Лавина падна на пътя Смолян-Пампорово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739672

Лавина падна на пътя Смолян-Пампорово

Лавина от около 100 кубични метра сняг се свлякла от скалите край Манастирския комплекс „Св. Пантелеймон“ по пътя Смолян – Пампорово. Вследствие на огромната маса сняг три коли сред тях и линейка са били блокирани на пътя. Веднага на място е пристигнала техника на снегопочистващата фирма и отворила главния път. Няма пострадали хора.

Стартират извънредни проверки на язовирите

http://varnautre.bg/2018/02/28/75680/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%8f%d0%b7%d0%be

При необходимост има готовност да се командироват допълнителни служители в региони с по-висок потенциален риск и въвеждането на 24-часови дежурства

"Дунав мост" е затворен за тирове

http://www.cross.bg/dvizhenieto-vsichki-putyvaneto-1568886.html

/КРОСС/ "Дунав мост" при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на моторните превозни средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин. Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България - в областите Русе, Разград, Добрич и Силистра, и в област Бургас. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ „Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас, а в отсечката между Ямбол и Карнобат е ограничено преминаването на МПС над 12 т. Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по път I-6 от Твърдица до Бургас. Без ограничение е пътуването по автомагистралите „Хемус", „Струма", „Люлин" и „Марица". Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите Троянски, Дюлински и Обзорски

БАБХ упорито отрича нарочно да е затворила Столичния зоопарк

https://www.actualno.com/society/babh-uporito-otricha-narochno-da-e-zatvorila-stolichnija-zoopark-news_662124.html

Две от пробите излязоха за положителен за птичен грип. Говорим за вирусно заболяване, което е изключително опасно. Така Александра Митева от БАБХ обясни защо агенцията изби 100 птици в Софийския зоопарк, някои от които от редки видове, а след това затвориха зоопарка. По думите ѝ, става въпрос за вид птичи грип, заради който през миналата година На въпрос на Нова телевизия дали е имало съдебна заповед три дни преди фактическото избиване на птиците това да не се прави, Митева отговори, че птиците

Близо 2 000 атаки срещу бежанци са извършени през 2017 г. в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739667

Близо 2 000 атаки срещу бежанци са извършени през 2017 г. в ГерманияМедиен доклад разкрива, че през предходната година в Германия са регистрирани 2219 нападения срещу бежанци, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус. Съответните данни бяха представени в отговор на Федералното министерство на вътрешните работи, от който става ясно, че спрямо 2016 г.

Помогнаха на болен да бъде извозен за хемодиализа във Варна

http://budnavarna.bg/30950-pomognaha-na-bolen-da-bade-izvozen-za-hemodializa-vav-varna/

снимка: Будна Варна

Сигнал за нужда от почистване пред дома на болен, за да може да бъде извозен за хемодиализа, е получен в Община Варна. Това каза за BudnaVarna.bg шефът на отдел „Дейности по защита на населението“ Купен Пашов.

На този етап снегорините и лугиращите коли са спрени. Реагира се основно по сигнали. Причината е в снеговалежа. Изчаква се да спре или поне да нали, защото иначе става безсмислено чистенето, коментира Пашов. Той допълни, че обработката с антилед на Аспарухов мост не спира.

Грижа на районните кметства е да се погрижат за почистването на малките улички и междублокови пространства.

По думите на Пашов още от рано сутринта се обработват участъците около спирките на градски транспорт и подлезите.

Материалът Помогнаха на болен да бъде извозен за хемодиализа във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Политолог: Борисов е в опасен капан

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-kabinet-borisov-3-sdelkata-chez-26925354

В момента Бойко Борисов е в опасен капан около сделката с ЧЕЗ и капанът може да щракне, каза по БНР политологът Георги Киряков.

Финландия иска повече страни от ЕС да участват в мироопазваща мисия на ООН в Украйна

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/02/28/3137393_finlandiia_iska_poveche_strani_ot_es_da_uchastvat_v/?ref=rss


Финландия подкрепя предложената мироопазваща мисия на ООН в Източна Украйна, но призовава за по-голямо участие на Европейския съюз в нея, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА. Това мнение изрази министърът на отбраната на Финландия Юси Нинистьо.<br /><br />В доклад, поръчан от бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който сега е съветник на украинския президент Петро Порошенко, по-рано този месец се предлагаше ООН да обмисли изпращането в Украйна на сили,...

Спасиха момче и момиче в Пирин

http://dnes.dir.bg/news/pirin-spasiteli-26925302

Екипи на Планинската спасителна служба оказаха помощ на момче и момиче в Пирин. Спасителната операция е продължила близо 6 часа.

"Естинари", или българският фолклор като научна фантастика

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/02/28/3136992_estinari_ili_bulgarskiiat_folklor_kato_nauchna/?ref=rss


Дискусия и измисляне на българска приказка с тема "Баба Марта", работилница за хоро с "Таратанци", фоклорен неонов грим, гледане на филми с очила за виртуална реалност, хапване на баници, размяна на мартеници, парти с модерна българска музика и театрално осветление.<br /><br />Това очаква утре, на 1 март, посетителите на събитието Cyberfolk, организирано от сдружение "Естинари" (Estinari). Повече за инициативата пред "Детски Дневник" разказа...

„Синя“ и „Зелена“ зона ще работят днес в столицата

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6739664

„Синя“ и „Зелена“ зона ще работят днес в столицата„Синя“ и „Зелена“ зона ще работят днес в София. Това съобщиха от пресцентъра на Центъра за градска мобилност. От ЦГМ предупреждават, че условията са зимни и призовава гражданите, които могат да не използват своите автомобили да не го правят. Буферните паркинги на метростанциите работят и са безплатни за хората, които пътуват с метрото.

Процесът срещу Караджич в Хага ще е на 23-24 април

https://frognews.bg/svqt/protsesat-sreshtu-karadjich-haga-shte-23-24-april.html

Апелативният процес на бившия лидер на сърбите в Босна Радован Караджич, осъден през 2016 г. на 40 години затвор за геноцид, ще се състои на 23 и 24 април в Хага, предаде Франс прес.

Лавина падна край манастира ”Св. Панталеймон” в Родопите

http://dnes.dir.bg/news/lavina-potopat-manastir-sv-pantaleymon-26925265

Около 100 кубични метра сняг се е свлякъл от скалите край Манастирския комплекс “Св. Пантелеймон“, съобщи БНР.

Вижте състоянието по пътищата в страната към 8:30 часа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6739662

Вижте състоянието по пътищата в страната към 8:30 часа Информация за състоянието на РПМ към 08:30 ч. на 28.02.2018 г. 1. Метеорологична обстановка: Температурите са в интервала от –13° до + 2°. Температури от метеостанциите на АПИ в °C: - проход „Предела“: -4,5° - Кресна: 0,4°. - проход „Република“: -8,9° - Костандово: -9,7° - проход „Шипка“: няма информация. - проход „Петрохан“: няма информация.

Валери Симеонов: Гинка надали знае какво е трафопост

http://clubz.bg/64812-valeri_simeonov_ginka_nadali_znae_kakvo_e_trafopost

"Как Гинка ще прецени дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато тя надали знае какво е трафопост".

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в първия си коментар, относно сделката с продажбата на бизнеса на ЧЕЗ на фирмата "Инерком" със собственик Гинка Върбакова. 

"Една добре работеща система не трябва да одива в ръцете на хора, които нямат никаква предства от управление и инвестиции", каза още той.

Според Симеонов скандалното в сделката е, че "лицето, което се представя за купувач няма никаква сериозна история и опит". Той смята, че това крие рискове за бъдещото управление на електроснабдяването.

"Не съм сигурен, че лицето и тези около него ще могат да вземат правилни решения. Енергетиката е нещо много сложно и сериозно. Българската енергетика е доста добре работеща система", заяви вицепремиерът.

Според него не е ясно дали сделката ще стане. Той я определи като "наливане в мелница, от която не се знае какво ще излезе".

"Няма гаранции, че ще бъдат отпуснати кредити, има неясноти по отношение на капитала, който участа, свързат го с руски граждани с недорба популярност и слава", каза още Симеонов.

Според него обаче одържавяването на ЕРП-тата не е решение, защото имаме тъжни примери на държавни предприятия, които правят повече разходи от частни. Симеонов смята, че подобни декствия ще върнат България 30 години назад.

Вицепремиерът заяви, че опозицията, включително извъпарламентарната, има интерес от сваляне на правителството. Той обясни, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не е искана и е неин акт.

Словакия дава 1 млн. евро за разкриването на убийството на журналист

https://www.actualno.com/europe/slovakija-dava-1-mln-evro-za-razkrivaneto-na-ubijstvoto-na-jurnalist-news_662113.html

Министър-председателят на  Словакия Робърт Фицо обяви награда от 1 млн. евро за информация, която да помогне за залавянето на убийците на журналиста Ян Куциак. 27-годишният Куциак и приятелката му бяха намерени в неделя застреляни в дома им край Братислава, припомня bTV. Според някои съобщения преди смъртта си журналистът се е готвел да публикува разкрития, свързващи италианската мафия с корупция по висшите кръгове в Словакия. Началникът на полицията съобщи, че от понеделник са били

Изоставени българи в Тимишоара: Беше кошмарно

http://www.cross.bg/beshe-timishoara-iliev-1568885.html

/КРОСС/ Повечето от българите, изоставени на летището в Тимишоара, вече се прибраха в страната. Част от тях пътуваха с автобус, друга беше върната от специално изпратения за тях правителствен самолет. Както предварително стана ясно в него обаче нямаше достатъчно места за всички, затова няколко души са останали в Румъния. Засега няма данни какво се случва с тях. Това разказа пред bTV Румен Илиев, който се наложи като организатор на бедстващите. Още в понеделник вечер над 170 пътници се озоваха в румънския град, след като полетът им от Лондон с нискотарифния превозвач „Райънеър" не можа да кацне в Пловдив и се озова в Тимишоара. „Преживяването беше кошмарно, бяхме излъгани, подведени", каза Илиев. По думите му хората са били „нагъчкани" в неголяма зала, едва десетина души са били настанени в хотел. Нямало достатъчно места дори за сядане, децата плачели, хората не били подготвени за подобна ситуация - нямали леи, нито къде да обменят пари, за да си купят вода и храна. Румънските власти им отпуснали на три пъти ваучери, два пъти по пет евро и веднъж от десет евро, за да могат да пазаруват, но в един момент дори свършила храната в кафенето. „Имаше ескалация, хората искаха да блокират изходите, да пречат на полети", разказа Илиев. Той и част от пътуващите ще заведат граждански иск „за немалка сума" срещу „Райънеър". Във вторник те имат среща с омбудсмана, за да разговарят по въпроса

Затвориха пътя Варна-Добрич за МПС над 3.5 тона

http://budnavarna.bg/30948-zatvoriha-patya-varna-dobrich-za-mps-nad-3-5-tona/

снимка: Будна Варна

Пътят Варна-Добрич бе затворен за МПС над 3.5 тона, научи BudnaVarna.bg.

Преди от пътната агенция затвориха Дуранкулак-Варна и Аксаковска панорама-Кичево.

Затворени са още Дюлинския проход и Обзорския проход.

Материалът Затвориха пътя Варна-Добрич за МПС над 3.5 тона е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Варненска шофьорка излетя от пътя и се заби в дърво

http://www.moreto.net/novini.php?n=369890

59-годишна шофьорка се блъсна в дърво във Варна в понеделник, съобщиха от полицията за Moreto.net. Инцидентът станал около 7.50 ч. в "Аспарухово". Жената се движила с несъобразена с пътната обстановка скорост, изгубила контрол над пежото си, и се ударила в дървото.

Делян Добрев е против държавата да купува акции в ЧЕЗ

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/02/28/3137396_delian_dobrev_e_protiv_durjavata_da_kupuva_akcii_v_chez/?ref=rss


Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев не приема идеята държавата да си върне 34% от акциите на ЧЕЗ, за да има държавата блокиращ глас. Пред БНТ той допълни, че за подобен ход е нужна промяна в устава, което е малко вероятно да се случи, а готвените промени в Закона за енергетиката не са в тази посока.<br /><br />Идеята за блокиращия глас беше лансирана вчера от Волен Сидеров от "Атака". Пред Би Ти Ви Делян Добрев обясни, че не може да...

Нов сняг затрупа Пловдив, Околовръстното шосе - пързалка (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739654

Нов сняг затрупа Пловдив, Околовръстното шосе - пързалка (Снимки)С нови 10 см сняг осъмна Пловдив. Основните улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, са почистени до асфалт. Това увери шефът на Чистота Иван Стоянов. По думите му 55 снегорина и 26 разпръсквача са обработвали улиците. За сметка на това Околовръстното шосе, по което се движи голям трафик, прилича на пързалка, установи "24 часа".

Geely е планирала да придобие Fiat Chrysler

https://www.investor.bg/novini/444/a/geely-e-planirala-da-pridobie-fiat-chrysler-256623/

Двете компании са водили преговори в средата на 2017 г., но не са постигнали споразумение за оценката, твърди Bloomberg

И Добрев заговори за участие на офшорни фирми в сделката с ЧЕЗ

https://www.actualno.com/business/i-dobrev-zagovori-za-uchastie-na-ofshorni-firmi-v-sdelkata-s-chez-news_662119.html

Това, което знаем на този етап, е, че фирма на госпожа Гинка Върбакова стои зад сделката с ЧЕЗ. Ние имаме информация, че в сделката по един или по друг начин ще участват офшорни фирми. Това стана ясно от думите на председателя на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев в ефира на БНТ. Припомняме, че вчера (27 февруари) на извънреден брифинг в Парламента премиерът Бойко Борисов също коментира темата с финансирането на покупката на "ЧЕЗ България". Министър-председ

Поляци построиха най-големия лабиринт от сняг

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/02/28/3137094_poliaci_postroiha_nai-golemiia_labirint_ot_sniag/?ref=rss


В полския град Закопане е издигнат снежен лабиринт, който претендира да е най-големият в света.<br /><br />Атракцията е разположена на площ 3000 кв. м и е част от тематичния парк "Сноуландия".<br /><br />Стените на съоръжението са с височина 2 м и са изградени от изкуствен сняг. Работат апо строителството е продължила над 1 месец.<br /><br />Традицията за построяването на лабиринта се поддържа за трета година поред като всеки път площта е все...

Ангелкова е заличила нови 60 туроператора

http://econ.bg/Новини/Ангелкова-е-заличила-нови-60-туроператора_l.a_i.758446_at.1.html

„Започнахме спешен преглед на всички туроператори дали отговарят на изискванията на закона. В тази връзка миналата седмица заличихме в петък 60 нови...

Спорт по тв днес: футбол от Испания, Англия и Холандия, тенис от Дубай, Сао Пауло и Акапулко, световно по колоездене на писта, NHL и снукър

https://www.24chasa.bg/sport/article/6739246

Спорт по тв днес: футбол от Испания, Англия и Холандия, тенис от Дубай, Сао Пауло и Акапулко, световно по колоездене на писта, NHL и снукър                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Каракачанов: Правителството няма никаква вина за скандала около ЧЕЗ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739609

Каракачанов: Правителството няма никаква вина за скандала около ЧЕЗ"Опозицията и този път се опита да използва този скандал, за който правителството няма никаква вина, и затова премиерът е толкова ядосан с основание. Вчера в мое присъствие той разговаря с чешкия премиер с молба за информация, част от която оповести на брифинга в парламента. Всички знаят, включително и БСП,

Спасиха двама закъсали туристи в снежен Пирин

https://petel.bg/Spasiha-dvama-zakasali-turisti-v-snezhen-Pirin__253223

Снимка: архив, Булфото Екипи на Планинската спасителна служба са оказали помощ на двама туристи в Пирин, съобщава "Фокус". В акцията са...

Борисов засега се крие от парламента по темата "ЧЕЗ"

https://petel.bg/Borisov-zasega-se-krie-ot-parlamenta-po-temata-CHEZ-__253224

Депутатите отказаха да призоват премиера Бойко Борисов в Народното събрание, за да отговори на въпроси около сделката за продажбата на "Ч...

Илиан Илиев вкара Черно море в зала

https://petel.bg/Ilian-Iliev-vkara-CHerno-more-v-zala__253225

Снимка: KidsSports.bg Заради лошото време и затрупаните със сняг терени Черно море води тренировки в залата на комплекс „Тринити парк” до зоо...

Ето кога ще се играе Суворово – Спартак

https://petel.bg/Eto-koga-shhe-se-igrae-Suvorovo-----Spartak__253226

Срещата Суворово – Спартак е пренасрочена за 14 март (сряда) от 15 часа, научи „Петел”. Както е известно, мачът трябваше да се играе тази нед...

На Луната ще има 4G мобилен интернет

https://petel.bg/Na-Lunata-shhe-ima-4G-mobilen-internet-__253227

Странен научен проект набира сила. Става въпрос за интернет на Луната, но колкото и странно да ви звучи, е истина! Луната ще получи 4G мобиле...

Извънредно! До края на седмицата дървена ваканция в област Варна

https://petel.bg/Izvanredno--Do-kraya-na-sedmitsata-darvena-vakantsiya-v-oblast-Varna__253229

До края на седмицата няма да се учи в област Варна, съобщи за Информационна агенция Черно море началникът на Регионалното управление по о...

Ситуацията във Североизточна България става все по-сложна, затвориха пътя Варна - Добрич

https://petel.bg/Situatsiyata-vav-Severoiztochna-Balgariya-stava-vse-po-slozhna--zatvoriha-patya-Varna---Dobrich__253228

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА С "ПЕТЕЛ" ТЕЖКАТА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА! Временно е ограничено движението на всички автомобили по път II-71 Доб...

Вирус "Бербатов" подлуди стотици в социалните мрежи

https://petel.bg/Virus-Berbatov-podludi-stotitsi-v-sotsialnite-mrezhi__253230

Вирус "Димитър Бербатов" подлуди стотици потребители на социалната мрежа Фейсбук. От вчера всички, които са харесали страницата на фондац...

Бивш член на КЕВР хвърли още една сянка върху "Инерком"

https://petel.bg/Bivsh-chlen-na-KEVR-hvarli-oshhe-edna-syanka-varhu-Inerkom-__253231

"Без знанието на министър-председателя няма как да се случи, особено като се има предвид посещението на премиера на Чехия на 22 януари. Очев...

Русенци газят снега с невиждано в България превозно средство (Видео)

https://petel.bg/Rusentsi-gazyat-snega-s-nevizhdano-v-Balgariya-prevozno-sredstvo--Video--__253232

След падналия обилен снеговалеж и ударното чистене на улиците и тротоарите в Русе, хората започнаха да прибягват до алтернативни начини ...

Световната верига болници MEDİCAL PARK с офис в София

http://www.cross.bg/park-medikal-bolnitzi-1568884.html

/КРОСС/ "Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки" е мотото на здравното заведение Престижната болнична група „Медикал Парк" (Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International. Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината, допълва Profile. През 1993 г. е създадена първата болница от веригата - високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят . Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк" е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването . Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI.През 2008 година болниците в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI. С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни , само за 2016г. брой чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция

Сирийските сили напредват в Източна Гута въпреки обявеното от Москва примирие

http://www.mediapool.bg/siriyskite-sili-napredvat-v-iztochna-guta-vapreki-obyavenoto-ot-moskva-primirie-news276125.html

Сирийските правителствени сили и съюзени с тях милиции печелят терен в сражения с бунтовниците в Източна Гута близо до Дамаск в продължаващи боеве въпреки обявеното от Русия ежедневно петчасово примирие. Това съобщи базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение правата на човека, цитирана от Ройтерс.   Правителствените сили са напреднали в района Хауш ад Дауахири по източния фронт на обсадения бунтовнически анклав, заяви организацията.   Няма коментар на тази новина от сирийската армия или бунтовниците, отбелязва Ройтерс. Руският план предвижда всекидневно петчасово примирие от 09.00 до 14.00 ч. местно време (07.00 до 12.00 ч. по Гринуич), но то бе нарушено с възобновени бомбардировки още в първия си ден вчера.   Вторият ден от хуманитарното примирие в Източна Гута бе нарушен от минометен обстрел от бунтовниците, свидетели на който станаха работещи в Сирия журналисти, предаде ТАСС. Бунтовниците обстрелвали с минохвъргачки и леко стрелково оръжие позиции на правителствените войски в района на хуманитарния коридор в селището Мухаям ал Уафидин.   Петчасовото спиране на огъня вчера не донесе много спокойствие на контролирания от бунтовници район Източна Гута в Сирия, съобщи ДПА.   Прекратяването на военните действия от 9 до 14 часа бе разпоредено от Русия с цел доставяне на хуманитарна помощ и извеждане на цивилни и на ранени от анклава, но главните действащи лица почти веднага си размениха обвинения в нарушаване на хуманитарната пауза.   При артилерийски обстрел там е загинало едно дете и са били ранени 17 души по информация на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права. Центърът каза, че малко преди изтичането на хуманитарната пауза са били нанесени въздушни удари в някои части на Източна Гута.   Сирийската агенция САНА съобщи за един загинал и петима ранени при артилерийски обстрел на бунтовниците срещу Дамаск, предаде Франс прес.   Обстрел е имало и по хуманитарните коридори, за да бъде попречено на цивилните да напуснат анклава. Военен източник заяви пред ДПА, че 15 линейки и 10 автобуса са чакали в покрайнините на Източна Гута и чрез високоговорители са били отправени призиви към опозиционните фракции да позволят евакуация на цивилните. Бунтовниците обаче не са им разрешили да напуснат контролирания от тях район, добави източникът.   Русия ще подкрепя и занапред сирийската армия в усилията й окончателно да изкорени терористичната заплаха. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред Съвета по правата на човека към ООН в Женева.   "Смятаме за недопустимо терористите да бъдат разделяни на "добри" и "лоши", още повече въз основа на заявени от екстремистите техни цели или източници на финансиране. Русия ще се бори упорито и занапред с порочното практикуване на подобни двойни стандарти, включително като съдейства на сирийската армия за окончателно изкореняване на терористичната заплаха", посочи първият дипломат на федерацията.

Спирането на огъня не донесе спокойствие в Източна Гута

http://www.mediapool.bg/spiraneto-na-oganya-ne-donese-spokoistvie-v-iztochna-guta-news276125.html

Петчасовото спиране на огъня вчера не донесе много спокойствие на контролирания от бунтовници район Източна Гута в Сирия, съобщи ДПА.   Прекратяването на военните действия от 9 до 14 часа бе разпоредено от Русия с цел доставяне на хуманитарна помощ и извеждане на цивилни и на ранени от анклава, но главните действащи лица почти веднага си размениха обвинения в нарушаване на хуманитарната пауза.    При артилерийски обстрел там е загинало едно дете и са били ранени 17 души по информация на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права. Центърът каза, че малко преди изтичането на хуманитарната пауза са били нанесени въздушни удари в някои части на Източна Гута.    Сирийската агенция САНА съобщи за един загинал и петима ранени при артилерийски обстрел на бунтовниците срещу Дамаск, предаде Франс прес.   Обстрел е имало и по хуманитарните коридори, за да бъде попречено на цивилните да напуснат анклава. Военен източник заяви пред ДПА, че 15 линейки и 10 автобуса са чакали в покрайнините на Източна Гута и чрез високоговорители са били отправени призиви към опозиционните фракции да позволят евакуация на цивилните. Бунтовниците обаче не са им разрешили да напуснат контролирания от тях район, добави източникът.    Пет снаряда, изстреляни от бойци на опозицията в Източна Гута, са ударили пропускателен пункт, предвиден за извеждането на цивилни и болни хора. Трима сирийски войници са били ранени при стрелбата, каза още източникът на ДПА.

Ангелкова: Заличили сме от регистъра 102 туроператори, които не отговарят на изискванията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739648

Ангелкова: Заличили сме от регистъра 102 туроператори, които не отговарят на изискваниятаМного сме засили контрола по отношение на туроператорите. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. „Те са над 3000. Започнахме спешен преглед на всички туроператори дали отговарят на изискванията на закона. В тази връзка миналата седмица заличихме в петък 60 нови туроператори,

Лекарският съюз чака среща с премиера за НРД

https://frognews.bg/novini/lekarskiiat-saiuz-chaka-sreshta-premiera-nrd.html

От Българският лекарски съюз /БЛС/ предупредиха, че няма яснота дали ще бъде подписан Националният рамков договор за 2018-та година, съобщи държавното радио.

Руското посолство във Вашингтон вече е на адрес площад "Борис Немцов"

http://www.mediapool.bg/ruskoto-posolstvo-vav-vashington-veche-e-na-adres-ploshtad-boris-nemtsov-news276124.html

Част от булевард "Уисконсин" във Вашингтон пред посолството на Русия, бе официално преименувана на площад "Борис Немцов", съобщи Асошиейтед прес. Немцов бе един от най-ярките критици на руския президент Владимир Путин. Той бе убит близо до Кремъл преди три години. Миналия месец общинският съвет на Вашингтон одобри промяната след публични разисквания, в които бе изслушана и дъщерята на Немцов - Жана. Общинската съветничка Мери Чех, която е вносителка на предложението за промяна на името на част от булеварда, отрича това да е свързано с твърденията за руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г. Тя заяви, че целта е да бъде почетен един руски патриот и борец за демокрация.

Очертава се дефицит от 1,1% от БВП в бюджета на Канада

https://www.actualno.com/america/ochertava-se-deficit-ot-11-ot-bvp-v-budjeta-na-kanada-news_662107.html

Дефицитът в бюджета на Канада за 2018-2019 финансова година (бел. ред. - в Канада финансовата година започва на 1 април) ще бъде 18,1 милиарда канадски долара (14,2 милиарда щатски долара ), което е 1,1% от брутния вътрешен продукт на страната, съобщиха властите. Министърът на финансите на Канада Уилям Морно представи пред канадския парламент официален документ с тези данни, предаде БГНЕС. Според него бюджетните разходи се очаква да бъдат около 338,5 милиарда канадски долара, приходите ще са 32

Мартин Костадинов: “Където и да играя, Черно Море винаги ще е в сърцето ми“

http://varnautre.bg/2018/02/28/75671/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%8f

Мартин Костадинов безспорно е един от талантите на българския футбол. Възпитаникът на школата на Черно море се утвърди не само с екипа на “моряците”, но и в младежката формация на България до 21 години. В последния шампионатен мач срещу ЦСКА в групата на Черно море попаднаха 9 играчи, излезли от школата на Черно море. Петима […]

ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата

http://www.moreto.net/novini.php?n=369913

ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата. Това обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след близо 5-часово заседание на ръководството и депутатите на ДПС заедно с почетния председател Ахмед Доган в Сараите в Бояна.

Студът във Великобритания взе 4 жертви, бурята „Емма“ заплашва с още по-лошо време

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739643

Студът във Великобритания взе 4 жертви, бурята „Емма“ заплашва с още по-лошо времеСнежен хаос обхваща големи области от Великобриатния. „Чудовището от Изтока“ оставя четерима мъртви, а бурята „Емма“ заплашва с още по-лошо време, пише британският вестник Daily Express. Брутално лошото време взима първите си жертви на Острова – четирима са загинали в катастрофи, причинени от лошото време.

Делян Добрев: Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ

http://www.cross.bg/dobrev-dali-pisma-1568883.html

/КРОСС/ Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото знаем кое е юридическото лице, обяви пред БТВ председателят на енергийната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Делян Добрев по повод скандалите с продажбата на енергодружеството. Той коментира и твърденията, че зад сделката стои сянката на премиера Бойко Борисов, които в конкретния случай бяха отправени и от бившия член на КЕВР Еленко Божков. „Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията, без да носиш отговорност за тях. Утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма „Инерком" е купувачът на ЧЕЗ. На този етап имаме малко информация. „Според това, което излиза в медиите в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре, допълни Добрев. Пред БНТ той поясни: „Три са банките, които са изпратили писма. В единия случай става дума за писмо за намерение, в другия - писмо за комфорт, а третият е подобен - ако компанията отговаря на условията на банката, ще има финансиране. Ако питаш банката дали дава кредити, тя отговаря, че дава

Кръстев: Източноевропейците се чувстват като най-големите загубеняци

https://www.investor.bg/analizi/91/a/krystev-iztochnoevropeicite-se-chuvstvat-kato-nai-golemite-zagubeniaci-256622/

Положителното на кризите е, че европейските общества за пръв път започнаха да се интересуват от различията помежду им, твърди политологът

Бивш член на КЕВР: Зад Гинка е сянката на Бойко Борисов

https://offnews.bg//politika/bivsh-chlen-na-kevr-zad-ginka-e-siankata-na-bojko-borisov-675754.html

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление”. Това заяви пред бТВ енергийният експерт и бивш член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков.

По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира вчера, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че името му се свързва със сделката като част от организирана атака, която цели да свали правителството от власт.

„Не приемам факта, че тази фирма „Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, допълва Божков.

Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, „особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.

„Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята Божков.

„Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в „Досиетата от рая”, каза още енергийният експерт.

Герберът Делян Добрев обаче енергично отрече обвиненията на Еленко Божков срещу лидера на партията му.

„Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията без да носиш отговорност за тях", каза той пак пред бТВ.

НС гласува скандални поправки за търговете по границата

https://frognews.bg/novini/glasuva-skandalni-popravki-targovete-granitsata.html

Депутатите ще разгледат промени в Закона за обществените поръчки, изключващи от обхвата на закона договорите за поддържане на оградата по границата, предвижда програмата на Народното събрание.

На 3 март ще има топовни салюти - искам да предупредя, че не са за руския патриарх

https://www.actualno.com/cite/na-3-mart-shte-ima-topovni-saluti-iskam-da-predupredja-che-ne-sa-za-ruskija-patriarh-news_662115.html

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов, който коментира пред Нова телевизия защо имало топовни салюти на 23 февруари. Каракачанов обяви, че не коментира мненията във Facebook, че е имало салюти заради Червената армия. Припомняме, че на тази дата на посещение беше сръбският президент Александър Вучич. Според Каракачанов, по Закона за държавния протокол топовни салюти може да има при посещение на чужд държавен глава. Президентът е поискал от своята гвардия, тя изпълнява протокол. Това

Вярвате ли в Бог?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739068

Вярвате ли в Бог?171 вероизповедания са регистрирани в България. Най-бедните са най-религиозни 62% от българите са вярващи, сочат данните от представително изследване на агенция “Тренд” от есента на 2016 г. Жените са тези, които отправят по-честа молитва към Бог - 75 % от анкетираните по поръчка на Института за дясна политика.

Българи оставени в Румъния: Не сме от третия свят

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgari-ostaveni-v-rumyniia-ne-sme-ot-tretiia-sviat-6079802

От авиопревозвача „Райън Еър” обясниха, че са предложили превоз с автобуси, който повечето от пътниците отказали

Чешкият премиер: Нямаме намерение да анулираме сделката за ЧЕЗ

http://clubz.bg/64811-cheshkiqt_premier_nqmame_namerenie_da_anulirame_sdelkata_za_chez

Чешката държава няма намерение да анулира сделката за продажба на "ЧЕЗ-България" въпреки притесненията от новините, които идват от България. Това заяви премиерът на Чехия Андрей Бабиш в интервю за бТВ. Двата въпроса на българската телевизия са зададени на министър-председателя по телефона от репортер от партньорската телевизия в Чехия TV NOVA. 

Ето отговорите на чешкия премиер:

– Имате ли съмнения, че процедурата за сделката за ЧЕЗ в България не е прозрачна?

– Ние като държава имаме 63% в ЧЕЗ и сме представени чрез Министерството на финансите. Надзорният съвет е бил избран по време на управлението на предишната коалиция. Надзорният съвет е имал съмнения за продажбата, но е бил убеден от борда на директорите, че сделката е прозрачна, че купувачът и парите са прозрачни. И сега излиза, че в България има някакви съмнения. Трябва да кажа, че съм много притеснен от новините от България. Ще поискаме обяснение от директорите на ЧЕЗ чрез техните представители в надзорния съвет. 

– Съществуват ли възможности за отмяна на сделката съгласно чешкото законодателство?

– Нямаме намерение да анулираме тази сделка. Надзорният съвет на базата на тези аргументи неколкократно заяви, че всичко е наред, че ЧЕЗ ще си получи парите и че няма да има никакви допълнителни разходи. Тази сделка е одобрена и ние не сме в състояние да й повлияем. Има и миноритарни акционери. Това е решение на ЧЕЗ и нашите възможности за въздействие са минимални. 

Вчера Андрей Бабиш даде интервю и за вестник "Лидове новини", в които заявява в прав текст, че е "шокиран" от новините, които идват от България покрай продажбата на "ЧЕЗ-България" на фирмата "Инерком" на Гинка Върбакова. Той нарича чешката компания, която продава българското си дружество, "държава в държавата", но подчертава, както и днес, че то не е 100% държавна собственост. 

 
"Лидове новини" разкри и какво финансиране е предложено от българската фирма "Инерком" на Гинка Върбакова - два банкови заема, за които в публикацията се твърди, че биха били от Уникредит Булбанк и Първа инвестиционна банка, както и ангажимент от Българската банка за развитие за рефинансиране на съществуващ заем на "ЧЕЗ-България" към Европейската банка за възстановяване и развитие. 
 
 
Ден по-рано чешката медия съобщи, че в сделката има замесени и офшорни компании, свързани с грузински и руски бизнес. След разговор, поискан от премиера Бойко Борисов с Бабиш в късния следобед вчера и пратените от Чехия документи, Борисов, макар и без да назовава имена на банки и фирми, потвърди данните на "Лидове новини" от предишните дни.
 
 

Японската прокуратура атакува строителни гиганти заради скоростен влак

https://www.actualno.com/asia/japonskata-prokuratura-atakuva-stroitelni-giganti-zaradi-skorosten-vlak-news_662106.html

Специална група на прокуратурата в Токио взе решение да заведе наказателни дела срещу група от управляващите четири основни строителни корпорации в Япония. Те са заподозрени в престъпна договорка при получаването на гигантски договори за изграждането на най-новата високоскоростна железопътна линия на магнитна възглавница, предаде БГНЕС. Според агенция "Киодо" компаниите "Тайсей" и "Шимицу" вече са признали факта за наличието на задкулисни уговорки в нарушение на ан

Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ

http://dnes.dir.bg/news/deljan-dobrev-sdelkata-chez-26925200

„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото знаем кое е юридическото лице”, каза депутатът Делян Добрев по повод скандалите със сделката.

Възстановено е движението за всички МПС-та по АМ "Хемус" от Шумен до Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739641

Възстановено е движението за всички МПС-та по АМ "Хемус" от Шумен до ВарнаВъзстановено е движението за всички МПС по АМ „Хемус“ от Шумен до Варна. Възстановено е движението на всички МПС по път I-4 Шумен – Търново – Ябланица и път II-62 Самоков – Дупница – Кюстендил. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Временно е ограничено движението на всички МПС през Обзорски проход,

Храмът на Божи гроб отвори врати

//dariknews.bg/novini/sviat/hramyt-na-bozhi-grob-otvori-vrati-2081507

Ерусалимският храм "Възкресение Христово" отвори днес врати, след като три дни бе затворен в знак на протест срещу данъчната политика на градските власти в Ерусалим, съобщи ТАСС.

В 4 часа местно време големите дървени порти бяха отво

Зоните за платено паркиране в София работят

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zonite-za-plateno-parkirane-v-sofiia-rabotiat-2081547

„Синя“ и „зелена“ зона в София работят днес.

Центърът за градска мобилност предупреждава, че условията са зимни и призовава гражданите, които имат тази възможност, да не използват своите автомобили.

Б

Разследват бивш кмет на Перник за неизгодна сделка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/razsledvat-bivsh-kmet-na-pernik-za-neizgodna-sdelka-2081559

Специализираната прокуратура разследва бивш кмет на Перник и негов предшественик за сключена неизгодна сделка за 1 258 260 лева. Това съобщиха от прокуратурата.
Разследването е започнало след доклад от АДФИ за извършена финансова инспекция на общината в периода 2011- 2016 г.

Отхвърлиха искането на БСП за изслушване на Борисов в НС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/othvyrliha-iskaneto-na-bsp-za-izslushvane-na-borisov-v-ns-2081556

Мнозинството в парламента отхвърли искане на БСП за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов по казуса с ЧЕЗ. От гласували 190 народни представители 82 бяха "за", 98 - "против", а 10 се въздържаха.

„Най-дългата мартеничка“ – от Мейн до Илинойс и България

http://www.eurochicago.com/2018/02/marta-2/

Мартеничката тръгна от източния бряг на САЩ, където децата от „Малко българско училище, Мейн” усукаха червено-бялата нишка. Продължиха я по коридорите на училището в Елк Гроув, Чуднотека и училище ”Алеко Константинов”. Така се изви „най-дългата мартеница" на българските училища в чужбина - от Мейн до Илинойс към общия ни дом - България.

Каракачанов иска бърза промяна на Закона за енергетиката заради сделката за ЧЕЗ

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/02/28/3137381_karakachanov_iska_burza_promiana_na_zakona_za/?ref=rss


Вицепремиерът Красимир Каракачанов поиска бързи промени в Закона за енергетиката, които да позволят Комисията за енергийно и водно регулиране да може проверява сделки за смяна на собствеността в енергоразпределителни дружества. Пред "Нова телевизия" той допълни, че вече е поискал от своя съпартиец Искрен Веселинов да подготви законовите поправки.<br /><br />Каракачанов допълни, че промените в Закона за енергетиката могат да се приемат до една седмица. Според него, към...

Удължават ваканцията на учениците

http://budnavarna.bg/30946-udalzhavat-vakantsiyata-na-uchenitsite/

снимка: Будна Варна

Ваканцията на ученицити във Варна и областта се удължава до края на седмицата, съобщиха от РИО за BudnaVarna.bg.

Материалът Удължават ваканцията на учениците е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Северна Корея доставяла материали за химическо оръжие на Сирия

http://www.cross.bg/siriya-spetzialisti-godina-1568882.html

/КРОСС/ Северна Корея изпраща оборудване за химически оръжия на Сирия. Това поне твърдят американски медии като „Си Ен Ен" и „Ню Йорк Таймс", като се позовават на дипломат от Съвета за сигурност на ООН, пожелал да остане анонимен. Според информацията КНДР изпращала в Сирия киселинно-устойчиви плочки, кранове и термометри, които биха могли да се използват за производството на химически оръжия. Става въпрос за най-малко 40 пратки между 2012 и 2017 г. Също така ракетни специалисти от Пхенян са посетили Сирия след доставките и може още да се намират там. Според същия източник докладът на ООН ще бъде публикуван на 16 март тази година. През последната година сирийският режим бе няколкократно обвиняван, че е използвал химическо оръжие, заради което американската авиация извърши и въздуши удари срещу военна база на сирийската армия. От Дамаск категорично отричат подобни твърдения, а в конкретния случай с въпросните пратки, специалисти отбелязват, че те могат да бъдат използвани не само за военни, а и за граждански цели.  

Добрев: Малко знаем за сделката с ЧЕЗ

https://frognews.bg/novini/dobrev-malko-znaem-sdelkata-chez.html

Утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ, заяви пред бТВ бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

4 тежки катастрофи в страната за денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739637

4 тежки катастрофи в страната за денонощиеПрез изминалото денонощие в страната са станали четири тежки катастрофи, при които са ранени четирима души, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 156 леки и две тежки катастрофи. Двама души са

Зетят на Доналд Тръмп губи достъпа си до строго секретни информации

http://www.mediapool.bg/zetyat-na-donald-tramp-gubi-dostapa-si-do-strogo-sekretni-informatsii-news276123.html

Джаред Къшнър, зетят и близък съветник на американския президент Доналд Тръмп, вече няма достъп до най-високото ниво на класифицирана информация с гриф "строго секретно", съобщиха световните агенции, като се позоваха на осведомени източници.   Къшнър и още няколко служители на Белия дом са били информирани в петък, че достъпът им до класифицирана информация е бил понижен от "строго секретно" на "секретно" ниво. Досега той имаше временно разрешение за достъп до документи, съдържащи най-деликатни информации.   Къшнър, който е женен за Иванка Тръмп, най-голямата дъщеря на президента, отговаря за преговорите по израелско-палестинския мирен процес.    Новината бе съобщена след разкритията, че редица служители на президентството още не са получили постоянен достъп до класифицирана информация, но въпреки това работят невъзпрепятствано с такива документи. 

В София няма затворени пътища, градският транспорт върви нормално

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739557

В София няма затворени пътища, градският транспорт върви нормалноНяма затворени пътища в столицата, градският транспорт върви нормално. Това успокои Краси Димитров, директор по безопасността, аварийната помощ и превенцията, в ефира на Нова ТВ. От 4 часа този нощ всички маршрути са обходени, никъде няма затворени пътища. Тежка е обстановката в Княжево, бул. "Цар Борис III", Южната дъга,

Пътищата във Варна са частично почистени

http://www.moreto.net/novini.php?n=369914

Пътищата във Варна са частично почистени от снега към този момент, видя репортер на Moreto.net. По основни булеварди в центарлната част автомобили и автобуси се движат върху силно заснежена настилка. Снегът през нощта е затрупал и районите край спирките, много от които не са почистени.

Каракачанов обвини закона за сделката за ЧЕЗ, подкрепи Борисов за "готвен преврат"

https://www.actualno.com/politics/karakachanov-obvini-zakona-za-sdelkata-za-chez-podkrepi-borisov-za-gotven-prevrat-news_662114.html

Опозицията и този път се опита да използва скандала с ЧЕЗ, за който правителството, подчертавам, няма никаква вина. Вчера (27 февруари) премиерът Бойко Борисов пред мен помоли в телефонен разговор чешкия си колега Андрей Бабиш за информация за сделката. Всички знаят, че тези проблеми стават заради пропуски в Закона за енергетиката. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов. Какъв е проблемът, по думите на Каркачанов – българската държава нямала никакво право, по-точно никакви

Президент на България е Росен Плевнелиев, според иранска медиа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739636

Президент на България е Росен Плевнелиев, според иранска медиаПрезидент на България е Росен Плевнелиев, председател на Народното събрание Димитър Главчев, а министър на икономиката Асен Василев. Виж оригиналната публикация тук Това съобщава иранската медиа IFPNews в свой материал за посещението на иранския външен министър Мохамед Давад Зариф в България. Той пристигна в София във вторник вечерта като част от

Германският съд разреши забраната на дизели

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/germanskiiat-syd-razreshi-zabranata-na-dizeli-6079799

Федералният административен съд на Германия отсъди, че е легално градските управи да забраняват дизеловите автомобили. Правителството не е доволно от тази развръзка, но е под натиска на ЕС да направи повече в битката със замърсяване на въздуха.

Делян Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ

http://www.mediapool.bg/delyan-dobrev-ne-stava-vapros-za-skrito-pridobivane-na-chez-news276122.html

Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото знаем кое е юридическото лице, каза депутатът Делян Добрев (ГЕРБ) по повод скандалите с продажбата на енергодружеството.   Той коментира и думите на енергийния експерт Еленко Божков, според който зад сделката стои сянката на премиера Бойко Борисов.   "Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията без да носиш отговорност за тях", каза той.   Очаква се в четвъртък парламентарната комисия за контрол над службите да изслушa всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма "Инерком” е купувачът на ЧЕЗ, каза Добрев.   "На този етап имаме  малко информация. Според това, което излиза в медиите в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре”, допълни Добрев.   По думите му след изслушването управляващите ще направят преглед на законодателството, за да установят дали КЕВР, подобно на БНБ, има правомощия да се произнася по такъв тип сделки, подобна на продажбата на банки у нас.   Делян Добрев отрече да познава Гинка Върбакова.   "Ще я попитаме дали наистина има осигурено финансиране, защото има писма за намерение, но те не са ангажиращи и ще я попитам какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го предостави”, поясни Добрев.   На въпрос дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, Добрев каза, че не може да отговори на този въпрос, защото решението ще бъде взето след изслушванията в комисията следващата седмица.   Енергиен експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер   "Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление”, смята енергийният експерт Еленко Божков, който е бивш член на ДКЕВР.   По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е "генезисът на бизнеса им”, сочи към това.   "Не приемам факта, че тази фирма "Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, допълва Божков.   Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, "особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.   По думите му в чешкия вестник "Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.   "Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята Божков.   "Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в "Досиетата от рая”, каза още енергийният експерт.   "Интересът за ЧЕЗ е от България, според мен. Просто трябва да се приключи този случай, няма нужда да се влиза в детайли", каза той.      

Спартак гостува в Суворово на 14 март

http://varnautre.bg/2018/02/28/75668/%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%ba-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-14-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82

Мачът трябваше да се играе тази неделя, но заради лошото време и заснежени терени, ЗС на БФС Варна отложи всички срещи от XIX кръг на Трета лига – Североизточна група

”Не без дъщерите ми”: Една майка в борба с институциите

http://dnes.dir.bg/news/institutzii-nedka-kaneva-amira-alia-abdelbaki-26923037

От две години варненската лекарка д-р Недка Кънева-Абделбаки живее в ада, след като през 2016 г. съпругът й буквално отвлича 3-годишните им дъщери в Йордания.

Премиера на филм за скаут лигата по волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/6739634

Премиера на филм за скаут лигата по волейболНад 1000 млади волейболисти, 72 отбора, стотици мачове. Това са цифрите за уникалния по своята същност турнир Национална волейболна скаут лига 2016-2017, за който разказва документалният филм “Острови на нормалността”. Премиерата му е днес от 18,30 ч в Дома на киното в София, а създателите му - режисьорът Антон Радославов,

Българският патриарх Неофит очаква с радост визитата на руския патриарх Кирил в България

http://www.mediapool.bg/balgarskiyat-patriarh-neofit-ochakva-s-radost-vizitata-na-ruskiya-patriarh-kiril-v-bulgaria-news276121.html

Българският патриарх Неофит очаква с радост визитата в България на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, заяви вчера главата на Българската православна църква в интервю за ТАСС.   "Вече 140 години живеем със своя вяра и в свое свободно отечество. Най-големият дар от Бога е свободата, затова няма да забравим да благодарим на Него за Неговата милост, както и на всички герои, дали живота си в името на ближния", заяви Неофит в навечерието на годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор, с който се слага край на Руско-турската война 1877-1878 г.   Той добави, че очаква с радост да отслужи Божествена света литургия заедно с руския патриарх, който ще пристигне на тридневно посещение в България на 2 март.

Карадайъ: Тревожно е властимащите непрекъснато да генерират скандали

http://www.cross.bg/karadaiiu-dori-skandali-1568881.html

/КРОСС/ Тревожно е властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти, дори между институциите. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след съвместно заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група на движението, което се проведе при Ахмед Доган в „Бояна". По думите на Карадайъ тези скандали пораждат напрежение в обществото. Попитан за предсрочни избори лидерът на ДПС заяви: „Такова нещо все още не сме казали". „Ние работим и даваме своя принос за стабилността на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но те не са еднозначно равни", коментира той По казуса с ЧЕЗ Карадайъ отбеляза, че първо престои да се произнесат съответните държавни органи, след това и ДПС ще каже своята позиция. На заседанието днес е бил обсъден и предстоящ на 5 март семинар на ДПС за отворено управление. „Важна тема за нас и от тази гледна точка можете да го приемете дори и като един вид подготовка за управление на страната от наша страна", коментира председателят на партията.

Затвориха пътя Дуранкулак-Варна

http://budnavarna.bg/30944-zatvoriha-patya-durankulak-varna/

снимка: Будна Варна

Временно е ограничено движението за всички автомобили по път I-9 Дуранкулак – Варна, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ за BudnaVarna.bg.

Причините са обилният снеговалеж, силният вятър и снегонавяванията в района.

Материалът Затвориха пътя Дуранкулак-Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Кастинг за ролята на Зоро във Варна днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=369905

Кастинг за актьор, който да изиграе Зоро в едноименния мюзикъл във Варна, обявиха от Държавната опера, научи Moreto.net. Освен Зоро в операта търсят млада жена, която да се превъплати в Луиза Пулидо, също млада дама, която да изиграе Инес.

Василев: Има престъпна група с прокурор № 1 и "креслив медиен магнат"

http://clubz.bg/64810-vasilev_ima_prestypna_grupa_s_prokuror_%E2%84%96_1_i_kresliv_medien_magnat

ИКОНОМИКА цветан василев белград

В свое писмо до Специализирания наказателен съд основният обвиняем по КТБ Цветан Василев апелира делото да бъде прекратено. След като вчера съдия Виржиния Петрова разпореди подготвителното разпоредително заседание да започне без него, адвокатът на бившия банкер Константин Симеонов изчете тази сутрин становището му.

То е, че в обвинителния акт на спецпрокуратурата "се инкриминира главно кредитната дейност на КТБ, която е основна дейност за нея" и е била осъществявана съгласно законите.

"Това доказват многобройни одити от годините, направените 2 ревизии от страна на БНБ, управление "Банков надзор" и присъден международен кредитен  рейтинг от "Муудис", пише Василев.

Той смята, че кредити са инкриминирани "без никакви критерии" и изтъква, че та са едва 1/3 от портфейла и "изцяло работещи към датата на поставяне на банката под специален надзор на 20 юли 2014 г. в резултат от силно нарушена ликвидност, вследствие акция на прокуратурата и оркестрална кампания на определени медии".

Той нарича работата на прокуратурата "необосновано, неясно и недоказано обвинение под форма на таблоиден памфлет" и че там се сочели единствено договори за непогасяване на задължения на фирми към КТБ АД след датата на поставянето й под специален надзор.

Василев пак повтаря, че "нито стотинка от тези кредити не е отишла в нечия сметка или каса от незаслужено обвинените от т. нар. организирана престъпна група" (ОПГ).

Той изтъква още, че тези активи са били използвани по разработен от главния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов "модел за финансиране на други фирми, неслучайно невключени" в обвинението.

Цветан Василев допълва, че е доказал, че "чрез редица престъпни деяния активи на банката са попаднали в ръцете на главните организатори на нейния фалит".

Но прокуратурата не разследвала това.

Затова той моли СНС да прекрати съдебното производство поради липса на престъпление и несъществуване на "измислената от прокуратурата ОПГ".

Декларирайки своето "дълбоко уважение към специализирания съд", той дава и един съвет - че членът за организирана престъпна група (321 от НК, б.р.) е приложим и трябва да има друго дело срещу друга ОПГ - "за подготовка, организиране и фалиране на банка чрез последващо обогатяване и чрез разграбване".

"Главни участници в нея трябва да бъдат началникът на вносителите на обвинителния акт и кресливият медиен магнат с финасирани от банката медии.

Това са лица, които вече са номинирани в иска до Държавния департамент на САЩ", казва Василев.

Василев: Има престъпна група с прокурор №1 и "креслив медиен магнат"

http://clubz.bg/64810-vasilev_ima_prestypna_grupa_s_prokuror_%E2%84%961_i_kresliv_medien_magnat

ИКОНОМИКА цветан василев белград

В свое писмо до Специализирания наказателен съд основният обвиняем по КТБ Цветан Василев апелира делото да бъде прекратено. След като вчера съдия Виржиния Петрова разпореди подготвителното разпоредително заседание да започне без него, адвокатът на бившия банкер Константин Симеонов изчете тази сутрин становището му.

То е, че в обвинителния акт на спецпрокуратурата "се инкриминира главно кредитната дейност на КТБ, която е основна дейност за нея" и е била осъществявана съгласно законите.

"Това доказват многобройни одити от годините, направените 2 ревизии от страна на БНБ, управление "Банков надзор" и присъден международен кредитен  рейтинг от "Муудис", пише Василев.

Той смята, че кредити са инкриминирани "без никакви критерии" и изтъква, че та са едва 1/3 от портфейла и "изцяло работещи към датата на поставяне на банката под специален надзор на 20 юли 2014 г. в резултат от силно нарушена ликвидност, вследствие акция на прокуратурата и оркестрална кампания на определени медии".

Той нарича работата на прокуратурта "необосновано, неясно и недоказано обвинение под форма на таблоиден памфлет" и че там се сочели единствено договори за непогасяване на задължения на фирми към КТБ АД след датата на поставнето й под специален надзор.

Василев пак повтаря, че "нито стотинка от тези кредити не е отишла в нечия смека или каса от незаслужено обвинените от т. нар. организирана престъпна група" (ОПГ).

Той изтъква още, че тези активи са били използвани по разработен от главния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов "модел за финансиране на други фирми, неслучайно невключени" в обвинението. .

Цветан Василев допълва, че е доказал, че "чрез редица престъпни деяния активи на банката са попаднали в ръцете на главните организатори на нейния фалит".

Но прокуратурата не разследвала това.

Затова той моли СНС да прекрати съдебното производство поради липса на престъпление и несъществуване на "измислената от прокуратурата ОПГ".

Декларирайки своето "дълбоко уважение към специализрания съд", той дава и един съвт - че членът за организирана престъпна група (321 от НК, б.р.) е приложим и трябва да има друго дело срещу друга ОПГ - "за подготовка, организиране и фалиране на банка чрез последващо обогатяване и чрез разграбване".

"Главни участници в нея трябва да бъдат началникът на вносителите на обвинителния акт и кресливият медиен магнат с финасирани от банката медии.

Това са лица, които вече са номинирани в иска до Държавния департамент на САЩ", казва Василев.

Откриха как да унищожават ракови клетки в панкреаса

https://www.actualno.com/interest/otkriha-kak-da-unishtojavat-rakovi-kletki-v-pankreasa-news_662109.html

Учени от Бинхемтънския университет в САЩ откриха, че последователно нагряване и замразяване (термална аблация) спомага да се унищожат ракови клетки в панкреаса. Съобщението е публикувано на сайта MedicalXpress. Ракът на панкреаса е една от най-смъртоносните форми на злокачествените образувания. Открива се в средно 1 от всеки 67 души през живота. При това 95% от заболелите умират заради отсъствие на ефективно лечение, тъй като дори при оперирани пациенти често възниква рецидив, предаде БГНЕС. О

Без търгове за фирми, ремонтиращи оградата с Турция

http://clubz.bg/64809-bez_tyrgove_za_firmi_remontirashti_ogradata_s_turciq

Снимка БГНЕС

Фирмите-изпълнители на ремонти по оградата на границата с Турция да се избират без търг - това реши парламентът, приемайки на първо четене промени в Закона за обществените поръчки. Поправките дойдоха от управляващите от ГЕРБ и "Обединените патриоти", те си ги и приеха. БСП и ДПС гласуваха против. 

Според властта целта е да се избегнат дългите продецури за обжалване на търгове, предвидени в Закона за обществените поръчки, за да може там, където има пробиви в оградата да се отстраняват навреме. Според вносителите случаите на умишлена увреда на съоръжението или тези при пробойни заради природни стихии не влизали в гаранционните клаузи с фирмите, които са строили оградата. Защо - от дебатите не стана ясно. 

Лично вицепремиерът Валери Симеонов дойде в Народното събрание, за да защитава поправката. Не става ясно защо той - вицепремиер без портфейл, който отговаря за икономиката, демографската политика и т.н, а не колегата му Красимир Каракачанов, който е и министър на отбраната и отговаря за силовите структури. 

Симеонов обяви от трибуната, че "вече имаме ограда, бежански наплив няма - никой не е преминал през последния месец". 

„Искаме да поправим една грешка, че не е включена поддръжката на оградата по границата в закона“, обясни той. - В противен случай се губи много време за обжалване, а оградата е съоръжение, което има собствен живот. То непрекъснато е подложено на климатични и атмосферни влияния. Имаме няколко места, на които има паднали вековни дървета и са повредили оградата. Да правим обществена поръчка за това просто е безумие. Апелирам да проявите разум и патриотизъм“, заяви Валери Симеонов.

По думите на вицепремиера промяната е нужда и защото "от онези 160 млн. евро, издействани от Бойко Борисов, все още не са поставени камерите, защото има обжалване на поръчката“.

От БСП се обявиха против промените, защото според тях създават корупционна среда. 

"Това цели да освободи Министерския съвет от отговорност за оградата по границата, да натоварите с това единствено областните управители, които когато се случи поредният скандал, да изгорят като бушони", заяви от трибуната депутатът от БСП Крум Зарков.

Той добави, че Законът за обществените поръчки все повече започва да прилича на швейцарско сирене заради постоянните промени. 

Красимир Янков от левицата пък заподозря депутатитте от мнозинството, че подлагат динена кора на Бойко Борисов. Причината - с отпадането на търговете това ще даде в ръцете на областните управители инструмент сами да си избират фирми, да подписват договори за ремонти и т.н., а областните управители се назначават лично от министър-председателя. Така за всяко съмнение за корупция може да бъде заподозрян Борисов, става ясно от думите на Янков. 

Предстои гласуване на промените и на второ четене.

Северна Корея доставяла на Сирия материали за химически оръжия

https://frognews.bg/svqt/severna-koreia-dostaviala-siriia-materiali-himicheski-orajiia.html

Северна Корея е доставила на сирийското правителство материали, които могат да бъдат използвани в производството на химически оръжия, съобщи американският вестник „Ню Йорк таймс“, като цитира експерти от ООН.

Обявиха награда от 1 млн. евро за информация за убийците на журналиста Ян Куцяк

https://offnews.bg//sviat/obiaviha-nagrada-ot-1-mln-evro-za-informatcia-za-ubijtcite-na-zhurnal-675753.html

Словашкият премиер Робърт Фицо обяви награда от 1 млн. евро за информация, която да помогне за залавянето на убийците на разследващия журналист Ян Куцяк.

27-годишният репортер и приятелката му бяха намерени в неделя застреляни в дома им край Братислава.

Според някои съобщения преди смъртта си журналистът се е готвел да публикува разкрития, свързващи италианската мафия с корупция по висшите кръгове в Словакия.

Началникът на полицията съобщи, че от понеделник са били разпитани 20 души и е поискано съдействието на Чехия и Италия във връзка с разследването.

Съединените щати и Европейският съюз осъдиха убийството на журналиста и призоваха за бързо залавяне и изправяне пред съда на отговорните за смъртта му.

Спасиха двама туристи, закъсали на път за хижа "Яворов" в Пирин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739615

Спасиха двама туристи, закъсали на път за хижа "Яворов" в ПиринЕкипи на Планинската спасителна служба са оказали помощ на двама туристи в Пирин. Това съобщиха за "Фокус" от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. В акцията са участвали около 8 души от базата на ПСС в Банско, както и спасители от Разлог. По първоначална информация около 20.15 часа вчера момче и момиче подават сигнал,

КНДР дава материал за химически оръжия на Сирия

http://www.mediapool.bg/kndr-dava-material-za-himicheski-orazhiya-na-siriya-news276120.html

Северна Корея е доставила на сирийското правителство материали, които биха могли да бъдат използвани в производството на химически оръжия.   Керамични киселиноустойчиви плочки и клапани с термометри са сред материалите, доставени от Северна Корея, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА. Вестникът цитира съобщение на експертен екип, който следи дали се спазват санкциите, наложени от ООН върху Пхенян.   Поне 40 неоповестени официално доставки на потенциални компоненти за химически оръжия са били доставени от 2012 г. до 2017 г., въпреки че тези материали могат да бъдат използвани както за военни, така и за цивилни цели, посочва вестникът.    Осведомен източник от световната организация заяви, че това не са забранени материали от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Споменатите в статията киселиноустойчиви плочки се използват масово, например в жилищното строителство в Китай.    По думите на източника в статията се съдържа несъответстваща на действителността информация, че експертите на ООН били уличили Русия и Китай в недостатъчно изпълнение на санкциите, касаещи сделките с нефт и въглища и доставките на луксозни стоки за Северна Корея.   Ръководителят на Централното командване на Въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ) генерал Джоузеф Вотел заяви във вторник, че Министерството на отбраната на САЩ има намерение да следи отблизо, дали сирийските власти не получават химическо оръжие от Северна Корея.   "Очевидно е, че сме разтревожени от разпространението на оръжие от такъв тип в Сирия, в страна, която вече демонстрира намерението си да го използва“, заяви Вотел, в отговор на въпросите на членове на комитет на американския Конгрес. 

Съдят "създател" на Bitcoin за 10 млрд. долара

https://www.vesti.bg/tehnologii/sydiat-syzdatel-na-bitcoin-za-10-mlrd.-dolara-6079796

Битката е заради спор за собственост на компания и софтуер за генериране на виртуалната валута

Северна Корея доставяла на Сирия материали за химически оръжия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739612

Северна Корея доставяла на Сирия материали за химически оръжияСеверна Корея е доставила на сирийското правителство материали, които биха могли да бъдат използвани в производството на химически оръжия, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от ДПА. Керамични киселиноустойчиви плочки и клапани с термометри са сред материалите, доставени от Северна Корея, според цитирано от вестника съобщение на експертен екип,

Освен това танцувам!

https://www.actualno.com/books/osven-tova-tancuvam-news_662085.html

Как се пише в дует и по импровизация? Всичко започна в един зимен ден през 2013 г. с едно писмо от Жан-Клод Мурлева. Отговорих му. На свой ред, и той ми отговори. След това моят отговор предизвика неговия отговор и т.н. И докато се забавлявахме неизмерно, продължихме така до пролетта, без да осъзнаваме докъде ще стигнем. В един момент си казахме, че тази импровизация започва да прилича на роман. На епистоларен роман – очевидно. В началото на лятото имахме готова история и сметнахме,

Акценти в пресата

http://www.cross.bg/leva-suobshtava-miliona-1568880.html

/КРОСС/ "Стандарт" излиза с цитат на премиера Бойко Борисов: "Спретнаха ми токова операция. Искат да ме свалят от власт като през 2013-та" Премиерът пита БНБ за банките около ЧЕЗ, допълва вестникът. Кабинетът рискува, ако не овладее скандала с ЧЕЗ, коментира в "Стандарт"професор Михаил Константинов. Икономистът Красен Станчев заявява, че сделката не е за 320 милиона лева, а за двойно по-голяма цена и че има доста разминавания между думите на госпожа Върбакова и писаното в чешката преса. "24 часа" също залага на цитат на Бойко Борисов за водещо заглавие: "Искат пак да ме бутнат с цената на тока-няма да стане!". "ГЕРБ се кани да отхвърли оставката на енергийния министър", коментира "Сега". Коалицията е стабилна, кълнат се управляващите в неубедителен опит да разредят напрежението. "Всеки отваря фронт срещу всеки, а Волен Сидеров - срещу всички", пише вестникът в анализ на ситуацията. "Шок и в Чехия заради сделката" - това е водещото заглавие на "Земя" по повод продажбата на ЧЕЗ. Чешкият премиер е нарекъл енергийната компания "държава в държавата". "Труд" съобщава: "КАТ пилее осем милиона лева, за да ни дебне с камери". В същото време обаче пътните полицаи отчитат незабележимо намаление на жертвите и ранените въпреки всички акции и законодателни промени

Делян Добрев: Писмата за сделката за ЧЕЗ не са обвързващ документ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739607

Делян Добрев: Писмата за сделката за ЧЕЗ не са обвързващ документФирма на госпожа Гинка Върбакова стои зад сделката за ЧЕЗ, но утре на две парламентарни комисии, ще се изслушат институциите и ще получим повече информация, каза при пряко включване от парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването "Денят започва" по БНТ.  Доколкото имаме информация, тези писма са писма за интерес,

Експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на премиера

http://dnes.dir.bg/news/chez-lenko-ozhkov-sdelkata-chez-26925148

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление, смята енергийният експерт Еленко Божков.

Зетят на Тръмп без достъп до секретна информация

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/zetiat-na-trymp-bez-dostyp-do-sekretna-informaciia-6079797

Адвокатът на Джаред Къшнър заяви, че това „няма да засегне способността на г-н Къшнър да продължи да върши много важната работа, за която е бил назначен от президента“

Хиляди протестираха в Скопие срещу преговорите за името на Македония

http://www.mediapool.bg/hilyadi-protestiraha-v-skopie-sreshtu-pregovorite-za-imeto-na-makedoniya-news276119.html

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред парламента на Македония в Скопие, за да поискат правителството да отмени преговорите със съседна Гърция по дългогодишния спор за името на бившата югославска република, съобщи Асошиейтед прес.   Протестът протече мирно. Демонстрантите организираха поход от главната православна църква, покрай представителството на ЕК в Скопие до сградата на парламента.   Те скандираха "Македония, Македония" и развяваха националното знаме.   Левоцентристкото правителство на Зоран Заев започна разговори с Гърция  и каза, че може да подкрепи предложение за промяна на името на страната. Гърция твърди, че то съдържа териториална претенция спрямо гръцкия район Македония.   Международният посредник в спора между властите в Скопие и Атина Матю Нимиц предложи четири имена за името - Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие).   Освен към името Атина има претенции и към македонската конституция, която според гърците допуска  присъединяване на съседни територии.    Македония се надява, че спорът ще бъде решен навреме, за да получи препоръка за започване на преговори с ЕС през юни и потвърждение на поканата за членство в НАТО през юли тази година.   

Чистят ли снегорини с вдигнато гребло?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739608

Чистят ли снегорини с вдигнато гребло?Почистването на улиците в София се извършва в две фази, стана ясно от репортаж на "Тази сутрин" по bTV. При първата фаза се извършва така нареченото бутане и хвърляне на смеси, заяви един от шофьорите на снегорин. Втората фаза е само хвърляне на смеси при вдигнато гребло на снегорина. Много хора ни свирят с клаксони и снимат,

Полицаите - в квартала, защото крадците са там

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6739142

Полицаите - в  квартала, защото крадците са там От четири кражби по жилищата на хората едва 1 е разкрита от МВР. Като се прибави общоизвестният факт, че не всички потърпевши подават сигнали в полицията, битката с елементарната битова престъпност не изглежда особено успешна. Защото дори според официалните данни това прави едва 25 на сто успешен резултат. (Виж 8-а стр.

Заев представи официално вариантите за ново име на Македония, два от тях засягат пряко България

http://www.cross.bg/makedoniya-repyblika-zaev-1568879.html

/КРОСС/ Министър-председателят Зоран Заев официално представи четирите варианта за ново име на Република Македония. Както и се говореше в медийното пространство това са: Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие). Именно това са и четирите възможности, които самият Заев е предложил на Гърция, за да бъде решен спорът за името. „Същественото в тези преговори е как да направим разграничение между нашата страна и гръцката провинция Македония", обяви Зоран Заев в интервю за „Ройтерс". „Проблемът съществува повече от 25 години, откакто станахме независима държава. Вярвам, че като се намери решение, то ще ни отвори вратите към НАТО и Европейския съюз", допълни македонският премиер. Запитан дали някое от предложенията ще бъде прието от гръцкия премиер, Заев отговори: „Да, има предпочитания към някои от имената". Македонският премиер отбеляза, че все още е под въпрос дали има реална нужда от промяна в конституцията на страната, каквото е гръцкото искане. Очевидно е, че две от имената пряко засягат България и с тях може да се изпадне в същата ситуация, при която Гърция твърди, че с името си Македония предявява претенции към територии от нейната страна. При посещението си в Скопие наскоро президентът Румен Радев обяви, че новото име на Македония не трябва да засяга България, но въпреки това сред вариантите са Северна Македония и Горна Македония

Европейският банков надзор проспа проблема с латвийската банка ABVL

https://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskiiat-bankov-nadzor-prospa-problema-s-latviiskata-banka-abvl-256596/

Банковият надзор не е включил правила, които да следят за пране на пари в банковите институции в ЕС, пише Politico

Храмът на Божи отвори врати

//dariknews.bg/novini/sviat/hramyt-na-bozhi-otvori-vrati-2081507

Ерусалимският храм "Възкресение Христово" отвори днес врати, след като три дни бе затворен в знак на протест срещу данъчната политика на градските власти в Ерусалим, съобщи ТАСС.

В 4 часа местно време големите дървени порти бяха отво

Почти цялата страна е в снежен капан

http://www.mediapool.bg/pochti-tsyalata-strana-e-v-snezhen-kapan-news276118.html

Вече трети ден почти цялата страна е в снежен капан. Над 900 училища са затворени, а условията за пътуване са влошени, тъй като и през нощта валя сняг над цялата страна.   В област Добрич снощи всички пътища бяха затворени с решение на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.   В цяла Северна България предупрежденията са за опасно студено време.    Заради силния вятър и обилните снеговалежи е затворена магистрала ”Тракия” в отсечката между Карнобат и Бургас. В момента заседава и кризисен щаб в Бургас.   Вятърът там е ураганен с около 100 км/ч. и навява много силно, съобщи бТВ.   Затворен за камиони над 12 тона е и обходният път от Бургас до Карнобат, там също се образуват навявания. Обстановката в областта остава усложнена. Ограничено е движението за МПС-та над 12 т през Ришки проход.   Обстановката е усложнена в Северна и Североизточна България в района на Русе, Разград и Шумен. На много места са въведени ограничения за движение на тежкотоварните автомобили.   Дървена ваканция има в почти всички области. Най-сериозно остава положението във Варненско, където учебният процес е преустановен в 98 училища. В областите Кърджали, Плевен и Русе – в над 70. Шумен, Сливен и Разград също са засегнати.   Красимир Димитров от Столичната община съобщи, че в столицата булевардите са почистени, но в отделните райони на София интензивността на снеговалежа е различна, като има райони, в които обилно вали сняг, а в други не вали. Градският транспорт се движи нормално, не е затруднено и движението на автомобили, каза още той.   За момента няма отменени полети от летище София.   Снегът спира, но остава студено   Oчаква се  в сряда снеговалежите да спрат. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Остава студено, с максимални температури между минус 7 и минус 2 градуса, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони, за София – около минус 3 градуса.   Жълт код за ниски температури е обявен за 9 области на страната и София град, показва справка в сайта на НИМХ-БАН.   Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Габровска, Русенска, София област и София град. В тези райони температурите ще останат под нулата.

"Етичен хакер" предупреди за сериозна опасност относно Windows

https://www.actualno.com/sciencelogy/etichen-haker-predupredi-za-seriozna-opasnost-otnosno-windows-news_662105.html

Експертът в областта на киберсигурност Набил Ахмед откри пропуск, който дава възможност да се стигне до отказ от обслужване на операционната система Windows. Ахмед сподели откритието в личния си блог, предаде БГНЕС. Ако пропускът се използва от злосторник, той с едно действие може да предизвика BSOD (Blue Screen of Death, т. нар. "син екран на смъртта") - съобщение за критична системна грешка в системите, създадени от Microsoft. Под заплаха са всички компютри с операционната система W

МВР със съвети при шофиране в снежна обстановка

http://www.moreto.net/novini.php?n=369904

И днес се очакват различни по сила и интензитет метеорологични явления. Спазването на няколко прости правила може да предпази нас, нашите близки и имущество при възникването на обилен снеговалеж, снегонавявания и силен вятър, казват в съветите си до гражданите от Министерството на вътрешните работи.

БСП привиква Борисов да отговаря за Гинка в парламента

https://offnews.bg//politika/bsp-privikva-borisov-da-otgovaria-za-ginka-v-parlamenta-675752.html

Скандалът около придобиването на активите на ЧЕЗ в България от Гинка от Пазарджик се мести в Народното събрание.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите, а искане за това вече е било внесено в деловодството на парламента.

От БСП настояват министър-председателят да даде разяснения за сделката още в началото на пленарното заседание.

Вчера социалистите поискаха сделката да бъде прекратена.

Премиерът Борисов пък отрече да има общо с продажбата.

"Някой иска да повтори февруарските събития, по друг сценарий със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви вчера Борисов.

Според премиера обаче тоя път оставки нямало да има.

"Обещавам им на тези хора да ги разнищя докрай", добави ядосаният Борисов.

Южна Корея и САЩ ще започнат съвместни военни учения през април

https://www.24chasa.bg/novini/article/6739602

Южна Корея и САЩ ще започнат съвместни военни учения през априлЮжна Корея и САЩ ще започнат в началото на април съвместните си военни учения, които бяха отложени за след Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пьончан. Това съобщи съветник по сигурността на южнокорейския президент, цитиран от агенция Йонхап, предаде Ройтерс. "Но ако има преговори между САЩ и Северна Корея преди ученията,

Ето в коя държава изчезват парите в брой

https://petel.bg/Eto-v-koya-darzhava-izchezvat-parite-v-broy__253213

Xopaтa в Швeция живeят в oбщecтвoтo, ĸoeтo изпoлзвa нaй-мaлĸo пapи в бpoй нa cвeтa. Cпopeд мнoжecтвo пpoyчвaния cĸopo тe нaпълнo мoгaт дa изгyбят дocтъпa cи дo бaнĸнoти и...

Вижте резултати и класиране в Първа лига

https://petel.bg/Vizhte-rezultati-i-klasirane-v-Parva-liga__253215

Снимка: Булфото, архив XXII кръг: ЦСКА – Черно море 0:0, Дунав – Верея 2:0, Берое – Етър 2:1, Септември – Левски 1:4, Пирин – Витоша 1:0, Славия – Ло...

В снежната сутрин: Как да разринем бързо колата?

https://petel.bg/V-snezhnata-sutrin--Kak-da-razrinem-barzo-kolata-__253216

Зимният сезон тече с пълна сила, снегът натрупва, включително и върху колата ни. Как можем най-лесно и бързо да я изчистим сутрин? Влогъръ...

Гала направи нещо предизвикателно, което втрещи зрителите. Откри й се целият...

https://petel.bg/Gala-napravi-neshho-predizvikatelno--koeto-vtreshhi-zritelite--Otkri-y-se-tseliyat---__253217

Гала се появи с предизвикателна рокля, която по време на разговора й с журналистката Светослава Рудолф, откри целия й ляв крак. Това пред...

Усложнена е зимната обстановка в страната, затворени са пътища, отменени са полети

https://petel.bg/Uslozhnena-e-zimnata-obstanovka-v-stranata--zatvoreni-sa-patishha--otmeneni-sa-poleti__253218

Снимка: Булфото Зимната обстановка в страната остава усложнена. Над 900 училища са затворени.Условията за пътуване са влошени, тъй като и ...

Три коли и линейка блокирани от лавина край Смолян

https://petel.bg/Tri-koli-i-lineyka-blokirani-ot-lavina-kray-Smolyan__253220

Снимка: Bulfoto, архив Три автомобила и линейка са блокирани от лавина на пътя Смолян - Пампорово. Добрата новина е, че няма затрупани и постра...

Политолог: Борисов е в опасен капан около сделката за ЧЕЗ - той може и да щракне

https://petel.bg/Politolog--Borisov-e-v-opasen-kapan-okolo-sdelkata-za-CHEZ---toy-mozhe-i-da-shhrakne__253221

Премиерът Бойко Борисов е в опасен капан около сделката с ЧЕЗ и капанът може да щракне. Това коментира политологът Георги Киряков пред БН...

Ерусалимският храм "Възкресение Христово" отвори врати след тридневно прекъсване

http://www.mediapool.bg/erusalimskiyat-hram-vazkresenie-hristovo-otvori-vrati-sled-tridnevno-prekasvane-news276117.html

Ерусалимският храм "Възкресение Христово" отвори врати, след като три дни бе затворен в знак на протест срещу данъчната политика на градските власти в Ерусалим, съобщиха информационните агенции.    В 4 часа местно време големите дървени порти бяха отворени от двама пазачи и чакащите отвън богомолци влязоха в свещеното място, предаде Франс прес.   "Благодарим на Бог за комюникето, разпространено по-рано от премиера и изразяваме нашата благодарност към тези, които работиха неуморно, за да запазят присъствието на християнството в Ерусалим", заявиха в общо комюнике Гръцката православна, Арменската апостолическа и Католическата църква.   Няколко часа по-рано вчера правителството на Бенямин Нетаняху обяви, че отменя плановете да се облагат църквите в Ерусалим с данъци.   Църквата, изградена на мястото, където според църковното предание е било положено тялото на разпнатия Исус, бе затворена от неделя.

Жълт код в 22 области

http://www.cross.bg/oblastite-varna-byrgas-1568878.html

/КРОСС/ В 22 области в страната е обявен жълт код за ниски температури. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките. Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян. Очаква се минималните температури да са под минус 8 градуса, а максималните под 0 градуса. В областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Бургас, Ямбол, Смолян, Хасково, Кърджали ще вали сняг. Очакваните количества са 10-20 л/кв. м. Ще се образува и нова снежна покривка - 10-20 см, с изключение на южните райони, където снегът ще се примесва с дъжд. За областите по Черноморието е обявен и жълт код за силен вятър над морето и силно вълнение. Вятърът ще духа от североизток, а следобед от северозапад. Средната скорост на вятъра ще бъде 14-18 м/с с пориви до 19.24 м/с. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Автобусите във “Владиславово” с крайна спирка до пазара заради виелицата

http://budnavarna.bg/30941-avtobusite-vav-vladislavovo-s-krajna-spirka-do-pazara-zaradi-vielitsata/

снимка: Будна Варна

Заради леда и снежната виелица тази сутрин, автобусите на градския транспорт във варненския квартал “Владиславово” няма да се качват до обръщача на бл. 407, а ще завъртат до пазара.

Колите не са тежки и не могат да изкачат баира на бул. “Константин и Фружин”, съобщи за BudnaVarna.bg шефът на общинския превозвач “Градски транспорт” във Варна, инж. Злати Златев.

По думите му всеки от автобусите, движещ се по това направление тежи между 7 и 10 тона и потеглянето в сегашните пътни условия на практика е невъзможно.

Инж. Златев добави, че към момента не се изпълняват курсове от и до Каменар. Автобусите на градския транспорт ходят, ходят до Тополи, но не стигат до гробищата.

Всички останали рейсове се движат макар и със закъснение при зимни условия. Снощи и тази сутрин е имало много закъсали автобуси на различни локации в града заради заснежени участъци, но всички коли са изтеглени.

Материалът Автобусите във “Владиславово” с крайна спирка до пазара заради виелицата е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Трансплантираха успешно мъж с изкуствено сърце

http://dnes.dir.bg/news/transplantatzia-gencho-nachev-sveta-ekaterina-26925101

31-годишен мъж с изкуствено сърце беше трансплантиран успешно в болница „Св. Екатерина“ от екипа на проф. Генчо Начев, съобщиха от лечебното заведение.

Спират снеговалежите

http://www.cross.bg/minys-dyha-ymeren-1568877.html

/КРОСС/ Днес снеговалежите ще спират, най-късно в крайните североизточни райони, а от югозапад и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Остава студено, с максимални температури между минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони, за София - около минус 3°. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще се доближи до средното за февруари.  Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в южните райони примесени с дъжд, които след обяд ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Над планинските масиви на Югозападна България облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. В останалите планини все още ще превалява сняг, в процес на спиране, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра - около минус 13°.

Германия и кашата с дизела

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/02/28/3137245_germaniia_i_kashata_s_dizela/?ref=rss


Върховният административен съд позволи на германските общини да въвеждат забрани за дизелови автомобили в централните части на градовете. Сега автоиндустрията трябва да се размърда. Но и политиците. Те също имат вина, пише Бригите Шолтес за "Дойче веле".<br /><br />На много места в Германия нивата на азотните оксиди във въздуха често са завишени. Напоследък например в 70 германски града са били отчетени твърде високи стойности, като в 20 от тях става въпрос за многократно...

"Тойота" излъска "Айго"

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/02/28/3136523_toiota_izluska_aigo/?ref=rss


На автосалона в Женева (6-18 март) "Тойота" ще представи миналият през фейслифт модел "Айго". От един от най-търсените автомобили в A-сегмента в Европа през миналата година са продадени 85 хиляди бройки, като пазарният му дял е 6.6%.<br /><br />Отвън веднага се забелязват дневните светодиодни светлини във фаровете. LED светлини оформят и светлинния подпис отзад.<br /><br />"Тойота Айго" ще се предлага в два нови цвята - маджента и син....

Пързулнахме ли се?

http://clubz.bg/64808-pyrzulnahme_li_se

Българинът е особено същество. Той е придирчив. Специалист е по много въпроси и държи да сподели мнение дори когато няма какво да каже. Има високи изисквания и лесно се разочарова. От друга страна обаче, е много трудно да му угодиш. Рядко е щастлив, редовно е мрънкащ.

Винаги е емоционален и не обича да е реалист. Смята себе си за специален. По-специален от останалите. Че хан Аспарух да не му е дал тая земя едно време, за да бъде тих и смирен, я?

Разбира се, че ще недоволства, ако му се отвори възможност. А възможности много - зиме, лете, денем и нощем. Толкова много талант има българинът в това отношение, че единствено можем да съжалим (и да помрънкаме на свой ред), че тази „дисциплина“ по някаква причина не е олимпийска. Поне състезания по нея се провеждат редовно.

Олимпийските игри в Пьончан приключиха преди няколко дни, но далеч по-интересна е надпреварата по недоволство, която започна още по време на игрите, но която все още продължава. Окей, след като теглим чертата и направим любимата на всички равносметка, не съм сигурен дали българският спорт заслужава топла прегръдка или евтаназия.

Някак между другото изпратихме цели 21 спортисти в Южна Корея - най-много от 2002 година насам. Но като изключим 5-6 от тях, едва ли ще успеете да изброите имената на останалите. И спортовете, в които се състезават. Не искам да звуча пренебрежително към спортисти, които все пак са заслужили квоти за олимпийски игри, но искам да акцентирам върху това, че нямахме право да очакваме каквото и да е от тях.

Няма нужда министърът на спорта да обяснява в сутрешните блокове защо не сме спечелили медали. Няма нужда да подлагаме и самите спортисти на допълнително унижение, задавайки им същия въпрос. По-скоро сами да си отговорим с какво право вдигаме изкуствено летвата?

Но докато съм на вълна въпроси, ще задам няколко помощни. Да се сещате за някой наш сънародник, който да постигнал наскоро забележителни успехи в който и да е зимен спорт на световната (не само европейска) сцена? Освен Радослав Янков, който преди две години спечели Световната купа по сноуборд. Да се сещате за кой да е зимен спорт, който да получава добро финансиране от държавата (не става въпрос за елитното ниво, а за аматьорското, основата) и който да разполага с добра база в България?

Да се сещате какви бяха постиженията на представителите ни на последните две зимни игри? Май въпросите се получиха реторични.

Някой може да каже, че през последните 10-15 години немалко наши представители в различните спортове (и зимни, и летни) постигаха завидни успехи. Без много да му мислите, сигурно ще се сетите за Евгения Раданова, Албена Денкова и Максим Стависки, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина... Но успехите им сякаш дойдоха доста енигматично, като се имат предвид почти нулевите условия за подготовка, с които те са разполагали.

Подобно нещо се случва и с българския волейбол, който все още произвежда таланти на световно ниво, въпреки че почти всички зали в България са в окаяно състояние. В зимните спортове обаче това чудо отмина и трябва да сложим розовите очила с големия диоптър, за да си повярваме, че ни очакват кой знае какви емоции, свързани с тях. Камо ли пък медали... 

В този ред на мисли резултатите от Пьончан са всичко друго, но не и неочаквани. Колкото и да не ми се иска да го призная, спортистите ни в Южна Корея бяха просто симпатичен фон - преки свидетели на действието, застанали удобно на първи ред. По комичен начин е тъжно, че ако класиранията се зачитаха отзад напред, щяхме да имаме бронзов медал в ски бягането.

Както и в Рио преди 2 години, така и сега предвидените държавни бонуси за медал бяха огромни - 250 000 лв. за златен, 200 000 лв. за сребърен и 150 000 лв. за бронзов медал. Чудесно! Макар че със същата охота биха могли да предложат сумите и на всеки от спортистите ни, успял да си направи селфи с извънземно. И в двата случая парите щяха да останат непокътнати.

Но нека не се отплесваме - идеята ми беше, че трябва да сме реалисти. Тук-там Господ може и да се окаже българин, но цялостната картина е различна. В държава, в която повече се взема, отколкото се дава, няма как да имаме огромни очаквания. Манталитетът тук е такъв, че ако могат да бъдат откраднати дори 2 лева, те ще бъдат откраднати. Особено що се онася до пари за спорт. За да не виси твърдението във въздуха, ще ви дам конкретен пример.

Преди няколко години бе сформирана Българска кърлинг федерация на мястото на предишната организация - Български кърлинг съюз, след като последната (с председател Любомир Велинов) бе разформирована заради злоупотреби. По дяволите - що за хора трябва да сте, за да извършвате злоупотреби с българския кърлинг?! Единственото по-ниско ниво, на което човек би могъл да падне, е да краде от федерациите по главоблъсканици и судоку.

Българинът наистина е особено същество.

Ще ви оставя да помислите по въпроса, докато си нахлузвам ските и ще отида да покарам навън. Може да нямаме толкова много писти, но в това време, за щастие, и улиците са подходящи. За разлика от игрите в Пьончан зимата успя да ни изненада (отново).

-----

* Този материал е създаден по проект "Генерация Z".

Затвориха пътя Аксаковска панорама-Кичево

http://budnavarna.bg/30939-zatvoriha-patya-aksakovska-panorama-kichevo/

снимка: Будна Варна

Временно е ограничено движението на всички автомобили от Аксаковска панорама до Кичево поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания, съобщиха от Агенция „Пътна инфруструктура“ за BudnaVarna.bg.

Заради силен вятър и снеговалеж е затворен за движение на МПС над 12 тона пътят Старо Оряхово-Обзор.

Става въпрос за участъка от км 141+500 до км 165+800.

Материалът Затвориха пътя Аксаковска панорама-Кичево е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Бивши шефове на ”Софийски имоти” осъдиха държавата

http://dnes.dir.bg/news/sofiyski-imoti-toshko-dobrev-26925085

Провалът на делата от т. нар. афера „Софийски имоти“ вече започна да носи солидни обезщетения на подсъдимите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване