Мистерии: Петрозаводският феномен (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/misterii-petrozavodskiiat-fenomen-video-2012012

Петрозаводският феномен е част от поредица аномални явления в атмосферата. Те са наблюдавани от септември 1977 до февруари 1978 г., главно над Петрозаводск, столицата на Република Карелия, но също и над Северозападна Русия, както и на места над северната част на Европа.

Особено харак

Няма изгледи за директна самолетна линия между България и САЩ

//dariknews.bg/novini/biznes/niama-izgledi-za-direktna-samoletna-liniia-mezhdu-bylgariia-i-sasht-2012041

Няма изгледи за директна самолетна линия между България и САЩ. Към момента липсва сериозен интерес за осъществяването на такива полети, а създаването на директна линия едновременно изисква големи и

Държавата е глобена заради отказ на прокуратурата да разследва полицай

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/22/2939898_durjavata_e_globena_zaradi_otkaz_na_prokuraturata_da/?ref=rss


Отказът на прокуратурата да разследва полицая от столичното Първо РПУ Кристиян Стоянов, които твърдеше, че млада жена е скъсала униформата му, донесе на държавата глоба от 5500 евро, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Жалбата в Европейския съд по правата на човека беше подадена от Александра Стоилова, а случаят доби голяма популярност преди близо три години, след като предаването "Господари на ефира" излъчи кадри от охранителните камери в районното управление.

Видео: Опитът за въоръжен обир в Студентски град

http://offnews.bg/news/n_1/n_650681.html

Кадри от охранителни камери показаха момента, в който двама въоръжени се опитаха да ограбят копирен център в столичния квартал "Студентски град". Опитът е бил направен малко след 1:30 ч. тази нощ. Маскираните мъже заплашили с оръжие двете служителки на фирмата, претърсили офиса и отворили касата, разказва bTV . Нападателите обаче са били задържани при напускането на копирния център. От тях са иззети незаконно притежаван боен пистолет с боеприпаси и патрон в цевта, пушка-помпа с боеприпаси, маски с прорези, ръкавици, бронежилетка. В домовете на двамата мъже, които са на 40 и 59 години, са открити още газов автомат и въздушна пушка.

Радослав Янков: Дано хората оценяват колко добър резултат е второто място

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/22/2939911_radoslav_iankov_dano_horata_oceniavat_kolko_dobur/?ref=rss


Сноубордистът Радослав Янков сподели, че е щастлив от второто си място в генералното класиране за Световната купа. 27-годишният състезател от Чепеларе остана само на 190 точки от австриеца Андреас Промегер, който завоюва Световната купа за трети път след 2012 и 2013 г.

Янков беше награден за най-добър спортист на месеца в пресклуб "България".

"Изключително съм радостен, че успях да покажа, че съм един от най-добрите в света. Въпреки...

Радослав Янков: Дано хората разберат колко истински добър резултат е второто място

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/22/2939911_radoslav_iankov_dano_horata_razberat_kolko_istinski/?ref=rss


Сноубордистът Радослав Янков сподели, че е щастлив от второто си място в генералното класиране за Световната купа. 27-годишният състезател от Чепеларе остана само на 190 точки от австриеца Андреас Промегер, който завоюва Световната купа за трети път след 2012 и 2013 г.

Янков беше награден за най-добър спортист на месеца в пресклуб "България".

"Изключително съм радостен, че успях да покажа, че съм един от най-добрите в света. Въпреки...

Изложба за Южна Корея показват във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346925

3Х3 изложба, представяща духа на Изтока и Южна Корея през погледа на художничките Емануела, Гергана и Делица Цоневи представя варненската галерия „Ларго”, научи Moreto.net. Изложбата се открива днес и може да бъде видяна до 12 април.

Цветанов в Лясковец: ГЕРБ гарантира развитието на българските фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128823

Цветанов в Лясковец: ГЕРБ гарантира развитието на българските фирми Вашата подкрепа ще ни позволи да продължим да бъдем полезни за всяка община в област Велико Търново, за всяка фирма и за гражданите. Гарантирам, че аз и народните представители от ГЕРБ винаги ще сме насреща, защото винаги сме се стремили към работещи предприятия и стабилна икономика при нашето управление.

Петър Воденски: ДОСТ се финансира от сина на Ердоган! Надежда Нейнски е пред отзоваване от Турция?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278186_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%3A+%D0%94%D0%9E%D0%A1%D0%A2+%D1%81%D0%B5+%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%81%D0%B8%D0%BD%D

 В Турция усилено тече политическа агитация за българските парламентарни избори, заплахи със съобщения и събиране на лични карти. Това е част от „похватите”, с които се събират гласоподаватели за изборите на 26 март

Винаги е имало натиск от страна на Турция на нашите избори, сега просто е много явен", заяви бившият ни консул в Турция Петър Воденски пред Би Ти Ви. Той коментира, че два пъти е организирал избори в южната ни съседка и гласовете масово са отивали за ДПС. Той допълни, че турската преса е разкрила, че проектът ДОСТ се финансира от сина на Ердоган. 

 

"Самият израз за консултации говори, че между двете страни много сериозно куца нещо. Това се прави преди отзоваване на посланика ни Надежда Нейнски там. Това трябва да покаже на Турция, че може и да не изпратим в скоро време посланик там. По този начин можем да подканим и техният посланик да отиде за консултации в Турция. Още повече, че това беше заявено директно, след като Местан се скри в турското посолство и няма никакво съмнение чий човек е той, а именно на Ердоган", обясни Воденски. 

 

Вчера пък стана ясно, че ДОСТ  има списъци с автобусите, които идват от Турция, за да гласуват хората у нас. Публикувани са и телефонните номера за връзка с организаторите на безплатните пътувания.

Вчера само в промеждутъка от 7.30 до 8.00 часа на автогарата в Кърджали пристигнаха 6 автобуса. Те бяха посрещнати от кандидат-депутат, който се скри в един от офисите при появата медии. Автобуси пристигат и в другите общински центрове в Източните Родопи, поясниха превозвачите.

 

В Турция пък усилено тече политическа агитация  за българските парламентарни избори, заплахи със съобщения и събиране на лични карти. Това е част от „похватите”, с които се събират гласоподаватели за изборите на 26 март, съобщава Би Ти Ви.

 

Според правилата на Турция не е редно да има агитация за чужди избори на територията на страната, но явно има разрешение от областния управител на окръг Текерда, част от одринския консулски окръг.

 

25 000 български изселници имат право на вот в региона, а секциите са шест. Това значи, че над 12 000 души няма да могат да гласуват и освен да пътуват до България няма друг начин. Пътуването с автобуси не е незаконно, но е важно да се знае кой осъществява финансирането и организирането на транспорта. Според сигнали те се осигуряват от турската държава.

 
 

И Георги Миланов отпада за Холандия

https://www.24chasa.bg/sport/article/6128822

И Георги Миланов
отпада за ХоландияИ халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов ще пропусне световната квмалификация с Холандия. В момента той минава прегледи, но травмата му е сериозна и той няма да се възстанови до събота. Заради сериозна травма отпадна и вратарят на "Лудогорец" Владислав

Петима талантливи българи ни представиха в първия Парламент на гражданите в Брюксел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128811

Петима талантливи българи ни представиха в първия Парламент на гражданите в Брюксел Във вторник, 21 март 2017 г., 751-те места на евродепутатите в Европарламента в Брюксел бяха заети от граждани от цяла Европа, включително и от България. По покана на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), 5-има млади и талантливи българи участваха в първия по рода си „Парламент на гражданите“, за да обсъдят бъдещето на Европа.

Бургас, Хасково, Ямбол, Къркларели и Одрин ще привличат туристи заедно

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/03/22/2939918_burgas_haskovo_iambol_kurklareli_i_odrin_shte/?ref=rss


Трансграничният район, включващ областите Бургас, Хасково и Ямбол в България и Къркларели и Одрин в Турция, ще разработва общи туристически проекти с еврофинансиране, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

Днес е подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по проекта "Съвместни инициативи за промоция на трансграничния регион България - Турция като атрактивна туристическа дестинация – JOINT TOUR". Общата стойност е 106 хил. евро, от които 15% са...

С близо 30 млн. лева са компенсирани притежателите на лихвоточки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278185_%D0%A1+%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE+30+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B6%

 През 2016 г. Националният компенсационен жилищен фонд е компенсирал притежателите на 4 148 жилищноспестовни влога, съобщи пресслужбата на Министерския съвет след заседанието на правителството.

В одобрения от кабинета отчет на управителния съвет на фонда за миналата година е записано, че на местните комисии са преведени компенсации за 29 625 837,44 лева. Средната изплатена компенсация по влог с лихвоточки е 7 142,20 лева.

Съгласно Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, средствата във фонда се набират от ежегодно определяни субсидии от държавния бюджет, постъпления от дарения и помощи и 50% от постъпленията от продажба на жилищни и вилни имоти, отнети в полза на държавата със съдебен акт.

Средствата се изразходват за финансово компенсиране на притежателите на лихвоточки чрез левова компенсация на определените към 31 декември 1990 г. спестовни числа по тях, като се взема предвид действащият левов индекс.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Миглена Иванова

Хлябът ще поскъпне, ако цената на газа се повиши

https://www.actualno.com/society/hljabyt-shte-poskypne-ako-cenata-na-gaza-se-povishi-news_601038.html

При увеличението на цената на газа неминуемо цената на хляба ще бъде коригирана. Това каза Мариана Кукушева, председател на управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите във връзка с искането на „Булгаргаз“ за увеличение на цената на

Лиляна Павлова: Програмата на ГЕРБ предвижда запазване на най-ниските данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128797

Лиляна Павлова: Програмата на ГЕРБ предвижда запазване на най-ниските данъциУправленската програма на ГЕРБ предвижда запазване на най-ниските данъци. За да има възможност за нови инвестиции, нови работни места и увеличаване на доходите най-важно е да запазим стабилна икономиката и най-ниските данъци. За разлика от опонентите ни, които предвиждат увеличаване на налозите, ние не планираме това.

Стотици рокери от Пловдив потеглиха в мотошествие към Бачковския манастир

https://www.24chasa.bg/region/article/6128779

Стотици рокери от Пловдив потеглиха в мотошествие към Бачковския манастирСтотици рокери от Пловдив потеглиха в мотошествие към Бачковския манастир по случай Първа пролет. Там игуменът Симон ги посрещна и благослови. Тази година мотото е "Не на агресията и повече толерантност към

Новият германски президент: Ердоган излага на риск успехите на Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128771

Новият германски президент: Ердоган излага на риск успехите на Турция
Франк-Валтер Щайнмайер положи клетва като 12-и президент на Германия и използва речта след встъпването си в длъжност, за да отправи остро предупреждение към турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Щайнмайер заяви, че Ердоган рискува да унищожи всичко, което страната му е постигнала през последните години и да навреди на връзките с партньорите й,

България открива нови консулства в Украйна, Полша и Молдова

http://www.moreto.net/novini.php?n=346955

Правителството прие решение за откриване на консулство на България в Тараклия, Република Молдова, с консулски окръг, обхващащ територията на районите Тараклия, Кахул, Кантемир, Бесарбяска и Автономното териториално образувание Гагаузия.

Бойко Борисов в Благоевград: Обещания, геополитика и селфита

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/22/2939881_boiko_borisov_v_blagoevgrad_obeshtaniia_geopolitika_i/?ref=rss


18:15 Вторник вечер. Централният площад на Благоевград пред театър "Никола Вапцаров". А трябва ли да казваме нещо, чудят се две момичета, облечени в носии. Тъмнокосата държи пита, а русата - поднос с купички с мед и шарена сол. "Не. Само: Добре дошли", инструктира ги възрастен мъж.

Кандидат-депутатите от благоевградската листа на БСП се изнасят напред на площада, въоръжени с 2 букета от червени рози.


Американецът Стивън Маккафри е носител на приза Наградата за водата за 2017 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128770

Американецът Стивън Маккафри е носител 
на приза Наградата за водата за 2017 г.Американският правен експерт по водните ресурси проф. Стивън Маккафри спечели престижната стокхолмска Награда за водата за постиженията си в преговорите за международните реки и водоеми, предадоха ДПА и ТАСС, цитирани от БТА. Стивън Маккафри води дългогодишни преговори между страните за определяне на трансграничните закони за водните ресурси,

25 години дипломатически отношения между Република Азербайджан и Република България

http://www.cross.bg/yniversitet-ezik-prof-1538226.html

/КРОСС/На посещение във Великотърновския университет на 20 март бе извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова. Тя беше заедно с проф. Нурлана Алиева, ректор на Славянския университет в Баку. Посещението е част от редица събития, посветени на 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България, както и лекция на същата тема от проф. Нурлана Алиева пред студенти от Великотърновския университет. Преди публичната лекция, проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с Н. Пр. Наргиз Гурбанова и с проф. Нурлана Алиева. Те обсъдиха бъдещото сътрудничество между Великотърновския университет и Славянския университет в Баку, където също се изучава български език, а от 2004 г. действа и Център за български език и култура. Предвижда се обмен на студенти и преподаватели, участие в международни прояви и съвместни проекти, съдействие от страна на Великотърновския университет за обучението по български език, както и осигуряване на литература и материали за изучаването на български език в Славянския университет. В тази връзка проф. д-р Христо Бонджолов направи дарение от книги от Университетското издателство в областта на българския език и литература, българска история и култура за Центъра за български език и култура в Славянския университет в Баку. Проф

Турция се ядоса на блокадата срещу автобусите с изселници

https://vesti.bg/bulgaria/turciia-se-iadosa-na-blokadata-sreshtu-avtobusite-s-izselnici-6066985

Според валията на Одрин турското външно министерство е в постоянен контакт с посолството в София за решаването на този проблем

Нова полярна мечка пристигна в Будапеща (Галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6128600

Нова полярна мечка пристигна в Будапеща (Галерия)Полярна мечка е сред новите обитатели на зоологическата градина на Будапеща. Секторът за полярните мечки е създаден през 1912г., но беше обновен и значително разширен през 2006г. Той е част от секцията за пингвини, тюлени, морски лъвове и животни, които на сушата по принцип излизат върху лед - предимно плаващ, а не върху скали.

Авторите на сигнали за пазарни злоупотреби получават защита

http://econ.bg/Новини/Авторите-на-сигнали-за-пазарни-злоупотреби-получават-защита_l.a_i.739400_at.1.html

Правителството прие Наредба за процедурите за обмен на информация и сътрудничество между държавните органи, участващи в защитата на лицата, работещи...

Илиан Стоянов - Коловати: Японците правят по-хубаво кисело мляко от нас

http://offnews.bg/news/n_1/n_650660.html

Илиан Стоянов - Коловати живее от години в Япония. Бившият защитник на Велбъжд и Левски направи отлична кариера в местното първенство. Остана да живее в империята, като стартира собствен проект. Футболен клуб Стоянов развива детски футбол. За Япония, футбола, България и още куп неща Илиан даде специално интервю за OFFNews= - Добър ден Илиане, намирам те в кратка почивка, да започнем оттам - как минава един твой ден в Япония? - Сутрин отивам в офиса, там съм около 4-5 часа.Подготвям тренировки, програми, разглеждам покани за турнири и мачове. Прибирам се у дома за почивката, в която ме хващате. Тя е около 40-50 минути. После отивам на стадиона. Всеки ден се тренира от 18 до 21 часа. Децата са разделени на две групи. - От колко деца е школата? - В момента са 62 децата. Очаквам до края на месеца още 5-6 дечица. Иначе са на възраст от 6-7 години до 15. Просто в моя град няма училище, където да настаня децата между 15 и 18 години, така че да са заедно. Тук системата е следната - на три възрастови групи. От първи до шести клас, от седми до девети, от девети до 12-и клас. Това е японската система, тяхна култура, не може да се промени. - В кой град си сега? - Градът е в област Ямагучи, казва се Шунан. Не е много голям по местните стандарти - около 150 000 души. Има доста отбори в града, а децата не са много. Не говоря само за футбол. Спорт номер 1 тук е бейзболът. Трудно е при селекцията. Идват деца и от други градове, които пътуват по 50 километра, за да тренират. Сложно е, но се справям. - Децата плащат такси или държавата ги поема? Каква е системата на тренировки при децата в Япония? - При частните клубове плащат родителите. В училищните отбори държавата поема по-голямата част от разходите. Родителите дават минимални суми. Тук е като едно време в България. Има училищни отбори, училищни първенства. В моя клуб обаче е без пари. Така преценихме, имам спонсори, с тях работя и поемат разноските. Нямам още добри условия за тренировки, постоянно обикалям по терени, нямам затревени такива. Тренираме на сгурия, както беше едно време в България. Такава е японската култура. Учат ги от малки да не им е леко, да се борят. Моята цел е да направя професионални футболисти. Боря се. Сега близката цел е да взема терена пред една от местните фирми, преговарям с хората. Да ни дадат възможност да изградим изкуствено игрище. Вероятно тогава мога да поискам някакви пари от децата - Доволен ли си, напредват ли децата? - Има много талантливи деца. Ако ме слушат, ще имат голямо бъдеще. Е, не всичките. Но 7-8 деца могат да станат професионалисти. - Японци са, сигурно са страшно дисциплинирани? - Изпълнителни са, но все пак са деца. Като навсякъде. Малко разсеяни. Общо взето, културни, не правят проблеми. - Добре ли вървят отборите в първенствата? - Да. Вече ще направи 3 години школата. Възрастта ми до 12 години миналата година спечели доста турнири. В първенството на средния остров участваха 800 отбора, ние станахме втори. Биха ни на финала децата на Санфрече Хирошима. Клубът, в който аз играх. Той е религия за децата тук, всички в региона го подкрепят. Няма какво да се лъжем, биха ни заслужено. При 15-годишните сме в трета дивизия, ще играем вероятно плейоф за влизане в по-горната група. - В града ли живееш, как си устроен? - Да, в Шунан съм. Спокоен град, не съм вече по големите шумотевици. Гледам си работата, обичам я. Всеки ден тренирам, събота и неделя идват мачове. Гледам постоянно да играят, защото това е важно за едни деца. С тренировки не се вдига нивото. Живея в апартамент, по-скоро е като къща. Нормално. Супер съм. С деца се работи хубаво, трупа се опит. Хубаво е всеки треньор да тръгне от това ниво. - Явно имаш амбиции за нагоре, учиш ли в Япония? - Аз изкарах лиценз "А" в България, не знам кога ще има отново изпити за "Про". Нормално е да имам амбиции. Мечтата ми е един ден да се занимавам с професионален футбол. Но сега амбицията ми е да развия школата, терените. Един ден дано ида в професионалния футбол, ще оставя треньори да се грижат за академията. Защо да не докарам българи! Стига с тези сърби, хървати и босненци. - Те и японския футбол ли са окупирали? - Те са по целия свят. И в Япония има. - Свикна ли с живота в Япония,  направи 12 години там? - Свикнах. Още през 2005 година, когато дойдох, ми трябваше един месец, за да разбера, че искам да живея тук за постоянно. - Защо? - Култура, спокойствие, всичко ми допадна. Хората ти дават възможност да се развиваш. Никой не ти пречи. Всичко ми харесва. - Кое от тяхната култа те грабна - нещо, което го няма в България? - Като кажат нещо - изпълняват го. Вижте, никъде не са перфектни хората - и в Япония има добри, има лоши. Но думата им на две не става. - Остава ли ви време за опознаване на страната, на културата? - Да, от 5 години вече не играя. Доста неща видях, доста научих. Признавам, за 7-8 сезона като футболист не бях успял да се запозная добре с Япония. Знаете как е, тренировки, мачове. Обикаляш куп градове, но виждаш стадиона и хотела. Сега остава време и за култура, и за история, и езика да понауча. Трябва да се справям сам. Нямам преводач, нямам секретарка. Неволята учи. Не ми е перфектен японският. Бизнес нивото е далеч. Но с житейските неща се оправям. С Котоошу - Можеш ли да пишеш? - Не, не! Да пиша не мога, но доста думи чета, разпознавам. - Какво трябва да види един българин, ако му се отдаде да отиде в Япония, да кажем, за две седмици? - О, толкова е много. Във всеки град има какво да се види. Започвам от старата столица Киото, Хирошима с Парка на мира. Не мога да ги изброя. Имат всякакви курорти. В Окинава и Хирошима са най-добрите морски. Знаете, Сапоро и Нагано предлагат всичко за зимните спортове. Всичко имат! - Задължителен въпрос, свикна ли с кухнята им? - Свикнах, ям почти всичко. - Има ли българско ресторантче, в което да се събирате? - Преди аз имах български ресторант в Хирошима, приготвяше се българска храна. Преместихме го в моя град, но аз не се занимавам. Работят го други хора. Аз съм нещо като лице. Правят всичко – шопска салата, кюфтета. - Българи го работят пак? - Тук няма българи. Японци го работят. При мен минаха на стаж (б.а. смее се). Аз обичам да готвя, кулинарче съм. В свободното време експериментирам доста. Готвя куп неща. Много обичам да съм в кухнята. В българския ресторант със скъп гост - бившият национал Здравко Здравков - Радва ли се на популярност заведението? - Добре върви. Има клиенти, харесва им определено кухнята. Някой път след важен турнир се събираме с родителите, отиваме в ресторанта, хапваме. Много им харесва. Българи няма в този регион. Те са по Осака и Токио. Предимно студенти, тук там някой женен за японка или омъжена за японец. - Все още киселото мляко ли е първата асоциация, която правят японците с България? -Определено, българското кисело мляко е много популярно. Преди доста известен беше Калоян – сумистът Котоошу. Във футболните среди аз съм популярният българин. Но на първо място остава българското мляко. - Те си го правят в Япония, нали? - Правят го тук, да. Пише си на опаковката обаче "България". Преди много години са купили лицензи, бактерията. Произвеждат, и да ти кажа честно, това мляко ми харесва повече от българското в момента. Истинско е. В България вече има куп фирми, всяка го прави по някакъв различен начин, не знаеш как и какво се слага. Същото и със салама, и със сиренето. Да си призная, киселото мляко се доближава до това, с което отраснах като дете. Като отвориш кутийката, млякото не може да падне - Колко струва една кофичка? - Около два български лева. - А една шопска салата в ресторанта? - Зависи. В Токио имаше два български ресторанта и беше по-скъпо. Тук при нас – ще излъжа, някъде около 10 лева се връзва. На сватбата на Даниел - Виждате ли се с другите спортисти, настоящи и бивши, Калоян, другият ни сумист Даниел Иванов, Матей Казийски? - За Матей - не. С двамата сумисти се виждам на 2-3 месеца. Сега бях и на сватбата на Даниел. -  Те са по Токио, предполагам? - Всички школи по сумо са около Токио. - За Майте какви са отзивите? - Признавам, даже не знаех, че е тук. Иначе имам много добър приятел, треньор по волейбол в Хирошима. Черногорец е, казва се Веско Вукович, доста голямо име. Преди следях волейбола, ходех на мачове. Но откакто се преместих тук, не съм толкова в час. Между другото, всички наши волейболисти се познаваха с Веско. Като имах ресторант в Хирошима, той идваше всяка вечер. Обичаше да казва: „Последна бира и тръгваме“. И така до 1 часа откарваше. - С кого комуникираш, като няма българи, може би се събираш с други чужденци? - Чужденци има в града, но не и от нашия регион. Англичани работят в завод на „Хитачи“ в града, правят осветления. Повечето са от други азиатски страни. Но аз движа само с японци. - Сам ли си, извинявай за личния въпрос?  - Аз се разведох преди 3 години. Живея с приятелката ми, не е българка. Толкова. Знаете, че не съм бил никога звезда по жълтите хроники като някои лекенца. - Гледаш ли българска телевизия? - Имам телевизия. Гледам постоянно, но часовата разлика е голяма. Повечето на записи следя новините. Връщам ги, съвременните технологии го позволяват. Хубаво е, че наваксвам с някой мач, програма. - Какво е впечатлението ти, накъде върви държавата? - На никъде не върви. Каква държава е това, пълна порнография! - Защо? Какво те отчайва от толкова хиляди километри? - Какво! Като се прибера в България, нещата ми се виждат по-лоши от преди. Във всяко отношение. Хората са мрачни, няма усмивки. Много странно. - Е, на фона на японците, които се усмихват постоянно и поздравяват непрекъснато.. - Така е, тук излизаш сутринта и казваш „Добро утро“ дори на непознатите. Друга цивилизация. Готино е. - За българския футбол? - Пълна скръб! Трагедия! - Защо? - Цялата работа е трагична – и първенство, и национални отбори, абсолютно всичко. Причини много. Като се започне от компромисите, които БФС дълго време правеше с клубовете – за финанси, за стадиони. Не се обръща внимание на школите, а има талантливи деца. Набляга се на чужденците. - Май и кадърни треньори няма при младите? - Да, много от младите колеги гледат в интернет, правят анализи, уж вкарват нови работи. И аз имам един въпрос – навремето в Кюстендил нито имаше анализатори от Холандия, или както там им казват. Методисти. Пък в „А“ група всеки отбор разполагаше с отличен централен нападател. Нито сме имали комплекси, пък нито сме сме бягали от кебапчетата. Хора, слезте на земята. Ние сме се учили на улицата. Много неща странни има във футбола ни! Моето мислене е по-друго. Може и аз да греша. - Важен е резултатът, а го виждаме? - Поколенията преди мен имаха по 2-3 топки, пък играеха красив футбол. 15 000 зрители идваха на Велбъжд – Марек във „В“ група. Времената са други. Моят първи треньор беше баща ми - до 7 годинки. После при Стефчо Михайлов, бащата на моя съотборник Иво Михайлов. Стефан никой не му е казвал какво да ни тренира. Децата се учат на "А" и "Б" – спиране и подаване. Това е важното. Ти ако не може да спреш и да подадеш топката! Да ти ..и методисти, и пас комплекси. И друго, във всеки град имаше стари футболисти, легенди. Гледаш ги и се учиш. Не от интернет. Аз съм за старите времена. Всеки отбор имаше нападател, който спокойно можеше да играе в Левски и ЦСКА. Сега един ми кажете? Типичен централен нападател? Сега са фалшиви деветки, фалшиви крила. Цирк.  - Какъв е проблемът в Левски? - Там проблеми колко искаш. - Следиш ли "сините", как ти се струват? - Зле. Там всичко тръгна надолу след махането на Мъри Стоилов и Наско Сираков. Знаете виновникът за изгонването им. Всичко се срина. Проблемът е управленски. - Коментар за новия бос Спас Русев? - Не ми харесва от това, което виждам. Само думи, думи, много думи. - Решението за смяна на Топузаков с Ники Митов два дни преди мача с ЦСКА-София? - Бъдещето ще покаже. В първия момент биха, после паднаха. Пилците ще ги броим май-юни. Ще теглим чертата. - Какво да теглим, като Лудогорец не може да види втория в класирането? - Говоря за футбол. Ето, има два месеца. Може да направиш стил, да проличи работата на треньора. За първото място не говорим. - Би ли се върнал в България да работиш, като оставиш японския си рай? - На този етап - не. Тук си имам цели, които съм поставил. Имам план, действам. Но никога не казвай никога. В професионалния футбол не се знае. Иска синът му Алекс да учи в японски университет Алекс Стоянов, синът на Илиан, тренира в Царско село. "Добре се развива детето. Играе нападател, халф. Оставил съм го сам, да не пречи името на баща му", откровен е Коловати. "Не че не се интересувам, но стоя отстрани. Това е мисленето ми. Аз съм казал, че ако е по-слаб, ще играят другите деца. Трябва да се раздава, да впечатлява всеки ден треньорите. И в моя отбор да играе синът ми, ако не заслужава, ще седи на скамейката. При мен няма 5-6.  Не съм му казвал да става футболист. Най-важното е да завърши училище, да има образование. Живи и здрави, мислил съм го: след 2-3 години мога да го вземе при мен. Да завърши тукашен университет. В Япония образованието е най-важното. Без висше не може да си намериш работа", завършва Коловати. 

Европа изостава в зелената енергия точно когато цените започват да падат

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278184_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B2+%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F+%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD

 Колкото и да не ни се вярва, инвестициите в мощности, използващи възобновяеми енергийни източници, в Европа намаляват значително в последните години, пише в анализ EurActiv. Изданието посочва, че в Германия например мерките за сектора, предприети през 2000 година, са довели до по-голяма от очакваното експанзия.

Точно когато и цените бяха най-високи.

Десет години по-късно тенденцията е обратна - инвестициите в соларните централи намаляват, превръщайки ги в един от най-евтините източници на електроенергия в света. И секторът отчита бум в САЩ, Китай и Индия.

Заради липсата на политическа подкрепа в повечето европейски страни, сред които и Германия, обаче европейските компании, някога пионери в бранша, сега са банкрутирали или разпродават бизнеса си. В допълнение и страни извън ЕС започнаха да предлагат преференции и така привличат инвеститорите.

И така картината на соларната индустрия в Германия е доста мрачна - през 2012 година новите мощности са били 7,5 гигавата, докато през 2016 година достигат едва 1,5 гигавата, което е под целите на правителството от 2,5 гигавата.

Инвестициите в хидроцентрали и геотармални централи също се сриват, допълва изданието. Не е изненада, че работните места в ВЕИ сектора намаляват от 400 хил. през 2012 година до 330 хил. през 2016 година.

С изоставането на развитието на зелената енергетика Германия не може да постигне и целите за опазване на околната среда. Икономиката на страната расте, енергийното потребление се увеличава. Същото се отнася и до емисиите въглероден диоксид.

За да се промени тази картина, ЕС и Германия трябва бързо да поправят грешките, допуснати във ВЕИ сектора през изминалите години, посочва още изданието. Секторът ще бъде насърчен и с амбициозни цели за опазването на климата и намаляването на емисиите въглероден диоксид.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Стил, елегантност и модерни технологии – открийте ги от 24 април на изложенията "Светът на мебелите" и "Техномебел"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6128769

Стил, елегантност и модерни технологии – открийте ги от 24 април на изложенията "Светът на мебелите" и "Техномебел"Всеки от нас обича мекото канапе пред телевизора. Да се прибере у дома след тежък ден и да се потопи в любимата си мебел, да сготви в кухнята, която е създал по собствен вкус… Да, няма по-прекрасно нещо. Избирането на правилните мебели и елементи за дома е основна отговорност на всеки, защото те създават уют,

Ердоган предупреди, че европейците няма да са в безопасност, ако Европа продължава така

http://offnews.bg/news/n_1/n_650675.html

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че европейците по света няма да могат да ходят безопасно по улиците по света, ако поддържат сегашното си отношение, предава "Хюриет".  "Ако Европа продължи по този начин, никой европеец по света няма да може да ходи безопасно по улиците. Ние, Турция, приканваме Европа да уважава човешките права и демокрацията", заяви Ердоган пред журналисти в Анкара.  Ердоган прави изказването си сред разгарящия се скандал между Анкара и Европа заради забраната на властите в Германия, Холандия и Австрия да допуснат турски министри на митинги в подкрепа на референдума за конституционни промени в южната ни съседка, насрочен за 16 апри. 

Експерти: За епидемия от морбили не може да се говори

https://www.actualno.com/healthy/eksperti-za-epidemija-ot-morbili-ne-moje-da-se-govori-news_601037.html

Предполага се, че първите три случая на заразени с морбили деца в Пловдив са след контакт с лица, идващи от Германия. Проби от тези случаи се изпращат днес в референтна европейска лаборатория, откъдето се чакат по-точни данни за източника на заразата. Децата не са пътували.

2016 г. е сравнително добра за българските авиокомпании, твърдят от бранша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128754

2016 г. е сравнително добра за българските авиокомпании, твърдят от браншаКато сравнително добра за българските авиокомпании определиха от Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/ изминалата 2016 г. на 15-ата си годишна среща. Ръстът на превозените за миналата година пътници от и до българските летища е 23%, отчете Светослав Станулов - председател на АБА. Прогнозният ръст на пътници от родната ни гражданска авиация

Читател: Блъснаха моторист на варненско кръстовище

http://www.moreto.net/novini.php?n=346980

Моторист бе блъснат на варненско кръстовище. Това съобщи на редакционната поща на Moreto.net наш читател. Той ни изпрати и снимка, на която се вижда че в катастрофата е участвал лек автомобил рено. Край моториста са се събрали хора, за да му окажат първа помощ.

Нови национални програми за превенция на туберкулоза и ХИВ одобри кабинетът

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/03/22/2939904_novi_nacionalni_programi_za_prevenciia_na_tuberkuloza/?ref=rss


До края на десетилетието заболеваемостта и смъртността от туберкулоза да намалее с 40%, а новите случаи на ХИВ да спаднат със 75%. Това предвиждат двете Национални програми за превенция на туберкулозата и на ХИВ и сексуално предавани инфекции, които прие на днешното си заседания служебният кабинет. Програмите са по изискване и в изпълнение на ангажиментите на България към международните препоръки на ЕС, Световната здравна организация и ООН, но залагат амбициозни цели за българското...

Открадната кола на българка стана причина за смъртоносна катастрофа в Чикаго

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128742

Открадната кола на българка стана причина за смъртоносна катастрофа в ЧикагоЕдин мъж е мъртъв, а шест души са ранени в катастрофа на Eisenhower Expressway в Чикаго в неделя вечерта. Виновният за инцидента автомобил е бил откраднат от българка, докато вечеряла в ресторант, а колата може би е използвана по-рано и във въоръжен грабеж и нападение, информира bg-voice.com. Нашата сънародничка вечеряла със съпруга си в

“Сляпата Вайша” спечели за най-добра анимация в Канада (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6128740

“Сляпата Вайша” спечели за най-добра анимация в Канада (видео)Късометражната анимация "Сляпата Вайша" се размина с „Оскар", но в неделя спечели наградата на Канадските филмови награди (Canadian Screen Awards). Анимацията е на българина Теодор Ушев, по разказа на писателя Георги Господинов и с музиката на Никола Груев-Kottarashky. Проектът е финансиран от Канада и Франция.

Разбиха схема за раздаване на храни на гласоподаватели от една от партиите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128753

Разбиха схема за раздаване на храни на гласоподаватели от една от партиитеПолицията разби схема за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от една от политическите партии, съобщи „Фокус“. При специализирана операция на полицията под ръководството на прокуратурата в Добрич са намерени торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя е била изписана една от политическите партии.

Радев се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128746

Радев се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид ХагъртиДържавният глава Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти, който е на посещение у нас. Гостът беше придружаван от президента на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков. Това съобщиха от президентския пресцентър. „Вашето посещение в България е важен знак за

Нинова: ДОСТ е бъдещият партньор, който ГЕРБ си отглежда за парламента

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278183_%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%94%D0%9E%D0%A1%D0%A2+%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE+%D0%9

 „Ще правим принципни коалиции, а не просто за властта“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Шумен. Тя припомни, че Борисов се е опитал да се дистанцира от ДОСТ и да убеди хората, че няма да се коалира с тях.

„Няма как да ни убедите, господин Борисов, защото ДОСТ беше създадена и регистрирана по ваше време. ДОСТ агитираше открито и в Турция, и в Бъгария за подкрепа за Цецка Цачева на президентските избори,  и докато се отричахте от ДОСТ, Томислав Дончев и консултант на ДОСТ бяха засечени на  общи разговори. Не приемаме това лицемерие. ДОСТ е бъдещият партньор, който ГЕРБ си отглежда за парламента“, подчерта председателят на БСП.

Тя коментира, че Борисов се е отрекъл и от ДПС, но той е управлявал задкулисно  с тях. “В 43-то НС най-важните решения за България се взеха с гласовете на ДПС“, допълни лидерът на левицата.  Нинова заяви, че тъй като често се задават въпроси и пришиват БСП и ДПС в бъдеща коалиция, трябва да се прави разлика: „Нашите коалиции с ДПС винаги са били публични и явни  и ние сме си понесли последиците за това. Тези на Борисов винаги са скрити и задкулисни. Защото сме си понесли последиците и сме си взели урока, ще им кажа – два пъти сгрешихме, трети път няма да го направим.

“ Корнелия Нинова бе категорична, че това не са само  думи и празни обещания. „Доказах като лидер, че трябва да се правят чисти, прозрачни и принципни коалиции“, подчерта тя . Председателят на БСП поясни, че по волята на членовете на партията, БСП е тръгнала на преговори с АБВ, но когато са започнали да се договарят с ГЕРБ и реформатори по места, тя е имала смелостта да се изправи и да каже: “Край. До тук с тази коалиция, защото тя би била безпринципна.“  Корнелия Нинова припомни още, че когато е било взето решение да се промени БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е имала смелостта да каже: „Край с партии, които са в тази коалиция само заради субсидиите и за да използват БСП, но да правят своя политика,  различна от тази на коалицията и да ни използват като ракетоносител за свои интереси.“

Лидерът на БСП заключи: „И в държавата ние ще правим само почтени съюзи, публично пред целия народ, с принципни разбирателства вътре, а не коалиции за власт.“

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

25 000 учители са в пенсионна възраст

http://www.moreto.net/novini.php?n=346965

От общо 91 500 учители в България 25 000 са в пенсионна възраст (включително за ранно пенсиониране). Почти 20 000 от учителите пък са на възраст над 60 години, а 1100 учители са на възраст над 66 години. Данните са на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа".

Тилърсън размисли - иска нови дати за срещата на НАТО, за да може да участва

http://www.mediapool.bg/tilarsan-razmisli---iska-novi-dati-za-sreshtata-na-nato-za-da-mozhe-da-uchastva-news261690.html

Държавният департамент на САЩ предложи нови дати за среща на външните министри на страните от НАТО, на която държавният секретар Рекс Тилърсън ще може да присъства, след като беше съобщено, че първият американски дипломат ще пропусне срещата в Брюксел на 5 и 6 април, предаде Ройтерс. Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър заяви по този повод, че САЩ остават "100 процента" ангажирани с 28-членния алианс. Ден по-рано се разбра, че държавният секретар на САЩ възнамерява да пропусне първата си потенциална среща на външните министри от НАТО и вместо това ще присъства на разговорите между американския президент Доналд Тръмп и китайския му колега Си Цзинпин, предвидени за 6 и 7 април в курорта Мар а Лаго, Флорида. След това пък се очаква държавният секретар на САЩ да посети Москва на 12 април. Във вторник дори бе съобщено, че на срещата на външните министри от НАТО на 5 и 6 април американската дипломация ще бъде представена от помощник-държавния секретар по политическите въпроси Том Шанън. След многобройните критики на президента Доналд Тръмп към НАТО, който по време на предизборната кампания дори оцени организацията като "остаряла", вчерашната новина, свързана с програмата на новия държавен секретар подсили притесненията сред съюзниците на САЩ. Днешното съобщение очевидно има за цел да успокои тези притеснения, макар да не е ясно дали е възможна и дали в края на краищата ще бъде приета нова дата за срещата на външните министри в Брюксел. Същевременно Белият дом обяви, че президентът Доналд Тръмп ще се включи в срещата на върха на страните членки на НАТО в Брюксел на 25 май. Президентът очаква срещата с колегите от НАТО, за да потвърди решителната ни привързаност към НАТО, да обсъди въпроси с жизнено важно значение за алианса, особено за разпределението на отговорността между съюзниците, и ролята на организацията в борбата с тероризма, посочи говорителят на Белия дом Шон Спайсър. Преди това, на 12 април във Вашингтон, за първи път след избирането си Тръмп ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Алиансът, цитиран от Франс прес. Съобщи, че двамата ще обсъдят важното значение на ролята на НАТО за поддържане на колективната сигурност и осигуряване на стабилността в страните, които не са членки на алианса. Министърът на отбраната на САЩ: Трансатлантическите връзки се засилват Столтенберг е и в момента във Вашингтон, където по-късно в сряда ще участва в министерска среща на международната коалиция за борба с групировката „Ислямска държава“. Преди това той се срещна министъра на отбраната на САЩ Джим Матис, който заяви, че трансатлантическите връзки се променят, но се засилват. "Отношенията не остават едни и същи, те винаги се променят, в този случай връзката се засилва", заяви Матис. „Трансатлантическите връзки се основават на общи ангажименти и на обща отбрана и в Пентагона никога не забравяме това“, добави той пред медиите, посрещайки Столтенберг. Генералният секретар на НАТО не отговори на въпросите на журналист какво послание изпраща американската администрация с отсъствието на Тилърсън от срещата. Той се задоволи да отбележи, че "един силен алианс без съмнение е добър за Европа", но е добър и за Северна Америка, "защото стабилността на Европа е от полза за всички нас". "Сигурен съм, че НАТО, както винаги, ще е сред лидерите" в борбата срещу Ислямска държава, добави Матис, който също ще участва в срещата.

Модулите за държавните зрелостни изпити през май ще са с различна продължителност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128745

Модулите за държавните зрелостни изпити през май ще са с различна продължителностПрез май 2017 г. държавните зрелостни изпити в 12-и клас ще бъдат на модули. За първи път тази система беше приложена през септемврийската сесия на миналата учебна година. Всеки от модулите ще бъде с различна продължителност в зависимост от предмета на изпита, съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

В Часа на Земята да отворим очи за Очите на Рила, призовават еколози

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/03/22/2939890_v_chasa_na_zemiata_da_otvorim_ochi_za_ochite_na_rila/?ref=rss


"Загаси светлините, отвори очи за планетата" е призивът на Часа на Земята тази година, организиран от природозащитната организация WWF.

От българския клон на организацията посвещават тазгодишния Час на Земята на Очите на Рила, както са известни Седемте рилски езера, за да напомнят, че този символ на страната днес е застрашен.

"Окото е изключително крехък орган. Досущ като него, и кристално чистите в миналото езера са твърде...

"Да, България" иска по-сериозни мерки за нарушенията във Фонда за лечение на деца

http://www.clubz.bg/51893-da_bylgariq_iska_po_seriozni_merki_za_narusheniqta_vyv_fonda_za_lechenie_na_deca

Във връзка с продължаващата кампания на Министерството на здравеопазването (МЗ) за ограничаване на гражданското участие в Център „Фонд за лечение на деца“ и разпространения по-рано тази седмица Доклад на Инспектората към Министерството за извършени нарушения във Фонда, от “Да, България!” заявяваме:

Докладът потвърждава изнесените от напуснали членове на Обществени съвет данни за „злоупотреба с власт“, „липса на управленска компетентност“, „необосновано забавяне при разглеждането на заявленията за финансово подпомагане“ и системно нарушаване на правилника за работа (както действащият до 31.07.2016 г., така и влезлият в сила от 01.08.2016 г.) в ущърб на болните деца  и техните семейства;

  • Докладът потвърждава, че основна причина за създадения „административен хаос“ е липсата на квалификация или желание в ръководството и администрацията на институцията да спазва утвърдения нормативен ред;

  • Докладът разкрива, че проф. Владимир Пилософ е бил назначен на поста „директор“ на ЦФЛД в условия на „конфликт на интереси“ и след представяне на документ с „невярно съдържание“;

  • Докладът ясно сочи, че тези скандални факти са били известни на ръководството на Министерството на здравеопазването още на 05. 12. 2016 г. Въпреки това до последния си ден в МЗ, министър Петър Москов и ресорният заместник- министър Ваньо Шарков продължаваха да твърдят в своите медийни изяви, че Фондът работи добре - в интерес на децата, и че тези, които критикуват институцията, имат личен интерес.

Не приемаме, че оставката на проф. Пилософ е единственото действие в посока на възстановяване на нормалния ритъм на работа и санкциониране на уличените в нарушения - и настояваме за по-сериозни мерки. С тревога и смущение следим изявите на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев, чиито думи и действия по-скоро затвърждават модела на изолация на гражданския сектор и затваряне на Фонда за лечение на деца за извънинституционален контрол. В тази връзка от “Движение Да България“ отново настояваме:

За възстановяване работата на публично достъпния регистър на Център „Фонд за лечение на деца“;

За създаване на работна група с широко гражданско участие за изготвяне на нов правилник за работа на ЦФЛД и критерии за конкурс за директор на институцията;

За бърза и законосъобразна реакция на всички институции, които имат отношение по спазване на нормативната уредба от страна на администрацията на ЦФЛД, по-специално прокуратура, икономическа полиция и Сметната палата.

Призоваваме политическите сили, участвали в управлението на Министерството на здравеопазването в проверявания период, да вземат отношение по действията и бездействията на хората, които са били в ръководството на МЗ, а днес са кандитат-депутати.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Спад на акциите на ING заради разследване за корупция и пране на пари

http://econ.bg/Новини/Спад-на-акциите-на-ING-заради-разследване-за-корупция-и-пране-на-пари_l.a_i.739399_at.1.html

Акциите на ING Groеp са подложени на агресивен натиск от продажби, след като водещата холандска банка призна, че е обект на криминално разследване по...

Борисов построил три пъти повече пътища от Станишев

http://www.mediapool.bg/borisov-postroil-tri-pati-poveche-patishta-ot-stanishev-news261689.html

Двете правителства на Бойко Борисов (2009 г. – 2013 г. и 2014 г. – 2017 г.) са построили сумарно около три пъти повече пътища (в км) в сравнение с кабинета на Сергей Станишев (2005 г. - 2009 г.). Това сочи анализ на Българската стопанска камара (БСК) в рубриката "Стига вече", където работодателската организация публикува "обективни статистически данни" в противовес на политическото говорене. Анализът сравнява трите кабинета с пълен мандат по време на прехода – на Иван Костов (1997 г. – 2001 г.), на Симеон Сакскобургготски (2001 г. - 2005 г.) и на Сергей Станишев (2005 г. – 2009 г.), двете правителства на Бойко Борисов, а също и емблематичното за Третата българска държава управление на Стефан Стамболов (1887 г. – 1894 г.) . Данните на БСК, която цитира Националния статистически институт, са категорични, че няма по-голям "строител на съвременна България" от Стефан Стамболов. Той е построил несравнимо повече пътища училища и болници от който и да е държавник по време на демократичния преход. За близо 7-годишното си управление, което се доближава до времетраенето на двата премиерски мандата на Бойко Борисов, Стамболов е изградил 5343 км пътища, 1672 училища, 32 болници, 12 банки и т. н. Безспорен лидер по строителство на нови пътища в последните две десетилетия според данните е Бойко Борисов с 418 км пътища, от които 316 км са автомагистрали. За сравнение кабинетът на Сергей Станишев е изградил 157 км пътна мрежа, от която 87 км са автомагистрали. Далеч по-близо до постижението на Борисов е Иван Костов, при чието управление са построени 391 км пътища, от които обаче само 10 км са магистрали. Общата дължина на пътищата в страна към края на 2015 г. е 19 853 км, става ясно още от данните. През последните 20 години в България нови ж.п. линии на практика не са изграждани, а по времето на Сергей Станишев ж. п. мрежата на страната дори е свита с 2219 км, става ясно още от данните на БСК. При управлението на Борисов са рехабилитирани 200 км ж. п. линии. Кабинетът на Сергей Станишев е оставил външен дълг в размер на 6.4 млрд. лв., а този на Борисов в края на мандата – 20 млрд. лв., като и в двата случая не се отчита размера на оставения фискален резерв.

Двойно повече разрешения за СРС е дал спецсъдът през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128735

Двойно повече разрешения за СРС е дал спецсъдът през 2016 г.Двойно повече разрешения за СРС е дал спецсъдът през миналата година, се посочва в отчета му. Председателят на съда Георги Ушев обясни, че 2271 разрешения за СРС са дадени през 2016 година, а през 2015 са били 1115. Съдът е отказал близо 690 пъти да разреши СРС през миналата година, срещу при 219 през 2015-а, предаде БТА.

По-възрастните жени се справят по-добре с майчинството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6128676

По-възрастните жени се справят по-добре с майчинствотоДатски учени установиха, че по-възрастните жени са по-добри майки и имат по-позитивно отношение като родители от младите, съобщи ЮПИ, цитира БТА. Все повече жени избират да имат дете по-късно през живота си, като в Дания средната възраст за забременяване е 30,9 г. и броят на децата, чиято майка е била над 40 г.

Борисов се срещна с ръководството на немска компания за производство на оръжейни части

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128671

Борисов се срещна с ръководството на немска компания за производство на оръжейни части"В Габрово се срещнахме с ръководството на немска компания, развиваща производство на компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмент. Основен приоритет в регионалното развитие за ГЕРБ е завършването на АМ „Хемус” и проекта за тунел под Шипка, което ще е предпоставка за привличането на още нови

"Ърнст и Янг": Липсата на консултант е проблем за концесията на летище София

http://www.mediapool.bg/arnst-i-yang-lipsata-na-konsultant-e-problem-za-kontsesiyata-na-letishte-sofiya-news261688.html

Липсата на международно признат консултант на правителството за концесията на летище "София" е проблем. Това е знак за инвеститорите, че процедурата няма да е по правилата, по които са свикнали да играят, коментира Диана Николаева, съдружник в българския офис на одиторската компания "Ърнст енд Янг", пред журналисти в сряда. Тя допълни, че е очаквала концесията да бъде отложена по тези причини. Във вторник служебният министър на транспорта Христо Алексиев също посочи като проблем за концесията липсата на международен консултант, който да подготви сделката, от която се очакваше авансово да влязат най-малко 550 млн. лв. без ДДС. Алексиев ще предложи след парламентарните избори на служебния кабинет да прекрати концесионната процедура, обявена от правителството на ГЕРБ, защото тя не защитавала държавния интерес и имало заплаха за националната сигурност. Диана Николаева отбеляза концесията на летището в Белград, подготвена от международен консултант, което е довело до голям инвеститорски интерес. По думите на транспортния министър за сръбския аеропорт кандидатите са 27, докато за софийския не повече от пет. Според "Ърнст енд Янг" липсата на консултант на правителството по сделката е знак за инвеститорите, че процедурата няма да бъде организирана добре, няма да е направена по международните правила, по които стратегическите компании са свикнали да играят. Инвеститори знаят, че при такива сделки има стандарти и очакват да ги видят, каза Николаева. По концесията е имало много технически въпроси от страна на потенциалните кандидати, които обаче са останали без отговор. Те са били относно регулациите, таксите, по исканото авансово плащане от 550 млн. лв. без ДДС и др. Няма обяснение защо и финансови резултати на летище "София" са толкова ниски, посочи Николаева. Транспортният министър Христо Алексиев също отбеляза, че не е доволен от финансовите резултати на държавното дружество. По думите му въпреки растящия трафик, печалбата на дружеството върви надолу. Новият шеф на летището Пламен Станчев пък обяви, че печалбата на държавната компания била несъразмерна спрямо броя преминали пътници. Той направи сравнение с летищата във Варна и Бургас, които при 2 милиона пътника имат нетната печалба от 20 млн. лв., докато софийското при почти 5 милиона пътника е на печалба от 5 млн. лв, При такива сделки е важно да се продаде дестинация България, посочиха от "Ърст енд Янг". От одиторското дружество дадоха за пример концесионните процедури на летищата във Варна и в Бургас, които са осъществени с помощта на международен консултант. При тях имаше конкуренция, направени бяха предварителни срещи с инвеститорите и се получи сериозно състезание, посочи Николаева.

"Ърнст и Янг": Около концесията на летище София има редица проблеми

http://www.mediapool.bg/arnst-i-yang-okolo-kontsesiyata-na-letishte-sofiya-ima-reditsa-problemi-news261688.html

Около процедурата за концесиониране на летище София има редица проблеми, спъващи статегическите инвеститори, стана ясно от думите на Дияна Николаева, съдружник в българския офис на одиторската компания "Ърнст енд Янг", пред журналисти в сряда. Коментарът й е по повод обявеното преди ден намерение за прекратяване на международната процедура за търсене на частен оператор на аеропорта за следващите 35 години. Мотивът е заплаха за националната сигурност и пропуски в обявената от правителството на ГЕРБ процедура, която беше на четири пъти удължавана. Според "Ърнст енд Янг", което е направило проучвания около концесията още от момента, в който се заговори за стартирането, един от основните проблеми на процедурата е именно отсъствието на международен безспорен консултант по бъдещата сделка, който да вдъхва  доверие в потенциалните кандидат-концесионери. За инвеститорите това е знак, че процедурата няма да бъде организирана добре, няма да е направена по правилата, по които стратегическите компании са свикнали да играят, смятат в одиторското дружество. Стратегическите инвеститори са свикнали да знаят, че при такива сделки има стандарти и очакват да ги видят, каза Николаева. По концесията имало много технически въпроси от страна на потенциалните кандидати. Те са били относно регулациите, таксите, както и по исканото от държавата авансово плащане от 550 млн. лв. без ДДС и др. Сред другите проблеми на процедурата са липсата на обяснения от страна на транспортното министерство защо финансовите резултатите на летището са толкова ниски, заявилите интерес към концесията също така не са получили отговор на въпроса за пълния обем на таксите, които събира операторът. При такива сделки е важно да се продаде дестинация България, смята Николаева. Тя даде за пример концесионните процедури на летищата във Варна и в Бургас, които са осъществени с помощта на международен консултант. При тях имаше конкуренция, направени бяха предварителни срещи с инвеститорите и се получи сериозно състезание, допълни тя. Очаквайте подробности

"Ърнст и Янг": Концесията на летище София не е по международните стандарти

http://www.mediapool.bg/arnst-i-yang-kontsesiyata-na-letishte-sofiya-ne-e-po-mezhdunarodnite-standarti-news261688.html

Процедурата за концесиониране на летище София не е по международните стандарти, заяви Яна Николаева, съдружник в българския офис на одиторската компания "Ърнст енд Янг", пред журналисти в сряда. Коментарът й е по повод обявеното преди ден намерение за прекратяване на международната процедура за търсене на частен оператор на аеропорта за следващите 35 години. Мотивът е заплаха за националната сигурност и пропуски в обявената от правителството на ГЕРБ процедура, която беше на четири пъти удължаване Според "Ърнст енд Янг", което е направило проучвания около концесията още от момента, в който се заговори за стартирането, един от основните проблеми на процедурата е именно отсъствието на международен безспорен консултант по бъдещата сделка, който да вдъхва  доверие в потенциалните кандидат-концесионери. За инвеститорите това е знак, че процедурата няма да бъде организирана добре, няма да е направена по правилата, по които стратегическите компании са свикнали да играят, смятат в одиторското дружество. Стратегическите инвеститори са свикнали да знаят, че при такива сделки има стандарти и очакват да ги видят, каза Николаева. По концесията имало много технически въпроси от страна на потенциалните кандидати. Те са били относно регулациите, таксите, както и по исканото от държавата авансово плащане от 550 млн. лв. без ДДС и др. Сред другите проблеми на процедурата са липсата на обяснения от страна на транспортното министерство защо финансовите резултатите на летището са толкова ниски, заявилите интерес към концесията също така не са получили отговор на въпроса за пълния обем на таксите, които събира операторът. При такива сделки е важно да се продаде дестинация България, смята Николаева. Тя даде за пример концесионните процедури на летищата във Варна и в Бургас, които са осъществени с помощта на международен консултант. При тях имаше конкуренция, направени бяха предварителни срещи с инвеститорите и се получи сериозно състезание, допълни тя. Очаквайте подробности

Перу се завръща в програмата на рали "Дакар"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/22/2939832_peru_se_zavrushta_v_programata_na_rali_dakar/?ref=rss


Перу се завръща в програмата на рали "Дакар" от 2018 г. Състезанието ще започне от столицата Лима, ще премине през Боливия и ще завърши в Кордоба, Аржентина, а Парагвай отпадна от маршрута.

За последно Перу беше част от трасето на ралито през 2013 година. Правителството на страната обяви, че иска да се завърне в програмата веднага след финала през тази година.

Маршрутът ще премине през различни места, едно от които ще бъде езерото...

Анелия гостува в Biad premium club с ексклузивно участие

http://www.cross.bg/aneliya-club-biad-1538225.html

/КРОСС/ Безспорно една от най-обичаните и популярни български изпълнителки Анелия, чиито песни много бързо се превръщат в тотални хитове, гостува този петък, 2 март, в клуба легенда Biad premium club. Изпълнителката на „Погледни ме в очите" има зад гърба си многобройни награди и отличия, които е получавала през годините от феновете и музикалните критици. Певицата успешно се налага и извън пределите на България със своя глас и харизма. Тя е един от изпълнителите, които най-често пътуват за концерти в Европа. Дуетът с гръцкия й колега Йоргос Ясемис ft. The Rook, "Ksafnika/ Изведнъж" стана обичан от феновете много бързо и се наложи като хит в България и Гърция. Другият международен проект на Анелия, Unutamam, турската версия на любимата песен на меломаните от последните месеци - "Дай ми още", жъне успехи и в нашата южна съседка. Клипът е сниман в Истанбул, а в момента идва още една новина за нарастващата му популярност зад граница. Освен в музикалния канал Viva, която има ефир и в цяла Европа и Русия, видеото вече се излъчва и по TMB, и се разпространява още в страни като Туркменистан, Киргизстан, Узбекистан, Азербайджан и др. "Аз съм родена с късмет" - коментира Анелия грандиозния успех на последния й самостоятелен проект и издаде в аванс, че той не я е успокоил, а напротив - амбицирал я е да работи повече и в момента подготвя още няколко парчета

Волейболният "Левски" освободи хванатия с канабис Спас Байрев

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/22/2939814_voleibolniiat_levski_osvobodi_hvanatiia_s_kanabis_spas/?ref=rss


Уличеният в употреба на канабис Спас Байрев вече не е волейболист на "Левски". 23-годишният диагонал беше освободен днес, след като в понеделник се разбра, че се е провалил на допинг проверка след шампионатния двубой с ЦСКА в зала "Арена Армеец" на 22 февруари.

"За мен това, което се случи, е недопустимо и в пълен разрез с разбиранията ми за професионализъм - спрямо клуба и спрямо останалите момчета в отбора. Проведохме разговор с играча и взехме...

От Русе стартира Пътуваща конференция

//dariknews.bg/regioni/ruse/ot-ruse-startira-pytuvashta-konferenciia-2012020

Днес от Русе стартира Пътуваща конференция по проект „Средновековно световно културно наследство в Североизточна България“, финансиран от Фонда за културно наследство на ЮНЕСКО. Проектът се реализира от Регионалните исторически музеи в Шумен и Русе. Партньор е Исторически музей – Исперих. Дейностит

Отчитат по-малко трудови злополуки и смъртни случаи на работното място

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otchitat-po-malko-trudovi-zlopoluki-i-smyrtni-sluchai-na-rabotnoto-miasto-2012023

По-малко трудови злополуки и намаляване на смъртните случаи на работното място отчитат от Националния осигурителен институт за 2016-та година, в сравнение с предходната година. Данните са публикува

По-зрелите жени са по-добри майки, установиха учени

//dariknews.bg/novini/liubopitno/po-zrelite-zheni-sa-po-dobri-majki-ustanoviha-ucheni-2012019

Датски учени установиха, че по-възрастните жени са по-добри майки и имат по-позитивно отношение като родители от младите, съобщи ЮПИ.

Все повече жени избират да имат дете по-късно през живота си, като в Дания средната възраст за забр

Седемгодишна присъда за рецидивист, блудствал с момиче

//dariknews.bg/regioni/vraca/sedemgodishna-prisyda-za-recidivist-bludstval-s-momiche-2012021

Врачанският окръжен съд постанови ефективна присъда „Лишаване от свобода“ за срок от седем години на Любен Г. През 2014 г. подсъдимият Любен Г. (на 38 години) изтърпял 5-годишно наказание „Лишаване от свобода“ за извършени от него тежки умишлени престъпления. След освобождаването му от затвора, той

Виолистът Юри Башмет получи значка "Русе"

//dariknews.bg/regioni/ruse/violistyt-iuri-bashmet-poluchi-znachka-ruse-2012022

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна със световноизвестния руски виолист Юри Башмет, който пристигна в Русе по повод участието му в Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. На срещата присъстваха още началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова и директорът на дирекция „Култура и образовани

Делян Добрев: Свидетели сме на най-големите инвестиции в Хасковско

//dariknews.bg/regioni/haskovo/delian-dobrev-svideteli-sme-na-naj-golemite-investicii-v-haskovsko-2012027

Още 350 нови работни места ще осигури заводът на “Са-ба” между Хасково и Димитровград. С вече започналите инвестиции и тази доказваме реално, че изпълняваме поетите ангажименти, заяви водачът на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев след първата копка за новия завод за автомобилни аксесоари. Т

Тийнейджъри представиха най-странните данъци пред служители на НАП

//dariknews.bg/regioni/razgrad/tijnejdzhyri-predstaviha-naj-strannite-danyci-pred-sluzhiteli-na-nap-2012024

Какво са научили през годината по проекта „Твоят час“ представиха пред служители от НАП-Разград ученици от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“-Разград.
За представителното занятие, което се проведе в сградата на данъчната служба, учениците от 11“а“ клас бяха подготвили презен

Турска компания започва да строи завод за автоаксесоари в Димитровград

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/03/22/2939885_turska_kompaniia_zapochva_da_stroi_zavod_za/?ref=rss


Турската компания за производство на осветителни тела за автомобили "Са-ба" ще инвестира 8 млн. евро в строителството на завод за автомобилни аксесоари край Димитровград, съобщи БТА.

В предприятието, което ще започне работа в началото на следващата година, ще бъдат открити 350 работни места, съобщи генералният мениджър на "Са-ба" за България и Турция Серкан Куруглоу на днешната първа копка в землището на село Крепост.

Застроената...

Двойно повече разрешения за СРС е дал спецсъдът през миналата година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128670

Двойно повече разрешения за СРС е дал спецсъдът през миналата годинаСпециализираният наказателен съд е изправен пред остър недостиг на помещения за нормалното му функциониране . Това каза съдия Георги Ушев, председател на Специализирания наказателен съд (СпНС), по време на пресконференция, на която бе представен доклад за дейността на съда през 2016г., предаде „Фокус“.

Варна ще е част от Battle of the bands на Midalidare, Rock in the wine valley

http://offnews.bg/news/n_1/n_650677.html

Тази година за първи път ще се проведе фестивалът Midalidare, Rock in the wine valley, на който на една сцена ще видим WASP, Gotthard, Dirkschneider и Doro. Организаторите подават ръка и на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите и специално за тях се провежда Battle of the bands, като голямата награда за победителя ще бъде да свири на една сцена със световните банди както и запис в професионално звукозаписно студио и ваучер от музикален магазин на стойност 1000 лв. Всяка банда, която иска да участва трябва да направи следното: До 31 март 2017г. кандидатите да изпратят на е-mail: midalidare.bob@gmail.com - 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език и изпълнение наживо ще бъде от полза. (условие е видеата да бъдат качени в YouTube) - да бъде приложена информация за групата – лице и мейл за обратна връзка - предпочитан град за кастинг (София, Пловдив, Стара Загора или Варна). - Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет. По изпратените материали, ще се извърши предварителен подбор на групите и до 10 април 2017г. ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в посочените градове, където участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал. Квалифицирано жури ще излъчи 3 български групи, които ще влязат в битка с банди и от други страни още през първия ден на Midalidare, Rock in the wine valley. На 9 юни 2017г. на сцената на Midalidare, Rock in the wine valley, ще свирят в битка 6 рок банди, от които публиката ще избере един победител. Същият ще бъде удостоен с възможността да закрие вечерта на 10 юни, броени минути след хедлайнера на вечерта - Gotthard.

Аварийната операция в „Полимери“ ще се вмести в срока на бедственото положение

http://www.moreto.net/novini.php?n=346969

Напуканата обваловка на площадката с тежките фракции в „Полимери“ вече е почти изцяло изкъртена и в петък, най-късно събота - 25 март, ще започне полагането на бетонната и химически устойчива настилка. Това заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов, който направи внезапна проверка на обекта, заради който на територията на бившия химически завод е обявено бедствено положение, научи Moreto.

Адвокат на Сергей Магнитски пострада след падане от балкон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128672

Адвокат на Сергей Магнитски пострада след падане от балконАдвокат, нает от семейството на Сергей Магнитски, автор на сигнали за незаконни дейности в Русия, който почина в затвора, е пострадал при падане от жилището си в Москва, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 53-годишният Николай Горохов паднал от своя апартамент, който е на четвъртия етаж, докато кран качвал огромна вана в дома му.

Отличия за компании и експерти в сектор недвижими имоти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128644

Отличия за компании и експерти в сектор недвижими имотиЕдинайсет компании и брокери взеха статуетките във вторите „Годишни награди на Imoti.net“ Unique Estates и DMD Brokers получиха призовете за голяма и малка агенция, Bulgarian Properties взе наградата на потребителите Единайсет агенции и брокери грабнаха статуетки, а още 16 получиха специални грамоти по време на церемонията на вторите „Годишни

Барометър България: Патриотите с шанс за още 200 000 гласа заради Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_650673.html

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина. Обединените патриоти взимат най-голям дял от алтернативния вот. Това заедно с твърдия им електорат ги утвърждава като трети политически фактор.  Това сочат данни от експресно проучване на „Барометър България“, реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.). В телефонния сондаж, осъществен със собствени средства, са участвали 806 български граждани с избирателни права. Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели. Ако декларативните предпочитания се реализират, на 26 март дори е възможна уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти. БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат, не е ясно посланията им до края на кампанията дали ще успеят да привлекат допълнителен вот.  От своя страна ГЕРБ агитира за подкрепа, залагайки на мотото „вижте какво свършихме до момента, нека да продължим“. За четвърта позиция заявка правят два политически субекта – ДПС и ВОЛЯ на бизнесмена Марешки. Ситуацията в страната е изключително динамична в последните дни, в които партиите правят кампания. От това доколко ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 партии. В сравнение с предходното изследване на „Барометър България“ констатираме нарастващата декларативна подкрепа за ДПС и минимална такава за ДОСТ. Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка.  Въпреки отмяната на санкциите при негласуване, което има демотивиращ ефект в посока спад на избирателната активност, говоренето срещу изборните туристи от Турция мобилизира българите да отидат до урните, за да се минимизира ефектът на този външен вот.  Наблюдава се намаляване на дела на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори. Нагласите за гласуване на изборите на 26 март сред анкетираните са: ГЕРБ – 22,1%, БСП – 21,6%, ОП – 16,3%, ДПС – 6,5%, ВОЛЯ – 5,8%, РБ-ГН – 3,6%, други – които според прогнозата няма да прескочат бариерата от 4% за влизане в Народното събрание – 2,2%, Не съм решил – 7%, Няма да гласувам – 14,9%. 

Ромските медиатори ще получават заплата от 500 до 550 лева

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/romskite-mediatori-shte-poluchavat-zaplata-ot-500-do-550-leva--236147/

Безработни ще стават „помощник-възпитатели“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“

Бившият шеф на щаба на Тръмп изготвил план в полза на Путин

http://offnews.bg/news/n_1/n_650669.html

Бившият председател на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт е работил тайно в полза на руски милиардер за прокарване на интересите на руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Манафорт изготвил през 2005 г. плана на стратегия, за който заявил, че може "да облагодетелства доста правителството на Путин". По онова време, при президента Буш-син, американско-руските отношения бяха започнали все повече да се влошават. Споразумението на Манафорт било с руския алуминиев магнат Олег Дерипаска, близък сподвижник на Путин. Манафорт подписал договор за 10 милиона долара на година през 2006 г. и поддържал бизнес отношения до поне 2009 г. Дейността беше описана в интервюта със запознати хора, както и в конфиденциални бизнес доклади, придобити от Асошиейтед прес. Манафорт призна пред Асошиейтед прес, че е работил за Дерипаска, но каза, че тази дейност несправедливо се представя като нещо нередно.

Голфърът Монтгомъри съди бившата, иска си милионите

http://offnews.bg/news/n_1/n_650658.html

Легендарният състезател по голф Колин Монтгомъри съди съпругата си Гейнър за 5 милиона паунда в бракоразводно дело. Шотландецът се раздели с половинката си през 2015 година, след като се оказа, че е имал "извънбрачни отношения", твърдят местни издания. Съдия Лорд Дохърти е открил дело за "обжалване на предбрачно споразумение", което е подписано между двойката през 2010 година. То е интересно. Сделката е с условие, че ако Монти бъде заловен да изневерява с друга жена, ще бъде задължен да плаща за поддръжката на фермерска къща на Гейнър, която е на стойност 2 милиона паунда. Фаталната половинка на голфъра наследява имота от първия си съпруг - мебелният магнат Джордж Ноулс, който  умира. Монтгомъри смята, че сделката е несправедлива. Той съди бившата си съпруга за 5 милиона. Също и настоява да получава от нея от 6500 на месец. Голяма част от казаното по време на изслушването не може да се изнесе по юридически причини. Въпреки това съдебни документи показват, че има подаден иск от правния екип на Монти с предтекст, че Гейнър го поставя под натиск за да наруши споразумението. По този начин ходовете в делото по между им може да се променят. Сагата продължава.

Райна попадна в страстната прегръдка на танцьор (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/showbusiness/rajna-popadna-v-strastnata-pregrydka-na-tancior-video-news_601015.html

Певицата Райна отново демонстрира перфектните си танцови умения в столичен клуб. Този път тя попадна в страстната танцова прегръдка на танцьора Владислав Аначков.  Певицата е огромен почитател на танцовото изкуство от много години, освен това можем спокойно да заявим,

Тютюнопроизводители спряха движението на "Илинден-Ексохи"

http://econ.bg/Новини/Тютюнопроизводители-спряха-движението-на-Илинден-Ексохи-_l.a_i.739398_at.1.html

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско, подкрепени и от фермери в района, са излязли на протест на пътя за граничен пункт "Илинден-Ексохи", в района на...

Кабинетът разреши УНСС да открие три института

http://offnews.bg/news/n_1/n_650662.html

Правителството одобри предложение на просветния министър проф. Николай Денков за откриването на три нови института в УНСС - по икономика и политики; по творчески индустрии и бизнес и по предприемачество. Откриването е въз основа на решение на Академичния съвет на Университета по национално и световно стопанство от 5 ноември 2016 г. Институтът по икономика и политики ще извършва дългосрочна научноизследователска дейност, експертна и консултантска дейност по проекти и програми с регионално, национално и международно значение, пише в мотивите към предложението. Към института ще бъдат създадени лаборатории за научни изследвания, свързани с работата на студентите и докторантите. Институтът ще изготвя анализи, прогнози, стратегии и програми за развитието на регионални и национални политики, според мотивите за създаването му. Той ще изпълнява национални и международни проекти и ще извършва курсове за продължаващо обучение. Институтът по творчески индустрии и бизнес ще работи за "обслужването" на учебния процес в специалностите „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“ към Бизнес факултета на УНСС, става ясно още от мотивите. Там ще се извършва и научноизследователската дейност на Бизнес факултета. Институтът по предприемачество ще "надгради и интегрира действащите научни и академични звена в областта на предприемачеството", пише в проекта. "Резултатите от научните изследвания ще се използват в подкрепа на политиката на университета, особено при реализацията на студентите, помощ за бизнес практиката, държавни и обществени институции, работа в международни мрежи и консорциуми", пише в проекта. Как точно университетът ще се меси в реализацията на студентите не става ясно от проекта.

Ердоган: Европейците няма да могат да се разхождат безопасно в нито една част на света

http://www.cross.bg/evropa-tyrtziya-erdogan-1538224.html

/КРОСС/ Президентът на Турция Реджеп Ердоган продължи с крайното си говорене по адрес на Европа, като вече премина от политиците и управляващите към гражданите. Държавният глава на южната ни съседка прогнозира, че поведението на ЕС може да се окаже фатално за самите европейци. "Ако Европа продължи по този път, в нито една част на света европеец няма да може безопасно да се разхожда по улиците. Ние, Турция, призоваваме Европа да зачита човешките права и демокрацията", обяви Ердоган на събитие с местни журналисти в Анкара, цитиран от Ройтерс. Турция обтегна дипломатическите си отношения с Германия и Холандия, след като двете европейски държави забраниха турски политици да участват на събития, в които да агитират за предстоящия референдум, на който ще бъде гласувано дали страната да стане президентска република.  

16 млрд. евро са загубите на Гърция от неплащане на данъци, посочва изследване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128659

16 млрд. евро са загубите на Гърция от неплащане на данъци, посочва изследванеЗагубите на държавата в Гърция от неплащане на данъци са до 16 млрд. евро на годишна база, според изследване, представено днес от в. "Катимерини", съобщава изданието Нюз.ин. Данните в него показват, че едва 120 хиляди гръцки граждани плащат 29,5 на сто от подоходния данък на физически лица, събиран от държавата, цитира БТА.

Hermes отчете рекордна печалба през 2016 г.

http://www.investor.bg/novini/346/a/hermes-otchete-rekordna-pechalba-prez-2016-g-236152/

Резултатите са доказателство за продължаващото възстановяване на пазара на луксозни стоки

От СОС питат къде са резултатите от проверка на "Софийска вода"

https://www.actualno.com/sofia/ot-sos-pitat-kyde-sa-rezultatite-ot-proverka-na-sofijska-voda-news_601028.html

Резултатите от проверка на КЕВР на Софийска вода вече трети месец се бавят, съобщават от Столичния общински съвет (СОС). През 2016 г. Столична община поиска Комисията да провери количествата вода, които се фактурират от “Софийска вода“, реализираните приходи от ВиК услу

На 60 години Европа е в разгара на "екзистенциална криза"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128634

На 60 години Европа е в разгара на "екзистенциална криза"Мирът като идеал все още украсява "фасадата" на Европейския съюз, но повтарящите се кризи навяват мисълта, че "Свещената империя наближава края си", предупреждават експерти. Навършващият 60 ЕС, затънал в безпрецедентен развод с Великобритания, търси възможност за нов отскок. "Европейският проект никога не е изглеждал толкова далеч от хората,

OOН: По-голяма част от изхвърляната отпадна вода не се пречиства

http://www.moreto.net/novini.php?n=346966

Ако бъде пречиствана, отпадната вода от домакинствата, промишлеността и селското стопанство, би могла да бъде ценен ресурс, а не скъпо разрешим проблем, сочи доклад на ООН, разпространен днес, когато се отбелязва Световният ден на водата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Жената, която намери и върна 1750 евро, бе наградена с грамота

https://www.24chasa.bg/region/article/6128658

Жената, която намери и върна 1750 евро, бе наградена с грамотаСтефка Тодорова, която намери и върна 1750 евро в Поморие, бе наградена с грамота от главен инспектор Георги Куцаров, началник на местното районно управление, съобщава БТА. Тодорова е служител във фирмата, която отговаря за сметопочистването и сметоизвозването в Поморие. Вчера рано сутринта, тя открила 1750 евро в кутия за обувки,

"България Ер" пуска 72-часови оферти за билети до 1 април

http://offnews.bg/news/n_1/n_650670.html

Авиокомпания „България Ер“ обяви 72-часови оферти на самолетни билети от днес до 1 април. Националният превозвач ще изненадва пасажерите си с ниски цени на еднопосочни билети до Амстердам, Франкфурт, Берлин и Лондон. За всяка дестинация те ще са в продажба по 72 часа. От 22 до 24 март всеки може да резервира билет от София до Амстердам за 79 евро и да пътува с него до 30 април. Три дни след първата оферта, започват други две 72-часови промоции. Между 27 и 29 март еднопосочните билети от София до Берлин ще бъдат на крайна цена от 49 евро, а тези до Франкфурт ще струват 69 евро. Пътниците ще могат да ги използват до 30 април. Последната част от кампанията ще стартира на 30 март и ще е активна до 1 април включително. В този период „България Ер“ ще предлага еднопосочни самолетни билети от София до Лондон за 69 евро. Пасажерите трябва да ги използват до 30 април. Цените на промоционалните билети са същите и за пътуване от съответния европейски град до столицата ни. Те са подходящи за кратки екскурзии или бизнеспътувания, тъй като в стойността им се включва 1 бр. ръчен багаж до 10 кг. Чекиран багаж може да бъде закупен само срещу 20 евро в посока. В цените се включват и всички летищни такси, кетъринг на борда, избор на място в самолета и чек ин. 

Ердоган: Европейците ще изгубят сигурността си, ако не променят отношението си

http://www.mediapool.bg/erdogan-evropeitsite-shte-izgubyat-sigurnostta-si-ako-ne-promenyat-otnoshenieto-si-news261687.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че европейците няма да бъдат в състояние да се разхождат сигурно по улиците, ако запазят сегашното си отношение, съобщи Ройтерс. "Ако Европа продължава по този начин, нито един европеец в която и да е част на света няма да може да се разхожда сигурно по улиците. Ние призоваваме Европа да уважава правата на човека и демокрацията“, каза Ердоган пред журналисти в Анкара. Турция попадна във вихъра на дипломатически скандал с Германия и Нидерландия, след като властите на двете европейски държави отмениха изяви на политици на Анкара, агитиращи в полза на планираните конституционни промени. "Обръщам се към Европа, която ни размахва пръст. Целият свят наблюдава това, което се случва. Турция не е страна, която може да бъде унижавана, чиито министри може да бъдат гонени и чиито граждани може да бъдат влачени по земята", каза Ердоган. Следващият месец турските граждани ще гласуват дали да дадат повече правомощия на президента, като според европейски анализатори така страната все повече губи светския си характер.

Ирландец прекара три дни, затворен в ковчег под земята и излъчва на живо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128640

Ирландец прекара три дни, затворен в ковчег под земята и излъчва на живоПенсионер от Ирландия прекара три дни, затворен в ковчег под земята. Джон Едуардс имал необходимите условия, за да предава на живо в социалните мрежи всичко, което се случва по време на задгробния му живот, предава vesti.bg. Ковчегът бил с размери 2,5 на 1,3 м. Чрез две вградени тръби, които водили към повърхността на земята,

Модулите на зрелостните изпити ще са с различна продължителност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/22/2939882_modulite_na_zrelostnite_izpiti_shte_sa_s_razlichna/?ref=rss


През май 2017 година държавните зрелостни изпити (ДЗИ) ще се проведат на модули, като всеки от тях ще бъде с различна продължителност в зависимост от предмета, по който се провежда изпитът. Това съобщиха от министерството на образованието. За първи път тази система беше приложена през септемврийската сесия на миналата учебна година.

Матурите по български език и литература, френски език, немски език, руски език, испански език, италиански език, история и цивилизация и...

ПАСЕ ще наблюдава изборите

https://www.actualno.com/politics/pase-shte-nabludava-izborite-news_601027.html

Делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа начело с Мари-Кристин Далоз пристига на 24 март у нас, за да наблюдава провеждането на парламентарните избори редом с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Делегацията на ПАСЕ ще се

Родопите оживяват в рекламана кампания на Devin минерална

http://www.dnevnik.bg/pr_sfera/2017/03/22/2939888_rodopite_ojiviavat_v_reklamana_kampaniia_na_devin/?ref=rss


Родопите са главна сцена на действие в новата комуникационна кампания на DEVIN, посветена на връзката на градския човек с природата. Кампанията разказва за произхода на минералната вода, която идва от сърцето на Родопите и носи със себе си енергията и силата на планината.

Автор на креативната концепция е агенция Saatchi & Saatchi - Белград, а режисурата е дело на талантливия южноафрикански режисьор Джулио Ууд. Екипът, реализирал продукцията, е изцяло международен, на...

Държавата си поставя за цел да намали новите случаи на ХИВ със 75% до 2020-та

http://www.mediapool.bg/darzhavata-si-postavya-za-tsel-da-namali-novite-sluchai-na-hiv-sas-75-do-2020-ta-news261686.html

Намаляване със 75% на новите случаи на ХИВ и елиминиране на предаването на инфекцията от майка на новородено до 2020 година, предвижда Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в България, която беше приета от кабинета в сряда. През последните години броят на новооткритите случаи на болестта е около 200 годишно, като амбициозната цел на кабинета е те да бъдат сведени до около петдесетина случая годишно до 2020 година. Иначе предаването на инфекцията от майка на дете на практика е елиминирана, като през миналата година нямаше регистриран такъв случай. Сред целите на програмата са още до 2020 г. поне 90% от хората, инфектирани с ХИВ, да знаят своя статус, като същият процент хора с ХИВ да бъдат включени антиретровирусно лечение. Освен това през 2020 г. до 95% от бременните жени трябва да имат изследване за сифилис, а до 90% - за ХИВ, както и да се осигури защита и нулева дискриминация спрямо хората, живеещи с ХИВ, и на лицата от групите в най-висок риск. Програмата цели още 60% покритие на групите в най-висок риск чрез интервенции за превенция. Данните у нас сочат, че 88% от новорегистрираните с ХИВ–инфекция миналата година са се инфектирали по сексуален път. Според пътя на инфектиране 39% от новите случаи са се инфектирали при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици. Благодарение на дейностите по Националната програма България е страна с ниско разпространение на ХИВ в общото население. По данни от Европейския център за контрол на заболяванията новорегистрираните случаи на ХИВ в България за 2015 г. представляват 3.1 на 100 000 население, спрямо честота на разпространение на нови случаи 5.8 на 100 000 за Европейския съюз. Тези постижения бяха възможни и благодарение на програмата по превенция и контрол на ХИВ/СПИН, финансирана от Глобалния фонд. В страната бяха въведени превантивни услуги сред най-уязвимите по отношение на ХИВ групи чрез изграждане на центрове и мрежи от обучени екипи на неправителствени организации. Създадоха се условия за подобряване на надзора върху развитието на ХИВ епидемията. Благодарение на тази програма се финансираха дейности на неправителствени организации, които предоставят услуги сред инжекционно-употребяващите наркотици, което допринесе за намаляване на разпространението на ХИВ сред тази група от 46% през 2008 г. до 12% през 2016 година. Документът е с хоризонт 2020 г. и е изготвен според изискванията и ангажиментите, поети от страната ни в изпълнение на международните препоръки и редица политически документи като Целите за устойчиво развитие на ООН, Декларацията за ангажираност с проблема ХИВ, Третата програма за действие на Съюза в областта на здравето (2014-2020).

Агнешка Холанд: Светът преживява три големи революции, с които не знае как да се справи

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/03/22/2939839_agneshka_holand_svetut_prejiviava_tri_golemi/?ref=rss


"Политическата ситуация в Европа се промени, и то не в положителна посока. Със сигурност има криза на вярата в идеята за европейското единство, а също и на вярата в схващането що е то либерална демокрация. В много държави, главно посткомунистически, но не само, националистически вълни се надигат. Чувството за солидарност е в опасност. Европейският съюз бе създаден като отговор на Втората световна война и холокоста. Именно войната и холокостът дълго време бяха имунизация против популистки и...

Авторите на сигнали за пазарни злоупотреби получават защита

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/03/22/2939872_avtorite_na_signali_za_pazarni_zloupotrebi_poluchavat/?ref=rss


Правителството прие Наредба за процедурите за обмен на информация и сътрудничество между държавните органи, участващи в защитата на лицата, работещи по трудово правоотношение, подали съобщения за нарушения, свързани с пазарни злоупотреби с финансови инструменти. С нея лица, подали съобщения за пазарна злоупотреба, получават защита срещу дисциплинарно производство, поясни правителствената пресслужба.

Наредбата се приема в изпълнение на чл. 17, ал. 2 от Закона за прилагане...

Учени започнаха кампания Плутон отново да получи статут на планета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6128651

Учени започнаха кампания Плутон отново да получи статут на планетаГрупа учени, стремящи се да възстановят статута на планета на Плутон, започнаха кампания да бъде разширена астрономическата квалификация, довела до определянето му като планета-джудже преди 10 години, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Шестима учени от американски институции изтъкват, че Плутон заслужава да бъде пълноправна планета,

Кабинетът изплати 8880 лири за обучението на Марсело Илиев в Кеймбридж

http://offnews.bg/news/n_1/n_650672.html

Правителството одобри изплащането левовата равностойност на 8880 британски лири чрез бюджета на Министерството на образованието и науката за последните две вноски, необходими за настаняването в общежитие на Марсело Илиев за периода му на обучение в CATS College - Cambridge, Великобритания. През 2015 г. и 2016 г. Министерският съвет преведе 17 090 британски лири за общежитие на Марсело Илиев. Финансовата помощ е отпусната по молба на майката на Марсело до министър-председателя за подпомагане на сина й за обучението му в CATS College. През 2015 г. Марсело Илиев издържа приемния изпит в условията на голяма конкуренция и е приет в колежа, но сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство. Затова таксата за обучението му бе поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Киев изрази съжаление заради изявлението на Александър Лукашенко за Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128641

Киев изрази съжаление заради изявлението на Александър Лукашенко за УкрайнаПосолството на Украйна в Минск изрази съжаление във връзка с изявлението на беларуския президент Александър Лукашенко, според което бойци, обучавани в Украйна, Литва и Полша, са подготвяли провокации в Беларус. Това следва от разпространено днес изявление на дипломатическата мисия, информира ТАСС, цитирана от БТА.

Земеделци окупираха центъра на София, опитаха да нахлуят в министерството

http://www.cross.bg/sofiya-zemedelieto-botev-1538223.html

/КРОСС/ Земеделски производители, животновъди, пчелари и биопроизводители излязоха на протест в София. Те се събраха първо пред Министерство на земеделието, на бул. „Христо Ботев". Някои от тях дори опитаха да нахлуят в сградата на ведомството, при което се стигна до сблъсъци с полицията. Напрежението наложи затваряне на бул. "Хр. Ботев", а след това и на бул. „Ал. Стамболийски", тъй като протестиращите се отправиха на шествие към президентството. В момента те са по Жълтите павета. Полицейското присъствие в центъра на София е изключително засилено. Пред министерството беше запален пчелен кошер заради искането пчелите-майки да бъдат регистрирани, а пък един от протестиращите земеделци заплаши, че ще се самозапали, съобщи "Дарик". Исканията на животновъдите са да бъде отменена заповедта на служебния министър на земеделието и храните Христо Бозуков, с която се спира кандидатстването по мерките за евроекология и биоземеделие, а причината тази заповед да бъде издадена е, че парите са похарчени вече. Протестиращите поискаха оставката на Бозуков и заплашиха с блокада на пътищата към границите, ако исканията им не бъдат удовлетворени.    

Протестиращи фермери направиха неуспешен опит силово да влязат в МЗХ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128642

Протестиращи фермери направиха неуспешен опит силово да влязат в МЗХПротестиращите пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ) фермери направиха неуспешен опит силово да влязат в сградата, съобщи БНР. След като повече от час и половина фермерите очакваха министъра на земеделието да излезе и да се срещне с тях, част от животновъдите щурмуваха служебния вход на Министерството и влязоха във физически конфликт

Ръстът на приходите на Vivacom забавя темпа си

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/rystyt-na-prihodite-na-vivacom-zabavia-tempa-si-236157/

Около четвърт от всички абонати на кабелни телевизии в България са в сивия сектор, смята Атанас Добрев

Индексите на БФБ-София се движат разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Индексите-на-БФБ-София-се-движат-разнопосочно_l.a_i.739397_at.1.html

От сутринта борсовите измерители на родния капиталов пазар се движат разнопосочно. Индексът на "сините чипове" SOFIX се повишава с 0.13% до 640.13...

Ердоган: Европа да зачита демокрацията, иначе няма да е в безопасност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128632

Ердоган: Европа да зачита демокрацията, иначе няма да е в безопасност Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес призова Европа да спазва човешките права и демократичните норми, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Обръщам се към Европа, която ни размахва пръст. Целият свят наблюдава това, което се случва. Турция не е страна, която може да бъде унижавана, чиито министри може да бъдат гонени и чиито граждани може да

Бозуков не слезе при гневни животновъди, те преместиха протеста пред президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128638

Бозуков не слезе при гневни животновъди, те преместиха протеста пред президентаОколо 300 разгневени от забавените субсидии животновъди протестираха пред земеделското министерство. След като министър Христо Бозуков не слезе при тях фермерите тръгнаха между колите по бул. "Стамболийски" към президенството. Това доведе до временно блокиране на движението в центъра на София.   Фермерите вече искат оставката на Бозуков.

Започва изграждането на канализацията в местността „Ален мак“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346972

До дни трябва да започне изграждането на новата канализационна мрежа във варненската местност „Ален мак“. Очаква се реконструкцията по трасето с обща дължина от близо пет километра да приключи до края на 2019 година. Финансирането на дейностите е в размер на малко над 3 милиона лева.

Владислав Стоянов няма да играе шест месеца заради скъсано сухожилие

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/22/2939867_vladislav_stoianov_niama_da_igrae_shest_meseca_zaradi/?ref=rss


Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов няма да играе до края на сезона, а по всяка вероятност ще пропусне и старта на следващия.

Той получи контузия по време на тренировка на националния отбор преди мача с Холандия и ще трябва да се подложи на операция.

"Контузията му наистина е тежка. В момента медицинският щаб организира операция за вратаря, която ще бъде извършена в Букурещ", съобщи "Лудогорец" чрез официалния си...

Осем са вече възможните случаи на морбили в България

https://www.24chasa.bg/region/article/6128623

Осем са вече възможните случаи на морбили в БългарияОсем са вече възможните случаи на морбили в България, от тях само три са официално потвърдени. Това стана ясно при посещението в Пловдив на заместник-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и на и. д. главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова, съобщи БТА. "Овладяването на такива ситуации зависи от бързината,

Турция налага мита за доставки на зърно от Русия по искане на местни износители

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128601

Турция налага мита за доставки на зърно от Русия по искане на местни износители 
Турция е взела решение да наложи мита за доставките на зърно от Русия по искане на местни износители на селскостопанска продукция. Това заяви днес председателят на Съвета на турските износители Мехмет Бююкекши, цитиран от ТАС, предава БТА. Не ни устройват руските ограничения върху вноса и визовият режим, каза Бююкекши в интервю за Блумбърг.

Забраната за електронни устройства: вместо сигурност, по-голяма заплаха

http://www.mediapool.bg/zabranata-za-elektronni-ustroistva-vmesto-sigurnost-po-golyama-zaplaha-news261685.html

Забраната за по- големите електронни устройства като таблети и лаптопи в салоните на пътническите самолети, може да има катастрофални последици, а единствената защита, която ще предостави тази забрана, е финансова сигурност за американските въздушни превозвачи. Такова е мнението на авиационни експерти, цитирано в сряда от британския в. "Гардиън". Американското министерство на вътрешната сигурност тайно изпрати на 10 чуждестранни авиокомпании чрез Управлението за транспортна безопасност "спешна поправка", налагаща забрана за носенето на устройства, по-големи от мобилни телефони, в ръчния багаж в самолетите, пътуващи за САЩ от 10 летища в Близкия изток. Примерът беше последван от Великобритания, която забрани внасянето на електроника в пътническите салони на всички директни полети от шест близкоизточни страни. Мярката изисква пътниците да съхраняват тези устройства в багажа в товарното отделение. Позовавайки се на представител на американските власти, ройтерс предаде в сряда, че забраната ще остане в сила за "обозримо бъдеще". Възможно е освен това обхватът й да бъде разширен и за други аерогари и страни. Американски и британски представители посочиха, че решението не се основава на конкретна заплаха, а на дългогодишни опасения, че терористи могат да вземат на прицел самолетите. Пътници и групи за защита на гражданските права се противопоставиха на забраната, твърдейки, че заради нея може да бъде загубено ценно за работа време, а пренасянето на лаптопи в чекирания багаж да увеличи опасността от кражби. Но според експерти, цитирани от "Гардиън", възниква и друга заплаха с потенциално много по-сериозни последици - напълването на товарното отделение на търговски самолет с литиево-йонни батерии, каквито се използват в повечето електронни устройства крие риск от предизвикване на пожар, а огънят, запален от прегряла батерия, е много по-трудно да бъде изгасен с конвенционални средства. Именно поради тази опасност производители често изтеглят презареждащи се батерии. Смята се, че пожари, предизвикани от батерии, са били причина за самолетни катастрофи в миналото - един от известните случаи е разбиването на полет на авиокомпания Ю Пи Ес от Дубай през 2010 г. Противопожарните системи в товарното отделение на търговските самолети, което е недостъпно за екипажа по време на полет, са неефективни за справяне с огън, при който горят метални елементи, а новите правила може всъщност да увеличат опасността от пожар, смятат експерти, които се тревожат за безопасното съхраняване на батериите, като се имат предвид случаите на взривяващи се таблети. През 2014 г. комисията на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО) за опасни стоки издаде доклад за литиево-йонните батерии, каквито се използват в по-голямата част от преносимата електроника като лаптопи, таблети и устройства за игри - все неща, които са засегнати от новата мярка. Според доклада "пожарите при полети, включващи определени видове и количества литиеви метални батерии, могат да доведат до неконтролиран огън, което да причини катастрофални поражения на механичната структура". ООН и Федералната агенция за въздухоплаване на САЩ се съгласиха с това, като гласуваха за забрана на превозването на товари с литиево-йонни батерии от пътнически самолети заради съществуването на неприемлив риск. Новата мярка вероятно просто ще навреди на чуждестранните авиокомпании и ще накара клиентите да ползват американски превозвачи в името на сигурността. Всички засегнати от американската забрана авиокомпании са чуждестранни. Единственият незасегнат чуждестранен превозвач е израелската авиокомпания "Ел Ал". Превозвачи в САЩ настояват, че луксозни държавни авиокомпании, някои от които са засегнати от забраната, се конкурират нечестно с американските авиокомпании, които от години постепенно намаляват удобствата за пътниците, отбелязва "Гардиън".

Таско Ерменков: Ще защитаваме българския производител, премахваме прекупвачите

http://offnews.bg/news/n_1/n_650668.html

Ако трябва накратко да посоча към какво ще се стремим в селското стопанство, това е защита на българския производител. С основно ударение върху малкия, средния производител, върху семейната фермичка, за да могат хората да имат препитание. Предишното правителство правеше точно обратното – за тях нямаше българско, субсидиите се раздаваха на големите арендатори, като десет фамилии прибираха над 80% от тези субсидии. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Сливен Таско Ерменков на среща с жители на Кермен. „Обвързаното субсидиране, което в момента е в ход във връзка с уж стимулиране на определен вид продукция, стимулира онази продукция, с която г-жа Танева е обвързана. Още повече, че по време на управлението на ГЕРБ, от 2009 до 2015 година, млечните ферми са намалели със 105 915. Само за последните две години, от 2014 до 2015 година, при управлението на г-жа Танева като министър, млечните ферми са намалели с 25 754. Тези ферми не са минали в по-горна категория, просто са изчезнали. Това са ферми, в които по едва-две крави са гледали хората и във връзка с това, че уж не съответствали на европейските стандарти, бяха погубени. Това са 25 754 семейства, останали без поминък!"- каза Таско Ерменков. Той допълни, че "БСП за България" се ангажира да премахне прекупвачите. „ Да премахнем онези бандити, които идват при човечеца и му вземат насила реколтата на някакви безумно ниски цени, след което отиват на пазара и продават четири пъти по-скъпо. Това ще бъде в интерес както на производителя, който ще успее да си получи справедливата цена за положения труд, така и за тези, които отидат на пазара- да получават продукция на нормална цена, а не надута, която пълни джобовете на онези, които нито са копали, нито са сели, нито са събирали, а само печелят от препродажбата на тази продукция ", коментира още в Кермен водачът на листата на „БСП за България“ Таско Ерменков.  ИЗБОРИ 2017

Новият хидрографен кораб на ИАППД получи името „Дунав 1“

//dariknews.bg/regioni/ruse/noviiat-hidrografen-korab-na-iappd-poluchi-imeto-dunav-1-2012007

Със 7 млн. лева ще се драгират критичните участъци по река Дунав, с което ще се подобри корабоплаването. Това съобщи в Русе служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. В крайдунавския град министър Алексиев и европейският координатор за коридор „Рейн

Полицейска проверка на пазарджишкия битак, глобяват търговци

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/policejska-proverka-na-pazardzhishkiia-bitak-globiavat-tyrgovci-2012008

Акция на полицията започна на битака в Пазарджик. Целта е да се предотвратят безредици, провокирани от безразборното паркиране и разполагане на сергии в пазарния ден на пазарджиклии. Служители на секторите „Охранителна полиция” и КАТ първо са предупредили търговците-нарушители, а по-късно е започна

Хванаха двама пияни и един без книжка

//dariknews.bg/regioni/haskovo/hvanaha-dvama-piiani-i-edin-bez-knizhka-2012009

Незабавно производство срещу пиян водач е започнало в свиленградското управление. В ареста до 24 часа е задържан 37-годишен жител на Велико Търново, хванат от автопатрула да шофира с 1,34 промила алкохол.

В управленията в Хасково и Димитровград са образувани производства срещу двама

Лиляна Павлова: Дуалното обучение осигурява квалифицирани кадри на бизнеса

//dariknews.bg/regioni/varna/liliana-pavlova-dualnoto-obuchenie-osiguriava-kvalificirani-kadri-na-biznesa-2012011

Обвързването на образованието в професионалните гимназии с реалните нужди на бизнеса е основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ, заяви по време на среща с ръководството и служителите от предприятието за производство на работно облекло „Мидима“ – водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна

Вежди Рашидов е разрешил събарянето на един от тютюневите складове в Пловдив

http://www.mediapool.bg/vezhdi-rashidov-e-razreshil-sabaryaneto-na-edin-ot-tyutyunevite-skladove-v-plovdiv-news261684.html

През следващите дни има опасност да бъде разрушен един от тютюневите складове в Пловдив с разрешението на Националния институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата по време на Вежди Решидов. Това се случва въпреки декларациите на Рашидов от август миналата година, че той "категорично ще настоява паметниците да не се рушат и да не променят вида си". Новината съобщиха лидерът на "Да, България" Христо Иванов и архитект Петкана Бакалова на пресконференция в сряда. "Как Борисов и Рашидов имат лице да се кандидатират за народни представители от Пловдив?", попита Иванов, след като коалицията му изложи факти, според които дружеството “Галакси Инвестмънт Груп” ООД, собственик на тютюневия склад на ул. "Г.М. Димитров" 29 в Пловдив (зад склада на Кудоглу), е получило разрешение от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) да събори сградата. Миналата година кметът Иван Тотев и бившият министър на културата Вежди Рашидов, сега кандидат за народен представител от ГЕРБ в Пловдив, публично обещаха, че разрушените вследствие на пожар от лятото на 2016 г. складове ще бъдат напълно възстановени в оригиналния им вид, а държавата официално потвърди, че всички те са част от групов паметник на културата. Тютюневите складове са в книгата на Пловдив, с която градът спечели надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 г. "Тези складове бяха аргумент, с който Пловдив кандидатства и спечели европейска столица на културата за 2019 година. Унищожаването им минира провеждането на това важно мероприятие", каза Иванов. Зам.-председателят на Камарата на архитектите в България Петкана Бакалова, която е и кандидат за депутат от листата на Коалиция "Движение Да, България" в Пловдив, е запознала във вторник служебния министър на културата Рашко Младенов и президента Румен Радев с опасността складът да бъде разрушен с разрешения, издавани по времето на Рашидов. Фактите Още преди съмнителния пожар миналия август, засегнал четири от складовете, стана ясно, че общината в Пловдив е имала свое виждане как да изглежда районът. През април 2016 г. община Пловдив внася за съгласуване в Министерството на културата градоустройствен план, в който се предвижда събаряне на 4 тютюневи склада. Един от тях е складът на ул. "Г.М.Димитров 29" – на мястото му трябва да се появи нова 8-етажна сграда. Министерството на културата не отхвърля този подробен устройствен план. Но той все още не е одобрен окончателно от общината. След пожара миналото лято, предизвикал скандал и граждански протести, тогавашният министър на културата Вежди Рашидов съобщава, че няма да позволи "паметници на културата да се рушат и да променят вида си". Три месеца по-късно обаче - на 9 декември 2016 г., Министерството на културата издава становище, с което допуска пълния демонтаж на останките. Месец по-късно, в края на януари фирмата "Галакси Инвестмънт Груп", която е собственик на застрашения от събаряне склад, подава заявление до община Пловдив за събаряне на сградата. Няколко дни по-късно (на 31 януари) след изрично запитване от община Пловдив е внесено и становище от Министерството на културата, че не е против събарянето на склада. На 2 февруари тази година община Пловдив от своя страна изпраща изрично искане до Министерството на културата да отговори еднозначно наистина ли разрешава разрушаването на склада. Зам.-кметът на общината Димитър Кацарски пише до ведомството: “Моля да бъдем еднозначно уведомени за следното - разрешава ли се цялостно премахване на горецитирания тютюнев склад, преди съгласуване от Министерството на културата на проекти в последващи фази, в които реконструираните фасади следва да бъдат неотменим компонент от архитектурното решение". На 17 февруари в общината пристига становище на НИНКН, с което той потвърждава решението от 9 декември 2016 г., че позволява демонтажа на склада, включително унищожаването на основите му. След като оповестиха фактите, за които разполагат с документи, представителите на "Да, България" обясниха, че от цялата фактология се вижда как Министерството на културата, и общината търсят начин да се отърват "в интерес на инвеститорите от тази "досадна“ старина". "Търсят начин да я заменят с фалшификати, с итонг и стъклопакет да подменят живата памет на града. Така че тук става дума не само за индивидуална чиновническа отговорност. Става дума за политическа отговорност и тя се носи от ГЕРБ“, заяви Христо Иванов. От Министерството на културата потвърдиха пред Mediapool, че във вторник са разговаряли с арх. Петкана Бакалова. "Към момента е изисквана цялата документация по казуса", заявиха от пресцентъра на ведомството.

Милан: Езикът на кучетата е един и същ навсякъде

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/milan-ezikyt-na-kuchetata-e-edin-i-sysht-navsiakyde-6066978

Този четвъртък в зала "Арена Армеец" Милан ще демонтрира пред българска публика своята уникална техника за създаване на спокойна връзка между стопани и кучета и справяне с проблемни четириноги

Христо Иванов: Мафията вече се чувства заплашена от това, че мобилизираме гражданите

http://www.dnevnik.bg/pr_sfera/2017/03/22/2939753_hristo_ivanov_mafiiata_veche_se_chuvstva_zaplashena_ot/?ref=rss


Нашият фокус е съхраняването на българския европейски демократичен път на развитие – заяви Христо Иванов, лидер на "Движение Да България"

Социологията показва, че Коалиция "Движение Да България" не влиза в парламента. Ако това се случи, как ще продължите битката с мафията?

В момента Движение "Да, България!" е на десет седмици. Социологията просто не може да измери една политическа сила в процеса на нейното формиране –...

България ще одобри Римската декларация

http://www.mediapool.bg/bulgaria-shte-odobri-rimskata-deklaratsiya-news261683.html

България ще одобри проектодекларацията по случай 60-ата годишнина от създаването на Европейския съюз (ЕС), която ще бъде обсъдена на срещата на европейските лидери в Рим по-късно тази седмица, съобщиха от правителствената пресслужба. Декларацията трябва да определи новия дневен ред на ЕС след излизането на Великобритания. Документът е структуриран в три раздела - кратък преглед на ценностите и историческите постижения на ЕС, изложение на основните предизвикателства в момента и дневен ред на ЕС в бъдеще с формулирани четири приоритета: Европа на сигурност и безопасност, просперираща и устойчива Европа, социална Европа и по-силна Европа на световната сцена. "България е удовлетворена, че съгласуваният в предварителен порядък текст потвърждава единството и релевантността на европейския проект и включва кохезията и като принцип, и като инструмент на ЕС", посочват от Министерския съвет. Според правителството кохезията се посочва експлицитно в два от четирите приоритета, което напълно съответства на българските позиции. Затова правителството предлага на президента Румен Радев да участва в срещата и да подпише Римската декларация. В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от ЕС ще се срещнат в 27-членен формат в залата на Хорациите и Куриациите в сградата на Капитолия, където е подписано историческото споразумение (всъщност споразуменията са две: икономическо и ядрено). Това ще стане в отсъствието на британския премиер Тереза Мей, която реши да задейства процедурата по отделяне на страната й от европейския блок четири дни след датата на годишнината. В тържествена декларация 27-те ще заявят, "че са решени да направят съюза по-силен и по-устойчив чрез по-голяма сплотеност и солидарност" помежду им. Това ще е "неделим съюз" в отговор на Брекзита.

Висш служител от руската Федерална служба за охрана арестуван за измама

http://www.mediapool.bg/vissh-sluzhitel-ot-ruskata-federalna-sluzhba-za-ohrana-arestuvan-za-izmama-news261682.html

Андрей Каминов, шеф на предприятие от системата на руската Федерална служба за охрана (ФСО), е арестуван по дело за измама при строежи в президентската резиденция Ново Огарьово край Москва. Заедно с него са арестувани още двама души, свързани с ФСО и бизнесмена Дмитрий Михалченко, пише "РБК". Каминов е генерален директор на държавното предприятие "Атекс", подчинено на ФСО. Източник на вестника, близък до ръководството на Федералната служба за сигурност (ФСС), потвърдил, че е арестуван. Тримата заедно с бившия шеф на "Атекс" Станислав Кюнер и бившия директор на фирма "Стройкомплект" Дмитрий Торчински са били задържани от служители на централния апарат на ФСС и на федералното следствие. Тримата били свързани с петербургския бизнесмен Дмитрий Михалченко, държан под стража в следствен изолатор с обвинение в контрабанда. Михалченко е сред най-влиятелните предприемачи в Санкт Петербург, арестът му се отрази върху кариерите на неколцина високопоставени силови шефове, разказали на "РБК" събеседници, близки до ръководството на ФСС. Фирма "Атекс" получила само половината от договорените 5,7 милиарда рубли, но изобщо не завършила строежите и ФСО сезирала арбитражния съд. При това според материалите в делото страните "не отрекли, че фактически са изпълнени още по-малко дейности от заявените в иска". В крайна сметка съдът постановил, че "Атекс" трябва да плати като неустойка почти 77,2 милиона рубли и сега шефът на компанията е арестуван по подозрение в измама, разказва вестникът. Според "Комерсант" са арестувани шестима заподозрени по делото, а точната сума на щетите още не се знае; при това "шумното дело" може да обхване и нарушения във връзка с изпълнението на "други, не по-маловажни държавни договори". Медии твърдят, че Каминов и Кюнер може да са задържани и във връзка с друго федерално разследване - за контрабанда на скъп алкохол, обвиняеми в което са Михалченко и двама негови предполагаеми помагачи, арестувани през март м. г., посочва вестникът.

Кремъл не коментира евентуалните срещи на Путин с Тръмп и Рекс Тилърсън

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128617

Кремъл не коментира евентуалните срещи на Путин с Тръмп и Рекс Тилърсън 
Дмитрий Песков, прессекретарят на руския държавен глава, отказа да коментира хода на подготовката за евентуална среща между Владимир Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп. Той остави без коментар и съобщенията, че се готви среща на Путин с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ексшефът на предизборния щаб на Тръмп изготвил план, който "да облагодетелства доста правителството на Путин"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128620

Ексшефът на предизборния щаб на Тръмп изготвил план, който "да облагодетелства доста правителството на Путин" Бившият председател на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт е работил тайно в полза на руски милиардер за прокарване на интересите на руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Манафорт изготвил през 2005 г. плана на стратегия, за който заявил, че може "да облагодетелства доста правителството на Путин".

Коя е първата жена - професор по физика в България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/22/2939833_koia_e_purvata_jena_-_profesor_po_fizika_v_bulgariia/?ref=rss


Българският хелзинкски комитет (БХК) и Българската асоциация на университетските жени (БАУЖ) провеждат кампания "Паметни жени", чиято цел е да отпразнува постиженията на жените в българската история, борили се за утвърждаването на гражданските и политически права на жените в България, както и на жени, проправили пътя за други в сферата на образованието, правото, архитектурата, изкуството, науката и др.

През целия месец март БХК и БАУЖ с подкрепата на партньорите...

Окончателно: 1500 лв. глоба за онкохирург, взел 600 лв. от пациентка в Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128564

Окончателно: 1500 лв. глоба за онкохирург,
взел 600 лв. от пациентка в ТърновоВеликотърновският апелативен съд потвърди изцяло решение, с което на лекар от Велико Търново е наложена глоба от 1500 лева за неправомерно получена имотна облага. Окръжният съд в града призна за виновен д-р Иван Петров от Онкохирургичното отделение на "Комплексен онкологичен център" - гр. Велико Търново, в това,

БНТ ще разпространява картина за председателство ни на Съвета на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128580

БНТ ще разпространява картина за председателство ни на Съвета на ЕС Правителството определи Българската национална телевизия за домакин-разпространител на картина и звук от събитията на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. (т. н."host broadcaster"). Това съобщи пресслужбата на кабинета, цитирана от БТА. Българската национална телевизия (БНТ) като национален обществен доставчик на аудиовизуални

Павлова: ГЕРБ ще продължи санирането на жилищни блокове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128558

Павлова: ГЕРБ ще продължи санирането на жилищни блокове"ГЕРБ ще продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще я разшири в годините напред. В това уверих служители и работници на „Главболгарстрой“ - строителна компания с опит като главен изпълнител на обществени, жилищни, промишлени и инфраструктурни обекти. Част от тях са кандидатствали по Националната

Московски: Хората са в центъра на всички решения в секторните политики на ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128579

Московски: Хората са в центъра на всички решения в секторните политики на ГЕРБ„За две години от състояние на дефицит на бюджета, минахме в състояние на излишък. Налице е икономически растеж. Но нищо от това няма значение, ако вие не го усещате чрез подобряване на благосъстоянието си”, каза пред жителите на село Пелишат Ивайло Московски. Той и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Владислав Николов представиха основните

Юнкер: Терористите се провалиха, защото защитихме демокрацията с решимост

http://www.moreto.net/novini.php?n=346968

Терористите се провалиха, защото нашият отговор в защита на демокрацията и мирното съвместно съществуване бе решителен. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по повод отбелязването на годишнината от атентатите в Брюксел.

В България са изпрани най-много руски пари на Балканите

https://vesti.bg/bulgaria/v-bylgariia-sa-izprani-naj-mnogo-ruski-pari-na-balkanite-6066984

Общо 1,3 милиона евро са трансферирани в 14 трансакции, според Балканската мрежа за разследваща журналистика

36-годишен счетоводител от Бургас спечели 10 000 лева от "Еврофутбол - Влез в играта"

http://www.cross.bg/leva-evrofytbol-pechalbi-1538222.html

/КРОСС/ Николай Иванов от Бургас спечели 10 000 лева от кампанията с допълнителни печалби „Еврофутбол - влез в играта!" - това стана ясно днес, 22.03.2017 г., когато неговото име бе определено измежду всички, регистрирали (първите 30 цифри от баркода на квитанцията или 30 цифровия баркод на форма „Изплащане") талон за минимум 5 лева от Спортмакс или Гонки или за поне 10 лева от спортни залози на сайта на букмейкърската къща www.eurofootball.bg в периода на инициативата 17.02. - 19.03.2017 г. „Не мога да повярвам, че това ми се случва наистина! Толкова съм развълнуван, че не мога да възприема новината..., много съм щастлив и ви благодаря! Играя „Еврофутбол" от 18 години, фен съм на английското първенство и досега съм печелил добри суми от прави колонки, но за първи път ми се случва да взема допълнителна печалба - страхотна изненада ми направихте! Винаги съм вярвал, че е важно „да си в играта" и това е бил големият ми мотив да участвам с прогнозите си в „Еврофутбол", но сега .... е, мога да кажа спокойно, че моето постоянство ми се отблагодарява и страхотните печалби винаги са „Добре дошли!", сподели развълнуваният 36-годишен счетоводител и баща на две деца

Кампания-свинщина! На нивото на електората

http://www.clubz.bg/51890-kampaniq_svinshtina_na_nivoto_na_elektorata

Някога мой приятел ни говореше, докато обсъждахме какво да кажем на перничани като наши цели и намерения след изборите:

- Вие не разбирате ли, че проблемът не е в партийните програми, а в електората?! Той няма да се качи на вашето ниво, слезте на неговото и в парламента ще има за вас лайф ис лайф, бира, секс и рокендрол!

Накрая така или иначе той се оказа прав. Пернишкият електорат замени мен, макар че апартаментът ми бе Стената на плача, денем и нощем се хвърлях да работя за избирателите и да отстоявам (както ги разбирах) националните интереси, с една мижитурка, която местните мутро-бизнесмени използваха като марионетка, а за награда го водеха на секс-туризъм в Тайланд...

Както и да е. Въпросът не е в мен и вече не толкова близкото минало, още повече, че версията, която всеки човек има за миналото не е еквивалентна на самото минало. Миналото има много лица и ние подсъзнателно, надсъзнателно, съзнателно или несъзнателно избираме едно от тях като свой разказ и още повече - като своя представа за него.

Исках да кажа следното:

В тази предизборна кампания има две десни партии, които единствени говорят по европейски и демократично разумни и нормални неща, важни и полезни в същото време. Едната от тях губи енергия да напада с приятелски огън другата. А и двете губят от това, че електоратът си мисли за трета по инерция, че тя е всъщност автентичната дясна. Макар и трите да са малки. Двете - все още, а третата - вече и завинаги.

Останалите партии провеждат възможно най-глупавата и паднала най-ниско кампания. Те ориенталски и провинциално лъжат и мажат, разтягат локуми, правят се на клоуни, надяват ризи и антерии от етнографските сбирки, размахват чаршафите си като след първата брачна нощ, бъхтат се патреотично в гърдите и демонстрират мъжественост малко по-надолу, критикуват остро всъщност себе си, защото като можех да свършат нещо го свършиха като кучето на нивата, а някои от тях говорят направо опасни неща и най-опасното е, че те ги мислят и по-по-най-опасното е, че ще ги правят като му дойде времето.

Това е за мен най-пошлата и най-безобразна кампания, кампания-свинщина, кампания-позор, която говори, че с изключение на горните две десни партии, всички останали са слезли окончателно и безвъзвратно на нивото на електората, след като много старателно години наред допълнително снижаваха това му ниво. Сега между електоратът и тези всички партии върви бясна надпревара - кой кого ще принизи още повече и ще го докара до още по-ниско, а вече и по-низко ниво.

Ето защо за мен това е кампанията, която бе неизбежно да се случи. И с нея ще се докаже, както казвахме някога ние, математиците, това, което трябваше да се докаже...

Коментарът е от профила на Николай Слатински във фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

 

Пламен Узунов с положителна оценка за действията на полицията на границата с Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6128556

Пламен Узунов с положителна оценка за действията на полицията на границата с ТурцияПламен Узунов даде положителна оценка за действията на полицията вчера на трите гранични пункта с Турция, където имаше опити за блокада на влизащи моторни превозни средства. Това каза пред журналисти в МС днес министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, предаде БТА. Ежедневно следим оперативната обстановка по границите и не наблюдаваме засилен

Саудитска Арабия губи позициите си на петролния пазар

http://econ.bg/Новини/Саудитска-Арабия-губи-позициите-си-на-петролния-пазар_l.a_i.739395_at.1.html

Саудитска Арабия, която е най-големия производител и експортьор на нефт в света губи позициите си на глобалния пазара, заради мерките по подкрепа на...

Правителството отчита сериозен ръст на данъчните и неданъчните приходи

https://www.actualno.com/politics/pravitelstvoto-otchita-seriozen-ryst-na-danychnite-i-nedanychnite-prihodi-news_601018.html

Изпълнението на приходите през първите месеци на 2017 г. очертава положително развитие при някои данъци. По информация на НАП и Агенция „Митници“ данъчните и неданъчните приходи за периода 27 януари – 20 март са в размер на над 3 млрд. лв. Това съобщи на брифинг говорите

Ерменков: Ще защитаваме българския производител, премахваме прекупвачите

http://www.cross.bg/ermenkov-fermi-prodyktziya-1538221.html

/КРОСС/ „Ако трябва накратко да посоча към какво ще се стремим в селското стопанство, това е защита на българския производител. С основно ударение върху малкия, средния производител, върху семейната фермичка, за да могат хората да имат препитание. Предишното правителство правеше точно обратното - за тях нямаше българско, субсидиите се раздаваха на големите арендатори, като десет фамилии прибираха над 80% от тези субсидии." Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България" в Сливен Таско Ерменков на среща с жители на Кермен. „Обвързаното субсидиране, което в момента е в ход във връзка с уж стимулиране на определен вид продукция, стимулира онази продукция, с която г-жа Танева е обвързана. Още повече, че по време на управлението на ГЕРБ, от 2009 до 2015 година, млечните ферми са намалели със 105 915. Само за последните две години, от 2014 до 2015 година, при управлението на г-жа Танева като министър, млечните ферми са намалели с 25 754. Тези ферми не са минали в по-горна категория, просто са изчезнали. Това са ферми, в които по едва-две крави са гледали хората и във връзка с това, че уж не съответствали на европейските стандарти, бяха погубени. Това са 25 754 семейства, останали без поминък!"- каза Таско Ерменков. Той допълни, че "БСП за България" се ангажира да премахне прекупвачите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване