Акo кмeтът нe yпpaвлявa c хората и за хората, тoвa yпpaвлeниe нe cтpyва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067225

Пет срещи на Стефан Михайлов, кандидат за кмет на Велико Търново от Движение „Царевград за Велико Търново“
Първите му срещи за деня са в 8.30 часа. Последните - 12 часа по-късно. Разговаря с много хора, на различни места и отговаря на десетки въпроси. Казва, че е важно не само да искаш да се харесаш на хората, а да говориш истината.
Пет срещи на Стефан Михайлов, кандидат за кмет на Велико Търново от Движение „Царевград за Велико Търново“ Първите му срещи за деня са в 8.30 часа. Последните - 12 часа по-късно. Разговаря с много хора, на различни места и отговаря на десетки въпроси. Казва, че е важно не само да искаш да се харесаш на хората, а да говориш истината.

33 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=304597

33 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При два от инцидентите в града има двама пострадали граждани без опасност за живота, това допълниха от полицията.

Атанас Панчов: Пловдив има нужда от промяна и управление близо до гражданите

http://www.bnews.bg/article-142870

Според кандидата на ББЦ администрацията трябва да се оптимизира, като се разчита основно и единствено на експертния потенциал, а не на партийната принадлежност.

Борисов: Трябва да се спре притокът на мигранти от Ирак, Иран и Афганистан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067210

Позицията на България относно бежанците не се е променила. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици в УМБАЛ „Александровска“ относно извънредната среща в Брюксел за бежанците, която ще се проведе тази неделя.
„Колкото може повече да се задържат в Турция и зоната за
Позицията на България относно бежанците не се е променила. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици в УМБАЛ „Александровска“ относно извънредната среща в Брюксел за бежанците, която ще се проведе тази неделя. „Колкото може повече да се задържат в Турция и зоната за

Фандъкова: Подготвяме интернет платформа за обществени обсъждания

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634881_fandukova_podgotviame_internet_platforma_za/?ref=rss


Досегашният кмет на София и кандидат на ГЕРБ на местните избори Йорданка Фандъкова обещава интернет платформа за обществени обсъждания. В последния ден за агитация вестниците "24 часа" и "Телеграф" публикуваха интервюта с Фандъкова, която не отговори на многократните запитвания на "Дневник" за интервю.

"Трябва да ползваме информационните технологии, за да включим повече граждани в обсъжданията на важни проекти. Няма как да събереш всички софиянци в една зала, по което и време да е...

50 хиляди души евакуирани в Мексико заради урагана „Патрисия“ (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067214

Мащабна евакуация във връзка със заплахата от урагана „Патрисия“ е обявена на тихоокеанското крайбрежие на Мексико, съобщава El Universal. По думите на националния координатор на службата по гражданска защита на Мексико, Луис Фелипе Пуенте, в щатите Халиско, Наярит и Колима са евакуирани около 50 хиляди души.

ГЕРБ овладя ОИК в община „Родопи“, област Пловдив

http://pik.bg/герб-овладя-оик-в-община-„родопи“-област-пловдив-news422461.html

ГЕРБ овладя ОИК в община „Родопи“, област Пловдив

По безпрецедентен начин ГЕРБ овладя ОИК „Родопи“, област Пловдив, назначавайки за председател на комисията Таня Бочукова, която до преди няколко дни изпълняваше длъжността зам.-кмет на община „Родопи“ в качеството й на представител на ГЕРБ. Всичко започва с решение на Централна избирателна комисия от 19.10.2015 г., инициирано по предложение на представител на ПП ГЕРБ, с което от ОИК „Родопи“ е освободен един от членовете.

До тук нищо притеснително. Със същото решение от поста председател на ОИК „Родопи“ е освободена г-жа Здравка Найденова, като тя е назначена за редови член на комисията, на мястото на освободения член. Съответно за председател на ОИК „Родопи“ е назначена г-жа Таня Бочукова, зам.-кмет на община Родопи до същата дата 19.10.2015 г. Решението на ЦИК е обжалвано от представители на ПП АБВ и отменено от Върховния съд именно в тази му част и върнато за преразглеждане от Комисията.

На 22.10.2015 г. Централна избирателна комисия отново назначава за председател на ОИК „Родопи“ същия председател от отмененото решение. Документално вече всичко е изрядно – представени са заповеди, от които е видно, че госпожата вече не е зам.-кмет на общината. Въпреки това стои открит въпросът защо от ПП ГЕРБ толкова настоятелно лансират за ръководния пост в ОИК „Родопи“ г-жа Бочукова, въпреки че тя дори не фигурира в списъците със заместващи членове на ОИК (по думи на очевидци, защото въпреки настояването, тези списъци не са предоставени на нашето внимание).

Няма отговор и на въпроса кое е наложило замяна на стария председател на ОИК с нов, при положение, че не е заличен от членовете на ОИК, а позицията му е трансформирана в такава на редови член.

Обновлението за Windows 10 ще е готово след две седмици

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/23/2634761_obnovlenieto_za_windows_10_shte_e_gotovo_sled_dve/?ref=rss


Първото голямо обновление за Windows 10 ще е достъпно за потребителите след две седмици, съобщава онлайн изданието The Verge. Microsoft планира да пусне подобрения софтуер още през първата седмица на ноември.

Ъпдейтът носи кодовото име Threshold 2. Той ще идва с множество промени и подобрения в Windows 10. Сред тях са леки промени в дизайна, цветни ленти на прозорците, подобрения в контекстовите менюта и др. Старт менюто ще получи още една колона с интерактивни плочки.
...

Четири медала за българския отбор по астрономия от олимпиадата в Русия

http://www.mediapool.bg/chetiri-medala-za-balgarskiya-otbor-po-astronomiya-ot-olimpiadata-v-rusiya-news240852.html

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия. Тя се проведе от 15 до 23 октомври в руския град Казан, съобщи Министерството на образованието. Стефан Иванов в IX клас от природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата. Георги Александров в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски" завоюва сребърен медал. Бойко Борисов в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски" спечели сребърен медал. Петър Димитров в IX клас от Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София е отличен с бронзов медал. Домакин на олимпиадата бе Казанският федерален университет. Събитието се проведе в три тура - теоретичен, практически и наблюдателен. Ръководители на отбора са Ева Божурава от Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" във Варна и Йоанна Кокотанекова от Астрономическа обсерватория при Младежки център в Хасково. Заслуги за подготовката на участниците имат още Никола Каравасилев от Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Захари Дончев от Институт по астрономия на БАН и Даниела Иванова – учител в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе.

Плевнелиев заплаши с вето върху бюджета

http://politics.actualno.com/Plevneliev-zaplashi-s-veto-vyrhu-budjeta-news_503267.html

„Очаквам бюджетът за отбрана през 2016 година да бъде не по-малко от 1.33% от БВП. Очаквам отбраната да бъде ясно заявен приоритет на правителството през 2016 година, който да бъде подплатен с адекватно финансиране. Запазвам си правото да действам съгласно Конституцията и законите на страната, включително да наложа вето, ако политиците не изпълнят поетите от тях ангажименти“. Това заявява държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев в интервю з

Арест за купуване на гласове в шуменското село Царев брод

http://shumen.actualno.com/Arest-za-kupuvane-na-glasove-v-shumenskoto-selo-Carev-brod-news_503268.html

Акция срещу купуване на гласове е проведена вчера вечерта в шуменското село Царев брод, научи "Дарик". В следствие на действията на полицията има и задържан за купуване на гласове за предстоящите на 25 октомври местни избори. От Апелативна прокуратура-варна съобщиха, че Районната прокуратура в Шумен ръководи започнато бързо производство срещу Денис Ахмед. С прокурорско постановление той е задържан за срок от 72 часа. Установено е, че той е дал по 20 лева на трима души, за да гласуват в полза на

Индиански хороскоп показва кое животно сме и какво значи това

http://curious.actualno.com/Indianski-horoskop-pokazva-koe-jivotno-sme-i-kakvo-znachi-tova-news_503236.html

Старите хороскопи носят много повече смисъл и познават в дълбочина събития и какви сме в същността си. По тях можем да разберем върху кои наши черти на характера си трябва да поработим, за да не отблъскваме хората около нас. Те ни показват и хубавите страни от личността ни, за които трябва да сме благодарни и които всички харесват у нас. Видра (20 Януари – 18 Февруари) Видрите са малко странни, нестандартни и често трудни за разбиране. Поради своето нестандартно мислене техните методи

ООН: Разселените в Сирия лица са намалели от 7,6 до 6,3 млн. души

http://asia.actualno.com/OON-Razselenite-v-Sirija-lica-sa-namaleli-ot-76-do-63-mln-dushi--news_503269.html

Броят на вътрешно разселените лица в Сирия е намалял от 7,6 до 6,3 милиона души. Тези данни оповести Върховният комисар на ООН за бежанците, предаде Reuters. Международната организация свързва тези промени с притока на бежанци към Европа. В същото време стана ясно, че от началото на годината в Европа през Средиземно море са пристигнали 680 928 мигранти и бежанци. Това съобщи Международната организация по миграция (МОМ). Най-много от всички е приела Гърция – 537 460 души. В Италия са при

Задържаха 17 сирийци и 1 афганистанец на ГКПП "Олтоманци"

http://kustendil.actualno.com/Zadyrjaha-17-sirijci-i-1-afganistanec-na-GKPP-Oltomanci-news_503270.html

17 сирийци и 1 афганистанец са били задържани на ГКПП "Олтоманци", по информация на "Дарик". Мъжете бяха откарани на автогарата в Кюстендил, за да бъдат качени на автобус за София. Най-вероятно става въпрос за бежанци, регистрирани в Държавната агенция за бежанци, което им позволява свободно придвижване, но нямат право да се намират в гранична зона.Затова са транспортирани до града, в който са регистрирани.  Специализирана операция за нелегални имигранти се провежда на територията на обл

ВАП даде на МВР месец за резултати от проверки срещу гонките

http://society.actualno.com/VAP-dade-na-MVR-mesec-za-rezultati-ot-proverki-sreshtu-gonkite-news_503271.html

Във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия и постоянно увеличаващите се сигнали за фрапиращи и тежки нарушения на правилата за движение по пътищата при провеждане на т.нар. "гонки" на 22 октомври 2015 г. Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на вътрешните работи в изпълнение на предоставените му правомощия по Закона за МВР предприемане на действия. Информация за набелязаните мерки следва да постъпи във ВАП в 10-дневен срок, а в едномесечен срок следва

Емил Георгиев, ДЕОС: Призовавам всички да гласуват с "да" на референдума

http://interview.actualno.com/Emil-Georgiev-DEOS-Prizovavam-vsichki-da-glasuvat-s-da-na-referenduma-news_503272.html

Националният референдум за електронното гласуване се оказа на втори план по темата "Избори". Въпреки това има партии и инициативни комитети, които активно провеждат кампания "за" или "против" плебисцита. Партия ДЕОС е една от формациите, които подкрепят отговор "да" на референдума. Председателят на УС на ДЕОС Емил Георгиев излага няколко аргумента в подкрепа на позицията на партията. Какви са те - вижте в следващите редове. Много хора считат, че няма нужда да има референдум за електронно гласув

Първи сняг в планините

http://www.cross.bg/gradysa-duzhd-valezhite-1485351.html

/КРОСС/Сняг заваля на Витоша, в Стара планина и Рила. Това се вижда от снимки от камерата на Планинската спасителна служба. Най-много е валяло в Стара планина и на връх Мусала. В района на хижа „Алеко" пък вече има няколко сантиметра снежна покривка. Нови валежи в следващите дни обаче не се очакват. В планините остава предимно облачно и дъждовно. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще бъде и ветровито. Максималната температура на алеко е едва 2 градуса, в Добринище достига до 9 градуса. Междувременно в страната отслабнаха валежите от дъжд. Въпреки това за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас в сила е жълт код за обилен дъжд. Очаква се валежите от запад постепенно да спират. Над страната ще се задържи облачно, а привечер над Северозападна България облаците ще се разкъсат.  

Първи сняг на Витоша

http://www.cross.bg/snyag-stranata-gradysa-1485351.html

/КРОСС/Сняг заваля на Витоша. От камерата на Планинската спасителна служба в района на хижа "Алеко" се вижда, че вече има няколко сантиметра снежна покривка, съобщава Нова телевизия. На сайта kamerite.novatv.bg може да видите, че сняг все още няма в районите на курортите "Боровец", "Пампорово" и "Банско". В планините остава предимно облачно и дъждовно. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще бъде и ветровито. Максималната температура на алеко е едва 2 градуса, в Добринище достига до 9 градуса. Междувременно в страната отслабнаха валежите от дъжд. Въпреки това за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас в сила е жълт код за обилен дъжд. До края на деня над страната ще се задържи облачно, валежите от запад постепенно ще спират. Привечер над Северозападна България и облаците ще се разкъсат.  

Шест въпроса към общината от "Път за бебешки колички в София"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634880_shest_vuprosa_kum_obshtinata_ot_put_za_bebeshki/?ref=rss


Сдружението "Път за бебешки колички в София" разпространи отворено писмо до зам.-кмета по транспорта Любомир Христов. Повод за него е мълчанието на столичната община вече три месеца по проблемите, свързани с придвижването на родителите в градската среда. На 11 август зам.-кметът по транспорт Любомир Христов разговаря с майки от сдружението и пое ангажимент за обратна връзка в рамките на месец.

В писмото си сдружението припомня, че зам.-кметът е поел ангажимент да разгледа поставените...

KIA с електрически поглед към бъдещето

http://www.cross.bg/kmch-elektricheskiya-soul-1485350.html

/КРОСС/Един от автомобилите, предизвикващ голямо любопитство на тазгодишния софийски автосалон е 100% електрическия KIA Soul. Колата е оборудвана с 81 киловатов електродвигател, който работи на променлив ток и се равнява на 110 к.с, като има въртящ момент от 285 Нм. от нула оборота. Батерията на автомобила е 27 кВтч, което е достатъчно за изминаване на 212 км, а това гарантира неговата автономност дори при шофиране в извънградски условия, докато за зареждането не е необходимо нищо повече от обикновен контакт. Скоростната кутия е безстепенна автоматична, а задвижването става чрез предните колела. Приложението на подобен тип автомобили не се изразява в постигането на максимална скорост, но въпреки това потенциалът на електрическия Soul е сериозен - 145 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11,2 сек, а енергийният разход е 14,4 KW. Този автомобил бе превърнат в първото изцяло електрическо такси в България.

Михаил Миков: Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес

http://frognews.bg/news_100526/Mihail-Mikov-Mediite-ne-biva-da-zaemat-strana-v-predizborniia-protses/

„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно”- това заявява председателят на НС на БСП Михаил Миков в специално писмо до медиите по повод неосъщественото му интервю в БТВ тази сутрин.

КЕВР: От 1 ноември токът за бизнеса поевтинява

http://www.moreto.net/novini.php?n=304595

От 1 ноември токът за бизнеса поевтинява. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов, предаде репортер на БГНЕС. От 1 ноември се предвижда цената на добавката „Задължение към обществото” да бъде намалена с 1,07 лв. на мегават час.

Ново разглеждане на делото за полицая, прегазил бебе, поискаха и защитата, и обвинението

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634868_novo_razglejdane_na_deloto_za_policaia_pregazil_bebe/?ref=rss


Върховният касационен съд (ВКС) гледа днес делото срещу бившия граничен полицай Костадин Стоянов, който през септември 2014 г. връхлетя на тротоар с автомобила си и уби 11-месечно бебе в количка в созополсктото село Крушевец.

Стоянов беше осъден от Бургаския окръжен съд /БАС/ на 11 години затвор и 13 години лишаване от право да управлява автомобил, след това Апелативният съд в Бургас намали наказанията съответно на 7 и 9 години

С противоположни съображения и защитата, и...

Борисов и Москв откриха Циклотронен комплекс за радиофармацевтици в УМБАЛ "Александровска"

http://www.cross.bg/meditzina-proizvodstvo-investitziya-1485349.html

/КРОСС/ Цялостната инвестиция възлиза на 6 200 000 лв., от които 500 000 лв. за ремонт и изграждане на помещенията за бейби циклотрона са собствена инвестиция на УМБАЛ „Александровска", а средствата за самото оборудване (5 200 000 лв.) са осигурени от Министерство на здравеопазването чрез Револвиращия фонд по Заем от Международната банка за възстановяване и развитие (Заем № 4565 BUL). Циклотронният комплекс се състои от мини циклотронен апарат (т. нар. бейби циклотрон) за производство на индивидуални дози радиоактивни изотопи 18F и FDG-радиофармацевтици за приблизително 180-200 пациента на месец, които след това ще бъдат изследвани с апарата за позитронно-емисионна томография /компютърна томография (РЕТ/СТ) в Клиниката по нуклеарна медицина. Обща тенденция в нуклеарната медицина е намаляване на обемите на циклотроните и автоматизиране на процесите на производство на малки дози радиофармацевтик за кратко време, които да захранват скенера през целия работен график, като по този начин гарантират оптимално използване на ресурса му и повишаване броя на пациентите. Използването на циклотрон за нуждите на болницата има и редица други преимущества: • Гарантирани доставки на консуматив за ПЕТ-скенера - краткият период на полуразпад на изотопа (~110 мин.) не позволява да се използва автомобилен транспорт и налага използване на самолет за пренос на дозите

Кметът на Куклен остава с опасност за живота

http://pik.bg/кметът-на-куклен-остава-с-опасност-за-живота-news422455.html

Кметът на Куклен остава с опасност за живота

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Куклен, Илхан Кадир, който катастрофира вчера сутринта на пътя между Куклен и село Руен, остава с опасност за живота. Това съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“, цитирани от Дарик.

В момента Кадир е настанен за лечение в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Вчера му е направена първата животоспасяваща операция, а в началото на следващата седмица ортопедичен екип ще оперира двете му бедра и таза.

Предстои операция и на челюстта му.

От здравното заведение уточниха, че макар с опасност за живота, пострадалият е в по-добро състояние и вече диша самостоятелно.


Усвоени са 82% от бюджета на Програмата за селските райони

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/usvoeni-sa-82-ot-biudjeta-na-programata-za-selskite-raioni-204684/

Към момента се очертават 141 млн. евро загуба по ПРСР за изминал 3-годишен период, заяви земеделският министър Десислава Танева

Задържаха 30 "търговци" на гласове в София

http://www.bnews.bg/article-142869

Както BNews писа тази сутрин, за акцията съобщи премиерът Бойко Борисов, който посочи, че над 1000 души ще бъде арестувани.

Зеленото село във финансовия район на Амстердам

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2015/10/23/2626228_zelenoto_selo_vuv_finansoviia_raion_na_amsterdam/?ref=rss


Зелено село във финансовия район на Амстердам. Това е проектът на архитектурната фирма MVRDV за нов комплекс със смесено предназначение, който беше одобрен за реализиране от управата на града. 

Комплексът се отличава със значително изпъкнали и ъглови тераси, чиято основна цел е да поберат възможно най-много зеленина и да засилят чувството за открито пространство на ползващите сградите. В три идентични постройки с различна височина ще има апартаменти, офиси и търговски площи.   Според...

И рок легендата Джо Лин Търнър прегърна Кюстендил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067204


Изключителният Джо Лин Търнър, вокалист на “Рейнбоу” и “Дийп Пърпъл”, от сряда е в Кюстендил. Роклегендата не скри, че е при приятели, че за него е чест и удоволствие да бъде в тоя хубав град с толкова усмихнати хора. Въпреки дъжда, който валеше като потоп в града вчера, още отрано за мегаконцерта му дойдоха стотици фенове на хард рока от
Изключителният Джо Лин Търнър, вокалист на “Рейнбоу” и “Дийп Пърпъл”, от сряда е в Кюстендил. Роклегендата не скри, че е при приятели, че за него е чест и удоволствие да бъде в тоя хубав град с толкова усмихнати хора. Въпреки дъжда, който валеше като потоп в града вчера, още отрано за мегаконцерта му дойдоха стотици фенове на хард рока от

София е домакин на среща на най-старата организация за защита на птиците

http://www.dnevnik.bg/zelen/bioraznoobrazie/2015/10/23/2634874_sofiia_e_domakin_na_sreshta_na_nai-starata/?ref=rss


Най-старата международна организация за защита на птиците БърдЛайф се среща с партньорите си от Европа и Централна Азия в София следващия четвъртък (29 октомври 2015 г.). Домакин на срещата е Българското дружество на птиците.

Над 100 представители от почти всички страни от Европа и Централна Азия ще участват на събитието. Новият изпълнителен директор на "БърдЛайф Интернешънъл" – г-жа Патриша Зурита, също ще се включи в конференцията.

"БърдЛайф" има 120...

Джакпотът в играта 6/49 за неделя ще бъде 1 170 000 лева, 3 960 000 лева в играта ТОТО 2 - Зодиак на спорт ТОТО

http://pik.bg/джакпотът-в-играта-6/49-за-неделя-ще-бъде-1-170-000-лева-3-960-000-лева-в-играта-тото-2----news422451.html

Джакпотът в играта 6/49 за неделя ще бъде 1 170 000 лева, 3 960 000 лева в играта ТОТО 2 - Зодиак на спорт ТОТО

След днешния 85-ти тираж на Български спортен тотализатор отново всички джакпоти оцеляха след като никой не уцели печелившите числа в игрите. Джакпотът в играта 6/49 за неделя ще бъде 1 170 000 лева, за 6/42 ще бъде 370 000 лева, а за ТОТО 2 – Зодиак – 3 960 000 лева.

Специални гости в студиото бяха Здравко Трaянов от Петрич и Петър Димитров от София, които спечелиха джакпот от 3 306 733 лева от играта 6/49 в изминалия 84-ти тираж. Здравко Трaянов, който е на 59 години, ще инвестира печалбата в своите спокойни старини. Петър Димитров, който е на 43 години, сподели, че му се е паднал късмет „печалба от тото“ от новогодишната погача. Спечелените пари ще инвестира във фирмата си за компютърна поддръжка.

Късметлиите споделиха, че се чувстват отлично след печалбата и че ще продължат да играят редовно в игрите на БСТ. Днес щастливата комбинация в играта 6/49 беше 1, 8, 9, 11, 29, 38.

Числата на късмета, изтеглени тази вечер в 6/42 бяха 7, 23, 26, 29, 33, 38. Изтеглените числа за първо теглене в играта 5/35 са 3, 4, 15, 21, 34, а във второ теглене на същата игра – 19, 27, 29, 31, 33. В първо теглене на играта има две печалби по 11 395 лева, във второ теглене – три печалби по 7 596 лева. Изтеглените числа в ТОТО 2-ЗОДИАК (5/50 + 1/12) бяха 1, 8, 11, 32, 34, а късметлийската зодията беше 11.

Нападението в училище в Швеция може да е на расова основа

http://offnews.bg/news/n_1/n_578210.html

Шведската полиция разследва мотиви на расова основа при нападението в училище в Тролхетан вчера. 21-годишен мъж влезе в училището с меч, след което уби учител и рани учител и двама ученици. По-късно един от ранените ученици – на 17 години, почина в болницата. 14-годишен ученик и 41-годишен учител все още са в болница в критично състояние. Децата отначало помислили, че става въпрос за шега или за акция преди Хелоуин, тъй като мъжът бил маскиран. Няколко души дори се снимали с него. След това мъжът тръгнал от класна стая в класна стая и чукал на вратите, след което наръгвал с меча си тези, които му отваряли. Мъжът беше застрелян от шведската полиция. Засега неговото име не се съобщава, но от полицията обясняват, че става въпрос за местен жител. Според разследващите престъплението може да е на расова основа. Те базират твърденията си на „поведението на младежа по време на нападението“, както и на предмети, открити в дома му. Освен това постовете му във Фейсбук и видеа, от които се е интересувал в YouTube говорят за това, че е бил почитател на Хитлер и Нацистка Германия. Междувременно стотици се стекоха днес пред училището, за да запалят свещи и да поставят цветя в памет на починалите след нападението.

Франсоа Оланд: Ужасна трагедия. Правителството ни е изцяло мобилизирано

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067201

„Френското правителство е изцяло мобилизирано след тази ужасна трагедия“, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд от Атина, където е на посещение, след тежката автобусна катастрофа в Югозападна Франция.
 Най-малко 42-ма души, повечето възрастни, загинаха при сблъсък на пътнически автобус с товарен камион, съобщи AFP, позовавайки се на пожарната.
„Френското правителство е изцяло мобилизирано след тази ужасна трагедия“, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд от Атина, където е на посещение, след тежката автобусна катастрофа в Югозападна Франция.  Най-малко 42-ма души, повечето възрастни, загинаха при сблъсък на пътнически автобус с товарен камион, съобщи AFP, позовавайки се на пожарната.

Вижте къде ще спира токът

http://frognews.bg/news_100525/Vijte-kade-shte-spira-tokat/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването. Планираните изключвания ще бъдат осъществени, както следва:

Обръщение на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Иван Алексиев към гражданите на община Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/U3BE11Xe3CQ/

Уважаеми съграждани и жители на общината Поморие,
Скъпи приятели,

ivanaleksiev2На 25 октомври, гражданите на Поморие и общината ще имат възможност да упражнят своето суверенно право на глас. Сега е моментът да благодаря от сърце за вашата подкрепа през годините, която ми даваше истинска сила в работата. Знам, че тази подкрепа бе не само заради мен, но и защото вие повярвахте, че можем заедно да направим нашата община по-добра. Благодарение на вашето доверие, подкрепа и търпение успяхме да постигнем резултатите, които днес са факт.

Приех като правило номер едно да използвам езика на толерантността към опонентите. Благодаря и на тези наши опоненти, които спазиха добрия тон. Заедно с кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ посветихме времето в кампанията на срещите с хората. Защото разговорите с тях са истинският предизборен дебат, този за повелителя на дните ни – животът. Дебатът, за прекрасния ни град, който ние ден след ден, в продължение на години направихме наистина нов и различен.

Хората с техните шарени съдби са най-ценното богатсвото. Техният личен успех е прироритет за отговорния кмет. Ето затова вярвам, че сме прекрасни хора. С моя екип имаме подготовката, опита и с подкрепата на централната власт можем да преминем спокойно и уверено през така трудните времена.

Кампания на ПП ГЕРБ – Поморие беше позитивна и изцяло насочена към хората и живота, който искаме да променим сега, в днешния ден, не след година, не след две, а сега! Затова е добре да излезем на 25 октомври и да гласуваме масово. За да покажем, че сме най-отговорната община в България. Защото само с открито изразяване на свободната си воля имаме власт над съдбата.

Психичноболен вдигна на крак полицията, плаши с бомба гарата в Добрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067193

Психичноболен жител на село Паскалево вдигна на крак полицията, след като подаде фалшив сигнал за бомба.
На 22 октомври, около 17 часа на тел. 112 е получено телефонно обаждане за наличието на взривно вещество в два автомобила, паркирани в района на ж.п. гара Добрич, съобщиха от местното полицейско управление.
Психичноболен жител на село Паскалево вдигна на крак полицията, след като подаде фалшив сигнал за бомба. На 22 октомври, около 17 часа на тел. 112 е получено телефонно обаждане за наличието на взривно вещество в два автомобила, паркирани в района на ж.п. гара Добрич, съобщиха от местното полицейско управление.

Кметът на Петрич: Обвинението срещу арестувания гл. секретар е съшито с бели конци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067183


"Обвинението срещу главния секретар на общината е съшито с бели конци. Истината е, че Сандъкчиев е предупредил двама служители на администрацията, които са симпатизанти на друг кандидат, или да излязат в отпуск, за да работят за неговата кампания, или да си вършат съвестно работата в администрацията. Жалбата е подадена до ОИК.

Пътниците на софийското летище са с 6% повече до края на септември

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/10/23/2634873_putnicite_na_sofiiskoto_letishte_sa_s_6_poveche_do/?ref=rss


За деветте месеца на 2015 г. на летището в София са обслужени общо 3.126 млн. пътници, с 6% повече, отколкото през същия период на миналата година.  

С близо 180 000 са сe увеличили пътуващите по редовни международни линии, които са 92% от всички пътували.  

Пътническият поток през Терминал 1 е нараснал с 16% благодарение на петте нови линии до Мюнхен, Кьолн, Неапол, Женева и Бари. 

Най-популярно направление отново е Лондон, за където са излетели над 222 000 пътници. Следващи в класацията са Виена със 125 000 пътници, Франкфурт със 116 000, Мюнхен с 94 000, Париж с над 72 000, Истанбул и Рим с над 60 000 пасажери.

По вътрешни линии от летище София са заминали близо 65 000 пътници.

При чартърните полети се забелязва спад от 3 на сто, каквато е тенденцията през последните години.

От януари до септември общо 33 767 самолети са излетели и кацнали на столичното летище, което е с 5.3% повече спрямо година по-рано. Полетите по редовни международни линии са с 1 247 повече, а по вътрешните линии се запазва миналогодишното ниво.

С 20% нарастват бизнес полетите, обработените товари са със 7.5% повече.

Само през септември 2015 г. обслужените пътници на летище София са над 400 000, с 11.3% повече, отколкото през същия месец на миналата година. Броят на кацналите и излетели самолети е 4 144 спрямо 3 760 през същия месец на 2014 г., тоест увеличението е с 10.2 на сто.  

Първият сняг се очаква между 22 и 29 ноември

http://www.cross.bg/purviyat-snyag-se-ochakva-mezhdy-i-noemvri-1485348.html

/КРОСС/Средиземноморският циклон, който донесе много дъжд над страната ни, постепенно се оттегля към Турция и от неделя (изборният ден) ни очаква „сиромашко лято". Това обяви пред бТВ климатологът Георги Рачев. Неговата прогноза сочи, че поне една седмица ще е слънчево. Няма да е топло - ще е около 15 градуса през деня, уточни Рачев. Той прогнозира още, че първият сняг ще падне между 22 и 29 ноември. Също, че декември ще е с меко време.    

Първи сняг за годината заваля на Витоша

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/pyrvi-sniag-za-godinata-zavalia-na-vitosha-6044273

От камерата на Планинската спасителна служба в района на хижа "Алеко" се вижда, че вече има няколко сантиметра снежна покривка

Кога да сложим зимните гуми? Синоптици от БАН обявиха: Първият сняг идва на..

http://petel.bg/Koga-da-slozhim-zimnite-gumi--Sinoptitsi-ot-BAN-obyaviha--Parviyat-snyag-idva-na--__131485

Снимка Булфото Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите...

Кампанията „НЕ БЪДИ ДЪРВО! СПАСИ ДЪРВО!“ напълни първи контейнер с хартия (снимки)

http://petel.bg/Kampaniyata----NE-BADI-DARVO--SPASI-DARVO-----napalni-parvi-konteyner-s-hartiya--snimki-__131488

Напълнен е първи метален контейнер с хартия в „НЕ БЪДИ ДЪРВО! СПАСИ ДЪРВО!“, разбра репортер на petel.bg. Кампанията за събиране на хартия...

Футболните прогнози на Петел: Юве няма да сбърка у дома

http://petel.bg/Futbolnite-prognozi-na-Petel--YUve-nyama-da-sbarka-u-doma__131490

Недко Петров Шампионът на Италия Ювентус не може да си позволи грешка у дома срещу Аталанта, ако иска да не изостане на повече от 9 точки...

Ексклузивно в "Петел": Всички изходи на Варна са завардени! Ето какво се случва в момента

http://petel.bg/Ekskluzivno-v-Petel--Vsichki-izhodi-na-Varna-sa-zavardeni--Eto-kakvo-se-sluchva-v-momenta__131491

Илюстрация: Архив Всички изходи на Варна са затворени и преминаването през тях се извършва при засилени полицейски проверки, научи...

Район „Одесос“ отбелязва празника си с безплатен концерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=304593

Тържествена програма на 23 октомври готвят от район „Одесос“ във Варна по случай официалния си празник, научи Moreto.net. Концертът "Талантите нямат възраст – 4" ще се състои в зала 1 на Фестивалния комплекс от 18 часа. На сцената "Талантите нямат възраст - 4".

Франсоа Оланд: Ужасна трагедия. Правителството ни е изцяло мобилизирано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067184

„Френското правителство е изцяло мобилизирано след тази ужасна трагедия“, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд от Атина, където е на посещение, след тежката автобусна катастрофа в страната.
 Най-малко 42-ма души, повечето възрастни, загинаха при сблъсък на пътнически автобус с товарен камион в Югозападна Франция, съобщи AFP,
„Френското правителство е изцяло мобилизирано след тази ужасна трагедия“, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд от Атина, където е на посещение, след тежката автобусна катастрофа в страната.  Най-малко 42-ма души, повечето възрастни, загинаха при сблъсък на пътнически автобус с товарен камион в Югозападна Франция, съобщи AFP,

Психичноболен вдигна на крак полицията, плаши с бомба гарата в Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067173

Психичноболен жител на село Паскалево вдигна на крак полицията, след като подаде фалшив сигнал за бомба.
На 22 октомври, около 17 часа на тел. 112 е получено телефонно обаждане за наличието на взривно вещество в два автомобила, паркирани в района на ж.п. гара Добрич, съобщиха от местното полицейско управление.
Психичноболен жител на село Паскалево вдигна на крак полицията, след като подаде фалшив сигнал за бомба. На 22 октомври, около 17 часа на тел. 112 е получено телефонно обаждане за наличието на взривно вещество в два автомобила, паркирани в района на ж.п. гара Добрич, съобщиха от местното полицейско управление.

Тримата глупаци педагози

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5065977

По проблемите на Европа с бежанците у нас се открояват гласовете на три типажа - разпенявеният реакционер, лигавият либерал и медийният мъдрец

Пие топла напитка, направена от претенция и лапад. Вижте го хубаво - този човек няма да прибере бежанец в хола си. Може би за кратко, за да го тагне във фейсбук.
По проблемите на Европа с бежанците у нас се открояват гласовете на три типажа - разпенявеният реакционер, лигавият либерал и медийният мъдрец Пие топла напитка, направена от претенция и лапад. Вижте го хубаво - този човек няма да прибере бежанец в хола си. Може би за кратко, за да го тагне във фейсбук.

Георги Гергов: Ние можем да променим Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067172


Алексей Димитров
„Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври съгражданите ще ни дадат този шанс”. Такава увереност изрази кандидатът за кмет и лидер на БСП под тепетата Георги Гергов при официалното закриване на предзиборната кампания. Той благодари на активистите, които работиха през този месец,
Алексей Димитров „Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври съгражданите ще ни дадат този шанс”. Такава увереност изрази кандидатът за кмет и лидер на БСП под тепетата Георги Гергов при официалното закриване на предзиборната кампания. Той благодари на активистите, които работиха през този месец,

М. Миков след като напусна бТВ преди участието си: Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес

http://www.cross.bg/politika-redaktzionnata-hekimyan-1485347.html

/КРОСС/„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно". Това заявява председателят на НС на БСП Михаил Миков в специално писмо до медиите по повод неосъщественото му интервю в БТВ тази сутрин. Той коментира, че обективността не е била осигурена от водещия Антон Хекимян и БТВ, а това е напълно неприемливо от гледна точка на морала и професионалната етика. „Що се отнася до изявлението на г-н Хекимян, че БТВ не допускала политици да се месят в редакционната им политика, случаят от днес показва, че явно има политическа намеса в редакционната политика на телевизиите. Това е една истина, за която всички български граждани са наясно и декларация на някой водещ не може да послужи като смокинов лист за това"- изтъква още Михаил Миков в писмото си. Той уточнява, че за него е важно да се знае изрично, че БСП не се меси в ничия редакционна политика, но и не приема редакционната политика и действия на никоя медия да се меси в работа й

Изграждането на обхода на Ахелой е приоритетен обект за правителството на ГЕРБ

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/t4Vf2E5OI54/

pres (3)

Реализирането на обхода на град Ахелой е приоритетен инфраструктурен обект за правителството на ГЕРБ, за 2016 година. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията Димитър Бойчев, по време на срещата на кандидатите за кмет и общински съвет от ГЕРБ с жителите на град Ахелой. Той увери, че средствата за най-важната от трите отсечки на път Бургас-Сл. Бряг – тази при обхода на гр. Ахелой са осигурени. Преминали са процедурите за получаване на екологични оценки и до 20 дни ще бъдат издадени заповедите за отчуждителните процедури. Ако няма обжалване, в началото на 2016 г. ще започнат процедурите за избор на изпълнител, но и в най-негативната ситуация, в края на 2016 г., проектът по обхода на Ахелой ще започне да се работи.

pres (4)
„Пълната зала е показателна за добрата работа на кмета и общинските съветници през изминалия мандат. Кампанията не е един месец преди изборите. Четири години трябва да се работи, за да имаме резултатите, които виждаме днес.”, каза Димитър Бойчев, в подкрепа на управлението кмета на община Поморие за 2011-2015 г. и кандидат за втори мандат Иван Алексиев.
Сред приоритетите на ГЕРБ-Поморие за развитието на Ахелой през 2015-2019 година са изграждане на нова детска ясла, изграждане на рибарско пристанище на мястото на лодкостоянката и заустване на канализацията на Ахелой в Пречиствателна станция Равда, която се изгражда по проект на община Несебър, с асоциирани партньори – Община Поморие и ВиК Бургас.
„Ахелой има потенциал, който се стремим да развием в правилната посока. С реализирането на втория етап от изграждането на предпазните буни в морето и възможността за оформянето на естествен плаж, наред с премахване на автомобилния трафик с реализирането на обхода на града, до 2019 година ще превърнем Ахелой във втория „мотор” в общината. Градът е единственото място с възможност за развитие на летен туризъм, след Поморие”, каза кметът Алексиев.
Председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева призова за висока активност в изборния ден и обясни, че Общинският съвет е орган, който създава правилата за живот в община и там трябва да има отговорни хора и доказали се професионалисти, които не търсят собствен интерес, а работят за развитието на цялата община.
Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на кметство Ахелой е досегашният кмет Иван Георгиев, който благодари на съгражданите си за подкрепата и поиска тяхното доверие отново, за да се надгради вече започнатото през изминалия мандат.
На срещата присъства зам.-кметът по бюджет и финанси и временно изпълняващ длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев и двамата кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ от гр. Ахелой – Илиян Щерев и Борислав Ангелов. „Успехите на кмета са невъзможни без подкрепата на общинския съвет. На 25-ти да се поздравим с успех”, пожелаха те.
От сцената на към НЧ „Светлина-1934”, специален поздрав към гражданите и гостите на Ахелой, изпълниха Студио за модерен балет „Дъга” и Певческа група „Здравец”, при читалището.

Англичанин опитал да прави секс с кон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067178

Мъж от английското графство Норфок очаква своята присъда, след като признал в съда, че е нападнал сексуално кон, съобщава "Дейли мейл".
Алън Блакман, който е баща на три деца, има повдигнато обвинение за влизане в чужда собственост и опит за сексуална атака на кон.
Мъжът е бил арестуван, след като стопаните на животното установили,
Мъж от английското графство Норфок очаква своята присъда, след като признал в съда, че е нападнал сексуално кон, съобщава "Дейли мейл". Алън Блакман, който е баща на три деца, има повдигнато обвинение за влизане в чужда собственост и опит за сексуална атака на кон. Мъжът е бил арестуван, след като стопаните на животното установили,

“Балет върху лед” се връща с нови 2 представления

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065880

Държавният “Балет върху лед” на Санкт Петербург отново гостува у нас. Трупата ще представи две постановки - “Спящата красавица” и “Ромео и Жулиета”. Те ще бъдат показани на 18 и 19 ноември в Пловдив, на 21-и и 22-и в Бургас.
Във Варна публиката ще може да гледа спектаклите на 24-и 25-и, на 30 ноември и 1 декември трупата танцува в София,
Държавният “Балет върху лед” на Санкт Петербург отново гостува у нас. Трупата ще представи две постановки - “Спящата красавица” и “Ромео и Жулиета”. Те ще бъдат показани на 18 и 19 ноември в Пловдив, на 21-и и 22-и в Бургас. Във Варна публиката ще може да гледа спектаклите на 24-и 25-и, на 30 ноември и 1 декември трупата танцува в София,

Любимецът на прокуратурата Бисер Лазов с поредните откраднати активи от КТБ

http://frognews.bg/news_100523/Liubimetsat-na-prokuraturata-Biser-Lazov-s-porednite-otkradnati-aktivi-ot-KTB/

Няколко дни след като Софийска градска прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кражбите на защитения й свидетел Бисер Лазов (Постановление от 28.09.2015 г.), той продължава да придобива активи, който по различни схеми са откраднати от кредитополучатели на КТБ АД.

Асоциация започна кампания за събиране на средства за запазване на италианското културно наследство

http://www.cross.bg/nasledstvo-sredstva-tyristi-1485336.html

/КРОСС/Италианска асоциация представи сайт за набиране на средства в помощ на възстановяването на огромното италианско културно наследство и за справяне с липсата на държавни средства, като се търси подкрепа от милионите любители на пътешествията, предаде "Франс прес". "Дигиталната платформа, която е достъпна чрез сайта loveitaly.org, ще достигне до милиони хора", коментира един от създателите на организацията с нестопанска цел Луиджи Капело. В еждневието си той ръководи инвестиционен фонд на борсата в Милано с акцент върху нововъзникващи технологични компании. "Културното наследство е петролът на Италия, но държавата все още не е разбрала силата на този ресурс, отбеляза президентът на "Лавитали" (LoveItaly) Ричард Ходжес от Американския университет в Рим. Италия привлича 48 милиона туристи годишно, но въпреки културното си богатство остава далеч зад Франция, която всяка година е посещавана от 84 милиона туристи. Първият проект, финансиран с даренията на потребителите в интернет е в Помпей. Става дума за трапезария от втори век преди Христа, която е в критично състояние. Реставрационните дейности по нея се оценяват на 53 000 евро. След това ще се реставрира саркофаг, като работата по него ще струва 12 000 евро.  

Михаил Миков: Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067167

„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно”- това заявява председателят на
„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно”- това заявява председателят на

Михаил Миков: Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067159


„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно”- това заявява председателят на
„Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно”- това заявява председателят на

Защо Башар Асад тайно кацна в Москва?

http://www.cross.bg/asad-moskva-siriya-1485346.html

/КРОСС/ На 20 октомври в условията на строга секретност в Москва пристигна сирийският президент Башар Асад. Според слуховете сирийският лидер е пристигнал в Москва със самолет на руските военно-въздушни сили. Кремъл обяви за визитата едва на 21 октомври, когато Башар Асад вече беше отпътувал за Дамаск. Посещението на Асад в Москва е първата му визита от началото на гражданската война в Сирия (2011 г.) и първата за последните две години на официални контакти с Владимир Путин (за последен път двамата са говорили по телефона през ноември 2013 г.). Разбира се не става въпрос за охлаждане на двустранните отношения. Но до този момент на президентът Асад въобще не му беше до пътувания, а руският президент считаше, че една руско-сирийска среща на високо равнище по никакъв начин няма да помогне на процеса за стабилизирането на Сирия. Въпреки това, в този период високопоставени чиновници от Дамаск регулярно посещаваха руската столица, като в това число беше и министъра на външните работи, Уалид Муалем, който на 29 юни се срещна с Путин. Протоколната информация за визитата  на Асад е доста оскъдна. Според официалното прессъобщение сирийският президент е благодарил на Москва за подкрепата, която тя е оказвала на Сирия през последните четири години. Башар Асад заяви: „Бих желал да изразя огромната си благодарност на ръководството на Руската Федерация и на руския народ за помощта, която оказват на Сирия

Националите ни по волейбол попаднаха в кошмарна група за олимпийската квалификация

http://volleyball.actualno.com/Nacionalite-ni-po-volejbol-popadnaha-v-koshmarna-grupa-za-olimpijskata-kvalifikacija-news_503255.html

Мъжкият национален отбор по волейбол на България попадна в кошмарна група за Европейската олимпийска квалификация и  ще бъде в една група с тимовете на Русия, Франция и Финландия.  Квалификацията ще се проведе между 5 и 10 януари в Берлин, Германия. В другата група ще са домакините от Германия, Полша, Сърбия и Белгия, като първите два отбора от всяка група продължават на полуфиналите, а единствено победителят ще получи квота за Олимпиада в Рио де Жанейро. Останалите на 2-ро и 3-то м

Снимката, която разгневи Фейсбук тези дни

http://curious.actualno.com/Snimkata-kojato-razgnevi-Fejsbuk-tezi-dni-news_503242.html

Всички сме виждали възрастни хора, които да продават продукцията си отстрани на троатоарите или в малките пазарчета на градовете, в които живеем. Те нямат много, не искат много и парите, които получават са единственият им доход, ако изключим малките пенсии, които взимат.На пазара "Чаталджа" във Варна случаен минувач уловил момент, в който полицаи пишат актове на възрастните жени, които продават собствената си продукция незаконно. Всички сме на мнение, че законите трябва да важат за всички, но в

Мъж загина, след като върху него е паднало дърво в Борисовата градина

http://sofia.actualno.com/Myj-zagina-sled-kato-vyrhu-nego-e-padnalo-dyrvo-v-Borisovata-gradina-news_503257.html

Мъж загина, след като върху него падна дърво в Борисовата градина в столицата, съобщава Дарик Нюз. Инцидентът е станал е в гъстата гориста част на парка на една от пътеките, недалеч от пешеходна пътека на бул. „Драган Цанков”. Според първоначалните информации починалият мъж е на средна възраст, който се е движел по една от алеите в горската част на парка. Мястото е на метри след пешеходната пътека, която се намира на бул. „Драган Цанков”. Полицията е отцепила района и с

Двама души са в тежко състояние, затиснати след катастрофа на ТИР и микробус

http://crime.actualno.com/Dvama-dushi-sa-v-tejko-systojanie-zatisnati-sled-katastrofa-na-TIR-i-mikrobus-news_503258.html

Двама мъже на 40 и на 45 г. са в тежко състояние, затиснати след катастрофа между товарен автомобил и микробус край Якоруда, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. В 12.10 ч. е подаден сигнал за катастрофа между двете МПС, станала на 1 км преди гара Аврамово в посока Юндола. На мястото на инцидента са пристигнали 3 линейки – от Велинград, Якоруда и Разлог и един специализиран автомобил за спасителни дейности от Разлог. Към този момент пострадалите все още не са извадени. Към мястото п

Холандската полиция не вярва, че намерен мъртъв свидетел на Младич е бил убит

http://europe.actualno.com/Holandskata-policija-ne-vjarva-che-nameren-myrtyv-svidetel-na-Mladich-e-bil-ubit-news_503260.html

Полицията в Хага смята за малко вероятно свидетелят на защитата на Ратко Младич да е бил убит, информира БГНЕС. Починалият свидетел е известният криминалист Душан Дунич, който бе намерен мъртъв вчера в хотелската си стая в Хага. Същият ден той трябваше да даде показания пред Международния трибунал за бивша Югославия по делото за Младич. „Едва ли става въпрос за преднамерено убийство. Не е изключено да става дума за естествена причина за смъртта, но засега точно не може да кажем. Разследв

Изнасилвач влиза в затвора, защото посегнал на психично болен мъж

http://varna.actualno.com/Iznasilvach-vliza-v-zatvora-zashtoto-posegnal-na-psihichno-bolen-myj-news_503261.html

30-годишен жител на Аксаково получи ефективна присъда за изнасилване на психично болен мъж, информира "Дарик нюз". Късно вечерта на 1 ноември 2013 г. подсъдимият Иванов забелязал своята жертва, която се скитала по улиците, и я поканил на кафе. Когато стигнали до пощата в града, Иванов блъснал пострадалия под стълбите и при употреба на сила извършил полов акт с него. Случаен свидетел на посегателството станал живущ в същия район гражданин, който сигнализирал в полицията. Варненският районен с

1 млрд. лв. е прогнозираният бюджетен излишък за април

http://business.actualno.com/1-mlrd-lv-e-prognoziranijat-budjeten-izlishyk-za-april-news_503263.html

Излишък в размер на около 1 млрд. лв. за април очаква Министерството на финансите (МФ) на база на предварителни данни и оценки за салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа. Това е най-големият излишък за първите четири месеца на годината от 2008 г. насам. За сравнение салдото към април 2014 г. е дефицит в размер на 864,5 млн. лв. Това означава, че съпоставено с първите четири месеца на предходната година бюджетната позиция се подобрява с 1 870,5 млн. лв. или 2,3% от Б

Англичанин опитал да прави секс с кон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067150

Мъж от английското графство Норфок очаква своята присъда, след като признал в съда, че е нападнал сексуално кон, съобщава
Мъж от английското графство Норфок очаква своята присъда, след като признал в съда, че е нападнал сексуално кон, съобщава "Дейли мейл". Алън Блакман, който е баща на три деца, има повдигнато обвинение за влизане в чужда собственост и опит за сексуална атака на кон. Мъжът е бил арестуван, след като стопаните на животното установили,

Вихри се контрабанда заради 30% по-евтино злато в Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067158

Цените на златото в съседна Турция са с 30 - 40 % по-евтини от тези на благородния метал в Румъния и Сърбия. Това прави преноса и контрабандата през страната ни атрактивни, съобщиха митнически инспектори от Капитан Андреево.
От началото на месеца на пункта са конфискувани близо 15 кг. златни и сребърни бижута на стойност над 600 000 лева,
Цените на златото в съседна Турция са с 30 - 40 % по-евтини от тези на благородния метал в Румъния и Сърбия. Това прави преноса и контрабандата през страната ни атрактивни, съобщиха митнически инспектори от Капитан Андреево. От началото на месеца на пункта са конфискувани близо 15 кг. златни и сребърни бижута на стойност над 600 000 лева,

Полицаи преследваха млад мъж в неадекватно състояние

http://ruse.actualno.com/Policai-presledvaha-mlad-myj-v-neadekvatno-systojanie-news_503264.html

Полицията е преследвала мъж, управлявал кола в неадекватно състояние, съобщава "Дарик нюз". Гонката станала вчера, след като мъж от Сливен подал сигнал, че 27-годишният му син е проявил агресивност, като със сила е принудил дядо си, който се е возил в колата му, да слезе. Младият мъж управлявал лек автомобил БМВ със сливенска регистрация, в посока от Тутракан към Русе. След като свалил дядо си той продължил, като в колата с него останала майка му. Сигналът е предаден на РУ - Сливо поле и по-къ

„Движение 21" направи реми срещу легенди на Левски и ЦСКА

http://www.cross.bg/tzska-otbor-slavchev-1485345.html

/КРОСС/ Отборът на квартала на „Движение 21" направи реми 3:3 срещу сборен отбор, съставен от легенди на Левски и ЦСКА. Футболният двубой, който беше своеборзано закриване на кампанията в София, събра десетки зрители в столичния квартал „Лозенец". Съдия на мача беше председателят на партията Татяна Дончева. За легндите на игрището излезнаха бившия национален селекционер и настоящ технически директор на ЦСКА Пламен Марков, Георги Славчев, Владимир Манчев, Красимир Коев, Ивайло Петров-Пифа, Веселин Яневски. До тъч линията бившите футболисти на двата софийски гранда бяха подкрепяни от друга голяма звезда на синия отбор - Пламен Николов. В редиците на отбора на „Движение 21" се включиха двамата заместник-председатели на партията Данаил Георгиев и инж. Симеон Славчев, кандидатът за районен кмет на „Младост" Емил Тарасов, кандидатът за общински съветник Димитър Веселинов и други.

Уникален апарат за безкръвни операции на сливици заработи в УНГ отделението на МБАЛ Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/xCpQrOR-n4g/

dr_petkov_aparat1Уникален апарат за операции на сливици заработи в Отделението по уши, нос, гърло на МБАЛ Бургас. Апаратът се използва и при други УНГ-операции, включително и за котрол на хъркането. Той действа по метода на т.нар. плазмена аблация и принадлежи към високия клас на безкръвната хирургична апаратура.

Сливиците се премахват с плазмен електронож, на базата на високочестотна енергия. Тъканите се отделят при температура 40-70 градуса по Целзий. „При досегашните методи са използвани апарати, които работят на друг принцип, с по-висока температура и „обгарят“ мястото около изрязания участък. При плазмената аблация този тип травмиране се избягва, т.е. методът е много по-щадящ за пациента. Той позволява прецизно премахване на тъканите, запазване на околните здрави тъкани на базата на ниската температура и превенция от термална увреда. Това гарантира безболезнен следоперативен период и по-бързо възстановяване“, обясни началникът на УНГ-отделението д-р Даниел Петков.

Плазмената аблация се използва за операции на носни кухини и синуси, безкръвно премахване на сливици, включително и трета сливица при малки деца. Използва се и за отстраняване на образувания на мекото небце и ларинкса, които понякога са причина за хъркането и сънната апнея.

Защо Нова тв спести на Борисов скандалите с Лихтенщайн и ваксините?

http://frognews.bg/news_100524/Zashto-Nova-tv-spesti-na-Borisov-skandalite-s-Lihtenshtain-i-vaksinite/

Има ли разследване срещу трима политици от България в Лихтенщайн? Обект ли е той, заедно Ахмед Доган и Делян Пеевски на това разследване? Този въпрос не беше зададен на премиера Бойко Борисов, който гостува в сутрешното студио на Нова телевизия.

"Захарно петле" с Борисов по Нова, ни звук за Лихтенщайн и опасните ваксини

http://frognews.bg/news_100524/Zaharno-petle-s-Borisov-po-Nova-ni-zvuk-za-Lihtenshtain-i-opasnite-vaksini/

Има ли разследване срещу трима политици от България в Лихтенщайн? Обект ли е той, заедно Ахмед Доган и Делян Пеевски на това разследване? Този въпрос не беше зададен на премиера Бойко Борисов, който гостува в сутрешното студио на Нова телевизия.

СЗО смята да включи месото в списъка с канцерогените

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067157

Световната здравна организация  смята да включи бекона, пържолите и наденицата в списъка с потенциалните канцерогени, съобщава в. „Дейли мейл“.
Лекарите са готови да поставят месните продукти в списъка с канцерогенни вещества наравно с арсеника и азбеста, твърди изданието. Според съобщения в медиите,
Световната здравна организация  смята да включи бекона, пържолите и наденицата в списъка с потенциалните канцерогени, съобщава в. „Дейли мейл“. Лекарите са готови да поставят месните продукти в списъка с канцерогенни вещества наравно с арсеника и азбеста, твърди изданието. Според съобщения в медиите,

Заловиха непълнолетен, преди да открадне "Ауди"

http://pik.bg/заловиха-непълнолетен-преди-да-открадне-ауди-news422442.html

Заловиха непълнолетен, преди да открадне "Ауди"

15- годишен ученик е заловен седнал зад волана на "Ауди" в Девин преди да го открадне. Младежът харесал колата, паркирана на ул. "Родопи".

Тя е била собственост на 56-годишен мъж.

Снощи малко преди полунощ ученикът при опита да подкара колата не е съобразил с хитро поставената аларма от собственикът и кражбата е била осуетена.

Момчето има зад гърба си и други криминални проеви, включително посегателство над автомобили.

Той е задържан за срок до 24 часа в полецейското управление в Девин.

Национален референдум: „Искате ли да летите?“

http://www.cross.bg/glasyvane-referendym-podpisi-1485344.html

/КРОСС/ Коментар на Ваня Григорова, solidbul.eu Местни избори + референдум. Артистичният и поетичен потенциал на нацията е на ниво. Хора и партии, които провалиха референдума за разваляне на концесията на „Софийска вода", обещават това да е първата им стъпка в новия Столичен общински съвет. Изпаднали от Партията майка несретници патриотарстват или играят баскетбол, докато броят до 21. Рими хвърчат и, ако можеха, щяха да режат бежански глави. Нищо ново. Обаче „демократичните" пози на управляващите заслужават малко внимание. В началото на 2014 г. президентът Плевнелиев инициира подписка за провеждане на референдум за изборни правила. Защото трябва да се пита народа. Пътем да спомена, че няколко месеца по-рано българският президент подкрепи бързото подписване на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции. Без същият този народ да знае какво е ТПТИ, без някой да му е обяснил, че такъв договор се готви. Впрочем имам сериозни опасения, че Плевнелиев и сега не е запознат какво точно подкрепи преди две години. Манипулация в името на демокрацията Но да се върна на референдума. Бойко Борисов обяви „За 20 дни трябва да съберем подписката". И я събраха. Докато мераклиите да подкрепят референдума успеят да открият къде изобщо има пунктове за подписката, над 570 000 имена вече бяха внесени в Народното събрание. 200 души носеха папки със скандирания „Оставка!" и „Мая, преброй ги!"

Запали се газопровод край Павликени

http://www.moreto.net/novini.php?n=304594

Авария е настъпила по магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница, около 06:18 ч. От енергийното министерство съобщиха, че се работи по отстраняването й. В землището на с. Патреш вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар.

Ферма за зайци - новата мода сред младите фермери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067152

Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред "Дарик" зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев.
След като беше отворен приемът за проекти по мярката за млади фермери от новия програмен период на Програмата за
Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред "Дарик" зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. След като беше отворен приемът за проекти по мярката за млади фермери от новия програмен период на Програмата за

Ферма за зайци - новата мода сред младите фермери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067137

Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред
Ферма за зайци - това е новата мода сред младите фермери, които искат лесно и с по-малко усилия да получат европейско финансиране за своето стопанство. Това разказа пред "Дарик" зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. След като беше отворен приемът за проекти по мярката за млади фермери от новия програмен период на Програмата за

Десетки загинали при жестока автомобилна катастрофа във Франция

http://www.cross.bg/petima-katastrofata-katastrofa-1485343.html

/КРОСС/Най-малко 42 души са загинали при жестока автомобилна катастрофа между автобус и камион в Югозападна Франция, съобщават световни агенции, позовавайки се на полицията. Шофьорът на камиона също е загинал. В автобуса е имало 49 пътници.  BFMTV информира за само петима оцелели. Според Le Parisien 8 души са оцелели, от които петима са в критично състояние. Местните власти отбелязват, че петима пътници са успели да избягат от горящия автобус и са с леки наранявания, а други трима не са пострадали. Повечето от пътниците в автобуса, възрастни хора, са загинали на място. Вестник Sud Ouest пише, че възрастните хора са отивали на ваканция. Инцидентът е станал около 7:30 часа местно време до село Puisseguin на второкласен път, в близост до град Либурн в департамента Жиронд, 60 километра източно от Бордо. Автобусът е тръгнал рано тази сутрин от градчето Пти Пале, близо до мястото на катастрофата, към Дордон. Местен жител каза пред телевизионния канал I-tele, че катастрофата е станала на завой, който е познат като много опасен. Жител на селото разказа пред The Local, че автобусът е поднесъл при маневра и се е блъснал челно в камиона. Всички пътища са блокирани. Хората в селото са шокирани. Разкрива се, че след катастрофата двете превозни средства са се възпламенили. Около 60 пожарникари са изпратени на мястото. Това е най-тежката катастрофа в страната за последните 33 години, отбелязва France Info

Здравко Димитров: “Да решаваме заедно” значи честно управление, което чува пловдивчани и зачита достойнството им

http://pik.bg/здравко-димитров-“да-решаваме-заедно”-значи-честно-управление-което-чува-пловдивчани-и-зач-news422438.html

Здравко Димитров: “Да решаваме заедно” значи честно управление, което чува пловдивчани и зачита достойнството им

 “Издигнат съм от инициативен комитет, а не от наредени партийни събрания. Не съм получили нищо даром, нито подкрепа, нито екип, нито държавна субсидия. Работих здраво, за да създадем добър екип и с Реформаторския блок си стиснахме ръцете, убедени, че ще създадем политически модел на сътрудничество важен за Пловдив. Това е моделът “Да решаваме заедно”, номер 19 в трите бюлетини”.

 “Да решаваме заедно” значи, че няма един началник и че решенията се взимат при равни условия от всички, които участват. Това е истински, създаден в Пловдив модел за развитие на града, а не в софийска партийна централа. В него няма “наши” и “ваши”, има непрекъснат разговор между пловдивчани и общината, а решенията се взимат след одобрението на хората.

 “Да решаваме заедно” обединява пловдивчани за ново, честно управление на града. За него е необходим кмет, който познава целия град, а не такъв, който стои затворен и по цял ден вижда само шадравана и градинката от прозорците на общината.

Трябват ни кмет и екип, които да оправят разбитите тротоари, по които вървят възрастните хора. Трябват ни кмет и екип, които да помагат на пловдивските фирми да откриват работни места. Трябва ни кмет и екип, които подпомагат пловдивските творци, вместо да внасят култура отвън. Трябват ни кмет и екип, които се грижат за пловдивчани, вместо да се държат надменно с тях. Трябват ни кмет и екип, които зачитат достойнството на хората и ги подкрепя.

 Аз ще бъда кметът, който пита хората преди да разпределя бюджета на града и преди да харчи парите на пловдивчани. Бюджетът на Пловдив не е личната кесия на кмета и на приближените му. В него са средствата изкарани с много труд от всички пловдивчани - общи пари, които трябва стигат до всички хора и до всички части на града.

 На Пловдив е необходим честен кмет, който обединява хората, има енергия да ги изслушва, чува критика, търси компромиси когато се налага и взима решения добри за всички. На Пловдив е необходим кмет, който дава енергия на града. Твърде дълго имахме такива, които само взимаха.

Вотът за мен и за коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския блок е вот за дясно-центристко реформаторско управление, което не променя посоката на развитие на Пловдив, а го ускорява. Вотът с № 19 отстранява кадровите и персонални грешки в управлението и отваря затворената в момента врата на общината към всички.

 Пред нас има два варианта на утрешния ден. В единия искат да дадем гласовете си и след това да стоим мълчаливо и да гледаме как друг решава вместо нас. В този вид бъдеще, управлението на Пловдив ще остане лична привилегия. В него ще си решават каквото им е удобно, когато им е удобно, без да ни питат. След това се хвалят колко много са постигнали и настояват да ги харесваме. Ще разделят хората в града , а ако кажем, че това не ни харесва, ще ни обиждат, ще ни казват, че миришем на нафталин и ще ни подменят. Така беше в последните години. Искате ли такова бъдеще за себе си и за Пловдив?

 Другият вид бъдеще не изключва никого. В него гласовете на хората са важни винаги, а не само в изборния ден. В това бъдеще ще имаме кмет и общински екип, които уважават и дават подкрепата си на всички пловдивчани, без да ги делят на свои и чужди. Ако изберем този вид бъдеще, ще очаквам от хората да са активни, да изразяват мнението си, да казват какво да се направи в Пловдив, кои приоритети са най-важни, какви да са данъците и таксите и как да бъдат изразходвани. В този вид бъдеще ще казвате “да” или “не”, преди да взимаме заеми, които после връщат всички. Това е бъдещето, в което решаваме заедно.

 Всеки от нас ще си избере своя вариант за бъдещето. Аз познавам пловдивчани. Имам усещане за това какво ще изберат повечето от нас. Знам каква промяна искате, защото ви слушам и чувам какво ми казвате.

 Запазете си това открито писмо! След 1 година, на 25-и октомври, 2016 г., ще се чувствате горди, че сте направили най-доброто за Пловдив. След година ще сме сигурни, че промяната, която сме направили в управлението на града, е била правилна. Ще видите колко важна е била тя! Пловдив винаги е обединявал и водил България напред. Били смели и затова сме успявали. Ние сме град на победители, ние сме горди хора и не позволяваме друг да решава вместо нас. Готов да водя града ни и да чувам всички. Да решаваме заедно, това е верният избор!

82% е усвояването на бюджета по старата Програма за развитие на селските райони

http://econ.bg/Новини/82-е-усвояването-на-бюджета-по-старата-Програма-за-развитие-на-селските-райони_l.a_i.701771_at.1.html

Усвояемостта по старата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) е 82%. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред БНТ. По нея...

Ципрас отстрани главния данъчен инспектор на Гърция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/cipras-otstrani-glavniia-danychen-inspektor-na-gyrciia-204677/

Миналата седмица прокуратурата повдигна обвинения срещу Катерина Савайду за нарушаване на задълженията

Задържаха секретаря на община Петрич

http://offnews.bg/news/n_1/n_578207.html

Секретарят на община Петрич Туфчо Сандъкчиев е задържан в рамките на разследване за престъпление против политическите права на гражданите от Районната прокуратура в града.  Това съобщи Главна прокуратура.  В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 11.09.2015г. в сградата на община Петрич секретарят на общината Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общината и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на друг кандидат за кмет на общината, а не на кандидата за кмет Вельо Илиев. Вельо Илев е досегашен кмет на община Петрич и кандидат за следващ мандат. Чрез това заплашване Сандъкчиев пречи на общинския служител да осъществи своите конституционни политически права, визирани в чл. 38 от Конституцията, а именно „Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения“. Разпитват се свидетели, назначени са експертизи. Друг служител на Община Петрич също е свидетелствал за оказван му натиск от секретаря на общината. Разследването продължава. На 22.10.2015г. Туфчо Сандъкчиев е привлечен като обвиняем и е задържан от прокурора до 72 часа.  Предстои днес, Районна прокуратура - Петрич да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. С присъда, влязла в сила на 24.02.2012г. Туфчо Сандъкчиев е признат за виновен в това, че през месец януари 2007г. в гр. Петрич в качеството си на главен секретар на община Петрич в кръга на службата си е съставил официален документ с невярно съдържание. В изготвения от него протокол от заседание на общински съвет допълнил невярното обстоятелство, че общинският съвет е дал съгласие за упълномощаване на кмета на община Петрич да извърши сделка с недвижими имот общинска собственост за нуждите на търговско дружество. Такова съгласие не е имало и не е вземано подобно решение. За престъплението по чл. 310 ал.1 вр. с чл. 308 ал.1 от НК на Сандъкчиев е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 3 години. Наложено е и лишаване от право да заема длъжността „Главен секретар на Община“ за срок от 6 месеца.

Прокуратурата разследва секретаря на община Петрич за престъпление против политическите права

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/23/2634852_prokuraturata_razsledva_sekretaria_na_obshtina_petrich/?ref=rss


Районната прокуратура – Петрич провежда разследване за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от там.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 11 септември в сградата на община Петрич секретарят на общината Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общината и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на друг кандидат за кмет на общината, а не на кандидата за кмет Вельо Илиев.

Вельо Илев е...

Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

http://frognews.bg/news_100521/TSvetan-TSvetanov-v-Kostenets-Otborat-na-Georgi-Mitrov-e-pechelivshiiat/

Отборът на Георги Митров в Костенец е печелившият. Митров е честен и отговорен човек, които ще работи за обществения интерес. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Костенец. На събитието присъства областният координатор и народен представител от ГЕРБ Галя Георгиева.

Правят Ден на отворените врати в строителната гимназия във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304592

Ден на отворените врати ще се проведе днес - 23 октомври, в Професионалната гимназия по строителство във Варна, научи Moreto.net. Инициативата е по повод Деня на строителя. Желаещите ще могат да посетят уроци в учебното заведение и да видят презентации на строителни фирми.

Най-бедните пенсионери ще получат пари за Коледа и за Великден

http://econ.bg/Новини/Най-бедните-пенсионери-ще-получат-пари-за-Коледа-и-за-Великден_l.a_i.701773_at.1.html

За Коледа ще има по 40 лева допълнително за най-бедните пенсионери. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия. По думите му за...

В писмо до Борисов кредиторите на БДЖ заплашват с процедура срещу България

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/10/23/2634860_v_pismo_do_borisov_kreditorite_na_bdj_zaplashvat_s/?ref=rss


Кредиторите на холдинг "Български държавни железници" по втория по-голям облигационен заем са предупредили в писмо премиера Бойко Борисов, че ще започнат процедура срещу България заради просрочени 145 млн. лв., обявени за предсрочно изискуеми още в края на миналата година. Това пише "Капитал Daily" в днешния си брой като се позовава на свои източници. 

Облигационерите търсят личната намеса на премиера за бързото намиране на решение. 

Облигационният заем за общо 120 млн....

Ръст на пътниците с 6% на летище "София" за първите девет месеца на 2015 г.

http://www.mediapool.bg/rast-na-patnitsite-s-6-na-letishte-sofiya-za-parvite-devet-mesetsa-na-2015-g-news240851.html

Ръст на пътниците от 6% на летище "София" за първите девет месеца на годината спрямо същия период на миналата, отчете държавната компания.   Общо са обслужени 3 125 625 пристигащи и заминаващи пътници в периода януари – септември 2015 г.   Пътуващите по редовни международни линии са се увеличили със 180 000 души, като сегментът формира 92 на сто от цялостния летищен трафик.   За първите девет месеца на 2015 г. пътническият поток през терминал 1 е нараснал с 16% спрямо миналата година. Това се дължи на петте нови линии до Мюнхен/Запад, Кьолн, Неапол, Женева и Бари.   Най-популярно направление отново е Лондон, за където са излетели повече от 222 хиляди пътници. Следващи в класацията са Виена със 125 хиляди, Франкфурт със 116 хиляди, Мюнхен с 94 хиляди, Париж с повече от 72 хиляди, Истанбул и Рим с над 60 хиляди пасажери.   По вътрешни линии са пътували близо 65 000 пътници.   При чартърните полети се забелязва спад от 3%, който продължава тенденцията от последните години.   За периода януари - септември 2015 г. общо 33 767 самолети са излетели и кацнали на столичното летище. Това е ръст от 5.3% спрямо година по-рано.   Полетите по редовни международни линии са с 1247 повече спрямо броя на извършените самолетодвижения през деветте месеца на 2014 г. По вътрешни линии се запазва миналогодишното ниво.   С 20% се е увеличил броят на извършените самолетодвижения в сегмента на бизнес авиацията.   За деветмесечието са обработени общо 13 408 тона карго товари, което е със 7.5% повече спрямо миналата година. Товарните пратки, превозени със специализирани карго самолети заемат 57% от цялостния товарообмен през летище София. Те се увеличават с 18% в сравнение с 2014 г.   През септември т. г. обслужените пътници на летището са повече от 400 000, което представлява ръст от 11.3% спрямо септември 2014 г. Броят на кацналите и излетели самолети за периода е 4144 спрямо 3760 през същия месец на 2014 г., което е ръст от 10.2%. Обработените товари и поща са 1428 тона, което е увеличение от 4.3%.

Минималната заплата трябва да остане 380 лева, настояват работодатели

http://www.cross.bg/zaplata-aikb-rabotna-1485342.html

/КРОСС/Минималната работна заплата в България расте „експлозивно" на фона на останалите икономики в ЕС - „стара" Европа, „нова" Европа и Турция. Това се казва в становище на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) по проектобюджета за 2016 г. Според работодателската организация това не отговаря на икономическите реалности у нас и затова тя се обявява против административното увеличение на най-ниското възнаграждение. Според направена сред членовете й анкета мнозинството от фирмите предпочитат за догодина минималната заплата да остане 380 лева, колкото е сега. Според плановете на кабинета обаче тя трябва да стане 420 лв. от 1 януари 2016 г. Прогнозите на Министерството на финансите предвиждат растеж на българската икономика с 1,4 % през настоящата година и с 1,7 % през 2016 г. Асоциацията смята, че реалистичният подход изисква да се придържаме към по-скромни очаквания, които ни насочват към ръст на БВП в интервала между 1,3 и 1,5 %. Според експертите двукратното повишение на минималната заплата в началото на 2015 г., както и очакваното й ново увеличение в началото на 2016 г., автоматично ще вдигнат и средната работна заплата. Това ще окаже сериозен натиск върху конкурентоспособността на бизнеса. Работодателите алармират, че темповете, с които расте средната заплата у нас, значително изпреварват ръста на БВП и инфлацията

Георги Гергов: Ние можем да променим Пловдив

http://pik.bg/георги-гергов-ние-можем-да-променим-пловдив-news422431.html

Георги Гергов: Ние можем да променим Пловдив

„Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври пловдивчани ще ни дадат този шанс”. Това заяви на официалното закриване на предизборната кампания кандидатът за кмет и лидер на БСП в града на тепетата Георги Гергов. Той благодари на активистите, които работиха през този месец, за да стигнат до хората посланията на социалистическата партия.

„В неделя вечерта ще стане ясно как сме си свършили работата, но моето силно чувство за победа ми подсказва, че отиваме на балотаж”, посочи Гергов, а в залата на палата 3 отекна мощното „Победа!”. До него на трибуната застанаха районните кметове и в кратките си обръщения споделиха впечатленията си от кампанията.

„Видях много болка и униние при срещите си с хората, но мисля, че нашият отбор с №5 пося надеждата”, каза кандидатът за кмет на Източен инж. Йордан Васиев. Колегата му в Западен инж. Милена Колева обясни, че тази надежда идва от разбирането, че екипът на Гергов може да смени статуквото. Футболната легенда Петър Курдов потвърди общата увереност в добрите резултати, тъй като пловдивчани различават популизма от истината.

„Тръгнахме плахо, но днес отчитаме стотиците срещи и разговори с нашите съграждани. Те ни дават самочувствието и убедеността, че ще успеем”, каза кандидатът за районен кмет на Южен Красимир Трифонов. Кандидатът за кмет на Тракия Добромира Тошева посочи, че краят на прехода идва с №5 за кмет Георги Гергов, за районни кметове и листа от БСП. „Стига вече безхаберие и хаос в нашия град!”, призова Тошева, а присъстващите я аплодираха. Гергов подчерта, че ГЕРБ в Пловдив нямат моралното право да управляват и даде примери. „Само 8.8 млн. лв са привлекли за бюджета на Община Пловдив”, цитира статистиката и посочи причините – липса на административен капацитет и корупция. „Аз мога да гледам всеки в очите, защото никого не съм подвел и не съм нанесъл вреда на обществото. Да, имам успешен бизнес, но бизнесмен не е мръсна дума”, заяви кандидатът на левицата за кмет на София. „Вярвайте в мен, защото аз вярвам във вас”, призова Гергов, на което залата отговори с викове „Победа!" и "Гергов-кмет!”.

Той предупреди представителите на БСП в секционните комисии да бъдат бдителни, за да не се повтори случаят от предишните местни избори, когато в панаира са били намерени два кашона с празни бюлетини.

23.10.2015г
гр. София

Пожарните закъсаха в района на авариралия газопровод

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067109

Заради продължаващият втори ден дъжд ситуацията в района на авариралия газопровод край Павликени е изключително тежка. Три от четирите пожарни, изпратени на сигнала за пожара между селата Батак и Недан са затънали и до момента само една е достигнала мястото на произшествието, каза шефът на регионалната дирекция Красимир Кръстев.
Заради продължаващият втори ден дъжд ситуацията в района на авариралия газопровод край Павликени е изключително тежка. Три от четирите пожарни, изпратени на сигнала за пожара между селата Батак и Недан са затънали и до момента само една е достигнала мястото на произшествието, каза шефът на регионалната дирекция Красимир Кръстев. "Това са т.

Как очакваните стимули в еврозоната ще повлияят на решението на Фед за лихвите?

http://www.investor.bg/analizi/9/a/kak-ochakvanite-stimuli-v-evrozonata-shte-povliiaiat-na-reshenieto-na-fed-za-lihvite-204682/

Еврото се срина до 2-месечно дъно спрямо долара в четвъртък, след като ЕЦБ сигнализира, че ще разшири програмата си за изкупуване на активи

Учени предсказват ще умре ли здрав човек от пневмония през следващите 14 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067112

Американски учени представиха обикновен анализ на кръв, който дава възможност да се разбере дали здрав човек ще умре от пневмония или други остри инфекциозни заболявания през следващите 14 години, съобщава списание „Cell Systems”. (Виж статията тук)
След като са изследвали 10 хиляди доброволци, изследователите са изолирали причинител на
Американски учени представиха обикновен анализ на кръв, който дава възможност да се разбере дали здрав човек ще умре от пневмония или други остри инфекциозни заболявания през следващите 14 години, съобщава списание „Cell Systems”. (Виж статията тук) След като са изследвали 10 хиляди доброволци, изследователите са изолирали причинител на

Барак Обама наложи вето на бюджета за отбрана за 2016 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067127

Барак Обама наложи вето на проектобюджета за отбрана за 2016 г. на стойност 612 млрд. долара. Причината е в начина, по който парите за военни разходи се използват, за да се избегнат автоматичните бюджетни съкращения на военни програми, предаде
Барак Обама наложи вето на проектобюджета за отбрана за 2016 г. на стойност 612 млрд. долара. Причината е в начина, по който парите за военни разходи се използват, за да се избегнат автоматичните бюджетни съкращения на военни програми, предаде "Ройтерс". Аргументирайки решението си, президентът на САЩ изтъкна,

Танева: Отворихме 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067105

Вече успяхме да отворим 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на откриването на втората регионална конференция на съветническите служби от Югоизточна Европа на тема „Обучение и ключови компетенции на съветниците в областта на земеделието – ползи и
Вече успяхме да отворим 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на откриването на втората регионална конференция на съветническите служби от Югоизточна Европа на тема „Обучение и ключови компетенции на съветниците в областта на земеделието – ползи и

Голям пожар остави сираците на отец Иван без дрехи

http://petel.bg/Golyam-pozhar-ostavi-siratsite-na-otets-Ivan-bez-drehi__131480

Илюстрация: Булфото Огромен пожар е вилнял снощи в един от имотите на отец Иван в село Якимово. Към 23 часа е получен сигнал, че гори навес,...

Поискаха постоянен арест за жестокия убиец на бащата на съдийката от Завет

http://petel.bg/Poiskaha-postoyanen-arest-za-zhestokiya-ubiets-na-bashhata-na-sadiykata-ot-Zavet__131466

Окръжна прокуратура в Разград поиска най-тежката мярка за нетоклонение – задържане под стража, за Владислав Филков, който миналата...

Бой в училище във Варна! Две деца се сбиха, намеси се роднина и шамароса едното

http://petel.bg/Boy-v-uchilishhe-vav-Varna--Dve-detsa-se-sbiha--namesi-se-rodnina-i-shamarosa-ednoto__131483

Илюстрация Булфото Разкрит е извършителят на нанасяне на удар в лицето на малолетно лице, в двора на учебно заведение, намиращо се в ж.к....

Най-сърдитото бебе в света се превърна в интернет сензация (Видео)

http://petel.bg/Nay-sarditoto-bebe-v-sveta-se-prevarna-v-internet-senzatsiya--Video-__131449

Кандидат за най-сърдито бебе на света. Видеоклип с намусено бебе се превърна в интернет сензация. Детенцето гледа в една точка със...

За ролята на агресията в човешката история: Ръцете еволюирали, за да нанасят юмручни удари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067102

Човешката ръка е еволюирала, поне частично, за да се бие, сочи изследване, цитирано от Discovery News.
Учени са използвали ръце от трупове, за да удрят с юмрук и пляскат шамари по тапицирани дъмбели.
Експериментите са предоставили доказателства, че хората и особено мъжете са устроени както ментално, така и физически да се бият.
Човешката ръка е еволюирала, поне частично, за да се бие, сочи изследване, цитирано от Discovery News. Учени са използвали ръце от трупове, за да удрят с юмрук и пляскат шамари по тапицирани дъмбели. Експериментите са предоставили доказателства, че хората и особено мъжете са устроени както ментално, така и физически да се бият.

Заловиха хлапак преди да открадне "Ауди"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067091

15- годишен ученик е заловен седнал зад волана на
15- годишен ученик е заловен седнал зад волана на "Ауди" в Девин преди да го открадне. Младежът харесал колата, паркирана на ул. "Родопи". Тя е била собственост на 56-годишен мъж. Снощи малко преди полунощ ученикът при опита да подкара колата не е съобразил с хитро поставената аларма от собственикът и кражбата е била осуетена.

Учени предсказват ще умре ли здрав човек от пневмония през следващите 14 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067087

Американски учени представиха обикновен анализ на кръв, който дава възможност да се разбере дали здрав човек ще умре от пневмония или други остри инфекциозни заболявания през следващите 14 години, съобщава списание „Cell Systems”. (Виж статията тук)
След като са изследвали 10 хиляди доброволци, изследователите са изолирали причинител на
Американски учени представиха обикновен анализ на кръв, който дава възможност да се разбере дали здрав човек ще умре от пневмония или други остри инфекциозни заболявания през следващите 14 години, съобщава списание „Cell Systems”. (Виж статията тук) След като са изследвали 10 хиляди доброволци, изследователите са изолирали причинител на

С бучка сол, топлик и майсторски сарач, или как се гледа кон

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2015/10/23/2634296_s_buchka_sol_toplik_i_maistorski_sarach_ili_kak_se/?ref=rss


Думата "сарач" е с арабски произход и означава седло. Сарачите са майсторите, които изработват на ръка хамута, седлото и юздата за коня, правят ги от дебела, обработена кожа.

Обикновено сарачите взимат мерки и всеки кон си има номер - размер, с който след това му се шият по поръчка необходимите за впрягане и оседлаване  юзда, хамут и седло. За изработката на юздата се измерва разстоянието между устата и ушите. Ремъците опасват лицето на коня и минават покрай ушите и очите, където са...

Татяна Дончева: Движението и посоката са всичко, а не купата

http://www.cross.bg/hora-grypa-sofiya-1485341.html

/КРОСС/ Във връзка с местните избори ИА "КРОСС" потърси мнението на г-жа Татяна Дончева - лидер на "Движение 21". - Г-жо Дончева, според Вас, какви качества трябва да притежава един кандидат за кмет на София?- За да свърши работа един кмет на София, трябва да бъде човек с визия, упорит, организиран, с усет къде го мамят, къде - не, с административни качества, с достатъчна доза технократизъм. Трябва да може, правилно да построи решението на задачите, за да ги възложи на правилните хора. Да има много комплексни познания, които са и във връзка с големи проекти, т.е. как те биха се осъществили. Същевременно, да има усет за противодействие на схеми, защото в момента това е най-големият бич на местното управление - всичко да е схема, в която имат място само тарикати, а не сериозни хора, които биха постигнали резултат. Проблемът е, че един такъв човек много мъчно пробива. Просто той не би бил харесван от политическите сили, защото това предполага, че е достатъчно силен и всички трябва да се съобразяват с него. София създава огромни възможности за един човек с фантазия. Това е мястото, където ние можем да направим първия минимодел на онова, което трябва да представлява българското управление. Достатъчно мащабно, но не прекалено. Трябва да не можеш да го обхванеш. Все пак София е центърът, от тук започва всичко. - Какво е Вашето виждане за визията на София, ако спечелите тези избори?- Ние нямаме кандидат за кмет, защото това е млада формация

50 000 лева за рождения ден!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5065415

Расим Нури е поредният късметлия в играта Еврошанс, който в навечерието на рождения си ден печели сумата от 50 000 лв.
Расим играе в квартала, в който живее. Но този път решава да смени мястото и късметът го спохожда. До момента винаги е играл с 4 числа, но този път, освен че решава да пусне талон на друго място, сменя и числата, с които играе.
Расим Нури е поредният късметлия в играта Еврошанс, който в навечерието на рождения си ден печели сумата от 50 000 лв. Расим играе в квартала, в който живее. Но този път решава да смени мястото и късметът го спохожда. До момента винаги е играл с 4 числа, но този път, освен че решава да пусне талон на друго място, сменя и числата, с които играе.

50 000 лева за рождения ден!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065386

Расим Нури е поредният късметлия в играта Еврошанс, който в навечерието на рождения си ден печели сумата от 50 000 лв.
Расим играе в квартала, в който живее. Но този път решава да смени мястото и късметът го спохожда. До момента винаги е играл с 4 числа, но този път, освен че решава да пусне талон на друго място, сменя и числата, с които играе.
Расим Нури е поредният късметлия в играта Еврошанс, който в навечерието на рождения си ден печели сумата от 50 000 лв. Расим играе в квартала, в който живее. Но този път решава да смени мястото и късметът го спохожда. До момента винаги е играл с 4 числа, но този път, освен че решава да пусне талон на друго място, сменя и числата, с които играе.

Безработицата в Испания падна до най-ниските си нива за четири години

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/23/2634859_bezraboticata_v_ispaniia_padna_do_nai-niskite_si_niva/?ref=rss


Безработицата в Испания падна до най-ниските си стойности за последните четири години, предаде Евроактив последните данни по националната статистика. Новината се оказва добра за правителството на премиера Мариано Рахой на фона на изборите, които предстои да се проведат през декември.

В момента безработните са 21.2% за третото тримесечие – спад от 22.4% през второто, изчисли испанският Национален статистически институт.

Данните обхващат натоварения летен туристически сезон...

Школата за водолази към ВМС чества 50 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=304591

Днес в Пункта за базиране Варна ще бъде чествана 50-та годишнина на Школата за водолази от Дивизион кораби със спомагателно назначение. Това съобщиха от ВМС за Moreto.net. Ритуалът започва в 11.00 часа с посрещане на официалните лица и гостите на събитието и ще продължи с представяне на Алманах за създаването и развитието на формированието, и с показ на техника и въоръжение на Школата за водолази.

Четири медала за българския отбор по астрономия на международната олимпиада в Русия

http://www.cross.bg/gimnaziya-klas-specheli-1485340.html

/КРОСС/Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се проведе от 15 до 23 октомври 2015 г. в град Казан, Русия, съобщиха от МОН. Стефан Иванов в IX клас от Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Бургас, спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата.Георги Александров в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий хилендарски" завоюва сребърен медал.Бойко Борисов в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", също спечели сребърен медал.Петър Димитров в IX клас от Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София беше отличен с бронзов медал.Домакин на олимпиадата бе Казанският федерален университет. Събитието се проведе в три тура - теоретичен, практически и наблюдателен.Ръководители на отбора са Ева Божурава от Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" - Варна, и Йоанна Кокотанекова от Астрономическа обсерватория при Младежки център в град Хасково. Заслуги за подготовката на участниците имат Никола Каравасилев от Физически факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Захари Дончев от Институт по астрономия на БАН, Даниела Иванова - учител в Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе.Отборът се връща днес, 23 октомври 2015 г., в 22.00 ч

За ролята на агресията в човешката история: Ръцете еволюирали, за да нанасят юмручни удари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067084

Човешката ръка е еволюирала, поне частично, за да се бие, сочи изследване, цитирано от Discovery News.
Учени са използвали ръце от трупове, за да удрят с юмрук и пляскат шамари по тапицирани дъмбели.
Експериментите са предоставили доказателства, че хората и особено мъжете са устроени както ментално, така и физически да се бият.
Човешката ръка е еволюирала, поне частично, за да се бие, сочи изследване, цитирано от Discovery News. Учени са използвали ръце от трупове, за да удрят с юмрук и пляскат шамари по тапицирани дъмбели. Експериментите са предоставили доказателства, че хората и особено мъжете са устроени както ментално, така и физически да се бият.

"Лудогорец" подготвя нов трансферен удар

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-podgotvja-nov-transferen-udar-news_503253.html

Ръководството на "Лудогорец" готви пореден трансферен удар. Разградчани проявяват интерес към един от най-добрите румънски нападатели – Чиприан Марика, съобщава сайтът „digisport.ro”. Според изданието, освен Лудогорец, за подписа на румънския национал ще се бори и отборът на Стяуа. Двата тима обаче са предложили почти еднакви условия на тарана, като финансовите параметри не се споменават. Марика е свободен агент, след като през лятото прекрати договора си с турския Коняспор.

Обама се среща с пакистанския премиер в Белия дом

http://america.actualno.com/Obama-se-sreshta-s-pakistanskija-premier-v-Belija-dom-news_503256.html

Американският президент Барак Обама се срещна с пакистанския премиер Науаз Шариф в Белия дом със свежи обещания за укрепване на отношенията със съюзника, който изглежда най-добрата възможност – а понякога и пречка – за мир в Афганистан. АП посочва, че разговорите са включвали нови инициативи в областта на търговията, чистата енергия и образованието на жените. Топлите думи идват след като Белият дом се опитва да окаже натиск върху Пакистан в наскоро преразгледаните планове на Вашинг

Електронно гласуване – защо е нужно на България

http://www.moreto.net/novini.php?n=304589

Референдумът за електронното гласуване е една от горещите в последните месеци. Аргументите дали той е добра идея или не са много, но в следващите редове от ПП „Възраждане“, която е ЗА въвеждането на електронно гласуване, ще ви представим защо тази иновация е нужна на страната ни.

Последен ден за предизборна агитация

http://www.mediapool.bg/posleden-den-za-predizborna-agitatsiya-news240850.html

Днес е последният ден от предизборната кампания преди вота за кметове и общински съветници в неделя.   Едновременно с него ще гласуваме и на референдум дали да можем да даваме гласа си и по електронен път.   С право на глас са около 6 363 000 души, които ще могат да гласуват в 12 314 секции в страната и 294 секции в чужбина.   Общо около 40 хиляди са регистрираните кандидати за кмет на община, кметство, район и общински съветници на местните избори.   Най-дългата бюлетина за кмет е в Столичната община - с 21 кандидати, а най-късата, с по един кандидат е в Симитли и Долна баня.   Бюлетините с най-много кандидати за общински съветници са в София и Благоевград с по 32 кандидатски листи.   Около 4400 души са регистрирани като наблюдатели на изборите от 14 организации, отчетоха още от ЦИК.

Арестуват главния секретар на община Петрич, нарушил политически права

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067035

Районна прокуратура – Петрич провежда разследване за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от Главна прокуратура.
В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 11.09.2015 г. в сградата на община Петрич секретарят на общината Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общината и му е отправил
Районна прокуратура – Петрич провежда разследване за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от Главна прокуратура. В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 11.09.2015 г. в сградата на община Петрич секретарят на общината Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общината и му е отправил

Скандал край строеж във Варна, полицаи, прокурори и адвокати са на мястото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067078

Скандал се разиграва на входа на строителен обект в района на мол "Галерия" във Варна. Пред входа на обекта има 4 полицейски коли и 6 коли на СОТ. На място са също и представители на Община Варна и на районна прокуратура, съобщава petel.bg, позовавайки се на информация на свидетел.
Входът на обекта е затворен.
Скандал се разиграва на входа на строителен обект в района на мол "Галерия" във Варна. Пред входа на обекта има 4 полицейски коли и 6 коли на СОТ. На място са също и представители на Община Варна и на районна прокуратура, съобщава petel.bg, позовавайки се на информация на свидетел. Входът на обекта е затворен.

Скандал край строеж във Варна, полицаи, прокурори и адвокати са на мястото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067049

Скандал се разиграва на входа на строителен обект в района на мол
Скандал се разиграва на входа на строителен обект в района на мол "Галерия" във Варна. Пред входа на обекта има 4 полицейски коли и 6 коли на СОТ. На място са също и представители на Община Варна и на районна прокуратура, съобщава petel.bg, позовавайки се на информация на свидетел. Входът на обекта е затворен.

Кадиев: Шефът на "Софийска вода" е арестуван в Букурещ

http://www.cross.bg/sofiiiska-stolichna-obshtina-1485339.html

/КРОСС/По моя информация, днес в Букурещ е арестуван Бруно Рош, изпълнителен директор на "Софийска вода", твърди кандидатът на коалиция "Сердика" за кмет на София Георги Кадиев. "Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската антикорупционна служба. Обвинението: като директор на румънския клон на френската фирма Веолия (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата" - каза Кадиев. "От 7 члена на борда на директорите на Софийска вода АД, Столична община има трима: Стефан Пелтеков, Владимир Стратиев и Цветан Гергов. Те очевидно спят. Макар че по моя информация Столична община, както и българската прокуратура са уведомени преди седмици от румънската прокуратура"- обяви Кадиев във Фейсбук и в ефира на ТВ7. Той отправя и няколко въпроса към Фандъкова:"уведомена ли е за ареста и разследването срещу г-н Рош?;- ако да, защо се спотайват като лалугери и не е поставен въпроса за освобождаването му като изпълнителен директор? Ако не, кмет ли е и за какво дундуркаме трима хрантутници в борда на директорите? - има ли данни за плащания от същите или други тайни сметки към служители на Столична община или политици от управляващи партии?"

Кадиев: Шефът на "Софийска вода" е арестуван в Букурещ

http://www.cross.bg/kadiev-sofiiiska-bykyresht-1485339.html

/КРОСС/По моя информация, днес в Букурещ е арестуван Бруно Рош, изпълнителен директор на "Софийска вода", твърди кандидатът на коалиция "Сердика" за кмет на София Георги Кадиев. "Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската антикорупционна служба. Обвинението: като директор на румънския клон на френската фирма Веолия (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата" - каза Кадиев. "От 7 члена на борда на директорите на Софийска вода АД, Столична община има трима: Стефан Пелтеков, Владимир Стратиев и Цветан Гергов. Те очевидно спят. Макар че по моя информация Столична община, както и българската прокуратура са уведомени преди седмици от румънската прокуратура"- обяви Кадиев във Фейсбук и в ефира на ТВ7. Той отправя и няколко въпроса към Фандъкова:"уведомена ли е за ареста и разследването срещу г-н Рош?;- ако да, защо се спотайват като лалугери и не е поставен въпроса за освобождаването му като изпълнителен директор? Ако не, кмет ли е и за какво дундуркаме трима хрантутници в борда на директорите? - има ли данни за плащания от същите или други тайни сметки към служители на Столична община или политици от управляващи партии?".  

Двойно се повиши нивото на Осъм в Ловеч

http://pik.bg/двойно-се-повиши-нивото-на-осъм-в-ловеч-news422425.html

Двойно се повиши нивото на Осъм в Ловеч

Нивото на река Осъм в Ловеч се е повишило двойно през изминалото денонощие заради падналите обилни валежи, съобщиха от местната хидрометеорологична станция, цитирани от БТА.

Тази сутрин е било 58 см. Значително е покачването на нивото на реката при Троян, където е стигнало 73 сантиметра.

Двойно се е повишило и нивото на река Вит в района на Рибарица и в момента е 134 сантиметра. Най-много дъжд в областта е паднал в районите на Лесидрен - 42 литра на кв. метър, Борима - 39, Ловеч - 38, и Ябланица - 37.

В Троянско и в Тетевенско валежите са били между 30 и 33 литра на кв. метър. Няма сигнали за наводнени сгради.

 

Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5067060

До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.
„Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък
До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници. „Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък

Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067047

До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници.
„Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък
До три години в село Тополи ще има нова детска градина. Този ангажимент пое по време на среща с хората от село Тополи кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за Варна Иван Портних. На нея присъстваха кандидатът за кмет на ГЕРБ за Тополи Демир Георгиев и кандидати за общински съветници. „Знаете, че във Варна липсата на места в детските градини бе тежък

Борсите в Азия растат след срещата на ЕЦБ

http://econ.bg/Новини/Борсите-в-Азия-растат-след-срещата-на-ЕЦБ_l.a_i.701768_at.1.html

Борсите в Азия регистрираха покачване, след срещата на ръководството на Европейската централна банка (ЕЦБ) в четвъртък, на която банката реши да...

Кюстендилец подпали блок в кв. Хумни дол в Перник, изгоря складирана покъщина на перничанка, мотивите на пиромана се изясняват

http://www.zapernik.com/pernik/kyustendilec-podpali-blok-v-kv-humni-dol-v-pernik-izgorya_40340/

Полицаи задържаха 38-годишен мъж за палеж

Вчера през нощта, около 03, 00 ч. бил получен сигнал на тел. 112 за пожар в жилищен блок в пернишкия кв. „Хумни дол”. Пристигналите на място огнеборци потушили пламъците, които били на стълбищната площадката между първи и втори етаж. Изгоряла е складирана покъщнина, собственост на жителка на блока. Започналият оглед на местопроизшествието от полицейски служители показал, че има данни за умишлен палеж. В резултат на проведените...

Продължава

Майонеза Олинеза заблуждава потребителите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259217_%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0+%D0%9E%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D

 «Основният белег на нелоялните търговски практики е, че се касае за прилагане на някакъв тип заблуда от страна на търговеца спрямо потребителя или пък се премълчава важна информация, която трябва да бъде представена на вниманието на потребителя.», това казва председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

 

 

Конкретен пример за това е заблуждаващата промоционална реклама на марка «Олинеза» с надслов «-15%». В случая с „Олинеза“ КЗП е констатирала, че има заблуждаваща информация, която се е разпространявала и по този начин потребителите са ставали жертва на нелоялна търговска практика. Причината е, че не може да се каже, че навсякъде, където се разпространяват тези продукти, те се продават с такъв процент намаление, какъвто е анонсиран. Такова обаче било посланието на рекламата - в този случай това е съществото на нелоялната търговска практика.

 

 

Макар и да има жалба от страна на «Олинеза» срещу заповедта на КЗП за незабавно спиране на практиката в съда, търговецът е преустановил нарушението и вече няма билбордове с рекламното послание и други източници. Очаква се съдът да се произнесе с глоба, а Димитър Маргаритов прогнозира тя да е в размер близък до макскимума - заради широко популяризираната кампания.

 

«Всяка от практиките подлежи на отделна санкция, като – освен забраната за прилагането й в бъдеще, законът предвижда и санкция до 30 000 лв., а при повторно нарушение тя може да достигне до 50 000лв.
», казва още председателят на КЗП.

 

Оказва се, че анонсирането на проценти намаление е често практикуван от търговци и производители начин за привличане на клиенти към определени продукти. В някои случаи откровено информацията не е вярна, а в други случаи тя е непълна, което също е основание за констатиране на нелоялна търговска практика, както в случая с марка «Олинеза».

 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване