към дружеството. 

Кадиев: Лъжа е, че съм се натискал за финансов министър на ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_424164.html

Социалистът Георги Кадиев опроверга чрез профила си във Фейсбук информация от вестник "24 часа", че е преговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да го назначи за финансов министър във втория си кабинет. Ето и коментарът на Кадиев: През 1992-95 бях репортер в "24 часа". Тогава никога не бихме си позволили да пуснем статия без автор, с анонимни източници и пълна с интриги и неверни неща. Медиите са един от големите проблеми на държавата. Всички политици мислим, че ги използваме, а всъщност те използват нас. Корупцията и поръчкова журналистика не просто процъфтяват. Те вече са "еталон" за поведение. Прочетете тази статия. Тя е класически пример за липса на основни журналистически принципи и етика. С такава журналистика можеш да си купиш БМВ за година, но не можеш да застанеш с името си. Кое е по-ценно? Благодаря на вестника, на който все пак отделих 3 години от живота си като негов репортер, че се занимава така пространно с мен. Можеха поне да ме питат кое от тези клюки е вярно и кое не, но очевидно не това е новия стил, наложен от Пеевски че статията е толкова клюкарска и дори няма автор, както и в нея са само анонимни източници от БСП, АБВ и ГЕРБ. Георги Кадиев беше назначен за зам.-финансов министър в началото на мандата на кабинета "Станишев" с финансов министър Пламен Орешарски , но подаде оставка заради разногласия с Орешарски.

Камата с дар за Путин - дава Златната обувка и Златната топка

http://www.bnews.bg/article-123093

Копия на Златната обувка и Златната топка Камата ще връчи по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/29/2429057_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите в следобедната емисия:

Съдът в Пазарджик остави за постоянно в ареста седмината обвиняеми за разпространение на радикален ислям.

Седем сирийски бежанци са били заловени край град Одрин при опит да преминат нелегално през границата към България.

Над 80 са жертвите на атентата в севернa Nigeria.

Египетски...

Юристи откриха нарушения във варненска детска градина

http://www.moreto.net/novini.php?n=272366

Юристите на община Варна отправят препоръки към директора на ОДЗ „Лястовичка“, след като проверка установи, че има допуснати нарушения при провеждането на конкурс за отдаване под наем на помещение за доставка на образователни услуги.

Петрички бизнесмен заби колата си в мотокар и почина от тежки изгаряния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452555

Петричкият бизнесмен Илия Т., известен като Ичката, катастрофира тежко край село Беласица. По-късно тъй почина от тежките изгаряния, които е получил, съобщава struma.bg.
Собственикът на ресторант „Ичката“ в Петрич пострада тежко на път в района на село Беласица. Тежкият пътен инцидент стана днес около 15 часа. Петричкият бизнесмен Илия Т., известен като Ичката, катастрофира тежко край село Беласица. По-късно тъй почина от тежките изгаряния, които е получил, съобщава struma.bg. Собственикът на ресторант „Ичката“ в Петрич пострада тежко на път в района на село Беласица. Тежкият пътен инцидент стана днес около 15 часа.

Стоичков ще подари копия на "Златната обувка" и "Златната топка" на Путин

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/29/2429068_stoichkov_shte_podari_kopiia_na_zlatnata_obuvka_i/?ref=rss


Христо Стоичков планира да подари на президента на Русия Владимир Путин копия на двете си най-ценни награди във футбола - "Златната топка" и "Златната обувка", съобщава руското онлайн издание "Чемпионат", цитирано от агенция "Фокус".

Стоичков има среща с Путин през пролетта на следващата година. По повод домакинството на Русия на световното първенство през 2018 г. бившият български национал смята да подари копията на своите индивидуални отличия.

Стоичков получи "Златната...

Петрички бизнесмен изгоря в колата си, след като се вряза в мотокар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452548

Петричкият бизнесмен Илия Т., известен като Ичката, катастрофира тежко край село Беласица. По-късно тъй почина от тежките изгаряния, които е получил, съобщава struma.bg.
Собственикът на ресторант „Ичката“ в Петрич пострада тежко на път в района на село Беласица. Тежкият пътен инцидент стана днес около 15 часа. Петричкият бизнесмен Илия Т., известен като Ичката, катастрофира тежко край село Беласица. По-късно тъй почина от тежките изгаряния, които е получил, съобщава struma.bg. Собственикът на ресторант „Ичката“ в Петрич пострада тежко на път в района на село Беласица. Тежкият пътен инцидент стана днес около 15 часа.

Лъмбърсексуалният мъж измества метросексуалния

http://curious.actualno.com/Lymbyrseksualnijat-myj-izmestva-metroseksualnija-news_63163.html

Нов тип мъже, наречени "лъмбърсексуални", изместват модните доскоро "метросексуални", пише електронният сайт на сп. "Поан". Той е компютърен специалист, но видът му е кат...

Нов метод определя точното разстояние между галактиките

http://cosmos.actualno.com/Nov-metod-opredelja-tochnoto-razstojanie-mejdu-galaktikite--news_63172.html

Астрофизици от Университета на Саутхемптън са разработили нов метод за точно определяне на разстоянието до галактиките. Благодарение на него са успели да измерят това до "Окото на Саурон" - ...

Силистра взе мерки срещу разпространението на "птичи грип"

http://society.actualno.com/Silistra-vze-merki-sreshtu-razprostranenieto-na-ptichi-grip-news_63175.html

В Силистренска област влязоха в сила мерки срещу разпространението на болестта "птичи грип", съобщи БНР. Това се налага във връзка с откритите огнища на болестта в Холандия, Германия и Вели...

Москва призова ЕС да премахне санкциите

http://www.cross.bg/sanktziite-moskva-yunker-1441821.html

/КРОСС/ Москва призова Европейския съюз да свали санкциите срещу Русия и обеща в замяна да отмени забраната за внос на храни, съобщава агенция Reuters. „Не очакваме нещо от нашите европейски партньори. Единственото, което очакваме, е да напуснат безсмислената спирала на санкциите и да поемат пътя на отмяната на санкциите и премахването на черните списъци. Това ще позволи и на нас да направим същото", коментира пред агенция „Интерфакс" заместник външния министър Алексей Мешков. Изявлението идва малко след като ЕС наложи санкции върху 13 украински граждани, обвинени в организиране на изборите в Източна Украйна на 2 ноември т.г. Ако санкциите срещу Москва не бъдат преразгледани, загубите за ЕС през следващата година ще възлязат на 50 милиарда, посочи Мешков. Президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли такава възможност. „Докато не видим жестове, насочени към успокояването на региона, санкциите срещу Русия трябва да останат", коментира Юнкер пред радио RTL в Люксембург.  

Решават проблемите в пенсионната система с работна група

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452536

"Направихме първа експертна среща, на която да потърсим и обсъдим варианти на дългосрочни решения за пенсионната система". Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфи , цитиран от „Фокус“.
„В срещата участваха представители на социалните партньори, на работодателите и синдикатите, "Направихме първа експертна среща, на която да потърсим и обсъдим варианти на дългосрочни решения за пенсионната система". Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфи , цитиран от „Фокус“. „В срещата участваха представители на социалните партньори, на работодателите и синдикатите,

Кадиев отрече информацията, че се е предлагал за финансов министър на ГЕРБ

http://pik.bg/кадиев-отрече-информацията-че-се-е-предлагал-за-финансов-министър-на-герб-news255478.html

Кадиев отрече информацията, че се е предлагал за финансов министър на ГЕРБ

Депутатът от БСП Георги Кадиев отрече тиражираната от "24 часа" информация, че се е предлагал за финансов министър в кабинета на ГЕРБ (виж в "Още по темата").

Той публикува опровержението си в личния си профил във Фейсбук.

Ето какво пише Кадиев в социалната мрежа: 

"През 1992-95 бях репортер в "24 часа". Тогава никога не бихме си позволили да пуснем статия без автор, с анонимни източници и пълна с интриги и неверни неща. 
Медиите са един от големите проблеми на държавата. Всички политици мислим, че ги използваме, а всъщност те използват нас. Корупцията и поръчкова журналистика не просто процъфтяват. Те вече са "еталон" за поведение. 
Прочетете тази статия. Тя е класически пример за липса на основни журналистически принципи и етика. 
С такава журналистика можеш да си купиш БМВ за година, но не можеш да застанеш с името си. 
Кое е по-ценно?

Благодаря на вестника, на който все пак отделих 3 години от живота си като негов репортер, че се занимава така пространно с мен. Можеха поне да ме питат кое от тези клюки е вярно и кое не, но очевидно не това е новия стил, наложен от Пеевски че статията е толкова клюкарска и дори няма автор, както и в нея са само анонимни източници от БСП, АБВ и ГЕРБ".

Експертна група ще решава проблемите в пенсионната система

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452532

"Направихме първа експертна среща, на която да потърсим и обсъдим варианти на дългосрочни решения за пенсионната система". Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от „Фокус“. „В срещата участваха представители на социалните партньори, на работодателите и синдикатите,

НСТС ще работи за адекватност и стабилност на пенсионната система

http://www.cross.bg/sistema-pensionnata-kalfin-1441820.html

/КРОСС/ Направихме първа експертна среща, на която да потърсим и обсъдим варианти на дългосрочни решения за пенсионната система, заяви вицепремиерът Ивайло Калфин след извънредна среща на правителството, синдикатите и работодателите. В срещата са участвали представители на социалните партньори, на работодателите и синдикатите, експерти от НОИ и Министерството на труда и социалната политика, обясни Калфин. „Уточнихме се, че тази работна група ще предлага дългосрочни решения, които да доведат до адекватност и стабилност в пенсионната система. В първия етап групата ще работи в рамките на тази бюджетна процедура. Още в началото на следващата седмица ще направя среща и с парламентарните партии, ще им представя това, което работим, и ще очакваме от тях да се съобразят с предложенията и решенията. Те също ще участват в тях, за да има максимално широко съгласие. В експертната работа ще се опрем на документа, изготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа, който беше създаден от служебния кабинет. Христосков ми предаде един вариант, като основа на работата ни. Част от работата ни ще са и други материали", уточни социалният министър. Калфин заяви, че ще се спрат на мерки за укрепване на приходната част на пенсионната система и мерки, свързани с достъпа до пенсионната система, които да дадат повече адекватност и справедливост на системата. Ще се опитаме всичко да бъде максимално публично, което не значи, че тези разговори ще са публични, уточни той

Московски: В ОП Транспорт 2014–2020 г. са предвидени са 700 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=272370

В Оперативна програма „Транспорт” 2014 – 2020 година, в следващия програмен период са предвидени над 350 милиона евро – това са 700 милиона лева. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, пред журналисти по време на инспекцията на разширението на метрото от бул"Цариградско шосе до Летище "София", предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Петрички бизнесмен изгоря в "Ягуар"-а си

http://www.bnews.bg/article-123092

Петричкият бизнесмен Илия П. изгоря в колата си след адска катастрофа край село Беласица.

Катастрофа между кола и мотор затрудни движението на трамваи в центъра на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452517

Лек автомобил и мотор са катастрофирали в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР за "Фокус".
Произшествието е станало около 13.00 часа на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Осогово". По първоначални данни мотористът e откаран в лечебно заведение, като няма за сериозни наранявания.
Движението е било затруднено и преминаването на Лек автомобил и мотор са катастрофирали в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР за "Фокус". Произшествието е станало около 13.00 часа на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Осогово". По първоначални данни мотористът e откаран в лечебно заведение, като няма за сериозни наранявания. Движението е било затруднено и преминаването на

Москва призова ЕС да свали санкциите срещу Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/29/2429064_moskva_prizova_es_da_svali_sankciite_sreshtu_rusiia/?ref=rss


Москва призова Европейския съюз да свали санкциите срещу Русия и обеща в замяна да отмени забраната за внос на храни от страните-членки, съобщава агенция Reuters.

"Не очакваме нещо от нашите европейски партньори. Единственото, което очакваме е да напуснат безсмислената спирала на санкциите и да поемат пътя на отмяна на санкциите и премахване на черните списъци. Това ще ни позволи и на нас да направим същото", коментира пред агенция Интерфакс Алексей Мешков, който е заместник на...

ИД нападна сирийския град Кобане

http://www.bnews.bg/article-123091

Въоръжени бойци от "Ислямска държава" в Турция са нападнали граничния контролно-пропускателен пункт, който свързва страната с Кобане.

Полицията търси съдействие от столичани: Коя тази жена?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452512

Столичната полиция търси съдействие за установяване самоличността на възрастна жена, открита на 26 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Умоляват се гражданите да съдействат за установяването самоличността на жена, открита на 26 ноември, около 21.35 часа, в района на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“. Столичната полиция търси съдействие за установяване самоличността на възрастна жена, открита на 26 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Умоляват се гражданите да съдействат за установяването самоличността на жена, открита на 26 ноември, около 21.35 часа, в района на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“.

Полицията търси съдействие: Познавате ли тази жена?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452509

Столичната полиция търси съдействие за установяване самоличността на възрастна жена, открита на 26 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Умоляват се гражданите да съдействат за установяването самоличността на жена, открита на 26 ноември, около 21.35 часа, в района на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“. Столичната полиция търси съдействие за установяване самоличността на възрастна жена, открита на 26 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Умоляват се гражданите да съдействат за установяването самоличността на жена, открита на 26 ноември, около 21.35 часа, в района на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“.

Метрото ще стига до летище София през април 2015 г.

http://offnews.bg/news/n_1/n_424152.html

В началото на април трябва да бъде завършена линията на метрото до аерогарата, а в края на април - линията до кв. "Младост 4". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова , която инспектира днес напредъка по участъка на метрото до Терминал 2 на летището в София. Тя напомни, че се очаква догодина да започне строителството на третата линия на метрото, а през 2016 г. да бъде завършен участъкът до ул. "Сребърна" на втората метролиния. Проектът на третия метролъч предвижда той да е дълъг малко над 16 км. с 19 метростанции и да се движи от кв. "Овча Купел" през центъра до "Ботевградско шосе". Този участък на метрото е свидетелство за това как можем да спасим пари, които бяха почти загубени за България - 95 млн. лева, каза зам.-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева . Министърът на транспорта Ивайло Московски каза, че по оперативна програма "Транспорт" в периода 2014 -2020 г. са предвидени 700 млн. лева, които ще се усвояват от "Метрополитен". Надявам се в най-скоро време да бъде одобрена програмата в Брюксел, ако това се случи до февруари-март, веднага може да започне третият метродиаметър, участъкът по "Черни връх" (продължението на втория метролъч до ул. "Сребърна"), както и другите готови проекти по програмата, добави той. Строителството на третия метролъч ще започна, когато приключи работата по пордълженията на първия до летището и до "Младост 4", за да не блокираме града, каза наскоро шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев за OFFNews.

Кметът на Провадия Филчо Филев: Общината е подготвена за зимния сезон

http://www.moreto.net/novini.php?n=272368

Община Провадия е подготвена за зимния сезон. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна кметът Филчо Филев. До 31 декември общината има подписан договор с четири фирми, тъй като районът е разделен на няколко участъка, които се поддържат от различни фирми.

Кадиев скочи: Клевета е, че съм се натискал да ставам финансов министър

http://www.bnews.bg/article-123090

Георги Кадиев опроверга тиражираната днес информация, че е искал да става финансов министър в кабинета на Бойко Борисов.

Министър Ненчев: Предава досиетата на агентите във военното разузнаване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452497

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща да предаде досиетата от външното и военното разузнаване, за да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989 година. Това стана по време на националното събрание на Демократи за силна България.
„Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща да предаде досиетата от външното и военното разузнаване, за да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989 година. Това стана по време на националното събрание на Демократи за силна България. „Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за

Кристалина Георгиева призовава за реформи в България

http://econ.bg/Новини/Кристалина-Георгиева-призовава-за-реформи-в-България-_l.a_i.617291_at.1.html

Необходими са незабавни реформи, за да има България по-добър и социален бюджет. На това мнение е еврокомисарят по бюджета и човешките...

Шефът на азиатския футбол подкрепи Блатер за нов мандат

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429032_shefut_na_aziatskiia_futbol_podkrepi_blater_za_nov/?ref=rss


Президентът на Азиатската футболна конфедерация (АФК) шейх Салман бин ал Халифа се обяви в подкрепа на Сеп Блатер за наближаващите президентски избори във ФИФА. 78-годишният швейцарец се кандидатира за пети мандат начело на международната федерация.

"Дадохме да се разбере ясно (че сме с Блатер) по време на конгреса в Бразилия и дори при официалното обявяване на президента Блатер за кандидат. Всички казахме, че конфедерацията го подкрепя за следващите избори", обяви Ал Халифа.

Министър Ненчев предава досиетата на агентите във военното разузнаване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452494

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща да предаде досиетата от външното и военното разузнаване, за да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989 година. Това стана по време на националното събрание на Демократи за силна България.
„Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща да предаде досиетата от външното и военното разузнаване, за да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989 година. Това стана по време на националното събрание на Демократи за силна България. „Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за

Устата завъртя мустак

http://www.bnews.bg/article-123087

Рапърът Иван Динев, по-известен с прякора си Устата, отново е решил да шашне феновете си с ексцентрична визия.

Турският посланик: Оградата по границата не е решението за проблема с бежанците

http://www.moreto.net/novini.php?n=272369

Решението на бежанския проблем в България не са огражденията по границата с Турция. България и Турция тясно си сътрудничат и благодарение на това сътрудничество бежанците в България са около 10 000. Ако ги нямаше тези съвместни двустранни усилия, тогава щяхме да говорим за стотици хиляди бежанци, заяви в „Седмицата" на Дарик турският посланик у нас Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче.

Тодор Кръндев, набеден за болен от ебола, е собственикът на първото чейндж бюро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452290

Тодор Кръндев е българинът, който бе набеден, че е заразен с ебола, но се оказа малария, научи “24 часа”.
Кръндев бе настанен в болница, след като се върна от Сиера Леоне.
Геолози твърдят, че е проучвал и че дори има концесия за диаманти там
И може да знае кои българи са проучвали за диаманти или злато в Африка. Тодор Кръндев е българинът, който бе набеден, че е заразен с ебола, но се оказа малария, научи “24 часа”. Кръндев бе настанен в болница, след като се върна от Сиера Леоне. Геолози твърдят, че е проучвал и че дори има концесия за диаманти там И може да знае кои българи са проучвали за диаманти или злато в Африка.

Гражданският съвет, РБ и вторият кабинет „Борисов” – границата на саморазрушаването на ДСБ

http://www.cross.bg/kostov-ivan-bulgariya-1441819.html

/КРОСС/ Бившият лидер и основател на ДСБ Иван Костов не присъства на днешното заседание на Националното събрание на партията.  За решението си Костов съобщи във Фейсбук профила си с обещанието, че не само днес, но и занапред няма да се включва на партийни сбирки. „Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството, и по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля", пише той и добавя, че остава с привържениците си като гражданин. „Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините. Опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен, казва още Костов. „Ролята на фалшив ентусиаст не се побира в представите ми. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск", посочва Костов. Създаването на десен Реформаторски блок е идея на Иван Костов, представена на Националното събрание през юни 2013 г., когато предаде поста на заместника си Радан Кънев

Стоичков се среща с Путин, ще му подари копия на Златната обувка и Златната топка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452463

Христо Стоичков ще подари реплики на най-ценните лични награди във футбола на президента на Русия Владимир Путин по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година, съобщава "Чемпионат".
Повод за дадената постъпка е световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 година. Христо Стоичков ще подари реплики на най-ценните лични награди във футбола на президента на Русия Владимир Путин по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година, съобщава "Чемпионат". Повод за дадената постъпка е световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 година.

Стоичков подарява на Путин копия на Златната обувка и Златната топка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452458

Христо Стоичков ще подари реплики на най-ценните лични награди във футбола на президента на Русия Владимир Путин по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година, съобщава Христо Стоичков ще подари реплики на най-ценните лични награди във футбола на президента на Русия Владимир Путин по време на среща, която ще се състои през пролетта на 2015 година, съобщава "Чемпионат". Повод за дадената постъпка е световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 година.

Утре във вътрешността на Варненска област ще вали сняг

http://www.moreto.net/novini.php?n=272364

През следващото денонощие постепенно застудява. Ще е облачно. Още през нощта почти из цяла Северна България ще превалява сняг, като снеговалежът ще продължи и през деня. Преваляванията из Южна България ще са от дъжд, но още около пладне в югоизточните и райони ще се примесва със сняг.

Иван Иванов напусна ръководството на ДСБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_424148.html

Иван Иванов се оттегли от днес от Националното ръководство на Демократи за силна България. Оставам редови член на Софийската организация, обяви Иванов в социалните мрежи, докато в НДК тече Национално събрание на ДСБ.  "Съхранявам принципите, които съм носил и са ме ръководили през годините, в живота и в политиката. Пожелавам на ръководителите на Демократи за силна България да носят винаги в себе си програмата, заради която влизат в управлението на държавата. Нека не позволят да бъдат поведени по път, който не води към Храма", уточни Иванов. По думите му най-големият риск за един политик, редом с други рискове, е да разруши доверието на хората, които с много надежда са го избрали да защитава техните принципи и позиции. "Всяко отстъпление от заложените реформи и политики ще има фатални последици за общността от членове, симпатизанти и избиратели на Демократи за силна България, партията, която с толкова вдъхновение създадохме преди 10 години", коментира още Иванов. По-рано днес създателят на ДСБ Иван Костов обяви чрез профила си във Фейсбук, че ДСБ е опряла границата на саморазрушаването си и той остава с ДСБ само като гражданин.

БНТ протестира срещу Бинев, той: Няма лошо

http://www.bnews.bg/article-123089

БНТ излезе с декларация по повод избора на Слави Бинев за председател на парламентарната медийна комисия.

Георги Гергов за своята оставка: Няма друг начин – след две тотални загуби в изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452449

"Подадох оставката си пред Градския съвет на БСП в Пловдив, искам и пред конференцията да я подам - така е редно. След две тотални загуби в изборите - и на парламентарните, и на европейските, смятам, че няма друг начин. Трябва да се мине през оставка и през избор на нов председател". Това каза за  „Фокус” Георги Гергов от БСП по повод подадената "Подадох оставката си пред Градския съвет на БСП в Пловдив, искам и пред конференцията да я подам - така е редно. След две тотални загуби в изборите - и на парламентарните, и на европейските, смятам, че няма друг начин. Трябва да се мине през оставка и през избор на нов председател". Това каза за  „Фокус” Георги Гергов от БСП по повод подадената

Българската кризата е криза на лидерството

http://www.cross.bg/vlastta-bulgariya-blok-1441818.html

/КРОСС/ Днес сме тук за трети път през последната година и половина. Но ако през юни миналата година за да покажем, че не сме се предали и че поражението няма да ни пречупи, днес настроението ни е друго, друго е и самочувствието ни - защото сме заедно, за да отбележем връщането на реформаторската десница на власт. I. Какво се случи с ДСБ за тази година и половина? И накъде отиваме? Ние тръгнахме преди година и половина по пътя на промяната без представителство в парламента, със скромно присъствие в местната власт и изтичащ частичен мандат в Европейския парламент, без видими надежди за съхраняване на позициите. Без медийно влияние, без средства и имущество, със съкрушено политическо лидерство. Нямахме нищо - освен вашата вяра и упорство, съчетани с енергията на събудената средна класа и гнева на поколението, родено през `70-те и `80-те години. Благодарение на тази вяра, упорство и енергия, година и половина по-късно, ние сме с възстановени позиции в Европейския и националния парламент и за първи път от тринадесет години сме част от управлението на България. Традиционните десни избиратели, но и хората от средната класа, доскоро политически пасивни, и едно цяло, до 2013 изгубено за политиката поколение, дадоха власт в ръцете ни. Енергията да я дадат обаче беше енергия на протеста - всяка власт е отговрност, но тази тежи двойно повече, защото е дадена с една единствена мотивация - за промяна

Удължават срока за временна организация на движението около Централна гара

http://econ.bg/Новини/Удължават-срока-за-временна-организация-на-движението-около-Централна-гара_l.a_i.617288_at.1.html

Срокът за временна организация на движението в района на Централна жп гара в София ще бъде удължен. В същото време до края на декември ще има...

Георги Гергов за оставката си: Така е редно – след две тотални загуби в изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452446

"Подадох оставката си пред Градския съвет на БСП в Пловдив, искам и пред конференцията да я подам - така е редно. След две тотални загуби в изборите - и на парламентарните, и на европейските, смятам, че няма друг начин. Трябва да се мине през оставка и през избор на нов председател". Това каза за  „Фокус” Георги Гергов от БСП по повод подадената

Кристалина Георгиева с призив за незабавни реформи за по-добър и социален бюджет

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kristalina-georgieva-s-priziv-za-nezabavni-reformi-za-po-dobyr-i-socialen-biudjet-184723/

Необходимо е особено внимание при разходите в бюджета, след като за една година дефицитът е нараснал 3 пъти, заяви еврокомисарят по бюджета и човешките ресурси

След 14 г. брак Емил Анчев от "Конкурент" подари годежен пръстен на съпругата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4451546

Cграндиозен концерт в зала 1 на НДК отпразнува БНР 80-годишнината си в началото на тази седмица. На една сцена радиото събра симфоничния си оркестър заедно с класиците в българския рок, сред които бяха “Сигнал”, ФСБ, Б.Т.Р., “Щурците”, Милена Славова и “Ревю”. Точно там, на една от най-големите сцени у нас, вокалистът на “Конкурент” Емил Анчев ре Cграндиозен концерт в зала 1 на НДК отпразнува БНР 80-годишнината си в началото на тази седмица. На една сцена радиото събра симфоничния си оркестър заедно с класиците в българския рок, сред които бяха “Сигнал”, ФСБ, Б.Т.Р., “Щурците”, Милена Славова и “Ревю”. Точно там, на една от най-големите сцени у нас, вокалистът на “Конкурент” Емил Анчев ре

Последният "Хасково" постигна изненадваща победа срещу "Берое"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429040_posledniiat_haskovo_postigna_iznenadvashta_pobeda/?ref=rss


Аутсайдерът в българското футболно първенство "Хасково" постигна изненадваща победа в 17-ия кръг. Последният "Хасково" се наложи с 1:0 срещу "Берое".

Хасково записа втората си победа за сезона и първа за последните 16 мача. Съставът събра седем точки, но остава последен. "Берое" е трети с

Воденият от Емил Велев състав изненада третия в класирането "Берое". Мачът започна с 15 минути закъснение заради проблем с охранителната фирма.

Победния гол отбеляза Владислав...

ДСБ заяви претенции за лидерството в Реформаторския блок

http://www.moreto.net/novini.php?n=272362

ДСБ заяви претенции за лидерството в Реформаторския блок. На конгреса на Костовата партия евродепутатът Светослав Малинов, който чрез преференция измести от първото място в листата за евроизборите лидерката на ДБГ Меглена Кунева, каза, че „Реформаторският блок, през който стана обратът в България и благодарение на който има ново правителство, ще бъде воден от политическата общност на ДСБ и лидерството ще бъде излъчено от нас".

Радан Кънев за Реформаторския блок: Успешен политически проект, но и голямо разочарование

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452438

"Реформаторският блок е успешен политически проект, но и голямо разочарование". Това заяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев пред делегатите на 13-то национално събрание на партията, съобщи "Дарик". Той посочи, че през изминалата година доверието между партиите в Блока не е нараснало, "Реформаторският блок е успешен политически проект, но и голямо разочарование". Това заяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев пред делегатите на 13-то национално събрание на партията, съобщи "Дарик". Той посочи, че през изминалата година доверието между партиите в Блока не е нараснало,

Във Франция започна разследване на кражба на оборудване от единия „Мистрал”

http://www.cross.bg/rysiya-razsledvane-oborydvane-1441817.html

/КРОСС/ Във Франция започна разследване във връзка с кражбата на оборудване от единия от хеликоптероносачите „Мистрал", строени за Русия, съобщава БНР.  Сделката за доставката на първия военен кораб беше замразена заради конфликта в Украйна. Съдебната полиция на Сен Назер е започнала разследване във връзка с изчезналото оборудване от хеликоптероносача „Севастопол" - единият от корабите „Мистрал", поръчани от Русия. Откраднати са компютърни дискове и комуникационна техника, инсталирана от френската компания за военни технологии „Талес". Кражбата е установена на 25 ноември и разследването е започнало веднага, както съобщи пред медиите прокурорът Фабиен Боне. Той заяви, че откраднатият материал не съдържа секретна или поверителна информация и може да функционира само на този кораб. Засега „Севастопол", който беше спуснат във водите на пристанище „Сен Назер" миналата седмица, няма военен статут и е бил под цивилна охрана. Корабът се намира на стотина метра от близнака си „Владивосток", чиято доставка за Русия беше отменена заради кризата в Украйна. На този етап разследването е насочено към персонала с пряк достъп до кораба. „Нямаме основания да подозираме руснаците", заявява пред Le Point източник от френското министерство на отбраната.

Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще бъде дъното, от което да се оттласнем

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/hr-ivanov-dokladyt-na-ek-shte-byde-dynoto-ot-koeto-da-se-ottlasnem-184722/

Министърът на правосъдието признава, че софтуерът за случайно разпределение на съдебните дела не е защитен от външна намеса

Ненчев предава 33 000 досиета на военното разузнаване

http://www.bnews.bg/article-123086

Военният министър Николай Ненчев ще предаде всички досиета на военното разузнаване от времето на комунизма на Комисията на досиетата.

Радан Кънев: Реформаторският блок е успешен проект, но и голямо разочарование

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452436

Реформаторският блок е успешен политически проект, но и голямо разочарование - това заяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев пред делегатите на 13-то национално събрание на партията, съобщи Реформаторският блок е успешен политически проект, но и голямо разочарование - това заяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев пред делегатите на 13-то национално събрание на партията, съобщи "Дарик". Той посочи, че през изминалата година доверието между партиите в Блока не е нараснало,

Кристалина Георгиева: В България дефицитът се качи три пъти за една година

http://pik.bg/кристалина-георгиева-в-българия-дефицитът-се-качи-три-пъти-за-една-година-news255456.html

Кристалина Георгиева: В България дефицитът се качи три пъти за една година

Сега е много трудно време за България, защото ние, година и половина загубихме в политическа криза. Никак не е лесно на правителството и ние всички трябва да застанем зад него. В комисията го оценяваме като правителство, което идва с ясна проевропейска насока, но най-вече с обещанието да стабилизира страната и да вдигне икономиката. Това каза зам.-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева в отговор на въпрос за бюджет 2015 г. година, предаде "Фокус".

Георгиева пожела на финансовия министър Владислав Горанов здраве и късмет. „А що се касае до бюджета – вие знаете, че в България дефицита се качи три пъти за една година - от 1,2% на 3,7%. Следователно той трябва да бъде внимателен с разходите. Ако искаме да видим по-добър, по-социален бюджет, трябва да се направят тези реформи, които в годините са отлагани. Тези, които имат отношение към приходната и особено към разходната част на бюджета са реформи с предимство”, обясни Кристалина Георгиева и допълни, че финансовият и социалният министър трябва да се срещнат, именно в реализацията на реформи. Еврокомисарят посъветва министрите да използват европейското финансиране, тъй като нито едно евро, нито едно левче България е трябва да губят от тези пари. 

Кр.Георгиева: Да не допуснем нито 1 евро от европейския бюджет да бъде изгубено

http://politics.actualno.com/KrGeorgieva-Da-ne-dopusnem-nito-1-evro-ot-evropejskija-budjet-da-byde-izgubeno-news_63154.html

Кристалина Георгиева, вицепрезидент на ЕК за бюджет и човешки ресурси, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на транспорта Ивайло Московски инспектираха напредъка на проекта за изграж...

Задържаха надзирател за внасяне на наркотици в плевенския затвор

http://crime.actualno.com/Zadyrjaha-nadziratel-za-vnasjane-na-narkotici-v-plevenskija-zatvor-news_63155.html

Надзирател е задържан за внасяне на наркотици в затвора в Плевен. Вчера, служители от отдел "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода" при ГД "Криминална полиция", ...

Мюсюлманите са открили първи, че Земята е кръгла, твърди турският министър на науката

http://asia.actualno.com/Musulmanite-sa-otkrili-pyrvi-che-Zemjata-e-krygla-tvyrdi-turskijat-ministyr-na-naukata--news_63156.html

Турският министър на науката, промишлеността и технологиите Фикри Ъшък заяви, че фактът, че Земята е сфера, за първи път е бил открит от група мюсюлмански учени, съобщи в. "Хюриет дейли нюз"...

Мъж застреля пет елена в Габровско

http://crime.actualno.com/Myj-zastrelja-pet-elena-v-Gabrovsko-news_63161.html

Полицията в Габрово е задържала за 24 часа 43-годишен мъж от София, убил пет благородни елена край габровското село Батошево, съобщи БНТ. При съвместни действия между полицията, ловното и горското ст...

Кристалина Георгиева: Всяко евро от европейския бюджет трябва да създава осезаеми придобивки за гражданите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/29/2429043_kristalina_georgieva_vsiako_evro_ot_evropeiskiia/?ref=rss


Вицепрезидентът на Европейската комисия за бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева определи проекта за строеж на метрото в София като пример за добро използване на европейските средства и за това как могат да бъдат спасени пари, които са били почти загубени за България.

"Напредъкът по него демонстрира и как успешно трябва да се използват европейските средства, за да се подобрява живота на хората със създаване на нови удобства и възможности", подчерта тя. Георгиева, заедно с...

Хванаха надзирател, внасял дрога в затвора

http://www.bnews.bg/article-123085

47-годишен надзирател е бил задържан при опит да внесе наркотици в затвора в Плевен, укрити в кутия с цигари.

Йори от "Сървайвър" гледала пепелянка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4451334

Тя обича да ходи на риболов, а преди години била и страстна ловджийка. Най-ценният трофей е 230-килограмов глиган - дебнала го 3-4 часа. Има и златен медал за застрелян сръндак.
Постепенно обаче се отказала от това си хоби, защото започнала да тъжи за убитите животни. Но и досега обича да ходи на риболов. Тя обича да ходи на риболов, а преди години била и страстна ловджийка. Най-ценният трофей е 230-килограмов глиган - дебнала го 3-4 часа. Има и златен медал за застрелян сръндак. Постепенно обаче се отказала от това си хоби, защото започнала да тъжи за убитите животни. Но и досега обича да ходи на риболов.

Варна разполага с отбор по екстремни спортове, който да представя града на местни и международни състезания

http://www.moreto.net/novini.php?n=272363

Инициатива на сдружение "ДЕМО" бе реализирана в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица, научи Moreto.net. Проектът "Варна екстрийм ДЕМО тийм" има за цел да даде възможност на младежи, практикуващи екстремни спортове да правят това по безопасен начин, за да се предпазят от сериозни травми, наранявания и увреждания, които могат да си причинят поради некомпетентност.

Бюджет 2015 - няма време или желание за реформи

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/biudjet-2015-niama-vreme-ili-jelanie-za-reformi-184693/

Усилията са насочени към закърпване на дупки и се чакат по-добри години, пише Калоян Стайков от ИПИ

Кристалина Георгиева: Спрете теча в НЗОК, за да има пари за бедните

http://offnews.bg/news/n_1/n_424140.html

Ако запушим дупките и течовете на здравната каса, ще има повече пари за социално слабите. Това обяви в София зам.-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиев . Тя заедно с кмета на София Йораднака Фандъкова провери напредъка по строителството на метрото в участъка до летището в София. Еврокомисарят призова към незабавни реформи, ако страната иска по-добър и по-социален бюджет. Георгиева предупреди, че е необходимо особено внимание при разходите в бюджета, след като за една година дефицитът е нараснал три пъти - от 1,2 на 3,4 на сто. „И тези, които имат отношение към приходната и особено към разходната част на бюджета, са реформи с предимство. Къде могат социалният и финансовият министър да се срещнат? Именно в реализацията на такива реформи”, коментира българският еврокомисар. Освен това тя пожела на двамата министри да се срещат в тази точка, използвайте европейското финансиране. Нито едно евро, нито едно левче не трябва ние да губим от европейските пари”, призова още Георгиева. Тя съобщи, че България вече е готова с проекти и по инвестиционния план "Юнкер", който е на обща стойност 315 млрд. евро със социални и икономически ползи, за по-висок растеж, заетост и конкурентоспособност. „България пари във фонда няма да слага. Не се иска от нея да слага. Ако реши тя самата да създаде финансови инструменти, които да се свържат с функционирането на този фонд, за да се ползва от капацитета на фонда, може да го направи. Но засега от България се искат проекти и проекти, които да размразят нашите пари в банките”, уточни Георгиева. Тя даде едно рамо на втория кабинет на Бойко Борисов : "Година и половина загубихме в политическа криза и никак не е лесно на правителството. Ние в комисията го оценяваме като правителство, което идва с ясна проевропейска насока, но най-вече – с обещанието да стабилизира страната и да вдигне икономиката. Няма да стане по-добре, ако няма растеж и икономиката не се „вдигне на крака”.

Право на отговор: БНТ винаги е коректна със зрителите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452336

Статията във в. „Труд” от 26 ноември „СЕМ с мерки срещу тв ментетата” внушава, че БНТ манипулира зрителите си, без аргументи и без позицията ни.
Ние винаги сме били коректни с аудиторията.
Няма фалшификация по време на мача България-Малта. БНТ веднага се извини на зрителите и обясни, че проблемите със звука са заради човешка грешка. Статията във в. „Труд” от 26 ноември „СЕМ с мерки срещу тв ментетата” внушава, че БНТ манипулира зрителите си, без аргументи и без позицията ни. Ние винаги сме били коректни с аудиторията. Няма фалшификация по време на мача България-Малта. БНТ веднага се извини на зрителите и обясни, че проблемите със звука са заради човешка грешка.

Квиц от бандата на Главестия на свобода срещу 10 бона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452416

Обвиненият за участие в организирана престъпна група за лихварство, отвличания и рекет Цветомир Ценов-Квиц от Козлодуй напуска софийския следствен арест и излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 хиляди лв. Това стана след решение на Специализирания наказателен съд и потвърдено от Апелативния съд. Обвиненият за участие в организирана престъпна група за лихварство, отвличания и рекет Цветомир Ценов-Квиц от Козлодуй напуска софийския следствен арест и излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 хиляди лв. Това стана след решение на Специализирания наказателен съд и потвърдено от Апелативния съд.

Вайдман казва „не“ на паричните и фискалните стимули

http://www.investor.bg/evropa/334/a/vaidman-kazva-ne-na-parichnite-i-fiskalnite-stimuli-184716/

Централните банки не притежават необходимия капацитет, за да стимулират икономическия растеж в дългосрочен план, заявява гуверньорът на Бундесбанк

Софиянец застреля пет благородни елена в Габровско

http://www.cross.bg/selo-blagorodni-elena-1441816.html

/КРОСС/ Полицията в Габрово е задържала за 24 часа 43-годишен мъж от София, убил пет благородни елена край габровското село Батошево, съобщава БНТ. При съвместни действия между полицията, ловното и горското стопанство във Велико Търново е открит и незаконен цех за преработка на дивечово месо в къща в севлиевското село Горна Росица.  По случая е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура в Габрово.  

Министър Ненчев ще разкрие агентите на ДС във външното и военното разузнаване

http://www.moreto.net/novini.php?n=272361

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща да предаде досиетата от външното и военното разузнаване, за да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989-та година. В изявление пред делегатите от националното събрание на Демократи за силна България Ненчев увери, че ще бъде безкомпромисен: "Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за комунистическото ни минало.

Колекторски фирми тормозят длъжници

http://www.bnews.bg/article-122542

Длъжници се оплакват от психически тормоз от някои от фирмите, занимаващи се с извънсъдебно събиране на вземания.

Меглена Кунева: За инвестиционния план на Юнкер трябва да представим най-конкурентните си проекти

http://www.cross.bg/kyneva-proekti-bulgariya-1441814.html

/КРОСС/ България трябва да представи най-конкурентните си проекти, за да се възползва от Инвестиционната програма на Европейската комисия от 315 млрд. евро. За страната ни, за разлика от оперативните програми, няма запазени средства в плана и затова трябва да се борим с най-добрите си проекти. Това заяви вицепремиерът по кооридинация на европейските политики и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева в Стара Загора, където беше на учредяването на клуб "Младите реформатори от ДБГ", съобщава пресцентърът на партията. Кунева обясни, че Планът на Юнкер, както е по-известна програмата, има за цел да вдигне на крака икономиките на страните членки, тъй като за изпълнението й ще трябва да се мобилизират и много частни инвестиции, а ЕК и Европейската инвестиционна банка ще осигуряват гаранции. Това трябва да са проекти, за които няма планирано европейско или национално финансиране. Програмата поставя пред страните изпитание дали могат да представят достатъчно добри проекти, поясни Кунева. Всяка страна предлага какви проекти иска по четири основни направления - енергийна ефективност, транспорт, наука и дигитална икономика. По думите на Кунева Европейската комисия ще предпочита рискови проекти, които националните правителства не желаят да финансират. България вече е предложила списък, но той трябва да се стесни допълнително, за да отговори на изискванията, които бяха обявени едва тази сряда

Радан Кънев: Реформаторският блок е изчерпан проект

http://www.cross.bg/blok-politicheska-vlast-1441815.html

/КРОСС/ Радан Кънев беше преизбран за председател на ДСБ на XIII Национално събрание на партията. Негови заместници ще бъдат здравният министър Петър Москов, депутатът Атанас Атанасов и европарламентаристът Светослав Малинов. Членове на ръководството ще бъдат Пепа Деведжиева, Сергей Добрев, Димитър Сяров, Росица Рачева, Борис Станимиров, Марта Георгиева, Деян Василев и Катя Панева. В приета на събранието резолюция тъмносините призоваха за запазване и укрепване на ПС Реформаторски блок като форма на единно явяване на десницата на местните избори и разширяване на влиянието в местната власт. В същото време изразиха тревога от лошото организационно състояние на РБ на национално и местно ниво и призоваха съюзните партии да осъществят бърза подготовка за организационна консолидация на десницата, като вземат предвид и актуализират вече приетите решения на ръководството на Реформаторския блок. Реформаторският блок е несъмнено успешен политически проект. Той изглеждаше несигурен в началото, но постигна целите си. И все пак, Реформаторският блок е и голяма разочарование, каза Радан Кънев в реч пред делегатите на събранието: „Блокът постигна мащабно участие в изпълнителната власт. Увеличихме подкрепата си двойно между май и октомври 2014 г. През изминалата година доверието между партиите не нарасна, скандалите следваха един след друг, лидерите често говорихме на различни езици и дори представяхме пред обществото различни политически цели

Гергана посреща рождения си ден в Македония

http://www.bnews.bg/article-123019

На 30 ти ноември своя рожден ден празнува една от най-харесваните и обичани звезди на телевизия “Планета” – Гергана.

Обвиненията срещу Мубарак за убийствата на египетски демонстранти бяха свалени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452421

Египетски съд свали обвиненията срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак за убийства на демонстранти, извършени по време на революцията през 2011 година, която сложи край на управлението му. Същевременно съдът оправда бившия президент по обвинение в корупция.
Мубарак обаче няма да бъде пуснат на свобода, Египетски съд свали обвиненията срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак за убийства на демонстранти, извършени по време на революцията през 2011 година, която сложи край на управлението му. Същевременно съдът оправда бившия президент по обвинение в корупция. Мубарак обаче няма да бъде пуснат на свобода,

Защо Мария изпуши джойнт и се хвърли от 12-ия етаж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452286

В ранната утрин на 4 ноември ужасяваща гледка смразява кръвта на столичани от квартал В ранната утрин на 4 ноември ужасяваща гледка смразява кръвта на столичани от квартал "Слатина". 14-годишно момиче лежи безжизнено върху козирката на жилищен блок. Облечено е със светло яке, но въпреки това никой не го е открил до 6 сутринта. Трупът най-вероятно е прекарал часове на мястото, където е паднало, момичето,

Калфин и социалните партньори ще чертаят дългосрочна визия за пенсионната система

http://www.mediapool.bg/kalfin-i-sotsialnite-partnyori-shte-chertayat-dalgosrochna-viziya-za-pensionnata-sistema-news227787.html

Правителството, работодателите и синдикати започнаха обсъждане на дългосрочната стратегия за бъдещето на пенсионната система в събота. След среща със социалните партньори вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин съобщи, че към министерството ще има работна група с участието на синдикати, работодатели, експерти на НОИ и минстерството и други, която ще предлага дългосрочни решения, които да доведат до адекватност и стабилност на пенсионната система. В работата си експертите ще стъпят на изготвения от Консултативния съвет по пенсионната реформа план по времето на служебния министър Йордан Христосков. ”Господин Христосков ми предаде един вариант като основа на нашата работа, допълнително материали, които имат отношение към нея, включително има скорошен доклад на Световната банка и най-вече споразумение 2010-а година, подписано между социалните партньори и правителството. Там също ще погледнем, ще прегледаме към днешна дата кои от тези договорки също могат да бъдат използвани”, заяви Калфин. От понеделник социалният министър започва консултации с парламентарните партии за приоритетите в социалната сфера в краткосрочен план с най-близка цел - бюджета за 2015-а година. За конкретните мерки, които ще бъдат обсъждани оттук нататък заедно със синдикатите и работодателите, Калфин заяви: ”Ще се спрем както на мерки за укрепване на приходната част на пенсионната система, така и на мерки, свързани с достъпа до пенсионната система, които да дадат повече адекватност и справедливост на тази система”. ”В дългосрочен план, за цялата архитектура на системата, първи, втори стълб, кой какво плаща, съотношенията на универсални фондове към солидарната система - прекалено много въпроси стоят нерешени, но не могат да бъдат решени за 20 дни. Ще отделим през другата седмица това, което е възможно да бъде решено до Коледа по повод на цялата бюджетна процедура в парламента и останалото, което не може дъ бъде решено, ще бъде предмет на работа на тази група през януари-февруари, с ангажимент да постигнем споразумение”, съобщи президентът на КНСБ, цитиран от БНР. Вицепрезидента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов посочи, че са обсъждани хоризонти 2025-а година и нататък защото пенсионна система не се прави от днес за утре. ”Тя не се прави с 20 лв. минимална работна заплата и 2 месеца пенсионна възраст на година. Тя се прави в рамките на нещо, което отчита стотици фактори заедно”, посочи той. По-рано в събота пред Дарик радио Калфин коментира, че в обозримо бъдеще възрастта, на която българите трябва да се пенсионират, е 65 години. „Пенсията трябва да се обвърже и с продължителността на живота. Много хора в България обаче си отиват млади, има висока смъртност в предпенсионна възраст", добави Калфин. "Ако действащото законодателство не се промени, ще настъпи един хаос в пенсионната система", каза още Калфин.  

Свалиха обвиненията срещу Мубарак за убийствата на египетски демонстранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452415

Египетски съд свали обвиненията срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак за убийства на демонстранти, извършени по време на революцията през 2011 година, която сложи край на управлението му. Същевременно съдът оправда бившия президент по обвинение в корупция.
Мубарак обаче няма да бъде пуснат на свобода, Египетски съд свали обвиненията срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак за убийства на демонстранти, извършени по време на революцията през 2011 година, която сложи край на управлението му. Същевременно съдът оправда бившия президент по обвинение в корупция. Мубарак обаче няма да бъде пуснат на свобода,

"Навътре" със Стефан Иванов

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/29/2428814_navutre_sus_stefan_ivanov/?ref=rss


В рубриката "Четиво" ви предлагаме четири стихотворения от новата поетична книга "на Стефан Иванов Навътре", любезно предоставени от издателство за поезия "Да".

Книгата ще бъде представена в понеделник, 1 декември от 19.30 ч. в Театрална работилница "Сфумато" с участието на Силвия Чолева, Марин Бодаков, Иглика Василева, Радослав Чичев, Маргита Гошева, Петър Мелтев, Елена Димитрова, Лилия Гелева, Антонио Димитриевски, Дария Симеонова, Насо Русков, Алиса Атанасова, Христо Петков и...

Българската Коледа отпусна 800 лв. за момче с церебрална парализа

http://pik.bg/българската-коледа-отпусна-800-лв-за-момче-с-церебрална-парализа-news255449.html

Българската Коледа отпусна 800 лв. за момче с церебрална парализа

800 лв за рехабилитация е получила бургазлийката Милена Кацарова и 17-годишният й син Тодор от инициативата „Българската Коледа”. Момчето страда от една от най-трудните за лечение форми на детска церебрална парализа - спастична квадрипареза, пише "Фокус".

Парите от благотворителната инициатива са били оползотворени за рехабилитация, която е изключително важна за тази болест. Милена подозира, че сина и е болен още когато е на 8.5 месеца. Посещават специалисти в София, които им казали, че има проблем, но не е сериозен и адекватната рехабилитация би помогнала много на Тодор.

„Това е факт наистина. При деца с ДЦП, когато няма съпътстващи заболявания единственото, което може да се прави за тях е добра и ежедневна рехабилитация. И от тогава всеки ден правим упражнения. Дори когато беше малък, до 5-6-годишна възраст ги правихме по 3 пъти на ден. След това той тръгна на предучилищна, направихме и ортопедични операции. Сега той е десетокласник в Математическата гимназия в Бургас. Придвижва се с четириопорна проходилка и сега с две бастунчета се мъчи да ходи. За нас всичко това е огромен напредък, но ни коства много усилия, енергия и много пари„, разказа майката на Тодор. С получените пари от инициативата си помогнали да платят за рехабилитация в специализирана клиника в Полша, където 21-дневен курс на лечение е около 5 хил евро.

„Бих искала „Българската Коледа„ да подпомага много повече децата, не е задължително с по-големи суми, а примерно с по-адекватна апаратура, която се купува. В Бургас бяха купили подобие на локомат (апарат, който подпомага движенията при ходене), който обаче не може да се ползва от всички деца, тъй като е за тези до 12г. Не ми хареса самия подход как купуват апаратура, а инициативата е за деца до 18г. Бих пожелала да има по-малко страдащи деца в България, защото предвид апелите, които виждам ми става много мъчно, че всеки самостоятелно търси начин да се оправи, а държавата по никакъв начин не подпомага децата, само „Българската Коледа„, каза Кацарова и допълни, че институциите у нас не работят. Тя пожела на хората да пуснат по един SMS, за да помогнат и на други деца.

Кунева: Трябва да представим конкурентни проекти за инвестиционния план на ЕК

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kuneva-triabva-da-predstavim-konkurentni-proekti-za-investicionniia-plan-na-ek-184721/

България трябва да продължи да настоява за постепенното отпадане на границите за Шенген, коментира вицепремиерът по кооридинацията на европейските политики

Лекари от 12 националности дипломира днес Факултета по медицина към МУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=272360

156 млади лекари от Факултета по медицина към Медицински университет – Варна се дипломираха днес на тържествена церемония, която се състоя в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. 48-мият випуск на варненските медици завършва с двама носители на най-престижната награда за дипломантите „Златен Хипократ”.

"Славия" нанесе тежък удар срещу "романтичния" "Ботев" след 3:0 в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429037_slaviia_nanese_tejuk_udar_sreshtu_romantichniia_botev/?ref=rss


"Славия" нанесе тежък удар срещу "Ботев", като спечели с 3:0 в София. Карлос Фонсека откри резултата за белите, а след това два гола отбеляза Радослав Василев.

Пловдивчани остават седми с 24 точки. "Славия" вече има 17 и е десети.

"Канарчетата" бяха по-активни в началните минути, но не се възползваха от това. Вратарят Георги Петков направи две добри спасявания.

В 32-ата минута Жереми Манзоро изведе Фонсека и португалецът откри резултата с техничен удар.
...

"Славия" нанесе тежък удар срещу "Ботев" след 3:0 в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429037_slaviia_nanese_tejuk_udar_sreshtu_botev_sled_30_v/?ref=rss


"Славия" нанесе тежък удар срещу "Ботев", като спечели с 3:0 в София. Карлос Фонсека откри резултата за белите, а след това два гола отбеляза Радослав Василев.

Пловдивчани остават седми с 24 точки. "Славия" вече има 17 и е десети.

"Канарчетата" бяха по-активни в началните минути, но не се възползваха от това. Вратарят Георги Петков направи две добри спасявания.

В 32-ата минута Жереми Манзоро изведе Фонсека и португалецът откри резултата с техничен удар.
...

Ядреният взрив в Швейцария "се отлага"

http://offnews.bg/news/n_1/n_424127.html

Тези дни в някои новинарски сайтове, а после и в социалните мрежи, плъзна една всяваща паника новина: "В очакване на ядрен взрив, Швейцария раздава лекарства против радиация на гражданите". Преди да ви препоръчаме да се втурнете към аптеките, потърсихме мнението на български учен, който работи в Цюрих.  Владимир Бранков работи в най-големият швейцарски изследователски институт за ядрена енергетика Paul Scherrer, който пък е на по-малко от 30 км от 3 ядрени реактора. Ето какво ни каза той: "Пълни глупости са това за ядрения взрив. Заглавията "в очакване на ядрен взрив" са просто смешни: Виждате ли, швейцарците знаят, че една от централите им ще гръмне и няма какво да се направи, освен да се чака. Всъщност, е разширен обхвата на безопасност около ядрените централи. Цюрих е на 40 км от 3 реактора, а аз съм на 30 км. Онзи ден получих йодни таблетки. В случай на тежка авария се взимат тези таблетки за да се пренасити щитовидната жлеза с йод, защото въпросния елемент, който се образува в процеса на делене на уран-235, е силно радиоактивен и се усвоява в щитовидната жлеза. Тоест, ако има тежка авария при която йод и цезий винаги се изхвърлят, то тогава радиоактивния йод просто ще премине през организма и няма да се натрупа в щитовидната жлеза." Според него става въпрос за масова акция за раздаване на таблетки с превантивна цел. "Просто не трябва да се изключи възможността от тежка авария (под такава авария не се разбира само разтапяне на реактора, а дори малки изхвърляния на радиация). Правилно ги раздават, но анти-ядреното лоби използва възможността да създава паника , уви", уточни специалистът. Швейцария е малка, неутрална, миролюбива, но добре въоръжена страна. В почти всеки швейцарски дом има автомат, но патроните се държат в казармите под строг контрол. Също така, за абсолютно всеки жител на страната има място в скривалище на около 100 метра от къщата, в която живее. Това въобще не означава, че очакват утре някой да им обяви война. Швейцарците просто искат да се предпазят от всякакви евентуални неприятности.

Министър Московски: В ОП Транспорт 2014–2020 г. са предвидени са 700 млн. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452407

"В Оперативна програма „Транспорт” 2014 – 2020 година, в следващия програмен период са предвидени над 350 милиона евро – това са 700 милиона лева". Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, пред журналисти по време на инспекцията на разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе до Летище "София", съобщи „Фокус”. "В Оперативна програма „Транспорт” 2014 – 2020 година, в следващия програмен период са предвидени над 350 милиона евро – това са 700 милиона лева". Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, пред журналисти по време на инспекцията на разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе до Летище "София", съобщи „Фокус”.

700 млн. лв. ни очакват по новата ОП "Транспорт", обяви Московски

http://pik.bg/700-млн-лв-ни-очакват-по-новата-оп-транспорт-обяви-московски-news255450.html

700 млн. лв. ни очакват по новата ОП "Транспорт", обяви Московски

В Оперативна програма „Транспорт” 2014 – 2020 година, в следващия програмен период, са предвидени над 350 милиона евро – това са 700 милиона лева. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски по време на инспекцията на разширението на метрото от бул"Цариградско шосе до Летище "София", цитиран от „Фокус”.

„Надявам се в най-скоро време програмата да бъде одобрена и в Брюксел”, каза Московски. Той допълни, че еврокомисарят Кристалина Георгиева също оказва съдействие за одобряването на оперативната програма. „Дай Боже, до февруари да ни одобрят програмата, за да може веднага да се стартира третият метродиаметър – участъкът до бул. "Черни връх”, каза министър Московски.

Попитан за другите проекти, които са включени в Оперативна програма „Транспорт”, той каза, че има готовност в железниците да се стартира участъкът по фаза 2: Пловдив – Бургас, Пловдив–Оризово, жп възел Бургас и Видин – Медковец. По думите му има готовност да започнат и пътни проекти, като например - Кресненското дефиле.

Обвинен за двойно убийство издъхна в съня си

http://pik.bg/обвинен-за-двойно-убийство-издъхна-в-съня-си-news255428.html

Обвинен за двойно убийство издъхна в съня си

Иван Симов от бургаското село Рудник, който първо бе обвинен, а след това оправдан  за убийството на съпрузите  Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев, е починал внезапно в съня си, пише "24 часа".

38-годишният мъж живееше заедно с родителите си, сестра си и семейството на по-големия си брат. На 20 ноември  близките се учудили, че Иван не станал в обичайни час за работа. Намерили го мъртъв в леглото. 
Брат му се обади в кметството, извикахме линейка, дойде и полиция, каза кметът на Рудник Ангел Исаев.

Аутопсията не открила следи от насилие, показала внезапно спиране на сърцето.

Министър Ненчев ще предаде на Комисията по досиетата целия архив на военното разузнаване

http://www.cross.bg/dosietata-razyznavane-nenchev-1441813.html

/КРОСС/ Министърът на отбраната Николай Ненчев ще предаде на Комисията по досиетата архивите на военното разузнаване преди 1989 година. Ненчев съобщи за решението си в кратко изказване пред делегатите на Националното събрание на ДСБ. Той присъства там като лидер на партия БЗНС, която е част от Реформаторския блок. „Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за комунистическото ни минало. Имам волята да изпълня конституционните си задължения и съгласно закона, ще предам досиетата от външното разузнаване, военното разузнаване, за да стане ясно всичко онова, което се е вършило - не в името на българския народ, а на друга държава и друго разузнаване", убеден е Ненчев. От Комисията по досиетата няколко пъти са заявявали, че служба „Военна информация" към Министерството на отбраната отказва да изпълни Закона за досиетата и да предаде целия си архив. „Документи, които сме длъжни да предадем по Закона за досиетата - всичко е предадено. В службата не е останал нито един документ", отговаря директорът на служба „Военна информация" Веселин Иванов. По думите на председателя на комисията по досиетата Евтим Костадинов обаче военното и цивилното разузнаване продължават да отказват да предадат целите си архиви. Основният проблем е с документите на служба „Военна информация", от която Комисията очаква около 30 хиляди архивни единици.

Московски: В ОП Транспорт 2014–2020 г. са предвидени са 700 млн. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452404

"В Оперативна програма „Транспорт” 2014 – 2020 година, в следващия програмен период са предвидени над 350 милиона евро – това са 700 милиона лева". Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, пред журналисти по време на инспекцията на разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе до Летище "София", съобщи „Фокус”.

Цените на бензина и дизела ще се задържат на цена около 2,30 лв. още една година

http://www.moreto.net/novini.php?n=272344

Добра новина за българските потребители. Цените на бензина тип А 95 и дизеловото гориво ще се задържат на настоящите нива от около 2 лева и 30 стотинки за литър поне още една година. Тази прогноза направи в сутрешния ни блок „Добро утро, Европа” на телевизия "Европа" председателят на Петролната и газова асоциация Андрей Делчев.

Каролев не вижда причина ВМЗ-Сопот и "Кинтекс“ да останат държавни

http://www.mediapool.bg/karolev-ne-vizhda-prichina-vmz-sopot-i-kinteks-da-ostanat-darzhavni-news227786.html

Не виждам причина ВМЗ-Сопот и "Кинтекс“ да останат държавни дружества, заяви в събота икономистът Владимир Каролев, който е съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. ”Една от причините ВМЗ-Сопот и ”Кинтекс“ да не са приватизирани е, защото са апетитни. Ако ВМЗ-Сопот бъде преструктурирано, това предприятие може да стане точно толкова гъвкаво и печелившо, колкото са другите 6 частни фирми. В България има 7 фирми, които произвеждат оръжие и 6 от тях са частни и работят много добре”, каза Каролев, цитиран от БНР. По думите му останалите над 100 предприятия, в които министерството има някаква роля, но на практика никаква, това са предприятия, които са приватизирани и от които министерството има от 0.1% до няколко процента. В тези предприятия почти няма печалба. Икономистът обясни, че в момента се обсъжда дали Дирекция ”Концесии“ да остане в Министерството на икономиката или да отиде на директно разпореждане от министър-председателя. Каролев заяви, че след 2009-а година няма нито една година в България, когато бюджетът на държавата да не е бил по-голям от предишната година, няма нито една година, в която държавата да не храчи повече. ”Профсъюзите твърдят, че трябва още да се увеличи минималната работна заплата. За последните 6 години минималната работна заплата беше увеличена с 60%, а ръстът на икономиката е 5,2%. Кой икономист ще си помисли, че е възможно икономиката да расте с 6%, а минималната работна заплата да скочи с 60%?”, коментира той. Според Каролев заради бюджета за следващата година ще се увеличи сивия сектор. ”Убеден съм, че като цяло няма да има приходи от осигуровки”, прогнозира той.  

Гърция и Сърбия затягат контрола по пътищата за празниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_424129.html

Властите в Гъпция и Сърбия затегнаха контрола по пътищата с оглед на наближаващите коледни и новогодишни празници. Те ще следят за нарушители с цел предотвратяване на тежки инциденти, пише „Новинар”, цитирайки autoclub.bg. В Гърция например при незачитане на знак забранен обратен завой ви грози глоба от 200 евро глоба.  Ако някой си позволи да си постави антирадар го хванат, чака го сериозната глоба от 2000 евро. Неспазване на сигнализацията на жп в Гърция се наказва със 700 евро.  Употреба на алкохол до 0,40 мг/л се наказва с 200 евро, а до 0,60 мг/л – 700 евро.  В Сърбия шофиране в лявото платно на пътя се наказва с глоба до 253 евро или затвор от 30 дни. Ако в резултата на действието е станал инцидент, глобата е до 422 евро. Превишаване на скоростта извън населено място с между 61 и 80 км/час се глобява с до 253 евро или затвор от 30 дни. Непозволено изпреварване от дясната страна струва 253 евро, както и затвор от 30 дни, ако предизвика катастрофа, шофьорът ще бъде наказан с глоба от 422 евро, както и затвор до 60 дни.  Има наказание и за шофьора на автомобил, който не спре, за да пусне колона автомобили. В този случай сръбските власти налагат глоба до 253 евро или затвор за един месец.

Путин предлага изправителен труд за дребна корупция

http://europe.actualno.com/Putin-predlaga-izpravitelen-trud-za-drebna-korupcija-news_63138.html

Президентът на Русия Владимир Путин предлага да се наказва дребната корупция с изправителен труд, предават руските агенции. Той е внесъл в Държавната Дума законопроект за използване на изправителния ...

Мъжът на Татяна Лолова искал да му роди 10 деца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4451268

"Любопитна съм", казва актрисата Татяна Лолова и хваща под ръка съпруга си Светослав Светославов- Славето. Двамата потеглят на дълга разходка из Лондон. Още на първия светофар минава камион, който забавя ход. От кабината се надвесва млад мъж с огромна усмивка: "Лоловааа!" Актрисата му подарява въздушна целувка. Галерията за съвременно изкуство

49 хил. българи плащат данъци във Великобритания

http://pik.bg/49-хил-българи-плащат-данъци-във-великобритания-news255441.html

49 хил. българи плащат данъци във Великобритания

Общият брой на новопристигналите граждани от България и Румъния на Острова е далеч по-малък от страховитите прогнози, сочат данните на Националния статистически офис във Великобритания.

До юни новопристигналите от двете страни са общо около 32 хиляди. Постоянно пребиваващите работещи българи във Великобритания са 49 хиляди, а румънците са 128 000. До септември тази година 21 хиляди българи са получили нови номера на социални осигуровки.

Голяма част от бедните и ниско квалифицирани източноевропейци, а сред тях и българи, във Великобритания са съгласни да се трудят на минимална заплата, на гъвкав договор, на почасова заетост, само и единствено да ги наемат. Това им дава статут на работещи със ниски доходи и правото да кандидатстват за държавна помощ при плащането на жилищен наем, за детски надбавки и данъчен кредит.

Предполага се, че ако се отрежат тези допълнителни приходи за период от 5 години, те ще намалят ентусиазма на хората да имигрират в Обединеното Кралство. Очаква се утре премиерът Дейвид Камерън да представи предложенията си за емиграцията и реформата в тази сфера.

По-драматичното в ноемврийските данни на Британския статистически офис е фактът, че Камерън не може да спази обещанието си да намали нетната миграция в страната и тя вече е скочила а 260 хиляди новодошли за последната година.

Източник: pogled.info

Премиерът на Тайван подаде оставка след загуба на местни избори

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/29/2429034_premierut_na_taivan_podade_ostavka_sled_zaguba_na/?ref=rss


Министър-председателят на Тайван Цзян И Хуа подаде оставка след като водената от него прокитайска Националистическа партия загуби на местните избори в страната, съобщава БиБиСи. Партията загуби кметските постове в множество градове, включително и столицата Тайпе.

Изборите се смятаха за своеобразен референдум за бъдещите отношения на Тайван с Китай. Хуа обяви пред журналисти, че поема отговорността за загубата и подава оставка.

Победител в столицата стана Ко Венджи, който е...

"Филе" вероятно ще се събуди през март

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/file-veroiatno-shte-se-sybudi-prez-mart-6028238

Най-голямото ограничение за "Филе" е малкият му компютърен капацитет и масова памет, каза научният мениджър на мисията "Розета" Екехарт Курт

Миков: Медийните изяви по вътрешнопартийни въпроси не увеличават популярността в партията

http://www.cross.bg/partiyata-problemite-mikov-1441812.html

/КРОСС/ В БСП има хора, които смятат, че медийните изяви по вътрешнопартийни въпроси ги правят интересни за обществото и популярни в партията. Тези хора не само не са популярни в партията, но нанасят и удари върху нейното влияние, заяви на пресконференция в Плевен председателят на партията Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Вместо днес да говорим за проблемите на хората, пълним страниците на вестниците с проблемите на един и друг деец на БСП или с вътрешнопартийни теми - които не е лошо, но на партийни форуми", коментира Миков. Тези, които смятат медийните си изяви за най-важното, грешат, защото не чуват гласа на обикновения партиен човек. Аз искам да чуя хората, тяхното виждане за проблемите в партията", подчерта той. „Затягаме редиците в БСП навсякъде. Предстои уточняване на членския състав, електронизация на членството. БСП ще да стане първата партия в страната с реално електронно членство, което ще подобри комуникациите вътре в нея", каза още лидерът на партията. По думите му БСП се нуждае и от политически, и от организационни промени. „В посланията трябва да има по-голяма политическа активност, отговори на проблемите на по-голямата част от гражданите на България - социални проблеми, проблеми на ежедневието", коментира той. Моделът в партията е изчерпан и обострен от кризата и трябва да се промени, подчерта Миков.  

Задържаха надзирател, внасял наркотици в затвора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4452398

Надзирател е задържан за внасяне на наркотици в затвора в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.
Вчера, служители от отдел „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода“ при ГД „Криминална полиция”, съвместно със свои колеги от ОДМВР - Плевен и представители на ГД „Изпълнение на наказанията”, Надзирател е задържан за внасяне на наркотици в затвора в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР. Вчера, служители от отдел „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода“ при ГД „Криминална полиция”, съвместно със свои колеги от ОДМВР - Плевен и представители на ГД „Изпълнение на наказанията”,

Фенове се надяват Мики Рурк да предизвика Кличко на боксовия ринг (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/29/2429035_fenove_se_nadiavat_miki_rurk_da_predizvika_klichko_na/?ref=rss


"Леле, мисля, че виждам Кличко в бъдещето на Мики Рурк". Това беше един от множеството коментари след деветата победа на холивудския актьор на боксовия ринг.

Рурк се наложи с нокаут във втория рунд срещу Елиът Сеймур в Москва. 62-годишният американец се завърна на ринга след 20-годишно прекъсване.

"Много съм щастлив, че успях. Благодаря на Бог, че ми позволи да го направя", каза Рурк. Той добави, че завръщането в бокса донякъде му е помогнало да се спаси от самия себе...

БДЖ пуска допълнителни влакове за 8 декември

http://econ.bg/Новини/БДЖ-пуска-допълнителни-влакове-за-8-декември_l.a_i.617281_at.1.html

От БДЖ обявиха, че ще пуснат допълнителни влакове покрай 8 декември. Това се отнася за линиите до Велинград, Банско и Добринище. От компанията...

Хванаха надзирател, внасял наркотици в затвора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4452391

Надзирател е задържан за внасяне на наркотици в затвора в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.
Вчера, служители от отдел „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода“ при ГД „Криминална полиция”, съвместно със свои колеги от ОДМВР - Плевен и представители на ГД „Изпълнение на наказанията”, Надзирател е задържан за внасяне на наркотици в затвора в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР. Вчера, служители от отдел „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода“ при ГД „Криминална полиция”, съвместно със свои колеги от ОДМВР - Плевен и представители на ГД „Изпълнение на наказанията”,

БНТ с реакция след оглавяването на медийната комисия в НС от Слави Бинев

http://www.mediapool.bg/bnt-s-reaktsiya-sled-oglavyavaneto-na-mediynata-komisiya-v-ns-ot-slavi-binev-news227785.html

БНТ публикува на сайта си позиция по повод избора на депутата от Патриотичния фронт Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по културата и медиите. Обществената телевизия припомня, че през 2012 година Слави Бинев и негови привърженици се опитват да щурмуват сградата на БНТ, за което тя е сезирала Европейския парламент, Европейския съюз за радио и телевизия EBU и е информирала СЕМ. Тогава Бинев и съмишлениците му са използвали и нецензурни квалификации, а причината за нападките е, че събитие на неговата политическа формация е било отразено само по един от каналите на БНТ. "Надяваме се, че с този избор парламентът няма да постави под съмнение ролята на обществените медии в отстояването на професионалните стандарти, журналистическите принципи и свободата на словото", се казва в позицията на БНТ, към която, като медия с високо обществено доверие, се присъединява и Българското национално радио.  

Утре за 14 области в Северна България, включително и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време

http://www.moreto.net/novini.php?n=272358

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване в Северна България, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия. Метеорологичната прогноза е за валежи от сняг в 14 области. Жълт код за потенциално опасно време е определен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Варна и Силистра.

Синът на Порошенко разказа за военната си служба в Донбас

http://www.cross.bg/sinut-poroshenko-voyuval-1441811.html

/КРОСС/ Синът на президента на Украйна Алексей Порошенко разказа подробности за службата си в зоната на конфликта в източната част на Украйна, съобщи РИА Новости. По думите му, той воювал край Краматорск. Порошенко-младши отбеляза, че близо до неговия батальон обстановката била напрегната, а „за сигурността на околните" му се наложило да смени фамилията си на Анисенко. „Отидох доброволец, сам написах заявлението. Разбира се, имаше моменти, като такива, когато тръгнах с друго име. Там бях Анисенко. Красива украинска фамилия.Взех тази, която ми дадоха", заяви Алексей. „Не съм професионален военен, не съм някакъв командос, който е воювал на предна линия. Бях в минометно подразделение и наистина си имаше голямо напрежение. Ние стреляхме и помагахме на другите да воюват", разказа младежът. Синът на президента по-рано съобщи на журналистите, че преминал военната си служба в източната част като минохвъргач, но не уточни подробности. При това, украинските медии многократно отбелязват липса на каквато и да било доказателства за думите на президентския син. Няма нито една снимка или видео, които потвърждават службата на Порошенко-младши. Напомняме, че по-рано президентът Порошенко с гордост разказваше как синът му командва артилерийско подразделение в Донбас.    

Райна се оплака: "Доброжелатели" ми предизвикват данъчни проверки

http://www.bnews.bg/article-123079

Райна се ожали в национален ефир, че вече 3 пъти "доброжелатели" й пращат данъчна проверка.

Нови разкрития от разкопките в Амфиполи

http://www.grreporter.info/content/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8

Не е възможно да се установи дали скелетът в гробницата е мъжки или женски, но заради величината на гробницата Катерина Перистери смята, че е е на македонски генерал

прочети повече

Ненчев остър - осветлява 33 хил. военни разузнавачи

http://frognews.bg/news_81357/

Николай Ненчев обеща, че ще предаде досиетата на външното разузнаване на комисията по досиетата, която осветлява имената на работилите за Държавна сигурност и за Българската народна армия.Този ангажимент лидерът на БЗНС пое пред ХIII-то Национално събрание на "Демократи за силна България" (ДСБ), което се провежда в момента в НДК.

Д-р Людмила Емилова: Гладният човек не е измъчен, а щастлив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4451580

Интервю на Валентина Петкова с д-р Людмила Емилова за болестите, които могат да бъдат излекувани чрез метода, който тя прилага - ограничено хранене с плодове и чай с мед. За вредата от кравето кисело мляко и пилешкото месо и за полезните храни.
НАШИЯТ ГОСТ:
Д-р Людмила Емилова е родена във Варна през 1943 г. Интервю на Валентина Петкова с д-р Людмила Емилова за болестите, които могат да бъдат излекувани чрез метода, който тя прилага - ограничено хранене с плодове и чай с мед. За вредата от кравето кисело мляко и пилешкото месо и за полезните храни. НАШИЯТ ГОСТ: Д-р Людмила Емилова е родена във Варна през 1943 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване