Блъснаха 74-годишна пешеходка на тротоар във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/6624151

Блъснаха 74-годишна пешеходка на тротоар във Варна74-годишна пенсионерка бе блъсната на тротоар във Варна от мерцедес. Наглият шофьор карал на заден ход мерцедеса си по тротоара и не видял, че жената е зад колата му. Пострадалата е откарана в болница с контузии на главата и едното рамо. Срещу 63-годишния шофьор е образувано предварително производство.

Над 430 хиляди именици празнуват по Коледа

http://www.cross.bg/hilyadi-praznyvat-dyshi-1563858.html

/КРОСС/ Над 430 хиляди българи ще празнуват имен ден в дните покрай Коледа. Това сочи справка на Националния статистически институт. Именно дните около, а и на самото Рождество христово изобилстват откъм именници. Над 280 хиляди от тях са мъже, а над 150 хиляди са жени. Най-много са на самата Коледа, когато празнуват Христо, Христина, Кристиян, Кристина, Радослав, Радостина и т.н. На тази дата именниците са почти 178 хиляди. На второ място по брой именици е Стефановден на 27 декември, когато освен Стефан, празнуват Стоян, Стоянка, Стоил, Венцислав, Таня и др. Общият им брой е над 140 хиляди души. На 24 декември, когато имен ден честват Евгени и производните празнуват почти 13 хиляди души, а на 26-и около 6500 души - тогава именици са Давид и Йосиф.

Издигнаха Жириновски за кандидат за президент на Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=365890

Участниците в 31-ия конгрес на Либералнодемократическата партия на Русия (ЛДПР) избраха единодушно председателя й Владимир Жириновски за неин кандидат на предстоящите президентски избори, предаде ТАСС. Жириновски ще се кандидатира за шести път за държавен глава.

Стрелбата срещу шефа на НАП София е заради работата му

http://www.cross.bg/slyzhitel-posegatelstvo-svurzan-1563857.html

/КРОСС/ "На този етап е ясно едно - посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот наданъчния служител. Не е свързан с едни или други лични мотиви, а е свързан очевидно с изпълнението наслужебните му задължения". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в Министерскисъвет във връзка с простреляния на 18 декември в София служител на Национална агенция за приходите, зачийто живот медиците от ВМА все още се борят. „За първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил или посегателство върху лично имущество. За първи път от много време имаме посегателство, което е изключително нагло, изключително демонстративно и на което трябва да се отговори твърдо от държавата", посочи Цацаров и подчерта, че според него простреляният служител е добросъвестен и стриктно е изпълнявал своите задължения. По думите му в разследването на този случай е ангажиран най-добрият екип от СДВР, а всички действия по координацията са възложени на директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов. „Държавата ще трябва да покаже, че е на мястото си и е в състояние да защити тези, които работят за нея", допълни още Сотир Цацаров

Борисов: Ще им го върнем така, както заслужават (ЕДНО КЪМ ЕДНО)

http://clubz.bg/62109-borisov_shte_im_go_vyrnem_taka_kakto_zaslujavat_edno_kym_edno

Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов бе направено днес след срещата в Министерския съвет по повод атентата срещу Иво Стаменов, директор в отдел „Фискален контрол” на НАП. То бе разпространено от правителствената пресслужба.

Добър ден!

Първо, да благодаря на главния прокурор, че е тук, на началника на следствието Сарафов и на колегите от МВР.

Имахме една оперативка за ответни действия. Мисля че имаме много ясен план. Но първо ще ви благодаря за отличната работа през годината, за това, че благодарение на вашия труд, като пчелички, приходните агенции – и двете, са с близо милиард повече приходи. Благодарение на вас - защото от нас е волята, а от вас е работата, заедно с колегите от МВР и, разбира се, с абсолютната подкрепа на главния прокурор – най-видимият резултат е повечето пари в бюджета, благодарение на който може да се дават и давахме и повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи и на военни и т. н.

Случилото се преди няколко дни и то за един... Неслучайно изчаках няколко дни, защото исках да съм абсолютно сигурен, заедно с колегите, че това е един действително много добър служител – принципен и честен, че няма личен мотив.

Така че, ответните реакции на държавата, защото, когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг, а ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да ви създадем максималния комфорт да си вършите работата, защото вие я вършите в полза на цялото общество, на всеки един човек. Защото от приходите, които събирате, може да се прави всичко, което даже ни обвиняват, че сме раздали като повече в бюджета, а те са над 700 милиона сигурно – пак повтарям: за полицаи, техника, отбрана, сигурност, учители, университети, училища, детски градини и какво ли не.

Така че, от всички нас, първо, едно голямо благодаря. И имайте увереност, че няма да ги оставим безнаказано, а и вие ще сте и част от това, което колегите професионалното ръководство предложиха като ответни мерки.

Така хората ще ни вярват повече, така ще разберат че това, което правим, е принципно, правилно и безкомпромисно. И рано или късно, правилата ще се спазват. Така че, много приказки не е нужно да се казват.

Сега колегите от МВР и с ваша подкрепа и помощ имат делата да свършат. Имаме план, имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни - да ходите на работа на спокойни

Шофьорът от Мелбърн се врязал в пешеходците умишлено

http://www.cross.bg/melburn-grad-ymishlen-1563856.html

/КРОСС/ Врязването на автомобил в група пешеходци в австралийския град Мелбърн е умишлен акт, съобщават правоохранителните органи. "Вярваме, че това, което видяхме, е умишлен акт. Мотивите са неясни", заяви пред репортери в Мелбърн полицейският командир Ръсел Барет. Припомняме, че превозно средство се вряза в група хора в пешеходна зона във втория по големина град в Австралия - Мелбърн. При инцидента са пострадали 12 души, двама от които са настанени в болница, включително дете в предучилищна възраст, получило травма на главата.  

Задържаха предполагаем руски шпионин в обкръжението на премиера в Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624113

Задържаха предполагаем руски шпионин в обкръжението на премиера в УкрайнаСлужбата за сигурност на Украйна (ССУ) задържа правителствен служител по подозрение, че работи в интерес на Русия, съобщи премиерът Володимир Гройсман, цитиран от Ройтерс. "При разследване, в което участваше и Службата за сигурност на Украйна, беше открито, че служител в секретариата на правителството отдавна работи в интерес на вражеската страна.

Откриха останките на мистериозна подводница до Австралия

http://dnes.dir.bg/news/avstralia-podvodnitza-otkritie-gvineja-26712957

Останките на първата военноморска подводница в Австралия е открита след 103-годишно търсене.

Финансовият регулатор отказа лиценз на "Ирис Кепитъл" за управляващо дружество

http://econ.bg/Новини/Финансовият-регулатор-отказа-лиценз-на-Ирис-Кепитъл-за-управляващо-дружество_l.a_i.755165_at.1.html

На заседанието си на 20.12.2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши, че oтказва да издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо...

НС регламентира правото на обезщетение по Закона за защита на конкуренцията

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ns-reglamentira-pravoto-na-obezshtetenie-po-zakona-za-zashtita-na-konkurenciiata-252606/

Когато нарушението на конкуренцията е извършено от две или повече предприятия , те носят солидарна отговорност за причинени вреди

Под 5% от българите общуват с администрацията електронно

http://clubz.bg/62108-pod_5_ot_bylgarite_obshtuvat_s_administraciqta_elektronno

Първан Симеонов. Снимка БГНЕС

Едва 4,5% от българите са ползвали интернет, за да общуват с администрацията. Това установява национално проучване на "Галъп Интернешънъл" по поръчка на Държавната агенция "Електронно управление".

Те обикновено са между 25 и 36-годишни, с висше образование и по-сериозни доходи.

80% от българите все още предпочитат да контактуват "на гише" с различните администрации, дори когато има опции за електронни услуги.

Добрата новина е, че около 14% са се възползвали от електронни административни услуги с различна честота през изминалата година.

70% от българите заявяват,  че не ползват и не смятат да ползват средства за електронна идентификация. 

"Основните цели на електронното управление са осъзнати от обществото и то е склонно да даде кредит на доверие за реализацията на политиката за въвеждане на електронното управление", заяви изпълнителният директор на социологическата агенция Първан Симеонов.

Българите рядко търсят информация или услуги онлайн от уеб-страниците на държавните институции - през последните 12 месеца 80% не са го направили. 22% пък са се обърнали към администрацията по принуда. 

Въпреки това хората са оптимисти за развитието на електронното управление и администрация. Близо 80% смятат, че скоро няма да имаме нужда от документи на хартиен носител. 75% смятат, че обслужването в администрацията ще се подобри. 60% пък са на мнение, че обещанията на управляващите за намаляването на административната тежест върху бизнеса ще бъдат спазени.

Едно е основното притеснение на гражданите за електронната администрация - възможността за злоупотреба с личните данни, от което се притесняват над 44% от запитаните.

Анкетата е включвала и въпрос за електронното дистанционно гласуване. Въпреки референдума през 2016 г. по темата, сега около 48% от анкетираните са от двете страни на аргумента - за или против новия изборен метод.

Двама арестувани заради колата, помела пешеходци в Мелбърн

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624129

Двама арестувани заради колата, помела пешеходци в МелбърнДвама души са арестувани във връзка с инцидента, при който автомобил се вряза в група пешеходци във втория по големина град в Австралия – Мелбърн, при това според полицията – умишлено, предава американският телевизионен канал CNN. Произшествието се случи в следобедните часове (местно време) на една от оживените улици в града.

Освободиха от ареста майката на убитата Дамла от Момчилград

https://www.actualno.com/crime/osvobodiha-ot-aresta-majkata-na-ubitata-damla-ot-momchilgrad-news_650820.html

Освободиха от ареста майката на 7-годишната Дамла, убита в дома си в Момчилград, предаде БГНЕС. Прокуратурата няма основание да внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо нея заради това, че е оставила детето си без надзор, докато е била нощна смяна на работа в завод, недалеч от Момчилград. Днес (21 декември) по разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали от арестните помещения на Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - гр. Кърджали е освободе

17-годишно момче скочи от осмия етаж на блок и оцеля

https://www.actualno.com/crime/17-godishno-momche-skochi-ot-osmija-etaj-na-blok-i-ocelja-news_650821.html

17-годишно момче е скочило от 8-мия етаж на жилищен блок – прието е в болница без опасност за живота. Това съобщиха от полицията в Добрич. Вчера около 11.15 часа е получено съобщение за пострадало 17-годишно момче по ул. „Хан Тервел” в град Добрич. Установено е, че около 11.10 часа детето е скочило от апартамент, който се намира на 8-мия етаж в жилищния блок, като пада върху лек автомобил „Шевролет” с добричка регистрация. Вследствие на инциден

17-годишно момче скочи от 8-я етаж на блок в Добрич, оцеля

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624123

17-годишно момче скочи от 8-я етаж на блок в Добрич, оцеляСедемнайсетгодишно момче е скочило от осмия етаж на жилищен блок в Добрич и е оцеляло, съобщават за инцидента от областната дирекция на МВР. Произшествието е станало на улица "Хан Тервел" вчера. Непълнолетният е паднал върху лек автомобил "Шевролет". Момчето има множество порезни рани и счупен прешлен.

Пуснаха от ареста майката на 7-годишната Дамла

https://frognews.bg/novini/pusnaha-aresta-maikata-7-godishnata-damla.html

Майката на убитата 7-годишна Дамла от Момчилград беше пусната от ареста. Това се е случило по разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Как и кога можем да си купим карта за автобус във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=365888

От "Градски транспорт" във Варна разкриха как и кога могат да бъдат купувани карти за автобуси покрай празничните дни, а също и за началото на януари 2018 година, научи Moreto.net. Ето работното време на пунктовете: Пункт „Гараж" - ул.

Иван Таков: Разочарован съм от решението на СОС да не намали такса „смет“

http://www.cross.bg/chistota-takov-taksa-1563855.html

/КРОСС/ "Искам да изразя своето лично разочарование от това, че Общинският съвет не прие нашето предложение за намаляване на такса „смет" с 10%. Това каза пред журналисти общинският съветник от БСП Иван Таков, предаде „Фокус". „Мисля, че напълно аргументирано и с числа показахме, че има такава възможност. За последните 4 години са събрани повече от 100 млн. лв. от софиянци, отколкото са разходвани за чистота. По закон такса „битови отпадъци" може да се разходва единствено и само за функции по чистота. Видно е от досегашните план-сметки от 2014 г. досега, че са събрани повече от 100 млн. лв. и те не са разходвани за чистотата на града, а той не е в най-доброто си състояние от гледна точка на чистота", заяви Таков. По думите му все още има много прах по улиците. „За крайните квартали да не говорим. Говорят ни за кратно миене на улици - колко кратно и къде, така и не разбрахме. Догодина още по-кратно щяло да бъде миенето на улиците, благодарение на европредседателството. Така е записано в план-сметката по чистота. Аз лично съм разочарован от днешното решение на СОС. Разбира се, че трябва да има по-сериозен контрол. Нерегламентираните сметища са проблем от много години, на който все още чакаме да се намери решението му. Наистина не е работа на Столична община да ходи и да почиства нерегламентираните сметища, а да има превенция по този въпрос, категорични сме за това", допълни Таков

КЗК глоби EVN и ЧЕЗ за ограничаване на конкуренцията

https://offnews.bg//ikonomika/kzk-globi-evn-i-chez-za-ogranichavane-na-konkurentciata-671627.html

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения на енергоразпределителните дружества EVN и ЧЕЗ.

Комисията е установила, че двете предприятията прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци ограничават търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени.

КЗК съобщава още, че поведението на EVN и ЧЕЗ се проявява във връзка с преминаването на стопански потребители от доставка по регулирани към доставка по свободно договорени цени и може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на търговия с ел. енергия и да засегне интересите на потребителите.

От съобщението на комисията не става ясно в какъв размер е наложената санкция.

Централни банки, търговия и балони заплашват статуквото през 2018 година

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/21/3101274_centralni_banki_turgoviia_i_baloni_zaplashvat/?ref=rss


След година на стабилен световен икономически растеж анализаторите прогнозират почти същото развитие на нещата за 2018 година, т.е. очакванията са за един нито прекалено силен, нито прекалено слаб растеж или т. нар. сценарий на Златокоска. Ще се усеща обаче и известно присъствие на трите мечки.<br /><br />Идеята е, че всичко подсказва растеж, който ще бъде по-силен от постигнатия през 2017 година. Частично това може да се дължи на факта, че анализаторите като цяло не познаха...

Венеция може да е с почти 200 години по-стара

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624118

Венеция може да е с почти 200 години по-стараАрхеолози намериха костилки от праскови на 1300 години дълбоко под мозайката на базиликата "Свети Марко" във Венеция, съобщи "Ню сайънтист". Това добавя 180 години към историята на града. Около костилките са намерени фрагменти от керамика и метал. Албърт Амерман от университета "Колгейт" в Хамилтън мисли,

Киев задържа руски шпионин във вътрешния кръг на премиера

http://www.mediapool.bg/kiev-zadarzha-ruski-shpionin-vav-vatreshniya-krag-na-premiera-news273357.html

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) задържа правителствен служител по подозрение, че работи в интерес на Русия, съобщи премиерът Володимир Гройсман, цитиран от Ройтерс.   "При разследване, в което участваше и Службата за сигурност на Украйна, беше открито, че служител в секретариата на правителството отдавна работи в интерес на вражеската страна. Той беше задържан", заяви Гройсман във Фейсбук.   Нито премиерът, нито ССУ съобщиха позицията или името на задържания. Силите за сигурност съобщиха в изявление, че чиновникът е бил вербуван от руски агенти по време на пътуване в чужбина и е събирал информация за дейността на правителството.   Според украински медии, цитирани от ТАСС, става дума за Станислав Ежов, който бил преводач на украинския премиер.    Някога руските и украински служби за сигурност работеха в тясно сътрудничество, но отношенията между двете страни се влошиха след анексирането на полуостров Крим от Русия през 2014 г. и подкрепата на Москва за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Освободиха от ареста майката на Дамла

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-momchilgrad-sadet-musa-26713098

По разпореждане на Окръжната прокуратура в Кърджали майката на убитото 8-годишно момиченце в Момчилград е освободена от ареста, съобщиха от държавното обвинение

Александър Морфов поставя "Декамерон" в Москва

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/12/21/3101414_aleksandur_morfov_postavia_dekameron_v_moskva/?ref=rss


Българският режисьор Александър Морфов ще постави "Декамерон" в театър Et Cetera в Москва. Премиерата е на 16 и 17 януари 2018 г. За разлика от някогашният му "Декамерон или кръв и страст по Бокачо", този ще е с подзаглавие "Любов по време на чума".<br /><br />Преди години режисьорът постави в същия театър "Дон Кихот" по Сервантес, а сега се връща към друго ренесансово произведение. Морфов нарича новелите на Бокачо"дивни разкази за...

Утре показват винетките за 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624068

Утре показват винетките за 2018 г.Утре - 22 декември, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще представи винетните стикери за 2018 година, съобщиха от пресцентъра на АПИ. 2 млн. винетки за 2018 г. се пускат в продажба в петък, съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

САЩ са уведомили Русия за поредното разширяване на списъка "Магнитски"

http://www.mediapool.bg/sasht-sa-uvedomili-rusiya-za-porednoto-razshiryavane-na-spisaka-magnitski-news273356.html

САЩ както и досега искат да градят конструктивни отношения с Русия и работят над това, заяви снощи високопоставен служител на Държавния департамент на брифинг, посветен на разширяването на Списъка "Магнитски", предаде ТАСС.    По-рано вчера министерството на финансите на САЩ добави в Списъка "Магнитски" петима руски граждани, сред които и лидера на руската Чеченска република Рамзан Кадиров, когото американската администрация обвинява в причастност към "извънсъдебни разправи, мъчения и други груби нарушения на международно признатите права на човека".    Американският дипломат каза, че Вашингтон официално е уведомил руските власти за поредното разширяване на списъка, предвиждащ едностранни санкции спрямо руски длъжностни лица, които според САЩ са виновни за нарушения на човешките права в своята родина.    В края на миналата година САЩ разпространиха върху всички страни действието на този закон, приет от Конгреса и подписан от бившия президент Барак Обама през декември 2012 г.   Представителят на Държавния департамент изрази увереност, че руската страна крайно сериозно се отнася към разширението на този санкционен списък, който според него има "сдържащ ефект" и помага за предотвратяване на сериозни нарушения на човешките права в Русия.   Той вече включва 49 имена на руски граждани. Неотдавна американските власти признаха, че списъкът "Магнитски" има и секретна част. Не е известен нито количественият, нито персоналният състав на тази част от списъка, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.    "По съображения за националната сигурност не коментираме никакви въпроси, отнасящи се до (секретното) приложение", каза американският дипломат. 

9 души, занимаващи се с производство и пласиране на наркотици, са задържани

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IOg1eAzmatM/

Девет души, занимаващи се с производство, пласиране и държане на различни по вид наркотични вещества са задържани от служители на ОДМВР – Бургас при проведена на територията на Бургаска област специализирана полицейска операция. Намерени и иззети са амфетамини, метамфетамин, канабис и «друсан чай». Образувани са шест бързи полицейски производства.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления с наркотични вещества е извършена проверка на дома на 33 годишния П.Ф., разположен на несебърската улица «Любен Каравелов», като е намерена и иззета суха тревна маса / канабис/ с тегло около 200 гр. И две електронни везни. Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Около 11.55 ч. на 20.12.т.г служители от Районно управление – Средец извършили претърсване в дома на 24 годишния С.Г. от Средец, разположен на ул. «Н.Й.Вапцаров», като намерили и иззели свитък с бяло кристално вещество / метамфетамин/.  В обитаваната от С.Г. стая, разположена на партерния етаж в къщата, са намерени и иззети : стъклено плаке с наличие на бяло кристално вещество / метамфетамин/, червено кристално вещество /червен фосфор/, както и различни по вид и съдържание бутилки, съдържащи химични вещества / прекурсури/, способстващи за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин /пико/. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около шест грама. С.Г. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Малко Търново извършили проверка на 38 годишния Й.Ш. от Малко Търново, като намерили и иззели плик с около 13 грама суха зелена тревна маса / канабис/. Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

В района на бл. 29 в к-с «Меден Рудник» служители от Четвърто Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на криминално проявения Е.Ф., 32 годишен и П.М., 20 годишен, и двамата от Бургас, като в П.М. намерили и иззели топче, съдържащо т.нар. «друсан чай». В дома на Е.Ф., разположен в бл. 29 в к-с «Меден Рудник», са намерени и иззети 23 грама «друсан чай». Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

Служителите от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 23 годишния К.П. от Бургас, разположен на ул. «Вълко Пушков» в кв. «Победа» – намерени и иззети са 15 топчета със суха тревна маса / канабис/. К.П. е задържан за срок от 24 часа. Припомняме, че преди броени дни в дома на К.П. при претърсване бяха открити и и иззети 98 топчета синтетичен канабиноид във вид на чай за пушене и сумата от 320 лв. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Около 15.00 ч. на 20.12.т.г. на около 20 м. от СОУ «Иван Вазов» в Поморие, служители от Районно управление – Поморие извършили проверка на 16 годишния Н.Д. от Бургас, като намерили и иззели два свитъка със зелена суха тревна маса / канабис/ и плик с бяло прахообразно вещество / амфетамин/. В.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Айтос извършили проверка на криминално проявената С.А., 34 годишна от Айтос, като намерили и иззели девет топчета със суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло от 10 грама. С.А. е задържана за срок от 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

При извършена проверка в дома на 30 годишния И.Х., разположен на ул. «Пробуда» в кв. «Сарафово», служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели бяло кристалообразно вещество / амфетамин и метамфетамин с различен грамаж, точното количество на който е в процес на изясняване/. И.Х. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Ампутираха пръстите на едно от децата, пострадали при игра с пиратки

http://www.cross.bg/igra-piratki-postradalo-1563854.html

/КРОСС/ Ампутираха пръстите на едно от децата, които пострадаха при игра с пиратки, съобщават от "Пирогов", цитирани от „Нова телевизия". Състоянието му е критично. То е в реанимация. Другото пострадало дете е настанено в клиниката по лицево-челюстна хирургия на Института за спешна медицинска помощ. От "Пирогов" информираха, че няма опасност за живота им и състоянието и на двете деца е стабилно. Припомняме, инцидентът стана в сряда вечерта на входа на Южния парк в София. Тогава три деца бяха приети в болница след игра с пиратки. Третото пострадало дете е в болница "Царица Йоана" (ИСУЛ) с по-леки травми.

Изграждането на надлеза при с. Атия на пътя Бургас - Созопол ще започне през пролетта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/21/3101419_izgrajdaneto_na_nadleza_pri_s_atiia_na_putia_burgas_-/?ref=rss


Изграждането на надлеза при разклона за село Атия на пътя Бургас - Созопол ще започне през пролетта. До средата на февруари е срокът за проектиране на т.нар пасарелка, обяви регионалният министър Николай Ненков на брифинг с вътрешния министър Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров.<br /><br />В края на ноември на пешеходна пътека при разклона за село Атия загина 16-годишен ученик, блъснат от автомобил. Тогава беше обявено, че надлез ще бъде проектиран и изграден в...

Изграждането на надлеза при с. Атия на пътя Бургас-Созопол ще започне през пролетта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/21/3101419_izgrajdaneto_na_nadleza_pri_s_atiia_na_putia/?ref=rss


Изграждането на надлеза при разклона за село Атия на пътя Бургас-Созопол ще започне през пролетта. До средата на февруари е срокът за проектиране на т.нар пасарелка, обяви регионалният министър Николай Ненков на брифинг с вътрешния министър Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров.<br /><br />В края на ноември на пешеходна пътека при разклона за село Атия загина 16 годишен ученик, блъснат от автомобил. Тогава беше обявено, че надлез ще бъде проектиран и изграден в максимално...

Как гръцките "златни визи" спомагат за възстановяването на пазара на имоти

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/kak-gryckite-zlatni-vizi-spomagat-za-vyzstanoviavaneto-na-pazara-na-imoti-252601/

Гърция е все още евтин пазар в сравнение със страните с подобни програми, а доходността и възвръщаемостта са по-високи

Влошено лекарствоснабдяване по празниците, прогнозират фармацевти

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vlosheno-lekarstvosnabdiavane-po-praznicite-prognozirat-farmacevti-2068598

Влошено лекарствоснабдяване по празниците и в първите дни на 2018 година прогнозират фармацевти.

Причината: решение на Надзорния съвет на здравната каса да отложи за догодина плащания към аптеките, дължими за първата половина на ноември. 

Опитът за убийство на данъчния шеф не е свързан с личния му живот

//dariknews.bg/novini/bylgariia/opityt-za-ubijstvo-na-danychniia-shef-ne-e-svyrzan-s-lichniia-mu-zhivot-2068585

Държавата ще отговори твърдо и в рамките на следващите дни, на посегателството срещу началника на отдел в Националната агенция за приходите Иво Стаменов, който беше прострелян в автомобила си в понеделник. Тази заявка дадоха главният прокурор Сотир Цацаров и минист

Мъж завърза 9-годишно дете за оградата на гробище

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/myzh-zavyrza-9-godishno-dete-za-ogradata-na-grobishte-2068605

9-годишно момченце е било завързано от доведения си баща за ограда на гробищния парк в хисарското село Дуванли. Това се е случило около 18:00 часа, на 20 декември, съобщиха за Дарик от полицията в Пловдив.

Завързаното дете успяло да се освободи само

Полезно ли е да ядем нара със семките?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6624070

Полезно ли е да ядем нара със семките?ярно ли е, че нарът е най-полезно да се яде със семките, пита читател на постоянната съботна рубрика "Сила за живот" на вестника. “24 часа” предоставя мнението на популярни специалисти. Ще откликнем и на вашите въпроси, свързани с храненето и здравословния живот. Може  да ги задавате на телефон 02 942 25 62 и чрез имейл lnikolaeva@24chasa.

Искат по-строги технически прегледи

https://frognews.bg/novini/iskat-strogi-tehnicheski-pregledi.html

По-строги правила за технически прегледи поиска главният секретар на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски.

Дядо Коледа зарадва децата в бежанския лагер във Враждебна

https://www.actualno.com/goodnews/djado-koleda-zaradva-decata-v-bejanskija-lager-vyv-vrajdebna-news_650818.html

Десетки деца от бежанския лагер в квартал "Враждебна" получиха подаръци от хуманитарната организация "Ориент България". Общо 64 малчугани и младежи - от буквално новородено до няколко тийнейджъри, бяха зарадвани от Дядо Коледа. Децата върнаха жеста с едночасов концерт, включващ български песни и танци, кюрдски и арабски музикални изпълнения, фолклорни танци на различните общности, пребиваващи в бежанския център. "Радвам се, когато виждам представители на различи непр

Концертът “12 коледни картички” по БТВ часове преди Бъдни вечер

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Gzpc7VSS1PY/

25564540_1813739285345515_81911429_nКоледният концерт “12 коледни картички”, който бургазлии видяха на 11 декември, бе заснет от телевизия БТВ. Концертът ще бъде излъчен часове преди Бъдни вечер, когато всички желания се сбъдват. Можете да съпреживеете неповторимата празнична емоция на 24 декември /неделя/ от 13, 30 часа.
В концерта-спектакъл участват над 60 изпълнители – музиканти и певци от всички възрасти. Сред тях са любимите Ваня Костова и Боян Михайлов, както и групите “Петте сезона”, “Врабчета”, “Фортисимо”, “Морски песъчинки” и акомпаниращият оркестър “Колегиум музикум” с диригент Левон Манукян.
На сцената ще видим и маестро Стефан Диомов – автор на музиката, сценария и режисьорската концепция.
Дискове с коледните песни можете да закупите от музикалния магазин на “Стефкос мюзик” на улица “Александровска” в центъра на Бургас или от книжарници “Хеликон”, където бихте могли да поръчате и онлайн.
Да бъдем заедно!
Коледа е!

Снимки: Лина Главинова

25589776_1813740068678770_829610808_n

Симеон Ганев от ВТУ е "Студент на годината" в направление Хуманитарни науки

https://www.24chasa.bg/region/article/6624017

Симеон Ганев от ВТУ е "Студент на годината" в направление Хуманитарни наукиЗа единадесета поредна година на официална церемония, състояла се на 19 декември 2017 година в Народния театър „Иван Вазов“ в София, Националното представителство на студентските съвети отличи най-изявените студенти на България. Възпитаникът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ Симеон Ганев спечели националния приз „Студент на

Освободиха от ареста майката на Дамла

http://www.cross.bg/dekemvri-opasnost-prestuplenie-1563853.html

/КРОСС/ По разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали освободиха от ареста майката на убитата 7-годишна Дамла. Тя бе привлечена като обвиняема тъй като е оставила без родителски надзор детето си за времето от 22,30 часа на 16 декември 2017 г. до 6,30 часа на 17 декември 2017 г., с което създала опасност за нейното физическо и душевно развитие - престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс. Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се приеме, че е налице реална опасност обвиняемата С.Д. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжна прокуратура-Кърджали няма основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".  

Проверяват пешеходните пътеки в цялата страна

http://www.moreto.net/novini.php?n=365889

Започват проверки на всички пешеходни пътеки в цялата страна. Те ще продължат до края на февруари. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на прокуратурата, МВР и МРРБ във връзка със зачестилите инциденти на пешеходни пътеки.

Паргов: Обладани от коледния дух днес ще се скараме, после ще си простим по Коледа и Нова година

http://www.cross.bg/pargov-pari-godina-1563852.html

/КРОСС/ „Проблемът в чистотата на столицата е не само в даването на пари, но и как ги използваме ефективно". Това каза лидерът на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на обсъждането на план-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2018 г., предава „Фокус". „Разбирам, че сме обладани от коледния дух и че днес ще се скараме не само по тази, но и по други точки. После ще си простим по Коледа и Нова година, но едва ли софиянци ще ни простят, ако за поредна година ги забаламосваме, с което да им кажем, че даваме повече пари. Проблемът е не само в даването на пари, но въпросът е как ефективно използваме тези пари. Истината е, че тази отиваща си година осъмнахме с една новина, свързана с това, че София въпреки милиони лева в екология е с пет пъти над нормата по-мръсен въздух. План-сметката за чистотата е нещо, което има пряко отношение към този проблем. Уважаеми г-н Герджиков - пръв сред равните, има едно простичко нещо, което правим вкъщи и то е да чистим. Представете си, че улиците, булевардите, тротоарите, градинките, това е нашият дом и той изисква поддържа. Най-простото и елементарно е да мием улиците ежемесечно", заяви Паргов. По думите му това е елементарно хигиенно правило, което всички трябва да спазваме

Паргов: Обладани от коледния дух днес ще се скараме, после ще си простим по Коледа и Нова година

http://www.cross.bg/pargov-nyama-pari-1563852.html

/КРОСС/ „Проблемът в чистотата на столицата е не само в даването на пари, но и как ги използваме ефективно". Това каза лидерът на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на обсъждането на план-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2018 г., предава „Фокус". „Разбирам, че сме обладани от коледния дух и че днес ще се скараме не само по тази, но и по други точки. После ще си простим по Коледа и Нова година, но едва ли софиянци ще ни простят, ако за поредна година ги забаламосваме, с което да им кажем, че даваме повече пари. Проблемът е не само в даването на пари, но въпросът е как ефективно използваме тези пари. Истината е, че тази отиваща си година осъмнахме с една новина, свързана с това, че София въпреки милиони лева в екология е с пет пъти над нормата по-мръсен въздух. План-сметката за чистотата е нещо, което има пряко отношение към този проблем. Уважаеми г-н Герджиков - пръв сред равните, има едно простичко нещо, което правим вкъщи и то е да чистим. Представете си, че улиците, булевардите, тротоарите, градинките, това е нашият дом и той изисква поддържа. Най-простото и елементарно е да мием улиците ежемесечно", заяви Паргов. По думите му това е елементарно хигиенно правило, което всички трябва да спазваме

Паргов: Обладани от коледния дух днес ще се скараме, после ще си простим по Коледа и Нова година

http://www.cross.bg/godina-pari-pargov-1563852.html

/КРОСС/ „Проблемът в чистотата на столицата е не само в даването на пари, но и как ги използваме ефективно". Това каза лидерът на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на обсъждането на план-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2018 г., предава „Фокус". „Разбирам, че сме обладани от коледния дух и че днес ще се скараме не само по тази, но и по други точки. После ще си простим по Коледа и Нова година, но едва ли софиянци ще ни простят, ако за поредна година ги забаламосваме, с което да им кажем, че даваме повече пари. Проблемът е не само в даването на пари, но въпросът е как ефективно използваме тези пари. Истината е, че тази отиваща си година осъмнахме с една новина, свързана с това, че София въпреки милиони лева в екология е с пет пъти над нормата по-мръсен въздух. План-сметката за чистотата е нещо, което има пряко отношение към този проблем. Уважаеми г-н Герджиков - пръв сред равните, има едно простичко нещо, което правим вкъщи и то е да чистим. Представете си, че улиците, булевардите, тротоарите, градинките, това е нашият дом и той изисква поддържа. Най-простото и елементарно е да мием улиците ежемесечно", заяви Паргов. По думите му това е елементарно хигиенно правило, което всички трябва да спазваме

Освободиха майката на убитата 7-годишна Дамла

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624075

Освободиха майката на убитата 7-годишна ДамлаМайката на убитата 7-годишна Дамла току-що бе освободена от ареста, съобщиха от прокуратурата. Според наблюдаващият прокурор нямало основание да се смята, че Садет Муса може да се укрие или да извърши ново престъпление. Обвинението срещу майката, за това, че е оставила детето си без надзор във фаталната нощ, остава.

"Булгаргаз" се оплака от изчисленията на КЕВР за цената на газа

https://www.investor.bg/energetika/472/a/bulgargaz-se-oplaka-ot-izchisleniiata-na-kevr-za-cenata-na-gaza-252622/

Според компанията регулаторът неправилно използва калоричността на суровината при преизчисление на цената от кубически метри в мегатватчаса

На ГКПП "Лесово" задържаха пестициди, забранени за внос в страната и ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624029

На ГКПП "Лесово" задържаха пестициди, забранени за внос в страната и ЕСПри проверки на два леки автомобила митнически служители на ГКПП "Лесово" са задържали общо 450 литра и 170 кг недекларирани пестициди, забранени за внос в страната и Европейския съюз, съобщиха от митницата в Бургас. Контрабандните препарати за растителна защита са произведени в Турция, предаде БТА.

Прокуратурата ще провери всички пешеходни пътеки в страната

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/21/3101328_prokuraturata_shte_proveri_vsichki_peshehodni_puteki_v/?ref=rss


Прокуратурата започва обща национална проверка на всички пешеходни пътеки. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в МВР.<br /><br />Инспекцията е възложена на вътрешното ведомство и на регионалното министерство и ще бъде контролирана от държавното обвинение, се разбра още от думите на Цацаров.<br /><br />Четейки от предварително подготвен текст, главният прокурор заяви, че "Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече,...

МВР задържа 9 наркодилъри при масирана акция

http://dnes.dir.bg/news/burgas-mvr-narkotitzi-26713001

МВР задържа 9 души за производство, пласиране и държане на наркотични вещества при специализирана полицейска операция в областта.

Официално: Дакота Джонсън и Крис Мартин са двойка

https://www.actualno.com/showbusiness/oficialno-dakota-djonsyn-i-kris-martin-sa-dvojka-news_650817.html

Слуховете за романтични отношения между 28-годишната Дакота Джонсън и 40-годишния Крис Мартин се потвърдиха. Актрисата и музикантът бяха забелязани заедно на летището "Шарл дьо Гол" в Париж. Влюбените са прекарали няколко дни във френската столица, след което са напуснали града, но всячески са избягвали фотографите. Дакота и Крис са дошли на летището с един автомобил, но са излезли от него поотделно, за да не привличат внимание. За пръв път се намекна за възможна тяхна връзка през ок

Започват редовни полети по директната авиолиния София – Одеса

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/eKx9Mzrv5TQ/

bulgaria_earУтре, 22 декември, ще бъде изпълнен първият редовен полет по маршрута София – Одеса – София, по който е назначен въздушният превозвач “България Ер”. Стартирането на експлоатацията на линията е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Проектът е осъществен с активното съдействие на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Всяка седмица – в петък и в неделя, ще се извършват полети в двете посоки.

Линията ще подобри свързаността между двете държави и ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Така ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12 часово пътуване с автобус.

През юни с промяна в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и в подзаконовата нормативна уредба беше облекчено договарянето със сезонни работници, което позволи в летния туристически сезон 2017 над 3000 граждани на Украйна и Молдова от български произход да работят у нас. Новата въздушна линия ще позволи по-високата им мобилност през 2018 г., както и развитието на двустранните туристически и икономически отношения с Украйна и Молдова.

В първия полет до Одеса ще участват народни представители и правителствена делегация, водена от вицепремиера Валери Симеонов.

Горанов: Стрелбата по данъчния е изстрел срещу държавата

http://dnes.dir.bg/news/strelba-vladislav-goranov-kabinet-borisov-3-ivo-stamenov-26712999

Посегателството срещу висшия данъчен служител Иво Стаменов не се разглежда като атака срещу конкретна личност, а като изстрел срещу държавата и държавността.

Няма да правят промени в планираната такса "смет" на столицита

http://www.cross.bg/pochistvane-taksa-smet-1563851.html

/КРОСС/ С 42 гласа „за", 9 „против" и 8 „въздържали се" Столичният общински съвет реши такса „смет" да остане непроменена в план-сметката за 2018 година, предава „Фокус". План-сметката предизвика остри дебати и по време на заседанието на Столичния общински съвет председателят на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори Лорита Радева заяви, че Столична община през 2018 г., увеличавайки обхвата и обема на дейностите, свързани с почистването, ще извършат тези дейности без увеличаването на такса „смет". „През 2017 г. надградихме направеното. Общо 864 524 лв. са средствата, които Столична община реализира до края на месец септември 2017 г. от произведена електроенергия, продажба на компост и рециклируеми отпадъци. 8 млн. лв. остават средствата за почистване на междублоковите пространства. И миенето, и намалените обеми за депониране освен чистота и приветливост, е мярка София да бъде по-чиста", обясни Радева. Иван Таков от БСП предложи да не бъде подкрепена план-сметката в този вид. „Тя е зачената в лъжа. Разбирам, че със 17 млн. лв., които са средствата за план-сметката, само че чистотата не се измерва в пари. Ако продължаваме да чистим по този начин, няма да има особен ефект. София продължава да е доста прашна и мръсна. Ще мием още по-кратно, но това най-вероятно ще засегне само районът около НДК заради европредседателството

Рожденият ден на вожда Ким - ден съвсем обикновен

http://clubz.bg/62107-rojdeniqt_den_na_vojda_kim_den_syvsem_obiknoven

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка БГНЕС

Новогодишните календари, които скоро бяха публикувани в Северна Корея, не споменават въобще рождения ден на вожда Ким Чен Ун, това се случва шест години, след като той се качи на власт.

Рожденият ден на Върховния лидер, който се смята, че е на 8 януари, изглежда ще бъде обикновен работен понеделник в комунистическата страна. Това сочи календарът за 2018 г., показан по  японския тв канал Tokyo Broadcasting System (TBS).

Рожденият ден на бащата му Ким Чен Ир се празнува на 16 февруари всяка година като Ден на изгряващото слънце, докато рожденият ден на дядо му Ким Ир Сен, който е на 15 април, се отбелязва като Деня на слънцето.

И двата национални празника се отбелязват още от времето, когато двамата предшественици на Ким са били живи, но не е ясно защо досега рожденият ден на настоящия вожд не е публично оповестен и потвърден, и не се чества като национален празник.

8 януари е ден съвсем обикновен в новия календар на Северна Корея за 2018 г.

Най-скоро Северна Корея направи нещо като признание за рождения ден на Ким през 2014 г., когато в Пхенян беше Денис Родман, който изпя "Честит рожден ден".

Докато зрителите извън Северан Корея тогава видяха цялото видео, хората в страната само научиха, че бившата звезда на НБА е изпял "специална песен на Ким".

Календарите за 2018 г., до които са се добрали от TBS, могат да бъдат намерени в хотели и книжарници в Северна Корея, както и в малкото севернокорейски ресторанти в чужди държави. Снимките са на различни продукти, които се произвеждат в комунистическата държава. Предишните календари са били основно с военни снимки на фамилия Ким. Сега има нещо като реклама на страната.

Ким Чен Ун и Денис Родман на предполагаемия рожден ден на севернокорейския вожд през 2014 г.

Един определен продукт, рекламиран в новото издание, предизвиква силно забавление.

Това е "здравен часовник", той е на страницата за месец септември. Според описанието той е конструиран да подобрява кръвното налягане и да засилва имунната система. Това става като се използва светлината, която минава през дупката в дясната част на неговата лицева страна. По ирония дупката обаче е точна там, където трябва да е датникът на всеки аналогов часовник. 

Странният часовник, изобретен и рекламиран от Северна Корея.

 

Футболист на "Хъдърсфийлд" обеща безплатна бира на феновете, които пътуват за гостуването на "Саутхемптън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/21/3101396_futbolist_na_hudursfiild_obeshta_bezplatna_bira_na/?ref=rss


Футболът в Англия по празниците не спира, а даже напротив - календарът е доста сгъстен, като се играе на всеки два дни. Затова защитникът на "Хъдърсфийлд" Матиас Йоргенсен реши да влезе в ролята на Дядо Коледа и да обещае подаръци на феновете. Той предложи безплатна бира на всеки, който пътува, за да подкрепи отбора в съботното гостуване на "Саутхемптън".<br /><br />От началото на сезона "териерите" са приятната изненада и заемат 11-ото място във...

Румен Радев приветства отмяната на мораториума за нови лекарства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624060

Румен Радев приветства отмяната на мораториума за нови лекарстваПрезидентът Румен Радев приветства промяната в подхода и отмяната на забраната за заплащане от бюджета на НЗОК през 2018 г. на определени лекарствени продукти. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава призовава всички парламентарни групи занапред да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на

Варненец отвори вратата на колата си и предизвика катастрофа

http://www.moreto.net/novini.php?n=365883

На 20 декември, около 12:45 часа, в гр. Варна, на ул. «Кракра», е възникнало ПТП, научи Moreto.net. Водач на 63 г. от гр. Варна, по време на неправомерна маневра за движение назад по тротоара, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила.

X Factor събира любими звезди в коледна приказка

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-magiiata-na-h-faktor/x-factor-sybira-liubimi-zvezdi-v-koledna-prikazka-6077475

Двучасов концерт с участието на жури, победители и звездни участници ще прозвучи на 24 декември от 20:00 ч.

Катастрофа затвори движението към София по Хемус край тунела Витиня

https://offnews.bg//obshtestvo/katastrofa-zatvori-dvizhenieto-kam-sofia-po-hemus-kraj-tunela-vitinia-671628.html

Временно е затворено движението по магистрала „Хемус" към София, около тунела „Витиня", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението е заради пътен инцидент между два тира, станал към 10.20 часа.

По първоначални данни, на около 500 метра след тунела „Витиня", шофьорът на тир, пътувал в посока към Варна, е изгубил управлението, камионът е преминал разделителните мантинели, навлязъл е в другото платно и се е ударил в друг тир. Няма пострадали, но инцидентът налага спиране на движението в лентите в посока към столицата.

Екипи на Пътна полиция отклоняват трафика към София по стария път.

В посока Варна движението е по магистралата.

Трудното решение пред Полша

https://www.investor.bg/evropa/334/a/trudnoto-reshenie-pred-polsha-252607/

Правителството възнамерява да направи промени в съдебната система, но в същото време не иска война с Брюксел

Германците не се тревожат от политическия вакуум, поне засега

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/12/21/3101272_germancite_ne_se_trevojat_ot_politicheskiia_vakuum/?ref=rss


Почти необезпокоени от неуспеха на Ангела Меркел да състави правителство след изборите през септември, много германци приемат спокойно изгледите за още няколко месеца коалиционни преговори.<br /><br />Страната е свикнала с продължителни преходи, но този е най-дългият от обединението през 1990 г. От изборите минаха 87 дни, а малцина експерти очакват да бъде съставено правителство преди март.<br /><br />Лидерите от ЕС се опасяват от забавяне на интеграционните планове в...

Бъдещето на Subaru е под въпрос

http://www.cross.bg/subaru-gorivo-mitsubishi-1563850.html

/КРОСС/ Около компанията Subaru се разгоря нов скандал. Регулаторни органи са я заподозрели в измами, свързани с отчитането на разход на гориво. Това се отнася до някои от моделите на марката. Ако информацията бъде потвърдена, то Rubaru може да последва съдбата на Mitsubishi, която не можа да се вдигне на крака след аналогичен скандал и изгуби своята независимост. Скандалите около японската марка започнаха още през септември тази година, когато стана ясно, че финалните тестове на автомобилите се правят от неквалифицирани кадри, при това практиката датира от много време насам. По непотвърдена информация, сигналите за последните скандални разкрития, свързани със занижен разход на гориво са подадени от Toyota. Японците от Toyota са били възмутени и провокирани от факта, че съвместният им със Subaru модел GT86/BRZ не отчита правилно разходът на гориво. По същия сценарий се разви и скандала с Mitsubishi. Nissan, за която "трите диаманта" правеха някои модели, се усъмниха в показанията за разход на гориво и когато машинациите бяха разкрити Mitsubishi се оказаха в ръцете на френско-японския алианс. Експерти в бранша предвиждат и подобно развитие на нещата със Subaru, защото апетитите на Toyota към Subaru не са от вчера. Към момента обаче нищо все още не е доказано, а от Subaru не признават нищо доброволно. Независимо от това акциите на Subaru на Токийската фондова борса паднаха с 8.5% и достигнаха рекордно ниски нива.  

Карадайъ: Посрещаме европредседателството разединени и бедни

https://www.actualno.com/politics/karadajy-posreshtame-evropredsedatelstvoto-razedineni-i-bedni-news_650815.html

Като общество, държава, институции посрещаме председателството разединени, конфронтирани, бедни, без изгледи за политическа нормалност и икономически растеж, с компрометирана демокрация и ерозирала държавност. Това заяви в парламентарната зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на движението. След парламентарните избори през пролетта ГЕРБ избрала "неудачна формула на управление с националисти", смятат в ДПС. Така избирателите били изл

Служителите на детската градина в "Горна баня" на протест в защита на директорката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624023

Служителите на детската градина в "Горна баня" на протест в защита на директоркатаОт столичната детска градина 164 "Зорница" излизат на протест. Служителите информират, че протестът е във връзка с "безпрецедентното уволнение (от страна на столична община)" на г-жа Мариана Иванова, директор на 164 детска градина в столичния квартал "Горна баня", предаде news.bg. Екипът от служители готви ефективна стачка.

Корнелия Нинова БСП ще зарадват с подаръци децата от дома на отец Иван в Нови хан

http://www.cross.bg/novi-korneliya-siratzi-1563849.html

/КРОСС8 На 22.12.2017 г. (петък), от 10:30 часа, председателят на БСП Корнелия Нинова и ръководството на ПГ на "БСП за България" ще зарадват децата от Дома за сираци "Св. Николай" на отец Иван в Нови Хан с подаръци за Коледа. Ще бъде дарена и парична помощ. Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица" се намира на адрес: с. Нови Хан, ул. „Търнава" № 21 А.  

Властите ще премахват цветните пешеходни пътеки

http://www.mediapool.bg/vlastite-shte-premahvat-tsvetnite-peshehodni-pateki-news273355.html

По инициатива на прокуратурата МВР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството започват проверка на всички пешеходни пътеки в страната, обявиха в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров и министрите Валентин Радев и Николай Нанков. Сред целите на проверката ще бъде премахване на цветните пешеходни пътеки, тъй като не отговаряли на нормативните изисквания. "Жертвите и пострадалите в катастрофи в последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Всъщност, тя неможе и да ги мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент от една извадка, а е траур на семейства и загуба без еквивалент. На практика няма населено място, няма български дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което вие медиите наричате война по пътищата, а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки", коментира Цацаров, подчертавайки, че тези жертви често са деца и това е "водещият мотив" за проверката. Тя ще продължи до края на февруари догодина и ще се занимава с въпроса дали всяка пешеходна пътека в страната е изписана с материалите, предвидени от властите. Освен това МВР и МРРБ ще инспектират дали зебрите са на места и с размери, съобразени с изискванията. По думите на Цацаров след това ще последват "сигнални писма" по Закона за МВР до кметовете на всички населени места. Освен това ще има и предложения от прокуратурата "до лицата, които по силата на нормативните актове са задължени да осъществяват контрол – в случай на неизпълнение, ще последват санкции и от МВР, и от прокуратурата". Целта е да бъдат установени местата, на които пешеходните пътеки са почти невидими или са видими, но са в отклонение на изискванията. Главният прокурор добави още, че "град по град" ще бъдат издадени предписания за привеждане на пешеходните пътеки в съответствие с нормативните изисквания. "Ще направим и карта на пешеходните пътеки в страната", обобщи Цацаров. Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че досега през тази година тежките катастрофи в населените места са 4038, а извън тях – почти два пъти по-малко. В селата и градовете, където отговорността е на кметовете, всяко 12-то тежко произшествие завършва със смърт, добави още Радев. Регионалният министър Николай Нанков допълни, че няма синхронизиране за пешеходните пътеки по републиканските пътища, а те трябва да са изцяло бели без никакви символи и изписвания. "По републиканските пътища вече тече проверка на инвентаризацията на пешеходните пътеки. Зачестяват случаи на пешеходни пътеки, които са с недопустими нарушения и извън нормативните изисквания. Пътеките трябва да са черно-бели. Убеден съм, че законът за пътищата може да бъде променен и да бъдат засилени санкциите при неизпълнение на местните власти на ангажиментите им да спазват нормативните изисквания", заяви още регионалният министър. Властите обаче така и не изясниха дали и евентуално колко са смъртните случаи конкретно на цветни пешеходни пътеки, щом именно тяхното премахване е сред основните приоритети на проверката. Никой не коментира и обстоятелството, че използването на червения цвят като фон за пешеходните пътеки бе възприето от общините в опит да ги направят по-забележими за шофьорите и бе една от мерките именно срещу трагичните инциденти с пешеходци.

Горанов: Изстрелите срещу данъчния са изстрели срещу държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624005

Горанов: Изстрелите срещу данъчния са изстрели срещу държавата"Изстрел срещу държавата, който няма да остане без твърдия й отговор", така нарече стрелбата срещу данъчния служител Ивайло Стаменов министърът на финансите на Владислав Горанов след среща на премиера със служители на НАП, на прокуратурата и МВР. Горанов заяви, че откъм ВМА идвали успокояващи новини за състоянието на Стаменов.

Три дни след стрелба по висш данъчен държавата обяви, че ще защити служителите си

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/21/3101357_tri_dni_sled_strelba_po_vissh_danuchen_durjavata/?ref=rss


На третия ден след като началникът на отдел "Фискален контрол" в Националната агенция за приходите (НАП) Иво Стаменов беше прострелян в центъра на София, премиерът Бойко Борисов свика внезапно съвещание в Министерския съвет, в което участваха ръководството приходната агенция, главният прокурор Сотир Цацаров, министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на финансите Владислав Горанов.<br /><br />Решени сме да продължим да работим въпреки преживения шок и ужас. Нашата...

САЩ планират военно нападение срещу Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=365887

В САЩ се твърди, че планират военно нападение срещу Северна Корея, за да сложат край на програмата ѝ за ядрени оръжия, съобщава британският в. "Дейли Телеграф". Белият дом драстично е засилил приготовленията за атака, тъй като се опасявал, че мирното разрешаване на кризата няма да бъде възможно, добавя изданието, позовавайки се на "високопоставени" източници.

На косъм...

http://pogled.info/bulgarski/na-kosam.91439

/Поглед.инфо/ Спокойно... Виждам те сега – разстроен и ядосан... Недей.. Зарадвай се... Нали ... Размина се на косъм...

Доналд Тръмп лично ще спести милиони от новата данъчна реформа

https://www.investor.bg/sasht/337/a/donald-trymp-lichno-shte-spesti-milioni-ot-novata-danychna-reforma-252609/

Благодарение на последните промени в данъчното облагане президентът ще може годишно да пести до 15 млн. долара

Манолова към ЦИК: Симулациите за електронното гласуване бяха имитация

https://www.actualno.com/politics/manolova-kym-cik-simulaciite-za-elektronnoto-glasuvane-bjaha-imitacija-news_650782.html

Проведените симулации за електронното гласуване са имитация. Има нарушения в процедурата, а трите симулации не изпълняват целта на закона. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в свое становище до Централната избирателна комисия /ЦИК/, в което остро разкритикува начина, по който бяха реализирани проведените през миналата седмица симулации на дистанционно електронно гласуване. „Смятам, че за да не бъде симулацията само имитация, същата следва да се извърши в реален изборен район и

Цацаров: Държавата ще отговори твърдо на опита за убийство на служителя на НАП

https://www.actualno.com/crime/cacarov-dyrjavata-shte-otgovori-tvyrdo-na-opita-za-ubijstvo-na-slujitelja-na-nap-news_650814.html

За първи път от много време има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил, за първи път има посегателство изключително нагло и демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с опита за убийство на служителя на НАП Иво Стаменов, предаде БГНЕС. Ясно е едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, няма лични мотиви.

Украйна ни сваля миговете

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6623291

Украйна ни сваля миговете Дали да не признаем Волинското клане за геноцид? Жалбата, с която украинска държавна фирма саботира ремонта на нашите мигове от руската корпорация, която фактически и юридически ги е произвела, е класически мръсен удар. Ако навремето в идеята миговете да се ремонтират в Полша имаше поне нещо пронатовско, то в украинския бойкот няма нищо такова,

Няма да има увеличение на цените на тока и парното

https://www.actualno.com/society/njama-da-ima-uvelichenie-na-cenite-na-toka-i-parnoto-news_650812.html

Няма да има увеличение на цените на тока и парното през този отоплителен сезон. Такъв ангажимент към битовите потребители поеха от държавния регулатор, информира bTV. Предвижда се от януари природният газ да поскъпне с около 3 на сто, а неговата цена формира тази на парното. Въпреки че от "Булгаргаз" са категорични, че с новите цени дружеството ще губи по 4 милиона на тримесечие, по-голямо поскъпване няма да бъде допуснато. "Хората трябва да се спокойни - през отоплителния сезон

Подари си приключение с Moto X4

https://www.actualno.com/sciencelogy/podari-si-prikluchenie-s-moto-x4-news_650602.html

Няма по-добър начин да разбереш дали един телефон си струва, освен да го изведеш на приключение. Затова, когато получихме новия Moto X4, решихме да го заведем на една 1000-километрова разходка, да го потопим в коледната украса на Солун, да го накараме да слуша концерт на исландска рок банда и да го срещнем с все още слабия балкански сняг. Целта на всичко това бе да тестваме най-голямото предимство на Motorola Moto X4 спрямо неговите конкуренти в горната част на средния клас - способността му да

Сърбия започва интензивни преговори с Русия за закупуване на многоцелеви хеликоптери Ми-17

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-zapochva-intenzivni-pregovori-s-rusija-za-zakupuvane-na-mnogocelevi-helikopteri-mi-17-news_650813.html

Сърбия ще започне интензивни преговори с Русия за закупуване на до 6 многоцелеви хеликоптери Ми-17 и откриването на съвместен център за ремонта им на територията на страната. Това заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин, пише белградското електронно издание Politica. Съответните коментари Вулин направи след завръщането си от Москва, където бе на посещение като част от делегацията на държавния глава Александър Вучич. Съгласно думите му визитата е потвърдила високото ниво на военн

Столичният общински съвет одобри продажбата на "Общинска банка"

http://clubz.bg/62105-stolichniqt_obshtinski_syvet_odobri_prodajbata_na_obshtinska_banka

Столичният общински съвет одобри днес сделката за приватизация на "Общинска банка" по време на последното си заседание за годината.

Точно 45 от присъстващи 54 съветници подкрепиха предложението на Трайчо Трайков от листата на "Реформаторския блок", само 9 бяха "против", нито един не се въздържа.

"Против" гласуваха общински съветници от БСП и "Сердика". Представителите на ДСБ пък въобще не участваха в гласуването, макар че бяха на заседанието.

Според гласувалите против и неучаствалите във вота проблемът е, че не се знае нищо за купувача и той не е пример за "стратегически инвеститор с опит в областта".

Единственият кандидат-купувач е „Новито Опортюнитис“ - фирма, регистрирана в Лихтенщайн за участие в конкурса, която е 100% собственост на фонда CAIAC Fund Management AG - регистриран също в Лихтенщайн. Ценовата оферта е малко над минимума, поискан от Столичната община - 46,5 млн. лв., или 350 000 лв. над заложеното в приватизационната документация. С тях новите собственици ще получат 67,6% от капитала на банката. Следващата стъпка за финализиране на приватизацията е тя да бъде одобрена от БНБ.

Решението и изобщо за старт на приватизационна процедура, и за одобряване на офертата на "Новито Опортюнитис" се случват, докато в съда все още не е приключило делото дали общината има мажоритарен дял от акциите, с които може да взима решения за управлението на банката или собствениците на останалите малко на 22% от капитала могат да блокират решения. В миноритарния дял участват фирми, близки до бизнесмена Христо Ковачки, а делото за устава на банката се води от далечната 2011 г. И още няма решение на първа инстанция.

Именно заради риска да купувача, произлизащ от евентуално решение на съда в полза на миноритарните собственици, при което ще е окаже, че акциите на общината не са контролен пакет, цената на продажбата им е занижена с 18%. Това става ясно от документацията.

От БСП се обявиха против приватизацията въобще, а от ГЕРБ ги контрираха, че това било "политическо решение, взето извън от централата на БСП", а не решение в интерес на обкщината. От ДСБ също се обявиха против, въпреки че един от вносителите е Трайков, който е част от "Нова република" - форматът, с който партията се яви на предсрочните парламентарни избори. От формацията попитаха дали някой има яснота кой всъщност стои зад купувача и попита управляващите вярнат ли, че решението на БНБ за продажба ще е в  интерес на гражданите, след като сме видели как работи надзорът при случая КТБ.

Защо за решението ще бъде сезирана прокуратурата?

Представителят  на "Нормална държава" в Столичния общински съвет Войслав Тодоров и лидерът на формацията, бивш общинар, депутат и зам.-министър на финансите Георги Кадиев обявиха ,че ще сезират прокуратурата за приватизационната процедура. Според изчисленията заради взети неясно защо данни за капитала от началото на 2015 г., вместо от края на 2016 г. цената на акциите на общината е искуствено занижена с 8 млн. лв. поне.

"Формулата за оценката на първоначалната цена в конкурса използва данни за капитала на банката от 82 млн лв, приблизително колкото е бил общо капиталът ѝ към 01.01.2015г. Към 31.12.2016г. обаче собственият капитал на банката е 96,469 млн лв. Използването на по-ниските начални данни намаляват минималната цена в конкурсната документация с 8 млн
лв, пряка щета за приходите на Столична община. От "Нормална държава" считаме, че умишлено са използвани грешни стартови данни, за да се облагодетелства конкретно избран краен собственик на банката.",
заявяват от формацията.

Другият съмнителен момент в процедурата бил, че е имало ограничение за кандидатите - те е можело да бъдат само от Европейската икономическа общност, без обяснение защо на практика се дискриминират банки от САЩ и Япония, например, ако биха проявили интерес към "Общинска банка". С приетите критерии не можеше да кандидатства и банка или кредитна институция от Швейцария. Но няма проблем за компания от Лихтенщайн, какъвто е случаят. Третия мотив е липсата на произнасяне по делото за устава на банката и контролния пакет акции. Заради товва Кадиев и Тодоров ще сезират прокуратурата. 

Столичен общински съвет одобри продажбата на Общинска банка

http://clubz.bg/62105-stolichen_obshtinski_syvet_odobri_prodajbata_na_obshtinska_banka

Столичен общински съвет одобри днес сделката за приватизация на Общинска банка по време на последното си заседание за годината.

45 от 54 съветници подкрепиха предложението на Трайчо Трайков, само 9 бяха "против", нито един не се въздържа. Против бяха общински съветници на ДСБ и БСП, които възразиха, че не се знае нищо за купувача и той не е пример за "стратегически инвеститор с опит в областта".

Единственият кандидат-купувач е „Новито Опортюнитис“ - фирма, регистрирана в Лихтенщайн за участие в конкурса, която е 100% собственост на фонда CAIAC Fund Management AG - регистриран също в Лихтенщайн. 

Ценовата оферта е малко над минимума, поискан от Столичната община - 46,5 млн. лв., или 350 000 лв. над заложеното в приватизационната документация. С тях новите собственици ще има 3,6 млн. акции или над 67% от капитала на банката. Следващата стъпка е сделката да бъде одобрена от БНБ.

Очаквайте подробности!

Дружества на ЕВН и ЧЕЗ са санкционирани за злоупотреба с монопол (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/12/21/3101338_drujestva_na_evn_i_chez_sa_sankcionirani_za/?ref=rss


Комисията за защита на конкуренцията е наложила санкции на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ. Антимонополното ведомство се позовава на нарушение на текст от Закона за защита на конкуренцията, който забранява злоупотребата с монополно или господстващо положение.<br /><br />За "ЕВН България Електроснабдяване" ЕАД санкцията е определена на 1 902 995 лв. и предстанвлява до 8% от нетните приходи на съответния пазар, за който е...

Дружества на ЕВН и ЧЕЗ са глобени за злоупотреба с монопол

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/12/21/3101338_drujestva_na_evn_i_chez_sa_globeni_za_zloupotreba_s/?ref=rss


Комисията за защита на конкуренцията е наложила санкции на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ. Антимонополното ведомство се позовава на нарушение на текст от Закона за защита на конкуренцията, който забранява злоупотребата с монополно или господстващо положение.<br /><br />В съобщението не се посочва каква е санкцията.<br /><br />Комисията е установила, че предприятията във всяка от икономическите групи прилагат обща стратегия...

Новите монитори на LG предлагат премиум качество на картината и подобрена съвместимост

http://www.cross.bg/monitor-thunderbolt-tehnologiya-1563848.html

/КРОСС/ Невероятно зрително преживяване с нано IPS технология и Thunderbolt 3 свързаност В рамките на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас LG ще представи своите нови и подобрени модели от гамата монитори с нано IPS технология, които издигат на ново ниво възможностите за цветово възпроизвеждане. В отговор на обратна връзка от клиентите, LG добави поддръжка за HDR600 с още по-висок динамичен обхват на пикова яркост и нови възможности за свързаност с пълна Thunderbolt 3 съвместимост. Новият 32-инчов UHD 4K монитор на LG (модел 32UK950) е първият, който предлага модерната нано IPS технология на LG. Нано IPS технологията използва наночастици в LED сегмента на екрана, за да абсорбира излишните светлинни вълни. Това подобрява неимоверно интензитета и чистотата на цветовете, което пък на свой ред допринася за по-прецизното и живо зрително преживяване. Този монитор на LG може да възпроизведе 98% от DCI-P3 цветовия спектър, което го прави сравним с мониторите, използвани за мастериране на холивудските кино продукции. Този монитор е идеален за потребителите, търсещи изключително цветово възпроизвеждане. Благодарение на HDR 600 поддръжката, ползвателите на LG 32UK950 ще се насладят на висок динамичен обхват на пиковата яркост от 600 кандела (cd/㎡). Моделът LG 32UK950 предлага и първия дисплей док с Thunderbolt 3 свързаност, който поддържа 4K верижно свързване от типа daisy chaining, позволявайки свързването на двойни 4K монитори

Клои, най-малката сестра на Ким Кардашиян, е бременна (Снимка)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6623999

Клои, най-малката сестра на Ким Кардашиян, е бременна (Снимка)Риалити звездата Клои Кардашиян потвърди в Инстаграм, че очаква първото си дете от приятеля си Тристан Томпсън, съобщи Асошиейтед прес. Тя пусна и снимка на бременното си коремче. Клои Кардашиян, която е на 33 години, написа, че е "едновременно благодарна, развълнувана, нервна, нетърпелива, преизпъленена с радост и изплашена".

Сериен изнасилвач вилнее в Пловдив, напада жени в колите им

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624004

Сериен изнасилвач вилнее в Пловдив,
напада жени в колите имПолицията в Пловдив издирва изнасилвача на 21-годишна, която снощи е била нападната в кв. "Кючук Париж". Мъжът влязъл в колата й и я насилил шофьорката. Според разследващите възможно е това да е същият човек, който на 8 декември се гаврил с друга пловдивчанка на 18 г., тъй като начинът на извършване на престъплението е един и същ.

Мораториумът за новите лекарства падна

http://econ.bg/Новини/Мораториумът-за-новите-лекарства-падна_l.a_i.755160_at.1.html

Мораториумът върху плащането на нови иновативни лекарства за 2018 г. отпада. Това реши единодушно парламентът, след като гласува на първо и второ...

Прокуратурата започва проверка по турския доклад за български контрабандни цигари

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/prokuraturata-zapochva-proverka-po-turskiia-doklad-za-bylgarski-kontrabandni-cigari-252618/

Трябва да бъде изяснено точното авторство на документа, като затова ще бъде използвано международното полицейско сътрудничество от Интерпол

Цацаров: Започваме проверка по доклада на турските служби за контрабанда на цигари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6624011

Цацаров: Започваме проверка по доклада на турските служби за контрабанда на цигариПрокуратурата започва проверка по доклада на турските служби за „Булгартабак”. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг във връзка с доклада на турските служби за „Булгартабак”, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Докладът е предаден от МВР, изпратен ми е от министър Радев. Заедно с това са изпратени и съответни писма,

Новият председател на ОбС-Асеновград – с над 2 000 лв заплата

https://www.actualno.com/asenovgrad/novijat-predsedatel-na-obs-asenovgrad-s-nad-2-000-lv-zaplata-news_650811.html

Малко над 2 100 лева ще бъде месечното възнаграждение на новия председател на Общински съвет-Асеновград - Драгомир Георгиев. Той ще работи по осем часа дневно, за разлика от предшественика си доктор Светозар Шуманов, който бе на 4-часов работен ден. Заплатата на Георгиев ще бъде формирана на база 90% от възнаграждението на кмета на Асенoвград доктор Емил Караиванов, плюс 1% добавка за просужени години. Това е таванът, който позволява Правилникът на местния парламент в Асеновград. Чл.12, ал. 3

Marco Carola идва за най-голямото парти на Нова година в София InterSOLAR 2018

https://www.actualno.com/music/marco-carola-idva-za-naj-goljamoto-parti-na-nova-godina-v-sofija-intersolar-2018-news_650810.html

InterSOLAR или може ли София да бъде най-горещата точка за Нова година в Европа? От YALTA CLUB сътвориха малко чудо с първото издание на InterSOLAR през 2017-та. Все още се срещат коментари из социалните мрежи, които се учудват, че артисти като Richie Hawtin, Martinez Brothers и Tale Of Us са се събрали именно в София, а не в Берлин, Мадрид или Ню Йорк – най-популярните дестинации за такъв тип събития. Е, можем да кажем, че поне в едно сме рамо до рамо с тях. Дали обаче е въ

Откъс от "Изгубените Балкани" на проф. Рандал Бейкър

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/12/21/3086936_otkus_ot_izgubenite_balkani_na_prof_randal_beikur/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Изгубените Балкани", с автор проф. Рандал Бейкър, предоставен от Издателство "Сиела"<br /><br />Изданието проследява интересната история на двама британски изследователи, които попадат в планините на България и Югославия преди Втората световна война. Те се озовават свят, който за тях изглежда екзотичен и странен, правят снимки и водят записки, които документират бита на хората в малките...

InterSOLAR 2018

https://www.actualno.com/music/intersolar-2018-news_650810.html

InterSOLAR или може ли София да бъде най-горещата точка за Нова година в Европа? От YALTA CLUB сътвориха малко чудо с първото издание на InterSOLAR през 2017-та. Все още се срещат коментари из социалните мрежи, които се учудват, че артисти като Richie Hawtin, Martinez Brothers и Tale Of Us са се събрали именно в София, а не в Берлин, Мадрид или Ню Йорк – най-популярните дестинации за такъв тип събития. Е, можем да кажем, че поне в едно сме рамо до рамо с тях. Дали обаче е въ

Клои Кардашиян потвърди, че е бременна

https://offnews.bg//zvezdi/kloi-kardashian-potvardi-che-e-bremenna-671625.html

Клои Кардашиян потвърди официално, че е бременна от приятеля си Тристан Томпсън. 33-годишната звезда от риалити шоуто Keep Up With The Kardashian публикува снимка в социалната мрежа Instagram, на която се вижда коремчето й.

"Най-голямата ми мечта се сбъдна! Ще имаме бебе! Чаках и се надявах толкова дълго време, но явно Господ е имал план за мен. А той знае много добре какво прави. Просто трябваше да му се доверя и да чакам търпеливо", пише в текст към снимката най-малката от трите сестри Кардашиян. 

Клои благодари и на 26-годишния си приятел:

"Благодаря ти, че ме подкрепяше. Че ме караше да се чувствам красива във всеки един момент и най-вече ти благодаря, че ме направи МАЙКА!".

Но Клои не е единствената от клана Карашиян, която очаква дете. По-голямата й сестра - Ким, очаква третото си дете, което се износва от сурогатна майка. За най-малката от всички - Кайли Дженър, която има козметична империя, все още се носят само непотърдени слухове, но според PEOPLE, тя е бременна от приятеля си Травис Скот и двамата очакват момиченце.

My greatest dream realized! We are having a baby! I had been waiting and wondering but God had a plan all along. He knew what He was doing. I simply had to trust in Him and be patient. I still at times can't believe that our love created life! Tristan, thank you for loving me the way that you do! Thank you for treating me like a Queen! Thank you for making me feel beautiful at all stages! Tristan, most of all, Thank you for making me a MOMMY!!! You have made this experience even more magical than I could have envisioned! I will never forget how wonderful you've been to me during this time! Thank you for making me so happy my love! Thank you to everyone for the love and positive vibes! I know we've been keeping this quiet but we wanted to enjoy this between our family and close friends as long as we could privately. To enjoy our first precious moments just us ❤️ Thank you all for understanding. I am so thankful, excited, nervous, eager, overjoyed and scared all in one! But it's the best bundle of feelings I've ever felt in my life! ❤️❤️❤️

Публикация, споделена от Khloé (@khloekardashian) на

25 бебета са родени с подкрепа от общинската инвитро програма във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=365886

25 бебета - 16 момчета и 9 момичета, от които 4 двойки близнаци, са родени благодарение на подкрепата от Програмата за отпускане на финансова помощ от Община Варна за лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми, научи Moreto.

БГ студенти на работа в Германия през ваканцията

http://dnes.dir.bg/news/rabota-Germania-studenti-26712825

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия, съобщават от АЗ.

Оправдаха съдийски син, гледал канабис и хапал полицай

http://dnes.dir.bg/news/opravdatelna-prisada-sofiyski-apelativen-sad-mark-stikov-26712767

Софийският апелативен съд оправда сина на съдията от ВКС Евгений Марков - Марк, обвинен за отглеждане на марихуана и нанасяне на телесни повреди на полицаи.

Гранична полиция припомня: Не забравяйте документите, нужни за децата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6623979

Гранична полиция припомня: Не забравяйте документите, нужни за децатаВъв връзка с очакваното увеличение на пътуващите през предстоящите празнични дни, с оглед улесняване на преминаването им през граничните пунктове, от Главна дирекция „Гранична полиция“ припомнят на родителите условията и реда за напускане на страната на малолетни и непълнолетни български граждани. Освен валидни лична карта или паспорт,

Горанов: Стрелбата по Иво Стаменов е изстрел към държавата

https://www.actualno.com/politics/goranov-strelbata-po-ivo-stamenov-e-izstrel-kym-dyrjavata-news_650809.html

Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел „Фискален контрол” в Национална агенция по приходите, като посегателство не към конкретен високопоставен държавен служител, а като изстрел към държавата и държавността. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера, предаде БГНЕС. Получихме уверение от Агенция „Митници” и НАП, че добрите резултати ще продължат и през

Сингапур застарява. Могат ли технологиите да помогнат?

https://news.bg/economics/singapur-zastaryava-mogat-li-tehnologiite-da-pomognat.html

Още през следващата година най-възрастната част от населението ще надмине най-младата по брой

4-те зодии, за които свободата е над всичко

https://www.actualno.com/curious/4-te-zodii-za-koito-svobodata-e-nad-vsichko-news_650808.html

Свободолюбивият дух е ценно богатство за всеки! Това усещане за простор, примесен с адреналин спомага развитието на вътрешния баланс и увереността. Някои от зодиите не могат да живеят без насладата от личното си пространство и свободата си. Ето за кого свободата е над всичко: Зодия Стрелец Всички от тази зодия умеят да се справят винаги самостоятелно. За тях не необходимо да имат близък, приятел или партньор, който да им дава рамо и да им помага. Първичността им ги води. Независимо дали допус

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по натоваренитe пътища утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6623992

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по натоваренитe пътища утреУтре - 22 декември, последният работен ден преди петте почивни дни за Коледа, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната

Боровец открива ски сезона в събота

http://www.cross.bg/pistite-rila-baraki-1563846.html

/КРОСС/ Боровец открива ски сезона на 23 декември (събота), a най-нетърпеливите приятели на белите спортове ще имат възможността да се насладят на безплатно нощно каране още в петък. Зимата в първия планински курорт на Балканите най-накрая дойде с отрицателни температури и позволи пистите да бъдат обработени перфектно. Затова в събота, 23 декември, в 8:30 часа, на долна станция на седалковия лифт "Ястребец експрес", легендата на българските ски Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, ще пуснат символично първа седалка в курорта. Ще скъсат банера Borovets is Open с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите. Най-нетърпеливите скиори и сноубордисти ще имат възможност да карат още в петък вечерта. Нощното каране на 22 декември, петък, ще е безплатно и ще даде шанс на феновете на снежните спортове да се пуснат първи по пистите в ски зона "Ситняково". То ще започне както обикновено, в 18:00 часа, а последно качване от долна станция на лифт "Мартинови бараки" ще е в 21:30 часа. Гостите на курорта ще могат да карат без пари по Ситняковски път, писти "Мартинови бараки" 1, 2, 3 и 4, "Рила", "Иглика" и "Ротата" и да ползват лифтове "Мартинови бараки" и влекове "Рила", "Иглика" и "Ротата"

Турнирът по тенис в София с ново име и спонсор

https://offnews.bg//tenis/turnirat-po-tenis-v-sofia-s-novo-ime-i-sponsor-671624.html

Тенис турнирът в София от категорията АТР 250 вече има ново име. 

"В качеството си на компанията, която представлява собствениците на АТР събитието от категория 250, започващо на 4 февруари 2018 г., ние от Брандплюс потвърждаваме, че събитието ще се състои в гр. София и представяме името на турнира – "София Оупън 2018", заяви директорът на компанията Барат Годхинди, цитиран от Спортал.

“Изказваме цялата си благодарност на досегашния генерален спонсор Гаранти Коза и партньор Коза Уърлд оф Спортс", продължава Годхинди.

“Ние ще организираме събитие от най-високо ниво с ръководството на изключително опитния и уважаван турнирен директор Пол Макнами и неговия международен утвърден екип.

Събитието разполага с финансовата подкрепа на няколко сериозни, значими и големи партньора, с които ще се гарантира успеха на спортно събитие на 2018 г. в София. Очакваме да видим всички в зала "Арена Армеец София" от 4 до 11 февруари 2018 г. и да станем свидетели на страхотни емоции на Централния корт.”

В началото на 2017 година Григор Димитров спечели турнира в София. Той е потвърдил участието си и в предстоящото издание.

Антъни Иванов с нов изключителен рекорд на 100 м бътерфлай

http://www.cross.bg/rekord-vreme-distziplinata-1563845.html

/КРОСС/ Антъни Иванов записа изключителен рекорд на 100 метра бътерфлай в малък басейн по време на държавното първенство по плуване на Спортната палата в София. Спортист номер 4 на България за 2017-а спечели златото с време 51.85 секунди и стана първият българин, плувал под 52 секунди в дисциплината. Досегашното върхово постижение отново принадлежеше на Антъни и бе 52.71 секунди, поставено преди година. Освен фамозният рекорд на Иванов, през втори ден от шампионата бяха подобрени още 6 национални рекорда. Представителят на ПК "Сандански" Йордан Янчев записа два рекорда на своята сметка. През сутрешните подборни серии, той постави нов национален рекорд за юноши старша възраст в дисциплината 100 м свободен стил с време 50.62 сек., но това не бе достатъчно за юношата от Сандански и той направи още една поправка на този рекорд. Плувайки във Финал "А" на дисциплината Янчев завърши с време 50.05 сек. В следобедните финали на дисциплината 400 м съчетано плуване, състезателят на ПК "Спринт" Светлозар Николов подобри собствения си национален рекорд за юноши старша възраст, постигайки време от 4:20.29 мин. При жените бяха поставени общо три рекорда. Представителката на КПС "Астери" Василики Кадоглу постигна резултат от 8:58.69 мин. в дисциплината 800м свободен стил, като по този начин тя подобри собствения си национален рекорд за девойки старша възраст

Преди партито в Сараите Карадайъ нахока националистите и ГЕРБ

https://offnews.bg//politika/predi-partito-v-saraite-karadaja-nahoka-natcionalistite-i-gerb-671618.html

С предколеден заряд и политиеско отвращение лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на ДПС, в която за пореден път порицава Борисов за избора му на коалиционен партньор - "вредните националисти".

Речта на Карадайъ идва в деня на очакваното с голям интерес събиране в Сараите на почетния председател на партията Ахмед Доган.

Речта си Карадайъ започна с европредседателството, което започва у нас след броени дни.

"Като държава и общество посрещаме председателството разединени, бедни, без изглед за политическа нормалност и икономически растеж. Живеем в компрометирана демокрация и ерозирала държавност" , каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обвини ГЕРБ в безволие и управление без визия, което ги е накарало "по инерция" просто да създадат правителство с националистите:

"Какво ни предложи ГЕРБ - не успя да разчете изборните резултати от изборите и поради липса на воля, предложиха неудачна формула на управление, включваща, без да има нужда, националисти във властта. Излъгаха цялото общество. Отказаха се от предизборната си програма и поеха по инерция заедно с тях. Вместо да се сложи край на деструктивното поведение, ГЕРБ загърбиха европейските ценности и минираха европредседателството, застрашиха демокрацията и държавността."

Карадайъ се възмути и от актуалната новина, че партията на Валери Симеонов НФСБ ще се настани в централата на СДС с решение на правителството. Лидерът на ДПС изказа недоволство, че ГЕРБ са стигнали до там да "настанят национализма в дома на демокрацията" на Раковска 134.

Карадайъ упрекна управляващото мнозинство, че работи на принципа "проба-грешка и пак, и пак, и пак".

"Каква държава искаме, а каква получихме - държава на шовинисти, на омразата, на разделението, на противопоставянето", каза Карадайъ и заяви, че никой никога не бива да омаловажава ДПС, която "единствена е свързана с човешките свободи и европейските ценности. ДПС реагира на всяка заплаха. Не може да бъде другояче".

Лидерът на ДПС напомни на депутатите от управляващото мнозинство, че ще посрещнат председателството с партия, която е започнала предизборната си кампания от Русия. Става въпрос за Волен Сидеров и АТАКА.

Все пак в края на своята реч накрая Карадайъ пожела на депутатите и избирателите весели празници, мир и просперитет.

Цацаров прочел доклада на турските служби за ”Булгартабак”

http://dnes.dir.bg/news/bulgartabak-kontrabandni-tzigari-sotir-tzatzarov-26712681

Прокуратурата започва проверка на данните в доклада на турските специални служби за контрабандни цигари – българско производство.

Годишен хороскоп за 2018 година - Близнаци

https://www.actualno.com/curious/godishen-horoskop-za-2018-godina-bliznaci-news_650569.html

Ударно начало на 2018 година обещават звездите за представителите на знака Близнаци. Не прекалявайте с празнуването или поне се погрижете за бързото възстановяване, тъй като още от първите дни на Новата година ще ви се наложи да се заловите за работа. В служебен план ще имате сериозна възможност да заемете лидерска позиция, но за целта ще трябва да докажете качествата си. Времето до март ще премине неусетно и вероятно личните ви отношения ще имат нужда от съживяване. Не пестете сили да докажет

Нено Димов: Надявам се да продължим да сме на една маса с Валери Симеонов

http://clubz.bg/62103-neno_dimov_nadqvam_se_da_prodyljim_da_sme_na_edna_masa_s_valeri_simeonov

"Надявам се да продължим да стоим на една маса с Валери Симеонов".

Това каза министърът на екологията Нено Димов в кулоарите на парламента. Димов се срещна с депутатите от групата на "Обединени патриоти", за да ги запознае с казуса за втория лифт в Банско, който доведе до открит конфликт между Симеонов и премиера Бойко Борисов.

Димов обясни, че е представил пред патриотите казуса в Банско от гледа точка на неговия ресор.

"Независимо от развитието в Банско - коалицията е стабилна. Информирах парламентарната група на "Обединени патриоти" докъде сме стигнали. В момента обработваме информацята, която получааме. Утре е крайният срок, след който ще обобщим информацията и на следващото заседание на Министерския съвет ще бъде гледан Планът за управление", обясни Димов.

Според него управляващите нееднократно са заявили, че проблемът с опашките за лифта в Банско трябва да бъде решен.

Наскоро Симеонов се изказа много остро срещу Борисов и дори заяви, че не иска да го вижда. Повод за недоволството бе именно отлагането на точката за разширяването на ски зоната в Банско.

Вицепремиерът допълни, че Борисов не съдейства за изграждането на втори лифт. И припомни, че в програмата за управление е записано, че трябва да се развива туризъмът. Симеонов изтъкна, че тези текстове не се изпълняат, а се саботират.

Вчера Симеонов реагира гневно и на отлагането с една година на Закона за концесиите по повод концесионирането на плажовете.

Радев приветства отпадането на мораториума за молекулите

http://dnes.dir.bg/news/otpadane-moratorium-umen-adev-molekuli-privetstva-26712633

Президентът Румен Радев приветства промяната в подхода и отмяната на забраната за заплащане от бюджета на НЗОК през 2018 г. на определени лекарствени продукти.

Природният газ поскъпва, няма да има промяна в цените на парното и тока

http://www.cross.bg/parnoto-nyama-toka-1563844.html

/КРОСС/ Без увеличение на цените на парното и тока през отоплителния сезон. Такъв ангажимент към битовите потребители поеха от КЕВР. Предвижда се от януари природният газ да поскъпне с около 3 на сто, а неговата цена формира тази на парното. Въпреки че от „Булгаргаз" са категорични, че с новите цени дружеството ще губи по 4 милиона на тримесечие, по-голямо поскъпване няма да бъде допуснато. „Хората трябва да са спокойни - през отоплителния сезон 2017-2018 година няма да има промяна нито на цената на тока нито на цената на парното", посочи Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  

Благотворителен концерт в подкрепа на Станислава Пирчева ще се състои вечерта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6623980

Благотворителен концерт в подкрепа на Станислава Пирчева ще се състои вечертаБлаготворителен предколеден концерт в подкрепа на журналиста от БНР Станислава Пирчева ще се състои тази вечер в столичния храм "Св. София". Журналистът Станислава Пирчева се нуждае от спешна операция за отстраняване на мозъчен тумор, който застрашава зрението ѝ. Концертът в нейна подкрепа се организира от Софийската митрополия и Българското

"Лакталис" обяви, че изтегля още продукти заради опасност от салмонела

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/12/21/3101333_laktalis_obiavi_che_izteglia_oshte_produkti_zaradi/?ref=rss


Френската компания "Лакталис" (Lactalis) съобщи днес, че изтегля 720 партиди бебешки млека и други продукти във Франция и в чужбина заради опасност от заразяване със салмонела, предадоха световните агенции, цитирано от БТА. През последните две седмици бяха изтеглени 625 партиди.<br /><br />Взето е решение за разширяване на изтеглянето на всички детски и хранителни продукти, произведени или преработени в завода в западния френски град Краон от 15 февруари 2017 година,...

Газенето на хора в Мелбърн е било умишлен акт

https://frognews.bg/novini/gazeneto-hora-melbarn-bilo-umishlen-akt.html

Врязването на превозно средство в група пешеходци в австралийския град Мелбърн е умишлен акт, съобщават правоохранителните органи.

Жена хвърля чинии, чаши и тигани през терасата, потроши три коли

https://www.24chasa.bg/region/article/6623989

Жена хвърля чинии, чаши и тигани през терасата, потроши три колиРайонна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. К. за увреждане на три коли. Около 2 часа през нощта на 19 септември обвиняемата К. хвърляла предмети - чаши, чинии, тенджери, тигани, вилици и шишета на обособен паркинг пред блока от тераса на апартамент. В резултат на действията си агресивната жена

УМБАЛ "Св. Марина" във Варна се сдоби със супермодерна техника

https://www.24chasa.bg/region/article/6623956

УМБАЛ "Св. Марина" във Варна се сдоби със супермодерна техникаКлиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина” във Варна вече разполага с най-модерната в света ехокардиографска апаратура, предоставена от Медицинския университет. С новата техника в ехокардиографската лаборатория се определят максимално прецизно промените в сърдечния мускул, като се представя 4D визуализация на структурата на сърцето и на

Турция забрани празненствата за Нова година на площад "Таксим"

https://www.actualno.com/asia/turcija-zabrani-praznenstvata-za-nova-godina-na-ploshtad-taksim-news_650806.html

Тази година няма да има новогодишни тържества на истанбулския площад "Таксим". От съображения за сигурност турските власти забраниха организирането на празненства за Нова година на популярния площад, отбелязва скопското електронно издание „Локално“. Засилените мерки за сигурност са във връзка със серията терористични нападения, извършени в Турция през последните две години. „Мерките за Нова година ще бъдат на най-високо ниво“, увери представите

КЗК прекрати производството срещу четири застрахователни дружества

http://econ.bg/Новини/КЗК-прекрати-производството-срещу-четири-застрахователни-дружества_l.a_i.755159_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прекрати производството срещу четири застрахователни дружества. Това става, след като комисията е...

Проверяват пешеходните пътеки в цялата страна

http://www.cross.bg/puteki-peshehodnite-prokyratyrata-1563843.html

/КРОСС/ Започват проверки на всички пешеходни пътеки в цялата страна. Те ще продължат до края на февруари. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на прокуратурата, МВР и МРРБ във връзка със зачестилите инциденти на пешеходни пътеки. Ще се следи дали са изпълнени изцяло с бял цвят, дали са сигнализирани със съответните пътни знаци, изпълнени ли са критериите за местоположението на пешеходните пътеки, отговаря ли типът и размерът на пешеходната пътека на нормативните изисквания. „За смъртта подходящи сезони няма. Ще има сигнали и писма до кметовете на всички населени места. Ще последват и предложения от страна на прокуратурата до лицата, които по силата на нормативните актове са задължени да осъществяват контрол. В случай на неизпълнение ще последват санкции и от МВР, и от прокуратурата", обясни главният прокурор Сотир Цацаров. Целта е да се установят местата, където пешеходните пътеки са почти невидими или са видими, но са в отклонение на изискванията. Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че в населените места тежките катастрофи са 4038. Тези в извън населените са почти два пъти по-малко. В селата и градовете, където отговорността е на кметовете, всяко 12-о тежко ПТП завършва със смърт. В градовете е всяко 26-о. Регионалният министър Николай Нанков заяви, че няма синхронизиране за пешеходните пътеки по републиканските пътища. Те трябва да са изцяло бели и без никакви символи и изписвания.  

А...вий, вий сте идиоти!

http://pogled.info/bulgarski/a-vii-vii-ste-idioti.91438

/Поглед.инфо/ А...вий, вий сте идиоти! Така завършва великото стихотворение на Христо Ботев „ В механата“. Но за великия поет и революционер комай се сещаме само на 2 юни. Той е имал щастието да пише, когато не е официализирано понятието „език на омразата“. Иначе неговото стихотворение нямаше да види бял свят.

Харчим по 8 млн. лв. на час

http://www.moreto.net/novini.php?n=365875

Броени дни ни делят от Коледа, а истерията около пазаруването вече започна. Препълнени молове, обещания за атрактивни цени и огромни чанти с покупки са все по-честа гледка през последните дни. А пикът в пазаруването се очаква този уикенд.

Емигранти в Чикаго връчиха награди на творци във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6623733

Емигранти в Чикаго връчиха награди
на творци във Велико ТърновоПетима писатели и поети, участвали в първия литературен конкурс на Салон за българска култура и духовност в Чикаго, получиха наградите си във Велико Търново. Връчи ги Николай Стефанов, зам.-председател на емигрантската организация.  „Целта на салона е да промотираме независими писатели, които не са свързани с издателства, нямат достъп до медии,

Кристиан Костов за успеха: Трудно е, но е яко

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/kristian-kostov-za-uspeha-trudno-e-no-e-iako-6077467

През ноември той стана първият български изпълнител с европейска награда за дебют

Доста улици в бургаския к-с „Възраждане“ претърпяха ремонт

http://www.cross.bg/vuzrazhdane-mesta-byrgas-1563842.html

/КРОСС/ Назад в годините к-с "Възраждане" бе презастроен, уличната му мрежа отесня и доста се амортизира. Община Бургас не е абдикирала от грижата за инфраструктурата там. Тази година стартираха няколко по-мащабни реконструкции на много улици в комплекса. Те се извършват със средства по оперативна програма "Региони в растеж", както и със собствени на Общината. На отделни места изпълнението все още не е приключило. След подмяна на подземните ВиК комуникации, с нова настилка и тротоари се сдобиха ул. "Елин Пелин", "Христо Фотев", "Ивайло", "Самуил", "Левски", "Любен Каравелов", благоустроени са и прилежащи междублокови пространства. Остават довършителни дейности по особените места за нови детски площадки, монтиране на съоръжения за игра и озеленяване. Грижата за градската инфраструктура е перманентна и догодина продължава на други локации във "Възраждане", както и в останалите жилищни квартали на Бургас.  

InterSOLAR или може ли София да бъде най-горещата точка за Нова година в Европа

http://www.cross.bg/yalta-club-intersolar-1563841.html

/КРОСС/ От YALTA CLUB сътвориха малко чудо с първото издание на InterSOLAR през 2017-та. Все още се срещат коментари из социалните мрежи, които се учудват, че артисти като Richie Hawtin, Martinez Brothers и Tale Of Us са се събрали именно в София, а не в Берлин, Мадрид или Ню Йорк - най-популярните дестинации за такъв тип събития. Е, можем да кажем, че поне в едно сме рамо до рамо с тях. Дали обаче е възможно този успех да се повтори? Според YALTA CLUB отговорът е категоричен - Да. Причините са много, но най-вече огромния опит натрупан в последните години, организирайки най-големите събития за електронна музика у нас, както и самочувствието да поканят за InterSOLAR почитаният от хиляди фенове на електронната музика и добил почти митична популярност със своите дълги сетове, Марко Карола. Създателят на Music ON, лейбъл и парти концепция която за трета поредна година е едно от най-посещаваните в IBIZA. Той ще се качи на голямата сцена в зала Арена Армеец на 31 декември. Всеизвестен факт е, че Marco Carola трудно приема да е част от лайнъп или да дели пулта с друг, защото той разбира по различен начин думата парти. Пуска дълго и се забавлява заедно с публиката. За това и новогодишната вечер в София ще бъде само негова. Till the end. Партито ще открие един от лидерите на родната сцена и създателят на Takeover - Liubo Ursiny

Дневен любовен хороскоп за 21-ви декември

https://www.actualno.com/curious/dneven-luboven-horoskop-za-21-vi-dekemvri-news_650803.html

Разберете дали днес ще ви върви в любовта! В студените дни с любов и страст ще се стоплят някои от зодиите в хороскопа. Ето какво очаква всички на романтичното поле! Овен Любовните фойерверки са за вас и вашия любим! Последните дни се разбирате чудесно и всичко в любовен аспект за вас е перфектно. Това ще се задържи така за дълго. Наслаждавайте се на прекрасните мигове. Телец Възможни са промени и проблеми. Може би се чувствате малко самотни. Напрежението ви е дошло в повече. Днес в любовта

Радев доволен от обрата за мораториума за лекарствата

https://www.actualno.com/politics/radev-dovolen-ot-obrata-za-moratoriuma-za-lekarstvata-news_650804.html

Президентът Румен Радев приветства промяната в подхода и отмяната на забраната за заплащане от бюджета на НЗОК през 2018 г. на определени лекарствени продукти, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев призовава всички парламентарни групи занапред да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на конституционните права на гражданите и социалната справедливост, се посочва още в съобщението. По-рано днес депутатите единодушно свалиха мораториума върху новите лекарства. С пр

Президентът приветства отмяната на мораториума за нови лекарства

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/12/21/3101332_prezidentut_privetstva_otmianata_na_moratoriuma_za/?ref=rss


Президентът Румен Радев приветства промяната в подхода и отмяната на забраната за заплащане от бюджета на НЗОК през 2018 г. на определени лекарствени продукти. Това съобщиха от администрацията на държавния глава, малко след като днес парламентът единодушно гласува за отмяната на мораториума.<br /><br />До решението се стигна след протести на онкоболни и пациентски организации и обрат в позицията на ГЕРБ след разговор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова....

Пробация за двама иманяри от с. Кочан

https://www.24chasa.bg/region/article/6623975

Пробация за двама иманяри от с. Кочан
 Двама иманяри от сатовчанското с. Кочан сключиха споразумение с Окръжна прокуратура - Благоевград, одобрено от съда. М. П.  е признал вината си за това, че на 8 март т. г. в дома си незаконно държал металдетектор, за който знаел, че е послужил за търсене на археологически обекти. Освен това, в нарушение на Закона за културното наследство,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване