Танева: Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето

http://frognews.bg/news_101338/Taneva-Danak-vredni-hrani-niama-da-dovede-do-podobriavane-na-hraneneto/

"Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето, а ще се превърне в наказателна санкция към част от бизнеса". Това заяви пред парламентарната комисия по земеделие агроминистърът Десислава Танева, цитирана от БНР.

Миньор победи с лекота и малко апатия софиянци с 3:1, съдийките на мача - перфектни

http://www.zapernik.com/sport/minior-pobedi-s-lekota-i-malko-apatiya-sofiyanci-s-3-1_40501/

Миньор победи с лекота юношите от отбора на София 2010 с 3:1 на стадиона в Ковачевци.

Още в първото полувреме перничани успяха да вкарат два гола на бившия кадър на "чуковете", вратарят Стоян Симеонов, който пазеше вратата на софиянци.

Първият гол направи Томислав Павлов още в 26-тата минута на мача. В 31-

вата минута Симеон Ганчев отбеляза седмия си гол от началото на първенството, като затвърди имиджа си на голмайстор със стопроцентова...

Продължава

100-тина полицаи на протеста в "Овча купел", блокираха бул. "Цар Борис III" (Снимки+обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092588

100-тина полицаи са се събрали до автогарата в
100-тина полицаи са се събрали до автогарата в "Овча купел", за да протестират срещу орязването на заплатите им, намаляването на пенсиите, махането на социалните добавки за всяка прослужена година, рязането на заплатите при пенсиониране от 20 на 10 и намаляването на отпуските им. Протестиращите блокираха кръстовището на бул. "бул.

Протестиращи към политици: Мишоци, Борисов към протестиращи: Тарикати

http://bulgarski.pogled.info/news/68983/Protestirashti-kam-polititsi-Mishotsi-Borisov-kam-protestirashti-Tarikati

/Поглед.инфо/ Втори ден страната ни живее под знака на полицейските протести. След като вчера бунтът буквално изригна на ключови места в страната, днес с не по-малка сила служителите в сектор „Сигурност” дадоха да се разбере, че няма да приемат игри със социалните им права.

Най-голям интерес на БФБ предизвикаха акциите на „Химимпорт“

http://econ.bg/Новини/Най-голям-интерес-на-БФБ-предизвикаха-акциите-на-Химимпорт-_l.a_i.702988_at.1.html

Индексите на Българската фондова борса (БФБ) завършиха разнопосочно. Единствено BGREIT отбеляза повишение, като добави 0,22% към пазарната си...

Най-голям интерес на БФБ предизвикаха акциите на „Химимпорт“

http://econ.bg/Новини/Най-голям-интерес-предизвикаха-акциите-на-Химимпорт-_l.a_i.702988_at.1.html

Индексите на Българската фондова борса (БФБ) завършиха разнопосочно. Единствено BGREIT отбеляза повишение, като добави 0,22% към пазарната си...

Крушарски е новият собственик на "Локомотив" (Пд), бюджетът на клуба ще е 3,5 млн. лв

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/04/2643121_krusharski_e_noviiat_sobstvenik_na_lokomotiv_pd/?ref=rss


Христо Крушарски е новият собственик на "Локомотив" (Пловдив). Бизнесменът получи днес безвъзмездно акциите на клуба от председателя на сдружение "Обединение за "Локомотив" Николай Неделчев.

Новият мажоритарен собственик обеща възможно най-скоро да се заеме с ремонт на част от трибуните на клубния стадион в парк "Лаута", като ръководството вече обсъжда с Община Пловдив възможността да получи съоръжението на концесия.

Крушарски и екипът му вече са определили бюджета на...

Aлексей Петров се закани: Ако се опъне чадър на някой от разследваните, ще се обадя на Борисов

http://pik.bg/aлексей-петров-се-закани-ако-се-опъне-чадър-на-някой-от-разследваните-ще-се-обадя-на-борис-news429839.html

Aлексей Петров се закани: Ако се опъне чадър на някой от разследваните, ще се обадя на Борисов

Алексей Петров проговори дни след атентата срещу него в интервю за столичен седмичник.

Той потвърди, че има информация, която „вече дава плодове в реалния живот” и която може да е станала причина за опита да бъде убит.

Според него, при нападението „само колата си свърши работата” и не бива да се опъва чадър над никого при разследването на терористичния акт. „Ако това се случи, ще се обадя на Борисов”, закани се Петров.

Бившата барета припомня, че още през 2011 година е алармирал за порочната практика да се държат държавните пари в една банка, тъй като така се генерира корупция и не могат да се използват за стимулиране на малкия и средния бизнес.

Алексей Петров смята, че добрата работа на ДАНС през 2007 година е била ключова за това България да се присъедини успешно към Европейския съюз.

Калфин: Работещите зад бюро в МВР трябва да са трета категория труд

http://frognews.bg/news_101337/Kalfin-Raboteshtite-zad-biuro-v-MVR-triabva-da-sa-treta-kategoriia-trud/

През януари изтича шестмесечният срок, в който ведомствата, където има социални и трудови преференции като МВР и Министерство на отбраната, трябва да разделят служителите си на две категории: такива, изпълняващи трудовата си дейност при тежки полеви условия и други, които вършат административна работа. Това обясни социалният министър Ивайло Калфин пред депутати от ресорната парламентарна комисия.

Калфин: Работещите зад бюро в МВР трябва да се трета категория труд

http://frognews.bg/news_101337/Kalfin-Raboteshtite-zad-biuro-v-MVR-triabva-da-se-treta-kategoriia-trud/

През януари изтича шестмесечният срок, в който ведомствата, където има социални и трудови преференции като МВР и Министерство на отбраната, трябва да разделят служителите си на две категории: такива, изпълняващи трудовата си дейност при тежки полеви условия и други, които вършат административна работа. Това обясни социалният министър Ивайло Калфин пред депутати от ресорната парламентарна комисия.

Спасиха гърбат кит, хванат в рибарски мрежи (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/spasiha-gyrbat-kit-hvanat-v-ribarski-mrezhi-video-6044881

Един от спасителите се гмурнал във водата, за да разреже мрежите, докато останалите следели ситуацията на повърхността

НЗОК ще пита по телефона близо 70 000 пациенти дали са доволни от лечението си

http://offnews.bg/news/n_1/n_586151.html

Здравната каса ще звънне по телефона на близо 70 000 пациенти през следващата година, за да разбере дали са доволни от лечението си.  Това става ясно от проект на наредба, която трябва да бъде приета, след като влязоха в сила промените в Закона за здравното осигуряване. Според промените болници и лекари ще бъдат санкционирани, ако пациентите им са системно недоволни от лечението.  За 2016 г. са предвидени 69 620 интервюта с пациенти на 337 лечебни заведения, които са сключили договор с Касата. Интервютата ще са на базата на представителна извадка, като ще обхващат случайно избрани пациенти на болници, лаборатории, общопрактикуващи лекари и специалисти. Хората ще бъдат интервюирани, след като вече са си вкъщи. Проучването ще е разделено в четири групи – медицинската документация и данните за състоянието и лечението, качеството на медицинската помощ, дейностите по лечението и допълнителните плащания, които пациентите са направили. Пациентите ще трябва да оценяват по скала от 1 до 10 различни твърдения, които да покажат дали са доволни от лечението си, дали са му искани допълнителни плащания, дали е получил необходимото внимание и др. На въпросите от основния въпросник ще отговарят всички потърсени пациенти. Предвиден е и допълнителен въпросник, който ще е свързан с получаването на информирано съгласие, за дискриминация, защитата на личните данни и др. На въпросите от допълнителния въпросник ще отговарят 10% от участващите в проучването, като резултатите от него служат за изготвяне на препоръки от НЗОК към лечебните заведения.

Варненската пътна полиция със съвети по акция „Зима“

http://www.moreto.net/novini.php?n=305628

Велосипедите и другите двуколесни пътни превозни средства са рискови за управление при зимни условия. Хлъзгавите и заледени пътни настилки са предпоставка за настъпване на пътни инциденти, често с фатални последици. За това предупреждават от Областната дирекция на МВР във Варна и призовават участниците в движението по пътищата да бъдат по-внимателни през студените месеци, научи Moreto.

Калфин ще участва в Единадесетата световна среща на българските медии в Атина

http://pik.bg/калфин-ще-участва-в-единадесетата-световна-среща-на-българските-медии-в-атина-news429838.html

Калфин ще участва в Единадесетата световна среща на българските медии в Атина

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще бъде на работно посещение в Атина на 6 ноември, където ще участва в Единадесетата световна среща на българските медии, съобщават от пресцентъра на МТСП.

Министър Калфин ще представи мерките, които предприема социалното министерство във връзка с интеграция на бежанците, чрез предоставяне на достъп до преквалификация, обучения, заетост, социална интеграция и социално подпомагане. В представянето си той ще акцентира върху ролята на медиите за изграждане и поддържане на балканския диалог, в контекста на предизвикателствата, породени от бежанската вълна в Източна Европа.

По-късно през деня министър Калфин ще се срещне със своя колега Георгиос Катругалос. Двамата министри ще обсъдят резултатите от съвместното сътрудничество в областта на трудовите отношения, заетостта и социалната сигурност между Министерство на труда и социалната политика на България и Министерство на труда и социалната сигурност на Гърция. Друга тема на разговор ще бъде провеждането на Конференцията на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог АСЕМ на 3 - 4 декември т. г. в София.

Ангелкова ще участва в 11-ата световна среща на българските медии в Атина

http://pik.bg/ангелкова-ще-участва-в-11-ата-световна-среща-на-българските-медии-в-атина-news429761.html

Ангелкова ще участва в 11-ата световна среща на българските медии в Атина

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в 11-ата Световна среща на българските медии, която се провежда от 5 до 8 ноември 2015 г. в Атина, съобщиха от МТ.

Форумът в гръцката столица е под надслов "Медиите и културните различия. Диалог между съседи". Министър Ангелкова ще се включи в дискусията на 5 ноември от 16:00 часа в Ouranos Hall, Titania Hotel (Атина), на тема „Перспективите за развитие на туризма. Трансгранично сътрудничество, сезонната миграция и влиянието й върху туризма“.

В тридневния форум ще участват министри, над 150 български журналисти от страната ни и от български медии зад граница, а също и представители на бизнеса. 

Полицейските синдикати искат незабавно оттегляне на законопроекта на бюджета

http://bulgarski.pogled.info/news/68982/Politseiskite-sindikati-iskat-nezabavno-otteglyane-na-zakonoproekta-na-byudzheta

/Поглед.инфо/ Представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Бъчварова и Горанов и на министър-председателя на България, предлагат модификация на Закона за държавния бюджет, която е неприемлива не само за служителите в сектор “Сигурност“, но и за гражданите на България. Това се казва в декларация на СФСМВР.

"Форбс": Путин остава най-влиятелният човек в света

http://www.mediapool.bg/forbs-putin-ostava-nai-vliyatelniyat-chovek-v-sveta-news241405.html

Руският президент Владимир Путин остава най-влиятелният човек в света според класацията на сп. "Форбс", която той оглави трета поредна година. На второ място е канцлерът на Германия Ангела Меркел, която се изкачва с три места, а на трето е президентът на САЩ Барак Обама, който губи едно. Владимир Путин "продължава да доказва, че е един от редките хора в света, които могат да си позволят да правят каквото искат", пише "Форбс". Наложените на Русия международни санкции "удариха рублата и потопиха Русия във все по-дълбока рецесия, без ни най-малко да го отслабят", продължава списанието в коментар в сайта си и припомня, че рейтингът на Путин в Русия остава много висок. Решението на Путин да окаже помощ на сирийския президент Башар ал Асад с въздушни удари срещу неправителствени сили е усилила популярността му и в международен план. Сред новопоявилите се в годишната класация на "Форбс" са кандидатът за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп, който е на 72-ро място. Най-зрелищният нов участник в класацията от 2014 г., лидерът на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади сега е на 57-о място, след като беше 54-ти миналата година.

Протестиращите полицаи продължиха с абсолютно нередните според премиера действия (обзор)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643115_protestirashtite_policai_produljiha_s_absoljutno/?ref=rss


Недоволни от намеренията за орязвания и рестрикции на заплащането в сектора за сигурност полицаи и служители в сферата и тази вечер излязоха на протести. За разлика от вчера, когато нямаха разрешение, днес част от протестите на полицаите, които се случиха из цялата страна, вече са след предварително уведомление. Все пак синдикатите не изключиха на места из България, а също и в центъра на София да е имало и необявени блокади.

Днес предиобед правителството реши да направи отстъпки от...

Протестиращите полицаи и днес продължиха с абсолютно нередните според премиера действия (обзор)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643115_protestirashtite_policai_i_dnes_produljiha_s/?ref=rss


Недоволни от намеренията за орязвания и рестрикции на заплащането в сектора за сигурност полицаи и служители в сферата и тази вечер излязоха на протести. За разлика от вчера, когато нямаха разрешение, днес част от протестите на полицаите, които се случиха из цялата страна, вече са след предварително уведомление. Все пак синдикатите не изключиха на места из България, а също и в центъра на София да е имало и необявени блокади.

Днес предиобед правителството реши да направи отстъпки от...

"Орлов мост" продължава да е блокиран, кръстовищата из страната вече се освобождават(на живо)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643115_orlov_most_produljava_da_e_blokiran_krustovishtata_iz/?ref=rss


Недоволни от намеренията за орязвания и рестрикции на заплащането в сектора за сигурност полицаи и служители в сферата и тази вечер излизат на протести. За разлика от вчера, когато нямаха разрешение, днес част от протестите на полицаите, които ще се случат из цялата страна, вече са с предварително уведомление. Все пак синдикатите не изключиха на места из България, а също и в центъра на София, недоволни полицаи да се съберат и на необявени предварително места и да блокират пътища.
...

Полицаи блокираха "Орлов мост", както и ключови кръстовища в Пловдив, Варна и Бургас (на живо)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643115_policai_blokiraha_orlov_most_kakto_i_kljuchovi/?ref=rss


Недоволни от намеренията за орязвания и рестрикции на заплащането в сектора за сигурност полицаи и служители в сферата и тази вечер излизат на протести. За разлика от вчера, когато нямаха разрешение, днес част от протестите на полицаите, които ще се случат из цялата страна, вече са с предварително уведомление. Все пак синдикатите не изключиха на места из България, а също и в центъра на София, недоволни полицаи да се съберат и на необявени предварително места и да блокират пътища.
...

Полицаите блокираха Орлов мост и изхода от София за Перник (на живо)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643115_policaite_blokiraha_orlov_most_i_izhoda_ot_sofiia_za/?ref=rss


Недоволни от намеренията за орязвания и рестрикции на заплащането в сектора за сигурност полицаи и служители в сферата и тази вечер излизат на протести. За разлика от вчера, когато нямаха разрешение, днес протестите на полицаите, които ще се случат из цялата страна, вече е с предварително уведомление. Все пак синдикатите не изключиха на места из България, а също и в центъра на София, недоволни полицаи да се съберат и на необявени предварително места и да блокират пътища.

Днес...

Местни избори 2015! Равносметка: Изборен туризъм! Организационен хаос! Хакерски атаки срещу сайтовете на институциите!

http://www.bnews.bg/article-143311

Те предлагат две основни насоки за промяна- прецизиране на изборните списъци и нова организация на отчитането на изборните резултати.

Бизнесът подкрепя държавата за реформите в сектор "Сигурност"

http://petel.bg/Biznesat-podkrepya-darzhavata-za-reformite-v-sektor-Sigurnost__132947

Работодателските организации в България изразяват твърдата си подкрепа за желанието на правителството да започне реформи в сектор...

Извънредно! Военно-въздушните сили спряха полетите заради напрежението в армията!

http://petel.bg/Izvanredno--Voenno-vazdushnite-sili-spryaha-poletite-zaradi-naprezhenieto-v-armiyata-__132948

Снимка Булфото Генерал-майор Румен Радев, командир на военно-въздушните сили на България, е издал заповед за спиране на тренировъчните...

Христо Иванов: Реформата в МВР е неизбежна

http://frognews.bg/news_101336/Hristo-Ivanov-Reformata-v-MVR-e-neizbejna/

Има дисбаланс между осъществените реформите в МВР и МП. Правосъдното ведомство направило реформи, които тепърва МВР трябва да прави. Реформата е напълно неизбежна. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов пред медиите след заседанието на правна комисия.

Агроминистърът: Данък "вредни храни" е наказателна акция

http://www.mediapool.bg/agroministarat-danak-vredni-hrani-e-nakazatelna-aktsiya-news241404.html

Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето, а ще се превърне в наказателна санкция към част от бизнеса, коментира министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на заседанието на парламентарната агрокомисия в сряда. Тя посочи още, че при разработването на идеята за новия наологне е искана позицията на Министерството на земеделието и на Агенцията по храните. Според нея предложението трябва да се преосмисли от здравното ведомство, тъй като съществува риск данъкът да се възприема от Европа като непозволена държавна помощ спрямо фирмите, които остават извън обхвата на закона. Подобен данък ще рефлeктира върху цената на много храни и ще затрудни домакинствата, ще се превърне в наказателна санкция за фирмите, а е под въпрос и доколко ще може да бъде събиран, допълни министърът. Танева припомни, че има други инструменти за стимулиране на здравословното хранене, сред които е и излязлата вчера наредба, според която всички млечни и местни продукти в детските градини трябва да са произведени по БДС. Вече имаме агенция за безопасност на храните и непрекъснатото говорене за вредни храни създава впечатлението, че произведените храни у нас са некачествени, което не е така, защото производството у нас отговаря на европейските изисквания, коментира още агроминистърът. Пред депутатите тя посочи, че страната ни ще загуби минимални средства по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., чийто кроен срок за отчитане е средата на ноември. По думите й към момента по програмата са усвоени 2.5 млрд. лв. или 83 на сто от общия бюджет, а до края на периода се очаква процентът да стигне 92-93 на сто. От 30 ноември в рамките на три седмици ще се подават документите и по проектите по новата оперативна програма. Освен това ще бъдат изплатени и средствата за агроекология, както и останалите 30% от средствата за животни по различни програми. Предстои разпределянето и на отпуснатите извънредно от Европейската комисия за българските животновъди 6 млн. евро заради пазарната криза с млечните и месните продукти, породена от руското ембарго за внос на европейски хранителни стоки.

МОН сменя училищния звънец с песента ни за детската Евровизия

http://offnews.bg/news/n_1/n_586179.html

"Във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детска Евровизия 2015 вместо традиционния училищен звънец." Това се казва в прессъобщение на Министерството на образованието и науката, изпратено днес. "Цветът на надеждата", в изпълнение на Габи и Иван, ще бъде специалният поздрав към българските ученици от днес до края на месец ноември, уточняват от ведомството. Кампанията е посветена на домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са БНТ и МОН. Стартът на инициативата бе даден днес в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов” от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

Бежанците с нетърпение напускат България

http://pik.bg/бежанците-с-нетърпение-напускат-българия-news429757.html

Бежанците с нетърпение напускат България

Преминаването през България е повече от изпитание за мигрантите, които бягат от войната и религиозния радикализъм, коментира белгийският вестник La Libre.
„Идват предимно призори. Виждам ги, когато съм нощна смяна. Слизат от планините на малки групи, изтощени и объркани. Много от тях са били бити от българската полиция. Когато мога, давам пакет бисквити на децата“, казва Саша, който работи на последната сръбска бензиностанция преди границата с България.
От българската страна на границата, в Беренде извор, трима пенсионери се припичат на последното есенно слънце на терасата на кафене. Те също виждат бежанците. „Крият се в полята, границата е само на 2 километра. Само минават оттук. Никой не иска да остане“, казва най-възрастният от групата 97-годишен мъж.

Реформатори искат ново преброяване на гласовете от 5 секции в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_586162.html

Иво Божков, Виктор Чаушев, Теодор Георгиев и Цветелина Сърбинска, които бяха в листата на Реформаторския блок (РБ) за общински съветници в София, искат  ново преброяване на гласовете от 5 секции в столицата. Те вече подадоха жалби в ОИК- София за ново преброяване на гласовете. Според при преброяването на преференциите във въпросите секции са допуснати грешки. "Не са отчетени правилно преференции, както за мен, така и за други кандидати, за които получих сигнали", коментира Божков, който единствен от четиримата стана общински съветник. Жалбите са с показания на избиратели, един от които е депутатът в 43-тото Народно събрание Антони Тренчев. "Ред е на съда да наложи справедливост", каза още Божков.

Жената, която поде война срещу корупцията в Румъния

http://www.cross.bg/kyoveshi-rymuniya-prokyrorite-1486913.html

/КРОСС/ Решението на румънския премиер Виктор Понта да подаде оставка може да не е последното му изпитание. Уличните протести през тази седмица бяха кулминацията на неколкомесечното напрежение, предизвикано от разследване за измама и корупция срещу премиера. Той обаче не е единствен. Политици, кметове, съдии и прокурори са обект на необичайна не само за Източна Европа, но и за целия свят атака срещу корупцията в страната. А този, който сваля скалповете, е тихата и скромна Лаура Кьовеши. „Преди 2005 г. румънското правосъдие не беше независимо", казва 42-годишната Кьовеши в интервю преди оставката на Понта. „По тази причина никой нямаше куража да започне разследване срещу високопоставените политици", посочва тя.През 2003 г. в Румъния беше основана антикорупционната агенция DNA и след няколко години тя успя да се съсредоточи върху крупната корупция - случаи, при които сумите възлизат на повече от 10 хил. евро, и започна да провежда успешни разследвания. Днес 120 прокурори работят по над 6 хиляди дела. Миналата година агенцията разследва 24 кметове, петима депутати, двама бивши министри, бивш премиер и над 1000 други, включително съдии и прокурори. Процентът на присъдите по тези дела е над 90.Досега обаче Понта е най-голямата мишена. Според Кьовеши разследването срещу него е продължило около четири месеца и в крайна сметка е довело до повдигане на обвинения за измама, пране на пари и съучастничество в укриване на доходи, датиращи от 2007 и 2008 г

"Локо" (Пд) с нов собственик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092575

ПФК +Локомотив 1926 Пловдив
ПФК +Локомотив 1926 Пловдив" АД има вече нов собственик в лицето на Христо Крушарски. Бизнесменът получи днес акциите на клуба от председателя на сдружение „Обединение за Локомотив“ Николай Неделчев, твърди сайтът lokomotivpd.com. Новият мажоритарен собственик се захваща веднага с ремонт на част от трибуните на стадион „Локомотив“,

Лейл Брейнард: Политиката на Фед много зависи от макроикономическите данни

http://www.investor.bg/sasht/337/a/leil-breinard-politikata-na-fed-mnogo-zavisi-ot-makroikonomicheskite-danni-205402/

Последиците от забавянето на китайската икономика, както и силният долар тежат на икономиката в САЩ, казва Брейнард

Бизнесът: Обществото няма усещането да е гарантирана сигурността на гражданите

http://society.actualno.com/Biznesyt-Obshtestvoto-njama-useshtaneto-da-e-garantirana-sigurnostta-na-grajdanite-news_505685.html

Национално представителните работодателски организации са силно обезпокоени от вълната от полицейски протести в страната. Безпокойство будят, както начинът, по който се извършват протестите, така и целите на протеста. Това се казва в декларация на национално представителните организации на работодателите в България – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Бизнесът изрази твърдата си подкрепа за желанието на правителството да започне реформи в сектор "Сигурност".  Несъмнено, начинът на пр

Слънчево време и утре, живакът стига до 16 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092571

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна. През следващото денонощие времето ще се задържи без промяна. През нощта ще бъде ясно, сутринта студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг до 10-11°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна. През следващото денонощие времето ще се задържи без промяна. През нощта ще бъде ясно, сутринта студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг до 10-11°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и

Слънчево време и утре, живакът стига до 16 градуса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092557

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна. През следващото денонощие времето ще се задържи без промяна. През нощта ще бъде ясно, сутринта студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг до 10-11°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна. През следващото денонощие времето ще се задържи без промяна. През нощта ще бъде ясно, сутринта студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг до 10-11°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и

Путин стана най-влиятелният човек в света за трети път

http://www.moreto.net/novini.php?n=305635

Руският президент Владимир Путин е оглавил за трети път рейтинга на списание "Форбс" на най-влиятелните хора в света. Ежегодният рейтинг е публикуван на сайта на американското издание. На втора позиция е германският канцлер Ангела Меркел, а на трета – американският президент Барак Обама.

Атакуват лидера на БСП Перник в социалната мрежа! Пуснаха фейсбук страница: Не на рода Темелкови във властта

http://www.zapernik.com/pernik/atakuvat-lidera-na-bsp-pernik-v-socialnata-mreja-pusnaha-feisbuk_40500/

Фейсбук страница озаглавена “Не на рода Темелкови във властта” е хит в Пернишко.

За няколко дни са се записали 184 човека и трупа популярност.

Страницата призовава “Перничани, нека кажем НЕ на родата темелкови във властта!”.

Засега единстевната картинка, която е публикувана на страницата е колаж с надпис “Не На Братовчедите. В образ са:

Ненко Темелков – лидер на местното бСП

Ерик Рангелов – загубил кандидат...

Продължава

НИМХ: Слънце и температури до 20° в четвъртък

http://www.cross.bg/gradysa-temperatyri-slunchevo-1486912.html

/КРОСС/ Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна. През следващото денонощие времето ще се задържи без промяна. През нощта ще бъде ясно, сутринта студено с минимални температури между минус 2 и 3 градуса, по морския бряг до 10-11 градуса, съобщи дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките за Агенция „Фокус". Утре отново ще бъде слънчево и тихо. Сутринта на отделни места, главно около Дунав ще има краткотрайни мъгли. Максимални температури, в почти цялата страна, между 15 и 20, в София 15-16 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб бриз. Максимални температури 16-19 градуса. Температурата на морската вода е 13-16 радуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток. Максимална температура на 1200 м 14, на 2000 м - около 9 градуса. В петък ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Преди обяд по Черноморието, на места в източните части на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина ще има ниска слоеста облачност, в отделни райони там - мъгливо. В планините ще е слънчево и по-топло. Температурите ще са почти без промяна - минималните между минус 1 и 4, максималните между 14 и 19 градуса. През почивните дни ще се появи северозападен вятър, в неделя ще е до умерен

ПИК ТV: Бъчварова: Ще предприемем други мерки, за да не натрупваме допълнителен дълг в МВР

http://pik.bg/пик-тv-бъчварова-ще-предприемем-други-мерки-за-да-не-натрупваме-допълнителен-дълг-в-мвр-news429760.html

ПИК ТV: Бъчварова: Ще предприемем други мерки, за да не натрупваме допълнителен дълг в МВР

Не мисля, че някой от вас тук може да каже,че е доволен от работата на МВР - и аз не съм доволна, оттегляме тези, но ще предприемем други мерки, за да не натрупваме допълнителен дълг в МВР.

Това заяви по време на блиц контрола министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Вносител на това предложение е МФ в проекта за държавния бюджет / за отпадане на част от обезщетенията за полицаите – бел. ред./. Не мога да отрека, че разговори в тази посока са провеждани с министър Горанов преди около месец и всички необходими разчети са предоставени на МФ, каза тя. „Решението е на вносителя и аз го приемам, като признавам правото му да има свои предложения как да се оптимизира държавния бюджет. Оттук нататък се опитахме да го обсъдим със синдикатите и анализът, който беше направен сочи, че в МВР трябва да има реформи”, коментира Бъчварова.

Работодателските съюзи призоваха властта да не отстъпва пред полицейските протести

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/04/2643025_rabotodatelskite_sujuzi_prizovaha_vlastta_da_ne/?ref=rss


Национално представителните работодателски организации настояват правителството да започне реформи в сектор "Сигурност", а изпълнителната и законодателната власт да не отстъпват от принципната позиция, че сегашното положение не може да се запази повече.

В декларация по повод полицейските протести, продължаващи втори ден, петте съюза подчертават ,че част от привилегиите на работещите в силовите ведомства  са в разрез с приетото за цялото общество, както и че социалните им придобивки...

Първа група бежанци бе преразпределена от Гърция в Люксембург

http://www.cross.bg/gurtziya-bezhantzi-lyuksembyrg-1486911.html

/КРОСС/ Капка в океана - така гръцкият премиер Алексис Ципрас нарече първата група от 21 сирийски и деветима иракски бежанци, която напусна Гърция, за да бъде прехвърлена в Люксембург в рамките на плана на ЕС по предислокация на мигрантите в различни страни на Съюза, съобщи АFP. Общо около 160 хиляди преселници ще бъдат разпределени по квотния принцип, който продължава да е предмет на остри дискусии между членките на ЕС. На летището в Атина групата бежанци бе изпратена от премиера Алексис Ципрас, от външния министър на Люксембург Жан Аселборн и от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Ципрас съчета скептицизъм и оптимизъм в обръщението си по повод отпътуването на първата мигрантска група от страната му, през чиято територия от началото на годината са преминали около 500 хиляди бежанци: „Това е само началото. Тези 30 души измежду хилядите, които продължават да напускат домовете си заради войните в Сирия и Ирак и в търсене на по-добър живот, са капка в океана. Но нашето желание е тази капка да се превърне в поток, а после и в река на човечността, солидарността и отговорността в споделянето на тази обща задача". Ципрас настоя също процесът на разпределение на бежанците да започне от Турция, а не от Гърция. Вратата е не Гърция, а Турция, каза той

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/akciite-na-wall-street-se-tyrguvat-v-tesni-granici-205421/

По-добрите от очакваните данни за новите назначения в САЩ през октомври не успяват да дадат силен старт на борсовата сесия

Forbes: Путин е най-влиятелният човек в света

http://frognews.bg/news_101334/Forbes-Putin-e-nai-vliiatelniiat-chovek-v-sveta/

Президентът на Русия Владимир Путин за трети пореден път оглави рейтинга на списание „Forbes” за най-влиятелните хора в света.

ГЕРБ в Пловдив: Дани Каназирева общински шеф, Зико - областен управител

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092538

Реформаторите издигат свой кандидат за съветник номер едно
Лидерката на
Реформаторите издигат свой кандидат за съветник номер едно Лидерката на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева е предложението на ГЕРБ за председател на местния парламент. На конкурента на Иван Тотев - Здравко Димитров-Зико, пък е отправена оферта да се върне като областен управител. Това стана ясно след целодневни преговори между ГЕРБ и останалите

"Политико": Кристалина Георгиева пасва за генерален секретар на ООН

http://www.mediapool.bg/politiko-kristalina-georgieva-pasva-za-generalen-sekretar-na-oon-news241403.html

Авторитетното американско издание "Политико" представя в сряда интервю от Вашингтон със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, в което разглежда възможността тя да оглави ООН. Икономист по образование, Кристалина Георгиева притежава качества, с които да докаже защо жена скоро би могла да оглави ООН – институция със 70-годишна история, която е имала 8 мъже на поста генерален секретар, отбелязва "Политико". Жените са малко над 50 процента от населението на планетата, така че рано или късно това ще се случи, казва Георгиева, която е еврокомисар по бюджета и човешките ресурси, пред изданието във вторник. За 62-годишната българска обаче това може би е повече от теоретичен въпрос, отбелязва "Политико". Мандатът на Бан Ки-мун изтича в края на 2016 г. и мнозина се надяват на раздвижване в ООН, а името на Кристалина Георгиева се споменава като възможен негов наследник. Особено тази седмица, когато тя се среща във Вашингтон и Ню Йорк с ръководители на тинк-танкове и високопоставени международни представители, с които говори за бежанската криза и системата за хуманитарна помощ. Извън опита й като бивш вицепрезидент на Световната банка и втори мандат еврокомисар – и репутацията й на уважаван администратор – тя също така пасва на друго условие: изборът на генерален секретар традиционно става чрез ротация на различните региони в света и според наблюдатели сега е ред на Източна Европа. Освен това наблюдатели и лобистки групи, които настояват да се избере жена начело на ООН, посочват Кристалина Георгиева като една от кандидатурите, обсъждани за този пост. Запитана директно дали ще се кандидатира, тя възразява през смях: "Споменаването на името ми е голяма чест за мен, но аз имам работа, която отнема цялото ми внимание и я върша. Моята философия в живота винаги е била да върша работата, която ми е възложена". Дори и да се кандидатира, Георгиева не е сигурен фаворит. Вече има друга българска, обсъждана като номинация на страната за генерален секретар на ООН и съвсем не е ясно дали регионалната политика, включително настроението на Русия, ще работят в полза на Георгиева, отбелязва "Политико". И допълва, че тя може да се докаже като силен кандидат, като се има предвид опитът й в управлението на ключови части от системата на ЕК, според експерти в ООН. "Мисля, че да си член на ЕК е изцяло политическа работа", казва Едуард Мортимър, който бе директор на комуникациите на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан. "Това означава, че тя има достатъчно голям опит в международната система и е трябвало да отстоява позициите си в рамките на комисията при разясняването и прилагането на европейската политика към други части на света." Георгиева в момента е във Вашингтон за срещата на групата ООН за хуманитарно финансиране, чийто съпредседател е заедно с Султан Назрин Шах от Малайзия. Кристалина Георгиева също така трябва да накара американските официални представители да разберат, че Европа е изправена пред наплив от бежанци от Близкия Изток и Северна Африка, точно в момент на финансова криза. Но нейната работа в групата на ООН и предложенията й се възприемат като ударна реч на кандидат, който иска да поеме институция, за която мнозина смятат, че е превзета от корупция и неефективност. Кристалина Георгиева иска не просто по-голяма координация, а по-голямо сътрудничество между международните агенции, донори и национални правителства, и се оплаква от "конкурентна неефективност". Тя също така казва, че международните организации трябва да професионализират и стандартизират своите счетоводни и одиторски механизми. "Донорите ча част от проблема. Донорите финансират тази конкуретна неефективност", казва тя и допълва: Донорите трябва да опростят и обобщят своите изисквания, да предоставят дългосрочно финансиране за дългосрочни кризи и да намалят целевото финансиране. Георгиева казва, че най-голямата промяна трябва да е свиването на разликата между хуманитарната помощ и помощта за развитие. Най-важната препоръка, която ще направим, е за връзката между хуманитарната помощ и помощта за развитие, допълва тя. Това пространство трябва да се трансформира, казва българският еврокомисар. "Политико" разказва, че Кристалина Георгиева е станала еврокомисар през 2010 г. по стечение на обстоятелствата, след като първата българска кандидатура на Румяна Желева се е провалила при изслушването в Европейския парламент и са се чули обвинения за корупция по неин адрес. Портфолиото на комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи е било считано от мнозина като непрестижно и просто като начин ЕК да изпълни задължението си да даде на всяка страна членка някакъв ресор. Кристалина Георгиева обаче преоткри тази позиция и бе смятана за една от звездите в Еврокомисията, оглавявана от Жозе Манеул Барозу, споделят източници от Брюксел. "Тя наистина сграбчи работата и спечели признание. Хората, които се занимават с хуманитарни операции, се възхищават от нейната ангажираност да помага на страдащите. Тя беше много умела в намирането на пари в периода на финансовата криза, когато хуманитарните фондове пресъхнаха", коментира Ричард Гоун от Европейския съвет за външна политика. Няма абсолютно никакво съмнение, че тя би могла да ръководи ООН организационно и именно това е необходимо, като се има предвид, че хуманитарната система е толкова претоварена, казва Гоун. Според него Кристалина Георгиева има харизма, но все още е разглеждана като технократ. През 2014 г. Кристалина Георгиева стана зам.-председател на ЕК по бюджета и човешките ресурси в момент, когато бюджетът на ЕС достигна нови висини – 159 млрд. долара. Само месеци след като пое работата, тя беше в състояние да договори нарастване на бюджета за 2014 г. с няколко милиарда и беше честен посредник в процеса, твърдят започнати. Според слуховете в ООН, репутацията на Георгиева като компетентен и здравоработещ човек е голям плюс. Преди да влезе в ЕК, тя прекарала около 15 години в Световната банка, където се е издигнала до вицепрезидент. В определен период тя е отговаряла за Русия и е живяла в Москва, където се е срещала с Путин и оттогава следи страната отблизо. Кристалина Георгиева казва, че независимо от нарастващото напрежение и руската демонстрация на сила в Сирия, комуникацията и волята за преговори трябва да останат отворени:" Ние трябва да говорим едни с други...Дори по време на Студената война вие всъщност активно създавахте възможности за комуникация. В началото на века беше по-лесно, сега може би е по-трудно, но ние трябва да правим това". Към момента не е ясно дали правителството на Путин би видяло нейната работа в ЕК и Световната банка като нещо позитивно или негативно. Според някои това, че сега е в Брюксел, а преди е била във Вашингтон, потенциално я дисквалифицира в очите на Русия, която е член на Съвета за сигурност на ООН и има право на вето при гласуването на новия генерален секретар. "Политико" отбелязва, че по време на срещите си във Вашингтон Кристалина Георитева е внимателна в коментарите си за Русия. Традиционно генералният секретар на ООН се избира от Съвета за сигурност и по-точно от постоянните му страни членки. Но все повече страни членки на ООН и външни играчи настояват за по-прозрачен избор. В същото време коалиция от ръководители на неправителствени организации, бивши представители на ООН и около 60 национални правителства настояват сериозно да се разгледа възможността за избор на жена начело на ООН. По ирония на съдбата, потенциална спънка за номинацията на Георгиева е друга българка- генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. "Политико" отбелязва, че Бокова е била посочена като потенциален избор на страната през юли 2014 г., при падането от власт на социалистическото правителство. Предстои страните членки на ООН да внесат номинации за генерален секретар и настоящият български министър- председател засега не дава сигнали коя от двете жени предпочита. "Политико" отбелязва, че Бокова е уязвима, включително заради семейната й обвързаност с бившето комунистическо управление. Баща й (Георги Боков-бел.ред.) е бил главен редактор на главния пропаганден вестник на комунистическата партия и секретар на Централния комитет на БКП. Изданието допълва, че освен Георгиева, сред споменаваните кандидатури за генерален секретар на ООН са Катрин Лагард (директор на Международния валутен фонд), Мишел Бачелет (президент на Чили), Хелън Кларк (бивш премиер на Нова Зеландия), Весна Пусич (външен министър на Хърватия).

Миланов не спря Руни за рекорд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092550

Георги Миланов и ЦСКА (Москва) бяха близо не до една, а дори до 3 точки на „Олд Трафорд”.
Футболист №1 на България за 2012-а спечели доверието на треньора Леонид Слуцки и игра силно 90 минути в „Театъра на мечтите” в дуела от Шампионска лига. Уейн Руни вкара в 78-ата минута за „Манчестър Юнайтед”.
И се изравни като голмайстор №2 в историята на
Георги Миланов и ЦСКА (Москва) бяха близо не до една, а дори до 3 точки на „Олд Трафорд”. Футболист №1 на България за 2012-а спечели доверието на треньора Леонид Слуцки и игра силно 90 минути в „Театъра на мечтите” в дуела от Шампионска лига. Уейн Руни вкара в 78-ата минута за „Манчестър Юнайтед”. И се изравни като голмайстор №2 в историята на

Честваме Св. преподобни Йоаникий Велики

http://frognews.bg/news_101332/CHestvame-Sv-prepodobni-Ioanikii-Veliki/

Св. преподобни Йоаникий Велики (†846), Св. свещеномъченици Никандър, епископ Мирски и Ермей презвитер (II).

ПИК TV: Над 100 полицаи блокираха пътя за ГКПП-Кулата

http://pik.bg/пик-tv-над-100-полицаи-блокираха-пътя-за-гкпп-кулата-news429756.html

ПИК TV: Над 100 полицаи блокираха пътя за ГКПП-Кулата

Над 100 цивилни и униформени полицаи блокираха пътя за ГКПП Кулата. Блокадата е на около 100 метра преди гишето за пътни такси на пункта.

Полицаите блокираха пътя, въпреки че им предадоха, че привилегиите им остават, а нововъведенията ще бъдат за новопостъпилите служители в МВР. Те попитаха това имали го черно бяло, след което казаха, че не блокират, а се разхождат. В случая зад тях и ГКПП-Кулата започва да се оформя опашка от автомобили, както и откъм Сандански. Поради митнически проблем пред ГКПП чакат над 80 ТИР-а.

Танева: Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092544

"Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето, а ще се превърне в наказателна санкция към част от бизнеса". Това заяви пред парламентарната комисия по земеделие агроминистърът Десислава Танева, цитирана от БНР.
При разработването на идеята за така наречения "данък вредни храни" не е искана позицията на Министерството на
"Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето, а ще се превърне в наказателна санкция към част от бизнеса". Това заяви пред парламентарната комисия по земеделие агроминистърът Десислава Танева, цитирана от БНР. При разработването на идеята за така наречения "данък вредни храни" не е искана позицията на Министерството на

Танева: Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092534


"Данък "вредни храни" няма да доведе до подобряване на храненето, а ще се превърне в наказателна санкция към част от бизнеса". Това заяви пред парламентарната комисия по земеделие агроминистърът Десислава Танева, цитирана от БНР. При разработването на идеята за така наречения "данък вредни храни" не е искана позицията на Министерството на

ТАНЮГ спира работа след неуспешни опити за продажба

http://www.mediapool.bg/tanyug-spira-rabota-sled-neuspeshni-opiti-za-prodazhba-news241402.html

Сръбската новинарска агенция ТАНЮГ, гласът на бившата социалистическа Югославия, спира дейност след 72 години работа заради втори провален опит за приватизация, съобщи правителството в Белград, цитирано от Ройтерс в сряда. ТАНЮГ, абревиатура за Телеграфска агенция на нова Югославия, беше измежду 38-те държавни медии, обявени за продажба в рамките на кампания за прекратяване на държавната собственост в сектора. Правителството предприе тези мерки, за да отговори на очакванията на Брюксел, преди предполагаемия старт на преговорите за членство до края на годината. Опитите за продажба през август и октомври със стартови цени съответно от 761 000 евро и 380 467 евро обаче не успяха да привлекат сериозен интерес от купувачи. Правителството заяви, че законът за регулиране на операциите на общественото предприятие ТАНЮГ е изтекъл на 31 октомври. "Всички служители ще получат обезщетения и трудът им ще бъде заплатен до момента, в който правителственото решение за прекратяването на дейността на предприятието бъде публикувано", се казва в съобщение на Белград. Синдикалният активист Мирко Драгичич заяви пред Ройтерс, че директорът на ТАНЮГ Бранка Митрович е предупредил служителите за решението във вторник. То ще бъде обнародвано в сръбския държавен вестник по-късно тази седмица. В последните месеци на функционирането си ТАНЮГ имаше около 200 служители и малка част от световната мрежа от кореспонденти, с които агенцията разполагаше по време на разцвета на дейността си, когато беше известна като гласа на социалистическата Югославска федерация. През 2014 г. приходите на агенцията бяха едва около 6000 евро.

Разследват девет мача от българския шампионат, играни тази година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092539

Заместник - изпълнителния директор на БФС Антон Попов сподели за bTV, че се разследват девет мача, играни през 2015 година в българския шампионат. От настоящата кампания е получен сигнал само за един съмнителен двубой.
Той коментира и съдията Ивелин Рашев на скандалния двубой при юношите до 19 години в който бяха отсъдени три несъществуващи дузпи.
Заместник - изпълнителния директор на БФС Антон Попов сподели за bTV, че се разследват девет мача, играни през 2015 година в българския шампионат. От настоящата кампания е получен сигнал само за един съмнителен двубой. Той коментира и съдията Ивелин Рашев на скандалния двубой при юношите до 19 години в който бяха отсъдени три несъществуващи дузпи.

Разследват девет мача от българския шампионат, играни тази година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092528

Заместник - изпълнителния директор на БФС Антон Попов сподели за bTV, че се разследват девет мача, играни през 2015 година в българския шампионат. От настоящата кампания е получен сигнал само за един съмнителен двубой.
Той коментира и съдията Ивелин Рашев на скандалния двубой при юношите до 19 години в който бяха отсъдени три несъществуващи дузпи.
Заместник - изпълнителния директор на БФС Антон Попов сподели за bTV, че се разследват девет мача, играни през 2015 година в българския шампионат. От настоящата кампания е получен сигнал само за един съмнителен двубой. Той коментира и съдията Ивелин Рашев на скандалния двубой при юношите до 19 години в който бяха отсъдени три несъществуващи дузпи.

Forbes: Владимир Путин е най-влиятелният човек на света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092531

Владимир Путин е най-влиятелният човек на света според бизнес и финансовото списание Forbes, съобщи "Фокус".
Според рейтинга на списанието на второ място стои германският канцлер Ангела Меркел, която заемаше пето място миналата година. На трето място стои президентът на САЩ Барак Обама. На четвърто място е главата на римокатолическата църква папа
Владимир Путин е най-влиятелният човек на света според бизнес и финансовото списание Forbes, съобщи "Фокус". Според рейтинга на списанието на второ място стои германският канцлер Ангела Меркел, която заемаше пето място миналата година. На трето място стои президентът на САЩ Барак Обама. На четвърто място е главата на римокатолическата църква папа

Националният отбор по баскетбол ще има нов треньор до края на годината

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/04/2643092_nacionalniiat_otbor_po_basketbol_shte_ima_nov_trenyor/?ref=rss


Мъжкият национален отбор по баскетбол ще има нов селекционер до края на годината. Тимът е без треньор от началото на 2015 г., когато договорът на Георги Младенов изтече и не беше подновен. Националите бяха разпуснати за цялата година след разочароващите квалификации за Евробаскет 2015.

На днешното заседание на управителния съвет на Българската федерация по баскетбол беше възложена задача на президента Георги Глушков и на Сашо Везенков да проведат разговори с кандидатите за поста и да...

Forbes: Владимир Путин е най-влиятелният човек на света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092519

Владимир Путин е най-влиятелният човек на света според бизнес и финансовото списание Forbes, съобщи
Владимир Путин е най-влиятелният човек на света според бизнес и финансовото списание Forbes, съобщи "Фокус". Според рейтинга на списанието на второ място стои германският канцлер Ангела Меркел, която заемаше пето място миналата година. На трето място стои президентът на САЩ Барак Обама. На четвърто място е главата на римокатолическата църква папа

Без ток утре във Варненско...

http://www.moreto.net/novini.php?n=305630

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 5 ноември, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:30 ч. до 16:30 ч.

Пада главата на Бъчварова, пеевски медии я удрят по команда отгоре

http://frognews.bg/news_101333/Pada-glavata-na-Bachvarova-peevski-medii-ia-udriat-po-komanda-otgore/

Премиерът ще поиска оставката на министър Румяна Бъчварова. Така той ще опита да тушира напрежението в МВР, което излиза извън контрол. Доказателство за радикалната мярка е разпореждането до пеевските медии да ударят с всички сили по министърката и да стоварят вината за протестите върху нея.

Калфин: 20-те работни заплати на полицаите трябва да останат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092524

20-те работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус“.
„Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично,
20-те работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус“. „Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично,

Калфин: 20-те работни заплати на полицаите трябва да останат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092516

20-те работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус“.
„Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично,
20-те работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус“. „Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично,

Песента за Детската Евровизия влиза в училищата

http://frognews.bg/news_101331/Pesenta-za-Detskata-Evroviziia-vliza-v-uchilishtata/

От днес във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детската Евровизия.

Варненските полицаи стягат още един протест! Подкрепят и колегите си в столицата (Обзор)

http://petel.bg/Varnenskite-politsai-styagat-oshhe-edin-protest--Podkrepyat-i-kolegite-si-v-stolitsata--Obzor-__132946

Снимка Румен Сарандев Приключи протестът на полицията във Варна против евентуалното орязване на привилегии на униформените...

Забраниха на ченгетата да напускат РПУ-та след 17, 30 ч. до второ нареждане

http://frognews.bg/news_101330/Zabraniha-na-chengetata-da-napuskat-RPU-ta-sled-17-30-ch-do-vtoro-narejdane/

Ситуацията в МВР продължава да ескалира. С нова заповед е забранено на ченгетата от РПУ-та да напускат работните си места след 17,30 часа, съобщиха за Фрог потърпевши.

Путин за трети път е най-влиятелния човек в света

http://svetoven.pogled.info/news/68981/Putin-za-treti-pat-e-nai-vliyatelniya-chovek-v-sveta

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин за трети пореден път оглави класация на най-влиятелните хора в света на списание „Форбс”.

Полицаи блокираха страната. Не са склонни към никакви компромиси

http://society.actualno.com/Policai-blokiraha-stranata-Ne-sa-sklonni-kym-nikakvi-kompromisi-news_505686.html

Полицаи блокираха движението в центъра на София, Варна и други големи градове. Те продължават да са недоволни от предложенията за финансовото министерство за ограничаване на някои от социалните придобивки на служителите в сектор "Сигурност". Полицейските синдикати не са склонни към никакви компромиси и не приемат, че намалението на броя на работните заплати при пенсиониране ще важи само за новопостъпилите служители, предаде БНТ. Протестиращи полицаи блокираха движението при „Орлов мост&r

В Румъния започват консултации за сформиране на ново правителство

http://balkani.actualno.com/V-Rumynija-zapochvat-konsultacii-za-sformirane-na-novo-pravitelstvo-news_505687.html

Румънският президент Клаус Йоханис започна консултации с лидерите на политическите партии за сформиране на ново правителство.  "След като министър-председателят ми представи оставката си, аз започнах консултации с парламентарно представените политическите партии”, каза президентът. Според него преговорите ще продължат до края на седмицата, след което той обеща да представи пред медиите своето виждане за възникналата ситуация, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Йоханис изрази съжаление

Не опазиха новия Mercedes-Benz GLS

http://cars.actualno.com/Ne-opaziha-novija-Mercedes-Benz-GLS-news_505208.html

Новият модел ще бъде официално показан по време на автомобилния салон в Лос Анджелис по-късно този месец. Снимката (а и още няколко други) бе публикувана във френски форум, след като бе сканирана от моделна брошура. Новият GLS заменя досегашния GL, но изглежда по-луксозен на пръв поглед. А буквата „S“ е препратка към S-Class, т.е. към лукса. GLS остава на досегашната платформа, но двигателите са претърпели сериозна модернизация. Което е естествено, предвид че повечето от тях вече с

Forbes: Путин отново е най-влиятелната личност в света

http://www.cross.bg/forbes-prezident-sveta-1486910.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин бе обявен за трети пореден път от списание Forbes за най-влиятелната личност в света, съобщиха агенциите.  Второ място в рейтинга зае германската канцлерка Ангела Меркел, която през м.г. заемаше пето място. На трета позиция е американският президент Барак Обама, следван от папа Франциск, а на пето място е китайският президент Си Цзинпин. В първата десятка на рейтинга попадат и основателят на „Майкрософт" Бил Гейтс, шефът на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън, британският премиер Дейвид Камерън, индийският му колега Нарендра Моди и един от основателите на „Гугъл" Лари Пейдж. Вл. Путин „се явява един от малкото хора в света, който е достатъчно силен, за да прави това, което поиска", отбелязва Forbes. Изданието напомня, че независимо от международните санкции заради присъединяването на Крим и кризата в Източна Украйна, отслабването на рублата и рецесията на руската икономика, подкрепата за руския държавен глава в страната достигна 89%. „През октомври той започна да бомбардира позициите на „Ислямска държава" в Сирия и след това се срещна със сирийския лидер Башар Асад, което показва слабостта на САЩ и НАТО в региона и помогна за възстановяването на влиянието на Русия в чужбина", пише Forbes.

Борсата за биткойн Kraken се срина

http://econ.bg/Новини/Борсата-за-биткойн-Kraken-се-срина_l.a_i.702986_at.1.html

Най-голямата борса за биткойн в Европа – Kraken се срина за почти час в сряда. Тя се срина в 15:02 и отвори отново малко след 16 часа. След като...

Циганският вот мобилизиран само в оспорваните балотажи, установи Галъп

http://www.moreto.net/novini.php?n=305629

Какво е електоралното поведение на циганите и как те са гласували на първи и втори тур на миналите местни избори е фокус на част от изследването на „Галъп" по данни на екзит пол. От наблюдението им и паралелното броене в общините Благоевград, Видин, Шумен и Бургас се налага извод, че не навсякъде ромите показват активност, а и тя следва общата активност на населението.

Aлексей Петров се закани: Ако се опъне чадър на някой от разследваните, ще се обадя на Борисов

http://www.bnews.bg/article-143310

Той потвърди, че има информация, която „вече дава плодове в реалния живот” и която може да е станала причина за опита да бъде убит.

Четирима увиснаха за следващия кръг в А група, "Лудогорец" остана без защита

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/04/2643077_chetirima_uvisnaha_za_sledvashtiia_krug_v_a_grupa/?ref=rss


Дисциплинарната комисия към БФС наказа четирима основни футболисти на три отбора.

Те ще трябва да пропуснат следващия кръг от първенството заради натрупването на по пет жълти картона в течение на сезона.

Това  ще се отрази най-много на шампиона "Лудогорец", който няма да може да разчита на двама от титулярните си защитници - Козмин Моци и Йордан Минев.

Двамата получиха официални предупреждения при гостуването на "Локомотив" (Пловдив) и сега няма да могат да...

Почина бащата на Шкумбата!

http://pik.bg/почина-бащата-на-шкумбата-news429819.html

Почина бащата на Шкумбата!

Почина бащата на Шкумбата Неделчо Туджаров.

Шкумбата-старши е един от най-будните хуманисти. Петричани ще го запомнят с шегите, по времето на соца, без които не е минавало нито едно мероприятие на бившите управляващи до 1989 година, пише struma.com.

Шкумбата е един от най-добрите имитатори на покойния актьор Георги Парцалев. Tой стана известен с осмиването на управляващите и въобще - бита на българина.

По неговия път тръгна и сина му бе наследена от синът му Димитър Туджаров, който наследи и прякора Шкумбата. Неделчо Туджаров е играл в самодейния състав на петричката театрална трупа, която съществувала към читалище „Братя Миладинови”.

Перничани ще го запомнят с театралния му талант.

Жена си купи бутилка минерална вода, оказала се пълна с водка

http://www.mediapool.bg/zhena-si-kupi-butilka-mineralna-voda-okazala-se-palna-s-vodka-news241401.html

Русенка си купила бутилка минерална вода, която се оказала пълна с водка. Жената сигнализирала в полицията, че във вторник сутринта в магазин на общински пазар на ул. “Тодор Икономов" й продали вместо бутилка с минерална вода бутилка от минерална вода, пълна с водка, съобщи Дарик радио. Жената обяснила, че купила бутилката около 7.20 часа, а разбрала, че нещо не е наред със съдържанието й, когато дала на 9-годишния си син да пие вода. Случаят се изяснява. Заведено е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Адам Адамов е новият председател на Общински съвет – Поморие (видео)

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pVJEeOOk-m0/

На проведеното първо заседание на Общински съвет Поморие кметът Иван Алексиев, новоизбраните съветници и кметове на кметства в общината встъпиха в длъжност след полагане на клетва. На официалната церемония в препълнената зала областният управител Вълчо Чолаков връчи кметската огърлица на Иван Алексиев с думите: “Да изпълнявате отговорно и с чувство на дълг”.
“Току що ние се заклехме! Работим за благоденствието на жителите на община Поморие”, заяви в обръщението си Алексиев и прикани съветници и кметове да забравят за партийните пристрастия и да ги оставят в партийните си офиси.”Да застанем като един и да работим за благоденствието на жителите от град Поморие и на община Поморие. Нека хората да ни запомнят с добро”, добави кметът Иван Алексиев.
По традиция заседанието се водеше от най-възрастния съветник – Никодим Стоянов, който като бивш офицер от Българската армия, с военна лексика пожела на общинския съвет “да бъде винаги в настъпление, но не и в отбрана, да взаимодейства винаги със съседа вляво и със съдеда вдясно и на рубежа през 2019 г. да се поздрави с нови по-високи успехи.”
Две бяха предложенията за председател на местния парламент. Ася Пеева предложи кандидатурата на общинския председател на ГЕРБ Адам Адамов, а Живко Куцаров предложи кандидатурата на бившия кмет на общината Георги Трухчев.

След проведеното тайно гласуване Ива Кусева, председател на комисията по избора съобщи, че от 20 намерени бюлетини, за Адам Адамов – 13 съветника, за Георги Трухчев са гласували 4 съветника, невалидни бюлетини – 2 и 1 празен плик.

След избора на председател съветниците избраха комисия, която да подготви проектоправилник за работа на общинския съвет.

При приключването на заседанието Кольо Николов, областен председател на народните читалища връчи на кмета на общината Иван Алексиев плакет. За бургаска област двама са наградените кметове от съюза на народните читалища за добре свършена работа – Иван Алексиев за община Поморие и Николай Димитров за община Несебър, заяви още Кольо Николов.

20151104115640(1)

DSC02995

DSC03007

20151104115612(1)

20151104122844(1)

 

Да прегърнеш баща си след 9 месеца раздяла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092498

Малко момиченце се втурва с нетърпение да прегърне баща си по време на церемония в американския щат Колорадо за посрещането на близо 300 войници в родината им след 9-месечна мисия в Югоизточна Азия.
Даниел Оглесби прегръща и целува дъщеричката си, след което отново я изпраща при майка й в залата.
След приключването на церемонията малката Карас и
Малко момиченце се втурва с нетърпение да прегърне баща си по време на церемония в американския щат Колорадо за посрещането на близо 300 войници в родината им след 9-месечна мисия в Югоизточна Азия. Даниел Оглесби прегръща и целува дъщеричката си, след което отново я изпраща при майка й в залата. След приключването на церемонията малката Карас и

Без полицейски блокади във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092474

След като във вторник вечерта спонтанно окупираха Аспаруховия мост, в сряда варненските полицаи се отказаха да блокират изхода на града към магистрала "Хемус".
Час и половина преди насроченото за 18 ч спиране на трафика синдикалисти обявиха, че протестът ще е само на паркинга на мол "Двете кули" и ще е мирен.
След като във вторник вечерта спонтанно окупираха Аспаруховия мост, в сряда варненските полицаи се отказаха да блокират изхода на града към магистрала "Хемус". Час и половина преди насроченото за 18 ч спиране на трафика синдикалисти обявиха, че протестът ще е само на паркинга на мол "Двете кули" и ще е мирен.

СТРАНАТА ВРИ И КИПИ! Полицаи от всички краища излизат по улиците тази вечер! Военните също на бунт! Има ли граници наглостта на Бъчварова и Ненчев?!

http://pik.bg/страната-ври-и-кипи-полицаи-от-всички-краища-излизат-по-улиците-тази-вечер-военните-също-н-news429788.html

СТРАНАТА ВРИ И КИПИ! Полицаи от всички краища излизат по улиците тази вечер! Военните също на бунт! Има ли граници наглостта на Бъчварова и Ненчев?!

Страната ври и кипи! Полицаи от цялата страна излизат по улиците, за да изразят недоволството си! Засега 9 областни дирекции на МВР се включват в протестите тази вечер, в четвъртък и петък. Очаква се и още дирекции да се включат. Това заяви пред журналисти Галентин Грозев от синдикален алианс „Сигурност” в МВР. 

Протестите навсякъде са с начален час 18:00 часа. Протестът в столицата ще бъде от 18:00 до 19:00 часа на автогара „Овча купел”. На страницата на синдикален алианс „Сигурност” в МВР в социалната мрежа всеки може да се информира къде ще има протести. 

Протестите, които организираме не са спонтанни. Извън тях, обаче може би ще се организират други, за които не носим отговорност, уточни Грозев след срещата с вътрешния министър Бъчварова. 

„За пореден път предложихме конкретно на министър Бъчварова на основание Чл. 82 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание вносителят-Министерски съвет да оттегли законопроекта за държавния бюджет. Да се вкара нов проект за бюджет без параграф от 10 до 16. Тогава ще прекратим протестите. Докато този проект стои с тези параграфи няма как да се съгласим”, категоричен бе той. 

Ние сме обикновени граждани в извън работно време, които заявяват гражданската си позиция, увери още Грозев. 

В същото време стана ясно, че военните също стягат протест по примера на колегите си от МВР. Те се организират във "Фейсбук". В няколко града вече са организирани блокади.

В 18:00 ч. излизат военнослужещите от ВМС, като срещата все още се уточнява, но най-вероятно ще последват полицейското шествие към Аспаруховия мост. В същия час излизат и военнослужещите от Гарнизон Пловдив, като срещата ще е пред сградата на ДНА - Пловдив, а след това военните ще последват протеста на полицаите.

В същия час в момента се организират протести в София, Карлово, Русе и Бургас, съобщава pan.bg.

Ето какво се споделят те във Фейсбук: ПРИЗИВ ОТ ВОЕННИТЕ: Господа военнослужещи на Българската армия. Нека днес в 18.00 часа в градовете, в които сме, да излезем и да подкрепим полицейските протести! Във Варна и в Пловдив излизаме! Очакваме и вас - пред сградите на ДНА във всеки град!

И. Калфин: Полицаите да запазят 20-те си заплати

http://www.cross.bg/zaplati-podpomagane-te-1486909.html

/КРОСС/ Двадесетте работни заплати на полицаите трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц-контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, предаде „Фокус". „Нееднократно и публично съм изразил мнението си по тези теми - още когато заедно със синдикатите обсъждахме различните варианти по промени в кодекса. 20-те работни заплати би трябвало да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Има срок да се диференцират длъжностите в съответното ведомство - кои работят в тежки условия и кои са тези, които работят в нормални условия", коментира Ивайло Калфин. „Мнението ми съвпада изцяло с мнението на парламента. Това, което беше обявено днес сутринта е изцяло в унисон с Кодекса за социално подпомагане - полицаите да запазят 20-те си заплати. Има свободни места и ако някой се огледа в заплатите на тези хора, да заповяда в сектора", добави той.

Месец ноември в Северозападна България: Облаци, дъжд и до минус 8 градуса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092466

Ноември е преходен месец между есента и зимата. Средната месечна температура за ноември в Северозападна България ще бъде между 5 и 8 градуса, а във високата планинска част между 3 и 5 градуса. Валежите ще бъдат около нормата, за равнинната част между 40 и 70 л на кв.м. , а за планинската част между 60 и 90 л на кв.м.
Ноември е преходен месец между есента и зимата. Средната месечна температура за ноември в Северозападна България ще бъде между 5 и 8 градуса, а във високата планинска част между 3 и 5 градуса. Валежите ще бъдат около нормата, за равнинната част между 40 и 70 л на кв.м. , а за планинската част между 60 и 90 л на кв.м.

Месец ноември в Северозападна България: Облаци, дъжд и температури до - 8 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092484

Ноември е преходен месец между есента и зимата. Средната месечна температура за ноември в Северозападна България ще бъде между 5 и 8 градуса, а във високата планинска част между 3 и 5 градуса. Валежите ще бъдат около нормата, за равнинната част между 40 и 70 л на кв.м. , а за планинската част между 60 и 90 л на кв.м.
Ноември е преходен месец между есента и зимата. Средната месечна температура за ноември в Северозападна България ще бъде между 5 и 8 градуса, а във високата планинска част между 3 и 5 градуса. Валежите ще бъдат около нормата, за равнинната част между 40 и 70 л на кв.м. , а за планинската част между 60 и 90 л на кв.м.

Прозрачност без граници: Местните избори преминаха в организационен хаос и купуване на гласове

http://www.mediapool.bg/prozrachnost-bez-granitsi-mestnite-izbori-preminaha-v-organizatsionen-haos-i-kupuvane-na-glasove-news241400.html

Безпрецедентен брой невалидни бюлетини, над 90% сгрешени протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), голяма тежест на контролирания и купен вот - това са основните заключения на "Прозрачност без граници" за местни избори и референдума. Всички тези фактори са довели до огромен брой негласували граждани и 470 хил. недействителни бюлетини – безпрецедентен брой според представителите на организацията. Наблюдателите отчитат необичайното нарастване на организационните нарушения; незаконна агитация; контролиран и купен вот. Делът на контролирания и купения вот е почти 16 на сто в общата картина от нарушения. Наблюдението на работата на ЦИК по време на предизборната кампания и в самия изборен ден показва, че тя се характеризира с формализъм, мудност и липса на адекватно ръководство над работата на ОИК. Показателни за това са дългите срокове за регистрация на наблюдателите и социологическите агенции; закъснели указания за процедиране с бюлетините в средата на изборния ден; липса на инициатива за решаване на проблема в работата на ОИК - София на I тур чрез издаване на задължителни указания за работата на комисиите, отчитат наблюдателите на организацията. По данни на "Прозрачност без граници" над 90% от протоколите на СИК-овете са били сгрешени. А организационните нередности са над 73% от всички нередности, докладвани в изборния ден. Едно от нещата, за които ще настояваме, е промяна в Изборния кодекс, която да дава възможност на гражданите и НПО-тата да обжалват методическите условия на ЦИК, т.е. начина, по който ЦИК указва на СИК и ОИК да бъдат преброявани гласовете. Ако имахме възможност, със сигурност щяхме да атакуваме указанията, заявиха от организацията. Според тях хакерските атаки срещу редица държавни сайтове не са от характер да променят изборния резултат, но са насочени към накърняване на доверието на гражданите, че администрацията може да организира гласуването. Програмният координатор на "Прозрачност без граници" Линка Тонева даде и конкретни примери за груби организационни нарушения. В Шумен е казвано, че референдумът не бил задължителен. От Пловдив е имало сигнал, че съзнателно не се поставя втори печат, което прави бюлетината невалидна. Отделно от тези нарушения организацията отчита сигнали, характерни за всякакви избори - множество лица, които стоят пред секциите, но без отличителни знаци; струпване на гласоподаватели пред секционните комисии в 7.00 ч. сутринта; извозване на групи гласоподаватели. "Прозрачност без граници" чака повече от 20 дни, за да бъде регистрирана като официален наблюдател. Два дни преди изборния ден ние не разполагаме с достатъчно информация колко са застъпниците", даде пример за мудността на ЦИК програмният директор на организацията Ваня Нушева. На ниво ОИК проблемите също не липсват - с реда и достъпа до изборните помещения, с поправките по изборните протоколи. Секционните избирателни комисии не са достатъчно обучени, за да боравят с изборните книжа, констатират от "Прозрачност без граници", давайки пример – официален протокол, който е поправян три пъти. Това не е чернова, очевидно има нужда от обучение, каза Нушева. Друг отличителен белег на изборите, който очертават от "Прозрачност без граници", е изборният туризъм, който в рамките на местните избори е един от най-преките способи (особено в малките общини) да се преобърне изборният резултат. Изборният туризъм е довел до 130 хиляди регистрации, от тях са отменени малко над 1700. Те са отменени по предишния закон. Промените, които бяха направени в закона през лятото, ще действат за бъдеще, категорични са от "Прозрачност без граници". Според неправителствената организация гражданска реакция срещу изборния туризъм е имало по места. Пример е Бургаска област, където е имало живи вериги срещу "изборни туристи", дошли да гласуват. Прави впечатление липсата на реална политическа кампания за тези избори. Всички дарения за политическите партии имат ниска стойност - 700 000 лева. Очевидно са използвани "други способи за създаване на електорални предимства", каза Калин Славов от организацията. От "Прозрачност без граници" обясниха още, че в изборните списъци проблемът с мъртвите души не е решен. Крайно време е да има регистър по настоящ адрес, настояват от НПО-то. И посочват, че са необходими списъци - за тези, които живеят в България, и за тези, които живеят в чужбина. По отношение на изборния туризъм, препоръката е за периодичен контрол по Закона за гражданската регистрация. За отчитането на резултатите, "Прозрачност без граници" препоръчва въвеждане на модела на регионалните преброителни центрове и машинното гласуване. Това ще доведе до намаляване на натиска върху гражданите и минимизиране на ефекта на купувания вот, смятат експертите. Категорично не е адекватно с една и съща технология да се отчитат резултатите в общини с 2 млн. население и в общини с 20 хи. души, добавиха те.

5 храни, които са най-вкусни през ноември

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/5-hrani-koito-sa-naj-vkusni-prez-noemvri-6044868

Само защото навън е студено, не значи, че вечерята ви не може да бъде цветна и пъстра

Кога ще падне доларът?

http://www.vesti.bg/pari/koga-shte-padne-dolaryt-6044878

От 1913 г. насам щатската валута е загубила 96% от стойността си

Да прегърнеш баща си след 9 месеца раздяла (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092455

Малко момиченце се втурва с нетърпение да прегърне баща си по време на церемония в американския щат Колорадо за посрещането на близо 300 войници в родината им след 9-месечна мисия в Югоизточна Азия. Даниел Оглесби прегръща и целува дъщеричката си, след което отново я изпраща при майка й в залата. След приключването на церемонията малката Карас и

5 храни, които са най-вкусни през ноември

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/5-hrani-koito-sa-naj-vkusni-prez-noemvri-6044868

Само защото навън е по-студено, не значи, че вечерята ви не може да бъде цветна и пъстра

Арестуваха бившия шеф на световната атлетика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092471

Бившият президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Ламин Диак бе арестуван в Париж по обвинение в корупция. 82-годишният сенегалец бе сменен от Себастиан Коу на конгреса на ИААФ в Пекин. Диак, както и адвокатът му Хабиб Сисе, са обвинени в „пасивна корупция“ и „пране на пари“ при изпълнение на антидопинговата програма на ИААФ.
Бившият президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Ламин Диак бе арестуван в Париж по обвинение в корупция. 82-годишният сенегалец бе сменен от Себастиан Коу на конгреса на ИААФ в Пекин. Диак, както и адвокатът му Хабиб Сисе, са обвинени в „пасивна корупция“ и „пране на пари“ при изпълнение на антидопинговата програма на ИААФ.

Обвиниха 70-годишен в изнасилване на 12-годишно момиче от дом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092460

Постоянна мярка за задържане под стража наложи съдът в Разград на 70-годишния мъж, обвинен в изнасилване на 12-годишна.
Искането на прокуратурата бе внесено срещу Зехти Юнуз от град Исперих. Мъжът е обвинен в изнасилване на дете от социално заведение, огласи Апелативна прокуратура във Варна.
Тежкото престъпление е станало на 31 октомври.
Постоянна мярка за задържане под стража наложи съдът в Разград на 70-годишния мъж, обвинен в изнасилване на 12-годишна. Искането на прокуратурата бе внесено срещу Зехти Юнуз от град Исперих. Мъжът е обвинен в изнасилване на дете от социално заведение, огласи Апелативна прокуратура във Варна. Тежкото престъпление е станало на 31 октомври.

Взели ли са американските власти VW на мушката?

http://www.investor.bg/novini/444/a/vzeli-li-sa-amerikanskite-vlasti-vw-na-mushkata-205419/

От над един месец американската Агенция за защита на околната среда атакува най-големия европейски производител на автомобили

Обискират къщата на Льо Пен-баща

http://frognews.bg/news_101329/Obiskirat-kashtata-na-Ljo-Pen-bashta/

Френската полиция е претърсила къщата на основателя на крайнодясната френска партия „Национален Фронт“ Жан-Мари льо Пен. Вероятно става въпрос за разследване за укриване на данъци.

Заловиха бандитите, извели зад граница осъденият за убийство пернишки бандит Шатката

http://www.zapernik.com/krimi/zaloviha-banditite-izveli-zad-granica-osudeniyat-za-ubiistvo-pernishki-bandit_40499/

Петима мъже от София и Петрич са участвали в превеждането на хора през държавната граница. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция”. Престъпната група е помогнала на двамата избягали затворници – Николай Николов - Шатката и Хосе Мартинез, да напуснат страната.

Вчера на територията на София и Петрич е проведена съвместна полицейска операция с участието на служители от ГД ’’Гранична полиция’’, ГД ’’Национална...

Продължава

15% са сигналите за купен вот, а 73% - за хаос на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_585913.html

Изборен туризъм, липса на предизборна кампания, проблеми с достъпа до бюлетина за референдума, организационен хаос при предаването на изборните книжа и хакерски атаки срещу сайтовете на институции. Това са само част от проблемите, с които ще се запомнят тазгодишните избори според "Прозрачност без граници". Според асоциацията, наблюдава се тенденция на драстично повишаване на организационните нарушения и нередности, както и тревожен ръст на сигналите за контролиран вот и натиск върху избиратели, в сравнение с предходни избори. Предварителни данни на "Прозрачност без граници" сочат, че делът на организационните нередности е 73,23% - от всички докладвани нарушения в изборния ден, а контролираният и купеният вот - 15,66%. Те заявиха, че ефективността на изборната администрация с всяка изминала година се понижава. Според тях работата на СИК се влошава и липсва ръководство и отговорност за управление на процеса от страна на ЦИК. Те обърнаха внимание и на огромния брой сгрешени протоколи и невалидни бюлетини. Според тях това показва, че има нужда от промяна в начина, по който се обучават комисиите. От "Прозрачност без граници" подчертаха, че е имало неактуална и липсваща информация в регистрите за застъпниците и за постъпилите сигнали, а ЦИК са работили мудно и не са ръководили работата на СИК. "Самите ние чакахме 20 дни да бъдем регистрирани като наблюдатели", заявиха те. Те изброиха и няколко практики, с които се е пречело на хората да гласуват в националния референдум - не се е давала бюлетината, подчертава се, че участието не е задължително, изрично се пита дали искат да гласуват в националния референдум, насочват се само към бюлетините за местния вот. "Прозрачност без граници" подчертаха, че са имали сигнали дори за починали преди години хора в изборните списъци. Конкретни предложения за промени в Изборния процес Според "Прозрачност без граници", за да се преодолеят всички тези проблеми, трябва да се промени подходът, по който се организира изборния процес. Те предлагат две основни насоки за промяна- прецизиране на изборните списъци и нова организация на отчитането на изборните резултати. "В момента избирателните списъци съдържат неактуални данни, мъртви души и са съставен по начин, който позволява да бъдат извършвани манипулации. Крайно време е да разполагаме с регистър на избирателите по настоящ адрес, който да въвежда ред в изборния процес", каза Ваня Кашукеева-Нушева - програмен директор на „Прозрачност без граници”. Според нея трябва да бъдат направени отделни списъци с избирателите, които живеят в чужбина и с тези, които са в страната. От асоциацията са на мнение, че трябва да се въведе и избирателен район "Чужбина" , като целта е да не се изкривяват резултатите в малките населени места. Предложението им за промяна в броенето на резултатите от изборите е да се създадат регионални преброителни центрове , което ще осигури и прозрачност на самия процес. От асоциацията са на мнение, че така няма да се повтаря случилото се в "Арена Армеец". Те призовават още гражданите и неправителствените организации да могат да атакуват решения на ЦИК. "Ако имахме такива права, щяхме да обжалваме методическите указания на ЦИК за това да се питат хора дали искат бюлетина за изборите", каза Калин Славов - изпълнителен директор на „Прозрачност без граници”. От асоциацията са на мнение, че за да се реши проблема с некомпетентните членове на комисии, трябва да се създаде регистър членовете на СИК , които вече имат практически опит, и да се използва той, а не да се викат произволни хора. Трябва да се подобри и самото им обучение преди вота. "Видяхме, че връщането на избора на кметовете на малките населени места с до 100 жители доведе до стимулиране на изборния туризъм", отбелязват от асоциацията.

Арестуват 70-годишен, изнасилил момиче на 12

http://pik.bg/арестуват-70-годишен-изнасилил-момиче-на-12-news429763.html

Арестуват 70-годишен, изнасилил момиче на 12

70-годишен мъж от Исперих е задържан по обвинение в изнасилване на малолетна, съобщават от Апелативната прокуратура-Варна.

През нощта срещу 1 ноември Зехти Юнуз срещнал на улицата 12-годишната си жертва.

Детето било избягало от дом за изоставени деца и отивало да се срещне с майка си. Юнуз обаче го издърпал в колата си и го отвел в къщата си.

70-годишният мъж е задържан за срок от 48 часа. Делото срещу стареца съдът ще гледа в сряда. Окръжната прокуратура в Разград иска постоянна мярка „задържане под стража".

Радарите за превишена скорост утре - 5 ноември във варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=305592

Служители на пътната полиция във Варна ще следят утре - 5 ноември, за превишена скорост във Варненско, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 09:30ч.-10:30ч. Път ІІ-29 р-н с. Л.Каравелово 09:40ч.-10:45ч. ГП I-9 с.

С 623 млн. лв. е увеличен бюджетът на Държавен фонд „Земеделие“

http://econ.bg/Новини/С-623-млн-лв-е-увеличен-бюджетът-на-Държавен-фонд-Земеделие-_l.a_i.702985_at.1.html

С 623 млн. лв. е увеличен бюджетът на Държавен фонд „Земеделие“, реши правителството на днешното си заседание. Допълнителните средства са за...

Президентът на "Трабзонспор" е наказан за 9 месеца, държал съдии в съблекалнята цяла нощ

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/04/2643026_prezidentut_na_trabzonspor_e_nakazan_za_9_meseca/?ref=rss


Президентът на "Трабзонспор" Ибрахим Хаджиосманоглу беше наказан за девет месеца, след като заключи съдии в съблекалнята на клубния стадион.

Инцидентът е станал през миналата седмица при равенството 2:2 с "Газиентепспор". Хаджиосманоглу и още няколко души от ръководството заключили четиримата съдии в съблекалнята на клубния стадион. Хората от "Трабзонспор" били бесни, че в заключителните минути не е отсъдена дузпа в полза на техния тим. 

Чагатай Шахан и помощниците му са...

Протестът на полицаите във Варна продължава!

http://petel.bg/Protestat-na-politsaite-vav-Varna-prodalzhava--__132943

Фото Румен Сарандев Около 20 минути след като блокираха движението в двете посоки на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик"...

Полицаи на протест: Блокираха главни булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик

http://petel.bg/Politsai-na-protest--Blokiraha-glavni-bulevardi-v-Sofiya--Plovdiv--Varna--Burgas--Pazardzhik__132944

Фото Румен Сарандев Протестиращи полицаи блокираха движението при „Орлов мост”. Събрали са се около 200-300 души, които са блокирали...

До 18 градуса утре във Варна! Ето какво време ни очаква до края на седмицата

http://petel.bg/Do-18-gradusa-utre-vav-Varna--Eto-kakvo-vreme-ni-ochakva-do-kraya-na-sedmitsata__132945

Снимка Булфото Предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно по Черноморието. Ще духа слаб, преобладаващо...

ПИК TV: Хр.Иванов: Ще извървим докрай пътя на реформите в правосъдието, оставките са лесна работа

http://pik.bg/пик-tv-хриванов-ще-извървим-докрай-пътя-на-реформите-в-правосъдието-оставките-са-лесна-раб-news429749.html

ПИК TV: Хр.Иванов: Ще извървим докрай пътя на реформите в правосъдието, оставките са лесна работа

Ще извървим докрай пътя на реформите в правосъдието, главно с цената на това да ги довършим докрай, а оставките са лесна работа. Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов.

„Направихме съкращение и продължаваме да правим вътрешно преструктуриране на бройки. Не сме приключили. Ние не правим реформа с ефект след 30 години. Ние в ГД „Изпълнение на наказанията” и Съдебна охрана правим реформа през цялото време и сериозно преструктуриране, така че изобщо не може да се говори за реформа след 30 години”, убеден е Иванов.

Според него категоризацията на служителите в 1-ва и 3-та категория труд няма да се случи след 30 години. „Трябва да държим сметка, че тези системи в начина, по който сме ги заварили, една твърде рязка интервенция в състоянието им, може да доведе до по-сериозни сътресения, отколкото може да си позволим”, заяви още Христо Иванов. 

Валентин Попов обяви: На 8-ми ноември ще има национален протест

http://www.bnews.bg/article-143309

Шестте синдикати в МВР и Синдикатът на служителите на затворите в България на 8-ми ноември от 13.00 часа организират протест на площад Народно събрание.

Явор Гечев за Фрог: Ако Борисов разбере за действията на Грудев, проблемът няма да е мой

http://frognews.bg/news_101286/IAvor-Gechev-za-Frog-Ako-Borisov-razbere-za-deistviiata-na-Grudev-problemat-niama-da-e-moi/

Бившият министър на земеделието Явор Гечев коментирая проблемите на агроекологията и конфликта между зам. министър Васил Грудев и Асоциацията за агроекологичните земеделски производители.Според него ако премиерът Борисов разбере за какво и за какви пари става дума, проблемът на Грудев ще е голям.

Първо във Фрог: Обезкървяването в МВР започна с нова заповед на Бъчварова

http://frognews.bg/news_101328/Parvo-vav-Frog-Obezkarviavaneto-v-MVR-zapochna-s-nova-zapoved-na-Bachvarova/

Към всички шефове на областни дирекции на полицията в страната е спусната заповед, според която от днешна дата трябва да бъдат освободени всички полицаи, които са подали заявления за напускане и са на протестите. Според източници на Фрог документът е подписан от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова преди да излети за Лондон.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/04/2643081_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 17 часа:

Новозназначените полицаи ще получават 10 заплати при пенсиониране, при другите се запазват досегашните 20. Решението влиза от днес и беше съобщено от премиера в началото на заседанието на кабинета.

Предложението на реформаторите да има таван на заплатите в БНБ, ДКЕВР, комисиите за защита на конкуренцията и...

Политическото ръководство и Главният секретар на МВР ще бъдат изслушани в НС

http://www.cross.bg/politicheskoto-rukovodstvo-i-glavniyat-sekretar-na-mvr-shte-budat-izslyshani-v-ns-1486908.html

/КРОСС/ Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред реши да изслуша политическото ръководство и Главния секретар на Министерството на вътрешните работи по актуални въпроси, свързани с дейността на министерството, решиха депутатите по време на днешното заседание на комисията. Изслушването ще започне в 15 ч. на 10 ноември в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I", съобщава пресцентърът на НС.  

Военният министър: Няма защо да се харчат пари за осъвременяване, ако загубим хора

http://www.moreto.net/novini.php?n=305625

Не би имало никакъв смисъл да разходваме значими публични средства за съвременно въоръжение и техника, ако загубим личния състав като основа и ключов фактор на отбранителните способности на държавата, изтъква министърът на отбраната Николай Ненчев в изявление във връзка с дискусиите за социалните плащания в секторите "Сигурност" и "Отбрана", разпространено от военното ведомство.

Станислав Дечев е новият областен управител на Хасково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092418

Правителството назначи Станислав Дечев за областен управител на Хасково. Той заема мястото на Добри Беливанов, който бе избран за кмет на общината на провелите се местни избори, съобщава правителствената информационна служба.
Станислав Дечев е на 39 г. Има магистърска степен по автоматика и системотехника от пловдивския филиал на Техническия
Правителството назначи Станислав Дечев за областен управител на Хасково. Той заема мястото на Добри Беливанов, който бе избран за кмет на общината на провелите се местни избори, съобщава правителствената информационна служба. Станислав Дечев е на 39 г. Има магистърска степен по автоматика и системотехника от пловдивския филиал на Техническия

Хърватска монахиня шофира с 2 промила алкохол в кръвта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092432

Пияна монахиня стресна хърватската полиция, след като беше задържана да шофира на зиг-заг по магистрала край град Учка, информира БГНЕС.
47-годишната служителката на вярата и духа много трудно е обяснила откъде и за къде е тръгнала - алкохолният ѝ тест е показал близо 2 промила.
Говорителката на областната полиция в Истра Сузана Сокач уточни,
Пияна монахиня стресна хърватската полиция, след като беше задържана да шофира на зиг-заг по магистрала край град Учка, информира БГНЕС. 47-годишната служителката на вярата и духа много трудно е обяснила откъде и за къде е тръгнала - алкохолният ѝ тест е показал близо 2 промила. Говорителката на областната полиция в Истра Сузана Сокач уточни,

Министър Василева ще получи сертификат за качество на услугите в МОСВ - БДС EN ISO 9001:2008

http://www.cross.bg/mosv-sistema-proekta-1486907.html

/КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще получи на 5 ноември сертификат за съответствие на функциониращата система на МОСВ със стандарт БДС EN ISO 9001:2008, съобщава пресцентърът на МОСВ. Целта на проекта „Въвеждане и сертифициране на система за управление на качеството в МОСВ", изпълняван по ОП „Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейски социален фонд, е да повиши капацитета за предоставяне на качествени административни услуги от Министерството на околната среда и водите чрез въвеждане и сертифициране на система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2008. С реализирането на проекта се въвежда система за управление, която води до вътрешно-нормативни и организационни подобрения, позволяващи бързо, ефикасно и ефективно предоставяне на административни услуги от МОСВ. Сертифицирането на въведената система осигурява съответствието с най-съвременните международно признати стандарти за качество при предоставяне на административните услуги. Изпълнението на проекта създава организационни и документални предпоставки за постоянно подобряване на системата за управление, чрез което се гарантира най-добро качество на предоставяните от МОСВ административни услуги според потребностите на гражданите и бизнеса

Хърватска монахиня шофира с 2 промила алкохол в кръвта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092414

Пияна монахиня стресна хърватската полиция, след като беше задържана да шофира на зиг-заг по магистрала край град Учка, информира БГНЕС.
47-годишната служителката на вярата и духа много трудно е обяснила откъде и за къде е тръгнала - алкохолният ѝ тест е показал близо 2 промила.
Говорителката на областната полиция в Истра Сузана Сокач уточни,
Пияна монахиня стресна хърватската полиция, след като беше задържана да шофира на зиг-заг по магистрала край град Учка, информира БГНЕС. 47-годишната служителката на вярата и духа много трудно е обяснила откъде и за къде е тръгнала - алкохолният ѝ тест е показал близо 2 промила. Говорителката на областната полиция в Истра Сузана Сокач уточни,

Военните удрят рамо на полицаите! И те излизат на протест

http://pik.bg/военните-удрят-рамо-на-полицаите-и-те-излизат-на-протест-news429796.html

Военните удрят рамо на полицаите! И те излизат на протест

Военните също стягат протест по примера на колегите си от МВР. Те се организират във "Фейсбук". В няколко града вече са организирани блокади.

В 18.00 ч. излизат военнослужещите от ВМС, като срещата все още се уточнява, но най-вероятно ще последват полицейското шествие към Аспаруховия мост. В същия час излизат и военнослужещите от Гарнизон Пловдив, като срещата ще е пред сградата на ДНА - Пловдив, а след това военните ще последват протеста на полицаите.

В същия час в момента се организират протести в София, Карлово, Русе и Бургас, съобщава pan.bg. Ето какво се споделят те във Фейсбук: ПРИЗИВ ОТ ВОЕННИТЕ: Господа военнослужещи на Българската армия. Нека днес в 18.00 часа в градовете, в които сме, да излезем и да подкрепим полицейските протести! Във Варна и в Пловдив излизаме! Очакваме и вас - пред сградите на ДНА във всеки град!

 

Разпознаха 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092388

До момента 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет са били разпознати от семействата и близките на загиналите, предаде РИА Новости, цитирана от
До момента 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет са били разпознати от семействата и близките на загиналите, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". Разпознаването на телата продължава в моргата в Санкт Петербург. Паралелно с разпознаването от семействата се извършва и ДНК

Разпознаха 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092415

До момента 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет са били разпознати от семействата и близките на загиналите, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
Разпознаването на телата продължава в моргата в Санкт Петербург. Паралелно с разпознаването от семействата се извършва и ДНК
До момента 42 от жертвите на самолетната катастрофа в Египет са били разпознати от семействата и близките на загиналите, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". Разпознаването на телата продължава в моргата в Санкт Петербург. Паралелно с разпознаването от семействата се извършва и ДНК

Синдикатите: Разбрахме се, че няма да се разберем

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sindikatite-razbrahme-se-che-niama-da-se-razberem-6044877

След среща в силовото ведомство синдикатите в МВР не се разбраха с вътрешния министър Румяна Бъчварова

Христо Крушарски придоби акциите на Локомотив. Налива 2,5 млн. в клуба!

http://www.bnews.bg/article-143308

Бизнесменът съобщи, че за 2016 г. "черно-белите" ще имат осигурен бюджет от 3,5 милиона лева.

Полицейски синдикати в декларация: Организираме протест на 8 ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5092379

ДЕКЛАРАЦИЯ
Представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Бъчварова и Горанов и на Министър Председателят на Република България, предлагат модификация на Закона за държавния бюджет, която е неприемлива не само за служителите в сектор “Сигурност“, но и за гражданите на Република България.
ДЕКЛАРАЦИЯ Представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Бъчварова и Горанов и на Министър Председателят на Република България, предлагат модификация на Закона за държавния бюджет, която е неприемлива не само за служителите в сектор “Сигурност“, но и за гражданите на Република България.

Инженери на Google откриха 11 уязвимости в мобилния софтуер на Samsung

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/11/04/2642918_injeneri_na_google_otkriha_11_uiazvimosti_v_mobilniia/?ref=rss


Инженери на Google са открили общо 11 уязвимости в мобилния софтуер, който Samsung използва за смартфона Galaxy S6 Edge. Откритието е част от по-мащабен експеримент на компанията, който цели да открие какви промени и евентуални проблеми правят модификациите на производителите на устройствата в операционната система Android, съобщава онлайн изданието Computerworld.

Пролуките в сигурността на кода на Samsung позволяват създаване на файлове с привилегии на системно ниво, т.е. да имат...

Полицейски синдикати в декларация: Ако не оттеглят законопроекта, организираме протест на 8 ноември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5092405

ДЕКЛАРАЦИЯ
Представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Бъчварова и Горанов и на Министър Председателят на Република България, предлагат модификация на Закона за държавния бюджет, която е неприемлива не само за служителите в сектор “Сигурност“, но и за гражданите на Република България.
ДЕКЛАРАЦИЯ Представителите на изпълнителната власт в лицето на министрите Бъчварова и Горанов и на Министър Председателят на Република България, предлагат модификация на Закона за държавния бюджет, която е неприемлива не само за служителите в сектор “Сигурност“, но и за гражданите на Република България.

Мурджов за Фрог: Разтурят коалицийките по интереси

http://frognews.bg/news_101271/Murdjov-za-Frog-Razturiat-koalitsiikite-po-interesi/

Завръщането на партийното е новината от местните избори. Има търсене и глад за това. Местните интересчийски коалиции от фиктивни партии, които си продават регистрациите, полека-лека умират. Това ще даде възможност на партиите на национално ниво да рекрутират по-добри кадри, да правят политика, което е дълъг процес в рамките на 10-15 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване