Кола помете дете с колело в столицата

http://www.cross.bg/deteto-intzidenta-pomosht-1569848.html

/КРОСС/ 11-годишно момче е ударено от кола в столицата. Детето било ударено от лек автомобил на кръстовището между булевардите „Петко Каравелов" и „Аресналски". Сигналът за инцидента е подаден малко преди 15 часа. Момчето не е с тежки наранявания, съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - София Катя Сунгарска. Детето е закарано в „Пирогов", където да се проследи състоянието му. На 10-ата минута от подаването на сигнала екип на Спешна помощ е бил на мястото на инцидента.    

Пламен Георгиев никога не е разследвал разговор между Борисов и Ваньо Танов

https://offnews.bg//obshtestvo/plamen-georgiev-nikoga-ne-e-razsledval-razgovor-mezhdu-borisov-i-vanio-676502.html

Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера и вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов. Това каза в ефира на bTV председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев.

Георгиев беше категоричен, че такъв разговор никога му е бил докладван и не е стигал до него.

Той е бил наблюдаващ прокурор по разследването за корупция в „Митница Свиленград”, по което е подслушван тогавашният фиректор на митниците Ваньо Танов.

„Ние разследвахме данни за корупция в митниците, 10 души, които бяха на специални разузнавателни средства. След приключване на разследването се установи, че няма връзки на високите етажи във връзка с корупционни схеми и изпратихме делото по компетентност. Подслушвахме и Ваньо Танов”, обясни Георгиев.

Месеци след като приключихме делото се появи такъв разговор в медиите. Тогава събрах екипа и казах: Колеги, имаме ли такъв разговор? Нямаме такъв разговор. Разровихме всички документи и на един лист видяхме всъщност какво е пристинало при нас. При нас като информация беше пристигнало, цитирам по памет, проведен разговор между Ваньо Танов и непознато лице, мъж, на служебна тема във връзка с лице, наречено Мишо Бирата. Това е докладвано при нас, поясни той. По думите му не са разполагали със съдържанието на разговора.

„Имаме такива десетки хиляди разговора, няма възможност да се изписва всеки един, защото това е огромен обем хартия. Това е дошло при нас в прокуратурата”, категоричен беше Пламен Георгиев.

„Професионалистите знаят как се работи по СРС-тата. Прокурорът физически, дори и да иска, няма възможност да ги изчете”, отбеляза той.

„Не знаем дали този разговор, който после изтече в медиите, изобщо има нещо общо с това изречение. Да, името е същото, но какво се е говорило, до нас никога не е стигало, тоест ние никога не сме били свидетели на такъв разговор”, посочи Георгиев.

Той допълни, че впоследствие е имало друго дело, което разследва този разговор, с което обаче той няма нищо общо. „До мен такъв разговор не е идвал, не съм го виждал, не съм му бил свидетел, не съм скрил нищо”, увери Георгиев.

Всеки, срещу когото имаме сигнал, ще бъде разработен и ако се съберат доказателства, ще подадем информация или към прокуратурата за образуване на досъдебно производство, или ще се започне отнемане на имуществото, каза още той.

Скоро ще има задържани за корупция, увери също Георгиев. По думите му вече има редица сигнали и става дума и за хора, които се занимават с политика, и за магистрати.

Георгиев подчерта, че ще избере професионалисти, които да предложи за членове на новата антикорупционна комисия.

Седмичен хороскоп за 12-18 март

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-12-18-mart-news_663958.html

Овен През тази седмица най-доброто, което може да направите за себе си е да се разнообразите всекидневието си. Не се пазете от работа. Колкото повече нови методи и инициативи въведете в служебно отношение, толкова по-добре ще се чувствате, а и резултатите скоро ще ви изненадат приятно. В личен план смяната на стила на поведение също ще има единствено положителни страни, така че действайте смело. Ако сте обещали, че промените нещо от себе си пред половинката ви, не си мислете, че може да отложи

Калоян Паргов: Длъжни сме да говорим с гордост за спасяването на българските евреи, за да не допуснем фашизъм днес



http://pogled.info/bulgarski/kaloyan-pargov-dlazhni-sme-da-govorim-s-gordost-za-spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-za-da-ne-dopusnem-fashizam-dnes.93093

/Поглед.инфо/ “Наш дълг е да разказваме с гордост на новите поколения за онзи акт на хуманност, който българският народ извършва преди 75 години със спасяването на над 50 000 български евреи от депортация“. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов след като разговаря с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. Това стана след възпоменателната церемония в Централната софийска синагога по повод един от най-светлите исторически моменти в българската история.

България: Правителството не е в състояние да се бори с мафията, даже по въпросите на националната сигурност. Виновна, разбира се, е Москва!

http://pogled.info/bulgarski/balgariya-pravitelstvoto-ne-e-v-sastoyanie-da-se-bori-s-mafiyata-dazhe-po-vaprosite-na-natsionalnata-sigurnost-vinovna-razbira-se-e-moskva.93094

/Поглед.инфо/ Българското и чешкото правителство ги тресе от разгръщащия се скандал около опита да бъдат продадени активите на ČEZ Bulgaria на неизвестна частна компания без опит в енергетиката. ČEZ е чешкият държавен енергетичен гигант, тясно свързан с проруския президент М.Земан.

Бивш полковник от КГБ: Живков „поръча” Георги Марков

http://dnes.dir.bg/news/georgi-markov-kgb-zhivkov-bivsh-polkovnik-poracha-26956331

Бившият полковник от КГБ Михаил Любимов заяви, че писателят Георги Марков е бил "поръчан" от Тодор Живков.

Дъщерята на Орнела Мути: Единственият достоен кандидат за нея е Путин

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6755996

Дъщерята на Орнела Мути: Единственият достоен кандидат за нея е Путин- На 63 г. актрисата няма мъж до себе си, не иска повече да се влюбва - Признава, че един път е изневерила - с Челентано, и е бясна, че той разкрил това 30 г. по-късно “Една кралица като майка ми трудно би намерила подходящ мъж до себе си, който да е на нейната висота. Ако трябваше аз да избирам на нейно място, единственият кандидат,

Условието на Тръмп за среща с Ким Чен-ун е да няма ракетни и ядрени изпитания дотогава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756764

Условието на Тръмп за среща с Ким Чен-ун е да няма ракетни и ядрени изпитания дотогаваМинистърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че условието на президента на САЩ Доналд Тръмп, за да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, е дотогава азиатската държава не трябва да провежда ядрени и ракетни изпитания, предава Reuters. „Не трябва да има съмнение“, заяви Мнучин, отговаряйки на журналистически въпрос дали наистина

Шефът на новия орган срещу корупцията се захваща с магистратите

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/11/3144529_shefut_na_noviia_organ_sreshtu_korupciiata_se/?ref=rss


Избраният тази седмица за председател на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев обяви, че вече има много сигнали за "хора с пари" като ги описа като "хора, които се занимават с политика и магистрати". Добави, че желанието му е "да оправим съдебната система".<br /><br />"Имаме редица сигнали. Всеки, срещу който имаме сигнал, ще бъде разработен (...) Ще бъдат...

Без ток утре във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=370554

Един район във Варна ще е без електрозахранване - утре - 12 март, понеделник. Това съобщиха за Moreto.net от Енерго про. Причината е неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. - от 09:00 ч. до 13:00 ч.

Сблъсък между протестиращи в Германия заради офанзивата в Африн (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756756

Сблъсък между протестиращи в Германия заради офанзивата в Африн (Видео)Протестиращи групи на поддръжници на турското правителство и на кюрдски активисти влязоха в схватка днес на летището в Дюселдорф, предаде ДПА. Единият протест бе насочен срещу турската военна операция в кюрдския анклав Африн в северозападна Сирия. Привърженици на турската операция пък организираха контрапротест.

Частен турски самолет се разби в Иран

https://www.actualno.com/asia/chasten-turski-samolet-se-razbi-v-iran-news_663955.html

Частен турски самолет, който е пътувал от Обединените арабски емирства за Истанбул, се разби в Югозападен Иран. Това съобщава ирански медии, цитирани от Reuters. Говорител на службите за кризисни ситуации бе цитиран от държавната телевизия, заявявайки, че самолетът се е разбил в планинска област. На борда му се е разразил пожар. В самолета е имало 11 души. Все още не е ясно дали има оцелели след катастрофата. Самолетът е излетял от град Шарджа в ОАЕ и е паднал близо до град Шахре Корд, на око

Над 5000 гърци на протест заради арестуваните от Турция граничари

http://clubz.bg/65260-nad_5000_gyrci_na_protest_zaradi_arestuvanite_ot_turciq_granichari

Стотици хора се събраха на два отделни митинга в Северна Гърция днес следобед, с призиви към турските власти да освободят двамата гръцки войници, арестувани по-рано този месец за случайно пресичане на границата. Според "Катимерини" броят на хората, дошли с влак, автобус, леки коли е над 5000. Двамата гръцки граничари се намират в затвора в Одрин в очакване на решението на турски съд за нелегално влизане в страната.

Първият митинг се състоя в Орестиада, родния град на 27-годишния сержант Димитрис Куклацис, арестуван на 1 март заедно с лейтенант Ангелос Митретодис, 25-годишен от Кастория, след като двамата се загубили по време на буря и прекосили турската граница без разрешение.

В Солун протестът се провежда в близост до турското консулство в пристанищния град и е организиран от местни жители, които идват от гранични райони като Орестиада и Дидимотейхон.

Освен това клубът на велосипедистите на Орестиада е организирал шествие до граничния пункт Кастаниес рано в неделя, за да поискат връщането на войниците.

"Искаме да изпратим посланието, че живеем в мир и хармония с нашите съседи в тази област", казват от клуба в съобщение на своя уебсайт, добавяйки, че решението на Турция да задържа двамата войници в ареста е "неприемливо". 

Случаят с двамата задържани граничари само увеличава напрежението между Гърция и Турция, възникнало покрай турската агресия край бреговете на Кипър. Турски военен кораб попречи на плавателен съд на италианската компания ENI да извърши проучвания в изключителната икономическа зона на Кипър, където има потенциално големи залежи от природен газ.

 
Преди проучвателните дейности на американския петролен гигант ExxonMobil, започнали днес и приключващи на 20 април, турските власти засилиха присъствието си в изключителната икономическа зона на Кипър, като изпратиха фрегатата "Барбарос" и три корвети.

В същото време в региона се осъществява съвместно военно учение между САЩ и Израел. А засилената активност в района се наблюдава отблизо от Русия, която разполага с ядрена подводница в източната част на Средиземно море.

Бивш полковник от КГБ: Живков „поръча” Георги Марков, имаше нещо с дъщеря му

https://frognews.bg/novini/bivsh-polkovnik-kgb-jivkov-poracha-georgi-markov-imashe-neshto-dashteria.html

Това каза в ексклузивно интервю Михаил Любимов за неразказаното минало, историята, патриарсите и днешните лондонски загадки пред Светослав Иванов в „Роуминг” по „120 минути”.

Турски самолет с 11 души на борда се разби в Иран (обновена)

https://offnews.bg//sviat/turski-samolet-s-11-dushi-na-borda-se-razbi-v-iran-obnovena-676501.html

11 души загинаха при авиокатастрофа с частен турски самолет, разбил се в Иран, съобщава Ройтерс. Самолетът е пътувал АОЕ до Истанбул.

Инцидентът е станал днес следобед над град Шахре Корд, разположен на около 400 км. южно от Техеран.

Самолетът се е разбил в планински район и достъпът до местопроизшествието е ограничен.

За сега не се съобщават повече детайли около катастрофата.

Самолетът е бил на турската компанията Basaran Holding, вярва се, че поне един от загиналите пътници е член на семейството на собственика Хюсеин Басаран.

Турски медии съобщават, че на самолета е била дъщеря му и седем нейни приятели, които са се връщали от Дубай. Тя е трябвало да се жени следващия месец, пише DHA.

Турски самолет с 11 души на борда се разби в Иран

https://offnews.bg//sviat/turski-samolet-s-11-dushi-na-borda-se-razbi-v-iran-676501.html

11 души загинаха при авиокатастрофа с частен турски самолет, разбил се в Иран, съобщава Ройтерс. Самолетът е пътувал АОЕ до Истанбул.

Инцидентът е станал днес следобед над град Шахре Корд, разположен на около 400 км. южно от Техеран.

За сега не се съобщават повече детайли около катастрофата.

Очаквайте подробности.

Лидерът на опозиционната в Сърбия Демократическа партия подаде оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756753

Лидерът на опозиционната в Сърбия Демократическа партия подаде оставкаПредседателят на опозиционната Демократическа партия /ДП/ Драган Шутановац подаде оставка като лидер на тази партия заради лошите изборни резултати, но остава член на ДП, съобщи Танюг. На заседание на Главния комитет на ДП той каза, че вече 21 години води борба за демократичните ценности и не възнамерява да се откаже.

Столичани негодуват - автобусите за Витоша са претъпкани и малки

http://www.cross.bg/vitosha-avtobysi-komentiraha-1569838.html

/КРОСС/ Пътуването към Витоша продължава да е кошмар за столичани, които плащат най-високите данъци в държавата и се надяват да получат нормален транспорт до близката планина. За това сигнализират пред бтв възмутени данъкоплатци. Автобусите до Витоша отново са екстремно препълнени. Причината е, че интервалът между колите по линия 63 е около 40 минути. Пътниците, които успеят да се качат, пътуват в препълнен автобус, е немалка част се отказват и чакат следващия. Част от редовно пътуващите по този маршрут коментираха, че пътуването е мъчение и навалицата често отказва хората от разходки в планината. Колите по тази линия освен малки са и много стари. От Столичната община коментираха, че има допълнително автобуси по линията. Също, че се правят постоянно наблюдения и ако има повишение на потока от пътници, са готови да пуснат и резервни автобуси.  

Турски частен самолет се разби в югозападен Иран

http://www.mediapool.bg/turski-chasten-samolet-se-razbi-v-yugozapaden-iran-news276557.html

Турски частен самолет, изпълняващ полет от град Шарджа в Обединените арабски емирства за Истанбул, се разби в югозападен Иран, съобщи иранската държавна телевизия, предадоха световните агенции. Според говорител на Организацията за гражданска авиация на Иран Реза Джафаризадех в самолета е имало 11 души, предадоха световните агенции. Самолетът е паднал близо до град Шахр-е Корд, на около 400 километра южно от Техеран, допълва телевизията. Повече подробности засега не се съобщават. Асошиейтед прес припомня, че през февруари ирански самолет, изпълняващ полет по вътрешни линии, се разби в Южен Иран и загинаха всички 65 души в него.

НФСБ: Борисов да не се извинява за съдбата на евреите от Македония

https://www.actualno.com/politics/nfsb-borisov-da-ne-se-izvinjava-za-sydbata-na-evreite-ot-makedonija-news_663953.html

Националният фронт за спасение на България, чийто лидер е вицепремиерът Валери Симеонов, призова премиера Бойко Борисов да не се извинява за съдбата на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия при утрешното си посещение в Скопие. Там Борисов ще участва във възпоменание за жертвите на Холокоста. В своя декларация партията на Симеонов обявява, че е "категорично против" Борисов да се извинява за депортирането на евреите по време на Втората световна война от тези територии, конт

Продават за 104 700 лв. ателие на Златю Бояджиев в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6756455

Продават за 104 700 лв. ателие на Златю Бояджиев в ПловдивПловдивската община подготвя за продажба 2-етажна сграда от 128 кв. метра на ул. Стръмна" 8" в Стария град. Някога там е рисувал Златю Бояджиев. Обявената цена е 104 700 лева, а постройката е залепена за Етнографския музей. Имотът е паметник на културата и е силно запуснат, констатира "24 часа". Намира се в непосредствена близост до дома на

Турски частен самолет се разби в югозападен Иран

http://dnes.dir.bg/news/samolet-turski-razbi-chasten-ugozapaden-iran-26956329

Турски частен самолет, изпълняващ полет от град Шарджа в Обединените арабски емирства за Истанбул, се разби в югозападен Иран.

ДПС няма да вземе страна в окопната война между президентство и правителство

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/11/3144532_dps_niama_da_vzeme_strana_v_okopnata_voina_mejdu/?ref=rss


Окопната война между президентство и правителство е факт, но ДПС няма да вземе страна в нея. Това обяви депутатът от движението Рамадан Аталай пред Канал 3 днес.<br /><br />Според Аталай и президентът Румен Радев, и премиерът Бойко Борисов трябва да оставят генералския подход в политика и да преминат към демократичен изказ, с който демократично да управляват държавата. То поиска и балансиран подход на политиците относно отношенията между България и Русия.<br /><br...

Марин Льо Пен бе преизбрана за лидер на Националния фронт на Франция

http://www.mediapool.bg/marin-lyo-pen-be-preizbrana-za-lider-na-natsionalniya-front-na-frantsiya-news276556.html

Марин Льо Пен бе преизбрана в неделя с почти пълно единодушие за лидер на френския Национален фронт от 1500-те делегати на партийния конгрес в Лил, предаде АФП. 49-годишната Льо Пен бе единственият кандидат за ръководния пост на крайнодясната партия и получи 100 процента "за" от валидните бюлетини. При преброяването бе установено, че 2.87 на сто от бюлетините са празни или невалидни. На последните президентски избори във Франция Марин Льо Пен успя да достигне балотажа, където бе победена от Еманюел Макрон. Тя започва трети мандат като лидер на Националния фронт, чието ръководство пое през 2011 г. от баща си Жан-Мари Льо Пен, основател на партията. На конгреса в Лил в неделя бе решено със 79.7 гласа "за" срещу 22.2 на сто "против" да бъде отнет статутът на Льо Пен-баща като почетен президент на партията. Също в неделя Марин Льо Пен предложи Национален фронт да се преименува на Национален сбор, предаде Франс прес. Така партията щяла да завърши своето обновление, което е условието за постигане на успех, аргументира се лидерката. "Името Национален фронт има епична и славна история, но и психологически рамки, нужно е ново политическо послание", заяви тя. Новото име предстои да бъде одобрено от членовете на партията чрез гласуване по пощата. Резултатите от вота ще бъдат известни след не по-рано от шест седмици.

Проучване: 55% от българите не биха общували с ХИВ позитивен

http://www.moreto.net/novini.php?n=370553

11% от българите декларират, че са си правили тест за ХИВ/СПИН. 55% не биха общували с ХИВ позитивен. А само 6% от всички анкетирани пък са се чувствали изложени на риск от заразяване с ХИВ. Това показват данни от проучване на изследователски център "Тренд", посветено на нагласите и информираността на българите по темата за ХИВ вируса.

Предстои среща за набелязване на мерки за развитието на баскетбола

http://budnavarna.bg/31329-predstoi-sreshta-za-nabelyazvane-na-merki-za-razvitieto-na-basketbola/

снимка: Будна Варна

На 12 март предстои среща между кмета на община Варна Иван Портних и ръководството на ОСК „Черно море“ и на БК „Черно море – Тича“, по време на която ще бъдат набелязани конкретни мерки за развитие на школата, научи BudnaVarna.bg.

Пред броени дни се проведоха разговори за търсене на варианти за подпомагане на баскетболната детско-юношеска школа във Варна „Черно море- Тича“ между Портних и д-р Георги Ганчев, зам.-председател на УС на школата.

По време на срещата са били обсъдени различни възможности за съдействие.

Материалът Предстои среща за набелязване на мерки за развитието на баскетбола е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Даниел Вълчев: Усещането за несправедливост у хората се задълбочава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756751

Даниел Вълчев: Усещането за несправедливост у хората се задълбочава„Усещането за несправедливост, за непочтеност в обществото се засилва. Засилва се усещането за непрозрачност, от една страна, и за невъзможност на държавата да защити отделния човек. И оттам – гнева у хората”, коментира в „120 минути” по Би Ти Ви юристът проф. Даниел Вълчев. „Неизбежната отбрана е регламентирана много добре в Наказателния кодекс,

Актуална пътна обстановка в страната към 17.30 часа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6756747

Актуална пътна обстановка в страната към 17.30 часаІ. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от +9° до +24°. Времето над страната е ясно. Слаб до умерен вятър има в областите Варна и Кърджали. Пътните настилки са предимно сухи, а по усойните и планински райони – мокри. ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия“: Област София: Ограничено е движението по пътната връзка

Вандали оскверниха „Алея първа“ с грозни надписи (снимки)

http://budnavarna.bg/31323-vandali-oskverniha-aleya-parva-s-grozni-nadpisi-snimki/

Вандали са осквернили „Алея първа“ през уикенда с надписи със спрей, за това информира читател на BudnaVarna.bg.

Стените на заведенията  по алеята са нашарени от неизвестни лица и грозната картинка не се нрави на варненци, предпочели уикенда за разходка.

 

Материалът Вандали оскверниха „Алея първа“ с грозни надписи (снимки) е публикуван за пръв път на Будна Варна.

В понеделник тръгва делото срещу ексвъншния министър Митов и заместника му

https://frognews.bg/novini/ponedelnik-tragva-deloto-sreshtu-eksvanshniia-ministar-mitov-zamestnika.html

Делото срещу бившия външен министър Даниел Митов и неговия бивш заместник Христо Ангеличин в Специализирания наказателен съд тръгва по същество на 12 март, предаде БГНЕС.

Путин: Русия никога няма да върне Крим на Украйна

https://www.vesti.bg/sviat/azia/putin-rusiia-nikoga-niama-da-vyrne-krim-na-ukrajna-6080173

Държавният глава направи прави изказването в документален филм, който се завъртя в социалните мрежи

Дежурният хидролог в НИМХ предупреди за нещо страшно, което ни очаква през следващите дни

https://petel.bg/Dezhurniyat-hidrolog-v-NIMH-predupredi-za-neshho-strashno--koeto-ni-ochakva-prez-sledvashhite-dni__254908

От вечерта на 12 март ще започне ново повишение на речните нива в страната. Такава е прогнозата на дежурния хидролог в Националния институ...

Путин: Никога няма да върнем Крим на Украйна

https://petel.bg/Putin--Nikoga-nyama-da-varnem-Krim-na-Ukrayna__254909

Руският президент Владимир Путин каза, че при никакви обстоятелства няма да върне анексирания полуостров Крим на Украйна. Държавният гла...

Хасковлийка намери и занесе в полицията 10 хиляди лева

https://petel.bg/Haskovliyka-nameri-i-zanese-v-politsiyata-10-hilyadi-leva__254911

Хасковлийка намери голяма сума пари и ги предаде в полицията. Дора Мутафова се разхождала в хубавото време в най-големия парк в града - Ке...

Милена Стоева: "Инерком" не може да вдигне цената на тока

https://petel.bg/Milena-Stoeva--Inerkom-ne-mozhe-da-vdigne-tsenata-na-toka__254910

"Интерком" не може да вдигне цената на електрическата енергия, която се определя по строг механизъм от Комисията за енергийно и водно регу...

Турски частен самолет се разби в югозападен Иран (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756749

Турски частен самолет се разби в югозападен Иран (Обновена)Частен турски самолет, летящ от Обединените арабски емирства до Истанбул е катастрофирал в южната част на Иран с 11 души на борда, предава AFP. Самолетът излита от град Шарджа в ОАЕ и катастрофира край град Шахре Корд, разположен на около 400 км. южно от Техеран, предаде "Фокус". Очаквайте подробности!

НИМХ: От утре вечер започва ново повишение на речните нива в страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6756745

НИМХ: От утре вечер започва ново повишение на речните нива в странатаОт вечерта на 12 март ще започне ново повишение на речните нива в страната. Такава е прогнозата на дежурния хидролог в Националния институт по метеорология и хидрология инж. Георги Кошинчанов. Днес и утре речните нива в страната ще са в процес на понижение с изключение на реките западно от р. Огоста (р. Тимок, р. Тополовец, р. Войнишка, р.

Седмица на отворени врати в МБАЛ Монтана- търсят лидери за борба с туберкулозата

https://www.24chasa.bg/region/article/6756743

Седмица на отворени врати в МБАЛ Монтана- търсят лидери за борба с туберкулозатаПод мотото „Търсят се лидери за свят без туберкулоза” продължава програмата на Глобалния фонд за борба с туберкулозата, маларията и СПИН през 2018 г. МБАЛ-Монтана обявява седмица на отворените врати за профилактика на туберкулозата, в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол върху туберкулозата.

Фалшива новина за цунами обиколи варненските фейсбук групи през уикенда

http://budnavarna.bg/31320-falshiva-novina-za-tsunami-obikoli-varnenskite-fejsbuk-grupi-prez-uikenda/

Възмутени варненци ни сигнализираха за фалшива новина за цунами, която е обиколила интернет пространството през уикенда.

Тя е пусната в сайта „bulweekly.wordpress.com“, където е била споделена над 10000 пъти и е със заглавие – „ОТ БАН ПРЕДУПРЕЖДАВАТ! СТРАШНО ЦУНАМИ ЩЕ УНИЩОЖИ ВАРНА И БУРГАС НА 27 МАРТ…“.

Варненци с насмешка гледат на заглавието, но някой си прави пари на чужд гръб, а не ли време СЕМ да налагат глоби и за такива новини?

Материалът Фалшива новина за цунами обиколи варненските фейсбук групи през уикенда е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Преди дербито: Гаф на "Левски", късен обрат за ЦСКА-София

http://clubz.bg/65259-predi_derbito_gaf_na_levski_kysen_obrat_za_cska_sofiq

Седмица преди прекия си сблъсък в Първа лига, ЦСКА-София и "Левски" имаха големи затруднения в 25-ия кръг. Донякъде мачовете на двата тима си приличат, но в крайна сметка "червените" спечелиха с 2:1 като гости на "Пирин" (Благоевград) с късен обрат, докато "Левски" стигна само до 1:1 срещу "Етър" у дома.

ЦСКА проспа първото полувреме на стадион "Христо Ботев" и напълно логично губеше в резултата след гола на Радослав Кирилов в 30-ата минута. Тимът на Стамен Белчев беше неузнаваем за пореден път тази футболна пролет.

И бе на път да загуби едва за втори път този сезон. Кандидатът за титлата сви обръч около вратата на "орлетата" и зареди пропуски, най-вече чрез Фернандо Каранга.

В 88-ата минута 20-годишният Александър Георгиев изравни с хубав удар от границата на наказателното поле, а му помогна и рикошет.

Течаха последните секунди на добавеното време, когато Каранга прояви настойчивост и засече топката в мрежата за 2:1. Бурна радост за ЦСКА-София и многобройните фенове на отбора в Благоевград и разочарование за "Пирин", който вложи сърце, но накрая остана с празни ръце.

А на този етап "червените" печелят най-вече с характер, който компенсира спада в игровата форма.

"Левски" също се оказа губещ срещу "Етър" на "Герена". Бартович откри след час игра, като наказа груба грешка на вратаря Николай Кръстев, който се намеси неубедително при центриране отдясно.

Преди почивката "болярите" удариха греда, продължиха да играят атакуващо и агресивно дори при 1:0.

"Левски" натисна и в 71-ата минута Серджиу Буш изравни. Малко след това можеше да стигне и до пълен обрат. Такъв се очерта в допълнителното време, когато Георги Пашов извърши нарушение срещу Паулиньо и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа.

С изпълнението се нае едно от новите попълнения на "Левски" - Нашименто. Той обаче не уцели вратата и "Етър" напълно заслужено си тръгна с точка, след като преди броени дни изпусна такава срещу ЦСКА.

Вчера "Лудогорец" би "Черно море" с 3:1.

Така шампионът има 63 точки, "червените" са с 60, а "Левски" е далеч назад с 50. Идната неделя дербито е с начален час 13:00.

Два екипа с актове от 150 лв. гонят стопани на кучета в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6756451

Два екипа с актове от 150 лв. гонят стопани на кучета в ПловдивГлобяват, ако нямат лопатка и торбичка за фекалии Два екипа на общинския инспекторат в Пловдив, придружени от полицаи, тръгват по градинки, площадки и паркове да глобяват наред собственици на домашни кучета. Санкциите са от 50 до 150 лева. Мерките са разпоредени от шефа на инспектората Ангел Славов, след като озеленители пропищяха,

Бебе пострада при катастрофа на АМ "Хемус" край Девня

http://www.moreto.net/novini.php?n=370562

Днес, около 16.45 часа, на АМ „Хемус”, в посока Варна, е възникнало ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. В участъка на разклона за гр. Девня са се сблъскали два леки автомобила. Вследствие на сблъсъка трима мъже на възраст 24 г.

Лондон обсъжда със САЩ и европейските си съюзници бойкот на футболния Мондиал в Русия

http://www.mediapool.bg/london-obsazhda-sas-sasht-i-evropeiskite-si-sayuznitsi-boikot-na-futbolniya-mondial-v-rusiya-news276555.html

Властите във Великобритания са обсъдили със САЩ и съюзниците си в Европа възможността да се бойкотира Световното първенство по футбол през 2018 в Русия на фона на отравянето на бившия служител на руското ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му, съобщи лондонският в. "Таймс", като се позова на източници в спецслужбите. Отбелязва се, че в случай на поява на "руска следа", ще се търси координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки. От участие в турнира могат да се откажат и други държави, участващи във финалната фаза на шампионата – Полша, Австралия и Япония. "Обсъжда се широк спектър варианти", добави високопоставен източник в британското правителство. По информация на "Таймс" Лондон може също да поиска преразглеждане на дневния ред на срещата на високо равнище на НАТО през юли с цел засилване на редица мерки по "сдържане на руската агресия".

Дете с колело пострада при катастрофа в София

https://offnews.bg//112/dete-s-kolelo-postrada-pri-katastrofa-v-sofia-676499.html

11-годишно момче е пострадало в катастрофа кръстовището при булевардите „Петко Каравелов“ и „Аресналски“. Това съобщи за „Фокус говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска.

По думите ѝ катастрофата е станала между лек автомобил и колело, управлявано от 11-годишното момче. Момчето не е с тежки наранявания, но е закарано в „Пирогов“.

Сигналът за инцидента е подаден в 14.57 часа, като на 10-ата минута екип на Спешна помощ е бил на местопроизшествието.

Трима мъже и бебе са в болница след катастрофа на автомагистрала „Хемус”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756741

Трима мъже и бебе са в болница след катастрофа на автомагистрала „Хемус”Около 16.45 часа на автомагистрала „Хемус”, в посока Варна, е станала катастрофа. В участъка на разклона за Девня са се сблъскали два леки автомобила. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. Вследствие на сблъсъка трима мъже на възраст 24 г., 25 г. и 27 г. и бебе са отведени в болнично заведение, изяснява се състоянието им.

Теменужка Петкова ще посети площадката на АЕЦ "Белене"

http://www.mediapool.bg/temenuzhka-petkova-shte-poseti-ploshtadkata-na-aets-belene-news276554.html

Енергийният министър Теменужка Петкова и изпълнителният директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев ще посетят площадката, изградена за реализация на проекта АЕЦ "Белене". Посещението е предвидено за 12 март. Ще бъде инспектирано изграждането на необходимите за съхранение на част от оборудването навеси.

Рейтингът на Владимир Путин е близо 70%

http://www.cross.bg/pytin-vladimir-protzenta-1569835.html

/КРОСС/ Седмица преди президентските избори в Русия рейтингът на президента Владимир Путин е 69 процента, обяви Общоруският център за проучване на общественото мнение. Според проучването Путин може да събере до 73 процента от гласовете на вота идната неделя. В класацията следват Павел Грудинин от компартията със 7 на сто, Владимир Жириновски с 5 процента. 2 на сто рейтинг, според това проучване, има Ксения Собчак, която е кандидат на "Гражданска инициатива".  

Коментар на седмицата №1: Как да убиеш законно насилника

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6756580

Коментар на седмицата №1: Как да убиеш законно насилникаПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №1 и е с над 152 000 прочитания. В закона са заложени много капани пред жертвите, за да е гарантиран комфортът на насилниците Да защитиш себе си, собствеността и семейството си в България е много по-трудно и опасно начинание, отколкото да ограбиш или окрадеш някого.

Днес е последният ден за предложения за културни проекти, финансирани от община Варна

http://budnavarna.bg/31318-dnes-e-posledniyat-den-za-predlozheniya-za-kulturni-proekti-finansirani-ot-obshtina-varna/

снимка: Будна Варна

До 12 март в градската управа във Варна ще се събират проектни предложения за финансиране от общинския Фонд „Култура“, научи BudnaVarna.bg. Те трябва да се реализират в периода от 1 юли до 30 ноември.

Кандидатите могат да подават проекти в четири направления: фестивали и конкурси, творчески проекти, национално и международно сътрудничество и публики. Документи за кандидатстване ще се приемат както по електронен път на интернет страницата, след регистрация, така и на място в сградата на Общината. Ако кандидатите имат регистрация в програмата от 2016 и 2017 година, не се изисква нова, уточняват от там. Електронната система обаче е обновена и е препоръчително да се кандидатства през новата.

Формулярите за кандидатстване са електронни, вградени в системата. Попълват се без да се теглят. След като е попълнен се натиска бутон „Публикувай“. Администратор попълва служебно деловодния номер в срок до 48 часа. След това се отварят всички форми за кандидатстване.

Припомняме, че проектите от първата сесия на Фонда се приемаха до средата на януари. Тогава бяха подадени 106 предложения за провеждане на фестивали, пърформънси, концерти, спектакли и изложби, публикуване на печатни издания и други инициативи.

В списъка на челно място бяха така наречените фестивални „ветерани“ като Международният театрален фестивал „Варненско лято“ и Музикалният Международният музикален фестивал „Откритие“. Организаторите им поискаха и най-големи суми – 110 000 лева за първия и 90 586 лева – за втория. Третият най-скъп проект в списъка бе Европейският музикален фестивал, за който са разчетени 45 000 лева.

Материалът Днес е последният ден за предложения за културни проекти, финансирани от община Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Проф. Даниел Вълчев: Липсата на справедливост ще изиграе лоша шега на правителството

https://frognews.bg/novini/prof-daniel-valchev-lipsata-spravedlivost-shte-izigrae-losha-shega-pravitelstvoto.html

„Усещането за липса на справедливост в обществото е много силно. Ако нещо ще изиграе лоша шега на правителството, то е това“, коментира в предаването „120 минути“ бившият образователен министър, преподавател в СУ проф. Даниел Вълчев.

Духовните връзки между България и Русия ще надживеят всяка политическа зима

http://clubz.bg/65258-duhovnite_vryzki_mejdu_bylgariq_i_rusiq_shte_nadjiveqt_vsqka_politicheska_zima

Духовните връзки са всъщност най-силните връзки между нашите два народа и аз съм убеден, че те са надживели и ще надживеят всяка политическа зима. Това казва българският държавен глава Румен Радев в интервю за руската държавна агенция ТАСС, излъчено на 11 март в предаването "Формула власти" в телевизия "Россия 24".

Интервюто е взето преди срещата на Радев с руския патриарх Кирил, на която се видя как главата на руската православна църква хока президента. Видеото беше разпространено от Московската патриаршия, от "Дондуков" спестиха както думите на патриарха, така и стенограмата, която беше поискана с оправданието, че такава не е водена.

"Нашите духовни връзки са се формирали в течение на много векове, в много тежки периоди и за двете страни. Затова те са толкова силни. Да не забравяме все пак, че България даде писменост на славянските народи. Това е наше достижение, гордост и наследство, с което ние наистина се гордеем и което ревностно пазим", заявява Румен Радев пред ТАСС.

"Връзките между нашите народи са живи, особено на чисто човешко, емоционално, културно ако щете, религиозно ниво. Но в политически и икономически план нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред", заявява държавният глава.

Той добавя, че в хода на своята предизборна кампания нееднократно е заявявал, че "еврофилията" не означава "русофобия".

"Русия винаги е имала силни икономически, исторически, културни връзки с Европа. И ето на този капитал ние трябва да залагаме. Мисля, че всякакви опити за политическа изолация на Русия не работят в изгода и на двете страни", добавя Радев. Президентът заявява, че е имало немалко опити за ревизиране на историята, включително и от последните десетилетия, но има безспорни факти и най-големият е Освобождението на България, което още повече засилва връзките между нашите два народа.

В отчета си за първата година като държавен глава Радев отбеляза като своя заслуга размразяването на отношенията с Русия.

 
Запитан как е решил от военен летец да влезе в политиката, Радев отвръща:
 
"Професията на военния летец е невероятна. Професията на военния летец изисква пълна физическа, интелектуална и психическа мобилизация. Авиацията е любов за цял живот. Това е уникална професия. Но тези качества трябват и в политиката". После президентът казва, че докато по време на въздушен бой важи рицарският кодекс, той невинаги се спазва в политиката.
 
Вижте цялото интервю, поводът за което е 140 години от Освобождението на България, което започва с кратка биография на Радев, като не е пропуснато нито едно негово отличие, в т.ч. златният медал от завършеното му средно образование.
 

Румен Радев: Духовните връзки между България и Русия ще надживеят всяка политическа зима

http://clubz.bg/65258-rumen_radev_duhovnite_vryzki_mejdu_bylgariq_i_rusiq_shte_nadjiveqt_vsqka_politicheska_zima

Духовните връзки са всъщност най-силните връзки между нашите два народа и аз съм убеден, че те са надживели и ще надживеят всяка политическа зима. Това казва българският държавен глава Румен Радев в интервю за руската държавна агенция ТАСС, излъчено на 11 март в предаването "Формула власти" в телевизия "Россия 24".

Интервюто е взето преди срещата на Радев с руския патриарх Кирил, на която се видя как главата на руската православна църква хока президента. Видеото беше разпространено от Московската патриаршия, от "Дондуков" спестиха както думите на патриарха, така и стенограмата, която беше поискана с оправданието, че такава не е водена.

"Нашите духовни връзки са се формирали в течение на много векове, в много тежки периоди и за двете страни. Затова те са толкова силни. Да не забравяме все пак, че България даде писменост на славянските народи. Това е наше достижение, гордост и наследство, с което ние наистина се гордеем и което ревностно пазим", заявява Румен Радев пред ТАСС.

"Връзките между нашите народи са живи, особено на чисто човешко, емоционално, културно ако щете, религиозно ниво. Но в политически и икономически план нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред", заявява държавният глава.

Той добавя, че в хода на своята предизборна кампания нееднократно е заявявал, че "еврофилията" не означава "русофобия".

"Русия винаги е имала силни икономически, исторически, културни връзки с Европа. И ето на този капитал ние трябва да залагаме. Мисля, че всякакви опити за политическа изолация на Русия не работят в изгода и на двете страни", добавя Радев. Президентът заявява, че е имало немалко опити за ревизиране на историята, включително и от последните десетилетия, но има безспорни факти и най-големият е Освобождението на България, което още повече засилва връзките между нашите два народа.

В отчета си за първата година като държавен глава Радев отбеляза като своя заслуга размразяването на отношенията с Русия.

 
Запитан как е решил от военен летец да влезе в политиката, Радев отвръща:
 
"Професията на военния летец е невероятна. Професията на военния летец изисква пълна физическа, интелектуална и психическа мобилизация. Авиацията е любов за цял живот. Това е уникална професия. Но тези качества трябват и в политиката". После президентът казва, че докато по време на въздушен бой важи рицарският кодекс, той невинаги се спазва в политиката.
 
Вижте цялото интервю, поводът за което е 140 години от Освобождението на България, което започва с кратка биография на Радев, като не е пропуснато нито едно негово отличие, в т.ч. златният медал от завършеното му средно образование.
 

Пламен Георгиев: Не съм разследвал разговор между Ваньо Танов и премиера

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756718

Пламен Георгиев: Не съм разследвал разговор между Ваньо Танов и премиераНе приемам политика, която да се заиграва с моето име. Защото толкова години градих своето име и доверието в своята личност. Мога с гордо вдигната глава да кажа, че няма нищо, от което да се притеснявам. Чудя се защо тези обвинения не бяха въпроси не бяха зададени по време на публичното изслушване, за да мога да се защитя и да кажа,

Как вотът за Brexit се отрази на британската икономика

https://www.investor.bg/evropa/334/a/kak-votyt-za-brexit-se-otrazi-na-britanskata-ikonomika-256591/

Великобритания е била най-слабата икономика Г7 през 2017 г. от гледна точка на цялостния растеж

Трима мъже и бебе са в болница след катастрофа на „Хемус“

//dariknews.bg/novini/bylgariia/trima-myzhe-i-bebe-sa-v-bolnica-sled-katastrofa-na-hemus-2083840

Около 16.45 часа на автомагистрала "Хемус" в посока Варна е станала катастрофа, съобщава в. "Труд".
 
В участъка на разклона за Девня са се сблъскали два леки автомобила,

Язовир Рогозен-1 е пълен на 100%, но вече не прелива

http://www.cross.bg/preliva-haiiredin-tzenova-1569849.html

/КРОСС/ Ситуацията в Хайредин постепенно се нормализира. Все пак бедственото положение остава в сила, коментира за Фокус Светлана Ценова, секретар на Община Хайредин. „Язовир „Рогозен" 1 е пълен на 100%, но вече не прелива през преливника. В момента се извършват ремонтни дейности по него - инсталират се два сифона, които ще помогнат за по-бързото намаляване на нивото на язовира. Язовир „Бързина" прелива с 8 куб.м./сек през преливника", обясни Ценова. На територията на общината няма бедстващи или евакуирани хора.  

Младите „моряци“ разгомиха Светкавица

http://budnavarna.bg/31315-mladite-moryatsi-razgomiha-svetkavitsa/

снимка: Будна Варна

Отборът на Черно море записа победа с 6:2 при гостуването си на Светкавица Търговище в мач от 13-ия кръг на Елитната група до 15 години, Североизточна зона, научи BudnaVarna.bg.

“Моряците” поведоха в резултата с 4:0 преди почивката, а през втората част двата тима си отбелязаха по два гола. Хеттрик за успеха на варненци реализира Денислав Славов, на два пъти точен бе Тони Иванов, а веднъж се разписа Берк Джевдет.

Така Черно море остава на втората позиция в класирането след лидера Лудогорец. Трети е тимът на градския съперник Спартак 1918, който е с четири точки след “моряците”.

В следващия кръг Черно море гостува на Добруджа. Мачът е на 17 март от 14 часа.

Съставът на Черно море: Галин Григоров, Кирил Георгиев, Наско Янков, Боян Арзатов, Петър Иванов, Пресиян Михайлов, Стилиян Чалъков, Денислав Славов, Берк Джевдет, Еркан Мъстънов, Тони Иванов (Денислав Жеков, Йордан Дженев, Иван Пашанов, Светлин Желев, Иван Пламенов, Пламен Стоилов, Благовест Димитров).

Материалът Младите „моряци“ разгомиха Светкавица е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Стопли се, отпращат 40 бездомници от пловдивския приют

https://www.24chasa.bg/region/article/6756462

Стопли се, отпращат 40 бездомници от пловдивския приютОколо 40 бездомници трябва да напуснат приюта и центъра за временно настаняване в Пловдив. През зимата те бяха подслонени на топло и получаваха всеки ден супа, основно и 4 филии хляб. Ползваха и баня. "Настаняването е до три месеца", напомни зам.-кметът по социалната политика Георги Титюков. Очаква се със затоплянето на времето бездомниците да си

Оранжевите вина поведоха нова световна тенденция

http://www.moreto.net/novini.php?n=370549

Миналото лято биодинамичните оранжеви вина станаха толкова популярни в Европа, че британският вестник Independent ги провъзгласи за напитката на годината. И тази зима при тях не настъпи спад, пише руската телевизионна водеща и автор на книги за световната кухня Елена Чекалова в материал за ТАСС.

Красимир Анев завърши 17-и в масовия старт в Контиолахти

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/11/3144530_krasimir_anev_zavurshi_17-i_v_masoviia_start_v/?ref=rss


Българският биатлонист Красимир Анев завърши 17-и в масовия старт от Световната купа във финландския зимен център Контиолахти. Той се отчете с чиста стрелба, като беше единственият в състезанието без грешка на огневия рубеж. Слабото бягане на Анев обаче го остави на 1:16 минути зад победителя Юлиан Еберхард.<br /><br />За четвърти път от началото на сезона Анев влиза в първите 20 в старт от Световната купа. Той имаше две класирания в челните 10 в Руполдинг, където се представи силно...

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета

http://dnes.dir.bg/news/rusia-nova-izpitala-svrahsvucova-raceta-26956328

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие".

Русия изпита успешно нова свръхзвукова ракета, наречена "Кинжал" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756722

Русия изпита успешно нова свръхзвукова ракета, наречена "Кинжал" (Видео)Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната. Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район.

Завоят на неоосманската империя от Брюксел към Шанхай (Част II)

http://clubz.bg/65257-zavoqt_na_neoosmanskata_imperiq_ot_bryuksel_kym_shanhaj_chast_ii

Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка EPA/БГНЕС

През пролетта на далечната 1996 година в Шанхай на официална церемония е сформирана така наречената Шанхайска петорка. От 2001 тя прераства в сега позната Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). С всяка изминаваща година нейната тежест добива все по-голямо значение. Както в световен мащаб, така  и в ролята ѝ на ответен полюс. Еднополюсният свят е концепция, която няма бъдеще и това е очевидно в последните години, но за мен 2017 година може да се счита за официалното „потвърждение” на нейната „смърт”.

На 9 юни м.г. Индия и Пакистан придобиха статут на пълноправни членки в ШОС и към момента организацията съставлява приблизително половината население на планетата,  ¼ от световния БВП и 80% от територията на Евразия. Тоест, говорим не просто за полюс, а за претендент. Съсловие от държави, готови да поставят под въпрос безспорната досега власт на бившите колониални империи и най-вече на хегемонните САЩ. А с това идеите на Кисинджър и Бжежински биват заличавани от времето.

Подобно на комплексната природа на разширяването на ЕС, в рамките на ШОС това също е продължителен и бавен процес, който обаче никак не е на финалната права. Приемането на Индия и Пакистан бе необходима стъпка,  която е възможно да се повтори по-скоро, отколкото някои вярват, че е възможно. В първа част на този материал говорихме за Турция.

Преговорите между Анкара и Брюксел продължаваха над 50 години и през 2016 година отношенията между Съюза и Турция достигнаха своята долна мъртва точка. След провала на споразумението относно свободното пътуване на турски граждани на територията на ЕС през май 2016 г. агресивната реторика на Ердоган продължи да се изостря. Неразбирателството в крайна сметка доведе до преустановяване на преговорите с Турция за членство, което бе гласувано единодушно от Европейския парламент (ЕП) на 21 ноември същата година. Точно ден преди вота, на 20 ноември, Ердоган бе заявил, че разглежда ШОС като алтернатива на ЕС. И ако някои се съмняват в думите му, те не са просто празни приказки. Малко известен е фактът, че на 23 ноември, два дена след вота в ЕП, ШОС даде мандат на Анкара да председателства т.н. Енергиен клуб на организацията за цялата 2017 година. Това е първата държава в историята на организацията, която председателства неин орган, без да е пълноправен член. Логично, договарянето за подобен безпрецедентен скок в отношенията не е било извършено за два дена.

Тук става дума за месеци подготовка и преговори, което отново подчертава способността на Анкара умело да лавира на световната сцена, подсигурявайки позициите си. Нещо повече, предвид огромните енергийни запаси и източници в рамките на ШОС и цялостната важност на енергийният сектор, това е повече от жест. Това е недвусмислен знак към Турция и към света, подчертаващ сериозността в намеренията на ръководителите на организация Китай и Русия спрямо Анкара. Всичко това е възможно най-вече поради два фактора. На първо място, Турция осъзнава своят значимост - от една страна като мост между Европа и Азия, поради географското си разположение, а от друга, ролята, която може да играе в китайската инициатива „Един пояс, един Път”, позната още като „Новия път на коприната”.

Благодарение на териториалното разширение към Пакистан, в момента ШОС има досег с периферията на Близкия изток, от страната на Иран, но с приема на Турция организацията ще граничи с Балканите и по-важно - със сърцевината на Близкия изток, както и ще придобие излаз на Средиземно море. Това е ключов фактор в укрепването на позициите на китайския „Нов път на коприната”, който съответно ще носи и икономически ползи за Анкара, минавайки през голяма част от територията ѝ, с отправна точка към Европа - Истанбул. Това обаче е само едната страна на сътрудничеството и взаимните ползи по линията Анкара – Пекин. Другата е свързана с Африка и така наречената Доктрина на Давутоглу, която цели позиционирането на Турция в Африка чрез икономическо и дипломатическо сътрудничество, но също и политико-религиозно.

Борбата за надмощие над африканските пазари между Китай и САЩ не е от вчера и реално бе изгубена от Америка. Това е съвсем нормално, при положение че Китай има потенциала да произвежда огромни количества стоки на многократно по-ниски цени, както и възможността за улеснена доставка спрямо САЩ.  По-интересното обаче е, че на второ място след ненадминатите в инфраструктурното финансиране китайци се нарежда не друга страна, а Турция. Вливайки преки инвестиции в страни като Сомалия, Уганда, Танзания, Мавритания, Кения и други, освен икономическото измерение, е налице и вече споменатото религиозно-политическо. Кения, Уганда и Сомалия са държави с преобладаващо сунитско мюсюлманско население, което може да бъде тълкувано като опит на Турция да се позиционира като морален защитник в региона, подобно на вече споменатата в предишната част политика по адрес на Албания. Това разгръщане на множество фронтове и ефективните маневри, извършвани от Анкара, са същината на неоосманизма. Кристоф Хенрих, ръководител на изследователския център за Югоизточна Европа и Кавказ в германския град Зиген, констатира, че Турция дори не се интересува толкова от африканските суровини, колкото от гласовете на африканските държави в ООН. Според него тези фактори са достатъчно показателни за все по-активната роля на Анкара, която тя иска да играе на световната сцена.

От казаното дотук и познавайки т.нар. икономическа дипломация, водена от КНР, може да се заключи, че застъпващите се интереси в Африка между двете страни са били видени повече като възможност, отколкото като колизия на интереси. Възможност за подобряването на диалога за потенциално членство в ШОС чрез сътрудничество. Стабилизацията на страните в Субсахарна Африка и влиянието в региона ще спомогне както за турските политически интереси, така и за икономическите на Китай, представлявани от „Новия път на Коприната”. Наред с това сътрудничеството на Турция с Русия в Сирия и негласната подкрепа за турските действия в Средиземно море само подчертават двустранната полза на страната в рамките на ШОС. Посоченото не би било възможно в рамките на ЕС, а и не е необходимо да се споменава, че ценностите на съвременната Турска „република” са далеч по-близки с Изтока, отколкото със Запада, особено в последните години.

Съществува обаче проблемът с членството на Турция в НАТО и тук Путин държи Ердоган в шах. На този етап султанът не може да си позволи да разтрогне дотолкова отношенията си със САЩ, че да бъде напълно изолиран от Запада и от Алианса. Не и преди процеса по цялостното изграждане на ШОС да бъде завършен и Турция да придобие железни гаранции за приема си в рамките ѝ. В противен случай ситуационният съюз между Москва и Анкара ще се превърне в тотална необходимост за Турция, поставяйки я в пълна зависимост под страха на тотална изолация. Нещата обаче биха стояли по различен начин, ако Ердоган съумее да синхронизира действията си с напредващата консолидация на Изтока и структурирането на ШОС. Към момента организацията представлява съюз за взаимно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма, респективно колективната сигурност, която е и една от изконните причини за създаването ѝ. Наред с това тя има и политико-икономически характер, но не е напълно институционализирана и обособена на военно равнище, подобно на НАТО.

Това произтича от съществуването на т.н. Организация на Договора за колективна сигурност, датираща като международна организация от 2002 година. В състава ѝ влизат Русия, Казахстан и още няколко бивши съветски републики, все държави членки на ШОС или нейни диалогови партньори. От 2003 г. насам, макар да не е сред официалните цели на ШОС, в рамките ѝ държавите започнаха да си сътрудничат и във военната сфера, провеждайки съвместни учения и упражнявайки обмен на разузнавателна информация. През 2014 година на среща на ШОС в Ташкент външният министър на страната Худоберди Хуликназар лансира за пръв път идеята за обединението на двете организации. Оттогава насам тя е дебатирана, но остава повече в рамките на политическата реторика, или поне на пръв поглед е така, няма как да знаем. Казусът в случая е, че Русия има почти еднолично влияние в ОДКС, докато в ШОС тя се съобразява с политиките, водени от Китай и обратното.

В центъра на създаването на ШОС всъщност стои опитът за двустранното сътрудничество между двете сили, опитващи се да създадат взаимно благоприятна среда за своите външни политики, а не да се противопоставят една на друга. И досега тази концепция работи. Следващите години ще са решаващи от гледна точка на това, че ШОС набира все повече сила и разширяването му няма да спре. Алтернатива на сливането между двете организации би могла да бъде надграждане на ШОС, категоризирайки я като военен и/или отбранителен съюз, но не чрез сливане с други организации, а в собствените ѝ рамки, по предложение от Китай. По този начин Пекин би имал преимущество над Русия, защото Москва е по-зависима от него, отколкото обратното. Тогава ще се наложат компромиси от руска страна, като един от тях би бил тъкмо едноличното управление, което Москва упражнява в рамките на ОДКС по отношение политиката ѝ спрямо Европа. При всички положения разрастването на дейността на евразийските организации е налице и предстоящата ежегодна среща на върха на ШОС през 2018 година ще разкрие много относно напредъка и намеренията по обсъжданата теза. Набиращата скорост на концепцията за по-нататъшна интеграция и съответно, последваща федерализация на ЕС и впрягането ѝ за следващата изгряваща глобална сила само ще забързат консолидиращите процеси, протичащи на Изток.

Нагледно, страните от Централна и Източна Азия, преговарящи или членуващи в ШОС, масово са ръководени от мотива за премахването на американското влияние от региона. Концепцията за „Нов Близък изток”, представената от Кондолиза Райз през 2006 година, очерта създаването на две нови държави в региона – познатия Кюрдистан (на територията на Сирия, Турция, Ирак и Иран) и Белуджистан (Иран, Афганистан и Пакистан). Тази идея пряко касае ШОС, най-малкото защото представлява непосредствен интерес от гледна точка на сигурността за граничещите региони. В момента Турция открито се противопоставя и препятства първата половина от този план, а именно - кюрдистанската държавност с индиректната подкрепа на ШОС. Подкрепата на Русия е ясна, но по-интересна е ролята на КНР, която умело успя да остане незабележима в периода на цялата война в Сирия. Потушаването на конфликта в Белуджистан, в който участват и САЩ (срещу Иран) ще бъде само въпрос на време. Индиректната намеса и оказвана помощ от Организацията, въпреки някои вътрешни неразбирателства доказват, че Изтокът е готов да доминира Евразия и Азия изцяло, недопускайки намесата на другите световни играчи, а дори и да мисли за по-нататъшното си разрастване в Близкия изток.

---

* Този материал е създаден по проект "Генерация Z".

Какво трябва да знаят инвеститорите в бизнес имоти?

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/kakvo-triabva-da-znaiat-investitorite-v-biznes-imoti--257046/

Потенциалният спад на възвръщаемостта от бизнес имоти в САЩ в идните години не трябва да отказва инвеститорите, смята експерт

Хиляди гърци на протест в защита на граничари, арестувани в Турция

http://www.cross.bg/odrin-grad-tyrtziya-1569847.html

/КРОСС/ Хиляди гърци се включиха в демонстрацията в град Орестиада, за да подкрепят арестуваните гръцки граничари в Турция. С автобуси, влакове и леки коли те пристигнаха от цяла Северна Гърция в малкия град Орестиада, близо до границата. Демонстрантите настояват за незабавно освобождаване на граничарите, които поради слаба видимост навлезли на турска територия. Те се намират в затвора в Одрин и очакват присъда за нелегално влизане в страната, пише БНР. Неправителствени организации провеждат в същото време демонстрация и в Солун. В знак на протест всички туристически агенции прекратиха еднодневните екскурзии до град Одрин до освобождаване на военнослужещите. Това засегна търговията в Одрин, където основни клиенти са гърците. Гръцките шофьори, които пътуват в Турция, в знак на солидарност, не зареждат и от бензиностанции в Одрин. Целта на демонстрациите е подкрепа към арестуваните и техните семейства, а не да се окаже натиск върху турското правосъдие, заявиха участниците. Гръцкото правителство е поискало съдействие от НАТО и Евросъюза.    

Бебе пострада при катастрофа на АМ „Хемус“ край Девня

http://budnavarna.bg/31313-bebe-postrada-pri-katastrofa-na-am-hemus-kraj-devnya/

снимка: Будна Варна – илюстрация

Вчера, около 16.45 часа, на АМ „Хемус”, в посока Варна, е възникнало ПТП.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна за BudnaVarna.bg.

В участъка на разклона за гр. Девня са се сблъскали два леки автомобила.

Вследствие на сблъсъка трима мъже на възраст 24 г., 25 г. и 27 г. и бебе са отведени в болнично заведение, изяснява се състоянието им. На място има полицейски служители, които работят по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

В участъка на катастрофата движението на МПС не е ограничено, водачите да преминават с повишено внимание.

Материалът Бебе пострада при катастрофа на АМ „Хемус“ край Девня е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Дядо Киприан - владиката, който дирижира Моцарт

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6754956

Дядо Киприан -  владиката, който дирижира Моцарт42-годишният Старозагорски митрополит пя на руския патриарх “Лале ли си, зюмбюл ли си” Старозагорският митрополит Киприан изпял на руския патриарх Кирил любимата си народна песен “Лале ли си, зюмбюл ли си” по негова молба. Тази информация от официалния обяд с руската църковна делегация на 4 март мина някак между капките на фона на последвалия

"Арсенал" прекъсна серия от три поредни загуби във Висшата лига и победи "Уотфорд"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/11/3144527_arsenal_prekusna_seriia_ot_poredni_zagubi_vuv_visshata/?ref=rss


След три поредни загуби във Висшата лига "Арсенал" най-накрая спечели, взимайки регионалния сблъсък с "Уотфорд". Срещата на "Емиратс" завърши 3:0, а "артилеристите" успяха да избегнат исторически срам, след като бяха заплашени да загубят четвърти пореден шампионатен мач, което не се е случвало никога в ерата "Арсен Венгер".<br /><br />Головете за "Арсенал" отбелязаха Шкодран Мустафи в осмата, Пиер-Емерик Обамеянг в 59-ата и...

Гражданската поскъпнала заради две некоректни компании в бранша

https://offnews.bg//obshtestvo/grazhdanskata-poskapnala-zaradi-dve-nekorektni-kompanii-v-bransha-676497.html

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" е поскъпнала заради некоректността на две компании в бранша, твърдят от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Нейният председател Владимир Тодоров обяви пред "Хоризонт", че двете компании не са изплащали дълго време щети, нанесени от техни клиенти в чужбина.

Заради натрупаните дългове с милиони, регулаторът е постановил сметката да бъде разпределена между всички застрахователни компании и техните клиенти, допълни Тодоров:

"Затова, че има две компании, които не са коректни, бяха натоварени от една страна всички застрахователни компании, а от друга страна, скрито бяха вдигнати с около десет лева застраховките на всички потребители в България" - каза Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Протест в Гърция за освобождаването на двамата войници, задържани от Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756701

Протест в Гърция за освобождаването на двамата войници, задържани от ТурцияОколо пет хиляди души демонстрираха днес в град Орестиада, намиращ се близо до границата с Турция, с искане за освобождаването на двама гръцки войници, задържани от турските власти по подозрение в шпионаж, предаде ДПА. Двамата гръцки военнослужещи бяха задържани на 1 март край границата от турските власти,

Гърци протестират, бранят свои шофьори

https://frognews.bg/svqt/gartsi-protestirat-braniat-svoi-shofjori.html

Стотици гърци участват в демонстрация в град Орестиада, за да подкрепят арестуваните гръцки граничари.

Малко повече от месец до варненския концерт на Силви Вартан

http://www.moreto.net/novini.php?n=370550

Като част от прощалното си турне, Силви Вартан ще изнесе грандиозен концерт във Варна, научи Moreto.net. На 19 април в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта световноизвестната френска певица с подчертан български произход ще си каже емоционално сбогом с българската публика.

Д-р Абуаси: „Ислямска държава“ се реорганизира

http://dnes.dir.bg/news/islyamska-darzhava-dr-abuasi-reorganizira-26956327

Засега „Ислямска държава“ и другите терористични територии използват България като транзитна държава, а не като основна цел.

Раул Кастро гласува на изборите за парламент на Куба

http://www.cross.bg/kyba-kastro-suvet-1569846.html

/КРОСС/ Председателят на Държавния съвет и на Министерския съвет на Куба Раул Кастро даде гласа си на изборите за национална асамблея на народната власт (еднокамарния парламент), съобщи местна телевизия. Кубинският лидер е гласувал в избирателна секция в източния град Сантяго де Куба в самото начало на изборния ден в 7 ч. местно време (13 ч. българско), предаде БГНЕС. Кастро пръв пуснал бюлетина и след това поговорил с първите избиратели. 86-годишният Раул Кастро е един от общо 605 кандидати за депутати в Националната асамблея. Той беше единодушно издигнат от избирателен район в провинция Сантяго де Куба. През декември 2017 Раул Кастро заяви, че вече няма да се бори за висшата държавна длъжност. Сегашните парламентарни избори, както и в минали години, преминават под лозунги в подкрепа на революцията и социалистическия курс, избран от ръководството на страната. Единствената официална политическа организация е Комунистическата партия на Куба, която по конституция е „висша ръководна сила" на обществото и държавата. Въпреки че гласуването в Куба не е задължително, изборите традиционно преминават при много висока избирателна активност. Право на глас имат навършилите 16 години от 11,2 млн. кубинци. Освен Раул Кастро в списъка на кандидатите за депутати е първият зам.-председател на Държавния съвет и министерския съвет Мигел Диас-Канел, смятан за най-вероятен приемник на поста държавен глава. В списъците е и дъщерята на кубинския лидер Мариела Кастро

Половината днешна дейност на HR специалиста ще бъде автоматизирана в бъдеще

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/polovinata-dneshna-deinost-na-hr-specialista-shte-byde-avtomatizirana-v-bydeshte-257267/

Така тези специалисти ще могат да отделят много повече време и внимание на човешкия фактор, твърди Димитър Димитров

Джеймс Матис: Новите руски оръжия не променят стратегията на САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756704

Джеймс Матис: Новите руски оръжия не променят стратегията на САЩМинистърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че наскоро демонстрираните от руския президент Владимир Путин нови високотехнологични оръжия не променя стратегията на САЩ, предава AFP. „След като изгледах демонстрираното от Путин, не видях промяна в руската армия смятам, че те няма да променят военния баланс“, заяви Матис.

Въведоха неделната забрана за пазаруване в Полша

http://www.cross.bg/nedeli-poveche-nedelya-1569845.html

/КРОСС/ Полски закон, забраняващ почти цялата търговия в неделя, влиза в сила, големите супермаркети и повечето търговци на дребно затвориха за първи път, откакто са въведени законите за либерални пазари през 90-те години след рухването на комунизма, съобщава "Гардиън". Законът е предложен от профсъюза "Солидарност", който счита, че служителите заслужават почивни дни в неделя и са намерили подкрепа на консервативната и про-католическата управляваща партия "Право и справедливост". Влиятелната католическа църква, към която принадлежат повече от 90% от поляците, приветства промяната. Новият закон в началото забранява търговията в две недели от месеца, след което до три недели през 2019 г. и накрая всички недели през 2020 г., освен седем изключения преди Великденските и Коледните празници. Опозиционни партии разглеждат промяната като атака срещу търговската свобода и предупреждават, че това ще доведе до загуба на работни места и по-специално до проблеми за студентите, които могат да работят само през почивните дни. Обединението на синдикатите All-Poland също се противопоставя, като твърди, че това ще принуди служителите да работят повече часове в петък и събота и че работата ще бъде по-трудна, защото ще има повече клиенти. В Унгария, друга бивша комунистическа страна, забраната за търговията в неделя, наложена през 2015 г., беше толкова непопулярна, че властите я отмениха следващата година

Бедственото положение в община Хайредин остава в сила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756699

Бедственото положение в община Хайредин остава в силаСитуацията в община Хайредин постепенно се нормализира, но бедственото положение остава в сила. Това съобщи за „Фокус“ Светлана Ценова, секретар на Община Хайредин. „Язовир „Рогозен“ 1 е пълен на 100%, но вече не прелива през преливника. В момента се извършват ремонтни дейности по него - инсталират се два сифона,

Путин: Никога няма да дадем Крим на Украйна

https://frognews.bg/svqt/putin-nikoga-niama-dadem-krim-ukraina.html

Руският президент Владимир Путин каза, че при никакви обстоятелства няма да даде анексирания полуостров Крим на Украйна. Държавният глава прави изявлението в документален филм за него, който бе разпространен в навечерието на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 18 март, съобщава БГНЕС.

69% от руснаците се готвят да гласуват за Путин

http://www.moreto.net/novini.php?n=370546

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин, който на 18 март ще се бори за нов мандат като независим кандидат, възлиза на 69 на сто. Прогнозният му изборен резултат е между 69 и 73 на сто. Това сочат резултатите от анкета на Общоруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирани от ТАСС.

Борисов няма да се извинява за депоратирането на евреите

http://dnes.dir.bg/news/njama-boyko-borisov-evrei-deportirane-izvinjava-26956325

Премиерът Борисов няма да се извинява в Скопие за депоратирането на евреите от Македония.

Бивш член на каталунското правителство се премести от Белгия в Шотландия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756683

Бивш член на каталунското правителство се премести от Белгия в ШотландияКлара Понсати, издирван бивш член на каталунското регионално правителство, се премести в Шотландия от Белгия, където бе избягала от испанско съдебно разследване във връзка с опита да бъде отделена Каталуния от Испания, предаде Асошиейтед прес. Клара Понсати, която е бивш министър на образованието на Каталуня, каза снощи,

Без ток във Варна – 12 март 2018

http://budnavarna.bg/31311-bez-tok-vav-varna-12-mart-2018/

снимка: Будна Варна

Един район във Варна ще е без електрозахранване – утре – 12 март, понеделник. Това съобщиха за BudnaVarna.bg от Енерго про. Причината е неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия.

– от 09:00 ч. до 13:00 ч., гр. Варна – карето заключено между улиците „Царевец“, „Брегалница“, „Кюстенджа“ и „Полк. Свещаров“.

Материалът Без ток във Варна – 12 март 2018 е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Путин за връщането на Крим: Луди ли сте?

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/11/3144518_putin_za_vrushtaneto_na_krim_ludi_li_ste/?ref=rss


Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че връщането на Крим на Украйна е невъзможно при никакви обстоятелства.<br /><br />"Какво ви става, да не сте полудял? Няма такива обстоятелства и няма да има никога", каза той в отговор на въпрос на журналиста Андрей Кондрашов, съобщи ТАСС.<br /><br />Цитатът е от двучасовия документален филм "Путин", който може да бъде гледан в руските социални мрежи.<br /><br />След седмица в Русия ще се...

Борисов нямало да се извинява за депоратирането на евреите от Македония

http://www.cross.bg/makedoniya-borisov-bulgariya-1569844.html

/КРОСС/ Българският министър-председател няма да поднася извинение за депортирането на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, тъй като българската държава и българският народ няма вина за онези драматични събития, пише Епицентър.бг. Утре премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев откриват в Скопие мемориал и ще участват във възпоменателна церемония по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония. Двамата ще отдадат почит към паметта на онези 11 343 евреи от Македония, които през пролетта на 1943 година тръгнаха към лагерите на смъртта. Преди ден сайтът Клуб 3 пусна мълвата, че се очаква в Скопие Борисов да поднесе извинения за това, че България не е успяла да спаси тези 11 343 евреи от придадените към Третото българско царство по време на войната територии във Вардарска Македония и Егейска Тракия. "Няма такова нещо. Не може да има извинение за нещо, за което няма вина", заяви пред Епицентър.бг член на делегацията, която съпровожда премиера. Публикацията в Клуб 3 предизвика брожения след политиците и негативни коментари в социалните мрежи, които подчертават, че ако Борисов се извини, това би било огромна грешка, която ще има непоправими последици

Сергей Шойгу: Русия изпита 210 образеца на ново оръжие в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756672

Сергей Шойгу: Русия изпита 210 образеца на ново оръжие в СирияМинистърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че Русия е изпитала в Сирия 210 образци на ново оръжие. Той изрази мнение, че операцията на руските въоръжени сили в арабската държава е им е дала огромен опит, предава ТАСС. „Ние прегледахме 210 образеца оръжие. Проверихме ги заедно със сирийците на бойното поле.

Частен турски самолет се разби в Югозападен Иран, избухна в пламъци

https://petel.bg/CHasten-turski-samolet-se-razbi-v-YUgozapaden-Iran--izbuhna-v-plamatsi__254906

Частен турски самолет, изпълняващ полет от Обединените арабски емирства за Турция, се е разбил в югозападната част на Иран, съобщава IRNA. С...

Задържаха дрогиран шофьор с канабис в гащите

https://petel.bg/Zadarzhaha-drogiran-shofor-s-kanabis-v-gashhite__254907

26-годишен дрогиран шофьор беше задържан при проверка на служителите от столичната "Пътна полиция". Мъжът е турски гражданин и е заловен на...

Стотици се сбогуваха с благородника Бате Николай

https://frognews.bg/novini/stotitsi-sboguvaha-blagorodnika-bate-nikolai.html

Стотици близки, колеги и приятели, си взеха последно „сбогом“ с актьора Николай Николаев, известен като Бате Николай. Неговата последна спирка беше, по собствените му думи - ”Спирка Любов”.

Трябва ли бащата да присъства по време на раждането?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/triabva-li-bashtata-da-prisystva-po-vreme-na-razhdaneto-2083821

Недопустимо е бащата да не присъства по време на раждането на детето си - това каза Марио Пешев, който е бил до съпругата си в този важен за семейството момент. Идната седмица акушерски кабинет "Зебра" организира дискусия по темата със седем бащи като Марио.
 
"Мъжете

ЦСКА загря с обрат за дербито с Левски

https://offnews.bg//futbol/tcska-zagria-s-obrat-za-derbito-s-levski-676496.html

ЦСКА победи Пирин с 2:1 в мач от XXV кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. "Червените" отстъпваха в резултата, но стигнаха до пълен обрат в добавеното време. Така момчетата на треньора Стамен Белчев ще влязат с настроение в седмицата, която ще завърши с дербито срещу Левски в неделя.

Двубоят се изигра при отлична атмосфера, за която допринесоха стотици фенове на ЦСКА, дошли в Благоевград. Домакините изненадващо поведоха след попадение на Радослав Кирилов в 30-та минута. Резултатът се запази почти докрая, като ЦСКА нанесе удара си в рамките на пет минута.

Първо в 88-та минута гостите изравниха след страхотен гол от дистанция на влезлия като резерва Александър Георгиев. Отново асистира на Фернандо Каранга за победния гол в третата минута на добавеното време.

Така армейците отново съкратиха аванса на лидера Лудогорец на три точки кръг преди края на редовния сезон, който завършва със сблъсък с Левски на 18 март, неделя, от 13,00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Коментар на седмицата №2: Прехласнатите по джендъра падат от власт в цяла Европа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6756583

Коментар на седмицата №2: Прехласнатите по джендъра падат от власт в цяла ЕвропаПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №2 и е с над 112 000 прочитания. Има нужда от конвенция за защита на белия хетеросексуален мъж Аз не съм феминистка и никога няма да бъда. Точно обратното - смятам, че мъжете са нужни и прекрасни. Затова и ненавиждам теорията на Джудит Бътлър,

Времето с Будна Варна – 12 март 2018

http://budnavarna.bg/31309-vremeto-s-budna-varna-12-mart-2018/

снимка: Будна Варна

По Черноморието облачността ще се увеличава и до края на деня вече ще е значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток.

Максимални температури между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд в крайните северозападни райони ще има слаби валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат западната половина от страната, а през нощта срещу вторник и останалите райони. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 3° до 8°, а максималните – между 19° и 24°.

Атмосферното налягане е близко до средното за март, през деня бавно ще се понижава.

В планините облачността ще е значителна. Ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра от слаб сняг. Ще духа умерен, по билата временно до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра – около 6°.

Материалът Времето с Будна Варна – 12 март 2018 е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Терористи опитаха да атакуват руската база „Хмеймим“ в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756665

Терористи опитаха да атакуват руската база „Хмеймим“ в СирияТерористи са атакували руското военно летище „Хмеймим“ в сирийската провинция Латакия с помощта на безпилотен летателен апарат, предава Regnum. Според местни медии на безпилотния летателен апарат е закрепено взривно устройство. Системата за ПВО на базата е успяла да прехване апарата преди да достигне до нея и да пусне бомбата, предаде "Фокус".

Младите "моряци" разгомиха Светкавица Търговище

http://www.moreto.net/novini.php?n=370548

Отборът на Черно море записа победа с 6:2 при гостуването си на Светкавица Търговище в мач от 13-ия кръг на Елитната група до 15 години, Североизточна зона, научи Moreto.net. “Моряците” поведоха в резултата с 4:0 преди почивката, а през втората част двата тима си отбелязаха по два гола.

ЦСКА измъкна три точки срещу "Пирин" след късен обрат

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/11/3144517_cska_izmukna_tri_tochki_sreshtu_pirin_sled_kusen_obrat/?ref=rss


ЦСКА беше изправен пред втора загуба от началото на сезона, след като до 88-ата минута изоставаше при гостуването на "Пирин". С голове на резервата Александър Георгиев и Фернандо Каранга обаче червените стигнаха до трите точки, за да скъсят изоставането от шампиона "Лудогорец" на три точки.<br /><br />"Пирин" поведе в 30-ата минута чрез Радослав Кирилов и се виждаше победител две минути преди края, когато ЦСКА се възползва и обърна по ефектен начин....

НФСБ: Борисов да не се извинява за евреите в Македония

http://dnes.dir.bg/news/borisov-nfsb-izvinjava-evreite-26956324

НФСБ е против премиерът Бойко Борисов при посещението си в Македония да се извинява за депортирането на евреите от Северна Гърция и Македония.

Хиляди гърци на протест в защита на граничари, арестувани в Турция

https://offnews.bg//sviat/hiliadi-gartci-na-protest-v-zashtita-na-granichari-arestuvani-v-turtc-676495.html

Хиляди гърци се включиха в демонстрацията в град Орестиада, за да подкрепят арестуваните гръцки граничари в Турция. С автобуси, влакове и леки коли те пристигнаха от цяла Северна Гърция в малкия град Орестиада, близо до границата.

Демонстрантите настояват за незабавно освобождаване на граничарите, които поради слаба видимост навлезли на турска територия. Те се намират в затвора в Одрин и очакват присъда за нелегално влизане в страната, пише БНР.

Неправителствени организации провеждат в същото време демонстрация и в Солун.

В знак на протест всички туристически агенции прекратиха еднодневните екскурзии до град Одрин до освобождаване на военнослужещите. Това засегна търговията в Одрин, където основни клиенти са гърците. Гръцките шофьори, които пътуват в Турция, в знак на солидарност, не зареждат и от бензиностанции в Одрин.

Целта на демонстрациите е подкрепа към арестуваните и техните семейства, а не да се окаже натиск върху турското правосъдие, заявиха участниците.

Гръцкото правителство е поискало съдействие от НАТО и Евросъюза.

ЦСКА се спаси в последните секунди срещу "Пирин"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6756664

С гол на Фернандо Каранга в добавеното време ЦСКА успя да спечели с 2:1 гостуването си на "Пирин" в Благоевград и остана в битката за титлата. Гостите направиха поредния си слаб мач, като изравниха в 88-ата минута, когато вкара резервата Александър Георгиев.  "Пирин" поведе през първото полувреме, когато Радослав Кирилов направи защитата на

69% от руснаците се готвят да гласуват за Путин

http://budnavarna.bg/31307-69-ot-rusnatsite-se-gotvyat-da-glasuvat-za-putin/

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин, който на 18 март ще се бори за нов мандат като независим кандидат, възлиза на 69 на сто.

Прогнозният му изборен резултат е между 69 и 73 на сто.

Това сочат резултатите от анкета на Общоруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирани от ТАСС.

В класацията по електорален рейтинг следват Павел Грудинин от компартията със 7 на сто, либералдемократът Владимир Жириновски с 5 на сто и кандидатката на „Гражданска инициатива“ Ксения Собчак с 2 процента.

По един процент одобрение имат лидерът на „Яблоко“ Григорий Явлински и лидерът на „Руския общонароден съюз“ Сергей Бабурин, а под един процент получават останалите кандидати.

Според ВЦИОМ прогнозните резултати са 69-73 процента за Путин, 10-14 на сто за Грудинин, 8-12 процента за Жириновски, 2-3 на сто за Собчак и под един процент за останалите.

Проучването обхваща 4000 души, анкетирани по телефона в дните от 5 до 7 и 9 март.

Материалът 69% от руснаците се готвят да гласуват за Путин е публикуван за пръв път на Будна Варна.

12 години от смъртта на Слободан Mилошевич

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756662

12 години от смъртта на Слободан MилошевичДнес се навършват 12 години от смъртта на бившия президент на Сърбия и Югославия Слободан Милошевич, който почина в затвора в Хага, където бе подсъдим за военни престъпления, съобщиха част от сръбските медии. На гроба в родния му град Пожаревац днес поднесоха венци почетният председател на Социалистическата партия на Сърбия Милутин Мърконич членът

Лондон и САЩ обсъждат бойкот на Русия за световното по футбол

https://frognews.bg/novini/london-sasht-obsajdat-boikot-rusiia-svetovnoto-futbol.html

Властите във Великобритания са обсъдили със САЩ и съюзниците си в Европа възможността да се бойкотира Световното първенство по футбол през 2018 в Русия на фона на отравянето на бившия служител на руското ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му, съобщи лондонският в. „Таймс” като се позова на източници в спец службите, цитиран от бнт.

Радев: Връзките между българския и руския народ са духовни и ще преживеят всяка политическа зима

http://www.cross.bg/radev-nashite-ryskiya-1569843.html

/КРОСС/ Руската държавна телевизия "Россия 24" излъчи интервю с президента Румен Радев в предаването "Формула власти", чийто водещ е известният руски журналист Михаил Гусман. Гусман е и първи зам.-генерален директор на ТАСС. Интервюто е направено на 3 март на "Дондуков" 2 и в него не присъства и сянка от последвалия скандал около изявлението на руския патриарх Кирил. Еврофилия не трябва да бъде равнозначно на русофобия, е ключова фраза от интервюто на президента за руския тв канал. "Връзките между нашите народи са живи, особено в чисто човешки, емоционален, културен план и ако щете, на религиозно равнище, но в политически и икономически план нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред", казва още президентът. Тонът в интервюто и репортажа, посветен на България и българо-руските отношения, е в пълен контраст с излъченото и огласеното от руските медии преди два дни, където се наблягаше на скандала с руския патриарх. Интервюто започва с кадри от храм паметника "Рождество Христово" в Шипка. Водещият подчертава благодарността на българския народ към руските освободители и показва паметници, посветени на загиналите руски войници, както и улици, кръстени на руските пълководци

Посъветваха посетителите на заведенията, в които е бил Скрипал, да изперат дрехите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756656

Посъветваха посетителите на заведенията, в които е бил Скрипал, да изперат дрехите сиБританските здравни власти призоваха днес хората, посетили ресторанта и кръчмата, където се предполага, че са отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, да изперат дрехите и да измият вещите си, предадоха Асошиейтед прес и ДПА. Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество,

11-годишно момче е предизвикало катастрофа на кръстовище в София

http://www.mediapool.bg/11-godishno-momche-e-predizvikalo-katastrofa-na-krastovishte-v-sofiya-news276553.html

11-годишно момче е пострадало в катастрофа на кръстовището при булевардите "Петко Каравелов" и "Аресналски", съобщи пред агенция Фокус говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ – София Катя Сунгарска. По думите ѝ катастрофата е станала между два леки автомобила, единият от които е бил управляван от 11-годишното момче. Момчето не е с тежки наранявания, но е закарано в "Пирогов". Сигналът за инцидента е подаден в 14.57 часа в неделя, като на 10-ата минута екип на Спешна помощ е бил на местопроизшествието.

11-годишен пострада при катастрофа на кръстовище в София (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756659

11-годишен пострада при катастрофа на кръстовище в София (Обновена)11-годишно момче е пострадало в катастрофа кръстовището при булевардите „Петко Каравелов“ и „Аресналски“. Това съобщи за Агенция „Фокус говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска. По думите ѝ катастрофата е станала между лек автомобил и колело, управлявано от 11-годишното момче.

Проф. Даниел Вълчев e против да се стреля по всички домашни крадци

https://petel.bg/Prof--Daniel-Valchev-e-protiv-da-se-strelya-po-vsichki-domashni-kradtsi__254901

"Като цяло усещането за несправедливост, непрозрачност и невъзможност държавата да защити един човек се засилва. Човекът си казва така, в...

Страшен скандал! Цяла Русия срещу Шарапова заради тази снимка

https://petel.bg/Strashen-skandal--TSyala-Rusiya-sreshhu-SHarapova-zaradi-tazi-snimka__254902

Родената в Русия, но изградила кариерата си в САЩ Мария Шарапова предизвика скандал в родината си заради последната си снимка в социалнит...

Тежка катастрофа край Варна. Трима мъже и бебе са в болница, изяснява се състоянието им

https://petel.bg/Tezhka-katastrofa-kray-Varna--Trima-mazhe-i-bebe-sa-v-bolnitsa--izyasnyava-se-sastoyanieto-im__254903

Снимка: Булфото Днес, около 16;45 часа, на АМ „Хемус”, в посока Варна, е възникнало ПТП, съобщиха от полицията. В участъка на разклона за гр. ...

Рамадан Аталай: Неадекватното поведение на премиера бе искрата на скандалите с ЧЕЗ

https://petel.bg/Ramadan-Atalay--Neadekvatnoto-povedenie-na-premiera-be-iskrata-na-skandalite-s-CHEZ__254904

Снимка: Канал 3 В политиката винаги се казва, че случайността помага на подготвения. И ако в правителството бяха подготвени за тази прод...

Край на кошмарните тапи към Южното Черноморие

https://petel.bg/Kray-na-koshmarnite-tapi-kam-YUzhnoto-CHernomorie__254905

Дългоочакваното разширение на пътя Поморие-Ахелой върви с много бързи темпове благодарение на меката зима. Строителните дейности текат ...

Износът на храни от България нараснал с над 120% за 10 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=370538

Общото нарастване на износа на храни от България през последните десет години е над 120%, като за миналата година той съставлява 7% от общия износ на страната. Това заяви главният секретар на Mинистерството на икономиката Владимир Туджаров на откриването на изложението FOOD EXPO, което се провежда в гръцката столица Атина и в което участват компании от близо 20 държави.

Ердоган: Целта на военната операция в Сирия е да освободи района от терористите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756649

Ердоган: Целта на военната операция в Сирия е да освободи района от терориститеТурските сили и Свободната сирийска армия досега са прочистили от терористи 950 кв. км площ в рамките на операцията "Маслинова клонка" в Северна Сирия, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Досега е поет контролът над 950 кв. км., каза Ердоган на окръжен конгрес на управляващата Партия на

Задържаха двама за депониране на отпадъци

http://dnes.dir.bg/news.php?id=26956322

Неправомерно са депонирани отпадни продукти и скална маса в горски площи в района на Стрелча. Задържани са двама души.

Двама пострадаха при катастрофа на бул. „Сливница“ и ул. „Одрин“ в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756654

Двама пострадаха при катастрофа на бул. „Сливница“ и ул. „Одрин“ в СофияДвама души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила на бул. „Сливница“ и ул. „Одрин“. Това съобщи за  „Фокус говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска. Сигналът за инцидента е подаден в 14.48 часа, като екип на Спешна помощ е бил на мястото на третата минута от подаването му.

Марин льо Пен започва трети мандат като лидер на Националния фронт

http://www.cross.bg/front-marin-beshe-1569842.html

/КРОСС/ Марин льо Пен беше преизбрана днес с почти пълно единодушие за лидер на френския Национален фронт от 1500-те делегати на партийния конгрес в Лил, предаде АФП. 49-годишната Льо Пен беше единственият кандидат за ръководния пост на крайнодясната партия и получи 100 процента „за" от валидните бюлетини. При преброяването беше установено, че 2,87% от бюлетините са празни или невалидни. На последните президентски избори във Франция Марин льо Пен успя да достигне балотажа, където беше победена от Еманюел Макрон. Сега тя започва трети мандат като лидер на Националния фронт, чието ръководство пое през 2011 г. от баща си Жан-Мари льо Пен, основателя на партията. На конгреса в Лил днес бе решено със 79,7% гласове „за" срещу 22,2% „против" да бъде отнет статутът на Льо Пен-баща като почетен президент на партията. По-късно се очаква Марин льо Пен да предложи на делегатите и ново име на Националния фронт.  

Слуцкий бил забележителен, винаги изглеждал пиян, а не близвал

https://offnews.bg//futbol/slutckij-bil-zabelezhitelen-vinagi-izglezhdal-pian-a-ne-blizval-676494.html

Слуховете за назначението на популярния руски треньор Леноид Слуцкий начело на холандския Витес станаха повод в страната на лалетата да потърсят повече информация за него.

Даде им я сънародникът им Робер Маскант, който работеше начело на беларуския Динамо Минск и има поглед върху дейността на Слуцкий в Русия.

"Той е много добър специалист, следил съм дейността му. Постигна успехи в Русия. Като го погледнеш, изглежда сякаш е постоянно пиян, но това не е така. Той не близва капка. Това е забележително за руснак", коментира Маскант.

Той обаче няма да е щастлив в Холандия да заработи чужденец, тъй като страната е популярна с износа си на треньори.

"Слуцкий ще доведе десетина руснаци във Витес, което ще е позор", казва по този повод Маскант.

За последно Слуцкий беше начело на английския Хъл Сити, но беше уволнен в края на 2017 година. Витес пък върви шести с 41 точки след изиграването на 26 кръга на Ередивизие.

Министър в Холивуд

http://www.barometar.net/90570/

Министърът на туризма Николина Ангелкова е била в Холивуд на годишната церемония за връчването на наградите „Оскар”. Тази новина предизвика очакван интерес и въпроси дали това посещение е било финансирано от българския данъкоплатец. Отговорът на министерството не закъсня и също беше очакван – пътуването е било лично и финансирано със собствени средства. Това, обаче, не […]

Магазините в Полша вече няма да работят в неделя

https://frognews.bg/svqt/magazinite-polsha-veche-niama-rabotiat-nedelia.html

Нов закон, който забранява търговията в Полша в неделни дни, влезе в сила и супермаркетите и други търговски обекти останаха затворени в подчертано католическата държава, предаде АФП.

Мартичка Божилова със “Златната мечка” държала култов клуб, преди да скочи в продуцентството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6754885

Мартичка Божилова  със “Златната мечка” държала култов клуб, преди  да скочи в продуцентствотоВ първото си участие на “Берлинале” преди 10 г. “Агитпроп” изпива за една нощ хонорара от 2500 евро Мартичка Божилова, българската продуцентка, която тия дни спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (виж интервюто вдясно), е започнала трудовия си път като... барманка. Тя завършва класическата гимназия в София през 1990 г.

Утре над Черноморието ще се заоблачи

http://www.moreto.net/novini.php?n=370542

По Черноморието облачността ще се увеличава и до края на деня вече ще е значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури между 19° и 22°.

Германия: Търговската политика на Тръмп заплашва работните места и просперитета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756636

Германия: Търговската политика на Тръмп заплашва работните места и просперитетаСпоред германския министър на икономиката Бригите Зиприс въведените от президента на САЩ вносни мита върху стоманата и алуминия ще доведат до загуба на работни места и до спиране на растежа. Тя допълни, че Европа и другите борци за свободна търговия в световен мащаб не трябва да позволяват да бъдат разделени, предава Reuters.

Просветното министерство се фокусира върху стратегия за възпитателната работа

https://www.investor.bg/drugi/128/a/prosvetnoto-ministerstvo-se-fokusira-vyrhu-strategiia-za-vyzpitatelnata-rabota-257280/

Учебният материал и методите на преподаване трябва да направят образованието привлекателно, каза министър Красимир Вълчев

“Инерком” не може да вдига цената на тока

https://www.24chasa.bg/novini/article/6756639

“Инерком” не може да вдига цената на тока„Ние не можем да вдигаме цената на електрическата енергия. Тя се определя от КЕВР, който е независим държавен орган“, заявяват в интервю за “Гласове” Милена Стоева, председател на Съвета на директорите на "Инерком България" ЕАД, и Веселин Захариев от "Мейн Кепитал", които са финансов консултант по сделката за закупуването на българските активи на

Бъдещият германски вътрешен министър обещава повече твърдост към мигрантите

http://www.cross.bg/germanski-ybezhishte-vutreshen-1569841.html

/КРОСС/ Бъдещият германски вътрешен министър обещава повече твърдост към мигрантите и да ускори депортирането на отхвърлените търсещи убежище, след като поеме поста си следващата седмица, съобщава АП. Хорст Зийхофер, който все още е губернатор на Бавария коментира, че иска да приложи "план за ускорени процедури за убежище и последващи депортации". Той е част от кабинета на германския канцлер Ангела Меркел, който ще положи клетва в сряда. "Ние искаме да останем космополитна и либерална държава, но когато става дума за сигурността на нашите граждани, ние се нуждаем от силна държава", коментира Зийхофер.  

Магазините в Полша затвориха в неделя заради нова забрана

http://www.mediapool.bg/magazinite-v-polsha-zatvoriha-v-nedelya-zaradi-nova-zabrana-news276552.html

Големите супермаркети и повечето малки магазини останаха затворени в неделя за пръв път заради влязъл в сила нов закон, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Законът, предложен от профсъюзите с мотива, че хората трябва да почиват и да прекарват повече време със семействата си, бе приет от парламентарното мнозинство на прокатолическата партия "Право и справедливост". Ориентираните към бизнеса опозиционни партии заявяват, че ограничителната мярка е удар по свободата за търговия и предупреждават, че десетки хиляди може да загубят работата си. Като начало законът забранява търговията на дребно през две от неделите в месеца, като през 2019 г. забраната ще обхваща три недели, а през 2020 г. магазините ще остават затворени през всичките неделни дни. Предвиждат се седем изключения в навечерието на великденските и рождественските празници.

Сидеров изригна срещу Симеонов в ефира на Дарик: Направихме те политик, извини се

https://offnews.bg//politika/siderov-izrigna-sreshtu-simeonov-v-efira-na-darik-napravihme-te-polit-676493.html

Интервю на Волен Сидеров пред Дарик радио стана поредното доказателство за пълния разрив в отношенията на Обединените патриоти и по-точно между лидера на Атака и вицепремиера Валери Симеонов. Капката, преляла чашата в тази връзка, стана изказването на Симеонов към руския патриарх Кирил. След този момент Волен Сидеров предприе яростна словесна атака срещу своя колега.

Разговорът в Дарик стана поредна подобна сцена, след като на пръв поглед нормално интервю стана епизод пореден от поредицата на Сидеров "Извини се, бе!". Какво каза лидерът на "Атака" за Симеонов:

"От няколко месеца насам му обяснявам и му казвам: Направихме те вицепремиер, направихме те политик. Питай, ако не ти е ясно. Аз съм човек, който знае какво значи православие и богословие", каза Сидеров.

Попитан какво има предвид с "направихме те вицепремиер", Сидеров отговори, че избирателите на Обединени патриоти са го направили, както и тези на Атака. "Тези, които Симеонов нарече лумпени". Става въпрос за изказване на Симеонов след изборите през 2013-та, когато лидерът на НФСБ каза за избирателите на Атака, че са "„лумпени, прости и тъпи хора, малоумници".

От този момент нататък интервюто е само опит за разговор. Сидеров се надговаря с водещата и започва да иска сметка защо журналисти не са поискали обяснение от Симеонов за това му изказване. 

"Извадете записа и припомнете, за да видите през какви изпитания съм минал", каза Сидеров.

Създадоха специално бельо, което прави жените по-уверени в секса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6756633

Създадоха специално бельо, което прави жените по-уверени в сексаАмериканска фирма е създала специално бельо, предназначено да направи жените по-уверени в леглото, пише в. "Дейли стар". "Едва забележимото" бельо е изработено от латекс и е създадено специално за носене по време на орален секс. Латексовото бельо е толкова тънко, че на дамите изобщо няма да им прави впечатление, че го носят,

Япония почете паметта на загиналите в земетресението и цунамито преди 7 години

http://www.mediapool.bg/yaponiya-pochete-pametta-na-zaginalite-v-zemetresenieto-i-tsunamito-predi-7-godini-news276551.html

С минута мълчание в неделя в Япония в 14.46 ч. местно време бе почетена паметта на загиналите в катастрофалното земетресение на 11 март 2011 г. Именно в този час точно преди седем години започна подземният трус с магнитуд 9.0, който предизвика и разрушително цунами, отнело живота на над 18 000 души, предадоха осведомителните агенции. На възпоменателна церемония в Токио с участието на представители на императорския двор и на дипломатическия корпус премиерът Шиндзо Абе каза, че стихийните бедствия са проблем на цялата международна общност. Той обеща правителството да продължи да работи за това всички пострадали от бедствието да могат да се върнат към обичайния си живот. Породената от земетресението колосална приливна вълна на практика унищожи много населени места в три североизточни префектури, а предизвика и авария в АЕЦ "Фукушима-1" и радиоактивно заразяване. За седемте години след катастрофата целият североизточен район на страната бе почти изцяло построен наново. Но все още към 73 000 души не могат да се върнат по родните си места от съображения за сигурност.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване