Без дебати: полицаите ще получат в кеш униформите си за 5 години

http://clubz.bg/56144-bez_debati_policaite_shte_poluchat_v_kesh_uniformite_si_za_5_godini

Окончателно - униформените полицаи ще получат "на ръка" левовата равностойност на униформеното облекло, което не са получили от МВР в годините от 2011 до 2015 г. Това реши Народното събрание единодушно, приемайки окончателно поправките в Закона за МВР, внесени от ГЕРБ, след като синдикатите в силовото ведомство обявиха, че започват нови протести. Първото им искане бе увеличение на заплатите, а второто - да се прекрати ситуацията, в която на полицаите се налага да плащат от джоба си за униформи и снаряжение, въпреки че по закон такива им се полагат.

Парите, които служителите на МВР ще получат, няма да се облагат с данъци и върху тях не се дължат осигуровки. Според разчетите на МВР нужната сума за разплащане с униформените служители е около 29 млн. лв. 

Сумата, която се полага на всеки отделен полицай ще се определя индивидуално, според прослуженото време в тези години и получавано частично облекло. Механизмът ще бъде разписан в заповед на министъра на вътрешните работи, която трябва да е готова до месец.

 

Точно това обеща премиерът Бойко Борисов на неотдавнашното национално съвещание на МВР. Той посети събитието заедно с главния прокурор Цацаров, където демонстрираха пълно единомислие по всички въпроси - включително по нуждата от реформа на администрацията на вътрешното ведомство.

Renault Koleos е внушителен на пътя (тест драйв)

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/renault-koleos-e-vnushitelen-na-pytia-test-drajv-6071423

Koleos е всичко онова, което предшественикът му не беше: по-голям, по-луксозен и по-красив. И това са само част от качествата на флагмана на Renault.

Обвиниха Кардашиян, че използва наркотици, но тя не замълча

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/obviniha-kardashiian-che-izpolzva-narkotici-no-tia-ne-zamylcha-6071403

В интернет заподозряха, че Ким Кардашиян използва наркотици. Потребители забелязаха линии от бял прах в нейно видео. Тя има повече от отговор...

Белият дом смята за смехотворна инициативата за сваляне на Тръмп

https://www.actualno.com/america/belijat-dom-smjata-za-smehotvorna-iniciativata-za-svaljane-na-trymp-news_622096.html

Поетата от демократите инициатива за импийчмънт на президента Доналд Тръмп е "смехотворна" и демонстрира "политическа игра в най-тежката ѝ проява". Това заяви първият зам.-прессекретар на Белия дом Сара Сандърс, предаде БГНЕС. "Мисля, че това е абсолютно нелепо и не представ

Няма да повярвате кога е направена тази снимка

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/niama-da-poviarvate-koga-e-napravena-tazi-snimka-6071399

22-годишна бразилка придава цветове на черно-бели снимки и така те не просто добиват нов вид, а сякаш са направени преди няколко дни, а не преди 200 години

На 13 юли рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6332638

На 13 юли рожден ден имат Симеон Дянков, бивш вицепремиер и министър на финансите Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат Ивайло Маринов, олимпийски и световен шампион по бокс Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от дискриминация Калоян Паргов, председател на БСП - София, член на ИБ на партията и шеф на червената група в СОС Константин Евтимов,

Юристи внасят жалба срещу заповед на шефа на СГС заради нарушаване на основни права

https://offnews.bg//temida/iuristi-vnasiat-zhalba-sreshtu-zapoved-na-shefa-na-sgs-zaradi-narushav-660360.html

В четвъртък в Административен съд - София град ще бъде внесена жалба от столична адвокатска кантора срещу заповед на председателя на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов. 

Със заповедта се определят правилата за административно обслужване гражданите и юридическите лица. Атакувани пред съда са два текста. Според единия - достъп до делата и преписките в СГС имат само адвокатите с изрично пълномощно по конкретното дело или общо пълномощно за представителство пред съд. Според втория текст при извършването на справки и проучвания по делата е забранено заснемането и фотографирането на на съдържащите се в тях документи.

Според жалбоподателите заповедта ограничава правата на трети лица, което е недопустимо да се случва със заповед на административен ръководител. 

"В конкретния случай са нарушени, както свръхповелителни разпоредби на закона, така и конституционни права", се посочва в жалбата, като се цитира чл. 121 ал. 3 от Конституцията, според който разглеждането на делата във всички съдилища е публично, освен когато законът предвижда друго. Цитира се и ГПК, в който също е предвидено разглеждане на делата в открито заседание, освен ако в закон е предвидено това да стане в закрито заседание.

В жалбата се посочва също, че председателят на СГС няма правомощия да издава заповед относно достъпа на адвокатите до дела, нито пък да забранява фотографирането и заснемането на документи по дела. Причината е, че в случая въведените ограничения имат нормативен характер, докато правилата са вътрешнослужебен акт и той би трябвало да засяга само служителите на съда, "но не и субекти, които се намират вън от подчинените на този орган". 

"В конкретния случай е нарушено правото на информация за гражданите, юридическите лица и адвокатите. Председателят на Софийски градски съд недопустимо обвързва процесуалните действия на съда и на страните по делата и правото на информация за гражданите, юридическите лица и адвокатите. Процесуалните закони (ГПК, НПК и АПК) уреждат само процесуалните действия на съда и страните в процеса, но не и правото на информация, която могат да получат гражданите, юридическите лица и адвокатите", се посочва в жалбата.

Нарушена е и разпоредбата на Закона за адвокатурата, според който адвокатите имат свободен достъп и могат да правят справки по дела, да получават копия от книжа. На основата на тези текстове се посочва също, че въпросът със забраната за фотографиране на книжа не е изрично засегнат, което означава, че тази дейност не е забранена. В същото време се посочва, че фотографирането разтоварва администрацията на съда от допълнителни натоварвания - "не се отнема време на съдебните деловодители, не се хаби хартия, мастило, не се амортизира техника, съответно не се изразходват средства от бюджета на съда. Получената фотография не е годен документ, който може да бъде използван от адвоката или страната за представяне пред която и да е институция, т.е. може да се използва единствено с информационна цел. От тази гледна точка, дори копията по ал. 2 могат да намерят по-широко приложение, а те се издават веднага съгласно правилата на действащото законодателство. В този смисъл режимът за фотографиране следва да бъде също толкова лек, колкото и този за получаване на копия, дори по-улеснен". 

КНДР: Използването на сила срещу КНДР ще обрече Вашингтон на трагедия

http://pogled.info/svetoven/kndr-izpolzvaneto-na-sila-sreshtu-kndr-shte-obreche-vashington-na-tragediya.87579

/Поглед.инфо/ Пхенян предупреди САЩ да не се използва сила срещу Северна Корея, освен ако не иска "да превърне съдбата си в трагедия". Това предаде днес държавната информационна агенция ЦТАК, позовавайки се на коментари от севернокорейското правителство, публикувани във вестник "Родон Синмун".

Христо Монов: Когато ценностите са объркани, когато превърнем човека в средство, идва насилието

http://pogled.info/obshtestven/hristo-monov-kogato-tsennostite-sa-obarkani-kogato-prevarnem-choveka-v-sredstvo-idva-nasilieto.87580

/Поглед.инфо/ Говори се за нарастване на насилието, на агресията. А това, което се случва в нашето общество, е тенденция, която е започнала веднага след края Втората световна война, когато се насажда християнска цивилизация.

Макрон обвини Германия, че се възползва от търговския дисбаланс на ЕС

http://pogled.info/svetoven/evropa/makron-obvini-germaniya-che-se-vazpolzva-ot-targovskiya-disbalans-na-es.87581

/Поглед.инфо/ Германия има финансова изгода от съществуващите дисбаланси в еврозоната. Такова мнение изрази френският президент Еманюел Макрон в интервю за немската медийна група "Функе".

Белият дом определи като "нелепо" искането за импийчмънт на президента

http://pogled.info/svetoven/amerika/beliyat-dom-opredeli-kato-nelepo-iskaneto-za-impiichmant-na-prezidenta.87582

/Поглед.инфо/ Поетата от демократите инициатива за импийчмънт на президента Доналд Тръмп е „смехотворна” и демонстрира „политическа игра в най-тежката й проява”. Това заяви днес първият зам.-прессекретар на Белия дом Сара Сандърс.

Евакуация на голяма гара в Лондон заради пожар

https://www.actualno.com/europe/evakuacija-na-goljama-gara-v-london-zaradi-pojar-news_622095.html

Около две хиляди души бяха евакуирани, след като на гара Падингтън в Лондон се включи противопожарната аларма, предаде БГНЕС. Според информация на лондонската пожарна причина за това е възникването на малък пожар, който вече е потушен. BBC обаче съобщава, че този инцидент е довел до нарушения на разписанието, забавяния и отмяна на влакове. На място са се включили специални екипи, включително и на Британската транспортна полиция. Все още не са обявени причините за възникването на пожара.

Рим прекъсва връзката между трафика на мигранти и НПО

http://dnes.dir.bg/news/italia-kodex-bezhanskiat-natisk-presreshtane-26052317

Екипажите на спасителните кораби няма да се обаждат на трафикантите на хора в Либия или да им сигнализират с ракети кога да пращат лодки с мигранти в морето.

Рим прекъсва връзката между трафика на мигранти и НПО

http://dnes.dir.bg/news/italia-kodex-bezhanskiat-natisk-26052317

Екипажите на спасителните кораби няма да се обаждат на трафикантите на хора в Либия или да им сигнализират с ракети кога да пращат лодки с мигранти в морето.

Марешки: Oпитват да превърнат мен и хората ми в послушни пуделчета

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mareshki-opitvat-da-prevyrnat-men-i-horata-mi-v-poslushni-pudelcheta-2036510

"Пет години са ме разследвали, разпитали са стотици свидетели и прокуратурата казва, че няма никакви доказателства, че аз съм виновен. На база на същите доказателства се оказва, че има съмнения и щели отново да разпитват стотици свидетели", каза пред

Много силно земетресение разтърси Японско море, близо до КНДР

https://www.actualno.com/asia/mnogo-silno-zemetresenie-raztyrsi-japonsko-more-blizo-do-kndr-news_622093.html

Земетресение със сила от 5,8 по скалата на Рихтер удари Северна Корея рано тази сутрин – явление, което е рядко за региона, предава радио Voice of America, цитирано от Агенция "Фокус". Първоначалната информация беше за дори по-силен трус - 6 по скалата на Рихтер. По данни на Геологич

Правят първи опит за импийчмънт на Доналд Тръмп

http://dnes.dir.bg/news/pat-impiychmant-rezolutzia-sasht-izbori-2016-26052256

Демократ от Камарата на представителите внесе вчера резолюция за започване на процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп.

New Statesman: Как Путин стана обект на фалшив фотошоп

http://pogled.info/svetoven/New-Statesman-kak-putin-stana-obekt-na-falshiv-fotoshop.87575

/Поглед.инфо/ Миналата седмица целият свят гледаше Владимир Путин. Когато по време на срещата на върха на страните от "Г-20" руският президент най-накрая седна на масата за дългоочакваната среща с американския президент Доналд Тръмп, всички затаиха дъх. Никой не можеше да откъсне поглед. И нищо не отрази така добре притегателността на Путин, както една вирусна снимка, стремително разпространила се в социалните мрежи.

Еволюцията на капитализма води към гроба

http://pogled.info/svetoven/evolyutsiyata-na-kapitalizma-vodi-kam-groba.87576

/Поглед.инфо/ По същество, капитализмът пренася в социалната среда законите на животинския свят: конкуренция, борба на всички срещу всички, "оцеляване на най-силните", "умри ти днес, и аз – утре" и т. н. Социал-дарвинизъм.

„КиберБеркут”: Украйна спонсорира Клинтън с пари от МВФ

http://pogled.info/svetoven/kiberberkut-ukraina-sponsorira-klintan-s-pari-ot-mvf.87577

/Поглед.инфо/ Хакерската група „КиберБеркут” реши да подпомогне разследването на нашумелите скандали за пране на пари на МВФ, предоставени от Националната банка на Украйна на украински търговски банки. Материалите от разследването са публикувани в интернет: оказва се, че две от разследваните финансови институции – "Кредит Днiпро" и "Дельта Банк", са превели най-много средства в офшорки. Тези банки са тясно свързани с един от най-богатите украински олигарси - Виктор Пинчук, зет на бившия украински президент Леонид Кучма.

Премахват и последните рестрикции пред продажбата на земеделска земя за чужденци у нас

http://pogled.info/bulgarski/premahvat-i-poslednite-restriktsii-pred-prodazhbata-na-zemedelska-zemya-za-chuzhdentsi-u-nas.87578

/Поглед.инфо/ Министърът на земеделието Румен Порожанов предлага изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, с което се премахват и последните рестрикции пред продажбата на земеделска земя за чужденци у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Близо 8% от българите попадат в графата "работещи бедни", живеят с 314 лв на месец

//dariknews.bg/novini/biznes/blizo-8-ot-bylgarite-popadat-v-grafata-raboteshti-bedni-zhiveiat-s-314-lv-na-mesec-2036505

400 000 работници преживяват с до 314 лв. на месец, показват данни на синдикатите. Това означава, че 7,8% от трудещите се у нас попадат в графата „бедни“, въпреки че имат постоянен доход, съобщи

Чешка туристка се удави в Слънчев бряг, издирват 11-годишно дете, влязло в морето

//dariknews.bg/novini/bylgariia/cheshka-turistka-se-udavi-v-slynchev-briag-izdirvat-11-godishno-dete-vliazlo-v-moreto-2036501

Чешка туристка се е удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас. Вчера около 20.13 ч. в Районно управление „Полиция” - Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителе

Атанасов: Младен Маринов е предложен на Борисов от неговите сикаджийски приятели

http://clubz.bg/56142-atanasov_mladen_marinov_e_predlojen_na_borisov_ot_negovite_sikadjijski_priqteli

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов от ДСБ нарече новия министър на вътрешните работи Валентин Радев - "Румяна Бъчварова в панталон". Помолен да коментира вътрешното министерство, пред бТВ бившият директор на Нацианалната служба за сигурост каза, че това е отново "ход на Борисов: фасадно се поставя някакво лице, което да бъде бито публично, а задкулисно той управлява МВР".

Атанасов заяви, че първата сериозна грешка на Радев е била, че е предложил за главен секретар Младен Маринов - "бивш охранител на Мето Илиянски". Именно "тази персона" била и причината Атанасов да напусне поста шеф на вътрешната комисия в предишното НС.

"На този човек изобщо мястото му не е там. Той е предложен отдавна на Бойко Борисов от неговите приятели от сикаджийския период", обяви Атанасов.

Според него всеки редови полицай знаел това, а под "сикаджийски приятели" имал предвид (Румен Николов) Пашата.

Докато Маринов бил директор на СДВР, столичната дирекция през цялото време била "на трето място отзад напред по резултати".

"НДК е много симптоматичен случай, който показва дефектите на днешната власт. Става въпрос за една порочна и много корумпирана власт. Отвсякде излизат такива факти", коментира Атанасов сътресенията по върховете в ГЕРБ.

Според него сега е в ход операцията по замазването на гафа.

"... Защото Борисов явно изтърва контрола над подчинените си след толкова години. Някой се появи и почна да му оспорва позицията, че той е властелинът на общестевните поръчки. Затова се карат."

Атанасов зададе и въпроси, на които досега не чул отговор, въпреки многобройните медийни изяви на Лиляна Павлова:

"Кой и за кои фирми е оказвал натиска върху г-н Боршош да получат определени обществени поръчки? Този въпрос разисквал ли се е на онази среща при г-н Борисов и какви са писмените и гласни доказателства, които г-н Боршош е представил пред Борисов – явно за г-жа Палвола, - че Борисов даде заден и го върна на работа?"

Лидерът на ДСБ каза, че ГЕРБ са се съгласили да създадат анкетна комисия за НДК, само защото са видели възможност да хвърлят вината върху БСП.

А позицията на лидера била:

"Дърпате се на изходни позициии и мълчите един за друг"... Ама казаха вече много неща. 

Това тежко ерозира властта на Бориксов. Борисов си отива от политическата сцена, въпрос на време е да се случи. 
Това е симпотматично – няма 100 дни, откакто е създадено това пратвителство, а скандалите - да ги изброявам ли...

Аз обаче виждам, че медийната машина, която обслужва лично Борисов и неговата власт, прави страхотни усилия за замазването на сканадлите."

Атанасов цитира предишния лидер на ДСБ Радан Кънев - че държавата се управлява от "тримата шишковци - знаем ги всички кои са".

"Борисов, след като беше смъкнат от власт през 2013 г., се спогоди с тези, от които беше смъкнат от власт. Като уговорката е - няма да пипа скандала КТБ, няма да разследва КТБ."

На забележката на Хекимян - че има разделение на властите, той каза: "Нека не се шегуваме".

Атанасов предрече и най-важната задача пред политиците за тази година:

"Да се избере такъв Висш съдебен съвет, който да може да избере следващия Цацаров. Т.е. Бойко да си идзбере следващия Цацаров. Ако не си избере следващия Цацаров, тежки дни го чакат."

Той призова политиците, които заявяват, че са опозиция, да се съсредоточат именно върху този изключително важен въпрос.

Лидерът на ДСБ коментира и инцидентите с "патриотите" Динко от Ямбол и Перата от Бургас. С думите:

"Не бих се учудил някой ден този човек (Перата, който е студент по право, б.р.) да се сдобие с диплома по право и да почне той да правораздава. Просто така са нещата в тая държава.

Има недоволство, че законът не се прилага еднакво в българската държава и такива хора използват ситуацията да се првят на национални герои."

Право и бизнес са предпочитани специалности във ВУЗ у нас

http://dnes.dir.bg/news/pravo-studenti-spetzialnosti-diplomirali-26052255

Близо 34 процента от завършилите висше образование у нас са предпочели специалности като право и бизнес администрация.

Мартин Заимов: Срещите за КТБ са успех, дори Бареков говори разумно

http://clubz.bg/56141-martin_zaimov_sreshtite_za_ktb_sa_uspeh_dori_barekov_govori_razumno

Мартин Заимов. Снимки БГНЕС

"Бях впечатлен от степента, в която всички участници в консултациите при президента Росен Плевнелиев по казуса КТБ са притеснени за себе си, но и за държавата. Дори да има доза преиграване и опит за защита на собствения интерес, има и споделени опасения за стабилността на държавата. Така че виждам един колективен успех от тези срещи и общо усилие за запазване на  стабилността на държавата".

Това коментира по бТВ банкерът и бивш политик Мартин Заимов разсекретените стенограми за фалиралата банка.

"Дори г-н Бареков, който винаги съм смятал за един странен човек, говори разумни неща", изтъкна Заимов. 

Според него КТБ видимо не е била нормална банка още от генезиса си и това, че има хора, подвели се по високите й лихви, само показвало моралната и интелектуална немощ на българина. 

"КТБ е създадена още в периода на комунизма от тогавашната Външнотърговска банка в съдружие с Ливан, за да обслужва сделки на властта с оръжие. И други - много забранени неща...

След това тя е продадена на колектив от многобройни фирми, за да не се налага да доказват произхода на капиталите си. Там е пълно с хора от бившата Държавна сигурност", отбеляза Заимов.

"Два са изводите, които могат да се направят от случилото се с КТБ. Първият – че е добре да се опираме на системи извън България – валутен борд и чуждите банки у нас, тоест способността да сме част от света.

Вторият: че привидните неща невинаги са истински. Защото такива случаи като КТБ има и в САЩ, и в Италия, и в Испания. Ако се допусне прекалена лакомия, се случва това", коментира Заимов.
 

33- годишен от Поморие е извършител на кражба от частен дом

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/AawDzJb9Znc/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение кражбата на мъжка чанта, съдържаща сумата от 1 000 лв., лични документи и мобилен телефон, собственост на 62- годишен помориец, осъществена от дома му, е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният Н.М., 33- годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи,съобщават от полицията. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Доналд Тръмп: С Путин се разбираме много, много добре

http://dnes.dir.bg/news/putin-jadrena-dobre-sasht-izbori-2016-26052257

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера в интервю, че се разбира много добре с руския си колега Владимир Путин.

Динко Вълев е задържан за побой

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333128

Динко Вълев е задържан за побойДинко Вълев, станал известен като „ловеца на бежанци”, е задържан вчера, научи bTV от свои източници. Той е арестуван за 24 часа по сигнал на човек, който твърди, че е бил бит от него. Според свидетеля Вълев се опитал да го отвлече. Полицията все още изяснява случая. Очаквайте

Таблоиди: Принц Хари и Меган Маркъл стягат сватба

//dariknews.bg/novini/liubopitno/tabloidi-princ-hari-i-megan-markyl-stiagat-svatba-2036498

Принц Хари се готви за сватба с възлюбената си Меган Маркъл, а приятелите му предвещават, че тя ще се състои до края на тази година. Доближен до петия престонаследник на Британската корона съобщи пред "Радар онлайн", че Хари е влюбен до уши в Маркъл

Сибирска Снежанка очарова с порцеланова кожа и чар (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/sibirska-snezhanka-ocharova-s-porcelanova-kozha-i-char-video-2036496

Сибирска Снежанка очарова с порцеланова кожа и чар. 8-годишната Нариана Иванова вече набира популярност като модел. Момиченцето е албинос, а състоянието му е наследствено. Светлите коси, порцелановата кожа и чарът на Нариана й спечелиха прякора Снежанка.
[im

Vox: Какво мислят обикновените американци за „руската намеса”?

http://pogled.info/svetoven/amerika/Vox-kakvo-mislyat-obiknovenite-amerikantsi-za-ruskata-namesa.87574

/Поглед.инфо/ Преди около година ФБР започна разследване на „руската намеса” в президентските избори. Разследването се превърна във важна новинарска тема. Наскоро посетих моя роден град и още един в щата Мичиган, които са гласували за Тръмп, и разговарях с местните жители за това разследване. Почти всички мои събеседници казват едно и също: медиите трябва да оставят на мира Тръмп, а разследването за руска намеса е просто за отвличане на вниманието на американците. Оказва се, че извън пределите на американската столица, избирателите почти не се интересуват от възможните връзки на Тръмп с Русия.

Туристка се удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно дете, влязло в морето с нея

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/txUV4Jcrqjg/

На 12.07.т.г. около 20.13 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро «Кораба», при който се давела жена.

Изпратените на място полицейски служители установили, че 38 -годишният българин И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала. Констатирано е, че удавилата се е 61- годишната чешка туристка О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

И.М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на «Морска администрация» и «Пожарна безопасност и защита на населението», но тялото на детето не е открито. Установено е, че изчезналото момиченце е 11- годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца заедно с 61 -годишната О.Б. влезли в морето, но 11 годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ првлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка.

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11 -годишното момиченце продължават, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сирийската война в схеми и снимки

http://pogled.info/svetoven/siriiskata-voina-v-shemi-i-snimki.87571

/Поглед.инфо/ Преди 2500 години един азиатец, на име Кун Дзъ, изрекъл прословутата фраза: „Да чуеш сто пъти нещо не е по-добро от това да го видиш веднъж”. По-късно този човек станал известен като Конфуций, но и до днес думите му имат голямо значение. Особено за сирийците в ерата на комуникациите, когато със собствените си очи виждат ужасяващи неща, но този ужас бива изопачен и продаден на световната публика във формата на интереси.

Стенограмата от МС: Борисов дава Бузлуджа на БСП, патриотите не дават

http://pogled.info/bulgarski/stenogramata-ot-ms-borisov-dava-buzludzha-na-bsp-patriotite-ne-davat.87572

/Поглед.инфо/ Правителството отхвърли с 12 на 7 гласа искането на БСП да получи безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години върху Дома-паметник на връх „Бузлуджа“. Предложението беше внесено за разглеждане на днешното заседание на Министерския съвет от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщиха от правителствената информационна служба. От стенограмата на заседанието става ясно, че министрите от ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов са склонни да предоставят паметника за ползване на БСП, но коалиционните им партньори от ОП са категорично против. Министър-председателят изказва предположение, че Бузлуджа е "капан", в който БСП цели да хване управляващите като предизвика разцепление в управляващата коалиция. "Няма да се откажем. Търсим друг начин да спасим Бузлуджа", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след оповестяване на решението.

Първи опит за откриване на процедура по импийчмънт на Тръмп

//dariknews.bg/novini/sviat/pyrvi-opit-za-otkrivane-na-procedura-po-impijchmynt-na-trymp-2036491

Демократ от Камарата на представителите внесе вчера резолюция за започване на процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп, съобщи Франс прес и допълни, че на този етап това е символичен акт.

"Ловецът на бежанци" Динко задържан за побой и опит за отвличане?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/lovecyt-na-bezhanci-dinko-zadyrzhan-za-poboj-i-opit-za-otvlichane-2036492

Динко Вълев, станал известен като „ловеца на бежанци”, е задържан вчера, съобщи bTV. Той е арестуван за 24 часа по сигнал на човек, който твърди, че е бил бит от него.
<

Динко от Ямбол задържан за побой. Пак

http://clubz.bg/56140-dinko_ot_qmbol_zadyrjan_za_poboj_pak

Динко Вълев, станал известен като "ловец на бежанци", е задържан вчера, съобщи бТВ, цитирайки свои източници.

Той е арестуван за 24 часа по сигнал на човек, който твърди, че е бил бит от него.

Според свидетеля Вълев се опитал да го отвлече. Медията допълва, че най-вероятно става въпрос за работник, който е бил хванат от ямболския бизнесмен, че го краде.

Полицията все още изяснява случая.

Господин Вълев, станал известен като Динко от Ямбол, е нещо като медийна звезда, след като дори световни медии направиха репортажи за него и "патрулирането" му против мигранти. Самият той обича да повтаря, че Ислямска държава давала награда за главата му (всъщност няма причини ИД да харесва бягащите от границите й мюсюлмани, че да санкционира някой, който им пречи, б.р.).

През март обаче Динко влезе в крими хрониката - а и в ОДМВР-Бургас, - след като негова приятелка заяви пред полицията, че е малтретирана. Тя постъпи в болница с видими следи от насилие, но после размисли.

Динко води неприкрита война във фейсбук с другия "ловец на глави" - Петър Низамов-Перата от Бургас, като често иронизира това дали Перата има диплома и пр. Самият Низамов преди 2 седмици стана обект на прокурорска проверка, след като нападна оператор на бТВ по време на протест в Асеновград.

Опожариха автомобил на левскари в Хърватия

https://offnews.bg//futbol/opozhariha-avtomobil-na-levskari-v-harvatia-660390.html

В сериозни неприятности изпаднаха фенове на Левски, които пристигнаха в Хърватия, за да подкрепят “сините” в двубоя от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу местния Хайдук Сплит.

В последните дни в страната се създаде негативно настроение срещу привържениците на Левски, което ескалира с наближаването на мача.

Местните ултраси буквално устроиха лов на левскари по улиците на Сплит, където хайки от хърватски хулигани са нападали всяка групичка от българи.

Местната полиция наложи ограничения на българите да се придвижват из центъра и те обикалят само в радиус от стотина метра от хотела, в който са отседнали.

По-тежко е било положението в Задар, където автомобил с българска регистрация е бил запален. В колата са били и документите на нашите сънародници, които са получили изгаряния при опита да ги спасят.

Местната полиция превантивно задържала поне 20 българи.

“Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, за да няма сблъсъци, но тук местните лумпени се бяха организирали и нападаха на групи. Запалиха една от колите, с които пътуват феновете, а на петима от момчетата в нея им изгоряха документите.

На всичкото отгоре бяха арестувани. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се организира да пътува към Задар. Всички фенове за здрави, като само един бе ударен с бутилка в главата", коментира пред Sportal.bg председателя на НКП Степан Хиндлиян.

Пациентът със синдром на Гилен- Баре в Бургас вече ходи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Lsi4U5tyqo0/

35-годишният Ангел Турлаков, диагностициран с редкия синдром на Гилен- Баре, след две седмици лечение в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, вече е на крака. Ангел все още върви с проходилка, но се подобрява с всеки ден. Днес пациентът ще бъде изписан и го очаква рехабилитационен процес.

Ангел Турлаков бе диагностициран с остър възпалителен демиелинициращ полирадикулоневрит тип Гилен-Баре след като усеща изтръпване на крайниците, което се засилва за няколко дни. Моментът, в който разбира, че е време да иде на лекар, идва когато вдигайки двегодишното си дете, усеща  сериозна слабост в ръцете. Заради друго неврологично заболяване, Ангел има доверие на  началника на неврологичното отделение в университетска болница „Дева Мария“- д-р Цветана Асеникова и не се колебае да се обърне отново към нея. Рядкото и много сериозно заболяване е разпознато веднага и след редица изследвания, диагнозата е поставена.

Лечението, което му определят в болница „Дева Мария“ е скъпоструващо, но дава резултат още след първата седмица. С общи усилия на екипите в отделенията по неврология и това по анестезиология и интензивно лечение, започналата парализа на тялото е стопирана и пациентът е стабилизиран. Две седмици след тежката диагноза младият мъж ходи самостоятелно и прави планове за бъдещето. Ангел Турлаков благодари на екипа на университетска болница „Дева Мария“, който е  бил неотлъчно до него в най-тежкия момент в живота му.

За какво му е на Пентагона биологичният „обръч на анаконда” около Русия?

http://pogled.info/svetoven/za-kakvo-mu-e-na-pentagona-biologichniyat-obrach-na-anakonda-okolo-rusiya.87569

/Поглед.инфо/ По повод на референтните лаборатории, разположени от Министерството на отбраната на САЩ в бившите съветски републики, съществуват две стабилни мнения. Първо: След разпада на СССР Съединените щати са обезпокоени от условията на съхраняване на патогените и не изключват вероятността от биологична атака срещу Америка.

Осъдиха бившия бразилски президент Лула да Силва на 9 години затвор

//dariknews.bg/novini/sviat/osydiha-bivshiia-brazilski-prezident-lula-da-silva-na-9-godini-zatvor-2036482

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва бе осъден на девет и половина години затвор за корупция и пране на пари, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Глобо". Това не означава, че Лула ще бъде изпратен скоро в затвора. Съгласно б

Тръмп: С Путин се разбираме много, много добре

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-s-putin-se-razbirame-mnogo-mnogo-dobre-2036484

Американският президент Доналд Тръмп заяви в интервю, че се разбира много добре с руския си колега Владимир Путин, с когото се срещна в петък на срещата на върха на Г-20 в Германия, предадоха световните агенции.

Нов протест в столичния квартал "Стрелбище", хората не искат небостъргач

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nov-protest-v-stolichniia-kvartal-strelbishte-horata-ne-iskat-nebostyrgach-2036483

На нов протест излизат тази вечер жителите на столичния квартал "Стрелбище" срещу намеренията за издигане на небостъргач в градинка в района.

6 българи са в болница, а 20 са арестувани в Задар преди мача между Левски и Хайдук

//dariknews.bg/novini/sviat/6-bylgari-sa-v-bolnica-a-20-sa-arestuvani-v-zadar-predi-macha-mezhdu-levski-i-hajduk-2036489

Тежка нощ за част от привържениците на Левски, които са в Хърватия, за да подкрепят "сините" в днешния първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Хайдук в Сплит. По информация на Дарик има проблеми с привърженици на Левски, които са в град

Жълт код за жеги в 9 области на страната, после идва разхлаждане и дъжд

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zhylt-kod-za-zhegi-v-9-oblasti-na-stranata-posle-idva-razhlazhdane-i-dyzhd-2036480

Жълт код за високи температури е обявен в девет области на страната. Кодът е в сила за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково,

Изписаха Лех Валенса от болница

http://clubz.bg/56139-izpisaha_leh_valensa_ot_bolnica

СВЯТ лех валенса 2cr

Бившият държавен глава на Полша и носител на Нобеловата награда за мир Лех Валенса е изписан от болница в сряда, след като е преминал през различни медицински прегледи. Това съобщи "Фокус", цитирайки радио "Полша".

Един от първите синдикалисти и активисти за човешки права в Полша бе хоспитализиран в отделението по кардиология на Медицинския университет в Гданск миналата събота заради проблем със сърцето.

Ярослав, синът на бившия президент, съобщи в туитър, че последните изследвания на баща му са „тревожни“ и че в последно време той е отслабнал. На свой ред самият Лех Валенса потвърди, че има вероятност да остане под лекарско наблюдение няколко дни.

Съоснователят на първия независим синдикат в Източния блок („Солидарност“), сега 73-годишен, планираше в понеделник да се включи в демонстрация в столицата Варшава. 

В Конгреса внесоха предложение за импийчмънт срещу Доналд Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333037

В Конгреса внесоха предложение за импийчмънт срещу Доналд ТръмпЧленове на Демократическата партия представиха пред Конгреса предложение за гласуване на импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, предава новинарският канал CNN, цитиран от "Фокус". Брад Шърман от Калифорния и Ал Грийн от Тексас твърдят, че опитът на Доналд Тръмп да се намеси в разследването срещу бившия съветник по националната сигурност

Третото бебе на Валери Симеонов

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6330539

Третото бебе на Валери СимеоновНомера с паричния стимул го пробват на много места по света, никъде не дава очакваните резултати, няма причини у нас да сработи Защо ли няма масов възторг от стратегията на Валери Симеонов за насърчаване на раждаемостта? Как пък никой не прави цигански колела от радост, че държавата ще дава безвъзмездно пари за трето дете в семейството?

Почина изпълнителката на популярната руска песен „Нека винаги да бъде слънце!“ (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333028

Тамара Миансарова – руската естрадна певица, известна с изпълнението на популярната песен „Нека винаги да бъде слънце!“ („Пусть всегда будет солнце!“), почина на 87-годишна възраст, съобщава вестник „Коммерсант“, цитиран от "Фокус". Миансарова e издъхнала в късните часове на сряда, 12 юли, в Москва.

На всеоръжие срещу прането на пари

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6330508

На всеоръжие срещу прането на париНай-тежкия удар получих, когато трябваше да декларирам произхода на сумата от 12,67 лв. Ужас! Никакъв спомен Много пари се перат в днешно време. Най-паче - от бизнесмени и политици. А от тях първенството държат тези, които са по високите етажи на властта. Затова законодателят стяга примка около вратовете им така, че дъх да не могат да си поемат.

Християна Лоизу пусна ново парче

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6332673

Християна Лоизу пусна ново парчеПобедителката в четвъртия сезон на “Х Фактор” завъртя самостоятелния си сингъл “Едно в едно”. Музиката е на шведа Ollipop, а текстът е дело на Венци Венц и Павел. Снимките за парчето са правени сред природата при 40-градусова жега. През септември Християна Лоизу ще продължи турнето си с концертната версия на рок операта “Исус Христос -

Еколози блокират “Струма” през Кресненското дефиле

https://www.24chasa.bg/novini/article/6332754

Еколози блокират “Струма” през Кресненското дефиле7 неправителствени екоорганизации внесоха в Европейската комисия в Брюксел жалба срещу нарушенията, които според тях извършва българската държава с намерението си да изгради магистрала “Струма” през Кресненското дефиле. Жалбата е подадена от името на “Приятели на Земята Европа”, мрежата CEE BankWatch, екосдружение “За Земята”, сдружение “Балкани”,

Операта в Русе с нов директор

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6332664

Операта в Русе с нов директорЗам.-министърът на културата Румен Димитров назначи нов директор на операта в Русе. От вчера постът се заема от диригента Ганчо Ганчев, който ще ръководи операта в дунавската ни столица до провеждането на конкурс. Смяната на директора се наложи, след като имаше напрежение между артисти, музиканти и ръководството на института.

Основният купувач в курортите - българинът

https://www.24chasa.bg/novini/article/6330517

Основният купувач в  курортите - българинътХората имат доста различни представи за това какво е хубава и приятно прекарана ваканция. За някои жители на големия град може да няма нищо по-хубаво от това да си купят малка къща в балканско село и да се опитват да произведат собствени зеленчуци.  За други притежаването на апартамент в близост до ски пистите в Банско е крайно належащо,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване