Почина гастроентерологът доц. Христо Желев

http://clubz.bg/56158-pochina_gastroenterologyt_doc_hristo_jelev

На 11 юли 2017 г. внезапно почина доц. д-р Христо Желев (68 г.), началник на Клиниката по гастроентерология на Специализираната болница по активно лечение по детски болести „Проф. д-р Ив. Митев” в София, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от zdrave.net.

Опелото ще бъде на утре, 14 юли 2017 г. от 11 ч. в църквата „Св. Георги” в столицата.

Доц. д-р Желев бе високоуважаван специалист, педиатър, гастроентеролог, който в своята дългогодишна практика на лекар е помогнал за лечението на стотици деца.

Поклон пред светлата му памет. 
 

Баща нападна лекарка, искал да види детето си веднага

http://www.cross.bg/iskal-akysherka-zashtoto-1548909.html

/КРОСС/ Дни след като в София баща преби акушерка, защото искал да вземе плацентата на новороденото си дете, се случи ново нападение над лекарка в Стара Загора. Бащата бил видимо почерпен и искал веднага да види бебето си. Инцидентът е станал около 11:30 ч. в сряда, 12 юли. 28-годишният мъж от ромски произход влязъл в АГ-клиниката в града заедно с по-голямото си дете и оператор. На входа на болницата ограничили техния достъп, защото в отделението по неонатология входът за външни лица е забранен. Това ядосало мъжа и той упражнил физическа сила върху акушерка. Счупил и близкото стъкло на врата. От болницата е подаден сигнал в полицията. Нападателят е задържан за 24 часа.  

Полицаите да получат парите си за закупени от тях униформи, решиха депутатите

http://www.moreto.net/novini.php?n=355402

Без дебати и с консенсус депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР. Така полицаите ще получат пари за дрехи за периода от края на 2011 до декември 2015 г. Това се отнася за служителите, които са имали право на униформено облекло, а не са го получили.

Мъж нападна акушерка в Стара Загора, искал да види бебето си веднага

https://www.24chasa.bg/region/article/6333536

Мъж нападна акушерка в Стара Загора, искал да види бебето си веднагаОтново агресия на акушерка – този път в Стара Загора. Жената била нападната от пиян мъж, който искал веднага да види новороденото си дете, съобщи bTV. Инцидентът е станал около 11:30 ч. вчера. 28-годишният мъж от ромски произход влязъл в АГ клиниката в града заедно с по-голямото си дете и оператор. На входа на болницата те не били допуснати,

ДПС: Демокрацията у нас е застрашена, мирът е на изпитание

https://offnews.bg//politika/dps-demokratciata-u-nas-e-zastrashena-mirat-e-na-izpitanie-660426.html

Демокрацията в нашата страна е застрашена. Мирът в нашата родина е на изпитание. Крайно време е да бъдат взети мерки за това. И всички органи да започнат да изпълняват законовите си правомощия.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на движението по повод годишнината от влизането в сила на Конституцията на България.

Карадайъ посочи, че Конституцията и принципите в нея са поставили основите на модерната държавност у нас и са поставили личността на най-високото стъпало в обществената ценностна система. Основните права и свободи на личността обаче са само предпоставка, не и реална мярка за демократизма на обществото. "Те са безпредметни, щом не са създадени необходимите политически, икономически и юридически механизми за тяхното осъществяване. Остават просто декларации", се допълва в декларацията.

ПГ на ДПС предупреждава още, че "независимо, че новата ни Конституция създаде принципно нова по същност, съдържание и форма държава, няма гаранции, че тя няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци. Особено, когато са облечени във власт."

Пълният текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ИМЕТО НА ПГ НА ДПС

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

Днес отбелязваме годишнината от влизането в сила на най-новата Конституция на България. Независимо от своите несъвършенства, Конституцията от 13 юли 1991 г. осигури пътя на прехода и създаде основите на демократичното устройство на страната ни. Конституцията установи България като парламентарна република и единна държава, определи рамката, в която трябва да се създават другите закони. Установи принципите за изграждане на политическата система, принципа на разделение на властите, посочи и определи правомощията на държавните органи, както и принципите за демократични избори.

Като фундамент на модерната държавност целта на Конституцията е да създава устойчиво демократично управление на обществото и хуманни отношения, които поставят личността на най-високото стъпало в обществената ценностна система. Народните представители от Седмото Велико Народно събрание, следвайки този стремеж, обявиха верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост, издигнаха във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност. И завещаха на бъдещите поколения да изграждат, заздравяват и да пазят демократичните устои на българската държава – единна и неделима. С приеманите закони в бъдеще в съответствие с Конституцията да създават здрави гаранции за това. С ясното съзнание, че гарантирането на правата и свободите на гражданите е критерий за степента на развитие на демокрацията в обществото.

В началото на демокрацията страната трябваше да реши успешно основни въпроси в областта на правата на човека – да сложи край на потъпкването на основни права и свободи на човека и в същото време – да създаде основа за гарантиране на спазването на тези права. Трябваше да се изгражда и укрепва и гражданското общество при спазване на изискванията на международните стандарти по правата на човека и основните свободи.

В годините на прехода в Република България се утвърди успешен модел на междуетническите отношения, основаващ се на принципите на гражданското общество и на демокрацията. В същността си този модел изисква при решаването на малцинствените въпроси да се търси и намира баланс и хармония между принципа на интеграция на малцинствата в гражданското общество и принципа на защита на тяхната етническа, религиозна и езикова идентичност.

В Конституцията залегна разбирането за нация като гражданска нация, при което националната общност се състои от всички граждани на държавата като отчита съществуването на етническо, религиозно и езиково разнообразие, респективно на носители на такива различия. Българската Конституция включва разбирането, че защитата на малцинствата се осъществява чрез пълноценно гарантиране на индивидуалните права и свободи на лицата, принадлежащи към тях. Според Конституцията всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права, не се допускат никакви ограничения на правата нито привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, убеждения и политическа принадлежност и т.н. Всички граждани са равни пред закона.

Конституцията прокламира равенството като общочовешка ценност наред със свободата, мира и хуманизма. Този принцип е един от фундаментите на гражданското общество и демократичната държава.

Съгласно чл. 57, ал. 1 от Конституцията основните права на гражданите са неотменими. Тази норма, както и всички конституционни норми имат непосредствено действие – чл. 5, ал. 2.

Конституцията предоставя основни права и свободи на личността, но те са само предпоставка, не могат и не са реална мяра за демократизма на обществото. Те са безпредметни, щом не са създадени необходимите политически, икономически и юридически механизми за тяхното осъществяване. Остават просто декларации.

И независимо, че новата ни Конституция създаде принципно нова по същност, съдържание и форма държава, няма гаранции, че тя няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци. Особено, когато са облечени във власт.

Трябва ясно да се подчертае и да се напомня непрекъснато основната роля и отговорност на Народното събрание като законодателен орган за приемането на закони в съответствие с конституционните норми и международните договори, които са част от вътрешното право на страната и се ползват с предимство (примат) пред националните закони.

Народните представители трябва ясно да осъзнават своята отговорност, че точното спазване на правата и свободите на гражданите се гарантира чрез създаването на съответните юридически механизми. И това е основно задължение и отговорност на народните представители и Народното събрание.

Движението за права и свободи неотклонно се придържа към целите, заложени в програмните документи на партията и работи последователно за

– постигане на разбирателство, единство и равенство между българските граждани чрез формиране на последователна и категорична национална политика, като се зачитат правата и свободите на всички общности в страната;

– съгласуване на националното законодателство с международните принципи и норми за осигуряване права и свободи на малцинствата в Република България;

– създаване на гаранции за недопускане на етническа и религиозна омраза и дискриминация, за равнопоставеност в правата, свободите и социалната сигурност на всички общности.

Както и – икономически просперитет и устойчиво развитие на всички области и общини в страната.

С тези принципи Движението за права и свободи се явява гарант за демокрация, стабилност, мир и просперитет. Основа и гарант за Българския етнически модел. Това трябва да бъде общо дело, с усилията на всички, в заедност.

През последните години регистрираме не просто как се погазват духът и философията на основния закон и конкретни нейни норми, но сме свидетели на изключително тревожни процеси и трайно очертаваща се тенденция за рязко и все по-скоростно отдалечаване и отстъпление от постижения на демокрацията в нашата страна. И докато до скоро можехме да говорим за необходимост законите да доразвиват заложените демократични принципи и да създават стабилни гаранции за тяхното проявление, днес вече дори е малко да кажем, че мнозинството в законодателния орган не само не създава гаранции за реализиране на заложените в Конституцията права, нещо повече, създава закони, които ограничават права. Ярко доказателство за това е и последният доклад на ОССЕ.

Днес трябва ясно и категорично да заявим, че демокрацията в нашата страна е застрашена, че мирът в нашата родина е на изпитание. Крайно време е да бъдат взети мерки за това. И всички органи да започнат да изпълняват законовите си правомощия. Без намеса в чужда компетентност, при стриктно спазване на законите на страната.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Демокрацията не е даденост, правата и свободите не са даденост. Всички ние сме длъжни да се борим и твърдо да ги отстояваме. Има много проблеми пред нас, има много въпроси и то трудни въпроси. Но в името на демокрацията и на мира трябва да се борим, за да продължаваме да живеем заедно, за да намираме вдъхновение за изграждане на по-добро общо бъдеще.

Нека да потърсим опора за това вдъхновение в Конституцията и в Българския етнически модел, получил и международно признание. Нека отговорим на предизвикателствата на актуалното политическо време с обединяващ патриотизъм, в заедност да оценим силата и богатството на различията и да изградим онази България, която ще бъде желан дом за нашите деца поколения напред. И, както казва нашият почетен председател д-р Ахмед Доган в своето Политическо послание от м. март 2017 г., „съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето!“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

От името на ПГ на ДПС призовавам всички демократични партии да бъдем отговорни и на необходимата висота. В името на мира и просперитета. В името на Конституцията. В името на Република България.

Тръмп: Путин искаше Хилари Клинтън за президент

http://frognews.bg/news_138181/Tramp-Putin-iskashe-Hilari-Klintan-za-prezident/

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че руският му колега Владимир Путин е искал Хилари Клинтън за президент.

Човешки останки бяха открити в двор край Видин

https://www.24chasa.bg/region/article/6333535

Човешки останки бяха открити в двор край ВидинВ хода на предприето разследване вчера криминалисти извършили оглед в частен имот на ул. „22-ра” в село Кошава. В двора, сред буйна растителност, били намерени заровени човешки трупни останки. Това съобщиха от ОД на МВР - Видин. При последвалата аутопсия и оглед, извършени от съдебен лекар във видинската болница, било установено,

Бивш инженер от НАСА създаде най-мощния воден пистолет (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333522

Бивш инженер от НАСА създаде най-мощния 
воден пистолет (Видео)Бившият инженер от НАСА Марк Робър сглоби най-мощния воден пистолет в света, съобщи Лента, предава БТА. Струята на пистолета достига скорост 437 км/ч. Тя може да разреже диня, кенче с газирана напитка и да счупи стъкло. Видео, което показва творението на инженера, е качено в Ютюб. Принципът на действие не се отличава много от този на традиционния

Храните поевтиняват през юни, хотелското настаняване поскъпва

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/13/3006267_hranite_poevtiniavat_prez_juni_hotelskoto_nastaniavane/?ref=rss


През юни спрямо май потребителските цени са спаднали с 0.5%. Спрямо юни 2016 г. те са с 1.9% по-високи, съобщи Националният статистически институт.<br /><br />Инфлацията от началото на годината (юни 2017 г. спрямо декември 2016 г.) е 0.7%, а средногодишната инфлация за периода юли 2016 - юни 2017 г. спрямо предходните 12 месеца е 0.8%. !function(e,t,s,i){var...

10 вкусни храни за отслабване

https://offnews.bg//kuhnia/10-vkusni-hrani-za-otslabvane-659271.html

Ако се опитвате да отслабнете и да подобрите здравето си, може би вече сте наясно какво трябва да ядете през деня. Може да пропуснете закуската. На обяд можете да изберете салата с много зеленчуци, без крутони и дресинг с ниско съдържание на мазнини. След това, обаче, става 15:00 часа. Вероятно вече сте отново гладни и жадуващи за бонбони, сладкиши или чипс. В 18:00 ч. вече тършувате из кухнята, като се наслаждавате на всичко, което откриете.

Ако това ви е познато, но все пак искате да отслабнете, прочете за тези 10 храни, които ще ви помогнат да отслабнете, без да гладувате.

1. Печени картофи

Картофите биват несправедливо отхвърляни при диети или здравословно хранене. Всъщност, в проучване, което измерва засищащия индекс на 38 храни, включително кафяв ориз и пълнозърнест хляб, хората класират картофите на първо място, съобщавайки, че се чувстват по-сити и ядат по-малко два часа след консумирането им. Независимо дали са печени или варени, картофите са пълни с витамини, фибри и други хранителни вещества.

2. Супа от боб

Бобовите супи съдържат голямо количество фибри и устойчиво нишисте - въглехидрат, който забавя освобождаването на захарта в кръвта и така оставаме сити за по-дълго време. Освен това водата в супата ще запълни стомаха ни и ще добави още по-голямо усещане за ситост. Ако не обичате супа, можете да я замените със салата с боб, грах, леща.

3. Яйца

Проучване на университета в Сейнт Луис установи, че хората, които ядат яйца за закуска консумират 330 калории по-малко от другите през деня. Причината е голямото количество протеин. Тоест, яйцата съдържат деветте основни аминокиселини, без които тялото ви не може. Когато те се разградят, червата произвеждат хормони, които потискат апетита.

4. Кисело мляко

20-годишно изследване на Харвард показа, че киселото мляко е най-ефективната храна при отслабване. Друго проучване показва, че киселото мляко увеличава усещането за ситост, намалява апетита и поддържа стабилна кръвната захар. 

5. Ябълки

Ябълките са едни от малкото плодове, които съдържат пектин. Той забавя храносмилането и предизвиква чувство за пълнота. Тялото ви има нужда от време, за да каже на мозъка, че вече не е гладно. Следователно можете да ядете много ябълки, докато отслабвате.

6. Пуканки

Този вид храна съдържа повече въздух, отколкото калории. Средна купа пуканки съдържа едва 90 калории. Тук храната действа и на психологично ниво. Мозъкът ви вижда голямата купа храна през вас и по този начин смята, че сме изяло голямо количество храна, докато всъщност сме се насладили на хубав филм и вкусно подправен въздух.

7. Смокини

Смокините имат голяма плътност и съдържат голямо количество фибри, които забавят освобождаването на захарта.

8. Овесени ядки

Овесените ядки са известни със способността си да поемат вода, като гъба. Когато сипете мляко или вода, овесените ядки се сгъстяват и това забавя храносмилането им. За още по-голям ефект добавете сурови ядки. Те съдържат ненаситени мазнини, които могат да помогнат при стабилизирането на нивата на инсулина.

9. Пшеница

Пшеничните зърна, когато са цели, съдържат най-високо количество протеини и фибри - по 6 грама на зърно. Протеинът е толкова полезен при отслабване, тъй като задейства хормонът грелин, който казва на мозъка, че тялото е сито. 

10. Смути

Докато фрешовете не задоволяват глада ни, смутитата правят точно това. Една чаша, в която има смлени различни плодове и мляко засища толкова, че следващите часове тялото ви няма нужда да се храни. 

10 храни вкусни храни за отслабване

https://offnews.bg//kuhnia/10-hrani-vkusni-hrani-za-otslabvane-659271.html

Ако се опитвате да отслабнете и да подобрите здравето си, може би вече сте наясно какво трябва да ядете през деня. Може да пропуснете закуската. На обяд можете да изберете салата с много зеленчуци, без крутони и дресинг с ниско съдържание на мазнини. След това, обаче, става 15:00 часа. Вероятно вече сте отново гладни и жадуващи за бонбони, сладкиши или чипс. В 18:00 ч. вече тършувате из кухнята, като се наслаждавате на всичко, което откриете.

Ако това ви е познато, но все пак искате да отслабнете, прочете за тези 10 храни, които ще ви помогнат да отслабнете, без да гладувате.

1. Печени картофи

Картофите биват несправедливо отхвърляни при диети или здравословно хранене. Всъщност, в проучване, което измерва засищащия индекс на 38 храни, включително кафяв ориз и пълнозърнест хляб, хората класират картофите на първо място, съобщавайки, че се чувстват по-сити и ядат по-малко два часа след консумирането им. Независимо дали са печени или варени, картофите са пълни с витамини, фибри и други хранителни вещества.

2. Супа от боб

Бобовите супи съдържат голямо количество фибри и устойчиво нишисте - въглехидрат, който забавя освобождаването на захарта в кръвта и така оставаме сити за по-дълго време. Освен това водата в супата ще запълни стомаха ни и ще добави още по-голямо усещане за ситост. Ако не обичате супа, можете да я замените със салата с боб, грах, леща.

3. Яйца

Проучване на университета в Сейнт Луис установи, че хората, които ядат яйца за закуска консумират 330 калории по-малко от другите през деня. Причината е голямото количество протеин. Тоест, яйцата съдържат деветте основни аминокиселини, без които тялото ви не може. Когато те се разградят, червата произвеждат хормони, които потискат апетита.

4. Кисело мляко

20-годишно изследване на Харвард показа, че киселото мляко е най-ефективната храна при отслабване. Друго проучване показва, че киселото мляко увеличава усещането за ситост, намалява апетита и поддържа стабилна кръвната захар. 

5. Ябълки

Ябълките са едни от малкото плодове, които съдържат пектин. Той забавя храносмилането и предизвиква чувство за пълнота. Тялото ви има нужда от време, за да каже на мозъка, че вече не е гладно. Следователно можете да ядете много ябълки, докато отслабвате.

6. Пуканки

Този вид храна съдържа повече въздух, отколкото калории. Средна купа пуканки съдържа едва 90 калории. Тук храната действа и на психологично ниво. Мозъкът ви вижда голямата купа храна през вас и по този начин смята, че сме изяло голямо количество храна, докато всъщност сме се насладили на хубав филм и вкусно подправен въздух.

7. Смокини

Смокините имат голяма плътност и съдържат голямо количество фибри, които забавят освобождаването на захарта.

8. Овесени ядки

Овесените ядки са известни със способността си да поемат вода, като гъба. Когато сипете мляко или вода, овесените ядки се сгъстяват и това забавя храносмилането им. За още по-голям ефект добавете сурови ядки. Те съдържат ненаситени мазнини, които могат да помогнат при стабилизирането на нивата на инсулина.

9. Пшеница

Пшеничните зърна, когато са цели, съдържат най-високо количество протеини и фибри - по 6 грама на зърно. Протеинът е толкова полезен при отслабване, тъй като задейства хормонът грелин, който казва на мозъка, че тялото е сито. 

10. Смути

Докато фрешовете не задоволяват глада ни, смутитата правят точно това. Една чаша, в която има смлени различни плодове и мляко засища толкова, че следващите часове тялото ви няма нужда да се храни. 

Неотразимата Кейт с тиарата на Даяна и бижутата на Елизабет (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/neotrazimata-kejt-s-tiarata-na-daiana-i-bizhutata-na-elizabet-snimki-2036607

Вероятно никой няма да се учуди, че херцогиня Катрин отново се превърна в звездата на вечерта по време на прием в чест на испанския крал Фелипе Шести и съпругата му Летисия в Бъкингамския дворец.

Режисьорът на филм за Ердоган е задържан по подозрение за връзки с Гюлен

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/13/3006270_rejisyorut_na_film_za_erdogan_e_zadurjan_po_podozrenie/?ref=rss


Режисьорът на филма "Водач" ("Reis") за турския президент Реджеп Тайип Ердоган е бил задържан днес по подозрение за членство в т.нар. Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО), съобщиха турската телевизия НТВ и вестник "Джумхуриет".<br /><br />Режисьорът Али Авджъ е бил задържан от екипи на полицията за борба срещу тероризма. Нареждането за ареста на Авджъ е издадено от Истанбулската главна прокуратура. Задържаният е режисьор и на филма...

Съдят петричанин, взел 1079 лв., за да "осигури" стаж за пенсия на познат

https://www.24chasa.bg/region/article/6333527

Съдят петричанин, взел 1079 лв., за да "осигури" стаж за пенсия на познатПетричанин е обвинен за измама на свой познат. Повдигнато е обвинение на Г. Ц., на 35 г., съобщиха от полицията. За периода 13.07.2015 г. – 03.09.2015 г., с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в друго лице, че ще го снабди с трудов стаж, необходим за пенсионирането му.

"168 часа": Левски гласил поп Кръстьо за главен редактор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6332657

"168 часа": Левски гласил поп Кръстьо за главен редакторИзразът “всекиму своето” е сложен в устата на Апостола от Каравелов и заживява свой живот. Васил Левски е единственият неоспорим български герой. Почитта към него обаче не обединява нацията - напротив, той системно бива присвояван от кого ли не (от разколническия синод, който го обяви за светец, от футболен тим) и служи на противоположни каузи,

18 левскари още пишат показания в полицейското управление на Задар

https://offnews.bg//futbol/18-levskari-oshte-pishat-pokazania-v-politcejskoto-upravlenie-na-zadar-660427.html

От Министерство на вътрешните работи, не може да им се отрече, следят изкъсо случките с феновете на Левски в Хърватия. Последната информация гласи, че български запалянковци още пишат обяснения за палежа на автомобил в Задар. Двете агитки се сблъскаха преди мача от Лига Европа между Хайдук Сплит и Левски от Лига Европа.

Ето актуалната информация на МВнР:

"Към 11.00 ч 18 български граждани, привърженици на ФК „Левски“, са все още в полицейското управление на гр. Задар, за да предоставят писмени показания във връзка с инцидент с опожарен български автомобил и поредица от сблъсъци с фенове на ФК „Хайдук“ (Сплит).

Трима български граждани са с леки телесни наранявания в следствие на инцидента през изминалото денонощие. Един от пострадалите е със счупена ръка. На тримата български граждани е оказана медицинска помощ и са изписани от болничното заведение.

Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че подпалването на българския автомобил се третира от закона като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван.

Българското посолство остава в постоянен контакт с местните власти и с българските граждани".

Дежа вю: Мъж нападна и би акушерка

http://frognews.bg/news_138180/Deja-viu-Maj-napadna-i-bi-akusherka/

Отново агресия срещу акушерка – този път в Стара Загора. Жената била нападната от пиян мъж, който искал веднага да види новороденото си дете, съобщи Би Ти Ви.

Китай се радва на стабилно увеличение на външната си търговия през юни

http://www.investor.bg/novini/130/a/kitai-se-radva-na-stabilno-uvelichenie-na-vynshnata-si-tyrgoviia-prez-iuni-242964/

Данните отразяват все така стабилното търсене за китайските продукти, както и добро вътрешно потребление

Авиокомпаниите може да плащат само за емисии от полетите в рамките на ЕС

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/07/13/3006249_aviokompaniite_moje_da_plashtat_samo_za_emisii_ot/?ref=rss


Eвродепутатите от комисията по околна среда удължиха срока на освобождаването от заплащане на емисии при международните полети. Поводът е очакваната световна схема за компенсиране на емисиите на въглероден диоксид (CO2) от въздушния транспорт. Законодателното предложение на комисията ще бъде гласувано в пленарна зала през септември в Страсбург.<br /><br />В същото време членовете на европарламента искат да ограничат продължителността на освобождаването до 31 декември 2020 г. От 2021...

Димитър Исаев със злато на 3 метра трамплин от Sofia Diving Cup

http://www.cross.bg/isaev-tramplin-dimitur-1548908.html

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Димитър Исаев спечели трети златен медал от международния турнир по скокове във вода Sofia Diving Cup, който се провежда на столичния басейн „Диана". Този път 18-годишният софиянец победи от 3-метровия трамплин с резултат 214,90 точки. След него останаха Георги Димов и представител на Гърция. Това е трето злато за Исаев, който в първия ден на турнира триумфира от кула и в отборната надпревара. Днес Митко ще участва на 1-метров трамплин.  

Тръмп: Путин искаше на президентските избори да спечели Хилари Клинтън

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333504

Тръмп: Путин искаше на президентските избори да спечели Хилари КлинтънПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговият руски колега Владимир Путин е искал Хилари Клинтън да спечели президентските избори от 2016 г. в САЩ, предаде The Guardian, цитира "Фокус". Посочвайки, че първата му среща с Путин от миналата седмица в Хамбург е преминала „много, много добре“, Тръмп заяви,

Националният музикален театър с представление тази вечер във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355388

Националният музикален театър ще покаже две постановки по време на турнето си във Варна, научи Moreto.net. В Летния театър публиката ще види "Най-доброто от света на мюзикъла" тази вечер - 13 юли, и "Една нощ във Венеция" на 15 юли.

В Бобов дол пак живеят назаем, чакат "половинки"

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-bobov-dol-pak-zhiveiat-nazaem-chakat-polovinki-6071450

Миньорите отново не получават заплати и чакат идването на телевизиите, за да има раздвижване

4 деца са загинали при взрив на мина в Афганистан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333489

4 деца са загинали при взрив на мина в АфганистанЧетири деца са загинали в североизточната част на Афганистан, след като стара мина, с която те си играят, се взривява, предаде РИА Новости, цитира "Фокус". „Децата откриват мината и започват да си играят с нея. Когато започват да мятат камъни по нея тяя се взривява, отнасяйки живота на четири от тях“, пише в официално заявление на полицията.

Лекари: Почти 100% успеваемост в лечението на хепатит С с нова терапия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6333497

Лекари: Почти 100% успеваемост в лечението на хепатит С с нова терапияПочти 100% успеваемост в лечението на хепатит С с нова терапия, прилагана в България от миналата година отчетоха гастроентеролози от столичните болници "Св. Иван Рилски" и "Царица Йоанна-ИСУЛ", предава БТА. Доц. Йордан Генов от "Царица Йоанна-ИСУЛ" каза, че от 105 лекувани пациенти само 1 не се е повлиял, а проф. Красимир Антонов от "Св.Ив.

Credissimo – любима марка на България

https://www.actualno.com/business/credissimo-lubima-marka-na-bylgarija-news_622158.html

Шест награди само за седмица получи иновативната българска ФинТек компания Credissimo. Дружеството беше удостоено с най-престижната награда на потребителите, за най-любима „Финансова институция“ в България, в единствената потребителска класация у нас – „Любимите м

Държавата с опит да регулира хаоса със съобщителните и кабелните мрежи

https://www.actualno.com/society/dyrjavata-s-opit-da-regulira-haosa-sys-syobshtitelnite-i-kabelnite-mreji-news_622159.html

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията e обявило за обществено обсъждане проект на Закон за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура. Целта на нормативния акт е да се въведе регулация в мрежите на кабелните и съобщителни

Харисън Форд празнува 75-тия си рожден ден

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6333453

Харисън Форд празнува 75-тия си рожден денАмериканският актьор Харисън Форд празнува рожден ден днес. Той е роден през 1942 година в Чикаго, САЩ. Започва своята актьорска кариера още през далечната 1966 година. Най-запомнящи се от публиката остават ролите му на Хан Соло в „Междузвездни войни“ и главната роля в „Индиана Джоунс“. Други популярни филми с негово участие са "Беглецът",

Анализ за демографския принос на получилите БГ гражданство от 2010 до юни 2014 г.

http://www.eurochicago.com/2017/07/analiz-za-demografskiya-prinos/

Днес в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ в София ще се проведе експертна дискусия на тема "Завръщащите се мигранти: сегментация и стратификация на икономическата мобилност". На тази дискусия д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека /ИИНЧ/ при БАН ще престави кратък доклад, който е бил направен по поръчка на вицепрезидента Маргарита Попова, но досега не е бил огласяван публично. В анализа се проследява тенденциите и ефектите, свързани с процеса по придобиване на българско гражданство.

НСИ с информация за инфлацията и индексите на потребителски цени за юни 2017г.

http://www.cross.bg/tzenite-spryamo-namalenie-1548907.html

/КРОСС/ Индексът на потребителските цени за юни 2017 г. спрямо май 2017 г. е 99.5%, т.е. месечната инфлация е минус 0.5%. Инфлацията от началото на годината (юни 2017 г. спрямо декември 2016 г.) е 0.7%, а годишната инфлация за юни 2017 г. спрямо юни 2016 г. е 1.9% .Средногодишната инфлация за периода юли 2016 - юни 2017 г. спрямо периода юли 2015 - юни 2016 г. е 0.8%. През юни 2017 г. спрямо предходния месец цените на стоките и услугите в потребителските групи са се променили, както следва:• хранителни продукти и безалкохолни напитки - намаление с 1.2%;• алкохолни напитки и тютюневи изделия - увеличение с 0.2%;• облекло и обувки - намаление с 0.6%;• жилища, вода, електроенергия, газ и други горива - намаление с 0.2%;• жилищно обзавеждане, домакински уреди и принадлежности и обичайно поддържане на дома - увеличение с 0.2%;• здравеопазване - намаление с 0.1%;• транспорт - намаление с 1.6%;• съобщения - увеличение с 0.2%;• развлечения и култура - намаление с 0.2%;• образование - цените остават на равнището от миналия месец;• ресторанти и хотели - увеличение с 0.9%;• разнообразни стоки и услуги - увеличение с 0.2%.През юни 2017 г. са се намалили цените на следните хранителни продукти: брашно - с 0.2%, месо от едър рогат добитък - с 0.1%, месо от домашни птици - с 0.2%, пресни млека - с 0.8%, кашкавал - с 0.4%, яйца - с 2.0%, олио - с 0

Как джентълменът Анди Мъри стопли женските сърца (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/13/3006199_kak_djentulmenut_andi_muri_stopli_jenskite_surca_video/?ref=rss


Световният номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри е един от най-недолюбваните от феновете играчи заради поведението си на корта. Шотландецът обаче винаги е оставял отлично впечатление с изказванията си в публичното пространство.<br /><br />В сряда лидерът в световната ранглиста сдаде титлата от "Уимбълдън" след загуба от американеца Сам Куери в четвъртфиналите. Куери стана първият тенисист от САЩ от осем години насам, който достига до полуфинал в турнирите от Големия шлем при...

Credissimo - любима марка на България

https://news.bg/credits/credissimo-lyubima-marka-na-balgariya.html

Компанията получи шест награди и е лидер в технологичните иновации

Националният военноисторически музей ще публикува архива си за Левски

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333486

Националният военноисторически музей ще публикува архива си за ЛевскиЗа първи път на 18 юли (вторник) по повод 180-ата годишнина от рождението на един от най-великите синове на България Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Васил Левски, създаден по повод инициатива на Главния военен музей за издирване на останките на Апостола,

НАСА засне една от най-красивите бури в Слънчевата система (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333478

НАСА засне една от най-красивите бури в Слънчевата система (Видео)НАСА засне една от най-красивите бури в Слънчевата система. Американският космически апарат „Джуно” прелетя над Юпитер късно вечерта в неделя и засне впечатляващи кадри на така нареченото „Голямо червено петно", предаде Нова тв. „Стотици години наред учените наблюдават, любопитстват и теоретизират относно „Голямото червено петно” на Юпитер.

Чешка туристка се удави край Слънчев бряг

http://www.mediapool.bg/cheshka-turistka-se-udavi-krai-slanchev-bryag-news266563.html

Чешка туристка се удави на плажа в Слънчев бряг в сряда вечерта, а придружаващото я 11-годишно дете е в неизвестност, съобщи бТВ. Инцидентът е станал малко след 20 часа. След викове за помощ, летовници вадят от водата 61-годишната жена. Те й правят сърдечен масаж и изкуствено дишане, но при пристигането си лекарят само е констатирал смъртта на жената. Чехкинята е била с две деца на 11 и 13 години, малкото остава в морето. Спасителната и издирвателна операция продължава и в момента, като в нея се е включил и катер на Морска администрация. Фаталният инцидент е станал извън работното време на спасителите, като преди седмица на същото място е имало мъртво течение.  

"Ловецът на мигранти" Динко е пуснат от ареста

http://www.mediapool.bg/lovetsat-na-migranti-dinko-e-pusnat-ot-aresta-news266562.html

Ямболският бизнесмен Динко Вълев, станал популярен като "ловеца“ на мигранти, бе пуснат в четвъртък от ареста след като преди ден бе задържан за 24 часа за побой на свой служител. Предишния ден в 10.40 часа в полицията бил получен сигнал, че около час по-рано във фирмена база на ул.“Търговска“ в града, Динко Вълев е нанесъл побой и ограничил правото на свободно придвижване на 43-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оказа се, че пребитият е негов работник. Докато мъжът вадил гориво от автобусите, за да налее във фадромата, дошъл Вълев. "Ловецът на мигранти" помислил, че работникът му краде нафта и започнал да го бие. Шишетата с източеното гориво обаче и днес са в базата, а работниците отричат да са свидетели на случилото се, предаде бТВ. Казват, че битият Красимир Кръстев работи при Динко Вълев от 4 години и досега конфликти между двамата не е имало. Работникът е с лека телесна повреда – насинено око, охлузвания по коленете и гърба. Потърпевшият твърди пред разследващите дори, че е станал жертва на опит за отвличане. Динко вече е обвиняем и за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност, а през април приятелката му го обвини, че я е пребил от ревност.

"Ловецът" на мигранти Динко е задържан за побой

http://www.mediapool.bg/lovetsat-na-migranti-dinko-e-zadarzhan-za-poboi-news266562.html

Ямболският бизнесмен Динко Вълев, станал популярен като „ловеца“ на мигранти, е задържан за 24 часа за побой на свой служител, съобщи в четвъртък бТВ. Потърпевшият твърди пред разследващите дори, че е станал жертва на опит за отвличане. Според първоначалната информация Вълев е обвинил въпросния служител, че краде. Той все още е обвиняем и за подбуждане към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност, а през април приятелката му го обвини, че я е пребил от ревност. 

Призоваха Туск да свика извънредна среща на високо равнище на ЕС за миграцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333477

Призоваха Туск да свика извънредна среща на високо равнище на ЕС за миграцията

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова председателя на Европейския съвет Доналд Туск да свика извънредна среща на високо равнище на ЕС за миграцията. Според групата да се чака до октомври, за да се свика подобна среща е възмутително, съобщава NewEurope, цитиран от “Фокус“.

Пътуваща изложба показва историята на библиотеките в Силистренско

https://www.24chasa.bg/region/article/6333471

Пътуваща изложба показва историята на библиотеките в Силистренско„Библиотеките от област Силистра – портал към бъдещето” се нарича пътуващата изложба, подготвена от Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра. 18 постера представят дейността и живота на 59 активни библиотеки от региона. Експозицията е създадена по договор на Регионалната библиотека с Министерството на културата,

Питела: Възмутителна грешка е да се чака до октомври за следващата среща на съвета за мигрантите

http://www.cross.bg/sreshta-svika-pitela-1548906.html

/КРОСС/ Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова председателя на Европейския съвет Доналд Туск да свика извънредна среща на високо равнище на ЕС за миграцията. Според групата, да се чака до октомври, за да се свика подобна среща е възмутително, пише NewEurope. „Групата на социалистите и демократите призовава Туск да свика извънредна среща високо равнище, при която да даде незабавен и твърда отговор за мигрантската криза, която драматично влияе на само на Италия, но и на политическата и социалната стабилност на цяла Европа", заяви председателят на групата Джани Питела. „Би било възмутителна грешка и ужасяващо послание за европейските граждани да се чака до 18 октомври, за да се свика следващата среща на Европейския съвет", добави той. „Необходимо е най-накрая на се приложи и механизма за преразпределяне на мигрантите в трети страни. Дъблинската система трябва да бъде преразгледана и подобрена за настоящата ситуация, а в дългосрочен план Европа трябва да засили усилията си за стабилизирането на Либия", убеден е Питела.    

11% от пенсионерите в Германия работят

http://www.moreto.net/novini.php?n=355399

През последните десет години броят на пенсионерите в Германия, които работят, се е удвоил – от 5% през 2006 г. на 11% през 2016 г. Това показва информация от официалната германска статистика. Излиза, че всеки десети на възраст между 65 и 74 г.

Още един район във Варна остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=355400

Заради авария на водопровод още един варненски район ще останат без вода днес, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Абонатите в карето между бул."Цар Освободител", ул."Генерал Колев", бул."Чаталджа" и ул."Любен Каравелов" няма да имат вода до около 17 часа.

НС одобри полицаите без униформи да получат 29 млн. лв. обезщетения

http://www.mediapool.bg/ns-odobri-politsaite-bez-uniformi-da-poluchat-29-mln-lv-obezshteteniya-news266561.html

Полицаите, които между 2011 и 2015 г. не са получили полагащите им се по закон униформи, ще бъдат обезщетени в паричната им равностойност. Това реши в четвъртък Народното събрание (НС), приемайки без дебати и с голямо мнозинство поправка в Закона за МВР (ЗМВР) на второ четене, даваща възможност правителството да обезщети потърпевшите служители на реда с общо 29 млн. лева. От общо 174-ма присъстващи в пленарната зала, 172-ма подкрепиха предложението на управляващите, а само двама се въздържаха. След това шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов благодари за голямото мнозинство, отбелязвайки, че така трябвало да се гласуват всички промени, свързани със сигурността. Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, а средствата за изплащане ще се одобряват от Министерския съвет като допълнителни разход за персонал по бюджета на МВР за т.г. „След като бъде обнародван току що приетият закон, ще направим разчет за всеки един служител“, обясни заместник вътрешният министър Красимир Ципов. Обезщетенията за неполучени през последните години униформи, както и обещанието на премиера Бойко Борисов да отпаднат лимитите за бензин на патрулните коли са двата основни ангажимента на правителството, с които то се опитва да тушира полицейското недеволство. Както е известно, преди седмица над 2000 служители на МВР се събраха на протест пред парламента с искане за увеличение на заплатите в министерството с 15-20% още през тази година. Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов се зарече тогава, че с колегите му нямат отстъпят и ще продължат да протестират, докато управляващите не проведат ефективни преговори с тях.

Биткойн: Всичко, което трябва да знаете

http://clubz.bg/56157-bitkojn_vsichko_koeto_trqbva_da_znaete

Виртуалната валута биткойн бе създадена преди осем години и моментално привлече интерес и стойността й бавно започна да се покачва. В последно време обаче цената й скочи над два пъти, което превърна някои инвеститори в милионери. Завишеното внимание към валутата провокира и редица въпроси. Представяме ви обяснението на всичко най-важно за нея от британския в. "Дейли Телеграф":

Какво е Биткойн?

Биткойн е дигитална валута създадена през 2009 година, която се използва за плащания на всякаква стойност без такси. Министерството на финансите в на САЩ я определя като децентрализирана валута, поради липсата на централен администратор, като централна банка. Счита се, че биткойн "освобождава" парите, подобно на начина по който интернет позволи много по-лесен достъп до информация.

Как се създава валутата?

Валутните единиците се създават, като потребителите проверяват стари и "произвеждат" нови биткойн блокове посредством изчислителната мощ на компютрите си. По този начин, потребителите печелят от биткойн, поддържайки системата. С течение на времето обаче, математическите задачи необходими за генерирането на нови биткойни стават все по-усложнени, което и забавя тяхното създаване. За да не се допусне девалутиране, е установена горна граница на броя биткойни, които могат да съществуват - 21 милиона. Към момента писането на тази статия съществуват около 14 млн. единици, като цената на една е около 2351 долара. 

Кой е създателят?

Никой не знае със сигурност. Интернет потребителят, създал биткойн през 2009 г., ползва псеводнима Сатоши Накамото, но реалното лице зад името е неизвестно. До момента има няколко души, твърдящи, че са изобретателите. Смяташе се, че австралийският предприемач Крейг Райт е мистериозният ум зад валутата, но Райт не съумя да предостави неопровержими доказателства. Преди време австралиецът написа:

"Вярвах, че мога да оставя годините на анонимност зад мен. Но след събията от тази седмица, готвейки се да публикувам доказателствата, аз се сринах. Нямам куража. Не мога".

Колко са ползвателите на биткойн?

Според учени от Кеймбридж приблизително 5.8 млн. души притежават виртуална валута, като мнозинството от тях държат биткойн.

За какво се използва?

Валутата се ползва за разнообразие от финансови операции, като инвестиране в компании, извършване на парични трансфери без такси и обикновена търговия на дребно. Във Великобритания например редица заведения приемат виртуалните пари. 

Поради факта, че е почти невъзможно биткойните да се обвържат с притежателите им, валутата добива популярност и в криминалните среди. Тя се използва от дилъри, хакери, както и за пране на пари.

Естествено, мнозина предпочитат биткойн като чиста инвестиция, разчитайки на главоломния растеж на единицата, най-вече в последната година. Само от началото на 2017 г. цената на биткойните се удвои.

Цената?

Цената на биткойн е силно променлива през годините, бележеща значителни ръстове и спадове. Скептиците считат, че наблюдаваният възход се дължи на балон, като едно от основните опасения е липсата на логично обяснение за ръста. Цената на биткойна е силно зависима от търсенето и предлагането, но притеснения съществуват и за издържливостта на технологията, която поддържа валутата. Защитниците на виртуалните пари пък смятат, че това е само началото на растежа на биткойн.

Да инвестирате ли в биткойн?

Валутата е подсигурена срещу измами и кражби поради децентрализацията си, а и работи без такси при транзакции. Още повече, човек инвестирал 2500 долара в биткойн преди 5 години, днес би бил милионер. Независимо от това, спадове в миналото са изгаряли немалко инвеститори, като тревогите от наличието на евентуален балон трябва да се вземат под внимание.

Издирват безследно изчезнал иманяр

http://dnes.dir.bg/news/mvr-imanjar-vasil-kanev-26054037

Областната дирекция на МВР в Бургас издирва 53-годишния Васил Канев Канев, който е в неизвестност от 1 юли.

Доналд Тръмп пристигна в Париж със съпругата си Мелания (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-pristigna-v-parizh-sys-syprugata-si-melaniia-snimki-2036583

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си Мелания в Париж, където ще бъде почетен гост на президента Еманюел Макрон за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на САЩ в Пър

Корнелия Нинова: Властта е работа, не лични облаги

http://dnes.dir.bg/news/vlast-rabota-oon-kornelia-ninova-lichni-oblagi-26054036

Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си - с отказ от привилегии. Властта е работа, не лични облаги.

Почина царят на корупцията във ФИФА

https://offnews.bg//futbol/pochina-tcariat-na-koruptciata-vav-fifa-660423.html

Бившият член на Изпълкома на ФИФА Чък Блейзър, който се превърна в централна фигура на корупционния скандал преди време, почина на 72 години. Новината е на Associated Press.

Той беше изхвърлен доживотно от футбола през 2015 година. Доста време Блейзър изкара в инвалидна количка, прикован от тежък рак. Освен това страдаше от диабет и сърце.

Покойникът влезе в Изпълкома на ФИФА през 1997 година и изкара там до 2013-а. Също така над две десетилетия беше генерален секретар на Конфедерацията по футбол на Северна и Централна Америка и страните от Карибския басейн (КОНКАКАФ).

Той се призна за виновен по 10 престъпни деяния. Като фактор във ФИФА и КОНКАКАФ Блейзър е играл ключова роля при доста схеми за получаване на подкупи и всякакви финансови машинации. 

Интересното е, че американецът движеше целия бизнес от Тръмп Тауър в Ню Йорк. Там имаше и офис, и апартамент.

Великобритания ще похарчи 40 милиона лири за подобрения на изтребителите си "Тайфун"

http://www.mediapool.bg/velikobritaniya-shte-poharchi-40-miliona-liri-za-podobreniya-na-iztrebitelite-si-taifun-news266560.html

Великобритания ще похарчи 40 милиона лири стерлинги (52 милиона евро) за повишаване на способностите на системата за противоракетна отбрана на нейните изтребители "Тайфун". Това съобщи в четвъртък министърът на отбраната Майкъл Фалън, след като връчи договор за изпълнение на поръчката на италианската компания "Леонардо". "Днешното съобщение е явен пример за това как постоянно подобряваме самолетите "Тайфун", за да бъдат и утре също толкова ефективни, колкото и днес", каза Фалън в комюнике.

Бивш финансов министър и съпругата му влизат в затвора за 4 години

http://frognews.bg/news_138178/Bivsh-finansov-ministar-i-saprugata-mu-vlizat-v-zatvora-za-4-godini/

Четиригодишни ефективни затворнически присъди получиха бившия социалистически финансов министър в гръцкото правителство Яннос Папантониу и съпругата му Ставрола Кураку, след като ги обяви за виновни за подаване на неточна декларация за доходите си през 2010 г.

ЕП се договори за по-строги ограничения за използването на канцерогенни вещества

https://www.actualno.com/europe/ep-se-dogovori-za-po-strogi-ogranichenija-za-izpolzvaneto-na-kancerogenni-veshtestva-news_622154.html

Съветът на ЕС и преговарящият екип на ЕП, воден от Марита Улвског (С&Д, Швеция), заместник-председател на комисията по заетост, постигнаха предварително споразумение, което включва по-ниски „гранични стойности на професионална експозиция (ГСПЕ)“, т.е. максималните ко

Вижте какви обезщетения можете да получите при закъснение на полет

https://www.actualno.com/society/vijte-kakvi-obezshtetenija-mojete-da-poluchite-pri-zakysnenie-na-polet-news_622118.html

Над 100 жалби са постъпили през последните дни в Гражданска въздухоплавателна адинистрация заради забавени полети от „България Ер”, информира Нова телевизия. Точно заради случаите на много забавени полети е хубаво да знаем какви са ни правата. Ако имате проблеми зара

18 фенове на "сините" дават показания в хърватската полиция

http://www.cross.bg/grazhdani-bulgarski-avtomobil-1548904.html

/КРОСС/ 18 български граждани, привърженици на ФК „Левски", са все още в полицейското управление на гр. Задар, за да предоставят писмени показания във връзка с инцидент с опожарен български автомобил и поредица от сблъсъци с фенове на ФК „Хайдук" (Сплит). Трима български граждани са с леки телесни наранявания в следствие на инцидента през изминалото денонощие. Един от пострадалите е със счупена ръка. На тримата български граждани е оказана медицинска помощ и са изписани от болничното заведение. Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че подпалването на българския автомобил се третира от закона като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван. Българското посолство остава в постоянен контакт с местните власти и с българските граждани.

Четирима българи тръгват на пътешествие до Края на света

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6333444

Четирима българи тръгват на пътешествие до Края на света
Четирима българи ще изминат най-дългия автомобилен път на земята като част от ескпедиция „Панамерикана”. Те ще пътуват от град Прудоу Бей в Аляска до Ушуая в Аржентина – градът известен като Краят на света, предаде БиТиВи. Панамериканската магистрала е най-дългият автомобилен път на Земята. Той свързва Северна и Южна Америка и преминава през

Изтеглени са 280 хиляди потенциално опасни LED прожектора от пазара

http://www.mediapool.bg/iztegleni-sa-280-hilyadi-potentsialno-opasni-led-prozhektora-ot-pazara-news266559.html

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор изтегли от българския и европейския пазар 279 509 LED прожектора, които не отговарят на условията за безопасност. Това стана в рамките на участието в европейски проект по надзор на пазара на LED прожектори, финансиран от Европейската комисия. Той стартира през 2016 г. и в него взеха участие 21 национални контролни органа, организации и присъединени партньори от страните Австрия, Англия, Белгия, България, Германия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Латвия, Люксембург, Норвегия, Финландия, Холандия, Швейцария, Швеция. Проектът се фокусира върху LED прожектори, които са нови и широко използвани продукти от потребителите за осветление на домове, тераси, дворове и гаражи. Тези прожектори често имат фотоклетки и се включват при засичане на движение на хора в осветяваното пространство, което ги прави още по-атрактивни на пазара. В хода на проекта, от територията на европейските страни-участници, бяха закупени и тествани по отношение на безопасност 90 броя LED прожектори от различни марки и модели. Обобщените резултати от тестовете по електрическа безопасност и електромагнитна съвместимост показаха, че 55 от изпитаните продукти отговарят на стандартите. Пет продукта имат сериозни несъответствия - те носят висок риск за потребителите от попадане под напрежение и удар от електрически ток. Гранични стойности при изпитанията са показали 9 прожектора - те потенциално могат да създадат среден и нисък риск, а несъществени несъответствия имат 21 продукта. В резултат на проекта в рамките на Съюза са създадени 12 нотификации в Европейска система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти – RAPEX, като 5 от тях са благодарение на работата на българската Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. На ниво ЕС общо 35 различни по марка и модел несъответстващи LED прожектори бяха изтеглени от пазара и спрени от разпространение, като окончателното им количество ще бъде обобщено, след приключване на проекта на ниво ЕС през есента. За да бъде под контрол целият български пазар, служителите на агенцията извършиха през месец април 2016 година проверка на още 133 LED прожектора различни по вид, марка и модел в търговски обекти на територията на цялата страна. На място бяха установени несъответствия за 13 продукта: липса на инструкция за употреба на български език и адрес на отговорните икономически оператори. За тях бяха предприети коригиращи действия и несъответствията бяха отстранени. За всички 133 продукта проверките продължиха с изискване на Декларация за съответствие и техническо досие за всеки прожектор. Предоставени бяха документи, които потвърдиха оцененото и удостоверено съответствие на всички проверени продукти.

Прокуратурата повдигна обвинения за изнудване срещу Марешки

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/prokuraturata-povdigna-obvineniia-za-iznudvane-sreshtu-mareshki-242963/

Депутатът е изнудвал собственици на аптеки да му прехвърлят имущество и да купуват лекарства от негови складове, смятат от институцията

Веселин Марешки е обвинен за изнудване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/13/3006228_veselin_mareshki_e_obvinen_za_iznudvane/?ref=rss


Варненският бизнесмен и лидер на "Воля" Веселин Марешки вече е обвиняем за изнудване. Антикорупционното звено на прокуратурата привлече депутата към наказателна отговорност за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил седем собственици на аптеки с увреждане на имущество им и други противозаконни действия с тежки последици за тях.<br /><br />Целта на Марешки е била да принуди собствениците на...

Арнаудова: Обвиняват още двама депутати от "Воля"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333450

Арнаудова: Обвиняват още двама депутати от "Воля"Обвинението на Веселин Марешки е за изнудване на 7 аптекари от няколко града в страната, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Утре под наказателна отговорност ще бъдат привлечени и двама от неговите съпартийци, също депутати от партия "Воля" Пламен Христов, Кръстина Таскова.  Делото, по което Марешки бе обвинен днес,

Главният архитект на Варна за недоволството във „Владиславово“: Ако отчуждаваме няма да инвестираме

http://www.moreto.net/novini.php?n=355396

„Искам да стане ясно, че не Общината е върнала тези имоти на хората, а съдът. Съдът се е допитал до така наречените вещи лица, които преди повече от 20 години са казали, че там няма реализирано мероприятие и имотът може да се възстанови в реални граници“.

Гръцкият остров, който китайските туристи променят всеки ден

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/13/3006224_gruckiiat_ostrov_koito_kitaiskite_turisti_promeniat/?ref=rss


Гръцкият остров Санторини открай време привлича туристи от цяла Европа. А сега пристигат и все повече гости от Китай. За да се нагоди към техните предпочитания, Санторини постепенно променя облика си, разказва Кристиан Лимперт в телевизионен репортаж за "Дойче веле".<br /><br />Само за 2016 г. 160 000 китайци са посетили острова и броят им се увеличава с 20% годишно. Прекарват средно по 3 дни на Санторини - "гледат, снимат и се възхищават и дори се женят"....

10 000 души – роби в "ГУЛАГ" в Донбас

http://clubz.bg/56156-10_000_dushi_%E2%80%93_robi_v_gulag_v_donbas

Проруските сепаратисти в Донбас създали трудови лагери, където без никакво заплащане принуждават да работят хиляди затворници, съобщи радио Дойчландфунк.

Програмата цитира сведения на хора, лежали там.

По данни на Дойчландфунк в тези лагери са държани 10 000 затворници. Парите, заработени от тях, се харчат за финансирането на самообявилите се и непризнати от никого Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР).

Много от тези хора са незаконно лишени от свобода. Най-скандалното е, че част от тях са били осъдени още преди избухването на войната в Украйна през 2014 г.  И сега би трябвало или да са си изтърпели присъдите, или да бъдат амнистирани според приетия от Киев закон през същата тази 2014 г.

Карта на създадените от сепаратисти лагери в Донбас. Отбелязан е и предполагаемият брой на затворниците във всеки от тях. Някои от селищата са означени със старите си имена.

Украинската Източна правозащитна група нарича тези лагери "ГУЛАГ с одобрението на Москва". Според нея месечно от работата на затворниците се печелят 500 000 евро. Парите отиват за финансирането на терористичната дейност на сепаратистите.

Киев обаче не е в състояние да помогне на сънародниците си в тези райони. Там украинските закони не се спазват. До тези хора дори не биват допускани представители на Червения кръст.

Според информация на журналисти повечето лагери се намират в Луганска област. Те са в тези нейни части, които са контролирани от сепаратистите.

Лагерите са в градовете Луганск, Алчевск, Брянка, Перевалск, Суходолск, Петровское, Лозовское, Валияновское, Вахрушево и Вознесеновка. Изобщо не е имало нужда те да бъдат строени. Те са на мястото на места за лишаване на свобода, които до 2014 г. са били управлявани от украинските власти.

Сепаратистите лидери в Донецк и Луганск засега не са отговорили на молбата на Дойчландфунк да коментират информацията.

Китай подкрепя на думи санкциите на ООН срещу КНДР

https://www.actualno.com/asia/kitaj-podkrepja-na-dumi-sankciite-na-oon-sreshtu-kndr-news_622149.html

Китай се обяви в подкрепа на санкциите на ООН срещу Северна Корея за ядрената и ракетна програма, въпреки подобрените показатели в търговията между двете съседки. Новината идва в разгара на нарастващите американски призиви към Пекин да контролира КНДР, предаде БГНЕС. В по

Депутатите решиха полицаите да получат парите си за закупени от тях униформи

http://frognews.bg/news_138177/Deputatite-reshiha-politsaite-da-poluchat-parite-si-za-zakupeni-ot-tiah-uniformi/

Без дебати и с консенсус депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР. Така полицаите ще получат пари за дрехи за периода от края на 2011 до декември 2015 г.

Минималната работна заплата остава 460 лева

http://econ.bg/Новини/Минималната-работна-заплата-остава-460-лева_l.a_i.745606_at.1.html

От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв. Министерският съвет прие постановление, с което потвърди определянето от 1 януари...

Всеки 3-и българин - на театър през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6332703

Всеки 3-и българин - на театър през 2016 г.Всеки трети българин (30%) е посетил театър или друго културно събитие през 2016 г. според Евростат. По този показател страната ни е на последна позиция в ЕС заедно с Румъния. Средно 67% сред европейците, или двойно повече в сравнение с нас, са посетили културно събитие за същия период. 75 театъра и 58 музикални колектива са работили в страната

Мирис на бензин, гуми и майсторско управление на мотосъбора на "Нощни вълци" в Кюстендил

http://www.cross.bg/motor-kyustendil-vultzi-1548903.html

/КРОСС/ За поредна година от утре до 16 юли в лесопарк „Хисарлъка" ще се проведе международният мото събор, организиран от клуб „Нощни вълци" и община Кюстендил, съобщи за Дарик председателят на Нощни вълци - България Бойчо Лещански. Официалното откриване ще бъде от 20.30 ч. в близост до бившото оздравително училище "Райна Цанева". Очакват се участници от Македония, Сърбия, Черна гора, Русия и България. „Надпиване с бира, канадска борба и най-много хора на един мотор са само част от атракциите. На 15 юли- събота програмата е: В 14:23 ч. е старта на обиколката на град Кюстендил, която започва от Хисарлъка. Предвижда се мотористите да поднесат цветя на паметника на Ильо войвода, както и на паметната плоча на загинал техен другар Кольо Главата. Следва атрактивно каране на мотор, скутер, атв на площад "Велбъжд". Вечерта са предвидени игри - канадска борба, най-добра татуировка, бавно каране на мотор, най-шумен мотор, дърпане на въже (клубно) и др., както и концерт на 6 рок състава", заяви Лещански.  

Мирис на бензин, гуми и майсторско управление на мотосъбора на "Нощни вълци" в Кюстендил

http://www.cross.bg/motor-kyustendil-leshtanski-1548903.html

/КРОСС/ За поредна година, от утре до 16 юли в лесопарк „Хисарлъка" ще се проведе международният мото събор, организиран от клуб „Нощни вълци" и община Кюстендил, съобщи за Дарик председателят на Нощни вълци- България Бойчо Лещански. Официалното откриване ще бъде утре от 20.30 ч. в близост до бившото оздравително училище "Райна Цанева". Очакват се участници от Македония, Сърбия, Черна гора, Русия и България. „Надпиване с бира, канадска борба и най-много хора на един мотор са само част от атракциите. На 15 юли- събота програмата е: В 14:23 ч. е старта на обиколката на град Кюстендил, която започва от Хисарлъка. Предвижда се мотористите да поднесат цветя на паметника на Ильо войвода, както и на паметната плоча на загинал техен другар Кольо Главата. Следва атрактивно каране на мотор, скутер, атв на площад Велбъжд. Вечерта са предвидени игри - канадска борба, най-добра татуировка, бавно каране на мотор, най-шумен мотор, дърпане на въже (клубно) и др., както и концерт на 6 рок състава", заяви Лещански.  

Credissimo – любима марка на България

http://www.mediapool.bg/credissimo-lyubima-marka-na-bulgaria-news266558.html

Шест награди само за седмица получи иновативната българска ФинТек компания Credissimo. Дружеството беше удостоено с най-престижната награда на потребителите, за най-любима "Финансова институция“ в България, в единствената потребителска класация у нас – "Любимите марки". Седмица по-рано, на годишните награди на b2b Media, Credissimo спечели голямата награда на конкурса – "Иновация на годината“ за въвеждането на първия финансов чатбот в света – SIMO. Компанията получи и две първи места в категориите "Технологична иновация“ и "Иновация в маркетинга и ПР сферата“. "Получените отличия са ясен знак от нашите клиенти и от експертите, че положените от нас през годините усилия за предоставяне на все по-адекватни и изпреварващи потребителските очаквания, услуги, са били в правилната посока и дори са надскочили техните изисквания. Благодарни сме им за високата оценка, която дават на старанието ни да им предоставяме най-доброто обслужване. Първото място, на което ни поставиха българските потребители в своите предпочитания е изключителна чест, но и отговорност. Отговорност да продължим да им предоставяме решения, които да изпреварват техните очаквания, именно затова и продължаваме да създаваме и внедряваме иновации в сектора, така, че те да получават най-доброто от световните тенденции, което само водеща ФинТек компания на световно ниво може да им даде" – заяви Георги Карпузов, изпълнителен директор на компанията. Признанията от потребителите и професионалната общност, които Credissimo получи са в резултат на дългогодишната и устойчива политика на компанията за постигане на потребителска удовлетвореност чрез иновации. Още от основаването си през 2007 година, дружеството е първата компания в България, предлагаща редица революционни решения за сферата на бързите кредити в световен мащаб. За последните десет години от своето създаване, Credissimo успява да се наложи като пионер в интегрирането на иновации и технологични решения, и да стане символ на ФинТек индустрията в страната. Компанията се разграничава от конкурентите си, като първа въвежда изцяло автоматизиран и онлайн базиран процес по заявяване и усвояване на кредит, нов метод за валидиране на банкова сметка, нямащ аналог в България. Големите отличия на компанията се дължат и на създаването и внедряването на първия финансов чатбот в света за заявяване на кредит – SIMO, който предоставя автоматизирано разглеждане на молби за бърз кредит. Това позволява на клиентите да получат желаната от тях сума в рамките на минута. От Credissimo споделят, че SIMO се възприема изключително добре от потребителите, като само в рамките на няколко месеца вече е обработил над 20 000 заявления. Anchor Наред с тези иновации, Credissimo е и първата ФинТек компанията в България, предложила на своите клиенти допълнителна възможност за плащане, чрез най-популярната криптовалута – Bitcoin. Новото официално разплащателно средство цели по-бързо и по-ефективно обслужване на клиентите на дружеството, като им предлага редица предимства. Иновативните решения донесоха на компанията и покана за участие в един от най-известните конкурси за иновации в света – Distribution and Marketing Innovation Awards. Екипът на Credissimo непрестанно работи по внедряването на разработки базирани на изкуствен интелект в различните процеси, с цел съкращаване на времето за обработка на молби и подобряване качеството на предоставените услуги. В бъдеще компанията планира да подхожда още по-персонално към всеки клиент, като дори ще адаптира съдържанието на сайта с помощта на самообучаващ се робот на база поведението, демографията и интересите на потребителя. Благодарение на своите иновативни идеи и постоянно развиване на услугите и процесите през последните десет години, Credissimo отстоява лидерските си позиции и е №1 в онлайн кредитирането на българския пазар, като бележи постоянен ръст на нови и лоялни клиенти. Компанията успешно се отличи и превърна в лидер и на Македонския пазар, където дружеството оперира и развива своята успешна дейност почти година. Очаква се съвсем скоро и експанзия в Полша и Румъния.

Екстрадираха в Испания 7-те задържани за участие в организирана престъпна група

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333443

Екстрадираха в Испания 7-те задържани за участие в организирана престъпна групаОкръжният съд в Пазарджик със свое решение допусна изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Марбея, Испания по отношение на 7-те задържани, сред които е и кметът на село Семчиново, съобщава „Фокус“ – Пазарджик. Съдът разпореди предаването на компетентните власти Иван Димитров, Темелко Атанасов, Пламен Русев,

Алексиос Атанасопулос: Стъпка по стъпка ще направим „ЕКО България” № 1

http://www.cross.bg/bulgariya-atanasopylos-direktor-1548902.html

/КРОСС/ С пищно тържество в царския дворец „Врана" „Еко България" отпразнува 15-годишнината от създаването си. За рождения ден на българското подразделение на HELLENIC PETROLEUM GROUP в София пристигна и висшето ръководство на най-голямата гръцка компания в областта на горивата и енергетиката - изпълнителният директор Григорис Стергюлис и Роберто Караханас, мениджър международни и вътрешни пазари.По време на събитието официално беше представен новият изпълнителен директор на „ЕКО България" ЕАД - Алексиос Атанасопулос.  - Г-н Атанасопулос, от 15 години ЕКО е на българския пазар. Марката е добре разпознаваема. Казвате, че искате да сте № 1. Каква стратегия ще следвате и какви краткосрочни цели си поставяте, за да го постигнете?- За да си номер ти трябват пари, несъмнено, но най-напред е нужна стратегия. Имаме планове за дейността си в България и ще ги изпълняваме стъпка по стъпка. Първата ще бъде разширение. На първо време целта ни е да достигнем до стотния си обект в страната. След това ще видим - стъпка по стъпка ще се движим напред. Но, когато говорим, че искаме да сме най-добрите имаме предвид, че искаме да предлагаме топ услуги, топ количества и топ качество. Това са само част от дейностите ни. Не е важно само да имаме много бензиностанции, а как обслужваме нашите клиенти. Но при всички случаи нашата цел в момента е да разширим нашата мрежа от обекти в България

Ивайло Петев е уволнен от Динамо Загреб

https://www.actualno.com/football/ivajlo-petev-e-uvolnen-ot-dinamo-zagreb-news_622148.html

Ивайло Петев е бил освободен от поста старши треньор на хърватския гранд Динамо Загреб, съобщи Sportlive.bg. Според изданието българският специалист е бил уволнен от Томислав Светина, който е дясна ръка на собственика Здравко Мамич. На клубния сайт на 18-кратните шампиони на Хърватия все още няма официална информация за раздяла с Петев, който пое тима в края на септември миналата година. Какво доведе до уволнението на българина - вижте в Sportlive.bg!

БОРИКА внедри национална картова схема

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/borika-vnedri-nacionalna-kartova-shema-242959/

До края на юли 100% от АТМ устройствата и 85% от ПОС терминалите ще приемат българската карта с бранда Bcard

Пиян шофьор предизвика пътен инцидент в Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333409

Пиян шофьор предизвика пътен инцидент в ТърновоПочерпен водач, предизвикал пътен инцидент, установиха служители на Пътна полиция, съобщи МВР. Вчера в 17,30 ч. в полицейското управление в областния град е получен сигнал за катастрофа с материални щети на ул. «Княз Александър Батенберг» в Търново. На мястото е изпратен екип на Пътна полиция. При обработване на произшествието станало ясно,

Веселин Марешки: Прокуратурата няма никакви доказателства, че съм виновен

http://www.moreto.net/novini.php?n=355394

"Пет години са ме разследвали, разпитали са стотици свидетели и прокуратурата казва, че няма никакви доказателства, че аз съм виновен. На база на същите доказателства се оказва, че има съмнения и щели отново да разпитват стотици свидетели.

Избухна пожар във военна зона в Турция (видео)

http://www.cross.bg/kilis-zona-plamutzite-1548901.html

/КРОСС/ Голям пожар избухна във военна зона в турския окръг Килис, граничещ със Сирия, съобщава турската телевизия НТВ. Няма жертви при пожара, но десетима военни са приети в болница, тъй като са се надишали с дима от пламъците, се казва в изявление на валийството на Килис. Пожарът е избухнал късно снощи по неустановени засега причини. Заради вятъра пламъците са стигнали до складове с муниции, които са започнали да експлодират. Във военната зона са изпратени много линейки, спасителни екипи и пожарни коли. Димът от пожара се вижда от центъра на град Килис. video:https://www.youtube.com/watch?v=n_GIPMheCSI

Цветанов: Служителите на МВР ще получат парите за униформите си накуп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333436

Цветанов: Служителите на МВР ще получат парите за униформите си накупПарите ще бъдат получени накуп от служителите за всички натрупани години от 2011 до 2015 . Това каза в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след като депутатите приеха на служителите на МВР да бъдат изплатени униформите, които не са получили, съобщава „Фокус“. „Министерство на финансите е в готовност веднага да предостави

Богаташи без сърца и пишлемета на пистови мотори

http://www.barometar.net/89049/

Смешно ми е да наблюдавам поведението на хора с пари, които се мислят за нещо повече от другите. Само защото изкарват повече пари. Но мерилото в България за успех са парите. Така е в капиталистическия свят. Колкото повече пари изкарваш, толкова си по-успешен. Има професии, където не се изкарват много пари. Но хората, които ги […]

Ето къде ще спира водата в София на 14 юли

http://frognews.bg/news_138176/Eto-kade-shte-spira-vodata-v-Sofiia-na-14-iuli/

На 14 юли 2017 г. (петък), във връзка с превключване на нов уличен водопровод на ул. „Сочи“ кв. „Вердикал“ гр. Банкя се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21:00 часа на клиенти на „Софийска вода”.

Мъжът, пребил до смърт 3-годишно дете, се призна за виновен пред съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333425

Мъжът, пребил до смърт 3-годишно дете, се призна за виновен пред съдаТридесетгодишния Николай Шанков се призна за виновен за убийството на тригодишно дете на днешното заседание на Окръжен съд Видин и поиска делото да се гледа по съкратената процедура, без събиране на доказателства. Шанков е обвинен за умишлено причинена смърт на тригодишно момиченце, след като е удрял детето с метална тръба по тялото и главата.

Конфискуваха два камиона с незаконно добита дървесина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333402

Конфискуваха два камиона с незаконно добита дървесинаДва камиона с незаконно добита дървесина установиха служители на РУ – В. Търново. Вчера около обяд, действайки по сигнал, служители на РУ – В. Търново са извършили проверка в землището на с. Вонеща вода. Униформените установили, че два товарни автомобила „Зил“, превозват по 8 куб. м. дърва за огрев от горския фонд, без редовно писмено позволително.

Босилекът понижава температурата и облекчава симптомите на настинка

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280751_%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82+%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8+%D0%BE%D0%B1%D0%BB%

 Босилекът понижава температурата и облекчава симптомите на настинка – босилекът има силни антибактериални свойства, а чаят от босилек помага за облекчаване на болки в гърлото и намалява кашлицата.

 

Босилек намалява риска от инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми. Действа срещу стреса – босилекът е добът за здравето, а диетолозите препоръчват да се дъвчат поне 12 листа босилек дневно. Той има пряко влияние и върху стреса, заради голямото количество витамини и антиоксиданти, които действат благоприятно върху намаляване на това състояние. Подобрява работата на бъбреците – босилек укрепва бъбреците и е отличен в борбата срещу бъбречните камъни.
Намалява склонността към повръщане – ако сте болни и често Ви се гади, консумирайте сок от босилек, смесен с една чаена лъжичка мед и сок от джинджифил. Помага при лечение на рак – босилекът свива кръвоносните съдове, които хранят клетките на туморите, които причиняват рак, а сам по себе си той помага и при лечението на много видове рак, включително рак на гърдата. Също така, свойствата на това растение, предотвратяват растежа на оралния карцином./news359

С промени в закон Столичната община иска да ограничи максималната височина на сградите в кварталите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/13/3006216_s_promeni_v_zakon_stolichnata_obshtina_iska_da/?ref=rss


Главният архитект на София Здравко Здравков е подготвил предложения за промени в Закона за закона за устройството и застрояването на Столичната община, които ще поставят ограничения за височината на сградите в зависимост от тяхното местоположение. Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.<br /><br />Сред промените присъства предложението в смесените многофункционални зони, в които в момента няма лимит на височината на новите сгради, тя да се ограничи до 75 метра,...

Линдзи Лоън за Тръмп: Това е нашият президент. Спрете да го нападате

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280750_%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B7%D0%B8+%D0%9B%D0%BE%D1%8A%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF%3A+%D0%A2%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%

 Линдзи Лоън използва социалната мрежа Twitter, за да изкаже подкрепата си към Доналд Тръмп на връх четвърти юли.

 

Звездата реагира на публикация на друг потребител, който беше сложил screenshot на статия от Breitbart, хвалейки президента за подкрепата, която е оказал на родителите на британско дете, родено с рядко генетично заболяване.

В отговор Линдзи написа: „Това е нашият президент. Спрете да го нападате и започнете да му вярвате. Благодаря ви лично, че подкрепихте Америка!“

Актрисата добави и още един tweet, в който изказа доброто си мнение за цялото „първо“ семейство. „Те са мили хора“, написа Лоън.

Непременно трябва да се отбележи, че и Тръмп също е споменавал Линдзи. В интервю през 2004-та той изрази предположение, че заради буйния й нрав, актрисата най-верояно е страхотна в леглото./news359

Лос Анджелис/САЩ

Пирински за усвояването на еврофондовете: Наложителна е пълна мобилизация

http://www.cross.bg/pirinski-period-fondovete-1548900.html

/КРОСС/ На 12 юли в Комисията по бюджетен контрол на Европарламента се състоя открито обсъждане на проблемите по усвояването на фондовете за кохезионната политика. Докладчик по темата бе евродепутатът социалист Георги Пирински. Участие с презентации взеха отговорни представители на Европейската комисия (ЕК) и на Европейската сметна палата, както и на управляващите органи на Дания, Италия и Румъния. В началото на обсъждането Пирински изтъкна, че към средата на текущата година, която е вече четвърта от програмния период 2014-2020 г., процентът на разплатени средства е едва 3,2%, което е четири пъти по-малко от нивото в средата на предходния период 2007-2013 г. -12,4%. В тази връзка той постави редица въпроси на ЕК за недостатъчното съдействие и конкретна помощ от нейна страна за ускоряване на разплащанията и за преодоляване на драстичните разлики между отделните държави по този показател - от 8,3% за Литва, 7,3 % за Гърция и 7,2% за Португалия до 0,5% за Румъния, 0,2% за Ирландия и клонящ към 0% за Австрия. В резултат на дискусията се очертаха основните предизвикателства за успешно усвояване на фондовете оттук нататък до края на текущия период и за преминаване към следващия след 2020 г

"Техномаркет" на Пеевски загуби второ дело за собственост

http://clubz.bg/56155-tehnomarket_na_peevski_zagubi_vtoro_delo_za_sobstvenost

Международното дружество „Глориент” спечели втора победа в съда срещу „Техномаркет”, известен като верига под контрола на Делян Пеевски. В свое решение съдия Росица Иванова от Окръжен съд-Враца отхвърля всички претенции на пеевската верига срещу „Глориент” за магазина в града, пише "Де факто".

И нарежда на „Техномаркет” да плати на дружеството 60 775 лв. разноски по делото.

Това е трети процес, който приключва на първа инстанция, заведен от „Техномаркет” срещу международните инвеститори.

Делата и контраделата са за общо 14 обекта в цялата страна, продадени през 2006 г. от „Техномаркет” на „Глориент”, като оттогава веригата е само наемател в тях. Едва през 2016 г., след като преминава в гравитационното поле на депутата от ДПС, „Техномаркет” обяви, че продажбите били нищожни и  магазините са си негови.

Спря да плаща наем на „Глориент”, отказа да напусне имотите и продължи да ги държи безплатно, а международните инвеститори алармираха, че се опитват да им отнемат собствеността чрез злоупотреба със закона.

Спорът се пренесе в съда, сагата набъбна от искове за нищожност на договорите за продажба и за наем (от страна на „Техномаркет”) и за опразване на магазините (от страна на „Глориент”). Междувременно веригата на Пеевски бе прехвърлена на дубайска фирма, а тази пролет е продадена на „Благоевград-БТ”. Но това не се отрази на делата.

Дотук по абсолютно идентични казуси двама съдии – Христо Лазаров в Русе и Владимир Ковачев в Благоевград, излязоха с коренно противоположни решения, припомня правният сайт. В Русе искът на „Техномаркет” срещу „Глориент” бе изцяло отхвърлен, а в Благоевград изцяло уважен.

Сега съдия Росица Иванова във Враца промени резултата и той стана 2 на 1 в полза на инвеститорите.

По всички дела пеевската верига твърди, че продажбите са нищожни, понеже нарушавали добрите нрави, и се позовава на ниска продажба цена, липса на реално плащане, наличие на свързани лица. Всичко това – гарнирано с настоявания за съдебни поръчки до Италия, Нидерландия, Сейшелите.

Какво казва сега съдът във Враца?

Първо, продажбата е била по пазарни цени. Според приета и неоспорена от страните експертиза през 2006 г. пазарната стойност на имота е била 1 385 978,56 лв., а „Глориент” са платили 1 475 498,56 лв., което е повече.

Второ, въпросът дали е имало реално плащане или не няма отношение към валидността на сделката. „Продажбата е казуален договор, чиито правни последици настъпват с постигането на съгласие между страните. Липсата на плащане на продажната цена е факт, който поражда права на ищеца да удовлетвори притезанието си, но не влияе на действителността на сделката”, пише в решението на окръжния съд във Враца.

Въпреки това назначена тройна експертиза е установила осчетоводяване на плащанията, т.е. те са били реални.

Трето, дали в сделката са участвали свързани лица е без правно значение за действителността на договора.

„По изложените съображения предявените установителни искове за прогласяване на нищожността на договора за покупко-продажба следва да бъдат отхвърлени като неоснователни и недоказани”, категорична е съдия Росица Иванова.

Тя задължава „Техномаркет” да плати и разноските на „Глориент” от 60 775,20 лв. И отхвърля като неоснователно възражението на пеевската верига, че адвокатският хонорар бил прекомерен. Няма прекомерност, защото делото е от фактическа и правна сложност, отсича съдията.

"Техномаркет" на Пеевски изгуби второ дело за собственост

http://clubz.bg/56155-tehnomarket_na_peevski_izgubi_vtoro_delo_za_sobstvenost

Международното дружество „Глориент” спечели втора победа в съда срещу „Техномаркет”, известен като верига под контрола на Делян Пеевски. В свое решение съдия Росица Иванова от Окръжен съд-Враца отхвърля всички претенции на пеевската верига срещу „Глориент” за магазина в града, пише "Де Факто".

И нарежда на „Техномаркет” да плати на дружеството 60 775 лв. разноски по делото.

Това е трети процес, който приключва на първа инстанция, заведен от „Техномаркет” срещу международните инвеститори.

Делата и контраделата са за общо 14 обекта в цялата страна, продадени през 2006 г. от „Техномаркет” на „Глориент”, като оттогава веригата е само наемател в тях. Едва през 2016 г., след като преминава в гравитационното поле на депутата от ДПС, „Техномаркет” обяви, че продажбите били нищожни и  магазините са си негови.

Спря да плаща наем на „Глориент”, отказа да напусне имотите и продължи да ги държи безплатно, а международните инвеститори алармираха, че се опитват да им отнемат собствеността чрез злоупотреба със закона.

Спорът се пренесе в съда, сагата набъбна от искове за нищожност на договорите за продажба и за наем (от страна на „Техномаркет”) и за опразване на магазините (от страна на „Глориент”). Междувременно веригата на Пеевски бе прехвърлена на дубайска фирма, а тази пролет е продадена на „Благоевград-БТ”. Но това не се отрази на делата.

Дотук по абсолютно идентични казуси двама съдии – Христо Лазаров в Русе и Владимир Ковачев в Благоевград, излязоха с коренно противоположни решения, припомня правният сайт. В Русе искът на „Техномаркет” срещу „Глориент” бе изцяло отхвърлен, а в Благоевград изцяло уважен.

Сега съдия Росица Иванова във Враца промени резултата и той стана 2 на 1 в полза на инвеститорите.

По всички дела пеевската верига твърди, че продажбите са нищожни, понеже нарушавали добрите нрави и се позовава на ниска продажба цена, липса на реално плащане, наличие на свързани лица. Всичко това – гарнирано с настоявания за съдебни поръчки до Италия, Нидерландия, Сейшелите.

Какво казва сега съдът във Враца?

Първо, продажбата е била по пазарни цени. Според приета и неоспорена от страните експертиза през 2006 г. пазарната стойност на имота е била 1 385 978,56 лв., а „Глориент” са платили 1 475 498,56 лв., което е повече.

Второ, въпросът дали е имало реално плащане или не няма отношение към валидността на сделката. „Продажбата е казуален договор, чиито правни последици настъпват с постигането на съгласие между страните. Липсата на плащане на продажната цена е факт, който поражда права на ищеца да удовлетвори притезанието си, но не влияе на действителността на сделката”, пише в решението на окръжния съд във Враца.

Въпреки това назначена тройна е установила осчетоводяване на плащанията, т.е. те са били реални.

Трето, дали в сделката са участвали свързани лица е без правно значение за действителността на договора.

„По изложените съображения предявените установителни искове за прогласяване на нищожността на договора за покупко-продажба следва да бъдат отхвърлени като неоснователни и недоказани”, категорична е съдия Росица Иванова.

Тя задължава „Техномаркет” да плати и разноските на „Глориент” от 60 775,20 лв. И отхвърля като неоснователно възражението на пеевската верига, че адвокатският хонорар бил прекомерен. Няма прекомерност, защото делото е от фактическа и правна сложност, отсича съдията.

България остава сред десетте най-желани дестинации за покупка на втори дом през юни

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/bylgariia-ostava-sred-desette-nai-jelani-destinacii-za-pokupka-na-vtori-dom-prez-iuni-242960/

САЩ и Испания запазват водещите си позиции в международна класация, Италия привлича все по-голям интерес от страна на чуждестранни купувачи

Консумацията на малко повече плодове, зеленчуци и риба удължава живота

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6333394

Консумацията на малко повече плодове, зеленчуци и риба удължава животаМалки подобрения в хранителния режим, свързани с по-голяма консумация на плодове, зеленчуци и риба, могат значително да увеличат продължителността на живота, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Става въпрос за първото изследване, което показва, че здравословното хранене в разстояние на най-малко 12 години значително намалява

Всички говорят за посещението на Тръмп и Мелания в Париж (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/curious/vsichki-govorjat-za-poseshtenieto-na-trymp-i-melanija-v-parij-video-news_622145.html

Целият Париж е блокиран и цялата държава говори само за днешното посещение на Доналд и Мелания Тръмп в Париж. 11 хил полицаи ще бъдат мобилизирани за осигуряване на реда и сигурността на тази визита, и то само в Париж. Наблюдават се извънредни мерки за сигурност заради повиш

БДЖ ще купува от 15 до 30 нови влака

http://frognews.bg/news_138175/BDJ-shte-kupuva-ot-15-do-30-novi-vlaka/

От 15 до 30 нови мотрисни влака за БДЖ - това е част от реформата, към която върви държавната компания. Заради главници, редовни лихви и наказателни лихви по заеми, взимани преди 2009 година, от БДЖ е бил изведен ресурс в размер на 615 млн. лева, равняващи се на 40 нови мотрисни влака.

Български град със супер условия за правене на бизнес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333423

Български град със супер условия за правене на бизнес

Един български град предлага по-добри условия за правене на бизнес от София. Това е записано в доклад на Световната банка за правене на бизнес в Европейския съюз с фокус България, Унгария и Румъния. Има български градове, които в някои сфери се представят по-добре от средноевропейското ниво и по-добре от градовете в Румъния и Унгария.

Вивиан Лий: Животът е прекалено кратък, за да работим толкова упорито

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280749_%D0%92%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D0%BD+%D0%9B%D0%B8%D0%B9%3A+%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BA%2C+%D0%B

 На тази дата преди 50 години голямата актриса и красавица Вивиан Лий си отива от този свят.

 

 

Щом чуем името Вивиан Лий неизменно в главата ни изниква образът на Скарлет О’Хара от незабравимата класика „Отнесени от вихъра“. И както в легендарната екранизация по романа на Маргарет Мичъл, така и животът на британската актриса е изпълнен с много динамика и бурни емоции.

 

 

Вивиан Мари Хартли е родена на 5 ноември 1913 г. в далечната Индия, по това време британска колония. Още от съвсем малка нейното желание е да играе на сцената. Цялото й семейство застава безусловно зад тази мечта. Започва да учи в академията за театрални изкуства в Лондон, но малко след като се омъжва за адвокатът Хърбърт Холман, спира следването си.

 

 

Въпреки това тя не престава да мисли за сцената. Получава предложение от свои приятелки да играе във филм, който всъщност става и дебютът й в киното.

 

 

 

 

Срещата й с актьора Лорънс Оливие по време на снимките на "Пожар над Англия", в който и двамата играят, преобръща целия й живот. Между тях започва страстна любов, Вивиан напуска тогавашния си съпруг и се жени за Оливие.

 

 

Безспорно най-важната година е 1939 г., когато идва ред на ролята, който я превръща в световна звезда - Скарлет О'Хара. И актрисата сама си я извоюва. Щом прочита „Отнесени от вихъра“ тя се свързва с агента си за прослушването за екранизацията на романа. И успява да пребори страшната конкуренция.

 

 

Въпреки че всички погледи са към нея Вивиан споделя: “Аз не съм филмова звезда, аз съм актриса. Да бъдеш филмова звезда означава да имаш живот, изпълнен с лъжа и фалшива слава. Актрисите са на върха дълго време и за тях винаги има прекрасни роли”. За ролята си в "Отнесени от вихъра" получава Оскар.

 

 

 

 

В рамките на 30 години тя участва само в 20 филмови и телевизионни продукции, но въпреки това с разнообразни и запомнящи се роли- от героините на Ноел Кауърд и Джордж Бърнард Шоу до шекспировите Офелия, Клеопатра, Жулиета и Лейди Макбет.

 

 

Последният голям успех на актрисата на големия екран е екранизацията на постановката „Трамвай „Желание“ (1951) по Тенеси Уилямс, с участието и на Марлон Брандо. За ролята на Бланш Дюбоа Лий получава втория си "Оскар" за най-добра главна женска роля.

 

 

За съжаление успехът във филмовата й кариера е засенчен от болестта, която й откриват. С всеки изминал ден нещата се влошават и тя почти загубва разсъдъка си. Въпреки голямата любов на Оливие и Вивиан, в живота на актьора се появява нова жена. Двамата се развеждат. Състоянието на Лий все повече се усложнява и на 8 юли 1967 г. тя издъхва в дома си.

 

 

Представяме ви няколко цитата на незабравимата актриса и красавица Вивиан Лий:

 

 

„Да играеш в комедията е по-трудно, отколкото в трагедия. Смятам, че е по-лесно да накараш хората да плачат, отколкото да се смеят.”

 

 

"Обикновено мъжете се разочароват, когато разберат, че жената има мозък."

 

 

„Животът е прекалено кратък, за да работим толкова упорито.”

 

 

„Каква щастливка беше Ева Перон. Тя умря на 32. А аз вече съм на 45.”

 

 

„Колебая се между щастието и тъгата и плача често. Аз съм смесица от решителността на майка ми и оптимизма на баща ми. Аз съм леко морална и свободомислеща и винаги казвам каквото мисля.”

 

 

„Аз не съм филмова звезда, аз съм актриса. Животът на филмовата звезда е толкова фалшив – живееш за фалшиви ценности и за публичност.”

 

 

"Понякога ме е страх от истината в репликите, които казвам. Но страхът никога не бива да бъде показан." 

Поредна българска драма в Хърватия - Ивайло Петев уволнен?

https://www.24chasa.bg/sport/article/6333375

Поредна българска драма в Хърватия - Ивайло Петев уволнен?Страстната нощ за българите в Хърватия продължава - докато фенове на "Левски" бяха нападани и бити преди гостуването на "Хайдук" (Сплит), местни медии съобщиха, че "Динамо" (Загреб) е уволнил Ивайло Петев от поста на старши треньор. Според изданията бившият селекционер на националния ни отбор по футбол е бил информиран за решението след края на

Спецзвено "Антикорупция" повдигна обвинения на Веселин Марешки

http://www.cross.bg/mareshki-obvineniya-godina-1548899.html

/КРОСС/ Специализираното звено "Антикорупция" повдигна обвинения на Веселин Марешки за нелоялни търговски практики. Лидерът на партия "Воля" заяви, че случващото се с него е с политическа репресия и отрече да е извършвал престъпление. Ден след него обвинения за същото ще бъдат повдигнати на още двама депутати от "Воля", подпомагали, според прокуратурата, Марешки да притиска представители на бизнеса с лекарства. От държавното обвинение обясниха за схемата, че покрай друго разследване срещу Марешки - прокурори във Варна, попадат на данни, че през 2012 година той взема решение да наложи монопол в аптекарския бизнес. Реализацията започва година и нещо по-късно, когато негов близък по партийна линия оглавява Изпълнителната агенция по лекарствата и назначава подходящите служители, които започват целенасочени проверки срещу апетитни аптеки и цели аптечни вериги. Според разследването от есента на 2012 година до края на 2015 година във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Веселин Марешки е заплашвал 7 собственици на аптеки и ги принудил да му продадат част или целия си бизнес. Други пък били принуждавани да зареждат - при доста неизгодни условия - от склада за лекарствени продукти на настоящия заместник-председател на парламента. Управител на склада е другият депутат с предстоящо обвинение Пламен Христов

Credissimo – любима марка на България

https://offnews.bg//obshtestvo/credissimo-liubima-marka-na-balgaria-660420.html

Шест награди само за седмица получи иновативната българска ФинТек компания Credissimo. Дружеството беше удостоено с най-престижната награда на потребителите, за най-любима „Финансова институция“ в България, в единствената потребителска класация у нас – „Любимите марки”.

Седмица по-рано, на годишните награди на b2b Media, Credissimo спечели голямата награда на конкурса – „Иновация на годината“ за въвеждането на първия финансов чатбот в света – SIMO. Компанията получи и две първи места в категориите „Технологична иновация“ и „Иновация в маркетинга и ПР сферата“.

„Получените отличия са ясен знак от нашите клиенти и от експертите, че положените от нас през годините усилия за предоставяне на все по-адекватни и изпреварващи потребителските очаквания, услуги, са били в правилната посока и дори са надскочили техните изисквания. Благодарни сме им за високата оценка, която дават на старанието ни да им предоставяме най-доброто обслужване. Първото място, на което ни поставиха българските потребители в своите предпочитания е изключителна чест, но и отговорност. Отговорност да продължим да им предоставяме решения, които да изпреварват техните очаквания, именно затова и продължаваме да създаваме и внедряваме иновации в сектора, така, че те да получават най-доброто от световните тенденции, което само водеща ФинТек компания на световно ниво може да им даде” – заяви Георги Карпузов, изпълнителен директор на компанията.

Признанията от потребителите и професионалната общност, които Credissimo получи са в резултат на дългогодишната и устойчива политика на компанията за постигане на потребителска удовлетвореност чрез иновации. Още от основаването си през 2007 година, дружеството е първата компания в България, предлагаща редица революционни решения за сферата на бързите кредити в световен мащаб.

За последните десет години от своето създаване, Credissimo успява да се наложи като пионер в интегрирането на иновации и технологични решения, и да стане символ на ФинТек индустрията в страната. Компанията се разграничава от конкурентите си, като първа въвежда изцяло автоматизиран и онлайн базиран процес по заявяване и усвояване на кредит, нов метод за валидиране на банкова сметка, нямащ аналог в България. Големите отличия на компанията се дължат и на създаването и внедряването на първия финансов чатбот в света за заявяване на кредит – SIMO, който предоставя автоматизирано разглеждане на молби за бърз кредит. Това позволява на клиентите да получат желаната от тях сума в рамките на минута. От Credissimo споделят, че SIMO се възприема изключително добре от потребителите, като само в рамките на няколко месеца вече е обработил над 20 000 заявления.

Наред с тези иновации, Credissimo е и първата ФинТек компанията в България, предложила на своите клиенти допълнителна възможност за плащане, чрез най-популярната криптовалута – Bitcoin. Новото официално разплащателно средство цели по-бързо и по-ефективно обслужване на клиентите на дружеството, като им предлага редица предимства. Иновативните решения донесоха на компанията и покана за участие в един от най-известните конкурси за иновации в света – Distribution and Marketing Innovation Awards.

Екипът на Credissimo непрестанно работи по внедряването на разработки базирани на изкуствен интелект в различните процеси, с цел съкращаване на времето за обработка на молби и подобряване качеството на предоставените услуги. В бъдеще компанията планира да подхожда още по-персонално към всеки клиент, като дори ще адаптира съдържанието на сайта с помощта на самообучаващ се робот на база поведението, демографията и интересите на потребителя.

Благодарение на своите иновативни идеи и постоянно развиване на услугите и процесите през последните десет години, Credissimo отстоява лидерските си позиции и е №1 в онлайн кредитирането на българския пазар, като бележи постоянен ръст на нови и лоялни клиенти. Компанията успешно се отличи и превърна в лидер и на Македонския пазар, където дружеството оперира и развива своята успешна дейност почти година. Очаква се съвсем скоро и експанзия в Полша и Румъния.

Напукан зид на къща виси над главите на пешеходци във Варна (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=355393

Части от рушаща се фасада застрашително висят над един от най-използваните тротоари в центъра на Варна, на метри от Общината, видя репортер на Moreto.net. От години необитаемата къща на кръстовището на улиците „Цар Асен“ и „Братя Миладинови“ привлича погледите с напуканите си зидове и разпадащи се елементи от тухли и цимент.

Великобритания няма плаща повече от необходимото от сметката за Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333419

Великобритания няма плаща повече от необходимото от сметката за БрекзитБританският младши министър по въпросите, свързани с Брекзит Стийв Бейкър заяви, че Великобритания няма да плати на ЕС и пени повече от необходимото при уреждането на Брекзит, предаде Reuters. „Знаем, че имаме права и задължения и проучваме исканията на Европейския съюз, но ние няма да платим и пени повече от необходимото“, заяви Бейкър.

Нова мода! Ученици се друсат с капки за очи, губят представа за времето при предозиране

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280748_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0%21+%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B0%D1%82+%D1%81+%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D1%87

 Децата дори не помнели какво са правили, докато са били под въздействието на капките



Ученици започнаха да употребяват капки за очи като заместител на наркотици. Това каза за Фокус д-р Теменужка Любенова, председател на Общински съвет по наркотичните вещества в Благоевград. Тя отбеляза, че до този момент за щастие не е констатирана употреба на тези капки в Благоевградски регион. Д-р Любенова уточни, че това са обикновени капки за очи, които се продават в аптеките и съдържат лекарствено вещество циклопентолат, като хидрохлорид, водна киселина, калиев хлорид и други.

Тя обясни, че се използват най-често за разширяване на зеницата и блокиране на промяната на фокуса при изследване на зрението, но децата го използват като средство, за да могат да получават халюцинации, поради което те го използват не през очите, а през носа.

Експертът подчерта, че употребата на тези капки през носа, разранява лигавицата и прави рани, а освен това може да се стигне до усложнения, до появата на синузит, при хора, които не са имали подобни проблеми и т.н.

По думите ѝ учениците, които са употребявали тези капки, споделят в интернет, че след употребата им, или по-точно след предозирането им, губят представа за времето и не помнят какво са правили, докато са били под въздействието на тези капки.


http://flagman.bg

Тръмп пристигна в Париж

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6333292

Тръмп пристигна в ПарижПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в Париж, за да присъства на парада по случая на Деня на Бастилията и за преговори с френския си колега Еманюел Макрон, съобщава AFP, цитирана от “Фокус“. Самолетът на Тръмп е кацнал на парижкото летище „Орли“. Той започва 24-часово посещение, което съвпада с националния празник на Франция и със

Полицаи откриха над половин килограм канабис в жилище в Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333388

Полицаи откриха над половин килограм
канабис в жилище в ТърновоНад половин килограм канабис иззеха служители на полицейското управление във В. Търново при проверка на жилище в областния град. В сряда при проверка, извършена в жилище, обитавано от 32-годишния И. Б. от с. Поликраище, са установени и иззети около 520 грама зелена листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

Мира Баджева и Сергей Игнатов: Ценностната система у нас девалвира

http://frognews.bg/news_138151/Mira-Badjeva-i-Sergei-Ignatov-TSennostnata-sistema-u-nas-devalvira/

Учи, за да получиш джип, смартфон или екскурзия! Ценностната система у нас девалвира, казаха журналистът Мира Баджева и бившият министър на образованието Сергей Игнатов

Жители на "Стрелбище" ще протестират днес срещу 150-метров небостъргач

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/07/13/3006178_jiteli_na_strelbishte_shte_protestirat_dnes_sreshtu/?ref=rss


Жители на столичния "Стрелбище" ще протестират тази вечер срещу намеренията на строителната фирма НИКМИ да издигне 150-метров небостъргач на входа на квартала. Протестът е насрочен за 19 ч. тази вечер в градинката на ъгъла на бул. "България" и "П. Ю. Тодоров", която ще бъде погълната от бъдещия строеж.<br /><br />Градинката граничи с подлеза на "България" и в нея по Общ устройствен план може да се построи само кафене, църква, тоалетна. НИКМИ...

Тракийските празници ще започнат на 9-ти август

https://www.actualno.com/starazagora/trakijskite-praznici-shte-zapochnat-na-9-ti-avgust-news_622139.html

Това стана ясно днес по време на заседанието на Консултативния съвет по култура и туризъм, водено от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Удължаването на празниците в Долината на тракийските царе е благодарение на наситената програма на организаторите, което ще позв

БДЖ иска от правителството да бъдат купени от 15 до 30 нови влака

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bdj-iska-ot-pravitelstvoto-da-bydat-kupeni-ot-15-do-30-novi-vlaka-242958/

С въвеждането на тол таксите за магистралите железницата ще превозва повече товари, прогнозира изпълнителният директор на холдинга

Намериха откраднати преди 27 години картини в Ирландия на стойност 580 млн. $

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333390

Намериха откраднати преди 27 години картини в Ирландия на стойност 580 млн. $ 
Произведения на изкуството на стойност 580 милиона долара, откраднати преди 27 години от музея "Изабел Стюарт Гарднър" в Бостън, се намират в Ирландия, съобщава телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС, предава БТА. Според частния детектив Артър Бранд те са във владение на доверени лица на Ирландската републиканска армия /ИРА/.

Ивайло Пенчев обяви старта на Auxionize със стихотворение

https://offnews.bg//ikonomika/ivajlo-penchev-obiavi-starta-na-auxionize-sas-stihotvorenie-660419.html

Бизнесменът Ивайло Пенчев обяви официалното пускане на платформата за прозрачни обществени поръчки в стихотворна форма. Първоначално той обяви, че софтуерът ще бъде готов за Коледа, но плановете се промениха и на 10 юли Auxionize заработи.

Новината Пенчев съобщи във Фейсбук профила си, обръщайки се към "свободните българи":

Боят настана, тупкат сърца ни!
Ето ги близо наште душмани!
Кураж дружина, вярна сговорна
Ний не сме вече рая покорна!

Свободни Българи,
Окшънайз пусна функционалностите, унищожаващи корупцията в държавните и общински покупки.
Както обещахме.
На десети юли.
Нито ден по-късно!
Вече може всички държавни и общински фирми, институции и организации да пускат колкото си поискат търгове в платформата

Напълно безплатно за тях и техните доставчици.

Никой няма да плати и една стотинка на Окшънайз във връзка с търгове на държавата и общините.

И както обещахме целият процес е напълно прозрачен за всички нас, данъкоплатците.

Ако някой тръгне да хитрува или краде – всички ще го видим!

Още нямаме многокритерийни търгове и други разни глупости, изисквани от закона за обществените поръчки, така че ще унищожим корупцията само в покупки до към седемдесет хиляди парчето.

В останалите още може да се краде на воля.

Но ще е до време.
А сега Мили хора, да изискваме настойчиво чиновниците да харчат парите ни публично.

А да видим има ли честни хора в таз държавна администрация или всички са крадци и страхливци!

А да видим!

Фото трикове ни учат как да изглеждаме по-слаби и красиви на снимки

https://www.actualno.com/curious/foto-trikove-ni-uchat-kak-da-izglejdame-po-slabi-i-krasivi-na-snimki-news_622029.html

Понякога прекарваме часове в подготовка преди да си направим снимка. Грим, облекло, подходяща светлина… Има някои фото трикове, които ще ви помогнат да изглеждате по-слаби и красиви на снимки. Ако имате асиметрично лице, по-добре е да се обърнете странично към камерата. Тя трябва да бъде поставена малко над вас, така изображението ще бъде пропорционално. Наведете главата си напред, по този начин очите ви ще изглеждат по-големи, а лицето ви по-слабо.

Продължава издирването на детето, което изчезна в морето в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/region/article/6333400

Продължава издирването на детето, което изчезна в морето в Слънчев брягПродължава издирването на 11-годишното момиче, което изчезна в морето в Слънчев бряг. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас, предаде "Фокус". Другото дете, което е било с удавилата се чешка туристка, е под полицейска закрила за 24 часа, след което чешкият посланик в Бургас ще се погрижи за изпращането му в Чехия.

Прокуратурата обвини Веселин Марешки в изнудване

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-obvinenie-iznudvane-veselin-mareshki-26053722

Спецзвено "Антикорупция" повдигна обвинение срещу зам.-председателя на парламента Веселин Марешки за изнудване, съобщиха от прокуратурата.

Задържаха жена, пребила и ограбила възрастен мъж в Бобовдолско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333387

Задържаха жена, пребила и ограбила възрастен мъж в БобовдолскоВчера в ареста на полицията в Бобов дол е задържана 48-годишната В.П. от с. Микрево за извършен грабеж на 700 лв. от възрастен мъж от с. Голем Върбовник, община Бобов дол. Мъжът е съобщил за нанесен му побой в дома му и отнетите пари. Към момента на задържането у жената имало остатък от около 30 лв.

ЕС остава недовършен проект, обяви Макрон и видя вина в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=355392

Европейският съюз остава недовършен проект и ще изисква промени в европейските договори, които да доведат до по-голямо сходство между страните членки на еврозоната. Това заяви френският лидер Еманюел Макрон в интервю за френския регионален ежедневник Ouest France, цитиран от Ройтерс.

Credissimo - любима марка на България

http://www.cross.bg/credissimo-kompaniyata-inovatzii-1548898.html

/КРОСС/ Шест награди само за седмица получи иновативната българска ФинТек компания Credissimo. Дружеството беше удостоено с най-престижната награда на потребителите, за най-любима „Финансова институция" в България, в единствената потребителска класация у нас - „Любимите марки". Седмица по-рано, на годишните награди на b2b Media, Credissimo спечели голямата награда на конкурса - „Иновация на годината" за въвеждането на първия финансов чатбот в света - SIMO. Компанията получи и две първи места в категориите „Технологична иновация" и „Иновация в маркетинга и ПР сферата". „Получените отличия са ясен знак от нашите клиенти и от експертите, че положените от нас през годините усилия за предоставяне на все по-адекватни и изпреварващи потребителските очаквания, услуги, са били в правилната посока и дори са надскочили техните изисквания. Благодарни сме им за високата оценка, която дават на старанието ни да им предоставяме най-доброто обслужване. Първото място, на което ни поставиха българските потребители в своите предпочитания е изключителна чест, но и отговорност

Една година управление на Тереза Мей: Brexit става все по-неясен

http://www.investor.bg/analizi/91/a/edna-godina-upravlenie-na-tereza-mei-brexit-stava-vse-po-neiasen-242957/

След референдума за излизането на Великобритания от ЕС Мей изглеждаше като разумния човек, който ще управлява страната добре

ООН: трябва да помислим върху следващите си стъпки за Кипър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333374

ООН: трябва да помислим върху следващите си стъпки за КипърОрганизацията на обединените нации (ООН) е готова и е на разположение на страните, които желаят да стигнат до споразумение по проблема с етнически разделения остров Кипър. Това обяви говорителят на генералния секретар на световната организация Стефан Дюжарик, предаде БТА. Във връзка с преговорите за острова,

Марешки: Обвиниха ме за нелоялни търговски практики

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333380

Марешки: Обвиниха ме за нелоялни търговски практики"Обвиниха ме за нелоялни търговски практики, агресивно раздаване на листовки и опит по този начин да принудя някой да направи нещо, но не прочетох точно." Това каза лидерът на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки, който след 15-минутен разпит в спецзвеното "Антикорупция", бе обвинен за това, че е притискал аптекари да му прехвърлят 50 % от търговските си

Изтеглиха над 270 хил. потенциално опасни LED прожектора от родния пазар

https://offnews.bg//obshtestvo/iztegliha-nad-270-hil-potentcialno-opasni-led-prozhektora-ot-rodnia-p-660417.html

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор изтегли от българския и европейския пазар 279 509 LED прожектора, които не отговарят на условията за безопасност. Това стана в рамките на участието в европейски проект по надзор на пазара на LED прожектори, финансиран от Европейската комисия. Той стартира през 2016 г. и в него взеха участие 21 национални контролни органа, организации и присъединени партньори от страните: Австрия, Англия, Белгия, България, Германия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Латвия, Люксембург, Норвегия, Финландия, Холандия, Швейцария, Швеция.

Проектът се фокусира върху LED прожектори, които са нови и широко използвани продукти от потребителите за осветление на домове, тераси, дворове и гаражи. Тези прожектори често имат фотоклетки и се включват при засичане на движение на хора в осветяваното пространство, което ги прави още по-атрактивни на пазара.

В хода на проекта, от територията на европейските страни-участници, бяха закупени и тествани по отношение на безопасност 90 броя LED прожектори от различни марки и модели. Обобщените резултати от тестовете по електрическа безопасност и електромагнитна съвместимост показаха, че 55 от изпитаните продукти отговарят на стандартите. Пет продукта имат сериозни несъответствия - те носят висок риск за потребителите от попадане под напрежение и удар от електрически ток. Гранични стойности при изпитанията са показали 9 прожектора - те потенциално могат да създадат среден и нисък риск, а несъществени несъответствия имат 21 продукта.

В резултат на проекта в рамките на Съюза са създадени 12 нотификации в Европейска система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти – RAPEX, като 5 от тях са благодарение на работата на българската Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. На ниво ЕС общо 35 различни по марка и модел несъответстващи LED прожектори бяха изтеглени от пазара и спрени от разпространение, като окончателното им количество ще бъде обобщено, след приключване на проекта на ниво ЕС през есента.

За да бъде под контрол целият български пазар, служителите на ДАМТН извършиха през месец април 2016 година проверка на още 133 LED прожектора различни по вид, марка и модел в търговски обекти на територията на цялата страна. На място бяха установени несъответствия за 13 продукта: липса на инструкция за употреба на български език и адрес на отговорните икономически оператори. За тях бяха предприети коригиращи действия и несъответствията бяха отстранени. За всички 133 продукта проверките продължиха с изискване на Декларация за съответствие и техническо досие за всеки прожектор. Предоставени бяха документи, които потвърдиха оцененото и удостоверено съответствие на всички проверени продукти.

БСП и патриотите се скараха чий музей да е Бузлуджа

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bsp-i-patriotite-se-skaraha-chij-muzej-da-e-buzludzha-6071444

Според Антон Кутев, за да се ползва дома-паметник на историческия връх е нужен ремонт за 4-5 милиона лева.

Мачовете за място в дамския финал на "Уимбълдън" - пряко по Евроспорт 2

http://www.cross.bg/machovete-za-myasto-v-damskiya-final-na-yimbuldun--pryako-po-evrosport-1548897.html

/КРОСС/ Време е да разберем кои са двете тенисистки, които ще спорят за короната на Откритото първенство на Великобритания в тазгодишния дамски турнир! Днес феновете на тениса ще могат да проследят един след друг полуфиналните двубои, които ще се изиграят на централния корт на „Уимбълдън". Евроспорт 2, начален час 15.00:Гарбине Мугуруса - Магдалена РибариковаВинъс Уилямс - Йохана Конта За първи път в българския ефир „Уимбълдън" се излъчва по Евроспорт с над 100 часа предавания на живо.    

Учени: По-малко родени деца ще намалят глобалното затопляне

http://dnes.dir.bg/news/globalno-zatopljane-vagleroden-dioxid-CO2-26053723

Шведски учени идентифицираха четирите най-ефикасни мерки за намаляване на дължащото се на човешка дейност количество въглероден диоксид в атмосферата.

ЕС и Западните Балкани се споразумяха за инвестиционни проекти за 500 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/13/3006193_es_i_zapadnite_balkani_se_sporazumiaha_za/?ref=rss


Лидерите на шест балкански държави и техни колеги от ЕС се споразумяха вчера на срещата си на върха в Триест за седем нови проекта за свързаност с инвестиции, възлизащи на общо над 500 милиона евро. Това се казва в заключителния документ, публикуван от домакина на срещата Италия, предадоха ДПА и БТА.<br /><br />Събитието е част от Берлинския процес - дипломатическа инициатива за бъдещо разширяване на ЕС към Западните Балкани. На вечеря в италианския град премиерът Бойко Борисов също...

Ципов: 29 млн. лв. ще са необходими за изплащане на униформите на полицаите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6333384

Ципов: 29 млн. лв. ще са необходими за изплащане на униформите на полицаите 
Около 29 млн. лв. ще са необходими за изплащане на левовата равностойност на униформите на полицаите, които е трябвало да получат в периода 2011 - 2015 г. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в парламента след като депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, предава БТА.

Парламентът узакони щабовете на НАТО в България

https://offnews.bg//politika/parlamentat-uzakoni-shtabovete-na-nato-v-balgaria-660415.html

Парламентът регламентира статуса на всички щабове и други структури на НАТО, които са установени на територията на България.

Това стана, след като депутатите приеха на второ четене Законопроект за ратифициране на Споразумението между България и Върховното Главно Командване на Обединените Въоръжени Сили в Европа и Щаба на Върховния съюзен главнокомандващ по трансформацията за допълнение към Парижкия протокол.

България е домакин на няколко такива структури на НАТО. На територията на страната е разположен Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО (NFIU), както и Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

Страната ни осигурява в щатно и ресурсно отношение и Модул на КИС със способности за развръщане - (DCM) F, 2nd NATO Signal Battalion (2NSB).

Сключването на споразумението е спешна необходимост за България, тъй като на територията на страната вече пребивават чужди военнослужещи, заемащи длъжности в структурите на НАТО.

Тяхното пребиваване, както и на техните семейства поставя много въпроси, които са извън компетентността на Министерството на отбраната, като необходимостта от издаване или признаване на идентификационни и други документи, регистрация на моторни превозни средства, данъчни облекчения и др.

Кой от двамата е Ед Шийрън? Удивителни звездни двойници

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/koj-ot-dvamata-e-ed-shijryn-udivitelni-zvezdni-dvojnici-6071440

Те са неповторими, но има хора, които са като копия на тези звезди. Адел, Ед Шийрън и още

Звездите, които срещнаха двойниците си (снимки)

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/zvezdite-koito-sreshtnaha-dvojnicite-si-snimki-6071440

Те са неповторими, но има хора, които са като копия на тези звезди. Адел, Ед Шийрън и още

Атанас Атанасов: Борисов си отива от политическата сцена

https://offnews.bg//politika/atanas-atanasov-borisov-si-otiva-ot-politicheskata-stcena-660416.html

Борисов си отива от политическата сцена и е въпрос на време това да се случи. Това коментира в интервю за bTV лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. 

По думите му настоящият премиер се е договорил с "тези, които го свалиха от власт 2013 г.", за да не се разследва скандалът с КТБ, а най-важната задача за властта и "тримата шишковци" тази година е да бъде избран такъв ВСС, който да посочи наследника на Сотир Цацаров: 

Тоест, Бойко да си избере следващия Цацаров, защото, ако не успее да си избере следващия Цацаров, тежки дни го чакат. Така че темата с избора на ВСС е изключително важна. Предстои изборът на [членове на ВСС] от парламентарната квота и аз призовавам политиците, които са опозиция, да се съсредоточат върху този изключително важен въпрос, ако искаме да дадем някакъв шанс за справедливост оттук нататък.

По думите на Атанасов случаят с НДК е симптоматичен за управлението:

Борисов изтърва контрола над подчинените си. Някой се появи и започна да му оспорва позицията, че той е властелинът на обществените поръчки. За това се карат тук отдолу. Ние от ДСБ поискахме първи анкетна комисия и много внимателно ще следим работата на тази анкетна комисия, за да видим дали ще се изясни например следният въпрос: Кой и за кои фирми е оказвал натиск върху г-н Боршош да получат определени обществени поръчки? Този въпрос разисквал ли се е на онази среща при г-н Борисов и какви са писмените и гласните доказателства, които г-н Боршош е представил пред г-н Борисов за оказания му натиск, явно от г-жа Павлова, за това че Борисов даде заден и го върна на работа?

Лидерът на ДСБ е категоричен, че се прави опит скандалът да се потули. За това и от ГЕРБ се съгласили да има такава парламентарна комисия, защото предварително намерили основания, за да прехвърлят вината и отговорността на БСП. Атанасов обясни, че замитането на случая е станало с нареждане: "Дърпате се на изходни позиции и мълчите един за друг". "Ама казаха вече много неща", допълни той. 

Според Атанасов медийната машина, "която обслужва лично Борисов и неговата власт", правят усилия за замазване на скандалите.

Но да върнем малко лентата назад. Кой трябваше да разследва източването на КТБ? Сега прокуратурата щяла да внесе обвинителен акт. За какво? За 205 млн., никак не са малко, които присвоил Цветан Василев. А за останалите до 3.5 млрд. къде е разследването? 

Атанасов обясни, че има договорка да не се разследва скандала с КТБ, който е "кражбата на века", в която "са забъркани неслучайни хора, които днес са негови (на Борисов, бел. ред.) ортаци във властта". "Всичко това е видно за хората. Лошото е, че няма институции, които да извършат разследване", допълни Атанасов.

Според него стенограмите от консултациите при президента Росен Плевнелиев за КТБ са интересни, за да се види "театралната постановка как всички там лицемерничат". "При сега действащото законодателство в България разследването на престъпленията е съвместна дейност на прокуратурата и изпълнителната власт, така че отговорността за прикриването на всички тези големи далавери е съвместна на Цацаров и Бойко Борисов заедно. Те с това се занимават - да прикриват, а не да разкриват", обясни Атанасов.  

Той коментира и състоянието на МВР, като определи новия вътрешен министър Валентин Радев като "Румяна Бъчварова в панталони". Зад този ход стои премиерът, който на практика управлява МВР. Атанасов посочи като най-голям гаф на новия вътрешен министър избора за главен секретар на МВР Младен Маринов.

"А да беше прочел в един сайт - Фрогюнз, че този полицай е бил в началото на кариерата си охранител на Мето Илиенски и някой да беше проверил дали това е вярно. Никой не коментира този въпрос. Аз казвам това, което е публично изнесено, иначе една от причините аз да си подам оставката като председател на вътрешната комисия беше именно тази персона, но няма да коментирам моите разговори с Румяна Бъчварова. На този човек изобщо не му е мястото там. Той е предложен отдавна на Бойко Борисов за главен секретар от неговите приятели от сикаджийския му период. Това го знаят всички полицаи в София, разбирате ли? Пашата, онези... През цялото време, докато той беше шеф на софийската дирекция на МВР (Маринов, бел. ред.), тя неизменно беше на трето място  отзад напред по резултати", поясни Атанасов.

Лунен прах, събран от Нийл Армстронг,отива на търг

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6333346

Лунен прах, събран от Нийл Армстронг,отива на търгЕкипи на турската полиция в южния окръг Газиантеп са заловили трима терористи, единият от които е планирал самоубийствен атентат, съобщи електронното издание на в. "Стар", като се позовава на информация на валийството на Газиантеп. Полицаите са спрели за проверка автомобил в град Шахинбей през нощта.

Документална изложба за Левски в Балабановата къща

http://www.cross.bg/levski-karlovo-apostola-1548896.html

/КРОСС/ Фотодокументалната изложба „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството - Васил Левски и градът, който го създаде" се открива в Балабановата къща в Стария Пловдив. Експозицията е дело на Националния музей „Васил Левски" - Карлово и Историческия музей в града и е посветена на 180-годишнина от рождението на Апостола. В първата си част изложбата представя всички важни моменти от живота на Апостола, родното място и семейната среда. Включени са оригиналните снимки на Васил Левски, снимки на негови близки, на родното Карлово, на други селища, свързани с революционната му дейност, факсимилета на негови писма, документи на революционната организация и БРЦК, снимки на дейци на Вътрешната революционна организация - Данаил Попов, отец Матей Преображенски, Георги Данчов и др., на БРЦК в Ловеч - Иван Драсов, Димитър Пъшков, Марин Поплуканов, на ръководителите на Българското националноосвободително движение - Раковски, Каравелов, Ботев. Посочени са личностите и делата на най-видните просветители, народни будители и дарители от Карлово, допринесли за утвърждаването на родния град на Васил Левски като един от най-важните културни и просветни центрове в България от епохата на Възраждането и в периода след Освобождението

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване