Вижте в кои части на столицата спират водата утре

https://www.24chasa.bg/region/article/6793418

Вижте в кои части на столицата спират водата утре„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 3 април. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Твърдишки проход“ жк. „Стрелбище“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул.

Заловиха варненка издирвана от немските власти за контрабанда на кокаин

http://www.barometar.net/90709/

33-годишна варненка, обявена за международно издирване за контрабанда на кокаин, е задържана на летището в родния си град. Състав на Варненския окръжен съд я остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража в извънредно заседание в неделя. Очаква се властите в Германия да изпратят необходимите документи, освен европейската заповед за задържане, за да […]

Цените на петрола растат в началото на новата седмица

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-растат-в-началото-на-новата-седмица_l.a_i.759868_at.1.html

Цената на договора за петрола сорт Brent за юни приключи в петък с увеличение от 0,84 % - до 69,34 долара за барел.. Котировката на фючърса за...

Община Варна подкрепя финансово юбилея на ФК”Спартак”

http://www.barometar.net/90707/

Със 100 хил. лв. община Варна ще подкрепи стогодишния юбилей на ФК”Спартак 1918”. Това реши комисията по бюджет и финанси към общинския съвет в отговор на писмо от ръководството на клуба. Кулминацията на тържествата е насрочена за 28 август. В програмата са предвидени футболен мач с елитен европейски отбор, чието име засега се пази в […]

След 2-годишна родителска кампания разширяват безплатния център за деца с аутизъм "Дъга"

https://offnews.bg//obshtestvo/sled-2-godishna-roditelska-kampania-razshiriavat-bezplatnia-tcentar-za-677703.html

След двегодишни усилия Центърът за работа с деца от аутистичния център "Дъга" най-накрая е на прага на разширяване. 

Центърът съществува от юни 2015 година и се намира в столичния квартал "Лозенец". 

В дневния център психолози, логопеди и специални педагози работят с 25 деца на възраст между 3 и 8 години. Децата посещават центъра безплатно, а центърът съществува с финансовата подкрепа на Столичната община и на дарители. 

Много бързо обаче става ясно, че центърът не може да побере всички желаещи да го посещават - списъкът на чакащите започва да се увеличава, и така се ражда идеята центърът да бъде разширен и започва битката това да стане факт. 

Родители на деца с аутизъм, които посещават центъра, започват кампания за набиране на средства, търсят и по-големи дарители, организират концерти. 

Над две години по-късно прибавянето на още едно помещение към Центъра вече е факт и в следващите месеци предстои да бъде направен ремонт. 

След разширяването центърът ще е разположен на 300 квадратни метра, като всеки ден ще могат да го посещават безплатно 50 деца. Така това ще е най-големият център за деца от аутистичния център в София. 

Децата прекарват в дневния център няколко часа, като през това време се правят ателиета, в които децата развиват умения, с които да се справят в ежедневието си. Провежда се и групова работа в залата за психомоторика. Освен това има време и за индивидуална работа - с психолог, логопед. 

Идеята е в новото крило да се направи по-голяма такава зала за психомоторика, в която да има повече съоръжения. Тогава в залата ще могат да влизат по по-малко деца, за да се работи по-целенасочено с тях и във връзка с техните конкретни сензорни дефицити. В голяма част от случаите децата с аутизъм имат сензорно-интегративни дефицити, т.е. те нямат усещане за тялото си и по този начин не могат да се ориентират и за околния свят. С тази работа в залата ежедневно по 30-40 минути те с времето наваксват този дефицит. 

В новото крило ще бъде обособена и стая за музикотерапия, което също ще е много полезно за децата. 

Според специалисти ежедневната работа с деца с аутизъм е изключително важна и е добре да се започне, коагто детето е малко, тъй като тогава се постига напредък много по-бързо. Важна част от посещенията в центъра е и общуването с други деца, което е проблем за децата с аутизъм, но поставени в такава ситуация, те се научават на модел на общуване, който след това могат да прилагат.  

Ако искате да помогнете на Център "Дъга", можете да дарите чрез банкова сметка:

Сдружение „Асоциация Аутизъм“
Банка ДСК, Клон „Батенберг“
IBAN: BG59STSA93000004098345
BIC: STSABGSF

Миро в „Лошо скроен”

https://frognews.bg/laif-stail/frog-music/miro-losho-skroen-rebel-without-cause.html

В „Лошо скроен (Rebel Without a Cause)”, Миро е във функцията на изпълнителен продуцент, артист, автор на текста и за първи път седна и на режисьорския стол.

„ЧЕЗ Електро България“ АД успешно премина одит за подновяване на сертификацията на системата за управление на качеството, съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793417

„ЧЕЗ Електро България“ АД успешно премина одит за подновяване на сертификацията на системата за управление на качеството, съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015Експертите на сертифициращия орган „ТЮФ Рейнланд – България“ потвърдиха, че системата за управление на качеството, прилагана в Дружеството, изпълнява изискванията на новата версия на стандарта От 12 до 16 март 2018 г. в „ЧЕЗ Електро България“ АД бе проведен одит за подновяване на сертификацията на системата за управление на качеството по новата

Сидеров предлага Борисов да организира среща ЕС-Русия

https://offnews.bg//politika/siderov-predlaga-borisov-da-organizira-sreshta-es-rusia-677893.html

Логично е България, като председател на ЕС в момента, да организира среща ЕС-Русия по примера на срещата ЕС-Турция, смята председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров.

Това е възможно и според мен дори е очаквано от европейските лидери, защото усещам, че има нужда от нормализиране на отношенията с Русия, каза той в сутрешния блок на БНТ.

Той приветства решението страната ни да не гони руски дипломати. По думите му България е в различна позиция от страни като Франция например и на нас подобна стъпка би се отразила по-негативно.

Мога да се лаская от мисълта, че нашето участие в коалицията има тази благотворна роля в правилната посока, обобщи той.

Сидеров нарече случат с отровения бивш руски шпионин Сергей Скрипал "мероприятие", което било малко непрофесионално организирано. "Даже тия дни се пошегувах, че малко е паднало нивото на великобританските спецслужби", каза той.

Богомил Николов: Козунакът в магазините е далеч от домашните рецепти

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bogomil-nikolov-kozunakyt-v-magazinite-e-dalech-ot-domashnite-recepti-258595/

В дългосрочен план не е ясно докъде ще доведе заместването на натуралните съставки в храните, заяви експертът

30 000 български фирми ще внасят работници

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-rabotnitzi-firmi-rabotodateli-vnos-rabotnitzi-27013248

Haд 30 xиляди фиpми в cтpaнaтa щe мoгaт дa внacaт paбoтници пo oблeĸчeни пpaвилa oт тpeти cтpaни извън Eвpoпeйcĸия cъюз (EC), ĸaтo Moлдoвa, Уĸpaйнa и Bиeтнaм.

Скандал в АБВ в Пиринско! Детронираха Димитър Атанасов, поста му зае…

http://regiona.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%b2-%d0%b0%d0%b1%d0%b2-%d0%b2-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b4/

Снеха политическото доверие и изключиха от редиците на партията лидера на АБВ в Пиринско Димитър Атанасов. Това се е случило на национален съвет в столицата. Мястото на Атанасов заема Росен Николов, който е популярен с успехите в таекуондото.

Росен Николов  е и собственик на транспортна фирма в Благоевград. Според думите му рокадите и смяната на председателския пост се дължи на това,че че областната структура е неработеща и липсва комуникация между четиринадесетте структури на партията  в Благоевградска област.

Материалът Скандал в АБВ в Пиринско! Детронираха Димитър Атанасов, поста му зае… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Включват националните сигнали за тревога на обяд

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vkliuchvat-nacionalnite-signali-za-trevoga-na-obiad-6080903

В градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца

Ген. Киров: Ситуацията на Балканите се усложни след разстрела на Оливер Иванович

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793394

Ген. Киров: Ситуацията на Балканите се усложни след разстрела на Оливер ИвановичОбстановката на Балканите се усложни динамично след разстрела на сръбския политик Оливер Иванович. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ генерал Кирчо Киров. „Отказът на Прищина сръбските органи за сигурност да участват в разследването допълнително е нагнетил обстановката", добави Киров.

Школата на Черно море бие на всички фронтове

https://petel.bg/SHkolata-na-CHerno-more-bie-na-vsichki-frontove__258148

Детско-юношеската школа на Черно море записа 8 победи и само една загуба в различните възрастови групи. “Моряците” вкараха общо 35 гола в ...

Двама криминално проявени са задържани за убийство във видинското село Градец

https://petel.bg/Dvama-kriminalno-proyaveni-sa-zadarzhani-za-ubiystvo-vav-vidinskoto-selo-Gradets__258149

Видински полицаи са задържали двама криминално проявени жители на видинското село Градец за убийство, съобщават от Областна дирекция на ...

Годеникът на Русата Златка с нов цвят на косата

https://petel.bg/Godenikat-na-Rusata-Zlatka-s-nov-tsvyat-na-kosata__258150

Златка Райкова боядиса гаджето си в светлорусо. Новата визия на ММА боеца Георги Валентинов шокира последователите му в социалната мрежа...

Великобритания се включва в битката за влияние на Балканите

https://petel.bg/Velikobritaniya-se-vklyuchva-v-bitkata-za-vliyanie-na-Balkanite__258151

Великобритания се включва в битката за влияние на Балканите. Западът се бори срещу Русия в битката за влияние на Балканите. Но макар Европ...

Илон Мъск в Twitter: Tesla окончателно банкрутира

https://petel.bg/Ilon-Mask-v-Twitter--Tesla-okonchatelno-bankrutira__258152

След най-лошия месец за акциите на Tesla в последните 7 години и на фона на информациите, свързани със смъртния случай на водач на автомобил о...

Киноманите скърбят! Отиде си легенда в киното Стивън Боко

https://petel.bg/Kinomanite-skarbyat--Otide-si-legenda-v-kinoto-Stivan-Boko__258153

Американският телевизионен продуцент и сценарист Стивън Боко, който участвал в създаването на някои от най- известните полицейски сериа...

Ето я програмата на Спартак за втория етап в Североизточна група

https://petel.bg/Eto-ya-programata-na-Spartak-za-vtoriya-etap-v-Severoiztochna-grupa__258154

Стана ясна програмата на Спартак за втория етап в Трета лига – Североизточна група. На спартаклии предстоят още 10 срещи, като първата е в ...

61-годишна жена е намерена мъртва с множество наранявания, арестуваха съпруга й

https://petel.bg/61-godishna-zhena-e-namerena-martva-s-mnozhestvo-naranyavaniya--arestuvaha-sapruga-y__258155

61-годишна жена е намерена мъртва с множество наранявания, арестуваха съпруга й Трупът на 61-годишна жена е намерен в двора на вила в събот...

Нетаняху към Ердоган: Не ме учи

https://petel.bg/Netanyahu-kam-Erdogan--Ne-me-uchi__258156

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли "моралните поучения" на турския президент Реджеп Ердоган, който осъди действията на израе...

Ужасът в село Косово! Жена звъняла на 112 и крещяла за помощ, докато мъжът ѝ я смазвал с юмруци до смърт

https://petel.bg/Uzhasat-v-selo-Kosovo--ZHena-zvanyala-na-112-i-kreshhyala-za-pomoshh--dokato-mazhat----ya-smazval-s-yumrutsi-do-smart-__258157

Истинска трагедия се разигра в събота в с. Косово, общ. Трекляно. Страховит семеен скандал отне живота на 60-годишна жена, пише Струма ком. И...

Преглед на икономическите теми в печата, 2 април

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-2-април_l.a_i.759867_at.1.html

"Фиpми пeчeлят coлидни oбeзщeтeния зapaди нeзaĸoннитe aĸтoвe нa влacттa"  HAΠ, митницитe и aгeнциятa пo xpaнитe ca ocъдeни зa нaд 3.68 млн....

Бърз кредит с до 3 вноски подарък от ПРОФИ КРЕДИТ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6789772

Бърз кредит с до 3 вноски подарък от ПРОФИ КРЕДИТПролетта е в разгара си. Започвате да правите планове за лятото. Все по-дългия ден и слънчевото време Ви карат да мечтаете за топлите летни вечери, плажа, морето. За да си осигурите желаната лятна почивка или да започнете отдавна отлаган ремонт може да се възползвате от промоционалните условия, които предлага ПРОФИ КРЕДИТ България.

България и Сърбия изграждат тренировъчен полигон за горски пожари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6790243

България и Сърбия изграждат тренировъчен полигон за горски пожариСъвместен проект на България и Сърбия за над 500 хил. евро ще подпомага борбата с горските пожари, като в основните му цели се залага обучение на населението и професионалистите от ГДПБЗН-МВР и Сърбия. Мерките са разписани по проект № CB007.1.31.189 „Повишаване капацитета за управление на риска при големи горски пожари в трансграничния регион –

Учените създадоха перфектната формула за очно здраве

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6785815

Учените създадоха перфектната формула за очно здравеВсеки човек, който има проблеми със зрението, или предвидливо иска да го подкрепи, преди те да се появят, знае много за благотворното действие на естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Беше доказано, че приемани всекидневно във високи дози, те не само предпазват очите от развитието на коварни болести,

Ортопедична болница „Витоша” - с фокус върху травматология и ендопротезиране

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6740446

Ортопедична болница „Витоша” - с фокус върху травматология и ендопротезиранеИзвършва се ендопротезиране на тазобедрена и колянна става по Здравна каса с минимална кръвозагуба, по израелски метод, позволяващ бързо раздвижване. Дейности: • Ендопротезиране на тазобедрена и колянна става; • Ревизионно ендопротезиране; • Фрактури и травми Търсите ли елитна болница с високо европейско ниво,

719 000 български граждани са без здравни осигуровки

http://www.moreto.net/novini.php?n=371828

719 хиляди българи са здравно неосигурени към края на 2017 г. Още през 2014 г. е изготвен анализ за здравно неосигурените лица в България от дирекция „Управление на риска" при НАП. През 2017 г. е извършена пълна оценка на актуалните характеристики и на ефекта от третиране на анализирания риск „Недеклариране и невнасяне на здравни вноски от задължените лица в България".

Вижте къде ще спира водата в София

https://frognews.bg/novini/vijte-kade-shte-spira-vodata-sofiia-2018-04-02.html

На 03 април 2018 г. (вторник), във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Твърдишки проход“ жк. „Стрелбище“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

Гърция ще увеличи дела на ВЕИ в енергетиката до 50% до 2030 г.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/gyrciia-shte-uvelichi-dela-na-vei-v-energetikata-do-50-do-2030-g-258600/

За да изпълни екологичните цели, страната ще се съсредоточи върху мерки за енергийна ефективност

Велики понеделник: Христос налага с камшик министри пред "Св. Ал. Невски"

https://frognews.bg/novini/veliki-ponedelnik-izgonim-zloto-nas-targovtsite-hrama.html

Кой не се е сблъсквал със Злото? Кой не страда от злини и не иска да се пребори с тях? Страстната седмица е точното време да прогоним злото, да намерим успокоение и вдъхновение да продължим напред с удвоени сили.

ТЪЖНАТА ИСТОРИЯ НА ВАН ГОГ И НЕГОВИТЕ ЛЮБОВНИЦИ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/285461_%D0%A2%D0%AA%D0%96%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90+%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%98%D0%AF+%D0%9D%D0%90+%D0%92%D0%90%D0%9D+%D0%93%D0%9E%D0%93+%D0%98+%D0%9D%D0%95%D0%93%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%A2%D0%95+%D0%9B%D0%AE%D0%

 Животът на Винсент ван Гог е наистина тъжен. Тук ще разгледаме списъка на любовници на художника, който е пълен неуспешни романси и отхвърляне.

Изборът на жени от Ван Гог е неконвенционален. Възкръснал от строгия, протестантски баща, той през целия си живот се колебае между уважението си към жените като към чисти, недостижими същества и нуждата му от интимност към жени, които се смятат за неподходящи. В повечето случаи жените, в които се влюбва, са много по-възрастни от него.

Младият Винсънт предлага брак на три жени: Каролайн Хаанбебек през 1872 г., Евгени Лойър през 1873 г. и Кий Вос-Страйкър през 1881 г. Ван Гог е роден през 1853 г., така че когато той предлага за първи път, той е едва на 19 години. И трите жени го отхвърлят.

Иги Азалия призна, че бори психически проблеми

https://www.vesti.bg/lyubopitno/igi-azaliia-prizna-che-bori-psihicheski-problemi-6080902

27-годишната рапърка Иги Азалия разкри, че е имала гневно разстройство и други проблеми с психика

Дейвид Атънбъро подготвя "сапунена опера" с животни от Африка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6793396

Дейвид Атънбъро подготвя "сапунена опера" с животни от АфрикаЗнаменитият британски естественик Дейвид Атънбъро подготвя уникална "сапунена опера", в която главни герои ще са няколко династии животни от Африка, съобщи в. "Дейли мирър". Поредицата ще бъде излъчена по Би Би Си. Екипът от природонаучния отдел на медията от дълго време снима на африканския континент, предава БТА.

Райони на Варна без вода днес (обновена)

http://www.moreto.net/novini.php?n=371827

По информация от пресцентъра на ВиК - Варна, днес без вода са следните райони на града: - абонатите в карето между ул. "Доктор Пискюлиев", бул."Христо Ботев", ул. "Кракра" и ул. "Георги Бенковски" до около 16.

Какво ще е времето през Страстната седмица и за Великден

http://clubz.bg/66181-kakvo_shte_e_vremeto_prez_strastnata_sedmica_i_za_velikden

Страстната седмица у нас започва с преобладаващо слънчево време. В понеделник все пак са възможни превалявания на отделни места в страната.

Ще духа умерен, а в Северна България - и силен северозападен вятър. Поривите му ще достигат до 80 км/ч.

Максималните температури през първия ден от новата седмица ще бъдат между 11 и 17 градуса. Силният вятър обаче ще носи усещане за по-студено време.

В планините ситуацията е подобна. Там ще има силни до бурни пориви на вятъра, слаби превалявания от дъжд на места, а на височина над 1800 метра - от сняг. Температурите в зимните ни курорти ще бъдат около 7 градуса.

Във вторник сутринта ще е студено, с температури от 0 до 5 градуса. След това обаче, благодарение на южния вятър, ще се затопля и през следващите няколко дни времето ще е перфектно за активности на открито. Ще бъде слънчево и спокойно, а живакът в термометрите ще скача до около 20 градуса.

В четвъртък следобед в Западна България има вероятност за гръмотевични бури, а през празничните дни предстои захлаждане и понижение на температурите с около 6 - 7 градуса.

В отделни райони ще бъде ветровито и дъждовно

Разнообразна Великденска програма в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NSUktHNVBfo/

Големият християнски празник Възкресение Христово в Бургас ще бъде посрещнат с разнообразна общинска празнична програма. Голяма част от събитията в нея се организират от местните читалища.

На 7 април (събота) от 11:00 часа в градинката до Часовника можете да се включите в творчески работилници за багрене на яйца под надслов “Цветна палитра”.

Желаещите да си направят яйце от гипс и да го украсят по свой вкус могат да посетят галерия “Георги Баев” на ул. “Демокрация” № 6 пак от 11:00 часа.

В съботния ден Авиомузей – Бургас в кв. “Сарафово” е подготвил изненади за своите посетители, които ще могат да участват в арт работилницата “Създай свое великденско яйце” от 11:00 до 15:00 часа, както и в забавната игра “Открий своето Авиояйце и виж какви изненади крие то”, която ще започне в 15:00 часа.

Празничната пасхална служба за Великден ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство на 7 април от 23:30 часа в храм “Св. св. Кирил и Методий”.

Тържествата ще продължат на 8 април (неделя) с много музика и настроение на площад “Св. св. Кирил и Методий”, където от 11:30 часа ще започне фолклорният концерт “Светъл Великден”, с участието на Вокален квартет “Светоглас” и Капански ансамбъл – Разград.

За най-малките са предвидени интересни творчески ателиета, много забавления и игри.

Жителите на ж.к. “Изгрев” ще могат да се насладят на празничен концерт “Великденско хоро”, който ще се проведе от 11:00 часа в парк “Велека”, с участието на ДВГ “Изгревчета”, ДТС “Звездичка” и др.

В същия ден от 11:30 часа Бургаския духов оркестър ще изнесе Великденски концерт в градинката до Часовника.

Великденска програма:

5 април (четвъртък)

12:00 часа

Градинката до Часовника

“Багрилница за Великден”

Автентичен ритуал за боядисване на яйца

Организатор: РИМ – Бургас

 

18:00 часа

КЦ “Морско казино”, зала “Петя Дубарова”

“Откровенията на Природата” 24 прелюдии – Клод Дебюси

в изпълнение на проф. Жени Захариева

 

7 април (събота)

11:00 часа

Галерия – музей “Георги Баев”, ул. “Демокрация” 6

Великденска работилница

 

11:00 часа

Градинката до Часовника

“Цветна палитра” – Творчески работилници за багрене за яйца

Авиомузей – Бургас, кв. “Сарафово”, Летище Бургас

11:00 – 15:00 часа – Арт работилница “Създай свое Великденско яйце”

15:00 – 17:00 часа – Игра “Открий своето Авиояйце и виж какви изненади крие то”

23:30 часа

Храм “Св. св. Кирил и Методий”

Пасхална служба, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит

Иоаникий и бургаското православно духовенство

 

8 април (неделя) – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

11:00 часа

Ж.к. “Изгрев”, парк “Велека”

“Великденско хоро” – празничен концерт

С участието на: ДВГ “Изгревчета”, ДТС “Звездичка” и др.

Организатор: НЧ “Изгрев 1909”

 

11:30 часа

Пл. “Св. св. Кирил и Методий”

Празничен концерт “Светъл Великден”

С участието на: Вокален квартет “Светоглас” и Капански ансамбъл – Разград

11:30 часа

Пл. “Св. св. Кирил и Методий”

“В градината на чудесата”

Творчески ателиета и игри за малки и големи

 

11:30 часа

Градинката до Часовника

Великденски концерт на Бургаски духов оркестър.

Полицията мести мачовете Левски - ЦСКА

https://offnews.bg//futbol/politciata-mesti-machovete-levski-tcska-677891.html

Полицията е поискала оставащите 4 мача между Левски и ЦСКА през пролетта да стартират в по-ранни часове, пише "Тема Спорт".

От МВР са изпратили писмо, в което настояват сблъсъците да бъдат с начален час 18:00, за да приключат по светло.

По този начин органите на реда искат да намалят риска от инциденти. Има голяма вероятност желанието на полицията да бъде удовлетворено и още през тази седмица да бъдат обявени размествания в програмата.

Според изготвената програма следващите три мача между ЦСКА и Левски ще започнат от 19:00 часа на (11 април за купата), 20:00 часа на (18 април за първенство) и 18:30 часа на (25 април в реванш за купата). Вместо това предложението на МВР е и трите срещи да започнат в 18:00 часа.

От страна на клубовете не се очакват спънки, като съгласието си трябва да дадат от телевизията и фирмата, която държи правата за първенството.

Ще е необходимо да се направи и още една корекция по програмата, тъй като на 18 април, когато двата гранда се изправят един срещу друг за първенство, Лудогорец приема Берое от 17:00 часа.

Хонконгци "върнали у дома" с дрон iPhone-и за $80 милиона

http://clubz.bg/66180-honkongci_vyrnali_u_doma_s_dron_iphone_i_za_80_miliona

Китайските власти са арестували престъпна група, прекарвала контрабандни iPhone-и между Хонконг и континенталния град Шенжен, съобщи Ройтерс. Те ползвали два дрона, за да вържат два 200-метрови кабела между две високи сгради, и всяка нощ пращали по 15 000 смартфона от каталога на Apple.

Хонконгците всъщност връщат телефоните в родината им - по-голямата част от производството на Apple е в Поднебесната империя. Както се разбира, поне единият от дроновете е модифициран DJI Phantom 4, който се произвежда не просто в Китай, а и в самия Шенжен. Градът е технологичен хъб на региона.

За 6 месеца са пратени смартфони за около 500 милиона юана, или 79,8 милиона долара.

Причината да има нужда от контрабанда в основния производител на iPhone-и се крие в тежките данъци и такси, които завишават сериозно цената им в страната - ако моделът X струва 1000 долара в САЩ, в Китай може да достигне 3000. Наскоро жена бе заловена на китайската граница с над 100 айфона и 75 луксозни часовника, залепени по тялото й.

Това е и първи известен случай на контрабанда с дронове в Китай, споделиха местните власти. Подобни случаи обаче е имало в други държави - банда във Великобритания ползва квадкоптери, за да вкара продукти на затворници, от тези технологии се възползваха и престъпници в Охайо, САЩ, и Мексико. Китайската полиция взема мерки - ще ползва свои дронове, екипирани с камери с висока резолюция.

Хонгконгци "върнали у дома" с дрон iPhone-и за $80 милиона

http://clubz.bg/66180-hongkongci_vyrnali_u_doma_s_dron_iphone_i_za_80_miliona

Китайските власти са арестували престъпна група, прекарвала контрабандни iPhone-и между Хонг Конг и континенталния град Шенжен, съобщи Ройтерс. Те ползвали два дрона, за да вържат два 200-метрови кабела между две високи сгради, и всяка нощ пращали по 15 000 смартфона от каталога на Apple.

Хонгконгците всъщност връщат телефоните в родината им - по-голямата част от производството на Apple е в Поднебесната империя. Както се разбира, поне единият от дроновете е модифициран DJI Phantom 4, който се произвежда не просто в Китай, а и в самия Шенжен. Градът е технологичен хъб на региона.

За 6 месеца са пратени смартфони за около 500 милиона юана, или 79,8 милиона долара.

Причината да има нужда от контрабанда в основния производител на iPhone-и се крие в тежките данъци и такси, които завишават сериозно цената им в страната - ако моделът X струва 1000 долара в САЩ, в Китай може да достигне 3000. Наскоро жена бе заловена на китайската граница със над 100 айфона и 75 луксозни часовника, залепени по тялото й.

Това е и първи известен случай на контрабанда с дрони в Китай, споделиха местните власти. Подобни случаи обаче е имало в други държави - банда във Великобритания ползва квадкоптери, за да вкара продукти на затворници, от тези технологии се възползваха и престъпници в Охайо, САЩ, и Мексико. Китайската полиция взима мерки - ще ползва свои дрони, екипирани с камери с висока резолюция.

Китай наложи наказателни мита за 128 американски стоки

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/02/3156633_kitai_naloji_nakazatelni_mita_za_128_amerikanski_stoki/?ref=rss


Китай обяви, че налага наказателни мита върху месо, вино, плодове и други продукти от Съединените щати, които влизат в сила от днес, съобщават "Ройтерс" и Би Би Си.<br /><br />Мерките засягат стоки на стойност 3 млрд. долара. Те са отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп за мита върху вноса на стомана и алуминий, което изостри напрежението между Пекин и Вашингтон и засили притесненията за възможна "търговска война".<br /><br />От...

Престъпни групи влошават състоянието на сигурността в Черна гора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793393

Престъпни групи влошават състоянието на сигурността в Черна гораСъветът за национална сигурност на Черна гора направи оценката, че състоянието на сигурността в страната е влошено поради "увеличения брой сблъсъци между организирани престъпни групи", предаде агенция МИА. Съветът поиска и ръководителите на компетентните държавни органи приеха да се формрат съвместни специални екипи,

Франция: Решителната битка започва

https://www.actualno.com/features/francija-reshitelnata-bitka-zapochva-news_667554.html

В случая става въпрос за привилегии, но най-вече за реформи. Френският президент Макрон е решен да реформира държавния сектор, но ще му позволят ли това синдикатите? Двете страни се готвят за решителната битка. Животът на французите може да стане доста неуютен през следващите седмици. С боклуци по тротоарите - заради стачката на службите по чистотата; без електричество в производството - защото енергийните синдикати обявяват прекъсване на работата; без влакове - заради стачката в държавната жел

Лоши са условията за туризъм по високите части на планините

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6793387

Лоши са условията за туризъм по високите части на планините Лоши са условията за туризъм по високите части на планините. Това съобщиха за „Фокус“ от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Условията за туризъм и ски във високите части на Витоша и Стара Планина са лоши, поради метеорологични причини. Днес времето ще бъде динамично там и най- вероятно тези условия ще се запазят за целия ден.

Владо Стоянов се завърна в Разград

https://offnews.bg//futbol/vlado-stoianov-se-zavarna-v-razgrad-677890.html

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се завърна в Разград след продължително възстановяване в чужбина.

Футболист номер 1 на България за 2014 година ще продължи лечението си в базата на "орлите", а очакванията са да започне подготовка с отбора през лятото. В момента на вратата на шампионите се редуват Ренан дос Сантос и Хорхе Броун.

По-голямата част от възстановяването на Стоянов е преминало в Барселона, като това се наложи след две усложнения и нови операции по време на продължилото почти година възстановяване.

Очаква се скоро юношата на ЦСКА да даде официално изявление за здравословното си състояние. Националът скъса сухожилие преди квалификацията срещу Холандия миналата година.

Заговори се дори за край на кариерата му, но той е категоричен, че ще направи опит да се върне на терена.

Велики понеделник

http://www.moreto.net/novini.php?n=371824

На Велики понеделник Христос влезнал в храма в Йерусалим и разгонил хората, които търгуват в него. В църквата в този ден се разказва за добрия патриарх Йосиф, който бил продаден от братята си е Египет. Това е ден, в който можем да се замислим за лицемерието и користолюбието.

Печалбата на банките се свива през февруари

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/02/3156634_pechalbata_na_bankite_se_sviva_prez_fevruari/?ref=rss


След отчетения двуцифрен ръст на печалбата през януари за февруари финансовият резултат на банковата система отчита спад. Само за месеца печалбата на банките е била 72 млн. лв., като е по-ниска с близо 30 млн. лв. от отчетeното през февруари миналата година (99.7 млн. лв.). Това показват данните на БНБ, цитирани от capital.bg.<br /><br />Общо за първите два месеца на годината финансовият резултат на сектора е 189 млн. лв., което е равносилно на лек спад от 2.5%.<br /><br...

Ердоган пя пред турски военни на границата със Сирия

http://dnes.dir.bg/news/siria-metezhat-turtzia-turski-voenni-27013196

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пя популярна турска песен по време на посещение при военнослужещи на границата със Сирия в турския окръг Хатай.

Франция изпрати военни в сирийския град Манбидж

https://www.actualno.com/europe/francija-izprati-voenni-v-sirijskija-grad-manbidj-news_667552.html

Франция е изпратила 50 офицери в сирийския град Манбидж, съобщава вестник Yeni Şafak, цитиран от ТАСС. Френските военнослужещи са заминали за града в петък с четири самолета. Изданието отбелязва, че офицерите биха могли да бъдат изпратени в Манбидж както от различни бази, намиращи се в Сирия, така и от чужбина. Няма официално потвърждение на тази информация. В края на март вестник Le Parisien, позовавайки се на кюрдски представител, съобщи, че френският президент Еманюел Макрон по време на сре

Каракачанов: Кризи винаги ще има, но диалогът трябва да продължи

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/karakachanov-krizi-vinagi-shte-ima-no-dialogyt-triabva-da-prodylji-258597/

Никой не може да ни се сърди, ако решим да екстрадираме руски дипломати при доказване вината на руската страна, коментира военният министър

Прераждащата се арогантност

https://www.actualno.com/viewpoint/prerajdashtata-se-arogantnost-news_667231.html

Ново проучване за нагласите на българите по отношение на вярвания, конспирации и суеверия, предизвика бурни коментари в мрежата. Не особено изненадващо, се оказа, че повечето българи чукат на дърво срещу нещастия, вярват в по-висши сили и в пророческите способности на Ванга. Също така се оказа, че повечето НЕ вярват в прераждането, в рая и ада, в това, че петък 13, счупеното огледало и черната котка носят нещастие, НЕ СА ходили на врачки и ясновидци, НЕ хвърлят сол за късмет и НЕ носят червен к

Тръмп: Няма да има споразумение за легализиране на статута на т.нар. "мечтатели"

http://econ.bg/Новини/Тръмп-Няма-да-има-споразумение-за-легализиране-на-статута-на-т-нар-мечтатели-_l.a_i.759866_at.1.html

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че няма да има споразумение за легализиране на статута на т.нар. "мечтатели" - нелегалните имигранти,...

Земетресение от 6,3 разлюля Тонга днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793382

Земетресение от 6,3 разлюля Тонга днесЗеметресение с магнитуд 6,3 бе регистрирано днес край Тонга, предаде Ройтерс, като се позова на Геологическия институт на САЩ. За момента няма данни за пострадали хора и нанесени материали щети, нито е издадено предупреждение за вълни цунами, предава БТА.  Силният трус е станал на 427 километра югозападно от Тонга - в южната част на Тихия океан.

20 хиляди декара площ ще бъде залесена през тази година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793376

20 хиляди декара площ ще бъде залесена през тази година20 хиляди декара площ ще бъде залесена през тази година. Това каза за „Фокус“ инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите по повод инициативата „Седмица на гората“, която стартира днес в Габрово. По думите му от тези площи 15 хил. декара са държавни горски територии,

Арестуваха 33-годишна на Летище Варна, издирвана за контрабанда на кокаин

http://varnautre.bg/2018/04/02/78534/%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-33-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%89%d0%b5-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b8

Фатма Д. била установена да управлява куриерски автомобил, в който бил открит тайник, в който са намерени веднъж 4 кг кокаин, а втория път – 6,7 кг кокаин

Изродът, пребил до смърт 3-годишната Аксиния, ще лежи в затвора 22 години

http://www.struma.com/sinya-lampa/izrodut-prebil-do-smurt-3-godishnata-aksiniya-shte-leji-v-zatvora_132448/

С решение на Върховния касационен съд Николай Шанков е осъден на двадесет и две години „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за извършено от него убийство на тригодишната Аксиния Викториева (престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 115 от НК), съобщиха от Апелативна прокуратура – Видин. Шанков е осъждан неколкократно за извършени престъпления от общ характер.

От м. септември 2016 г. той живеел на съпружески начала с Димитрана...

Продължава

На 23 и на 58 години са мъжете, загинали на място при катастрофата на пътя Ловеч-Троян

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793374

На 23 и на 58 години са мъжете, загинали на място при катастрофата на пътя Ловеч-ТроянДвама мъже на 23 и 58 години са починалите при катастрофата на пътя Плевен-Троян. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Ловеч, предава Фокус. На 1 април в 19.20 часа на пътя Плевен-Троян, след изхода от град Ловеч в посока Троян, на разклона за село Хлевене, на прав и равен пътен участък при мокър асфалт са се ударили челно „Пежо 206“,

Ведомствените бензиностанции на зърнарите остават

http://clubz.bg/66179-vedomstvenite_benzinostancii_na_zyrnarite_ostavat

След среща при премиера Бойко Борисов днес зърнопроизводителите се отказаха от планирания си за 3 април протест. Отказаха ги постигнатите договорености при разговорите, на които присъства и земеделският министър Румен Порожанов и депутати: фермерите няма да бъдат третирани като търговци, а като крайни потребители на горива, което означава, че ведомствените им бензиностанции ще бъдат регистрирани по облекчен режим, без изискване да отговарят на Закона за устройство на територията, без да бъдат монтирани нивомери и без банкови гаранции.

 

Но все пак ведомствените бензиностанции ще трябва да посочат точен адрес, на който да бъдат проверявани от властите и при нарушения - санкционирани. 

Председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на Порожанов за разрешаването на проблема с думите: "За момента е решен".

На 26 март на извънредно заседание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите реши на 3 април да бъдат блокирани пътища в страната в знак на протест срещу проектозакона за горивата, изготвен от депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти начело с Емил Димитров. От браншовата организация заявиха, че с измененията се поставят неприложими изисквания и се налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране. Зърнопроизводителите настояха чрез декларация до парламента и правителството да бъдат изключени от обхвата на Закона за горивата и заплашиха, че ако това не се случи, са готови да докарат тежките машини в София.

На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов и председателя на съюза на земеделските кооперации (НСЗКБ), управителният съвет на НАЗ реши да възложи на юристите на земеделския сектор, съвместно с юристите на МЗХГ, да разработят предложения за изменения на законопроекта за горивата, така че да не бъдат натоварени с излишни изисквания извън съществуващата регулация по Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

"Намерихме промени в Закона за горивата, чрез които да заложим земеделския производител като потребител, а не като търговец", каза в Министерския съвет министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. 

"Това, което създаде известно напрежение, беше формулировката, че земеделският производител се третира като търговец съгласно закона и в рамките на това има доста регулации, които той трябваше да изпълни. Тези регулации нарушаваха съществуващия режим, който смятаме, че работи много добре, включително и в контролната си част", допълни още Порожанов.

По думите му са се създавали предпоставки за допълнителна административна и финансова тежест, която в много случаи не е оправдана.

От Нова година ще влязат в сила промените в Закона за горивата, премиерът пое ангажимент ГЕРБ да подкрепи законопроекта, заяви пък депутатът Емил Димитров след срещата. 

"Предстои изготвянето на доклад с всички постигнати договорености и баланс на интересите. В него ще залегнат всички постигнати до момента споразумения и ще бъде внесен на първо четене в зала. Между първо и второ четене всички предложения, които финансовият министър и неговият екип, съответно и браншовите организации изготвят като готов текст, за да улесня процедурата - аз лично ще ги внеса. По този начин ще спестим време. След това ще направим работни групи, на които законът да се придвижи и да бъде приет. Постигнахме споразумение влизането на закона да бъде от Нова година, за да могат земеделците да се подготвят, тъй като това са си процедури, а и те сега в момента са заети с друга дейност", заяви Димитров.

На срещата е бил договорен и облекчен режим за тези земеделски производители, които до момента не са регистрирали бензиностанции - как да позиционират своите резервоари по вид, обем, местонахождение и как да се извършва контролът без нивомерни системи.

"Системата ще бъде разработена от Агенция „Митници“ и НАП за целите на контрола, без да ги утежнява допълнително. Всички декларираха, че нямат намерение да търгуват и не желаят да бъдат третирани като търговци. Никой не възрази върху задаването на санкции срещу нерегистрирани бензиностанции, нелегални резервоари", обясни той и подчерта, че земеделците са декларирали, че те са във видимата част, а не в сенчестата, така че се разграничават от всички други, които имат порочни практики.

Срещи на Детско-юношеската школа по футбол от 6 до 9 април

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/DJItPH_jVLg/

Тази седмица срещите за първенството на Детско-юношеската школа на ОФК „Поморие“ са при следната програма:

  • Отборите на юноши младша възраст и Деца приемат на своя стадион в Поморие отборите на ФК „Ямбол 2004“ на 06 април /петък/ от 10:00 и 11:30 часа.
  • Отбор Футбол 9 играе на 09.04. /понеделник/ от 12:30 часа с отбора на „Нефтохимик“ на с.к. „Каменица-Арена“ гр. Бургас.
  • Отбор Футбол 7 играе на 06.04. /петък/ от 13:00 часа с отбора на ФК „Карнобат“ на с.к. „Звездичка“ Бургас.
  • ДПГ Футбол 7 играе с отбора на „Нефтохимик 2 “ на 06.04. /петък/ от 11:00 часа на с.к. „Каменица-Арена“ Бургас.
  • Отбор Футбол 5 играе с връстниците си от отбора на „Нефтохимик 1“ на 09.04. /понеделник/ от 12:00 часа на с.к. „Бъдеще“ гр. Бургас.

Швеция въведе нов данък за всички полети на гражданската авиация в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793371

Швеция въведе нов данък за всички полети на гражданската авиация в странатаШвеция въведе нов данък в авиацията, който ще добави допълнителна такса за всички полети на гражданската авиация в страната в опит да бъде намалено въздействието на въздушния транспорт върху климата, съобщава електронното издание The Local в редакцията си за скандинавското кралство. „Целта на данъка е да се сведе до минимум изхвърлянето на

Адвокати съветвали семейството на Ахмед Муса да съдят държавата

http://nakratko.bg/category/58/157079/


Адвокатите на Ахмед Муса, който беше осъден на една година затвор при по-лек режим, съветвали него и семейството му да осъдят държавата, научи репортер на bTV.

В Коста Рика избраха президент, привърженик на гей браковете

http://www.cross.bg/kesada-kosta-rika-1571618.html

/КРОСС/ Левоцентристкият кандидат Карлос Алварадо Кесада побеждава на втория тур на президентските избори в Коста Рика, съобщиха световните информационни агенции, като се позоваха на неокончателни резултати. Според предварителните данни, оповестени от Върховния избирателен трибунал след преброяване на 95 процента от бюлетините, 38-годишният Карлос Алварадо Кесада печели 61 на сто от гласовете, което е далеч по-голяма преднина от прогнозираната от социологическите проучвания. Основният опонент на Кесада беше 43-годишният консервативен протестантски певец и бивш телевизионен водещ Алварадо Муньос. Бивш министър и писател фантаст, Кесада обеща да разреши гей браковете, защитавайки репутацията на страната като толерантна. "Моят ангажимент е за правителство за всички, за равенство и свобода за по-успешно бъдеще", каза той пред хиляди приветстващи го поддръжници, които надуваха свирки и вееха знамето на Коста Рика в червено, бяло и синьо. "Има много повече неща, които ни обединяват, отколкото такива, които ни разделят", подчерта Кесада. Изборите разкриха разделенията в туристическата дестинация в Централна Америка, известна с плажовете си и девствените си гори, но където някои селски общности остават социално консервативни, отбелязва "Ройтерс"

Лоша инфраструктура и високи данъжи вадят жителите на варненския квартал „Изгрев“ на протест днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=371823

Живеещи в ж. к. „Изгрев“ във Варна ще излязат днес - 2 април, понеделник на протест, научи Moreto.net. От 17:30 до 18:30 часа на бул.“Хр. Смирненски“ пред входа на Военоморската болница, гражданите ще изразят несъгласието си с дискриминацията, която общината упражнява спрямо тях.

"Вашингтон пост": Тръмп може да не иска война, но е възможно да се озове в такава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793370

"Вашингтон пост": Тръмп може да не иска  война, но е възможно да се озове в такава След като президентът на САЩ Доналд Тръмп събра правителство, което някои определят като военно, ще започне ли наистина война?, пише в. "Вашингтон пост". Това е нещо, което се питат мнозина високопоставени дипломати във Вашингтон, особено след назначаването на Джон Болтън за съветник на Тръмп по националната сигурност.

Подновяват се тренировките за Детската подготвителна група по футбол

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/xUhB2syOzpY/

Подновяват се тренировъчните занимания за Детската подготвителна група на деца, родени през  2011/2012 година. Тренировките се провеждат 2 дни в седмицата –вторник и петък от 17:30 часа на Стадион Поморие. Обучението се провежда от лицензирания треньор Красимир Пчеларов и е безплатно.

Отбелязваме Международния ден на детската книга

http://www.cross.bg/kniga-detskata-mezhdynarodniya-1571617.html

/КРОСС/ В Международния ден на детската книга започва кампанията "Походът на книгите". Целта е да се насърчава ранното детско четене. През месец април инициативата "Маратон на четенето" ще обхване библиотеките и читалищата в страната. В столичната библиотека децата, които я посетят през деня и са костюмирани като любим образ от детска книга, ще получат специална награда. Международният ден на детската книга съвпада с рождения ден на писателя Ханс Кристиан Андерсен.    

Отбелязваме Международния ден на детската книга

https://frognews.bg/kultura/art-jungla/otbeliazvame-mejdunarodniia-den-detskata-kniga.html

В Международния ден на детската книга започва кампанията ”Походът на книгите”.

Бриго Аспарухов: Истината за Скрипал никога няма да излезе

http://dnes.dir.bg/news/brigo-asparuhov-skripal-27013144

Пренесохме дебата около случая „Скрипал” в полето на русофили и русофоби. Това ни е стара слабост, вместо да видим фактите в очите и кой има интерес от това.

Кратки новини: Жители на Хайредин винят централа за наводняването на къщите им

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/02/3156630_kratki_novini_jiteli_na_hairedin_viniat_centrala_za/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br />Къщите в Хайредин <br /> Жителите на община Хайредин твърдят, че Малък ВЕЦ "Елена" е причината за високите подпочвени води, наводнили мазетата и къщите на хората в общината, съобщава БиТиВи. Наводняването продължава вече няколко седмици. Много от къщите са напукани заради постоянното избиване на подпочвени води....

Ийт от „Сега и завинаги“ по спешност в болница

http://www.struma.com/lyubopitno/iit-ot-sega-i-zavinagi-po-speshnost-v-bolnica_132447/

Турският секссимвол Толгахан Сайъшман, известен на българската аудитория с ролята си на Ийт в излъчващия се в момента сериал „Сега и завинаги“, е бил откаран по спешност в болница.

Един от най-красивите актьори в южната ни съседка получил жесток алергичен шок вследствие на ваксина и едва не се споминал, преди медиците да пристигнат в дома му и да го хоспитализират.

Състоянието му все още не било добро, защото екранният Ийт поддържал страшно висока температура,...

Продължава

Внимание! Кърлежи в зелените площи, застрашават деца и домашни любимци!

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8-%d0%b2-%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%89%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%81/

Собственици на домашни любимци се притесняват от кърлежи в местата, в които разхождат домашните любимци. Опасността не е само за домашните кучета, но и за децата, които също си играят на такива места. Потребител на групата „Забелязано в Благоевград“ се обърна гневно към общинското ръководство в Благоевград:

„Искам да се обърна към община Благоевград! Ако може да се нарече община! Кога мислите да пръскате за кърлежи и да окосите тревните площи по алеята, така че да не са застрашени малките деца, които са достатъчно невръстни, че да се пазят от паразити, така че да си разхождаме кучетата, без да накачат някой кърлеж.. Кучето ми е обезпаразитено и външно и вътрешно, но въпреки това, след днешната ни разходка му хванах два кърлежа. Докога ние гражданите, които плащаме данъци ще бъдем ощетявани от вас мили мои!!! До кога ще трябва да търпим дупките по пътищата! До кога ще си събирам боклуците в раницата, докато се разхождам, защото кошчетата са мираж навсякъде!!! Докога господин Камбитов ще седите и ще ни се присмивате и ще си пълните гушите с нашите пари!!! Просто питам , ей така информативно!!!“

Материалът Внимание! Кърлежи в зелените площи, застрашават деца и домашни любимци! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Бивш сръбски министър: Вучич предлагаше размяна на територии с Косово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793363

Бивш сръбски министър: Вучич предлагаше размяна на територии с КосовоПрезидентът на Сърбия Александър Вучич предлагаше размяна на територии с Косово, но бе отхвърлен от международната общност, която не му предложи нищо друго, освен да подпише юридически обвързващ договор, с който Косово да получи място в ООН, заяви бившият сръбски външен министър Вук Йеремич на заседание на своята Народна партия вчера,

ДСБ и "Да, България" възраждат "Синята коалиция"?

https://www.actualno.com/politics/dsb-i-da-bylgarija-vyzrajdat-sinjata-koalicija-news_667514.html

Обединението между ДСБ и "Да, България" (ДаБГ) върви като "римейк" на някогашната "Синя коалиция", оглавявана от двамата бивши съпредседатели Иван Костов (ДСБ) и Мартин Димитров (СДС). Според разговорите, които водят председателите на двете формация - Атанас Атанасов и Христо Иванов, се предвижда само двамата да представят бъдещото обединение и да държат подписите за регистрация пред избирателната администрация. Това са разказали пред в. "Сега" близки до

Бриго Аспарухов за случая „Скрипал”: Шпионажът е вечен

http://nakratko.bg/category/58/157078/


Пренесохме дебата около случая „Скрипал” в полето на русофили и русофоби. Това ни е стара слабост, вместо да видим фактите в очите и кой има интерес от това.

Започва Страстната седмица

http://econ.bg/Новини/Започва-Страстната-седмица_l.a_i.759865_at.1.html

Днес е Велики понеделник. С деня започва Страстната седмица, или седмицата на страданията - последната от земния живот на Иисус Христос. Според...

Георги Илиев: Не играя футбол за мачове, а за наслада

http://varnautre.bg/2018/04/02/78532/%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%8f-%d1%84%d1%83%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5

Със сигурност до края на сезона капитанът на Черно море ще попадне в топ 6, а ако варненци стигнат до бараж за Лига Европа и той не е пропуснал двубой, ще се изравни с легендата Бонев

Брад Пит и Анджелина Джоли се разбраха, разводът не се отменя

//dariknews.bg/novini/liubopitno/brad-pit-i-andzhelina-dzholi-se-razbraha-razvodyt-ne-se-otmenia-2088553

Брад Пит и Анджелина Джоли финализират развода си, съобщи Контактюмзик. Двамата обявиха, че са се разделили през септември 2016 г. и след дълъг съдебен спор вече са се споразумели за съвместно попечителство над шестте си деца и по другите условия.

Комисията, отговаряща за границата ни с Румъния, не е заседавала от 1908 г.

https://www.actualno.com/politics/komisijata-otgovarjashta-za-granicata-ni-s-rumynija-ne-e-zasedavala-ot-1908-g-news_667544.html

След 1908 година граничната комисия, отговаряща за въпросите по прохождението на линията на държавната граница между България и Румъния, никога не е била свиквана. Не е определяна държавната принадлежност на островите в река Дунав, възникнали след 1909 година и официални преговори с румънската страна по този въпрос не са водени. Това става ясно от писмен отговор на министъра на транспорта Ивайло Московски във връзка с питане на депутата от "Обединени патриоти" Александър Сабанов за реч

Приятелката на Роналдо: Не искам да раждам повече деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6793362

Приятелката на Роналдо: Не искам да раждам повече децаПоловинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес обяви, че не иска да ражда повече деца. Това признава самата тя в интервю за списание XL Semanal. През ноември миналата година тя дари Роналдо с момиченце, което двамата нарекоха Алана Мартина, предава Дарик. Португалецът има още три деца - Кристиано-младши и близнаците Ева Мария и Матео,

Световен ден за информираност за аутизма

http://www.moreto.net/novini.php?n=371821

На 2 април отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма. По този повод у нас ще се проведат различни инициативи, които да насочат вниманието към заболяването, като сред тях е осветяването на НДК в синьо. Осветяването на сградата в синьо е част от световната кампания Autism Speaks – Light It Up Blue, в която България участва от 2010 година.

Дъщерята на убития във Виноградец написа писмо до Цацаров

https://offnews.bg//temida/dashteriata-na-ubitia-vav-vinogradetc-napisa-pismo-do-tcatcarov-677887.html

Дъщерята на убития във Виноградец Наско Тонкев, който беше застрелян в заведението си в края на август миналата година, написа писмо до главния прокурор заради бавещото се разследване на смъртта на баща й.

Деница Тонкева поиска от Сотир Цацаров да не се потулва случаят със смъртта на баща ѝ, разказа тя пред Нова телевизия.

Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Наско Тонкев е бил произведен от 6-годишно дете. Впоследствие по случая беше задържан общинският съветник от Септември Лазар Влайков, чието е оръжието на убийството. Близки на жертвата заявиха, че именно Влайков е убил ресторантьора. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

„Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се”, коментира Деница.

Тя добавя, че е доволна, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

Какво време ни очаква около Великден?

http://nakratko.bg/category/58/157077/


От утре южен вятър ще повишава температурите в нашата страна и стойностите отново ще са около и над 20 градуса, по-ниски ще остават само по Черноморието. Ще има и много слънчеви часове.

Рафаел Надал свали Федерер от върха, Григор е вече пети

https://offnews.bg//tenis/rafael-nadal-svali-federer-ot-varha-grigor-e-veche-peti-677888.html

Носителят на 16 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал официално се завърна на върха в световната ранглиста на ATP.

31-годишният испанец измести от първото място досегашния лидер Роджър Федерер, който сензационно загуби сензационно още в първия си мач на турнира в Маями. Надал има едва 100 точки аванс пред Федерер, който вече обяви, че пропуска целия предстоящ сезон на клей, както направи и миналата година. Надал е с 8770 точки, а 36-годишният швейцарец - с 8670.

Далеч зад двамата е хърватинът Марин Чилич с 4985 точки. На четвърта позиция пък се изкачи 20-годишният германец Александър Зверев, който снощи загуби финала в Маями от американския ветеран Джон Иснър. Зверев е с 4925 точки.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е с 4635 точки на петата позиция, като в предишната ранглиста бе четвърти.

Във врата му обаче диша Хуан Мартин Дел Потро, който дори можеше да го измести от петото място. Аржентинецът е шести с 4470 точки.

Топ 10 допълват Доминик Тийм с 3665 точки, южноафриканецът Кевин Андерсън, направилият скок с 8 места шампион в Маями Иснър и белгиецът Давид Гофен.

От другите българи най-напред в класацията са Димитър Кузманов (310-о място), Александър Лазов (469) и Александър Лазаров (733).

"Инвестбанк" купува банка "Виктория"

https://news.bg/deals/investbank-kupuva-banka-viktoriya.html

Третият опит за продажба на дъщерната на КТБ институция приключва успешно

„Седмицата на гората - 2018 г.“ ще бъде отбелязана в Природен парк „Беласица“

http://www.struma.com/obshtestvo/sedmicata-na-gorata-2018-g-shte-bude-otbelyazana-v_132446/

Седмицата на гората – 2018 г. в Природен парк „Беласица“ ще бъде открита на днес (2 април). Отбелязването на празника на гората ще започне с традиционно засаждане на дръвчета в района на административната сграда на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите.

Съпътстващите мероприятия предвидени през празничната седмица включват: ремонтиране и освежаване на паркови архитектурни елементи, организиране на занимания с природна...

Продължава

Младеж с бус отнесе крака на мъж в Петрич

http://regiona.bg/%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6-%d1%81-%d0%b1%d1%83%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d0%b2-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%b8/

Неприятен инцидент се е случил в петък около 12:20 часа в Петрич.

Товарен автомобил „Фиат Дукато Макси“ с 23-годишен младеж от Петрич, извършвайки маневра на заден ход е отнесъл 60 – годишен мъж също от Петрич и му е счупил глезена.

Пострадалият е настанен в местната болница. Сн. илюстративна

Материалът Младеж с бус отнесе крака на мъж в Петрич е публикуван за пръв път на Региона Бг.

ВМРО-ДПМНЕ ще се върне в македонския парламент

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793357

ВМРО-ДПМНЕ ще се върне в македонския парламентДепутатите от ВМРО-ДПМНЕ ще се върнат в парламента, съобщава скопският вестник "Вечер". Според лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски само по този начин те ще могат да следят изпълнението на реформаторските закони. Мицкоски заяви, че първата стъпка, която ще предприеме парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ,

Китай налага мита за 3 милиарда долара върху 128 американски стоки 

http://clubz.bg/66178-kitaj_nalaga_mita_za_3_miliarda_dolara_vyrhu_128_amerikanski_stoki%C2%A0

Следвайки принципа: "Око за око, зъб за зъб!", Пекин отвръща на Вашингтон, налагайки мита за $3 милиарда върху 128 американски стоки.

Китай предвижда мита от 15 на сто за пресни и сушени плодове, ядки, женшен, вино и стоманени тръби, а също мита от 25 процента върху продукти от свинско месо и рециклиран алуминий, след като на 26 март т.г. САЩ отказа да отговори на китайското искане за постигане на търговско споразумение между двете държави.

Новите налози са одобрени от комисията за митническите такси към Държавния съвет (правителството на Китай - бел.р.) и са китайският отговор на митата за $50 млрд., наложени от президента на САЩ Доналд Тръмп върху китайска стомана и алмуний по-рано през март.

"Въпреки че Китай и САЩ не са обявили публично, че са започнали търговска война, искрите между двете сили вече прехвърчат", коментира китайското издание "Глобал Таймс". 

Ответните мерки нарушават поетия от Китай ангажимент да намали митата върху 120 американски стъпки. Според китайското министерство на търговията Пекин e в правото си да предприеме по-строги мерки срещу Вашингтон, тъй като САЩ редовно се противопоставя на принципите на недискриминация, които са задължени да спазват всички държави-членки на Световната търговска организация (СТО). 

Министерството на финансите на Китай обяви, че новият митнически режим ще "балансира загубите", причинени от американските вносни мита, "нанесли сериозни щети на нашите интереси".

Американските фермери са внесли продукция за близо $20 милиарда в Китай през 2017 г., припомня Асошиейтед прес, като само продуктите от свинско месо са за $1.1 милиарда, с което Китай става третият по значимост пазар за американско свинско.

Вашингтон обвинява отдавна Пекин, че се възползва от системата на съвместни предприятия с чуждестранни фирми, които идват да развиват дейност в Китай, за да "краде" американски технологии. САЩ се оплакват и от колосален търговски дефицит с Пекин ($375.2 милиарда за м.г. по данни на китайските митници).

Трите превъплъщения на Борисов. Дотук

http://clubz.bg/66177-trite_prevyplyshteniq_na_borisov_dotuk

Ще развия една реплика на Арман Бабикян. В трите си мандата Бойко Борисов ни се явява в три различни роли. В първия той беше вътрешен министър, ловеше престъпници и наказваше. Във втория го играеше министър на строителството, скромно сравняван със строителя хан Омуртаг. В сегашния трети той е преди всичко външен министър, загрижен за световните дела и леко дистанциран от дребнавите ни местни проблеми.

Този трети ипостас на лидера непрекъснато се обсъжда и - ако трябва да сложим ръка на сърцето - буди одобрение и отляво и отдясно, и от власт и от опозиция. То и предишните два бяха така измислени, че да се харесват, но се чуваха все пак едни писъци тук-таме - къде заради несправедливо притиснати опоненти, къде заради отклонени по някакъв начин европари. За външната политика обаче консенсусът е максимален в нашенските реалности, където обичайно доминира караницата.

Церемониални жестове

Вземете акцента върху присъединяването на Западните Балкани, от които пиарите умело насочваха вниманието върху скъпата на сърцата ни Македония. Има ли нещо по-умилително от това да помогнеш на малкото братче, преглъщайки обидите? Ясно ни е, че България не може да направи много, за да убързи приемането на Скопие в ЕС. Затова пък успешно множи жестовете на церемониалната политика, като съвместно поклонение пред паметници и подписване на договор за добросъседство. Церемониите са за това - да произвеждат консенсус.

Защо така малко говорим за много по-напредналата в преговорите Сърбия? Дали е защото тя ни е традиционен съперник в този регион? Как ще реагираме например на съвсем прясната заплаха от страна на Русия, че щяла да прелети със самолетите си нашата територия да помага на православните братя в Косово? („Ще свали ли самолетите ни България?“, подиграват се от Кремъл) Трудна тема, неподходяща за външната ни политика.

Ротационният дюшеш

Ротационното председателство на ЕС поднесе прекрасна възможност да станем важни без да правим нищо особено. Е, като изключим смяната на плочките и измитането пред НДК, разбира се. Ротационен дюшеш: идва ти редът да си важен, да покажеш рози, кукери и туристически рекламни клипове. Повече от година ни обработваха с това какви точно политики сме намислили и колко важни за България проблеми ще поставяме, после лека полека стана ясно, че тази работа с председателството е техническа и е нямало защо да очакваме нещо особено - даже било неприлично тъкмо домакинът да преследва свои интереси на такава среща, трябвало да умее да дава думата на другите, те да изразят позициите си. Хватката се състои в незабележима подмяна във времето на ТВ-говорителите – едните пламенно мислят, че трябва да имаме политики, другите са чели книги, където пишат какво точно прави ротационният председател.

Нещо подобно беше срещата във Варна между Ердоган и европейските лидери, домакинствана от г-н Борисов. Значението ѝ е, разбира се, голямо, защото хвърли мост между партньори, които се бяха докарали до там да не могат да си говорят. И, разбира се, консенсусно браво за г-н Борисов, успял да я организира – заговори се даже за влизане в историята. И все пак дайте да се замислим какво точно направи възможно това тъкмо ние да сме в ролята на неутралния терен? Дали не е това, че нямаме своя ясна и принципна политика по отношение на проблемите с Турция? Връщаме предполагаеми гюленисти, нямаме мнение за военната операция на Анкара в Сирия, не се изказваме по теми като човешки права, задържаме с години взаимосвързаните проблеми на тракийските бежанци и на прогонените при Възродителния процес. Да, националпопулистите традиционно разгарят омразата към всичко турско, но тя си остава за вътрешна употреба дори сега, когато са в правителството. От друга страна обаче не сме и истински поддръжник на Турция – не подкрепяме нейното присъединяване към ЕС, каквито позиции обикновено имат съседни страни, стремящи се да не бъдат външна граница на Съюза, не се чува практически нищо за нашето съюзничество в НАТО. Нито на единия стол, нито на другия.

"Приземяване..., снишаване"

В този ред на мисли ще си дадете сметка защо външната политика се превърна в новия, най-успешен ресурс на управлението ни: просто ние особена външна политика нямаме - нито имаме ресурса за това, нито волята. И понеже всички добре съзнаваме реалностите, радваме се, че в международен план България гледа да не шава много-много, според неувяхващата мъдрост на човека от народа Тодор Живков, подложен на натиск от Горбачов: 

"Приземяване, приземяване... Другари, ние решихме да изчакаме да видим и най-накрая, ако трябва, ще се преустройваме... Ето така ще се огледаме, ще се поснижиме да мине тая буря, после ще видим какво ще правиме."

Какво правим по случая Скрипал? Ами поснижаваме се. Трябва да сме солидарни със Запада, от който зависим. От друга страна зависим и от руски капитали, притискат ни електорално наши вътрешни проруски партии. Вижте дилемата: в едната посока имаме серията от руски агресии, които Москва цинично отрича – анексията на Крим, убийството на Литвиненко, свалянето на малайзийския пътнически самолет, обявеното от Путин предизборно ядрено превъоръжаване; от другата страна контрират с аргумента „а вие защо биете негрите“ - изтъкват измамния повод за иракската война, нападението срещу Либия, мистериозно свързано с финансирането на президентската кампания на Саркози, липсата на доказателства по атентата срещу папата.

Всичко това са политически съображения, а не юридически. Въпросът е на кого вярваш и на чия страна заставаш, не какво точно казва някакъв съдия (впрочем не съществува глобално правосъдие, нали сме наясно).

Западните лъжи предизвикват разследвания на журналисти и опозиция, в последна сметка истината почти винаги излиза наяве и това струва кариерата на политици като Блеър, например. Руската е монументално мълчание, антизападно единство, отричане докрай, за да не стигаме до неразгадани убийства, като това на журналистката Политковская или опозиционера Немцов. На света остава да реши кое е по-убедително.

"Преклонена главица сабя не я сече"

Нашата позиция е да поизчакаме, да се поогледаме, да видим кое повече ни изнася. Не гоним дипломати, ама може би ще изгоним. Спазваме санкциите, наложени над Русия, ама ще работим за тяхното вдигане. Обиждаме се от разни руски изказвания, ама същевременно развяваме руски байряци. Министър Захариева казва едно, проруският коалиционен партньор – съвсем друго... Ето откъде идва популярността на г-н Борисов в ролята на външен министър: уловил е българските очаквания в сферата на външната политика. Ако се може да не взимаме страна, да минимизираме позицията си до някои ритуални жестове и да си караме по старому. Защото живковото „приземяване“ е вариант на поговорката „преклонена главица сабя не я сече“.

Най-доброто на международната сцена е това, че е далеч - въздига естетически лидера, като същевременно отклонява вниманието от прозаичните проблеми на политическото всекидневие.

Дойче веле.

Меркел призна, че са купували лични данни за изборна агитация

http://www.transmedia.bg/2018/04/02/%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b5%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5-%d1%81%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d0%bd/

 

Две големи германски партии, една от които е Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, признаха, че са купували лични данни на избиратели от държавната пощенска компания „Дойче пост“. Другата формация, възползвала се от достъпа на лични данни с цел агитация, е Свободната демократическа партия (СДП).

Те бяха принудени да потвърдят информацията на в. „Билд ам зонтаг“, че преди изборите през 2017 г. са купували данни на избиратели от „Дойче пост“, предадоха ДПА и БТА.

Партиите потвърдиха информацията на вестника, че данните са били използвани за изборна агитация, насочена към конкретни групи гласоподаватели.

Говорител на „Дойче банк“ потвърди, че дъщерното дружество „Дойче пост директ“ събира и обработва лични данни. Според него това се прави при стриктно спазване на федералните закони за защита на личните данни. Той обясни, че споделените с партиите данни не са се отнасяли до конкретни гласоподаватели, а до данни за домакинствата, като пол, образование, потребителски навици и друга демографска информация.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Левите, Съюз 90/Зелени и дясната „Алтернатива за Германия“ заявиха, че не са работили с „Дойче пост“.

Разкритията бяха направени в момент, когато в международната общност се води дебат за начина, по който политически организации използват данните на избирателите, след като беше разкрито, че данните на 50 милиона потребители на Фейсбук може да са били получени без тяхно съгласие.

 

Американска агенция критикува Tesla заради доклада за катастрофата

https://www.investor.bg/harduer/459/a/amerikanska-agenciia-kritikuva-tesla-zaradi-doklada-za-katastrofata--258591/

Агенцията заяви, че „се нуждае от сътрудничеството на Tesla, за да декодира данните, записани от превозното средство"

719 000 българи са без здравни осигуровки

https://www.actualno.com/healthy/719-000-bylgari-sa-bez-zdravni-osigurovki-news_667543.html

719 000 българи са здравнонеосигурени към края на 2017 г. Това заявява здравният министър Кирил Ананиев в отговор на питане на депутата от БСП Лало Кирилов за броя на здравнонеосигурените лица, предаде БГНЕС. Още през 2014 г. е изготвен анализ за здравно неосигурените лица в България от дирекция „Управление на риска" при НАП. През 2017 г. е извършена пълна оценка на актуалните характеристики и на ефекта от третиране на анализирания риск „Недеклариране и невнасяне на здр

Шварценегер след новата сърдечна операция: I’m baсk

http://www.transmedia.bg/2018/04/02/%d1%88%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%b5%d1%80-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b5%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d0%b5/

„I’m baсk“ са били първите думи на Арнолд Шварценегер след поредната сърдечна операция, съобщи в Туитър нтеговият хпредставител Дейниъл Кечъл.

Звездата се подложи на сърдечна операция за смяна на клапа, но в хора на интервенцията възниклани усложнения. Така операцията продължила няколко часа. Излизайки от упойката, Арнолд произнесъл култовата си филмова реплика.

Силвестър Сталоун потвърди в социалните мрежи, че Шварценегер е добре и бързо се възстановява.

 

 

Ердоган посети турските военни на границата със Сирия (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793350

Ердоган посети турските военни на границата със Сирия (Снимки)"Върховният главнокомандващ е на границата", пише турският в. "Таквим", съобщавайки за посещение вчера на президента Реджеп Тайип Ердоган на военнослужещите при границата със Сирия в турския окръг Хатай. Ердоган бе придружаван от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар и от някои министри, предава БТА.

Важно за всички българи в чужбина! Не плащаш здравни осигуровки, само ако...

https://petel.bg/Vazhno-za-vsichki-balgari-v-chuzhbina--Ne-plashhash-zdravni-osigurovki--samo-ako---__258143

719 000 българи са здравно неосигурени към края на 2017 г. Още през 2014 г. е изготвен анализ за здравно неосигурените лица в България от дирекция...

Земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер е регистрирано край островите Тонга

https://petel.bg/Zemetresenie-s-magnitud-6-8-po-Rihter-e-registrirano-kray-ostrovite-Tonga__258145

Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер е регистрирано край островите Тонга в Тихия океан. Сеизмолозите не са обявили опасност за ...

Млад шофьор уби мъж след неправилно изпреварване на магистралата, рани две жени

https://petel.bg/Mlad-shofor-ubi-mazh-sled-nepravilno-izprevarvane-na-magistralata--rani-dve-zheni__258146

Снимка Булфото, архив Турски гражданин на възраст 74 години е загинал при пътно-транспортно произшествие на магистрала "Марица", съобщи О...

Невероятен успех! Принстън и Станфорд се надпреварват да грабнат пловдивчанка

https://petel.bg/Neveroyaten-uspeh--Prinstan-i-Stanford-se-nadprevarvat-da-grabnat-plovdivchanka__258147

Пловдивчанка успя да се пребори с над 35 000 души и получи одобрително писмо от два от най-престижните университети в света – Принстън и Ста...

Учен: По-често ще има опасност обекти от Космоса да падат на Земята

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793349

Учен: По-често ще има опасност обекти от Космоса да падат на ЗемятаДейността на човека все повече се измества в Космоса и по-често ще има опасност обекти от Космоса да падат на Земята. Това прогнозира в предаването „Тази сутрин” по Би Ти Ви д-р Веселин Василев – председател на Клъстер за аерокосмически технологии. До последно вчера вечерта имаше вероятност част от възможните траектории при падането на китайската

Промени в движението в София заради строителството на метрото

https://frognews.bg/novini/promeni-dvijenieto-sofiia-zaradi-stroitelstvoto-metroto.html

Важни промени при движението в столицата заради строителството на третата линия на метрото – движението се променя в района между ул. „Житница” и бул. „България”.

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

https://www.investor.bg/novini/130/a/kakvo-da-ochakvat-pazarite-prez-novata-sedmica-258533/

Австралийската и Индийската централна банка ще обявят решенията си относно лихвите в страната

ЖП стачка ще блокира Франция днес и утре

http://econ.bg/Новини/ЖП-стачка-ще-блокира-Франция-днес-и-утре_l.a_i.759863_at.1.html

Френската национална жп компания обяви, че днес и утре (3 и 4 април) ще има стачка на служителите й, която ще затрудни придвижването на пътниците в...

Отново съдят Volkswagen

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/otnovo-sydiat-volkswagen-6080901

Новината идва в момент, в който най-високата съдебна инстанция на Острова решава законосъобразността за старт на най-големия колективен съдебен иск в съдебната история на Великобритания.

Дъщерята на убит по време на рожден ден пише до Цацаров: Не ни забравяйте

https://www.actualno.com/crime/dyshterjata-na-ubit-po-vreme-na-rojden-den-pishe-do-cacarov-ne-ni-zabravjajte-news_667539.html

294 души са се подписали в подписка, която е отправена към главния прокурор Сотир Цацаров – с молба да не бъде потулено разследването за убийството на ресторантьора Наско Тонкев в пазарджишкото село Виноградец. Бави се комплексната експертиза, каза дъщерята на убития Наско Тонкев – Деница. Тя подчерта, че един от заподозрените – Лазар Влайков, участва в работата на Общинския съвет в Септември. Влайков беше председател на съвета и член на партия ГЕРБ, като беше изкл

Д-р Веселин Василев: По-често ще има опасност обекти от Космоса да падат на Земята

http://www.struma.com/bulgariya/d-r-veselin-vasilev-po-chesto-shte-ima-opasnost-obekti-ot-kosmosa_132445/

Обикновено около 30% от масата на такъв обект не изгаря, а се разпръсква при падането си, каза експертът

Дейността на човека все повече се измества в Космоса и по-често ще има опасност обекти от Космоса да падат на Земята. Това прогнозира в предаването „Тази сутрин” по bTV д-р Веселин Василев – председател на Клъстер за аерокосмически технологии.

До последно вчера вечерта имаше вероятност част от възможните траектории при падането на китайската космическа станция „Тянгун 1” на Земята да минат над България, но това не се случи. Космическата станция се...

Продължава

Феновете на ЦСКА в еуфория от юбилейния екип

https://offnews.bg//futbol/fenovete-na-tcska-v-euforia-ot-iubilejnia-ekip-677886.html

Феновете на ЦСКА изкупиха за броени часове пуснатите в продажба 1948 юбилейни фланелки, с каквито отборът ще играе на 5 май срещу Лудогорец навръх 70-ия рожден ден на клуба от Борисовата градина.

Фланелките струват по 35 лева, а заради огромния интерес от ръководството са поръчали нова партида, която ще бъде пусната в продажба на 4 април.

Днес вероятно ще свършат и билетите за сектора под козирката на националния стадион. До този момент са продадени над 15 000 места.

Очакванията, че това ще бъде най-посетеният мач между български отбори на клубно ниво от началото на века изглежда ще се оправдаят.

От днес започва обработка против кърлежи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=371822

От днес - 2 април - понеделник започва първата за годината обработка против кърлежи на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщи за Moreto.net Антоанета Тончева, директор на ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“.

Без задръжки: Млада двойка надяна тениски за най-важния ден в живота си

http://regiona.bg/%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%ba%d0%b8-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

Двойка от Петрич  реши да сключи брак на Лазаровден в храма на Ванга край Рупите. Ани Чанкова и нейният избраник Емил Адвокатов  за церемонията бяха избрали оригинални тоалети- дънки и специални тениски, с надписи младоженец и булка. Двойката е отдавна заедно и вече има малко момиченце. Решили да узаконят връзката си точно на Лазаровден, а мястото е специално избрано от двамата храма на Ванга в село Рупите.

Тениските с надписи булка и младоженец набират голяма популярност в последно време. Онлайн сайтове предлагат т-шърти за двойки, за влюбени, изработват се по поръчка за специални поводи.  Евтин и изгоден тоалет, а най вече запомнящ.  Така новото семейство Адвокатови отпразнува деня на сватбата сред най-близките си роднини и приятели и с запомнящо се облекло.

Материалът Без задръжки: Млада двойка надяна тениски за най-важния ден в живота си е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Предупреждение за силен вятър в осем области на страната

http://www.mediapool.bg/preduprezhdenie-za-silen-vyatar-v-osem-oblasti-na-stranata-news277505.html

Предупредителен “жълт код“ за силен вятър е обявен за осем области в страната в понеделник. Той важи за Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Очаква се в понеделник валежите над цялата страна да спрат, а облачността да се разкъса и намалее. Минимални температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в София около 2 градуса. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София около 12 градуса. В планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра около минус 1.

Ердоган провокира с четене на Корана в „Св. София“

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/erdogan-provokira-s-chetene-na-korana-v-sv.-sofiia-6080898

Мустафа Кемал Ататюрк превърна монумента в музей през 1935 г., но през последните години все по-често се чуват призиви той да бъде превърнат отново в действаща джамия

"Ханделсблат": Гърция се нуждае от облекчаване на нейния дълг, за да може да излезе от кризата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793340

"Ханделсблат": Гърция се нуждае от облекчаване на нейния дълг, за да може да излезе от кризатаГърция се нуждае от облекчаване на нейния дълг, за да може да остави зад гърба си кризата и в даден момент в бъдеще отново да стъпи фианнсово на крака, пише германският в. "Ханделсблат". В публикацията, цитирана от в. "Нафтемборики", се изтъква, че международните кредитори на Гърция имат основания да търсят допирни точки с Атина, предава БТА.

Експерт: Пресилено е да се твърди, че влаковете са опасни

http://www.struma.com/bulgariya/ekspert-presileno-e-da-se-tvurdi-che-vlakovete-sa-opasni_132444/

Миналата седмица три от вагоните на влак София – Бургас изгоряха

„Пресилено е да се твърди, че влаковете са опасни, но без модернизация винаги ще има риск”, заяви Кирил Костадинов, ръководител отдел „Безопасност” в „Пътнически превози” на БДЖ.

Миналата седмица три от вагоните на влак София – Бургас изгоряха. Огледите на влака продължават и днес, като ще се извършват от експерта от транспортното министерство Бойчо Скробански. Проверката, която ще установи причините за пожара, ще приключи до края на май...

Продължава

Сидеров: Борисов може да организира среща ЕС-Русия у нас

http://dnes.dir.bg/news/es-rusia-volen-siderov-kabinet-borisov-3-27013084

Премиерът води балансирана политика, ето защо можем да направим домакинство на среща ЕС-Русия, това е очаквано и от европейските лидери, заяви Волен Сидеров.

Жители на Хайредин твърдят, че ВЕЦ е причината за високите подпочвени води

http://www.cross.bg/horata-podpochveni-vodi-1571616.html

/КРОСС/ Жителите на община Хайредин твърдят, че Малък ВЕЦ „Елена" е причината за високите подпочвени води, наводнили мазетата и къщите на хората в общината. Водното бедствие продължава вече няколко седмици. Много от къщите са напукани заради постоянното избиване на подпочвени води. Къщите на хората се пълнят постоянно с вода. „Ние постоянно сигнализираме различните институции. Домовете на хората се рушат. Не може да продължава така. Сигнализирахме МОСВ, за да прекратят разрешението за водоползване на Малък ВЕЦ „Елена", поясни кметът на Хайредин Тодор Алексиев. От електроцентралата не пожелаха да присъстват на репортажа на bTV, но обясниха, че работят според всички законови рамки и разрешителното им е удължено. Хората са категорични, че преди да бъде построено съоръжението, проблем не е имало.    

Жители на Хайредин: Къщите ни се рушат заради ВЕЦ

http://www.struma.com/bulgariya/jiteli-na-hairedin-kushtite-ni-se-rushat-zaradi-vec_132443/

Жителите на община Хайредин твърдят, че Малък ВЕЦ „Елена” е причината за високите подпочвени води, наводнили мазетата и къщите на хората в общината.

Водното бедствие продължава вече няколко седмици. Много от къщите са напукани заради постоянното избиване на подпочвени води. Къщите на хората се пълнят постоянно с вода, съобщи bTV.

„Ние постоянно сигнализираме различните институции. Домовете на хората се рушат. Не може да продължава така. Сигнализирахме МОСВ,...

Продължава

При доказана вина на Русия България може да промени позицията си по случая "Скрипал", обяви Каракачанов

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/02/3156626_pri_dokazana_vina_na_rusiia_bulgariia_moje_da_promeni/?ref=rss


Решението на правителството да не се бърза по случая "Скрипал" и да не се гонят дипломати е правилно. Трябва да водим балансирана политика и както каза премиерът - да имаме открити канали за комуникации с Русия. Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.<br /><br />Кризи е имало, има и ще има и в бъдеще. Диалогът обаче трябва да продължи, иначе отиваме в друга ситуация, която няма да е изгодна за...

Руски издания: Ще се разраства ли конфликтът между Русия и Запада

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793314

Руски издания: Ще се разраства ли конфликтът между Русия и ЗападаЦентралните медии в Русия коментират ответните мерки на страната след експулсирането на руски дипломати от САЩ и Европа и последиците от новото напрежение между Москва и Запада. В. "Ведомости" изтъква, че отговорът на Русия като цяло е бил симетричен, но не изключва конфликтът да се разрасне още повече, предава БТА.

Великобритания дава пари на училища, прославящи мъченичеството и джихада

https://www.actualno.com/europe/velikobritanija-dava-pari-na-uchilishta-proslavjashti-mychenichestvoto-i-djihada-news_667537.html

Великобритания дава 20 милиона паунда на училища в Палестина, знаейки че материалът който се преподава там, може да насърчава идеи, прославящи мъченичеството и джихада, пише британският вестник The Times, цитиран от агенция "Фокус". В серия от парламентарни питания министър Алистър Бърт, отговарящ за хуманитарната помощ, признава, че британските данъкоплатци финансират заплатите на 33 000 учители, преподаващи материал, който насърчава насилието срещу Израел. Дават се примери, като илю

Немското правителство одобри износ на оръжие за 60 млн. евро за Ирак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793339

Немското правителство одобри износ на оръжие за 60 млн. евро за ИракВ рамките на последните две години федералното правителство на Германия е одобрило износ на оръжие за Ирак на обща стойност 60 милиона евро. Това става ясно от отговор на Министерството на външните работи на запитване от фракцията на партията „Левица“, отбелязва австрийският ежедневник Die Presse, цитиран от Фокус. През 2017 г.

Ердоган облече военна униформа, пя една от любимите си песни (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/erdogan-obleche-voenna-uniforma-pia-edna-ot-liubimite-si-pesni-snimkivideo-2088538

"Върховният главнокомандващ е на границата", пише турският в. "Таквим", съобщавайки за посещение вчера на президента Реджеп Тайип Ердоган на военнослужещите при границата със Сирия в турския окръг Хатай. Ердоган бе придружаван от началника на Генер

Зърнопроизводителите се отказаха от протести след среща при премиера

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zyrnoproizvoditelite-se-otkazaha-ot-protesti-sled-sreshta-pri-premiera-2088532

Зърнопроизводителите се разбраха с властта и протестите се отменят. Това стана ясно след среща между Националната браншова асоциация, министъра на земеделието Румен Порожанов и премиера Бойко Борисов. В срещата участие взе и

Борисов и Порожанов ще се срещнат със зърнопроизводители днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793325

Борисов и Порожанов ще се срещнат със зърнопроизводители днесМинистър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието Румен Порожанов ще се срещнат днес с представители на зърнопроизводителите. Това информираха от пресслужбата на Министерския съвет. Разговорите са от 10.00 ч. на "Дондуков"1, след това са предвидени

Затопляне от утре, нормални температури за Великден

http://www.struma.com/bulgariya/zatoplyane-ot-utre-normalni-temperaturi-za-velikden_132442/

Днес ще бъде по-хладно и неустойчиво, но от утре предстои бързо подобрение на времето

Днес облачността ще бъде променлива.

Около Стара планина, Рило-Родопската област, в Софийско и в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд, над 1000 метра надморска височина - суграшица и сняг.

Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса.

В Дунавската равнина ще духа умерен и все още временно силен западен вятър.

Утре сутрин ще бъде хладно, с минимални...

Продължава

Поне половината пъпки на прасковите в Сливенско измръзнаха

https://www.24chasa.bg/novini/article/6793302

Поне половината пъпки на прасковите в Сливенско измръзнахаСтопаните се чудят ще има ли обезщетения"Тази овощна градина с праскови в землището на сливенското село Злати войвода е от 740 декара, поне половината от цветните пъпки тук измръзнаха в края на февруари. Стопаните са притеснени за реколтата. Идваха от областта в Сливен да видят щетите, но казали, че обезщетения от държавата се полагат,

Вледеняващо кръвта! Мъж преби до смърт жена си

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b2%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b8-%d0%b4%d0%be-%d1%81%d0%bc%d1%8a%d1%80%d1%82/

В събота в с. Косово, общ. Трекляно, е намерен трупът на 61-годишна жена в двора на вила. При извършения оглед на място по трупа са установени множество наранявания, нанесени с твърд предмет.

Закарана е за аутопсия в кюстендилската болница. Като основен заподозрян е 63-годишният ѝ съпруг. Той е задържан за 72 часа. Семейството възрастни хора е от София.

Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е окръжен прокурор.

Материалът Вледеняващо кръвта! Мъж преби до смърт жена си е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Китай налага нови мита върху американски стоки

http://www.struma.com/bulgariya/kitai-nalaga-novi-mita-vurhu-amerikanski-stoki_132440/

Новите мита влизат в сила от днес

Китай налага нови мита върху американски стоки като ответна мярка за налозите, одобрени от американския президент Доналд Тръмп върху вноса на стомана и алуминий.

Китайското министерство на финансите обяви, че новите мита влизат в сила от днес.

Решението е взето след предупрежденията, отправяни от китайските власти през последните седмици при изострящия се търговски спор със Съединените щати

Китай увеличава с 25% налога върху осем внасяни от САЩ продукта, включително...

Продължава

В Румъния има "солидно присъствие" на руски шпиони, заяви външният министър

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/04/02/3156627_v_rumuniia_ima_solidno_prisustvie_na_ruski_shpioni/?ref=rss


Според румънския външен министър Русия има "много солидно" шпионско присъствие в Румъния, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.<br /><br />"Не зная в цифри, но ние усещаме много солидно присъствие на руски шпиони", заяви Теодор Мелешкану.<br /><br />Това необичайно откровено изявление за руския шпионаж бе първият директен коментар на високопоставен румънски представител по темата напоследък, отбелязва АП. Отношенията между Румъния и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване