Октоберфест разлюти Пеп, хвана двама грешници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998418

Най-големият празник в света – Октоберфест, разлюти Пеп Гуардиола. Треньорът на „Байерн“ хванал как двама от титулярите му са се забавлявали без разрешение. Тиаго Алкантара дори си пусна снимки в социалните мрежи с баварски кожени гащи. А Дъглас Коща заведе сестра си да види що е то Октоберфест.
„Не съм им баща,
Най-големият празник в света – Октоберфест, разлюти Пеп Гуардиола. Треньорът на „Байерн“ хванал как двама от титулярите му са се забавлявали без разрешение. Тиаго Алкантара дори си пусна снимки в социалните мрежи с баварски кожени гащи. А Дъглас Коща заведе сестра си да види що е то Октоберфест. „Не съм им баща,

Колони от коли след Благоевград, километър опашка при Маказа, някои с нощ повече на Бяло море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998799

Кошмарът за шофьорите, идващи от Кулата започна към 16,30 часа след Благоевград. Дълги колони автомобили пълзяха с около 10-20 км в час в посока София.
Пътна полиция спря от движение товарните камиони. “Няма пътно-транспортно произшествие, което да създава проблеми, но наистина
потокът от коли
е огромен,
Кошмарът за шофьорите, идващи от Кулата започна към 16,30 часа след Благоевград. Дълги колони автомобили пълзяха с около 10-20 км в час в посока София. Пътна полиция спря от движение товарните камиони. “Няма пътно-транспортно произшествие, което да създава проблеми, но наистина потокът от коли е огромен,

Кр. Георгиева: Разходите на ЕС растат, но бюджетът намалява

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/kr-georgieva-razhodite-na-es-rastat-no-biudjetyt-namaliava-202766/

Имаме проблеми с комуникацията с гражданите и причината не е липсата на прозрачност, а хаосът, смята комисарят

Астрономическата есен иде облачна и дъждовна

http://frognews.bg/news_98096/Astronomicheskata-esen-ide-oblachna-i-dajdovna/

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено. На 23-ти септември в 11:20 часа настъпва астрономическата есен. През нощта и утре ще е предимно облачно, на места, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър, предимно от изток. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните между 22° и 27°, гласи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирана от Фокус.

Въпреки разпореждане на Борисов, охранители заключват рибари на кея във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301944

Въпреки заповедта на премиера Бойко Борисов рибарите-любители да ловят денонощно на кея във Варна от 15 август, достъпът им отново е ограничен. Пристанищните власти явно са наредили на охранители от фирма "Сириус" да заключват вратите към кея в 0 часа, а от понеделник вечер и в 22 часа.

Ангажиментът за бежанските квоти трябва да е задължителен в ЕС, заяви Румяна Бъчварова

http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/09/22/2614226_angajimentut_za_bejanskite_kvoti_triabva_da_e/?ref=rss


"Нямаме основание да променяме позицията, която заявихме преди седмица. България ще потвърди позицията си, че решението за квотното разпределение е решението, което в момента ЕС може да вземе", заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти преди извънредния Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС.

Според вътрешния министър на България ангажиментът към бежанските квоти трябва да е задължителен за страните от ЕС, защото иначе ще се обезмисли прилагането им. Механизмът...

Трафикът към столицата е интензивен, но движението се осъществява безпроблемно

http://pik.bg/трафикът-към-столицата-е-интензивен-но-движението-се-осъществява-безпроблемно-news403941.html

Трафикът към столицата е интензивен, но движението се осъществява безпроблемно

Трафикът към столицата е интензивен, но движението към момента се осъществява безпроблемно. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Няма инциденти, които да възпрепятстват преминаването на участниците в движението. Изпратени са и допълнителни екипи на магистрална полиция, които да регулират движението и помагат при необходимост. 

САЩ разполага 20 атомни бойни глави в Германия

http://offnews.bg/news/n_1/n_561530.html

САЩ ще докара 20 атомни бойни глави от нов модел в немската военно-въздушна база в Бюхел, намираща се в провинция Райнланд-Пфалц, твърди разследване на телевизия ZDF. Бомбите са от най-новия вид В61-12 и са присбособени да бъдат носени от немските самолети "Торнадо". Според експерти оръжията са изключително силни и използването им в случай на нападение над ЕС и НАТО би преминало границата между тактическите и стратегически ядрени оръжия. По данни на разследващите журналисти бомбите са 80 пъти по-силни от хвърлените над Япония през 1945 г. Информацията се потвърждава от разписанието на бюджета на Пентагона и от Бундестага, който ще вложи 112 милиона евро за развитие на базата в Бюхел в близките години. Външното министерство на Русия е дало коментар пред медиите, че разполагането на атомни оръжия в страни, които не са част от ядрените сили на света, каквато е Германия, е нарушение на първите два текста от Договора за неразпространение на ядрено оръжие между САЩ и Русия. Вили Вимер, който е бивш парламентарен секретар на военното министерство на Германия, обяви действията на страната си и САЩ като преднамерена провокация срещу Русия.

Пореден скандал в РБ! СДС-Варна застава зад ГЕРБ! Янко Станев нападна хората на Костов!

http://www.bnews.bg/article-141822

Във Варна ДСБ и СДС играят отделно за местния вот. Коалиция „Реформатори и Патриоти – решението за Варна" подкрепя независимия кандидат Чавдар Трифонов. СДС –Варна ще продължи да работи за кандидатурата на настоящия кмет Иван Портних.

Младежи от Родопите, Западните покрайни и Македония утвърждават идентичността си в Европа

http://frognews.bg/news_98095/Mladeji-ot-Rodopite-Zapadnite-pokraini-i-Makedoniia-utvarjdavat-identichnostta-si-v-Evropa/

60 ученици от Родопите, Западните покрайни и Македония посетиха новооткрития Музей за история на София в Деня на Независимостта на България 22 септември. Младежите гостуват в столицата по покана на Фондация Българска Памет в рамките на европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ под надслов „Идентичност на младите в Европа“.

"Литекс", "Дунав" и "Локомотив" (ГО) биха с лекота за купата на България

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/22/2614225_liteks_dunav_i_lokomotiv_go_biha_s_lekota_za_kupata_na/?ref=rss


"Литекс", "Дунав" (Русе) и "Локомотив" (Горна Оряховица) се класираха на осминафиналите в турнира за купата на България, след като стигнаха до лесни победи.

"Дунав" и "Локомотив" се наложиха съответно с 4:0 над "Ботев" (Гълъбово) и с 3:0 над "Черноморец" (Балчик), докато "Литекс" стигна до три гола през втората част за успех с 3:0 като гост над "Локомотив" (Мездра).

"Литекс" доминираше изцяло на терена, но подмладеният състав на Лауренциу Регекампф не успя да създаде чисти...

Сайт предлага вечен дигитален живот

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sajt-predlaga-vechen-digitalen-zhivot-6042839

Порталът е кръстен Dead Social. Той предвижда регистриралият се в него да изпрати приживе своето първо послание, съобщаващо на близки и приятели за смъртта му

Новото правителство в Гърция може да не включва финансовия министър Цакалотос

http://www.mediapool.bg/novoto-pravitelstvo-v-gartsiya-mozhe-da-ne-vklyuchva-finansoviya-ministar-tsakalotos-news239524.html

Новото гръцко правителство може да не включва финансовия министър Евклидис Цакалотос, който не искал да заеме отново поста от първия мандат на премиера Алексис Ципрас. Според държавното радио в Атина лидерът на СИРИЗА имал проблем с това да убеди родения в Холандия и образовал се във Великобритания финансист. В съобщението, цитирано от "Ройтерс", не се посочват причините за подобно разминаване, но агенцията припомня, че Цакалотос е член на фракцията "53+", част от която е недоволна, че партията се отдалечава от основни леви политически принципи в името на това да остане на власт. Като алтернатива се сочи Георгиос Хулиаракис, който в момента е финансов министър в служебното правителство. Хулиаракис също бе член на екипа за преговори с международните кредитори и е оценяван като технократ, но е известно, че Ципрас иска на финансовия пост да стои политическо лице. Очаква се новият състав на кабинета на Ципрас да бъде представен в сряда сутринта и да няма съществени промени с предишното правителство.

Миодраг Йешич стана треньор на шампиона на Босна

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/22/2614221_miodrag_ieshich_stana_trenyor_na_shampiona_na_bosna/?ref=rss


Преминалият през няколко български отбора Миодраг Йешич ще заеме поста старши треньор на "Сараево", който е настоящ шампион на Босна и Херцеговина. 

През последните девет месеца сърбинът беше старши треньор на "Янгон" в Мианмар. Под негово ръководство отборът от едноименния град на практика си осигури шампионската титла и Йешич реши да се завърне в Европа.

За последно той беше в България през пролетта на 2014 г., когато като старши треньор на "Литекс" класира отбора от...

Родителите на загиналия Ангел от Катуница посечени в съда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998457

Рокери и жители на селото отбелязаха 4 години от смъртта на двете момчета

Над два пъти софийският апелативен съд е намалил кръвнината на родителите на загиналия в Катуница преди 4 години Ангел Петров. На първа инстанция баща му Атанас Петров и майка му Веселина получиха по 250 000 лева обезщетение. Двамата предявиха иск от 1 млн.
Рокери и жители на селото отбелязаха 4 години от смъртта на двете момчета Над два пъти софийският апелативен съд е намалил кръвнината на родителите на загиналия в Катуница преди 4 години Ангел Петров. На първа инстанция баща му Атанас Петров и майка му Веселина получиха по 250 000 лева обезщетение. Двамата предявиха иск от 1 млн.

БГ подкрепя разселването на мигранти в ЕС на квотен принцип

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/bg-podkrepia-razselvaneto-na-migranti-v-es-na-kvoten-princip-6042838

Това заяви пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова, която пристигна за поредното извънредно заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи

Астрономическата есен настъпва с облаци и дъжд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998783

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено. На 23-ти септември в 11:20 часа настъпва астрономическата есен.
През нощта и утре ще е предимно облачно, на места, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър, предимно от изток.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено. На 23-ти септември в 11:20 часа настъпва астрономическата есен. През нощта и утре ще е предимно облачно, на места, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър, предимно от изток.

Астрономическата есен настъпва с облаци и дъжд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998790

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено. На 23-ти септември в 11:20 часа настъпва астрономическата есен.
През нощта и утре ще е предимно облачно, на места, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър, предимно от изток.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено. На 23-ти септември в 11:20 часа настъпва астрономическата есен. През нощта и утре ще е предимно облачно, на места, главно в Южна България с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър, предимно от изток.

Вдигат пенсиите на учителите, вземат ги още от октомври

http://petel.bg/Vdigat-pensiite-na-uchitelite--vzemat-gi-oshhe-ot-oktomvri__127845

Снимка: Булфото, архив Пенсиите на всички учители ще бъдат увеличени, след като от 15 август влязоха в сила част от промените в Кодекса за...

Българи рекетират шофьори по паркинги в Рим и Милано

http://petel.bg/Balgari-reketirat-shofori-po-parkingi-v-Rim-i-Milano__127846

Българи, турци и сирийци рекетират масово шофьорите, паркиращи в центъра на Рим, и ги изнудват за незаконна такса, за да “пазят” колите...

Шефове и играчи в един глас: Искаме Бащата отбратно в Локомотив (Пд)

http://petel.bg/SHefove-i-igrachi-v-edin-glas--Iskame-Bashhata-otbratno-v-Lokomotiv--Pd-__127847

Финансовият благодетел на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде днес извънредна пресконференция заедно с почетния президент Христо...

Задълбочаването на интеграцията в еврозоната - да не слагаме каруцата пред коня

http://www.euinside.eu/bg/news/the-deepening-of-emu-lets-not-put-the-cart-before-the-horse

Политическата есен започна ударно в ЕС с първите сериозни дискусии за бъдещето на еврозоната, скицирано в доклада на петимата президенти, представен за първи път на юнската среща на върха. Първоначалните очаквания бяха, че докладът ще потъне заради прекалено многото други проблеми, с които ЕС се ...

Очаквано трафикът в посока София е засилен (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/22/2614218_ochakvano_trafikut_v_posoka_sofiia_e_zasilen_dopulnena/?ref=rss


В последния почивен ден от общо четири очаквано трафикът в посока София е засилен.

Малко преди 20 ч. се разбра, че е изключително натоварен трафикът по Е-79 в областите Благоевград и Кюстендил като 4 км колона от автомобили се е образувала след отбивката за Бобошево в посока София. Автомобилите са заели и част от аварийната лента, a pолицейски служители отбиват тежкотоварните автомобили. Над 3 км колона се е образувала на околовръстното на град Дупница. Мокри са настилките и на територията и на двете области, което е предпоставка за пътни инциденти.

Интензивен е трафикът на Автомагистрала "Тракия" на входа на столицата и на входящото кръстовище на ул. "Павел Красов". Това каза началникът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев, цитиран от агенция "Фокус".

"На кръстовището при ул. "Павел Красов" има 500-600 м опашка от автомобили. Това ще продължи и може би ще има и повече. Сега движението се засили", заяви Тенев.

Той отбеляза, че движението се регулира ръчно, защото големи колони се натрупват и полицейските служители ги изтеглят към центъра. "На всички останали входни артерии в София движението е спокойно. Пикът на вход към София ще бъде около 19.00 часа", добави Тенев.

Той уточни, че е натоварено движението на Автомагистрала "Люлин", но на входа на столицата е спокойно.

"По наши изчисления са влезли около 30-40 хиляди автомобила. Остават още най-малко 150 хиляди. Полицейските екипи ще работят извънредно и ще регулират движението по светофарите до 00.00 часа", каза още Тенчо Тенев.

Интензивен е трафикът и на граничния пункт Промахон - Кулата. Нормално се осъществява преминаването на леки автомобили и автобуси. Колона от 107 тежкотоварни автомобили е образувала опашка на граничния пункт от гръцка страна.

Очаквано трафикът в посока София е засилен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/22/2614218_ochakvano_trafikut_v_posoka_sofiia_e_zasilen/?ref=rss


В последния почивен ден от общо четири очаквано трафикът в посока София е засилен.

Интензивен е трафикът на Автомагистрала "Тракия" на входа на столицата и на входящото кръстовище на ул. "Павел Красов". Това каза началникът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев, цитиран от агенция "Фокус".

"На кръстовището при ул. "Павел Красов" има 500-600 м опашка от автомобили. Това ще продължи и може би ще има и повече. Сега движението се засили", заяви Тенев.

Той отбеляза, че движението се регулира ръчно, защото големи колони се натрупват и полицейските служители ги изтеглят към центъра. "На всички останали входни артерии в София движението е спокойно. Пикът на вход към София ще бъде около 19.00 часа", добави Тенев.

Той уточни, че е натоварено движението на Автомагистрала "Люлин", но на входа на столицата е спокойно.

"По наши изчисления са влезли около 30-40 хиляди автомобила. Остават още най-малко 150 хиляди. Полицейските екипи ще работят извънредно и ще регулират движението по светофарите до 00.00 часа", каза още Тенчо Тенев.

Интензивен е трафикът и на граничния пункт Промахон - Кулата. Нормално се осъществява преминаването на леки автомобили и автобуси. Колона от 107 тежкотоварни автомобили е образувала опашка на граничния пункт от гръцка страна.

България и Румъния ще работят заедно за привличане на туристи от Китай

http://www.moreto.net/novini.php?n=301938

България и Румъния разширяват сътрудничеството си в сферата на туризма. Това съобщи в Русе ресорният министър Николина Ангелкова, която се завърна от работна визита в Букурещ. Двете страни ще работят заедно и за привличане на туристи от Азия, като са се ориентирали най-вече към многомилионния китайски туристически пазар.

„Литекс“ с 3:0 във втория кръг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998780

„Литекс“ се класира за втория кръг за купата на България. „Оранжевите“ отнесоха с 3:0 като гост „Локомотив“ (Мездра). Головете вкараха Бьорн Йонсен, Тонислав Йорданов и Диого Виана.
Най-гръмката победа записа „Дунав“, който е и кандидат №1 за влизане в „А“ група през този сезон. Русенци сразиха „Ботев“ (Гълъбово) с 4:0 у дома.
„Литекс“ се класира за втория кръг за купата на България. „Оранжевите“ отнесоха с 3:0 като гост „Локомотив“ (Мездра). Головете вкараха Бьорн Йонсен, Тонислав Йорданов и Диого Виана. Най-гръмката победа записа „Дунав“, който е и кандидат №1 за влизане в „А“ група през този сезон. Русенци сразиха „Ботев“ (Гълъбово) с 4:0 у дома.

Сергей Пугачов заплаши Русия със замразяване на активите й в чужбина

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/22/2614217_sergei_pugachov_zaplashi_rusiia_sus_zamraziavane_na/?ref=rss


Сергей Пугачов, наричан някога "банкерът на Путин", заяви, че адвокатите му са готови с план за замразяване на руските активи в чужбина. Той ще бъде приведен в действие, ако Кремъл откаже да постигне споразумение по подадения по-рано днес иск за 12 милиарда долара, заяви Пугачов в интервю за "Ройтерс".

Адвокатите на бившия магнат потвърдиха, че днес са подали иск за обезщетение в посочения по-горе размер. Като причина те изтъкнаха присвояването на бизнеса на клиента им от страна на...

Мръсен номер? Полицаи връчиха призовка на кандидата за кмет на Перник Ерик Рангелов, броени дни преди старта на предизборната кампания

http://www.zapernik.com/pernik/mrusen-nomer-policai-vruchiha-prizovka-na-kandidata-za-kmet-na_39967/

Мръсните номера в Перник започнаха дни преди изборната кампания.  Въпреки призивите за толерантност в месеца преди местния вот, полицейщината и стремежът за очерняне са факт, твърдят от БСП.

"Какво да си помисли човек, когато полицейска кола спира пред дома ти, излизат трима полицаи, които носят призовка и си водят и свидетел, разказа възмутен кандидатът за кмет на Перник от БСП Ерик Рангелов. Оказва се, че той е призован в качеството на свидетел по досъдебно производство,...

Продължава

Папа Франциск призова кубинците за нов вид "революция"

http://www.cross.bg/frantzisk-prizova-kybintzite-1481523.html

/КРОСС/Папа Франциск отслужи меса до кубинския град Сантяго, люлка на комунистическата революция през 1959 година, където призова за нов вид „революция" - революция на „помирение", цитиран от „Франс прес" и АП. Франциск, който по-късно днес ще отпътува за първото си посещение в САЩ, проведе последната си служба по време на няколкодневната си обиколка в Куба. Месата беше проведена в Малката базилика на Дева Мария на Милосърдието, днес наричана Девицата от Мамбиза. Храмът принадлежи на архидиоцеза от Сантяго де Куба и се намира в селището Ел Кобре, на 22 км от града. Той възхвали Дева Мария като въплъщение на „революцията на нежността" и призова кубинците да следват нейния пример „за изграждане на мостове, събаряне на стени, за засяване на семена на помирение". „Тя защитава нашите корени, нашета идентичност, за да не се отклоняваме никога към пътя на отчаянието", добави папата.Папа Франциск призова кубинците да преоткрият своето католическо наследство.На месата присъства и президентът Раул Кастро. По-късно днес папата ще отпътува за Вашингтон. В неделя по време на голяма служба в Хавана Франциск призова хиляди кубинци да си помагат взаимно и да не служат на идеология.  

ОИК отказа регистрация на Бисер Манолов - Петното за общински съветник в Русе

http://www.mediapool.bg/oik-otkaza-registratsiya-na-biser-manolov---petnoto-za-obshtinski-savetnik-v-ruse-news239523.html

Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе. "От извършената проверка се установява, че от заявените 1041 подписа коректни са само 794”, съобщава "Труд“ Подписката не отговаря на изискванията на чл. 416, ал.1 от Изборния кодекс и решението на ЦИК, мотивира решението си ОИК. Крайният срок да се представи подписка с 1000 подписа от инициативния комитет изтича в 18.00 ч. във вторник. Бисер Миланов успя да се регистрира като независим кандидаткмет, издигнат от инициативен комитет. Първоначално ОИК отказа да допусне участието му и за общински съветник, защото „всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет”. Той обаче беше номиниран от друг и успя да подаде навреме документи. Бисер Миланов се прочу покрай февруарските протести и срещите му с бившия премиер Пламен Орешарски. Той беше задържан зрелищно на 15 януари 2013 г. пред парламента със сподвижниците си от НД „Свобода” и стана обвиняем за закана за убийство на Боряна Георгиева.

“Литекс” се отпуши с гол от 40 метра и е на 1/8-финал за купата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998761


С феноменален гол от 40 м на норвежеца Бьорн Йонсен “Литекс” успя да се отпуши в Мездра и в крайна сметка да победи с 3:0 местния “Локомотив” и да прескочи 1/16-финалите в турнира за купата на България.
За гостуването на втородивизионния тим наставникът на лидера в “А” група заложи в титулярния състав на младоци и резерви.
С феноменален гол от 40 м на норвежеца Бьорн Йонсен “Литекс” успя да се отпуши в Мездра и в крайна сметка да победи с 3:0 местния “Локомотив” и да прескочи 1/16-финалите в турнира за купата на България. За гостуването на втородивизионния тим наставникът на лидера в “А” група заложи в титулярния състав на младоци и резерви.

Проф. Овчаров: Разкрихме напълно Акропола на Перперикон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998744

В рамките на тазгодишните разкопки, благодарение на метеорологичните условия и на помощта, която получихме от държавата и от община Кърджали, успяхме да завършим Акропола на Перперикон. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” археологът проф. Николай Овчаров по повод края на тазгодишната археологическа кампания в свещения скален град Перперикон и
В рамките на тазгодишните разкопки, благодарение на метеорологичните условия и на помощта, която получихме от държавата и от община Кърджали, успяхме да завършим Акропола на Перперикон. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” археологът проф. Николай Овчаров по повод края на тазгодишната археологическа кампания в свещения скален град Перперикон и

Проф. Овчаров: Разкрихме напълно Акропола на Перперикон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998765

В рамките на тазгодишните разкопки, благодарение на метеорологичните условия и на помощта, която получихме от държавата и от община Кърджали, успяхме да завършим Акропола на Перперикон. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” археологът проф. Николай Овчаров по повод края на тазгодишната археологическа кампания в свещения скален град Перперикон и
В рамките на тазгодишните разкопки, благодарение на метеорологичните условия и на помощта, която получихме от държавата и от община Кърджали, успяхме да завършим Акропола на Перперикон. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” археологът проф. Николай Овчаров по повод края на тазгодишната археологическа кампания в свещения скален град Перперикон и

Вицeпрезидентът Маргарита Попова: Да чуем и хората на духа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998695

Запознах се внимателно с подписката, която интелектуалците на България адресират до управляващите.
Да, аз споделям тревогата им от миграционния натиск и тяхната констатация, че европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи.
Смятам, че трябва да чуем хората на духа.
Техният глас е изпитание за интелигентността и
Запознах се внимателно с подписката, която интелектуалците на България адресират до управляващите. Да, аз споделям тревогата им от миграционния натиск и тяхната констатация, че европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи. Смятам, че трябва да чуем хората на духа. Техният глас е изпитание за интелигентността и

Николина Ангелкова:България и Румъния ще работят заедно за развитие на туризма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998743

Още пет индийски филма ще бъдат снимани у нас догодина

България и Румъния ще обединят усилия за развитието на туризма в региона. Това заяви вчера в Русенско министърът на туризма Николина Ангелкова. Министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния се създава съвместна работна група за откриване на българо-румънски туристически
Още пет индийски филма ще бъдат снимани у нас догодина България и Румъния ще обединят усилия за развитието на туризма в региона. Това заяви вчера в Русенско министърът на туризма Николина Ангелкова. Министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния се създава съвместна работна група за откриване на българо-румънски туристически

Интензивен е трафикът на магистрала "Тракия" на входa на столицата

http://pik.bg/интензивен-е-трафикът-на-магистрала-тракия-на-входa-на-столицата-news403928.html

Интензивен е трафикът на магистрала "Тракия" на входa на столицата

Интензивен е трафикът на Автомагистрала „Тракия” на входа на столицата и на входящото кръстовище на ул. „Павел Красов”. Това каза началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев пред агенция "Фокус".

„На кръстовището при ул. „Павел Красов” има 500-600 м опашка от автомобили. Това ще продължи и може би ще има и повече. Сега движението се засили”, заяви Тенев. Той отбеляза, че движението се регулира ръчно, защото големи колони се натрупват и полицейските служители ги изтеглят към центъра. „На всички останали входни артерии в София движението е спокойно. Пикът на вход към София ще бъде около 19.00 часа”, добави Тенев. 

Той уточни, че е натоварено движението на Автомагистрала „Люлин”, но на входа на столицата е спокойно. 

„По наши изчисления са влезли около 30-40 хиляди автомобила. Остават още най-малко 150 хиляди. Полицейските екипи ще работят извънредно и ще регулират движението по светофарите до 00.00 часа”, каза още Тенчо Тенев.

11-годишно момче е починало при пътен инцидент

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/11-godishno-momche-e-pochinalo-pri-pyten-incident-6042837

Тежкият инцидент е станал около 17:30 ч. в неделя на прав участък от улица във Велинград

В Италия 3 милиарда евро са били източени от бюджета

http://petel.bg/-V-Italiya-3-miliarda-evro-sa-bili-iztocheni-ot-byudzheta__127841

За първите шест месеца на 2015 година от бюджета на Италия са откраднати повече от 3 милиарда евро, съобщи regnum.ru, като се позова на своя...

Загиналите от селфи вече са повече от жертвите на акули

http://petel.bg/Zaginalite-ot-selfi-veche-sa-poveche-ot-zhertvite-na-akuli__127842

Да си направиш селфи се оказва по-опасно от това да плуваш в залив, пълен с акули, пише британския „Телеграф”. Медията публикува и...

Ало измамниците ни се прехвърлиха в Гърция

http://petel.bg/Alo-izmamnitsite-ni-se-prehvarliha-v-Gartsiya__127843

Снимка: Булфото, архив Родните телефонни измамници действат вече и в Гърция. По данни на МВР от началото на кризата там ужилените стават...

Скандал в Италия с новоизбраната Мис 2015, социалните мрежи се взривиха

http://petel.bg/Skandal-v-Italiya-s-novoizbranata-Mis-2015--sotsialnite-mrezhi-se-vzriviha__127844

Първата красавица на Италия за 2015 година – Аличе Сабатини – взриви социалните мрежи със заявлението си в отговор на въпрос на журито по...

Проф. Николай Овчаров: Успяхме да разкрием напълно Акропола в Перперикон

http://pik.bg/проф-николай-овчаров-успяхме-да-разкрием-напълно-акропола-в-перперикон-news403926.html

Проф. Николай Овчаров: Успяхме да разкрием напълно Акропола в Перперикон

В рамките на тазгодишните разкопки, благодарение на метеорологичните условия и на помощта, която получихме от държавата и от община Кърджали, успяхме да завършим Акропола на Перперикон. Това каза археологът проф. Николай Овчаров по повод края на тазгодишната археологическа кампания в свещения скален град Перперикон и резултатите от нея пред агенция "Фокус".

Той посочи, че това не е било лесна задача, а кампанията е продължила близо 4 месеца. „Пред нас вече действително стои нещо феноменално и уникално. Това е вторият след Шуменска крепост напълно проучен античен и средновековен град в България през историята на цялата българска археология”, заяви проф. Овчаров. По думите му, Перперикон е проучен по-един доста по-добър начин, тъй като днес археолозите разполагат с много по-съвършена методология.

„В момента дори правим снимки с дронове, които ни показват цялата картина на улиците, площадите и храмовете, цялата инфраструктура на този град”, допълни проф. Овчаров. „Не беше лесно. Това са 16 години работа, но за сметка на това сме наистина много доволни от постигнатото”, каза още той.

Няколко варненски села остават без ток утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=301900

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 23 септември, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района във Варненска област, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:00 ч.

Около 19 часа се очаква голямо задръстване на входовете на София

http://www.cross.bg/sofiya-avtomobili-strypvane-1481522.html

/КРОСС/Около 19 часа се очаква голямо струпване на автомобили на входовете на София. Това съобщи за БНР директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев. Той увери, че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрули. "Подстъпите към София, особено откъм автомагистрала "Тракия", осезаемо, в пъти, се увеличи движението на автомобилите, но имаме струпване на автомобили по входното кръстовище. На Горублянско ханче имаме леко натрупване на автомобили към момента. Освободихме центъра на София за движение на автомобили. Успяхме да пренасочим хората, които днес празнуват и на други места, за да могат тези, които пътуват за "Люлин", да минат безпрепятствено през центъра на София", посочи Тенев. На граничния с Гърция пункт Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили, която надхвърля километър и половина. Струпването е започнало още по обяд. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и двете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени. Времето за преминаване на един автомобил е средно около 2 минути, но се изчаква най-малко половин час. След 16 ч. обстановката се е усложнила още повече. Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени 2 ленти в посока София, а до 20 ч

Изборите в Карнобат: Сблъсък вляво между Тодор Байчев и новата коалиция на Георги Димитров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998645

Нова лява коалиция от 5 партии се формира в Карнобат за вота на 25 октомври.
Карнобат е една от двете общини в Бургаска област, заедно с Камено, които запазиха славата си на червени крепости след изборите през 2011 г.
Сега обаче БСП се отказа да подкрепи Георги Димитров, който два мандата управлява като неин кмет.
Нова лява коалиция от 5 партии се формира в Карнобат за вота на 25 октомври. Карнобат е една от двете общини в Бургаска област, заедно с Камено, които запазиха славата си на червени крепости след изборите през 2011 г. Сега обаче БСП се отказа да подкрепи Георги Димитров, който два мандата управлява като неин кмет.

Шефът на "Фолксваген" подаде оставка заради еко измамата

http://offnews.bg/news/n_1/n_561524.html

Мартин Винтеркорн, изпълнителният директор на „Фолксваген”, подаде оставка заради избухналия скандал около прикритието на вредните емисии, които излъчват част от колите на фирмата, съобщиха немските медии. Винтеркорн поема лично отговорност за това, че в автомобили на компанията са намерени присбособления, които ограничават работата на системите за пречистване, карайки ги да работят с пълна мощност само при проверка на съответствието с изискванията за опазване на околната среда. В следствие на това САЩ поиска фирмата да изтегли от пазара 482 000 коли с марката "Фолксваген" и "Ауди", които са произведени между 2009-2015 г., както и да заплати глоба до 18 милиарда долара. Самата измама засяга близо 11 милиона леки коли в световен мащаб. Слухове твърдят, че мястото на Мартин Винтеркорн ще бъде заето от директора на "Порше" - Матиас Мюлер. Междувременно Ангела Меркел призова "Фолксваген" да осигури "пълна прозрачност" около скандала с тестовете за замърсяване. След разкритието преференциалните акции на компанията поевтиняха с 20% до 130,3 евро на акция, а обикновените акции – с 18,7% до 131,15 евро на акция. Германското правителство нареди проверки на всички дизелови модели „Фолксваген” от независими експерти. Концернът обяви, че спира до ново зареждане продажбата на 4-цилиндровите дизелови модели от марките "Фолксваген" и "Ауди" в САЩ.

Драма в Пловдив! Летището е пред затваряне - остана без жизненоважна инфраструктура и техника

http://pik.bg/драма-в-пловдив-летището-е-пред-затваряне---остана-без-жизненоважна-инфраструктура-и-техни-news403871.html

Драма в Пловдив! Летището е пред затваряне - остана без жизненоважна инфраструктура и техника

Летище Пловдив може би е пред затваряне. Причината е, че аеропортът остана без снегопочистваща техника, хангар за гориво, както и автосервизни помещения, а зимата наближава, съобщава TrafficNews.bg.

Проблемите идват от това, че договорът между държавното дружество „Летище Пловдив” ЕАД” и частното „Летище Пловдив” АД изтече, а ръководството на аеропорта върна собствеността на частната фирма.

В това число влиза снегопочистващата техника, два хангара – единият за съхранения на гориво с дебит от 1,5 милиона литра, а в другия се извършват автосервизните дейности на техниката. Всички това е върнато в ръцете на частника, а на практика летището остава без изброените неща. В активите на частното дружество е и перонът на летището, за който обаче в момента тече дело за собственост и аеропортът може да го ползва, докато съдът не се произнесе.

Притесненията идват от факта, че без снегопочистващата техника още с първия сняг летището ще бъде затворено, тъй като това почистване се различава коренно от това, което изпълняват фирмите по пътищата. Освен това процедурите по ЗОП за закупуване на нова техника са изключително тежки и дълги и при всяко едно обжалване едва ли аеропортът ще успее да се сдобие с тази техника през зимния период.

Липсата на склад за гориво също може да създаде проблеми. В момента на летището има две цистерни, едната, от която стационарна, побират около 100 000 литра, а в предишни години резервът, който е бил поддържан, е бил над 500 000 литра.

Изпълнителният директор на Летище Пловдив Владимир Щърбанов заяви, че твърденията за затварянето на летището са неоснователни. На аеропорта вече имало един снегорин, а скоро щяла да бъде пусната поръчка за още техника. Освен това се чакало още една цистерна за гориво от София. До думите на Щърбанов горивото не е малко и никога не бил поддържан много по-голям резерв, а освен това двата редовни полета от Пловдив – за Германия и Англия зареждането им е по 20 тона, което прави около 32 000 литра.

„Летище Пловдив няма да затвори нито при първия, нито при последния сняг”, обеща директорът.

Не така мисли обаче бившият директор на аеропорта Дойчин Ангелов. Той е участвал в приемането и предаването на техниката като експерт и заяви, че върнатите неща били от витална важност за работата на летището.

„Без снегопочистваща техника, хангари за съхранения на горива и обслужваща автосервизна техника летището си прави харакири. Почистването на снега е много специфична работа и външна фирма, която чисти улиците, няма да се справи. Съмнявам се да се закупи и техника, тъй като тя струва от порядъка на няколко милиона, а дори да се намерят тези средства процедурите по ЗОП са много тромави. Цистерните за съхранение на гориво също са крайно недостатъчни. Ще ви дам за пример само военния самолет СУ17, който на едно зареждане са му нужни близо 70 тона гориво. Ще се стигне и до отказване на полети, а със сигурност летището няма да може да предлага т.нар. технически полети – за зареждане на гориво. Имайте предвид, че има летища по света, които печелят само от това”, обясни Дойчин Ангелов.

Наказват Диего Коща за три мача

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998416

Диего Коща ще бъде наказан за три мача, въпреки че не получи червен картон за бруталното си отношение към Лоран Кошчелни при победата на „Челси“ над „Арсенал“ с 2:0. Тричленна комисия от рефери - Стив Дън, Алън Уайли и Еди Уолстънхолм, е направила доклад, че испанският национал е трябвало да получи червен картон. Това ще влуди Жозе Моуриньо.
Диего Коща ще бъде наказан за три мача, въпреки че не получи червен картон за бруталното си отношение към Лоран Кошчелни при победата на „Челси“ над „Арсенал“ с 2:0. Тричленна комисия от рефери - Стив Дън, Алън Уайли и Еди Уолстънхолм, е направила доклад, че испанският национал е трябвало да получи червен картон. Това ще влуди Жозе Моуриньо.

Жан-Клод Юнкер: Историята ще ни търси сметка, ако не намерим хуманно решение за бежанците

http://www.cross.bg/yunker-reshenie-smetka-1481521.html

/КРОСС/Призовавам всички държави-членки да си дадат сметка за ситуацията и да проявят солидарност. Това каза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на семинара "Бюджетът на ЕС - фокусиран върху постигането на резултати" в Брюксел. „Както казах наскоро в изявлението си за състоянието на ЕС, ние с политически средства се обръщаме към големите предизвикателства на днешния ден. Да бъдеш политик означава да бъдеш лидер, да вземаш решения. Политиката в условията на демокрация е свързана с отговорността. Ние сме отговорни пред парламента, пред Съвета на държавите-членки, пред народите на ЕС, които очакват работни места, растеж и решение на бежанската криза. Това утвърждава водещата роля на бюджета в сърцевината на нашата дейност", заяви Юнкер. Той похвали заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева за това, че се грижи всички служби да спазват едни и същи финансови правила и непрекъснато набляга на това какво може да се направи с бюджета. „Трябва да се възползваме от него за решение на бежанската криза. Бежанците спят под дъжда. Историята ще ни търси сметка, ако не успеем да намерим хуманно и цивилизовано решение на бежанската криза. Да затвориш границата си не е решение. Ако някой е оцелял от бомбите и войната, ако е пресякъл Средиземно море в гумена лодка, една ограда няма да го спре", подчерта Жан Клод Юнкер. Той призова всички държави-членки да си дадат сметка за ситуацията и да проявят солидарност

Вигенин: Русия и САЩ могат да победят заедно в Сирия

http://offnews.bg/news/n_1/n_561502.html

"С общи усилия Русия и САЩ могат да сложат край на конфликта в Сирия и да ликвидират явлението "Ислямска държава". Ефективността на това сътрудничество беше демонстрирана с успешното унищожаване на химическите оръжия в Сирия 2013-2014 г." Това заяви Кристиан Вигенин по време на работна среща в Москва със зам.-председателя на Държавната Дума Николай Левичев, като добави, че "кризата с бежанците не може да намери трайно решение, докато в Близкия Изток има война, нестабилност и разруха". "Време е за повече реализъм в отношенията между ЕС и Русия и парламентарната дипломация може да изиграе важна роля в постепенното нормализиране на диалога", каза той. Според Вигенин изразеното наскоро от руския президент желание за разширяване на отношенията между двете страни е прието в България като силен положителен сигнал, който трябва да намери конкретно продължение. От своя страна Александър Василенко изрази задоволство от неотдавнашната си визита в София и обяви намерението си да предложи програма за сътрудничество между българското Народно събрание и Държавната Дума на Руската Федерация. Левичев също така каза, че страната му е готова да възобнови политическия диалог с ЕС, който е бил едностранно прекратен от съюза. Българинът увери руския си колега, че ще повдигне въпроса за възобновяване на контактите с партията "Справедлива Русия" на предстоящото заседание на Президиума на ПЕС.

Сайт предлага вечен дигитален живот и след смъртта на потребителя

http://www.moreto.net/novini.php?n=301942

Сайтът, разработен от лондончанина Джеймс Норис, предлага дигитално безсмъртие на потребителите, като те ще могат да изпращат послания в социалните мрежи и след кончината им, съобщава в. „Дейли мейл”. Порталът е кръстен Dead Social.

Виж какво ще решава правителството утре

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998676

Седмичното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 23 септември, от 10 часа при следния предварителен дневен ред:
1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА УСТОЙЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗЕМИТЕ И БОРБА С ОПУСТЯВАНЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (АКТУАЛИЗАЦИЯ ЗА ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020 Г.).
Седмичното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 23 септември, от 10 часа при следния предварителен дневен ред: 1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА УСТОЙЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗЕМИТЕ И БОРБА С ОПУСТЯВАНЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (АКТУАЛИЗАЦИЯ ЗА ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020 Г.).

Виж какво ще решава правителството утре

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998688

Седмичното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 23 септември, от 10 часа при следния предварителен дневен ред:
1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА УСТОЙЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗЕМИТЕ И БОРБА С ОПУСТЯВАНЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (АКТУАЛИЗАЦИЯ ЗА ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020 Г.).
Седмичното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 23 септември, от 10 часа при следния предварителен дневен ред: 1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА УСТОЙЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗЕМИТЕ И БОРБА С ОПУСТЯВАНЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (АКТУАЛИЗАЦИЯ ЗА ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020 Г.).

Ангелкова: Работим по създаването на обсерватории за събиране и обработване на данни в сферата на туризма

http://pik.bg/ангелкова-работим-по-създаването-на-обсерватории-за-събиране-и-обработване-на-данни-в-сфер-news403917.html

Ангелкова: Работим по създаването на обсерватории за събиране и обработване на данни в сферата на туризма

България и Румъния се договориха в Русе да бъде разположен Техническият секретариат по приоритетна ос 3 на Дунавската стратегия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Двете страни са координатори за проекти в туризма, културата и връзките между хората. Новината съобщи в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе на работно посещение в Букурещ и проведе срещи с министъра на регионалното развитие Севил Шайдех, с държавния секретар на Министерството на икономиката, търговията и туризма Марчел Богдан Панделика, със зам.-председателя на Националната агенция по туризъм Мирела Матикеску и със Сорин Николеску, член на борда на директорите на Националното сдружение на туристическите агенции в Румъния. 

"Смесеният българо-румънски секретариат може да започне да функционира в най-кратки срокове", каза министър Ангелкова. Освен българските в него ще работят и румънски експерти. „Така всички съвместни проекти и инициативи по Дунавската стратегия ще бъдат разработвани и промотирани по-ефективнно и ще получават непосредствена техническа помощ на място", подчерта тя.

"Продължаваме работа и по създаването на обсерватории за събиране и обработване на данни в сферата на туризма по методологията на СОТ, като първият университет, от който ще започнем, е Русенският", съобщи Николина Ангелкова. По време на разговорите й с министър Шайдех е било обсъдено и да се ускори работата по съвместни проекти по програма „Дунав”.

Министър Ангелкова допълни, че е договорила с държавния секретар Панделика създаването на двустранна работна група за откриването на общия туристически офис на България и Румъния в Шанхай, който ще промотира съвместни туристически продукти за китайската страна. За откриването му бе подписан протокол за намерение между двете администрации по време на съвместното правителствено заседание в Крайова. „Очаквам до края на годината да конкретизираме стъпките за неговото финансиране и маркетинга. Румънската страна има вече информационен център в Пекин и той също ще помага логистично”, заяви министър Ангелкова.

България и Румъния са изказали готовността си да работят по нов механизъм за обсъждане на актуалните въпроси в туризма със стартирането на кръгла маса у нас, стана ясно от думите на министъра. В нея ще участват представители на двете министерства, бизнеса, неправителствения сектор и медиите. Така на едно място най-лесно ще могат да се обсъдят всички наболели въпроси за увеличаване на туристопотока. 

Европейският бюджет е твърде малък, за да се справим с бежанците, обяви Юнкер

http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/09/22/2614206_evropeiskiiat_bjudjet_e_tvurde_maluk_za_da_se_spravim/?ref=rss


"Трябва да се възползваме от европейския бюджет, за да се справим с бежанците", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Историята ще ни търси сметка. Виждаме страни, които затварят границите си, но да затвориш границата не е решение. Ако някой е оцелял от бомбите и войната и е прекосил Средиземно море с гумена лодка, една ограда няма да го спре. Искам от европейските граждани солидарност към избягалите от домовете си", призова председателят по време на пресконференция, посветена на европейския бюджет.

"Държавите членки най-сетне приеха да преместят 40 хил. В съседство външните министри обсъждат преместването на още 120 000 души. Но изпълнението на законовите ни задължения има и финансова страна", добави Юнкер. 

На фона на имигрантската криза беше направено предложението държавите от ЕС, които откажат да приемат преместени от Италия, Унгария и Гърция, да плащат финансова санкция на Брюксел, състояща се от 0.002% от БВП на съответната страна.

Разпределението на 120 хил. бежанци и възможните алтернативи на задължителните квоти за прием на имигранти в момента се обсъждат на извънредна среща на Съвета на вътрешните министри на ЕС в навечерието на срещата на най-високо равнище в сряда.

Следва да влагаме повече средства във Фронтекс и съседните държави на ЕС, подложени на значителен натиск. Трябва да защитим думите си с пари. Предложих и създаването на доверителен фонд, който да бъде финансова основа за миграционния пакет, съобщи още Юнкер. Той заяви и че предстои да бъдат направени стъпки за създаването на служба за охрана на европейските сухопътни граници и за това ще трябват средства.

"Не искам просто да ни се подпише празен чек, но ще бъдат необходими средства. Европейският бюджет е малък", подчерта председателят на Европейската комисия. "Смешно е за едва 120 хил. души да се пазарим", добави той, като даде пример за това колко по-значима част от населението на съседните на Сирия страни са бежанците, които в момента приютяват.

Председателят на еврокомисията посочи, че е нужен по-добър бюджет,  в който всяко евро да свърши работа. Той се възпротиви и на "прекалената бюрокрация" и призова да се търси баланс между отчетността и резултатността. 

"Трябва да мобилизираме бюджета на ЕС, но за решаването на кризата ще бъдат необходими и усилия от националния бюджет на държавите в ЕС", потвърди финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле, който също взе участие в обсъждането на бюджета. 

По думите на Шойбле основна цел за ЕС на фона на кризата трябва да бъде гарантирането на мирна перспектива за държавите във война, където в момента няма никакви перспективи за гражданите. "Трябва да се възползваме от момента на преглед на многогодишната финансова рамка и да търсим по-последователни решения. Трябва да убедим хората, че европейските средства се изразходват така, че да донесе полза за гражданите", коментира още германският финансов министър.

Той обясни, че настоящият бюджет на ЕС е базиран на исторически избори и национални приоритети, но не и на европейски политики.

Конференцията на високо ниво се проведе с участието на зам.-председателите на Европейската комисия Кристалина Георгиева, Марош Шефчович и членовете на комисията "Юнкер" Мариане Тисен, Фил Хоган, Корина Крецу и Карлос Моедас.

"Нуждите ни растат, а ресурсите - не. Единственият начин да разрешим този проблем - повече търсене и по-малко пари, е да подобрим драстично ефективността на използването на парите ни", заяви по време на конференцията Кристалина Георгиева.

България ще подкрепи квотите за бежанците

http://www.bnews.bg/article-141821

Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Движение „Нашият град“ няма да участва в битката за Общинския съвет във Варна

http://web.barometar.net/81778/

Изненадващо за мнозина движение „Нашият град“ не регистрира в Общинската избирателна комисия листа с кандидати за общински съветници. Припомняме, че на 15 май председателят на движението Андрей Василев обяви, че партията ще вземе участие на местните избори на всички нива. “Амбицията ни е да повторим резултата от 2007 г., когато имахме в местния парламент 6-има […]

Бъчварова: Подкрепяме разпределението на 120 000 мигранти

http://frognews.bg/news_98094/Bachvarova-Podkrepiame-razpredelenieto-na-120-000-migranti/

България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Задържаха кмета на Талин за взимане на подкупи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998653

Естонската полиция задържа кмета на столицата Талин Едгар Сависаар за взимане на подкупи, съобщи Delfi. Според обвиненията през последните две години той е приемал подкупи във вид на вещи и суми от няколкостотин евро.
В образуваното дело Сависаар ще седне на подсъдимата скамейка заедно с още няколко други обвиняеми,
Естонската полиция задържа кмета на столицата Талин Едгар Сависаар за взимане на подкупи, съобщи Delfi. Според обвиненията през последните две години той е приемал подкупи във вид на вещи и суми от няколкостотин евро. В образуваното дело Сависаар ще седне на подсъдимата скамейка заедно с още няколко други обвиняеми,

Задържаха кмета на Талин за взимане на подкупи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998674

Естонската полиция задържа кмета на столицата Талин Едгар Сависаар за взимане на подкупи, съобщи Delfi. Според обвиненията през последните две години той е приемал подкупи във вид на вещи и суми от няколкостотин евро.
В образуваното дело Сависаар ще седне на подсъдимата скамейка заедно с още няколко други обвиняеми,
Естонската полиция задържа кмета на столицата Талин Едгар Сависаар за взимане на подкупи, съобщи Delfi. Според обвиненията през последните две години той е приемал подкупи във вид на вещи и суми от няколкостотин евро. В образуваното дело Сависаар ще седне на подсъдимата скамейка заедно с още няколко други обвиняеми,

Бъчварова в Брюксел: България ще подкрепи квотите за разпределянето на 120 000 бежанци

http://www.cross.bg/buchvarova-printzipnite-bezhantzi-1481520.html

/КРОСС/България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова. "Този ангажимент трябва да бъде задължителен за държавите, защото иначе се обезмисля неговото прилагане. В същото време знаем, че това е временно решение и трябва да се търсят принципните подходи и принципните решения за прекратяване на тази кризисна ситуация. Ще подкрепим разпределението на 120 000 мигранти и ще обсъдим детайлите, които се предлагат, за това как и къде те да бъдат насочени към други държави", каза тя. Група от централноевропейски правителства все още отказва да приеме задължителния принцип на прием на хора, определян от ЕК, информира 24часа.  

Слагат одитори във всички ведомства и общини с бюджет над 10 млн. лева

http://petel.bg/Slagat-oditori-vav-vsichki-vedomstva-i-obshhini-s-byudzhet-nad-10-mln--leva__127835

Снимка: Булфото Одитни комитети с 3 до 7 членове, които да следят за всички рискове при управление на пари от бюджета и еврофондовете,...

Изчезналият студент Момчил носел в себе си 5 хиляди лева!

http://petel.bg/Izcheznaliyat-student-Momchil-nosel-v-sebe-si-5-hilyadi-leva-__127836

Снимка: Булфото, архив Момчил Семерджиев вероятно е носел 5 хил. лв. в нощта, когато мистериозно е изчезнал. Това разказа брат му Явор...

ДАНС лови висшист, печатал фалшиви паспорти в Пловдив

http://petel.bg/DANS-lovi-visshist--pechatal-falshivi-pasporti-v-Plovdiv__127837

Пловдивчанин с висше образование е предаден на съд за изготвяне на фалшиви лични документи и шофьорски книжки на чужденци, съобщиха от...

Райфъла пуснат срещу 50 000 лева и върнат отново в ареста

http://petel.bg/Rayfala-pusnat-sreshhu-50-000-leva-i-varnat-otnovo-v-aresta__127838

След 8-месечен престой в ареста бизнесменът Атанас Червенков-Райфъла не успя да се порадва на свободата. Пловдивският окръжен съд го е...

Урок по етикет: Да звъниш по телефона е нахално в ерата на смартфона

http://petel.bg/Urok-po-etiket--Da-zvanish-po-telefona-e-nahalno-v-erata-na-smartfona__127839

Снимка: Булфото, архив Журналистът от The Verge Томас Рикер смята, че във века на популярността на смартфоните да караш хората да използват...

Wall Street отваря дълбоко на червено*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/wall-street-otvaria-dylboko-na-cherveno-202764/

Търговията е под натиска на опасенията за забавяне на глобалната икономика след решението на Фед

Вигенин в Москва: Русия и САЩ заедно могат да спрат конфликта в Сирия

http://frognews.bg/news_98093/Vigenin-v-Moskva-Rusiia-i-SASHT-zaedno-mogat-da-sprat-konflikta-v-Siriia/

"С общи усилия Русия и САЩ могат да сложат край на конфликта в Сирия и да ликвидират явлението "Ислямска държава". Ефективността на това сътрудничество беше демонстрирана с успешното унищожаване на химическите оръжия в Сирия 2013-2014 г."

ОИСР: Големите страни трябва да намалят субсидиите за изкопаеми горива

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/22/2614196_oisr_golemite_strani_triabva_da_namaliat_subsidiite_za/?ref=rss


Големите държави се бавят "тревожно дълго" с намаляването на субсидиите за изкопаеми горива, заяви Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, цитирана от "Ройтерс".

През 2009 г. държавите - членки на организацията, се споразумяха постепенно да премахнат неефективните помощи за горивата.

Намаляването на субсидиите за нефт, газ и въглища ще намали замърсяването на въздуха, ще спести средства и ще улесни прехода към "зелени" източници на енергия, заявяват от ОИСР преди срещата на върха на ООН в Париж. Този декември правителствата от цял свят ще се срещнат във френската столица, за да изготвят ново глобално споразумение за въглеродните емисии след 2020 г., когато ще приключат текущите ангажименти. Мероприятието в Париж се смята за последен шанс светът да изпълни препоръките на учените и да намали въглеродните емисии, като се избегнат опасни нива на климатичните промени.

По оценки на ОИСР годишните субсидии за изкопаемите горива в периода 2010 - 2014 г. възлизат на 160 - 200 милиарда долара сред 34-те страни - членки на организацията, плюс Китай, Индия, Бразилия, Русия, Индонезия и Република Южна Африка.

Организацията посочва, че въпреки всичко се наблюдава тенденция за ограничаване на подпомагането, което е достигнало своя връх два пъти – през 2008 г. и в периода 2011-2012 г. Като пример за скорошни реформи в сектора ОИСР посочва намалените субсидии за дизел и бензин в Мексико и Индия. Според организацията ниските цени на петрола би трябвало да улеснят премахването на субсидирането, което става най-често през националните бюджети.

Според неправителствената екологична организация "Грийнпийс" през 2050 г. светът ще може да премине  100% към енергия от възобновяеми източници. В свой активистите за по-чиста природа посочват, че инвестиции в размер на 1 трилион долара в сектора ще бъдат компенсирани от спестявания на обща стойност 1.07 трилиона долара. В частност това се дължи на факта, че след създаването на инфраструктура при енергията, добита от слънчева светлина или вятър, няма разходи за гориво – за разлика от изкопаемите горива, обяснява "Грийнпийс".

Един район във Варненско остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=301943

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района на Л.Х. Звездица. Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 22 часа.

Показват за първи път в Пловдив коли амфибии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998369

Световно известни автомобилни гиганти ще демонстрират най-новите си модели на международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври. Немска компания ще представи мултифункционална кола, която може да се кара на ски писта и по плажа и е еднакво подходяща за туризъм, бизнеспътувания и семейни пътешествия.
Световно известни автомобилни гиганти ще демонстрират най-новите си модели на международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври. Немска компания ще представи мултифункционална кола, която може да се кара на ски писта и по плажа и е еднакво подходяща за туризъм, бизнеспътувания и семейни пътешествия.

Къде КАТ-Варна ще следи утре- 23 септември за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=301898

Катаджии ще следят утре - 23 септември, за превишена скорост на ключови кръстовища във Варна и извън града, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10 - 09:30 гр. Варна, Южен пътен възел, до Хидробазата 11:00 - 12:30 гр.

Виктор Николаев даде старта на радио “Нова нюз”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998450


Виктор Николаев - водещият на сутрешния блок на Нова тв, води “Здравей, България” в понеделник сутринта от студиото на радио “Нова нюз”. Така бе обявен стартът на новата медия, по която ще се излъчват на живо всички новинарски емисии на Нова тв - в 12, 16, 19 и 23,30 ч, както и публицистичните предавания “Часът на Милен Цветков”,
Виктор Николаев - водещият на сутрешния блок на Нова тв, води “Здравей, България” в понеделник сутринта от студиото на радио “Нова нюз”. Така бе обявен стартът на новата медия, по която ще се излъчват на живо всички новинарски емисии на Нова тв - в 12, 16, 19 и 23,30 ч, както и публицистичните предавания “Часът на Милен Цветков”,

Диджей вади пострадали при катастрофа с миниван журналисти (обновена)

http://www.cross.bg/bgnes-suobshtavat-ablanitza-1481466.html

/КРОСС/Един мъж загина, а други трима души са тежко ранени при жестока катастрофа, станала във вторник сутрин на пътя София-Варна край Ловеч, съобщават от МВР. Два автомобила, единият от които бил служебна кола на Информационна агенция БГНЕС, се ударили челно. Загиналият е 32-годишният фотограф на БГНЕС Петко Налбантов. Сред ранените са още двама служители на агенцията - операторът Светломир Генов и шофьорът Любомир Янев. Те са настанени в болницата в Ловеч в критично състояние. В спасяването на пострадалите се включил и известният диджей Джорджо, който съобщи за инцидента в профила си във Facebook. Около час след възникаването на катастрофата, журналистите от БГНЕС обявиха, че спират работа за деня. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че движението по пътя, на който стана катастрофата, в посока Варна се отклонява при пътен възел "Абланица" - през с. Българене - до разклона за Дъбрава и отново по път I-4. Трафикът в посока София се отклонява при разклона за Дъбрава - с. Българене - пътен възел "Абланица", информира Нова. Екипът на агенция "КРОСС" изказва съболезнования на близките и колегите на Петко Налбантов!  

Отрязаха Бисер Миланов - Петното за общински съветник в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998634

Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе.
Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе. "От извършената проверка се установява, че от заявените 1041 подписа коректни са само 794", съобщи в. "Труд" . Подписката не отговаря на изискванията на чл. 416, ал.1 от Изборния кодекс и решението на ЦИК,

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/09/22/2614182_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Днес отбелязваме 107 години от обявяването на независимостта на България.

- На извънреден съвет в Брюксел министрите на вътрешните работи от Европейския съюз търсят решение на кризата с мигрантите.

- "Газпром" предлага на Европейската комисия  извънсъдебно уреждане по антимонополното...

Компания в САЩ вдигна цената на лекарство за СПИН с 5000%

http://offnews.bg/news/n_1/n_561481.html

Ръководителят на американската фармацевтична компания "Turing Pharmaceuticals" защити решението на фирмата да увеличи цената на лекарство, използвано от 62 години насам срещу СПИН, с над 5000%, съобщи Би Би Си. Компанията придоби правата над медикамента Дараприм през август, като Мартин Шкрели заяви, че приходите от увеличението на цената ще бъдат използвани за финансиране на разработката на нови лечения срещу болестта. В момента вече цената на една доза на пазара в САЩ скочи от 13,50 долара на 750 долара. Лекарството се бори срещу токсоплазмозата - паразитно заболяване, което напада хора с отслабена имунна система. Производството на хапчето струва 1 долар, но Шкрели отбелязва, че това не включва разходите по маркетинг, техническите разходи на производството и разпространението, които са се вдигнали драстично през последните години. "Трябва да излезем на печалба от медикамента, компаниите преди нас практически са го раздавали безплатно. В наши дни модерните медикаменти, като тези срещу рака например, може да струват 100 000 долара или повече, докато тези срещу СПИН могат да достигнат половин милион. Дараприм все още е сравнително евтин спрямо конкуренцията си ", коментира той. Управителят на фармацевтичната компания дори се подигра на няколко души в Туитър, които критикуваха решението на компанията, и нарече един репортер "слабоумник". Няколко пациентски и медицински организации в страната написаха отворено писмо до "Turing Pharmaceuticals" с молба да преосмислят решението си. "Цената е несправедлива за медицински уязвимия пациент, който се нуждае от това лекарство, и е невъзможна за поемане от здравната система", пишат те.

Кристиан Вигенин в Москва: Русия и САЩ заедно могат да спрат конфликта в Сирия

http://www.cross.bg/rysiya-vigenin-bulgariya-1481519.html

/КРОСС/"С общи усилия Русия и САЩ могат да сложат край на конфликта в Сирия и да ликвидират явлението "Ислямска държава". Ефективността на това сътрудничество беше демонстрирана с успешното унищожаване на химическите оръжия в Сирия 2013-2014 г." Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин по време на проведените в Москва работни срещи със зам.-председателя на Държавната Дума Николай Левичев, член на Комисията по международни въпроси от партия Справедлива Русия и с депутата от Единна Русия Александър Василенко, председател на Групата за приятелство с България и зам.-председател на Комисията по природни ресурси и екология. "Кризата с бежанците не може да намери трайно решение, докато в Близкия Изток има война, нестабилност и разруха.", Вигенин. В разговорите секретарят по международните въпроси на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГРИЯ заяви, че социалистите подкрепят възстановяването на междупарламентарния диалог и се обявяват за незабавно отпадане на забраната за влизане в Европейския съюз на руски парламентаристи. "Време е за повече реализъм в отношенията между ЕС и Русия и парламентарната дипломация може да изиграе важна роля в постепенното нормализиране на диалога", подчерта българският депутат. По негово мнение връзките между Русия и България трябва да се развиват на всички равнища и опитите те да бъдат монополизирани от отделни партии и организации са контрапродуктивни

Фен пита за Федерер след 11 г. в кома

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998622

Фен се събуди след 11 години в кома и попита за любимеца си Роджър Федерер. „Мислех, че се е отказал, а той вече има 17 титли от Големия шлем, още играе на 34 години и е №2 в света - каза испанецът Хесус Апариси. - Първо помислих, че близките ми се шегуват, но после прочетох новините и се хванах за главата.
Фен се събуди след 11 години в кома и попита за любимеца си Роджър Федерер. „Мислех, че се е отказал, а той вече има 17 титли от Големия шлем, още играе на 34 години и е №2 в света - каза испанецът Хесус Апариси. - Първо помислих, че близките ми се шегуват, но после прочетох новините и се хванах за главата.

Брад Пит не позволил на съпругата си да осинови три сирачета от Сирия

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/22/2614187_brad_pit_ne_pozvolil_na_suprugata_si_da_osinovi_tri/?ref=rss


Звездната многодетна двойка Брад Пит и Анджелина Джоли са започнали процедура по осиновяване на сираче от Сирия. Първоначално Джоли искала да вземе три деца от бедстващия регион, но съпругът й не позволил, разказва близкък до холивудското семейство пред "Радар онлайн", предава БТА.

По данни на светското онлайн издание Джоли се е срещнала с трите сирийски братчета по време на посещението си в бежански лагер. Едно от децата успяло да й разкаже на лош английски, че баща им е взет от...

САЩ може да разположат в Европа "най-опасната" си атомна бомба (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/22/2614183_sasht_moje_da_razpolojat_v_evropa_nai-opasnata_si/?ref=rss




САЩ се подготвят да разположат в Германия най-новия си тип атомни авиационни бомби, наричани от специалисти най-опасното оръжие в американския арсенал. В разследване на програма  Frontal21, която ще се излъчи тази вечер по телевизия ZDF, се твърди, че става дума за модела  B61-12, а авиобазата за това оръжие щяла да е Бюхлер в провинция Райнфалд-Пфалц, където Бундесверът е предвидил 112 млн. евро за модернизация на пистата и апаратурата.

Ханс Кристенсен от вашингтонската...

Проблемът с имигрантите не може да бъде решен без САЩ и Русия

http://www.bnews.bg/article-141820

Канцлерът на Германия е на мнение, че в сътрудничество ще се има изход от кризата.

Бъчварова в Брюксел: България ще подкрепи квотите за разпределянето на 120 000 бежанци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998600

България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова.
България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова. "Този ангажимент трябва да бъде задължителен за държавите, защото иначе се обезмисля неговото прилагане. В същото време знаем,

Диди, Лили и Ради са новите адреналинки на “Господарите”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998610


Диди, Лили и Ради се казват трите нови адреналинки на “Господари на ефира”. Това стана ясно в понеделник, когато водещите Димитър Рачков и Васил-Василев-Зуека заедно с бившите адреналинки Яна и Жана обявиха резултатите от кастинга. Диди, Лили и Ради, които бяха избрани сред 200 кандидатки за дансинга, заемат мястото на Вики, Ками и Пепи,
Диди, Лили и Ради се казват трите нови адреналинки на “Господари на ефира”. Това стана ясно в понеделник, когато водещите Димитър Рачков и Васил-Василев-Зуека заедно с бившите адреналинки Яна и Жана обявиха резултатите от кастинга. Диди, Лили и Ради, които бяха избрани сред 200 кандидатки за дансинга, заемат мястото на Вики, Ками и Пепи,

Бъчварова в Брюксел: България ще подкрепи квотите за разпределянето на 120 000 бежанци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998611

България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова.
"Този ангажимент трябва да бъде задължителен за държавите, защото иначе се обезмисля неговото прилагане. В същото време знаем,
България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на срещата на вътрешните министри в Брюксел вицепремиерът Румяна Бъчварова. "Този ангажимент трябва да бъде задължителен за държавите, защото иначе се обезмисля неговото прилагане. В същото време знаем,

КАТ: Пикът на автомобили на входовете на София ще е около 19 часа

http://pik.bg/кат-пикът-на-автомобили-на-входовете-на-софия-ще-е-около-19-часа-news403903.html

КАТ: Пикът на автомобили на входовете на София ще е около 19 часа

Около 19 часа се очаква голямо струпване на автомобили на входовете на София. Това съобщи директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев, цитиран от БНР. Той увери, че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрули

Подстъпите към София, особено откъм автомагистрала "Тракия", осезаемо, в пъти, се увеличи движението на автомобилите, но имаме струпване на автомобили по входното кръстовище. На Горублянско ханче имаме леко натрупване на автомобили към момента. Освободихме центъра на София за движение на автомобили. Успяхме да пренасочихме хората, които днес празнуват и на други места, за да могат тези, които пътуват за "Люлин" да минат безпрепятствено през центъра на София.

На граничния с Гърция пункт Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили, която надхвърля километър и половина. Струпването започна още по обяд. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и днете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени. Времето за преминаване на един автомобил е средно около 2 минути, но се изчаква най-малко половин час. Граничните власти очакват по-големи задръствания след 16 ч, предаде кореспондентът на БНР Валентина Апостолова

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени 2 ленити в посока София, а до 20 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища.

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира Тенчо Тенев.

Брюксел категоричен: Бедността не е основание за убежище!

http://www.cross.bg/durzhavi-ybezhishte-bezhantzi-1481518.html

/КРОСС/Условията на живот не са критерий за предоставяне на убежище в ЕС. Ако ги вземем под внимание, трябва да приемем половината свят. Това заяви високопоставен представител на Европейската комисия пред комисията за гражданските свободи на Европейския парламент по повод новите законодателни предложения за решаване на миграционната криза. Депутатите започнаха днес в Брюксел обсъждането на постоянния механизъм за разселване на имигранти, както въвеждането на ускорена процедура за гражданите от Западните Балкани и Турция. В отговор на въпрос дали ромите от Косово, Албания и други балкански държави ще могат да разчитат на убежище в ЕС, представителят на Комисията отговори отрицателно, в случай, че те търсят единствено по-добър живот и не са политически преследвани. Става дума за държави, които са кандидати за членство в ЕС, в които критериите за свобода и човешки права се спазват в голяма степен, посочи представителят на Комисията. По данни на Евростат за първата половина на 2015 г. 17 700 албанци са поискали убежище в ЕС. Те са най-голямата група сред сирийците и иракчаните. Неясно остава и включването на Турция в списъка на сигурните държави, тъй като мнозина депутати и страни членки не смятат, че Анкара съблюдава свободата на словото. Еврокомисията обаче е убедена, че кюрдите и други турски граждани, които докажат, че са преследвани от властите ще могат да разчитат на европейската закрила

11 млн. "Фолксваген"-а по света били снабдени със софтуера, мамещ за замърсяването

http://www.moreto.net/novini.php?n=301941

От германския автопроизводител „Фолксваген" обявиха, че 11 млн. автомобила по целия свят са замесени в скандала, който избухна заради открития от американските власти софтуер в коли на компанията, предназначен да прикрива по време на тестове от страна регулаторите истинското количество на изхвърляните в атмосферата отработени газове.

Китайски изтребител се размина на косъм от сблъсък с американски самолет

http://petel.bg/Kitayski-iztrebitel-se-razmina-na-kosam-ot-sblasak-s-amerikanski-samolet__127831

Китайски изтребител е прелетял опасно близо до американски разузнавателен самолет RC-135 и сблъсъкът е бил избегнат на косъм, съобщи Washington...

Голямото завръщане: Близо 50 хиляди коли са влезли в столицата до момента

http://petel.bg/Golyamoto-zavrashhane--Blizo-50-hilyadi-koli-sa-vlezli-v-stolitsata-do-momenta__127832

Около 50 хиляди автомобила са влезли в столицата до момента. Това съобщи шефът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев. По думите му, това...

Отчаяният брат на изчезналия студент от Пловдив претърсил всички тепета

http://petel.bg/Otchayaniyat-brat-na-izcheznaliya-student-ot-Plovdiv-pretarsil-vsichki-tepeta__127833

Снимка: Plovdiv24.bg Обиколих с приятелите на Момчил всички тепета в Пловдив, но от него няма следа. Четвърти ден с родителите ми сме подложени...

Министрите на ЕС гласуваха "за" задължителното разпределение на 120 000 бежанци

http://europe.actualno.com/Ministrite-na-ES-glasuvaha-za-zadyljitelnoto-razpredelenie-na-120-000-bejanci-news_496970.html

Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз одобриха с квалифицирано мнозинство задължителните квоти за разпределението на 120 000 мигранти в Европейския съюз, предаде AP. Схемата за квотите беше предложена от Еврокопейската комисия.  След като не се постигна пълно единодушие по текста на предложението от Люксембургското председателство на Съюза, то го е подложило на гласуване и мнозинството от държавите-членки, включотелно и България, са гласували "за" разпределянето. Било

Меркел поиска "пълна прозрачност" от "Фолксваген" за скандала около тестовете за замърсяване

http://europe.actualno.com/Merkel-poiska-pylna-prozrachnost-ot-Folksvagen-za-skandala-okolo-testovete-za-zamyrsjavane-news_496972.html

Кацлерът на Германия Ангела Меркел призова германския автомобилен гигант "Фолксваген" да осигури "пълна прозрачност" около скандала с тестовете за замърсяване на автомобилите си, предаде БНР. В петък САЩ разкриха, че германската група е поставила в близо половин милион коли софтуер, който засича кога автомобилът преминава през измерване на вредните газове. Твърди се, че шпионският софтуер включвал вътрешен механизъм, който ограничава изпускането на замърсяващи газове, за да може колата да преми

Календерска: Църквата да ни спаси от бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998588

В профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към Българската православна църва и лично към патриарх Неофит с призив да заговорят езика на хората, да стигнат до младежите и децата и да защитят българската духовност във времена на криза.
Идеята й за църквата като духовен обединител е свързана с агресивното
В профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към Българската православна църва и лично към патриарх Неофит с призив да заговорят езика на хората, да стигнат до младежите и децата и да защитят българската духовност във времена на криза. Идеята й за църквата като духовен обединител е свързана с агресивното

Календерска: Църквата да ни спаси от бежанците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998593

В профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към Българската православна църва и лично към патриарх Неофит с призив да заговорят езика на хората, да стигнат до младежите и децата и да защитят българската духовност във времена на криза.
Идеята й за църквата като духовен обединител е свързана с агресивното
В профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на София Мария Календерска се обърна към Българската православна църва и лично към патриарх Неофит с призив да заговорят езика на хората, да стигнат до младежите и децата и да защитят българската духовност във времена на криза. Идеята й за църквата като духовен обединител е свързана с агресивното

В САЩ представиха лъжица за любителите на селфита

http://www.cross.bg/kraii-predlaga-noviya-1481517.html

/КРОСС/Американският бренд за сухи закуски Cinnamon Toast Crunch представи селфи-лъжица - пръчка за селфита с лъжица в единия край и приспособление за закрепване на джаджи на другия, съобщи сп. „Тайм". Създателите твърдят, че устройството е необходимо за решаването на вълнуващ гражданите на развитите страни проблем: кое да изберат - да се хранят или да се снимат. „Мина времето, когато вие се хранихте, а приятелите ви не знаеха нищо за това", се казва в рекламата на новия продукт. Дължината на селфи-лъжицата в разгърнат вид достига 76 см. Тя позволява на собственика си да се храни и едновременно с това да си прави снимки. В комплекта се предлага също специален пулт, с който на смартфона, закрепен на другия край на пръчката, може да бъде подадена команда да снима. Селфи-лъжицата се предлага напълно безплатно, достатъчно е само да се плати за доставката. А интересът към новия продукт е толкова голям, че малко след пускането на информацията всички наличности са били разграбени.  

Магистрала "Тракия" е задръстена при входа на София (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998563

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Слънчев бряг може да е целогодишен курорт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998575


Архитекти подготвят най-модерен и оптимален
вариант за промяна на крайбрежната улица


- Прогнозите за летния туристически сезон бяха доста песимистични. Сбъднаха ли се и как Слънчев бряг понесе отлива на руски туристи, г-н Димитров? 
- Ситуацията през този сезон бе изключително динамична и браншът трябваше да покаже колко гъвкав може да бъде,
Архитекти подготвят най-модерен и оптимален вариант за промяна на крайбрежната улица - Прогнозите за летния туристически сезон бяха доста песимистични. Сбъднаха ли се и как Слънчев бряг понесе отлива на руски туристи, г-н Димитров? - Ситуацията през този сезон бе изключително динамична и браншът трябваше да покаже колко гъвкав може да бъде,

"Барселона" и "Еспаньол" ще бъдат изключени от Ла Лига при отцепване на Каталуня

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/22/2614165_barselona_i_espanyol_shte_budat_izkljucheni_ot_la_liga/?ref=rss


Президентът на Професионалната футболна лига в Испания Хавиер Тебас заяви, че "Барселона" може да бъде изключен от шампионата на Испания, ако Каталуня обяви независимост.

Същата опасност грози и другия барселонски отбор от Ла Лига "Еспаньол", се казва в материал на "Мундо депортиво".

"Глупаво е да се смята, че ако Каталуня обяви независимост, клубът ще поиска регистрация в испанската федерация. В този случай "Барселона" няма да може да играе в Примера", заяви Тебас пред...

Братята Пулеви вдигнаха боксова академия за 1 млн. лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998564

Германия се пренесе в България, поне що се отнася до боксовата академия на братята Пулеви. Кубрат и Тервел вдигнаха супермодерна школа, която е на площ 1000 кв. метра, а двамата са вложили близо 1 млн. лева лични средства. Съоръжението в кв. „Хладилника“ разполага с всички екстри, необходими за пълноценна подготовка.
Германия се пренесе в България, поне що се отнася до боксовата академия на братята Пулеви. Кубрат и Тервел вдигнаха супермодерна школа, която е на площ 1000 кв. метра, а двамата са вложили близо 1 млн. лева лични средства. Съоръжението в кв. „Хладилника“ разполага с всички екстри, необходими за пълноценна подготовка.

Експерт: 85 000 българи са пътували в чужбина за празниците

http://pik.bg/експерт-85-000-българи-са-пътували-в-чужбина-за-празниците-news403890.html

Експерт: 85 000 българи са пътували в чужбина за празниците

По време на почивните дни българите предпочитат да почиват у нас. Около 280 000 са пътуванията с туристическа цел, които се реализират на територията на страната. Най-предпочитаните са дестинации са Черноморието и културните центрове.

Около 85 000 са българите, почиващи в чужбина. Най-много – около 48 000 от сънародниците ни са предпочели Гърция, 12 000 са почиващите в Турция. Това каза за БНР директорът на Института за анализи и прогнози в туризма Румен Драганов.

"Туризмът по Черноморието е в упадък. При среден ръст на туристите в страната за първото полугодие е 1,35%. в момента ние се движим с 2% ръст, защото имахме много силен август и септември", коментира той.

С 10% е спадът на пътниците на летището в Бургас това лято, обясни директорът на летището Георги Чипилски.

68-годишен се простреля с ловна пушка в Горица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998561

68-годишен мъж от поморийското село Горица е сложил край на живота си, като се е прострелял с ловна пушка.
Драмата се е разиграла в семейната къща на Георги К. на 21 септември вечерта.
Възрастният мъж се е прострелял в главата, издъхнал е за секунди.
Според осведомени пенсионерът е страдал от тежко заболяване.
68-годишен мъж от поморийското село Горица е сложил край на живота си, като се е прострелял с ловна пушка. Драмата се е разиграла в семейната къща на Георги К. на 21 септември вечерта. Възрастният мъж се е прострелял в главата, издъхнал е за секунди. Според осведомени пенсионерът е страдал от тежко заболяване.

Страната ни ще е домакин на срещата на "Арайолуш" догодина

http://www.mediapool.bg/stranata-ni-shte-e-domakin-na-sreshtata-na-araiolush-dogodina-news239522.html

България ще бъде домакин на следващата среща на групата "Арайолуш", решиха президентите на държавите - членки на Европейския съюз, които участват във формата. Това стана известно през втория ден от Единадесетата среща на групата, която се провежда в германския град Ерфурт, съобщи президентската институция.  От 2003 г. групата "Арайолуш", която е политически форум на държавните глави на парламентарните републики в Европейския съюз, се среща по веднъж всяка година. За първи път тази година е поканена и Малта. През следващата година президентите на Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта ще проведат работната си среща у нас. Техен домакин ще бъде българският президент Росен Плевнелиев. Страната ни е един от най-новите членове във формата, като за първи път беше поканена да се присъедини към групата "Арайолуш" през 2013 г. До момента е участвала в ежегодните срещи, които се проведоха в Полша, Португалия, а през тази година - в Германия. Форматът е учреден през 2003 г. в Португалия, а предстоящото домакинство е признание за ролята на България в групата "Арайолуш", смятат в президентството. Домакинството през 2016 г. на следващата среща на президентите от групата "Арайолуш" е исторически успех на България и на българската външна политика, коментира държавният глава.   "Ще се подготвим добре. Радвам се, че получихме тази висока оценка на нашите партньори. Ще изпратим много силен сигнал към държавите от Балканите, че Европа е тук и че Европа мисли и действа в интерес на демократичното развитие в региона", заяви президентът Плевнелиев след края на срещата в германския град Ерфурт.

Страната ни ще е домакин на срещата на "Арайолуп" догодина

http://www.mediapool.bg/stranata-ni-shte-e-domakin-na-sreshtata-na-araiolup-dogodina-news239522.html

България ще бъде домакин на следващата среща на групата "Арайолуш", решиха президентите на държавите - членки на Европейския съюз, които участват във формата. Това стана известно през втория ден от Единадесетата среща на групата, която се провежда в германския град Ерфурт, съобщи президентската институция.  От 2003 г. групата "Арайолуш", която е политически форум на държавните глави на парламентарните републики в Европейския съюз, се среща по веднъж всяка година. За първи път тази година е поканена и Малта. През следващата година президентите на Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта ще проведат работната си среща у нас. Техен домакин ще бъде българският президент Росен Плевнелиев. Страната ни е един от най-новите членове във формата, като за първи път беше поканена да се присъедини към групата "Арайолуш" през 2013 г. До момента е участвала в ежегодните срещи, които се проведоха в Полша, Португалия, а през тази година - в Германия. Форматът е учреден през 2003 г. в Португалия, а предстоящото домакинство е признание за ролята на България в групата "Арайолуш", смятат в президентството. Домакинството през 2016 г. на следващата среща на президентите от групата "Арайолуш" е исторически успех на България и на българската външна политика, коментира държавният глава.   "Ще се подготвим добре. Радвам се, че получихме тази висока оценка на нашите партньори. Ще изпратим много силен сигнал към държавите от Балканите, че Европа е тук и че Европа мисли и действа в интерес на демократичното развитие в региона", заяви президентът Плевнелиев след края на срещата в германския град Ерфурт.

Издадоха европейска заповед за арест на Назиф за убийството на Ани в Гърция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4998558

Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info.
Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от
Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info. Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от

Календерска: Патриарх Неофит, къде е църквата, когато бежанците ни заливат?

http://www.bnews.bg/article-141819

Време е и Българската православна църква да стигне до сърцата на хората, които имат нужда от вяра, утеха и спокойствие, коментира кандидат-кметът за София Мария Календерска.

Издадоха европейска заповед за арест на Назиф за убийството на Ани в Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998553

Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info.
Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от
Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info. Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от

Децата на ОФК “Поморие” победиха ФК “Чайка”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/No7meyhutNQ/

Детска Подготвителна група, родени през 2004 г., на ОФК “Поморие” игра футболен мач с отбора на ФК “Чайка” на 22.09. /вторник/ от 12:30 часа на спортен комплекс “Каменица-Арена” в гр. Бургас.

Възпитаниците на Лъчезар Данев победиха с 6:0 .

Голмайстори : Рамис Ерсоев – 2 гола, Давид Абрашев – 2 гола и Ради Петров – 2 гола

Хуманитарната гимназия във Варна се включва в Move week

http://www.moreto.net/novini.php?n=301915

Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски“ – Варна ще се включи в инициативата Move Week като организатор и домакин на всеучилищно хороводно надиграване, научи Moreto.net. Идеята за участието на ученици и учители от гимназията е на Ученическия съвет с подкрепата на педагогическия колектив и за втора поредна година организаторите апелират за физическа активност, изразена чрез народния танц.

Президентът Росен Плевнелиев поздрави всички сънародници по повод 107 години от обявяването на Независимостта

http://www.moreto.net/novini.php?n=301930

Президентът Росен Плевнелиев поздрави всички сънародници по повод 107 години от обявяването на Независимостта на България. В речта си президентът изтъква, че онази решителност и дързост, с които васалната до тогава българска държава потърси и спечели своето заслужено и равнопоставено място сред суверенните европейски държави никога няма да избледнее.

Торнадо и буря убиха двама души в Гърция (видео)

http://www.cross.bg/grad-magazini-skala-1481516.html

/КРОСС/Двама души загинаха, след като мощна буря връхлетя Гърция, съобщи Grreporter.info. Мълния е ударила овчар в Коринтия, а 73-годишна жена бе намерена мъртва в Саламина, също убита от мълния. Торнадо удари град Скала, полуостров Пелопонес, което доведе до разрушени магазини и паднали дървета. Стихията е обръщала коли, има и ранени. Освен в град Скала, щети са нанесени и в селата Елос, Леимонас и Астери. В Спарта, област Лакония, се изсипа градушка, като ледените парчета били с големината на камъни. Сериозни щети са нанесени на селскостопанските насаждения - унищожени са няколко декара с оранжерии, цели горички с портокалови дръвчета са изкоренени. Движението в град Скала е затруднено от автомобилите, преместени от торнадото, изпотрошените дървета и съборените покриви на къщите. "Торнадото беше ужасно. Влачеше по пътя си тирове, автомобили, покриви на промишлени сгради, електрически стълбове, чупеше витрини на магазини, изкореняваше дървета, повличаше дори тежкотоварни машини", заяви кметът на град Каламата Панайотис Никас. В град Патра лошото време наводни мазета и причини проблеми в движението на превозните средства. Според източници, в пожарната са получени над 50 сигнала за отводняване на мазета, магазини и частни домове. video:https://www.youtube.com/watch?v=burCpLz8_CM

Бус се обърна на "Тракия" след удар с джип- шофьорът е в безсъзнание

http://petel.bg/Bus-se-obarna-na-Trakiya-sled-udar-s-dzhip--shoforat-e-v-bezsaznanie-__127828

Снимка: trafficnews.bg Тежък пътен инцидент стана тази вечер на АМ "Тракия", съобщи trafficnews.bg. Произшествието се е случило на 263-ти километър,...

Разследват “Фолксваген” за измама с 11 милиона коли

http://petel.bg/Razsledvat----Folksvagen----za-izmama-s-11-miliona-koli__127829

Германската автомобилна компания “Фолксваген” ще претърпи най-голямата загуба от създаването си заради скандал с измама на пазара в...

Обстрелваха със снаряд руското посолство в Сирия

http://petel.bg/Obstrelvaha-sas-snaryad-ruskoto-posolstvo-v-Siriya__127830

Руското посолство в Дамаск бе обстрелвано с минометен снаряд, съобщи ТАСС. Няма жертви и ранени в резултат на атаката в сирийската...

Пламен Константинов: Подкрепете тези момчета заради всичко, което са дали на българския волейбол! (ВИДЕО)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998534

Влизане в топ 8 на Европейското е задължително, влизане в топ 4 ще е успех След изненадващото появяване на звездите от мъжкия национален отбор по волейбол за мач насред "Витошка" в центъра на София, селекционерът на България Пламен Константинов даде специално интервю пред голямо бяло-зелено-червено знаме.

Проблемите на Volkswagen с опазването на околната среда растат

http://www.investor.bg/novini/444/a/problemite-na-volkswagen-s-opazvaneto-na-okolnata-sreda-rastat-202762/

Обвиненията, че компанията е манипулирала данни за софтуер за вредните за околната среда емисии може да й костват 6,5 млрд. евро

Юнкер: Ако някой е пресякъл Средиземно море в гумена лодка, ограда няма да го спре

http://europe.actualno.com/Unker-Ako-njakoj-e-presjakyl-Sredizemno-more-v-gumena-lodka-ograda-njama-da-go-spre-news_496966.html

Призовавам всички държави членки да си дадат сметка за ситуацията и да проявят солидарност. Това каза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на семинара "Бюджетът на ЕС – фокусиран върху постигането на резултати" в Брюксел, предаде "Фокус". „Както казах наскоро в изявлението си за състоянието на ЕС, ние с политически средства се обръщаме към големите предизвикателства на днешния ден. Да бъдеш политик означава да бъдеш лидер, да вземаш решения. Политиката в условията на демокрация е свър

Поморие чества Независимостта на България

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Hje9YQq5SLw/

3d1e340334932d45bc203a69bbfa5b07

„Да живее свободна и независима България!
Да живее българският народ!“

Из. Манифест на княз Фердинанд

Утрото на днешния 22 септември събра десетки жители и гости на Поморие пред паметната плоча на участниците в Освобождението. Националният химн огласи центъра на града и съпроводи тържественото издигане на българския трибагреник.

Тази дата е един от дните, в които си припомняме славната история на България, поглеждаме с чест и гордост към миналото и с надежда към бъдещето.

За да бъде почетена паметта на загиналите в името на Родината, пред паметника бе прочетена заупокойна молитва.

Слово по повод 107 години от обявяването на Независимостта на България произнесе Анелия Дочева – уредник в Исторически музей – Поморие. В своето изложение тя представи интересни исторически факти и напомни за героизма на българския народ.

Паметната плоча на участниците в Освобождението бе покрита с венци и цветя, поднесени от името на: Община Поморие, Общински съвет – Поморие, НЧ „Просвета 1888“, НЧ „Светлина 1939“, руската общност в града, граждани и гости на Поморие.

Честит празник!

Мария Календерска: Църквата да съхрани българското заради бежанците

http://pik.bg/мария-календерска-църквата-да-съхрани-българското-заради-бежанците-news403885.html

Мария Календерска: Църквата да съхрани българското заради бежанците

Мария Календерска, кандидат за кмет на София, се обърна към патриарх Неофит във фейсбук с питане къде е църквата във времена на духовна криза.

Според нея Българската православна църква трябва да влезе в 21 век и да заговори на хората активно, а не да бъде пасивен наблюдател, докато други религии изкушават малцинствата и слабите. Децата трябва да общуват с църквата по-лесно и като във всички времена на криза и войни Българската православна църква трябва да съхрани българския дух, казва още Календерска.

Ето пълния текст на изявлението й във Фейсбук:

Българската Православна църква да се отвори за хората! 
В дни, в които бежанската криза тропа на вратата ни и официалната власт не може да вдъхне сигурност, увереност и спокойствие, духовността ни е по-нужна от всякога. 

Прииждащите емигранти са в голямата си част мюсюлмани. Те не са определен брой хора, които трябва да се разпределят, а огромен многомилионен поток. В техните джамии ги насърчават да се размножават и да превземат Европа! Къде е църквата, Ваше Светейшество патриарх Неофит?

Не се наемам да кажа колко е агресивна тяхната вяра, но имаме нужда нашата да не е пасивна! Имаме нужда от Вярата си днес! След време може да е късно. Те приласкават с честни и нечестни средства към другите религии голяма част от малцинствата ни. Развиват благотворителна дейност. Активно използват интернет каналите за видеосподеляне и социалните мрежи!
Моля ви, влезте и вие в съвременния свят! Той не е смирен и не е благ. 

Всеки ден стотици хиляди хора споделят мъдрости от различни религии, личностни мотиватори и т.н. Има глад за вяра, глад за утеха и глад за надежда! Има вълна от хора с друга вяра, която се влива у нас! Моля ви, излезте от строгите догми и помогнете на децата ни да общуват с църквата по-лесно! Историята е показала, че във времена на криза, робство и войни ни е запазила църквата. 

Много хора днес вярват в Бог, но не разчитат на Църквата. Аз вярвам, че Църквата може да е най-добрият проводник на вярата. Казано е: "Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори"

Позволявам си да поискам!

Скандалът с манипулираните от "Фолксваген" данни за вредни газове се разраства

http://www.mediapool.bg/skandalat-s-manipuliranite-ot-folksvagen-danni-za-vredni-gazove-se-razrastva-news239521.html

Скандалът с дизеловите двигатели на VW e основна тема в германските медии във вторник. Регулаторните органи в САЩ наредиха на немския автомобилен гигант "Фолксваген" да изтегли от пазара половин милион коли заради устройство, което прикрива истинските нива на вредните емисии, предаде Би Би Си. Мярката засяга модели, произведени в периода 2009-2014 г. Става въпрос за софтуер, който позволява на автомобилите да преминат лабораторните тестове, дори когато те отделят вредни емисии 40 пъти над допустимия стандарт. Американската агенция за защита на околната среда (EPA) напоследък възприе по-остра позиция спрямо нарушенията на Закона за чистотата на атмосферния въздух в САЩ, коментира Би Би Си. "Шпигел" съобщи, че ЕРА ще провери и дизеловите двигатели на "Даймлер" и BMW, които внасят коли в САЩ. Във вторник “Фолксваген“ VW съобщи, че проблемът се отнася до 11 милиона автомобили в целия свят. Става дума за двигателите от типа EA 189, при които е открито голямо разминаване на нивото на вредните емисии при пробни измервания и при реалната работа на двигателя. Механизмът, разработен от "Фолксваген", разпознава кога превозните средства са подложени на тестове и занижава показанията за вредни емисии. При ежедневна употреба контролът върху вредните емисии се изключва. Експерти изчисляват, че справянето с проблема ще струва на компанията поне 6.5 милиарда евро. Акциите на „Фолксваген“ загубиха 20% от стойността си на фондовата борса във Франкфурт след разкритието, че групата е мамила при проверките за замърсяването на въздуха в САЩ, предаде AFP, цитирана от Фокус. Много брокерски къщи ограничиха препоръките си за закупуване на акциите на „Фолксваген“, а германското списание Manager Magazin обяви, че компанията ще спре да продава дизеловите си модели в САЩ. Заради скандала пък бордът на директорите на “Фолксваген“  ще отстрани от поста главния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн на заседанието си в петък. Това твърди всекидневникът "Тагесшпигел", позовавайки се на източници от борда на най-големият по продажби производител на коли в света. За негов наследник изданието посочва Матиас Мюлер, главен изпълнителен директор на "Порше". Говорител на компанията нарече "отвратителни" твърденията на изданието, но натискът над Винтеркорн расте от акционери, инвеститори и медии. От 2007 г. насам Винтеркорн отговаря за изследванията и разработките, както и за бранда "Фолксваген". "Той или е знаел за случващото се в САЩ, или то не му е било докладвано. В първия случай трябва да подаде оставка незабавно. При втория трябва да се отговори защо толкова масово нарушение не е било докладвано на ръководството, след което нещата пак ще загрубеят", коментира за "Ройтерс" Арнд Елингхорст, анализатор от Evercore ISI.

Снуп Дог пуска "енциклопедия на марихуаната" онлайн

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/22/2614158_snup_dog_puska_enciklopediia_na_marihuanata_onlain/?ref=rss


Рапърът Снуп Дог известен вече и като предприемач с истинското си име Калвин Бродъс обяви новата си идея - специализиран лайфстайл сайт, който ще бъде "енциклопедията на канабиса по света", съобщава "Форбс". 

Страницата ще се казва "Мери Джейн" и ще е насочена както към любопитните да научат повече за марихуаната, така и към феновете й с опит в консумацията. Стартът й е планиран за този октомври и ще се издържа от реклама, обяви рапърът. Надеждата му е, че подобен сайт ще помогне на...

"Дойче бан" спря влаковете с Австрия и Унгария до 4-и октомври

http://www.cross.bg/imigranti-zaltzbyrg-vlakovete-1481515.html

/КРОСС/Германският железопътен оператор „Дойче бан" спря влаковете с Австрия и Унгария до 4 октомври, като се позова на граничния контрол, въведен, за да бъде овладян рекордния наплив на имигранти, съобщават местни медии. Жп връзката между Австрия и Германия, която десетки хиляди имигранти използваха преди да бъде затворена миналата седмица от германските власти, ще остане затворена до 4 октомври по разпореждане на германските власти, уточни говорителката на австрийската жп компания OeBB. Германия прекъсна жп връзката с австрийския град Залцбург в сряда в опит да спре потока от имигранти, но много от тях намериха други начини да влязат на германска територия. „В резултат на административните мерки (граничен контрол) маршрутите на дълги разстояния на „Дойче бан" ще бъдат спрени, първаночално до 4 октомври между Мюнхен, от една страна, и Залцбург и Будапеща, от друга", се посочва в изявление на „Дойче бан". „Няма да има заместващи услуги на влаковете", заяви говорител на австрийските железници и добави, че клиентите, които желаят да пътуват от Залцбург до Мюнхен, трябва да вземат автобус или такси до германското градче Фрайласинг. Влаковете от и до Инсбрук, Брегенц и Цюрих ще се движат по обичайното си разписание. Тези мерки бяха взети, след като австрийските власти обявиха, че близо 10 хил. имигранти са пристигнали в Никелсдорф на австрийско-унгарската граница в понеделник.  

Русия трябва да намали зависимостта си от цените на петрола, обяви Путин

http://www.moreto.net/novini.php?n=301940

Руската икономика трябва да намали зависимостта си от цените на петрола. Това заяви президентът на страната Владимир Путин по време на съвещание за бюджета, цитиран от руски медии. „Необходимо е да обезпечим балансирани и устойчиви държавни финанси, съществено да намалим зависимостта на бюджета от цените на петрола, котировките", поясни той.

Торнадо и буря убиха двама души в Гърция (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4998478

Двама души загинаха, след като мощна буря връхлетя Гърция, съобщи Grreporter.info. Мълния е ударила овчар в Коринтия, а 73-годишна жена бе намерена мъртва в Саламина, също убита от мълния. Торнадо удари град Скала, полуостров Пелопонес, което доведе до разрушени магазини и паднали дървета. Стихията е обръщала коли, има и ранени.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване