Сарафа: Защо Флойд не се бие с мен, а с ММА боец?

https://offnews.bg//bojni/sarafa-zashto-flojd-ne-se-bie-s-men-a-s-mma-boetc-663622.html

Бившият ни боксьор Серафим Тодоров - Сарафа наруши мълчанието си в навечерието на мача на века между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър в неделя сутрин в Лас Вегас.

Сарафа има завинаги място в историята на бокса като последният бовек, помеждавал Мейуедър на ринга през 1996 година на олимпиадата в Аталанта. След това Мейуедър става професионалист и записва серия от 49 мача без загуба. Всичко това обаче не впечатлява особено Сарафа.

"Защо не се играе с мен? Аз съм боксьор, а тръгва да се бие с ММА боец. Всичко е заради пари. Макгрегър няма никакъв шанс. Флойд ще си поиграе с него и ще лапне 200 милиона долара. Срамна работа, това са пълни глупости.

Флойд си е взел поуката от моя мач. За него това не е загуба, а извод, за да не записва повече загуби. Вече не мечтая за мач с него. Преди две години едни хора надуваха такива балони.

Аз съм наивно и благородно момче и вярвам на всички, но това не идваше от мен", казва пред "България Днес" Сарафа, който в момента живее с фамилията си в Мюнхен и се чувства благословен още от утробата.

С децата в почивните дни (26 и 27 август)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/08/25/3022619_s_decata_v_pochivnite_dni_26_i_27_avgust/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.<br /><br />Събота <br /><br />- София - В парка "Света Троица" и Западния парк завършва третият сезон...

Милиардер и наследник на империята на ”Самсунг” бе осъден на 5 години затвор

http://frognews.bg/news_140888/Miliarder-i-naslednik-na-imperiiata-na-Samsung-be-osaden-na-5-godini-zatvor/

Лий Дзие Юн, милиардерът и наследник на ”Самсунг Груп” беше осъден за даване на подкуп на пет години затвор. Това представлява сериозен удар за наследника на най-големия световен производител на смартфони и чипове памет, съобщи ”Блумбърг”.

Външният дълг – най-строго пазената тайна на комунистическия режим

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281682_%D0%92%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3+%E2%80%93+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D

 Външният дълг е една от най-строго пазените тайни на управлението на БКП до 10 ноември 1989 г. Едва няколко месеца по-късно информационната стена започва да се пропуква и българите научават, че са строили социализъм, който при краха си им завещава 11 млрд. долара външен дълг и те трябва да го изплащат през следващите повече от две десетилетия.

Фиаското на комунистическия тоталитарен режим и плановата му икономика е фиксиран още през есента на 1987 г., но Тодор Живков решава да продължи да поддържа илюзията за своето управление още две години в името на собствената си власт с цената на взимането на нови краткотрайни и по-скъпи кредити от западните банки.

С тях външният дълг е увеличен от 7,5 млрд. долара на 10,5 млрд. долара, който през първото тримесечие на 1990 г. нараства на 11 млрд. долара.

За своите нови читатели сайтът desebg.com припомня завещанието, което комунистическото управление така усърдно крие от българското общество през 1989-1990 г., публикувайки документи от архивите. Върху тях стои най-секретният гриф по това време в държавата – „строго секретно от особена важност”.

А цифрите са пределно ясни и очертават третия банкрут на комунистическата система през 45-годишното ѝ управление, след тези през 1960 г. и 1977 г. Те показват, че дълговете на комунизма задушават демокрацията и изключително много затрудняват пътя към нея още в началото на прехода.

Първият от документите е строго секретна от особена важност докладна записка от председателя на БНБ Иван Драгневски и председателя на Българската външнотърговска банка Веселин Ранков до Георги Атанасов, член на Политбюро на ЦК на БКП и председател на Министерския съвет и ръководител на групата по валутните въпроси от 29 януари 1990 г. (ден преди откриването на ХIV извънреден конгрес на БКП).

В нея се дава информация за ползването на валутни средства от т. нар. стратегически валутен резерв в размер на 1 млрд. долара, което управлението поддържа до 1989 г. в западни банки. През октомври 1989 г., още докато Живков е на власт, от него се теглят 300 млн. долара.

Банкерите информират, че в първото тримесечие на 1989 г. предстоят плащания по външния дълг общо в размер на 1 млрд.  и 460 млн. долара, които не могат да се покрият. Както самият генерален секретар на БКП по това време Петър Младенов успешно определя по тайна среща през ноември 1989 г. с ръководния състав на МВР и ДС управлението на Тодор Живков (респективно на БКП) е довело страната до „просешка тояга”.

Цифрите говорят сами – валутните постъпления за януари 1990 г. са едва 30,2 млн., а валутните разходи възлизат на 258,6 млн. По тази причина с документа е поискано използването на още 300 млн. долара от валутния резерв.

В края на записката банкерите информират премиера Атанасов, че ако не „настъпи промяна в получаването на нови кредити или засилване на валутните постъпления, банката трябва да обяви прекратяване на разплащанията и да направи искане пред кредиторите за разсрочка на дълга”.

Вторият документ е строго секретно от особена важност писмо относно: Състояние на плащанията по ползваните кредити от чужбина. Той е подписан отново от председателя на БНБ Иван Драгневски и председателя на Българската външнотърговска банка Веселин Ранков (и двамата разкрити като сътрудници на ДС, бел. ред.).

Адресиран е до председателя на Министерския съвет Андрей Луканов и е от 15 февруари 1990 г. (Луканов поема премиерския пост на 5 февруари 1990 г. с решение на 14-ия извънреден конгрес на БКП).

В него банкерите излагат подробна информация за външната задлъжнялост на комунистическото управление, което към 31 декември 1989 г. възлиза на 10,6 млрд. долара. Посочено е, че през 1990 г. предстоят плащания по различни кредити и лихви в размер на 3,9 млрд. долара. Те могат да бъдат частично погасени само с останалите 528 млн. долара в т. нар. стратегически резерв.

Банкерите изтъкват, че „на международните кредитни пазари банката среща изключително сериозни и почти непреодолими трудности по договарянето на нови кредити”. От ноември 1989 г. не е договорен нито един такъв. „Като мотиви за тази въздържаност се изтъкват високата задлъжнялост на страната, сумата на която е надхвърлила критичната граница”, признават банкерите. Те предлагат да бъдат прекратени плащанията по външния дълг, като банката уведоми кредиторите за това.

През следващия месец Луканов се опитва да изпроси 1 млрд. долара от СССР, за което пътува лично до Москва, но Горбачов му отказва, тъй като и самото съветско управление е в тежка финансова криза.

На 31 март 1990 г. Луканов прекратява едностранно плащанията по външния дълг без да предупреди кредиторите, което допълнително утежнява положението на България. На 3 април 1990 г. БКП се преименува в БСП. Няколко дни по-късно в преименувания на в. „Дума” „Работническо дело” излиза интервю с Луканов със заглавие „Правителството успокои дълговете на България”.

През 1992 г. пред следствения арест на ул. „Развигор” в столицата, преди да бъде задържан, Андрей Луканов отговаря на журналистически въпрос къде са 11 млрд. долара дълг с думите: „Заедно ги изядохме”.

Документите са част от огромната архивна документация, събрана от следствието и прокуратурата по дело №4/1990 г. за разследване на причините за икономическата катастрофа, завещана от управлението на БКП.

През 2007 г. разследващият журналист Христо Христов иска по Закона за достъп до обществена информация и получава достъп до него от главния прокурор. В резултат на проучването на над 1300 това материали, съхранили информация за икономиката на България в периода 1960-1989 г. написва и издава книгата „Тайните фалити на комунизма” (изд. „Сиела”, 2007 г.), преиздадена през 2015 г.

Около 7000 дка смесена гора е обхванал пожарът в Кресненското дефиле

https://www.actualno.com/society/okolo-7000-dka-smesena-gora-e-obhvanal-pojaryt-v-kresnenskoto-defile-news_629745.html

Около 7000 декара смесена гора вече е обхванал пожарът, който гори от вчера над Кресненското дефиле, в района на държавните горски стопанства в Симитли и Кресна, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. От тях над 5000 декара са иглолистните култури, които са напълно уни

Представителството на Европейската комисия в България става част от Младежкия фестивал на Варна FUNCITY+

http://www.moreto.net/novini.php?n=358170

Представителството на Европейската комисия в България ще участва в младежкия фестивал FUNCITY+, съобщиха от пресцентъра на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица" за Moreto.net. Екипът на комисията ще бъде на разположение в новата зона около Морска гара от 31-ви август до 3-ти септември между 16 и 21ч.

11 600 експерти на институции ще връщат децата в клас

http://www.moreto.net/novini.php?n=358176

От 1 септември 2017 г. 1103 екипа с общо 11 600 експерти от различни институции ще започнат да обикалят по домовете на деца, които са отпаднали или са в риск от отпадане от образователната система, и да убеждават родителите им да ги изпращат на училище.

Германия отчита рекорден излишък от 18,3 млрд. евро за първото полугодие

http://www.investor.bg/novini/130/a/germaniia-otchita-rekorden-izlishyk-ot-183-mlrd-evro-za-pyrvoto-polugodie-245493/

Високите данъчни постъпления и социални вноски допринасят за доброто представяне на публичните средства от януари до юни

Григор Димитров е поставен под № 7 на US Open

https://www.24chasa.bg/sport/article/6408641

Григор Димитров е поставен под № 7 на US OpenОрганизаторите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис обявиха списъка на поставените 32-ама при мъжете и жените за днешния жребий. Григор Димитров ще бъде № 7 в схемата. Водач в нея е Рафаел Надал, втори е Анди Мъри, № 3 е Роджър Федерер, а № 4 Александър Зверев, предаде "Фокус". При дамите водачка на US Open е миналогодишната

Криещ се от правосъдието видинчанин закопчаха във Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408647

Криещ се от правосъдието видинчанин закопчаха във Враца

Врачанската полиция успя да открие укриващия се от правосъдието осъден от районния съд във Видин измамник. Въпреки влязлата в сила присъда Тихомир Г. се укривал от органите на правосъдието и реда и бил обявен за общодържавно издирване. Веднага щом бил разкрит и арестуван, осъденият бил предаден съгласно разпореждане на служители на областното

Жители на варненска улица плашат с протест, искат асфалт на пътя

http://www.moreto.net/novini.php?n=358178

Жители на варненската улица „Букет“ настояват Община Варна да се погрижи за асфалтирането на пътя. В отворено писмо до администрацията и медиите, подкрепено от близо 100 подписа, се посочва, че ако не бъде изпълнено искането, ще бъдат ползвани всички форми на протест.

Софийският университет и УНСС ще приемат студенти с оценки от изпити в други висши училища

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/08/25/3030614_sofiiskiiat_universitet_i_unss_shte_priemat_studenti_s/?ref=rss


След като и тази година след третото класиране субсидирани от държавата места останаха незаети, водещи университети у нас обявиха допълнителен прием на студенти. В Софийския университет "Св. Климент Охридски" и в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се приемат кандидати, които са положили изпит в друго учебно заведение. Подаването на документи в двете учебни заведения започва на 11 септември.<br /><br />Допълнителният прием се обявява, след като в...

ДС взима шефство над Международния балетен конкурс във Варна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281681_+%D0%94%D0%A1+%D0%B2%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D1%88%D0%B5%D1%84%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B

 Мерките на Държавна сигурност, взети на първия Международен балетен конкурс във Варна през 1964 г., не са предотвратили негативните коментари сред участниците за положението в комунистическа България и зависимостта ѝ от Съветския съюз.

Това разкрива архивен документ на ДС от 1964 г., който desebg.com публикува онлайн.

Той е строго секретен рапорт относно: Провеждането на първия Международен балетен конкурс във Варна.

От него става ясно, че специално за събитието от София е командирован във Варна оперативен работник, който провежда предварителни срещи с трима местни служители на ДС и провеждането на редица мероприятия.

 На тях е „заострено вниманието за повишаване на бдителността по време на конкурса, недопускане на провокационни прояви, установяване на подозрителни връзки и други”.

В конкурса са участвали 60 балетни изпълнители и членове на журито общо от 11 държави, сред които Англия, Франция и Бразилия.

ДС е разположила агентура и доверителни връзки по линия на интелигенцията в хотелите, където гостите са настанени.

Поискано е съдействие от Комитета по култура и изкуство и Концертната дирекция за оказване на влияние върху някои западни представители за техните изявления за България в медиите на Запад.

В документа са изброени различни коментари за положението в България, направени след започването на конкурса.

В тях румънски представител остро е критикувал БКП за пълната ѝ зависимост от СССР.

Български балетист е коментирал пред кубинския си колега, че има погрешна представа за заплащането в България.

Балетмайстор от София, член на журито, пък е засечена да контактува и поддържа близки отношения със западни колеги.

Документът е включен в сборника „Държана сигурност и българското музикално изкуство” на Комисията по досиетата, 2016 г.

 

Написано от Христо Христовalt

alt

alt

alt 





 

Професор прогнозира кога ще започне процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп

http://frognews.bg/news_140887/Profesor-prognozira-koga-shte-zapochne-protsedura-po-impiichmant-sreshtu-Donald-Tramp/

Професорът-историк от Американския университет Алън Лихтман, който прогнозира победата на Доналд Тръмп на президентските избори, направи нова прогноза, съобщи ”Вашингтов пост”.

Златна роза за 35-и път

http://www.dnes.bg/kino/2017/08/25/zlatna-roza-za-35-i-pyt.351434

Фестивалът за българско кино с 43 пълнометражни заглавия

Двойки коренно променят живота си във втория сезон на "С бебето всичко се променя" по TLC

http://www.cross.bg/bebeto-zhivota-promenya-1553102.html

/КРОСС/ TLC проследява живота на четири различни двойки, за да види как се изправят пред многобройни предизвикателства, триумфи и важни етапи през първата година от живота на своите новородени. Всички те се сблъскват с различни обстоятелства, докато се опитват да съчетаят родителските задължения с обичайния си начин на живот. Бъди част от най-емоционалните моменти на родителите и техните малки съкровища във втория сезон на „С бебето всичко се променя" от 28-и август, в 22:00 часа по TLC. Предизвикателствата, пред които се изправят младите двойки са многобройни. Независимо дали става въпрос за балансиране между работата и грижите за бебето, подлагане на натиск от страна на семейството или запазване на връзката между двамата родители - те никога няма да забравят този период на адаптация в своя живот. Взаимоотношенията се развиват, а животът определено не е такъв, какъвто е бил преди раждането на бебето. Вижте вълнуващите, разочароващи и драстично променящи живота преживявания на младите родители в „С бебето всичко се променя" от 28-и август, в 22:00 часа по TLC.

Цитат на деня: Казвам, че всички парле ву франсе

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/08/25/3030618_citat_na_denia_kazvam_che_vsichki_parle_vu_franse/?ref=rss


"Казвам, че всички парле ву франсе."<br /><br />Това каза министър-председателят Бойко Борисов на президента на Франция Емануел Макрон, впечатлен от езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов и други посрещачи на летище Варна.<br /><br /><br />

Цитат на деня: Казвам, че всички парле ву франсе

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/25/3030618_citat_na_denia_kazvam_che_vsichki_parle_vu_franse/?ref=rss


Казвам, че всички парле ву франсе.<br /><br />Министър-председателят Бойко Борисов към на президента на Франция Емануел Макрон, впечатлен от езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов и други посрещачи на летище Варна.<br /><br /><br />

Каролев: Президентът Макрон идва у нас, за да защити френските синдикати

http://www.barometar.net/89406/

Икономистът Владимир Каролев коментира посещението на френския президент Макрон у нас в типичния си откровен стил: „Гледам с каква радост Борисов и Радев прегръщат Макрон и изтръпвам. Френският президент не е довтасал тук, за да яде калкан в Евксиноград, а за да защити интересите на френските синдикати като опраска няколко десетки хиляди български работници – […]

Защо най-богатото село в Япония остава без работници

http://www.investor.bg/aziia/336/a/zashto-nai-bogatoto-selo-v-iaponiia-ostava-bez-rabotnici-245492/

Това е проблем за икономиката като цяло, защото показва, че някои отрасли може да не оцелеят заради застаряващото население

Ако сте една от тези 4 зодии... може да ви чака РАЗДЯЛА

https://www.actualno.com/curious/ako-ste-edna-ot-tezi-4-zodii-moje-da-vi-chaka-razdjala-news_629740.html

... до края на годината. Наистина има възможност в любовта да се появят някои нерешими въпроси. Не бива да се тревожите, по-скоро трябва да приемете това мъдро и да разберете, че може би вашият човек не е бил вашата половинка.Ето какво може да се случи във връзката ви, ако сте ед

Илияна Йотова: Българските опълченци ни оставиха най-големия завет - Единението

http://www.cross.bg/iliyana-iiotova-vitzeprezidentut-1553101.html

/КРОСС/ Най-големият завет, който ни оставиха българските опълченци, е единението. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по отбелязването на 140 години от епичните боеве на връх Шипка, която се проведе пред паметника на Опълченците в София. „Българската история показа, че можем да пазим този завет в манастирите и килийните училища, във въстанията и сраженията, както и в домовете си, опазвайки духа на една велика народност. Подвигът на Шипка не е само в праха на мъртвите, а дълг на живите", подчерта вицепрезидентът. Според Илияна Йотова не е достатъчно само да помним подвига, съхранен в каменните паметници, страниците на книгите и в дните, които отброяват годишнините. „Често поглеждаме към миналото като на непресъхващ извор на гордост и търсим упование и поуки, но това не е достатъчно, ако нямаме големи български каузи днес, както и волята да ги осъществим", посочи вицепрезидентът. По думите на Илияна Йотова сме длъжни да търсим онова, което може да ни накара да се чувстваме сплотени като нация, а институциите трябва да знаят как се развива държавност, как се опазва българщина и как се отговаря на очакванията на хората. „С всяко дело, с всяка крачка и всяко решение трябва да следваме завета и подвига на българските опълченци", допълни вицепрезидентът

5.6% повишение на товарните превози, спад обаче в свършената работа

http://www.cross.bg/transport-trimesechie-rabota-1553103.html

/КРОСС/ Тримесечни изменения По предварителни сезонно изгладени данни през второто тримесечие на 2017 г. в сравнение с предходното тримесечие се наблюдава увеличение на превозените товари от товарния транспорт с 5.6%. При извършената работа обаче е регистриран спад от 1.8%. Превозените пътници и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават съответно с 1.8 и 0.2% спрямо първото тримесечие на 2017 година. Годишни изменения По предварителни данни през второто тримесечие на 2017 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2016 г. се наблюдава ръст както при превозените товари, така и при извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт. През второто тримесечие на 2017 г. превозените пътници от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават с 1.2% спрямо същия период на предходната година, докато извършената работа намалява с 11.4%. Сухопътен транспорт През второто тримесечие на 2017 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 35 274.5 хил. т, или с 9 364.5 хил. т повече спрямо съответното тримесечие на 2016 г., което основно се дължи на вътрешните превози на автомобилния и железопътния транспорт. Извършената работа нараства с 11.4% спрямо същия период на 2016 г. и достига 10 266.3 млн. ткм, в резултат на по-голямото средно превозно разстояние при вътрешните превози. Броят на превозените пътници от сухопътния транспорт през второто тримесечие на 2017 г. е 120 104

Нова бежанска вълна към Гърция

http://dnes.dir.bg/news/gartzia-bezhantzi-egeysko-more-26288870

Нова вълна от бежанци и мигранти залива Гърция през последните дни, съобши Та Неа.

Гърция започва сондажи за нефт и газ до Крит и Лефкада

http://econ.bg/Новини/Гърция-започва-сондажи-за-нефт-и-газ-до-Крит-и-Лефкада-_l.a_i.748103_at.1.html

Гърция е определила морските райони, в които  ще се търсят нефт и газ. Блоковете са в три района на Йонийско море и край остров Крит. Те ще...

Бивш премиер разказа как се напил и не могъл да гласува

http://dnes.dir.bg/news/premier-napil-26288808

Бившият премиер на Австралия Тони Абът изпил с колеги няколко бутилки вино в парламента, докато депутатите заседават, и така се напил, че не могъл да гласува.

Спомен за едно щастливо детство пред блока, в махалата или на село

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281680_%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE+%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4+%D0%B1%D0%BB%D0%B

 Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на XX век

 
Този текст се превърна в тотален хит в социалните мрежи и се споделя от хиляди българи. Ако сте активен потребител, възможно и да сте го чели. Нека го прочетем пак, защото има смисъл да се замислим върху това, за което авторът пише.
 
 
 
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали! С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки.
 
Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си! Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка – и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео! Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме.Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели? Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?
 
Да-а-а, такива бяхме ние, децата на 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век
 
Животът тогава бе…
 
Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.
 
Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.
 
Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.
 
Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.
 
Да пишеш писма на руско другарче.
 
Да идеш на градска баня.
 
Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.
 
 
Да сложиш тебешир в кафето на даскалицата.
 
Да ти напишат забележка: Ходи с дънки на училище.
 
Да цомбиш девойките по коридорите.
 
Да играеш на водна война и да се пръскаш с пръскачка от биберон.
 
Да запалиш огън в мазето.
 
Да събираш червеи след дъжд и да ги хвърляш в прозорците на партера.
 
 
Да слушаш Лили Иванова на…. плоча.
 
Да играеш физическо по шорти.
 
Да имаш пионерско поръчение – да си мил и вежлив.
 
Да си носиш ключа от вкъщи на ластик на врата.
 
Да отключиш с ключа, както ти е на врата.
 
Да си оставяш Балканчето без заключалка пред супера 
 
Да върнеш ресто от хляба на баба.
 
 
Да си влизаш вкъщи през прозореца.
 
Бележка на вратата: “бабоу, кючът е под пьочата”.
 
“На ти две лукчета, че нямам да ти върна.”
 
Да събираш салфетки, картинки от дъвки и станиоли от шоколадови яйца.
 
Да си абониран за Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели…
 
Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.
 
Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.
 
 
Да гледаш на черно-бял телевизор “Студио Х” всяка събота, след 23.30 часа.
 
Да участваш в Ленински съботник.
 
Да гледаш в неделя сутрин “Бързи, смели, сръчни”.
 
Да слушаш рано сутрин: “Дела и документи” и приказката.
 
Да гледаш Лека нощ деца.
 
 
Да изгледаш цялата “Всяка неделя” заради Розовата пантера.
…и списание Дъга
 
Да имаш “видео”.
 
Да си лягаш в 19:30 в деня преди родителска среща.
 
Да викаш на вашите дъртаци, а те да са на сегашната ти възраст.
 
Да ходиш на театър хванал вашите за ръка.
 
 
Да си купиш боза за 6 стотинки.
 
Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.
 
Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.
 
Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.
 
Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.
 
Да ядеш луканка по празници.
 
 
Да си “дежурен” до вратата на класната стая и да викаш “Клас стани! Клас мирно!”.
 
Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да си търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях.
Да ревеш, че те прибират в 8 вечерта.
 
Да играеш на 21 и народна топка
 
 
 
Най-тежката заплаха: “ще кажа на баба ти”.
 
Да направиш котка парашутист.
 
Да държиш книжка под учебника и да заспиш с разтворен учебник на лицето…
 
Да те изправят пред цялото училище и да те накажат.
 
Да гледаш 10 пъти Междузвездни войни.
 
Да стреляш на стрелбище с въздушна пушка.
 
 
Да записваш най-новия диско хит с два касетофона един срещу друг.
 
Да ходиш на село през лятото.
 
Да се обръснеш за първи път.
 
Да те целуне за пръв път момиче.
 
Да имаш едни маратонки и да не ти пука.
 
Да гледаш всеки петък “руската телевизия”.
 
 
Да ядеш банани само по Коледа и Нова година.
 
И да прочетеш “Ян Бибиян” през лятото!!!
 
Да се прибираш от вън, за да гледаш поредната серия на Синьо лято.
 
Да тръгваш на училище 1 час по-рано, за да скачаш на ластик.
Да тичаш в междучасията за един фас в “пушкома”.
 
 
Да си бродираш буква на якичката, на престилката.
 
Да чакаш рождения си ден, защото тати ще ти купи джинси от кореком за 16$.
 
Да се правиш на заспал на Нова година, за да издебнеш, кога ще дойде Дядо Мраз.
 
Да се пързаляш с найлонов чувал на кварталния хълм.
Да караш колело Балканче.
 
 
Да играеш със стъклени топчета
 
Да пътуваш седнал до кенефната врата във влака.
 
Да няма по-вкусно от баничка с боза.
 
Да ходиш много пъти до Шипка 6, защото там има нещо дето е било в Космоса.
 
Да знаеш, че няма Дядо Мраз ама да продължаваш да вярваш в него щото ти е кеф.
 
Да крадеш дини от плод и зеленчука.
 
Да завираш картофи в аспусите на колите.
 
Да няма нито една кола по тротоарите.
 
 
Да ходиш до Бакалията за Загорка – зелена бутилка.
 
Да пиеш мляко Ягода в пликче само за 6 ст.
 
Да чакаш с нетърпение да ходиш на лагер, бригада или на Военно.
 
Да ядеш Морени в опаковка от станиол.
 
 
Да ходиш на кино на :”Банда БМХ” и после да си тунинговаш Балканчето.
 
Да играеш на фунийки.
 
Да имаш 2 варианта за сладолед – Ескимо бял или с шоколад.
 
Да се събираме на “видео” на “Дърти дансинг”.
 
Да си счупиш зъбите с дъвка ИДЕАЛ.
 
 
Да събираш снимки на Модърн Толкинг и СС Кеч по стрелбищата.
 
Да правиш кестенови човечета с клечки за зъби в парка.
 
Да избягаш от къщи…. и връщането….малееййй.
 
Да имаш касетофон и ВЕФ
 
Да имаш само дрехи с ластици, без копчета.
 
 
Да изяждаш по 12 “ескимо-та” едно след друго.
 
Да играеш на стражари и апаши цял ден и после да бълнуваш цяла нощ” стражарска марка бум печат…”.
 
Да ти се събере лентата на касетката и да я навиваш с молив.
 
И да викаш духове
 
 
Да пускаш хвърчила.
 
Да викаш: Ехооооооо – дори и там където няма ехо.
 
Да ходиш на екскурзия и в една чанта и лютеницата и гуменките.
 
Да те викат при директора на училището щото носиш хипарски дънки.
 
Да трябва да пишеш съчинение, какво е искал да каже автора рисувайки картина.
 
 
Да играеш тенис на маса в парка.
 
Да слушаш приказки от плочи.
 
Да свириш на стрък трева, хванат между палците ти
 
Да четеш книга с фенер в леглото
 
Да гледаш филм на диапозитиви
 
Да ядеш “шоколад” от тубичка
 
Да тракаш с 2 топчета на връв
 
Да имаш много приятели
 
 
Войната да е просто игра на карти.
 
Да ми викат “цайс”
 
Да ридаеш на тати за 60 цента за копринени салфетки от кореком
 
Да си менкаш салфетките с другарчетата
 
Да те водят на алианс
 
Да ревеш в планетариума, защото си представяш, че излиташ с ракета и тя се взривява
 
 
Да правиш кестенови човечета с клечки за зъби в парка
 
Да дефилираш с пембяна рокля и токчетата на мама до бакалията и обратно уж, за да си купиш “байкалче”
 
Да ревеш като магаре на “Белият Бим черното ухо.”
 
Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс
 
 
Да си оплетеш блуза по образец от списание “Бурда”
 
Да бързаш да се прибереш, защото ще ти “звъннат”
 
Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне
 
Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.
 
 
Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма “Гугъл”
 
Майка ти да вика от балкона да се прибираш за вечеря, а не защото е тъмно или страшно
 
Да ходиш до ”Домашни потреби” за тиган, до ”Плод-зелечук” за чушки и домати, до ”Млад техник” за детски играчки, до ”Битовия комбинат” за …
 
Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш
 
Да си дадеш чорапогащника на “ловим бримки”
 
Да си вариш домашна кола-маска
 
 
Да познаваш мириса на “Кореком”
 
Да цъкаш пред величието на новия “Москвич”
 
Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде
 
Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече
 
 
Най-големият магазин, който си виждал, да са Централните хали
 
Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел
 
Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.
 
Да чакаш 1-ви юни, защото дават по 1-ва програма „Милион и едно желание“ с бати Влади
 
 
Да трошиш новите и връзкарски алуминиеви антени по покривите на блока, за да си направиш тръба за фунийки (финки) , ако може двуцефка
 
Да се съберете и да играете на джамини на дупка, ако няма стотинки (1,2,5,10) за триъгълник
 
Да играете на война срещу съседната махала с бамби (павета)
 
 
 
Да се скриеш някъде и да пушиш
 
Да си направите къща на някое дърво.
 
Да си разменяте подаръци в училище за Нова година – старателно надписани книги и грамофонни плочи.
 
Да си купуваш плочи с музика.
 
Да знаеш, че колело се спира с контра, а не със спирачка.
 
 
Да се надяваш да срещнеш оня, който пусна слуха за наркотиците в миришещите листчета и ти прецака „търговията“.
 
Да се опитваш да пренесеш печата на училищната лекарка върху извинителна бележка с варено яйце.
 
Да си купуваш въшки в кибритени кутийки, или поне си се замислял да го направиш.
 
 
 
Да знаеш много добре какво е взаимодействието на молива с MC касетката.
 
Да си недолюбвал съседите с дуплекса.
 
Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.
 
Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.
 
Още помниш регистрационния номер на първата кола на вашите
 
…..и още и още……..
 

Заради чествания на Шипка трафикът утре ще е през Прохода на републиката

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/25/3030616_zaradi_chestvaniia_na_shipka_trafikut_utre_shte_e_prez/?ref=rss


Утре - 26 август, от 9 ч. до 22 ч., за честванията на 140-тата годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".<br />Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 през Дебелец, Прохода на републиката и Гурково.<br />Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през селата Поповци и Донино,...

Радев посрещна Макрон

http://www.cross.bg/makron-dvete-radev-1553099.html

/КРОСС/ Българският държавен глава Румен Радев посрещна френския си колега Еманюел Макрон във Варна. Церемонията по посрещането в двореца „Евксиноград" започна с около 15 минути закъснение, предава „Фокус". Държавните глави на България и Франция бяха посрещнати под звуците на Духовия оркестър на Военноморските сили (ВМС) и почетната рота на ВМС. Изпълнени бяха химните на двете страни. Президентът Еманюел Макрон и неговата съпруга Бриджит Макрон са на посещение в нашата страна по съвместна покана на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. В двореца „Евксиноград" те ще проведат срещи и дискусии. Във фокуса на разговорите ще бъдат заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). След церемонията по посрещането двамата президенти и техните съпруги си направиха официална снимка. След това двете президентски двойки ще пият чай, а малко по-късно двамата президенти ще проведат среща „на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. След приключване на срещата ще бъде дадена съвместна пресконференция.  

Изтеглят 25 тона сладолед и 9 т майонеза заради яйчен прах с фипронил

https://offnews.bg//ikonomika/iztegliat-25-tona-sladoled-i-9-t-majoneza-zaradi-iajchen-prah-s-fipron-663617.html

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) обяви, че е взела незабавни мерки за изтегляне от пазара и производството на хранителни продукти, в които е вложен замърсен с фипронил яйчен прах.

Преди дни стана ясно, че партида с яйчен прах с наличие на фипронил е била внесена у нас. В много страни в Европа от седмици се вземат мерки за разпространението на яйца и яйчни продукти с фипронил. Това е ветеринарномедицински препарат, забранен за употреба при продуктивни животни, в т.ч. при кокошките носачки.

Голяма част от внесената партида, около 500 кг, е отишла в един склад, който е идентифициран. Установени са и фирмите, които са го закупили от склада - става въпрос за две предприятия. В склада са останали 64 кг яйчен прах, които ще бъдат унищожени. Двете предприятия са вложили малки количества от яйчния прах (от 0,9 до 2,9%) в производството на над 25 тона сладолед и сладоледени торти и около 9 тона майонеза. Не се съобщават имената на производителите, но от БАБХ уверяват, че почти всички продуктите са вече изтеглени от магазините.

Контролните органи ще извършват проверки на всички птицефермите за кокошки носачки в страната за наличие и употреба на забраненото вещество. Ще бъдат вземани и проби за лабораторни анализи. Мерките се предприемат превантивно и са с цел да се предотврати замърсяване на българските яйца с фипронил, за да бъдат защитени потребителите от евентуални здравни рискове, а самите производители – от евентуална криза на българския пазар, поясняват от БАБХ.

Илияна Йотова: Подвигът на Шипка не е само в праха на мъртвите, а дълг на живите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408612

Илияна Йотова: Подвигът на Шипка не е само в праха на мъртвите, а дълг на живитеНай-големият завет, който ни оставиха българските опълченци, е единението. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по отбелязването на 140 годишни от епичните боеве на връх Шипка, която се проведе пред паметника на Опълченците в София. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Еврокомисията и Макрон са обезпокоени от румънските планове за съдебна реформа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/25/3030593_evrokomisiiata_i_makron_sa_obezpokoeni_ot_rumunskite/?ref=rss


Европейската комисия поиска от румънското правителство да даде повече подробности за предложенията си за съдебна реформа и изрази притеснение, че с действията си Букурещ може да прави крачка назад в борбата срещу корупцията, предаде "Ройтерс".<br /><br />В изявлението си, публикувано в четвъртък, Комисията каза: "Молим румънските власти за законопроектите и допълнителни обяснения. Необратимостта на напредъка, постигнат от Румъния в борбата срещу корупцията в...

Ибрахимович дал благословията си на Лукаку за №9

https://offnews.bg//futbol/ibrahimovich-dal-blagosloviata-si-na-lukaku-za-9-663618.html

Шведската мегазвезда на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович сподели ден след подновяването на договора си с "червените дяволи", че лично е разрешил на новото попълнение Ромелу Лукаку да носи номер 9 на "Олд Трафорд".

През новия сезон Златан ще играе с №10, стана ясно вчера.

"Лукаку ми се обади и попита "Брато, може ли да вземе №9". Отговорих му следното. "Момче, не съм в позицията да ти правя труден живота. Сега искам да съм щастлив и дружелюбен.

Давам ти №9, а аз ще взема №10. Така и направихме. Може да се каже, че надградих своята деветка", заяви пословично "скромният" Златан, който се завърна в състава на Манчестър Юнайтед по-рано от очакваното след свирепа контузия, която получи през пролетта.

Мъжът с буса в Ротердам не бил терорист, а пиян

http://dnes.dir.bg/news/kontsert-roterdam-jihad-allahlas-26288807

Холандската полиция е освободила шофьора на микробус, задържан във връзка с терористична заплаха срещу концерт на американска рок група в Ротердам.

Мъжът с буса в Ротердам не бил терорист, а пиян

http://dnes.dir.bg/news/kontsert-roterdam-jihad-26288807

Холандската полиция освободила шофьора на микробус, задържан във връзка с терористична заплаха срещу концерт на американска рок група в Ротердам.

"Игра на тронове" предизвика бум в покупката на хъскита, но и в изоставянето им

http://www.cross.bg/huskitata-tronove-igra-1553100.html

/КРОСС/ Британските фенове на "Игра на тронове" (Game of Thrones) продължават масово да изостават закупените от тях хъскита в приюти за домашни любимци, въпреки призива на актьора Питър Динклидж да не го правят, съобщи в. "Дейли мейл". В приюти във Великобритания вече са предадени няколкостотин кучета от породата. Във фентъзи сагата хъскитата изпълняват ролята на вълчища - умни хищници, които достигат размерите на малък кон. Те са символ на Дома Старк. В началото на сериала всяко от децата на Едард Старк получава по едно малко вълче. Природозащитните организации казаха, че са обезпокоени от популярността на хъскитата. Феновете на "Игра на тронове" купуват кучетата, без да съзнават, че те не са пригодени за живот в тесни апартаменти. Животните трябва да тичат и тренират редовно, в противен случай скучаят и започват да причиняват щети по мебелите. Това е и причината хъскитата да бъдат изоставяни, както и непокорната им природа. Актьорът Питър Динклидж, който изпълнява ролята на Тирион Ланистър в сериала, заедно с природозащитната организация PETA (Хора за етично отношение към животните) призова почитателите на сагата добре да си помислят, преди да купят хъски. Той предложи вместо това да си вземат куче от приют. Хъскитата са кучета, които разполагат с много енергия и за да растат здрави и силни се нуждаят от много тичане и усилени тренировки

С официална церемония бе посрещнат президента Еманюел Макрон в ”Евксиноград”

http://frognews.bg/news_140886/S-ofitsialna-tseremoniia-be-posreshtnat-prezidenta-Emaniuel-Makron-v-Evksinograd/

С официална церемония бе посрещнат френския президент Еманюел Макрон пред двореца ”Евксиноград” във Варна. Прозвучаха химните на Франция и България. След церемонията Макрон ще се срещне с българския държавен глава Румен Радев и с премиера Бойко Борисов, след които ще последват изявления за медиите.

Нова вълна от бежанци и мигранти към Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408603

Нова вълна от бежанци и мигранти към ГърцияНова вълна от бежанци и мигранти залива Гърция през последните дни, като потокът е най-вече към островите в североизточната част на Егейско море, съобщава в. "Та неа". Изданието цитира източници от гръцката брегова охрана, които смятат, че добрите метеорологични условия са само едната страна на проблема, а другата, се свеждала до това,

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИДВА В ПЪРВИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ГРАД ЗА ПРАЗНИКА МУ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281679_%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%9D%D0%95%D0%9B%D0%98%D0%AF+%D0%9D%D0%98%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%90+%D0%98%D0%94%D0%92%D0%90+%D0%92+%D0%9F%D0%AA%D0%A0%D0%92%D0%98%D0%AF+%D0%A1%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%90%D0%9B%D0%98%D0%A1%D0%A2

 Идния четвъртък в Димитровград ще пристигне Корнелия Нинова. Председателят на Националния съвет на БСП ще участва в среща-разговор: „Първият социалистически град – минало, настояще, бъдеще“. Тя се организира от Общинския съвет на БСП, по повод празника на Димитровград и 70-годишнината от основаването му.

Срещата-разговор ще се състои на 31 август 2017 г., от 18:00 часа, в културен дом „Химик“. Желаещите да участват в нея, да заповядат, канят от офиса на социалистическата партия в Димитровград.

Много британци биха похапнали храна от паничките на домашните си любимци

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6408588

Много британци биха похапнали храна от паничките на домашните си любимциДесет процента от поданиците на Нейно Величество не биха имали нищо против да похапнат храната си от паничките на своите домашни любимци, установи национално проучване, цитирано от веснтник "Метро". Изследването е проведено от социологическия сайт YouGov и в него са взели участие 2 030 британски граждани.

Анализ: На Радева ѝ липсват само ролки в косата и огромна бяла панделка

http://clubz.bg/57612-analiz_na_radeva_%D1%9D_lipsvat_samo_rolki_v_kosata_i_ogromna_bqla_pandelka

Едно от най-значимите събития през тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и за крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка. Това пише в свой анализ Криси Табачка за tialoto.bg.

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмносиня рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите, предизвиква много спорове относно дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното.

Защо?

Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор.

Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. (Според медии гостенката е в тоалет на "Луи Вюитон", а домакинята - в "Долче и Габана", б.р.)

Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатична среща на високо ниво. Двуредните копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета, са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

От сайта прилагат тази рекламна илюстрация:

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията, по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за всекидневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е, меко казано, неадекватно.

Един огромен минус за Радева – чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се в емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

 

Анализ: на Радева й липсват само ролки в косата и огромна бяла панделка

http://clubz.bg/57612-analiz_na_radeva_j_lipsvat_samo_rolki_v_kosata_i_ogromna_bqla_pandelka

Едно от най-значимите събития тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата, първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка. Това пише в свой анализ Криси Табачка за tialoto.bg

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмносиня рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите, предизвиква много спорове относно дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното.

Защо?

Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор.

Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. (Според медии гостенката е в тоалет на "Луи Вюитон", а домакинята - в "Долче и Габана", б.р.)

Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатична среща на високо ниво. Двуредните копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

От сайта прилагат тази рекламна илюстрация:

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за ежедневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е меко казано неадекватно.

Един огромен минус за Радева – чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се за емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

 

България-Франция: време за търговия и инвестиции!

http://frognews.bg/news_140867/Balgariia-Frantsiia-vreme-za-targoviia-i-investitsii!/

Франция е шестта световна икономическа сила, част е от Г8. Страната осъществява 70% от търговския си обмен с държави от Европейския съюз.

Япония разширява списъка със санкциите срещу Северна Корея

http://econ.bg/Новини/Япония-разширява-списъка-със-санкциите-срещу-Северна-Корея_l.a_i.748101_at.1.html

Япония взе решение да разшири списъка със санкциите срещу Северна Корея, като включи в него четири компании от Китай и две от Намибия, предава ТАСС....

"Левски" е освободил Станислав Ангелов като шеф на школата на "Раковски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/25/3030610_levski_e_osvobodil_stanislav_angelov_kato_shef_na/?ref=rss


Станислав Ангелов вече не е директор на детско-юношеската школа на "Левски" на стадион "Раковски", съобщи радио "Дарик". На този етап няма официално потвърждения от двете страни.<br /><br />След края на миналия сезон се появиха слухове, че бившият футболист опитва да се отцепи от "Левски". Твърдеше се, че той иска да създаде нов клуб и да овласти базата на "Раковски". Предполага се, че това е причината за раздялата между Ангелов и...

Задържаха извършителя и подбудителя на двойно убийство

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-pozhar-gabrovo-s-bogdanchovtzi-ilia-spiridonov-elenka-spiridonova-veselin-i-lachezar-p-26288717

Задържаха 60-годишния Веселин И. и 54-годишния Лъчезар П. за 72 часа по обвинение за двойното убийство, маскирано като пожар, в с. Богданчовци, Габровско.

БАБХ затяга контрола над птицифермите заради фипронила

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/babh-zatiaga-kontrola-nad-pticifermite-zaradi-fipronila-245491/

Проверките показват минимално количество на химикала при санитарната обработка на яйца за производството на сладолед и майонеза

Наръгаха с нож скандалния бизнесмен Стоян Златния

https://www.actualno.com/crime/narygaha-s-noj-skandalnija-biznesmen-stojan-zlatnija-news_629735.html

Скандалният бизнесмен Стоян Стоянов – Златния е наръган с нож тази нощ, съобщи БНР. Нападението е било извършено пред дома му в столичния квартал "Банишора". Стоянов е наръган 6 пъти с нож. Сигналът в полицията е подаден от дежурния полицай в "Пирогов", където пострадалият

Директорът на СМГ отказа да напусне, МОН го чака след отпуск с искане за обяснения

https://offnews.bg//obshtestvo/direktorat-na-smg-otkaza-da-napusne-mon-go-chaka-sled-otpusk-s-iskane-663612.html

Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов отхвърли искането на работодателя си - началникът на Регионалното управление на образованието към МОН - да подаде оставка. От своя страна, от РУО очакват изтичането на отпуска му и в понеделник ще му връчат искане за обяснение за установените при проверка нередности.

Категорично отказвам и няма да подам оставка. Ще продължа да работя в интерес на децата от Софийската математическа гимназия, заяви директорът Антони Стоянов пред "България ON AIR" тази сутрин.

Началникът на РУО Ваня Кастрева поиска оставката на Стоянов вчера след едномесечни опити от страна на МОН за разрешаването на конфликта в гимназията. Той започна през юли с уволнението на един от безспорните авторитети в училището - учителката по математика Петя Тодорова, с мотиви, които тази сутрин зам.-министърът на образованието Таня Михайлова нарече пред bTV "граничещи с абсурда".

Стоянов твърди, че като член на националната комисия на математическото състезание "Европейско кенгуру" Тодорова е работила срещу интересите на гимназията. Защо? Защото, твърди директорът, е подписала протокол, с който учениците от СМГ са изключени от участие в националния кръг.

Истината е малко по-различна - с подписа си Тодорова само удостоверява, че учениците са получили съответните оценки. Решението те да бъдат изключени (то по-късно бе отменено и децата не бяха ощетени) бе следствие от спора между съорганизаторите на състезанието. Всички, явили се при Съюза на математиците в България ученици първоначално не бяха допуснати до националния кръг, но след намесата на МОН решението бе преразгледано.

Уволнението на Тодорова предизвика протести на родители и ученици, но директорът не отстъпи. Напрежението се увеличи и с решението му да не поднови срочни договори на учители, недоволни от начина му на управление.

Този път опитът на МОН да посредничи удари на камък. Вместо да се стреми да успокои ситуацията, той провокира напрежение, държи се грубо, криеше се от нас, сподели пред OFFNews вчера министърът на образованието Красимир Вълчев.

След поисканата вчера оставка напрежението ескалира, директорът се барикадира в училището, нищо, че е в отпуск, а пред сградата течеше протест. Наложи се отишлата на място Кастрева да повика полиция.

"От 12 юли се занимаваме с този конфликт. Има протести, недоволство на родители. Тези протести са за уволнението на един учител, който се е доказал и работи. По-важното е, че се получава разединение в училище, противопоставяне на учители, на родители, има опасност учениците да се включат в този конфликт", коментира тази сутрин зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя призна, че опитите на МОН да разговаря с директора са били неуспешни: телефонът му постоянно бил изключен. 

Тя описа и последващата процедура: "В деня, в който отпускът изтича, трябва да му се връчи искане за писмени обяснения и оттам нататък се спазва процедурата по Кодекса на труда".

Поведението му е недопустимо и няма как да го толерираме, подчерта тя.

Макрон подкрепи България, нападна Полша

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/makron-podkrepi-bylgariia-napadna-polsha-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Радеви посрещнаха Макрон, той ни подкрепи за Шенген

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/radevi-posreshtnaha-makron-toj-ni-podkrepi-za-shengen-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Макрон: България трябва да влезе в Шенген (СНИМКИ)

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/makron-bylgariia-triabva-da-vleze-v-shengen-snimki-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Радев подкрепи Макрон по ключов въпрос, той нас почти

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/radev-podkrepi-makron-po-kliuchov-vypros-toj-nas-pochti-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Радев подкрепи Макрон по ключовата за него тема

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/radev-podkrepi-makron-po-kliuchovata-za-nego-tema-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Семейство Радеви посрещнаха Макрон и жена му (СНИМКИ)

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/semejstvo-radevi-posreshtnaha-makron-i-zhena-mu-snimki-6073063

В Евксиноград френският президент ще разговаря с българския си колега и премиера Бойко Борисов

Автобус падна в морето в руския Краснодарски край, 14 загинаха

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408565

Автобус падна в морето в руския Краснодарски край, 14 загинахаЧетиринайсет души загинаха при падане на автобус в морето в руския Краснодарски край (южната част на Европейска Русия). Това съобщи регионалният клон на Министерството на извънредните ситуации, предаде ТАСС, цитиран от "Фокус".  Специализирани екипи са успели да спасят 24 души, 8 от които са настанени в болници.

Животновъдите получиха 11 млн. лв. извънредна помощ

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/25/3030607_jivotnovudite_poluchiha_11_mln_lv_izvunredna_pomosht/?ref=rss


Държавен фонд "Земеделие" изплати близо 11 млн. лева (10 968 954 лв.) по Схемите за извънредна помощ за приспособяване на млекопроизводителите и земеделските стопани в други сектори на животновъдството.<br /><br />Средствата са осигурени от националния бюджет (10 940 829 лева) и неизразходваните средства от бюджета на ЕС (28 125 лева).<br /><br />Изплатените суми са изчислени на база на ставките, които бяха определени на 4 август със заповед на министъра на...

Вицепрезидентът на „Самсунг” влиза за 5 години в затвора

http://www.moreto.net/novini.php?n=358172

Южнокорейски съд осъди на 5 години лишаване от свобода милиардера и вицепрезидент на индустриалния гигант „Самсунг” Лий Дзие-юн, съобщават световните агенции. Той беше признат за виновен по обвинение в корупция. До делото се стигна след безпрецедентния политически скандал в страната, довел до импийчмънт на президента.

Задържаха двама мъже, обвинени в убийство от Габрово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408566

Задържаха двама мъже, обвинени в убийство от ГабровоПо обвинение на Окръжната прокуратура 60-годишният Веселин И. и 54-годишният Лъчезар П. са задържани със 72-часова прокурорска мярка за неотклонение. Обвинението е за извършено убийство. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Това съобщиха от прокуратурата.

Някой винаги е гол - какво наистина се случва на купоните в Слънчев бряг

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281678_%D0%9D%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8+%D0%B5+%D0%B3%D0%BE%D0%BB+-+%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D1%83%D

Британец разкрива какво наистина се случва на купоните в прословутия български курорт Слънчев бряг. Джон Магилтън, на 23 години от Суонзи, Уелс, описва грозната реалност по родното Черноморие.

Магилтън работи в Слънчев бряг през летата на 2015-та и 2016-та година и определено има какво да разкаже – масова голота, публични разпри и диви пияни почиващи без какъвто и да е контрол.

Дестинацията Слънчев бряг става известна за Великобритания благодарение на евтиния алкохол и топлото време. Освен благоприятна атмосфера и добри условия за забавление, курортът предлага и много повече – възможност да нарушиш всички правила и да забравиш за всякакви задръжки.

 Прочети повече на: SofiaPress.com

Йенс Столтенберг обвини Русия в агресивно поведение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408531

Йенс Столтенберг обвини Русия в агресивно поведениеНАТО не иска да се конфронтира с Русия, но нейното „агресивно поведение подкопава доверието, стабилността и сигурността в Европа“, заяви в четвъртък генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, предава руската редакция на Deutsche Welle. Русия незаконно анексира Крим и продължава да дестабилизира ситуацията в източната част на Украйна,

Ограничава се движението по пътя Габрово - Шипка - Казанлък заради честванията на Шипченската епопея

http://www.cross.bg/repyblikata-kazanluk-prohod-1553098.html

/КРОСС/ Утре - 26 август, от 9 ч. до 22 ч., за честванията на 140-ата годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва: • за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас; • за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе. Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж" (връзката на път I-5 с I-6). През прохода „Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima

Мейуедър и Макгрегър на живо и в интернет с Pay-per-view

http://www.cross.bg/meiiyedur-makgregur-pay-per-view-1553097.html

/КРОСС/ Мтел дава възможност на всички фенове да гледат битката на годината онлайн от всяко устройство на ppv.mtel.bg Българските фенове ще могат да наблюдават на живо боксовия двубой между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър и посредством услугата Pay-per-view („плащаш, за да гледаш") на страницата ppv.mtel.bg. Сблъсъкът между най-успешният професионален боксьор и най-известния състезател по MMA в света е първото събитие, което се излъчва у нас чрез тази функционалност. Битката на годината ще бъде излъчена в реално време и по Mtel Sport 2, а с помощта на Pay-per-view възможността мачът ще бъде достъпен за всички потребители, независимо кой телевизионен доставчик ползват. Едно от най-големите спортни събития на 2017 г. ще може да се наблюдава в реално време срещу 5,99 лева, като сумата ще осигури възможност и за гледане на двубоя на запис до 24 часа след неговия край. Най-голямата битка в историята на бойните спортове ще започне в ранните часове на 27 август, като началото на гала вечерта е в 4:00 часа. Всеки, който се абонира за Pay-per-View услугата, ще може да гледа битката на годината на мобилно или настолно устройство, като единственото изискване е налична интернет връзка

Дайте шанс на детето си да създава, не само да консумира

https://www.actualno.com/actualno/dajte-shans-na-deteto-si-da-syzdava-ne-samo-da-konsumira-news_629723.html

Началото на учебната година наближава и във форумите се трупат въпроси на развълнувани родители, които търсят най-доброто и сравняват чанти, дрехи, пособия. Актуален е и въпросът дали първокласникът трябва да има мобилен телефон, който да носи в училище. Вярно е, че животът

Три начина за създаване на прекрасна култура в стартъпите

http://www.investor.bg/strategii/127/a/tri-nachina-za-syzdavane-na-prekrasna-kultura-v-startypite-245489/

Корпоративните култури не се появяват във вакуум, те се появяват в отговор на активни действия от страна на мениджърите

Мъж е в тежко състояние след побой в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/25/3030603_muj_e_v_tejko_sustoianie_sled_poboi_v_sofiia/?ref=rss


Стоян Стоянов, известен като Златистия, е бил пребит и намушкан шест пъти с нож пред дома му в столичния кв. "Банишора". Той е откаран в "Пирогов" в тежко състояние, съобщава БНР.<br /><br />Мъжът е в тежко състояние с множество рани по цялото тяло. Той има и тежка контузия на главата. Нападателите му все още се издирват, като не се знае кои са.<br /><br />През 2011 г. Стоянов бе арестуван и обвинен в склоняване на непълнолетни момичета да...

Европейски страни се готвят да върнат в Гърция кандидати за убежище въпреки кризата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/25/3030586_evropeiski_strani_se_gotviat_da_vurnat_v_gurciia/?ref=rss


Европейски страни се готвят да започнат процес по връщане на бежанци в Гърция на фона на засилващи се протести в Атина на мигранти, които искат да се съберат със семействата си, пише британският в. "Гардиън".<br /><br />Страни от Европейския съюз ще връщат кандидати за убежище, влезли в съюза през Гърция, въпреки че тя преживява най-тежката икономическа криза в съвременната си история и въпреки критиките на правозащитни организации, отбелязва вестникът, цитиран от...

Бабикян: Варна и Бургас са важни за Франция и общата европейска отбрана

http://frognews.bg/news_140868/Babikian-Varna-i-Burgas-sa-vajni-za-Frantsiia-i-obshtata-evropeiska-otbrana/

Обща европейска отбрана, отпор срещу тероризма, Шенген, Еврозоната и социалният дъмпинг ще са в дневния ред на разговорите на френския президент у нас. Това прогнозираха експертът Арман Бабикян.

Вулканите помагат за развитието на електромобилите

http://www.cross.bg/litiii-sledvashtite-godini-1553096.html

/КРОСС/ Някои от най-големите вулкани на Земята може да изиграят много важна роля в развитието на електромобилите. Това показа изследване на учени от Станфордския университет, които прогнозират интересен и ефективен начин за увеличаване на добива на литий, предава Automedia. Т.нар. „супервулкани", т.е тези, които изхвърлят над 1000 кубически километра вещества, ще се окажат следващите най-подходящи места за добив на литий, който пък е изключително важен за производството на батерии за електромобили, което се очаква рязко да се увеличи в следващите години. Томас Бенсън е човекът, който ръководи търсенето на литий в кратерите на най-големите вулкани и според него, достъпът до ценния метал ще се окаже неочаквано лесен. Неговият екип е анализирал вулканичната магма, останала в кратерите на големи вулкани, изригвали преди милиони години и са се натъкнали на метална сплав, коsто е изключително близка до лития. В момента основните добиви на литий са в Чили и Австралия, но съвсем скоро САЩ и няколко държави от Южна Америка може сериозно да се намесят в този бизнес. В края на миналата година в света са се движили около 2 милиона електромобили, като се очаква в следващите няколко години броят им драстично да се увеличи, като най-сериозен ще е този ръст между 2025 и 2030 година.  

Министър Димов изпрати рейнджъри да помагат за пожара в Кресненското дефиле

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408542

Министър Димов изпрати рейнджъри
да помагат за пожара в Кресненското дефиле
Министърът на околната среда и водите Нено Димов изпрати рейнджъри от Дирекцията на „Национален парк Пирин“ да се включат в гасенето на пожара в Кресненското дефиле, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Целта е да помогнат на включилите се в борбата с огнената стихия над 500 пожарникари, местни хора, фирми,

Вижте как Радеви официално посрещнаха Макрон в Евксиноград (Видео + Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408533

Вижте как Радеви официално посрещнаха Макрон в Евксиноград (Видео + Снимки)С посрещане на главния вход на двореца в "Евксиновград" започна официалната част от посещението на президента на Франция Еманюел Макрон в България. Макрон и съпругата му Бриджит бяха посрещнати от българския държавен глава и неговата първа дама Десислава. След церемонията двамата президенти се оттеглиха за разговор на четири очи.

Паралелни светове завладяват Варна на Фестивала на настолните игри този уикенд

http://www.moreto.net/novini.php?n=358169

Фестивал на настолните игри "Varna Games Fest" ще се проведе във Варна тази събота и неделя - 26 и 27 август, научи Moreto.net. Събитието ще се състои в Морската градина до сцена „Раковина“ от 12 до 20 часа, а входът за всички прояви е свободен.

Семейно събиране в Полски Тръмбеш завърши с взрив от салмонелоза

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/semejno-sybirane-v-polski-trymbesh-zavyrshi-s-vzriv-ot-salmoneloza-2044378

Има  регистриран взрив от салмонелоза в началото на август, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Инфекцията възникнала по време на семейно събиране в Полски Тръмбеш, на което са присъствали 23 души, съобщи д-р Ирина Млъзева от РЗИ.

Макрон: България е изпълнила критериите за членство в Шенген

//dariknews.bg/regioni/varna/makron-bylgariia-e-izpylnila-kriteriite-za-chlenstvo-v-shengen-2044394

България е изпълнила критериите и може да стане пълноправен член на Шенгенското пространство, каза днес в двореца "Евксиноград" президентът на Франция Еманюел Макрон след срещата си с президента Румен Радев. „България очаква подкрепа от Фра

Над 30 т продукти са изтеглени от пазара заради яйчен прах с фипронил

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/25/3030579_nad_30_t_produkti_sa_iztegleni_ot_pazara_zaradi/?ref=rss


След като на 18 август Българската агенция по безопасност на храните съобщи за внесени партиди яйчен прах с фипронил, днес се разбира, че вече са установени фирмите, които са го получили. До момента е установено, че 500 кг от продукта са доставени в един търговски склад и са идентифицирани фирмите, до които е изпратен.<br /><br />Установено е, че пратката е доставена до две производствени предприятия на територията на страната. Налични и възбранени са почти 64 кг яйчен жълтък на...

Откриха нови доказателства за живот в миналото на Марс

http://www.cross.bg/drevnostta-kratera-tzink-1553095.html

/КРОСС/ Канадски и американски учени откриха нови признаци за съществуване на живот на Марс в древността, съобщава „Лента", цитирана от „Дарик". Повишеното съдържание на цинк и германий в няколко района на Червената планета свидетелства за висока хидротермална активност в древността. Концентрацията на тези химични елементи в седиментните скали в района на кратера Гейл превишава показателите в останалите части на марсианската повърхност между 10 и 100 пъти. Екстремални хидротермални източници на Земята, също богати на цинк и германий, служат за местообитание на примитивните организми. Вероятно аналогични същества може да са живели на Червената планета в миналото и не е изключено учените да успеят да намерят следи от тях. Възрастта на кратера Гейл, който има диаметър от 150 километра, е 3,5 милиарда години. Дъното му е запълнено с множество седиментни скали, изложени на ерозия. В древността най-дълбоките части на кратера били запълнени с вода.  

Не яжте кучешки лайна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6407783

Не яжте кучешки лайнаСофиянци масово не спазват Наредбата на общината и не почистват след любимците си ЛИЧЕН свидетел съм на тази случка преди години близо до площад “Славейков”. Възрастна жена водеше на каишка кученце, което в един момент си свърши “голямата нужда” на тротоара на “Граф Игнатиев”. Жената му заговори като на малко дете: “Дразни ли те, мойто момче?

Вицепрезидентът на Samsung е осъден на 5 години затвор (СНИМКА)

https://www.actualno.com/asia/viceprezidentyt-na-samsung-e-osyden-na-5-godini-zatvor-snimka-news_629728.html

Наследникът на Samsung Ли Джей Йонг е осъден на пет години затвор за корупция, лъжесвидетелстване и други престъпления. Централният окръжен съд в Сеул осъди 49-годишния бизнесмен, заместник-директор на най-големия производител на смартфони в света, за престъпления, свързани с

Tатуировките, които тези съпрузи правят, са като бижу

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/tatuirovkite-koito-tezi-sypruzi-praviat-sa-kato-bizhu-6073057

Дизайнът на татуса трябва да е такъв, че да подчертава извивките на тялото и да скрие несъвършенствата, споделя татуистът Марко Манзо

Почетен шпалир от матроси за Макрон в ”Евксиноград”

http://dnes.dir.bg/news/umen-adev-emanuel-makron-prezidentat-radev-26288407

С тържествена церемония и почетна рота на Военноморските сили бе посрещнат френският президент Еманюел Макрон в двореца "Евксиноград" край Варна.

Съпрузи създават невероятни "дантелени" татуировки

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/sypruzi-syzdavat-neveroiatni-danteleni-tatuirovki-6073057

Дизайнът на татуса трябва да е такъв, че да подчертава извивките на тялото и да скрие несъвършенствата, споделя татуистът Марко Манзо

Истанбул – втори опит

https://www.actualno.com/viewpoint/istanbul-vtori-opit-news_629729.html

През ноември 2009 в църква насред Москва един кретен влиза с пистолета си и застрелва на място отец Даниил Сисоев. Само заради това, че е проучил обстойно и в подробности религиозно-политическата доктрина, която се нарича мюсюлманство, мохамеданство, ислям. И поради това, че н

Димитровград открива ретро апартамент за живота по време на социализма (галерия)

https://offnews.bg//dom/dimitrovgrad-otkriva-retro-apartament-za-zhivota-po-vreme-na-sotcializ-663614.html

Историческият музей в Димитровград обзаведе ретро апартамент с мебели от 50-те и 60-те години на миналия век, за да покаже как са живели жителите на града по време на социализма.

Апартаментът-експозиция е част от културната програма за отбелязването на 70 години от създаването на Димитровград, които се честват на 2-ри септември 2017.

Още преди да бъде открита официално, експозицията предизвика голям интерес. Има дори запитвания дали апартаментът се продава и каква е цената му. Той може да бъде разгледан от граждани на 27 август между 10 и 13 ч. Намира се на бул. Димитър Благоев 9.

От музея уточняват, че всички вещи са дарени от гражданите на Димитровград. Началото е поставено през 2012 г., когато във връзка с проекта АТРИУМ са събрани вещи от социалистическия бит, а в изложбената зала на музея беше открита изложбата „Животът през 50-те и 60-те. Щрихи от битието на новия гражданин”. След края на изложбата, вещите са прибрани във фондохранилище на музея. Тази година, по повод 70-годишнината на Димитровград, заедно с още десетки предмети, дарени от димитровградчани, те намериха своето място в т. нар. „Ретро апартамент”. 

Състои се от четири стаи, които музейните специалисти са обособили кухня, хол, спалня и кабинет. Кабинетът от 2018 г. ще бъде използван за туристически информационен център на Община Димитровград.

Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/region/article/6408514

Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018 г.Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки през 2018 г. , съобщиха от пресцентъра на общината. Пътуващият "Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles" избра града на тепетата за домакин на своeто 18-то международно издание. То ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г., с подкрепата на Министерството на икономиката и на

70-годишен загина при пожар в дома си в град Съединение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408517

70-годишен загина при пожар в дома си в град Съединение70-годишен мъж е загинал при пожар в дома му в град Съединение. Това каза инсп. Цвятко Дешев, говорител на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив, предаде "Фокус". По думите му, сигналът за горяща къща на ул. „Кракра“ №2 в град Съединение е подаден в 13:32 часа вчера.

Животновъдите получиха 11 млн. лева извънредна помощ от държавата

http://www.mediapool.bg/zhivotnovadite-poluchiha-11-mln-leva-izvanredna-pomosht-ot-darzhavata-news268416.html

Животновъдите получиха извънредна помощ от близо 11 милиона лева, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Средно един фермер е получил по около 620 лв. Помощта от 10 968 954 лв. е изплатена на 17 723 животновъди по схемите за извънредна помощ за приспособяване на млекопроизводителите и земеделските стопани в други сектори наживотновъдството. Някои от фермерите са били субсидирани по повече от една схема. Средствата са осигурени от националния бюджет (10 940 829 лева) и неизразходваните средства от бюджета на ЕС (28 125 лева). По Схемата за подпомагане на дребномащабни стопанства са финансирани 8283 стопани с 1 854 182 лева. По Схемата за подпомагане на екологични и щадящи климата методи за производство са преведени 6 559 870 лева на 7012 фермери. В третото направление – по Схемата за прилагане на екстензивни методи за производство се разпределят 2 554 902 лева между 3280 животновъди. Общият размер на плащанията за едно стопанство не може да надвишават сумата, която се получава след умножаване на всички крави и биволици в това стопанство по 23.17 лв. и всички овце и кози в него по 3.27 лв., е посочено в съобщението. Трите схеми бяха одобрени на заседание на Управителния съвет на фонд "Земеделие", което се проведе на 6 юли. По тях Разплащателната агенция подпомага животновъди, които отглеждат крави, биволици, овце - майки и кози – майки и вече са получили плащане на основание на Делегиран регламент (ЕС) 2016/1613 на Комисията от 8 септември 2016 година. Подкрепата се предоставя въз основа на броя животни, одобрени за подпомагане по съответната схема и съгласно указанията, утвърдени със Заповед № РД 09-754/03.10.2016 г. на министъра на земеделието и храните (Приложения № 1, 2 и 3). Изплатените суми са изчислени на база на ставките, които бяха определени на 4 август със Заповед № РД 09-616 на министъра на земеделието, храните и горите. В заповедта е посочен и крайният срок за предоставяне на помощта - 1 септември 2017 г.

Близо 70 на сто от американците смятат, че Тръмп може да въвлече САЩ в международен конфликт

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/25/3030581_blizo_70_na_sto_ot_amerikancite_smiatat_che_trump_moje/?ref=rss


Изявленията и действията на президента на САЩ Доналд Тръмп може случайно да въвлекат страната в международен конфликт, смятат 68 на сто от американците според проучване на университета "Джордж Вашингтон", цитирано от БТА и вашингтонското издание The Hill. Само 29 на сто от анкетираните не вярват в такава възможност.<br /><br />Сред запитаните 63 на сто смятат също, че страната се движи в погрешна посока, а според 56 на сто Тръмп е неефективен на поста си.<br /><br...

Зауерланд: Два месеца са напълно достатъчни за Кубрат да се подготви

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/25/3030584_zauerland_dva_meseca_sa_napulno_dostatuchni_za_kubrat/?ref=rss


Съсобственикът на "Зауерланд" Кале Зауерланд заяви, че Кубрат Пулев има достатъчно време да се подготви за мач срещу световния шампион Антъни Джошуа. В началото на седмицата ESPN обяви, че двете страни вече са постигнали споразумение за двубой на 28 октомври.<br /><br />В четвъртък българският боксьор атакува остро своите промотъри. Той обвини германската компания, че води преговори без негово знание и се интересува единственото от финансовата си изгода.<br /><br...

След една година нов кораб ще маркира плавателния път по Дунав

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/sled-edna-godina-nov-korab-shte-markira-plavatelniia-pyt-po-dunav-245488/

Измерванията на плавателния съд ще актуализират навигационно-пътната обстановка на реката и ще намалят транспортните разходи на корабите

Огнена стихия над Кресна: 500 души и два хеликоптера гасят пожара (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=358171

„Овладяно е положението, преместени са хората, осигурена е безопасността им, което бе най-важното на този етап. На евакуираните жители от двете села Сенокос и Ощава са предоставени храна и подслон. Осигурено е полицейско присъствие за охрана на имуществото им.

Нараства броят на туристите в планините

http://www.cross.bg/tyristite-radonova-planinata-1553094.html

/КРОСС/ Нараства броят на планинските туристи в страната, а най-посещаваните дестинации са Черни връх, Мусала и Мальовица. Това каза Зорница Радонова, изпълнителен секретар на Българския туристически съюз (БТС) в интервю за агенция „Фокус" по повод и предстоящия Ден на туризма, който се отбелязва на 27 август. „Събота и неделя е върволица от хора. Едни се качват нагоре, други слизат и това е непрекъснат процес", каза тя. Радонова подчерта, че българските туристи продължават да спазват традицията за Деня на туризма и поясни, че в тазгодишното му отбелязване се очаква да се включат около 3000 души от туристическите дружества в страната. „Традиционно някъде ежегодно пристигат около 3000 души. Когато е юбилейно честването, туристите са повече - около 4000-5000", коментира директорът на БТС. По отношение на културата на туристите в планината, Радонова отчете, че през последните години туристите събират своя боклук. „Дори като видят изхвърлени боклуци по пътеките, те ги събират в торбичка и ги слагат в раниците си", обясни директорът на БТС. Според нея повечето от туристите се грижат за опазването на природата и на планината. „Винаги можете да срещнете различни хора. По-скоро рядко са вече замърсяващите природата високо в планината, но се намират", коментира още Зорница Радонова.  

Бразилия ще приватизира активи за 14 милиарда долара

http://econ.bg/Новини/Бразилия-ще-приватизира-активи-за-14-милиарда-долара_l.a_i.748099_at.1.html

Бразилското правителство публикува план за приватизация на различни активи за сумата от 44 милиарда бразилски реала (14 милиарда долара) с цел...

Зигмар Габриел: Докато Ердоган управлява, Турция няма място в ЕС

http://frognews.bg/news_140885/Zigmar-Gabriel-Dokato-Erdogan-upravliava-Turtsiia-niama-miasto-v-ES/

”Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС. Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа”, смята още Габриел.

Пребиха и наръгаха с нож Стоян Стоянов-Златния

http://frognews.bg/news_140884/Prebiha-i-naragaha-s-noj-Stoian-Stoianov-Zlatniia/

Скандално известният бизнесмен Стоян Стоянов – Златния е бил пребит и наръган 6 пъти с нож пред дома му в София. Късно вечерта в четвъртък Златния е приет в ”Пирогов” с шест дълбоки прорезни рани по главата и тялото.

Все повече германски пенсионери идват да живеят в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=358174

България е най-бедната държава в Европейския съюз. Въпреки това все повече възрастни германци се местят на живеят в балканската страна – рай на Черноморското крайбрежие, коментира националният ежедневник Die Welt. Доскоро Тайланд бе любимата алтернатива за германските пенсионери, 30 хил.

Автобус падна в морето в Русия, 16 загинаха (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/avtobus-padna-v-moreto-v-rusiia-16-zaginaha-video-2044333

Шестнайсет по нови данни са жертвите от автобуса, който падна в Черно море от строящ се кей в пристанище Таман в Краснодарския край на Русия, съобщи за ТАСС регионалният клон на Министерството на извънредните ситуации, предаде агенцията.

Шестнайсет души са загинали,

Стрелба срещу колата на айтоски бизнесмен

//dariknews.bg/regioni/burgas/strelba-sreshtu-kolata-na-ajtoski-biznesmen-2044373

Автомобилът на 52-годишния бизнесмен от Айтос Хрисимир Колев – Кокала осъмна надупчена с четири куршума. Канонадата от изстрели отекнала малко след полунощ днес. Колата- марка „Мерцедес S“ била паркирана пред дома на предприемача на ул. „Бузлуджа“. В нея по това вр

Макрон в Twitter: Бойко, благодаря за посрещането (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/makron-v-twitter-bojko-blagodaria-za-posreshtaneto-video-2044375

"Бойко Борисов, благодаря за вашето посрещане!", написа в Twitter френският президент Еманюел Макрон, който пристигна на посещение в България. Държавният глава публикува клип от посрещането на Летище Варна, където бе очакван от премиера, шпалир от матроси и

Освободиха задържания заради терористичната заплаха в Ротердам

https://www.actualno.com/europe/osvobodiha-zadyrjanija-zaradi-teroristichnata-zaplaha-v-roterdam-news_629719.html

Холандската полиция освободи испанския гражданин, задържан близо до залата в Ротердам, където в сряда вечер (23 август) бе отменен концерт поради терористична заплаха. Властите съобщиха, че той вече не е заподозрян в рамките на това разследване. Припомняме, че рок концерт в

Над 30 сирийски военни са загинали при атака на „Ислямска държава“ в Ракка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408508

Над 30 сирийски военни са загинали при атака на „Ислямска държава“ в РаккаНай-малко 34 сирийски правителствени войници и съюзни бойци са загинали при контраатака на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в източната част на провинция Ракка, предава Франс прес, цитирана от Фокус. По данни на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права джихадистите са успели да установят повторно контрол

Откриха половин тон яйчен прах с фипронил, предприемат мерки

http://dnes.dir.bg/news/babh-prevantivni-merki-fipronil-jayen-prah-26288305

В България е получена пратка с 500 кг яйчен жълтък на прах, замърсен с фипронил. БАБХ предприема превантивни мерки за недопускане на замърсяване на птицефермите

Президентът Макрон: България трябва да стане пълноправен член на шенгенското пространство

http://www.barometar.net/89403/

България трябва да стане пълноправен член на шенгенското пространство. Това каза президентът на Френската република Еманюел Макрон по време на пресконференцията след срещата му с българския държавен глава Румен Радев в двореца „Евксиноград“ във Варна, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Постигнахме съгласие по 4 точки. Първата е да разчупим тази стена, която разделя новите от […]

Млади роми от цяла Европа се събират днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358166

50 млади роми от цяла Европа ще се съберат във Варна от днес - 25 август до 29 август 2017 г. за участие в ромския младежки социален форум „SO KERES, EUROPA?!” („Какво правиш, Европа?!”). Откриването на форума ще бъде от 9.00 часа в Юнашки салон на 25-ти август.

Бум на планинския туризъм у нас

https://www.actualno.com/society/bum-na-planinskija-turizym-u-nas-news_629718.html

Нараства броят на планинските туристи в страната, а най-посещаваните дестинации са Черни връх, Мусала и Мальовица. Това каза Зорница Радонова, изпълнителен секретар на Българския туристически съюз (БТС) във връзка с планинския туризъм. „Събота и неделя е върволица от хо

Два хеликоптера и 85 военни от Сухопътните войски и днес се борят с пожара край Кресна

http://www.cross.bg/chasa-sytrin-tazi-1553092.html

/КРОСС/ Засилено остава присъствието на Армията в Кресненското дефиле в борбата с големия пожар. Военнослужещи със специализирана техника се включиха и днес, 25 август, в гасенето на възникналия вчера голям горски пожар в Кресненското дефиле над село Мечкул, община Симитли. От 5 часа тази сутрин на терен действат 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 - Благоевград. За оказване на помощ за овладяването на огъня от 9:00 часа тази сутрин се включиха и 35 военнослужещи с 5 бр. специализирана техника от състава на военно формирование 28 610 - София. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Александър Бойков и капитан Кристиян Карабов, съобщават от Министерството на отбраната. Два хеликоптера Ми-17 от състава на ВВС се включиха в овладяване на огнената стихия от тази сутрин и към момента продължават да действат над района на пожара. Вчера, 24 август, действията на модулните групи на терен продължиха до 21:00 часа. От 21:00 часа до 3 часа, военнослужещите са оказвали помощ за евакуация на населението поради опасната близост до пожара.    

Германският външен министър: Турция с Ердоган няма място в ЕС

http://www.mediapool.bg/germanskiyat-vanshen-ministar-turtsiya-s-erdogan-nyama-myasto-v-es-news268415.html

Турция няма как да стане член на ЕС, докато е управлявана от президента Реджеп Ердоган. Това заяви германският вицеканцлер и външен министър Зигмар Габриел в интервю за в."Билд", предаде БТА. "Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС. Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа", казва Габриел. По-рано и австрийският външен министър Себастиян Курц заяви, че със сегашното ръководство на Турция, присъединяването й към ЕС не е възможно и към 2023 г. През последната седмица напрежението между Зигмар Габриел и Ердоган се покачи и двамата си размениха остри обвинения. Скандалът беше провокиран от Ердоган, който призова турците в Германия да не гласуват за нито една от големите партии на изборите за Бундестага на 24 септември. Габриел, доскорошен лидер на социалдемократите, втората политическа сила в Германия, определи думите на турския президент като безпрецедентно посегателство върху сувернитета на страната. В отговор Ердоган попита "Кой си ти, за да говориш на турския президент?" и заяви, че вицеканцлерът трябва да си "знае мястото" и да се обръща към външния министър на Турция. Берлин и Анкара си разменят критики в последните години. Основното германско притеснение е, че управлението на Реджеп Ердоган в южната ни съседка все повече се отдалечава от демокрацията. "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС", заяви Габриел. Той съобщи, че съпругата му е получавала обиди и заплахи от привърженици на Ердоган. Турският президент е наясно с липсата на европейска перспектива за страната му, но сам трябва да прекрати преговорите за членство, смята Габриел. "Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", каза още Габриел.

Представителството на ЕК в България става част от фестивала FUNCITY+

http://www.barometar.net/89401/

Представителството на Европейската комисия в България ще участва в младежкия фестивал FUNCITY+, съобщиха от пресцентъра на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Екипът на комисията ще бъде на разположение в новата зона около Морска гара от 31-ви август до 3-ти септември между 16 и 21ч. за отговори на всички въпроси, свързани с Европейския съюз и […]

12 загинали при падането на автобус в морето в Русия

http://www.cross.bg/dyshi-padaneto-moreto-1553093.html

/КРОСС/ 12 души загинаха при падането на автобус в морето в Темрюкския район на Русия (Краснодарски край, бел.ред.), съобщават от Министерство за гражданска защита, извънредни ситуации и преодоляване на последствията от природни бедствия, цитирано от руските медии. По предварителни данни в автобуса е имало 35 души, работници. 12 са загинали, 20 са спасени. Останалите трима се издирват от водолази, съобщиха от ведомството. Според източник на РИА Новости броят на жертвите достига 14 души. Причината за падането на автобуса във водата от височина 4 метра, според предварителните данни, е нарушение на правилата за движение, добави агенцията. Тежкото произшествие се случило в курортното селце Волна. Спасителите остават на място до ликвидиране на последиците от катастрофата. Дълбочината на морето на това място е 12 метра.  

Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на бившия премиер

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/25/3030556_vurhovniiat_sud_na_tailand_izdade_zapoved_za_arest_na/?ref=rss


Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на бившия премиер Инглук Шинаватра, след като тя не се яви, за да чуе решението на съда по дело за небрежност срещу нея, предадоха "Ройтерс" и БТА. <br /><br />Съдът отложи произнасянето на присъдата за 27 септември и каза, че Инглук е заявила, че не може да се яви, тъй като страдала от проблем с ухото. "Ние не мислим, че подсъдимата е болна. Мислим, че подсъдимата се крие или бяга... Пренасрочихме датата за присъдата...

Варна посрещна френския президент Еманюел Макрон

http://www.barometar.net/89399/

Президентът на Република Франция Еманюел Макрон пристигна късно снощи във Варна заедно със съпругата си и с правителствена делегация. На летището той премина през почетен шпалир от матроси от Военноморските сили на Република България и бе посрещнат от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Екатерина Захариева и кмета на Варна Иван Портних. Сред посрещачите бяха още посланикът […]

Проф. Слатински: Властта през последните години е като работата на Глупавия часовникар

http://frognews.bg/news_140844/Prof-Slatinski-Vlastta-prez-poslednite-godini-e-kato-rabotata-na-Glupaviia-chasovnikar/

Нашето управление през последните години ми прилича на работата на Глупавия часовникар от притчата за Глупавия и Умния часовникари.

Макрон приключва в България обиколка с няколко цели

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/25/3030376_makron_prikljuchva_v_bulgariia_obikolka_s_niakolko_celi/?ref=rss


Само 3 месеца след встъпване в длъжност френският президент Еманюел Макрон пристигна на посещение в България. Кратката му визита, започнало в четвъртък вечерта, е част от неговата обиколка в Централна и Югоизточна Европа, с която той се опитва да демонстрира, че за новата власт в Париж няма маловажни партньори, че приоритетът не са единствено отношенията с Германия и че иска в инициативата му за преформулиране на Европейския съюз да се чуват гласовете на всички страни членки.<br /><br...

Организират Фестивал на шевицата край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=358164

Атрактивен "Фестивал на шевицата" ще се проведе в Белослав на 9 септември, научи Moreto.net. Темата на първото издание е „Везбената традиция на българката. Хилядолетия, вшити в тъканта.“ На площада в града майстори от цялата страна ще покажат на какво са способни.

БАБХ предприема превантивни мерки за недопускане на замърсяване на птицефермите с фипронил

http://www.moreto.net/novini.php?n=358168

Българската агенция по безопасност на храните предприема превантивни мерки за недопускане на замърсяване на птицефермите с фипронил. Ветеринарномедицински препарати, съдържащи веществото не са разрешени за употреба при продуктивни животни, в т.

Легенда за античния град Кабиле прославя Ямболския регион като наследник на тракийските традиции във винопроизводството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6407295

Легенда за античния град Кабиле прославя Ямболския регион като наследник на тракийските традиции във винопроизводствотоАрхеологическият резерват Кабиле е сред стоте туристически обекта за посещение у нас Лятото е традиционното време за море, но това далеч не е единствената дестинация, която ще ви накара да се отпуснете, да усетите спокойствието на природата и същевременно да видите нещо ново и интересно. Можете да съчетаете и двете – морския бриз и непознатите

Осъдиха на 5 години затвор вицепрезидента на "Самсунг"

http://www.cross.bg/godini-samsyng-stranata-1553091.html

/КРОСС/ Южнокорейски съд осъди на 5 години лишаване от свобода милиардера и вицепрезидент на индустриалния гигант „Самсунг" Лий Джае-юн, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ. Той беше признат за виновен по обвинение в корупция. До делото се стигна след безпрецедентния политически скандал в страната, довел до импийчмънт на президента. Прокуратурата поиска 12 години лишаване от свобода. 49-годишният Лий, който трябваше да поеме ръководството на „Самсунг", отрича да е нарушавал законите. Той беше арестуван през февруари. Различни анализатори коментират, че компанията през последните месеци се справя достатъчно добре и без неговото участие в управлението. Обществото в Южна Корея е все по-критично към най-големите компании в страната заради съмненията, че упражняват влияние върху политическото ръководство.

Петролът поскъпва незначително в петък

http://econ.bg/Новини/Петролът-поскъпва-незначително-в-петък_l.a_i.748098_at.1.html

Според данните от 24 август стойността на октомврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се понижи с 0,53 долара, или 1...

Чавушоглу пристига във Варшава за участие в тристранни консултации на НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6408497

Чавушоглу пристига във Варшава за участие в тристранни консултации на НАТОВ петък министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу ще посети Варшава , където ще участва в редовните военни съвещания с колегите си от Полша и Румъния, съобщава вестник The Daily Sabah, цитиран от Фокус. Първата тройна срещна се проведе на 9 юни 2016 г., последвана от втора на 25 август същата година.

Топ 100 на най-великите комедии за всички времена

http://clubz.bg/57610-top_100_na_naj_velikite_komedii_za_vsichki_vremena

Кои са най-великите комедии на всички времена, потърси Би Би Си мнието на 253 кинокритици. Знайно е, че на жанра се гледа със снизхождение в историята на наградите „Оскар“ – от 89 победители в категорията за най-добър филм само 7 може да бъдат наистина наречени комедии: „Случи се една нощ“ (1934), „Не можеш да го вземеш с теб“ (1938), „Около света за 80 дни“ (1956), „Апартаментът“ (1960), „Том Джоунс“ (1963), „Ани Хол“ (1977) и „Бърдмен“ (2014).

Но в Би Би Си не подценяват жанра и се заемат със задачата да изготвят класация Топ 100 на комедиите. Поканени са 253-ма филмови критици – 118 жени и 135 мъже – от 52 държави на шест континента, на които е зададен следният въпрос:

„Кои според вас са десетте най-добри комедии за всички времена?“.

Не се дефинира предварително какво точно е „комедия“, решението е оставено на критиците. Уточнено е единствено да дадат лично мнение, без да се съобразяват с общоприетите идеали за „величие“.

Само три от седемте комедии-носители на „Оскар“ в крайна сметка достигат до класацията. Изненадващо е, че само няколко филма, заснети през XXI век, влизат в Топ 100. Най-високо поставен от настоящото столетие е „Водещият“ от 2004-а (на 33-о място), най-скорошният е „Тони Ердман“ (2016), а най-старият – немият Safety Last! от 1923-а.

Водачът в класацията е „Някои го предпочитат горещо“ на Били Уайлдър от 1959 г. Следва „Д-р Стрейнджлав, или Как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба“ на Стенли Кубрик (1964), а челната тройка допълва „Ани Хол“ на Уди Алън.

Предлагаме ви първите двайсет заглавия в класацията. Целият списък можете да видите тук.

Най-добрите комедии за всички времена

1. „Някои го предпочитат горещо“, Били Уайлдър, 1959

2. „Д-р Стрейнджлав, или Как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба“, Стенли Кубрик, 1964

3. „Ани Хол“, Уди Алън, 1977

4. „Омагьосан ден“, Харолд Реймис, 1993

5. „Патешка супа“, Лео Маккери, 1933

6. „Животът на Брайън“, Тери Джоунс, 1979

7. „Има ли пилот в самолета“, Джим Ейбрахамс, Дейвид Зукър и Джери Зукър, 1980

8. Playtime, Жак Тати, 1967

9. This Is Spinal Tap, Роб Рейнър, 1984

10. „Генералът“, Клайд Брукман и Бъстър Кийтън, 1926

11. „Големият Лебовски“, Джоел и Итън Коен, 1998

12. „Модерни времена“, Чарли Чаплин, 1936

13. „Да бъдеш или да не бъдеш“, Ърнест Любич, 1942

14. „Петъкът на неговото момиче“, Хауърд Хоукс, 1940

15. „Монти Пайтън и Свещеният граал“, Тери Гилиъм и Тери Джоунс, 1975

16. „Великият диктатор“, Чарли Чаплин, 1940

17. „Отглеждащ бебе“, Хауърд Хоукс, 1938

18. „Младият Шерлок“, Бъстър Кийтън, 1924

19. The Lady Eve, Престън Стърджис, 1941

20. „Пламтящи седла“, Мел Брукс, 1974

Площад Славейков

Промоутърите на Кобрата отговориха на нападките му

https://offnews.bg//bojni/promoutarite-na-kobrata-otgovoriha-na-napadkite-mu-663611.html

Един от собствениците на германската промоутърска компания “Зауерланд” отвърна на нападките на Кубрат Пулев, че преговаря зад гърба му за мача със световния шампион Антъни Джошуа за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

Както е известно, миналата седмица изтече информация, че двете страни са постигнали договорка за датата на предстоящия сблъсък - 28 октомври.

Вчера обаче Кобрата разбуни духовете, като заяви, че от известно време насам комуникацията между него и промоутъра му “Зауерланд” не е никак добра и дори преговорите с представителите на Антъни Джошуа се водят без неговото знание и участие.

Недоволството на Пулев е свързано с краткия срок за подготовка, която му се дава, като той наблегна на това, че за него финансовата част не е най-важната и той иска да бъде готов да се боксира за победа.

Българинът обвини промоутърите си, че гледат само печалбата и колко пари ще приберат от сблъсъка.

“Споразумението е за края на октомври. Общо два месеца за подготовка. Определено са достатъчни. Все още преговаряме къде да се проведе срещата. Разговаряме и за Кардиф, и за Лас Вегас”, заяви Кале Зауерланд пред “Здравей България”, цитиран от Спортал.

Припомняме, че Кубрат Пулев влезе в ролята на следващ съперник на Антъни Джошуа след отказа на Владимир Кличко от мача-реванш срещу британеца.

Украинецът взе решение да прекрати кариерата си вместо отново да се бие с Джошуа, от когото загуби с технически нокаут в 11-ия рунд в края на април.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване