Посрещаме около 170 000 чужди туристи по Великден

//dariknews.bg/novini/biznes/posreshtame-okolo-170-000-chuzhdi-turisti-po-velikden-2011822

280 000 българи ще пътуват за почивните дни около Великден. Около 210 000 ще се отправят на път в страната, а останалите ще заминат за чужбина, съобщава БНТ. Най-много хора ще посетят гръцките плажове. Охридското езеро и близките градове

Преглед на регионалния печат на 22.03.2017 г.

//dariknews.bg/regioni/razgrad/pregled-na-regionalniia-pechat-na-22.03.2017-g-2011821

„Медийният сътрудник на Гюнай Хюсмен си купи дял от вестник „Гледища“ – водещото заглавие за „Екип 7“. 39-годишната Красимира Кунчева от София се е одобрила с 33,2% от дружеството – разказва статията. „Ученик от Самуил с първа награда от конкурса „Вдъхновители“ – заглавие от стр. 6 в „Екип 7“. В из

Лиляна Павлова: Инвитро процедурите трябва да са финансово обезпечени от държавата

//dariknews.bg/regioni/varna/liliana-pavlova-invitro-procedurite-triabva-da-sa-finansovo-obezpecheni-ot-dyrzhavata-2011823

145 000 млади семейни двойки в България имат репродуктивни проблеми. В подкрепа на тези семейства има общински фондове, но нашата цел е държавата да обезпечи 100% финансовата помощ за инвитро процедурите. Това коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова по време на среща с жители

Проверят мерките срещу морбили в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/proveriat-merkite-sreshtu-morbili-v-plovdiv-2011800

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов и изпълняващият длъжността главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова ще посетят Пловдив, за да проверят на място общата организ

Слънчево със слаб вятър ще е времето днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_650612.html

Времето днес ще е слънчево с малко облаци и слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, край морето остава по-хладно - там термометрите няма да се качат над 13 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса. 

Борисов в Дупница: В понеделник трябва да имаме една спокойна държава

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278162_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B2+%D0%94%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%3A+%D0%92+%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D

 „В понеделник трябва да имаме една спокойна държава, около която всички да се обединят.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Дупница. Борисов започна изказването си с молитва към бога и думи за вярата. След това се върна на политиката. „БСП след Орешарски не направиха нищо. Единственото, което може да си обещаем, е да бъдем по-добри. Като започнем с дупката в корупцията и това, което хората искат – справедливост“, посочи той.

„Второто, което са пенсионерите. Ние ги вдигаме плавно. Припомням, че правителството на Станишев ги вдигна, но първите пенсии с увеличение започна да ги плаща правителството на ГЕРБ. И аз можех да ги вдигна с 50%, но е важно кой ги плаща“, каза Борисов. „Ние сме осигурили европейски пари за тези баба и дядовци, които си гледат внучетата, за да може майките и татковците да ходят на работа. Кой не иска да вдига заплати, всеки иска. Щом сте дошли, явно вие няма да допуснете грешка. Важно е, като си отидете, да кажете на вашите приятели, съседи да не допускат грешки“, заяви Борисов. Той отново наблегна на неизпълнените обещания на левицата.

„Два пъти БСП идва на власт, 2 пъти изобщо не си направи труда да строи Белене“, посочи той и уточни, че след Орешарски левицата е в опозиция. „БСП като идва на власт обещава много. Имаше един министър Чобанов, помните ли в листата на коя партия беше. Орешарски беше кандидат за президент на ДПС. Трябва да се знае като избираш БСП с кого идват“, заяви лидерът на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ отново се върна към религията. разказа и за снимки, които му е изпратил ловешкия митрополит. „Видях какви хубави църкви сме направили. Църквата като е направена и вярата на човека е по-силна“, коментира още Борисов. Лидерът на ГЕРБ разказа и на какво се е смял в мрежата.

„Истински съм се смял в интернет. Едно видео с един дебел човек, който се навел да си закопчае ските. И понеже е дебел и не може да ги закопчае – псува държавата. Всички сме така и аз съм така“. Виждате в Турция какво става, особено след референдума, с ДОСТ проблем, връща се приказката за възродителния процес. Борисов открои и каква е ситуацията в съседите ни – Гърция, Македония. „А в България спокойно. Затова от ГЕРБ сме казали с БСП, ДПС и ДОСТ коалиция не правим. България в понеделник трябва да е спокойна. Една грешна крачка в неделя, след това ще стискаме зъби“, каза още той. ГЕРБ е мажоритарна пария, ще направим всичко възможно следващите избори да са мажоритарни, обеща още Борисов.

Прогноза за времето - 22 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=346908

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с максимални температури 10-13°. Температурата на морската вода е 6°–8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Днес времето ще е предимно слънчево с временно увеличение на облачността.

Семейството на Марешки е учредило ВОЛЯ в нарушение на закона

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278161_%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D0%B5+%D1%83%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BE+%D0%92%D0%9E%D0%9B%D0%AF+%D0%B

 И водачи на три от листите на ВОЛЯ са двупартийни

Бащата, майката, съпругата и сестрата на търговеца политик са подписали декларации, че не
членуват в друга политическа формация, включвайки се и във втората

Веселин Найденов Марешки не е сред учредителите на партията „Либерален алианс” (прекръстена на ВОЛЯ), но това грубо нарушение на Закона за политическите партии са извършили майка му Веска Спасова Марешка, съпругата му Светлана Александровна Марешка, сестра му Нина Найденова Марешка и покойният му баща Найден Василев Марешки. Роднините на Марешки са сред учредителите и на първата му партия „Национално движение за свобода и достойнство”, заедно с голяма кампания служители и близки на семейството и шефа.

Това показа преглед на оригиналите на всички документи във фирмените дела на двете партии, извършен от „Труд” на място в деловодството на Софийския градски съд.

На първата партия на Марешки е отказана пререгистрация на втората година от съществуването й. Още преди да приключи делото, в което адвокатите му оспорват това решение на съда, неговите роднини и други довереници учредяват втората партия, която той впоследствие оглавява.

Освен семейство Марешки едновременно в две партии са се записали и Дилбер Ахмедова Вейсалова – сега водач на листата на ВОЛЯ в Кърджали и трета в листата във Варна, Гергана Желязкова Стефанова (по-рано Славова) – водач в Бургас и Сливен, Николай Наков Наков – трети в листата в Стара Загора.

Гергана Стефанова (Славова) е и първият председател на „Либерален алианс” (сега ВОЛЯ), която Марешки оглавява официално пет години след създаването й.

Ето какво сочат документите:

Фирмено дело номер 13376 на партия „Национално движение за свобода и демокрация” е образувано на 8 декември 2004 г. по молба от 7 декември 2014 г. от Веселин Найденов Марешки – председател, Дилбер Ахмедова Вейсалова и Цветелина Тодорова Тънмазова – заместник-председатели на новоучредената формация.

В представен пред съда учредителен акт на НДСД пише, че учредителното събрание е проведено на 9 ноември 2004 г., като са преброени 524 учредители. За членове на мандатната комисия на събранието са избрани Николай Наков Наков, Цветелина Тодорова Тънмазова и Силвия Руменова Петрова, форумът е председателстван от Марешки. С пълно мнозинство е било прието решение за учредяване, устав и ръководство в споменатия вече състав с мандат от 7 години.

Ход на делото по регистрация е даден на заседание на 16 февруари 2005 г. от съдия Димана Йосифова, на което са се явили прокурор Кръстанова от Софийската градска прокуратура и адвокатите Цветанка Тиганчева и Красимир Апостолов, упълномощени от Марешки.

С решение от 21 февруари 2005 г. съдът решава да впише партията.

В регистратурата на фирменото отделение на СГС на 29 юни 2006 г. е подадена молба за промени във вписани обстоятелства по фирменото дело от упълномощената Албена Владимирова Найденова. Марешки уведомява съда, че на извънреден конгрес на НДСД е приет нов устав и контролни органи на партията, които са съобразени с изискванията на новия Закон за политическите партии, обнародван в Държавен вестник на 1 април 2005 г.

Приложен е протокол на партията от 1 април 2005 г. за определяне на членове на Национален изпълнителен съвет, според който Марешки е утвърдил Дилбер Вейсалова и Тънмазова за зам.-председатели и Светлана Марешка и Силвия Руменова Петрова за членове.

Приложен е и протокол от 15 април 2006 за редовно заседание на НИС, на което са присъствали всички негови членове и е взето решение за свикване и провеждане на извънреден конгрес на 31 май 2006 г. С решението поименно са определени 20 делегати: Веселин Марешки, Дилбер Вейсалова, Цветелина Тънмазова, Светлана Марешка, Силвия Руменова Петкова, Николай Наков Наков, Пламен Трифонов Христов, Гюлер Ахмедова Мерданова, Виолета Иванова Гьондрева, Гергана Желязкова Славова, Албена Владимирова Найденова, Веска Спасова Марешка, Кръстина Николова Иванова, Марин Минков Петров, Нина Найденова Марешка, Васил Йорданов Ямболов, Валентина Илиева Банчева, Елена Ангелова Благоева, Найден Василев Марешки.

Приложен е също протокол от извънредния конгрес, на който за мандатна комисия са избрани Николай Наков, Цветелина Тънмазова и Силвия Петкова. Конгресът е председателстван от Марешки, решенията са приети с абсолютно мнозинство, подписали са се всички делегати.

Приложен е още протокол за определяне на зам.-председатели на партийната контролна комисия – на 31 май 2006 г. за нейни членове са избрани Дилбер Вейсалова и Цветелина Тънмазова.

С решение от 27 октомври 2006 г. СГС отказва да впише промените. Съдът посочва, че не е представен протокол от заседанието на НИС, от който да е видна нормата на представителство, начина на свикване на конгреса и дневния ред, както и протокол от мандатната комисия, от които да е видно спазена ли е нормата на представителство, съответно редовен ли е извънредният конгрес и може ли да взима решения.

„Липсват доказателства съгласно чл. 15, ал. 3, т. 4, 5, 6 и 8 от ЗЗП, от които да е видно какъв е членският състав на партията”, пише в мотивите за решението. „Представеният устав не дава основание на съда да приеме, че е устройствен акт на партия със сериозни политически амбиции”, пише още там. Съдът посочва също, че е нарушена разпоредбата представителните органи на партията да бъдат и членове на партийната контролна комисия.

Решението е оспорено от адвокатите на Марешки на 20 декември 2007 г. пред Върховния касационен съд, където е образувано дело номер 533 от 2007 г. В жалбата, подписана от Марешки, е посочено, че „новият устав по същество не се различава от стария”.

На 21 януари 2008 г. тричленен състав на ВКС с председател Никола Хитров и членове Емил Марков и Емилия Василева два ход на делото. На заседанието прокурор Раева посочва, че счита жалбата за неоснователна.

С решение от 25 февруари 2008 г. съдът отхвърля жалбата като неоснователна. Въпреки че отхвърлят някои от мотивите на СГС, съдиите смятат, че решението на колегата им по-долната инстанция „в основата си е правилно” , защото в устава на партията липсват правила относно представителството. В мотивите е посочено, че щом НИС избира делегатите за конгреса, те може да са произволен брой, а не спрямо текущия брой на членовете.

Това решение е последният документ във фирменото дело на първата партия на Марешки.

Междувременно до Софийския градски съд е подадена молба от Гергана Желязкова Славова – председател, и Васил Йорданов Ямболов и Румен Владимиров Петков – зам.-председатели, за регистриране на партия „Либерален алианс”. В протокол от учредителното събрание, проведено на 15 юли 2007 г., пише, че председател на събранието е бил Николай Наков Наков.

С решение от 24 август 2007 г. съдия Севдалина Червенкова вписва партията, като прокурор Нели Христозова изразява становище „за” вписването.

„От представения списък на учредителите на политическа партия и съответния брой декларации съдът прави извода, че лицата, взели това решение (за учредяване на партия „Либерален алианс” – б.р.), са пълнолетни български граждани и имат избирателни права, с което е изпълнена разпоредбата на чл. 11 от ЗЗП”, мотивира се съдът.

С протокол от извънреден конгрес, проведен на 23 април 2012 г. с участието на 17 делегати, на 3 октомври 2012 г. Марешки подава заявление да бъде вписан като избран за председател. С решение от 22 ноември 2012 г. съдия Нели Алексиева приема заявлението, като прокурор Димитър Ангелов изразява становище „за”.
В обобщение – днешната партия ВОЛЯ е създадена още преди съдът да остави извън закона първата партия на Марешки. При това е създадена от същите хора, посочени в документите, с които първата все още яростно защитава правото си на съществуване в съда – Дилбер Вейсалова, Цветелина Тънмазова, Светлана Марешка, Николай Наков, Гергана Славова (Стефанова), Веска Марешка, Нина Марешка, Васил Ямболов. Всеки от тях собственоръчно е попълнил и подписал декларация, че не членува в друга партия, увери се „Труд”.
Учредители и на двете партии със сигурност са още едни и същи хора. “Труд” не намира за нужно да ги изброява, нека прокуратурата и съдът си свършат работата.

 

Бившият член на ЦИК и КС проф. Пламен Киров:

СГС е сътворил безобразие, „Воля“ не е трябвало да бъде регистрирана

Докато няма решение на съда за заличаване на партията “Национално движение за свобода и демокрация”, тя е действаща, обясни пред “Труд” експертът в тази материя проф. Пламен Киров. По думите му защо не е заличена досега, трябва да каже съдът. Според него на “Либерален алианс” (”Воля”) е трябвало да бъде отказана регистрация. Проф. Киров прогнозира, че казусът ще се развие след изборите с дело в Конституционния съд, но как ще се развие, не е ясно, защото това ще бъде прецедент.
“СГС е сътворил безобразие, да видим сега как ще се борят за правова държава”, коментира Пламен Киров.

 

Бившият вътрешен министър, адв. Емануил Йорданов:

Законът е нарушен, но липсва основание за прекратяване на „Воля“

Има забрана в закона учредителите на партия да членуват в друга, но тази забрана не е подкрепена с никакви санкции, обясни пред „Труд” адвокат Емануил Йорданов. По думите му в закона липсва основание прокуратурата да поиска от съда прекратяване на регистрацията на „Воля”. Адв. Йорданов прогнозира, че може да бъде потърсена наказателна отговорност за документи с невярно съдържание на подалите декларации за индивидуално членство, които са членували в друга партия по това време.

 

Трябва да установят и останалите учредители в двете партии

Прокуратурата проверява Марешки по казуса

В Софийската градска прокуратура (СГП) постъпи сигнал от Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на проверка за спазване на разпоредбите на Закона за политическите партии от страна на кандидата за народен представил Веселин Марешки, съобщиха от държавното обвинение. СГП е образувала преписка по постъпилите материали и е разпоредила проверка, в хода на която са изискани материалите по делата за регистрация на двете партии от СГС и удостоверение за актуално състояние на политическите партии.

Сигналът на ЦИК е по запитване на „Труд”.

Както стана ясно, самият Марешки не е учредител на втората си партия, но такива са множество други лица, включително кандидат-депутати. Затова проверката не би трябвало да се ограничи само с него, а да обхване всички учредители на „Либерален алианс” (сегашната „Воля”).

КНДР пробва пак да изстреля ракета, но неуспешно

https://www.actualno.com/asia/kndr-probva-pak-da-izstrelja-raketa-no-neuspeshno-news_600890.html

Северна Корея е направила неуспешен опит за изстрелване на ракета тази сутирн, съобщи пред журналисти военното ведомство на Южна Корея, цитирано от  РИА Новости и БГНЕС. Говорител на Министерството на отбраната в Сеул съобщи, че опитът в северна Корея е извършен на полигон в източната част на страната около град Вонсан. Не се посочва предполагаем тип на ракетата. Тя се е взривила малко след изстрелването. САЩ също съобщиха, че са регистрирали неуспешно изстрелване.

Колко харчи Германия за отбрана?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278160_%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B8+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%3F

 Франция и Великобритания изостават съответно с 10,6 и 9,8 % от общите разходи

В Германия въпросът за разходите за отбрана се превърна в гореща тема в навечерието на ключовите парламентарни избори през септември. И мнозина водещи политици от управляващата широка коалиция подкрепят различни гледни точки. Германският канцлер Ангела Меркел и министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен от Християндемократическия съюз (ХДС) поеха ангажимент да увеличат разходите и да изпълнят целите на НАТО от 2% от БВП до 2024 г.

От друга страна, външният министър Зигмар Габриел от социалдемократите (ГСДП) хвърли съмнения върху възможностите за увеличаване на отбранителните разходи „в този им вид“, настоявайки, че допълнителни фактори трябва да определят размера на вноската на съответната страна в алианса.

Норберт Рьотген от ХДС осъди пред „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ забележките на Габриел на основание, че външният министър и ГСДП „не трябва да използват темата като въпрос от вътрешнополитическата кампания, а да носят реално отговорност за Германия“. Въпросът внесе дълбоко разединение в германската политическа среда. Въпросът е защо сега?

Страстите започнаха да се разпалват след посещението на Ангела Меркел във Вашингтон преди седмица, след което Доналд Тръмп написа в туитър, че „Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ трябва да бъдат обезвъзмездени за мощната и скъпа отбрана, която осигуряват за Германия“.

Урсула фон дер Лайен, която подкрепя целта от 2% от БВП, обяви официално, че „ НАТО не води отчет за задълженията“.

В отговор на забележките на Тръмп анализатори също обърнаха внимание, че алиансът не функционира по подобен начин и държавите членки не дължат конкретни финансови суми на организацията за отбранителни или други нужди.

Скандалът започна с ултиматума на президента на САЩ Доналд Тръмп към страните от НАТО да посрещнат задълженията си към бюджета на алианса от 2% от БВП. При неуспех Вашингтон заплаши да се оттегли от ангажиментите си към организацията.

„Америка ще изпълни задълженията си, но ако вашите народи не искат САЩ да ограничат приноса си за алианса, всеки от вас ще трябва да демонстрира ангажимента си за общата ни сигурност“, заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис пред колегите си от НАТО в Брюксел през септември.
Това изказване създаде доста напрежение сред страните от атлантическия съюз, въпреки че видимо пренебрегваше целите, върху които още през 2014 г. държавите членки вече се бяха споразумели да постигнат до 2024 г.,

По данни на НАТО разходите на САЩ за алианса представляват 72% от общия им бюджет.

„Това не означава, че САЩ покриват 72 на сто от разходите, свързани с управлението на НАТО като организация, включително издръжката на щабквартирата в Брюксел и подчинените й военни командвания“, уточняват от организацията. „Но предполага зависимост на алианса от САЩ за осигуряване на основните му функции в областта на разузнаването и обработката на информация, въздушните презареждания на летателни съдове, ракетната отбрана и електронната защита“, се казва още в комюникето.

И докато Вашингтон има най-голям принос към „съвместно финансираните бюджети и програми на НАТО“ с 22 процента от всички, Берлин се намира на второ място с близо 15% от гражданските и военните бюджети на алианса, в допълнение към програмата за инвестиция в сигурността за периода 2016-2017 г.

Франция и Великобритания, трети и четвърти най-големи вносители, изостават зад САЩ и Германия съответно с 10,6 и 9,8% от общите разходи.

От своя страна Берлин предлага много повече от финансови ресурси на алианса: “Германия разполага в момента с 4700 души личен състав в текущи операции на НАТО, ЕС, САЩ и ОССЕ“, настояват от щабквартирата в Брюксел.

През февруари 450 военнослужещи и 30 танка на Бундесвера бяха разположени в Литва като част от „засиленото изнесено напред присъствие“ на НАТО в Прибалтика.

Миналата година Германия осигури основния плавателен съд за военноморската операция на алианса в Егейско море, контролираща нелегалното преминаване през гръцки и турски териториални води в пика на миграционната криза.

Берлин разполага с около 980 военнослужещи в Афганистан, които са част от мисията на НАТО, насочена към подготовката и подпомагането на афганистанските сили за сигурност след края на продължилата десетилетие мисия на международните сили в страната. Отделно Германия осигурява 550 военнослужещи за мисията на ООН в Косово (КФОР).

Баварският кораб-майка Е39

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/bavarskiiat-korab-majka-e39-6066936

Тази „петица” не е като чупещите се Audi-та, здрава е и може да си я товарите като камионче, твърди Филип.

Крум Зарков: Готови сме да тръгнем на битка с паралелната държава

http://offnews.bg/news/n_1/n_650611.html

Нарекохме корупцията в страната ни - паралелна държава. Готови сме да тръгнем на битка с корупцията и се надяваме хората да ни последват. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков по БНТ. Той обясни, че „БСП за България“ има разработена програма както за Северозападна България, така и за Странджа-Сакар, Родопите, планинските и полупланински региони. „Тези региони обаче са практически обезлюдени. Но проблеми има не само там“, обясни Зарков. По думите му е нужно регионалната ни политика да се води по различен начин. „Време е МРРБ да не бъде само министерство на строежа, а министерство на регионалното благоустройство, каквото би трябвало да бъде“, каза Зарков и допълни, че хората в страната вече имат избор. „Тези, които не работят за 300 лв., бягат в София или в чужбина“, обясни водачът на листата на левицата и допълни, че в програмата й има предвидени мерки за справяне с проблемите. Крум Зарков обясни, че предложението на левицата за въвеждане на данъчно облагане в размер на 20% за всички с доходи над 120 000 лв. за година е, за да се въведе справедливо облагане на доходите на хората в страната. „Защото в обществото ни има огромни неравенства. Защото 41% от хора живеят в риск от бедност. От тази мярка ние очакваме приход от около 50 млн. лв., които могат да бъдат дадени, например за семействата с деца“, обясни Крум Зарков.  По повод санкциите срещу Русия, Крум Зарков каза, че левицата е последователна в позицията си, че те не само не помагат, но вредят за решаването и на глобалните геополитически проблеми в световен мащаб.  ИЗБОРИ 2017

Николай Малинов: Санкциите на ЕС срещу Русия са политическа патология

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127176

Николай Малинов: Санкциите на ЕС срещу Русия са политическа патологияВ “Обединени патриоти” намирам подкрепа за своите ценности - Г-н Малинов, как ще коментирате позицията на ЕС и по-специално на България към удължените санкции срещу Русия? - Санкциите на ЕС срещу Русия са болестно състояние. С тях съюзът нищо не постига, освен да вреди на самия себе си. Санкциите са политическа патология,

Любим виц на Буги Барабата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6126971

Любим виц на Буги БарабатаЛюбим виц на Буги Барабата Майка води 18-годишната си дъщеря на екскурзия в Шотландия и я инструктира: - Дръж се прилично, не се заглеждай след всяка

Доналд Тръмп няма да пропусне следващата среща на върха на НАТО

https://www.actualno.com/america/donald-trymp-njama-da-propusne-sledvashtata-sreshta-na-vyrha-na-nato-news_600889.html

Белият дом потвърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще присъства на срещата на върха на НАТО в края на май. По-рано във вторник стана известно, че лидерите на страните от НАТО ще се съберат в Брюксел на 25 май за първата си среща на върха след избора на Доналд Тръмп за прези

Погребален звън за турско-европейските връзки

http://pogled.info/svetoven/pogrebalen-zvan-za-tursko-evropeiskite-vrazki.83914

/Поглед.инфо/ "Салах" е ислямска молитва, която се използва също и при обявяването на смърт. Най-общо името й може да бъде преведено като "погребален звън", когато се използва в този контекст. "Салах" днес ясно говори за връзките между Турция и ЕС. Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Турция никога не е била толкова далеч от членството в ЕС.

Празните бебешки люлки унищожават Източна Европа, България е най-зле

http://pogled.info/svetoven/evropa/praznite-bebeshki-lyulki-unishtozhavat-iztochna-evropa-balgariya-e-nai-zle.83915

/Поглед.инфо/ Наричаха я "новата Европа", за разлика от "старата" френско-германска. Именно оттам, от бившите съветски сателити, от Будапеща, Прага и София трябваше да повеят новите ветрове, способни да вдъхнат нови сили на проекта за единство на Европа.

Живко Георгиев: Има очакване за промяна, в политиката у нас има нещо радикално сбъркано

http://pogled.info/bulgarski/zhivko-georgiev-ima-ochakvane-za-promyana-v-politikata-u-nas-ima-neshto-radikalno-sbarkano.83916

/Поглед.инфо/ На тези избори това, което ще придаде енергия на политическото гласуване, е опитът на гласоподавателя да покаже с гласовете си, че има нещо радикално сбъркано в начина, по който се прави политика у нас и това, че той иска промяна - без да е безкрайно обнадежден, обаче. Има остър дефицит на идеи – не само у нас, а и на европейско и световно ниво.

Ради Найденов: Няма информация за руска намеса

http://www.clubz.bg/51863-radi_najdenov_nqma_informaciq_za_ruska_namesa

"Няма информация за руска намеса в предстоящите избори", заяви днес пред Нова тв служебният външен министър Ради Найденов.

По повод твърденията за намеса на Турция той заяви, че МВнР е предприело необходимите действия. Ведомството е извикало на разговор турския посланик Сюлейман Гьокче. Найденов припомни също, че турското законодателство забранява на територията на страната да се провежда агитация за чужди избори.

"Затварянето на каквито и да било граници не е решаване на проблема. Трябва да се спазва законът, а хората, които имат бизнес интереси, да могат да осъществяват дейността си", каза Найденов.

И допълни, че много българи посещават Турция като туристи.

Ради Найденов потвърди, че България няма намерение да предава четиримата граничари, получили от турски съд обвинение за убийство на бракониер преди 9 години.

"Има решение на българския съд, който издава оправдателна присъда. Това решение е потвърдено и от европейски съд. България е правова държава и се радваме, че двете решения са в една посока", заяви министърът.

Но изтъкна, че делото, което върви паралелно в Турция, е нормална практика.

"Стандарт енд Пуърс" подобри прогнозата си за отделни руски компании

http://pogled.info/svetoven/standart-end-puars-podobri-prognozata-si-za-otdelni-ruski-kompanii.83909

/Поглед.инфо/ Кредитната агенция "Стандарт енд Пуърс" (S&P), която споделя информации и прогнози в областта на икономиката, подобри прогнозата си за рейтинга на руски компании като „Роснефт” и „Лукойл” до „положителна”.

Вашингтон предлага алтернативна дата за срещата на външните министри от НАТО

http://pogled.info/svetoven/vashington-predlaga-alternativna-data-za-sreshtata-na-vanshnite-ministri-ot-nato.83910

/Поглед.инфо/ Американските власти са предложили алтернативна дата за предстоящата среща на външните министри на страните от НАТО. Това се наложи, след като днес стана ясно, че американският държавен секретар Рекс Тилърсън няма да може да посети срещата през април в Брюксел.

„Туитър“ блокира нови 400 000 акаунта, свързани с разпространение на тероризъм

http://pogled.info/svetoven/tuitar-blokira-novi-400-000-akaunta-svarzani-s-razprostranenie-na-terorizam.83911

/Поглед.инфо/ От ръководството на социалната мрежа „Туитър“ съобщиха, че през втората половина на 2016 г. са били блокирани 376 890 потребителски акаунта за „разпространение на тероризъм“. Това бележи увеличение с 60% на закритите профили в сравнение с предишния шестмесечен период.

Войници на НАТО пристигнаха в Естония, за да възпират "агресията на Русия"

http://pogled.info/svetoven/voinitsi-na-nato-pristignaha-v-estoniya-za-da-vazpirat-agresiyata-na-rusiya.83912

/Поглед.инфо/ Самолет с повече от 50 френски военнослужещи кацна на военновъздушната база "Емари" в Естония, намираща се в северната част на балтийската страна, предаде "Евронюз" (Euronews) във вторник (21 март).

Британски политик: Длъжни сме да накараме Украйна да влезе в диалог с РФ

http://pogled.info/svetoven/britanski-politik-dlazhni-sme-da-nakarame-ukraina-da-vleze-v-dialog-s-rf.83913

/Поглед.инфо/ Международната общност е длъжна да окаже влияние на Украйна, за да може властите в тази страна да влезнат в конструктивен диалог с Русия. Такова мнение изказа председателят на Партията на независимостта от Обединеното Кралство в района Енфилд и Харинг, Лондон, Найджъл Сусман на пресконференция във формат Симферопол-Москва, по повод официалната визита в Крим на депутати от Европейския парламент, предаде РИА "Новости" във вторник (21 март).

В Рибново няма да ви препоръчат "пътя на Доган"

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/22/2939305_v_ribnovo_niama_da_vi_preporuchat_putia_na_dogan/?ref=rss


"Пътят на Доган" е дълъг близо 16 км. Тесен, с остри завои, с невероятна гледка. На моменти с разбит банкет. Преди да тръгнете по него ще ви кажат, че е добър път, с асфалт. След като го минете, ще разберете, че няма акт 16.

"Пътят на Доган" - това е отсечката между село Филипово и село Рибново.

Така го наричат тук. Част от хората го казват с уважение - като почит към това, че въобще е направен път. Това е подобрило значително условията на живот - хора от Рибново могат...

Пълна забрана за "Красавицата и звяра" в Кувейт

//dariknews.bg/novini/sviat/pylna-zabrana-za-krasavicata-i-zviara-v-kuvejt-2011815

Филмът „Красавицата и звяра” бе забранен в Кувейт четири дни след като излезе по екраните в страната. Националната кинокомпания на Кувейт съобщи за забраната в „Туитър”.

Миналия четвъртък бе първата прожекция на приказката в близкоизточната страна, н

Компания на Тръмп нарушила закона в Ню Йорк, грози я глоба

//dariknews.bg/novini/biznes/kompaniia-na-trymp-narushila-zakona-v-niu-iork-grozi-ia-globa-2011816

Бизнес империята „Тръмп организейшън” (Trump Organization) е нарушила законите в град Ню Йорк и може да бъде глобена до 500 долара. Според съобщението на Ен Би Си, в качеството си на собственик на небостъргача „Тръмп тауър” компанията, управлявана от синове

Хладно с променлива облачност по Черноморието

//dariknews.bg/regioni/varna/hladno-s-promenliva-oblachnost-po-chernomorieto-2011678

Променлива облачност ще преобладава по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Ще бъде хладно с максимални температури между 10 и 13°, за Варна около 11. Температурата на морската вода е 6°–8°. Въл

Ден на отворените врати в Басейнова дирекция

//dariknews.bg/regioni/varna/den-na-otvorenite-vrati-v-basejnova-direkciia-2011676

С Ден на отворените врати Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележи Световния ден на водата – 22 март. Всеки желаещ ще може да се запознае с функциите и дейността на дирекцията. 

От 10:00 часа възпитаниците на Детска градина „Дружба“ ще празнуват с Басейновата дирекция и РИО

Мъж отнесе 2000 лв. глоба заради фалшив сигнал за опит за убийство

//dariknews.bg/novini/bylgariia/myzh-otnese-2000-lv.-globa-zaradi-falshiv-signal-za-opit-za-ubijstvo-2011817

Мъж от девинското село Лясково отнесе глоба от 2000 лв.  за това, че си е позволил да подаде фалшиви сигнали на спешния телефон 112.
 
Това става ясно от решение на Административния съд в Смолян, с което се по

На 22 март рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6126945

На 22 март рожден ден иматАсен Блатечки, актьор Жан Виденов, премиер на България (1995-1997) Д-р Веселин Дяволов, клиника “Майчин риск” на УАГБ “Майчин дом” Георги Стоев-Джеки, кинорежисьор Виолета Бахчеванова, актриса Димитър Германов, кмет на Приморско Иван Стоицов, щангист - световен шампион Калин Терзийски, писател и психиатър Лукан Луканов,

Бойко Борисов в Дупница: Когато гласуваш за БСП, идват ДПС и НДСВ

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/bojko-borisov-v-dupnica-kogato-glasuvash-za-bsp-idvat-dps-i-ndsv-2011811

Над 1 000 дупничани изпълниха Спортната зала в Дупница и посрещнаха на крака лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов застана зад кандидат- депутатите от ГЕРБ в Кюстендилска област и пред събралите се граждани заяви: "Цяла Дупница знае какво беше и какво е сега, и кои

Северна Корея направи неуспешен ракетен опит

//dariknews.bg/novini/sviat/severna-koreia-napravi-neuspeshen-raketen-opit-2011813

Нов ракетен опит e бил направен от страна на Северна Корея, като той е бил неуспешен. Това съобщи Южна Корея, цитирана от световните агенции. Ракетата вероятно е изстреляна от района на град Вонсан на източното крайбрежие на КНДР.

Стотици подкрепиха: "От българското по-хубаво няма"

//dariknews.bg/regioni/haskovo/stotici-podkrepiha-ot-bylgarskoto-po-hubavo-niama-2011814

Фолклорният концерт „От българското по-хубаво няма“ препълни снощи хасковската зала „Дружба“. Концертът бе организиран от кандидатите за народни представители на „Реформаторски блок- Глас народен“ в Хасковския избирателен район и в него участваха преди всичко местни ансамбли и млади таланти. Пред п

Врачанска област застарява - работоспособните са малко над половината

//dariknews.bg/regioni/vraca/vrachanska-oblast-zastariava-rabotosposobnite-sa-malko-nad-polovinata-2011711

Във врачанска област през 2016 г. икономически активните лица на възраст 15 - 64 навършени години са били 62.3 хиляди, като мъжете са 34.3 хиляди, а жените – 28 хиляди. В сравнение с 2015 г. коефициентът на икономическа активност  намалява  с  3.1 процентни пункта и достига 57.9 % от населението на

Огромен петел стана хит в интернет (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ogromen-petel-stana-hit-v-internet-video-2011808

Огромен петел се превърна в сензация в социалните мрежи. Видеото, на което се вижда, че птицата е с размерите на едро куче, вече е споделено от над 35 000 потребителите на Twitter, посочва

Без вода в части от "Лозенец" и "Подуене"

http://offnews.bg/news/n_1/n_650610.html

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес , съобщиха от дружеството. Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. "Плачковица" в "Лозенец", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 ч. по ул. "Кораб планина" от бул. "Джеймс Баучър" до ул. "Плачковица"; по ул. "Трепетлика" от ул. "Бигла" до ул. "Галичица"; по ул. "Галичица" от ул. "Трепетлика" до ул. "Св. Теодосий Търновски"; по ул. "Св. Теодосий Търновски" от ул. "Галичица" до ул. "Кораб планина"; по ул. "Плачковица" от ул. "Кораб планина" до ул. "Бигла". Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Огражден" в "Подуене", се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. по ул. "Черковна" от бул. "Ситняково" до ул. "Попова шапка".

Тръмп ще бъде на срещата на върха на НАТО

http://pogled.info/svetoven/tramp-shte-bade-na-sreshtata-na-varha-na-nato.83903

/Поглед.инфо/ Белият дом потвърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще присъства на срещата на върха на НАТО в края на май.По-рано във вторник стана известно, че лидерите на страните от НАТО ще се съберат в Брюксел на 25 май за първата си среща на върха след избора на Доналд Тръмп за президент.

Турските власти са скандализирани от блокадата на границата с България

http://pogled.info/svetoven/turskite-vlasti-sa-skandalizirani-ot-blokadata-na-granitsata-s-balgariya.83904

/Поглед.инфо/ Министерството на външните работи в Анкара е в постоянна връзка с посолството в София и с българския консул в Одрин заради проблемите, възникнали при граничните пунктове заради блокадата от патриотични организации, опитала да спре автобуси с български изселници.

Хан поиска кабинет, десетки хиляди на протест в цяла Македония

http://pogled.info/svetoven/balkani/han-poiska-kabinet-desetki-hilyadi-na-protest-v-tsyala-makedoniya.83905

/Поглед.инфо/ Късно тази нощ приключиха срещите в Скопие на еврокомисаря по разширяването на ЕС Йоханес Хан с македонските политически лидери, чийто партии са представени в парламента.

Фийон с допълнителни обвинения от прокуратурата

http://pogled.info/svetoven/evropa/fiion-s-dopalnitelni-obvineniya-ot-prokuraturata.83906

/Поглед.инфо/ Националната финансова прокуратура на Франция поиска от следствието да повдигне допълнителни обвинения срещу кандидатът за президент на на страната Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп.

Компания на Тръмп пропуснала да внесе 13 долара в хазната на Ню Йорк

http://pogled.info/svetoven/amerika/kompaniya-na-tramp-propusnala-da-vnese-13-dolara-v-haznata-na-nyu-iork.83907

/Поглед.инфо/ Бизнес империята „Тръмп организейшън” (Trump Organization) е нарушила законите на град Ню Йорк и трябва да бъде глобена до 500 долара. Според съобщението на Ен Би Си, в качеството си на собственик на небостъргача „Тръмп тауър” компанията, управлявана от синовете на президента Доналд Тръмп е пропуснала да подаде документи за задължителна ежегодна регистрация в отдела за охрана и развитие на жилищния фонд на Ню Йорк.

Управляващите в Турция отмениха планираните митинги в Германия

http://pogled.info/svetoven/upravlyavashtite-v-turtsiya-otmeniha-planiranite-mitingi-v-germaniya.83908

/Поглед.инфо/ Управляващата партия в Турция отмени във вторник планираните до референдума на 16 април митингите в подкрепа на Реджеп Ердоган, предаде АФП

Взрив на микробус в "Бъкстон"

http://offnews.bg/news/n_1/n_650609.html

Микробус се взриви в столичния кв. „Бъкстон” в полунощ, от експлозията са пламнали и други автомобили , съобщи бТВ.  Няма пострадали хора при инцидента. Пожарни и полицейски автомобили на мястото на инцидента изясняват дали става дума за техническа неизправност или умишлен палеж.

Проверят противоепидемичните мерки срещу морбили в Пловдив

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/proveriat-protivoepidemichnite-merki-sreshtu-morbili-v-plovdiv-2011800

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов и изп. длъжн. Главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова ще посетят днес Пловдив, за да проверят на място общата организация и изпълнението на инструкциите за ограничаван

Общоградски празник в Пловдив за Световния ден на водата

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/obshtogradski-praznik-v-plovdiv-za-svetovniia-den-na-vodata-2011509

За поредна година Община Пловдив организира общоградски празник за Световния ден на водата. Събитието ще се проведе в Цар Симеоновата градина, до Виенския павилион от 12:30 часа и ще бъде открито от заместник-министъра на околната среда и водите Ренета Колева. То е съвместна инициатива на Общината,

Световен ден на водата

//dariknews.bg/novini/sviat/svetoven-den-na-vodata-2011801

Световния ден на водата се отбелязва на 22 март съгласно резолюция 47/193 на Общото събрание на ООН от 22 февруари 1993 г., съобщи ТАСС.
 
Целта на деня е да привлече вниманието на обществеността към проблема за достъ

Ограничават движението заради рокерско шествие

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/ogranichavat-dvizhenieto-zaradi-rokersko-shestvie-2011368

Движението по ул. ”Дилянка”, в отсечката между бул.”България” и ул.”Напредък”, при необходимост ще бъде спряно за времето от 11.30 до 12.30 часа, съобщават от полицията. Евентуалното ограничение е във връзка с провеждане на традиционното откриване на първа пролет, организирано от мотобратство “Вага

Кабинетът гледа промени в Националния план за действие по заетостта

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kabinetyt-gleda-promeni-v-nacionalniia-plan-za-dejstvie-po-zaetostta-2011804

Днес на редовно заседание правителството ще разгледа промени в Националния план за действие по заетостта през 2017 г.,съобщи пресцентърът на кабинета.
 
Министрите ще обсъдят и план за действие за 2017 г. за изпълнени

Руснак се крил години наред в землянка, за да не плаща издръжка

//dariknews.bg/novini/sviat/rusnak-se-kril-godini-nared-v-zemlianka-za-da-ne-plashta-izdryzhka-2011806

Жител на руския град Киров си изкопал землянка в запуснат имот, в която се крил четири години от задължения към бившата си съпруга.
 

Дълговете над 1,5 милиона рубли (над 24,3 хиляди евро) той натрупал от непл

Ясно време в сряда

//dariknews.bg/regioni/shumen/iasno-vreme-v-sriada-2011794

Времето днес ще е предимно ясно и слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по Черноморието следобед до умерен от изток-североизток.

Минимални температури 3-8, максимални 17-22 градуса, по Черноморието 10-15. Вълнение на морето 1-2, следобед 2-3 бала. Температура на морската во

Кристо - жертва на махленските патриоти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6127157

Кристо - жертва на махленските патриотиУспелите българи обречени вечно на силна любов и омраза от техните съселяни Няма никакво значение дали Кристо е казал онова за тъпата България, или не. На кого му пука. Христо Явашев, по етнически произход - българо-чех с немски корени, е световноизвестен (най-известният) авангардист днес. Той е избягал от България преди 60 години,

Вече е доказано! Рептили няма

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6127260

Вече е доказано! Рептили нямаДейвид Рокфелер мъртъв! Нима е възможно? Конспиративните теории превземат умовете и сърцата на все повече хора в тези смутни времена, защото дават прости обяснения във все по-объркания и луд свят. Една от популярните теории е за рептилите, раса от студенокръвни създания, които тайно управляват света. И всичко е ясно за богатите и могъщите.

Преносът на печалба към офшорки на мултинационални компании става по-труден

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127201

Преносът на печалба към офшорки на мултинационални компании става по-труденПромени в ДОПК са пуснати за обсъждане от Министерството на финансите Големите мултинационални компании с дъщерни дружества или клонове у нас да не прехвърлят значителна част от печалбите си към държави, за които са преценили, че данъчният режим е по-благоприятен. Това предвиждат промени в Данъчно осигурителния и процесуален кодекс,

Как да пробягате маратон (видео)

http://www.dnevnik.bg/video/s_dve_dumi/2017/03/22/2933624_kak_da_probiagate_maraton_video/?ref=rss


7"Ако искаш да бягаш - пробягай миля. Ако искаш различен живот - пробягай маратон". Това е един от мотивиращите цитати или обяснения защо доброволно някой би бягал над 42 км. Маратонското бягане (и на по-къси дистанции) става все по-популярно през последните години в България. Няма ограничение за възрастта, на която да започнете да тичате или до кога може да го правите (най-възрастната бегачка е на 92 години). И без значение колко километра искате да пробягате - преди да започнете е важно да...

Кристо опакова Доналд Тръмп

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6127186

Кристо опакова Доналд ТръмпИзбягалият от тоталитарна България творец знае всичко за стените Бях в Доха миналата седмица и жена от Судан се приближи до мен, за да ми обясни колко e отчаяна заради факта, че синът й, който учи в САЩ, сега не може да пътува, за да я види. Той се страхувал, че ако напусне страната, няма да му позволят да се върне.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване