Климатолог: Очаква ни топла зима. Първият сняг в София - между 22 и 29 ноември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066884

Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо.
Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо.

Как Valeant накара инвеститорите да страдат

http://www.investor.bg/sasht/337/a/kak-valeant-nakara-investitorite-da-stradat-204663/

Според Bloomberg Бил Акман e загубил само заради залога си във Valeant около 1,8 млрд. долара тази година

Георги Гергов, кандидатът за кмет с №5: Ние можем да променим Пловдив

http://www.cross.bg/kmet-gergov-plovdiv-1485325.html

/КРОСС/ „Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври пловдивчани ще ни дадат този шанс" - това каза на официалното закриване на предизборната кампания кандидатът за кмет и лидер на БСП в града на тепетата. Той благодари на активистите, които работиха през този месец, за да стигнат до хората посланията на социалистическата партия. „В неделя вечерта ще стане ясно как сме си свършили работата, но моето силно чувство за победа ми подсказва, че отиваме на балотаж" - посочи Гергов, а в залата на палата 3 отекна мощното „Победа!". До него на трибуната застанаха районните кметове и в кратките си обръщения споделиха впечатленията си от кампанията.  „Видях много болка и униние при срещите си с хората, но мисля, че нашият отбор с №5 пося надеждата" - каза кандидатът за кмет на Източен инж. Йордан Васиев. Колегата му в Западен инж. Милена Колева обясни, че тази надежда идва от разбирането, че екипът на Гергов може да смени статуквото. Футболната легенда Петър Курдов потвърди общата увереност в добрите резултати, тъй като пловдивчани различават популизма от истината. „Тръгнахме плахо, но днес отчитаме стотиците срещи и разговори с нашите съграждани. Те ни дават самочувствието и убедеността, че ще успеем" - каза кандидатът за районен кмет на Южен Красимир Трифонов

Хелмут Кол беше изписан от болница след петмесечно лечение

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/23/2634802_helmut_kol_beshe_izpisan_ot_bolnica_sled_petmesechno/?ref=rss


Бившият германски канцлер Хелмут Кол беше изписан от болницата в Хайделберг след петмесечен престой, съобщава в. "Билд", цитиран от ДПА. Политикът, с който се свързват падането на Берлинската стена преди 25 години и обединението на Германия, се е завърнал в дома си в Лудвигсхафен в понеделник.

В началото на май 85-годишният Кол влезе в болница за смяна на тазобедрената става, но поради сериозни усложнения беше подложен на коремна операция и престоят му в болницата трябваше да бъде...

Братя Пулеви събраха над хиляда фена и десетки спортни клубове в Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VF3sYc1fgD8/

Над хиляда фена и представители на десетки спортни клубове събраха звездите на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви в залите в Несебър и Св. Влас. Двамата пристигнаха в общината, за да подкрепят прорамата “Спорт за всички” и проектът за изграждане на многофункционална зала Арена Несебър с 5000 места на кандидата за кмет от ГЕРБ Златко Димитров.
“Спортът е най-добрата инвестиция, която може да направи всяка една община. Децата трябва да имат възможност да спортуват. Това е част от възпитанието, алтернативата, която да ги държи настрана от алкохола и наркотиците”, категорични бяха Пулеви.
Пред хората и пред Кубрат и Тервел Златко Димитров пое ангажимента да реализира проекта за Арена Несебър в рамките на до 3 години. Съоръжението ще даде възможност както за подготовка на български спортисти, така и за провеждането на мащабни спортни събития и концерти. По този начин могат да се привлекат туристи и при наличната леглова база в региона да се удължи туристическия сезон, обясняват от екипа на кандидат-кмета.
Програмата “Спорт за всички” предвижда и изграждането на спортна зала в Св. Влас, както и игрища, закрити плувни басейни и съоръжения в по-малките населени места в общината.
Заедно със Златко Димитров братя Пулеви подариха боксова екипировка спортни клубове с автографи и пожеланияна от Несебър, Св. Влас, Обзор, с. Тънково, с. Кошарица, с. Оризаре и с. Гюльовца.

В забавачката: Плашат децата, че ще им залепят очите, ако не спят!

http://www.bnews.bg/article-142864

Директорката на учреждението отрече да е получавала сигнали за нередности.

ДАНС и МВР тарашат Пазарджик за търговци на гласове и трафиканти

http://pik.bg/данс-и-мвр-тарашат-пазарджик-за-търговци-на-гласове-и-трафиканти-news422366.html

ДАНС и МВР тарашат Пазарджик за търговци на гласове и трафиканти

На територията на област Пазарджик се провежда специализирана операция за противодействие на купуването и продаването на гласове, свързана с изборния процес, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от каза за Радио "Фокус" - Пазарджик.

Това е съвместна акция на ОДМВР в Пазарджик, структурите на ДАНС в града, под ръководството на прокуратурата. Информация за резултатите от нея ще бъдат оповестени на по-късен етап, обясни Стоянов. 

Той уточни, че извън тази операция, въпреки натовареността на полицията в Пазарджик предвид на предстоящия изборен процес, активно се работи и за проверка на моторни превозни средства за наличие на нелегални мигранти, а също и за наличие на такива в област Пазарджик. 

„Това е задача на всички Районни управления, пътна и магистрална полиция. Целта е да се противодейства срещу нелегалната емиграция и наличието на хора, които са нелегално пребиваващи на територията на страната”, обясни Стоянов.

Даскалица залепила с тиксо устата на дете в "Приказна калина"

http://frognews.bg/news_100513/Daskalitsa-zalepila-s-tikso-ustata-na-dete-v-Prikazna-kalina/

До момента не сме имали подобен случай. Веднага започнах дисциплинарно производство към учителката, която е допуснала това. Това каза пред Нова телевизия Нина Иванова, директор на детската градина, в която устата на дете бе залепена, защото говори шумно по време на игра.

Eкстрасенсът от Радомир Катя Николова: Предстоят тежки години, войната в Сирия е още в началото, Бъргария ще си остане преходна територия за бежанците. Япония ще потъне след много силен трус

http://www.zapernik.com/pernik/ekstrasensut-ot-radomir-katya-nikolova-predstoyat-tejki-godini-voinata-v_40332/

Катя Николова е екстрасенс. Родена е в Радомир през 1961 г. След операция през 1990 г. изпада в клинична смърт, след която придобива дарбата, с която лекува и предсказва събития вече 25 години. Срещала се е с Ванга, а след смъртта й често изпада в трансове с нея, но е категорична, че петричката пророчица никога не е имала и няма да има наследник! Катя предсказва земетръса в Перник от 2012-а години по-рано. В книгата си е описала „в аванс” и ужасяващата ситуация с българските...

Продължава

Путин пристигна на „Валдай“ с новата „Лада Веста“

http://www.cross.bg/pytin-vesta-pristigna-1485314.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин пристигна на мястото на провеждането на пленарната сесия на 12-тото ежегодно заседание на Международния дискусионен клуб „Валдай“ с новия модел на АвтоВАЗ „Лада Веста“, предаде РИА Новости. Заедно с президента е пристигнал и генералният директор на автомобилния концерн Бу Андерсън. През август 2010 г. Путин тества модела „Лада Калина“ като измина с него 2165 километра за четири дни – от Хабаровск до Чита.

Лидерът на мешерето към Нова тв: Дигнах кръвно заради репортажите ви

http://offnews.bg/news/n_1/n_578090.html

Лидерът на партия "Солидарност" и шеф на ромското мешере Христо Младенов е дигнал кръвно заради репортажите на Нова телевизия. Заради свършената си работа репортерката на медията Вероника Димитрова отнесе множество клетви и заплахи по телефона.  Младенов се оплака пред Нова тв, че е вдигнал кръвно заради репортажите на журналистката.  Повод за заплахите и вдигнатото кръвно беше разследване, което показа, че герой на джебчийската мафия е кандидат за общински съветник от листата на "Солидарност".  "Закона го издигна, не аз", коментира Младенов. Не закона, а общинската организация на партията го е издигнала, стана ясно в последствие.  "Просто я прокълнах. Може и да съм сгрешил. Иначе не съм такъв човек. Извинявам се на целия български народ", каза още лидера на "Солидарност". 

Полицията в САЩ хвана крадец, обрал спящи съпрузи, после легнал гол между тях

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066861

В американския град Портланд, щата Орегон, бе извършен необичаен грабеж – въоръжен с нож престъпник обрал спящите собственици, но вместо да се измъкне тихомълком от дома им, се съблякъл и легнал в семейното им ложе.
Според „Асошиейтед прес”, крадецът не се задоволил с това, ами започнал да целува спящите съпрузи.
В американския град Портланд, щата Орегон, бе извършен необичаен грабеж – въоръжен с нож престъпник обрал спящите собственици, но вместо да се измъкне тихомълком от дома им, се съблякъл и легнал в семейното им ложе. Според „Асошиейтед прес”, крадецът не се задоволил с това, ами започнал да целува спящите съпрузи.

Иван Портних: Възраждаме духа и облика на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304578

За плановете си за управление на Варна, за основните приоритети в програмата си, за промяната, за преобразяването на панелните квартали, за озеленяването, за новата инфраструктура. Това са част от темите, за които говори в интервю за в.

Борисов: Ние пари за избори не даваме (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634777_borisov_nie_pari_za_izbori_ne_davame_dopulnena/?ref=rss


ГЕРБ не дава пари за избори, дори и за телевизиите. Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че това е така, защото на партията не й трябват гласове при 1 млн. души електорат.

"Истински се надявам в някое село да не се подведат да направят нещо извън санкцията на партията. На нас такива гласове не ни трябват, когато имаш милион избиратели", застрахова се премиерът и подчерта, че "има какви ли не села и паланки, а от едно село такова петно може да ти излезе"...

По данни на Института за развитие на публичната среда, цитирани от "Капитал", обаче, към началото на октомври ГЕРБ са дали 16.6 хил. лв. за телевизионна предизборна реклама в "Канал 3", в която акционер е депутатът Делян Пеевски. Партията е рекламирала най-много в парично изражение след БСП и в "24 часа" и "Труд". 33 хил. лв. са дадени за радиореклама, според същите данни.

По повод изявлението вчера на лидера на ДПС Лютви Местан при закриването на предизобраната кампания на партията, Борисов обяви, че партията му е направила за последната година повече за смесените райони, отколкото е направено за 25 години.

"Ние смятаме, че резултатите от изборите, освен че ще определят кметовете на общините и общинските съветници, ще дадат отговор и на един много важен друг политически въпрос. Това е въпросът кой кой е в българската политика. С какво реално доверие на българските граждани разполага. Засега няма да номинирам политическите сили, които визирам", заяви Местан. По този повод Борисов обясни, че е логично отношението към управляващите да минава през резултата от местния вот.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ вече не подкрепя президента Росен Плевнелиев Борисов отрече това и припомни, че при откриването на новия участък от автомагистрала "Струма" в четвъртък двама са били заедно. На въпрос защо тогава ГЕРБ на пракитка не са подкрепили предложението на държавния глава за три въпроса в референдума, премиерът обясни, че и в парламента има хора, "които си имат своите интереси, говорят си с Реформаторите, поемат ангажименти за едно или друго гласуване". Той обаче обяви, че подкрепя референдума и призова хората за същото.

И той подобно на самия Плевнелиев преди ден отклони темата за президентските избори за догодина. Не отрече възможността Плевнелиев отново да бъде издигнат от ГЕРБ за поста, определи и като добро предложението на съпредседателя на Реформаторите Радан Кънев да има обща дясна кандидатура за поста.

За приятелството с Петър Москов

В отговор на въпрос за очевидната му близост напоследък със здравния министър Петър Москов премиерът обясни, че няма нищо нелогично в това Москов да присъства на откриването на магистрала както и днес двамата ще открият ново оборудване в Александровска болница. Обяви, че ще го подкрепи за данъка върху вредните храни. "Аз ще го подкрепя, но му казах хубаво да го огледат, така че да не създадем от нещо добро негатив", обясни Борисов. Той обясни и че двамата "с Пепи Москов" много обичат да се шегуват, а и двамата пушат, "което не е правилно".

На въпрос дали пък финансовият министър няма да се противопостави на такава мярка, каквито индикации се появиха преди ден, Борисов обясни, че на финансовия министър не му е работа да прегръща каквито ад и било идеи, а да пази дефицита, да не дава на министерствата да харчат над лимитите си и приходната администрация да събира повече пари.

Борисов обясни и че няма притеснения за дефицита в бюджета през 2016 г., в проекта е заложено той да бъде 2 на сто от БВП. Въпросът бе по повод двукратното завишение на показателя за 2014 г. след като по препоръка на Европейската комисия към сектор "Държавно управление" бе включен Фондът за гарантиране на влоговете в банките, изплатил гарантираните депозити във фалиралата КТБ.

"Човекът си е свършил работата"

По повод случая, при който в опит да мине българската граница загина предполагаем гражданин на Афганистан, Борисов обясни, че граничният полицай си е свършил работата. "Малшнас, че човекът е загинал, но като се поставиш на мястото на тези полицаи, дебатът отива на по-притеснителната тема. Маса народ от Афганистан идват – най-рисковите групи – млади мъже, които живеят при талибаните, интеграцията на тези хора никак няма да е лесна, защото те не се виждали какво е демокрация", обясни Борисов.

В отговор на въпрос премиерът твърдо заяви, че над страната не е прелитал руски самолет без съгласието на България. "До последно щеше да прелети, до 2 ч. треперехме, казахме недейте да ни провокирате, защото ще трябва да ви свалим и руснаците прекрасно знаят с какво разполагаме и че можем да го направим", разказа той.

По повод изявлението на руския външен министър Сергей Лавров, че се срамува от думите на Борисов, премиерът посочи, че му е важно, че не само го четат, но и го коментират, с което не могат да се похвалят много хора.

"Няма никакъв разкрач между Рисия и САЩ. Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си", обясни той на въпрос дали България е по-близо до САЩ или до Русия в ориентацията си. Борисов каза, че не спестява на "американските другари", когато техните централи не могат да балансират енергийната система заради скъпия ток, като и на "руските другари, когато дават най-скъпия газ като за братски народ".

България е в Европа и ние сме с европейците, обобщи позицията си Борисов.

Борисов: Ние пари за избори не даваме

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634777_borisov_nie_pari_za_izbori_ne_davame/?ref=rss


ГЕРБ не дава пари за избори, дори и за телевизиите. Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че това е така, защото на партията не й трябват гласове при 1 млн. души електорат.

"Истински се надявам в някое село да не се подведат да направят нещо извън санкцията на партията. На нас такива гласове не ни трябват, когато имаш милион избиратели", застрахова се премиерът и подчерта, че "има какви ли не села и паланки, а от едно село такова петно може да ти излезе"...

По повод изявлението вчера на лидера на ДПС Лютви Местан при закриването на предизобраната кампания на партията, Борисов обяви, че партията му е направила за последната година повече за смесените райони, отколкото е направено за 25 години.

"Ние смятаме, че резултатите от изборите, освен че ще определят кметовете на общините и общинските съветници, ще дадат отговор и на един много важен друг политически въпрос. Това е въпросът кой кой е в българската политика. С какво реално доверие на българските граждани разполага. Засега няма да номинирам политическите сили, които визирам", заяви Местан. По този повод Борисов обясни, че е логично отношението към управляващите да минава през резултата от местния вот.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ вече не подкрепя президента Росен Плевнелиев Борисов отрече това и припомни, че при откриването на новия участък от автомагистрала "Струма" в четвъртък двама са били заедно. На въпрос защо тогава ГЕРБ на пракитка не са подкрепили предложението на държавния глава за три въпроса в референдума, премиерът обясни, че и в парламента има хора, "които си имат своите интереси, говорят си с Реформаторите, поемат ангажименти за едно или друго гласуване". Той обаче обяви, че подкрепя референдума и призова хората за същото.

И той подобно на самия Плевнелиев преди ден отклони темата за президентските избори за догодина. Не отрече възможността Плевнелиев отново да бъде издигнат от ГЕРБ за поста, определи и като добро предложението на съпредседателя на Реформаторите Радан Кънев да има обща дясна кандидатура за поста.

За приятелството с Петър Москов

В отговор на въпрос за очевидната му близост напоследък със здравния министър Петър Москов премиерът обясни, че няма нищо нелогично в това Москов да присъства на откриването на магистрала както и днес двамата ще открият ново оборудване в Александровска болница. Обяви, че ще го подкрепи за данъка върху вредните храни. "Аз ще го подкрепя, но му казах хубаво да го огледат, така че да не създадем от нещо добро негатив", обясни Борисов. Той обясни и че двамата "с Пепи Москов" много обичат да се шегуват, а и двамата пушат, "което не е правилно".

На въпрос дали пък финансовият министър няма да се противопостави на такава мярка, каквито индикации се появиха преди ден, Борисов обясни, че на финансовия министър не му е работа да прегръща каквито ад и било идеи, а да пази дефицита, да не дава на министерствата да харчат над лимитите си и приходната администрация да събира повече пари.

Борисов обясни и че няма притеснения за дефицита в бюджета през 2016 г., в проекта е заложено той да бъде 2 на сто от БВП. Въпросът бе по повод двукратното завишение на показателя за 2014 г. след като по препоръка на Европейската комисия към сектор "Държавно управление" бе включен Фондът за гарантиране на влоговете в банките, изплатил гарантираните депозити във фалиралата КТБ.

"Човекът си е свършил работата"

По повод случая, при който в опит да мине българската граница загина предполагаем гражданин на Афганистан, Борисов обясни, че граничният полицай си е свършил работата. "Малшнас, че човекът е загинал, но като се поставиш на мястото на тези полицаи, дебатът отива на по-притеснителната тема. Маса народ от Афганистан идват – най-рисковите групи – млади мъже, които живеят при талибаните, интеграцията на тези хора никак няма да е лесна, защото те не се виждали какво е демокрация", обясни Борисов.

В отговор на въпрос премиерът твърдо заяви, че над страната не е прелитал руски самолет без съгласието на България. "До последно щеше да прелети, до 2 ч. треперехме, казахме недейте да ни провокирате, защото ще трябва да ви свалим и руснаците прекрасно знаят с какво разполагаме и че можем да го направим", разказа той.

По повод изявлението на руския външен министър Сергей Лавров, че се срамува от думите на Борисов, премиерът посочи, че му е важно, че не само го четат, но и го коментират, с което не могат да се похвалят много хора.

"Няма никакъв разкрач между Рисия и САЩ. Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си", обясни той на въпрос дали България е по-близо до САЩ или до Русия в ориентацията си. Борисов каза, че не спестява на "американските другари", когато техните централи не могат да балансират енергийната система заради скъпия ток, като и на "руските другари, когато дават най-скъпия газ като за братски народ".

България е в Европа и ние сме с европейците, обобщи позицията си Борисов.

Полицията в САЩ хвана крадец, обрал спящи съпрузи, после легнал гол между тях

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066855

В американския град Портланд, щата Орегон, бе извършен необичаен грабеж – въоръжен с нож престъпник обрал спящите собственици, но вместо да се измъкне тихомълком от дома им, се съблякъл и легнал в семейното им ложе.
Според „Асошиейтед прес”, крадецът не се задоволил с това, ами започнал да целува спящите съпрузи.
В американския град Портланд, щата Орегон, бе извършен необичаен грабеж – въоръжен с нож престъпник обрал спящите собственици, но вместо да се измъкне тихомълком от дома им, се съблякъл и легнал в семейното им ложе. Според „Асошиейтед прес”, крадецът не се задоволил с това, ами започнал да целува спящите съпрузи.

Издевателство в Аксаково завърши с присъда: 4,5 години затвор за изнасилване на психично болен мъж

http://petel.bg/Izdevatelstvo-v-Aksakovo-zavarshi-s-prisada--4-5-godini-zatvor-za-iznasilvane-na-psihichno-bolen-mazh__131469

Илюстрация: Булфото Районният съд във Варна осъди на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода 30-годишeн мъж от Аксаково за изнасилването на...

Все още издирват извършителят на подхвърлената бомба в жилището на кандидат кмета от Сливенско

http://petel.bg/Vse-oshhe-izdirvat-izvarshitelyat-na-podhvarlenata-bomba-v-zhilishheto-na-kandidat-kmeta-ot-Slivensko__131472

Снимка: Булфото Образувано е досъдебно производство за извършено нападение срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското село Камен,...

Спипаха в Бургас два леки автомобила с 12 афганистанци и двама иракчани

http://pik.bg/спипаха-в-бургас-два-леки-автомобила-с-12-афганистанци-и-двама-иракчани-news422359.html

Спипаха в Бургас два леки автомобила с 12 афганистанци и двама иракчани

Полицията спря в Бургас два автомобила с 14 чужденци без документи, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Дванайсет от чужденците са се определили като афганистанци, а двама - като иракчани. Автомобилите са "Рено" и "Опел Астра"-комби със софийска регистрация. Водачът на едната кола е успял да избяга. Другият е на 21 години, от Берковица.

Задържан е за 24 часа. Чужденците се качили вчера в автомобилите в района на гориста местност, като се придвижили от село Дебелт към Бургас.

Мъжете са отведени в сектор "Миграция" към ОД на МВР-Бургас; предстои транспортирането им до специализиран център.

 

Преглед на печата, петък, 23 октомври

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-23-октомври_l.a_i.701759_at.1.html

Белгия ще облага силикона и ботокса Пластичните операции в Белгия ще поскъпнат с 19 на сто, след като правителството премахне изключението за...

Германия осуети нападения срещу бежанци

http://www.mediapool.bg/germaniya-osueti-napadeniya-sreshtu-bezhantsi-news240844.html

В Германия е осуетен план за нападение на неонацисти срещу бежански убежища в Бавария, съобщиха от прокуратурата, предадоха агенциите.   При операциите в град Бамберг са задържани 11 мъже и две жени. Иззети са няколко килограма незаконни пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, бейзболни бухалки и ножове.   "Групата е планирала да използва експлозиви, за да нападнат бежански центрове в Бамберг на 31 октомври и да всеят страх и ужас сред кандидатите за убежище", каза прокурор Ерик Оленшлагер.   Няколко от задържаните са членове на политическа партия на име "Десницата", а едно от лицата е участвало в организирането на митинг в Нюрнберг на филиал на ПЕГИДА.   Мигрантите в Германия и хората, които работят с тях, са изложени на нарастващ риск от расистки нападения, предупреди германската полиция.   Предупреждението идва на фона на нападението срещу новоизбраната кметица на Кьолн Хенриете Рекер. Тя беше намушкана по време на предизборната си кампания от десен екстремист, обявил се срещу нейната позиция в защита на бежанците.

Доцент Рачев обеща полусиромашко лято до края на октомври

http://frognews.bg/news_100516/Dotsent-Rachev-obeshta-polusiromashko-liato-do-kraia-na-oktomvri/

В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до край на ноември месец. Между 22 и 29 ноември очаквам първия сняг в София! Това е прогнозата на климатолога доц. д-р Георги Рачев пред bTV.

Премиерът очаква над хиляда ареста в акция срещу купуването на гласове и имигрантите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634787_premierut_ochakva_nad_hiliada_aresta_v_akciia_sreshtu/?ref=rss


Екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата провеждат мащабна акция на територията на цялата страна срещу купуването на гласове и за нарушения на изборното законодателство.

В същото време на много места има и операции срещу нелегалните имигранти и трафика на хора в България.

Информацията за акциите беше изнесена от премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"От 6 часа тече операция на МВР и прокуратурата за арести за купуване на гласове. Над хиляда души трябва да се...

Асоциация започна кампания за събиране на средства за запазване на италианското културно наследство

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2015/10/23/2634789_asociaciia_zapochna_kampaniia_za_subirane_na_sredstva/?ref=rss


Италианска асоциация представи сайт за набиране на средства в помощ на възстановяването на огромното италианско културно наследство и за справяне с липсата на държавни средства, като се търси подкрепа от милионите любители на пътешествията, предаде "Франс прес". "Дигиталната платформа, която е достъпна чрез сайта loveitaly.org, ще достигне до милиони хора", коментира един от създателите на организацията с нестопанска цел Луиджи Капело.

В еждневието си той ръководи инвестиционен фонд...

Борисов очаква над хиляда ареста в акция срещу купуването на гласове и имигрантите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634787_borisov_ochakva_nad_hiliada_aresta_v_akciia_sreshtu/?ref=rss


Екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата провеждат мащабна акция на територията на цялата страна срещу купуването на гласове и за нарушения на изборното законодателство.

В същото време на много места има и операции срещу нелегалните имигранти и трафика на хора в България.

Информацията за акциите беше изнесена от премиера Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"От 6 часа тече операция на МВР и прокуратурата за арести за купуване на гласове. Над хиляда души трябва да се задържат. Ще гарантираме чисти избори", заяви Борисов.

По информация на агенция "Фокус" акциите се провеждат на територията на областите Велико Търново, Кюстендил, Бургас, Варна, Разград, Пазарджик, Видин и Пловдив.

БСП: Време е за другото лице на София

http://pik.bg/бсп-време-е-за-другото-лице-на-софия-news422357.html

БСП: Време е за другото лице на София

„Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на мутризацията на нашия обществено-политически живот”. Това каза водачът на листата да общински съветници и председател на ГС на БСП в София Калоян Паргов. Той заяви, че в следващия общински съвет социалистите ги чакат нови битки с пошлостта, алчността и несправедливостта.

Паргов обясни, че неслучайно във всички лозунги на БСП в тази кампания присъстват думите справедливост и солидарност и добави, че те са в основата на посланията на левицата към българските граждани. „През този месец с нашите кандидати обиколихме София и нямаше район, в който да не видим проблемите на хората. Това доказва, че нашият основен опонент два мандата се е възползвал от нашите данъци и е хвърлял прах в очите ни”, каза още Паргов. Той призова присъстващите на 25-и октомври да променят този модел и с новата философия на БСП да атакуват проблемите на София.

Паргов добави, че БСП е преди всичко социална партия, защитаваща бедните, слабите и всички онези, които искат справедливост. „Нека вземем от мъдростта на онези, които направиха София града с най-чистата вода, столицата с най-евтиния транспорт, от тези, които направиха града уютно и сигурно място за хората. Град, в който топлината през зимата не бе лукс, а сметките за ток не представляваха значимо перо от семейния бюджет”, призова още той.

Калоян Паргов бе категоричен, че за 25 години заплатите са същите както и преди, но с много по-малка покупателна способност. Той припомни, че АЕЦ и далекопроводната мрежа са построени и изплатени, което по думите му означава, че цената на тока трябва да бъде намалена, но сме свидетели на обратното. Председателят на БСП – София добави, че същото е и с услугите на топлофикациите, ВиК, детските градини. „Водената до сега политика принуди хората да взимат заеми, за да изплатят задълженията си към държавата и общината.

От днес нататък общинските съветници от БСП ставаме най-яростните врагове на всеки, който унижава хората в София и се поддава на корупция”, категоричен бе той. Паргов благодари на кандидатите за общински съветници и кметове на левицата, че са се кандидатирали и са се борили за идеите на БСП и приоритетите на хората. Той благодари и на младите социалисти за това, че са работили неуморно в тази кампания и добави, че те са не само бъдещето, но са и настоящето на София. „На 25-и трябва да направим първата крачка, за да се възродим.

Тогава БСП ще направи тази крачка, за да покаже, че я има и заедно с настоящето ще продължим в бъдещето”, завърши председателят на БСП - София.
„Време е да дойде другото лице на София”. Това заяви кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на София проф. Михаил Мирчев по време на закриването на предизборната кампания на столичните социалисти пред препълнената зала 3 на НДК. Само с екипна работа, по думите му след четири години София ще види, че може да изглежда и по друг начин – добре осветени квартали, удобни улици и тротоари, канализация на цивилизована столица, спортни площадки за нашите деца, без гета. „Това е другото лице на София, за което се борим”, категоричен бе Мирчев. Той заяви, че само с усилията на местната власт и силната подкрепа в обществото можем да сменим модела и да възродим София. „Нека завоят към промяна в България да започне от София”, призова той.

„Трябва да разбием стената на ГЕРБ, на мутризацията, на корупцията, на престъпните схеми и отчаянието, че ще продължим да бъдем управлявани по този начин”, заяви кандидатът на левицата. Той подчерта, че с подкрепата на БСП и коалиционните й партньори ще успее да направи пробив в това дясно управление. По думите му така БСП ще докаже, че е ядрото на лявото в България. „Така ще можем да върнем социалният модел на управление в София, което искат голяма част от жителите на столицата”, каза още той.

Михаил Мирчев подчерта, че борбата е за София, която в момента е поразена от крайни диспропорции и нетърпими социални неравенства. Той подчерта, че има няколко квартала, които са привилегировани, а останалите, заедно с селата покрай София, живеят без работа, без канализация, без детски градини, без болници, без сигурност на гражданите. „Трябва да кажем стига на всичко това и да обърнем модела на управление към всички столичани”, категоричен бе кандидатът на БСП за кмет на столицата.

Мирчев подчерта, че трябва да се озапти бандитизма в София и той се бори точно за това и за това е приел да влезе в тази кампания. Той припомни, че в последните 24 години в столицата са вложени много пари и много е било построено, но градът запада, броят на бедните се увеличава, а качеството на живот пада.

По думите му обикновените софиянци усещат това и резултатите от изборите ще го покажат. Според него корупцията в София е взела нетърпими размери и трябва да бъде спряна. „Чрез процедурите на гласуване трябва да покажем, че поне по време на избори е съхранена демокрацията, да не позволим фалшифициране и истинският граждански вот на столичани да съвпада с обявения резултат”, призова Мирчев.
„Нося София в сърцето си и искам да я направим удобен и уютен град, любим на столичани, за да останат те тук”, заключи Михаил Мирчев.

„За нас почтеността е над всичко. Нашите кандидати отидоха с открито лице при избирателите, почтено, честно, за разговор, защото и проф. Мирчев, и стотиците наши кандидати за кметове, кандидатите за съветници познават добре проблемите на местната власт. Знаят и решенията на тези проблеми”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на закриването на предизборната кампания на левицата в София.

Десетки преселници в Радилово преди вота

http://offnews.bg/news/n_1/n_578127.html

Десетки са регистрирани в пещерското село Радилово. Собствениците на къщите, в които новите жители на населеното място вече се водят по документи обаче, дори не подозирали, че някой е вписан на техния адрес. Десетки преселници посреща Радилово няколко месеца преди местните избори, съобщи бТВ.  „Възмутени сме просто от това, че в селото ни се докарват хора, които да се опитат да подменят вота на нашенци”, каза кандидат за кмет на селото Йордан Коев. „Външни хора са около 100 души”, посочи Благой Харизанов, който също е кандидат за кмет. Бившият кмет и настоящ кандидат за поста Елена Рядкова е категорична, че няма нарушения. През лятото специална комисия направила проверка по закона за гражданската регистрация и не открила злоупотреби. „То не бяха жалби, то не бяха проверки, то не беше какво ли не! Нито аз, нито някой в кметството е направил нещо незаконно", категорична беше Елена Рядкова, кмет на с. Радилово. „Проверката касаеше 2014-2015 година по настоящ адрес и се установи, че няма нарушение на закона", заяви Николай Гълъбов, секретар на община Пещера. Екип на bTV посети два адреса, на които има регистрирани по настоящ адрес избиратели за местния вот. Собствениците на имотите не познават регистрираните, нито са чували за това, че са вписани на адресите им: „Нито съм регистрирал, нито имам наемател вкъщи - това не се е случвало никога”, коментира Илия Шкодров, жител на с. Радилово. „Твърде е вероятно да има такива случаи. Но по закона за гражданска регистрация реално той не е нарушен. Гледайки го него, ние не можем да констатираме и да кажем дали е със знанието на тези хора или не е със знанието на тези хора”, допълни Гълъбов. В недостроената нова къща на съпруга на кметицата също има новорегистрирани по настоящ адрес. „Това е улица „Шипка" 3. Недовършената къща на Неделчо Рядков, където са регистрирани майка му и баща му и още двама души", каза Благой Харизанов. По закон обаче това, че избиратели са вписани по настоящ адрес, на който условията не позволяват постоянно обитаване, не е нарушение, категорични са от местната администрация на община Пещера.

Б. Борисов: Няма логика ДПС, ако се представи добре на местния вот, да пожелае да се включи в управлението

http://www.cross.bg/borisov-premierut-gerb-1485324.html

/КРОСС/ Не ми трябват купени гласове! - заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. - На тези избори пари даже за телевизиите не даваме, а камо ли да купуваме гласове. На една партия, която има повече от един милион избиратели, защо са ѝ още 5-10 хиляди, - попита премиерът. Той обаче не изключи възможността по места да има изкушени активисти, които да го правят и добави: Заплашвам моите кандидати да не се подведат. Той обяви и че тази сутрин е разговарял с Бойко Атанасов от Националната агенция за приходите и че той му е обяснил, че данъчните са разширили проверките за джебчийската мафия в Игнатиево, Варненско. "Вместо 14 ще има 30 проверки. Историята ще бъде разплетена докрай и ще разкрием кой е в основата, независимо дали са политици или полицаи", каза още Борисов. По повод лидера на партия "Солидарност" Христо Младенов, който отправи заплахи към журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова заради разследване на медията, Борисов обясни, че след изборите ще има досъдебно производство. Още вчера той трябваше да бъде прибран от службите и това го бяхме говорили на оперативката с тях. За съжаление обаче той е водач на листа за местните избори и по време на кампанията и месец след това има имунитет. За това не е прибран все още, каза премиерът. Той коментира и декларираната от Младенов подкрепа за ГЕРБ на изборите: "Аз пък подкрепям Реал"-Мадрид"

Ромският лидер Христо Младенов: Не съм заплашил репортерката, просто я прокълнах

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066851

Аз не съм заплашвал Вероника Димитрова, просто я прокълнах. Това каза пред Нова телевизия лидерът на партия „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналист на Нова след разследващ репортаж.
Преди дни Младенов отправи брутални заплахи срещу Димитрова по телефона. Гневът на политическия лидер на националното мешере бе предизвикан от
Аз не съм заплашвал Вероника Димитрова, просто я прокълнах. Това каза пред Нова телевизия лидерът на партия „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналист на Нова след разследващ репортаж. Преди дни Младенов отправи брутални заплахи срещу Димитрова по телефона. Гневът на политическия лидер на националното мешере бе предизвикан от

Хърватия отвори граничен пункт за бежанците от Сърбия

http://balkani.actualno.com/Hyrvatija-otvori-granichen-punkt-za-bejancite-ot-Syrbija--news_503223.html

Хърватия отвори граничния пункт Беркасово-Бапска и 600 бежанци са влязли в страната. Те са пристигнали от Прешево, южна Сърбия. Сред тях преобладават млади хора, особено майки с деца, предаде БГНЕС. Представители на неправителствените организации, на Международния Червен кръст и на службата на ООН за бежанците твърдят, че има достатъчно храна за бежанците, а днес ще бъде извършена дезинфекция на палатките.

През последното денонощие най-много дъжд е валяло в Димитровград

http://haskovo.actualno.com/Prez-poslednoto-denonoshtie-naj-mnogo-dyjd-e-valjalo-v-Dimitrovgrad-news_503224.html

48 литра дъжд на квадратен метър е паднал през последното денонощие в Хасково, съобщиха от метеорологичната обсерватория в областния град. Най-много дъжд е валял в Димитровград – 57 литра и село Царева поляна – 54 литра на квадратен метър. От Областната противопожарна служба съобщиха, че няма сигнали за наводнения. Предупредителен жълт код заради очаквани проливни валежи е обявен за днес в четири области на Южна България – Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска.

Калоян Паргов е почти на платото, където са най-успешните политици

http://sofia.actualno.com/Kalojan-Pargov-e-pochti-na-platoto-kydeto-sa-naj-uspeshnite-politici-news_503225.html

Вярно, че младостта не е порок. Но зрелостта е онова плато, на което се намират най-успешните политици. Калоян Паргов е на прага му. Остават две крачки, за да стъпи на него. Той е на 38 години. Води листата на БСП Лява България с кандидати за общински съветници. Паралелно с това е шеф на предизборния щаб на Левицата в София в качеството си на лидер на Градския съвет на партията в столицата. За тези 38 години той е натрупал опит, опарил се е със сигурност неведнъж. Консумирал е достатъчно грешки,

Прокуратурата разследва секретаря на община Петрич Туфчо Сандъкчиев

http://blagoevgrad.actualno.com/Prokuraturata-razsledva-sekretarja-na-obshtina-Petrich-Tufcho-Sandykchiev-news_503227.html

Секретарят на община Петрич Туфчо Сандъкчиев е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за престъпление против политическите права на гражданите, информира БНР. Разследването се води от районна прокуратура в Петрич, а официална информация дадоха от Върховната касационна прокуратура (ВКС). В хода на разследването са събрани доказателства затова, че на 11 септември в сградата на общината, Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общинската администрация и му е отправил заплаха,

Пловдив е лидер в културния туризъм в България за 2015 г.

http://society.actualno.com/Plovdiv-e-lider-v-kulturnija-turizym-v-Bylgarija-za-2015-g-news_503229.html

Повече от три пъти са се увеличили посетителите на Пловдив с цел културен туризъм сочи изследване на екип от учени на Пловдивски университет Паисий Хилендарси. Данните на НСИ обхващат последните 3 години и показват покачване от 9% през 2013 г. до 34% за тази година при българските туристи, което е с 10% над Европейските нива. С този резултат Пловдив се нарежда на първо място в страната по брой туристи, които посещават България с основна цел - култура. В същото време ръстът на туристите за първи

Изясниха природата на загадъчния кратер на Ямал

http://interest.actualno.com/Izjasniha-prirodata-na-zagadychnija-krater-na-Jamal-news_503174.html

Учените от Московския държавен университет "Ломоносов", съвместно с компанията НОВАТЭК, са провели комплексно изследване на загадъчния кратер, образувал се в Ямал през 2014 година. Катерина Тихонова, ръководител на компанията "Иннопрактика", разказва пред Интерфакс, че в хода на изследването са проведени пробиване, топографско заснемане и геохимичен анализ. "Оказва се, че става дума далеч не за изхвърляне на газове от земните недра, което може да е доста опасно за преминаващия на близо газопро

ИД намери как да се пребори с руските самолети - с презервативи (Видео)

http://asia.actualno.com/ID-nameri-kak-da-se-prebori-s-ruskite-samoleti---s-prezervativi-Video-news_503230.html

„Ислямска държава“ (ИД) ще се бори срещу руската авиация с ... презервативи, предаде БГНЕС. В интернeт се появи видео с демонстрация на новите отбранителни способности на ИД. Терористите надуха и пуснаха в небето над сирийския град Ирбил голямо количество презервативи, към които са вързани взривове. В описанието на видеото на вестник „Дейли стар“ се казва, че контрацептивите може да се издигнат на няколкостотин метра и да създадат "неприятности" за изтребителите на Влади

Гришо отнесе Алмагро, тази вечер излиза срещу Бердих

http://www.moreto.net/novini.php?n=304579

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Николас Алмагро с 2:0 сета /6:2, 6:4/ в мач отв втория кръг на турнира в Стокхолм, играл се късно снощи. Така Гришо вече е на четвъртфинал и си уреди среща с Томаш Бердих. Това ще е повторение на миналогодишния мач за трофея, а първата ни ракета в мъжкия тенис ще се опита да детронира Бердих.

"Пирогов" разкрива изборна секция

http://pik.bg/пирогов-разкрива-изборна-секция-news422352.html

"Пирогов" разкрива изборна секция

За пореден път Университетската Болница за Активно Лечение и Спешна Медицина „Н. И. Пирогов”  разкрива изборна секция и дава възможност на болните да упражнят правото си на глас.

За целта на 25 октомври в лечебното заведение ще бъде разкрита специална изборна секция. Тя се помещава в рапортната зала на Травматологичния комплекс на 3 етаж.

Достъп до нея е осигурен и за пациентите в неравностойно положение.

Създадена е необходимата организация така че всички болни, които са постъпили в "Пирогов" през почивните дни, също да могат да упражнят своя вот.  Това не се отнася за техните близки!

Приключва предизборната кампания за местните избори

http://www.cross.bg/byuletini-izborite-glasyva-1485322.html

/КРОСС/Днес е последният ден от предизборната кампания преди вота за кметове и общински съветници в неделя, 25 октомври. Едновременно с него ще гласуваме и на референдум дали да можем да даваме гласа си и по електронен път. Събота е ден за размисъл. С право на глас са около 6 363 000 души, които ще могат да гласуват в 12 314 секции в страната и 294 секции в чужбина. Общо около 40 хиляди са регистрираните кандидати за кмет на община, кметство, район и общински съветници на местните избори. Най-дългата бюлетина за кмет е в Столичната община - с 21 кандидати, а най-късата, с по един кандидат е в Симитли и Долна баня. Бюлетините с най-много кандидати за общински съветници са в София и Благоевград с по 32 кандидатски листи. Около 4 хиляди и 400 души са регистрирани като наблюдатели на изборите от 14 организации, отчетоха още от ЦИК. На Общинските избирателни комисии не са давани инструкции да питат избирателя дали ще гласува и колко бюлетини да му бъдат дадени, заяви пред БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев.Въпросът е такъв, че да може избирателят да бъде подканен да гласува с всичките бюлетини. В момента, в който той влезе в избирателната секция и се представи пред секцията със своя документ за самоличност да му бъдат предоставени бюлетините, за да може той да гласува. Не става въпрос за някакво изрично питане на самия избирател, обясни Андреев

Борисов: 2% бюджетен дефицит ще бъде заложен в Бюджет 2016

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/borisov-2-biudjeten-deficit-shte-byde-zalojen-v-biudjet-2016-204668/

Премиерът подкрепя идеята за данък „вредни храни”, но е препоръчал на Петър Москов внимателно да прецизира текстовете

Борисов: С президента сме в прекрасни отношения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066839

С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”.
С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”.

Сестри Стоеви стигнаха четвъртфиналите в Париж

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/23/2634781_sestri_stoevi_stignaha_chetvurtfinalite_v_parij/?ref=rss


Сестрите Стефани и Габриела Стоеви си осигуриха място в четвъртфиналите на двойки на турнира по бадминтон от суперсериите в Париж, чийто награден фонд е 275 хиляди долара.

Българките спечелиха с 21:17, 19:21, 21:12 срещу Исин Бао и Цянсин Чжун от Китай във втория кръг. Те имаха нужда от 66 минути, за да стигнат до успеха.

В първата част Стоеви натрупаха убедителна преднина. Те поведоха с 16:10 и 18:13 и взеха гейма.

Те тръгнаха добре и във втория, като дръпнаха...

Путин: Не бива да се делят терористите на умерени и неумерени

http://www.cross.bg/teroristite-pytin-rabota-1485321.html

/КРОСС/ Да се делят терористите на „умерени“ и „неумерени“ не е правилно, защото си имаме работа с  врагове на цивилизацията, каза руският президент Владимир Путин в четвъртък на заседание на Международния дискусионен клуб “Валдай“. „Не е нужно да си играем на думи и да делим терористите на „умерени“ и „неумерени“. Ще ми се да разбера къде е разликата? Сигурно, според някои специалисти, е в това, че умерените бандити, както се казва, в умерено количество и или по някакъв нежен начин обезглавяват хората?“, каза руският президент. Путин подчерта, че цялата международна общност трябва в крайна сметка да разбере с кого си има работа. „В действителност,  с врагове на цивилизацията, човечеството и световната култура.

Борисов: С президента сме в прекрасни отношения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066832

С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”.
С президента Росен Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по НТВ. На въпрос защo не изглежда, че президентът е подкрепен публично от ГЕРБ, той отговори: „Как да не изглежда? Ами целия референдум и всички, което направи ГЕРБ и вчерашното откриване на АМ „Струма”.

Bulgarian National Bank to put new coin in circulation on December 7

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259170_Bulgarian+National+Bank+to+put+new+coin+in+circulation+on+December+7

 The Bulgarian National Bank decided to put in circulation a new coin with a nominal of 2 Leva (approximately 1 EUR) on December 7, 2015. The nominal value of Leva 2 will be placed on one side of the coin. The image of Bulgaria’s national revival leader and clergyman Paisius of Hilendar can be seen on the other side of the coin. The banknotes with a nominal of 2 Leva will continue to be in circulation together with the new coin.

Ромският лидер Христо Младенов: Не съм заплашил репортерката, просто я прокълнах

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066842

Аз не съм заплашвал Вероника Димитрова, просто я прокълнах. Това каза пред Нова телевизия лидерът на партия „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналист на Нова след разследващ репортаж.
Преди дни Младенов отправи брутални заплахи срещу Димитрова по телефона. Гневът на политическия лидер на националното мешере бе предизвикан от
Аз не съм заплашвал Вероника Димитрова, просто я прокълнах. Това каза пред Нова телевизия лидерът на партия „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналист на Нова след разследващ репортаж. Преди дни Младенов отправи брутални заплахи срещу Димитрова по телефона. Гневът на политическия лидер на националното мешере бе предизвикан от

Тече мащабна акция срещу купувачите на гласове. Очаква се да има над 1000 арестувани

http://pik.bg/тече-мащабна-акция-срещу-купувачите-на-гласове-очаква-се-да-има-над-1000-арестувани-news422350.html

Тече мащабна акция срещу купувачите на гласове. Очаква се да има над 1000 арестувани

В сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов съобщи, че в момента тече акция срещу купувачите на гласове. Тя протича на територията на цялата страна и е стартирала в 6 часа тази сутрин.

Очаква се в рамките й да бъдат арестувани трафиканти на хора. "Когато си в такъв бизнес правиш много неща", обясни премиерът.

По думите на Борисов се очаква да бъдат задържани над 1000 души. Премиерът съобщи, че около 6.30 часа полицаите са влезли вече на набелязаните адреси.

Очаквайте подробности!

 

EC infringement procedure against Bulgaria continues

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259169_EC+infringement+procedure+against+Bulgaria+continues

 The European Commission continues with the second stage of the infringement procedure against Bulgaria due to the country’s failure to meet the EU legislation in its power engineering field. The EC sent to Bulgaria’s government an additional founded position due to inaccuracies in the transposition of the EU Energy Efficiency Directive into the Bulgarian legislation. According to the directive, between January 1, 2014 and December 31, 2020,  Bulgaria has to save energy through energy-efficiency schemes and various measures aimed at boosting energy efficiency in the buildings, the local business, the households and the transport. The country’s cabinet has two months to fulfill its duties. Otherwise, the EC may approach the Court of Justice of the European Union, which may impose financial sanctions over Bulgaria.

Взрив на магистрален газопровод при Павликени (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066793

Централният газопровод в Павликени гръмна рано тази сутрин. Няма пострадали хора или къщи, съобщи bTV.
Централният газопровод в Павликени гръмна рано тази сутрин. Няма пострадали хора или къщи, съобщи bTV. "В момента никой не може да припари там, тъй като гори пожар", обясни и.д. кметът на града инж. Венцислав Иванов. Пред Нова телеви".зия премирът коментира пожара и посочи, че "щом има пламък, значи има източник за

Рекламата изстреля акциите на Alphabet до исторически връх

http://www.investor.bg/web/456/a/reklamata-izstrelia-akciite-na-alphabet-do-istoricheski-vryh-204664/

Резервите в брой възлизат на 72 млрд. долара, от които концернът ще похарчи 5,1 млрд. долара за обратно изкупуване на акции

Sofia worries about political crisis in Macedonia

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259168_Sofia+worries+about+political+crisis+in+Macedonia

 An official statement of Bulgaria’s Foreign Ministry voices concern with the difficulties in the development of the political process in Macedonia. A quick decision is necessary and it would demonstrate responsibility and engagement on the part of the ruling and the opposition in view of the Macedonian society. We call all political factors in that country for a reasonable, responsible and constructive behavior. We are convinced that the EU remains strictly engaged with the support of efforts for the preservation of Macedonia’s European perspective, and we will continue doing what is necessary for attainting that goal, the Bulgarian Foreign Ministry’s statement further reads.

Взрив е избухнал в магистрален газопровод край Павликени

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634778_vzriv_e_izbuhnal_v_magistralen_gazoprovod_krai/?ref=rss


Взрив е избухнал тази сутрин в магистрален газопровод в землището на село Недан край Павликени, предаде Би Ти Ви.

И.д. кметът на Павликени инж. Венцислав Иванов заяви, че за момента няма информация за пострадали хора. Няма информация за причината за взрива.

В полето край газопровода е избухнал пожар, който в момента се потушава. Газоподаването е спряно.

Пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов обяви, че е наредил да се направи проверка на случая.

"Изпратих и ДАНС да провери да няма някоя диверсия, но нека да видим", каза Борисов.

Number of households without offspring goes up

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259167_Number+of+households+without+offspring+goes+up

 One quarter of the total of 2 million and 800 thousand households in Bulgaria consist of lonely people without children, reads a Eurostat survey on the structure of the population in the EU in 2014. Family couples without children are the second largest number in the country. The tendency of an increase of the number of households with no offspring is also confirmed by figures from national statistics issued after the last census conducted in 2011. The typical for the EU household consisting of a single person living alone is most frequent in Scandinavian countries and in Germany. This is the way of life of one third of the population in the Union.

Борисов: Предупредихме руския самолет да не прави глупости

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066829

Премиерът коментира  скандала с руския самолет, на който бе забранено да прелети над България. "Казахме им: "Не правете глупости, трябва да ви свалиме!" Важно е, че не само ме четат, а и ме коментират", заяви Борисов за отношенията с Кремъл. 
Борисов коментира, че не е възможно руският самолет да е прелетял.
Премиерът коментира  скандала с руския самолет, на който бе забранено да прелети над България. "Казахме им: "Не правете глупости, трябва да ви свалиме!" Важно е, че не само ме четат, а и ме коментират", заяви Борисов за отношенията с Кремъл.  Борисов коментира, че не е възможно руският самолет да е прелетял.

Борисов: Предупредихме руския самолет да не прави глупости (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066815

Премиерът коментира  скандала с руския самолет, на който бе забранено да прелети над България.
Премиерът коментира  скандала с руския самолет, на който бе забранено да прелети над България. "Казахме им: "Не правете глупости, трябва да ви свалиме!" Важно е, че не само ме четат, а и ме коментират", заяви Борисов за отношенията с Кремъл.  Борисов коментира, че не е възможно руският самолет да е прелетял.

Property Prices in Bulgaria’s Plovdiv, Varna, Burgas Rise in Q3 - Market Data

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259166_Property+Prices+in+Bulgaria%E2%80%99s+Plovdiv%2C+Varna%2C+Burgas+Rise+in+Q3+-+Market+Data+

 Real estate prices in Bulgaria’s three biggest cities after Sofia have shown sustained recovery in the third quarter of the year, Bulgarian Properties said on Thursday.
 
“There is a feeling that those urban housing markets have shown very good viability and attracted the attention and trust of investors and local buyers,” Polina Stoykova MRICS, Managing Director Bulgarian Properties said in a statement.
 
The rate of increase of property prices in Plovdiv, Varna and Burgas is very close to the rise in prices registered in Bulgaria’s capital city in the third quarter, according to data from the real estate agency.
 
The average housing purchase price in Plovdiv, Bulgaria’s second-largest city, has increased by 4.5% on the year, reaching EUR 570 per square metre in the third quarter. The overall number of property deals including apartments has grown by about 5%, reflecting a rise in demand in all segments.
 
The average price, at which urban property deals were closed in Varna in the third quarter, was about EUR 800/ sq.m., an increase of about 6% year-on-year. The city on the Black Sea coast is the only one in Bulgaria, in which housing prices in the review period were similar to those registered in Sofia, Bulgarian Properties said.
 
In Burgas, the average housing price was about EUR 600/sq.m. in the third quarter. The number of concluded property deals increased by some 5% year-on-year in the same period.
 

Спукване на газопровода причинило взрива в Павликени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066833

Наблюдава се районът на взрива на централният газопровод в района на павликенското село Батак, който е възникнал около 6.20 часа тази сутрин, съобщи комисар Красимир Кръстев, директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност“ във Велико Търново.
Той уточни, че взривът е възникнал заради спукване на газопровода. Локализиран е пожарът.
Наблюдава се районът на взрива на централният газопровод в района на павликенското село Батак, който е възникнал около 6.20 часа тази сутрин, съобщи комисар Красимир Кръстев, директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност“ във Велико Търново. Той уточни, че взривът е възникнал заради спукване на газопровода. Локализиран е пожарът.

Bulgaria’s MiG-29 to be repaired in Poland

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259165_Bulgaria%E2%80%99s+MiG-29+to+be+repaired+in+Poland

 The governments of Poland and Bulgaria signed an agreement for the repair of the Russian-made MiG-29 planes Bulgaria owns. The document was signed in Poland’s capital on the part of the defense ministers of the two countries Tomaš Šemonjak and Nikolai Nenchev. Poland is the only country except Russia, which can service and repair the Russian planes. The agreement envisages the repair of six plane engines and the temporary use of two Polish engines for a period of 2 years. The repair cost of each engine is EUR 1 023, while transport expenses are undertaken by the Polish side.

Кои са кандидатите за кмет на район „Владислав Варненчик“?

http://www.moreto.net/novini.php?n=304468

Район "Владислав Варненчик" е с площ на територията си от 1986,5 хектара, разположен е в западната част на Община Варна. Официално в него живеят над 49000 жители. Кандидатите за районни кметове във Варна за район "Владислав Варненчик": 9.

Гръм на газопровод изплаши Павликени

http://frognews.bg/news_100517/Gram-na-gazoprovod-izplashi-Pavlikeni/

Силен взрив събуди Павликени рано тази сутрин. Причината е повреда на централен магистрален газопровод в землището на село Недан, съобщиха от пресцентъра на МВР. По-късно пред бТВ и.д. кмет на Павликени инж. Венцислав Иванов поясни, че газопроводът е гръмнал в нива в землището на селото.

German MP Calls on Bulgarian Prosecutors to Investigate Death of Afghan Migrant

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259164_German+MP+Calls+on+Bulgarian+Prosecutors+to+Investigate+Death+of+Afghan+Migrant+

 Christian Democratic Union of Germany (CDU) MP, Dieter Dombrowski, has called on the Bulgarian prosecution to investigate the death of the Afghan migrant, which occurred near the country's border with Turkey last week. In an interview for Berlin Brandenburg radio, Dombrowski did not accept as plausible the version of the Bulgarian interior ministry that the migrant died after being hit by a rebounded bullet fired by a border policeman. The German MP called on the chief prosecutor's office to investigate the case under the same legal norms, which the German prosecution would have employed in case a German policeman had fired the lethal shot, private bTV stations quotes him as saying. The first results from the ballistic reconstruction of the gun used by the border police officer Valkan Hambarliev are expected to come out on Thursday. The Bulgarian Helsinki Committee (BHC) also expressed concern about what they described as serious discrepancies between the testimonies of the refugees and the official version of the interior ministry. Representatives of BHC have held conversations with half of the illegal immigrants who were detained at the time of the incident. According to them, the refugees were detected by a group of four-five police officers rather than three as the interior ministry claims. Upon starting to flee, they heard and saw that at least two of the policemen were shooting at them. The immigrants firmly dismissed that they had resisted the orders of the policemen. According to the interior ministry, the incident occurred after three border policemen detected the movement of a group of 54 illegal immigrants near the town of Sredets. After the group resisted being arrested, one of the border police officers fired a warning shot, but the bullet rebounded off a bridge and hit one of the migrants in the back of the neck. Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov, Deputy Prime Minister Meglena Kuneva and other officials maintain that the death of the migrant occurred by accident. 

Облигационерите на БДЖ с ултиматум към Бойко Борисов

http://www.cross.bg/zheleznitzata-kreditorite-pari-1485320.html

Облигационерите по втория по-голям облигационен заем на холдинг "Български държавни железници" стигнаха и до премиера Бойко Борисов в търсенето на решение кога ще получат парите си. Според източници на "Капитал Daily" те са изпратили писмо до премиера, с което търсят личната му намеса за бързото намиране на решение. След години просрочия от почти година въпросните 145 млн. лв. са обявени за незабавно дължими. Но не са платени и сега външните кредитори декларират, че ще започнат процедура срещу България.Заплаха след бездействиеКонкретният повод за писмото е заявеното пред медиите нежелание от страна на финансовия министър Владислав Горанов да дискутира проблемите на железниците. На 2 октомври Горанов изигра по странен начин депутатите от транспортната комисия в парламента, като отказа да се появи пред тях за обсъждането на стратегията за оздравяване и развитие на "Българските държавни железници", одобрена през април тази години. Тя предвижда две основни неща: пари за инвестиции и пари за разплащане с кредиторите, като в нея се разиграват различни сценарии за необходимите суми. Въпреки че разговорите с Министерството на финансите и в момента продължават, документът все още не е получил официална подкрепа оттам.Писмото до премиера е придружено от проект на жалба до Европейската комисия, в която пише, че България е нарушила европейското право в сферата на железопътния транспорт, тъй като от 2007 г

Връщаме стрелките с час назад в неделя

http://www.cross.bg/vreme-chasovo-nedelya-1485319.html

/КРОСС/Тази неделя на 25 октомври точно в 4:00 часа сутринта ще преместим стрелките на часовниците си с час назад и ще преминем към зимното часово време. Така вече ще спим с един час повече, напомня "Монитор". Лятното часово време е система за спестяване на разходи за осветление, чрез увеличаване на използването на дневна светлина. При нея официалното време се измества обикновено с един час по-напред от астрономическото време, като остава така за пролетните и летните месеци.С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.Идеята за смяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той пише писмо до редактор на вестник "Парижки журнал" през 1784 г. Той предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано.За пръв път сериозно то е предложено от Уилям Уилет в "Пилеене на дневна светлина", публикувана през 1907 г. Той не успява да убеди британския парламент да го приеме, въпреки наличието на значително лоби.Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г.Скоро след това във Великобритания са последвали примера, като в началото въвели лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г.Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 г.От 1999 г

Прокуратурата иска имунитета на председателя на "Солидарност", заради заплахи към журналист

http://petel.bg/Prokuraturata-iska-imuniteta-na-predsedatelya-na-Solidarnost--zaradi-zaplahi-kam-zhurnalist__131468

„Още вчера сутринта от МВР щяха да приберат председателя на партия „Солидарност” Христо Младенов, но той има имунитет. Прокуратурата ще...

Bulgaria's Border Police Instructs Hunters on Dealing with Refugees

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259163_Bulgaria%27s+Border+Police+Instructs+Hunters+on+Dealing+with+Refugees

 Bulgarian border police has instructed hunters on the actions they should take in case they stumble across refugees. This was stated by Venko Kalinchev, the secretary of the hunting and fishing association Elen (Deer) based in the town of Kyustendil, in an interview for Darik radio on Thursday. Kalinchev said that hunters had information on groups of refugees appearing in the region surrounding the village of Treklyano in the province of Kyustendil. He explained that in case hunters detect refugees, they do not have the right to detain them, but rather have to submit a signal to border police. The hunters are concerned with the sudden appearance of people during hunting and therefore they are instructed to shoot only at clearly visible targets and to estimate the trajectory of the bullets fired. Until now several groups of refugees have been uncovered after being reported by hunters in the region surrounding the village of Dolno Kobile. A hunting party from southeastern Bulgaria detected a group of fifty illegal immigrants near the country's border with Turkey over the weekend.

Плашили децата в 80-а детска градина, че ще им залепят и очите, ако не спят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066813

Децата са били плашени и че, ако не спят, ще им залепят очите. Дъщеря ми два пъти поред се събужда през нощта и ми казва, че е сънувала, че умира в детската градина. Това сподели пред bTV майката на момиченце, което бе отписано от детската градина, за която вчера стана ясно, че учителките в нея залепят с тиксо устите на децата, които говорят.
Децата са били плашени и че, ако не спят, ще им залепят очите. Дъщеря ми два пъти поред се събужда през нощта и ми казва, че е сънувала, че умира в детската градина. Това сподели пред bTV майката на момиченце, което бе отписано от детската градина, за която вчера стана ясно, че учителките в нея залепят с тиксо устите на децата, които говорят.

Авария в газопровод до Павликени, Борисов прати ДАНС

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/avariia-v-gazoprovod-do-pavlikeni-borisov-prati-dans-6044263

Няма пострадали хора или къщи, тъй като мястото е далеч от населеното място, а подаването на газ е спряно

Bulgarian PM Backs Reelection of Joseph Daul as EPP President

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259162_Bulgarian+PM+Backs+Reelection+of+Joseph+Daul+as+EPP+President

 Bulgarian Prime Minister and GERB leader Boyko Borisov expressed support on Wednesday for the reelection of Joseph Daul as president of the European People's Party (EPP). Borisov is heading a delegation of Bulgaria's main ruling party to the XXIII Congress of EPP, which is taking place in Madrid on Wednesday and Thursday. The delegates of GERB were firm in their support for Daul as throughout the years he has proven himself as a capable leader and big friend of Bulgaria, daily Dnevnik informs. Daul, who has served as EPP president since 2013, was reelected to a three-year mandate on Wednesday. Out of the 578 valid votes cast, 555 EPP delegates voted in favour of Daul's reelection, wit only 23 being against. Upon his reelection, Daul nominated Antonio Lopez-Isturiz to another mandate as secretary general of EPP. In Madrid, GERB is represented by the party's six MEPs as well as the chairpersons of the women's, entrepreneurs', youth and elders' formations of the party. The Bulgarian delegation is completed by the deputy chairperson of the parliamentary group of GERB, several MPs and the party's international secretary. 

Взрив в газопровод до Павликени, Борисов прати ДАНС

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vzriv-v-gazoprovod-do-pavlikeni-borisov-prati-dans-6044263

Няма пострадали хора или къщи, тъй като мястото е далеч от населеното място, а подаването на газ е спряно

Пожар в газопровод близо до Павликени

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pozhar-v-gazoprovod-blizo-do-pavlikeni-6044263

Няма пострадали хора или къщи, тъй като мястото е далеч от населеното място, а подаването на газ е спряно

Зимата ще бъде мека и топла

http://www.cross.bg/zimata-shte-bude-meka-i-topla-1485318.html

/КРОСС/Зимата, която приближава, ще бъде мека и със средни и дори високи сезонни температури. Това прогнозира доц. д-р Илиан Господинов, климатолог в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, информира "Новинар". Според него януари и февруари най-вероятно ще са подобни по температури на миналогодишните стойности. Предполага се обаче, че ще има по-малко валежи. Метеоролозите добавиха, че валежите, които се изляха през последните дни, бавно ще спират. Облачността ще се разкъса, но температурите няма да се вдигнат и ще си останат между 8 и 12 градуса. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който ще се ориентира от север.  

Запали се газопровод близо до Павликени

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zapali-se-gazoprovod-blizo-do-pavlikeni-6044263

Няма пострадали хора или къщи, тъй като мястото е далеч от населеното място, а подаването на газ е спряно

ЕМКА развали успеха през полугодието със слабо лято

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/emka-razvali-uspeha-prez-polugodieto-sys-slabo-liato-204659/

Печалбата през третото тримесечие намалява с 50% на годишна база до 578 хил. лв. въпреки ръста на продажбите

Борисов имал свой кандидат за шеф на разузнаването, ГЕРБ го спрели

http://offnews.bg/news/n_1/n_578121.html

"Имах си аз кандидат в парламента за шеф на военното разузнаване. Според мен е по-добър вариант от Бакалов. Но от ГЕРБ ме бойкотираха. Цецо (Цветан Цветанов) няма вина тука". Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия относно приетия от депутати на ГЕРБ спорен закон, предложен от БСП, относно управлението на военното разузнаване. Промяната му доведе и до това Йордан Бакалов да подаде оставка като шеф на разузнаването. Борисов уточни, че според него неговото предложение, Пламен Манушев от Варна, е по-добър вариант от Бакалов. След приемането на закона президентът Плевнелиев наложи вето, а от ГЕРБ се въздържаха да го подкрепят. В интервюто си Борисов обяви още, че тази Коледа най-бедните пенсионери отново ще получат надбавки от по 40 лева. За това кабинетът е отделил 50 млн. лева. За Великден също ще има отделени пари за пенсионерите. Избори "Изборите са важни, те са състезание. Важно е всички от коалиция да постигнем добър резултат, за да не даваме повод на опозицията да ни атакува", каза Борисов. Премиерът коментира и отправените към журналист заплахи лидер на партия "Солидарност" Христо Младенов. "Трябваше още вчера да бъде арестуван, но има имунитет. Прокуратурата днес ще иска пред ЦИК да му се свали имунитета", каза Борисов. Относно това, че "Солидарност" и Младенов открито подкрепят премира той каза: "Аз подкрепям Реал Мадрид. Всеки може да подкрепя каквото си иска. Бъдете сигурни, че тези джебчии ще бъдат заловени". До говорене за президентските избори ще се стигне след 2-3 месеца, категоричен е Борисов. Той сподели, че може и да приеме предложението на Радан Кънев да се излъчи единен кандидат от РБ и ГЕРБ. Асфалт не се яде "Представяте ли си каква конспирация има срещу мен, за да мислят, че съм забавил с 11 години забавянето на откриването на "Струма", че да го ползвам за предизборна кампания", бяха думите на премиера към критиците, че открива предизборно магистрали. "Много години всички са работили за ГЕРБ с бездействието си", добави още премиерът. "Да ме прощават, но Варна без "Хемус" е едно село. До края на мандата до Велико Търново поне ще стига магистралата", каза Борисов. Данък "чипс" Борисов изрази подкрепата си за Москов и готвена данък върху вредните храни.  "Само с Кралев трябва да внимават в сметките, защото това е нещо хубаво и да преценим правилно негатива или актива", коментира Борисов. 

Премиерът разкри: Арестувани са над 1000 дилъри на гласове и трафиканти

http://frognews.bg/news_100508/Premierat-razkri-Arestuvani-sa-nad-1000-dilari-na-glasove-i-trafikanti/

От сутринта набира скорост операция на МВР и прокуратурата по всички сигнали за купуване на гласове и трафиканти на хора. Това посочи в "Здравей,българия" на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. По неговите думи, над 1000 души трябва да бъдат задържани.

Борисов разкри: Арестувани са над 1000 дилъри на гласове и трафиканти

http://frognews.bg/news_100508/Borisov-razkri-Arestuvani-sa-nad-1000-dilari-na-glasove-i-trafikanti/

От сутринта набира скорост операция на МВР и прокуратурата по всички сигнали за купуване на гласове и трафиканти на хора. Това посочи в "Здравей,българия" на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. По неговите думи, над 1000 души трябва да бъдат задържани.

Bulgarian FM: Ousting Assad Is Necessary for Resolving Syrian Crisis

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259161_Bulgarian+FM%3A+Ousting+Assad+Is+Necessary+for+Resolving+Syrian+Crisis+

 During his visit to Athens on Wednesday, Bulgarian Foreign Minister Daniel Mitov said that the ousting of incumbent President Bashar al-Assad is necessary for resolving the Syrian crisis. The Bulgarian foreign minister added that in order for the crisis to be resolved Islamic State (IS) should be defeated and extinguished. According to him, this could be achieved only through a cooperation between all the countries interested in finding a stable solution for Syria. Mitov noted that unilateral actions would not contribute to solving the crisis, daily Dnevnik informs. In his words, Russia has a role to play in finding a solution to the crisis in Syria, but this could not be achieved through setting preliminary conditions on the future role of Assad as his figure created deep divisions within the countries of the Middle East. The foreign minister added that Bulgaria was in favour of finding a civilized solution to the crisis. Mitov admitted that it was clear that Assad should be involved in the negotiations, but a controlled political solution should include the ousting of the incumbent president. 

Дилян Млъзев, кандидат за кмет на Елена от ГЕРБ: "Благодаря от сърце за подкрепата през годините"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5065013

Уважаеми съграждани и жители на община Елена, Приятели и съмишленици,
На 25 октомври ще имаме възможност да упражним своето суверенно право на глас. Сега е момента да Ви благодаря от сърце за подкрепата през годините, която ми даваше истинска сила в работата. Знам, че тази подкрепа бе не само заради мен, но и защото Вие повярвахте,
Уважаеми съграждани и жители на община Елена, Приятели и съмишленици, На 25 октомври ще имаме възможност да упражним своето суверенно право на глас. Сега е момента да Ви благодаря от сърце за подкрепата през годините, която ми даваше истинска сила в работата. Знам, че тази подкрепа бе не само заради мен, но и защото Вие повярвахте,

Йордан Михтиев за кмет на Горна Оряховица – бюлетина №8

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5059035

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Заслужавате по-добри условия на живот. От вас зависи, а не от купените гласове, затова идете до секциите на 25.10.2015 г. и сложете Х на номер 8 от бюлетината за кмет на община - ЙОРДАН СТЕФАНОВ МИХТИЕВ Промяната е необходима не само на Вас, но и на хората, които обичате и следващите поколения.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Заслужавате по-добри условия на живот. От вас зависи, а не от купените гласове, затова идете до секциите на 25.10.2015 г. и сложете Х на номер 8 от бюлетината за кмет на община - ЙОРДАН СТЕФАНОВ МИХТИЕВ Промяната е необходима не само на Вас, но и на хората, които обичате и следващите поколения.

Пламен Стоилов: 250 ще са новоизградените детски площадки в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5057888

Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци
През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме
Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме

За 3 години максимум да изградим Арена Несебър, обеща Златко Димитров пред братя Пулеви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065136

Кандидатът за кмет от ГЕРБ пое ангажимент и за изграждането на голяма спортна зала в Св. Влас, закрити басейни и съоръжения в по-малките населени места
За максимум 3 години можем да изградим Арена Несебър с 5000 места и условия за различни видове спорт. Този ангажимент пое кандидатът за кмет от ГЕРБ за община Несебър Златко Димитров официално пред
Кандидатът за кмет от ГЕРБ пое ангажимент и за изграждането на голяма спортна зала в Св. Влас, закрити басейни и съоръжения в по-малките населени места За максимум 3 години можем да изградим Арена Несебър с 5000 места и условия за различни видове спорт. Този ангажимент пое кандидатът за кмет от ГЕРБ за община Несебър Златко Димитров официално пред

Топ икономист, професионален музикант и убеден демократ е кандидат-кметът на Велико Търново Мирослав Трифонов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065098

„Реформаторският блок” е моята партия“, казва областният лидер на СДС
УСТОЙЧИВ, УРАВНОВЕСЕН, БОРЕЦ, КОГАТО СЕ НАЛАГА, БОХЕМ И… МУЗИКАНТ ПО ДУША – така приятелите определят кандидата за кмет на Велико Търново от „Реформаторския блок” Мирослав Трифонов Маринов. Или както търновци го познават – Миро Трифонов.
„Реформаторският блок” е моята партия“, казва областният лидер на СДС УСТОЙЧИВ, УРАВНОВЕСЕН, БОРЕЦ, КОГАТО СЕ НАЛАГА, БОХЕМ И… МУЗИКАНТ ПО ДУША – така приятелите определят кандидата за кмет на Велико Търново от „Реформаторския блок” Мирослав Трифонов Маринов. Или както търновци го познават – Миро Трифонов.

Дилян Млъзев, кандидат за кмет на Елена от ГЕРБ: "Благодаря от сърце за подкрепата през годините"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064978

Уважаеми съграждани и жители на община Елена, Приятели и съмишленици,
На 25 октомври ще имаме възможност да упражним своето суверенно право на глас. Сега е момента да Ви благодаря от сърце за подкрепата през годините, която ми даваше истинска сила в работата. Знам, че тази подкрепа бе не само заради мен, но и защото Вие повярвахте,
Уважаеми съграждани и жители на община Елена, Приятели и съмишленици, На 25 октомври ще имаме възможност да упражним своето суверенно право на глас. Сега е момента да Ви благодаря от сърце за подкрепата през годините, която ми даваше истинска сила в работата. Знам, че тази подкрепа бе не само заради мен, но и защото Вие повярвахте,

Пламен Стоилов: 250 ще са новоизградените детски площадки в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5057859

Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци
През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме
Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме

Пътуваме с 30 минути по-малко от София до Кулата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065599

Завърши изграждането на участъка Дупница - Благоевград от АМ „Струма“
За движение се откриват около 37км от автомагистрала „Струма“ в участъка Дупница – Благоевград. С влизането в експлоатация на тази отсечка времето за пътуване между София и Кулата се съкращава с до 30 минути, при проектна скорост -120 км/час.
Завърши изграждането на участъка Дупница - Благоевград от АМ „Струма“ За движение се откриват около 37км от автомагистрала „Струма“ в участъка Дупница – Благоевград. С влизането в експлоатация на тази отсечка времето за пътуване между София и Кулата се съкращава с до 30 минути, при проектна скорост -120 км/час.

Сподели...крепостта Червен

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/10/23/2634344_spodelikrepostta_cherven/?ref=rss


Този уикенд екипът на "Сподели България" води читателите на "Дневник" в средновековния град - крепост Червен, който се намира в границите на природния парк Русенски Лом и е алхеологически резерват от 1997 г. 

Градът е наследник на византийска крепост от VI в. и достига разцвет през XIV в., когато става един от най-големите военно-административни, стопански и църковно-културни центрове на Второто българско царство, а от 1235 г. станал седалище на Червенската митрополия. 

Аварията с газопровода край Павликени ще бъде отстранена до 48 часа

http://www.mediapool.bg/avariyata-s-gazoprovoda-krai-pavlikeni-shte-bade-otstranena-do-48-chasa-news240843.html

Аварията с газопровода край Павликени ще бъде отстранена до 48 часа. Опасност за населението няма, съобщиха от Министерството на енергетиката.   Сигналът за инцидента е подаден в 6:18 часа тази сутрин. Аварията е настъпила между село Недан и газово-измервателна станция "Павликени".   В следствие на изтеклия газ е възникнал пожар в землището на село Патреш.   Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени.   На място работят четири екипа на пожарната. Осигурено е необходимото полицейско присъствие.   Осигурени са аварийни екипи от "Булгартрансгаз". Предвижда се в рамките на 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоснабдяването в региона.   През миналата година са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка.   Държавното дружество "Булгартрансгаз" е предприело всички необходими мерки за продължаване нагнетяването на природен газ в подземното газово хранилище в Чирен по южния полупръстен на мрежата, се казва още в съобщението на Министерството на енергетиката.

Газопровод край Павликени се запали

http://www.mediapool.bg/gazoprovod-krai-pavlikeni-se-zapali-news240843.html

Газопровод в близост до Павликени се е запалил. Сигналът за пожара е подаден към 6:20 часа тази сутрин, съобщи Нова телевизия.   Причината е повреда в централен магистрален газопровод, който се намира в землището на село Недан.   Огънят е овладян, няма пострадали хора или къщи. Мястото на инцидента е далеч от селото, а газоподаването е спряно.

4 медала за българския отбор по астрономия на международна олимпиада в Русия

http://goodnews.actualno.com/4-medala-za-bylgarskija-otbor-po-astronomija-na-mejdunarodna-olimpiada-v-Rusija-news_503212.html

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се проведе от 15 до 23 октомври 2015 г. в град Казан, Русия, съобщиха от МОН. Стефан Иванов в IX клас от Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата. Георги Александров в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий хилендарски“ заво

Днес лепенка на устата, утре - на мозъка

http://actualno.actualno.com/Dnes-lepenka-na-ustata-utre---na-mozyka-news_503215.html

Лепенка, за да спи детето и да не прави всичко, което прави всяко дете, пълно с енергия. До тази „методика“ на възпитание е прибегнала учителка от детската градина „Приказна калина“ в Красно село. Коментар на редактора Няма област в България, която да не представлява истинска разсипия. Но ако искаме някога нещо да остане от нас и светът да знае, че ни има, на първо място трябва да погледнем децата си и грижата за тях. Липсата на сиво вещество в главата не е и не може д

Как да подготвим колата за зимата

http://society.actualno.com/Kak-da-podgotvim-kolata-za-zimata-news_503216.html

Освен антифризът, гумите и чистачките на автомобила преди началото на зимата е добре да се проверят и спирачките на автомобила. Това каза в интервю Агенция „Фокус” Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по безопасно движение по пътищата във връзка с подготовката на автомобилите за зимата. „При постигането на температури 7-8 градуса важно е да отбележим,че е време за смяна на летните гуми със зимни, тъй като лятната гума при тези температури губи

След два месеца и половина мълчание на Столична община, родители питат отново - ще има ли път за бебешките колички?

http://sofia.actualno.com/Sled-dva-meseca-i-polovina-mylchanie-na-Stolichna-obshtina-roditeli-pitat-otnovo---shte-ima-li-pyt-za-bebeshkite-kolichki-news_503217.html

Два месеца и половина, след като родители се обединиха в инициативата "Път за бебешки колички", Столична община още не намира време за адекватен отговор на редица въпроси, отправени към нея по проблема. След среща със заместник-кмета на София Любомир Христов, който е отговорен за транспортния сектор, родителите получиха уверение, че поставените от тях проблеми ще бъдат разгледани - без обаче ангажимент за срокове. Затова сега колумнистът на Actualno.com Елисавета Белобрадова, майка на три деца

Жотева: Има организирана кампания от медии за отразяването от НДК в нощта на вота

http://society.actualno.com/Joteva-Ima-organizirana-kampanija-ot-medii-za-otrazjavaneto-ot-NDK-v-noshtta-na-vota-news_503219.html

Изведнъж тази година започна абсолютно организирана кампания с изключително некоректни коментари от колеги и от телевизии, и хора, които заемат сериозни позиции в държавата. Това заяви пред БНР говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Бетина Жотева във връзка с критиките към външното ведомство, че в пресцентъра на НДК в изборната нощ на 25 срещу 26 октомври ще бъдат допуснати само националните ефирни телевизии. Според Бетина Жотева се провежда съзнателна кампания от страна на

Как да запазите брака си

http://curious.actualno.com/Kak-da-zapazite-braka-si-news_503170.html

Учени твърдят, че изразяването на благодарност към половинката е прекрасно средство за подобряване на отношенията в семейството. Благодарността може дори да спаси започналата да се пропуква връзка. Изследването е публикувано в сп. Personal Relationships. В проучването взели участие 468 души, които имали брак. Психолозите ги призовавали да отговарят на въпроси, отнасящи се до отношенията в семейството, финансовото положение, а също как е изградено общуването между съпрузите. "Открихме, че усеща

Калоян Паргов: Нека на 25-и направим София по-добра за хората!

http://sofia.actualno.com/Kalojan-Pargov-Neka-na-25-i-napravim-Sofija-po-dobra-za-horata-news_503221.html

„Тази кампания не беше никак лесна за нас, минахме през какво ли не. Заклеймяваха ни, оплюваха ни, предричаха ни гибел, казваха ни, че сме луди да се хващаме в тази битка. С издигането на проф. Михаил Мирчев за кмет на София БСП казахме: Да на интелектуалното начало и не на мутризацията на нашия обществено-политически живот”. Това каза водачът на листата да общински съветници и председател на ГС на БСП в София Калоян Паргов. Той заяви, че в следващия общински съвет социалистите ги

Българи в 45 държави ще могат да гласуват на референдума

http://society.actualno.com/Bylgari-v-45-dyrjavi-shte-mogat-da-glasuvat-na-referenduma-news_503222.html

Българите в 45 държави по света ще имат правото да упражнят правото си на глас в предстоящия в неделя референдум за електронното гласуване. Общият брой на секциите, които ще бъдат открити, е 294. Близо 90 на сто от секциите са били разкрити служебно от Централната избирателна комисия (ЦИК), на база избирателна активност на последните избори, т.е. са гласували не по-малко от 100 души на дадено място. Това заяви пред БНР говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Бетина Жотева. 29 с

София е домакин на годишната среща на министрите на труда и заетостта на страните членки на ASEM-LEMC

http://www.cross.bg/tryda-zaetostta-predstaviteli-1485317.html

/КРОСС/Социалните министри на няколко десетки държави ще се съберат у нас през декември. София ще бъде домакин на годишната среща на министрите на труда и заетостта на страните членки по линията на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC). 52 министри ще обсъдят настоящите проблеми на пазара на труда. На конференцията ще присъства и еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен и представители на Международната организация по труда, съобщиха от МТСП. За да се подготви за събитието, вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще проведе серия от предварителни срещи с представители на Брюксел. Подобряването на интеграцията на дългосрочно безработните и насърчаването на младежката заетост ще са сред основните точки на разговорите.  

Отпада задочното обучение на юристи

http://www.cross.bg/pravo-stydentite-yuridicheskite-1485316.html

/КРНОСС/Университетите сами ще решават с какъв изпит да приемат студентите в юридическите факултети. Това предлагат от правосъдното министерство с промени в наредбата, която регулира обучението. Сега приемът е с изпити по български език и история. Специалност "право" вече да се изучава само редовно, а задочната форма да отпадне, предвижда още наредбата. Въвежда се единен държавен конспект за устните държавни изпити, утвърден от министъра на правосъдието. Промените бяха анонсирани от ръководството на министерството миналата седмица, пише "Сега". Предложенията идват след социологическо проучване за проблемите на юридическите професии и обучение на студентите по право. Резултатите от него сочат, че обучението по право на ЕС е недостатъчно, както и това по международно публично право. Проучването сочи още, че студентите нямат достатъчно знания по данъчно право, заради което се предлага да се увеличи хорариумът по дисциплината. Другото предложение е като избираеми дисциплини да се включат режимът на обществените поръчки, защитата на потребителите и околната среда, както и чужд език. На завършилите езикови гимназии ще се осигурява специализирано обучение по чужд език с юридическа насоченост. Заради липсата на практически знания у студентите, които излизат от юридическите факултети, се предлага засилване на практическите занятия, като се ползват съдебната практика, казуси и ролеви игри

Взрив след повреда на централен газопровод край Павликени

http://news.ibox.bg/news/id_1703051968

Няма пострадали хора и постройки. Взривът е заради повреда в централен магистрален газопровод. Инцидентът е станал около 6:20 часа. Огънят е овладян.

Въоръжени обраха фирма в София

http://www.mediapool.bg/vaorazheni-obraha-firma-v-sofiya-news240842.html

Въоръжени и маскирани мъже са обрали офис на фирма близо до автоборсата в Горубляне.   Сигналът за грабежа е получен в полицията малко след 19.30 часа в четвъртък.   Нападателите са били трима или четирима. След като са влезли в офиса на фирмата, мъжете са заплашили намиращите се вътре хора и са ги принудили да влязат в странична стаичка. След това са взели каса от помещението и са избягали.   Минути по-късно е подаден и сигналът в полицията. Пристигналите на място патрули са отцепили района.   Нападателите се издирват. Предполага се, че те са избягали от мястото с автомобил, който ги е чакал наблизо.   Обраната фирма се намира в помещение в голяма сграда в столичния квартал Горубляне.   По непотвърдена информация на Нова телевизия задигнати са между 40 000 и 50 000 лева.

България има най-стриктния режим за генно-модифицирани продукти, заяви министър Танева

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/10/23/2634772_bulgariia_ima_nai-striktniia_rejim_za/?ref=rss


България има най-стриктния режим по отношение на продуктите, съдържащи генно-модифицирани организми (ГМО), заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред БНТ.

"Всички решения във връзка с допускането на продукти, съдържащи ГМО, се вземат на ниво Европейска комисия", обясни тя.

България вече поиска от ЕС забрана за генно-модифицирани култури (ГМО) на своя територия. Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е изпратило уведомителни писма, с които категорично се обяви против приемането на ГМО продукти.

Във връзка с откритата соя със съдържание на ГМО Танева заяви, че има нарушения на процента съдържание и несъответствие с етикета. "Глобата е от 50 до 70 хиляди лева", каза министърът.

В коментар за програмата за развитие на селските райони, Танева заяви, че бюджетът е усвоен на 82%.

По думите й, с 2,5 млрд. евро са подпомогнати българските земеделски производители по старата програма. "Нашата амбиция и план за работа е да приключим годината с над 90 % усвояване на бюджета от програмата. Тя има отчисления за този 7-годишен период и 141 млн. евро загуба от 2010 г. - 2013 г. "

. Във връзка с откритата соя със съдържание на ГМО тя посочи, че има нарушения на процента съдържание и несъответствие с етикета. "Глобата е от 50 до 70 хиляди лева", уточни министър Танева.

Руският парламент може да въведе ответни мерки на ареста на имущество на РФ зад граница

http://www.cross.bg/imyshtestvo-durzhava-vtoro-1485313.html

/КРОСС/ В петък на пленарно заседание на руския парламент може да бъде приет на второ и трето четене законопроект за ответните мерки на неправомерните арести на руско имущество зад граница, позволяващ ограничаването на юрисдикционния имунитет на чуждата държава на територията на РФ въз основа на принципа на взаимност, предаде РИА Новости. Юрисдикционният имунитет на чуждата държава и нейното имущество на територията на Русия могат да бъдат ограничени въз основа на принципа на взаимност, ако в тази страна на РФ се предоставя юрисдикционен имунитет в по-ограничен обем. Очаква се приемането на законна да позволи създаването на добра база за разглеждане от руските съдилища на искове срещу чужди държави в руската юрисдикция. Председателят на Държавната дума Сергей Наришкин в четвъртък отбеляза, че към документа са постъпили редица „съществени“ поправки към второ четене. „В частност, една от нормите, предложени на второ четене, говори за това, че положенията на сегашния закон подлежат на изпълнение в случай, че РФ и чуждите държави не се споразумеят за друго“, поясни Наришкин. „Още нещо, което е много важно, уточнява се определянето на понятието имущество на чужда държава, тоест разширява се състава на имуществото на чуждата страна, което осигурява по-голяма защита на интересите на РФ“, подчерта представителят на руския парламент.

Без жертви във войната по пътищата през изминалото денонощие

http://pik.bg/без-жертви-във-войната-по-пътищата-през-изминалото-денонощие-news422345.html

Без жертви във войната по пътищата през изминалото денонощие

34 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, за живота на четирима от тях има опасност, съобщават от пресцентъра на МВР.

Няма загинали. В страната са станали 25 тежки пътни произшествия.

В София са регистрирани 140 леки и три тежки катастрофи, трима са ранените.

Лавров и Кери се срещат днес във Виена, за да обсъдят ситуацията в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-sityatziyata-lavrov-1485312.html

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери ще се срещнат в петък във Виена, за да обсъдят ситуацията в Сирия, съобщава РИА Новости. Към обсъжданията ще се присъединят министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и турският външен министър Мевлут Чавушоглу. В Москва се надяват, че предстоящите преговори ще се превърнат в стъпка към създаването на широка коалиция в Сирия.

Влизат психолози в столичната детска градина, в която залепиха устата на дете с тиксо

http://pik.bg/влизат-психолози-в-столичната-детска-градина-в-която-залепиха-устата-на-дете-с-тиксо-news422344.html

Влизат психолози в столичната детска градина, в която залепиха устата на дете с тиксо

"До момента не сме имали подобен случай. Веднага започнах дисциплинарно производство към учителката, която е допуснала това", заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия Нина Иванова, директор на столичната детска градина, в която устата на дете бе залепена, защото говори шумно по време на игра.

"В групата ще влязат психолози, които ще разговарят с децата, за да установят как им се е отразило случилото се", поясни Иванова. Тя информира, че към момента групата е спокойна.

По думите й, майката на пострадалото детенце е заявила, че то е приело наистина на игра случилото се.

 

Взрив на газопровод до Павликени

http://offnews.bg/news/n_1/n_578113.html

Газопровод се е взривил тази нощ до Павликени, съобщи и.д. кметът на града инж. Венцислав Иванов по бТВ. Няма пострадали хора и постройки, училища и детски градини остават на студено.  Жителите на Павликени са чули взрива, станал в нива на 9 км от града. На мястото още бушува огън.  Причината за инцидента се изяснява. 

Борисов: Над 1000 каналджии и търговци на гласове са задържани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066809

От 6 часа тече операция по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове. Най-малкото, което е ще гарантираме чисти избори. Акцията е на територията на цялата страна. Според Борисов над 1000 души трябва да са задържани.
"По принцип нашата граница се пази най-добре от всички европейски. Д0 90-та година имаше т.н. гранична бразда.
От 6 часа тече операция по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове. Най-малкото, което е ще гарантираме чисти избори. Акцията е на територията на цялата страна. Според Борисов над 1000 души трябва да са задържани. "По принцип нашата граница се пази най-добре от всички европейски. Д0 90-та година имаше т.н. гранична бразда.

Борисов: Над 1000 каналджии и търговци на гласове са арестувани тази сутрин (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066801

От 6 часа тече операция по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове. Най-малкото, което е ще гарантираме чисти избори. Акцията е на територията на цялата страна. Според Борисов над 1000 души трябва да са задържани.
От 6 часа тече операция по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове. Най-малкото, което е ще гарантираме чисти избори. Акцията е на територията на цялата страна. Според Борисов над 1000 души трябва да са задържани. "По принцип нашата граница се пази най-добре от всички европейски. Д0 90-та година имаше т.н. гранична бразда.

Газопровод гръмна в Павликени! Хората в паника!

http://www.bnews.bg/article-142862

Аварията е спряла топлото в града, училища и забавачки остават на студено.

Кандидат за кмет на Русе е обявен за издирване

http://www.mediapool.bg/kandidat-za-kmet-na-ruse-e-obyaven-za-izdirvane-news240841.html

Кандидатът за кмет на Русе и за общински съветник на Национална републиканска партия Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото е обявен за национално издирване.   Той е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици.   Венцислав Ангелов не е бил открит на адресната си регистрация.   Присъдата на Върховния касационен съд, който измени първоначалната присъда от шест години затвор, дадена от Русенския окръжен съд, бе обявена в края на септември.   Междувременно Венцислав Ангелов бе регистриран за кандидат за кмет и за общински съветник.   Според Изборния кодекс той има имунитет по време на предизборната кампания, освен в случаите, в които е заварен при извършването на тежко умишлено престъпление.   В случая има произнесена присъда, издадена по време на кампанията.   Прокуратурата ще информира Общинската избирателна комисия едва след задържането на Венцислав Ангелов, когато присъдата влезе в сила.

Гръмна централният газопровод в Павликени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066799

Централният газопровод в Павликени гръмна рано тази сутрин. Няма пострадали хора или къщи, съобщи bTV.
"В момента никой не може да припари там, тъй като гори пожар", обясни и.д. кметът на града инж. Венцислав Иванов.
Пред Нова телеви".зия премирът коментира пожара и посочи, че "щом има пламък, значи има източник за
Централният газопровод в Павликени гръмна рано тази сутрин. Няма пострадали хора или къщи, съобщи bTV. "В момента никой не може да припари там, тъй като гори пожар", обясни и.д. кметът на града инж. Венцислав Иванов. Пред Нова телеви".зия премирът коментира пожара и посочи, че "щом има пламък, значи има източник за

В Изкуството и Красотата се съдържат свръхестествени сили

http://www.cross.bg/svruhestestveni-sili-sudurzhat-1485315.html

/КРОСС/ "За мен е напълно реално и очевидно, че в Изкуството и Красотата се съдържат свръхестествени сили." Из книгата "Да се стремим към Прекрасното" на руския жудожник и философ Светослав Рьорих.  

Мащабна акция у нас срещу купувачите на гласове

http://offnews.bg/news/n_1/n_578112.html

Мащабна акция у нас срещу купувачите на гласове, при която се очаква да бъдат задържани над 1000 души, е започнала днес от МВР и прокуратурата.  Това съобщи премиерът Бойко Борисив в ефира на Нова телевизия.  Акцията е срещу купувачите на гласове и срещу трафиканти на хора.  "Когато си в такъв бизнес правиш много неща", обясни премиерът.  Според него така ще се гарантира честнотта на изборите.  Спец акцията е започнала тази сутрин в 6 часа, като по думите на премера, заподозрените вече са за държани. 

Анна Аглатова от Болшой театър пее с Хосе Карерас в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065958

Тя е сопраното, избрано да партнира на голямата звезда по време на прощалния му концерт A Life In Music. Събитието ще бъде на 3 декември в зала 1 на НДК. Двамата ще изпълнят някои от най-знаковите дуетни арии, белязали кариерата на Хосе Карерас през годините. В концерта ще участва и оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс” под диригентската
Тя е сопраното, избрано да партнира на голямата звезда по време на прощалния му концерт A Life In Music. Събитието ще бъде на 3 декември в зала 1 на НДК. Двамата ще изпълнят някои от най-знаковите дуетни арии, белязали кариерата на Хосе Карерас през годините. В концерта ще участва и оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс” под диригентската

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/23/2634538_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които БНТ ще следи днес. 

Миков сви номер на bTV и си тръгна преди да е взел участие в сутрешния блок

http://pik.bg/миков-сви-номер-на-btv-и-си-тръгна-преди-да-е-взел-участие-в-сутрешния-блок-news422343.html

Миков сви номер на bTV и си тръгна преди да е взел участие в сутрешния блок

Лидерът на БСП сви номер на bTV и си тръгна преди да е взел участие в сутрешния блок днес.

Той обяснил, че не може повече да чака да му дойде редът и напуснал сградата на телевизията. 

Темата беше свързана с полицията и той щеше да коментира и това и положението на границата, но...негова си работа, коментира водещият по bTV.

Св. ап. Яков, брат Господен

http://www.cross.bg/yakov-brat-gospoden-1485311.html

/КРОСС/ Житие на свети апостол Яков, брат Господен Св. Дионисий Ареопагит и св. Яков, брат Господен. Стенопис от Теофан Критски и Смеон, 1546 г. в църквата "Св. Николай Чудотворец" в манастира Ставроникитa в Света Гора Атон. Източник: pravenc.ru Св. Дионисий Ареопагит и св. Яков, брат Господен. Стенопис от Теофан Критски и Смеон, 1546 г. в църквата "Св. Николай Чудотворец" в манастира Ставроникитa в Света Гора Атон. Източник: pravenc.ruСв. апостол Яков бил син на Йосиф, обручника на св. Богородица. Затова се нарича брат Господен. Него трябва да различаваме от Яков Алфеев, един от дванадесете апостоли, брат на евангелист Матей. Също трябва да го различаваме от Яков Зеведеев, брат на апостол и евангелист Йоан Богослов. Яков, брат Господен, се наричал още Малки, защото принадлежал към числото на седемдесетте апостоли. Той бил пръв епископ на Йерусалимската църква. Той е и писател на първото от посланията в Новия Завет на светата Библия (Иак.). Когато по повеля на ангела праведният Йосиф заминал за Египет със света Богородица и божествения Младенец, Яков отишъл с тях. По-късно, когато Господ Иисус Христос се явил на обществена проповед, Яков започнал редовно да Го слуша и повярвал, че Той е син Божи и Спасител на света, и станал Негов ученик. В първото си послание до коринтските християни св. апостол Павел говори, че след като се явил на повече от петстотин братя наведнъж, възкръсналият Спасител се явил и на Яков (15:7)

Цитат на деня: Варна без "Хемус" си е едно село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634769_citat_na_denia_varna_bez_hemus_si_e_edno_selo/?ref=rss


"Варна без магистрала "Хемус" е едно село".

Това обяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на "Нова телевизия" описвайки значимостта на инфраструктурните проекти. Той прогнозира, че ако магистралата не бъде завършена в обозримо бъдеще, южното черноморие "ще е на светлинни години след 10 години" в развитието си пред Варна.

На въпрос защо се откриват обекти тъкмо в навечерието на избори Борисов видя в това голяма конспирация. Той припомни, че магистрала "Струма", част...

Григор Димитров и Бердих излизат в повторение на миналогодишния финал

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/23/2634647_grigor_dimitrov_i_berdih_izlizat_v_povtorenie_na/?ref=rss


Преди година Григор Димитров и Томаш Бердих се изправиха във финала на турнира в Стокхолм, а днес ще се срещнат за шести път помежду си в четвърфиналите. Чехът, който триумфира през 2014 г., и българинът, който грабна титлата през 2013 г., ще определят полуфиналиста в най-горната част на схемата.

Двубоят е първи от вечерната сесия на централния корт и ще започне в 19.30 часа. След него започва мачът между Маркос Багдатис, който ще излъчи втория полуфиналист в горната половина. В...

Монетата от 2 лева влиза в обръщение от 7 декември

http://www.moreto.net/novini.php?n=304576

Управителният съвет на Българската народна банка взе решение за пускане в обращение от 7 декември 2015 г. на нова разменна монета - законно платежно средство, с номинална стойност 2 лева, емисия 2015 г. На лицевата страна на монетата в центъра на вътрешния кръг е обозначена номиналната стойност с цифрата „2”, набраздена с линии, съобщиха от БНБ.

Директорката на 80-о ОДЗ в София: Неприемливо е да се лепи устата на дете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5066789

Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там.
Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете,
Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там. Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете,

Руските железници обмислят линии от Москва до Варна и Бургас

http://svetoven.pogled.info/russia/news/68659/Ruskite-zheleznitsi-obmislyat-linii-ot-Moskva-do-Varna-i-Burgas

/Поглед.инфо/ Руската Федерална пътническа компания (ФПК) планира да пусне нови маршрути между Москва и българските курорти Бургас и Варна от лятото на 2016 г., съобщи в четвъртък (22 октомври) сайта lookinhotels.ru.

Директорката на 80-о ОДЗ в София: Неприемливо е да се лепи устата на дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5066784

Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там.
Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете,
Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там. Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете,

Сняг вали на Витоша

http://petel.bg/Snyag-vali-na-Vitosha__131465

Илюстрация: Булфото Сняг заваля на Витоша. От камерата на Планинската спасителна служба в района на хижа "Алеко" се вижда, че вече има...

Историята на първия паметник на Левски - от руско влияние до липса на пари за изграждане

http://society.actualno.com/Istorijata-na-pyrvija-pametnik-na-Levski---ot-rusko-vlijanie-do-lipsa-na-pari-za-izgrajdane-news_503195.html

Вчера (22-ри октомври) се отбелязаха 120 години от откриването на паметника на Васил Левски в София, който е и първи в страната. „Ние, софиянците имаме пълното право да се гордеем с този паметник и че той е именно тук“, заяви Елинка Бояджиева - председател на софийски комитет „Васил Левски“ в Столична библиотека по случай честването. Паметникът се намира в центъра на кръстовището, което се пресича от булевардите „Васил Левски” и „Янко Сакъзов” и

Полицията задържа 30 нелегални имигранти в София

http://society.actualno.com/Policijata-zadyrja-30-nelegalni-imigranti-v-Sofija--news_503206.html

Около 30 нелегални мигранти са задържани в София тази сутрин в хода на акцията на полицията срещу нелегалната миграция в цялата страна. Шест обекта са проверени досега в столицата. Това са места, където по принцип се укриват бежанци. Сред тях има къщи и хостели. Операцията на МВР и ДАНС има за цел залавянето на нелегални мигранти, влезли незаконно в страната, както и на трафиканти на хора, прекарващи бежанци през територията на страната, предаде БНР. От полицията в Бургас съобщиха, че

В Ямбол приключват дейностите по изграждане на Клетка 1 на регионалното депо

http://yambol.actualno.com/V-Jambol-prikluchvat-dejnostite-po-izgrajdane-na-Kletka-1-na-regionalnoto-depo-news_503209.html

В Ямбол приключват дейностите по изграждане на Клетка 1 на новото регионално депо, както и тези по закриването и рекултивацията на старото сметище, съобщиха от общинската администрация. Мерките са в изпълнение на проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ямбол – Първа фаза“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда за периода 2007-2013 г.“. Рекултивирането на старото сметище започна на 17 септември и по предварителни раз

Около 33 млн. лв. са дълговете на ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Okolo-33-mln-lv-sa-dylgovete-na-CSKA-news_503210.html

Дълговете на ЦСКА са около 33 милиона, а не 57 млн., каквато информация беше излязла. Това обяви досегашният синдик Радослав Тонев, който не получи необходимото мажоритарно мнозинство. "Има една грешка при отчитането на счетоводните книги като информация, става дума за 57 милиона отчетени загуби за предишен период. Там не е отбелязана 2015 година и оттам идва разминаването“, разкри Тонев след вчерашното събрание на кредиторите на "червените".  Той допълни, че срокът за предяване на

Последните 4 дни от разпродажбата в София

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/poslednite-4-dni-ot-razprodajbata-v-sofiia-204644/

Ликвидацията на ръчно връзвани ориенталски килими в полза на германска банка приключва в понеделник

Ще разбием стената на ГЕРБ, на мутризацията, на корупцията, на престъпните схеми

http://regionalen.pogled.info/sofiya-grad/news/68658/SHTe-razbiem-stenata-na-GERB-na-mutrizatsiyata-na-koruptsiyata-na-prestapnite-shemi

/Поглед.инфо/ „Време е да дойде другото лице на София”. Това заяви кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на София Михаил Мирчев по време на закриването на предизборната кампания на столичните социалисти пред препълнената зала 3 на НДК.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване