Охраната на Майкъл Пенс наказана заради жени в хотелските им стаи

http://pogled.info/svetoven/ohranata-na-maikal-pens-nakazana-zaradi-zheni-v-hotelskite-im-stai.88690

/Поглед.инфо/ Няколко американски военни са отстранени от охраната на Белия дом заради нарушения, извършени по време на неотдавнашната латиноамериканска обиколка на вицепрезидента Майкъл Пенс.

Зигмар Габриел: Турция начело с Ердоган няма място в ЕС

http://pogled.info/svetoven/zigmar-gabriel-turtsiya-nachelo-s-erdogan-nyama-myasto-v-es.88691

/Поглед.инфо/ Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Турция не може да се присъедини към ЕС, докато на власт е президентът Реджеп Ердоган.

Макрон пръснал 26 000 евро за грим

http://clubz.bg/57594-makron_prysnal_26_000_evro_za_grim

Докато президентът Еманюел Макрон е в България, в родината му го упрекват, че харчи много държавни пари за разкрасяването си и телевизионни си вид.

Цели 26 хиляди евро е похарчил за грим господарят на Елисейския дворец. И това само за първите три месеца от престоя си там, разкрива френското списание "Поан". 

Личният гримьор на държавния глава се грижи за неговия външен вид по време на пътуванията и преди пресконференции, пише списанието. Това означава, че най-вероятно той сега е в двореца "Евксиноград" заедно с началника си. Така че внимателно наблюдавайте днес след обед съвместната пресконференцията на Еманюел Макрон с нашия премиер Бойко Борисов след разговорите им. За да прецените дали си заслужава парите пудрата и фон дьо тена.  

От Елисейския дворец веднага след публикацията обещаха, че разходите за грим ще бъдат „значително намалени“ в бъдеще. Сътрудниците на президента не се въздържаха и нападнаха предишни обитатели на резиденцията. Според тях те пръскали много повече пари на народа, за грим.

Франсоа Оланд например е дал с цели 4 000 евро повече за грим - 30 хил. евро за същия период.

Освен това Оланд е отделят по 9895 евро на месец за фризьор. Колко ли пък струва прическата на Макрон? Засега остава в тайна.

Оланд беше остро критикуван и за стотиците хиляди евро, похарчени от хазната за цветя, както и за деликатеси, които редовно са присъствали в дневното му меню. Един от неговите готвачи разкри, че той много обичал омари и често му ги приготвял.

Никола Саркози обаче бил "доста" по скромен. Той харчил "само" по 8000 евро на месец за грим. А това означава 24 000 на тримесечие. Или с други думи е спестил 2 000 евро в сравнение с Макрон. 

Френският президент Еманюел Макрон пристигна в България

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QrvzgHU2s5s/

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна снощи френския президент Еманюел Макрон, който заедно с водена от него делегация пристига на посещение у нас. Президентът Макрон беше посрещнат на летище „Варна“ с почетен шпалир от матроси от Военноморските сили, съобщават от правителствената пресслужба.

Днес в резиденция „Евксиноград“ премиерът Борисов и президентът Макрон ще разговарят на четири очи, след което ще се проведе и пленарна среща. Сред обсъжданите теми ще бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа. Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Разговорът между българския министър-председател и френския президент е също продължение на тяхната среща от началото на юни в Париж, когато премиерът Борисов беше приет от президента Макрон в Елисейския дворец.  На съвместната пресконференция в Париж Борисов и Макрон подчертаха значението на по-нататъшното развитие на двустранните отношения между България и Франция, както и възможността да бъдат реализирани съвместни проекти

Военният потенциал на страните от Средна Азия

http://pogled.info/svetoven/voenniyat-potentsial-na-stranite-ot-sredna-aziya.88683

/Поглед.инфо/ Един от любимите митове за днешната Средна Азия е, че тя постоянно се нуждае от външна защита: то ли от евентуално нашествие на афганистанските талибани, то ли от т.нар. Ислямска държава, то ли заплаха от другаде. Възможността на страните от региона сами да отразяват евентуална опасност, обикновено не се разглежда.

Der Spiegel: Анатолий Антонов – путинският бултериер

http://pogled.info/svetoven/Der-Spiegel-anatolii-antonov-putinskiyat-bulterier.88684

/Поглед.инфо/ Отношенията между Русия и САЩ са в дълбока криза. На този фон невъзможно е да се игнорира фактът, че Кремъл изпраща във Вашингтон като нов посланик, 62-годишният Анатолий Антонов с чин генерал, считан за твърд преговарящ при отстояване на позиции. В Министерството на отбраната, където е работил до края на 2016 г., той добива славата на най-значимия патриот на ведомството; и не случайно получава прякор „бултериерът”. Като привърженик на твърдата линия, той вероятно ще наложи още по-рязък тон в отношенията със САЩ.

National Interest: Возможен ли е рестарт на руско-американските отношения?

http://pogled.info/svetoven/National-Interest-vozmozhen-li-e-restart-na-rusko-amerikanskite-otnosheniya.88685

/Поглед.инфо/ Статията е част от материалите от симпозиум за руско-американските отношения, състоял се в САЩ през септември-октомври 2017 г.

Високотехнологичният шпионаж не винаги е надежден

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6405314

Високотехнологичният шпионаж не винаги е надежден„Новите супершпиони” е история на шпионажа от Студената война и легендите на ЦРУ до днес. И макар, че техниките и технологиите да са се развили, старите мотиви за предателство, алчност, отмъщение, компромис са същите. Пощенските кутии, микрофилмите, камерите, намеците за сексуални изнудвания – всичко това е история.

Гърди си с рози накичи

http://pogled.info/bulgarski/gardi-si-s-rozi-nakichi.88680

/Поглед.инфо/ Всеки, който не харесва Плевнелиев, е „комуняга“. Твърдението е на някои коментатори под предишната ми публикация. Толкова е примитивно това, че дори не си струва да бъде обсъждано. Кажете обаче, защо го харесвате? Защото бил мъж – беше написал един. Ами, добре.

Мартин Шулц иска изтеглянето на американските ядрени оръжия от Германия

http://pogled.info/svetoven/evropa/martin-shults-iska-izteglyaneto-na-amerikanskite-yadreni-orazhiya-ot-germaniya.88681

/Поглед.инфо/ САЩ разполагат с около 20 ядрени бойни глави във военна база, която се намира в Западна Германия.

Решението на САЩ за Афганистан отива отвъд него

http://pogled.info/svetoven/reshenieto-na-sasht-za-afganistan-otiva-otvad-nego.88682

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп потвърди ангажимента си към Афганистан в обръщение към нацията на 21 август. В речта си той подчерта познатите предизвикателства, свързани с театъра на военните действия в Афганистан, а именно желанието на Вашингтон Кабул да поеме по-голяма отговорност за войната, както и с ролята на Пакистан в осигуряването на убежище за бойците с ясното разбиране, че прибързаното изтегляне на военните части може да има злокобни последици – като например Афганистан отново да се превърне в база на транснационални екстремисти.

Валентин Радев от района на пожара: Полицаи пазят имуществото в двете евакуирани села

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408280

Валентин Радев от района на пожара: Полицаи пазят имуществото в двете евакуирани селаСъс заповед на премиера дойдохме на място, формиран е кризисен щаб под мое ръководство, главен комисар Николов ръководи оперативния щаб, тук са областният управител, директорът на ОДМВР-Благоевград, съобщи на брифинг от мястото на пожара в района на Кресненското дефиле министърът на вътрешните работи Валентин Радев предаде агенция Фокус.

Искаме да превърнем гроба на хан Кубрат в българската Мека

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6407791

Искаме да превърнем  гроба на хан Кубрат  в българската МекаС председателя на Отечествения съюз Симеон Симеонов разговаря Пенчо Ковачев: Патриотизмът е водещото начало в      работата на наследника на ОФ - Г-н Симеонов, разговаряме в кабинета на Гиньо Ганев, в който вие не сте променили нищо. Има ли необходимост от организация като Отечественият съюз днес? - Да.

Започва първата експедиция на капитан Джеймс Кук

https://www.actualno.com/chronicles/zapochva-pyrvata-ekspedicija-na-kapitan-djejms-kuk-news_628991.html

На днешната дата, през 1768 година, прочутият британски мореплавател Джеймс Кук предприема първата си експедиция. Тя завършва с откриването на Нова Зеландия и Австралия и пълна обиколка на планетата. Първото околосветско плаване на капитан Кук продължава 2 години 10 месеца

Бари Сийл: Наркотрафикантът

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/08/25/3029220_bari_siil_narkotrafikantut/?ref=rss


Режисьор: Дъг Лиман<br />Сценарист: Гари Спинели<br />Продуценти: Браян Грейзър, Браян Оливър, Тайлър Томпсън, Дъг Дейвисън, Ким Рот<br />Изпълнителен продуцент: Рей Анджелик<br />В ролите: Том Круз, Домнал Глисън, Сара Райт, Е. Роджър Митчъл, Джеси Племонс, Лола Кирке, Алехандро Еда, Бенито Мартинез, Кейлъб Ландри Джоунс, Джейма Майс<br />В Бари Сийл: Наркотрафикантът на Universal Pictures Том Круз отново работи с режисьора на На ръба на утрешния ден Дъг Лиман...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване