Ще поиска ли ГЕРБ импийчмънт на президента?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-poiska-li-gerb-impijchmynt-na-prezidenta-2034170

"Искането на импийчмънт се случва при определени обстоятелства". Това заяви в предаването "Седмицата" по Дарик председателят на Народното събрание Димитър Главчев в отговор на въпроса ще поиска ли ГЕРБ импийчмънт на президента Румен Радев. И веднага подчерта, че съ

Отложиха стотици полети в Москва заради силен дъжд и вятър

http://dnes.dir.bg/news/vjatar-dazhd-rusia-moskva-poleti-potopat-25990116

Отложените полети по московските летища станаха 450, а 41 бяха отменени, предадоха ТАСС и БТА, позовавайки се на информация от самите аерогари.

Заявление за обезщетение към НОИ - вече и онлайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311039

Заявление за обезщетение към НОИ - вече и онлайнНова електронна услуга за безработните предлага Националният осигурителен институт от юли, предаде БНТ. Заявленията за обезщетение ще могат да се подават и през интернет страницата на НОИ. За целта е нужен електронен подпис или персонален идентификационен код. Преди да подадат заявление за обезщетение в НОИ,

Шизофреник опитал да сгази мюсюлмани край френска джамия

http://frognews.bg/news_137470/SHizofrenik-opital-da-sgazi-miusiulmani-krai-frenska-djamiia/

Мъжът, който опита да сгази мюсюлмани край френска джамия в Париж, страда от шизофрения. Това съобщи френската прокуратура.

Стотици полети са отменени по московските летища заради лошо време

http://www.mediapool.bg/stotitsi-poleti-sa-otmeneni-po-moskovskite-letishta-zaradi-losho-vreme-news266067.html

Отложените полети по московските летища станаха 450, а 41 бяха отменени, съобщи  ТАСС, като се позова на информация от самите аерогари.   Към ранните сутрешни часове на днешния ден отложените полети на "Домодедово" бяха 179, а отменените - два. На "Шереметиево" са отложени 270 полета, а 39 са отменени. На "Внуково" е отложен един полет.   Вчера Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия съобщи за над 130 отложени полета заради лошото време.   По-рано вчера руското министерство на извънредните ситуации разпространи предупреждение за екстремално усилване на вятъра в Московска област до 19-24 м/с.  Снощи в Москва продължи да се сипе силен дъжд, а прогнозата на синоптиците за почивните дни е наблагоприятна.   Кметството в руската столица съобщи, че през вчерашния ден в някои райони на града за няколко часа са паднали количества дъжд, равни на 70 процента от месечната норма на валежите.

За да няма двоен стандарт в храните, обществен съвет ще следи бъдещите проверки

https://www.actualno.com/business/za-da-njama-dvoen-standart-v-hranite-obshtestven-syvet-shte-sledi-bydeshtite-proverki-news_620000.html

Обществен съвет ще координира бъдещите действия около проверките за двоен стандарт в качеството на храните, продавани в България и в западните страни. Това е било решено вчера (30.06.2017 г.) на среща в Министерството на земеделието, храните и горите по инициатива на министър Ру

Калин Христов: Валутният борд премахва възможността за обезценка на спестяванията на хората

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6310622

Калин Христов: Валутният борд премахва възможността за обезценка на спестяванията на хоратаЕдинственият изход за излизане от него без сътресения за българската икономика е влизане в еврозоната, казва подуправителят на БНБ И още акценти: Ценовата стабилност е основна цел не само на БНБ, а и на всички централни банки в света Потенциалното участие на българския лев във валутния механизъм II няма да промени механизма на паричния съвет - 20

Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец

http://www.cross.bg/iioan-godina-moshtite-1547655.html

/КРОСС/ Скромният отшелник от Рила планина живял през X век, по времето на св. благоверни цар Петър. Още приживе наричали Йоан земен ангел и небесен жител. Заради голямата му вяра и духовност Бог му дал дарбата да помага на хората и да върши чудеса.На 18 август 946 година св. Йоан напуснал този свят (виж Успение на св. Йоан Рилски), а 34 години след успението си той се явил на сън на своите ученици и им заповядал да изровят нетленното му тяло и да го пренесат в Средец. Там мощите на светеца били пазени в продължение на два века.През 1195 година цар Асен тържествено ги пренесъл в столицата Търново.През 1496 година, след като получили разрешение от султана, монасите от Рилската обител върнали мощите на светеца от Търново в основания от него Рилски манастир.    

Настоещето винаги е било море от чувства, по което ...

http://www.cross.bg/more-bilo-vinagi-1547656.html

/КРОСС/ "Настоещето винаги е било море от чувства, по което се клатушкат хорските души, несигурни в своя път. Техните сълзи, техните вопли, радости, стремления, измами и дъшевни тържества, техните мисли и опити падат като скъпоценни бисери в бездние на това море. И когато те се оттече в далечното минало, хората намират на дъното му утаени всичките попаднали съкровища и черпят мъдрост."Елин Пелин

Отложиха 450 полета по московските летища, отменени са над 40

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311034

Отложиха 450 полета по московските летища, отменени са над 40Отложените полети по московските летища станаха 450, а 41 бяха отменени, предаде ТАСС, като се позова на информация от самите аерогари. Към ранните сутрешни часове на днешния ден отложените полети на "Домодедово" бяха 179, а отменените - два. На "Шереметиево" са отложени 270 полета, а 39 са отменени. На "Внуково" е отложен един полет.

По искане на САЩ ООН намалява бюджета си за мироопазване

http://www.mediapool.bg/po-iskane-na-sasht-oon-namalyava-byudzheta-si-za-miroopazvane-news266066.html

Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за мироопазващите мисии на организацията. За редуциране на тези средства усилено се бореше правителството на американския президент Доналд Тръмп, макар че исканото от него орязване беше още по-голямо, съобщи Асошиейтед прес.   След продължителни и разгорещени преговори бюджетната комисия на събранието прие бюджетът за 14-те мироопазващи мисии за започващата от днес нова фискална година да бъде намален до 7.3 милиарда долара.   Вчера 193-членната Организация на обединените нации прие с единодушие да бъде одобрена сумата от 6,8 млрд. долара. Беше прието обаче да бъдат отпуснати още 500 милиона долара за две мисии, които в момента са в процес на съкращаване - съвместната мисия на ООН и Африканския съюз в суданския регион Дарфур и мироопазващата мисия на Обединените нации в Хаити.   След решението на бюджетната комисия американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви, че това е само началото.

По искане на САШ ООН намалява бюджета си за мироопазване

http://www.mediapool.bg/po-iskane-na-sash-oon-namalyava-byudzheta-si-za-miroopazvane-news266066.html

Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за мироопазващите мисии на организацията. За редуциране на тези средства усилено се бореше правителството на американския президент Доналд Тръмп, макар че исканото от него орязване беше още по-голямо, съобщи Асошиейтед прес.   След продължителни и разгорещени преговори бюджетната комисия на събранието прие бюджетът за 14-те мироопазващи мисии за започващата от днес нова фискална година да бъде намален до 7.3 милиарда долара.   Вчера 193-членната Организация на обединените нации прие с единодушие да бъде одобрена сумата от 6,8 млрд. долара. Беше прието обаче да бъдат отпуснати още 500 милиона долара за две мисии, които в момента са в процес на съкращаване - съвместната мисия на ООН и Африканския съюз в суданския регион Дарфур и мироопазващата мисия на Обединените нации в Хаити.   След решението на бюджетната комисия американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви, че това е само началото.

180 лева е минималната пенсия от днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=354600

От 1 юли пенсиите за стаж и възраст се осъвременяват с 2.4 процента, с изключение на минималната пенсия, която се вдига с 11.5 процента и става 180 лева. По данни на НОИ около 668 хиляди пенсионери ще получават минималната пенсия от началото на юли, а от 1-ви октомври техният брой ще нарасне до 800 хиляди души, след второто увеличение на минималната пенсия до 200 лева.

Семейството на загиналия подгони Винъс Уилямс в съда (снимки)

https://offnews.bg//tenis/semejstvoto-na-zaginalia-podgoni-vinas-uiliams-v-sada-snimki-659502.html

Няма прошка в Америка, след властите и семейството на жертвата даде на съд тенис звездата Винъс Уилямс. Както е известно, мъж умря в катастрофа във Флорида с участието на спортистката. Полицията хвърли вината върху Винъс, макар че нейният адвокат заяви точно обратното

Инцидентът е от 9 юни. Според очевидци, Уилямс управлявала огромния джип Тойота Sequoia. Тя миналата на червен светофар.

Чудовището й се врязало в Хюндай Accent, управляван от Линда Барсън. Съпругът Джеръм Барсън  починал след две седмици в болница. Самата Линда е с доста травми.

"По-голям е шокът от загубата на любимия мъж. Той е любовта на живота й. Двамата са били винаги заедно, постигнали са всичко заедно", сподели адвокат на опечалената фамилия.

                                                               Джеръм и Линда се готвели за круиз

Джеръм бил в отлично здраве. Той е пенсиониран учител от Филаделфия, който се мести на топло във Флорида. Двамата с Линда били резервирали места за круиз заедно с 3-те им деца и 13 внуци!

Винъс пък има къща на един хвърлей от мястото на инцидента. Тя се оправдала пред полицията, че тръгнала на зелено. Спряла по средата на 6-те ленти заради задръстването и когато потеглила отново, станала катастрофата.

                                      Винъс беше щракната в Лондон преди тренировка вчера

Представител на Винъс Уилямс сподели вчера, че тя няма да прекратява участието си в Уимбълдън. Каката на Серина играе в първия кръг с белгийката Елис Мертенс. Винъс има пет титли от Уимблъдън и ще участва за 20 пъти на турнира!

Важни съвети! Задължително правете тези неща в жегите, за да сте здрави!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280604_%D0%92%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%21+%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%

 Горещо време ни очаква днес, като максималните температурите през деня в по-голямата част от страната ще са предимно между 38 и 43 градуса. Ето няколко полезни съвета за жегите: Пийте повече вода. Важно е да се приема достатъчно от нея, тъй като с дишането и изпотяването в топлото време се губят много течности, които трябва да се набавят. Айрянът, както и соковете също са напитки, които можем да предпочетем в жегата. Специалистите отбелязват, че посягането към алкохола е лоша идея. Газираните напитки не са препоръчителни. Хубаво е храненето да бъде по-често в по-малко количество през деня, да няма прехранване, да няма консумация в горещините на меса, които са тлъсти; да няма пикантни храни. За предпочитане е да наблегнем на салати, свежи зеленчуци, свежи плодове. Ако е възможно, избягвайте излизането навън, когато е най-горещо. И това е интересно: Магданозът може да е опасен за вашето здраве, твърдят учените - четете още полезни новини на zdrave.to Ако непременно трябва да излезете или пътувате, за предпочитане е това да става с транспортно средство, разполагащо с климатик. При излагане на слънце, използвайте лосион с висок защитен фактор. Носете шапки и светли дрехи. Ако сте навън, по възможност се движете по сенчестите и проветриви места. Уверете се, че малките деца и възрастните хора приемат достатъчно течности, напомня Дарик. Избягвайте интензивна физическа дейност през горещите часове.

 

Евакуираха над 260 000 души в Централен Китай заради наводнения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311032

Евакуираха над 260 000 души в Централен Китай заради наводненияНад 260 000 души бяха евакуирани в резултат на наводнения, предизвикани от обилни валежи в провинция Хунан, Централен Китай, съобщи агенция Синхуа, цитирана от ТАСС. Поради наводненията съществено се е повишило нивото на реките Сянцзян и Цзицзян. На места заради валежите бяха наводнени магистрали и бяха нанесени щети на обекти от

УЕФА обмисля "историческа промяна" с въвеждането на таван на заплатите

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/01/2999248_uefa_obmislia_istoricheska_promiana_s_vuvejdaneto_na/?ref=rss


УЕФА обмисля сериозно възможността да въведе таван на заплатите в европейския футбол. Целта е да се овладее проблемът с увеличаващата се пропаст между големите и по-малките клубове.<br /><br />"Най-заможните клубове стават все по-богати и разликата между тях и останалите се увеличава", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин пред словенското списание "Младина", цитиран от "Ройтерс".<br /><br />"В бъдеще ще трябва сериозно да...

Опасно горещо и днес: термометрите минават 40 градуса

https://offnews.bg//obshtestvo/opasno-goreshto-i-dnes-termometrite-minavat-40-gradusa-659501.html

В голяма част от страната термометрите ще показват над 40 градуса. За по-голямата част от България е обявен червен код за опасни жеги. 

Най-горещо ще е в Ловеч, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Плевен и Русе. Там термометрите ще показват максимални  стойности между 41 и 45 градуса, което е близо до рекорда за най-високи температури, измерени в България - 45.2 градуса в Садово през 1916 г.

В останалите части от страната максималните температури ще са между 31 и 39 градуса. 

Сутринта също няма да бъде прохладна - минималните стойности ще варират между 18 и 24 градуса. 

Опасно горещото време ни очаква и утре, но в понеделник температурите ще тръгнат на долу, като максималните ще са между 22 и 32 градуса. В Хасково и Ямбол се очаква температурите да стигнат до 34 - 35 градуса.

Червен код за опасно високи температури в 17 области на страната днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6311025

Червен код за опасно високи температури в 17 области на страната днесЧервен код за екстремно високи температури - най-висока степен на предупреждение за опасни температури е обявена в 17 области на страната за 1 юли, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитира "Фокус". Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище,

Така и не се разбра кой поръча това убийство

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280603_%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1

 Коментар от Инго Мантойфел:

След заседания, продължили няколко дни, съд в Москва обяви за виновни петимата обвиняеми за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Съдебните заседатели сметнаха за доказано, че Немцов е бил застрелян от чеченеца Заур Дадаев. Другите четирима обвиняеми, които също произхождат от Чечения, са били съучастници на Дадаев. На базата на доказателствата, предоставени от обвинението, съвсем спокойно можем да изхождаме от предположението, че петимата чеченци са действителните извършители на убийството. Дотук добре.

Инго Мантойфел

Инго Мантойфел ръководи Руската редакция на ДВ

Кой и защо?

Неясно остава обаче кой е поръчал убийството на един от най-изявените критици на Путин. Следователите смятат, че става дума за поръчково убийство, за което на обвиняемите са били обещани 15 милиона рубли. Обвинението обаче не разследва най-важните въпроси около това коварно престъпление, а именно - кой е поръчителят и какви са били мотивите.

Тъкмо това е големият недостатък на този процес. Недостатък, който обаче едва ли е изненадал някого, като имаме предвид как са се развивали предишни подобни случаи. А и при разследването на едно такова поръчково убийство човек неминуемо нагазва в бездната на създадената от Путин политическа система. Главният извършител Заур Дадаев е бил висш офицер в чеченския батальон "Север", който се намира под командването на доверен човек на чеченския президент Рамзан Кадиров и формално принадлежи към подразделенията на руското вътрешно министерство.

Освен това има улики, че московските жилища, които извършителите са използвали, докато са подготвяли атентата, са принадлежали или са били наети от друг офицер от батальон "Север". А това означава, че в рамките на процеса трябваше да бъдат разпитани както други висши офицери от чеченския батальон и от руското вътрешно министерство, така и самият чеченски президент Кадиров. Прокуратурата обаче отхвърли, а поведението ѝ може да се тълкува само по един начин: обхватно разследване на престъплението очевидно е нежелателно.

Кремъл и потулването

Както и при други политически убийства, като например това на журналистката Анна Политковския, сега Кремъл сигурно се надява, че с осъждането на физическите извършители случаят бързо ще бъде забравен и никой няма да тръгне да задава неудобни въпроси за задкулисните играчи. В тази ръководена от Путин държава опитите за потулване на истината навярно ще успеят. Разкриването ѝ ще стане възможно едва в една сводобна, демократична и правова Русия.

Това обаче не означава, че убийството на Немцов ще потъне в забрава. Този човек остава дълбоко в сърцата на всички либерално настроени руснаци.

 

Златната ера за глобалния пазар на имоти е към края си

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280602_%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B5%D1%80%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B

 Златната ера за глобалния пазар на имоти е близо до края си заради перспективата за ръст на лихвените проценти и намаляващата възвръщаемост, според доклад на асет мениджъра PGIM, цитиран от Ройтерс.

Като цяло обаче перспективите пред недвижимите имоти се запазват стабилни, допълва се в доклада.

Дългосрочното ценообразуване изглежда разумно и предлага прилична защита. Инвеститорите обаче ще трябва да търсят повече, за да намерят привлекателни потоци от доходи и източници на растеж, които да осигуряват целева възвръщаемост.

След финансовата криза отпреди десетилетие инвеститорите се възползваха от исторически ниските лихвени проценти, ниските капиталови оценки и увеличаващите се наеми, което доведе до невиждана от 80-те години възвръщаемост, посочва се в доклада.

Няма доказателства за неправилно ценообразуване на основните пазари, се казва още в документа. Задлъжнялостта намалява и първокласните активи се оценяват на справедлива стойност, казва Питър Хейс, глобален директор инвестиционни изследвания в PGIM Real Estate.

„Няма очевидни фактори, които да указват срив в стойността на недвижимите имоти", коментира той. "Съществува определена инвеститорска нервност, но няма данни за системен риск“, допълва той.

Според компанията добри бизнес възможности все още има на по-второстепенни пазари. За САЩ това са градове като Далас и Финикс, а в Европа и Азия – нецентралните бизнес райони, където търсенето и отдаването на имоти под наем е силно.

Предпазливостта, която се породи заради глобалната финансова криза, все още преобладава, тъй като инвеститорите отнемат крака си от педала, след като си осигуриха рекордна възвръщаемост в периода 2010-2015 г., казва още Хейс.

Броят на глобалните сделки намалява през 2016 г., но от историческа гледна точка е още висок, което предполага, че конкуренцията е още силна. Капиталовите обеми, насочени към сектора на имотите, обаче, се свиват и ценовият натиск отслабва, подчертава се в доклада.

Осем глобални пазара - Лондон, Париж, Хонконг, Токио, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и Вашингтон, привличат около една трета от инвестиционния капитал, отчита Хейс. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Честит имен ден на всички, които се казват...

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/chestit-imen-den-na-vsichki-koito-se-kazvat-6070933

Дамян, Дамянка, Козма, Даме, Дамо, Дамчо, Дамянко, Дама, Дамица, Дамяна, Кузма, Кузман, Кузмен, Кузмин, Кузмо, Кузо - бъдете честити!

Земетресение от 6.0 по Рихтер разлюля Еквадор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311021

Земетресение от 6.0 по Рихтер разлюля ЕквадорЗеметресение с магниту 6.0 по Рихтер бе усетено в крайбрежието на централен Еквадор, предава Ройтерс, цитира "Фокус". От Геологическия институт на САЩ заявиха, че щетите са ограничени. Епицентърът е бил на 88.5 километра северозападна от Портовиейо в Тихия океан. Агенция „Фокус“ припомня, че миналата година Еквадор бе ударен от земетресение 7.

Бизнесът на Тръмп ще получи милиони, за да освободи Trump Tower в Торонто от бранда

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280601_%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%2C+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%

 Бизнесът на Доналд Тръмп ще получи милиони долари от собственика на хотелския комплекс в Торонто, който ползва името на американския президент, за да се освободи от бранда, съобщава Bloomberg.

JCF Capital ULC - американската фирма, която държи Trump International Hotel & Tower в Торонто, е сключила договор за обратно изкупуване, за да излезе от договорите с хотелското подразделение на Trump Organization, съобщават и двете компании в специално изявление.

Сумата, която JCF Capital ULC е платила за раздялата, не се разкрива официално, но според запознати източници е поне 6 млн. долара.

Знакът „Trump” може да бъде премахнат от кулата след 1 август, допълва източникът на информационната агенция.

Хотелът най-вероятно ще оперира под бранда St. Regis на Marriott International Inc.

Споразумението за премахване на марката на президента на САЩ отбелязва първата стъпка към преустройството на имота, чийто имидж пострада заради забавяне на строителството и редица съдебни дела.

Напоследък това място стана и арена на протести срещу Доналд Тръмп заради коментарите му, които омаловажават ролята на жените, и насочени срещу мексиканците и мюсюлманите, макар и неговата компания да няма дял от собствеността на имота.

JCF Capital придоби кулата заедно с бранда от Talon International – строителен конгломерат, управляван от руско-канадския милиардер Алекс Шнайдер. Оттогава JCF води разговори с хотелски вериги и Trump Organization, за да изпълни оперативния си план.

Сделката за сградата под бранда Trump беше доста трудна. Talon не успя да се раздели с нея, когато закъса с изплащането на кредита за нея през 2007 г. Когато пък JCF Capital придоби проблемния кредит от Raiffeisen Bank International AG и обяви тръжна процедура за продажбата й, не получи нито една оферта.

Брандът „Trump” традиционно се свързва с луксозни имоти в големите градове и някои курорти, но и това се променя. През миналата година бе оповестена линия от хотели, наречени Scion, насочени към по-млади клиенти. Този месец компанията му обяви и стартирането на бюджетни бизнес хотели, първите три от които ще отварят врати в щата Мисисипи, САЩ.

Тръмп се оттегли от управлението на компаниите си, но запази собствеността си в тях, припомня информационната агенция.  

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Деляна Петкова

Няколко души са с опасност за живота след стрелбата в нюйоркска болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311017

Няколко души са с опасност за живота след стрелбата в нюйоркска болницаЕдин лекар е убит, а петима души са сериозно ранени при стрелбата в нюйоркска болница, предава AFP, цитира "Фокус". Властите смятат, че това е инцидент свързан с „работното място“. Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че няколко лекари „се борят за живота си“, след инцидента в болница „Бронкс-Лебанон“, северно от Манхатън.

Как да се пазим в жегите

http://www.moreto.net/novini.php?n=354591

Оранжев код за горещо време е обявен за днес във Варна, припомня Moreto.net. В тази връзка от отдел "Дейности по защита на населението" към общината дават съвети на варненци. Ето и препоръките: -Ако непременно трябва да излезете или пътувате, за предпочитане е това да става с транспортно средство, разполагащо с климатик - Пийте повече вода, поне 2 литра на ден.

БСП с обществен дебат за промени в изборната система в България

https://www.actualno.com/politics/bsp-s-obshtestven-debat-za-promeni-v-izbornata-sistema-v-bylgarija-news_619998.html

"Сегашното функциониране на политическата демокрация, начинът на избор на народните представители, очевидно не се възприема като автентична демократична политическа процедура на изявата на волята на гражданите. За нас това е ключовият проблем." Това заяви членът на ИБ на

Естония поема председателството на ЕС

http://frognews.bg/news_137469/Estoniia-poema-predsedatelstvoto-na-ES/

Естония поема председателството на Европейския съюз. Президентът на страната Керсти Калюлайд съобщи, че определи като голям приоритет по време на председателството укрепването на Шенген.

От днес тръгва експресният автобус до Витоша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6311014

От днес тръгва експресният автобус до ВитошаЗа периода от 1 юли до 17 септември 2017 г. „Център за градска мобилност” въвежда в експлоатация експресна автобусна линия № 163. Тя ще се движи по маршрут: бул. „Цар Борис III“ – местност „Златните мостове“ (аналогичен на автобусна линия № 63). Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Автобусите ще спират двупосочно на следните спирки:

Опасни жеги, очаква се температурите да надхвърлят 40 градуса днес

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/07/01/2998991_opasni_jegi_ochakva_se_temperaturite_da_nadhvurliat_40/?ref=rss


Най-силното предупреждение за опасни горещини - червен код, е в сила за 17 области на страната днес. В останалите части е обявен оранжев код, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.<br /><br />Метеоролозите очакват екстремно високи температури, които ще достигнат 41-44 градуса по Целзий в областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Габрово, Велико Търново, Шумен, Русе, Разград,...

Сахара дойде тук днес - до 44°

http://frognews.bg/news_137468/Sahara-doide-tuk-dnes---do-44°/

В голяма част от страната днес е обявен най-високият червен код за опасно горещо време. Днес се очаква пикът на жегите, обхванали България през последните дни.

Сахарски пек днес - до 44°

http://frognews.bg/news_137468/Saharski-pek-dnes---do-44°/

В голяма част от страната днес е обявен най-високият червен код за опасно горещо време. Днес се очаква пикът на жегите, обхванали България през последните дни.

С "морков, а не тояга" Израел прокарва своята програма в палестинските училища

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/01/2999050_s_morkov_a_ne_toiaga_izrael_prokarva_svoiata_programa/?ref=rss


Младият палестинец Фарис Абу-Маяле скоро ще разбере как се е справил на последните си изпити в гимназията, на които е отговарял на въпроси за бащите основатели на Израел и историята на ционизма.18-годишният Фарис е избрал да учи израелската програма вместо палестинската, надявайки се, че това ще му отвори повече врати в колежите в Израел и ще му помогне да си намери работа там.<br /><br />"Знам, че това е "окупация". Но Палестина, Израел - това не ме интересува....

Днес ще бъде още по-горещо, температурите стигат до 43°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6311008

Днес ще бъде още по-горещо, температурите стигат до 43°Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури между 38° и 43°. След пладне над северозападните райони ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитира "Фокус". Ще духа до умерен,

От какво ни опази бордът двадесет години

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6310616

От какво ни опази бордът двадесет годиниНе са много стратегическите решения от последните 27 години преход, които политиците ни са взели с консенсус и са се доказали като много правилни. Но едно от тях категорично е валутният борд, който бе въведен преди 20 години. Годишнината е повод за равносметка (виж 15-а стр.) и две десетилетия по-късно се вижда,

Днес почитаме двама безсребърници и чудотворци, целяли недъзи! Черпят 8 хубави имена

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280600_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5+%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%B8+%D1%87%D1%83%D0%B4

 Православната църква почита днес светите безсребърници Козма и Дамян. Те се почитат от древни времена заради способността им да изцеляват от недъзите и да оказват лечебна помощ. Тях също ги наричат покровители на книжовното учение. Освен това те били почитани и като покровители на ковачите. Култът към двамата братя - безсребърници и чудотворци Козма и Дамян бил изключително разпространен през III в. на пределите на Източната Римска империя. Те живеели в околностите на Рим. Били възпитани в духа на християнско благочестие и доказали изключителни интелектуални умения и високи нравствени добродетели. Изучили лекарско изкуство, лекували даром, без да взимат пари и за това са наречени "безсребърници". Извършили и множество благотворителни дела - подпомагали бедни и бездомни, подсигурявали им подслон, храна и лечение. Заради изповядването и разпространението на християнски идеи няколко фанатизирани езичници ги наклеветили на местните управници. Братята свети Козма и Дамян щели да бъдат съдени в Рим. Щом се узнало за това в селото, в което живеели, техни приближени ги склонили да се скрият и ги завели в една пещера. Когато не ги намерили, римските войници задържали няколко техни съселяни и ги заплашили с мъчения и смърт. Тъй като Козма и Дамян не желаели никой да пострада вместо тях, доброволно се предали на римските войници и били заведени в Рим при царя. Той ги принудил да извършват езически ритуали и да се откажат от християнските си убеждения, но по неведоми причини внезапно се разболял. Отправяйки горещи молитви към своя Бог, светите чудотворци и безсребърници Козма и Дамян го излекували. Уверявайки се в силата на християнската вяра и могъществото на християнския Бог, царят се отказал от езическите си убеждения и приел християнството. Двамата лечители били освободени и те продължили да упражняват лечителската си дейност. Във времето се сдобили с широка популярност и на техните умения завидял бившият им учител, също лекар. Воден от силна злоба, той ги завел в планината и ги убил с камъни. Светите чудотворци и безсребърници Козма и Дамян намерили смъртта си през 284 г. Имен ден празнуват: Козма, Кузман, Дамян, Дамяна, Красимир, Красимира, Красин, Красина.

 
 Blitz.bg

Експресният автобус до Витоша тръгва от днес

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280599_%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81+%D0%B4%D0%BE+%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%B0+%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0+%D0%BE%D1%82

 За периода от 1 юли до 17 септември 2017 г. „Център за градска мобилност” въвежда в експлоатация експресна автобусна линия № 163. Тя ще се движи по маршрут: бул. „Цар Борис III“ – местност „Златните мостове“ (аналогичен на автобусна линия № 63). Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Автобусите ще спират двупосочно на следните спирки: „бул. Цар Борис III“, „ж.к. Красно село“, „ул. Тодор Каблешков“, „НИМ“, „Кв. Бояна“, „Бялата чешма“, „Тихия кът“, „Дендрариум“ и „Златните мостове“. Време на първи/последен курсове по направлението са: - 06:34 часа първи курс в посока бул. „Цар Борис ІІІ“ – м. „Златните мостове“; - 19:45 часа последен курс в посока м. „Златните мостове“ - бул. „Цар Борис ІІІ“. Увеличава се броят на обслужващите коли по автобусна линия № 66 (Зоопарка – хотел „Морени“), съответно в: - 07:30 часа първи курс в посока Зоопарка – хотел Морени; - 18:00 часа последен курс в посока хотел Морени – Зоопарка.

 

Непалските граждани гласуваха за първи път от 20 години

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280598_%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8+

 Религиозните свободи, признаването на правата на трансполовите и други малцинства, както и възстановяването от последното земетресение, бяха част от повдигнатите в предизборните дискусии въпроси, предава Asian Correspondent .
Непалските граждани гласуват на втори тур от местните избори за общински и селски съвети в 334 района.
Това са първите избори в Непал от 20 години. За първи път на избори бяха включени и три гласуващи пола – мъже, жени и трансполови. .

Автобусни линни във Варна с променено разписание от днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=354593

От днес се въвеждат промени в обслужване на определени линии на автобусите, съобщиха за Moreto.net от общинската фирма „Градски транспорт“. - Автобусна линия 148 ще обслужва късни курсове от „Почивка“ и „Владиславово“ в 22:40 и 23:00 часа (валидно за делник и празник); - Автобусна линия 209 Б ще обслужва курс от „Владиславово“ в 21:40 и от „Панорама“ в 22:40 (валидно за делник и празник); - Преустановява се обслужването на курсовете по направление на линия 14 А; - Преустановява се обслужването на курсове по направление на 31 и 31А, чиито маршрут е по бул.

Св. безсребреници Козма и Дамян

http://www.cross.bg/damyan-kozma-lekari-1547654.html

/КРОСС/ Св. Козма и Дамян били родни братя. Те се родили в провинцията АсияРечник, Мала Азия. Баща им бил езичник, а майка им Теодотия изповядвала християнската вяра. Мъжът й починал рано, и младата вдовица заживяла благочестив живот, като изпълнявала съвета на св. Ап. Павел: "Истинската вдовица се надява на Бога и пребъдва в моления и молитви денем и нощем". Теодотия поучавала децата си да водят богоугоден живот, учила ги на страх Божи, съветвала ги да се утвърждават в християнските добродетели. Козма и Дамян от ранна възраст залягали да изпълняват Божия закон. Когато порастнали, те просияли със своите добри дела като две светила. За да бъдат полезни на ближния, те се заели да изучават лекарското изкуство; изучили вълшебните свойства на различните билки и се прочули като лекари. Господ Иисус благословил двамата лекари и им дарувал чудотворна целителна сила. Братята били много скромни. Те не търсели земна слава и величие, нито пък богатства. Не взимали от излекуваните болни ни пари, ни дарове, изпълнявайки строго съветите на Спасителя към апостолите: "Болни изцерявайте, прокажени очиствайте... Даром получихте, даром давайте" (Мат. 10:8). Заради тяхното безкористие св. Църква ги назовава "безсребреници". Една християнка на име Паладия, която боледувала много години и похарчила голяма част от имота си по лекари, като узнала за тези лекари, изпратила хора да ги повикат, за да я излекуват. Св. Козма и Дамян изпълнили молбата й

Американски военен самолет проведе разузнавателен полет близо до руската база в Тартус

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280597_+%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7

 Американски военен самолет проведе разузнавателен полет близо до руската военноморска база в сирийското пристанище Тартус, предава Интерфакс.
Патрулният противоподводен самолет на ВМС на САЩ „P-8 Посейдон“ с бордови номер 168852, е излетял от авиобаза Сигонела в Сицилия. Той е кръжал на 40 км от руската база.
В Източно Средиземно море е регистриран и полет на стратегически разузнавателен самолет на ВВС на САЩ „RC-135V“.

Няколко души с опасност за живота след стрелбата в нюйоркска болница

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280596_%D0%9D%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8+%D1%81+%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D1%81%D1%

 Един лекар е убит, а петима души са сериозно ранени при стрелбата в нюйоркска болница, предава AFP . Властите смятат, че това е инцидент свързан с „работното място“.
Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че няколко лекари „се борят за живота си“, след инцидента в болница „Бронкс-Лебанон“, северно от Манхатън. Кметът каза, че стрелецът, който също е бил лекар, се е самоубил. Полицията все още няма информация за мотивите на нападението.

Радарите за превишена скорост днес - 1 юли във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=354590

Служители на КАТ ще следят днес - 1 юли събота и в нощта срещу 2 юли, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50 - 08:50 Път I-9 (Вн-Зл.пясъци), резиденция "Евксиноград" 08:10 - 08:50 Аспарухов мост, Южен пътен възел /вход/ 09:30 - 11:00 Път I-9, спирка Майстор Манол 11:30 - 13:00 Път I-9, хотел Аглая 13:30 - 14:30 Път I-9, кръстовище Долна Трака 19:50 - 21:20 бул.

Хороскоп за 1 юли, събота

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280595_%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF+%D0%B7%D0%B0+1+%D1%8E%D0%BB%D0%B8%2C+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0

 Овен 21 март – 20 април

 

Тежък и рисков ден, особено за родените във втората декада. До обед свършете това, което не търпи отлагане, но ако не бързате и нещата не изискват от вас прекалена активност, давайте го по-лежерно и оставете инициативата в ръцете на някой друг. До неделя на обед се покрийте от всякакъв тип социални и публични контакти. Спазвайте закона и техниката за безопасност при боравене с всякакви уреди. Каквото се развали, трудно ще се оправи. И хората, с които влизате в досег, ще са настроени агресивно и непримиримо.

 

Телец 21 април – 20 май

 

До обед може да изживеете силни моменти на емоции и срещи, от които ще зависи до голяма степен бъдещата ви работа и начин на живот. Вероятно е да срещнете спонсор, да ви предложат нещо важно и обезпечаващо, което не бива да се споделя преди да стане факт. Следобед навлизаме в тежък период, в който всичко ще става на тъмно и в нарушение на правилата и закона. Тази вечер бъдете внимателни с кого и къде ще бъдете. Не е ден за нови запознанства и предоверяване. Останете където сте от обед до утре на обед.

 

Близнаци 21 май – 21 юни

 

Денят ви дава възможност да направите силен ход, да започнете нова инициатива, да се свържете с хора, които ще подкрепят делата и намеренията ви и ще ви обезпечат по някакъв начин. До обед енергетиката е блага и подпомагаща, но след това до неделя на обед властват обстоятелства и хора стоящи в сянка и във връзки със сенчестия бизнес. Станете рано и бързо свършете каквото е важно. Организирайте и пътуванията за по-ранен час. Не споделяйте победи и разочарования. Направете си сами лекарство. Преместете се на ново място.

 

Рак 22 юни – 21 юли

 

Ще влезете в неприятни отношения, ще направите нарушения и другите ще нарушават личното ви пространство. Ще ви бъдат отправени искания, които трудно ще удовлетворите, а може да влезете и в законови нарушения. Родените във втората декада ще са в особено неблагоприятна позиция от обед нататък. Не планирайте рискови изпълнения и срещи с непознати за вечерта. Не оставайте с преспиване и не се доверявайте на всеки. Прочистете се от шлаката, сложете край на вредни връзки. Не товарете кръста и бъбреците.

 

Лъв 22 юли – 22 август

 

Ще ви се отвори приятна работа до обед и неприятна след това. Не правете нищо по задължение и не си позволявайте да задлъжнявате спрямо някого тази вечер. Може да изкарате приятно, на приятно място и с необходимия ви лукс, но в следващите дни всичко ще се плаща с лихвите. Добре е да водите преговори и да организирате срещите си до обед. След това се движете в позната и свойска среда и не искайте много от живота. Навлизаме в деня на прилепа. Вероятни са опити за прилепване и използване.

 

Дева 23 август – 22 септември

 

Денят започва приятно с пътувания, преместване и възможни срещи, които ще ви доставят удоволствие и релакс. Заемете се с благоустройството на дома и офиса. Не планирайте за тази вечер срещи и запознанства. Тенденцията е да бъдете оплетени в свои и чужди лъжи и по някакъв начин да изложите на опасност личните си връзки. Една изневяра ще се използва като компромат. Нищо съществено да не се предприема до утре на обед. Пригответе си сами лекарство или мехлем. Обмислете нещата от живота и си простете взаимно с близките.

 

Везни 23 септември – 22 октомври

 

Ден на минимуми и максимуми. Имате шанс да спечелите нечие покровителство и подкрепа, както и обещаните в миналото екстри. Денят има своята светла и тъмна половина. Случващото се до обед ще ви донесе късмет и обезпеченост, но изборът ви след това може да се окаже погрешен и да ви вкара в рискови положения. Затова от обед до утре на обед не правете никакъв избор, давайте заето за натрапниците и останете във възможно най-благата и спокойна за вас среда. Не позволявайте да ви разбалансират странични влияния.

 

Скорпион 23 октомври - 22 ноември

 

Нещата, които ви се услаждат днес, може да ви вгорчат живота утре. Пътувайте към места на сила и релакс, а за следобед ограничете контактите. Тази вечер може да влезете в ролята на изкусител, но и вас ще изкушават хора, които прибързано сте допуснали в своя кръг от приятелства и лични връзки. Добре е да се срещнете и да пътувате към хора, с които трябва да оправите отношенията си и взаимно да си простите. Започнатите нови връзки ще донесат само разочарования. Казано е, че клин, клин избива, но не и днес.

 

Стрелец 23 ноември – 21 декември

 

Ще имате доста работа и домашни задължения и дано са ви приятни. Не се опитвайте да се измъкнете с лъжи. Денят започва с тенденция да си простим взаимно и да се стоплим в сближаваща прегръдка. С напредването на деня нещо тъмно и потайно може да се вмъкне във връзките ви. Не си позволявайте лъжи и изпадане в някакви зависимости от странични хора и фактори. Тази вечер не е за запознанства и срещи в непознати компании. Вероятни са неприятни прилепвания, от които трудно ще се измъкнете и отлепите в бъдеще.

 

Козирог 22 декември – 20 януари

 

Днес кой каквото прави, за себе си го прави. Необходима е активна самозащита от чернотата наоколо. Станете рано и идете там, където се чувствате обезпечени и защитени, където ви обичат и ценят. Стопете дистанциите с близки и любими. Ден за прошка. Следобед проблемите ще никнат като гъби, особено ако си позволите да навлезете в чужда градина и да посегнете към чуждото. Родените във втората декада са в неблагоприятна юридическа позиция. Не се обвързвайте финансово, не взимайте и не давайте заем.

 

Водолей 21 януари – 19 февруари

 

Не давайте непоискани съвети и внимавайте какво си пожелавате, защото ще ви се сбъдне, а после ще се чудите как да се отървете от него или от нея, ако говорим за любов. Препоръчва се медитация над собствената карма и тази на рода. Не повтаряйте грешките на предците, особено със съзнанието за това. С напредването на деня ограничете проявите на силна емоция, постъпете във всичко разумно, а не под влияние на някакви чувства. Денят е благоприятен за преместване на ново място, за покупка на животни и работа със земята.

 

Риби 20 февруари – 20 март

 

Не пропускайте благоприятната възможност да си простите взаимно греховете и да си уточните отношенията. Утрото носи особена ведрина, която ще изчезне следобед и ще даде възможност на странични фактори и хора да се вклинят във връзките ви и да ви разделят. Вероятно е да попаднете на всевъзможни изкушения, които ще ви замаят и отдалечат от важните и благи за вас места и хора. Нищо ново да не се започва и предприема до утре на обед. Не се опитвайте да налагате мнението си на близките, може би бъркате в нещо.

 

ЧРД

 

Личната ви година е деветка. Ориентирайте се към приключване, дипломиране и завършване на отдавна започнати проекти. Животът ще ви принуди да направите инвентаризация на дейности и лични връзки и да прекратите това, което вече е обезсмислено или не носи дивиденти. Последните два месеца на годината ще ви донесат късмет и придобивки.

Родените днес до обед са светли личности, а родените след това ще са подвластни на задкулисието. Тези деца ще властват в живота ни, едните с благост, другите със сила и диктат. В живота им ще има важен покровител роден около 1-10 октомври, който винаги ще им помага, ще ги обича и цени.

Направете бебето до обед. Заченатите от обед до утре на обед ще имат тежка и негативна карма.

Арестуваните роми казват на съдията "батка"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280594_%D0%90%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%22%D0%B1%D0%B0%D1

 

Съдът в Асеновград решава дали да остави деветимата в ареста, каквото е искането на прокуратурата

Арестуваните заради побой над деца спортисти, родителите и треньорите им в Асеновград, роми, се обръщат към съдията по делото за мярката им за неотклонение с "батка". Репортер на сайта glas.bg е записал буквално думите на деветимата към съдията по делото Иван Шейтанов. Вижте какво казват задържаните в последните си думи в асеновградския районен съд, където продължава мярката им за неотклонение:

Емрал Рамадан: Минах случайно през болницата. В това време удариха мен с камъни.

Костадин Мечев: Не съм взел в никакви боища. Не съм бил в язовира. Аз ПТП съм направил, счупил мигач, бях го направил с един приятел. Казаха жената Васко убили. Казаха ми умрял бил. Ама жив беше, аз колата оставих, дадох Васко на бърза помощ. В болницата нищо с колата не съм правил, ето свидетели имам, жената...

Адраман Адраманов: Аз бяхме на язовира, те гребеците ги видях ги, паднал долу във водата. По едно време едни дойдоха гребеците и с кака ми биха, да го ударат с лопатата. Там бяха братовчеда, стана нещо, не знам. Треньора дърпал него и го набил. Ние голи ръце и таковахме се. Ко стана, атакувахме ги всичките, ама те почнаха първи, удариха ме с греблото.

Стефан Димитров: Зехме си ядене, бяхме на Бачково. Тръгнах към болницата, обадиха се, Васко лежал на пода в една улицата, почнах да им викам, дойде един с коса бяла, вика махай се, прибирай се. Закани не съм употребил, батка (към съдията) не съм канил никой батка. Пуснаха ме, после оня дойде и ме прибра след два дни. Не съм посегнал никой.

Исмет: В язовира и автобуса не съм участвал. Бях у нас на двора, Ангел видях главата кръв тече, викат ми майка му Айде да ни караш на болницата. Закарах ги, после се прибрах. Аз майка му закарах, той беше там Ангел.

Ангел Михайлов: Бях язовира, един момче... момиче, паднал лодкста, аз викам Искаш ли помощ, те викат Не, треньора идва и ми вика Ша ви еба майката циганска, друг един удари ме с греблото. Нападнаха ни, аз ме набиха, ей го виж, паднах замята, искам да ставам, друг един ме удари. На болницата бях вътре.

Яшар Сами: Бях жената и детето, хапнахме на язовира. Изведнъж едни нападнаха братчеда, жената ме прибра, после се върнах. Кръв имаше Ангел, закарах го болницата. Тя линейката дошла, закарала го. Аз рейса видях, един слиза рейса и почна Адраман да бие. Аз назад, един момче почна и мене да бие. Аз прибрах се в махалата. Гьобеците го нападнаха братчеда.

Васил Иванов: Ша кажа, с тях бях в язовира, плувахме тях с братчеда. Плуваме ние, с Адрумана, падна едното момиче, на късата вода отиде... така нататък, дойдоха гьобеците, треньора дойде, почна да псува нас. Чичо ми удари шамар да не се бием. Треньора удари чичо ми, друг един удари Ангел, жените почнаха да плачат, дойде един с пистолет черен голям, искаше да го скарва, страхувам се аз от пистолета, вика: Махай се, сега гребеците ще дойдат, няма да познаят вас. Отидох на болницата, излизам, видяха ме и ме хванаха единия, почнах да падам земята. Аз припаднах, бешех аз така, докарахаме в болницата, натресен мозък имам лекаря казаха мене.

Хиляди посрещат Джулая на варненския бряг, огнено шоу избухва в Слънчев бряг

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280593_%D0%A5%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82+%D0%94%D0%B6%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F+%D0%B1%D1%80

 Хиляди варненци ще посрещнат на варненския бряг утрото в първия ден на месец юли с култовата песен на Uriah Heep „July morning“.

Организацията им, която приключи вчера вечерта, бе основно на групички за варненския плаж, както и за плажа в кв. „Аспарухово“. За посрещането на първия юлски изгрев обаче няма някаква специална обществена организация, освен на плажните заведения, които бяха вчера в трескава подготовка за романтични гости. Купонът на варненския плаж включва и подгряващото парти на MTV, което да нажежи настроението преди големия концерт на 15 юли. Домакин на купона е друго от плажните варненски заведения. На Джулая през цялата нощ на варненския плаж ще има дежурен екип, обеща д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ „Света Клементина“, чиито екипи осигуряват медицинското обслужване по 24 плажа в района от „Златни пясъци“ до „Аспарухово. Празнично посрещане на Джулая ще има и на „Фичоза“, казаха организaторите на партито - рокерите от варненския мото клуб „Диви деца“. „Както всяка година ще се съберем да посрещнем юлското утро с хубава музика и много бира“, коментираха вчера те. В купона край брега са поканили групите „Фокус“, „Акащи джуджета“ и „Spotlight“. Нещо по-различно като изживяване са планирали от варненския велоклуб „Устрем“. Джулайският им велопоход тръгва в 18,30 часа от Катедралата и предвижда спане на палатки в района на „Паша дере“. Велопреходът им е около час-два. Осигурен е обаче транспорт за храна и багаж за вечерта. Добре дошли са и всички позитивно настроени хора, които могат да пътуват и по друг начин - с автомобил, на стоп или с друг някакъв транспорт, стига да си го осигурят“, отбелязват организаторите. Посрещането на първото юлско утро ще се превърне в празник и на плажа в Шкорпиловци, където организацията е на едно от плажните заведения. Дългата няколко километра пясъчна ивица предразполага към събирането на малки и големи компании. Ясно, топло и сравнително тихо ще е времето в първите часове на 1 юли във Варна и цялото Северно Черноморие. Температурата в морската столица през нощта няма да е под 25 градуса, категорични са синоптиците. Толкова е и температурата на морската вода. Празникът Джулай Морнинг носи името на известната песен на "Юрая Хийп" от 1971 година и е най-традиционният хипи празник в България, възникнал във Варна през миналия век. Тогава Джулая е бил повод младите да говорят свободно и да слушат музиката, която им е била забранена. С песните, които пеят за свободната любов те изразяват своя протест срещу управлението на страната. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за тях, коментирт най-старите хипари.

Със зрелищно огнено шоу, акробати на кокили и щур купон ще посрещнат Джулай Морнинг пък в Слънчев бряг. Екстравагантното парти започва в 23.00 часа тази нощ на Южния плаж в курорта. За поредна година хиляди туристи ще посрещнат първия юлски изгрев на открито, а в полунощ към небето ще полетят стотици огнени фенери. Огън, музика и танци ще се слеят в едно, а купонът ще бъде дирижиран от трима световни диджеи. Старт на поредното горещо парти ще даде гениалният британец Betoko. Заедно с него зад пулта на  "Какао Бийч" ще миксират диджеите Deso и Kaiski. Докато тримата виртуози наелектризират партито, гостите ще се забавляват с огнените акробатични изпълнения на плажа. Купонът по традиция ще продължи до изгрева на първото юлско слънце над морето.   Организаторите обещават незабравим Джулай Морнинг на Южния плаж. За първите 300 купонджии, които пристигнат на партито са приготвени специални подаръци. Най-запалените фенове на Джулай Морнинг ще получат по чифт слънчеви очила.   
Участието на Betoko, който често е описван като „гениален“, е истинско събитие за феновете на електронната музика у нас. В центъра на световната музикална сцена мексиканецът смесва техно, минимал и хаус в отличителен и мелодичен стил. Betokoе бил част от лейбъли като Mar-t’s(Amnesia Ibiza) и Wow!Records, а естественото му изкачване в класациите и глада му за нова музика го правят собственик на не един, а два лейбъла - OKO Recordings и Chilli Mint Music. Световният хит Raining Again,издаденот Dynamic Music,се превърна в абсолютна класика, спечели огромен брой награди, а клипът в YouTube събра повече от 20 милиона гледания. Други безспорни хитове на диджея, издавани през годините, са секси парчето U So Fine, ремиксът му на Wicked Game, заедно с Gemma Hayes, както и оригиналното му парче With or Without You.
Deso е на българската електронна сцена от почти 20 години, a музикалният му опит заформя колаборации с Tapesh, Hot Since 82, Audiofly, David Penn и др. Бил е резидент на всеки уважаван клуб в България, а продуцентските си умения изявява чрез собствения си звукозаписен лейбъл Seaburn Records.DESO не спира да прави и хитови парчета, като Nobodyи ремиксът на Be The One, заедно сKAISKI и Bogdana. 
Kaiski също е изявен фаворит на българските фенове. Има собствено радио шоу The Heartbeat Radio Show, на чиито честоти се смесват  нюдиско, дийп и текхаус. Носител на множество награди, софиянецът си колаборира с популярни имена, като Веси Бонева и Dayana X, за да създаде някои от най-нашумелите и награждавани клубни тракове у нас.

В търсене на удобни съдилища

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/07/01/2998907_v_tursene_na_udobni_sudilishta/?ref=rss


Промените в Наказателно-процесуалния кодкс (НПК) предвиждат делата с висок обществен интерес да преминат от Софийския градски съд (СГС), където се разглеждат сега, към Специализирания наказателен съд (СпНС). Поради значението на темата за честите промени на законите с неясни цели, "Дневник" публикува статията на Иван Брегов от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.<br />Заглавието и акцентите са на "Дневник".<br /><br />Ако има нещо, по което...

Лошите часове за месец Юли, не правете нищо важно през тях, защото...

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280592_%D0%9B%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86+%D0%AE%D0%BB%D0%B8%2C+%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B8%

 Човек е социално същество. Опитвайки се да разреши множество проблеми и задачи, непрекъснато влиза в контакти с различни хора. На един човек изобщо не е по силите сам да се справи с всичко или да реализира плановете си. Ние отиваме на делови срещи, на интервюта за работа, на зъболекар, посещаваме адвокат, купуваме или продаваме имоти, започваме бизнес, явяваме се на изпит, запознаваме се с нови хора или отиваме на важна любовна среща, правим предложение, сключваме брак или подаваме заявление за развод. Всеки път отиваме някъде и се надяваме да имаме успех в започнатото. Ако в нещо не ни провърви казваме “ започнато е в лош час”. Астрологията може да ви помогне да избегнете тези лоши часове. Ще ви посоча времето през месец юли, когато трябва да избягвате да започвате важни за вас неща. През това време може да се занимавате с вече започнатите и рутинната работа, която имате да вършите всеки ден. Разбира се има още много други допълнителни фактори, които влияят, но тук и сега не можем да обхванем всичко това. Избягвайте времето на: 2 юли от 16:18 до 20:00ч 5 юли от 04:35 до 08:09ч 7 юли от 17:13 до 20:46ч 10 юли от 05:13 до 08:36ч 12 юли от 15:42 до 18:52ч 14 юли от 20:02 до 02:53ч през нощта 17 юли от 05:20 до 08:05ч 19 юли от 09:12 до 10:32ч 21 юли от 08:42 до 11:11ч 23 юли от 09:06 до 11:35ч 25 юли от 12:23 до 13:33ч 27 юли от 09:32 до 18:38ч 30 юли от 00:31 до 03:24ч 31 юли от 14:11 до 15:02ч на другия ден В това време обаче е благоприятно да започнете дела, които не могат да дадат никакъв резултат. Например налага се да предприемете нещо, но съвсем не желаете то да стане. Ако започнете в тези часове почистване на къщата, то може да ви отнеме много повече време и сили от предвиденото. В тези часове нараства опасността от аварии и нещастни случаи по собствено недоглеждане. Ако правите някаква важна покупка, то обърнете внимание на всички подробности, защото после може да се окаже, че не е това, което сте очаквали. Ако искате вашата реклама да не е напразна и да има нужният отзив, то избягвайте да пускате рекламата в тези часове. Не се учудвайте, ако някоя планирана акция не се състои. Например може да се окаже, че срещата с деловият ви партньор няма да се състои, защото е попаднал в задръстване или няма да дойде на среща приятелката ви, защото се е увлякла в Интернет.

 
 Blitz.bg

Прогноза за времето - 1 юли (събота)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-1-uli-sybota-news_620007.html

Предупреждението от най-висока степен за опаси жеги ще бъде в сила за почти цяла България. Температурни рекорди ще бъдат отбелязани в почти цяла България днес. В сила за повечето области у нас ще бъде червен код за опасни горещини. Предупреждението от най-високата, трета ст

1 юли в историята

http://www.cross.bg/aleksandur-prestupleniya-voiina-1547653.html

/КРОСС/ 69 г. - Веспасиан е издигнат за император на Римската империя от легионите.1097 г. - Битка при Дорилеон: Кръстоносците водени от принц Боемунд I Антиохийски побеждават селджукската армия, водена от Килич Арслам I.1847 г. - В САЩ са пуснати в употреба първите залепващи пощенски марки.1863 г. - Американска гражданска война: Започва Битката при Гетисбърг.1881 г. - 2 Велико народно събрание суспендира Търновската конституция, като гласува исканите от княз Александър Батенберг извънредни властови пълномощия да управлява страната в следващите седем години.1894 г. - Основан е бразилският футболен клуб Клуб де Регаташ Ботафого, предшественик на днешния Ботафого от Рио де Жанейро.1905 г. - Алберт Айнщайн прави публично достояние създадената от него Теория на относителността.1907 г. - В САЩ са създадени първите военно-въздушни сили.1911 г. - Полският биохимик Казимир Функ открива витамините.1916 г. - Първата световна война: Започва една от най-кръвопролитните битки през войната - Битката при Сома.1921 г. - По предложение на Александър Теодоров-Балан е въведена правописна реформа.1942 г. - Втората световна война: След 8-месечна обсада германската армия овладява Севастопол.1960 г. - Двете Сомалии - британска и италианска получават независимост и се обединяват в една държава.1962 г. - Руанда и Бурунди стават независими от Белгия държави.1968 г. - В Женева е подписан Договор за неразпространение на ядрените оръжия от СССР, САЩ, Великобритания и други страни.1975 г

От днес: Младите шофьори с 26 вместо 39 точки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6310446

От днес: Младите шофьори с 26 вместо 39 точкиВземат за 18 месеца книжката на пияни или дрогирани шофьори От днес младите шофьори ще получават 26 вместо 39 контролни точки, когато вземат първата си шофьорска книжка. Пълният размер точки ще им се дава след 24 месеца стаж зад волана. Това гласят промени в Закона за движение по пътищата, които влизат в сила от 1 юли.

Най-важното от Варна във вчерашния 30 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=354589

25 светещи интелигентни пешеходни пътеки изграждат във Варна 25 интелигентни пешеходни пътеки ще бъдат изградени във Варна. Те ще започват да светят автоматично при засичане на пешеходец, подходил към пешеходната пътека с цел пресичането й, научи Moreto.

Днес ще бъде още по-горещо, с максимални температури между 38° и 43°

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280591_+%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%89%D0%B5+%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%BE%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BE%2C+%D1%81+%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D1%8

 Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури между 38° и 43°. След пладне над северозападните райони ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините временно и силен югозападен вятър. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и през предстоящата нощ с него ще нахлува хладен въздух.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли - ще се понижи още.
Над Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 32-35°. Температурата на морската вода е 22-26°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 
И в планините ще е слънчево. След пладне и вечерта над Западна Стара планина ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Много топло време с максимална температура на височина 1200 метра около 33°, на 2000 метра – около 25°.

Законно ли "капят" климатиците по улиците?

//dariknews.bg/regioni/shumen/zakonno-li-kapiat-klimaticite-po-ulicite-2033978

Горещините накараха стотици хора да пуснат своите климатици, за да се охладят в летните дни. Но това показа един проблем, с който често се сблъскваме - водата от тях. При работата на машините се отделя конденз, които не е опасен сам по себе си, но неговото неправил

Предстоящата жътва заплашва горите от пожари

https://www.24chasa.bg/region/article/6310519

Предстоящата жътва заплашва горите от пожари От Североизточното държавно предприятие призовават гражданите да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари. Високите летни температури създават предпоставки за възникването на инциденти, предупреждават още оттам. Статистиката на предприятието сочи, че над 97% от регистрираните пожари са предизвикани от човешки действия,

Пътна обстановка в страната - 1 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=354587

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Пазарджик: от км 68+600 до км 69+100 в посока Бургас /при Церово/ – поетапно затваряне на изпреварващата и интензивната лента за движение, поради боядисване на портална рамка. Срок от 09:00 до 17:00 часа на 29.

Църквата почита светите безсребърници Козма и Дамян

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/cyrkvata-pochita-svetite-bezsrebyrnici-kozma-i-damian-2034128

Православната църква почита днес светите безсребърници Козма и Дамян. Те се почитат от древни времена заради способността им да изцеляват от недъзите и да оказват лечебна помощ. Тях също ги наричат покровители на книжовното учение. Освен това те били почитани и кат

Официалната снимка на Макрон - обект на пародии в социалните мрежи (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/oficialnata-snimka-na-makron-obekt-na-parodii-v-socialnite-mrezhi-snimki-2034165

Преди броени дни бе представен официалният портрет на френския президент Еманюел Макрон. Веднага в социалните мрежи се появиха доста негови пародии, пишат италианското издание "Кориере дела сера" и френското издание "Франсбльо".

И тази година Червеният кръст ще спасява неохраняеми плажове в Добричко

https://www.24chasa.bg/region/article/6310526

И тази година Червеният кръст ще спасява неохраняеми плажове в ДобричкоОбластният управител Красимир Кирилов подписа договор с БЧК за водноспасителна дейност на четири от неохраняемите плажове в област Добрич. За поредна година кандидат за предоставяне на услугата е Българският Червен кръст, като тази година спасителните постове ще са с два повече, спрямо предходното лято.

1 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=354588

69 г. – Веспасиан е издигнат за император на Римската империя от легионите. 1097 г. – Битка при Дорилеон: Кръстоносците водени от принц Боемунд I Антиохийски побеждават селджукската армия, водена от Килич Арслам I. 1847 г. – В САЩ са пуснати в употреба първите залепващи пощенски марки.

Православен календар за 1 юли, вижте кой има имен ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6310614

Православен календар за 1 юли, вижте кой има имен денСв. безсребреници Козма и Дамян. Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец. Козма и Дамян водели богоугоден живот. За да бъдат полезни, изучили целебните свойства на билките. Бог ги дарил с чудотворна сила да лекуват. Те вършели това даром, като искали от само едно - излекуваните да повярват в Христа.

Джулай морнинг 2017 - морето, Тутракан и Валери Симеонов

http://clubz.bg/55733-djulaj_morning_2017_moreto_tutrakan_i_valeri_simeonov

Точно в 5,48 ч на скалите на село Камен бряг, най-източният ни бряг, стотици по традиция посрещнаха изгрева на слънцето на 1 юли. Или Джулая Морнинг, по едноименната и вечна песен на "Юрая Хийп".

Посрещачи на слънцето в първото юлско утро имаше по цялото ни Черноморие. И в Каварна също, където години наред бе и рок фестивала, превърнал морското градче в рок столица. Е, този път на северния бряг Джулай бе посрещнат по-тихо.

Рибари посрещат слънцето и сутрешния улов в Каварна. Снимка БГНЕС

Емоцията от Каварна се премести в Тутракан.

Нека бъде музика над Дунава. Снимка фейсбук Цонко Цонев.

Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън този път бе в Тутракан и заедно с кметъла Цонко Цонев, Васко Кръпката, музикантите от БТР и стотици хора посрещнаха слънцето не над морето, а над Дунава. Бившият кмет на Каварна показа старта на вечерта преди Джулай във фейсбук:

Джон Лоутън, с чийто глас по целия свят се посреща първото юлско утро, тази година бе в Тутракан. Заедно с Цонко Цонев, Васко Кръпката, БТР...

Съобщение и видео в акаунта на вицепремиера Валери Симеонов в туитър пък разкри, че и самият той е бил в Тутракан. И е пял...

 

 

Ето как потребител на Youtube запечата първите слънчеви лъчи на 1 юли на нос Шабла:

 

 

Джулай морнинг 2017 - от морето и Тутракан

http://clubz.bg/55733-djulaj_morning_2017_ot_moreto_i_tutrakan

Точно в 5,48 ч на скалите на село Камен бряг, най-източният ни бряг, стотици по традиция посрещнаха изгрева на слънцето на 1 юли. Или Джулая Морнинг, по едноименната и вечна песен на "Юрая Хийп".

Посрещачи на слънцето в първото юлско утро имаше по цялото ни Черноморие. И в Каварна също, където години наред бе и рок фестивала, превърнал морското градче в рок столица. Е, този път на северния бряг Джулай бе посрещнат по-тихо.

Рибари посрещат слънцето и сутрешния улов в Каварна. Снимка БГНЕС

Емоцията от Каварна се премести в Тутракан.

Нека бъде музика над Дунава. Снимка фейсбук Цонко Цонев.

Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън този път бе в Тутракан и заедно с кметъла Цонко Цонев, Васко Кръпката, музикантите от БТР и стотици хора посрещнаха слънцето не над морето, а над Дунава. Бившият кмет на Каварна показа старта на вечерта преди Джулай във фейсбук:

Джон Лоутън, с чийто глас по целия свят се посреща първото юлско утро, тази година бе в Тутракан. Заедно с Цонко Цонев, Васко Кръпката, БТР...

Съобщение и видео в акаунта на вицепремиера Валери Симеонов в туитър пък разкри, че и самият той е бил в Тутракан. И е пял...

 

 

Ето как потребител на Youtube запечата първите слънчеви лъчи на 1 юли на нос Шабла:

 

 

Проговори бившата съпруга на Стефан, който зверски уби приятелката си

//dariknews.bg/novini/bylgariia/progovori-bivshata-sypruga-na-stefan-kojto-zverski-ubi-priiatelkata-si-2034162

Това можеше да съм аз, можеше да са децата ми, заяви пред bTV бившата съпруга на Стефан, който зверски уби 29-годишната Виола

Паметникът на Съветската армия осъмна с надписи

http://clubz.bg/55732-pametnikyt_na_syvetskata_armiq_osymna_s_nadpisi

Сутринта на 1 юли Паметникът на съветската армия в центъра на София отново осъмна нашарен. Този път "авторите" не са проявили кой знае какво творчество като предишни пъти, когато фигурите на монумента бяха "преоблечени" като американски супергерои или в цветовете на Украйна след анексирането на Крим от Русия.

 
Този път надписът е в ярко червено и гласи:
"БКП са терористи"

Той е поставен върху оригиналния надпис на паметника
 
"На Съветската армия освободителка от признателния български народ".
До момента няма реакция от Столичната община, която стопанисва Борисовата градина в София, където е монументът, МВР или организации за случката.
 

 

На 1 юли рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6310595

На 1 юли рожден ден имат Дора Янкова, депутат в 44-ото НС, бивш кмет на Смолян Анелия, фолкпевица Десислава Стойчева, актриса и преподавател в НАТФИЗ Димитър Ананиев, юрист Иван Русев, скулптор Стоян Райчевски, историк,

Прогноза за времето - 1 юли - слънчево, горещо и код оранжев по морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=354586

И днес по Черноморието времето ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са 32-35°, а във вътрешността на областите Варна, Добрич и Бургас ще достигнат 40 градуса.

ООН оряза бюджета си за мироопазване по искане на САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/oon-oriaza-biudzheta-si-za-miroopazvane-po-iskane-na-sasht-2034156

Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за мироопазващите мисии на организацията. За редуциране на тези средства усилено се бореше правителството на американския президент Доналд Тръмп, макар че исканото от него орязване беше още по-голямо, предаде

Разярен ром вилня с дърво в къщата на свои роднини, 52-годишен мъж е в кома

//dariknews.bg/novini/bylgariia/raziaren-rom-vilnia-s-dyrvo-v-kyshtata-na-svoi-rodnini-52-godishen-myzh-e-v-koma-2034157

Нападение от роднина прати в реанимация 52-годишен мъж от ромската махала на Благоевград на Джулай Морнинг, пострадалият е в кома и със счупен череп след удари с дърво, а още трима са пострадали. Сигналът за нападението е подаден към 6 ч. тази сутр

Хелмут Кол ще бъде погребан днес след уникална "европейска церемония" в Страсбург

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/01/2999245_helmut_kol_shte_bude_pogreban_dnes_sled_unikalna/?ref=rss


Хелмут Кол - германският канцлер в продължение на 16 години, наричан "обединителят на Германия" и смятан за политик с огромен принос за разширяването на Европейския съюз към Централна и Източна Европа - ще бъде погребан днес след уникална церемония в Страсбург. България ще бъде представена от премиера Бойко Борисов.<br /><br />Само трима души, включително Жан Моне и Жак Делор, в историята са удостоени с титлата Почетен гражданин на Европа заради изключителните си заслуги...

Проф. Златимир Коларов - лекарят с награда за най-добър роман

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6310372

Проф. Златимир Коларов - лекарят с награда за най-добър романДо обед ревматологът е в медицината,      следобед - в литературата Най-добрият писател сред лекарите или най-добър лекар сред писателите е проф. Златимир Коларов? “Може би съм най-пишещият доктор сред докторите”, дипломатично отговаря ревматологът. Той е роден в София през 1954 г. Председател е на Българското медицинско дружество по остеопороза

Лекар уби един човек и рани шестима в нюйоркска болница (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/lekar-ubi-edin-chovek-i-rani-shestima-v-niujorkska-bolnica-snimki-2034154

Мъж уби с пушка един лекар и рани още шестима в частната нюйоркска болница "Бронкс-Лебанон", след което се самоуби. По информация на кмета на града Бил Де Блазио петима от пострадалите се намират в тежко състояние, а шестият е бил улучен в крака. Т

Джулая тръгва от Варна преди 31 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=354585

Годината е 1980, мястото – южният плаж във Варна, участниците – четири или пет човека, а идеята беше на покойния Виолин Станкович. През есента на повечето от нас предстоеше да влязат в казармата, а това беше последното ни безгрижно лято.

Оградата на границата - 170 милиона лева по-късно

https://offnews.bg//obshtestvo/ogradata-na-granitcata-170-miliona-leva-po-kasno-659450.html

Близо 170 млн. лв. е излязла до момента оградата на границата, показват справки на трите областни управи, на чиято територия се строи оградата - Ямбол, Хасково и Бургас. За общо 132-та километра защитно съоръжение, цената на километър ограда, с прилежащите ѝ пътни участъци, излиза около 1.3 млн. лв. на километър. Остават два километра на територията територията на Хасково, които няма да бъдат застроени, заради спецификата на терена в района на устието на река Тунджа.

В четвъртък вътрешният министър Валентин Радев даде малко по-различна информация - оградата е глътнала 100 евро, а недостроени остават 4 километра. 

В началото на 2016 година парламентът разреши оградата на границата да се строи без обществена поръчка. Отпуснатите от правителството средства бяха дадени на фирми, избрани еднолично от съответните областни управители. Както можеше да се очаква, списъкът е прелюбопитен. 

Към днешна дата той е "попълнен" с нови играчи. 

До момента най-много средства са платени за оградата на територията на Бургас, където са сключени договори за 108 млн. лв. Именно там е и най-трудният терен - на места склоновете на Странджа достигат наклон от 40 %, което прави изграждането на съоръжението екстремно.

Средствата са дадени на фирмите "Пътстрой Бургас" ЕООД, "Булдени" ЕООД, "Инфра експерт" ЕООД, "Транспортно строителство и възстановяване" ДП, "Пътинженерингстрой – Т" ЕАД и ДЗЗД „Пътинженерингстрой“.

Към септември 2015 година "Пътинженерингстрой – Т" ЕАД не фигурираше в списъка с бенефициенти, посочени от тогавашния и настоящ областен управител Вълчо Чолаков - тогава от квотата на РБ, а сега - от ГЕРБ. Според публикации на в. "Капитал" "Пътинженерингстрой-Т" участва и в консорциума за изграждането на софийската Северна тангента, който е с водещ изпълнител "Водстрой 98". През лятото на 2016 г. фирмата беше купена от "Хидрострой". В борда на директорите на фирмата е бившият общински съветник от ГЕРБ Николай Пашов

Другият от изпълнителите "Пътстрой Бургас" ЕООД е дъщерна фирма на "Хидрострой". Третата фирма "Булдени" ООД е собственост на Емил Гоцев и Иван Николов. Тяхна е и фирмата "Егида М" ООД, която е част от обединение, включващо и "Водстрой 98" АД, спечелило обществената поръчка за реконструкцията на пристанището в Приморско. 

Втори нов играч в списъка е "Инфра експерт" ЕООД. След промени в ръководството през ноември 2016 г. компанията става акционерно дружество и само няколко дни след това - вече като "Инфра експерт" АД, взима 12 млн. лв. за строежа на границата в участъка на област Хасково. 

"Транспортно строителство и възстановяване" ДП пък е държавно предприятие, с принципал министъра на транспорта. Управител на предприятието е Валери Василев, който е назначен на поста през 2009 г. от тогавашния министър на транспорта Александър Цветков. 

На въпрос на OFFNews какви са били критериите за избор на фирмите, от областната управа отговарят, че основно предимство е дадено на фирмите, които имат "ресурс за изграждане на линейни обекти бързо и качествено, както и коректността на дружествата по предходни договори". Държавното предприятие е избрано след „сондиране на мнение“ на „колеги в област Хасково и област Ямбол“. Питан е и кметът на община Бургас „като голям публичен възложител“ за посочване на коректни фирми и добросъвестни изпълнители.

"Пътстрой Бургас" ЕООД, "Булдени" ООД и "Инфра експерт" ЕООД са избрани "след първоначално заявено намерение от тяхна страна... и преценка на опита на им и възможностите им в изграждането на пътища и линейни обекти на техническата инфраструктура".

От областната управа уточняват, че изграждането на оградата на тяхната територия е приключило през пролетта на 2017 г. 

На територията на Област Ямбол близо 30 млн. лв. по усмотрение на областния управител Димитър Иванов (бивш депутат от ГЕРБ в 42-то Народно събрание) са дадени отново на държавното предприятие ДП "Транспортно строителство и възстановяване", както и на "Геострой инженеринг" ЕООД. Втората фирма е собственост на Моньо Тодоров. През май 2012 г. лично премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов свинекомплекс и ново фуражно стопанство на фирмата „Геомекс инженеринг” ЕООД в Ямбол, която е собственост на сина на Моньо Тодоров Михаил. Тогава по Програмата за развитие на селските райони на фирмата са дадени над 6 млн. лева. 

На територията на Хасково са изградени 31 км. За тях правителството е отпуснало 38 млн. лв. Областният управител Станислав Дечев (втори в листата на ГЕРБ за парламентарните избори) си е харесал фирмите "Транспортно строителство и възстановяване", ЕТ „Металик – Иван Михалов“, "Геопланпроект", "Инфра Експерт" ЕАД и "Билдинспект ООД".

ЕТ „Металик – Иван Михалов“ е собственост на Иван Михайлов, който е в тесни бизнес отношения с кумеца на Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев. Михайлов и Бояджиев са партньори в консорциума "Ти Ви Би", който в мандата на Цветанов като вътрешен министър, е един от основните дарители на МВР. 

Малко повече от 2 км на територията на Хасково няма да бъдат с ограда - от гранична пирамида 320 до 319 и от ГП 280 до 281 "предвид теренните условия". 

По-голяма част от оградата беше проектирана като двуредова с височина 3 метра откъм българската страна и 2.5 м от страната на Турция. Едноредова ограда беше планирана в три участъка в Бургаско. Най-дългият е между реките Велека и Делийска - 7.4 км. Тази ограда е по-висока за сметка на широчината ѝ. 

За доизграждане на съоръжението трябва да бъдат инсталирани системи за видеонаблюдение от европейската солидарност от 160 млн. евро, за които правителството поиска удължаване на срока за усвояването им с една година. Във връзка с изграждането на съоръжението депутати от БСП подадоха сигнал в прокуратурата за нарушения при строителството. Според Елена Йончева има данни за сериозни нарушения, свързани с проектирането и изграждането на оградата.

Разкриха имената на близнаците на Бионсе и Джей Зи

//dariknews.bg/novini/liubopitno/razkriha-imenata-na-bliznacite-na-bionse-i-dzhej-zi-2034146

Загадката относно имената на новородените близнаци на Бионсе и Джей Зи май беше разгадана. Според таблоида Ти Ем Зи най-чаканите бебета в американския шоубизнес ще носят имената Сър и Руми. До този извод е стигнало изданието, след като е разбрало, че поп дивата и р

Свинеферма, построена на мястото на бивш концлагер за роми, предизвика скандал

//dariknews.bg/novini/sviat/svineferma-postroena-na-miastoto-na-bivsh-konclager-za-romi-predizvika-skandal-2034148

Чешки и чуждестранни активисти реагираха с възмущение вчера на думите на президента Милош Земан в подкрепа на запазването на свинеферма, намираща се на мястото на бивш концентрационен лагер за роми, предаде Франс прес.

Меркел и Путин обсъдиха темите от дневния ред за предстоящата среща на Г-20

http://pogled.info/svetoven/merkel-i-putin-obsadiha-temite-ot-dnevniya-red-za-predstoyashtata-sreshta-na-g-20.87260

/Поглед.инфо/ Президентът на Русия Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха в телефонен разговор темите от предстоящата среща на Г-20, предаде пресслужбата на Кремъл.

Аналитици: Джихадистките атаки на Запад не са координирани от ИД

http://pogled.info/svetoven/analititsi-dzhihadistkite-ataki-na-zapad-ne-sa-koordinirani-ot-id.87261

/Поглед.инфо/ Джихадистите в Европа и САЩ в преобладаващата си част са около 30-годишни мъже с предишни криминални прояви, които действат независимо от „Ислямска държава”, сочат резултати от анализ на атентатите, озаглавен "Радикализация и джихадистки атаки на Запад”.

Зигмар Габриел: Нямам доказателства за руска намеса в предизборната кампания

http://pogled.info/svetoven/zigmar-gabriel-nyamam-dokazatelstva-za-ruska-namesa-v-predizbornata-kampaniya.87262

/Поглед.инфо/ Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габлриел каза пред журналисти, че не е в течение на някакви опити за намеса на Русия в предизборната кампания във ФРГ.

Берлин: Антируските санкции са насочени срещу Тръмп

http://pogled.info/svetoven/evropa/berlin-antiruskite-sanktsii-sa-nasocheni-sreshtu-tramp.87263

/Поглед.инфо/ Плановете на американския Конгрес за санкции спряло Русия са насочени преди всичко срещу президента Доналд Тръмп.

Джулай морнинг

http://www.moreto.net/novini.php?n=354584

Джулай морнинг, или членувано Джулая, означава юлско утро и идва от името на легендарното рок парче на Uriah Heep – "July Morning". Вечерта на 30 юни срещу първи юли хора се събират традиционно близо до Черноморския бряг, за да посрещнат изгрева заедно под звуците на едноименната песен.

Бездомно куче меломан - хит в социалните мрежи (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/bezdomno-kuche-meloman-hit-v-socialnite-mrezhi-video-2034124

Бездомно куче меломан стана новата звезда в социалните мрежи тази седмица след публикуването на видеозапис, показващ как то се качва на сцената на концерт на класическа музика в Турция, предаде АФП.

Американски актьор влиза в затвора, не платил глоба

//dariknews.bg/novini/sviat/amerikanski-aktior-vliza-v-zatvora-ne-platil-globa-2034125

Американският киноактьор Джеймс Кромуел, известен с участието си в "Поверително от Ел Ей" и "Младият папа" , беше осъден на седем дни затвор, след като отказа да плати глобата, свързана с ареста му заради граждански протест

Джулай морнинг в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/shumen/dzhulaj-morning-v-shumen-snimkivideo-2034145

Стотици младежи се събраха на шуменското плато, за да посрещнат първото юлско слънце.
Насядали на тревата точно в 5.35 ч. видяха и изгрева. img wide]32638493[/img]<

Църквата почита светите безсребреници Козма и Дамян

//dariknews.bg/regioni/sliven/cyrkvata-pochita-svetite-bezsrebrenici-kozma-i-damian-2034140

На 1 юли православната църква чества деня на свети безсребреници Козма и Дамян. В народния календар празникът е познат още като свети Врач. За да бъдат полезни на ближния, двамата братя Козма и Дамян се заели за изучават целебните свойства на раз

Лекар: И здравната система, и пациентът пречат на медицината

//dariknews.bg/novini/bylgariia/lekar-i-zdravnata-sistema-i-pacientyt-prechat-na-medicinata-2034127

И здравната система, и пациентът пречат на медицината. Това е философията на един от най-добрите специалисти по образна диагностика в България доц. Мартин Крупев, който завежда Клиниката по образна диагностика в Александровската болница в София.

Меди

От 1 юли 180 лева минималната пенсия

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ot-1-iuli-180-leva-minimalnata-pensiia-2034117

От 1 юли пенсиите за стаж и възраст се осъвременяват с 2.4 процента, с изключение на минималната пенсия, която се вдига с 11.5 процента и става 180 лева. По данни на НОИ около 668 хиляди пенсионери ще получават минималната пенсия от началот

Полезни съвети в горещото време

//dariknews.bg/novini/bylgariia/polezni-syveti-v-goreshtoto-vreme-2034138

Горещо време ни очаква на 1 юли, като максималните температурите през деня в по-голямата част от страната ще са предимно между 38 и 43 градуса.
 
Ето няколко полезни съвета за жегите
 
Пийте повеч

Горещо време в събота, червен код за 17 области на страната

//dariknews.bg/novini/bylgariia/goreshto-vreme-v-sybota-cherven-kod-za-17-oblasti-na-stranata-2034135

В съботния ден ни очаква предимно слънчево и много горещо време. Максималните температури ще са предимно между 38 и 43 градуса.
 
Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много ма

Washington Post: Европа е възмутена от новите санкции

http://pogled.info/svetoven/evropa/Washington-Post-evropa-e-vazmutena-ot-novite-sanktsii.87258

/Поглед.инфо/ Приетият от американския Сенат закон за продължаване на санкциите срещу Русия предизвиква негативни реакции в Европа. Лидерите на ЕС в Германия, Австрия и други страни реагират на новия законопроект с ирония. Щефен Зайберт, прес-секретар на германския канцлер Ангела Меркел, характеризира решението на Сената на САЩ като "меко казано, странно", в духа на изразеното вече мнение на министъра на външните работи Зигмар Габриел.

Handelsblatt: Западът сам се наказва

http://pogled.info/svetoven/Handelsblatt-zapadat-sam-se-nakazva.87259

/Поглед.инфо/ След като държавните глави и правителствата на ЕС продължиха с още шест месеца санкциите срещу Русия, Източният комитет на германската икономика огласи за вестник Handelsblatt съкрушителното си заключение: "Общият размер на щетите на ЕС, Русия и съседните страни, причинени през трите години от икономическите санкции, достигат внушителни двуцифрени, ако вече не и трицифрени суми в милиарди евро."

Революция за преразпределение на властта – това е нужно на Америка

http://pogled.info/svetoven/amerika/revolyutsiya-za-prerazpredelenie-na-vlastta-tova-e-nuzhno-na-amerika.87257

/Поглед.инфо/ Победата на Тръмп е следствие от застойната икономика и растящата тревога за бъдещето на икономическото развитие на САЩ; но също е резултат и от нарастващото възмущение спрямо по-отворените и "толерантни" либерални ценности спрямо жените, малцинствата, имигрантите и ЛГБТ групите, които са характерни за най-проспериращите градски райони на страната.

Лудите глави на българската авиация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6308329

Лудите глави на българската авиацияГолям майтап весели българския народ. Ще купуваме самолет. Не ескадрила, а единак, който заедно с пенсионирани машини ще защитава синевата на родината. Леталото е шведска направа и профсъюзът на врачките видя в това лош знак. Шведски турист ни изрита, с тази засилка трябва да се вдигнем в небето. Корупция заподозряха враговете на сделката.

Боршош е бил принуден да подаде оставка от еворопейски посланици

http://pogled.info/bulgarski/borshosh-e-bil-prinuden-da-podade-ostavka-ot-evoropeiski-poslanitsi.87255

/Поглед.инфо/ Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош е бил принуден да подаде оставка след демарш на еворопейски посланици пред правителството, съобщава epicenter.bg, като се позовава на дипломатически източници.

Оливър Стоун: Путин не е дяволът, както смятат в САЩ

http://pogled.info/svetoven/olivar-stoun-putin-ne-e-dyavolat-kakto-smyatat-v-sasht.87256

/Поглед.инфо/ “Надявам се, че онези, които смятат Путин за Сталин, ще си променят мнението. Аз съм само вестителят. Целта ми беше да го покажа в друга светлина, надявам се, че съм успял”. Това казва в интервю за “Пари мач” американският режисьор Оливър Стоун. Стопанинът на Кремъл се съгласи в продължение на две години да му даде 20-часови интервюта.

Корумпираната Европа и заплахата от "нежна революция" в Армения през 2018-та

http://pogled.info/svetoven/korumpiranata-evropa-i-zaplahata-ot-nezhna-revolyutsiya-v-armeniya-prez-2018-ta.87251

/Поглед.инфо/ Странно се държи Европа към Армения. Ако се опитате да "разплете" превратностите на скорошния полускандал между арменските власти и ръководителя на делегацията на ЕС, посланик Пьотър Свиталски (Полша), можем неволно да навлезем в такава джунгла, че ще се чудим защо изведнъж през юни 2017 г. Азербайджан и Турция в делегацията Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) са категорично против създаването в рамките на ПАСЕ на антикорупционен орган? И защо друга европейска структура - ОССЕ, не е попречила на това, което самата тя нарича злоупотреба от страна на Азербайджан с правото си на вето?

Безперспективна среща

http://pogled.info/svetoven/bezperspektivna-sreshta.87252

/Поглед.инфо/ Отношенията между Вашингтон и Москва все повече се превръщат във фантасмагория. До срещата на Г 20 в Хамбург остават десетина дни. Ситуацията, при която президентите на Русия и САЩ ще бъдат един до друг, но няма да общуват помежду си, е скандална. Обаче няма никаква подготовка за осъществяване на контакт. В Белия дом, ако се вярва на изтеклата информация, мизансценът е фееричен. Тръмп изглежда, че настоява да говори с Путин, а съветниците и съмишлениците му или въобще не са съгласни за разговор, или предлагат много кратка среща при закрити врати.

Зараждащият се съюз между Турция и Иран

http://pogled.info/svetoven/zarazhdashtiyat-se-sayuz-mezhdu-turtsiya-i-iran.87253

/Поглед.инфо/ Иран и Турция, двете неарабски държави от Близкия изток, са сред най-големите и най-гъсто населени в региона. Първата заема централно място в Персийския залив и в пролива Ормуз, а втората контролира Босфора, Мраморно море и Дарданелите, които свързват Черно и Егейско море. Двете нации произхождат от най-древните цивилизации в света и имат силна национална идентичност. Турция и Иран са огледални образи една на друга, а пътищата им не могат да се разделят заради географската им близост.

Плевнелиев поде лобистка кампания за закупуването на американски изтребители

http://pogled.info/bulgarski/plevneliev-pode-lobistka-kampaniya-za-zakupuvaneto-na-amerikanski-iztrebiteli.87254

/Поглед.инфо/ Бившият президент Росен Плевнелив поде откровена лобистка кампания в полза на американската компания „Локхийд Мартин“, производител на американските изтребители Ф-16, включително и чрез остри атаки срещу наследника му на поста Румен Радев. В интервю за бТВ Плевнелиев заяви, че изтребителите „Грипен“ не са най-доброто решение за България. По-доброто били американските Ф-16.

Отсичат 300-годишен дъб заради филма “Земя”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6308313

Отсичат 300-годишен дъб заради филма “Земя”1983 г. на негово място     беше засаден 30-годишен През 1955 г. Захари Жандов снима филма “Земя” по едноименната повест на Елин Пелин. Снимките са в шопските села Гайтанево и Негушево, недалече от родното село на писателя Байлово. В главните роли са Богомил Симеонов като Еньо, Гинка Станчева - Цвета, и Славка Славова - гърбавата Станка.

Google отбеляза 114 г. от рождението на Ейми Джонсън (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/interest/google-otbeljaza-114-g-ot-rojdenieto-na-ejmi-djonsyn-video-news_620009.html

Eйми Джонсън е британска авиаторка, родена в Кингстън ъпон Хъл, Йоркшър. Тя е пионер в авиацията. Джонсън е била офицер и военен летец от Втората световна война. През 1930-те години тя поставя голям брой рекорди във въздуха, летейки сама или със съпруга си Джим Молисън. Ейми зап

Хороскоп за 1-7 юли

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-1-7-iuli-658755.html

{"oven":"Както изпратихте юни, така започва и юли – темпото ви е по-бавно. Месецът е отпускарски, при Овните възникват куп пречки, които ще ги карат да намалят амбициите за постове и печалби, да разчистят стари пропуски в дейността на екипа. Има и такива от знака, които се радват на повишение, скоро ще усетят, че работата не ги влече или не им е по сили. Напредвайте разумно, постепенно и без да забравяте услугите на близки и познати, макар че от понеделник до петък това означава голямо старание в дела. В любовта – положителен развой.","telec":"Началото на юли е по-емоционално, едва ли сте очаквали някои изненади от близкото обкръжение. Телците да се грижат за тонуса си, а не да преживяват нетактичност и несправедливост от околните, скоро ще се види кой крив, кой прав, обаче те няма да са на загуба. Ако въпросите са делови, по-леко ще се справите, колеги, партньори, клиенти ще се чудят на увереността ви, а и от вторник до четвъртък ще проличи: ще имате перспективна работа и доходни поръчки. В любовта обмислете нещата и нека другите да си поправят грешки...","bliznaci":"Периодът е напрегнат, в четвъртък е редно да избягвате спорове, а в петък - претоварване с чужди задачи. Близнаците са точни в своите неща, но ако не подскажат на колеги и партньори да стегнат дисциплината, май трябва да се нагърбят и с наваксване на пропуски от останалите в екипа или да „набиват обръчите” на виновници... Не правите компромис и на приятели, роднини, работата си е работа. В редица случаи ще се огледате за нови помощници в бизнеса, но у дома бъдете снизходителни, там обич и строгост са неразделни.","rak":"През уикенда си позволете повече развлечения на открито, с приятна компания. Но имайте едно на ум, от понеделник ще ви завърти деловата шайба или пък близки и познати ще ви засипят с молби за помощ. Раците да не се боят, че ще загубят време, средства и енергия, скоро и на тях ще им трябва подкрепа или пък ще се чувстват по-добре, ако в екипа им всеки си върши работата, без да му напомнят за срокове и качество. Вторник, сряда, четвъртък са по-рискови за колективни усилия, но интуицията ви подсказва най-точни ходове и в любовта.","luv":"Първите 7 юлски дни за вас ще текат бавно, но като сте решили да се върнете към стари планове, уговорки, отношения... Доста Лъвове и в понеделник ще анализират подробно делови и лични въпроси, открили са си грешки, които дискретно могат да поправят. Май не са в пряката работа, а в подбор на задачи и партньори, сега за мнозина е по-резултатно да действат самостоятелно или с компетентен приятел. От вторник до четвъртък бъдете по-сдържани, бдителни, ще си спестите ядове. Ако ще променяте нещо в любовта, да не е твърде рязко.","deva":"Отпускарски месец, а кроите планове за мащабни начинания... По-разумно е Девите да преценят пак силите си, да предвидят пречките, с които ще ги сблъска още първото 7-дневие на юли. Ако сте по-настойчиви и резки, може да си докарате неразбирателства в екипа, па и финансови проблеми. Ако мислите за смяна на работното място, по-уместно е да изчакате, да поопознаете хората. Не всички заслужават доверие, но и не всички ви вярват, така че от сряда не припирайте да получите желаното на мига. В любовта - много шум за нищо.","vezni":"Имате хубави идеи за началото на юли, но тези 7 дни не са най-подходящи за реализация. Вероятно планът ви ще зависи доста и от мнението на влиятелни личности, само че отговорността си е ваша, не разчитайте на помощ от тях. Везните гонят високи амбиции и от понеделник това ще ги противопоставя на колеги, познати и близки, от четвъртък някои може да започнат остри спорове. Не прибързвайте, разковничето сега е в търпението и ловенето на подходящи шансове. Във флиртове сте неудържими, а за сериозна връзка ви трябва съвет.","scorpion":"Чудесно 7-дневие, каквито и да са пречките в делови и личен план. Повечето Скорпиони напълно ще разчитат на партньори, обичта на най-близките им ще ги окриля и за служебни постижения. Ако пък вашето семейно положение е отдавна стабилизирано, ще се радвате на пълно разбиране и подкрепа, за да се справите с многобройните си задачи извън дома. От уикенда разпределете точно работата си, за уреждане на финансови и бизнес ангажименти май ще се наложи да почакате, по-важно е в четвъртък и петък да избегнете спорни теми.","strelec":"Началото на юли не е подходящо за изпълнение на ваши делови и лични планове, колкото и да сте ги обмисляли и да бързате да извлечете печалба с тях. Стрелците нямат силна позиция в екипа си и това лесно ще проличи, редно е да избягват противопоставяне и особено с по-авторитетните хора. Господата да бъдат по-грижовни към тонуса, дамите да правят домашния бюджет без голям лукс. Роднини и познати ви дават добри съвети, прави са, а не слушате. Ако пренебрегнете подадена ръка, после не чакайте да ви е опора.","kozirog":"Чудесни 7 дни, мнозина се радват на сладък плод от упорити усилия. Е, група Козирози могат да си дадат малка пауза и да отдъхнат, да посветят повече време на близки, приятели и познати. Ако нещо не са ви угодили, деликатно напомнете, че трябва да следват общоприетите правила, глезотия не ви допада. Вие пък намалете настойчивостта, с която гоните кариера – сега амбициите ви дразнят колеги и шефове, карат потенциалните бизнес партньори да протакат решение. Покажете на другите, че може да се включите и в техните проекти...","vodolei":"Динамично 7-дневие, май ще донесе куп делови и лични промени. Водолеите да се заредят с търпение, финансови проблеми и нови партньорства не се правят на мига, трябва сериозно проучване на ситуация, перспективи. В ред случаи е нужно да заложите на пълна дискретност: стари съюзници правят номера или прекалено държат на мнението си, вие предпочитате да засичате информация от няколко източника. В четвъртък разчиствате пропуски, но... последователно, да не се връщате пак към тях. Не сте доволни и от най-близки.","ribi":"Първата седмица на юли носи пътища и развлечения за вас, ала не е зле да си наложите строга дисциплина, за да не пропилеете добри възможности за изява и печалби. Едни Риби срещат нови хора, подходящи за екип и изпълнение на амбициозни проекти, втори стриктно уреждат отношения с досегашни колеги и партньори, общата дейност ще върви още по-плодотворно. Има обаче и трети, които пилеят време и емоции, търсят разнообразие, забава. От сряда и в любовта е важно да заложите на сериозните отношения, не на авантюрките..."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване