Германия започва бърза депортация

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/germaniia-zapochva-byrza-deportaciia-6044305

Правителството и опозицията в Швеция се споразумяха днес за промени в миграционната политика

Съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов: Хората ни вярват, защото имаме реални и изпълними програми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068217


"Хората ни вярват, защото имаме реални и изпълними програми" – това заяви съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов в една от последните си срещи за кампанията с хората в Бургас. "Ние сме и партията, която даде най-голям шанс на младите хора да влязат реално в управлението на общините. На много места кандидатите ни за кметове са под тридесет годишна

Uber заработи в Хърватия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/23/2635338_uber_zaraboti_v_hurvatiia/?ref=rss


Таксиметровата услуга Uber заработи в Загреб с обещанието да предлага по-удобен и по-евтин таксиметров транспорт в хърватската столица, съобщи Balkan Insight.

Версията на приложението в Загреб ще се нарича UberX и ще предлага по-евтини услуги от предходната версия Uber Black. За разлика от приложението UberPop, което позволява на всеки да се регистрира като шофьор, в UberX шофьорите ще бъдат лицензирани.

Влизането на компанията в Загреб беше за първи път обявено през май....

Предизборен скандал в община „Марица“: Лагерът на Димитър Иванов се издъни

http://www.cross.bg/ivanov-penkov-dimitur-1485402.html

/КРОСС/След предизборния митинг-концерт на Николай Копринков с участието на Иво Папазов в село Маноле, на два пъти вандалски бе поруган буса на Иван Пенков, чийто баща доведе своя приятел, виртуозният кларинетист, да свири на хората.На сутринта след концерта Пенков е открил буса си надраскан с номер 4 и облепен с предизборни плакати на кандидата за кмет и настоящ кмет на община „Марица" - Димитър Иванов. Тази сутрин потърпевшият е намерил превозното си средство отново облепено с предизборни материали на Иванов, надраскано с неговия номер в изборите, но този път и с нарязани гуми.„Това вече ме принуди да се обърна към Полицията и Прокуратурата" - каза Иван Пенков, който живее и работи в Англия. „Стана ми много болно, че в България хората са толкова първобитни. Всички сме наясно, че в момента ситуацията е предизборна, но е изключително непочтено така да се сплашват хората, които не подкрепят Иванов за втори мандат" - допълни Пенков.В сряда Николай Копринков и неговият екип от кандидати за кметове и общински съветници направиха грандиозен митинг на площада в Маноле, където се събраха над две хиляди човека в тяхна подкрепа. Явно изнервени от добрия ход на кампанията на социалистите, Димитър Иванов и поддръжниците му са прибягнали до подобна низка разправа с привържениците на най-сериозният му опонент.

Намаляване лятната ваканция на учениците, иска МОН

http://www.moreto.net/novini.php?n=304647

По-дълга учебна година за сметка на лятната ваканция - това предвижда образователният план на МОН. Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева представи проекта за новите образователни стандарти за учебните планове, учебниците и помагалата и за общообразователната подготовка.

Обрат: Германия започва депортирането на 200 000 мигранти утре заранта

http://petel.bg/Obrat--Germaniya-zapochva-deportiraneto-na-200-000-migranti-utre-zaranta__131528

Снимка: Булфото, архив Германия започва невиждано досега депортиране на около 200 000 мигранти. За тази цел вече са организирани първите...

Ферма за зайци - новата мода сред младите фермери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068220

Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред
Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред "Дарик" зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. След като беше отворен приемът за проекти по мярката за млади фермери от новия програмен период на Програмата за

Ботсвана е най-нискорисковият развиващ се пазар на имоти в света

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/botsvana-e-nai-niskoriskoviiat-razvivasht-se-pazar-na-imoti-v-sveta-204716/

Ниските цени на петрола, забавянето на китайската икономика, поскъпването на долара и геополитическото напрежение са основните рискове пред развиващия се свят

Сава Савов: Ще изпълня стриктно поетите ангажименти и ще съм след три месеца с отчет при вас

http://www.cross.bg/sava-savov-bratya-1485399.html

/КРОСС/Независимият кандидат за кмет на община Братя Даскалови Сава Савов благодари на БСП за подкрепата, на жителите за откровените разговори и добрите думи, които отправяха към него по време на кампанията. В предизборната кампания Сава Савов с №9 се срещна със стотици хора, които споделяха разочарованието си от изтичащия мандат и настояваха за категорична промяна. „Искаме да не сме откъснати от света", заръчаха хората от селата Славянин, Кольо Мариново, Сърневец, Малко Дряново и Православ, които не са виждали общинар за 4 години. „Не искаме да ни се кърпят дупки само по избори", категорични бяха жителите от Съединение, Гранит и Братя Даскалови. Против непрозрачната продажба на общинска земя се обявиха от Горно Белево, Оризово и Черна гора. За открити обществени поръчки настояха жителите в Плодовитово, Мирово и Партизанин. „Нека се градят паркове, но за прилични суми, а не за милиони и да се залагат пари за поддръжката им", заключиха възрастните хора от Опълченец, коментирайки скъпоструващите паркове, построени в този мандат, в съседните села. „Имаме стратегия за туризъм и съхраняване на културата, но никой не ни потърси през последните години", анализираха в Медово и Найденово. „Вярваме в промяната и тя ще дойде с номер 9 в бюлетината за кмет на община Братя Даскалови", бяха категорични в Голям дол, давайки и задачи на Сава Савов за първите дни

Извънредни предaвания по БНТ в изборния ден

http://www.cross.bg/izborniya-izborite-stydioto-1485401.html

/КРОСС/ В изборния ден (25-ти октомври) БНТ1 включва в програмата си извънредни предавания, които ще проследят вота на българите от цялата страна. Сутрешният блок „Денят на изборите започва" стартира точно в 07:00 ч. Негови водещи са Георги Любенов, Аделина Радева и Даниел Михайлов. Гостите в студиото ще коментират има ли страх от политическите феодали и отсъства ли свободният избор в по-малките населени места. Екипи от всички областни градове и столицата ще осведомяват зрителите с преки включвания за обстановката в изборния ден. В студиото на сутрешното предаване ще бъдат оповестени и резултатите от специално социологическо изследване на „Галъп интернешънъл", посветено на купуването на гласове и изборните нарушения. Извънредното издание на „Още от деня на изборите с Димитър Цонев", което започва в 16:30 ч., ще сложи акцент върху прогнозите от изборите и националния референдум. В 18:40 ч. Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев ще поставят началото на „Нощта на избора". По традиция зрителите на БНТ първи ще научат резултатите от местните избори и националния референдум, реакциите на политическите щабове, настроенията на гражданите. За да разчете данните от екзит-пола и паралелното преброяване, в студиото ще бъде Боряна Димитрова от „Алфа рисърч". Другият социолог в „Нощта на избора" ще бъде Живко Георгиев с анализ на резултатите на „Галъп интернешнъл"

Нова група нелегални имигранти задържаха в София

http://www.bnews.bg/article-142882

По сигнал са проверени 5 адреса, на които са приемани нелегално влезли в страната ни чужденци.

Демократи за Перник или Държавна сигурност за Перник?

http://www.zapernik.com/pernik/demokrati-za-pernik-ili-durjavna-sigurnost-za-pernik_40345/

Демократи за Перник или Държавна сигурност за Перник? Това е въпроса, който с основание могат да си зададат дясногласуващите перничани.

"Скъпи съграждани, съмишленици, приятели! Добре дошли! Днес е на най хубавия ден за мен и за реформатори и демократи за Перник. Защото сме заедно. И защото показахме, че в Перник има силна десница, представена от автентичните демократи и младите реформатори. Подкрепена от демократично мислещите хора". Така патетично звучи словото на...

Продължава

Прецедент! Закопчаха първата каналджийка у нас, натъпкала седем афганистанци в колата си

http://pik.bg/прецедент-закопчаха-първата-каналджийка-у-нас-натъпкала-седем-афганистанци-в-колата-си-news422661.html

Прецедент! Закопчаха първата каналджийка у нас, натъпкала седем афганистанци в колата си

21-годишната Наташа К. от Берковица е била задържана в Бургас рано сутринта в четвъртък при опит да транспортира седем нелегални имигранти, съобщиха от полицията. Така младата жена стана първата задържана каналджийка в Югоизточна България от началото на миграционния натиск.

Около 8 часа на 22 октомври, в района на кръстовището от ж.к. "Меден Ррудник" за кв. "Горно Езерово", служители от сектор Пътна полиция спрели за проверка два леки автомобила. Виждайки униформените, шофьорът на едната кола - "Опел" със софийска регистрация, хукнал в полето и успял да избяга.

Вторият автомобил - "Рено" с транзитни номера, бил управляван от млада жена. Вътре имало седем мъже без документи, които казали, че са афганистанци.

В зарязания от каналджията "Опел" полицаите открили още седем нелегални имигранти без документи.
21-годишната Наташа К от Берковица е задържана за срок от 24 часа. По време на разпитите тя мълчала и не казал нищо за съучастника си, довериха запознати с разследването.

Чужденците също са разпитани с помощта на преводач, установено е, че 12 от мъжете са афганистанци, а останалите двама – иракчани.

Те били качени от каналджиите в района на гориста местност до средецкото село Дебелт, след което поели към Бургас.

Нелегалните пътници са отведени в сектор Миграция към ОДМВР – Бургас, предстои транспортирането им до специализиран център, уточниха от полицията.

Станишев с подкрепа за опозицията в Турция

http://frognews.bg/news_100551/Stanishev-s-podkrepa-za-opozitsiiata-v-Turtsiia/

Президентът на ПЕС е в Турция, за да подкрепи Републиканската народна партия (РНП) и Демократичeската партия на народите (ДПН) – асоциирани членове на ПЕС, за предстоящите в страната избори на първи ноември.

Защо Кранево не може да стане Сен Тропе

http://www.cross.bg/kranevo-kmetstvoto-nikolov-1485397.html

/КРОСС/Дотук обаче с предимствата - макар и живописно Кранево няма никакъв шанс да стане нашенското Сен Тропе. Точно обратното. Скоро тук няма да спре скъпа яхта не защото няма пристанище, а защото богатите туристи едва ли ще тръгнат из потъналите в огромни бурени и тръни улици. Доколкото има асфалт по тях, е остатък от соца и когато слънцето пече, те потъват в прах, а щом завали, се покриват с огромни локви. Според отчетите на кметството обаче през последните 2 години само за озеленяване на курорта са отишли 176 560 лв.! На друго място с тези пари ще направят версайски градини. В Кранево обаче няма и помен от градинки и цветни алеи - вместо тях бурени,храсти и треволяци са избуяли по общинските терени, а в тях пълзят на воля змии и гущери. Интересно обаче в чий джоб са потънали хилядарките за озеленяване, питат се в селото. Вместо заможни туристи в Кранево отсядат най-вече семейства, пестили цяла година, за да заведат домочадието на море. И какво заварват тези хора? Тротоарите, доколко ги има тук, са плътно окупирани от разнебитени сергии, грозни магазини и шумни заведения. Въпреки това в кметството пищят, че парите не достигат, въпреки че за целия този алъш-вериш се плащат наеми и такси. Явно обаче те не отиват в кметската каса, а потъват в частни джобове

Анелия Клисарова: Гражданите трябва да бъдат 52-я общински съветник във Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10/23/2626966_aneliia_klisarova_grajdanite_triabva_da_budat_52-ia/?ref=rss


В четири интервюта "Дневник" представя основните претенденти за кметското място в изборите за местна власт във Варна. Това са (подредени по азбучен ред) Анелия Клисарова (БСП, Политически клуб "Екогласност"), Данаил Папазов (МК "Живот за Варна "), Иван Портних (ГЕРБ) и Чавдар Трифонов (КП "Реформатори и патриоти – решението за Варна"). Освен на еднаквите въпроси, които бяха зададени на всеки от интервюираните, кандидатите трябваше да отговорят и на няколко индивидуални, свързани с политическата...

Данаил Папазов: Общината трябва да е активен посредник в инвестиционния процес

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10/23/2627025_danail_papazov_obshtinata_triabva_da_e_aktiven/?ref=rss


В четири интервюта "Дневник" представя основните претенденти за кметското място в изборите за местна власт във Варна. Това са (подредени по азбучен ред) Анелия Клисарова (БСП, Политически клуб "Екогласност"), Данаил Папазов (МК "Живот за Варна "), Иван Портних (ГЕРБ) и Чавдар Трифонов (КП "Реформатори и патриоти – решението за Варна"). Освен на еднаквите въпроси, които бяха зададени на всеки от интервюираните, кандидатите трябваше да отговорят и на няколко индивидуални, свързани с политическата...

Жозе Моуриньо във вихъра си: Никакъв респект към медиите повече

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068188


Жозе Моуриньо изригна гневно срещу журналистите на традиционната пресконференция преди мача на „Челси“ срещу „Уест Хем“ в събота.
 „Няма да получавате добри и весели заглавия от мен - кресна Специалния. - Ще се отнасям към вас, както вие към мен - без никакъв респект. Няма да говорим за футбол. Готов съм да бъда критикуван дори от глупаците.
Жозе Моуриньо изригна гневно срещу журналистите на традиционната пресконференция преди мача на „Челси“ срещу „Уест Хем“ в събота. „Няма да получавате добри и весели заглавия от мен - кресна Специалния. - Ще се отнасям към вас, както вие към мен - без никакъв респект. Няма да говорим за футбол. Готов съм да бъда критикуван дори от глупаците.

Варненски стикери "Спри! Давам път на пешеходец!" се появиха и в София

http://www.moreto.net/novini.php?n=304643

Над 10 000 стикера с призив "Спри! Давам път на пешеходец!" са раздадени на шофьори във Варна за последните 4 години. Кампанията има за цел да насочи вниманието към безопасното пресичане на пешеходни пътеки, а тази година е била ориентирана специално към учениците в града.

Иван Портних: Трудно е да пренаписваш себе си, но съм достатъчно самокритичен

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10/23/2627105_ivan_portnih_trudno_e_da_prenapisvash_sebe_si_no_sum/?ref=rss


В четири поредни интервюта "Дневник" представя основните претенденти за кметското място в изборите за местна власт във Варна. Това са (подредени по азбучен ред) Анелия Клисарова (БСП, Политически клуб "Екогласност"), Данаил Папазов (МК "Живот за Варна "), Иван Портних (ГЕРБ) и Чавдар Трифонов (КП "Реформатори и патриоти – решението за Варна"). Освен на еднаквите въпроси, които бяха зададени на всеки от интервюираните, кандидатите трябваше да отговорят и на няколко индивидуални, свързани с...

Чавдар Трифонов: Трябва да се научим да постигаме повече с по-малко пари

http://www.dnevnik.bg/intervju/2015/10/23/2629536_chavdar_trifonov_triabva_da_se_nauchim_da_postigame/?ref=rss


В четири поредни интервюта "Дневник" представя основните претенденти за кметското място в изборите за местна власт във Варна. Това са (подредени по азбучен ред) Анелия Клисарова (БСП, Политически клуб "Екогласност"), Данаил Папазов (МК "Живот за Варна "), Иван Портних (ГЕРБ) и Чавдар Трифонов (КП "Реформатори и патриоти – решението за Варна"). Освен на еднаквите въпроси, които бяха зададени на всеки от интервюираните, кандидатите трябваше да отговорят и на няколко индивидуални, свързани с...

Учебната година се удължава с две седмици

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/10/23/2635314_uchebnata_godina_se_uduljava_s_dve_sedmici/?ref=rss


С две седмици се удължава учебната година за най-малките - вместо на 24 май първокласниците ще завършват на 15 юни. За всички останали ученици годината ще е 36 седмици и ще приключват на 30 юни. Само 12-класниците остават в сегашните срокове - до края на май.

Това е едно от предложенията на министерството на образованието, свързано с новите учебни планове, които изготвя, обяви зам.-министърът Ваня Кастрева преди първото заседание на обществения съвет към МОН.

Целта на удължаването на учебната година е да се скъси лятната ваканция, защото продължителността й влияе на мотивацията и знанията на учениците. "Стремим се да преодолеем този негативен момент, че нашите деца имат най-кратките учебни занимания и да им дадем шанс да бъдат обгрижвани по-дълго в училищата и да не прекъсват задълго връзката си с тях", обясни Кастрева.

Друга новост в учебния план е още от 3-ти клас децата да започнат да се изучават информационни технологии под формата на "компютърно моделиране".

Предметът Домашен бит и техника ще се преобразува в свързан с предприемачество предмет още от първи клас. От 9-ти до 12-ти клас пък ще се изучава гражданско образование, насочено към родолюбието.

Днес започва най-лудият и шарен музикален Sofia Fusion Fest (програма)

http://offnews.bg/news/n_1/n_578458.html

Днес от 20:00 часа започва двудневният музикален маратон Sofia Fusion Fest , който ще ви разведе от от Сърбия до Африка, през Ню Йорк до София. В столичния клуб "Mixtape 5" само срещу 15 лв. за всяка една от вечерите ще получите невероятен интернационален купон от 20:00 вечерта до 03:00-04:00 часа сутринта. Билети могат да бъдат намерени в мрежата на  Ticket Logic и партньорската мрежа. В петък вечер ще станем част от “тръпката” Гуча, благодарение на Духовия оркестър на Кристиан Азирович от Сърбия, който пристига у нас с 9 души подкрепление тръбачи и ни е подготвил ударна програма. Четири уникални хенга, които ще пристигнат от четири различни държави специално за събитието ще се срещнат в събота вечер, за да дадат началото на купона с музиката на “Happy Hang Friends”. За най-издръжливите ще бъде и наградата-участие на група “Оратница”, която наскоро представи новия си албум “Фолктрон” .  Програма: Петък, 23 октомври: - 20:00 - 20:45 Древност и Космос; - 21:00 - 21:45 Мерудия;  - 22:00 - 22:35 Проект Зората;  - 22:45 - 23:30 Harry + Exo + MAX;  - 23:45 - 00:45 Harlem jazz;  - 01:00 - 02:15 GUCA Winners - Kristijan Azirovic Orchestra; - 02:15 - 03:30 Lazy Face selector; Събота, 24 октомври: - 20:00 - 20:30 Happy hang friends;  - 20:30 - 21:00 Sustain world ethno band;  - 21:15 - 21:45 Балкански Приказки;  - 22:00 - 22:45 Wake UP project;  - 23:00 - 23:45 Тъпани и Гайди;  - 00:00 - 00:30 Хор Кипри; - 00:30 - 01:30 Оратница.

Намаляване лятната ваканция на учениците, иска МОН

http://news.ibox.bg/news/id_1652071420

За сметка на по-дълга учебна година, предвижда образователният план на министерството

Няма замърсяване на въздуха след аварията на газопровода в района на Павликени

http://pik.bg/няма-замърсяване-на-въздуха-след-аварията-на-газопровода-в-района-на-павликени-news422657.html

Няма замърсяване на въздуха след аварията на газопровода в района на Павликени

Екипи на РИОСВ-Велико Търново и Регионалната лаборатория-Велико Търново към Изпълнителната агенция по околна среда, са измерили концентрациите на основните замърсители на атмосферния въздух в района на авариралия магистрален газопровод край Павликени. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Тази сутрин там настъпи авария в района на Павликени - между линейния кран "Патреш" и линейния кран "Летница". В землището на село Патреш, вследствие на изтеклия газ, е възникнал пожар. Измервателният пункт е бил разположен в подветрената зона на инцидента, на 250 метра от жилищната зона на село Недан. Измереното ниво на метан е под границата на определяне на уреда. Основните замърсители серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон, са под пределнодопустимите концентрации, се посочва в съобщението.

Обръщение на Людмил Димитров, кандидат на БСП за кмет на община Видин

http://pik.bg/обръщение-на-людмил-димитров-кандидат-на-бсп-за-кмет-на-община-видин-news422660.html

Обръщение на Людмил Димитров, кандидат на БСП за кмет на община Видин

Уважаеми съграждани !

Преди един месец стартирахме кампанията на Българска Социалистическа Партия с мотото „Ново начало се гради с нови хора“.

Тогава за мнозина от Вас аз, Людмил Димитров, бях непознато лице. Но след многобройни срещи с хиляди хора , нашите намерения за промяна в община Видин стигнаха до Вас. В нашата кампания ние заложихме на честен и откровен разговор с гражданите , без компромати и нападки към опонентите. Заложихме и на силен екип от професионалисти в различни сфери на обществения живот, каквито са нашите кандидати за общински съветници.

Нашето разбиране, като кандидати на БСП, е, че местната власт във Видин трябва да се превърне в инструмент за решаване на проблемите на хората, а не общината да се управлява сякаш е частна собственост на кмета и на общинските съветници. Изборът на 25 октомври не е само между кандидата Х и кандидата Y, а е избор между интересите на мнозинството от хората и интересите на малцината, които печелят за наша сметка чрез користно управление и разпореждане с общинско имущество, чрез неефективни и скъпи проекти.

Стандартите за лява политика в местната власт, които отличават кандидатите на БСП от всички останали кандидати, предлагат конкретни ангажименти, справедливост и солидарност за общината и хората. Затова призовавам всички , които подкрепят нашите идеи за повече справедливост и солидарност в община Видин , на 25-ти да гласуват с номер 9 за БСП , за оригинала на лявото , за да върнем Видин на хората.

"Образование България 2030" стана партньор в проекта на ЕК за дигиталните умения

http://frognews.bg/news_100550/Obrazovanie-Balgariia-2030-stana-partnjor-v-proekta-na-EK-za-digitalnite-umeniia/

Инициативата Образование България 2030 (ОБ2030) официално бе приета за партньор в проекта на ЕК за дигиталните умения eSkills for Jobs 2015. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и активен посланик на електронните умения Ева Паунова по време на националната конференция по е-образование. Нейното 11-то издание се проведе в петък, 23 октомври 2015 г., в София под надслов "Възможности за развитие на е-образованието в България". Инициативата се организира от ICT Media съвместно с БАИТ.

Убит шофьор и двама ранени в челен сблъсък на бус и камион край Якоруда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068080

Жестока катастрофа стана в петък по обяд на пътя между село Аврамово и Якоруда Микробус се заби челно в идващ насреща камион, при свирепия удар загина мъж, а други двама са ранени.
Заради тежкото ПТП шосето остана блокирано за няколко часа и се образуваха километрични опашки. Сигнал за инцидента е подаден в 12,08 часа в петък на телефон 112.
Жестока катастрофа стана в петък по обяд на пътя между село Аврамово и Якоруда Микробус се заби челно в идващ насреща камион, при свирепия удар загина мъж, а други двама са ранени. Заради тежкото ПТП шосето остана блокирано за няколко часа и се образуваха километрични опашки. Сигнал за инцидента е подаден в 12,08 часа в петък на телефон 112.

Голямото тупане на топката: интригата в местните избори в столицата

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/23/2633684_goliamoto_tupane_na_topkata_intrigata_v_mestnite/?ref=rss


Кампанията за местния вот, която е на финала, не е (съвсем) скучновата. Наистина бяха ни спестени политическите фойерверки, на които сме били свидетели предишни години. Но, на национално ниво, имаше няколко ефектни и успешни опита да се влезе в новините – като музикалния скандал, разразил се във връзка с концерта на ДПС в Исперих (в който Райна и Райме шокиращо си протегнаха ръце) и поредната каскада (или клоунада) с участието на белокосата екшън звезда Волен Сидеров в центъра на столицата. В...

Д-р Емил Караиванов: Асеновград има един път – напред!

http://www.cross.bg/asenovgrad-emil-karaivanov-1485388.html

/КРОСС/Снощи официално бе закрита предизборната кампания на кандидатите от коалиция БСП-АБВ, ППК „Екогласност". Председателят на структурата на БСП в Асеновград Енко Найденов приветства всички присъстващи в залата на НЧ „Родолюбие". „Имаме една основна причина, заради която вярата ни е толкова голяма. И тя се нарича Д-р Емил Караиванов", заяви в словото си Енко Найденов, като пожела много работа, хъс и позитивизъм на кандидатите. Броени часове преди изборния ден кандидатът за кмет д-р Емил Караиванов в емоционално слово каза, че Асеновград има един път и това е да продължи напред. В речта си той благодари на хората около него -симпатизанти, партньори, скептици и противници за претенциите и предложенията, както и за критиките и идеите, които е получил. „Аз няма да кажа като други претенденти за кметския пост, че всички сме в един отбор, защото животът на един град и управлението му не е футболен мач. Ценното на Асеновград е в това не да живеем на отбори, нито да си устройваме дербита и да трупаме публика от страни. Нашият град е жив организъм, общество, пулсиращо с идеи, тревоги, празници, делници, мечти и пътища към тях. Всичко това искам да продължи, а всеки асеновградчанин да се чувства ценен на мястото си и да има причини да е част от своя град, където и да се намира!", допълни още д-р Емил Караиванов

„Д2“и новото им откритие „Panicstation“ в „Нощни птици“

http://www.cross.bg/novoto-ptitzi-petuk-1485398.html

/КРОСС/ „Д2" и новото им откритие -училищната банда „PanicStation", ще гостуват в студиото на „Нощни птици" този петък (23-ти октомври) по БНТ1. Мъжката група ще представи на зрителите новото си протеже, което избра след осмия национален конкурс „Голямото междучасие".Заедно с„Д2"зрителитеще си спомнят времето на големите надежди и раждането на новия българскирок. Изненадата на водещата Искра Ангелова за момчетата от „PanicStation"е техният приятел Иван Тишев от „Революция Z. Неочаквано за всички в студиото,ще влезе и човекът, отказал не едно и две телевизионни интервюта -Ивайло Цветков. Тайнственият журналист е един от създателите наинтелигентното списание "Егоист". Той ще анализира духовито ерата на бързата храна икултурата на образите. Гостите в студиото ще зарадва иактьорът, изиграл Дякона Левски - Веселин Плачков. Той ще сподели своите планове заспектакъл "Предградие" и участието на „Д2" в него. Зрителите на БНТще могат да чуят новата балада на мъжката група, изпълнена акустично на живо встудиото на "Нощни птици". Гледайте „Нощни птици" този петък (23-ти октомври) от 23:30 часа само по БНТ1!  

Хакери поискаха откуп за откраднати данни на 4 млн. потребители

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/23/2635287_hakeri_poiskaha_otkup_za_otkradnati_danni_na_4_mln/?ref=rss


Британската телекомуникационна компания TalkTalk е получила искане за откуп от хакерска група, твърдяща, че стои зад кибератака, в която вероятно са засегнати данните на до 4 млн. потребители, съобщи агенция "Ройтерс".

Изпълнителната директорка Дайдо Хардинг заяви пред Би Би Си, че не знае дали писмото е автентично. "Трудно е да влизам в подробности, но, да, с нас се свърза индивид или група, твърдящ, че е хакерът", каза тя. "Всичко, което мога да кажа е, че лично получих съобщение...

Словения обмисля да вдигне ограда по границата с Хърватия

http://balkani.actualno.com/Slovenija-obmislja-da-vdigne-ograda-po-granicata-s-Hyrvatija-news_503335.html

Словения заяви, че обмисля всички възможности, в това число и вдигането на ограда по границата си с Хърватия, ако европейските лидери не успеят да се договорят за единна европейска политика спрямо мигрантската криза на фона на увеличаващ се наплив на хора към страната през последните дни. Това съобщава Reuters. Притокът на хора в Словения започна миналата събота, след като Унгария затвори своята граница с Хърватия. Според словенския премиер Миро Цецар общо 50 400 души са влезли в странат

Кънев: ГЕРБ и ДПС представят изборите като партиен сблъсък

http://izbori2015.actualno.com/Kynev-GERB-i-DPS-predstavjat-izborite-kato-partien-sblysyk-news_503338.html

Искам да успокоя всички хора, които се тревожат от преподреждането на властта – ние няма да се възгордеем от нашия успех и няма да поискаме нищо повече от по-бързи реформи. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV по повод предстоящия местен вот. „Това, че ще се представим значително по-силно от предишните местни избори, няма никакво съмнение. Това, че ще увеличим на много места влиянието си спрямо националните из

Любка Качакова предлага и архитектът на София да бъде избиран

http://offnews.bg/news/n_1/n_578405.html

София щеше да бъде много по-различна, ако заедно с кмета и общинските съветници, можехме да избираме и главния архитект. Това заяви Любка Качакова, водач на лисата на НДСВ за съветници в София на среща със симпатизанти при закриване на кампанията. Поразиите от свръх строителството и унищожаването на зелените площи в града ни са огромни и непоправими, каза тя. Огледайте се наоколо и сами ще видите недомислиците в много архитектурни решения. София дори няма определена цветова гама за сградите поне в централната част, както е в почти всички големи европейски градове. Никога досега кандидат-кметовете не са представяли архитекта, когото биха назначили. А както всички знаем, главният архитект е кмет и половина, коментира Качакова. Не мислите ли, че е редно всички кандидати за кметове да кажат кого биха назначили за главен архитект в столицата? И по време на кампанията кандидат-кметът и кандидат-главният архитект да представят своята визия за града, за големите строежи, инфраструктура и н. Така всички ще знаем какъв ще е обликът на столицата ни, какъв ще е духът на София, каза водачът на лисата на НДСВ за съветници в столицата.

Станишев с подкрепа за опозицията преди изборите в Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068175

Президентът на ПЕС е в Турция, за да подкрепи Републиканската народна партия (РНП) и Демократичeската партия на народите (ДПН) – асоциирани членове на ПЕС, за предстоящите в страната избори на първи ноември.
Станишев се срещна с Кемал Кълъчдароглу, лидер на Републиканската народна партия, и Селахатин Демирташ,
Президентът на ПЕС е в Турция, за да подкрепи Републиканската народна партия (РНП) и Демократичeската партия на народите (ДПН) – асоциирани членове на ПЕС, за предстоящите в страната избори на първи ноември. Станишев се срещна с Кемал Кълъчдароглу, лидер на Републиканската народна партия, и Селахатин Демирташ,

Реформаторите: 2700 бургазлии минаха през шатрата ни, заложихме на прекия контакт с хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068069

„Бюлетина №33 за общински съветници e интелигентният избор за Бургас”, призоваха в последния ден от кампанията представителите на Реформаторския блок в Бургас.
Те посъветваха избирателите да пуснат гласа си за хора, които познават, а не за анонимни статисти.
„В нашата кампания поставихме на първо място кварталите и комплексите на Бургас,
„Бюлетина №33 за общински съветници e интелигентният избор за Бургас”, призоваха в последния ден от кампанията представителите на Реформаторския блок в Бургас. Те посъветваха избирателите да пуснат гласа си за хора, които познават, а не за анонимни статисти. „В нашата кампания поставихме на първо място кварталите и комплексите на Бургас,

300% ръст на поръчките в онлайн магазина си отчита Мтел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068172

С 300% на годишна база са се увеличили поръчките през онлайн магазина на Мтел през деветте месеца на 2015-а, съобщиха от оператора. Нараснал и броят на клиентите, които са подписали договор онлайн, вместо да направят това в магазин на компанията.
Най-активните потребители на онлайн магазина били на възраст между 30 и 39 години.
С 300% на годишна база са се увеличили поръчките през онлайн магазина на Мтел през деветте месеца на 2015-а, съобщиха от оператора. Нараснал и броят на клиентите, които са подписали договор онлайн, вместо да направят това в магазин на компанията. Най-активните потребители на онлайн магазина били на възраст между 30 и 39 години.

"Сузуки Витара" с автоматик дебютира на изложението в София

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/10/23/2635031_suzuki_vitara_s_avtomatik_debjutira_na_izlojenieto_v/?ref=rss


След кратка пауза "Сузуки" се завръща на автомобилното изложение в София, като еспозицията на марката е под мотото "Ново начало". На щанда на марката могат да се видят двата премиерни модела от тази година "Селерио" и "Витара".

На разположение е и информация за очакваните нови попълнения през 2016 година "Балено" и "Игнис".

Новината при "Витара" е, че вече може да се поръча с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е изцяло нова, като е по-безшумна и придава по-добра...

Картинг писта за млади таланти вече носи името на легендарния варненски пилот Тодор Славов

http://www.moreto.net/novini.php?n=304494

Най-новата картинг писта в България носи името на легендарния варненски пилот Тодор Славов. Съоръжението, което се намира в град Твърдица, бе открито вчера - 22 октомври с тържествена церемония. На откриването на пистата за моторни спортове „Тодор Славов“ присъства г-н Слави Славов - баща на загиналия в тежка катастрофа на рали „Твърдица-Елена“ през юни месец Тодор Славов.

Цацаров поиска имунитета на още двама кандидати за местния вот

http://offnews.bg/news/n_1/n_578436.html

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в ЦИК искане за сваляне на имунитета на двама кандидати за местните избори - Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас, и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево. Емин е четвърти в листата на партия "Солидарност", чийто председател и лидер на ромското мешере Христо Младенов заплаши, че в България може да стане бунт или дори гражданска война след репортажи на журналист.  Срещу него е образувано досъдебно производство за купуване на гласове на 20 октомври. Според обвинението на 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил с. Извор, община Бургас, и дарил на шест души в тежко материално положение по една печка за отопление. На предаването на дарението присъствал и Ахмед Емин, който обещал на същите хора, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат, ще им даде и по една пералня. Той подчертал също кой е номерът на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.  Производството срещу Димитър Орехов, кандидат за кмет на с. Татарево, област Пловдив, е за наркотици. При извършено претърсване в имота на Орехов в селото и в оранжерия в двора на къщата му, са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Установено е че в оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.

Янаки Стоилов: Да подкрепим кандидатите на БСП, защото те са достойни и популярни личности

http://pik.bg/янаки-стоилов-да-подкрепим-кандидатите-на-бсп-защото-те-са-достойни-и-популярни-личности-news422654.html

Янаки Стоилов: Да подкрепим кандидатите на БСП, защото те са достойни и популярни личности

„В  началото на предизборната кампания мнозина предричаха, че БСП ще изпадне в политически нокдаун. Те забравят, че социалистическата партия никога не е падала на колене, освен пред паметта на националните и своите герои”. Това каза зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов по време на закриването на предизборната кампания на БСП в Брацигово.

Той бе категоричен, че в тази кампания партията е набрала допълнителна енергия и увереност, които по думите му ще се превърнат в подкрепа за левите кандидати. „Да подкрепим кандидатите на БСП, защото те са достойни и популярни личности”, призова Стоилов. Той призова хората да  подкрепят Мария Мадарова за кмет на община Брацигово, защото тя притежава разностранна подготовка, преминала е през всички нива на общинската администрация и познава всички проблеми на общината.

Стоилов заяви също, че тя се е доказала като последователен, почтен и подготвен за управлението човек. „Ние работим за по-добра среда на живот във всички населени места, за социално ангажирани и икономически активни общини”, каза още зам.-председателят на БСП. Той добави още, че левицата ще работи за общини, работещи за хората, а не за частни интереси. „Да постигнем социална справедливост и солидарност в местното управление. Да направим възможна такава промяна в България”, призова Янаки Стоилов.

Назначиха нов главен секретар на БНБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068173

Снежанка Деянова е назначена за главен секретар на БНБ, съобщиха от Централната банка на своя сайт . Тя заема тази длъжност на мястото на Петко Кръстев, който напуска БНБ поради своето пенсиониране.
Деянова, досега главен счетоводител на БНБ, е дългогодишен служител на централната банка и е започнала кариерата си в БНБ,
Снежанка Деянова е назначена за главен секретар на БНБ, съобщиха от Централната банка на своя сайт . Тя заема тази длъжност на мястото на Петко Кръстев, който напуска БНБ поради своето пенсиониране. Деянова, досега главен счетоводител на БНБ, е дългогодишен служител на централната банка и е започнала кариерата си в БНБ,

Станишев с подкрепа за опозицията преди изборите в Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068148

Президентът на ПЕС е в Турция, за да подкрепи Републиканската народна партия (РНП) и Демократичeската партия на народите (ДПН) – асоциирани членове на ПЕС, за предстоящите в страната избори на първи ноември.
Станишев се срещна с Кемал Кълъчдароглу, лидер на Републиканската народна партия, и Селахатин Демирташ,
Президентът на ПЕС е в Турция, за да подкрепи Републиканската народна партия (РНП) и Демократичeската партия на народите (ДПН) – асоциирани членове на ПЕС, за предстоящите в страната избори на първи ноември. Станишев се срещна с Кемал Кълъчдароглу, лидер на Републиканската народна партия, и Селахатин Демирташ,

БНБ има нов главен секретар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068143

Снежанка Деянова е назначена за главен секретар на БНБ, съобщиха от Централната банка на своя сайт . Тя заема тази длъжност на мястото на Петко Кръстев, който напуска БНБ поради своето пенсиониране.
Деянова, досега главен счетоводител на БНБ, е дългогодишен служител на централната банка и е започнала кариерата си в БНБ,
Снежанка Деянова е назначена за главен секретар на БНБ, съобщиха от Централната банка на своя сайт . Тя заема тази длъжност на мястото на Петко Кръстев, който напуска БНБ поради своето пенсиониране. Деянова, досега главен счетоводител на БНБ, е дългогодишен служител на централната банка и е започнала кариерата си в БНБ,

По Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 ще се изпълняват едни от най-сложните проекти

http://www.cross.bg/vasileva-programa-proekti-1485396.html

/КРОСС/В настоящия програмен период имаме задачата да управляваме и реалзираме едни от най-сложните и трудни проекти. Това каза Галина Василева - заместник-председател на Управляващия орган и директор на дирекция „Координация на програми и проекти" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по време на откриването на Третото заседание на Комитета за наблюдение на ОПТТИ 2014-2020 г. Събитието се проведе днес, в резиденция „Бояна", зала „Триадица". Първият договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. е вече подписан, съобщи госпожа Василева. Той е за проектиране и изпълнение на проекта „АМ „Струма" Лот 3.1. - Благоевград-Крупник, Лот. 3.3. - Кресна-Сандански и тунел „Железница". Общата стойност на финансирането е 370 млн. евро. Заместник-ръководителят на Управляващия орган съобщи, че са в ход и тръжни процедури по ОПТТИ 2014-2020 г. по други проекти - за изграждане на участъци от АМ „Струма" и АМ „Хемус". Инж. Василева информира, че дейностите по проекти от ОПТ 2007-2013, за които не е възможно да бъдат изпълнени, са предложени за включване в обхвата на настоящата оперативна програва

Удължават учебната година от първи до осми клас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068139

Увеличава се броят на учебните седмици. Краят на учебната година за учениците от първи до четвърти клас ще е 15 юни, за останалите (без дванадесетокласниците) - 30 юни.
Това съобщи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева при представянето на проектите на държавните образователни стандарти за учебния план.
Увеличава се броят на учебните седмици. Краят на учебната година за учениците от първи до четвърти клас ще е 15 юни, за останалите (без дванадесетокласниците) - 30 юни. Това съобщи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева при представянето на проектите на държавните образователни стандарти за учебния план.

Депозитите продължават да нарастват, кредитите намаляват

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/10/23/2635290_depozitite_produljavat_da_narastvat_kreditite/?ref=rss


За година депозитите на неправителствения сектор са се увеличили с 3.4% до 60.941 млрд. лв. в края на септември, показват статистическите данни на БНБ, оповестени днес.
  
Бизнесът е депозирал в банките 16.849 млрд. лв., с 3.9% повече, отколкото през същия месец на 2014 г. 
Домакинствата държат на влог 41.078 млрд. лв., увеличението за година е с 4.8%. 

В края на септември 2015 г. кредитите за неправителствения сектор са 50.408 млрд. лв.  Спрямо година по-рано...

Албанците ще получават пари, ако докладват данъчни престъпления

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/23/2635309_albancite_shte_poluchavat_pari_ako_dokladvat_danuchni/?ref=rss


Албанците, които докладват за укриване да данъци ще бъдат възнаграждавани от данъчните органи в Тирана като нова мярка срещу борбата с финансовите измами в страната, предаде Balkan Insight.

Данъчните инспектори тръгват и на място да "ловят" бизнеса, който не отчита приходите си с касови бележки.

Правителството на Албания освен това ще създаде фонд на стойност 72 000 евро, които ще бъдат използвани за възнагражденията за лоялните граждани и за покриване на покупките, които...

Пари за превенция от хазарт се поделят в тесен кръг за реклама на хазарт

http://www.mediapool.bg/pari-za-preventsiya-ot-hazart-se-podelyat-v-tesen-krag-za-reklama-na-hazart-news240872.html

Неправителствени организации настояват да бъде спряна процедурата за финансиране на проекти за превенция на хазартна зависимост, тъй като се провежда по порочни критерии и е на път да обезсмисли основната цел на начинанието. По препоръка на Европейската комисия страните трябва да вземат мерки, така че да ограничат хората с хазартна зависимост, заради което в България бяха приети промени в Закона за хазарта и от миналата година всички хазартни оператори правят годишни вноски за финансиране на проекти за превенция и лечение на хазартната зависимост. От дейността на хазартните организации вече са събрани 4 млн. лева за социално отговорна дейност и предстои тази година да се разпределят 2 млн. лева. “Има редица предпоставки обявената процедура да не работи в полза на обществото, поради твърде буквалното разбиране и дефиниране на социална отговорност и превенция от хазарт, което на практика ще доведе до финансиране на дейности, директно свързани с хазарта“, предупредиха в петък редица неправителствени организации, сред които Българският дарителски форум, Български център за нестопанско право, фондация “Работилница за граждански инициативи”, Национална мрежа за децата и др. Процедура “на тъмно“ за тесен кръг кандидати Едно от изискванията, заложено към неправителствените организации, кандидатстващи с проекти, е те да не осъществяват стопанска дейност. “Това много стеснява кръга на организациите, които могат да кандидатстват, тъй като спонсорството, обучението и редица други дейности също са стопанска дейност. Освен това законите позволяват извършването на стопанска дейност в обществена полза“, коментира пред Mediapool Красимира Величкова от Българския дарителски форум. Затова възниква и въпросът дали конкурсът не се прави за определени организации. Освен това настоящата процедура за набиране на проекти е твърде къса - започнала е на 9 октомври, ще приключи на 30 октомври и се прави без широка обществена дискусия. Реклама на “социално отговорен хазарт“ вместо превенция Организациите са против предвидената възможност с парите за превенция да се финансира реклама на “социално отговорен хазарт“. Т.е. одобрените неправителствени организации да разработват “дизайн и рекламни съобщения“, което на практика си е реклама на хазарт. “С настоящата процедура се създава възможност PR агенциите да получават пари за да рекламират социално отговорен хазарт, коментира Георги Богданов, представител на Национална мрежа на децата. Той посочи, че децата са най-потърпевши от злоупотребите с алкохол, наркотици и хазарт от страна на техните близки. “И сега казината, игралните зали и лотариите насърчават хората да играят до степен, след която да не могат да спрат и проиграват всичко, дори и жилищата си“, каза Богданов. Да се финансират по-широк кръг от дейности Величкова коментира, че кръгът от дейности, които се предвижда да бъдат финансирани, също е прекалено тесен. “Превенцията на хазарта не е само разкриване на телефонна линия. Образованието, спортът също са вид превенция, затова настояваме да се финансират по-широк кръг от дейности, наред с организациите, които пряко оказват услуги на хората със зависимост и техните семейства“, посочи тя. Заради това са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на Държавната комисия по хазарт Огнемир Митев с искане процедурата да бъде спряна. Ако това не се случи и правилата не бъдат променени, организациите обмислят да информират Европейската комисия за това, че препоръките й се изпълняват у нас “проформа“.

Застреляният мъж в Благоевград се е самоубил с ловна пушка?

http://petel.bg/Zastrelyaniyat-mazh-v-Blagoevgrad-se-e-samoubil-s-lovna-pushka-__131523

Снимка: Булфото, архив 62-годишен мъж бе намерен мъртъв около 18 ч в собствения му имот край Благоевград. Той е прострелян и най-вероятно...

Баскетболният Черно море води на Левски в София след първите две четвъртини

http://petel.bg/Basketbolniyat-CHerno-more-vodi-na-Levski-v-Sofiya-sled-parvite-dve-chetvartini__131524

Черно море-Порт Варна води с 43:38 на Левски като гост след първите две четвъртини на мача от третия кръг на Националната баскетболна лига....

Извънредно! Касапница на АМ "Тракия", форд се заби в билборд, трима загинаха

http://petel.bg/Izvanredno--Kasapnitsa-na-AM-Trakiya--ford-se-zabi-v-bilbord--trima-zaginaha__131525

Снимка: Булфото, архив Трима са загинали, а четвърти е тежко ранен в жестока катастрофа на отбивката за Карлово на автомагистрала...

Съставите на Левски и Черно море

http://petel.bg/Sastavite-na-Levski-i-CHerno-more__131526

В 19,45 ч. Левски и Черно море излизат един срещу друг в мач от 13-ия кръг на "А" група. Атаката на Черно море се води от Вилиян Бижев, който бе на...

Прокуратурата: Бъчварова да активизира полицаите срещу "гонките"

http://www.cross.bg/deiistviya-merki-sustezaniya-1485395.html

/КРОСС/Върховна административна прокуратура нареди на министър Румяна Бъчварова да предприеме мерки срещу нелегалните "гонки" по пътищата. Срокът МВР - шефът да докладва за предприетите мерки е 10 дни, резултати се очакват до месец, съобщиха от прокуратурата. Действията, които министър Румяна Бъчварова трябва да предприеме, са: Създаване на необходимата организация за активизиране на действията на контролните органи на територията на цялата страна с цел установяване на места и участници в посочените по-горе противоправни прояви; Предприемане на действия с оглед превенция на нарушенията, както и действия за реализиране на административнонаказателната отговорност на виновните лица; Предприемане на действия с оглед предотвратяване на престъпления по чл.342, ал.1 НК за причиняване на смърт на пътя; Предприемане на действия за налагане на принудителни административни мерки по Закона за движение по пътищата. През 2009 г. ВАП е възложила проверка на Окръжните прокуратури и Областните дирекции на МВР да установят местата на територията на цялата страна, на които се провеждат нерегламентирани състезания с МПС. Установени са 172 лица, които са участвали в провежданите състезания и 59 места, на които са организирани и провеждани т.нар. „гонки". Съставени са 147 акта за административно нарушение (АУАН по ЗДвП) и 92 предупреждения по чл. 56, ал. 1 и ал. 2 от ЗМВР

Страхил Ангелов: По тези земи умря надеждата

http://offnews.bg/news/n_1/n_578407.html

Страхил Ангелов е кандидат за кмет на София от Движение "Напред България". Той беше един от най-активните и остри политици на БСП, но напусна партия, заради несъгласие с политиката й. Ангелов е единственият български политик, който се срещна с президента на Сирия Башар Асад и то точно във времето, когато да се говори с Асад не беше модерно. Г-н Ангелов, Вашият клип със Тодор Славков е най-четената новина в OFFNews откакто го пуснахме, защо го направихте и какво е посланието? В рамките на 30 секунди този клип представя реалността, в която живеем. Ако някой се е откъснал от тази реалност да се приземи. Това е моето послание. Ако на митинга на ДПС в Исперих бяха изпели "Кой уши байряка?" на португалски, с Тодор Славков на португалски щяхме да си запишем предизборното послание. В нашата анкета " За кого ще гласувате за кмет на София ", читателите ни Ви дават 8-9 процента и сте близо до кандидатите на големите партии. Как си го обяснявате това? На какво отгоре така наречените "големи партии" продължават въобще да имат някакви резултати. Това е странно. Това са тези хора, които докараха България и българския народ до това състояние. На какво основание те продължават да искат неговото доверие? И интересното е, че го получават. Аз съм много учуден от това. А как си обяснявате голямото разминаване между онлайн анкетите и резултатите, които се отчитат след изборите? Явно не е чак толкова важно кой как гласува, а кой брои. Така си го обяснявам. Започнахте много остра кампания срещу Софийска вода. Много хора са обещавали борба с монополите, но когато вземат власт се отказват... Тези хора обикновено се продават за пликче, което могат да приберат в джоба си. А как да Ви вярваме, че вие няма да се продадете? Трябва да се опита. Сега и да кажа, че няма да се продам, няма да ми повярвате. Проблемът с доверието в България е колосален и основополагащ за много неща. По тези земи умря надеждата. България няма душа, това е най-тревожното. Вие бяхте единственият българин, който се срещна с Башар Асад и то във време, когато това изобщо не беше престижно. Не Ви ли беше страх тогава? Вече е по-престижно. Просто малко съм изпреварил времето си. България не спечели от това, че се скарахме с една от големите държави в Близкия изток. Не ме беше страх и пак ще се срещна. Считам, че начина, по който се постъпи със сирийския народ е жесток. Това не влиза в моите разбирания за добро и хуманно. От кого разчитате на подкрепа? С вашата предишна партия разминахте ли се вече радикално или разминаването е само с ръководството, а не с членовете? Разминаването ми винаги е било само с ръководството. Аз изпитвам огромно уважение към хората, които през всичките години предано ходеха и гласуваха, въпреки всичко, само и само да има една партия. Кои са най-големите проблеми в общината? Какво ще акцентирате, ако има едно нещо, какво ще е първото нещо, което ще направите? Първото нещо, което ще направя е да изхвърля "Софийска вода" от там знаково, за да разберат, че тук вече не може така. Искам да попитам като е толкова добра "Веолия" (б.р. - собственикът на "Софийска вода") защо не е поддържа водоснабдяването на Париж? Като я изберат да държи водата в Париж, тогава ще повярвам, че са много свестни. Президентът на "Софийска вода" Бруно Рош в момента е под домашен арест в Букурещ. Разбирате ли за какви хора става дума? И второто нещо е, че моментално трябва да се създаде общинско битово-комунално стопанство, което да поеме снегопочистване, сметосъбиране, както и общинска строителна фирма, която да се заеме със строителните обекти от по-ниска категория. Разбира се тази фирма не може да построи завод за боклук или метро, но няма нужда да се дава на външни фирми да боядисват оградите на училищата например. Според вас колко е реалната стойност на комуналните услуги - вода, парно, такса смет? Реални цени ли плащаме? Естествено, че не са. Тук водата е по-скъпа отколкото във Виена, защото Софийска вода начислява към сметките ни дори загубите при водопреноса, които в момента са ги изчислили на 50% почти. Това също се начислява към нашата сметка. Софийска вода ни продава на 1.80 лева вода, която слиза гравитачно по водопроводи, строени още по бригадирско време. Местни избори 2015

11 български изби с централен щанд на "Мегавино" в Брюксел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067748

Рекорден брой от 11 български изби участват на откритото днес най-голямо изложение в Бенилюкс. На
Рекорден брой от 11 български изби участват на откритото днес най-голямо изложение в Бенилюкс. На "Мегавино" в конгресния център Expo в Брюксел са представени над 1000 вина от 35 страни. Българският щанд от 72 кв.м. е на централно място и за първи път е най-големият в изложението от над 400 щанда. „Преди 10 години,

Първи стъпки в сътворението

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/pyrvi-stypki-v-sytvorenieto-6044303

Вместо да използваме машини и човешки труд, за производство на стоки, да накараме стоките сами да се произвеждат.

Цацаров поиска още два имунитета на кандидати в местния вот

http://www.cross.bg/kandidat-obshtinski-byrgas-1485393.html

/КРОСС/Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания за снемане имунитета на Ахмед Емин - кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево, съобщиха от обвинението. На 20 октомври Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство за купуване на гласове - престъпление против политическите права на гражданите. От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Ахмед Емин при условията на продължавано престъпление е предложил на шестима души в село Извор имотна облага, за да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник за община Бургас. Емин е на четвърто място в листата на Партия "Солидарност" за общински съветници за Бургас. Сутринта премиерът Бойко Борисов обяви, че прокуратурата ще поиска от ЦИК сваляна на имунитета на председател на политическата партия "Солидарност" и лидер на националното мешере Христо Младенов заради отправените заплахи към журналисти от "Нова телевизия". На 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил с. Извор и дарил на шестимата в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмд Емин, който обещал на същите хора, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня

Значителна облачност утре до обяд по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=304616

През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи. Над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места там все още ще превалява. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Южното Черноморие.

Цитат на деня: Русия за четвърти път спасява Европа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/23/2635291_citat_na_denia_rusiia_za_chetvurti_put_spasiava_evropa/?ref=rss


"Руската военна история е свързана с историята на целия свят. Дори сега, според мен, в Сирия ние за четвърти път спасяваме цяла Европа. Първият път беше от татарите, вторият – от Наполеон и третият път – от Хитлер, а сега вече и от "Ислямска държава".

Това заяви Генерален директор на държавния информационен холдинг МИА "Русия днес" Дмитрий Кисельов, цитиран от РИА "Новости".

Думите му са от заседание на Централния съвет на Руското военно-историческо общество. Кисельов е...

Депутатът Мартин Иванов призова избирателите в Първомай да подкрепят Иванка Сталева от ББЦ

http://www.bnews.bg/article-142878

Повече от 500 души присъстваха на площада в града, където кандидат-кметът Иванка Сталева и вторият в листата Стефан Хаджиев дадоха заявка, че ще работят в интерес на гражданите.

"Път за бебешки колички" с въпроси към общината

http://offnews.bg/news/n_1/n_578435.html

Сдружението "Път за бебешки колички в София" разпространи отворено писмо до зам.-кмета по транспорта Любомир Христов. Повод за него са проблемите с придвижването на родителите в града.  В писмото си сдружението припомня, че зам.-кметът е поел ангажимент да разгледа поставените проблеми и въпроси, на които Столична община не е дала отговор до този момент.  В текста се казва:  На 11 август 2015 г. се проведе среща между представители на група „Път за бебешки колички в София‟ и Вас по инициатива на Столична община с цел да се обсъдят проблемите на инфраструктурата на град София и огромните трудности, които родителите срещат при придвижването в градската среда на столицата. На срещата бяха обсъдени множество теми, на които столичната управа във Ваше лице и в лицето на експертите, присъстващи на срещата, не съумя да даде ясен, изчерпателен отговор, обвързан с определени срокове. Поехте ангажимент да разгледате проблемите, които поставихме пред Вас, и да се опитате да намерите конкретен отговор. Получихме и ангажимент за обратна връзка в рамките на един месец, който не беше спазен от Ваша страна.  В тази връзка ние отправяме публично за пореден път въпросите си и Ви приканваме да отговорите на тях писмено и публично или на втора среща с представители на сдружение „Път за бебешки колички в София‟. 1. Поехте ангажимент да внесете яснота къде и в какъв срок ще бъдат поставени асансьори, които да обслужват подлеза на метростанция Сердика, и най-накрая ще направят един от най-използваните подлези в столицата годен за ползване от хората с малки деца, хората в неравностойно положение и тези в напреднала възраст. 2. На срещата прехвърлихте отговорността за безобразното състояние на шахтите по уличните тротоари на дружествата, чиято подземна инфраструктура преминава оттам, като посочихте тяхното нежелание да подновят капаците си и да приведат шахтите във вид и форма, подходящи за преминаване на бебешки колички върху тях. Бихме искали да знаем дали има развитие в отношенията между Столична община и съответните дружества и дали Столична община се е постарала да се сдобие механизми за контрол и налагане на санкции относно качественото поставяне на капаците на шахтите и още дали вече има наложени парични глоби за лошо и некачествено поставени капаци на шахти. 3. Потвърдихте, че рампите, монтирани на стълбите в подлезите на столицата, са напълно неизползваеми и изключително опасни за ползване от родители с бебешки колички. Освен това, посочихте, че засега решение на проблема няма. Ще вземете ли допълнителни мерки по отношение на рампите – демонтаж, корекция или те ще бъдат оставени в този вид, за да „маркират‟ дейност по обслужване на гражданите, която всъщност застрашава тяхното здраве? 4. Признахте, че често стълбове и знаци се поставят напълно необмислено по тротоарите и по този начин се възпрепятства придвижването на пешеходци и хора с бебешки колички. Направихте ли постъпки за санкциониране на фирмите и техните служители, които поставят знаците по напълно неприемлив начин, и ако има наложени глоби или коригирани местоположения на стълбове и знаци, бихме желали да бъдем информирани за това. 5. Намерихте ли решение на проблема с достъпа на хора с бебешки колички до колелото на трамвай 7 в кв. „Манастирски ливади‟? 6. Планирате ли увеличение на бюджета за подобряване на тротоарната инфраструктура в следващите години?  Очакваме подробния Ви и ангажиран отговор.

Радан Кънев: В неделя отиваме на празник, а не на война

http://www.vesti.bg/izbori2015/kampania/radan-kynev-v-nedelia-otivame-na-praznik-a-ne-na-vojna-6044300

Кънев прогнозира, че именно Зико ще е в битката за кметското място на балотажа на 1 ноември и ще я спечели

Цацаров поиска още два имунитета

http://www.vesti.bg/izbori2015/kandidati/cacarov-poiska-oshte-dva-imuniteta-6044299

На Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов – кандидат за кмет на село Татарево

Венецианската комисия подкрепя конституционните промени в България

http://offnews.bg/news/n_1/n_578410.html

Очаквам становището на Венецианската комисия да консолидира волята и да даде смелост на народните представители в работата по реформата на съдебната власт за изграждане на независим съд и ефективна прокуратура, работеща при условията на демократична отчетност. Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов днес по време на заседанието на Венецианската комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа.  Министърът участва в днешното пленарно заседание на комисията, на което бе гласувано становище по проектозакона за промени в Конституцията на България в главата за съдебната власт. Становището подкрепя предложените промени и препоръчва те да не спират дотук. Пълният текст на документа ще бъде публикуван утре на сайта на Венецианската комисия. В изказването си по време на заседанието министър Христо Иванов благодари на комисията за нейния ангажимент да подпомогне с експертиза усилията на България за съдебна реформа.  На 22 юли 2015 г. председателят на Народното събрание Цецка Цачева официално поиска становището на Венецианската комисия (Европейска комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа) за законопроекта за изменение и допълнение на конституцията, който мина на първо четене в парламента.

Гери Дончева в топ 5 на световен конкурс за красота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068101

Гери Дончева спечели четвърто място на престижния конкурс за красота Miss Global 2015, който приключи преди часове във Филипините. Красавицата се класира като трета подгласничка на победителката. Моделката се похвали с успеха минути след финала на конкурса в личния си профил във Фейсбук:
„Победа за България!
Гери Дончева спечели четвърто място на престижния конкурс за красота Miss Global 2015, който приключи преди часове във Филипините. Красавицата се класира като трета подгласничка на победителката. Моделката се похвали с успеха минути след финала на конкурса в личния си профил във Фейсбук: „Победа за България!

Гери Дончева в топ 5 на световен конкурс за красота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068131

Гери Дончева спечели четвърто място на престижния конкурс за красота Miss Global 2015, който приключи преди часове във Филипините. Красавицата се класира като трета подгласничка на победителката. Моделката се похвали с успеха минути след финала на конкурса в личния си профил във Фейсбук:
„Победа за България!
Гери Дончева спечели четвърто място на престижния конкурс за красота Miss Global 2015, който приключи преди часове във Филипините. Красавицата се класира като трета подгласничка на победителката. Моделката се похвали с успеха минути след финала на конкурса в личния си профил във Фейсбук: „Победа за България!

Трагедията в Борисовата градина: Дървото убиец рухнало заради дъжда?

http://www.cross.bg/aleyata-durveta-durvo-1485392.html

/КРОСС/Мъжът, загинал днес под рухнало сухо дърво в Борисовата градина, е 40-годишен, информира БНР. По данни на СДВР инцидентът е станал в около 12:30 ч, докато човекът се е разхождал в участъка между Телевизионната кула и Руското посолство.Заедно със спасителните екипи на мястото е бил изпратен и екип от Столичната община. Пристигна и временно изпълняващият длъжността кмет на София Мария Бояджийска, която обясни, че няколко опасни дървета са били отстранени от алеята преди дни. Липсват обаче указателни табели за опасността. Горската част на Борисовата градина се поддържа от частна фирма.Инцидентът се е случил в непосредствена близост до алеята до Телевизионната кула. Там само в последните 3-4 дни са премахнати над 10 опасни дървета, от началото на годината досега в лесопарка са премахнати 300 дървета. В случая става дума за дърво, което се намира на 5-6 метра от алеята. Вследствие от дъждовете в последните дни не е издържало и паднало на алеята. Сега трябва да се установи дали въпросното дърво е било регистрирано като опасно, обясни Бояджийска. Екипи от специалисти ще направят нови обследвания за опасни дървета в района. Не е ясно дали е имало очевидци на инцидента.

Кандидат за кмет на Русе с прякор "Чикагото" е обявен за издирване

http://www.mediapool.bg/kandidat-za-kmet-na-ruse-s-pryakor-chikagoto-e-obyaven-za-izdirvane-news240871.html

Кандидатът за кмет на Русе и за общински съветник на Национална републиканска партия Венцислав Ангелов-Чикагото е обявен за национално издирване, съобщи бТВ в петък. Той е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и половина лишаване от свобода за трафик на наркотици. Чикагото не е бил открит на адресната си регистрация. Присъдата на Върховния касационен съд, който измени първоначалната присъда от шест години затвор, дадена от Русенския окръжен съд, бе обявена в края на септември. Междувременно Венцислав Ангелов бе регистриран за кандидат за кмет и за общински съветник. Според Изборния кодекс той има имунитет по време на предизборната кампания, освен в случаите, в които е заварен при извършването на тежко умишлено престъпление. Прокуратурата ще информира Общинската избирателна комисия след задържането на Чикагото.

Трети рожден ден за класациятa „Ново 10 + 2“ на БНТ 2

http://www.cross.bg/efir-myzikanti-vasko-1485400.html

/КРОСС/ Класацията за модерна българска музика „НОВО 10 + 2" на БНТ 2 ще отбележи своя трети рожден ден, по традиция в столичния клуб „365" на 27-ми октомври от 19 часа. Предаването реализира все още своя първи сезон в ефир, защото никога не е спирало сезонно, от появата си в края на октомври 2012 година. Над 170 изпълнители, музиканти, диджеи и музикални журналисти, замесени в класацията през годините, са поканени на партито от водещия Васко Громков и продуцента Ивайло Огнянов.Близо 20 артисти (певци, музиканти и диджеи) ще се изявяват на купона. Сред тях са имената на Иван Димов (Shilton), Теди Кацарова, Наско Ди Стефано от група 7ЕДЕМ, Милена Славова, денс-формацията Pulse Of The Beat, певицата Дани Симеонова, дуото Руди и Мишер, Васил Чергов, Преслава Пейчева, групите SEVI и Nu Ance, Дара Екимова и рапърите IMP & Gerata. Зад пулта ще се вихрят Djane Monique и djsupermax (Ники Русиновски). „Идеята е да си спретнем както винаги една импровизирана „Мелодия на Годината" и разбира се ... да се изфукаме!", заяви Васко Громков. Чартът „НОВО 10 + 2" се излъчва премиерно всяка втора събота на месеца по БНТ 2 и има повторения по БНТ 2 и БНТ Свят. Месечните епизоди на класацията отбелязват средно между 30 и 40 000 гледания от сайта на БНТ. Над 80 български музикални звезди са гостували в предаването през трите му години в ефир. Излъчените видео-клипове са стотици

Шофьор загина заради неправилно изпреварване

http://frognews.bg/news_100546/SHofjor-zagina-zaradi-nepravilno-izprevarvane/

Камион и микробус се сблъскаха челно край Якоруда. Един мъж загина, други двама са тежко ранени.

Гаал: Липсата на зимната пауза е най-ужасната традиция в английския футбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/23/2635128_gaal_lipsata_na_zimnata_pauza_e_nai-ujasnata_tradiciia/?ref=rss


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал се изказа критично за сгъстения календар във Висшата лига. Според него не е добре, че отборите нямат почивка.

Холандският специалист смята, че това се отразява отрицателно на клубните и на националния отбор.

"Тук няма зимна пауза и мисля, че това е една от най-ужасните традиции в английската футболна култура. И това не е хубаво за английския футбол", каза Ван Гаал. По думите му календарът трябва да се промени.
...

Видео: "Здравей", казва Адел с нова песен

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/23/2635270_video_zdravei_kazva_adel_s_nova_pesen/?ref=rss


 

След като погъделичка любопитството на феновете си с кратък тийзър, британската певица Адел пусна и първия клип от предстоящия си нов албум след 4-годишно мълчание.

Hello ("Здравей") се казва парчето от "25" третият албум на носителката на "Грами", който се очаква онлайн на 20 ноември.

Както предните два - "19" и "21", той взема заглавието си от възрастта на певицата.

Видеоклипът е заснет около Монреал от известния канадски режисьор Ксавие Долан....

Прокуратурата даде на Бъчварова 10 дни, за да се справи с гонките

http://www.moreto.net/novini.php?n=304631

Върховната административна прокуратура е възложила на министъра на вътрешните работи да вземе мерки във връзка с гонките, съобщават от държавното обвинение. Поводът са зачестилите катастрофи и постоянно увеличаващите се сигнали за фрапиращи и тежки нарушения на правилата на движение по пътищата при провеждането на т.

Костадин Костадинов: Нека избирателите съдят по делата на кандидатите, не по еднаквите им обещания

http://www.moreto.net/novini.php?n=304582

По време на избори повечето кандидати говорят едно и също. За да изберат хората, трябва да гледат делата, направени през годините. Гаранция за това, което би се случило, е човекът, който го говори. Ако той през годините е доказал, че може да му се има доверие, това означава, че и в последствие може да му се вярва, казва в интервю за "Варна Утре" кандидат-кмета Костадин Костадинов - Г-н Костадинов, на изборите за кмет на Варна в неделя, се очертава балотаж.

Натовски морски пехотинци „забуксуваха“ на португалски бряг

http://www.cross.bg/pehotintzi-nato-juncture-1485394.html

/КРОСС/ Най-големите учения на НАТО след епохата на “студената война” Trident Juncture 2015 се оказаха доста трудни за военнослужещите от Алианса, съобщава португалското издание El Observador, цитирано от РИА Новости. Десантните катери успяха да изпълзят на брега едва при втория опит заради силния прибой. След това военната техника на НАТО затъна в рехавия пясък на брега. Морските пехотинци се опитали да извадят буксуващата техника с бутане, но усилията им не се увенчали с успех. По думите на подполковник Ерик Хамстра от военната пехота на САЩ обаче “всичко е преминало добре”. “Морските пехотинци поработиха добре. Ученията станаха отлична възможност сега, когато автомобилите затънат в пясък, морските пехотинци да знаят как да ги извадят”, коментира той.   След това, пише изданието, за да оправдаят очакванията на журналистите, три бронетранспортьора LAV-25 с военни се изкачиха по склона и преминаха покрай репортерите. Пропомняме, че на 21 октомври на територията на Испания, Португалия и Италия започна активната фаза на ученията на НАТО Trident Juncture 2015, които са най-големите през последното десетилетие и ще продължат до 6 ноември. В тях участват 36 000 военнослужещи от 30 страни, в т.ч. и България, както и Австрия и Швеция, които не са членки на Алианса. В маневрите са задействани 140 самолета и 90 подводници и кораби. video:https://www.youtube.com/watch?v=mC3Lh-smsmM

Съдът в Стара Загора присъди 80 000 лева обезщетение за поразено от ток дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068100

Електроразпределителното дружество ЕВН да плати обезщетение от 80 хиляди лева на 13-годишния Коста Б. от Раднево, който пострадал от електрически ток на 30 септември 2010 г., това присъди състав на Окръжния съд в Стара Загора. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.
Момчето, което тогава било на 8 години,
Електроразпределителното дружество ЕВН да плати обезщетение от 80 хиляди лева на 13-годишния Коста Б. от Раднево, който пострадал от електрически ток на 30 септември 2010 г., това присъди състав на Окръжния съд в Стара Загора. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. Момчето, което тогава било на 8 години,

Видео: Най-тежката пътна катастрофа във Франция от 30 години

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/23/2635284_video_nai-tejkata_putna_katastrofa_vuv_franciia_ot_30/?ref=rss


Поне 42 души – предимно възрастни хора – загинаха във Франция рано в петък, след като автобусът им се удари челно в камион и се подпали.
  Трагедията на тесен път в гората край Бордо е най-смъртоносният пътен инцидент в страната от повече от 30 години.
В автобуса е имало само възрастни пенсионери, живеещи наблизо.
Премиерът Манюел Валс посети мястото и нарече катастрофата "шок за цяла Франция".

Борислав Гуцанов: Ремонтът на инфраструктурата около Зеленчуковата борса влиза на дневен ред

http://www.cross.bg/varna-muzhki-gytzanov-1485391.html

/КРОСС/Ремонтът на инфраструктурата в района на Зеленчуковата борса влиза на дневен ред в новия общински съвет. Този ангажимент поеха на срещи с хората, работещи на борсата, водачът на листата на общински съветници на БСП Борислав Гуцанов, Даниел Йорданов от гражданската квота. На срещата присъстваха кандидатът за кмет на Варна Анелия Клисарова и Йорданка Юнакова, кандидат за кмет на район „Младост".Хората в района се жалваха от разбитите пътни настилки, липсата на места за паркиране, сметопочиставането и други. На срещата бяха поставени и въпроси за нерешени проблеми във всички райони на града. Хората се оплакаха от липса на улично осветление на места в район „Одесос", разбити тротоари. „Искаме да има повече детски площадки и зелени площи в целия град, за да има децата ни къде да играя и да сме спокойни", коментира млада майка. „Като съветници в новия общински съвет ще работим за всички райони, не само за центъра на града. За Варна е най-важно да върнем икономиката на града, да има работни места, за да сте спокойни и да имате сигурност за бъдещето в родния си град, не някъде в чужбина", каза Борислав Гуцанов. Той припомни, че БСП е отворила листата си за много млади хора и за голяма гражданска квота - хора експерти, всеки доказал се в своята област, които не са членове на партията. Гуцанов беше категоричен, че кметът на Варна ще бъде избран на балотаж между Анелия Клисарова и Иван Портних

Добавка гума гуар в месото ни, лютеницата от китайско пюре

http://offnews.bg/news/n_1/n_578422.html

Чистото месо, било то пилешко, свинско или от други животни, спокойно можем да отделим от българския (или Московия) еквивалент на junk food. И да консумираме продукти, без да се притесняваме толкова за здравето си, колкото, ако поглъщаме чипсове, бисквити и всичко друго, което ни трови според здравния министър. Доколко, обаче, това, което купуваме е полезно?  В месото безконтролно се влагат хранителни добавки, които значително намаляват цената му, за сметка на качеството, категоричен е Румен Караманов, собственик на свинеферма край Равда. По образование той е ветеринарен лекар, освен това е научен сътрудник, бивш заместник - генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба, бивш директор на Хибридния център по свиневъдство в Шумен. „ Безконтролното ползване добавки е изключително вредно за здравето, трайно уврежда метаболизма и води до лоши последствия. Ако един продукт е натъпкан хранителни добавки и консерванти, с оглед да не се разваля, тъй като е влошено неговото качество и да има по-висок срок на годност и те са използвани над допустимите стойности, тогава той е изключително вреден. Всички тези продукти са разрешени за употреба, но в определени граници “, казва Румен Караманов. За негативен пример относно добавките, той посочва забранената в някои държави гума гуар, която се влага и в месото. „ Разрезната повърхност на едно такова месо, съдържащо този продукт, изглежда като пластмаса. Обикновено, това е пилешко или свинско, което се предлага като варено – пушено, като деликатес “, посочва пример Караманов. Употребата на подобни добавки целят ниска стойност на продукта, която рефлектира върху качеството. „ Как си представяте кренвирш, който струва 3 лв. Тя сланината струва 2 лв. “, посочва Караманов. Той е категоричен, че вместо да се мисли за данъци върху т. нар. „вредни храни“, трябва да се контролира употребата на такива добавки в месото. Както и да се стимулират производителите. Какво остава за зеленчуците? Едва около 2 % от свежите зеленчуци у нас, се подсигуряват от родния пазар. 100% от тези, които се преработват, пък са вносни, казва председателят на браншовата организация в Бургас Николай Недялков. „ Салатите в Гърция се произвеждат по системата хидропоника. В едни химически лаборатории, в едни басейни, едни стиропорени табли, които плуват в хранителен разтвор от химикали. Цената на това да унощожим българския зеленчукопроизводител е цената децата ни да ядат сурогати, произведени в химически лаборатории някъде по света “, посочва Недялков. Той подчертава, че не е по-различен и случая с доматите, които се произвеждат на същия принцип, обикновено – в Йордания, а в близки държави се препакетират. „ Доматеното пюре, например, от което се произвеждат 100% от лютениците в България, се прави в Китай. А Китай е държава, която има хилядолетни традиции в торенето с фекалии “, посочва Николай Недялков. А производителите настояват държавата да влезе в контролните си функции и да се следи какво и как се предлага на пазара. Данъците върху други продукти, няма да решат проблема с храненето на българина и здравословното му състояние.

Бюлетината за София най-дълга – половин метър

http://www.bnews.bg/article-142881

Общо 6 363 761 избиратели са в избирателните списъци за местните изборите.

Цветанов: Иван Тотев осигури възможност за развитието на бизнеса в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068091

Приносът на местната власт към развитието на градовете е много важен за бизнеса. Добрата комуникация на Вашите работодатели с кметовете рефлектира и върху Вашите заплати. Вие сте разумни хора и очаквам от Вас да дадете подкрепата си за екипа на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев.
Няма време за губене по балотажи, гласувайте с номер 3.
Приносът на местната власт към развитието на градовете е много важен за бизнеса. Добрата комуникация на Вашите работодатели с кметовете рефлектира и върху Вашите заплати. Вие сте разумни хора и очаквам от Вас да дадете подкрепата си за екипа на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев. Няма време за губене по балотажи, гласувайте с номер 3.

Варна все още очаква промяна

http://www.dnevnik.bg/morski/2015/10/23/2621334_varna_vse_oshte_ochakva_promiana/?ref=rss


Когато на 6 март 2013г. бившият кмет на Варна Кирил Йорданов подаде оставка градът въздъхна с облекчение и заживя с очакването за "пълна промяна".

По данни на Института за пазарна икономика, обявени преди последните редовни избори за местна власт през 2011 г., администрацията, оглавявана от Йорданов е била основна пречка пред икономиката и развитието на Варна. В проучване от този период, по състояние на бизнес средата, Варна се класира след градове като Габрово, Враца, Ботевград,...

"Златев е близък с Рашидов, затова прави каквото ще с "Къщата с ягодите"

http://offnews.bg/news/n_1/n_578388.html

"В скандала с "Къщата с ягодите" има много интересно следствие: централата на "Лукойл" в София е достатъчно украсента с творчеството на господин министъра. Игрището за голф в Правец на директора на "Лукойл" Валентин Златев е украсено със същите неща. Синът на господин министъра водеше ПР кампанията на "Лукойл". Госпожа Диана Дамянова, която отговаряше за ПР-а на "Лукойл", се захвана с ПР-а на господин министъра. Рашидов си създаде сам този т.нар. "експертен съвети" от свои близки и познати приятели, които да бъдат в услуга". Това заяви професор Велислав Минеков по време на пресконференция днес по случай реставрацията и консервацията на разкопките в Ларгото. На нея той засегна и други проекти на МК, както и паметници на културата, които са под попечителството на министерството. Такъв е и т.нар. "Къща с ягодите" , която от няколко дни е център на вниманието, след като излезе информация, че ще бъде съборена и изградена наново от собственика ѝ Валентин Златев. "Аз тук се явявам като колекционер, колекционирам скандали от Министерството на културата", каза Минеков, като добави, че всеки месец от МК излизат по 2-3 големи скандала всеки месец, но те остават в тишина. Относно реставрацията на Сердика той бе категоричен, че случващото се е "потресающ кич". Професорът поздрави единствения кандидат-кмет, дошъл на пресконференцията - Виктор Лилов, че се е ангажирал лично с темата, за разлика от Фандъкова и останалите кандидати за поста.

Германия не издържа! Депортацията подрани

http://frognews.bg/news_100545/Germaniia-ne-izdarja!-Deportatsiiata-podrani/

Ускорената депортация започва една седмица преди планирания срок. "Пакетът от мерки има за цел да намали формалностите и да ускори депортацията, както и да намали паричните възнаграждения“. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер и изрично уточни, че броят на депортираните ще се увеличи. Той обаче не уточни с колко.

Депутатът Мартин Иванов призова избирателите в Първомай да подкрепят Иванка Сталева от ББЦ

http://pik.bg/депутатът-мартин-иванов-призова-избирателите-в-първомай-да-подкрепят-иванка-сталева-от-ббц-news422629.html

Депутатът Мартин Иванов призова избирателите в Първомай да подкрепят Иванка Сталева от ББЦ

ПП „България без цензура” закри предизборната си кампания в град Първомай. Народният представител Мартин Иванов лично засвидетелства подкрепа към кандидата на ББЦ за кмет на града Иванка Сталева и кандидатите за общински съветници.

„Благодаря ви, че сте тук на площада заедно с нас. Вярвам, че тази неделя ще зададем нов ход на управление в Първомай. Всички вие ме подкрепихте на парламентарните избори, а сега трябва да гласувате доверието на Иванка Сталева, нашият кандидат за кмет, защото го заслужава. Аз съм вашият народен представител в парламента, а г-жа Сталева ще бъде вашият представител в управлението на Първомай. Както аз не изневерих на своите избиратели, така и останалите кандидати на ББЦ в Първомай няма да го направят. На 25 октомври излезте и гласувайте - г-жа Сталева да бъде новият кмет на Първомай и подкрепете общинските съветници от листата на ББЦ”, призова Мартин Иванов.

Повече от 500 души присъстваха на площада в града, където кандидат-кметът Иванка Сталева даде заявка, че ще работи в интерес на гражданите. „Кандидатирам се, защото съм сигурна, че в Първомай може да се промени осезаемо работата на общинската администрация, да се промени отношението към гражданите, по такъв начин, че местните жители, бизнесът и всички хора, които милеят за общината, да се чувстват чути, разбрани и доволни от това, което получават от избранниците на града”, заяви Сталева пред симпатизанти и избиратели в Първомай.

„В листата на кандидатите за общински съветници съм избрала млади хора, които не са били до сега управлението като гарантирам, че ако гласувате за нас, те ще работят за вас и доброто бъдеще за жителите на града и общината”, даде заявка Йорданка Сталева.

Тя обеща на гражданите прозрачно управление и администрация, която да работи за гражданите. „За превръщането на града ни в по-добро място за живеене ще отстояваме равенство между хората при решаване на проблемите, без деление на наши и ваши”, заяви Сталева.

Кандидатът на ББЦ за кмет на Първомай посочи и основните цели на управление:

- Да се отвори общината за гражданите, като кмета и служителите да са като слуги на населението
- Да има непосредствен обществен контрол за ефективно разходване на средствата
- Да се обърне внимание на младите хора, които учат, работят и раждат в общината, на старите хора, както са нашите родители, баби и дядовци
- Да се подобри системата на социалните услуги в подкрепа на младите семейства, децата и възрастните хора, хората в неравностойно положение
- Стимулиране възможностите за бизнеса инвестициите в града
- Да има работеща организация за усвояване на повече евросредства

„Убедена към, че нашата община е сред общините с най-добри възможности за развитие в България, трябва само по-добре да се разгърне потенциалът й. В нашата програма са заложени неща, от които да се подобри качеството на живота ни. Гласувайки за нас, вие гласувате за промяната”, завърши Сталева.

68 са защитените вековни дървета на територията на РИОСВ – Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304620

Експерти на РИОСВ – Варна извършиха проверкa на защитени вековните и забележителни дървета. Те са част от планираните ежегодни контролни проверки на вековните дървета на територията на областите Варна и Добрич, защитени от Закона за биологичното разнообразие, съобщиха от РИОСВ за Moreto.

bTV към Миков: Не сме ви запазвали час

http://society.actualno.com/bTV-kym-Mikov-Ne-sme-vi-zapazvali-chas-news_503333.html

След като тази сутрин лидерът на БСП Михаил Миков напусна студиото на bTV преди да е взел участие в сутрешния блок, а после обвини телевизията в специално отношение към него, медията излезе с позиция по случая. Тя категорично отхвърля твърденията на Миков за „съгласувано поведение на медии" и „заемане на страна в предизборния процес". "Поканата към г-н Миков в нито един момент не е била фиксирана за 8:05 часа, както се твърди в неговото писмо. Поканите към гости за участие в актуал

Все повече българи играят на валутните пазари

http://business.actualno.com/Vse-poveche-bylgari-igrajat-na-valutnite-pazari-news_503334.html

За да се търгува на световния валутен пазар Форекс, човек трябва да има опит, натрупан с реално търгуване. Значително се е увеличил броят на българите, играещи на валутните пазари. Това каза финансовият анализатор Светлин Минев пред националното радио. Той беше категоричен, че дисциплината е много важно нещо при търговията на финансовите пазари. "През последните години минималната сума падна много и дори с 10-20 долара или евро може да се открие сметка. Разбира се, с такива суми може да се тър

Цветанов: Иван Тотев осигури възможност за развитието на бизнеса в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068083

Приносът на местната власт към развитието на градовете е много важен за бизнеса. Добрата комуникация на Вашите работодатели с кметовете рефлектира и върху Вашите заплати. Вие сте разумни хора и очаквам от Вас да дадете подкрепата си за екипа на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев.
Няма време за губене по балотажи, гласувайте с номер 3.
Приносът на местната власт към развитието на градовете е много важен за бизнеса. Добрата комуникация на Вашите работодатели с кметовете рефлектира и върху Вашите заплати. Вие сте разумни хора и очаквам от Вас да дадете подкрепата си за екипа на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев. Няма време за губене по балотажи, гласувайте с номер 3.

Цацаров поиска свалянето на два имунитета

http://pik.bg/цацаров-поиска-свалянето-на-два-имунитета-news422631.html

Цацаров поиска свалянето на два имунитета

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево.
На 20.10.2015 г. Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за купуване на гласове - престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от прокуратурата.
От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Ахмед Емин – кандидат за общински съветник в община Бургас, е извършил престъпление в бургаското с. Извор при условията на продължавано престъпление е предложил на шест лица имотна облага, за да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник за община Бургас.
На 16.10.2015 г. пастор от Евангелската църква посетил с. Извор и дарил на шест лица в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмд Емин, който обещал на същите лица, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номера на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.
Ахмед Емин е регистриран с решение на ОИК Бургас от 21.09.2015г. като кандидат за общински съветник за община Бургас.
На 22.10.2015 г. Районна прокуратура гр. Първомай е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление за това, че на 21.10.2015 г. в село Татарево, област Пловдив, без надлежно разрешително, държи високорискови наркотични вещества.
В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства уличаващи Димитър Орехов като извършител на престъплението. При извършено претърсване в имота на Орехов в с.Татарево и в оранжерия, намираща се в двора на къщата му, в оранжерията са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Установено е че в оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.
Димитър Орехов, е регистриран като кандидат за кмет на село Татарево, област Пловдив.
От деня на регистрацията си като кандидати за общински съветник и за кмет Ахмед Емин и Димитър Орехов се ползват с имунитет – срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.
Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирани искания до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Ахмед Емин и Димитър Орехов да бъдат задържани и привлечени като обвиняеми за извършените от тях престъпления.

Валери Симеонов: Бих препоръчал по-крайни мерки спрямо платените предатели и дезертьори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068076

- Г-н Симеонов, предизборната кампания завършва, как я оценявате? Мръсна ли беше?
- Не. Беше нормална кампания, макар че чухме големи глупости, пускани от отделни партийни централи, като данък върху килограм домати или декар домати, но няма значение.
- Вече се срещнахте с много хора, запознати се сте с нагласите. Какви резултати очаквате за НФСБ?
- Г-н Симеонов, предизборната кампания завършва, как я оценявате? Мръсна ли беше? - Не. Беше нормална кампания, макар че чухме големи глупости, пускани от отделни партийни централи, като данък върху килограм домати или декар домати, но няма значение. - Вече се срещнахте с много хора, запознати се сте с нагласите. Какви резултати очаквате за НФСБ?

Простреляха мъж в Благоевград

http://petel.bg/Prostrelyaha-mazh-v-Blagoevgrad__131522

Снимка: Булфото, архив Мъж е прострелян в Благоевградско, предаде БГНЕС.  В 17:30 часа е получен сигнал за прострелян мъж на ул....

В изборния ден ловът е забранен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2635268_v_izborniia_den_lovut_e_zabranen/?ref=rss


Във връзка с провеждането на местни избори на 25 октомври 2015 г., неделя и на втори тур (балотаж) на 01.11.2015 г., неделя, същите дни няма да бъдат ловни и няма да се утвърждават графици за ловуване.

Това съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

До председателите на двете най-големи организации на ловците в България  - НЛРС-СЛРБ и БЛРС е изпратена заповедта на директора на агенцията. 

От там съобщават, че проверките на служители съвместно с представители...

Газпром се готви за най-евтиния газ в Европа от 11 години

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/gazprom-se-gotvi-za-nai-evtiniia-gaz-v-evropa-ot-11-godini-204711/

Според най-големия износител на природен газ в света цената му за региона ще е около 200 долара за 1000 куб. м през 2016 г.

Москов: Няма да се доплаща храната в училище

http://frognews.bg/news_100542/Moskov-Niama-da-se-doplashta-hranata-v-uchilishte/

Родителите няма да доплащат за храна на децата си в училище. Това обеща министърът на здравеопазването Петър Москов, ако данък „вредни храни” влезе в сила.

Теменужка Петкова: Амортизация на мрежите е причина за аварията на газопровода край Павликени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067785

Според нея причината за аварията на магистралния газопровод е амортизацията на мрежите, които са поставяни в района преди повече от 40 години. Тя увери, че от страна на Булгартранс газ е създадена необходимата организация за възстановяване на газоподаването. По думите й са взети мерки да не спира процеса по нагнетяване на подземното газово
Според нея причината за аварията на магистралния газопровод е амортизацията на мрежите, които са поставяни в района преди повече от 40 години. Тя увери, че от страна на Булгартранс газ е създадена необходимата организация за възстановяване на газоподаването. По думите й са взети мерки да не спира процеса по нагнетяване на подземното газово

Христо Стоичков от Маями: Йохан, спечели и този мач. Най-важният е!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068004

Христо Стоичков бе един от първите хора, с които Йохан Кройф говори след кошмарната диагноза - рак на белия дроб. “Чухме се сутринта - разказа от Маями българската легенда, един от най-успешните трансфери на холандската легенда в „Барселона“. - Казах му първо, че ще спечели и този най-важен в живота му мач! Познавам Йохан вече четвърт век.
Христо Стоичков бе един от първите хора, с които Йохан Кройф говори след кошмарната диагноза - рак на белия дроб. “Чухме се сутринта - разказа от Маями българската легенда, един от най-успешните трансфери на холандската легенда в „Барселона“. - Казах му първо, че ще спечели и този най-важен в живота му мач! Познавам Йохан вече четвърт век.

Кандидат-кметът Чавдар Трифонов: Ударите ме направиха по-силен

http://www.moreto.net/novini.php?n=304626

„Тежките компроматни атаки, черният пиар и клеветите в предизборната кампания ме направиха по-силен, като човек. Те показаха, че съм на прав път, че говоря истината и съм заплаха за статуквото, което вече 15 години потиска развитието на родния ми град.

Назначиха нов директор на полицията в Ловеч

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068073

Старши комисар Иван Пепелджийски - досегашен зам. началник на отдел
Старши комисар Иван Пепелджийски - досегашен зам. началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР, е новият директор на Областната дирекция на полицията в Ловеч. Той е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Днес зам.-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев го

Изходът на Русия от Сирия

http://www.investor.bg/drugi/338/a/izhodyt-na-rusiia-ot-siriia-204708/

Москва трябва да спре да определя опозицията като терористи, ако иска по-бързо да приключи интеревенцията си, коментира BloombergView

Националите пак срещу Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068070


Националите по волейбол ще се изправят отново срещу кошмарния за тях в последната година настоящ европейски шампион и победител в Световната лига отбор на Франция и на олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари.
 Нашите попаднаха в по-тежката група още с олимпийския първенец Русия и Финландия. В другата четворка са Германия, Полша,
Националите по волейбол ще се изправят отново срещу кошмарния за тях в последната година настоящ европейски шампион и победител в Световната лига отбор на Франция и на олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари. Нашите попаднаха в по-тежката група още с олимпийския първенец Русия и Финландия. В другата четворка са Германия, Полша,

ПП "Евророма" осъждат заплахите към репортерката на Нова телевизия

http://pik.bg/пп-евророма-осъждат-заплахите-към-репортерката-на-нова-телевизия-news422618.html

ПП "Евророма" осъждат заплахите към репортерката на Нова телевизия

ПП "Евророма" пусна декларация до медиите, чрез която остро осъжда заплахите, отправени към репортерката Вероника Димитрова от Нова телевизия.

Агенция ПИК публикува писмото им без редакторска намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

          Относно:  Заплахите отправени към репортерката Вероника Димитрова от Нова телевизия

Ние от ЕВРОРОМА остро  осъждаме реакцията на Председателят на партия Солидарност Христо Младенов и отправените заплахи, свързани с разследването на Вероника Димитрова. За подобно поведение, като това на Христо Младенов  имат  вина и някои политически партии.

 Настояваме да се търси съдебна отговорност, защото медиите в една демократична страна са четвъртата власт  и омаловажаването на този факт е противоконституционно.

Категорично заявяваме, че тъй нареченото  „Мешере” по никакъв начин не е обвързано с българското законодателство  и  няма никакви законодателни правомощия, не може да изпълнява правораздавателни функции.  „Мешерето” има неофициални правомощия, но само в кастата кардараши, която в България е между пет и десет хиляди човека. Лицата  лансирали се в медиите, като представляващи този орган не са официалните членове на „Мешерето”.

Дърво уби мъж в Борисовата градина

http://frognews.bg/news_100541/Darvo-ubi-maj-v-Borisovata-gradina/

Мъж загина в Борисовата градина в София, след като го ударило дърво. От Столичната община обявиха, че дърветата в парка и горската му част се проверяват постоянно.

В 16 ч съдът в Петрич решава да остане ли в ареста гл. секретар на общината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068051


Районният съд в Петрич ще реши днес на заседание от 16 ч дали арестувания гл. секретар на общината Туфчо Сандъкчиев да остане за постоянно в ареста. Преди минути съдията - докладчик е насрочил делото за гледане на мярката за неотклонение. Сандъкчиев бе задържан в четвъртък вечерта и срещу него е повдигнато обвинение за натиск върху служител от
Районният съд в Петрич ще реши днес на заседание от 16 ч дали арестувания гл. секретар на общината Туфчо Сандъкчиев да остане за постоянно в ареста. Преди минути съдията - докладчик е насрочил делото за гледане на мярката за неотклонение. Сандъкчиев бе задържан в четвъртък вечерта и срещу него е повдигнато обвинение за натиск върху служител от

Цацаров поиска имунитета на кандидати за кмет и общински съветник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068007

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево, съобщиха от рокуратурата. Първият купувал гласове, а в дома на втория открили марихуана.
Районна прокуратура Бургас образувала досъдебно производство срещи Емин,
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две искания за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на село Татарево, съобщиха от рокуратурата. Първият купувал гласове, а в дома на втория открили марихуана. Районна прокуратура Бургас образувала досъдебно производство срещи Емин,

Треньорът на „Рубин“: Клоп не е нищо особено (резултати и класиране в групите на Лига Европа)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067919

Силен мач изигра „Рубин“ с Благой Георгиев - на „Анфийлд“ в домакинския дебют на Юрген Клоп руският тим направи 1:1 в Лига Европа. При това игра повече от час с човек по-малко заради червен картон на капитана Олег Кузмин. Георгиев бе на косъм от гол, но ударът му бе спасен в сетния миг от Симон Миноле.
Силен мач изигра „Рубин“ с Благой Георгиев - на „Анфийлд“ в домакинския дебют на Юрген Клоп руският тим направи 1:1 в Лига Европа. При това игра повече от час с човек по-малко заради червен картон на капитана Олег Кузмин. Георгиев бе на косъм от гол, но ударът му бе спасен в сетния миг от Симон Миноле.

Предизборната кампания във Варна – нищо ново под слънцето

http://web.barometar.net/82266/

Предизборната кампания за кмет и общински съветници във Варна приключва. С черни пиар изпълнения, както и започна, като очаквано най-атакуван беше кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. Фаворит в кметската надпревара, той бе обявен за „невидим кандидат“, но когато стартира предизборните си срещи, плочата бе сменена: Борисов искал победа на първи тур, обаче тя нямало да […]

ГЕРБ в Бургас закри кампанията с призив за активност в изборния ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067814

Проведохме позитивна кампания, през която се срещахме постоянно с бургазлии, за да чуем техните въпроси и послания, заяви водачът на листата за съветници от ПП ГЕРБ Димитър Людиев преди деня за размисъл.
Всички кандидати на партията начело с Димитър Николов, който иска от бургазлии вот на доверие за трети мандат,
Проведохме позитивна кампания, през която се срещахме постоянно с бургазлии, за да чуем техните въпроси и послания, заяви водачът на листата за съветници от ПП ГЕРБ Димитър Людиев преди деня за размисъл. Всички кандидати на партията начело с Димитър Николов, който иска от бургазлии вот на доверие за трети мандат,

Епъл с патент за нечуплив телефон

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/epyl-s-patent-za-nechupliv-telefon-6044297

Акселерометърът и сензори задействат четири протектора, позиционирани във всеки ъгъл на устройството

HTC: Apple копира дизайна ни

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/23/2634770_htc_apple_kopira_dizaina_ni/?ref=rss


Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че Apple копира дизайна не неговите смартфони. Президентът на HTC за Северна Азия Джак Тонг обяви в пресконференция, че именно компанията е създател на металния дизайн, а не Apple.

След като представи новия си смартфон A9, HTC беше обвинена, че устройството е клонинг на iPhone 6. "Ние не копираме. Направихме подобен метален дизайн още през 2013 г. с HTC One M7. Apple ни копира, като използва нашия дизайн при очертанията на антената",...

В Дунавския басейн речните нива ще се повишават през следващите дни

http://pik.bg/в-дунавския-басейн-речните-нива-ще-се-повишават-през-следващите-дни-news422614.html

В Дунавския басейн речните нива ще се повишават през следващите дни

В резултат на валежите в Дунавския басейн речните нива ще се повишават днес и през следващите ден-два. Това съобщава Басейновата дирекция "Дунавски район" в Плевен.

По-значителни повишения се очакват за реките западно от река Огоста - Арчар, Лом, Цибрица, за горното течение на Огоста, за реките Искър и Вит, за горното течение на Осъм, за Янтра и Русенски Лом. За Искър водните количества днес, утре и на 25 октомври се очаква да бъдат около и над средната стойност.

По-значително повишение на водните нива ще има на реките във водосбора над язовир "Панчарево", реките Владайска, Лесновска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и в средното и долното течение на основната река, но водните количества ще бъдат под прага за внимание. За Янтра днес и в следващите два дни нивото ще бъде около и над средното.

Днес и утре се очаква повишение в горната част на водосбора, но под прага за внимание. За Русенски Лом за долното течение днес и в следващите три дни в долното течение се очаква ниво около и над средното. През следващите два дни ще има повишения, по-значителни ще са днес, в горните части на водосбора, а утре - в долните - под прага за внимание.

Георги Гергов № 5: Ще променя Пловдив към по-добро! Аз това го умея!

http://www.cross.bg/plovdiv-horata-grada-1485390.html

/КРОСС/Във връзка с предстоящите местни избори ИА "КРОСС" зададе няколко въпроса на Георги Гергов - кандидат за кмет на Пловдив от БСП  - Г-н Гергов, какво бихте искали да се промени в Пловдив за 4 години, ако Ви изберат за кмет? Какво да очакват от Вас избирателите? Пловдивчани са готови за промяна и от мен могат да очакват това. Последно проучване говори, че 67% от жителите на града искат ново лице за кмет. Пет пъти да мерят, един път да режат. На града му трябва човек, който да направи така, че хората да живеят по-добре. Когато заживеят по-добре, това е оценката. За България Пловдив е град, който трябва да се уважава. Като пловдивчани трябва да уважаваме града си. Ние сме град с традиции, град, в който в исторически план са се случили важни неща, и ако уважаваме себе си, трябва да търсим решенията. Какво според Вас би накарало избирателите да отидат до урните? Утрешният ден! Да гласуваме за промяна и за спиране на прехода, който ни доведе до положение, че сме на 22 място в страната по приходи. Не обещавам „златен дъжд" като ГЕРБ, които ни излъгаха. Аз нямам бащица, както Тотев има Бойко Борисов. Аз играя за пловдивчани и няма да чакам някой да ми казва какво трябва да направя. Аз разчитам на пловдивчани и търся доверието им. Уверен съм, че ще са разумни. Пловдивчани определят, те са на ход, добре да премислят, да не го решават по симпатии

Невероятни номера на въже (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/redbull/neveroiatni-nomera-na-vyzhe-video-6044295

Американският състезател по скачане на въже Мики Уилсън изнесе страхотно представление в сицилия

WT1190F се сблъсква със Земята на 13 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=304630

Откритият от американски астрономи и временно обозначен като WT1190F астероид ще се сблъска със Земята на 13 ноември. За това съобщават българските астрономи от Обсерватория "Звездно Общество А79" и световни учени. Обектът беше открит на 3-и октомври и е с размер от само няколко метра.

Познай кой ще дойде (на вечеря)?

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/23/2635206_poznai_koi_shte_doide_na_vecheria/?ref=rss


От 2 до 11 ноември столицата ще се превърне в декор на най-интересното филмово събитие, което всъщност стъпва на основата на книгите. Първото издание на фестивала "СинеЛибри" среща на голям екран класиката в световната литература и екранизациите, които се опитват да достигнат или достигат висотата на първоизточника си: 50 прожекции, 14 филма и гостуващи звезди, които ще доближат оргиналната история и творческата й интерпретация на филмова лента до ценителите на литературата и киното.
...

Плевнелиев: Световният геополитически ред драстично е променен, затова са кризите

http://frognews.bg/news_100540/Plevneliev-Svetovniiat-geopoliticheski-red-drastichno-e-promenen-zatova-sa-krizite/

Очаквам бюджетът за отбрана през 2016 година да бъде не по-малко от 1,33% от БВП. Запазвам си правото да действам съгласно Конституцията и законите на страната, включително да наложа вето, ако политиците не изпълнят поетите от тях ангажименти“. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в интервю за в. „Българска армия“, публикувано днес, съобщиха от прессекретариата на президента.

Кобрата се размина със счупване на ръката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068038

Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев се размина със счупване на ръката. Той имаше болки след мача си с бразилския ветеран Джордж Ариас и мина обстойни прегледи.
Те показаха, че няма счупване или пукване на костта и Кобрата ще може да продължи спокойно подготовката си. Самият Кубрат се похвали с хубавата новина,
Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев се размина със счупване на ръката. Той имаше болки след мача си с бразилския ветеран Джордж Ариас и мина обстойни прегледи. Те показаха, че няма счупване или пукване на костта и Кобрата ще може да продължи спокойно подготовката си. Самият Кубрат се похвали с хубавата новина,

Кубрат Пулев се размина със счупване на ръката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068048

Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев се размина със счупване на ръката. Той имаше болки след мача си с бразилския ветеран Джордж Ариас и мина обстойни прегледи.
Те показаха, че няма счупване или пукване на костта и Кобрата ще може да продължи спокойно подготовката си. Самият Кубрат се похвали с хубавата новина,
Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев се размина със счупване на ръката. Той имаше болки след мача си с бразилския ветеран Джордж Ариас и мина обстойни прегледи. Те показаха, че няма счупване или пукване на костта и Кобрата ще може да продължи спокойно подготовката си. Самият Кубрат се похвали с хубавата новина,

Обсъдиха събитията около първата „Сватбена Седмица на модата“ в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Obsydiha-sybitijata-okolo-pyrvata-Svatbena-Sedmica-na-modata-v-Asenovgrad-news_503328.html

Дискусия, посветена на модните идеи при сватбите, бе проведена за първи път в Асеновград. Организатор на събитието бе Националната камара за мода. Досега международният проект „Сватбена Седмица на модата“ е провеждан два пъти в България, като веднъж домакин бе Пловдив. Около 90% от модните къщи и дизайнери, които участваха тогава, бяха от Асеновград. Кръглата маса тази година бе ситуирана в нашия град с цел подкрепа на тази индустрия в региона. „Това е и уважение към факта, че

Продуктите в Русия са поскъпнали с близо 10 на сто

http://europe.actualno.com/Produktite-v-Rusija-sa-poskypnali-s-blizo-10-na-sto-news_503329.html

Ръстът на цените на продуктите в Русия за януари-септември 2015 година е 9,9 %. Това съобщава Интерфакс, като се позовава на данни на руската Федерална служба за държавна статистика (Росстат). За сравнение, за същия период продуктите в ЕС са станали по-скъпи средно с 0,3 %. Според информацията на Росстат най-голямо е поскъпването при плодовете – 24,8 % (в ЕС – 4,5 %), захарта, меда, сладките изделия и шоколада – 20,1 % (в ЕС – 0,9 %), рибата и месните продукти –

Паргов: Ще поискаме оставката на Мария Бояджийска заради нелепия инцидент в Борисовата градина

http://society.actualno.com/Pargov-Shte-poiskame-ostavkata-na-Marija-Bojadjijska-zaradi-nelepija-incident-v-Borisovata-gradina-news_503330.html

Ще поискаме оставката на заместник - кмета по екология Мария Бояджийска заради нелепия инцидент, при който мъж загина, затиснат от дърво в Борисовата градина. Това е заявил пред агенция „Фокус” водачът на листата за общински съветници в София на БСП Лява България Калоян Паргов. „Бих искал да изразя съболезнованията си на близките на нелепо загиналия млад човек в Борисовата градина.“, заяви Паргов. Той посочи, че групата на БСП в Столичния общински съвет не еднократно е п

605 „коня“ за Audi RS 6 Avant и RS 7 Sportback

http://cars.actualno.com/605-konja-za-Audi-RS-6-Avant-i-RS-7-Sportback-news_503292.html

Инголщадтските зверове разчитат на 4,0 TFSI, напомпан до 605 к.с. и 750 Нм, осигуряващ спринт до 100 км/ч за под 4 секунди. Всичко от пакета Performance. Новите Audi RS 6 Avant performance и Audi RS 7 Sportback performance предлагат повече мощност от когато и да било. Двигателят 4.0 TFSI сега разполага с мощност от 445 кВт (605 к.с.) и максимален въртящ момент от 700 Нм. Особено ценна е функцията му overboost при която водачът може временно да повиши нивото на въртящия момент до 750 Нм. Двата с

Независимият кандидат за кмет на Пазарджик Тодор Попов: Който е подценил интелигентността на хората, е сгрешил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068033

Независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов не е привърженик на закриването на кампаниите и финалните концерти. За него кампанията е само част от работния процес - време, в което да бъде представено какво предстои да се направи. Това свое разбиране за предизборната кампания той отстоява за трети път.
Независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов не е привърженик на закриването на кампаниите и финалните концерти. За него кампанията е само част от работния процес - време, в което да бъде представено какво предстои да се направи. Това свое разбиране за предизборната кампания той отстоява за трети път.

Трагедията в Борисовата градина: Дървото убиец рухнало заради дъжда? (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068018

Мъжът, загинал днес под рухнало сухо дърво в Борисовата градина, е 40-годишен, информира БНР.
 По данни на СДВР инцидентът е станал в около 12:30 ч, докато човекът се е разхождал в участъка между Телевизионната кула и Руското посолство.
Заедно със спасителните екипи на мястото е бил изпратен и екип от Столичната община.
Мъжът, загинал днес под рухнало сухо дърво в Борисовата градина, е 40-годишен, информира БНР.  По данни на СДВР инцидентът е станал в около 12:30 ч, докато човекът се е разхождал в участъка между Телевизионната кула и Руското посолство. Заедно със спасителните екипи на мястото е бил изпратен и екип от Столичната община.

САЩ може да махнат визите за Полша и Хърватия, България и Румъния остават с режим

http://www.cross.bg/hurvatiya-polsha-braziliya-1485389.html

/КРОСС/Американската туристическа асоциация призовава за премахването на визите за Полша, Хърватия, Израел и Бразилия. Това се посочва в писмо на Спенсър Хауърд, мениджър в организацията, което е публикувано на сайта им, видя TravelNews. Прави впечатление, че България и Румъния не фигурират в списъка въпреки, че Хърватия се присъедини по-късно в Европейския съюз. Спенсър Хауърд призовава членовете на Американската туристическа асоциация да настояват пред сенаторите за отмяната на визовия режим за четирите страни. Целта е увеличаване на туристите към САЩ от Полша, Хърватия, Израел и Бразилия. Те ще получат възможност за престой до 90 дни без виза. Според асоциацията това ще даде тласък на американската икономика и специално на сектора "Туризъм". Те очакват допълнително приходи от близо 11 млрд. долара след падането на режима. Освен това осигуряването на 61 000 допълнително работни места.  

Еуфория около "Междузвездни войни", билети стигат $8000

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/euforiia-okolo-mezhduzvezdni-vojni-bileti-stigat-8000-6044294

Наш репортер се свърза с "Кино Арена", които също потвърдиха за голяма еуфория от страна на феновете на "Междузвездни войни" в България

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване