Хамилтън: Бейзболът и американският футбол могат да помогнат на Формула 1 в САЩ

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/23/2634809_hamiltun_beizbolut_i_amerikanskiiat_futbol_mogat_da/?ref=rss


Световният шампион Люис Хамилтън смята, че популярността на Формула 1 в САЩ може да се увеличи, ако има допирни точки с традиционни американски спортове. Думите му дойдоха преди състезанието в Тексас.

"Вероятно Формула 1 може да започне да се обвръзва повече с НФЛ или с други спортове. Не мисля, че някога съм виждал баскетболист от НБА на наше състезание. Един мой приятел дойде веднъж. Иначе никога не е имало никой от тези спортове, от тези различни спортове", каза Хамилтън.
...

4-ма пострадаха след като кола падна в дере край село Патица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067048

Четирима са пострадаха след като автомобил излетя от пътя и падна в дере в четвъртък към 19 часа край чернооченското село Патица. При движение с несъобразена скорост водачът на “Опел” И.С на 34години загубил контрол над управлението. Колата напуснала пътя и пропаднала в дере. 19-годишна пътничка е била оставена под наблюдение в болницата.
Четирима са пострадаха след като автомобил излетя от пътя и падна в дере в четвъртък към 19 часа край чернооченското село Патица. При движение с несъобразена скорост водачът на “Опел” И.С на 34години загубил контрол над управлението. Колата напуснала пътя и пропаднала в дере. 19-годишна пътничка е била оставена под наблюдение в болницата.

Иван Портних: Село Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

http://pik.bg/иван-портних-село-тополи-ще-има-нова-детска-градина-и-модерно-читалище-news422424.html

Иван Портних: Село Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних.

На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.
„Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък проблем до преди две години. Ние сложихме край на опашките за места, като построихме нови ясли и градини, и днес има над 200 свободни места. Ще продължим с поддържането и обновяването на съществуващата база и ще градим нова, защото статистиката показва ръст на раждаемостта. Тополи е част от тази наша програма", коментира Иван Портних.

По време на срещата хората благодариха за ремонта на канализацията, за рехабилитация на ОУ "Христо Смирненски" и на детската градина. В селото бе изградена нова детска площадка, ремонти бяха направени на читалището и църквата.

„Община Варна ще загуби много, ако Иван Портних не е кмет. Сами виждате резултатите от добрата работа", каза Демир Георгиев. Проблемите с екарисажа и възможност за намаляване на цената на билета за автобус до селото поставиха хората. Иван Портних обясни, че в момента върви сериозна трансформация в общинската фирма „Градски транспорт", свързана с изпълнението на най-големия проект на Варна – „Интегриран градски транспорт", а именно прехвърляне на линиите, обслужвани до момента, от частен превозвач на общинското дружество.

„До момента частният превозвач при два пъти по-малко километри пробег реализираше два пъти повече приходи, но тази порочна схема ще бъде прекратена. Когато всички приходи започнат да влизат в общинския превозвач, цената на билета до село Тополи би могла да се коригира", обясни Иван Портних. Той допълни, че ще се търси решение по темата с екарисажа.

Кандидатът за кмет на Варна пое ангажимент в местното читалище да бъде подсигурено отопление на децата и самодейците, които репетират там, както и да бъде положена нова настилка в залата. По-късно кандидатът за кмет на Варна Иван Портних посети етнографския център „Роден край" в селото и разгледа уникална изложба на кукли с национални носии от различни краища на България.

 

Десетки загинали след сблъсък на камион с автобус във Франция

http://www.moreto.net/novini.php?n=304588

Тежък пътен инцидент в Югозападна Франция. Най-малко 42 души са загинали след челен сблъсък на камион и пътнически автобус. Сред тях е и мъжът, шофирал камиона. Петима души са ранени. Катастрофата е станала рано тази сутрин, на междуградски път недалеч от Бордо.

Русенският университет получи ценен архив на писателя Йордан Вълчев

http://www.cross.bg/ezik-iiordan-vulchev-1485338.html

/КРОСС/В Русенския университет беше създадена лаборатория за изследване на езиковедското наследство на Йордан Вълчев. Писателят, известен с лингвистичните си изследвания, развива теорията, че прабългарският език е сроден с чувашкия. На откриването присъства съпругата на Йордан Вълчев, д-р Владка Вълчева. Тя дари на лабораторията целия езиковедски архив на съпруга си и предостави за използване 17-томния българо-чувашкия речник, изготвен от него. В генеалогическата класификация на езиците чувашкият език присъства в (пра)българската подгрупа на тюркската езикова група и е единственият жив език от тази подгрупа. Предполага се, че е най-близкият съвременен език до този на прабългарите. Д-р Владка Вълчева дари още сборник на фолклориста Васил Стоин, както и лични средства в подкрепа на студентите, които ще работят в лабораторията. Трима младежи с интереси и подготовка в областта на лексикологията, заедно с университетски преподаватели и докторанти, ще изучават лингвистичните проучвания на изтъкнатия български писател, в които се разглеждат основно проблеми на прабългаристиката. Лабораторията ще функционира към Научния център по фолклор, литература и лингвистика "Св. Димитър Басарбовски" при Катедрата по български език, литература и изкуство.  

"168 часа": Бизнесът превзема ударно общините заради европари и обществени поръчки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065035

Във вътрешността на страната местните избори са се превърнали в битка за пари и интереси. Реално в много от малките общини партиите са без значение, властта е в ръцете на местни феодали, които диктуват вота.
Повечето са едри арендатори на земи, които са пренаели от кооперациите нивите Хората зависят от тях, защото получават като аренда олио, захар,
Във вътрешността на страната местните избори са се превърнали в битка за пари и интереси. Реално в много от малките общини партиите са без значение, властта е в ръцете на местни феодали, които диктуват вота. Повечето са едри арендатори на земи, които са пренаели от кооперациите нивите Хората зависят от тях, защото получават като аренда олио, захар,

Над 40 души загинаха в катастрофа във Франция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/23/2634850_nad_40_dushi_zaginaha_v_katastrofa_vuv_franciia/?ref=rss

#Gironde Une trentaine de morts dans un #accident collision entre un camion et un bus pic.twitter.com/9nOxy4gZ4W

— France3 Aquitaine (@F3Aquitaine) October 23, 2015

42 души загинаха в катастрофа между автобус и камион в Южна Франция, близо до Бордо, предаде "Ройтерс", позовавайки се на местните власти. Други петима са леко ранени, след като двете превозни средства са се сблъскали и са пламнали в резултат на удара.

41 от загиналите са пътували в автобуса, починал е и шофьорът на камиона, уточнява "Фигаро".

Вътрешният министър на Франция Бернар Казньов пътува към мястото на инцидента. С него е и премиерът Манюел Валс. Двамата трябваше тази сутрин да посетят Моаран след размириците там преди няколко дни, но са тръгнали към мястото на катастрофата веднага щом са разбрали новината. Очаква се да пристигнат около 11 часа местно време, след което трябва да има пресконференция.

Президентът Франсоа Оланд, който е на посещение в гръцката столица Атина, заяви, че правителството е "напълно мобилизирано след тази ужасна трагедия".

Катастрофата е станала до градчето Пюисгин, близо до Либурн, департамента Жиронд, на около 57 километра източно от Бордо. В автобуса е имало 50 пътници. Те са пътували на юг към региона Ланд. По данни на местните медии повечето от тях са били възрастни.

Според френския новинарски канал BFTV катастрофата е станала на обикновен път. Автобусът и камионът са се ударили челно и са се запалили в резултат на катастрофата.

Само 8 души са успели да се спасят от пламъците. Петима от тях са леко ранени.

В. "Монд" съобщава, че към момента на мястото на инцидента има около 60 пожарникари. Очаква се да пристигнат още подкрепления.

Това е най-тежкият пътен инцидент в страната от 1982 г., когато при катастрофа в Бон (Франция) загиват 53 души, 44 от които деца на възраст между 6 и 15 години.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg>.

Словения безсилна: Над 12 600 мигранти са влезли в страната за 24 часа (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_578160.html

Над 12 600 имигранти са пристигнали в Словения през последните 24 часа, съобщи Ройтерс. Рано тази сутрин броят на мигрантите, влезли в страната от събота, когато вълната мигранти достигна в страната, е общо 34 131 души. На 23 септември в Унгария, която оттогава затвори границите си, влязоха рекордните 10 046 души за денонощие, припомня агенцията. Словения поиска от страните членки на ЕС допълнителни полицейски сили, които да помогнат при наплива от прииждащи от Хърватия мигранти, съобщи словенският министър на вътрешните работи Весна Жнидар. Според нея Австрия има много големи проблеми при подсигуряването на подслон за огромния брой бежанци, които пристигат в страната. Словенската полиция полага огромни усилия за да се стигне до споразумение с Австрия за увеличаване на броя на мигрантите, които преминават транзит през Словения, но е много вероятно Австрия в най-скоро време да спре да приема мигранти, поясни Жнидар. Тя определи положението в Словения като много трудно, което обаче все още е под контрол. По думите ѝ дневната издръжка на имигрантите струват на бившата Югославска република около 770 хиляди евро. Министърът обеща до края на годината да бъдат осигурени 2000 места за подслон. На първо време ще бъдат предоставени затоплени палатки за около 400 души. Част от тях трябва да бъдат издигнати до края на седмицата, за да приютят жените и децата.

Десетки загинали при челен сблъсък на ТИР и автобус във Франция

http://offnews.bg/news/n_1/n_578173.html

Поне 42 души са загинали при челен сблъсък между камион и автобус в Югозападна Франция, съобщава Би Би Си.  Двете превозни средства са се сблъскали на междуградски път, източно от Бордо. Автобусът е превозвал възрастни хора, на път за екскурзия. Това е най-тежката катастрофа във Франция от 1982 година насам. Тогава при пътен инцидент в Буне загиват 52 души.

42-ма загинаха при автобусна катастрофа във Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066993

Най-малко 39 души са загинали при сблъсък на автобус и камион в град Либурн, в югозападната част на Франция, съобщи Le Temps.
Инцидентът е станал в департамент Жиронд. След сблъсъка, автобусът и камионът се запалили.
38 от жертвите са били пътници в автобуса, а другият загинал е шофьорът на камиона.
Най-малко 39 души са загинали при сблъсък на автобус и камион в град Либурн, в югозападната част на Франция, съобщи Le Temps. Инцидентът е станал в департамент Жиронд. След сблъсъка, автобусът и камионът се запалили. 38 от жертвите са били пътници в автобуса, а другият загинал е шофьорът на камиона.

Откриха 5 520 къса контрабандни цигари в търговски обект в Сливен

http://pik.bg/откриха-5-520-къса-контрабандни-цигари-в-търговски-обект-в-сливен-news422419.html

Откриха 5 520 къса контрабандни цигари в търговски обект в Сливен

5 520 къса цигари, без акцизен бандерол, са иззети от търговски обект в сливенския квартал “Дружба”, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

В хода на специализирана операция по линия “Акцизи”, осъществена на територията на град Сливен, е извършена проверка в магазин за продажба на перилни и почистващи препарат.

В обекта и от жилището на собственика са иззети 5520 къса цигари.

Образувано е досъдебно производство срещу В.Х. на 47г. от град Сливен.

 

Адел се завърна с нова песен и клип към нея (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_578184.html

След близо 3 години музикална пауза британската певица Адел се завърна с нова песен и клип към нея. Видеото към "Hello" вече обикаля световната мрежа. Песента ще бъде част от дългоочаквания албум "25" на Адел, който ще бъде и логичното продължение на двата хитови "19" и "21". За видеото към "Hello" Адел разказа, че режисьорът на клипа Kсавиер Долан е накарал певицата да играе докато плаче, което я карало да се чувства "горда". "Това беше едно съвсем ново и емоционално преживяване за мен", разказа Адел за новия си клип. Видео:

Южна Корея с най-големия ръст на БВП от пет години

http://www.investor.bg/novini/130/a/iujna-koreia-s-nai-golemiia-ryst-na-bvp-ot-pet-godini-204680/

Икономиката на азиатската държава е нараснала с 1,2% през третото тримесечие спрямо предходното

В Одеса замениха Ленин с Дарт Вейдър (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_578148.html

Първият в света паметник на лордът на Ситите, Върховният главнокомандващ Имперската армия - Дарт Вейдър, се появи в Одеса, съобщава телевизия "Думская". Той се намира на територията на завода за пластмаси "Прессмаш". Създадел на паметника е известният одески художник Александър Милов, който е автор и на огромна скулптура на робот в град Южне. В Дарт Вейдър, злодеят от легендарната поредица "Междузвездни войни", скулптурът превърнал заводски паметник на Владимир Ленин, който и без това трябвало да се демонтира, заради "декомунистическото" законодателство. Сега нищо не застрашава статуята. "Всичко тече, всичко се променя, на мястото на старите герои идват нови, така целият свят се върти", коментира поставянето на новия паметник завеждащ склада за готова продукция Семен Горбунов. Ленин на "Прессмаш" бил направен от гипс и с десетилетията доста се разнебитил. На скулпура му се наложило да укрепи статуята, като я покрил със специално вещество, формулата за което се пази в тайна. Детайлите за Дарт Вейдър били изработени от титаниева сплав и прикрепени към оригиналната статуя на водача на световния пролетариат със специално лепило, каквото се използва и при работа в открития космос. Според слуховете материалите е предоставила американската агенция НАСА. Авторът на скулптурата се надява, че паметникът на Тъмния лорд ще бъде включен в туристическите обиколки. С времето около него ще изградят зона за отдих. Статуята дори разпръсква безплатно безжичен интернет - оборудването за тази цел е вградено в главата на Вейдър.

Тръбите за руския Южен коридор ще бъдат използвани за "Северен поток" 2

http://www.investor.bg/evropa/334/a/trybite-za-ruskiia-iujen-koridor-shte-bydat-izpolzvani-za-severen-potok-2-204676/

Южното направление трябваше да осигури нужните увеличени количества газ за "Южен поток", а след и за "Турски поток"

Вяра Церовка със заявка за промяна на Перник: работни места, инвеститори, образование, възраждане на спорта - в полза на всички перничани

http://www.zapernik.com/politika/vyara-cerovka-sus-zayavka-za-promyana-na-pernik-rabotni-mesta_40339/

Вяра Церовска, кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник – Човекът, който дава заявка да промени Перник

Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града.

„Нашият град е...

Продължава

42-ма загинаха при автобусна катастрофа във Франция (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066965

Най-малко 39 души са загинали при сблъсък на автобус и камион в град Либурн, в югозападната част на Франция, съобщи Le Temps.
Инцидентът е станал в департамент Жиронд. След сблъсъка, автобусът и камионът се запалили.
38 от жертвите са били пътници в автобуса, а другият загинал е шофьорът на камиона.
Най-малко 39 души са загинали при сблъсък на автобус и камион в град Либурн, в югозападната част на Франция, съобщи Le Temps. Инцидентът е станал в департамент Жиронд. След сблъсъка, автобусът и камионът се запалили. 38 от жертвите са били пътници в автобуса, а другият загинал е шофьорът на камиона.

Градежите на Ларгото били неоживковизъм

http://news.ibox.bg/news/id_622855433

Подобно възстановяване на древни крепости струвало многократно по-евтино в други страни

Бойко Борисов готов на предварителни избори за президент (интервюто едно към едно)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066846

Предлагаме ви цялото интервю с премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия, разпространено от агенция Фокус.
Водещ: Интервю с Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ, премиер, много въпроси към него, надявам се, че имаме и сме отделили достатъчно време, за да получим отговора на повечето от тях. Добро утро, добре дошли.  Бойко Борисов: Да ви е добър денят.
Предлагаме ви цялото интервю с премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия, разпространено от агенция Фокус. Водещ: Интервю с Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ, премиер, много въпроси към него, надявам се, че имаме и сме отделили достатъчно време, за да получим отговора на повечето от тях. Добро утро, добре дошли.  Бойко Борисов: Да ви е добър денят.

Жена е била блъсната от автобус на пешеходна пътека в Ловеч

http://pik.bg/жена-е-била-блъсната-от-автобус-на-пешеходна-пътека-в-ловеч-news422413.html

Жена е била блъсната от автобус на пешеходна пътека в Ловеч

Жена е била блъсната от автобус на пешеходна пътека в Ловеч, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал тази сутрин около 7.30 часа пред Регионалната здравна инспекция.

Автобусът, пътуващ по градска линия, е ударил 21-годишната жена в момент, в който тя е пресичала пътното платно по пешеходната пътека.

Пострадалата е настанена в хирургичното отделение на ловешката болница със счупени ребра, контузия на таза и други по-леки наранявани, без опасност за живота.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство, допълва БТА.

 

Кои са кандидатите за кмет на район „Аспарухово“?

http://www.moreto.net/novini.php?n=304471

Район Аспарухово е разположен на територия от 58 435 дка в югоизточната част на град Варна, обхваща селищните образования "Ракитника", "Зеленика", "Прибой", "Боровец". Официално в района живеят над 27 000 души.

Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067020

Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от
Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от

Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067008

Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от
Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от

Парижката полиция премести 700 имигранти от изоставено училище

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/23/2634840_parijkata_policiia_premesti_700_imigranti_ot/?ref=rss


Полицията в Париж започна преместването на стотици бежанци и имигранти от сградата на изоставена гимназия след четиримесечен спор дали хората имат право да я използват за подслон, предаде "Ройтерс".

Полицията е отцепила района рано сутринта, като обитателите ѝ, измежду които бежанци от Афганистан и Еритрея, били превозвани с автобуси от мястото.

Полицаите отказали да коментират къде ще бъдат настанени имигрантите.

През юли тази година в сградата на празния лицей...

Трагичен инцидент: Дърво уби млад мъж в Борисовата градина!

http://petel.bg/Tragichen-intsident--Darvo-ubi-mlad-mazh-v-Borisovata-gradina-__131478

Илюстрация: Булфото Дърво уби мъж в Борисовата градина, алармираха очевидци. На мястото на трагичния инцидент са пристигнали линейка,...

До края на 2015 г. пациентите започват лечение със супермодерен линеен ускорител във Варна

http://petel.bg/Do-kraya-na-2015-g--patsientite-zapochvat-lechenie-sas-supermoderen-lineen-uskoritel-vav-Varna__131479

До края на тази година пациентите с онкологични и неонкологични заболявания ще могат да се лекуват с помощта на мултимодален линеен...

Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

http://pik.bg/цветан-цветанов-в-костенец-отборът-на-георги-митров-е-печелившият-news422412.html

Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е  честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от ГЕРБ Галя Георгиева.

„Заедно имаме шанс да постигнем историческа победа с голямо представителство в местната власт. Кметовете на ГЕРБ доказаха, че работят за хората. Ние сме системна и национално отговорна партия“, заяви Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че победата ще бъде и голяма отговорност за кметовете от ГЕРБ. Цветанов подчерта, че в райони като Костенец може да се направи много. „Важно е да спечелим областните центрове, защото те могат да бъдат генератори за развитието на малките населени места. Бъдещето на Костенец зависи от силната местна власт и от усвояването на европейски средства“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той обясни още, че Програмата за развитие на селските райони дава много възможности, от които хората могат да се възползват.

Цветанов призова хората да не слизат на нивото на политическите опоненти на ГЕРБ, а само да им припомнят какво не са успели да свършат по време на своя управленски мандат и как са отдалечили България от Европа. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че няма по-стабилни правителства от тези, ръководени от Бойко Борисов. „Той успя да върне България по европейския път на развитие. Благодарение на това и парите от Европа достигнаха до българските общини“, каза Цветан Цветанов. Той даде пример с развитието на Пловдив. „Искаме същото да се случи и в Костенец“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Цветанов посочи, че ГЕРБ е натрупала много опит през годините. „През годините постигнахме много високи резултати, спечелихме доверието на хората и ще продължим да  затвърждаваме отличните резултати“, каза той. Цветан Цветанов изтъкна, че  ГЕРБ е единствената партия която има девет поредни изборни победи, благодарение на гласуваното  от хората доверие.

 „Вярвам, че положителната промяна в община Костенец зависи от общите ни  усилия, от способността ни да правим най-доброто, на което сме способни“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Костенец Георги Митров. Той бе категоричен, че ще работи за  честно и прозрачно управление на Общината, за доброто на всички нейни граждани. „Ще бъда активен  кмет, който да умее да използва всички ресурси на общината и да създава нови възможности за по-добър живот”, каза Георги Митров и подчерта, че ще е в постоянен диалог с жителите на Костенец. 

Пожар изпепели дарение в комуната на отец Иван

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066982

Среднощен пожар изпепели цял склад с дрехи, дарени на комуната на отец Иван в монтанското село Якимово. Полицията изяснява причината за огнения инцидент.
Пламъците избухнали в навес собственост на 69 годишния отец Иван към 23.00 ч. в четвъртък. Към мястото веднага заминал екип огнеборци от град Вълчедръм.
Среднощен пожар изпепели цял склад с дрехи, дарени на комуната на отец Иван в монтанското село Якимово. Полицията изяснява причината за огнения инцидент. Пламъците избухнали в навес собственост на 69 годишния отец Иван към 23.00 ч. в четвъртък. Към мястото веднага заминал екип огнеборци от град Вълчедръм.

Издирват нападателя, хвърлил камък с "пиратка", по дома на кандидат-кмет на Камен

http://sliven.actualno.com/Izdirvat-napadatelja-hvyrlil-kamyk-s-piratka-po-doma-na-kandidat-kmet-na-Kamen-news_503247.html

Образувано е досъдебно производство за извършено нападение срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското село Камен, съобщиха от прокуратурата. Във връзка с разпространена в медиите информация за извършено нападение с взривно устройство срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското с. Камен от прокуратурата уточняват, че при извършения непосредствено след получаване на сигнала оглед на местопроизшествие от страна на органите на ОД на МВР – Сливен и свързаните с него последващи действия

Двама загинали заради транспортна стачка, довела до задръствания

http://europe.actualno.com/Dvama-zaginali-zaradi-transportna-stachka-dovela-do-zadrystvanija-news_503248.html

Транспортна стачка в Белгия доведе до задръствания убийци. Двама души са починали заради стачката, съобщи местната телевизия РТБФ, цитирана от БГНЕС. „Възрастна туристка от Дания почина в реанимацията на болницата в Лиеж, защото хирургът, който трябвало да я оперира, изкара няколко часа в задръстване, образувано от стачкуващите транспортни работници“, съобщи телевизията. Възрастен мъж починал от инфаркт в колата си, попаднала в задръстване в Лиеж. Пак заради задръстването „Бъ

Преизбраха проф. Георги Михов за ректор на ТУ-София

http://education.actualno.com/Preizbraha-prof-Georgi-Mihov-za-rektor-na-TU-Sofija-news_503249.html

Проф. Георги Михов беше преизбран за ректор на Техническия университет в София, съобщиха от висшето училище. На състоялото се общо събрание на университета за избор на ректор, академичен съвет и контролен съвет проф. Георги Михов е получил 343 гласа. Другите двама кандидати са били проф. Веско Панов - досегашен заместник-ректор, и проф. Огнян Наков - декан на Факултета по компютърни системи и управление. До края на календарната година ще има избори във всички звена на Техническия университет в

Защо наричаме филията с кайма "принцеса"?

http://recipes.actualno.com/Zashto-narichame-filijata-s-kajma-princesa-news_503211.html

Защо филията с кайма е „принцеса"? Днес ще вдигнем най-после булото над принцесата. Защо е кръстена така? Най-напред нека изясним няколко важни неща. Принцесата представлява филия хляб, намазана с кайма и запечена. Оригинална българска измишльотина. Никой от съседите ни няма подобно нещо, нито някоя от европейските култури се е сетила да направи подобно революционно творение. Там каймата и хляба винаги вървят отделно, не залепени един за друг. Корените на тази вкусотия обаче не са твърде

Хърватия и Сърбия се разбраха за пропускането на влаковете с бежанци

http://balkani.actualno.com/Hyrvatija-i-Syrbija-se-razbraha-za-propuskaneto-na-vlakovete-s-bejanci-news_503251.html

Министрите на вътрешните работи на Хърватия и Сърбия Ранко Остоийч и Небойша Стефанович постигнаха споразумение влаковете с мигранти от сръбския град Шид да отиват директно до Славонски брод в Хърватия. Това ще става след като в Славонски брод бъде построен транзитният лагер, предаде БГНЕС. Двамата министри проведоха среща на граничния пункт Баяково. Според Остоийч разговорът е бил конструктивен и на него е постигнато краткосрочен договор около организацията по приема на мигрантите. Всичко това

В изборния ден - за какво да внимаваме и къде да се оплачем при нарушение

http://izbori2015.actualno.com/V-izbornija-den---za-kakvo-da-vnimavame-i-kyde-da-se-oplachem-pri-narushenie-news_503252.html

13-те най-често срещани нарушения на изборния процес, за които хората да внимават по време на избори, посочи Асоциация „Прозрачност без граници" в открито писмо до гражданите. За какво да внимаваме според Асоциация „Прозрачност без граници" вижте в следващите редове. Когато отидете да гласувате, внимавайте дали членовете на избирателната комисия: 1. Проверяват внимателно дали присъствате в съответния избирателен списък и едва след това подават бюлетините за местните избори и за р

Инж. Добромир Добрев: Преди 4 години започнахме заедно, нека и сега заедно да продължим напред

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067001

Приятели и симпатизанти на Отбор №1 изпълниха салона на НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица, за да изразят подкрепата си към кандидатите на ПП ГЕРБ. Пред публиката на сцената застанаха кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места, водени от кандидатът за кмет на общината инж. Добромир Добрев.
Приятели и симпатизанти на Отбор №1 изпълниха салона на НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица, за да изразят подкрепата си към кандидатите на ПП ГЕРБ. Пред публиката на сцената застанаха кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места, водени от кандидатът за кмет на общината инж. Добромир Добрев.

Близо 40 жертви след удар на автобус и камион

http://www.bnews.bg/article-142868

След сблъсъка возалата са се запалили, 60 пожарникари гасят огъня.

Шефът на "Софийска вода" не бил арестуван, а само разпитван

http://offnews.bg/news/n_1/n_578170.html

Шефът на "Софийска вода" Бруно Рош не е арестуван в Букурещ. Той обаче е разпитван засега като свидетел в румънската столица.  Това научи OFFNews от свои източници в дружеството. От Столична община са изпратили официално запитване до "Софийска вода" по случая, но отговор все още няма.  Информацията за ареста на Рош бе разпространена снощи от кандидата за кмет на София Георги Кадиев. Той съобщи, че Рош е под домашен арест в Букурещ още от 24 септември по обвинение, че "като директор на румънския клон на френската фирма Веолия (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата".  

Проф. Цветан Теофанов: Религията се превръща в рисков, дори взривоопасен фактор

http://www.cross.bg/evropa-hora-islyamut-1485337.html

/КРОСС/Внушението, че бежанците са нещо като османски пълчища, се подстрекава от радикални партии. Не е ислям избиването на невинни хора, превръщането на жените в секс робини, терорът. Това казва пред "Труд" ориенталистът проф. Цветан Теофанов, член е на Американското ориенталистично дружество, Британското дружество за близкоизточни изследвания и Европейския съюз на арабистите и ислямоведите; преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" - Инцидентът на границата, при който загина афганистанец, отприщи нова вълна на настроения срещу бежанците друговерци. Какъв е вашият коментар, проф. Теофанов? - Инцидентът с афганистанеца действително настрои хората срещу нелегалните имигранти, главно в защита на граничния полицай, а не толкова от предразсъдъци спрямо тях като мюсюлмани. Не мисля, че у нас надделяват ксенофобските настроения срещу бежанците само защото са „друговерци", но страхът от евентуално навлизане на „чужд" и агресивен ислям витае в публичното пространство и може да се изостри. Нашият народ като цяло е доста прагматичен и затова е много толерантен, за да не кажа безразличен, по отношение на религиозната принадлежност, но ревностно пази своята идентичност. В големите европейски държави - Англия, Франция, Германия - ислямът отдавна е пуснал корени и това не се възприема като заплаха за местната култура или за националната сигурност. У нас положението е по-различно поради историческата ни съдба

Учени определиха идеалната температура за икономически растеж

http://www.moreto.net/novini.php?n=304587

Идеалната средна годишна температура за успешното икономическо развитие на една страна е 13 градуса по Целзий, установиха американски учени. В държавите с по-горещ климат, чийто брой непрекъснато нараства, производителността ще намалява, се твърди в изследването, публикувано в сп.

Инж. Добромир Добрев: Преди 4 години започнахме заедно, нека и сега заедно да продължим напред

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066980

Приятели и симпатизанти на Отбор №1 изпълниха салона на НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица, за да изразят подкрепата си към кандидатите на ПП ГЕРБ. Пред публиката на сцената застанаха кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места, водени от кандидатът за кмет на общината инж. Добромир Добрев.
Приятели и симпатизанти на Отбор №1 изпълниха салона на НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица, за да изразят подкрепата си към кандидатите на ПП ГЕРБ. Пред публиката на сцената застанаха кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места, водени от кандидатът за кмет на общината инж. Добромир Добрев.

Пиратка е хвърлена в дома на кандидат за кмет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634835_piratka_e_hvurlena_v_doma_na_kandidat_za_kmet/?ref=rss


Пиратка, привързана към камък, е гръмнала в дома на кандидата за кмет на сливенското село Камен от Движение "Обединени региони"Йордан Тодоров, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска, цитирана от агенция "Фокус".

Инцидентът е станал около полунощ. Полицията все още работи по установяване на извършителите на хулиганската проява.

"Категорично заявявам, че това е хулиганска проява", заявява Мандинска. Инцидентът, който е станал тази нощ в село...

Ерик Рангелов обсъди с индийският посланик възможности за инвестиции в Перник. Раджеш Кумар Сачдева проявил интерес към Профилакториума за създаване на индийска болница

http://www.zapernik.com/politika/erik-rangelov-obsudi-s-indiiskiyat-poslanik-vuzmojnosti-za-investicii_40338/

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов се срещна и разговаря с посланика на Индия Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева. Визитата бе по инициатива на Ерик Рангелов, който обсъди с дипломата политиката на Индия към България и в частност към Перник, като потенциален търговски партньор и място за инвестиции. Отношението е много положително, индийският капитал е мощен и има интерес да инвестира...

Продължава

Барак Обама наложи вето на бюджета за отбрана през 2016 г.

http://www.mediapool.bg/barak-obama-nalozhi-veto-na-byudzheta-za-otbrana-prez-2016-g-news240849.html

Американският президент Барак Обама наложи вето на проектобюджета за отбрана на стойност 612 млрд. долара. Причината е в начина, по който парите за военни разходи се използват, за да се избегнат автоматичните бюджетни съкращения на военни програми, предаде "Ройтерс".   Аргументирайки решението си, Обама изтъкна, че за някои програми на Пентагона се изразходват излишни средства и изрази съжаление, че в този си вид текстът пречи на закриването на затвора в Гуантанамо.   Президентът похвали законопроекта за това, че осигурява финансирането на въоръжените сили и внася известни подобрения в области като пенсионирането на военните и киберсигурността, но в същото време е "твърде недостатъчен" в някои ключови области.   Обама обвини републиканците, че не позволяват промени необходими за справянето със заплахите срещу сигурността и настоя те му предложат по-добра версия, която да не му връзва ръцете по някои от главните приоритети.   "Сега ще го върна в Конгреса и моето послание към тях е много просто - нека го направим както трябва", заяви Обама.   Законопроектът вече беше одобрен от доминирания от републиканците Конгрес. Според тях бюджетните съкращения ще навредят на отбраната на страната, а демократите искат да отклонят средства за вътрешни разходи. От партията обещаха, че ще отменят ветото.

Полицията търси купувачи на гласове в Игнатиево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066953

Полицейски коли шарят от четвъртък вечерта в Игнатиево, за да търсят купувачи на гласове. Градът на джебчийките е опустял. От сутринта не се виждат местните босове по кафенетата, които обикновено висят там, каза местен жител.
Изпокрили са се и представителите на местната партия
Полицейски коли шарят от четвъртък вечерта в Игнатиево, за да търсят купувачи на гласове. Градът на джебчийките е опустял. От сутринта не се виждат местните босове по кафенетата, които обикновено висят там, каза местен жител. Изпокрили са се и представителите на местната партия "Солидарност", която е подозирана във връзка с джебчийските кланове.

Обама наложи вето на бюджета за отбрана, поиска по-малко

http://offnews.bg/news/n_1/n_578143.html

Американският президент Барак Обама наложи вето върху бюджета за отбрана на страната, съобщава Си Ен Ен. На церемонията по подписването на ветото Обама отхвърли сумата от 612 мрлд. долара, заявявайки, че тя е в разрез с опитите му да се намалят разходите на Пентагона. Обама настоя, че изпратеният му проектобюджет е бил трик, целящ да увеличи разходите за отбрана, нещо, което и републиканци и демократи искат да бъде свито. "Многократно съм настоявал пред конгреса да се елиминират излишните разходи и да се уверим, че подсигуряваме военните ни правилно. Вместо това, предложената сума е планирана с трикове, които няма да позволят на Пентагона да прави това, което трябва.", каза президента. Това е едва 5-тото вето, което Обама подписва, откакто встъпи в длъжност и първото, което налага по време на публична церемония. Той също така призова законодателите да се вслушат в опасенията му свързани с механизма по финансиране и да елиминират мерките, спиращи го да премества затворници от Гуантанамо бей, намиращ се в Куба. От своя страна републиканците заявиха, че Обама оставя военните уязвими. Повод за това тяхно становище е проведена вчера спасителна операция в Ирак, по време на която загина един войник. Те ще се опитат да отхвърлят ветото, макар от Белия дом да са сигурни, че то ще остане. За да не влезе в сила трябва да има противопоставяне от две трети от сената и Белия дом.

30 души задържани в София при съвместна акция на МВР и ДАНС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066963

30 души са задържани в София след провеждането на специализирана акция на МВР и ДАНС. Това каза за „Фокус” старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.
„Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент”, уточни той.
Старши комисар Маринов посочи, че хората са задържани по различно време и на различни
30 души са задържани в София след провеждането на специализирана акция на МВР и ДАНС. Това каза за „Фокус” старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. „Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент”, уточни той. Старши комисар Маринов посочи, че хората са задържани по различно време и на различни

30 души задържани в София при съвместна акция на МВР и ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066950

30 души са задържани в София след провеждането на специализирана акция на МВР и ДАНС. Това каза за „Фокус” старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.
„Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент”, уточни той.
Старши комисар Маринов посочи, че хората са задържани по различно време и на различни
30 души са задържани в София след провеждането на специализирана акция на МВР и ДАНС. Това каза за „Фокус” старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. „Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент”, уточни той. Старши комисар Маринов посочи, че хората са задържани по различно време и на различни

30 души задържани в София при акцията срещу купуване на гласове

http://offnews.bg/news/n_1/n_578161.html

30 души са задържани в София след провеждането на специализирана акция на МВР и ДАНС. Това каза за „Фокус” старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. „Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент”, уточни той. Маринов посочи, че хората са задържани по различно време и на различни адреси, в автомобили и централната градска част. По думите му, акцията е по-мащабна. Стана ясно ,че полицейските проверки за каналджийство и купуване на гласове са в рамките на тази операция. Тази сутрин в ефира на Нова телевизия премиерът Борисов обяви, че на територията на цялата страна се провежда мащабна акция срещу трафиканти на хора и купувачи на гласове. 

Цв. Караянчева: Сега или никога можем да победим ДПС в Кърджали!

http://frognews.bg/news_100511/TSv-Karaiancheva-Sega-ili-nikoga-mojem-da-pobedim-DPS-v-Kardjali!/

ДПС е в патова ситуация, властта й се изплъзва. А нагласата на хората е да отхвърлят окончателно този прояден от корупция управленски модел, който капсулира града, дърпа го назад. Да пресечем със саблен удар този гордиев възел от корпоративни интереси, управленски цинизъм, популизъм и демагогия. Сега или никога! Това казва за кърджалийския сайт bgvesti депутатката Цвета Караянчева.

България има най-стриктния режим за генно-модифицирани продукти, заяви министър Танева

http://www.cross.bg/taneva-sudurzhanie-bulgariya-1485335.html

/КРОСС/ България има най-стриктния режим по отношение на продуктите, съдържащи генно-модифицирани организми (ГМО), заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред БНТ. "Всички решения във връзка с допускането на продукти, съдържащи ГМО, се вземат на ниво Европейска комисия", обясни тя. България вече поиска от ЕС забрана за генно-модифицирани култури (ГМО) на своя територия. Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е изпратило уведомителни писма, с които категорично се обяви против приемането на ГМО продукти. Във връзка с откритата соя със съдържание на ГМО Танева заяви, че има нарушения на процента съдържание и несъответствие с етикета. "Глобата е от 50 до 70 хиляди лева", каза министърът. В коментар за програмата за развитие на селските райони, Танева заяви, че бюджетът е усвоен на 82%. По думите й, с 2,5 млрд. евро са подпомогнати българските земеделски производители по старата програма. "Нашата амбиция и план за работа е да приключим годината с над 90 % усвояване на бюджета от програмата. Тя има отчисления за този 7-годишен период и 141 млн. евро загуба от 2010 г. - 2013 г. " Във връзка с откритата соя със съдържание на ГМО тя посочи, че има нарушения на процента съдържание и несъответствие с етикета. "Глобата е от 50 до 70 хиляди лева", уточни министър Танева.  

Григор Димитров излиза срещу Томас Бердих на четвъртфинала в Стокхолм

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-izliza-sreshtu-tomas-berdih-na-chetvartfinala-v-stokholm-news240848.html

Григор Димитров излиза срещу Томаш Бердих в четвъртфинал на турнира по тенис в Стокхолм.   Миналата година двамата се изправиха един срещу друг на финала, който беше спечелен от чеха. Година по-рано с титлата триумфира българинът.   Двубоят между двамата е първи от вечерната сесия на централния корт и ще започне в 19.30 часа.   В осминафиналната среща Григор Димитров отстрани Николас Алмагро с 6:2, 6:4 само за 68 минути. Той остана доволен от представянето си срещу испанеца.   "Очевидно се получи по-добре. Много съм щастлив след всеки мач, особено когато играя така. Определено изграждам увереността си", каза Димитров сред двубоя.   Българският състезател заяви, че се чувства все по-добре. "И физически този двубой беше тест за мен. Трябва да вървя мач за мач и да се съсредоточавам върху него", каза още Димитров.   Томаш Бердих също нямаше проблеми с 18-годишния германец Александър Зверев, когото отстрани с 6:3, 6:4   Българският тенисист има предимство в директните мачове с чеха - три победи от пет срещи. Всеки един от двубоите им беше много оспорван и завършваше в максималните три сета.   Световният номер 5 Бердих спечели два от последните им три мача, които бяха през 2014 г. - с 5:7, 6:4, 6:5 в Стокхолм и с 3:6, 6:3, 6:2 в осминафиналите на мастърса в Мадрид.   Димитров записа победа с 6:7, 6:2, 6:2 на мастър турнира в Рим.   През този сезона Бердих има една титла и 51 победи в 18 двубоя. Димитров пък няма нито един финал, а балансът му е 28 спечелени от 47 изиграни срещи.   Българинът определи Бердих като много труден съперник, особено в зала. В същото време добави, че винаги е взискателен към себе си.   Очаквано чешкият тенисист е фаворит на букмейкърите. В bet365 залози за успех на петия в световната ранглиста се приемат при коефициент 1.5, докато победа за българина е оценена на 2.5.

"Левски" ще се опита да запази върха срещу Черно море

http://offnews.bg/news/n_1/n_578146.html

Временният лидер в първенството "Левски" посреща "Черно море" в опит да запази първото си място в класирането на "А" група. Столичани са на върха благодарение на по-добрите си показатели в преките двубои с втория Литекс, а „Лудогорец“ дебне от третата позиция с една точка по малко от лидерите – 22 срещу 21. Треньорът на „сините“ Стойчо Стоев има сериозни кадрови проблеми, като не може да разчита на контузените Владимир Гаджев и Георги Костадинов, както и на наказания Божидар Краев. Трайно аут от сметките са и юношите Борислав Цонев и Деян Иванов, който са с тежки контузии. „Моряците“ също са в тежка ситуация, след като треньорът Никола Спасов няма да разполага с контузения Живко Петков и Даниел Георгиев, който е наказан. „Левски“ спечели последния мач срещу двата тима на стадион „Тича“ във Варна с 1:0, но при „сините“ сякаш все още витае духът от загубения финал за купата през май. Двубоят „Левски“ - Черно море ще бъде ръководен от Георги Йорданов и стартира в 19:45.

Сестри Стоеви стигнаха четвъртфиналите в Париж

http://www.cross.bg/stoevi-chast-geiima-1485334.html

/КРОСС/ Сестрите Стефани и Габриела Стоеви си осигуриха място в четвъртфиналите на двойки на турнира по бадминтон от суперсериите в Париж, чийто награден фонд е 275 хиляди долара. Българките спечелиха с 21:17, 19:21, 21:12 срещу Исин Бао и Цянсин Чжун от Китай във втория кръг. Те имаха нужда от 66 минути, за да стигнат до успеха. В първата част Стоеви натрупаха убедителна преднина. Те поведоха с 16:10 и 18:13 и взеха гейма. Те тръгнаха добре и във втория, като дръпнаха с 9:4, но допуснаха изравняване при 12;12. Почти до края на гейма българската двойка държеше инициативата, но в решителните моменти китайките направиха обрат и изравниха. Стоеви изиграха силно третата част и това път не допуснаха колебания, за да спечелят с 21:12. В спор за място в полуфиналите двете ще играят с квалификантките Кюн Еун Джун и Сеун Чан Шин от Република Корея.  

Цената на петрола продължи ръста си в петък

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-продължи-ръста-си-в-петък_l.a_i.701761_at.1.html

Цената на петрола регистрира покачване на международните пазари и в петък. Суровият петрол сорт брент се търгуваше срещу 48,42 долара за барел, което...

БСП - София: Време е за другото лице на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066937

Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората!
„Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на
Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората! „Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на

БСП - София: Време е за другото лице на София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066932

Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората!
„Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на
Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората! „Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на

Пиратка прати баба в болница

http://pik.bg/пиратка-прати-баба-в-болница-news422398.html

Пиратка прати баба в болница

71-годишна жена от село Камен е настанена тази нощ в отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.

Пациентката е пострадала от пиратка, уточниха от ОДМВР-Сливен.

Жената е получила открита рана на главата и фрактура на пръстите на лявата ръка.

Състоянието на жената е стабилно, няма опасност за живота й.  

Пътуваме с 30 минути по-малко от София до Кулата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259216_%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D1%81+30+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D1%82+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F+%D0%B4%D0%BE+%D0%9A%D1%83

 Завърши изграждането на участъка Дупница - Благоевград от АМ „Струма“

За движение се откриват около 37км от автомагистрала „Струма“ в участъка Дупница – Благоевград. С влизането в експлоатация на тази отсечка времето за пътуване между София и Кулата се съкращава с до 30 минути, при проектна скорост -120 км/час.

Лот 2 е най-сложният участък от построените досега от АМ „Струма“. Това е първият пътен обект на инженеринг, включващ проектиране и строителство, съобщиха от АПИ. Изградени са 42 големи съоръжения - 7 виадукта, 15 моста, 6 надлеза и 14 подлеза и други съоръжения.

Отсечката е на територията на областите Кюстендил и Благоевград и връзката с републиканската пътна мрежа в региона ще се осъществява чрез 4 пътни възела. Изградени са и два тунела - единият дълъг 380 м, а другият -350 м., с отделни тръби за всяка посока. Те са при кв. „Левски“ на гр. Кочериново и при с. Блатино. Друго голямо и сложно съоръжение е най-дългият виадукт над река Струма - 952 м. Той е осигурен срещу сеизмична активност.

В рамките на Лот 2 на АМ „Струма“ са изградени осем специални селскостопански подлези и един надлез за безопасното преминаване на техника и хора към градините и нивите. Изпълнени са хиляди метри дренажи, направени са голям брой бетонови корита за облицовка на отводнителни окопи, десетки стоманобетонови и тръбни водостоци с различен диаметър. Изградени са и колекторни съоръжения за отвеждане на повърхностни и подпочвени води, с което се осигурява отводняването на трасето на магистралата.

За осигуряване безопасността на движението са монтирани над 148 км ограничителна система за пътища - еластична предпазна ограда, над 84 000 м2 предпазна (мрежа за животни). В близост да населените места са издигнати шумозаглушителни огради. Монтирани над 9000 светлоотразителни пътни знаци и табели и е положена 51 500 м2 пътна маркировка, която осигурява висока мощна видимост при влажна настилка.

За шофьорите по пътя от Дупница до Благоевград са направени и площадки за отдих.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Изпълнител на Лот 2 Дупница – Благоевград от км 322+000 до км 359+483.52 е КОНСОРЦИУМ „СТРУМА-ЛОТ 2“, в който са: „Импреза“ АД, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, България и „Пътстрой – 92“ АД, България.

СКАНДАЛ! Министър Горанов вдига палат за 1 млн до София

http://frognews.bg/news_100519/SKANDAL!-Ministar-Goranov-vdiga-palat-za-1-mln-do-Sofiia/

Любимият министър на премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски - Владислав Горанов скоро ще е горд собственик на частна резиденция. Усилни строителни действия кипят на обекта, който трябва да бъде покрит преди да завали сняг.

Представят книгата „Европа и Ислямът - история на едно недоразумение"

http://www.cross.bg/knigata-evropa-islyama-1485333.html

/КРОСС/ Днес ще се състои премиерата на българското издание на книгата на Франко Кардини „Европа и Ислямът - история на едно недоразумение". Книгата достига до читателя на фона на разгорещените дебати за исляма в Европа, предизвикани от бежанската вълна и действията на терористични групировки като "Ислямска държава". Книгата е написана съвсем съзнателно така, че да стигне до широката аудитория. Препоръчват тази книга на всички хора, които се интересуват от историята на взаимоотношенията между Изтока и Запада, за отношенията между миналото на Европа и нейното бъдеще, каза в ефирана БНР арабистът Стоян Доклев. Според него основната теза на автора Франко Кардини се крие именно в заглавието - „Европа и Ислямът - история на едно недоразумение". Той има предвид това, че съвременните отношения между християнска или постхристиянска Европа и светът на Исляма са заложник на стереотипи и погрешни концепции, натрупани през вековете и раздухвани от медиите, коментира арабистът.  Стоян Доклев посочи, че едно от ценните неща на книгата е, че дава информация за историята на отношенията между християнството и исляма от зараждането на исляма до 19-20 век. Друго несъмнено достойнство на книгата е нейното заглавие и потенциала за дебат, който съдържа.  

Нов баскетболен клуб Миньор 2015 възвръща славата на Перник. Трите бивши баскетболистки на славния тим на Миньор - Агнеса Дойчинова, Камелия Михалкова и Елза Сандова тренират над 50 деца

http://www.zapernik.com/sport/nov-basketbolen-klub-minior-2015-vuzvrushta-slavata-na-pernik-trite_40337/

Перник отново се връща към старата си слава на баскетболен център. Наскоро в града бе създаден нов клуб, който ще носи името Миньор 2015.

С каузата да запалят децата по играта са се заели три бивши баскетболистки на славния тим на Миньор, който достига до 6 титли и 5 купи на страната в историята си. Това са Агнеса Дойчинова, Камелия Михалкова и Елза Сандова. Президент на клуба пък е Ангел Симеонов.

“След края на спортните си кариери осъзнахме, че ще бъде прекрасно да...

Продължава

Борисов: С президента сме в прекрасни отношения

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259215_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A1+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%82%D

 С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”. Искам да използвам трибуната, която сте ми дали, да призова всички да гласуват на референдума за електронното гласуване. Цветанов с щаба, във всеки град и село също призовават за референдума”, посочи Борисов. По думите му, не трябва да се търси вина в ГЕРБ за отпадането на останалите два въпроса от референдума. „За всяко нещо ние сме виновни. Накрая Реформаторите излязоха и казаха, че са против. Ние сме „За” и по трите точки”, категоричен бе министър-председателят. „И в парламента има хора, които си имат своите интереси. Говорят си с Реформаторите, поемат си ангажименти за едно и друго гласуване, участват си в комисии и т.н.”, допълни още той. Във връзка с твърденията за наличие на министри в правителството под чуждо влияние и по-конкретно за финансовия министър, той отговори: „Владислав Горанов е един добър финансов министър, справя се добре със задълженията си и няма никакво влияние от никого. Това мога да го гарантирам към днешна дата”.

Премиерът коментира и промените в Закона за военното разузнаване, за които той призова президента да наложи вето. „Има в парламента наш кандидат, на партията, за този пост и знаейки, че аз подкрепям Бакалов, решиха през закона да ме заобиколят”, коментира Борисов. По думите му премиерът може да бъде заобиколен със смяна на закона и задаване на критерии. „Имаме един депутат адмирал и всички си го харесват. Той е пригоден и става за този пост. Проблемът е, че той в никакъв случай не е по-лош от Бакалов, напротив. Така, както го направиха, ме ядосаха и призовах президентът да го върне”, каза премиерът. Стана ясно, че това е народният представител от Варна Пламен Манушев.

66-годишна жена от Велико Търново е спретнала клопка на телефонен мошеник

http://velikotarnovo.actualno.com/66-godishna-jena-ot-Veliko-Tyrnovo-e-spretnala-klopka-na-telefonen-moshenik-news_503240.html

66-годишна жена от Велико Търново е спретнала клопка на телефонен мошеник, който отишъл да получи 4000 лв. за покупка на климатици. Съобразителната пенсионерка му пробутала плик с накъсани стари вестници, а минути след това полицаите го задържали, пише "24 часа". Случката се e разиграла вчера (четвъртък). По обяд на домашния телефон на великотърновката се обадил непознат мъж, който й обяснил, че нейн познат си е купил климатици на стойност 7 000 лв. За покупката обаче трябвало да се доплатят ощ

Учени определиха идеалното време за заспиване

http://health.actualno.com/Ucheni-opredeliha-idealnoto-vreme-za-zaspivane-news_503207.html

Финландски учени са определили идеалното време, когато човек трябва да легне да спи, за да се събуди отпочинал на следващата сутрин, съобщи в. „Хелсингин саномат“. Проф. Марку Партинен, специализиран в проблемите на съня, твърди, че хората, които дълго не могат да заспят, очевидно избират неподходящо време за лягане. Според учения положението лесно може да бъде променено. Нужно е човек да се приготви за сън и да затвори очи 10-15 минути преди времето, което е предвидил за заспиване.

Може ли да съществува живот на Венера?

http://cosmos.actualno.com/Moje-li-da-syshtestvuva-jivot-na-Venera-news_503243.html

Може ли да съществува живот на Венера? Този въпрос вълнува умовете на изследователите не едно столетие. Отговор на него се е опитал да даде завеждащият отдел в Института по геохимия и аналитична химия към РАН акад. Михаил Маров пред ТАСС. Условията на повърхността на най-близката ни съседка са прекалено сурови за живот – налягането на повърхността е 92 земни атмосфери, а температурата – 475 градуса по Целзий. А дали животът съществува в горните слоеве на атмосферата на Венера? Спор

Гражданите в работната група за Ларгото: Непрозрачност и раздут бюджет

http://society.actualno.com/Grajdanite-v-rabotnata-grupa-za-Largoto-Neprozrachnost-i-razdut-budjet-news_503246.html

Реставрацията на Ларгото е една голяма бутафория, която маскира непрозрачното усвояване на европейски средства. Това заяви Манол Глишев, който е сред участниците от гражданската квота в работна група, свикана от Министерство на културата, за да се контролира изпълнението на реставрацията на римските стени в Ларгото, предаде БГНЕС. Още от самото начало става ясно, че от членовете на работната група се очаква да извършват контрола на реставрацията, при положение, че в групата не участват е

Очаква ни топла зима. Първият сняг в София - между 22 и 29 ноември

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259214_%D0%9E%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B8+%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0+%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0.+%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1

 Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо. Това прогнозира пред bTV климатологът доц. д-р Георги Рачев.

"На жените, които при 13-14 градуса замръзват, ще им е студено. Сутрин ще е студено, действително температурите ще са нормални за сезона за край на октомври месец", допълва той.

"Над Европа ни очаква сравнително топла зима. Това ще е четвъртата подред топла зима, която се очертава. Температурите у нас ще са с градус, градус и половина по-високи. Но ще си има и студени дни с много сняг", обясни климатологът.

"Между 22 и 29 ноември очаквам първия сняг в София! Поемам отговорността, ако това не се случи", коментира Рачев.

"По прогноза декември ще е топъл месец с много малко валежи", посочи още климатологът.

Рачев коментира и тайфуна "Патрисия", който се очаква да удари Мексико: "Това е доста сериозен тайфун, в момента на мястото вали много силен дъжд. Целият циклон ще пресече Мексико, а вътре движението на въздуха достига до 240 км в час. Това те издухва откъдето и да си, ще има поражения."

"Ако ви въртят колената, със сигурност влажността се повишава", заключи доц. д-р Георги Рачев.

Димитър Ганев: Преференциалното гласуване ще е голямата изненада на местните избори

http://www.cross.bg/ganev-izbori-mestnite-1485332.html

/КРОСС/Пресилено е да се твърди, че предизборната кампания е вяла и скучна. По места тя е реална и много сериозна. Особеното сега е, че няма национална кампания. Това коментира в ефира на БНР Димитър Ганев от "Галъп интернешънъл". Има две уникални неща, на които се обръща малко внимание в тази предизборна кампания, посочи Танев. -На първо място, е преференциалното гласуване. Виждам, че по места се агитира много сериозно от хора, които са практически на последните места в листата. Ниският праг на преференциално състезание дава възможност на много кандидати да подменят партийните решения. Според Димитър Ганев именно преференциалното гласуване ще е голямата изненада на вота. Другото уникално нещо е едновременното гласуване на местни избори и референдум, смята той.  Референдумът потъна около кампанията за местни избори. Потъна, защото нито една от основните партии не припозна този референдум като свой и той остана някъде в нищото. Не го припозна като свой, защото това беше една инициатива на президента, в която никой не виждаше сериозен позитив за собствения си интерес, коментира Ганев.  Според него очакваният нисък резултат от референдума едва ли ще рефлектира върху самия президент, тъй като той вече понесе негатив с отпадането на два от предложените от него въпроси. Не съм привърженик на тезата, че ще има нова конфигурация след местните избори, посочи Ганев и добави:  На местните избори ще утвърди т.нар

Кирил Йорданов: Варненци, не бъдете част от голямата подмяна!

http://www.moreto.net/novini.php?n=304580

"Убеждават ни, вече две години и половина, че отново живеем във време на промяна. Повече дори - призовават ни да бъдем част от нея! Оказа се обаче, че живеем във времена на подмяна. На поредната подмяна на истината с грубата лъжа.

Иван Велков: Пазарът на бизнес имоти се нормализира

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/ivan-velkov-pazaryt-na-biznes-imoti-se-normalizira-204675/

След като няколко сделки акумулираха запасите, на прага сме на следващата нормална вълна сгради, които да поемат новото търсене, според експерта

Новият филм за Джеймс Бонд възхити британските критиците

http://www.cross.bg/film-bond-noviya-1485331.html

/КРОСС/Кинокритиците във Великобритания посрещнаха с възхищение новия 24-ти пореден филм за Агент 007 „Спектър", давайки му възможно най-високи оценки, пише Би Би Си. Според критика на в. „Гардиън" Питър Брадшоу филмът на режисьора Сам Мендес заслужава максималните пет звезди и е „ужасно вълнуващ, впечатляващ и невероятно забавен". Друго известно британско издание - „Таймс", определи новия филм като „болезнено готин", докато за „Индипендънт" той е „абсолютно равен на предшестващия го" от 2012 г. „Скайфол". Филмът, чиято премиера е следващата седмица, беше представен пред критици вчера. Даниъл Крейг отново влиза в образа на британския шпионин Джеймс Бонд, който в новата лента трябва да се бори с международна престъпна мрежа. Освен Крейг в „Спектър" участие взимат и двукратния носител на „Оскар" Кристофър Валц, френската актриса Леа Сейду и италианската киноикона Моника Белучи. Според „Дейли Мирър" филмът е приключение с най-доброто от супершпионина. „Сън" също дава положителна оценка на лентата, притежаваща „всички класически елементи, които феновете очакват".  

Прокуратурата ще поиска имунитета на партиен лидер, заплашвал журналисти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634812_prokuraturata_shte_poiska_imuniteta_na_partien_lider/?ref=rss


Прокуратурата ще поиска от ЦИК сваляна на имунитета на председател на политическата партия "Солидарност" и лидер на националното мешере Христо Младенов заради отправените заплахи към журналисти, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Според Борисов МВР е възнамерявало още в четвъртък да арестува Младенов, но той се ползва с имунитет като кандидат на местните избори. След свалянето на имунитета му ще се задейства досъдебното производството за отправяне на заплахи.
...

Хр. Младенов: Не заплаших Вероника, само я прокълнах

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/hr.-mladenov-ne-zaplashih-veronika-samo-ia-prokylnah-6044266

Младенов се определи като един от първите бизнесмени от ромската общност в страната, чийто бизнес неведнъж е бил спъван заради произхода му

Зоран Йолевски: Македония е готова за бързо влизане в НАТО

http://www.cross.bg/iiolevski-makedoniya-nato-1485330.html

/КРОСС/Македония е готова за незабавно присъединяване към НАТО, заяви вчера министърът на отбраната Зоран Йолевски, цитиран от ТАСС. Македония е направила много за постигането на своята стратегическа цел. Ние сме готови незабавно да станем част от алианса Република Македония продължава пътя си към пълноправно членство в НАТО и ЕС, подчерта Йолевски в кулоарите на срещата на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа в хърватския град Дубровник и добави, че подкрепа за това има от всички политически сили в страната и от нейните граждани.  

Петролът поскъпва след надеждите за още стимули от ЕЦБ през декември

http://www.investor.bg/surovini/365/a/petrolyt-poskypva-sled-nadejdite-za-oshte-stimuli-ot-ecb-prez-dekemvri-204673/

Разширяване на плана за изкупуване на активи предполага по-добро икономическо развитие, което би довело до по-високо потребление на петрол

Запали се газопровод край Павликени (обновена)

http://www.cross.bg/raiiona-avariyata-energetikata-1485329.html

/КРОСС/ Запали се газопровод в близост до Павликени. Огънят е овладян, няма пострадали хора или къщи, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 06:18 ч. е настъпила авария по магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница. В землището на с. Патреш вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар. Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени. Аварията е настъпила между село Недан и ГИС „Павликени". Опасност за населението в района няма, на място работят четири екипа на пожарната, осигурено е необходимото полицейско присъствие. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пътува към мястото на аварията, уточниха от Министерствто на енергетиката. Осигурени са аварийни екипи от „Булгартрансгаз" ЕАД, предвижда се в рамките на 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоснабдяването в региона. След планови инспекции, през миналата година са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка. „Булгартрансгаз" ЕАД е предприело всички необходими мерки за продължаване нагнетяването на природен газ в подземното газово хранилище в Чирен по южния полупръстен на мрежата. В района се намира подстанция на газоразпределителна фирма, която захранва Централна Северна България. Районът е труднодостъпен и наоколо няма сгради, поясни за Дарик началникът на Областната противопожарна служба Красимир Кръстев. Около 20-25 метра от тръбата е скъсана

Запали се газопровод край Павликени

http://www.cross.bg/gazoprovod-prichinata-zapali-1485329.html

/КРОСС/ Запали се газопровод в близост до Павликени. Сигналът за пожара е подаден към 06:20 ч. тази сутрин. Причината е повреда в централен магистрален газопровод, който се намира в землището на село Недан. Огънят е овладян, няма пострадали хора или къщи, тъй като мястото е далеч от населеното място, а газоподаването е спряно, съобщиха за Нова телевизия от пресцентъра на МВР. В района се намира подстанция на газоразпределителна фирма, която захранва Централна Северна България. Районът е труднодостъпен и наоколо няма сгради, поясни за Дарик началникът на Областната противопожарна служба Красимир Кръстев. Около 20-25 метра от тръбата е скъсана. Газта е спряна, но все още има горене на остатъчна газ. Причината за аварията тепърва ще се изяснява.  

Бойко Борисов: Варна без "Хемус" си е едно село

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-varna-bez-hemus-si-e-edno-selo-news240847.html

"Варна без магистрала "Хемус" е едно село". Това обяви премиерът Бойко Борисов пред "Нова телевизия" описвайки значимостта на инфраструктурните проекти.   Той прогнозира, че ако магистралата не бъде завършена в обозримо бъдеще, Южното Черноморие "ще е на светлинни години след 10 години" в развитието си пред Варна.   На въпрос защо се откриват обекти тъкмо в навечерието на избори Борисов видя в това голяма конспирация. Той припомни, че магистрала "Струма", част от трасето на която беше пуснато в експлоатация в четвъртък, е трябвало да е готова през 2004 г.   "Представяте ли си каква конспирация трябва да има, колко правителства да не си свършат работата, че на мен да ми я оставят да открия... Някой вярва толкова в мен, че мога така да изчислявам времето, че предизборно да откирвам обектите", посочи Борисов.   Той уточни, че откриването на магистрала "Марица" е оставено за след изборите и това ще стане във вторник.   "Ние всяка седмица откриваме по два, три обекта. Аз много харесвам Мишо Миков и БСП и тезата им, че асфалт не се яде, така че им давам повод да си правят по-добра предизборната кампания", обобщи ситуацията премиерът.

Започнато е дисциплинарно производство срещу учителката, лепила устата на дете

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634820_zapochnato_e_disciplinarno_proizvodstvo_sreshtu/?ref=rss


Срещу учителката, която залепи устата на дете в столичното 80-о ОДЗ, е започнало дисциплинарно производство, съобщи директорката на детската градина Нина Иванова пред Нова ТВ. В момента учителката ходи на работа. "До момента не сме имали подобен случай. Веднага започнах дисциплинарно производство към учителката, която е допуснала това", каза Иванова. В групата ще влязат психолози, които ще разговарят с децата, за да установят как им се е отразило случилото се. По думите на директорката децата...

Дъщерята на прессекретаря на Путин се сгоди на 17 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066905

Дъщерята на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков се сгоди, пише LifeNews.ru. 
17-годишната Елизавета и годеникът й, който също е на 17 години, изтанцували валс на бала на дебютантките Tatler в Колонната зала в дома на профсъюзите. 
Бъдещият съпруг на наследницата на Песков е 17-годишният московчанин Юрий Мещеряков.
Дъщерята на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков се сгоди, пише LifeNews.ru.  17-годишната Елизавета и годеникът й, който също е на 17 години, изтанцували валс на бала на дебютантките Tatler в Колонната зала в дома на профсъюзите.  Бъдещият съпруг на наследницата на Песков е 17-годишният московчанин Юрий Мещеряков.

Дъщерята на прессекретаря на Путин се сгоди на 17 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066919

Дъщерята на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков се сгоди, пише LifeNews.ru. 
17-годишната Елизавета и годеникът й, който също е на 17 години, изтанцували валс на бала на дебютантките Tatler в Колонната зала в дома на профсъюзите. 
Бъдещият съпруг на наследницата на Песков е 17-годишният московчанин Юрий Мещеряков.
Дъщерята на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков се сгоди, пише LifeNews.ru.  17-годишната Елизавета и годеникът й, който също е на 17 години, изтанцували валс на бала на дебютантките Tatler в Колонната зала в дома на профсъюзите.  Бъдещият съпруг на наследницата на Песков е 17-годишният московчанин Юрий Мещеряков.

Григор Димитров: Щастлив съм, когато играя така

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/23/2634776_grigor_dimitrov_shtastliv_sum_kogato_igraia_taka/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров остана доволен от представянето си срещу Николас Алмагро. На турнира в Стокхолм той победи с 6:2, 6:4 испанеца и стигна четвъртфиналите.

Тази вечер хасковлията ще се изправи срещу Томаш Бердих, с когото миналата година играха финал.

"Очевидно се получи по-добре. Много съм щастлив след всеки мач, особено когато играя така. Определено изграждам увереността си", каза Димитров пред организаторите.

Българският състезател заяви, че...

Играй и спечели с новия филм за Джеймс Бонд "Спектър"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/23/2634603_igrai_i_specheli_s_noviia_film_za_djeims_bond_spektur/?ref=rss


Новият филм от за Джеймс Бонд "Спектър" направи световната си премиера снощи и идва в българските кина на 6 ноември. Това е 24-ото заглавие от поредицата за Агент 007 и четвърто в биографиите на изпълнителя на главната роля Даниел Крейг и режисьора Сам Мендес. За филма от миналото, по-точно от романите на Ян Флеминг и "Димантите са вечни" от 1971 г., възкръсва зловещата международна организация "Спектър", ръководена от подобаващ мегазлодей...

Кой изпълнява неговата роля, се пита в...

Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066912

Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите в неделя. За изборите МВР разполага с отделен бюджет, информира Нова телевизия.
Предвидени са мерки на всички нива, включително и във връзка с пожарната безопасност, така че проблемите в деня на вота да се сведат до минимум.
Всекидневно,
Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите в неделя. За изборите МВР разполага с отделен бюджет, информира Нова телевизия. Предвидени са мерки на всички нива, включително и във връзка с пожарната безопасност, така че проблемите в деня на вота да се сведат до минимум. Всекидневно,

Общи условия и правила за участие в играта "Спектър"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/23/2634315_obshti_usloviia_i_pravila_za_uchastie_v_igrata_spektur/?ref=rss

Общи условия и правила за участие в играта "СПЕКТЪР" (наричана за краткост само Играта)

1. Организатори:

"Икономедиа" АД, София, ул. "Иван Вазов" №20
и
"Форум филм България" ЕООД, София, бул. "Ал. Стамболийски" №101

2. Период:

23.10.2015 г., 10:00 часа – 07.11.2015 г., 23:59 часа

3. Награди:

10 бр. оригинални "007" награди от филма СПЕКТЪР.

4. Правила за участие в играта:

а) Играта е отворена за...

Инвестициите в Amazon започват да се изплащат

http://www.investor.bg/web/456/a/investiciite-v-amazon-zapochvat-da-se-izplashtat-204670/

Анализаторите очакваха малка загуба, но вместо това онлайн гигантът отчете печалба от 79 млн. долара

Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066903

Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите в неделя. За изборите МВР разполага с отделен бюджет, информира Нова телевизия.
Предвидени са мерки на всички нива, включително и във връзка с пожарната безопасност, така че проблемите в деня на вота да се сведат до минимум.
Всекидневно,
Над 13 000 полицаи ще следят за спокойното протичане на изборите в неделя. За изборите МВР разполага с отделен бюджет, информира Нова телевизия. Предвидени са мерки на всички нива, включително и във връзка с пожарната безопасност, така че проблемите в деня на вота да се сведат до минимум. Всекидневно,

Да си занемарил квартал Църква до дъното и да имаш лице да се кандидатираш отново! Ех, тая власт и пари!

http://www.zapernik.com/politika/da-si-zanemaril-kvartal-curkva-do-dunoto-i-da-imash_40335/

Пернишкият квартал Църква. Най-забравения квартал със собствено кметство. А кметът ли? Той явно иска да се пенсионира с кметска пенсия. А, хората?

За тях мръсна вода в квартала, която често спира.

За децата - нека играят на улицата, защото няма площадки

Дворовете на училището и детската градина буренясват - това впечатление не му прави

Боклукът да не се събира редовно - зарази за населението на кв. Църква

Кофите да стоят...

Продължава

БСП закри предизборната кампания, Ерик Рангелов: Хората са тези, които ще помогнат за решаване на проблемите в общината, благата трябва да са за всички, ние сме хората със социално мислене. Перник има сили, има и шанс - с бюлетина номер 5

http://www.zapernik.com/politika/bsp-zakri-predizbornata-kampaniya-erik-rangelov-horata-sa-tezi-koito_40334/

БСП закри предизборната кампания и сложи началото на победата, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Почти един месец сме в кампания, направихме стотици срещи, разговаряхме очи в очи с много хора, които искат надежда и промяна. Ние бяхме единствената партия, която предложи предизборна управленска платформа. Предложихме най-качествената листа, защото беше избрана с таен вот на конференция, никой не ни я редил. Ние, социалистите, избрахме най-подходящия кандидат...

Продължава

Ал. Томов: Г. Първанов е в основата да ме съдят за Кремиковци

http://frognews.bg/news_100512/Al-Tomov-G-Parvanov-e-v-osnovata-da-me-sadiat-za-Kremikovtsi/

От ЦСКА и Кремиковци не е изчезнала нито една стотинка. Аз съм безкрайно точен и почтен човек. Работя с изключителни счетоводители. В основата на всичко е Георги Първанов, той иска да ми навреди. Не на ЦСКА, на мен иска да навреди. Това каза Александър Томов пред bTV, коментирйки фалитите на Кремиковци и ЦСКА.

БСП - София: Време е за другото лице на София

http://www.cross.bg/sofiya-mirchev-kampaniya-1485328.html

/КРОСС/Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на мутризацията на нашия обществено-политически живот". Това каза водачът на листата да общински съветници и председател на ГС на БСП в София Калоян Паргов. Той заяви, че в следващия общински съвет социалистите ги чакат нови битки с пошлостта, алчността и несправедливостта. Паргов обясни, че неслучайно във всички лозунги на БСП в тази кампания присъстват думите справедливост и солидарност и добави, че те са в основата на посланията на левицата към българските граждани. „През този месец с нашите кандидати обиколихме София и нямаше район, в който да не видим проблемите на хората. Това доказва, че нашият основен опонент два мандата се е възползвал от нашите данъци и е хвърлял прах в очите ни", каза още Паргов. Той призова присъстващите на 25-и октомври да променят този модел и с новата философия на БСП да атакуват проблемите на София. Паргов добави, че БСП е преди всичко социална партия, защитаваща бедните, слабите и всички онези, които искат справедливост. „Нека вземем от мъдростта на онези, които направиха София града с най-чистата вода, столицата с най-евтиния транспорт, от тези, които направиха града уютно и сигурно място за хората

Във варненска болница излъчват на живо онлайн операция на раменна става

http://www.moreto.net/novini.php?n=304584

Смяна на раменна става ще се предава на живо през „Google – Italia” в цял свят, от операционната зала на варненската болница „Св. Анна“ днес, съобщиха от здравното заведение за Moreto.net. Оперативната интервенция е започнала в 9:30 и ще продължи до 11:30 часа.

Готвят адмирал Пламен Манушев за шеф на Военното разузнаване?

http://news.ibox.bg/news/id_51170242

Премиерът Бойко Борисов, както и депутатите от неговата партия, харесали настоящия депутат и бивш командир на ВМС вицеадмирал Пламен Манушев за шеф на Военното разузнаване.

Между 50-70% от учениците никога не са ползвали електронни учебни игри

http://www.moreto.net/novini.php?n=304583

Все повече хора от всякаква възраст използват дигиталните устройства в ежедневието си. Това заяви ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев по време на конференция „Възможности за развитие на Е-образованието в България".

Издирван кандидат-кмет търсел убежище в Ливан и Русия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066899

Обявен за национално издирване кандидаткмет от Русе ще иска политическо убежище от партия "Хизбула" в Ливан или в Русия. Това заяви Венцислав Ангелов - Чикагото /46 г./ още преди Върховният касационен съд /ВКС/ да потвърди присъдата му. След като висшите магистрати я намалиха от 6 г. на 3,6 г. затвор, той заряза предизборната си кампания и изчезна.
Обявен за национално издирване кандидаткмет от Русе ще иска политическо убежище от партия "Хизбула" в Ливан или в Русия. Това заяви Венцислав Ангелов - Чикагото /46 г./ още преди Върховният касационен съд /ВКС/ да потвърди присъдата му. След като висшите магистрати я намалиха от 6 г. на 3,6 г. затвор, той заряза предизборната си кампания и изчезна.

Пожарните закъсаха в района на авариралия газопровод край Павликени

http://petel.bg/Pozharnite-zakasaha-v-rayona-na-avariraliya-gazoprovod-kray-Pavlikeni__131475

Илюстрация: Булфото Заради продължаващият втори ден дъжд ситуацията в района на авариралия газопровод край Павликени е изключително...

Психичноболен плаши с бомба гарата в Добрич, полицията на крак

http://petel.bg/Psihichnobolen-plashi-s-bomba-garata-v-Dobrich--politsiyata-na-krak__131474

Илюстрация: Булфото Психичноболен жител на село Паскалево вдигна на крак полицията, след като подаде фалшив сигнал за бомба. На 22...

Нови разкрития за починалия доктор в Курилово: Държали го 24 часа вързан за леглото

http://petel.bg/Novi-razkritiya-za-pochinaliya-doktor-v-Kurilovo--Darzhali-go-24-chasa-varzan-za-legloto__131476

Илюстрация: Булфото Пребитият до смърт през юли в лудницата в Курило д-р Илко Иларионов е бил държан 24 часа завързан за леглото и...

Откриват изборна секция в "Пирогов" за пациентите и техните близки

http://www.cross.bg/izborna-pirogov-sektziya-1485327.html

/КРОСС/ Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов" разкрива изборна секция и дава възможност на болните да упражнят правото си на глас. За целта на 25 октомври в лечебното заведение ще бъде разкрита специална изборна секция. Тя се помещава в рапортната зала на Травматологичния комплекс на 3 етаж. Достъп до нея е осигурен и за пациентите в неравностойно положение. Създадена е необходимата организация така че всички болни, които са постъпили в "Пирогов" през почивните дни, също да могат да упражнят своя вот. Това не се отнася за техните близки.  

Атентат срещу кандидат за селски кмет

http://www.mediapool.bg/atentat-sreshtu-kandidat-za-selski-kmet-news240846.html

Атентат срещу кандидата за кмет на сливенското село Камен Йордан Тодоров е бил извършен около полунощ. Това е съобщил председателят на движение "Oбединени региони" Йордан Лечков пред агенция "Фокус". Йордан Тодоров е кандидат на движението.   Взривно устройство е било прикрепено към камък, който е бил хвърлен по къщата му и е разбил прозорец.   При нападението сериозно е пострадала 70-годишната съпруга на Тодоров. Възрастната жена е била откарана в сливенската болница.   По думите на Лечков семейство Тодорови са възрастни и самотни. Децата им не живеят в село Камен.   Полицията в Сливен вече разследва случая. Направен е оглед и се очаква експертиза на остатъците от взрива. Подробности по случая официално ще бъдат представени днес.   Това не е първото покушение срещу Йордан Тодоров. Преди десетина дни срещу него били хвърлени димки.   Според слухове в селото, виновник за нападенията е конкурентът на Тодоров от ГЕРБ. Йордан Лечков заяви, че вече е предупредил централата на партията в Сливен за предполагаемите действия на техния кандидат.   "Изборите са си избори, но съм загрижен от човешка гледна точка. Не бива да се престъпват определени граници. Когато има безнаказаност се стига до инциденти като този. Мога спокойно да поискам оставките и на вътрешния министър, и на окръжния прокурор на Сливен, и на местните полицейски чинове, които допускат тази безнаказаност да се шири и да стига до кръвопролития", коментира Лечков.   Той припомни, че многократно е сигнализирал за нарушения не само на изборното законодателство, но и за финансови нарушения от страна на местните власти.

НПО не смеят да коментират провокативна снимка на Борисов с дете

http://bulgarski.pogled.info/news/68660/NPO-ne-smeyat-da-komentirat-provokativna-snimka-na-Borisov-s-dete

/Поглед.инфо/ Провокативна снимка на премиера Бойко Борисов, прегръщащ силно и целуващ дете, взриви социалните мрежи, но остави безмълвни водещи НПО в сферата на грижите за децата в България. Снимката е качена във фейсбук профила на премиера в албум за откриването на спортен център в Доспат на 17 октомври 2015 г. Мероприятието формално не е предизборно, макар че бдителни фейсбук потребители разпознаха на една от снимките и кандидата на ГЕРБ за кмет на общината.

След три месеца мълчание на Столична община, родители питат отново - ще има ли път за бебешките колички?

http://sofia.actualno.com/Sled-tri-meseca-mylchanie-na-Stolichna-obshtina-roditeli-pitat-otnovo---shte-ima-li-pyt-za-bebeshkite-kolichki-news_503217.html

Два месеца и половина, след като родители се обединиха в инициативата "Път за бебешки колички", Столична община още не намира време за адекватен отговор на редица въпроси, отправени към нея по проблема. След среща със заместник-кмета на София Любомир Христов, който е отговорен за транспортния сектор, родителите получиха уверение, че поставените от тях проблеми ще бъдат разгледани - без обаче ангажимент за срокове. Затова сега колумнистът на Actualno.com Елисавета Белобрадова, майка на три деца

Расте контрабандата на злато заради по-ниските му цени в Турция

http://crime.actualno.com/Raste-kontrabandata-na-zlato-zaradi-po-niskite-mu-ceni-v-Turcija-news_503231.html

Цените на златото в съседна Турция са с 30 - 40 % по-евтини от тези на благородния метал в Румъния и Сърбия. Това прави преноса и контрабандата през страната ни атрактивни, съобщиха митнически инспектори от Капитан Андреево. Според експерти цената в югоизточната ни съседка на грам обработено злато е малко над 40 лева, докато в Румъния вървяло по 60 - 70 лева. От началото на месеца на пункта са конфискувани близо 15 кг. златни и сребърни бижута на стойност над 600 000 лева, съобщи пресслужбата

АБВ се оплаква - с помощта на ЦИК ГЕРБ овладя ОИК "Родопи"

http://smolyan.actualno.com/ABV-se-oplakva---s-pomoshtta-na-CIK-GERB-ovladja-OIK-Rodopi-news_503234.html

По безпрецедентен начин ГЕРБ овладя ОИК „Родопи“, област Пловдив, назначавайки за председател на комисията Таня Бочукова, която допреди няколко дни изпълняваше длъжността зам.-кмет на община „Родопи“ в качеството й на представител на ГЕРБ. Това твърди в свое официално прессъобщение коалиционният партньор на ГЕРБ в управлението - АБВ. Според партията на Георги Първанов процесът на "овладяване" е започнал с решение на Централна избирателна комисия от 19 октовмри, иницииран

Машина разпознава депресията по изражението на лицето

http://sciencelogy.actualno.com/Mashina-razpoznava-depresijata-po-izrajenieto-na-liceto-news_503228.html

Изследователи от университета Карнеги-Мелън са създали мултимодален алгоритъм за анализ на изражението на лицето по 68 отделни точки, включително веждите, ъгълчетата на очите, устата и носа. Системата се нарича MultiSense, може да разпознава положението на главата на човека, посоката на неговия поглед, ориентацията на тялото и дори да разграничи усмивката, предизвикана от реални емоции, от тази, която се появява поради учтивост. Луи-Филип Моренси и колегите му създали алгоритъма, като се заинт

ВКС обяви обществена поръчка за календари и торби със завишени цени

http://society.actualno.com/VKS-objavi-obshtestvena-porychka-za-kalendari-i-torbi-sys-zavisheni-ceni-news_503237.html

Върховният касационен съд (ВКС) обяви обществена поръчка за изработката на календари и хартиени торби с логото на най-върховната съдебна инстанция, оповестявайки значително по-високи цени от тези, които могат да се намерят на пазара в момента. В срок до 5 декември 2015 г. за нуждите на ВКС трябва да бъдат изработени 500 хартиени торби и 30 бр. настолни календара, като и двете изделия трябва да са с логото на съда, става ясно от информацията, публикувана на портала на Агенцията за обществени пор

1000 ареста при акция на МВР и прокуратурата

http://www.vesti.bg/bulgaria/1000-aresta-pri-akciia-na-mvr-i-prokuraturata-6044267

„От 6ч. тече операция на МВР и прокуратурата по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове и трафиканти на хора", съобщи премиерът Бойко Борисов

МВР с акция срещу над 1000 трафиканти и купувачи на вот

http://www.vesti.bg/bulgaria/mvr-s-akciia-sreshtu-nad-1000-trafikanti-i-kupuvachi-na-vot-6044267

„От 6ч. тече операция на МВР и прокуратурата по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове и трафиканти на хора", съобщи премиерът Бойко Борисов

Цветелина Сърбинска, кандидат за общински съветник: Бих работила и за градското и вертикалното земеделие в София

http://www.dnevnik.bg/intervju/2015/10/23/2631894_cvetelina_surbinska_kandidat_za_obshtinski_suvetnik/?ref=rss


Цветелина Сърбинска е архитект и е кандидат за общински съветник в листата на Реформаторския блок като представител на РБ и БЗНС. Приема поканата на БЗНС да се включи като 61 номер в листата, защото "исках да помогна". Посланието й е: "Не подменяйте, променяйте! Вкарайте малко цвят". Подкрепя и смята за напълно реализуема инициативата на дузина неправителствени формации за превръщане на София в Европейска зелена столица.

След промените през 90-те години Сърбинска заминава да учи...

За какво винаги ще намерят време Моисей и Жана

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/interviu/za-kakvo-vinagi-shte-nameriat-vreme-moisej-i-zhana-6044182

Какво разказаха Жана и Моисей за новия си съвместен проект, за какво винаги ще намерят време и кога не им стига то - вижте в интервю на Наталия Такова-Мазгарева за Vesti.bg:

ДАНС и МВР с акция в Пазарджик срещу търговци на гласове и трафиканти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066891

На територията на област Пазарджик се провежда специализирана операция за противодействие на купуването и продаването на гласове, свързана с изборния процес, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от каза за Радио "Фокус" - Пазарджик.
Това е съвместна акция на ОДМВР в Пазарджик, структурите на ДАНС в града,
На територията на област Пазарджик се провежда специализирана операция за противодействие на купуването и продаването на гласове, свързана с изборния процес, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от каза за Радио "Фокус" - Пазарджик. Това е съвместна акция на ОДМВР в Пазарджик, структурите на ДАНС в града,

ДАНС и МВР с акция в Пазарджик срещу търговци на гласове и трафиканти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066873

На територията на област Пазарджик се провежда специализирана операция за противодействие на купуването и продаването на гласове, свързана с изборния процес, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от каза за Радио
На територията на област Пазарджик се провежда специализирана операция за противодействие на купуването и продаването на гласове, свързана с изборния процес, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от каза за Радио "Фокус" - Пазарджик. Това е съвместна акция на ОДМВР в Пазарджик, структурите на ДАНС в града,

Адмирал Пламен Манушев бил готвен за шеф на военното разузнаване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634797_admiral_plamen_manushev_bil_gotven_za_shef_na_voennoto/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов е имал намерение да номинира за шеф на военното разузнаване депутатът на ГЕРБ от Варна Пламен Манушев. Депутатите обаче възпрепятствали това намерение на ГЕРБ като заложили специфични критерии за човека на този пост.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов илюстрирайки ситуацията в парламента в сутрешния блок на "Нова телевизия". "В парламента има наш кандидат за този пост и решиха чрез закона да ме заобиколят. Цецо в случая нямаше вина. Депутат адмирал, и всички...

Летище София с 6% ръст на пътниците за година

http://econ.bg/Новини/Летище-София-с-6-ръст-на-пътниците-за-година_l.a_i.701762_at.1.html

С 6% са се увеличили обслужените пътници на Летище София за първите девет месеца на годината спрямо същия период на предходната година, съобщиха от...

Какво ще движи пазарите днес

http://www.investor.bg/drugi/338/a/kakvo-shte-dviji-pazarite-dnes-204669/

Курсът на еврото се стабилизира, a Alphabet представи изненадващо добри данни

Свободни хирургични консултации организира „Пирогов"

http://www.cross.bg/hiryrgichni-konsyltatzii-organizira-1485326.html

/КРОСС/Свободни хирургични консултации организира Медицински Център „Пирогов". Те ще се провеждат всяка последна седмица от месеца от екипа на доц. Юлий Ванев, ръководител на „Център за лечение на хернии и коремна болка". Хирурзите ще преглеждат между 13 и 16 часа от понеделник до четвъртък, а в петък между 10 и 13 часа. За да се възползват пациентите не е нужно да носят направление от личния лекар или да заплащат. Задължително е да се запишат предварително на телефон: 02/ 9154364. Записването става всеки делничен ден между 9 и 12 часа.

В Павликени е гръмнал е магистрален газопровод между Патреш и Недан

http://pik.bg/в-павликени-е-гръмнал-е-магистрален-газопровод-между-патреш-и-недан-news422371.html

В Павликени е гръмнал е магистрален газопровод между Патреш и Недан

Магистрален газопровод е гръмнал между павликенските села Патреш и Недан, съобщи инж. Венцислав Иванов - вр. и.д. кмет на Павликени, цитиран от Фокус.

Инцидентът е станал в нива на около 1,5 км. от село Патреш и на 2 км. от село Недан. Газопроводът се е взривил в ранните сутрешни часове. Няма нанесени щети или пострадали хора.

По думите на изпълняващия длъжността кмет до мястото на инцидента може да се стигне единствено с трактор. На мястото на инцидента има служители на Пожарна безопасност и защита на населението, които гасят възникналия пожар. Подаването на газта е изключено. Все още не е ясна причината за инцидента.

Мария Календерска: На Борисов не му трябва силен кмет

http://www.bnews.bg/article-142865

Липсата на опит не ме притеснява, защото старите муцуни са затънали в схеми и корупция.

Антон Постолов, кандидат за общински съветник: Лошите политици се избират от добрите хора, които не гласуват. ГЛАСУВАЙ ! Твоят глас е гласът на промяната

http://www.zapernik.com/politika/anton-postolov-kandidat-za-obshtinski-suvetnik-loshite-politici-se-izbirat_40330/

Скъпи съграждани, приятели !

В неделя ни предстои да упражним правото си на глас, не пренебрегвайте това ваше конституционно право, то е от изключително значение. Не забравяйте, че лошите политици се избират от добрите хора, които не гласуват. Много ще се радвам ако някои от вас гласуват за мен. Младостта не е порок. Ние сме бъдещето! Благодаря на тези от вас,които на 25 октомври ще ме подкрепят !

Антон Постолов, кандидат за общински съветник.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015

Борисов: В коментарите на Местан за местните избори има логика

http://www.mediapool.bg/borisov-v-komentarite-na-mestan-za-mestnite-izbori-ima-logika-news240845.html

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в петък, че е логично отношението към управляващите да минава през резултата от местния вот. Така на практика в интервю за Нова телевизия той се съгласи с вчерашното изявление на лидера на ДПС Лютви Местан, който каза, че вотът в неделя ще определи реалната тежест на партиите. Същевременно Борисов подчерта, че е важно представянето на коалицията като цяло, а не на отделните партии в нея.   Изборите са състезание и има логика в коментарите на Лютви Местан за промяна в управляващата коалиция, ако резултатите от вота са лоши, обясни Бойко Борисов. Според него има логика, ако партиите в коалицията не получат очакваната подкрепа, опозицията да има право да атакува правителството – чрез вотове на недоверие в парламента и провеждането на предсрочни избори след това.   "Местан прави заявка, че ако се представим слабо на изборите, ще ни атакуват, ще атакуват коалицията. При нас обаче този въпрос не стои, защото няма значение кой как ще се представи по отделно. Важно е цялата коалиция да се представи добре на изборите, за да не може опозицията да ни атакува, с вотове на недоверие, с предсрочни избори и т.н. Местните избори винаги са повличали крак, ако се представиш добре, ще управляваш стабилно", заяви Борисов.   По повод изявлението на Местан, лидерът на ГЕРБ обяви, че партията му е направила за последната година повече за смесените райони, отколкото е направено за 25 години.   Премиерът отхвърли съмненията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ за местните избори. "На нас такива гласове не ни трябват”, каза той и предупреди кандидатите на партията да не се изкушават да извършват подобни действия.   Той заяви също, че формацията му не давала пари за предизборна реклама, дори за телевизиите. Той обясни, че това е така, защото на партията не й трябват гласове при 1 млн. души електорат. "Истински се надявам в някое село да не се подведат да направят нещо извън санкцията на партията. На нас такива гласове не ни трябват, когато имаш милион избиратели", застрахова се премиерът и подчерта, че "има какви ли не села и паланки, а от едно село такова петно може да ти излезе"... По данни на Института за развитие на публичната среда обаче, към началото на октомври ГЕРБ са дали 16.6 хил. лв. за телевизионна предизборна реклама в "Канал 3", в която акционер е депутатът Делян Пеевски. Партията е рекламирала най-много в парично изражение след БСП и в "24 часа" и "Труд". 33 хил. лв. са дадени за радиореклама, според същите данни.   За "Пепи Москов" и Владислав Горанов   В отговор на въпрос за близостта му със здравния министър Петър Москов премиерът обясни, че няма нищо нелогично в това Москов да присъства на откриването на магистрала. Борисов каза още, че го подкрепя за данъка върху вредните храни. "Аз ще го подкрепя, но му казах хубаво да го огледат, така че да не създадем от нещо добро негатив", обясни Борисов.   Той разказа, че двамата "с Пепи Москов" много обичат да се шегуват, а и двамата пушат, "което не е правилно". Дори се шегували при откриването на магистралата докато премиерът ги возел в "джипката да не му стане лошо на Росен (Плевнелиев - бел.ред)" от дима. На въпрос дали пък финансовият министър няма да се противопостави на закона срещу нездравословните храни, каквито индикации се появиха преди ден, Борисов обясни, че на финансовия министър не му е работа да прегръща каквито да и било идеи, а да пази дефицита, да не дава на министерствата да харчат над лимитите си и приходната администрация да събира повече пари.   Той обаче защити Владислав Горанов, обяснявайки, че не е зависим от Делян Пеевски, въпреки излязлите снимки на двамата.   За САЩ, Русия и Европа   В отговор на въпрос премиерът заяви, че над страната не е прелитал руски самолет без съгласието на България. "До последно щеше да прелети, до 2 ч. треперехме, казахме недейте да ни провокирате, защото ще трябва да ви свалим и руснаците прекрасно знаят с какво разполагаме и че можем да го направим", разказа той. По повод изявлението на руския външен министър Сергей Лавров, че се срамува от думите на Борисов, премиерът посочи, че му е важно, че не само го четат, но и го коментират, с което не могат да се похвалят много хора. "Няма никакъв разкрач между Русия и САЩ. Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си", обясни той, попитан дали България е по-близо до САЩ или до Русия в ориентацията си. Борисов каза, че не спестява на "американските другари", когато техните централи не могат да балансират енергийната система заради скъпия ток, като и на "руските другари, когато дават най-скъпия газ като за братски народ". България е в Европа и ние сме с европейците, обобщи позицията си Борисов.   Коледни и Великденски добавки След коментарите на външно политическа тема Борисов се върна на проблемите в страната. Той обяви, че за Коледа най-бедните пенсионери ще получат по 40 лева допълнително. Това ще струва на държавата 50 милиона лева. Добавки към пенсиите ще има и за Великден.   "На пенсионерите ще дадем за Коледа, а после и за Великден - отделени са 100 милиона лева", поясни лидерът на ГЕРБ.   Борисов няма притеснения за ръста на бюджетния дефицит и възможността за санкции за това, защото приходите в хазната са увеличени. Само „данъчните приходи” през тази година ще бъдат с 1,6 млрд. лева повече, а от митата и акцизи ще бъдат събрани към 2,4 млрд. лева повече, твърди премиерът. Той посочи, че в бюджета за 2016 година ще бъде заложен дефицит от 2%, тоест в изпълнение на изискванията от Маастрихт за бюджетен дефицит.   По повод случая, при който в опит да мине българската граница загина предполагаем гражданин на Афганистан, Борисов обясни, че той не е нито герой, нито убиец.   "Той е просто човек, който си е свършил работата. Малшанс е, че е загинал човек", каза премиерът.   "Но като се поставиш на мястото на тези полицаи, дебатът отива на по-притеснителната тема. Маса народ от Афганистан идват – най-рисковите групи – млади мъже, които живеят при талибаните, интеграцията на тези хора никак няма да е лесна, защото те не се виждали какво е демокрация", добави Борисов.   Без отговор на въпроса дали ГЕРБ ще номинира Плевнелиев за втори мандат   Борисов не пропусна и темата с президентските избори. В отговор на въпрос дали ГЕРБ вече не подкрепя държавния глава Плевнелиев, лидерът на партията отрече това и припомни, че при откриването на новия участък от автомагистрала "Струма" в четвъртък двамата са били заедно. И той подобно на самия Плевнелиев преди ден отклони темата за президентските избори за догодина. Борисов не отговори на въпрос дали ГЕРБ ще го издигне за втори мандат.   По-късно той определи като добро предложението на съпредседателя на парламентарната група на Реформаторите Радан Кънев да има предварителни избори за общ кандидат на ГЕРБ и РБ за поста. Борисов обясни, че дори номинацията на Кънев, която лидерът на ДСБ си издигна сам, е добра.   "Първо трябва да си го кандидатират партиите в Реформаторския блок, после ние ще дадем кандидат. Ако искат, съм готов на такова предложение", заяви лидерът на ГЕРБ.

Мащабна операция срещу купувачите на гласове и трафикантите на хора

http://www.mediapool.bg/mashtabna-operatsiya-sreshtu-kupuvachite-na-glasove-i-trafikantite-na-hora-news240845.html

В ход е мащабна операция срещу купувачите на гласове на местния вот и трафикантите на хора. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.   Акцията е започнала в 6 часа сутринта и обхваща територията на цялата страна.   "Над хиляда души трябва да бъдат задържани. Така ще гарантираме честни избори. Разбира се, разследването тече от известно време, защото не можем да ги задържим без основание, това не е някакво беззаконие", каза премиерът Борисов.   Той коментира и думите на лидера на ДПС Лютви Местан, който преди дни намекна, че слабото представяне на управляващите на местните избори може да разклати коалицията.   "Изборите са състезание да се покаже кой кой е, колко е силен. Ако те подкрепят 1 млн. души имаш една тежест, ако са 100 хил. – друга, ако 500 човека – трета", заяви премиерът.   "Местан прави заявка, че ако се представим слабо на изборите, ще ни атакуват, ще атакуват коалицията. При нас обаче този въпрос не стои, защото няма значение кой как ще се представи по отделно. Важно е цялата коалиция да се представи добре на изборите, за да не може опозицията да ни атакува, с вотове на недоверие, с предсрочни избори и т.н. Местните избори винаги са повличали крак, ако се представиш добре, ще управляваш стабилно", заяви Борисов.   Той призова хората да гласуват на референдума и отхвърли твърденията, че ГЕРБ са причина да отпаднат два от въпросите, предложени от президента Росен Плевнелиев.   "Не може все ние да сме виновни. С Плевнелиев сме в прекрасни отношения, подкрепяме го и призовавам всички да гласуват на референдума", каза премиерът.   Бойко Борисов се надява да не се правят внушения, че изборите няма да бъдат честни.   ГЕРБ не са давали пари за местния вот, дори не са плащали на телевизии за платени репортажи, твърди премиерът.   "Надявам се в някое село да не се подведат, защото не са ни нужни такива гласове. Дори заплашвам моите депутати да не се подведе някой, защото има много села и паланки. От едно село може да стане такъв проблем, така да ни оцапат", каза Борисов.   Той коментира и лидера на партия "Солидарност" Христо Младенов, който заплаши журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова след разследващ репортаж за измамници от Варненско.   "Вчера щяха да го приберат, но той има имунитет въпросния господин. Но ще му бъде поискан имунитетът. Това, че е казал, че ме подкрепя – можеш да подкрепяш, когото си искаш. Аз пък подкрепям "Реал" Мадрид. Ние нямаме нужда от такава подкрепа", каза Бойко Борисов.   Пенсионерите ще бъдат зарадвани с коледни и великденски добавки, съобщи още премиерът. "За Коледа ще има по 40 лева допълнително за най-бедните пенсионери", каза Борисов.   Сметките показват, че за това ще са необходими близо 51 млн. лв., съобщи финансовият министър Владислав Горанов в четвъртък. По негови думи коледни добавки ще вземат всички пенсионери с пенсии до 300 лв., колкото е прага на бедността.   "Добавки към пенсиите ще има и за Великден", каза още Бойко Борисов.   За случая с граничаря, който застреля нелегален имигрант край град Средец, Борисов заяви, че той не е нито герой, нито убиец. "Той е просто човек, който си е свършил работата. Малшанс е, че е загинал човек", каза премиерът.

Спецакция на ДАНС и МВР срещу нелегалната имиграция се провежда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304581

МВР и ДАНС провеждат операция срещу нелегалната имиграция във Варна и в още няколко града. Акцията е започнала тази сутрин. Тя има за цел залавянето на нелегални мигранти, влезли незаконно в страната, както и на трафиканти на хора, прекарващи бежанци през територията на страната.

Климатолог: Очаква ни топла зима. Първият сняг в София - между 22 и 29 ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066875

Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо.
Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо.

Граничарят, прегазил бебе: Не съм употребил алкохол и наркотици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066869


"Твърдя, да", така граничарят Костадин Стоянов, подсъдим за смъртта на 11-месечната Красимира отговори на въпрос дали е употребил алкохол и наркотици. Той дойде във Върховният касационен съд, където се гледа делото срещу него за смъртта на детето. Стоянов поиска от съда да върне делото за ново разглеждане в Бургаския апелативен съд ,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване