Маршрутка отнесе бургазлийка на метри от КАТ, шофьорът не разбрал, че е блъснал жената

http://pik.bg/маршрутка-отнесе-бургазлийка-на-метри-от-кат-шофьорът-не-разбрал-че-е-блъснал-жената-news424291.html

Маршрутка отнесе бургазлийка на метри от КАТ, шофьорът не разбрал, че е блъснал жената

Жена на видима възраст около 70 години е пресичала новоизграждащото се кръгово кръстовище до КАТ - Бургас, когато е пометена от маршрутка от Градския транспорт. Това съобщи Флагман.БГ, позовавайки се на очевидци на инцидента.

По тяхна информация шофьорът изобщо не разбрал, че е ударил бургазлийката и продължил по пътя си. Жената лежала в безпомощно състояние, докато пристигне екип на „Спешна помощ”.

На мястото на инцидента все още има полиция. Движението е затруднено.

Хванаха двама млади мъже с наркотици в Русе

http://pik.bg/хванаха-двама-млади-мъже-с-наркотици-в-русе-news424292.html

Хванаха двама млади мъже с наркотици в Русе

Криминалисти са установили двама мъже с наркотици вчера в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 25 октомври, около 10:30 часа, на ул. Прага в Русе служители на сектор Противодействие на криминалната престъпност са извършили проверка на две лица, млади мъже от Русе на 27 и 28 години.

В хода на полицейските действия в 28-годишния К.П. са намерени две полиетиленови топчета, за които той заявил, че съдържат марихуана.

При последвало претърсване на адреса му е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР- Русе срещу К.П.

Moщен трус от 7,7 по Рихтер в Афганистан

http://news.ibox.bg/news/id_287217019

Свидетели разказват за клатещи се сгради в Кабул и Ню Делхи.

Краси Радков жури на конкурса “Мис Българка в САЩ”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071880

Актьорът Краси Радков (на снимката е седнал заедно със София Борисова) бе част от журито, което избра най-хубавата българка в САЩ в събота вечерта, а Борис Солтарийски - водещ на конкурса. Победителката е Ива Коева, която живее в Чикаго от години. Освен корона тя получи и парична награда от $ 7000. В журито на “Мис Българка в САЩ” бе и дизайнерът
Актьорът Краси Радков (на снимката е седнал заедно със София Борисова) бе част от журито, което избра най-хубавата българка в САЩ в събота вечерта, а Борис Солтарийски - водещ на конкурса. Победителката е Ива Коева, която живее в Чикаго от години. Освен корона тя получи и парична награда от $ 7000. В журито на “Мис Българка в САЩ” бе и дизайнерът

Слави Трифонов написа нова песен, ще я пее с Крисия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5071876


"Ако имаш желание и се съгласиш, ще я изпеем заедно с теб”, обърна се Слави Трифонов към Крисия по време на рубриката “Запознай се с малките” във вечерното му шоу в петък. Заедно с Евгени Димитров и Георги Милчев пишат музиката, а текстът е на Ивайло Вълчев. “Мелодията стана много хубава и се надявам да ти хареса”, каза още Трифонов.

Проф. Михаил Константинов: ГЕРБ върви към победа в 20 големи общини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073052

Кибератаката срещу България, която срина сайтовете ни, беше поне 1000 пъти по-мощна от всичко, което сме виждали досега

Тези избори показаха, че няма вот срещу правителството на ГЕРБ  С проф. Михаил Константинов разговаря Мила Гешакова  - Защо се сринаха сайтовете на ЦИК, ГРАО, “Информационно обслужване”, проф. Константинов?
Кибератаката срещу България, която срина сайтовете ни, беше поне 1000 пъти по-мощна от всичко, което сме виждали досега Тези избори показаха, че няма вот срещу правителството на ГЕРБ С проф. Михаил Константинов разговаря Мила Гешакова - Защо се сринаха сайтовете на ЦИК, ГРАО, “Информационно обслужване”, проф. Константинов?

Правят безплатна лекция за успеха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304795

Днес от 19:00 часа в Beehive Co-Working Space (Бул. "Ген.Колев" 54, ет.6), ще се проведе лекция на тема „Митове и истини за успеха", научи Moreto.net. Събитието е част от инициативата "Вдъхновение за младежта", която се реализира със съдействието на Дирекция "Младежки дейности и образование"-Община Варна, в подкрепа на титлата "Варна - Европейска младежка столица 2017".

Затварят дясната тръба на тунела "Витиня"

http://pik.bg/затварят-дясната-тръба-на-тунела-витиня-news424288.html

Затварят дясната тръба на тунела "Витиня"

Днес от 10.30 ч. се спира движението в дясната тръба на пътен тунел "Витиня" от АМ "Хемус" в посока Варна, за извършване на комплексна автотехническа и съдебномедицинска експертиза, до нейното приключване.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Движението се пренасочва двупосочно в лявата тунелна тръба. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

 

Дипломантка на НБУ се класира с проекта си „Планински хотел „Щастливеца" в конкурса ARCH2O Students Week

http://www.cross.bg/hotel-proekta-shtastlivetza-1485696.html

/КРОСС/Дипломантката на НБУ Елизабет Ерменкова се класира с архитектурен проект „Планински хотел „Щастливеца" в конкурса ARCH2O Students Week. Конкурсът се провежда за трета поредна година от ARCH2O с цел да оценява и награждава изключителни идеи на студентите по архитектура от цял свят. В ARCH2O Students Week 8 участват общо 1153 проекта от 32 държави по света.  След селекцията на журито 30 проекта са номинирани за финалисти, сред които и „Планински хотел „Щастливеца". Критериите за подбор на журито са фокусирани върху три основни аспекта: архитектурна концепция, ниво на креативност, както и качество на представянето. Следващият етап в конкурса е онлайн гласуване, което ще определи финалните 5 проекта, които ще бъдат наградени със сертификат. Гласува се посредством звездите под проекта, като те определят рейтинга от 1 до 5.Гласуването ще продължи до 30 октомври 2015 г. Проектът „Планински хотел „Щастливеца" представя разработка на терена на бившия хотел „Щастливеца", разположен на северния склон на планина Витоша. През ноември 2007 г. хотелът е взривен и оттогава теренът остава празен и неизползваем.  Теренът е обграден от високи борови гори и характерните за планината „каменни реки", често наричани още морени, поради визуалното сходство с тях. От него се открива панорамна гледка към град София

Загубилият кандидат-кмет Вихрен Матев: Партията на купените и продадените е големият победител

http://www.zapernik.com/pernik/zagubiliyat-kandidat-kmet-vihren-matev-partiyata-na-kupenite-i-prodadenite-e_40384/

Получилият около 2.50% /според обявените от ЦИК данни до момента/ кандидат кмет на партия ДЕОС Вихрен Матев публикува благодарност за подкрепилите го.

"Огромна благодарност на всички, които подкрепиха мен и листата на ГС "Активни за Перник", подкрепени от #ДЕОС за местните избори!

Големият победител в града ни за пореден път е един - "Партията на купените и продадените"! Не им честитя победата. Те най-добре си знаят, че всъщност никога и никого не са победили.

Големият...

Продължава

Очакванията за растежа на БВП са през 2016 година да достигне 2,1%

http://pik.bg/очакванията-за-растежа-на-бвп-са-през-2016-година-да-достигне-21-news424278.html

Очакванията за растежа на БВП са през 2016 година да достигне 2,1%

Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на България за 2016 г. и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г., която представлява мотивите към законопроекта.

В актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г. са представени средносрочните икономически перспективи и приоритети на правителството, както и основните параметри на бюджетната рамка за следващата година, съобщиха от МФ.

Основен приоритет на провежданата фискална политика в средносрочен план остава стремежът за запазване на стабилността на публичните финанси. В този контекст определянето на параметрите на бюджетната рамка изисква продължаващи усилия за фискална консолидация, като стъпките за нейното постигане за периода 2016-2018 г. отразяват развитието на политиките от последната средносрочна бюджетна прогноза, като са отчетени и актуалните данни за ревизираната оценка на програмата за 2015 г. и за макроикономическото развитие през следващите години.

В макроикономически план прогнозите и очакванията за развитието на българската икономика са ревизирани в положителна посока и отразяват по-добро от планираното представяне през 2015 г. и благоприятните тенденции в периода до 2018 година.

Очакванията за реалния растеж на БВП са през 2016 г. да достигне 2,1 % и запазване на относително стабилни нива на растежа през 2017 и 2018 г., съответно 2,5 % и 2,7 %. Планирано е процесът на фискална консолидация да продължи, като в актуализираната бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г. ревизираната цел за дефицита по консолидираната фискална програма (КФП) за 2016 г. е в размер на 2,0 % от БВП при 2,5 % от БВП за 2016 г., заложена в средносрочната бюджетна прогноза от пролетта на тази година.

В средносрочен план се запазва политиката за постепенна консолидация, изразяваща се в годишна стъпка за подобряване на бюджетната позиция от около 0,5 % от БВП. Планираният дефицит за 2017 и 2018 г. е съответно на нива от 1,4 % от БВП и 1,0 % от БВП

. Данъчно-осигурителната политика ще бъде ориентирана към подкрепа на икономическия растеж, подобряване на бизнес средата, както и ограничаване на данъчните измами и повишаване на фискалната устойчивост в дългосрочен план. За периода 2016-2018 г. не се очакват значителни промени в основните данъци и ставки с изключение на някои конкретни законодателни промени при акцизите, произтичащи от необходимостта от достигане на минималните нива на акцизните ставки в Общността в съответствие с договорения преходен период (облагането при цигарите и горивата, използвани за отопление), които ще окажат положителен ефект върху приходите. Осигурителната политика предвижда да се запазят размерите и съотношенията на осигурителните вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване за 2016 г., като за 2017 и 2018 г. се повишава размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии” на ДОО с по един процентен пункт.

Предвижда се поетапно повишаване на частта от минималния осигурителен доход, върху който се определят здравноосигурителните вноски за лицата, които се осигуряват за сметка на държавния бюджет, върху 55 на сто от минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица от 1 януари 2016 г., като всяка следваща година се увеличава с 5 на сто до достигане на минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица, което е съобразено при разработването на прогнозата за периода 2016-2018 година. Приходите по КФП за периода 2016-2018 г. запазват относително устойчиво ниво с тенденция за лек спад в диапазона 37,4 - 37,1% от БВП. Общите разходи по КФП в средносрочен план показват тенденция на намаление от 39,4 % от БВП през 2016 г. до 38,2 % от БВП през 2018 г. и имат основен консолидационен принос за постигане на целите за дефицита.

Независимо от фискалните предизвикателства, целта за повишаване ефективността на публичните разходи кореспондира пряко с основния разходен приоритет – инвестиции в човешкия капитал, основно чрез финансиране на целенасочени мерки в областта на средното образование, както и инвестиции в инфраструктура. В актуализираната средносрочна бюджетна прогноза по отношение на минималната работна заплата (МРЗ) е предвидено: увеличаване на нейния размер от 1 януари 2016 г. на 420 лв., от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазването му за 2018 г. на нивото от 2017 година. Това повишаване цели постигането на номинален ръст на възнагражденията на най-ниско-доходните групи на пазара на труда и ще способства за постигането на социална кохезия и създаването на равни възможности за пълноценен социален и продуктивен живот за всички социални групи от населението.

В системата на средното образование е предвидено увеличение на стандартите за финансиране на дейностите по образованието, с което се създава възможност за увеличение на заплатите на педагогическия и непедагогическия персонал в системата, а в системата на труда и социалната политика е предвидено увеличение на средствата за персонал за 2016 г. с оглед запазване на административния капацитет и нормалното функциониране на административни структури към министъра на труда и социалната политика, предоставящи услуги в областта на социално подпомагане, заетостта и трудовите отношения. Политиката в областта на здравеопазването ще продължи да бъде насочена към ефективно функциониране на системата, усъвършенстване на нормативната уредба по отношение на здравното осигуряване, болничната помощ, лекарствената политика и електронното здравеопазване. Основният акцент на политиката в областта на здравеопазването през 2016 г. ще бъде подобряването на функционирането на системата на база приетите промени в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лечебните заведения.

Пенсионната политика предвижда от 2017 г. вместо осъвременяване на пенсиите, от 1 юли да се извършва преизчисляване на всички пенсии за трудова дейност с по-голяма тежест на една година осигурителен стаж, като увеличението ще бъде с процент равен или по-голям от процента, определен по чл. 100 на КСО. Със същите проценти се предвижда да се увеличават и размерите на социалната пенсия за старост и минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. За периода 2016-2018 г. процентите на увеличение на размерите на пенсиите от 1 юли всяка година са съответно: • 2016 г. – 2,5 % от осъвременяването по чл. 100 от КСО; • 2017 г. – 2,7 % при увеличение на тежестта на всяка година осигурителен стаж от 1,1 на 1,130; • 2018 г. – 2,8 % при увеличение на тежестта на всяка година осигурителен стаж от 1,130 на 1,161.

В подкрепа на икономическото и социално развитие на страната е ефективното усвояване на европейските фондове, чрез които да се ускори процесът на реална конвергенция на българската икономика към средните нива на ЕС, да се постигне и устойчив икономически растеж, по-висока заетост, социално включване и териториално сближаване, както и изграждане на конкурентоспособна и иновативна икономика. Регионалното развитие и благоустройството, както и развитието на транспортната инфраструктура на страната са сред ключовите приоритети на правителството и през периода 2016-2018 г. Реализирането на тези политики предполага водещо място на инвестициите в инфраструктура, като финансирането ще се осъществява както с национални средства, така и с подкрепата на оперативните програми и изпълнение на мерки, насочени към икономическо, социално и териториално сближаване. Въз основа на допусканията и прогнозното нетно дългово финансиране за периода 2016-2018 г. съотношението държавен дълг към прогнозния БВП се очаква да възлезе на около 28,9 % към края на периода.

Основна предпоставка за нарастване на държавния дълг е потребността от осигуряване на средства за рефинансиране на дълга в обращение, финансиране на бюджетните дефицити и поддържане нивото на фискалния резерв като антицикличен механизъм за посрещане на текущи ликвидни дисбаланси. Целите на политиката в областта на качеството на публичните финанси са насочени към повишаване на ефективността при управление на публичните финанси чрез реализиране на бюджетния процес съобразно Закона за публичните финанси, придържане към фискалните правила и ограничения и постоянното наблюдение на въздействието на бюджетното законодателство и неговото усъвършенстване, както и прилагане на добрите бюджетни практики.

Политиките в бюджета по отношение на общините са насочени към разширяване на възможностите за тяхното устойчиво и балансирано развитие, повишаване ефективността на местните власти и подобряване на качеството и обхвата на дейностите на местно равнище. Сред приоритетите в работата са подобряване механизмите за разпределение на изравнителната субсидия и на целевата субсидия за капиталови разходи. Продължава диалогът с представителите на местната власт както по отношение усвояването на европейските средства, така и по всички актуални въпроси, свързани с местните общности. С настоящата актуализирана прогноза за периода 2016-2018 г. е ревизирана оценката на програмата за 2015 г., като необходимостта от промени в рамката по държавния бюджет и по КФП за 2015 г. произтича основно от нарасналите очаквания за усвояване на средствата по програмите на Европейския съюз за програмния период 2007-2013 г. и от прогнозираното значително преизпълнение на приходите по държавния бюджет.

Най-значителен допълнителен натиск върху разходите оказва по-високото усвояване на средствата от ЕС в резултат на приключването на програмния период 2007-2013 г., както и други допълнителни разходи по самостоятелните бюджети, включени в КФП, в т.ч. и за сметка на наличности. Отчетени са и предизвикателствата, свързани с невъзможността от рязко свиване на разходите за персонал в някои сектори, в т.ч. и възникналите в резултат на оптимизацията на персонала непредвидени разходи за обезщетения и редуциране на неефективни разходи в секторите, предоставящи публични услуги. В резултат на това се очаква дефицитът по КФП на касова основа за 2015 г. да достигне до 3,3 % от БВП, но дефицитът на начислена основа ще бъде под 3 % от БВП, с което не се нарушават Маастрихтските критерии по отношение на нивото на бюджетния дефицит. 

БГ филми триумфират по всички краища на света

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/bg-filmi-triumfirat-po-vsichki-kraishta-na-sveta-6044391

"Съдилището" спечели голямата награда на фестивала "Хартленд" в Индианаполис, а "Каръци" - наградата на публиката на кинофестивала CinEast в Люксембург

6 от 11 общини в област Стара Загора с кмет от раз, 1 на кантар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073190

Обработката на изборните протоколи в общинските избирателни комисии на Стара Загора все още продължава, но основните резултати в избора за кметове на общините вече могат да бъдат направени. Най-драматична е ситуацията в община Павел баня, където кандидатът за кмет на ДПС Иса Бесоолу може да спечели от първия тур срещу досегашния кмет Станимир
Обработката на изборните протоколи в общинските избирателни комисии на Стара Загора все още продължава, но основните резултати в избора за кметове на общините вече могат да бъдат направени. Най-драматична е ситуацията в община Павел баня, където кандидатът за кмет на ДПС Иса Бесоолу може да спечели от първия тур срещу досегашния кмет Станимир

"България днес" със сензационно откритие: Лили Иванова спира да пее

http://petel.bg/Balgariya-dnes-sas-senzatsionno-otkritie--Lili-Ivanova-spira-da-pee__131776

Снимка: Булфото Да се откаже от певческата си кариера обмисля примата на българската естрада Лили Иванова. Преди това тя иска да играе...

Стоян Денев свири мача Вихър - Черно море за Купата

http://petel.bg/Stoyan-Denev-sviri-macha-Vihar---CHerno-more-za-Kupata__131779

Стоян Денев бе назначен за главен съдия на мача от осминафиналите на турнира за Купата на България между отборите на Вихър (Строево) и...

Шефът на Общинския съвет във Велико Търново загина при Хаинбоаз

http://pik.bg/шефът-на-общинския-съвет-във-велико-търново-загина-при-хаинбоаз-news424285.html

Шефът на Общинския съвет във Велико Търново загина при Хаинбоаз

Мъж загина при тежка катастрофа на Прохода на Републиката, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътният инцидент е между ТИР и лек автомобил и е станал около 8.35 часа.

По информация на в. „Труд“ загиналият е досегашният председател на Общинския съвет във Велико Търново Николай Ашиков. Трагедията станала край великотърновското село Въглевци. В злополучната сутрин Ашиков пътувал със служебен Фолксваген "Пасат" от вилата си в село Вонеща вода към Велико Търново.

Движел се е с висока скорост и предприел рисково изпреварване по планинския път. След секунди се забил челно в идващ насреща ТИР. Шофьорът на камиона видял летящата срещу него кола и максимално отбил в дясно, за да избегне удара. Колата обаче се врязала в камиона, а Ашиков издъхнал на място.

"Голяма касапница. И колата, и човекът са размазани", споделиха участващи в огледа на местопроизшествието пред изданието. Временно е преустановено преминаването през прохода.


Димитровден е

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/xQJcEkd_wgc/

Честит имен ден на Димитър, Димитрина, Димо, Драгомир, Митко, Дима, Димана и техните производни!

24 529 са имениците на Димитровден в Бургаска Най-многобройни са мъжете с името Димитър- 10 141 в областта. След тях се нареждат дамите с името Димитрина-2616 в региона.

Народният култ към Св. Димитър го представя като по-голям брат-близнак на Св. Георги. Широко разпространена е поговорката “Св. Георги лято носи, а Св. Димитър – зима”.  Като предвестник на зимата и студа светецът се свързва със света на мъртвите. Затова около празника е една от най-големите Задушници.

В народния календар празникът на Св. Димитър бележи поврата в годишното време и началото на зимата. Според поверията в полунощ срещу празника на Св. Димитър небето се отваря, след което се очаква и първият сняг.  Светецът се смята за покровител на зимата, студа и снега. На 26 октомври завършва традиционният период – от Гергьовден до Димитровден, за наетите сезонни работници – пастири и ратаи. Затова и празникът на Св. Димитър се нарича още Разпус.  На Димитровден е прието на трапезата да има ястия от птици и зеленчуци.

Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитрий заел висок военен пост, бил отличен за своите качества, но получил заповед да преследва християните. Вместо да направи този компромис, той покровителствал последователите на Христос.

Чул за това, император Максимилиан, на връщане от поход на Изток, спрял в Солун, поискал Димитрий да се откаже от вярата си в Христа. Той отказал, увещанията били напразни, хвърлили го в тъмница. Устроили тържество в цирка.

Лий, прочут борец, приканил осъдените християни на борба и ги хвърлял върху копия, забити с острието нагоре. Оръженосецът на Димитрий- Нестор, изпросил благословия от Димитър да иде на борба – отишъл и захвърлил Лий в пропастта. Затуй по нареждане на императора Нестор бил обезглавен, а Димитрий – прободен с копие в 306 година.

Християните запазили мощите на светеца. След като гоненията били прекратени, над лобното място и гроба на св. Димитър в Солун бил построен малък храм. В него ставали много чудеса. По-късно храмът бил разширен и тогава намерили нетленните останки на мъченика. От тях потекло благовонно миро и затова Църквата го нарекла Свети Димитър Мироточиви. Заради чудотворната сила на мощите му, св. Димитър бил почитан като покровител на град Солун. За мироточивите му мощи се говори в паметници от Х век.

Днес мощите на св. Димитър се съхраняват във великолепната базилика, издигната на мястото на малкия храм. В деня на неговата памет в Солун се стичат поклонници от цял свят.

Discovery Channel разказва историята на един от най-отличителните лъвски прайдове в „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт“

http://www.cross.bg/sand-makyly-sabi-1485695.html

/КРОСС/Документалната поредица „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт" разказва шокираща история за легендарната лъвска група Мапого в Южна Африка и тяхната ожесточена борба за власт, разказана от очевидци. Discovery Channel ще запознае зрителите с отличителния прайд в два епизода на 1-ви ноември от 22:00 ч. и 3-ти ноември от 23:00 ч. Поредицата представя живота на две неразделни лъвчета, наречени Мистър Ти и Кинки Тейл, които, заедно със своите трима братя, оцеляват сред болести и вилнеещи биволи преди неочакваната поява на мистериозния лъв Макулу, който се присъединява към прайда. Първоначално водени от силния Макулу, шестте лъва от Мапогос налагат опустошителен терор, като поемат контрола върху голяма територия и убиват 100 лъва само за година. Но неуморният стремеж на Мистър Ти към господство кара братята му да извършат жестоко предателство спрямо него. За лъвовете не съществува лидерство без наличие на врагове. „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт" проследява възходът на Мапого, които от 5 малки лъвчета се превръщат в безстрашни млади лъвове. Животът им се променя, когато майка им дава шанс на непознатия Макулу, който в последствие оглавява прадайда. Като представители на африканските лъвове, те са най-социални сред големите котки. Женските основно се занимават с лов, а мъжките с опазването на територията. Всички лъвове от прайда Мапого са кръстени от рейнджъри

Закопчаха петима в Пиринско в изборния ден

http://pik.bg/закопчаха-петима-в-пиринско-в-изборния-ден-news424283.html

Закопчаха петима в Пиринско в изборния ден

Нормално е приключило гласуването във всички секционни избирателни комисии на територията на област Благоевград, съобщиха от ОД МВР. 

За периода от 20 до 25 октомври от служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност" в региона са издадени 252 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Задържани са пет лица заради нарушения, свързани с изборния процес. От ОД МВР - Благоевград е създадена организация за охрана на транспортирането на бюлетините от СИК в региона до ОИК в областния център, както и до ЦИК в София.

Андрей Райчев: ГЕРБ се измести от дясно в центъра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073171

„Бяхме свидетели на една бавна добре проведена маневра от ГЕРБ с много политически последици. Това е разполагане от дясно в център”, коментира пред Нова тв. социологът Андрей Райчев.
„ГЕРБ имаха на по старите избори 116 депутата, които станаха бързо с присъединили се 125. С политиката си съюзиха нечувани работи срещу себе си – съюзиха ДПС и
„Бяхме свидетели на една бавна добре проведена маневра от ГЕРБ с много политически последици. Това е разполагане от дясно в център”, коментира пред Нова тв. социологът Андрей Райчев. „ГЕРБ имаха на по старите избори 116 депутата, които станаха бързо с присъединили се 125. С политиката си съюзиха нечувани работи срещу себе си – съюзиха ДПС и

Андрей Райчев: ГЕРБ се измести от дясно в центъра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5073191

„Бяхме свидетели на една бавна добре проведена маневра от ГЕРБ с много политически последици. Това е разполагане от дясно в център”, коментира пред Нова тв. социологът Андрей Райчев.
„ГЕРБ имаха на по старите избори 116 депутата, които станаха бързо с присъединили се 125. С политиката си съюзиха нечувани работи срещу себе си – съюзиха ДПС и
„Бяхме свидетели на една бавна добре проведена маневра от ГЕРБ с много политически последици. Това е разполагане от дясно в център”, коментира пред Нова тв. социологът Андрей Райчев. „ГЕРБ имаха на по старите избори 116 депутата, които станаха бързо с присъединили се 125. С политиката си съюзиха нечувани работи срещу себе си – съюзиха ДПС и

EVN България Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2015/16 г.

http://www.cross.bg/toplofikatziya-bulgariya-klienti-1485694.html

/КРОСС/ EVN България Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 26 oктомври 2015 г. С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2015/16 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:• детски заведения• болнични заведения • училища и други учебни заведения • обществени и стопански сгради • жилищни сгради. EVN България Топлофикация напомня на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици

Министерски съвет: Призоваваме ЦИК да постави изборните книжа под охрана, а хората да бъдат освободени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073169

Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани
Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани

Министерски съвет: Призоваваме ЦИК да постави изборните книжа под охрана, а хората да бъдат освободени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5073179

Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани
Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани

Официални кандидати: Димитър Сотиров - Калинката продължава да е кмет на град Земен

http://www.zapernik.com/politika/oficialni-kandidati-dimitur-sotirov-kalinkata-produljava-da-e-kmet_40383/

Димитър Сотиров - Калинката, кандидатът на ГЕРБ продължава да е кмет на град Земен. Резултати за кмет на община при обработени 100.00% СИК протоколи в ОИК

Каракачанов: На много места купеният вот реши изхода от изборната надпревара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073170

Вината за това, че седем общини в Кърждали отново са на ДПС, е изцяло на българските партии и на политиката, която българските правителства водят 20 години в този район. Истината е, че ДПС разчита на етническия и религиозния фактор в този регион. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на МВРО Красимир Каракачанов.
Вината за това, че седем общини в Кърждали отново са на ДПС, е изцяло на българските партии и на политиката, която българските правителства водят 20 години в този район. Истината е, че ДПС разчита на етническия и религиозния фактор в този регион. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на МВРО Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов: На много места купеният вот реши изхода от изборната надпревара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5073188

Вината за това, че седем общини в Кърждали отново са на ДПС, е изцяло на българските партии и на политиката, която българските правителства водят 20 години в този район. Истината е, че ДПС разчита на етническия и религиозния фактор в този регион. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на МВРО Красимир Каракачанов.
Вината за това, че седем общини в Кърждали отново са на ДПС, е изцяло на българските партии и на политиката, която българските правителства водят 20 години в този район. Истината е, че ДПС разчита на етническия и религиозния фактор в този регион. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на МВРО Красимир Каракачанов.

Руските заводи за ракети работят на три смени заради Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=304796

Заради нарасналата необходимост от продукцията им, свързана с операцията на руските въоръжени сили в Сирия, работниците на корпорацията „Тактическо ракетно въоръжение” за започнали да работят на три смени, пише в. „Комерсант”. Освен това, за доставката на боеприпасите до базата в Тартус, Русия спешно е купила 8 транспортни кораба от турски корабособственици.

До 4 ч. предаваха протоколи в Пловдив, хората чакат в панаира

http://pik.bg/до-4-ч-предаваха-протоколи-в-пловдив-хората-чакат-в-панаира-news424275.html

До 4 ч. предаваха протоколи в Пловдив, хората чакат в панаира

291 комисии бяха предали протоколите си към 10 часа тази сутрин в палата 6 на Международен панаир – Пловдив, до пълния брой - 468, остава още доста време. Тази година забавянето стана още в секциите, някъде са броили почти до 4 часа сутринта, предаде БГНЕС. 

Проблемът, който се оформя и все още предстои да бъде решен е, че по закон трима души от комисия представят протоколите, но тук там хората са се разбягали по лични дела. Останалите се радват на една идея по-добър комфорт от колегите им в София- все пак в палатата има удобни столове, могат да излизат на въздух и гледат телевизия. Няма инциденти досега, за всеки случай вън дежури линейка.

По данните на 203 протокола, обработени до 9.40 часа, резултатите в Пловдив изглеждат по следния начин- кметски балотаж между Иван Тотев от ГЕРБ с 39.70% и Славчо Атанасов от ПФ с 21.51%. На трето място е Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив” с 14.15%, с което измества третия по екзитполовете Георги Гергов от БСП. В хода на обработката той отива на пето място със 7.12%. Четвърти в битката за кмет с 10.23% има Здравко Димитров, подкрепен от РБ.

Балотажи предстоят и за шестте районни кмета. С изключение на два района, битката е между кандидатите на ГЕРБ и на Патриотичния фронт. В останалите участват кандидати на РБ и на Кауза за Пловдив.

Витамин В3 снижава риска от рак на кожата

http://health.actualno.com/Vitamin-V3-snijava-riska-ot-rak-na-kojata-news_503682.html

Прилагането на никотинамид (витамин В3) съществено снижило риска от развитието на немаланомен рак на кожата при пациенти с повишени шансове от възникване на този вид онкологично заболяване, става ясно от статия, публикувана в сп. New England Journal of Medicine. Специалистите от University of Sydney в продължение на година изучавали разделена на две група от 386 пациенти с повишен риск от рак на кожата. Едната група получавала по две таблетки никотинамид на ден, а втората – плацебо. Спор

Още 5 жени от "Арена Армеец" са постъпили в "Св. Анна"

http://sofia.actualno.com/Oshte-5-jeni-ot-Arena-Armeec-sa-postypili-v-Sv-Anna-news_503770.html

В Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна”-София са прегледани още пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”, където се предават протоколите от местните избори в столицата, съобщиха от "Св. Анна". Прегледаните жена са: 21- годишна жена от Перник, с Колика реналис – насочена към ОПЛ. 39-годишна жена от София, след колапс - насочена към ОПЛ. 65-годишна жена от София, Аретериална хипертония - насочена към ОПЛ. 33-годишна жена от София, Бременна 5 м. - отказала хоспи

Ципрас отрече за създаването на център за постоянно пребиваване на 50 хиляди бежанци

http://balkani.actualno.com/Cipras-otreche-za-syzdavaneto-na-centyr-za-postojanno-prebivavane-na-50-hiljadi-bejanci-news_503772.html

Гръцкият премиер Алексис Ципрас отрече информацията, че правителството ще създава център за постоянно пребиваване на 50 хиляди бежанци. Атина настоява за споразумение между Европейския съюз и Турция по проблема с бежанците. Според гръцките медии премиерът Ципрас е приел предложението за създаване на център за настаняване на 50 хиляди бежанци, като за тази цел се използват олимпийските обекти в Атина. В изявление гръцкият премиер опроверга тази информация: На срещата бяха направени нелогични

Манолова: Апелирам за хуманно отношение към членовете на СИК

http://izbori2015.actualno.com/Manolova-Apeliram-za-humanno-otnoshenie-kym-chlenovete-na-SIK-news_503773.html

Като отчитам факта, че и ЦИК и ОИК-София са независими органи, апелирам към тях да създадат хуманно и нормално отношение към представителите на СИК. Това каза омбудсманът на Република България Мая Манолова във връзка със създалата се ситуация в зала „Арена Армеец” с преброяването на бюлетините от проведените местни избори, предаде "Фокус". „Смятам за наложително ЦИК да подпомогне с допълнителни експерти работата на ОИК – София. До колкото разбрах ОИК е отказала пом

Съюзът на артистите поиска имунитета на Сидеров

http://politics.actualno.com/Syuzyt-na-artistite-poiska-imuniteta-na-Siderov-news_503774.html

Съюзът на артистите в България поиска имунитетите на Волен Сидеров и депутатите, които го придружаваха по време на скандалите от последните дни. Тази сутрин артисти се срещнаха с вътрешния министър Румяна Бъчварова, а след това внесоха своето искане в парламента. Протест срещу поведението на Волен Сидеров се организира тази вечер пред сградата на Народното събрание, до момента в социалната мрежа над 10 хиляди души са заявили присъствие. "Обсъдихме ситуацията, просто тя помоли и мисля, че е пра

Съдиите може да не получат исканото увеличение на заплатите

http://society.actualno.com/Sydiite-moje-da-ne-poluchat-iskanoto-uvelichenie-na-zaplatite-news_503709.html

Заплатите на съдиите, прокурорите и следователите вече ще се определят със Закона за държавния бюджет, а не спрямо средното равнище на възнагражденията в обществения сектор. Това се предвижда с публикувания днес от Министерството на финансите законопроект за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ). С изменението на чл. 218, ал. 2 от Закона за съдебната власт се предлага изменение в механизма за определяне на основното месечно възнаграждение за най-ниската съдийска, прокурорс

Автомобил се опита да пробие ограда на военна казарма в Белгия

http://europe.actualno.com/Avtomobil-se-opita-da-probie-ograda-na-voenna-kazarma-v-Belgija-news_503776.html

Автомобил се опита да пробие ограда на военна казарма в Белгия, съобщават белгийски медии, цитирани от БГНЕС. Белгийската полиция е стреляла по нападателя, който в последствие е успял да избяга. Според прокурора на град Намюр, в близост до който се е развило действието, няма пострадали. Автомобилът, с който е било извършено нападението, в последствие е бил открит изоставен в близост до малкия град Белград до Намюр. „Самоличността на човека е известна и (той) се издирва активно“, к

Официални резултати: Станислав Николов от ГЕРБ става кмет на град Трън

http://www.zapernik.com/politika/oficialni-rezultati-stanislav-nikolov-ot-gerb-stava-kmet-na-grad_40382/

ЦИК обяви официалните резултати, при обработени 100% протоколи за град Трън.

Кандидатът на ГЕРБ Станислав Николов печели изборите от първи тур. Може да видите резултатите от диаграмата.

Паркирали на велоалея автомобили създават опасност за колоездачите

http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2015/10/26/2636445_parkirali_na_veloaleia_avtomobili_suzdavat_opasnost_za/?ref=rss


Това е велоалеята на бул. "Витоша" (между бул. "Пенчо Славейков" и улицата, която свързва бул. "Витоша" с бул. "България"). Паркиралите на нея автомобили създават реална опасност от произшествия между колоездачи и автомобили, тъй като колоездачите трябва да излязат на булеварда без никаква видимост (а велоалеята е двупосочна, което допълнително усложнява ситуацията и увеличава риска). Вече писах и до ЦГМ, да видим дали ще вземат мерки.


Ситуацията в София при отчитане на изборните резултати излиза извън контрол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IOZ6WwhTuBo/

Седем души, приети в болница и седем дежурни екипа на спешната помощ пред зала “Арена Армеец”.

Това е равносметката от хаоса от струпване на хора с чували, пълни с бюлетини пред общинските избирателни комисии в изборната нощ.

Днес институциите си разменят упреци в търсене на отговорност и виновни за лошата организация.

Министерският съвет призова ЦИК чувалите с бюлетини да бъдат поставени под охраната на МВР, а членовете на районните избирателни комисии – пуснати да почиват. Позицията на правителството беше обявена с прессъобщение около 10.30 ч.

По същото време Министерството на здравеопазването съобщи за над 30 прегледани от екипите на Спешната помощ и седем хоспитализирани, между които случаи на комоцио и спонтанен аборт.

Реформаторският блок поиска оставката на председателя на ЦИК Ивилина Алексиева да подаде оставка заради лошата организация. АБВ призова да бъдат назначени допълнителни сътрудници.

Вицепремиерът Томислав Дончев се очаква да даде пресконференция по темата в 13 часа.

Столичната община изтъкна, че е осигурила най-голямата зала в града – “Арена армеец” за обработване на протоколите от изборния ден. Залата е с 12 000 седящи места, с необходими санитарни възли, пише в съобщениетото. В него се уверява, че общината няма оплаквания за липсата на храна и напитки, осигурени са вода, сандвичи, чай и кафе.

От АБВ поискаха назначаване на сътрудници към ЦИК, които да подпомогнат процеса по приемане и обработване на данните от протоколите на секционните избирателни комисии.

По-рано тази сутрин стана ясно, че няколко души са припаднали при предаването на протоколите от изборите в столичната зала „Арена Армеец”.

Заместник-председателят на партията Румен Петков е изпратил писмо до председателя на ЦИК, в което взима под внимание застрашеното здраве и живот на членовете на СИК и ОИК.

“Имайки предвид създалото се напрежение при приемане и обработване на протоколите с изборни резултати от Секционни избирателни комисии и опасността от невъзможност за спазване на изборното законодателство и регламентираните срокове, моля незабавно да бъдат предприети мерки за назначаване на сътрудници към ЦИК и ОИК”, пише още Петков.

ВМРО настоя незабавно Централната избирателна комисия (ЦИК) да изпрати допълнителни служители на „Информационно обслужване” в Общинската избирателна комисия – София, която се намира в зала „Арена Армеец”, и да разреши на възрастни, болни или заети членове на секционни избирателни комисии (СИК) да напуснат залата.

ВМРО настоя също Министерски съвет незабавно да разпореди на членовете на СИК да бъдат осигурени достатъчно храна, вода и лекарска помощ.

В социалните мрежи бяха разпространени снимки от “Арена Армец”, от които се виждат чували с бюлетини навсякъде по пода.

От снощи членовете на комисии са затворени в залата, където се помещава ОИК-София. От около 1500 секции са приети документите на едва на около 400. Около 4000-5000 души се намират в момента в столичната зала, които са на крак повече от 24 часа.

На членовете на комисиите се раздават кафе и вода, но те вече са на ръба на силите си. На място има медицински екип. Около залата има полицейски кордон.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов коментира, че хората са поставени в изключително тежка ситуация и институциите, които регулират този процес, са длъжни да организират така нещата, че да няма инциденти.

Както в коридорите, така и в местата, където хората са събрани и чакат, е настанала паника, хората крещят: “Оставка! Убийци!”.

„Централната избирателна комисия е независима институция. Притеснително обаче е, че след като имаше предложения на Столична община и на Министерски съвет за решаване на проблема, ЦИК отхвърли тези варианти”.

Така депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев коментира ситуацията в столичната зала „Арена Армеец”, където се събират протоколите от секционните избирателни комисия.
Централната избирателна комисия ще направи предложение към правителството на хората, които повече от 24 часа чакат за да предадат бюлетините и протоколите от изборите в зала „Арена Армеец”, да бъде платено допълнително, както и за 27 октомври, вторник те да бъдат освободени от служебните си задължения в основната им месторабота. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. От ЦИК смятат, че по този начин хората ще бъдат донякъде компенсирани.

Предложението на Министерския съвет да се вземе решение, с което изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а хората да бъдат освободени от ангажимента да чакат приемането им, не е било прието. От думите на говорителя на ЦИК Камелия Нейкова стана ясно, че ЦИК е предложил идеята на Министерския съвет като вариант за решение за ситуацията в Арена Армеец на общинската избирателна комисия, но от там са отказали. Нейкова посочи, че решението е именно от компетенциите на общинската комисия, цитира Кросс. Нейкова заяви, че не би могло да се говори за хаос изцяло при обработката на резултатите от местните избори с оглед на това, че вече 78 на сто от протоколите на всички СИК в страната са обработени. „Да, най-сериозно е забавянето и може би такова има в Столична община. То е обяснимо големия брой избирателни секции”, каза тя. Всички действия, които предприема ЦИК, не могат да бъдат наложени на ОИК – тя е тази, която трябва да възприеме решение, категорична е Нейкова.

„Левски“ спира да се хвали с пари за НАП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5072157

„Левски“ спира с практиката да обявява официално преведени суми в НАП по стари задъжения. „Сините“ внасят пари по стриктен договор за разсрочено плащане. „Герена“ обяви 6-цифрени суми, дадени на хазната, през август и септември, както и по дългове към бивши футболисти и треньори. Неотдавна имаше едро разплащане и по ДДС,
„Левски“ спира с практиката да обявява официално преведени суми в НАП по стари задъжения. „Сините“ внасят пари по стриктен договор за разсрочено плащане. „Герена“ обяви 6-цифрени суми, дадени на хазната, през август и септември, както и по дългове към бивши футболисти и треньори. Неотдавна имаше едро разплащане и по ДДС,

В Столичния общински съвет ГЕРБ ще разполагат с около 42% от местата

http://www.cross.bg/sofiya-suvet-obshtinski-1485693.html

/КРОСС/В София настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова получава 59 процента от гласовете, следвана от кандидата на Реформаторския блок Вили Лилков - с 10% и от кандидата на „БСП лява България" Михаил Мирчев, който получава доверието на 9% от избирателите в столицата. На 4-то място с 6% от вота е Георги Кадиев, а на 5-та позиция кандидата на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки - с 5%. Тези резултати са при обработени 20% от протоколите на секционните избирателни комисии в София. Резултатите от изборите за общински съвет също при 20-процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии показват, че в Столичния общински съвет ГЕРБ ще разполагат с около 42% от местата, Реформаторският блок - със 17%, а „БСП лява България" - с 11% от съветниците. Кандидатите на ВМРО - Българско национално движение получава доверието на 5% от избирателите, а 5 място с около 4% от гласовете е листата, водена от Георги Кадиев. Глас Народен и "Атака" получават около 3% от гласовете. И към този час ЦИК все още не публикува данни за изборите за районни кметове в София. Ние сме втори в София, като повишаваме с 50% броя на общинските съветници в Столичния общински съвет. Второ място в класирането за кмет на София е постижение. Искам да поздравя госпожа Фандъкова

Реформаторите искат оставката на председателя на ЦИК

http://pik.bg/реформаторите-искат-оставката-на-председателя-на-цик-news424273.html

Реформаторите искат оставката на председателя на ЦИК

Настимир Ананиев от Реформаторския блок настоя заради хаоса и лошата организация на работа на общинските избирателни комисии (ОИК) председателят на ЦИК Ивилина Алексиева незабавно да подаде оставка. Той потвърди пред БНР информацията за смъртен случай на жена в зала "Арена Армеец" при предаване на протоколите.

"Аз мисля, че е тотален хаос, не само в "Арена Армеец", а във всички комисии. Мисля, че шефката на ЦИК трябва да подаде моментално оставка. Има смъртен случай.

Потвърди го моят председател, който е в "Арена Армеец". Тя каза, че е там от 2:30 часа и до 8:30 са минали само 400 човека. Има хора с 2700 номера, в момента са на номер 500, тя е номер 1200. Каза, че са им раздавали някакви купони с различен цвят за храна и вода, но никой не им е казал, че различният купон изтича в конкретен час.

Когато са отишли да си вземат, когато им се дояло или допило, оказало се, че тези купони са били изтекли и трябвало да чакат за друг вид и цвят купони. Това за мен е абсолютно неприемливо.

Някой трябва да поеме отговорност и трябва да се вземат мерки организацията там да се подобри", подчерта Ананиев.

 

Екипи на Спешна помощ са прегледали над 30 души в "Арена Армеец", седем са в болница

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636510_ekipi_na_speshna_pomosht_sa_pregledali_nad_30_dushi_v/?ref=rss


Общо седем души са приети в болница след дезорганизацията в "Арена Армеец" след края на изборния ден. Четирима души са откарани в столичната болница "Св. Анна" през нощта - една жена е със спонтанен аборт, има пациент с комоцио, третият е с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и един е с остър апендицит. Екипите на спешна помощ са прегледали общо 25 души до сутринта, съобщи Министерството на здравеопазването. 
Днес през деня медицинска помощ е оказана на още 11 души, от които...

Патриарх Неофит оглави литургията в храма “Св. Димитър”

http://pik.bg/патриарх-неофит-оглави-литургията-в-храма-“св-димитър”-news424268.html

Патриарх Неофит оглави литургията в храма “Св. Димитър”

Патриарх Неофит се включи в празничната Света литургия в столичния храм “Св. Димитър” в кв. “Хаджи Димитър”. Литургията отслужи и Бранитският епископ Григорий, както и много други свещеници от различни храмове в София.

По време на литургията епископ Григорий подстрига и двама млади иподякони.

Днес честваме празника на нашия светец и покровител на храма “Св. Димитър”. И Св. Димитър, както и Св. Георги са двама светци бойци, трябва да се замислим, че те са имали всичко - младост, здраве, богатство и дават всичко това за вечността. Това обаче е много по-голяма замяна, защото земното е преходно. 

Ако имаме дори и частица от вярата на Св. Димитър, ще се спасим, защото Бог и божията благодат е много по-голяма, отколкото нашите грехове, които трупаме, разказа един от свещениците в храма. 
Не може да откраднеш 5 млн. лв. и да направиш параклис за 2 млн. лв. - не става пазарлък с Бога. От нас се иска само покаяние, допълни той. 

Чудесата са много. Аз работя в “Пирогов” в неврохирургия и моля св. Димитър за болните дечица и след известно време Св. Димитър ме повика тук и ето работя в този храм. 

Обичам този светец, защото за мен той е мъченик като всички други и когато човек се остави на светиите да се молят за него, е чудно. Толкова неща е направил, че нямам думи да разкажа. На хората пожелавам винаги да се обръщат към светиите и да ги обичат, разказа една от жените, работещи в храма.

МФ запазва темпото, с което ще намалява дефицита до 2018 г.

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/mf-zapazva-tempoto-s-koeto-shte-namaliava-deficita-do-2018-g-204802/

Правителството ще разчита на растежа, потреблението, вноса, инвестициите и на мерките на приходните агенции за подобряване на събираемостта за ръст на приходите

Балотаж в повечето общини в Софийска област

http://www.cross.bg/gerb-gerb-glasovete-1485692.html

/КРОСС/ В Софийска област се очертава провеждане на втори тур в повечето общини. В 9 от тях обаче са избрани кметове и няма да има балотаж. В Костинброд, където по данни на ЦИК при обработени 82,61% протоколи на секционните избирателни комисии, кандидатът на ГЕРБ Трайко Младенов получава 51% от гласовете. В Сливница Васко Стоилков също от ГЕРБ получава 58% от гласовете. В общините Антон и Мирково печелят кандидатите на Реформаторския блок Стоян Гарчев и Цветанка Йотина, а в Пирдоп с 51% е избран Ангел Геров от „Пирдоп заслужава повече". В Правец, където са обработени всички протоколи, с 57% доверие от гласоподавателите изборите за кмет печели кандидатът на Българска социалистическа партия Румен Гунински. В Самоков новият кмет е Владимир Георгиев също от БСП. БСП ще има кмет през следващите 4 години и в община Чавдар, където Пенчо Геров получава 72% от гласовете. В община Ихтиман Калоян Илиев от ГЕРБ е начело с 49,9% от гласовете при обработени 40% от изборните протоколи. В Долна Баня, Владимир Джамбазов от ГЕРБ нямаше конкуренти за кметското място и е избран със 100% от гласовете, а ГЕРБ в общината получи вчера и 90% от местата в общинския съвет. Според предварителните данни от паралелното преброяване са преизбрани кметовете на 11 областни града

ГЕРБ на балотаж в Хисаря

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073150

Кметицата на Хисаря Пенка Ганева от ГЕРБ отива на втори тур срещу съименничка - Пенка Дойкова от ПП
Кметицата на Хисаря Пенка Ганева от ГЕРБ отива на втори тур срещу съименничка - Пенка Дойкова от ПП "Партия на зелените". В община "Родопи" също ще има балотаж между досегашния кмет Пламен Спасов от ГЕРБ - с 4866 гласа, и Павел Михайлов от БСП - 2418 гласа. В "Родопи" на първи тур са избрани кметовете на Крумово, Белащица, Кадиево,

Евроквалификация на юношите на България на стадион „Лазур“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qfwwC0jVFIc/

Юношите на България до 17 години срещат връстниците си от Македония в решителна евроквалификация на стадион “Лазур”. Двубоят е днес /понеделник/ от 17:00 часа, входът е свободен. Детско – юношеската школа на „Поморие” ще подкрепи националите на България. Младите футболисти ще присъстват на срещата, за да окажат необходимата подкрепа на националния ни отбор U17 и да допринесат за продължаването му в следващата фаза. Победа на момчетата на треньора Викторио Павлов им гарантира продължаване в следващата фаза. Българите вече надиграха силния тим на Шотландия с 2:0. Головете реализираха от преки свободни удари Димитър Костадинов и Иван Тилев.
Малките “лъвчета” имат в актива си 3 точки, колкото и шотландците. Лидерът Италия е с 4 точки, докато македонците са с една.
Също от 17:00 часа днес в Созопол играят националните селекции на Италия и Шотландия. Първите два отбора продължават напред.

Купеният вот е около 3%, твърди експерт

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kupeniiat-vot-e-okolo-3-tvyrdi-ekspert-204803/

Растат нарушенията около организацията на изборите, заяви Ваня Нушева от "Прозрачност без граници"

Samsung разработва тънки гъвкави батерии

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/26/2636417_samsung_razrabotva_tunki_guvkavi_baterii/?ref=rss


Samsung е готова с прототип на тънка, гъвкава батерия, която да се използва за умни аксесоари и устройства, съобщава онлайн изданието Hot Hardware. Планът на компанията е да има най-различни по форма батерии, но първо започва с Band.

Това е тънка лента, която е предвидена да се поставя в каишките на умни часовници. Това ще увеличи с 50% времето, през което могат да работят без презареждане на батерията. Тя може да издържа поне 50 хил. сгъвания, без това да навреди на капацитета и...

Видеокарикатура: референдум

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/videokarikatura-referendum-6044392

Тя е вдъхновена от отношението на водещи политици към референдума

МС призова ЦИК изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите - освободени

http://www.cross.bg/patzient-izbornite-izbiratelna-1485691.html

/КРОСС/Министерският съвет призовава в своя позиция Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъдат освободени от ангажимента да чакат приемането им в зала "Арена Армеец". Централната избирателна комисия се събра на спешно заседание. Междувременно от здравното министерство съобщиха, че седем спешни екипа дежурят на място, а четирима души са приети в болница. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно, се казва в съобщението до медиите от кабинета. Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората. След края на изборния ден и в момента включително, района около зала „Арена Армеец" обслужват общо 7 спешни медицински екипа - пет на ЦСМП София, един на Първа градска болница и един на Четвърта градска. Екипите са прегледали 25 човека, от които хоспитализирани в УМБАЛ „Св. Анна" са 4-ма души: един пациент с комоцио, пациентка със спонтанен аборт, един пациент с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и един с остър апендицит.В момента в зала „Арена армеец" се намират около 5000 души

МС призова ЦИК изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите - освободени

http://www.cross.bg/ohrana-tzentralnata-komisiya-1485691.html

/КРОСС/Министерският съвет призовава в своя позиция Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъдат освободени от ангажимента да чакат приемането им в зала "Арена Армеец". Централната избирателна комисия се събра на спешно заседание. Междувременно от здравното министерство съобщиха, че седем спешни екипа дежурят на място, а четирима души са приети в болница. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно, се казва в съобщението до медиите от кабинета. Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората.  

Нов инцидент на "Хемус"! ТИР аварира на магистралата

http://pik.bg/нов-инцидент-на-хемус-тир-аварира-на-магистралата-news424261.html

Нов инцидент на "Хемус"! ТИР аварира на магистралата

Шофьорите да се движат с повишено внимание в района на виадукт „Елешница” от автомагистрала „Хемус”, в посока София.

Причината е аварирал ТИР. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Все още не е ясно дали има пострадали при инцидента и причината за повредата.

 

КЕВР обсъжда възможностите за по-ниска цена на тока за бизнеса

http://www.cross.bg/tzeni-obshtestvoto-pazar-1485690.html

/КРОСС/ Предложението на Комисията за енергийно и водно регулиране токът за бизнеса да поевтинее минимално от ноември, а за бита да остане на същата цена, ще бъде разгледано на обществено обсъждане. Предвижда се малките предприятия да купуват електроенергия от регулирания пазар с 2% по-евтино. За големите и средните фирми токът също ще е на по-ниски цени, тъй като при тях се намалява таксата "Задължение към обществото". Цената на добавката "задължение към обществото" да бъде намалена с 1 лев и 7 стотинки. Освен това ще има известно намаление с около 2 % за небитовите клиенти на ниско напрежение - тези, които са на регулирания пазар. Що се касае до битовите клиенти, знаем, че хората предпочитат наистина да има стабилност и предсказуемост на тези цени - те остават без промяна, обясни председателят на регулатора Иван Иванов.  

ПЪРВО В ПИК! ГЕРБ ще даде извънредна пресконференция в 12 часа

http://pik.bg/първо-в-пик-герб-ще-даде-извънредна-пресконференция-в-12-часа-news424262.html

ПЪРВО В ПИК! ГЕРБ ще даде извънредна пресконференция в 12 часа

ГЕРБ ще даде извънредна пресконференция в 12 часа днес.

Брифингът ще се проведе на трибунка в централната сграда на Народното събрание.

Bulgaria’s CEDB to report historic victory after local elections run-off: deputy chair

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259364_Bulgaria%E2%80%99s+CEDB+to+report+historic+victory+after+local+elections+run-off%3A+deputy+chair

“The Bulgarian Prime Minister is in Brussels to attend a very hard EU Council, which was focused on a major topic – the refugee wave. At the moment the country is facing much more important responsibilities that need to be solved, such as to preserve the stability in the region because we can be pushed into a chaos and political destabilisation,” said Tsvetan Tsvetanov, deputy chairperson of the Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB), speaking for Nova TV.

“The Prime Minister said that we need to show respect to the opposition. I have always noted that we keep dialogue with the Bulgarian Socialist Party (BSP), the Movement for Rights and Freedoms (MRF), and the Bulgarian Democratic Centre (BDC). These are the parties that have representation at the parliament,” Tsvetanov commented further.

Commenting on the local elections held in Bulgaria on Sunday, Tsvetan Tsvetanov remarked that the CEDB would report a historic victory after the run-off next Sunday, a victory that had not been seen during the 25-year transition period.

И част от "Възраждане" остава без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=304801

Част от квартал "Възраждане", първи микрорайон, ще бъде без вода днес до 16 часа. Това съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. По-рано без водоподаване останаха абонатите край Частната автогара. Там вода ще има в 15 часа.

215 белгийски джихадисти получават социални помощи

http://www.cross.bg/pomoshti-sotzialni-polychavat-1485689.html

/КРОСС/Общо 215 белгийски джихадисти получават социални помощи, съобщават местни медии. Полицията е предприела акция, в която да установи къде се намира всеки от списъка на социалните служби и да направи необходимото, за да бъде прекратено изплащането на помощите. Според информациите общата изплатена сума на джихадистите от бюджета е около 80 000 евро.  

Най-малко трима загинали при потъване на туристически кораб в Канада

http://www.mediapool.bg/nai-malko-trima-zaginali-pri-potavane-na-turisticheski-korab-v-kanada-news240967.html

Най-малко 3 души души са загинали, след като малък плавателен съд с 27 души на борда потъна край бреговете на канадската провинция Британска Колумбия, съобщи канадската брегова охрана, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес. Хората на борда били туристи на организирано пътуване с цел наблюдаване на китове в морето. Съдът е потънал край Тофино, на западния бряг на остров Ванкувър. Той е бил собственост на местен туроператор. Не е ясно какви са причините за трагедията.Времето е било ясно и слънчево. На мястото са изпратени военен хеликоптер и няколко катера на бреговата охрана. Те издирват оцелели в морето наоколо. По-рано бе съобщено, че четири души са били откарани в болница, а на други пет се оказва помощ на място, след като били изтеглени от водата. 18 души са били откарани в болницата в град Тофино, недалеч от който се разиграла трагедията. Катери и хеликоптери на бреговата охрана продължават да търсят оцелели.

Bulgaria top prosecutor asks parliament for arrest of Ataka MPs

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259363_Bulgaria+top+prosecutor+asks+parliament+for+arrest+of+Ataka+MPs

Bulgaria’s Prosecutor General Sotir Tsatsarov asked the National Assembly for permission to arrest Volen Siderov and Desislav Chukolov, members of the parliamentary group of Ataka party, the press centre of the Prosecutor’s Office announced.
A criminal proceeding has been immediately initiated over hooliganism and compulsion committed at the head office of the Krastyo Sarafov National Academy for Theatre and Film Arts (NATFA) in the Bulgarian capital city Sofia on October 23.
The materials on the case were referred to the Prosecutor General on October 24, while in the morning of October 25 Mr Tsatsarov worked out requests for permission to initiate criminal proceeding against MPs Volen Siderov and Desislav Chukolov and their arrest.
At 9 a.m. on October 26 the requests were officially filed to the National assembly.
The collected evidence incriminates Volen Siderov and Desislav Chukolov of committing a crime of general character.
At around 8:25 p.m. on October 23 Siderov and Chukolov, together with other people, entered into the NATFA, while there were classes and rehearsals. Siderov and Chukolov started asking questions and making insults in a loud voice. The students decided to go back to the lecture-hall. Their move was followed by attacks on the door with following entrance of the entire group led by the two MPs. Thus Siderov and Chukolov interrupted the lectures.
While entering the hall the politicians were chanting “drug addicts”, “stupid actors, who will play in stupid Bulgarian TV series”, “fruitcakes”, “faggots”, and others. The MPs were also holding a photo of a person and were asking the students whether they knew him.
While the intrusion was underway a student took out her cell phone to record what is happening. When Siderov saw this he headed at her, took her hands, twisted them, pushed her to the wall and tried to take away the phone. Eventually, Siderov and another person took the phone and forced the girl to delete the photos she took of Siderov.
Someone called the police but when the patrol arrived the group led by Siderov had already left.
On October 12 the Prosecutor General asked the National Assembly for withdrawal of the immunity against prosecution of MPs Siderov and Chukolov over another scandal they incited [at a shop close to NATFA] but the parliament has not ruled on it yet.

Сменят осветлението в големите тунели

http://www.moreto.net/novini.php?n=304794

От пролетта ще тръгне подмяна на старото осветление в големите автомобилни тунели по главните пътища в страната, научи „Монитор”. „Старото е енергоемко и е за подмяна”, обясни шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров и добави, че проверката на изправността му е била подготвяна преди трагичната катастрофа на Витиня.

Григор Димитров падна с още две места, Пиронкова вече е извън топ 60

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/26/2636488_grigor_dimitrov_padna_s_oshte_dve_mesta_pironkova/?ref=rss


Григор Димитров загуби още две позиции в световната ранглиста. Най-добрият български тенисист падна до 28-ото място, след като през последната седмица беше задминат от испанеца Роберто Баутиста Агут и италианеца Андреас Сепи.

За последно той беше толкова назад в ранглистата през октомври 2013 г., преди да спечели първата титла в кариерата си в Стокхолм. През миналата седмица той отново игра в шведската столица, но отпадна в четвъртфиналите от шампиона Томаш Бердих.

Димитров има 1360 точки преди последните си два турнира за сезона - oт категория АТП 500 в Базел и от сериите "Мастърс" в Париж. През миналата година той игра четвъртфинал в Швейцария и осминафинал във Франция, така че съществува реална възможност да посрещне 2016 г. извън топ 30.

Убедителен лидер в ранглистата при мъжете за 69-а поредна и общо 170-а седмица е Новак Джокович. Сърбинът има 16 785 точки, което е над два пъти повече от актива на втория Анди Мъри - 8250 точки. Роджър Федерер е трети със 7930.

Стан Вавринка заема четвърто място, следван от Томаш Бердих, Кей Нишикори, Рафаел Надал, Давид Ферер, Милош Раонич и Жо-Вилфред Цонга.

Топ 10 при мъжете:
1. Новак Джокович (Сърбия) - 16 785 точки
2. Анди Мъри (Великобритания) - 8250 точки
3. Роджър Федерер (Швейцария) - 7930 точки
4. Стан Вавринка (Швейцария) - 6630 точки
5. Томаш Бердих (Чехия) - 5000 точки
6. Кей Нишикори (Япония) - 4705 точки
7. Рафаел Надал (Испания) - 4330 точки
8. Давид Ферер (Испания) - 4125
9. Милош Раонич (Канада) - 2770
10. Жо-Вилфред Цонга (Франция) - 2635


При жените Цветана Пиронкова изпадна от топ 60, след като допреди осем дни беше сред първите 50. Най-добрата българска тенисистка губи девет позиции през последната седмица и вече заема 61-ото място с 936 точки. Това е най-слабото й класиране от 11 януари, когато беше 67-а.

28-годишната Пиронкова няма победа от средата на август. Тя се намира в серия от шест поредни загуби и пет последователни отпадания в първи кръг.

През миналата седмица българката изигра последния си турнир за 2015 г. Тя претърпя поражение на старта на турнира в Москва от румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:1, 6:7(2), 2:6 , след като два пъти сервираше за победата.

Пиронкова завърши сезона с 21 победи и 22 загуби в 22 турнира. Най-добрите й постижения през годината са полуфинал в Сидни на твърди кортове през януари и четвъртфинали в Ийстбърн на трева през юни и в Истанбул на червено през юли.

Втората ракета на България Сесил Каратанчева също бележи спад. Тя заема 111-ото място с 553 точки, след като преди седмица беше под №109.

Серена Уилямс остава на върха в ранглистата за 141-а поредна и общо 264-а седмица. По двата показателя тя заема третото място в цялата история на професионалния женски тенис. 34-годишната американка има 9945 точки и комфортен аванс от 4155 точки пред румънката Симона Халеп.

В топ 10 има само една промяна - испанката Гарбине Мугуруса измества Мария Шарапова от третото място. По-назад следват Петра Квитова, Агниешка Радванска, Анжелик Кербер, Луция Шафаржова и Тимеа Бачински.

Топ 10 при жените:
1. Серина Уилямс (САЩ) - 9945 точки
2. Симона Халеп (Румъния) - 5790 точки
3. Гарбине Мугуруза (Испания) - 4511 точки
4. Мария Шарапова (Русия) - 4322 точки
5. Петра Квитова (Чехия) - 3491 точки
6. Агниешка Радванска (Полша) - 3425 точки
7. Ангелик Кербер (Германия) - 3400 точки
8. Флавия Пенета (Италия) - 3252 точки
9. Луцие Шафаржова (Чехия) - 3221 точки
10. Тимеа Бачински (Швейцария) - 3133 точки

Българите в чужбина: Категорично „да” на електронното гласуване

http://www.bnews.bg/article-142995

Последните данни за избирателната активност на общественото допитване към 17ч. вчера - 31,5%.

215 белгийски джихадисти получават социални помощи

http://offnews.bg/news/n_1/n_580277.html

Общо 215 белгийски джихадисти получават социални помощи, съобщава БНР, позовавайки се на местни медии. Полицията е предприела акция, в която да установи къде се намира всеки от списъка на социалните служби и да направи необходимото, за да бъде прекратено изплащането на помощите. Според информациите общата изплатена сума на джихадистите от бюджета е около 80 000 евро.

Правителството поиска ЦИК да постави под охрана изборните книжа и да разпусне хората от "Арена Армеец"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636496_pravitelstvoto_poiska_cik_da_postavi_pod_ohrana/?ref=rss


Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Това се казва в позиция на правителството, разпространена от информационната служба на Министерския съвет.

Според членовете на кабинета има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършват поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани...

ГЕРБ със 7 кмета в Бургаско след първия тур, балотажи в Айтос, Сунгурларе и Камено

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073140

В 10 от общо 13-те общини в Бургаска област бяха определени кметовете след първия тур на местните избори на 25 октомври.
Безпрецедентен резултат, особено за областен град, постигна Димитър Николов в Бургас – по данни на ОИК след преброяване на 65 процента от протоколите той има 84.26 процента, 46 058 бургазлии са дали гласа си за него.
В 10 от общо 13-те общини в Бургаска област бяха определени кметовете след първия тур на местните избори на 25 октомври. Безпрецедентен резултат, особено за областен град, постигна Димитър Николов в Бургас – по данни на ОИК след преброяване на 65 процента от протоколите той има 84.26 процента, 46 058 бургазлии са дали гласа си за него.

Позиция на Министерския съвет във връзка със забавената обработка на изборни книжа

http://pik.bg/позиция-на-министерския-съвет-във-връзка-със-забавената-обработка-на-изборни-книжа-news424258.html

Позиция на Министерския съвет във връзка със забавената обработка на изборни книжа

Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им. Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно, съобщиха от правителствената информационна служба.

Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората.

Мерджанов: БСП остава втора политическа сила и единствена опозиция

http://offnews.bg/news/n_1/n_580243.html

Много социолози и изследователи вещаеха крах на БСП на тези избори, но той не се осъществи. БСП остава втора политическа сила и единствената опозиция и алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Мерджанов пред БНТ. Станахме свидетели на много манипулации. Предупредихме за този хаос още в самото начало. Сриването на сървърите на ЦИК, ГРАО и МВР е един достатъчно показателен факт, коментира Мерджанов. „Цялата предизборна кампания премина в една доста криминална ситуация, като се започна от административния натиск, който се оказваше върху наши кандидати – за отказ от избори, заличаване на кандидати, купеният и корпоративен вот в деня на избора“, допълни Мерджанов. По думите му дебатът преди изборите на практика не се е състоял. "Ние практически видяхме отказ на кандидатите на ГЕРБ да участват в този дебат“, подчерта той.  Зам.-председателят на БСП каза още, че въпросът за отговорността ще бъде поставен след изборите и той няма да подмине нито националното ръководство, нито структурите по места. „БСП изпадна в една тежка ситуация на последните парламентарни избори и ако ние не вземем строги, дисциплиниращи, организационни, политически мерки, да изчистим имиджа на БСП, не можем да се надяваме на повишаване на доверието. Никой не може да ни упрекне за налагане на една или друга кандидатура, защото имаме разписани много процедури, които са публични“, категоричен е Атанас Мердажнов.  По повод подадената ръка от АБВ за втори тур на изборите, Мерджанов коментира, че предложението звучи много фалшиво. „Една партия, която уж се самоопределя като лява, а участва в дясно правителство и споделя тотално дясна политика, за какъв тип съвместни действия можем да говорим?“, подчерта той, като допълни, че на много места точно АБВ е водила остра конфронтационна политика срещу БСП. 

Две седмици безплатни прегледи при дерматолог в Медицински център-1 в Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/Dve-sedmici-bezplatni-pregledi-pri-dermatolog-v-Medicinski-centyr-1-v-Plovdiv-news_503765.html

Профилактични прегледи за кожни тумори и бенки започва на 2 ноември Медицински център-1 в Пловдив. Консултациите ще продължат 2 седмици, те са безплатни за пациенти от цялата страна като за тях не се иска направление от личния лекар. Единственото условие е да се запише предварително час на тел. 032/ 644-222. „Правим безплатните консултации през есента, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е активирало по-бурното развитие на някои кожни образувания. Бенки, които са би

В 10 общини в област Бургас избраха кметове, само в 3 общини ще има балотаж

http://burgas.actualno.com/V-10-obshtini-v-oblast-Burgas-izbraha-kmetove-samo-v-3-obshtini-shte-ima-balotaj-news_503757.html

Десет общини в област Бургас избраха кметове още на първи тур, в три от тях ще има балотаж следващата неделя. Победи постигнаха още на първи тур кметове, издигнати от ГЕРБ. Иван Алексиев от Поморие, Панайот Рейзи в Созопол, Димитър Германов в Приморско, Георги Лапчев в Царево, Илиян Янчев в Малко Търново и Иван Жабов в Средец, съобщава БНР. Най-категоричен е успехът на Димитър Николов в Бургас. При обработените до момента протоколи той води с над 84%. При най-висока избирателна активност за об

Балотаж между ГЕРБ и "Обединени за общината" в Девин

http://smolyan.actualno.com/Balotaj-mejdu-GERB-i-Obedineni-za-obshtinata-v-Devin-news_503758.html

В Община Девин ще има балотаж между кандидата на ПП ГЕРБ Красимир Даскалов и Цветалин Пенков от Местна коалиция „Обединени за общината”, съобщи Татяна Димитрова. За Красимир Даскалов са гласували 40,99% от имащите право на глас, а за Цветалин Пенков – 25,85%. В общината има четири кметства с избрани кметове. В село Осиково с 67,97% печели досегашният кмет Велин Палигоров от ПП ГЕРБ, в село Лясково – Росен Войводов, също от ПП ГЕРБ с 56,72%, в Михалково също кандидатът

Балотаж ГЕРБ – БСП за общински кмет в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Balotaj-GERB--BSP-za-obshtinski-kmet-v-Asenovgrad-news_503761.html

В повторна битка за кметския стол на община Асеновград ще се впуснат кандидат-кметовете на ПП ГЕРБ Силвия Хубенова и на Местната коалиция БСП-АБВ ППК "Екогласност" Емил Караиванов, съобщава кореспондентът на Actualno.com в Асеновград. Двамата претенденти отиват на балотаж следващата неделя (1 ноември 2015 година), съобщи председателят на Общинска избирателна комисия Дарина Тодорова. Тя посочи, че общата избирателна активност в града вчера бе около 55%. Точно 11 388 асеновградчани са гласували

Земетресението в Азия е засегнало няколко страни, има ранени

http://asia.actualno.com/Zemetresenieto-v-Azija-e-zasegnalo-njakolko-strani-ima-raneni-news_503767.html

Силно земетресение от 7,5 по Рихтер удари афганистанския регион Хиндукуш като беше усетено и на много други места в Южна Азия. В Пакистан се съобщава за най-малко 100 ранени. Трусът е бил усетен и в Индия, където накара много хора да напуснат домовете си. Според данни на Американския геоложки институт епицентърът е бил в близост до афганистанския град Джарм, на 250 км от столицата Кабул. Трусът е бил на дълбочина от 213,5 км. Повече от 100 души са били ранени на различни места в пакистанската

Спадът на Гргигор продължава, загуби още 2 места в ранглистата

http://tennis.actualno.com/Spadyt-na-Grgigor-prodyljava-zagubi-oshte-2-mesta-v-ranglistata-news_503762.html

Спадът на Григор Димитров продължава, той загуби още две места в ранглистата на Мъжката тенис асоциация АТР и стартира новата седмица на 28-а позиция в класацията. Първата ни ракета миналата седмица загуби от Томаш Бердих в 1/4 финалите на турнира в Стокхолм. Гришо тази седмица ще играе в Базел (1 575 295 евро награден фонд), първи негов съперник ще бъде Сергей Стаховски от Украйна. Двубоят вероятно ще се играе във вторник. Рафаел Надал стартира днес участието си в турнира с двубой срещу Лукаш

Антоанета Лазарова загуби борбата за кмет в село Гаганица

http://vraza.actualno.com/Antoaneta-Lazarova-zagubi-borbata-za-kmet-v-selo-Gaganica-news_503768.html

Ексцентричната кандидатка за кметския пост в село Гаганица Антоанета Лазарова от БСП, която стана известна в цяла България с неповторимата си прическа, изгуби битката за местната власт, въпреки амбицията си. Лявата кандидатка получи едва 14.68% от вота. Тя бе изместена от кандидата на ГЕРБ Емил Миладинов, който спечели убедителните 85.32%, съобщи "Стандарт". Резултатите за градоначалник за кмет село Гаганица са сигурни, тъй като са обработени 100% от протоколите.

Джъстин Бийбър пак блесна, този път без скандал

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/dzhystin-bijbyr-pak-blesna-tozi-pyt-bez-skandal-6044388

Канадският поп певец стана голямата звезда на снощната церемония за определянето на Европейските музикални награди (ЕМА) на телевизия МТV в Милано

Джъстин Бийбър пак блесна, този път без скандал

http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/dzhystin-bijbyr-pak-blesna-tozi-pyt-bez-skandal-6044388

Канадският поп певец стана голямата звезда на снощната церемония за определянето на Европейските музикални награди (ЕМА) на телевизия МТV в Милано

Джъстийн Бийбър пак блесна, този път без скандал

http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/dzhystijn-bijbyr-pak-blesna-tozi-pyt-bez-skandal-6044388

Канадският поп певец стана голямата звезда на снощната церемония за определянето на Европейските музикални награди (ЕМА) на телевизия МТV в Милано

Разкрити извършители на кражба и противообществени прояви

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9NnryQKXlQE/

Служители от Районно управление – Поморие установиха извършителката на кражбата на сумата от 100 лв., осъществена на 24.09.т.г. от зеленчуков магазин в Поморие, разположен на ул. «Проф. Стоянов» . Това е 36- годишната Ц.М. от Поморие, която направила самопризнания и възстановила част от открадната сума.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение счупването на стъклото на врата от PVC дограма на съблекалните към стадиона в Каблешково, осъществено на 26.09.т.г., е установен извършителят на деянието. Това е 13- годишният К.Д. от Каблешково, съобщават от пресцентъра на полицията.  Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 23.10.т.г. около 21.10 ч.  е получено съобщение за това, че служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас, патрулирайки по ул. «Стефан Стамболов» в посока ул. «Св.Св. Кирил и Методий» забелязали лек автомобил «БМВ», с бургаска регистрация, който се движел без светлини. Констатирано е, че автомобилът е собственост на 31- годишен помориец и е спрян от движение, без сключена застраховка «Гражданска отговорност». Полицаите последвали автомобила по ул. «Хан Аспарух», като подали светлинен сигнал. Стигайки до края на улицата, «БМВ»-то е спряно, като от двете леви врати, побягнали младежи, които успели да се укрият. В купето на автомобила останала пътничката на предната дясна седалка – Г.Г., 21 -годишна, криминално проявена от Шумен, която заявила, че познава единствено водача на автомобила. При извършената проверка в Г.Г. са намерени и иззети две полиетиленови пликчета с тревна маса / марихуана/ и електронна везна. Г.Г. е задържана със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ресми Мурад отново е кмет на Ардино

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073127

Ресми Мурад отново ще управлява община Ардино през следващите 4 години. Това показват резултатите при 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии. За досегашният кмет, който е от ДПС са гласували 77,78 на сто от избирателите. Кандидатът за кмет на ГЕРБ Сабахаттин Бекчи е получил подкрепата на 17,41 процента.
Ресми Мурад отново ще управлява община Ардино през следващите 4 години. Това показват резултатите при 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии. За досегашният кмет, който е от ДПС са гласували 77,78 на сто от избирателите. Кандидатът за кмет на ГЕРБ Сабахаттин Бекчи е получил подкрепата на 17,41 процента.

Досегашният шеф на Общинския съвет в Търново е загиналият в катастрофа при Хаинбоаз

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073137

Николай Ашиков, досегашният председател на Общинския съвет във Велико Търново, е загинал в зверската катастрофа в Хаинбоаз.  До към 14 ч. през нощта Ашиков е бил в щаба на ГЕРБ където са празнували победата, Всички са шокирани, а новината е потвърдена от няколко източника.
Ашиков най-вероятно е слизал от вилата си в махала
Николай Ашиков, досегашният председател на Общинския съвет във Велико Търново, е загинал в зверската катастрофа в Хаинбоаз. До към 14 ч. през нощта Ашиков е бил в щаба на ГЕРБ където са празнували победата, Всички са шокирани, а новината е потвърдена от няколко източника. Ашиков най-вероятно е слизал от вилата си в махала "Гърците".

Цветанов ще участва в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636477_cvetanov_shte_uchastva_v_parlamentaren_forum_po/?ref=rss


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в САЩ, където заедно с председателя на комисията за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност. Това съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Форумът ще се проведе на 27 и 28 октомври  във Вашингтон. Организатор е Конгресът на САЩ.

Ще бъдат дискутирани въпроси от областта на...

Член на СИК от петричко село припадна, глътна си езика

http://pik.bg/член-на-сик-от-петричко-село-припадна-глътна-си-езика-news424255.html

Член на СИК от петричко село припадна, глътна си езика

Член на секционната избирателна комисия от петричкото село Скрът припадна, докато чака да предаде чувалът с бюлетините в ОИК, пише Struma.bg.

Мъжът си е глътнал езика. Веднага на място му е оказана адекватна помощ,на място е извикан екип на Спешен център.

До момента са обработени 85 секции, остават още 12.

Цветан Цветанов ще участва в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/26/2636477_cvetan_cvetanov_shte_uchastva_v_parlamentaren_forum_po/?ref=rss


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в САЩ, където заедно с председателя на комисията за контрол на специалните служби в Народното събрание Димитър Лазаров ще участват в Парламентарен форум по разузнаване и сигурност. Това съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Форумът ще се проведе на 27 и 28 октомври  във Вашингтон. Организатор е Конгресът на САЩ.

Ще бъдат дискутирани въпроси от областта на...

МС призова ЦИК да пусне хората от "Арена Армеец"

http://offnews.bg/news/n_1/n_580252.html

Министерският съвет излезе с позиция относно организационния хаос в "Арена Армеец", където се обработват протоколите от СИК. По-рано тази сутрин стана ясно, че няколко души са припаднали при предаването на протоколите от изборите в столичната зала.  Говорител на ЦИК потвърди, че има и смъртен случай, но след това информацията беше отречена официално от ЦИК. "Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им", поискаха от МС. Според съобщението има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно. "Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората", категорични са от МС.

Европа със съвместен план за разкриване на 100 000 нови места за настаняване на бежанци

http://www.cross.bg/evropeiiskata-mesta-evropa-1485688.html

/КРОСС/Лидерите на 8 държави от Европейския съюз и още 3 кандидатки от Западните Балкани обещаха да спрат прехвърлянето на мигранти през границите. Те се съгласиха на съвместен план, подготвен от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който включва разкриването на 100 хиляди нови места за настаняване на бежанците през зимата. В декларацията всички участници се ангажират да работят с хуманитарната агенция на ООН за увеличаване приемния капацитет с още 50 000 места по балканския миграционен път. Говори се за временен подслон със санитарни условия, като всяка страна ще търси финансова подкрепа когато капацитетът й се изчерпи. Пари ще се търсят незабавно чрез заеми от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Банката за развитие на Съвета на Европа, които могат да ги предоставят на желаещите страни. Този текст е подкрепен и от България, въпреки че по-рано премиерът Бойко Борисов се възпротиви. До 24 часа Албания, Австрия, България, Хърватия, Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения ще назначат лица са свръзка, които ще докладват на Европейската комисия за движението на мигрантите. Спазването на поетите ангажименти ще се следи ежеседмично от Комисията в Брюксел. Единственият начин да се върне реда е като се забави безконтролният приток на хора. Нека е ясно - хората трябва да бъдат регистрирани. Няма ли регистрация, няма и права, каза Жан-Клод Юнкер

Вижте нови резултати от вота в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073131

Досегашният кмет на Пловдив инж. Иван Тотев от ГЕРБ води с 39, 70% пред Славчо Атанасов от Патриотичния фронт - 21,51%. Това показват резултатите от 203 обработени протоколи от общо 468. С трети резултат в града е Дани Каназирева от
Досегашният кмет на Пловдив инж. Иван Тотев от ГЕРБ води с 39, 70% пред Славчо Атанасов от Патриотичния фронт - 21,51%. Това показват резултатите от 203 обработени протоколи от общо 468. С трети резултат в града е Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" - 14, 15%, следвана от Здравко Димитров - 10, 23%, Георги Гергов, БСП - 7, 12.

Китай решава как да поддържа икономическия ръст на пленума на партията

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-reshava-kak-da-poddyrja-ikonomicheskiia-ryst-na-plenuma-na-partiiata-204796/

Пленумът на Централния комитет ще продължи до четвъртък, за да финализира 13-ия петгодишен план за икономическото и социалното развитие между 2016 и 2020 г.

Аржентина ще избира на балотаж на 22 ноември президент на страната

http://www.cross.bg/protzenta-prezident-balotazh-1485687.html

/КРОСС/Аржентина ще гласува на балотаж следващия месец, след като нито един от кандидатите за президент не получи достатъчно гласове, за да спечели на първия тур. След преброени 86 процента от гласовете, кандидатът на управляващата левица Даниел Сиоли води с 35,9 процента пред консерватора Маурисио Макри, който е кмет на Буенос Айрес от осем години и който има 35,2 процента. Балотажът ще се проведе на 22 ноември. Това ще бъде първият път, в който аржентински избори ще бъдат решени на втори кръг.  

Почти 95 % са действителните бюлетини от местния вот във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304797

На база 58,94 % обработени протоколи, резултатът на кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних е 62,69 %. Това съобщи зам.-председателят на Общинската избирателна комисия в морската столица, предаде репортер на Moreto.net. За кандидата на Реформаторите Чавдар Трифонов са гласували 9,36 % от варненци, Данаил Папазов от „Живот за Варна" е получил 7,48 от гласовете, а независимата Анелия Клисарова има резултат от 7,38 %.

Илияна Йотова: Борихме се за всички кандидати за кметове и общински съветници, издигнати от БСП

http://www.cross.bg/iiotova-vladimirov-partii-1485686.html

/КРОСС/„БСП запази мястото си като втора политическа сила, но ние няма как да сме доволни от резултатите от вчерашните избори. Ние се борихме за всички кандидати за кметове и общински съветници, издигнати от БСП в цялата страна". Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова пред Нова тв. Тя обясни, че част от процентите на някои партии са изцяло от купен вот, и бе категорична, че това не е оправдание, а факт. „Нашите избиратели искат БСП да е в опозиция, а не да е част от тази управляваща конфигурация и го показаха с вота си", обяви още тя. Йотова добави, че БСП е партия на 125 години и има проблем в някои партийни организации, но те не са нерешими. „След балотажите ще дойде разговор за резултатите и големия разговор за бъдещето на левицата в България. Или ще има някакъв вид сътрудничество и диалог между левите партии, или нищо няма да стане", категорична бе Илияна Йотова. Тя изтъкна, че БСП има конкретно условие към АБВ. "Вие от АБВ сте лява партия, но гласувате десни решения. Не е важно дали са лоши, а че са десни. Ако искате наистина разговор за левицата, трябва да напуснете този кабинет", категорична бе Йотова. „В предизборната кампания липсваше големият дебат за проблемите в България. Проблемите за бедността, демографията, образованието и неграмотността бяха оставени на заден план от повечето партии, но не и от БСП". Това каза организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров пред БНТ

На метри от КАТ: Маршрутка отнесе жена, шофьорът не разбрал, че я блъснал

http://petel.bg/Na-metri-ot-KAT--Marshrutka-otnese-zhena--shoforat-ne-razbral--che-ya-blasnal-__131774

При пресичане на новоизграждащото се кръгово кръстовище до КАТ - Бургас, 78-годишна жена е била блъсната от маршрутка от Градския...

Внимание! Отровни мандарини заляха пазара! Дора Иванова хапна само една и кожата й се покри с обрив

http://petel.bg/Vnimanie--Otrovni-mandarini-zalyaha-pazara--Dora-Ivanova-hapna-samo-edna-i-kozhata-y-se-pokri-s-obriv__131775

Отровни мандарини водят в спешното, след като предизвикват обриви и задух. Това съобщава „Телеграф”, като се позовава на 26-годишната...

Канал 3, ПИК: Младеж се закани да нахлуе в "Арена Армеец", иска да спаси баба си

http://petel.bg/Kanal-3--PIK--Mladezh-se-zakani-da-nahlue-v-Arena-Armeets--iska-da-spasi-baba-si__131777

Снимка: Нова тв Баба ми не си е пила лекарствата за сърце от 12 часа. Ако не я пуснат, ще вляза. Това се 21-годишен младеж, който се включи...

Четири общини във Видинска област с кметове от първи тур

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073081

В четири от 11-те общини във Видинска област има избран кмет на първи тур, сочат предварителните резултати. В община Брегово за пети мандат е избран кандидатът на БСП Милчо Лалов, който спечелил 51% от гласовете. Срещу него беше широка коалиция, водена от ГЕРБ, която застана зад единствения друг кандидат оперния певец Ивайло Гюров.
В четири от 11-те общини във Видинска област има избран кмет на първи тур, сочат предварителните резултати. В община Брегово за пети мандат е избран кандидатът на БСП Милчо Лалов, който спечелил 51% от гласовете. Срещу него беше широка коалиция, водена от ГЕРБ, която застана зад единствения друг кандидат оперния певец Ивайло Гюров.

Антоанета Лазарова загуби изборите в Гаганица

http://pik.bg/антоанета-лазарова-загуби-изборите-в-гаганица-news424251.html

Антоанета Лазарова загуби изборите в Гаганица

Кандидатът за кмет на село Гаганица, който се прочу със странната си прическа, загуби битката за поста. Антоанета Лазарова от БСП Лява България е получила едва 14.68% от вота, докато нейният опонент от ГЕРБ печели 85.32%, съобщава "Стандарт".

Резултати за кмет на Гаганица при обработени 100,00% СИК протоколи в ОИК сочат, че Емил Първанов Миладинов ще управлява селото.

Стотици белгийски джихадисти получават социални помощи

http://www.mediapool.bg/stotitsi-belgiyski-dzhihadisti-poluchavat-sotsialni-pomoshti-news240966.html

Общо 215 белгийски джихадисти получават социални помощи, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че "несъмнено" тези средства са им помогнали да пътуват до Сирия, където да се бият в редиците на Ислямска държава. Полицията е предприела акция, в която да установи къде се намира всеки от списъка на социалните служби и да направи необходимото, за да бъде прекратено изплащането на помощите. Допълва се, че тези лица и техните семейства, които досега са получавали помощи за безработица или безплатно медицинско обслужване, ще трябва да върнат парите. Уточнява се, че общата изплатена сума на белгийските джихадисти от бюджета е около 80 000 евро. Според информациите досега самоличността и местонахождението на 85 души, получавали помощи, е била установена по откритото следствие. Миналата година белгийските власти взеха решение джихадистите да бъдат заличавани от списъците на населението. Това автоматично ги лишава от правото на социално подпомагане, без задължително да се стига до процедура по отнемане на гражданството.

Най- горчивите храни в света, които помагат за прочистване на тялото

http://www.cross.bg/hrani-sudurzha-gorchivite-1485685.html

/КРОСС/Когато сте свикнали на сладък живот, горчивите храни може да ви бъдат странни и трудни за преглъщане. Но ако търсите нещо, което да насърчава естественото прочистване на организма и да даде бърз тласък на метаболизма ви, то заложете на горчивите храни. Те подпомагат храносмилането, подобряването на енергийните нива и издръжливост. foodpanda подбра някои от най-здравословните горчиви храни и как да направите с тях балансирана диета. 1. Куркума:Тази индийска подправка, спомага прочистването на кръвта, регенерира увредените чернодробни клетки и спира възпалителните процеси. Тя е силно горчива и е добре да се слага по- малко в ястията. Куркумата е подходяща за употреба от спортисти, защото помага за възстановяване на мускулите. Препоръчваме да се консумира с ориз. 2. Къдраво зеле:Това е царят на зеленчуците. Съдържа много витамини, калций и антиоксиданти. Изключително модерен зеленчук, предлагащ се в едни от най-скъпите ресторанти като деликатес. Част е от менюто на всички „Хелти" последователи. Лесно достъпен е и ние ви препоръчваме да го гарнирате със зехтин и кедрови ядки. 3. Кафе:Това е най-силният антиоксидант и прочистваща напитка за черния дроб и дебелото черво. Съдържа теобромин и кофеин, които увеличават жлъчния поток и разширяват кръвоносните съдове. 4. Горчив пъпеш:Популярно в тропическия регион на Карибите, Африка и Азия, горчивият пъпеш, прилича на малка краставица, с грапава кора

СО: ЦИК да ускори процеса в "Арена армеец", осигурихме храна и напитки

http://offnews.bg/news/n_1/n_580246.html

Централната избирателна комисия да се произнесе с адекватно решение за ускоряване на процеса по обработване на протоколите от СИК при предаването им в ОИК. За това призова Столична община. Цялата организация на процеса е в правомощията на ЦИК и ОИК, припомнят от "Моковска" 33.  Столичната община осигури най-голямата зала в града – „Арена армеец“, като място за обработване на протоколите от изборния ден. Залата е с 12 000 седящи места, с необходими санитарни възли. До момента няма постъпили оплаквания за липсата на храна и напитки. Осигурени са вода, сандвичи, чай и кафе. Столичната община ще продължи да съдейства с всичко необходимо като технически и логистични средства до завършване на процеса, се казва още в съобщението. 

Хамилтън с трета световна титла във Формула 1

http://www.moreto.net/novini.php?n=304792

Люис Хамилтън е новият стар шампион във Формула 1! Той спечели страхотното състезание за Гран при на САЩ и по този начин узакони своята трета световна титла. Британският пилот на „Мерцедес” се изравни по титли с легенди във Формула 1 като Джеки Стюърт, Ники Лауда и Аертон Сена.

Шейх Салман се кандидатира за шеф на ФИФА

http://www.cross.bg/salman-fifa-sheiih-1485684.html

/КРОСС/Шефът на азиатската футболна конфедерация шейх Салман бин Ибрахим ал-Халифа официално се включи в надпреварата за президент на ФИФА, след като подаде документи за участие в изборите. Шейх Салман е попълнил документите си в щаб-квартирата на ФИФА в неделя, ден преди крайния срок. Според Ройтерс, шейх Салман по-рано подкрепяше Мишел Платини, който също е претендент. Другите кандидатури са на Жером Шампан, принцът на Йордания Али бин ал-Хюсеин, Давид Нахид и бившият ръководител на корейския футбол Чон Монджун.  

При синдром на Бърнаут помага Холеон-5 Амброз

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5065927

Спомняте ли си пилота, който разби самолет в Алпите? Той пилотирал по 16 часа непрекъснато. Има много други примери за лекари, медицински сестри, шофьори, които са принудени да работят без прекъсване дори повече от денонощие. През последните години се отдава все по-голямо значение на професионалната реализация.
Спомняте ли си пилота, който разби самолет в Алпите? Той пилотирал по 16 часа непрекъснато. Има много други примери за лекари, медицински сестри, шофьори, които са принудени да работят без прекъсване дори повече от денонощие. През последните години се отдава все по-голямо значение на професионалната реализация.

При синдром на Бърнаут помага Холеон-5 Амброз

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5065955

Спомняте ли си пилота, който разби самолет в Алпите? Той пилотирал по 16 часа непрекъснато. Има много други примери за лекари, медицински сестри, шофьори, които са принудени да работят без прекъсване дори повече от денонощие. През последните години се отдава все по-голямо значение на професионалната реализация.
Спомняте ли си пилота, който разби самолет в Алпите? Той пилотирал по 16 часа непрекъснато. Има много други примери за лекари, медицински сестри, шофьори, които са принудени да работят без прекъсване дори повече от денонощие. През последните години се отдава все по-голямо значение на професионалната реализация.

Преизбраха кмета на Черноочене с 81,96 процента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073102

Кметът на Черноочене Айдън Осман от ДПС беше преизбран с 81,96 процента. Това сочат резултатите на общинската избирателна комисия при 100 процента обработени резултати. Вторият кандидат за поста Леман Али от ГЕРБ печели 18,04 процента. ДПС получава 81,99 процента от гласовете за общински съветници. 14,
Кметът на Черноочене Айдън Осман от ДПС беше преизбран с 81,96 процента. Това сочат резултатите на общинската избирателна комисия при 100 процента обработени резултати. Вторият кандидат за поста Леман Али от ГЕРБ печели 18,04 процента. ДПС получава 81,99 процента от гласовете за общински съветници. 14,

Южна Корея стреля по севернокорейски кораб в оспорвани води

http://asia.actualno.com/Ujna-Koreja-strelja-po-severnokorejski-korab-v-osporvani-vodi-news_503744.html

Военноморските сили на Южна Корея обстреляха севернокорейски кораб, пресякъл спорната морска граница, разделяща двете враждуващи страни, съобщава Ройтерс. Властите в Пхенян заявиха, че корабът е провеждал „рутинно“ учение, когато е навлязъл във водите, които Сеул твърди, че са южнокорейски. Корабът се е оттеглил без да отговори на огъня. Пхенян нарече инцидента „сериозна провокация“. Северна Корея отказва да признае морските граници в Жълто море, установени от Северната

Цецка Цачева: ГЕРБ официално ще предложи депутатският имунитет да падне

http://politics.actualno.com/Cecka-Cacheva-GERB-oficialno-shte-predloji-deputatskijat-imunitet-da-padne-news_503745.html

Заради скандалните действия на лидера на "Атака" Волен Сидеров, ГЕРБ ще поиска отпадане на чл. 70 от Конституцията на Република България. Този член урежда депутатския имунитет. Така ще остане само чл. 69, който пази депутатите от наказателна отговорност само за изказванията им в пленарна зала и за гласуване на законодателни норми. Цачева напомни, че за промяна в Конституцията ще трябва съответното квалифицирано мнозинство. Припомняме, че за да може да има промяна, трябват 180 гласа. При подкреп

България изпадна от класацията на 10-те топ туристически дестинации за руснаците

http://society.actualno.com/Bylgarija-izpadna-ot-klasacijata-na-10-te-top-turisticheski-destinacii-za-rusnacite-news_503746.html

По данни на „Яндекс“, интересът на руснаците към туристически посещения в Европа е намалял през септември с 14% спрямо август, на база брой запитвания, съобщава РБК. Експертите на Асоциацията на туристическите оператори в Русия отбелязват, че търсенето на екскурзии в европейските държави през септември е намаляло средно с 30%. Отчитайки, че интересът към държавите извън Шенген се е увеличил с 8%, анализаторите стигат до извода, че отчасти намалелият интерес към туристически обиколки

Балотаж и в Шабла

http://izbori2015.actualno.com/Balotaj-i-v-Shabla-news_503749.html

При 100% обработени протоколи от СИК в Община Шабла на балотаж отиват кандидатите за кмет Райна Бърдарева (Партия „Движение за социален хуманизъм), за нея са гласували 43,55% и Мариян Жечев (ПП ГЕРБ) с 32,90%, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Останалите кандидати са събрали следните проценти: Георги Тодоров (БСП) 9,67%, Даниел Похомов (Земеделски съюз „Александър Стамболийски”) 8,23% и Станимир Овчаров (ПП АБВ) 5,65%. Резултатите за общински с

Добро ли ви е котето?

http://curious.actualno.com/Dobro-li-vi-e-koteto-news_503743.html

Ветеринари от Калифорнийския университет в Дейвис са открили връзка между окраската на котките и тяхното отношение към хората. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Applied Animal Welfare Science, пише Independent. Интернет допитване сред 1274 притежатели на котки имало за цел да провери разпространената гледна точка, според която трицветните животни имат най-изразени черти на антисоциално поведение спрямо хората. Изследователите се интересували от честотата и степента на агр

Любомир Христов от ГЕРБ продължава да води в Шумен

http://shumen.actualno.com/Lubomir-Hristov-ot-GERB-prodyljava-da-vodi-v-Shumen-news_503752.html

Любомир Христов от ГЕРБ продължава да води в Шумен при обработени 124 секции, с 38,04%. Втори остава кандидатът на БСП Иван Иванов с 17,56%, Иван Ламбов от Реформаторския блок е трети с 15,36 %. За Бюнямин Хасан от ДПС има 9,59 %, за Пламен Петков от АБВ- 6,66 %. Процентът на действителните гласове е 95,72. ГЕРБ остават първи и при вота за общински съветници с 32,95 % от гласовете при обработени 123 секционни протокола. Следват БСП с 17,12 %, Реформаторски блок - 15,54 %, ДПС - 10,77 %, АБВ - 5

Кмет на козлодуйско село залови крадец

http://vraza.actualno.com/Kmet-na-kozlodujsko-selo-zalovi-kradec-news_503747.html

Избраният на първи тур кмет в козлодуйското село Михайлово Георги Георгиев е заловил и набил крадец, проникнал в дома му, съобщи "Трибали", цитиран от "24 часа". 10 минути след полунощ днес в полицията в Козлодуй е получен сигнал от бъдещия кмет, който съобщил за куриозната случка. Мъжът разказал, че след като се прибрал вкъщи след изборния ден, в дома му влязъл крадец. Между двамата възникнала саморазправа, по време на която си нанесли наранявания. Стопанинът обаче надделял и успял да задърж

Председателят на Общинския съвет на В. Търново е загинал при катастрофата при Прохода на Републиката

http://velikotarnovo.actualno.com/Predsedateljat-na-Obshtinskija-syvet-na-V-Tyrnovo-e-zaginal-pri-katastrofata-pri-Prohoda-na-Republikata-news_503750.html

При катастрофата, станала тази сутрин в Прохода на Републиката, е загинал 54-годишният Николай Ашиков, председател на Общинския съвет във Велико Търново и втори в листата на ГЕРБ за общински съветници, съобщава БНР. Около 8.00 часа в района на село Вонеща вода колата на Ашиков се е ударила челно в ТИР. Заради огледите на мястото на катастрофата движението през прохода временно е спряно, като леките коли се отклоняват през прохода "Шипка", а товарните изчакват на място.

Македония е готова да приеме 2000 мигранти

http://balkani.actualno.com/Makedonija-e-gotova-da-prieme-2000-migranti-news_503754.html

Македония ще може да полага грижи за 2000 мигранти с помощта на ООН и Червения кръст. Това заяви македонският президент Георге Иванов по време на пресконференция след приключването на срещата на лидерите на страните от Балканите в Брюксел, предаде БГНЕС. Според държавния глава, ако се стигне до затваряне на коридора на имигрантите, Македония ще предприеме действия като тези на останалите държави от Европа. „Македония е подготвена за всякакви сценарии, но не искаме да се стига до то

В Добрич може да има балотаж между Детелина Николова и Йордан Йорданов

http://dobrich.actualno.com/V-Dobrich-moje-da-ima-balotaj-mejdu-Detelina-Nikolova-i-Jordan-Jordanov-news_503755.html

При обработени 90,63% от протоколите в Добрич гласувалите за кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Детелина Николова води с 49,12% от гласовете на добричлии. Втори е Йордан Йорданов от Реформаторски блок (РБ) с 19,2% от гласовете, по информация от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Добрич, предаде "Фокус". Мая Димитрова от БСП е трета и има 13,19% в изборите за кмет. За Милко Пенчев от АБВ са гласували 4,39% от хората в Добрич, а за Атанас Атанасов от Атака – 4,84%/ При изборите за общински с

Microsoft съкращава още 1000 служители

http://www.investor.bg/harduer/459/a/microsoft-sykrashtava-oshte-1000-slujiteli-204790/

Концернът е отказал и „чувствителен“ брой договори с външни доставчици на услуги.

Студенти от НАТФИЗ: Сидеров нахлу с още 20 души, търсеха някакъв човек, показваха негови снимки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5073110

Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека.
Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки.
Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека. Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки.

Ще бъде ли арестуван Волен Сидеров?

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/shte-byde-li-arestuvan-volen-siderov-6044390

Искането е по повод извършеното хулиганство при първото нахлуване на атакистите в НАТФИЗ в петък вечерта

Главният прокурор отново поиска имунитета на Сидеров

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/glavniiat-prokuror-otnovo-poiska-imuniteta-na-siderov-6044390

Искането е по повод извършеното хулиганство при първото нахлуване на атакистите в НАТФИЗ в петък вечерта

АБВ поиска назначаване на сътрудници към ЦИК, заради хаоса в "Арена Армеец"

http://offnews.bg/news/n_1/n_580203.html

От АБВ поискаха назначаване на сътрудници към ЦИК, които да подпомогнат процеса по приемане и обработване на данните от протоколите на секционните избирателни комисии. По-рано тази сутрин стана ясно, че няколко души са припаднали при предаването на протоколите от изборите в столичната зала „Арена Армеец“. Заместник-председателят на партията Румен Петков е изпратил писмо до председателя на ЦИК, в което взима под внимание застрашеното здраве и живот на членовете на СИК и ОИК.  "Имайки предвид създалото се напрежение при приемане и обработване на протоколите с изборни резултати от Секционни избирателни комисии и опасността от невъзможност за спазване на изборното законодателство и регламентираните срокове, моля незабавно да бъдат предприети мерки за назначаване на сътрудници към ЦИК и ОИК", пише още Петков.

Официалните резултати от ЦИК до този момент

http://pik.bg/официалните-резултати-от-цик-до-този-момент-news424246.html

Официалните резултати от ЦИК до този момент

Ето какви са официалните резултати от ЦИК до този момент:

Резултати за кмет на София при обработени 19.94% СИК протоколи в ОИК
ГЕРБ – Йорданка Фандъкова – 59.01%
РБ – Вили Лилков – 9.89%

Резултати за кмет на Пловдив при обработени 27.84% СИК протоколи в ОИК
ГЕРБ - Иван Тотев - 38.83%
„КОАЛИЦИЯ ЗА СЛАВЧО АТАНАСОВ: ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ и ВМРО“ - Славчо Атанасов – 21.49%

Резултати за кмет на Варна при обработени 40.55% СИК протоколи в ОИК
ГЕРБ - Иван Портних - 62.86%
РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ - Чавдар Трифонов - 9.23%

Резултати за кмет на Бургас при обработени 92.00% СИК протоколи в ОИК
ГЕРБ - Димитър Николов – 84.41%
НФСБ - Бойко Миразчийски - 5.95%

Резултати за кмет на Кърджали при обработени 62.57% СИК протоколи в ОИК
ДПС - Хасан Исмаил - 53.59%
ГЕРБ - Илия Илиев - 30.56%

Резултати за кмет на Хасково при обработени 24.84% СИК протоколи в ОИК
ГЕРБ - Добри Беливанов - 48.79%
КОАЛИЦИЯ "ЗА ХАСКОВО" - Георги Иванов - 31.12%

Студенти от НАТФИЗ: Сидеров търсеше някакъв човек, показваше негови снимки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5073083

Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека.
Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки.
Студенти от НАТФИЗ, присъствали на вчерашното нахлуване на лидера на „Атака” Волен Сидеров в академията, разказаха пред Нова телевизия какво се е случило. По думите им, в една от аудиториите нахлули около 15-20 човека. Един от младежите разказа, че Сидеров и компания търсели някакъв човек и показвали негови снимки.

Мерджанов: БСП си остава втора политическа сила, въпреки прогнозите за крах на тези избори

http://www.cross.bg/merdzhanov-izbori-gerb-1485682.html

/КРОСС/"Много социолози и изследователи вещаеха крах на БСП на тези избори. Той не се осъществи, а БСП си е втора политическа сила и единствената опозиция и алтернатива на управлението на ГЕРБ". Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Мерджанов в сутрешния блок на БНТ. Той подчерта, че сме станали свидетели на множество манипулации. „Предупреждавахме за този хаос още в самото начало. Това, че се сринаха сървърите на ЦИК, ГРАО и МВР е един достатъчно показателен факт", поясни Мерджанов. Той обясни, че по закон на подадените жалби трябва да се отговори в рамките на един час. „Цялата предизборна кампания премина в една доста криминална ситуация, като се започна от административния натиск, който се оказваше върху наши кандидати - за отказ от избори, заличаване на кандидати, купеният и корпоративен вот в деня на избора", допълни Мерджанов. Според него има много сигнали, на които МВР и прокуратурата са имитирали действие, защото те са били насочвани в по-малките градове. „В големите градове, където ГЕРБ спечели, такива ситуации не бяха отразявани", каза още той. По неговите думи големият политически смисъл на тези избори е бил дебатът за политика. „Това не се състоя, нито по време на кампанията, нито преди това. Ние практически видяхме отказ на кандидатите на ГЕРБ да участват в този дебат", категоричен е зам.-председателят на БСП

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване