Kaufland вложи 7 млн. лв. в ремонт на магазин в София

https://news.bg/investments/kaufland-vlozhi-7-mln-lv-v-remont-na-magazin-v-sofiya.html

Хипермаркетът в "Дружба" вече ще има гримьорна, LED осветление и кът за почивка

Близо 5000 родители не пускат изобщо децата си на училище и градина

http://www.mediapool.bg/blizo-5000-roditeli-ne-puskat-izobshto-detsata-si-na-uchilishte-i-gradina-news277672.html

Децата на 4835 родители не са записани изобщо на училище или в задължителните предучилищни групи в градините. Това е установила проверка на Върховната административна прокуратура, която беше назначена като част от мерките на държавата за връщането на деца в образователната система. Целта на проверките е да се обезпечи конституционното право на децата на образование, съобщиха от прокуратурата. Оттам не упоменават броя на засегнатите деца. В 8278 случая проверките са констатирали родители, които не осигуряват присъствие на децата си, подлежащи на задължително предучилищно образование, записани в целодневна, полудневна или почасова форма на организация в детска градина или училище, или подлежащи на задължително училищно образование, записани в дневна, вечерна, дистанционна или комбинирана форма на обучение в училище. Установени са 264 родители, които не осигуряват присъствието на децата си в допълнителното обучение. С оглед констатациите от проверката от компетентните органи са съставени 1173 акта за нарушение и 509 наказателни постановления. В 62 случая прокурорите са ангажирали по реда на надзора за законност кметовете на общините, които не са определили длъжностни лица за извършване на проверките.  

Пожар в Благоевград! Пламъци в квартал "Орлова Чука" събудиха квартала

http://www.struma.com/obshtestvo/pojar-v-blagoevgrad-plamuci-v-kvartal-orlova-chuka-subudiha-kvartala_132617/

Снощи около 01:34 часа е получен сигнал за пожар на тераса на апартамент в гр.Благоевград, квартал "Орлова Чука". Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: счупени прозорци и опушени стени.

Около 04:38 часа е получен сигнал за пожар в пластмасови касетки до оранжерии в землището на с.Михнево. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич.

Щети: около 1 200 бр. пластмасови касетки.

Р. Андонов

Двойно повече крайни мюсюлмани в Германия за 5 г.

http://www.cross.bg/germaniya-vutreshno-germanskoto-1571890.html

/КРОСС/ Броят на хората в Германия, които се самоопределят като салафисти - последователи на изключително консервативна форма на сунитския ислям - е нараснал двойно за последните пет години, съобщи германското вътрешно министерство, съобщава  ZDF. По последни данни около 11 000 души в Германия се самоопределят като салафисти. През 2013 г. те са били около 5500. Цитирани от в. "Тагесшпигел" експерти обаче посочват, че броят на новопривлечените в салафизма е намалял през последните месеци заради териториалните загуби на радикалната групировка "Ислямска държава" в Сирия. Най-голямо увеличение на салафистите се наблюдава в районите на Берлин и Хамбург, заяви германското вътрешно разузнаване, цитирано от вестника. Макар и салафистите в Германия да имат буквалистко, строго и пуританско тълкуване на исляма, не всички подкрепят насилствения джихад. По най-нови данни от германското вътрешно разузнаване в страната има 760 души, които имат готовност и способност да извършат терористични нападения. От тях 153 са в затвора.  

"Репортери без граници" посочва кои са етичните медии

http://clubz.bg/66324-reporteri_bez_granici_posochva_koi_sa_etichnite_medii

Снимка Клуб Z

Медийната организация "Репортери без граници" (РБГ) поде инициатива за борба с дезинформацията, с която да се посочва кои медии спазват критерии за честност и етичност, които ще се дефинират с международни разисквания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тази "Инициатива за надеждност на информацията" се обсъжда от месеци като реакция на разпространяването на лъжливи новини в социалните мрежи. Тя представлява система, която се основава на саморегулирането на медиите, обясни в изявление РБГ.

Проектът е подкрепен от агенция Франс прес, Европейския съюз за радио и телевизия, който обединява обществените европейски медии, и Световната мрежа на главните редактори, която е с 2300 члена.

Целта е да се определят референтни норми, чието спазване ще позволи на медиите да получат нещо като щампа за надеждност. Според РБГ това ще позволи да се привлече вниманието върху медиите, които работят надеждно.

Социалните мрежи като Фейсбук и Туитър и търсачките в интернет биха могли да решат да дадат предимство в своите алгоритми на утвърдените от тази инициатива медии пред други източници на новини.

Рекламодателите също биха могли да дадат предимство на тези медии в рекламните си кампании. РБГ предлага нормите на инициативата да са референтни и за медийните регулатори, както и за отпускането на държавни субсидии за медиите.

Според РБГ тези норми - или стандарти за качество, ще измерват прозрачността на медиите от гледна точка на акционери или финансиране, редакционната им независимост, ползването на журналистически методи и спазването на етичните правила. Те ще се дефинират с консултации под егидата на Европейския комитет по стандартизация.

Очаква се консултациите да завършат в края на 2019 г. Те ще са отворени за участие на медии, сдружения и синдикати на журналисти, инстанции за саморегулация, дигитални платформи, рекламодатели и представители на потребителски асоциации.

Последен ден на Благотворителния Великденски базар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372032

Днес е последният ден, в който в Административен съд – Варна, съвместно с Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Варна, се провежда Благотворителен Великденски базар, научи Moreto.net. Великденските сувенири и изделия са изработени от деца, техните семейства и служители от КСУДС и са част от арт терапията, която има за цел да повиши потенциала и уменията на децата за справяне с ежедневието.

Съдят софиянец, счупил светофар

http://dnes.dir.bg/news.php?id=27022841

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъж, повредил светофарна уредба в центъра на столицата.

Ливърпул се извини за нанесените щети по автобуса на Сити (видео)

https://offnews.bg//futbol/livarpul-se-izvini-za-nanesenite-shteti-po-avtobusa-na-siti-video-678153.html

От Ливърпул поднесоха своите извинения за поведението на феновете си, които замериха с факли и бутилки клубния автобус на Манчестър Сити преди двубоя 1/4-финалите на Шампионската лига.

Дългоочакваната среща на стадион "Анфийлд" бе съпътствана от неприятния инцидент и молбата за опрощение от страна на мърсисайдци не закъсня:

"Клубът осъжда инцидентите, които предшестваха четвъртфинала на Шампионската лига и доведоха до нанасяне на щети върху автобуса на Манчестър Сити. Извиняваме се на Пеп Гуардиола, неговите играчи, служители и длъжностни лица, засегнати от инцидента.

Поведението на някои лица е напълно неприемливо и Ливърпул ще си сътрудничи напълно с властите, за да идентифицира отговорните за това", пишат от клубния сайт на тима.

Заради счупения нос! С фалстарт започна кариерата на криминалиста Пене Алексиев в Благоевград, образуват дисциплинарна проверка за боя в София

http://www.struma.com/obshtestvo/zaradi-schupeniya-nos-s-falstart-zapochna-karierata-na-kriminalista-pene_132616/

Дисциплинарна проверка на боя в София, с участието на новоназначения в криминална полиция - Благоевград Пене Алексиев, ще бъде образувана незабавно, след като от СДВР изпратят в Благоевград документацията около масовия бой в столично заведение, от който Пене Алексиев излезе със счупен нос. Екшънът, за който struma.com съобщи пръв, се разиграл в столично заведение, където Алексиев бил с компания.

Скарали се с друга компания и се развихрило зверско меле. Според коментарите, освен...

Продължава

Феноменът Летва Минус: Защо хора, които не са глупави, говорят глупости

https://offnews.bg//analizi-i-komentari/fenomenat-letva-minus-zashto-hora-koito-ne-sa-glupavi-govoriat-glup-678152.html

Много се коментира глупостта, изречена за Граф Монте Кристо. Но заедно с нея бяха изречени още редица глупости. Някои от тях - от хора, които съвсем не са глупави. Въпросът е защо хора, които определено не са глупави, говорят глупости? Или поне абсурдни неща и нелепици...

Всъщност, този феномен е отдавна известен и е присъщ на груповото мислене, когато групата изцяло зависи от един-единствен лидер. Става дума за феномена "Летва". И по-точно, за две проявления на този феномен.

Феноменът се нарича "Летва", защото в такива групи, зависещи изцяло от един-единствен лидер, този лидер определя летвата - на интелекта, но и на сплотеността, себеактуализацията (стремежа към надграждане у всеки един в групата), креативността и ефективността на групата.

-- В единия случай, "Позитивната Летва" (Летва Плюс), лидерът задава летвата и изисква, налага, стимулира, възнаграждава своя екип, сиреч хората в ръководената от него група, да скачат колкото се може по-високо над нея, но най-малкото - да скачат над нея. Това прави групата целеустремена, мислеща, всеотдайна, усъвършенстваща се, самокритична, търсеща оптимални решения, израстваща непрекъснато. Лидерът е онзи минимум на интелект, под който никой не бива да пада, а най-тачените в групата са онези, които скачат най-високо в нея - интелектуално и професионално, съзидателно и перспективно.

Макар и в известна степен условно (и спорно - заради резултатите) такъв тип лидер е бил Джон Кенеди с неговия екип от the best and the brightest. Но класически пример в тази насока е Роналд Рейгън.

-- В другия случай, "Негативната Летва" (Летва Минус), лидерът задава летвата и не понася, не търпи, не позволява, не създава условия в своя екип, сиреч хората в ръководената от него група, да скачат по-високо от зададената летва, а дори поощрява, харесва, предпочита и принуждава те да "скачат колкото" се може по-ниско от нея. Това прави групата сбор от отслабващи професионалисти, от послушни изпълнители тип бутонче, клавишче за натискане, от демотивирани да предлагат качествени решения чиновници, от непрекъснато попадащи в карикатурни ситуации или гротесково говорещи клакьори.

Лидерът е онзи максимум на интелект, над който никой не бива да се издига,

а най-присърце на лидера в групата са онези, които не се и опитват да скачат като хората и дори неволно или волно започват да скачат колкото се може по-ниско - интелектуално и професионално, деструктивно и ретроградно.

Отново, макар и в известна степен условно (и спорно - заради личния му интелект) такъв тип лидер е бил Джими Картър (вероятно човекът с най-висок коефициент на интелигентност, влизал след Втората световна война в Белия дом и най-слаб президент ... поне до Джордж Буш - син). Но класически пример в тази насока е именно Джордж Буш - син (макар че е имало и такива в екипа му, които са били иначе сред the best and the brightest - Колин Пауъл, Кондолиза Райс)...

Така че, когато имаме лидер тип "Летва минус", това, което се случва у нас, се случва все по-често, почти непрекъснато, колкото и обидно да ми е, защото все по-често, почти непрекъснато и хора във властта, които не са никак интелектуално ограничени, започват да говорят неща, които са присъщи точно за другия полюс - на интелектуално ограничените хора.

Но понеже съм безсилен да променя нещо, остава ми една утеха и една надежда в моя професионален живот - да помагам на своите стойностни колеги във възпитанието и обучението в университетите на the best and the brightest сред младите ни хора. А имаме златни млади хора!

И да се надявам, че някой ден те ще случат на лидер тип "Летва плюс", който ще ги поведе към по-добро настояще и по-перспективно бъдеще от сегашното. Защото сегашното време на България е все повече минало свършено...

Б. ред. - Мнението на проф. Николай Слатински е от профила му във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Здравните власти забраняват на южнокорейците да пускат оси в питието си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6799829

Здравните власти забраняват на южнокорейците да пускат оси в питието сиЮжнокорейските здравни власти забраниха на гражданите да пускат оси в традиционната си алкохолна напитка соджу, съобщава в."Дейли мейл". Поверието твърди, че оризовата водка в комбинация с тези насекоми сваля високото кръвно налягане и кръвната захар. Други южнокорейци пък слагат стоножки и червеи дъждовници в националното питие,

Таско Ерменков, БСП: Да се създаде работна група за постигане на консенсус, който ще ни позволи да развиваме топлоподаването в интерес на потребителите

http://www.cross.bg/ermenkov-potrebitelite-bulgariya-1571889.html

/КРОСС/ Таско Ерменков: Недомислици при разпределението и отчитането на топлинната енергията водят до недоверието на потребителите. „Услугата топлоснабдяване е колективна и не може да бъде доставена по друг начин. Тя е проектирана като такава, но трябва да бъде и солидарна". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Таско Ерменков от парламентарната трибуна. "Недомислици, свързани с разпределението и отчитането на топлинната енергията водят до недоверието на потребителите към качеството и количеството на това, което са получили и трябва да плащат. Много са проблемите, които са свързани с топлофикационните дружества - инвестиции, емисии, които те трябва да заплащат, цена, която трябва да формират, за да поддържат инсталациите си в годност. Проблем има и с топлинните счетоводители, които имат договори с крайните потребители. Това са проблеми, които съществуват в системата и ние трябва да ги решаваме", каза още народният представител. Ерменков добави, че са малко и възможностите за допълнително договаряне между доставчик и потребител, защото параметрите в договорите се формират от независим регулатор. „През 2013 и 2014 г. комисията по енергетика проведе много заседания, посветени на тези проблеми с широко участие на потребители и топлофикационни дружества. За съжаление тогава не ни стигна времето за промени в законодателството" , припомни Таско Ерменков

За 5 млн. лева ще се конкурират иновациони проекти през 2018 г.

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/za-5-mln-leva-shte-se-konkurirat-inovacioni-proekti-prez-2018-g-258848/

По новите правила на Националния иновационен фонд ще се намалят сроковете и начина на оценяване на предложенията от бизнеса и научните среди

Националният иновационен фонд през 2018 г. улеснява кандидатстването на компании

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799692

Националният иновационен фонд през 2018 г. улеснява кандидатстването на компанииЗа около 5 млн. лв. ще могат да кандидатстват български иновативни компании и научните среди през 2018 г., чрез Националния иновационен фонд (НИФ) по много по-обективна и детайлизирана методология. По разпореждане на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев експертите на Министерството на икономиката и на Изпълнителна агенция за

Кола помете пешеходка на пътя Русе - Велико Търново, загинала е на място

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799706

Кола помете пешеходка на пътя Русе - Велико Търново, загинала е на мястоЛек автомобил е блъснал 48-годишна пешеходка от гр. Полски Тръмбеш на пътя Русе – Велико Търново, съобщиха от ОД МВР - Велико Търново. Пътният инцидент е станал на 4 април в тъмната част на денонощието като лек автомобил Фолксваген Голф, управляван от 34 годишния М.М. от с. Петко Каравелово, е блъснал напречно пресичащата пешеходка,

Над 100 сигнала за избягалите затворници

https://frognews.bg/novini/nad-100-signala-izbiagalite-zatvornitsi.html

Над 100 сигнала са подадени за избягалите затворници, като от тях около 30 са вероятни. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Полицията отцепи градинката „Кристал“ в центъра на София

http://www.struma.com/sinya-lampa/policiyata-otcepi-gradinkata-kristal-v-centura-na-sofiya_132615/

Полицията отцепи движението на пешеходци по тротоарите около градинката „Кристал“ в центъра на София, съобщава bTV. Причината за това е съмнителен куфар, оставен в района

/blitz.bg/

Освен чистачка и социален работник е тичал след избягалите затворници

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/05/3158787_osven_chistachka_i_socialen_rabotnik_sa_tichali_sled/?ref=rss


Единият от издирваните от два дни затворници - Владимир Пелов, може би е щял да избяга още миналата година, ако от МВР не са били подали сигнал на охраната на затвора. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира пред "Нова телевизия" информацията, че МВР още от 2017 г. е имало информация за планирано бягство на един от двамата рецидивисти, които успяха да избягат от Централния софийски затвор в София във вторник следобед.<br /><br />"Дали сме...

Дариткова: Ще търсим нов начин за намаляване на здравнонеосигурените лица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799693

Дариткова: Ще търсим нов начин за намаляване на здравнонеосигурените лицаЩе се търси нов механизъм за намаляване на броя на здравнонеосигурените лица, които по последни данни са малко над 700 хиляди души. Това каза  Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, предава БТА. Тя изрази амбиция за намаляването на броя им и посочи, че преди две години,

4-годишно дете изскочи на шосето и го удари кола

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799690

4-годишно дете изскочи на шосето и го удари колаЧетири годишно момченце пострада при пътен инцидент в Благоевград, но се отърва с леки наранявания. В сряда, около 20 часа на ул. "Бачо Киро" в гр.Благоевград, лек автомобил "Опел Зафира" с 27-годишен водач е блъснал 4-годишно момче. То внезапно се отделило от майка си и изскочило на пътното платно измежду паркирали автомобили.

Гренландските китове пеят джаз

http://clubz.bg/66323-grenlandskite_kitove_peqt_djaz

Огромните гренландски китове, които могат да живеят 200 години, като се хранят с миниатюрни морски организми, имат и друго забележително качество. Подводните им песни са с уникални импровизации и приличат на "джаз", съобщи БТА, цитирайки световните информационни агенции.

"Гренландските китове са джаз певците на Арктика - каза океанографът Кейт Стафорд. - Не знаеш какво ще направят в следващия момент. Те непрекъснато вкарват нещо ново"

Учени от Вашингтонския университет и Норвежкия полярен институт "подслушваха" песните на популация от 300 гренландски кита във водите между Гренландия и Норвегия от 2010 г. до 2014 г. с подводен микрофон. Те събраха най-голямата колекция от такива записи, която разкри разнороден и непрекъснато променящ се вокален репертоар. Учените идентифицираха 184 различни песни, които явно са репродуктивна демонстрация на мъжкарите. 

Специалистите не са могли да свържат специфичните песни с конкретни мъжки китове, но като се има предвид колко различни са мелодиите, те мислят, че всеки пее различна песен, като я променя през следващия сезон.

За разлика от гренландските китове, почти всички гърбати китове пеят версии на същата песен всяка зима.

"Гърбатите китове пеят класическа музика. техните песни са дълги и сложни, но подредени и почти предвидими".

Досега биолозите бяха чували само откъси от песни на гренландските китове в други арктически райони. Записите на изпълненията на гърбати китове са повече, защото и броят на животните е по-голям, а и те достигат в по-южни води. 

"Песните ни се сториха доста красиви, но някои хора ги сравняват със звука от нокти по черна дъска - призна Стафорд. - Те са пискливи, с викове и са доста смешни".

Песните на гренландските китове започват от много висока нота, след това модулират тона и понякога издават едновременно два съвсем различни звука. 

"Не знаем как го правят - каза Стафорд. - Хората не могат, но някои птици го правят"

Гренландските китове достигат 30 м дължина. Те използват песните, за да навигират, да общуват, да намират плячка и партньорка. Звукът се движи добре под вода и достига много по-далече от светлината.

Гренладските китове пеят джаз

http://clubz.bg/66323-grenladskite_kitove_peqt_djaz

Огромните гренландски китове, които могат да живеят 200 години, като се хранят с миниатюрни морски организми, имат и друго забележително качество. Подводните им песни са с уникални импровизации и приличат на "джаз", съобщи БТА, цитирайки световните информационни агенции.

"Гренландските китове са джаз певците на Арктика - каза океанографът Кейт Стафорд. - Не знаеш какво ще направят в следващия момент. Те непрекъснато вкарват нещо ново"

Учени от Вашингтонския университет и Норвежкия полярен институт "подслушваха" песните на популация от 300 гренландски кита във водите между Гренландия и Норвегия от 2010 г. до 2014 г. с подводен микрофон. Те събраха най-голямата колекция от такива записи, която разкри разнороден и непрекъснато променящ се вокален репертоар. Учените идентифицираха 184 различни песни, които явно са репродуктивна демонстрация на мъжкарите. 

Специалистите не са могли да свържат специфичните песни с конкретни мъжки китове, но като се има предвид колко различни са мелодиите, те мислят, че всеки пее различна песен, като я променя през следващия сезон.

За разлика от гренландските китове, почти всички гърбати китове пеят версии на същата песен всяка зима.

"Гърбатите китове пеят класическа музика. техните песни са дълги и сложни, но подредени и почти предвидими".

Досега биолозите бяха чували само откъси от песни на гренландските китове в други арктически райони. Записите на изпълненията на гърбати китове са повече, защото и броят на животните е по-голям, а и те достигат в по-южни води. 

"Песните ни се сториха доста красиви, но някои хора ги сравняват със звука от нокти по черна дъска - призна Стафорд. - Те са пискливи, с викове и са доста смешни".

Песните на гренландските китове започват от много висока нота, след това модулират тона и понякога издават едновременно два съвсем различни звука. 

"Не знаем как го правят - каза Стафорд. - Хората не могат, но някои птици го правят"

Гренландските китове достигат 30 м дължина. Те използват песните, за да навигират, да общуват, да намират плячка и партньорка. Звукът се движи добре под вода и достига много по-далече от светлината.

Мелания с неподражаем стил на великденското търкаляне на яйца по моравата на Белия дом (СНИМКИ)

http://www.struma.com/lyubopitno/melaniya-s-nepodrajaem-stil-na-velikdenskoto-turkalyane-na-yaica-po_132614/

Първата дама на САЩ отново попадна в центъра на вниманието. Мелания Тръмп спази дългогодишната великденска традиция – присъства на търкалянето на яйца по моравата в Белия дом. Преди седмица бивш модел на Playboy заяви, че е имала връзка с Доналд Тръмп, докато е бил вече женен за Мелания. Въпреки слуховете, че това е породило голямо напрежение в първото семейство на САЩ, двамата демонстрираха обич, разбирателство и дори си размениха целувка.

Семейство Тръмп се появи пред...

Продължава

След над 35 години забрана Саудитска Арабия отваря първия киносалон

http://www.mediapool.bg/sled-nad-35-godini-zabrana-sauditska-arabiya-otvarya-parviya-kinosalon-news277671.html

Първият киносалон в Саудитска Арабия ще отвори врати в столицата Рияд на 18 април след отмяната на забраната над този сектор, която съществуваше над 35 години, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Американският гигант "Ей Ем Си ентъртейнмънт" планира да отвори 40 киносалона в 15 саудитски града през следващите пет години и 100 до 2030 г. През декември саудитското правителство обяви, че ще отвори страната за търговски киносалони като част от стратегията "Визия 2030" на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, който иска да диверсифицира прекалено зависимата от петрола саудитска икономика. С население от 30 милиона души, повечето от които са под 25 години, саудитският кинопазар може да носи по един милиард долара печалба годишно. Освен стимулирането на местната киноиндустрия, това решение потвърждава волята на саудитските власти да превърнат развлекателния сектор в елемент от социалното преобразяване на страната, в която се прилага стриктна версия на исляма, отбелязва АФП.

След повече от 35 години забрана в Саудитска Арабия отваря първият киносалон

http://www.mediapool.bg/sled-poveche-ot-35-godini-zabrana-v-sauditska-arabiya-otvarya-parviyat-kinosalon-news277671.html

Първият киносалон в Саудитска Арабия ще отвори врати в столицата Рияд на 18 април след отмяната на забраната над този сектор, която съществуваше над 35 години, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Американският гигант "Ей Ем Си ентъртейнмънт" планира да отвори 40 киносалона в 15 саудитски града през следващите пет години и 100 до 2030 г. През декември саудитското правителство обяви, че ще отвори страната за търговски киносалони като част от стратегията "Визия 2030" на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, който иска да диверсифицира прекалено зависимата от петрола саудитска икономика. С население от 30 милиона души, повечето от които са под 25 години, саудитският кинопазар може да носи по един милиард долара печалба годишно. Освен стимулирането на местната киноиндустрия, това решение потвърждава волята на саудитските власти да превърнат развлекателния сектор в елемент от социалното преобразяване на страната, в която се прилага стриктна версия на исляма, отбелязва АФП.

Биткойнът се търгува под 7 000 долара

http://econ.bg/Новини/Биткойнът-се-търгува-под-7-000-долара_l.a_i.760039_at.1.html

Kpиптoвaлyтитe пoнecoxa yдap oт нoвинитe зa нoвитe oгpaничeния, ĸoитo cи нaлoжиxa САЩ и Китай, a цeнaтa нaд bіtсоіn пaднa пoд 7000 дoлapa. Bчepa...

Близо 5000 родители не са записали децата си на училище или детска градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799685

Близо 5000 родители не са записали децата си на училище или детска градинаБлизо 5000 родители не са записали децата си на училище или детска градина, сочи проверка на прокуратурата. От институцията отчетоха близо 8300 случая, при които родителите не осигуряват присъствието нa децата си на училище или детска градина. Близо 1700 човека са глобени или наказани, предава БТА. В 62 случая прокурорите са ангажирали по реда на

Трима тийнейджъри пострадаха при катастрофа край Плевен, в болница са

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799671

Трима тийнейджъри пострадаха при катастрофа край Плевен, в болница саНа 4 април 2018 година около 19:30 часа в град Плевен на улица "Ген. Лейтенант Атанас Стефанов" водачът на „Опел Астра" – 18-годишна от село Обнова, при изпреварване е изгубила управление над автомобила. „Опел“-ът напуска пътното платно вдясно по посоката си на движение и се удря в метална ограда и крайпътно дърво.

Цачева: Най-лесно е да подам оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=372028

Най-лесното нещо за мен е да си подам оставката. Това зави министърът на правосъдието Цецка Цачева относно поисканата й от БСП и Веселин Марешки оставка. Припомняме, оставката на правосъдния министър беше поискана заради показното бягство от централния софийски затвор на двама осъдени.

Никакви танци на Разпети петък

http://clubz.bg/66322-nikakvi_tanci_na_razpeti_petyk

Филмът „Хайди“, например, няма място в програмите им, и колкото и на някого да му се види парадоксално това – все пак става дума за приключенията на малко момиченце в Алпите, има обяснение защо е сред забранените: представлявал заплаха за душевния мир на вярващите.

Филмите, които не могат да бъдат представяни на Разпети петък, са 756 – все такива, които не отговарят на „сериозния характер“ на деня. „Черният“ списък се актуализира всяка година и в програмите на кината могат да бъдат включени само тези произведения, които са сметнати за подходящи от Министерството на културата или от упълномощена от него инстанция. „Ловци на духове“ или пък „Нощ след тежък ден“ на Бийтълс са само някои от известните заглавия, които са табу.

Забраните обаче ни най-малко не се изчерпват с това – в деня на Божието разпятие (който е сред регламентираните от Конституцията т.нар. „тихи“ празнични дни) в Германия не може да се прави нищо шумно – нито танци, нито музика, нито спортни прояви. По театри и опери пък не бива да се показват комедии. Затворени са не само игралните зали и букмейкърските бюра, но и автомивките не бива да се използват. Още нещо, което е забранено в този ден, е местенето от едно жилище в друго. Нарушителите са заплашени от глоби до 1000 евро и ограниченията в общи линии се спазват, но периодически тук или там надигат глас техни противници – с настояванията да се направи компромис, нерядко успешно.

Противопоставянето на наложените правила не е епично, но е факт – в Бохум, например, инциативата „Свободна от религия зона“ вече шест години поред си позволява именно на Разпети петък да показва в един от местните киносалони филма „Животът на Брайън“ (сатира на британските комици „Монти Пайтън“ от забранителния списък) в знак на протест срещу намесата в религиозните свободи. За което е наложена и съответната глоба, която организаторите оспорили, стигнали до Конституционния съд в Карлсруе и в крайна сметка извоювали за тази година разрешение по изключение да покажат филма.

Както сочат проучванията – 52 процента от германците са на мнението, че забраните за шум и смях на този ден са уместни, макар да не са малко и тези, които ги смятат за отживелица – 38 на сто. „Толкова ли скандално ограничение на личната свобода е това, че ако мога да танцувам на воля в 364 дни в годината, в един-единствен трябва да се съобразя с религиозните убеждения на мнозинството хора в страната?“ - пита риторично по този повод бившата председателка на Евангелистката църква в Германия Маргот Кесман. Факт е обаче, че наложените на Разпети петък ограничения не се приемат безспорно и с всяка следваща година около тях се водят все по-разгорещени дебати.

Ново на ГП Е-79: Ето с какво КАТ ще лови нарушителите на пътя…

http://regiona.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%bf-%d0%b5-79-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%81-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d1%89%d0%b5-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d1%83/

Пътни полицаи проведоха СПО метода Широкообхватен контрол на скоростта. Контролът бе осъществен  с мобилна камера. Началото на операцията бе дадено в 11.00 ч. на ГП Е 79 – при разклона за с. Пиперево.

Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от които струва 30 хиляди евро, вече са на пътя от февруари месец. Едно от най-големите техни предимства е, че работят прекрасно в няколко ленти и може да заснемат едновременно двама или трима нарушители.

Специализираната полицейска операция се проведе на изхода на Дупница в посока София. Мобилната камера на Областната дирекция на полицията, с която работят пътните полицаи, е една от 28-те в страната.

Възможностите на новата техника представи Ивайло Паунов, инспектор пътен контрол по главните пътища и автомагистралите.

Камерите разпознават регистрационните номера – както български, така и чужди.

Камерата може да бъде монтирана както отстрани на пътя, така и на мостове. Устройството може да работи минимум 5 часа.
След приключване на работата чрез инсталирана в устройството сим карта данните се изпращат в централната база данни в МВР.

И при дъжд, и при сняг работят прекрасно, дори при по-слаба видимост също разпознават добре регистрационните номера.

Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, уверяват още от полицията.След приключване на работата чрез инсталирана в устройството сим карта данните се изпращат в централната база данни в МВР.

сн.бгнес

Материалът Ново на ГП Е-79: Ето с какво КАТ ще лови нарушителите на пътя… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Този младеж го загази! Полицаи проверяваха колата му, после нахлуха в апартамента му в Благоевград и откриха над 130 килограма...

http://www.struma.com/krimi/tozi-mladej-go-zagazi-policai-proveryavaha-kolata-mu-posle-nahluha_132613/

Вчера в гр.Благоевград, от служители на сектор „ПИП“ при ОДМВР-Благоевград, е извършена проверка на лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо“, управляван от Л.А./23г./ от гр.Благоевград. В багажното отделение на автомобила са установени и иззети около 4 бр. чувала, съдържащи общо около 80 килограма нарязан тютюн, без задължителен бандеролен знак.

При последваща проверка на жилище в гр.Благоевград, обитавано от лицето, от полицейските служители, е намерен и иззет...

Продължава

Естония иска САЩ да разположат войски и ракети "Пейтриът" на нейна земя

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/04/05/3158777_estoniia_iska_sasht_da_razpolojat_voiski_i_raketi/?ref=rss


Президентът на Естония Керсти Калюлайд поиска на естонска земя да бъдат разположени американски военни и ракети "Пейтриът", за да се осигури надеждно възпиране на Русия, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.<br /><br />Калюлайд даде интервю на АФП във Вашингтон, където бе на посещение заедно с колегите си от Латвия и Литва. Разполагане на американски войски и бойна техника ще укрепи присъстващите в Естония сили на НАТО, което би било реакция на все...

Белгийски военни укрили възможностите за удължаване на живота на изтребители Ф-16

http://www.mediapool.bg/belgiyski-voenni-ukrili-vazmozhnostite-za-udalzhavane-na-zhivota-na-iztrebiteli-f-16-news277670.html

Висши ръководители в Белгийската армия и министерството на отбраната са укрили умишлено от политическото ръководство данни за възможностите за удължаване на живота на използваните изтребители Ф-16, съобщиха местни медии. Изводът се налага от разпоредената проверка на твърденията, че генерали от Военновъздушните сили не са съобщили на министъра на отбраната за писмо на производителя на машините "Локхийд Мартин". Уличените генерали са отстранени временно от длъжност. В два доклада от 2016 и 2017 г. производителят уточнява, че ресурсът на белгийските изтребители може да бъде удължен и те да останат на въоръжение още от шест до 27 години. Разследването установило, че поне трима генерали съзнателно са прикрили сведенията с оправданието, че обявената обществена поръчка за превъоръжаване вече е много напреднала. Първоначално се предвиждаше през февруари белгийското правителство да приеме решение с какви нови изтребители ще замени използваните досега Ф-16. Процедурата за избор на нови изтребители е на стойност 15 милиарда евро, като предвижда замяна на 49 самолета Ф-16, взети на въоръжение след 1975 година. Поръчката е за 34 нови машини, а в надпреварата участват "Локхийд Мартин" (САЩ) с Ф-35 и международният консорциум "Юрофайтър" с "Тайфун". Извън процедурата предложението си представи Франция с изтребителя "Рафал". Дружеството "Сааб" (Швеция) се отказа от участие със своите машини "Грипен".

Благоевградчанин блъсна 4-годишно дете, момчето изскочило на пътя

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgradchanin-blusna-4-godishno-dete-momcheto-izskochilo-na-putya_132612/

Снощи около 20:00 часа на ул.“Бачо Киро“ в гр.Благоевград, лек автомобил „Опел Зафира“ с 27-годишен водач от гр.Благоевград е блъснал 4-годишно момче от гр.Благоевград, което внезапно се отделило от майка си и изскочило на пътното платно измежду паркирали автомобили.

Детето е пострадало с охлузна рана на брадичката и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение.

Р. Андонов

Най-добрите филми на Стивън Спилбърг в снимки

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/naj-dobrite-filmi-na-stivyn-spilbyrg-v-snimki-6081038

Тази година маркира 50-тата годишнина от излизането на първия професионално заснет късометражен филм на Спилбърг, излязъл през 1968-а, когато режисьорът е на възраст от 22 години

Първите санкционирани олигарси от списъка "Кремъл" може да бъдат обявени днес

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/05/3158760_purvite_sankcionirani_oligarsi_ot_spisuka_kremul_moje/?ref=rss


Още днес в САЩ може да бъдат обявени имената на първите санкционирани руски олигарси от т.нар. списък "Кремъл" на Държавния департамент, като вероятно те ще са не по-малко от 5-6 души. Това твърдят "Ройтерс" и няколко американски медии, включително "Вашингтон пост" и консервативната телевизия Fox News.<br /><br />Не се посочват конкретни имена, но публичната част с предприемачи от списъка от 16 февруари включваше над 90 души, ръководители на...

Испания арестува техника, изобличил "Суислийкс" по искане на Швейцария

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/05/3158771_ispaniia_arestuva_tehnika_izoblichil_suisliiks_po/?ref=rss


Испания арестува по искане на Швейцария бившия компютърен техник от банка "Ейч Ес Би Си Суис" Ерве Фалсиани, известен като разобличителя от "Суислийкс" за практиките на клиенти на банката за укриване на доходи, предаде "Франс прес".<br /><br />"Арестът е извършен в Мадрид. Той бе задържан на улицата на път за конференция", съобщи представител на испанската полиция. Той не уточни защо Швейцария издирва Фалсиани, а само посочи, че тя иска...

Моторист без книжка се обърна на пътя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799678

Моторист без книжка се обърна на пътя
Моторист без книжка се преобърна на пътя в хаджидимовското с. Абланица, съобщиха от полицията. Инцидентът станал в сряда около 18,30 часа. 30-годишен мъж от с. Абланица, управлявал мотоциклет "Сузуки", който не е регистриран по надлежния ред. При движение с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над мотоциклета и се блъснал в

Нова депутатка на Марешки събра очите на мъжете в парламента (СНИМКИ)

http://www.struma.com/bulgariya/nova-deputatka-na-mareshki-subra-ochite-na-mujete-v-parlamenta_132611/

След като безпрецедентно повече от шест месеца й се пазеше място, Елена Аксиева положи клетва и стана депутат от партия „Воля”. Тя зае мястото на Нина Миткова като представител на пловдивски избирателен район, пише Флагман бг.

Елена Аксиева бе въведена в процедурите от нейни колежки-депутатки Хубавата Елена предизвика сериозен шум, тъй като мъжете ахнаха при влизането й в пленарната зала. Тя е съпруга на собственика на охранителна фирма Атанас Пешев.

По...

Продължава

Моторист е с опасност за живота след катастрофа край Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799666

Моторист е с опасност за живота след катастрофа край Хасково24-годишен моторист е самокатастрофирал вчера, съобщиха от ОДМВР - Хасково. В 17,25 часа на главния път при „Бряговските завои“, свиленградчанинът е управлявал мотоциклет Кавазаки. Водачът е загубил контрол и е излязъл вдясно от пътя. Настанен е в МБАЛ Хасково с травматичен хематом в мозъка, загуба на съзнание, с опасност за живота.

Полицията отцепи движението около градинката „Кристал“ заради съмнителен куфар

http://www.cross.bg/sumnitelen-politziyata-zaradi-1571888.html

/КРОСС/ Полицията отцепи движението на пешеходци по тротоарите около градинката „Кристал" в центъра на София заради съмнителен куфар,съобщи bTV. Впоследствие се оказало, че в багажа няма нищо опасно, а само одеяла и детски играчки. Не се наложи дори контролиран взрив а блокадата вече е вдигната.  

Отцепиха движението около градинката „Кристал“ в София заради съмнителен куфар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799665

Отцепиха движението около градинката „Кристал“ в София заради съмнителен куфарПолицията отцепи движението на пешеходци по тротоарите около градинката „Кристал“ в центъра на София заради съмнителен куфар, предаде Би Ти Ви. Очаквайте

Мъдруват трудно правителство в Италия

http://clubz.bg/66321-mydruvat_trudno_pravitelstvo_v_italiq

Италианският президент Серджо Матарела започна двудневни официални консултации, за да установи дали някоя партия или коалиция е способна да набере достатъчно подкрепа, за да формира правителство след парламентарните избори на 4 март, на които никоя формация не получи мнозинство, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Конституционната роля на държавния глава е да номинира за премиер политически лидер, който да го убеди, че е в състояние да състави кабинет, който ще получи доверие в парламента. 

Консултациите започват със срещи с председателите на двете камари на парламента: на Сената - Мария Елизабета Алберти Казелати, и на Камарата на депутатите - Роберто Фико. По-късно италианският президент ще разговаря с представители на партиите с по-малка политическа тежест, а след това - с тези, спечелили най-много гласове.

Популисткото Движение "Пет звезди" (ДПЗ) получи най-много гласове сред партиите, а първа сила след изборите е десноцентристката коалиция начело с антиимигрантската партия "Лига". Никоя политическа сила обаче не може да управлява самостоятелно, отбелязва АП.

Луиджи ди Майо

Лидерът на ДПЗ Луиджи ди Майо предложи коалиционно споразумение от германски тип с две от останалите партии, като изрази готовност да състави правителство както с дясната "Лига", така и с левоцентристката Демократическата партия (ДП), която преживя най-тежкото изборно поражение в историята си. Той обаче изключи възможността да управлява в коалиция с формацията на Силвио Берлускони "Форца Италия" ("Напред, Италия!") заради присъдите за данъчни измами срещу бившия премиер. 

Бившият лидер на ДП, който все още има силно влияние в партията - експремиерът Матео Ренци - изключва каквато и да било коалиция с ДПЗ.

Матео Салвини

Лидерът на "Лига" Салвини пък отказва да разцепи десния блок и да влезе самостоятелно в някаква коалиция без своя съюзник - партията на Берлускони. 

"Всички остават на позициите си и ако никой не направи ход, ще има нови избори", каза Салвини пред журналисти тази сутрин.

Ди Майо снощи го подкани по телевизията:

"Салвини трябва да избира между революция и реставрация. С други думи, дали да изостави Берлускони, за да започне промяна в Италия, или да не променя нищо... А ДП трябва да реши дали да продължи да следва линията на Ренци, която е безотговорна."

Той обаче похвали временния лидер на ДП Маурицио Мартина и някои от неговите министри в сегашното служебно правителство, което управлява до съставянето на нов кабинет въз основа на резултатите от изборите. 

Според политическия анализатор професор София Вентура "най-вероятният изход е сделка между десния център начело с "Лига" и ДПЗ". За да се стигне дотам обаче е необходимо време, като лидерите на двете партии трябва да се откажат от съперничеството си кой да стане премиер и да намерят компромисен кандидат за поста. 

Италианската левоцентристка Демократическа партия, управлявала през последните пет години, възнамерява да бъде част от опозицията в новия парламент и няма да се присъединява към никакво коалиционно правителство, обяви секретарят на партията Маурицио Мартина, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Негативните изборни резултати не ни позволяват да формулираме правителствена конфигурация с наше участие", каза Мартина след срещата си с президента на Италия Серджо Матарела.

Най-много гласове на изборите събра десноцентристкият съюз между крайнодясната партия "Лига" на Матео Салвини (17 процента), дясната партия на Силвио Берлускони "Форца, Италия" (14 процента) и две по-малки формации. Салвини стана лидер на десния съюз, излязъл първи с общо около 37 процента от гласовете.

След него се нареди антисистемното "Движение "Пет звезди" начело с Луиджи Ди Майо с 32 процента, много преди класиралата се трета Демократическа партия с 18 на сто. 

Берлускони с хората си след консултациите с президента Серджо Матарела

Във втория ден на консултации с президента Матарела, Мартина призова партиите, събрали най-много гласове на изборите, да сформират правителство. Мартина каза, че изявленията на двете партии с най-много гласове - "Движение "Пет звезди" и "Лига", приличат на предизборни обещания и не отразяват отговорността, която трябва да бъде проявена след изборите, посочва Асошиейтед прес.

Мартина добави, че "ще е добре, ако двете партии стъпят отново на земята". Консултациите с всички партии ще продължат до края на днешния ден. Италиански наблюдатели прогнозират, че ще има втори и трети тур на преговорите, тъй като политическите лидери не отстъпват от позициите си, съобщава Франс прес.

 

Бебе вомбат стана сензация в германски зоопарк

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6799652

Бебе вомбат стана сензация в германски зоопаркБебе вомбат се превърна в сензация в германски зоопарк, след като направи първите си стъпки извън майчината торба, предаде ДПА. Седмица след прохождането пред публика на 6-месечния вомбат Апари посетителите се стичат към зоопарка в Дуйсбург, за да се порадват на симпатичното бебе. Очаква се след около две седмици Апари и майка му да бъдат

Моторист от с. Абланица пострада! 30-годишният мъж натисна газта и се заби...

http://www.struma.com/obshtestvo/motorist-ot-s-ablanica-postrada-30-godishniyat-muj-natisna-gazta-i_132610/

Вчера около 18:30 часа в с. Абланица, общ. Хаджидимово, 30-годишен мъж от с. Абланица, управлявайки мотоциклет „Сузуки“, който не е регистриран по надлежния ред, при движение с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над мотоциклета и се блъснал в крайпътно препятствие, като в резултат на инцидента е пострадал с разкъсно-контузна рана на главата. Установено е, че същият не притежава необходимата категория за управление на превозното средство..

Р. Андонов...

Продължава

Безлов: Ако няма последици за избягалите от затвора, това ще е лош сигнал за престъпниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799651

Безлов: Ако няма последици за избягалите от затвора, това ще е лош сигнал за престъпницитеАко няма последици за избягалите от затвора, това ще бъде лош сигнал към хората, които излежават присъдите си. Това каза за „Фокус“ Тихомир Безлов, главен експерт в програма „Сигурност“ в Центъра за изследване на демокрацията. Той добави, че факторите за това бягство са много и са пряко свързани с организацията на затворите и нивото на корупция,

Великденски яйца - техники за боядисване

https://offnews.bg//mama-nindzha/velikdenski-iajtca-tehniki-za-boiadisvane-678168.html

Автор: Елена Андреева - виЕЛИца от вкусове 1. Боядисване на яйца с желатин В купичка изсипваме два пакета от 10 г желатин и малко вода. Изчакваме желатинът да набъбне, добавяме още малко вода и загряваме в микровълнова печка или на водна баня до течно състояние. Предварително си приготвяме решетка, върху която ще слагаме яйцата, а под нея поставяме чиния. Използвам обикновени бои на прах. Първи вариант - потапям свареното яйце в желатина, вадя върху решетката и бързо, още преди да се е отцедило, поръсвам от боята на прах - един, два цвята. При стичането си желатина разнася боята и се получава красив ефект.…

Полицията във Варна съветва гражданите

http://www.moreto.net/novini.php?n=372023

Почивните дни около предстоящите Великденски празници са повод за празнично настроение, възможност за пътуване в страната и чужбина, повод за среща с близки и роднини. Част от жителите на Варна напускат своите домове, като предприемат пътувания на близки и далечни разстояния.

EUobserver: Няколко страни може да не участват в срещата за Западните Балкани през май

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/04/05/3158772_euobserver_niakolko_strani_moje_da_ne_uchastvat_v/?ref=rss


Няколко държави - членки на Европейския съюз, обмислят дали да участват в срещата на върха за Западните Балкани през май в София, тъй като са против присъствието на Косово, една от потенциалните страни - кандидатки за еврочленство, на нея, пише EUobserver.<br /><br />Испанският премиер Мариано Рахой вече даде знак на срещата на европейските лидери миналия месец, че може да не присъства, защото Мадрид не признава Косово.<br /><br />Останалите страни от ЕС, които не...

Убийци на пътя! Задържаха двама надрусани зад волана в Пиринско

http://www.struma.com/krimi/ubiici-na-putya-zadurjaha-dvama-nadrusani-zad-volana-v-pirinsko_132609/

При извършена, около 23:20 часа на 04. 04. 2018г. на ул. “Васил Левски“ в гр. Благоевград, проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от И. Б. /25г. / от гр. Благоевград, oт полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е намерена и иззета около 0, 4 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. С техническо средство е установено, че същият е шофирал след употреба на наркотични вещества. И. Б. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е...

Продължава

Цели 3 състезания на старта на новия сезон на "Формула 1"

https://www.vesti.bg/lyubopitno/celi-3-systezaniia-na-starta-na-noviia-sezon-na-formula-1-6081022

През този месец стартовете в Бахрейн, Китай и Азербайджан ще бъдат излъчвани в реално време в родния ефир

Златка Димитрова сменя силиконовия си бюст на живо във фейсбук (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6799564

Златка Димитрова сменя силиконовия си бюст на живо във фейсбук (Видео)Плеймейтката Златка Димитрова сподели момент от подмяната на силиконовия си бюст. Тя излъчи видео на живо във фейсбук, на което заедно с известен пластичен хирург избират големината на новите импланти. Златка написа на клипа "Нов силикон за новия летен сезон". В момента Димитрова е с 420 кубика, а формата на силикона е капковидна.

Модел влезе в парламента, закле се като депутат

https://frognews.bg/novini/model-vleze-parlamenta-zakle-kato-deputat.html

Елена Аксиева от ”Воля”, която още преди изборите изгря със секси фотосесия в медиите, се закле като депутатка в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев изпрати важно писмо до администрациите, което засяга всеки българин

https://petel.bg/Vitsepremierat-Tomislav-Donchev-izprati-vazhno-pismo-do-administratsiite--koeto-zasyaga-vseki-balgarin__258691

Снимка Булфото Заместник министър-председателят Томислав Дончев изпрати дo всички администрации писмо с призив да спазват закона и да ...

Гонка като в екшън! Полицаи се опитаха да спрат автомобил, той не спря и последва...

https://petel.bg/Gonka-kato-v-ekshan--Politsai-se-opitaha-da-sprat-avtomobil--toy-ne-sprya-i-posledva---__258692

На 03-ти април, около 23:15 часа, в гр. Бяла, на ул. «Съединение», полицейски патрул предприема действия за проверка на лек автомобил «Фиат», ка...

Младеж от с. Долно Осеново се разхождаше по ул. “Шар планина“ в гр. Благоевград, а после се озова в ареста

http://www.struma.com/krimi/mladej-ot-s-dolno-osenovo-se-razhojdashe-po-ul-shar_132608/

Задържаха петричанин с амфети в джоба

От полицейски служители на 01РУ-Благоевград, около 21:30 часа на 04. 04. 2018г. в района на ул. “Шар планина“ в гр. Благоевград, е извършена проверка на К. К. /20г. / от с. Долно Осеново. У същият е намерена и иззета около 0, 9 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. К. К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа

Около 18:30 часа на 04. 04. 2018г. в района на ул. “Тетово“ в гр. Петрич, от полицейски...

Продължава

Уникален метод за боядисване на яйца

https://www.actualno.com/curious/unikalen-metod-za-bojadisvane-na-jajca-news_668207.html

Никога не е излишно да научим още един любопитен начин за боядисване на яйца. Чували ли сте за метода "мозайка"? Ако боядисвате и леко пукнатите яйца, знаете, че боята се просмуква през ценпатините и оцветява белтъка на свареното яйце. Това понякога ни навежда на мисълта, че не е добра идея да ги хапваме след това, тъй като не сме сигурни в това дали боята е напълно безвредна. Ако на пакетчето е изрично подчертано, че няма от какво да се притесняваме и боите на наиситна безвредни, то

Отслабването в юношеството значително намаляват риска от развиване на диабет

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6799614

Отслабването в юношеството значително намаляват риска от развиване на диабетДатски учени установиха, че децата, които успеят да сведат теглото си до нормални граници до 13-годишна възраст, значително намаляват риска от развиване на диабет като възрастни, предаде Асошиейтед прес. Диабетът може да се появи, когато тялото не използва правилно инсулина, за да превръща храната в енергия.

Не давайте "хартиено" свидетелство за съдимост, ако сте с чисто минало

http://clubz.bg/66320-ne_davajte_hartieno_svidetelstvo_za_sydimost_ako_ste_s_chisto_minalo

Заместник министър-председателят Томислав Дончев изпрати дo всички администрации писмо с призив да спазват закона и да преустановят изискването към неосъждани граждани да представят на институциите свидетелство за съдимост на хартиен носител. Това събщават от службата на Министерския съвет.

С промените в законодателството, в сила от началото на годината, отпада напълно изискването към лицата с чисто съдебно минало да представят удостоверението като доказателство, а администрациите са задължени и оправомощени да правят справка за данните за съдимостта на гражданите чрез проверка в регистрите и електронен обмен на информация. Така при издаване на свидетелство за съдимост по служебен път отпада изискването гражданите да предоставят акт за раждане и вече не се събира държавна такса.

Мярката е част от дългосрочния приоритет на правителството за провеждане на административна реформа, която води до облекчаване на процедурите и повишаване качеството на административно обслужване за гражданите и бизнеса. Тази цел се постига чрез премахване на изискването за представяне на някои от по-разпространените официални документи на хартиен носител, опростяване на режимите, регламентиран достъп до регистри, електронен документооборот и служебен обмен на информация между институциите, пишат още от МС.

В отговор на постъпилите оплаквания, че административни структури в страната продължават да изискват свидетелство за съдимост като част от необходимите документи за предоставяне на административна услуга, вицепремиерът Дончев инициира създаването на нарочен електронен адрес -

udostoverenia@government.bg.

На него граждани да сигнализират за неправомерно изисквани от тях удостоверения и свидетелства. Сигналите ще се проверяват от Главния инспекторат на Министерския съвет. 

Актьорът Майкъл Шийн помага на жертви на компании за кредити

http://www.barometar.net/90747/

Народният представител от ГЕРБ Павел Христов, който представя България на конференция на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Лондон, сподели за своя среща с популярния британски актьор Майкъл Шийн, който също участва във форума: „Днес се запознах с актьора Майкъл Шийн, но не в качеството му на филмова звезда, а като основател на „The […]

Европа привлича лъвския пай от глобалните инвестиции в имоти през 2017 г.

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/evropa-privlicha-lyvskiia-pai-ot-globalnite-investicii-v-imoti-prez-2017-g-258845/

Седем от градовете в топ десет от Индекса на инвестиционната интензивност на JLL се намират на Стария континент

Разстреляха ММА боец пред очите на жена му

http://www.struma.com/lyubopitno/razstrelyaha-mma-boec-pred-ochite-na-jena-mu_132607/

Нахлули в дома му, искали нещо от него, гръмнали го и избягали

Бразилският ММА боец Адриано Сантана Перейра е бил разстрелян в дома си пред очите на жена му и 9-годишния им син.

Маскираните килъри са нахлули в дома му и след кратък разговор са произвели изстрел и няколко удара с хладно оръжие в тялото му, след което са избягали.

По свидетелства на жената на Перейра убийците са искали нещо от мъжа й, а той неуспешно се е опитал да им обясни, че това, което търсят не е у него.

/blitz.bg/

”Таймс“: „Новичок“ е произведен в тайна руска лаборатория

https://frognews.bg/politika/taims-novichok-proizveden-taina-ruska-laboratoriia.html

Отровата „Новичок“, с която бяха атакувани бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е произведена в тайна руска лаборатория, пише „Таймс“, като се позовава на източник от британските тайни служби.

"Таймс“: „Новичок“ е произведен в тайна руска лаборатория

https://frognews.bg/novini/taims-novichok-proizveden-taina-ruska-laboratoriia.html

Отровата „Новичок“, с която бяха атакувани бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е произведена в тайна руска лаборатория, пише „Таймс“, като се позовава на източник от британските тайни служби.

Преглед на икономическите теми в печата, 5 април

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-5-април_l.a_i.760038_at.1.html

"Бeзплaтнoтo" caниpaнe cтигнa дo мaлĸo нaд 1% oт жилищaтa в cтpaнaтa" Koнтpoлът въpxy пpoгpaмaтa щe бъдe зacилeн Oбщo 49 699 жилищa в 769...

Австралия разследва дали от Фейсбук са нарушили закона за защита на личните данни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799633

Австралия разследва дали от Фейсбук са нарушили закона за защита на личните данниАвстралийските власти заявиха, че разследват дали компанията Фейсбук е нарушила австралийското законодателство за защита на личните данни при изтичането на информация за 300 000 местни потребители без тяхно знание към "Кембридж Аналитика", свързана с Тръмп консултантска фирма, предаде Асошиейтед прес.

Депутатите поискаха информация за състоянието на топлопреносната мрежа

https://www.actualno.com/business/deputatite-poiskaha-informacija-za-systojanieto-na-toploprenosnata-mreja-news_668205.html

Депутатите възложиха на енергийния министър Теменужка Петкова в срок до 1 октомври да представи информация за техническото състояние и експлоатационната годност на енергийните обекти в страната в областта на топлоснабдяването. Това се случи след след разискване на темата, което се проведе по искане на БСП. Първоначалното предложение на левицата беше министър Петкова да предостави информацията в срок до 2 месеца, в последствие срокът беше редактиран и съобразен с началото на отоплителния сезон.

ВАП извърши проверка за законност на територията на цялата страна по спазване на изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование

http://www.struma.com/bulgariya/vap-izvurshi-proverka-za-zakonnost-na-teritoriyata-na-cyalata-strana_132606/

Върховна административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност на територията на цялата страна по спазване на изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование /ЗПУО/.

Проверката е реализирана от ВАП чрез възлагане от териториалните прокуратури на кметовете на общините.

В хода на проверката, от длъжностни лица, определени от кметовете на общините са инспектирани и установени следните брой нарушения за цялата страна по реда на чл.347 от...

Продължава

Мъж пострада при трудова злополука в депо за твърди битови отпадъци в Смолян

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799627

Мъж пострада при трудова злополука в депо за твърди битови отпадъци в Смолян47-годишен мъж е пострадал при трудова злополука в депо за твърди битови отпадъци, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян. Вчера, 4 април, е образувано досъдебно производство за това, че на същата дата около 10.00 часа в гр.Смолян, в депо за твърди битови отпадъци е възникнала трудова злополука, при която са причинени средни телесни повреди на

Засилени мерки за безопасност по пътищата в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799636

Засилени мерки за безопасност по пътищата в Гърция 
Властите в Гърция са засилили мерките за безопасност по пътищата с оглед на Великденските празници, предаде държавната телевизия ЕРТ. През празничните дни ще бъдат увеличени и полицейските патрули с цел превенция и предотвратяване на престъпни действия и особено на взломни грабежи и обири, предава БТА.

Пловдив беше домакин на концерта „Цветни мелодии от тюркския свят“

http://www.cross.bg/tyrtziya-svyat-predsedatel-1571886.html

/КРОССГенералното консулство на Република Турция в Пловдив беше домакин на концерта "Цветни мелодии от тюркския свят". Събитието беше организирано под патронажа на Посолствата на Република Турция, Азербайджан и Казахстан в рамките на честванията на празника "Невруз". С уникални мелодии и колоритни танци, артистите и танцьорите от ТЮРКСОЙ представиха богатото културно наследство на Тюркския свят, простиращ се от Азербайджан до Казахстан, от Турция до Тюркменистан. ТЮРКСОЙ е организация, наричана още ЮНЕСКО(Организацията на обединените нации за образование, наука и култура) на Тюркския свят. Основни цели на организацията са сближаване на културите и укрепване на толерантността. Във времето, когато се засилва езикът на омразата и се разпространява все повече отчуждението и нетолерантността, светът има най-много нужда от диалог и взаимно уважение, а културата и изкуството са най-ефективният път за комуникация и разбирателство. Артистите от Якутия, Азербайджан, Киргизия, Гагаузия /Молдова/, Хакасия /Русия/, Узбекистан, Башкурдистан /Русия/ и Турция със своите песни и танци дадоха на зрителите възможност да пътешестват до Тюркския свят. Гости на събитието бяха: г-н Здравко Димитров - Областен управител на Област Пловдив, г-н Веселин Чипев - Зам

Политически брак! Какви ги върши азбукарят "без доверие" Димитър Атанасов от Петрич?! Лъжа ли е, че БСП и АБВ в Пиринско са едно цяло!

http://www.struma.com/politika/politicheski-brak-kakvi-gi-vurshi-azbukaryat-bez-doverie-dimitur-atanasov_132605/

Лидерът Вл. Елезов: Нека ходи Атанасов в БСП, няма да му е за първи път. Не ми се коментират безпочвени глупости...

Областният лидер на АБВ в Пиринско Димитър Атанасов разтърси структурите на партията, след като снеха политическото му доверие, той и още неколцина негови поддръжници разпространиха декларация, че АБВ се слива с БСП. Политическият брак между БСП и АБВ бил сключен на емблематичната дата 1 април. От структурата на партията в Благоевград обявиха, че това са пълни глупости и, че АБВ започва да изгражда нови структури по места в Пиринско. Те определиха твърденията на Атанасов като неистински и...

Продължава

Добри са условията за туризъм в планините

http://www.cross.bg/planinite-ysloviyata-dobri-1571885.html

/КРОСС/ Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Навсякъде условията в планините са добри. Температурите са положителни - около 7 градуса за курортите. Все още има възможност за каране на ски, навсякъде съоръженията работят. От ПСС предупредиха, че се очаква се влошаване на времето в следобедните часове. Няма инциденти за изминалото деноноще.  

Хиляди деца загинали в Сирия през 2017 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=372027

Около хиляда деца загинали в Сирия през 2017 година. Те са били убити от експлозиви. Повече от 360 други са били осакатени. Около 8 млн. души, от които 3 млн. деца, са изложени на тази опасност. Това показват данни на СЗО и УНИЦЕФ.

Рентгеново лъчение от червени джуджета застрашава екзопланетите край тях

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6799629

Рентгеново лъчение от червени джуджета застрашава екзопланетите край тяхАстрономи под ръководството на Айке Гюнтер от обсерваторията "Карл Шварцшилд" в Германия заключиха, че потенциално обитаеми планети могат да бъдат "стерилизирани" от рентгеново лъчение от червени джуджета, съобщи Лента. В резултат живи същества могат да се срещнат единствено в океани на тези планети.

Министър Радев предлага общи карти за градския транспорт на служителите на МВР

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799619

Министър Радев предлага общи карти за градския транспорт на служителите на МВРВсяка година МВР дава близо 14 милиона лева за карти за градски транспорт на служителите, каза от парламентарната трибуна ресорният министър Валентин Радев, предава БТА.  Той отчете, че близо 36 000 човека във ведомството ползват карти, като реална необходимост имат около 21 000. За това предложението е да има общи карти (оборотни) за хора,

Добри са условията за туризъм в планините

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6799559

Добри са условията за туризъм в планинитеДобри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК за ,,Фокус’’ . Навсякъде условията в планините са добри. Температурите са положителни – около 7 градуса за курортите. Все още има възможност за каране на ски, навсякъде съоръженията работят. От ПСС предупредиха,

Вегани vs. поповете заради великденското мълчание на агнетата

https://offnews.bg//obshtestvo/vegani-vs-popovete-zaradi-velikdenskoto-malchanie-na-agnetata-678142.html

Веганите излизат на протест срещу православната църква заради великденските "убийства на бебета агнета".

Точно в 16 часа следовниците на тревопасното хранене ще се съберат пред Светия Синод, за да кажат твърдо не на кланетата и чеверметата.

"Символично, много от нас утре ще бъдем с агнешки маски, имаме маски на всички животни, които православните християни използват за жертвоприношения и ще ги използваме!! Елате нека заедно кажем НЕ на убийствата на животни!!!", пишат в призива за протест от Българския вегански съюз.

Последователите на храненето със зарзават искат официално църквата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забрани на всичките си служители да ходят на жертвоприношения на бебета агнета.

САЩ: Нови санкции срещу 19 руски олигарси

http://dnes.dir.bg/news/sanktzii-USA-rusia-putin-27022610

До края на седмицата администрацията на президента Доналд Тръмп ще обяви нови санкции срещу Русия.

Тарифата в затвора: 250 лв. за оръжие, 100 лв. за наркотик, 50 лв. за алкохол

http://www.struma.com/sinya-lampa/tarifata-v-zatvora-250-lv-za-orujie-100-lv-za_132604/

250 лв. е тарифата за вкарване на хладно или огнестрелно оръжие в затвора. Поръчката се плащала отвън, а парите основно отивали при надзирателя, който ще я направи. Доставката се водела „специална“ и се правела основно от по-млади служители разказа бивш затворник пред "Монитор", напуснал решетките в началото на годината.

Мъжът, който е пожелал анонимност, излежавал поредна присъда за кражба. Той е прекарал половината си живот по затворите и често му се налагало...

Продължава

Осъдиха на пет години затвор боливудската звезда Салман Хан

//dariknews.bg/novini/sviat/osydiha-na-pet-godini-zatvor-bolivudskata-zvezda-salman-han-2089366

Боливудската звезда Салман Хан беше осъден на пет години затвор за бракониерство, предадоха световните информационни агенции.
 
Той беше обвинен в убийството на две застрашени индийски черни антилопи в западен резерват в Индия през 19

В числа: Колко са работили депутатите от началото на мандата?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/v-chisla-kolko-sa-rabotili-deputatite-ot-nachaloto-na-mandata-2089365

От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело 120 закона, 206 решения и две декларации. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание.

Историята на красивата Taлитa Зaмпиpoли, родена момче (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/istoriiata-na-krasivata-talita-zampipoli-rodena-momche-video-2089316

Toвa e красавицата Taлитa Зaмпиpoли, ĸoятo cи промени изцялo живoтa пpeди няĸoлĸo гoдини. Oт тoгaвa Зaмпиpoли нe cпиpa дa пoĸaзвa нoвoтo cи тялo, c ĸoeтo пpoдължaвa дa шoĸиpa cвeтa.

Освободиха сина на избягалия затворник Владимир Стефанов

//dariknews.bg/novini/bylgariia/osvobodiha-sina-na-izbiagaliia-zatvornik-vladimir-stefanov-2089369

Освободиха сина на избягалия затворник Владимир Пелов Стефанов.  20-годишният мъж беше задържан след 15-часов разпит в Районното управление в Ботевград.

Правилото за 20-те минути, което ще промени живота ни

//dariknews.bg/novini/liubopitno/praviloto-za-20-te-minuti-koeto-shte-promeni-zhivota-ni-2089371

Имаме толкова много ангажименти и проблеми, че често нямаме представа откъде да започнем. Обикновено бъркотията в живота ни се дължи на факта, че просто не сме отделили 20 минути на ден за нещо навреме.

Правилото за 20-те мин

Облаци, дъжд и по-ниски температури на Разпети петък

//dariknews.bg/novini/bylgariia/oblaci-dyzhd-i-po-niski-temperaturi-na-razpeti-petyk-2089360

През следващото денонощие облачността ще е значителна и на много места в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Почти без валежи ще е в Източна България. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Температурите ще се понижат и минималните ще са межд

Косово възобнови работата за създаване на Общност на сръбските общини

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799576

Косово възобнови работата за създаване на Общност на сръбските общиниПремиерът на Косово Рамуш Харадинай и президента на страната Хашим Тачи в сряда възобновиха работата на екипа, натоварен със задачата да изработи статута на Общността на сръбските общини (ОСО), обявиха от правителството на най-новата балканска страна, пише базираното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express.

Дилиън Уайт почна да увърта за мач с Кобрата

https://offnews.bg//bojni/dilian-uajt-pochna-da-uvarta-za-mach-s-kobrata-678143.html

Мачът между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт за определяне на задължителния претендент в тежката категория на версия IBF вече не изглежда толкова сигурен.

Двубоят беше нареден от федерацията, а промоутърите на Кобрата от "Зауерланд" приеха предизвикателството. Агентът на Уайт Еди Хърн обаче започна да увърта. Именно Хърн разпространи новината за предстоящ мач с Пулев. Сега твърди, че Уайт искал да се бие с Дионтей Уайлдър, а не с българина.

"Сложили сме всичките си яйца в една кошница и сме заложили на мач с Дионтей Уайлдър за титлата в WBC. От там обаче не бързат да направят Дилиан задължителен претендент за пояса на Уайлдър.

Също така, WBC може да наложат изиграването на претендентски мач и това да усложни още повече ситуацията. Опцията за мач с Пулев е добра и това е мач, който бихме искали да проведем. Но Уайт преследва титлата на Уайлдър, а това има шанс да не се материализира като възможност.

Още не съм сигурен какво самият Дилиан и щабът му искат да направят първо. Но знам едно: Ако си задължителен претендент на IBF, рано или късно ще получиш шанс да се биеш за световната титла срещу някого. Ще видим какво ще стане", заяви Хърн пред ESPN.

Яснота по ситуацията трябва да има възможно най-скоро, за да могат двамата боксьори да стартират подготовката си.

Лавров: На много страни, изгонили руски дипломати, просто са им извили ръцете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799613

Лавров: На много страни, изгонили руски дипломати, просто са им извили ръцетеНа много от страните, изгонили руски дипломати във връзка с британските обвинения срещу Москва по повод "делото Скрипал", просто са им извили ръцете. Това е гавра с международното право, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Лавров каза пред участниците в Московската конференция по сигурността,

Естония иска САЩ да разположат войски и ракети "Пейтриът" на нейна земя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799558

Естония иска САЩ да разположат войски и ракети "Пейтриът" на нейна земяПрезидентката на Естония Керсти Калюлайд поиска на естонска земя да бъдат разположени американски военни и ракети "Пейтриът", за да се осигури надеждно възпиране на Русия, предаде Франс прес. Калюлайд даде интервю на АФП във Вашингтон, където бе на посещение заедно с колегите си от Латвия и Литва. Разполагане на американски войски и бойна техника

Младежи с кауза – продават книги, в помощ на деца с увреждания

https://www.actualno.com/asenovgrad/mladeji-s-kauza-prodavat-knigi-v-pomosht-na-deca-s-uvrejdanija-news_668201.html

Младежи помагат с благотворителност на центрове за деца с увреждания в Асеновград. Учениците от Общинския младеки съвет в града инициират редица мероприятия, чрез които да събират средства в помощ на различни институции. Идеята за книжния благотворителен базар се е родила по време на едно от заседанията на младежите. Тогава те решили да дарят свои лични книги. „Желанието ни е да работим заедно с управителите на центровете за деца с увреждания в Асеновград, да се опитаме да им помогнем

„Пътна полиция“ препоръчва: Не бързайте на пътя, не правете компромиси със сигурността

http://nakratko.bg/category/58/157284/


През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата. Водачите на превозни средства бързат да стигнат до набелязаната цел и забравят, че цялото им семейство е в автомобила.

Русия започна тридневни учения в Балтийско море и притесни Латвия

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/05/3158734_rusiia_zapochna_tridnevni_ucheniia_v_baltiisko_more_i/?ref=rss


Руските военноморски сили започнаха тридневни учения в Балтийско море, които засилиха безпокойствата в членуващата в НАТО Латвия, съобщи "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.<br /><br />Руското министерство на отбраната заяви, че маневрите на Балтийския флот в Калининград, в които участват три корвети и една фрегата, включват бойни стрелби по морски и въздушни цели. Хеликоптери с корабно базиране ще изпълнят тренировъчни полети и ще тренират търсене на противникови...

Откриха издирваните двама румънци от падналия в река микробус, загинали са

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799594

Откриха издирваните двама румънци от падналия в река микробус, загинали саДевет души са загинали, а един е успял да се спаси, след като микробус, в който пътували 10 души, паднал в река Бистрица в североизточния румънски окръг Нямц, съобщава информационният сайт Зиаре, позовавайки се на службата за спешна помощ. 22-годишен младеж е единственият оцелял, който успял сам да излезе от падналото във водата превозно средство.

Констатираха огнище на птичи грип във ферма за патици в Ямболско

http://www.barometar.net/90745/

На 4 април е потвърдено ново огнище на високопатогенна инфлуенца A по птиците тип H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици, намиращ се село Зимница, община Стралджа, област Ямбол. Незабавно са предприети всички мерки за ликвидиране на огнището съгласно Наредба № ДВ-103 от 21 август 2006 г. и Плана за спешни мерки при констатиране […]

„Таймс“: „Новичок“ е произведен в тайна руска лаборатория

http://nakratko.bg/category/25/157283/


Отровата „Новичок“, с която бяха атакувани бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е произведена в тайна руска лаборатория, пише „Таймс“, като се позовава на източник от британските тайни служби.

Светкавично! Полицията хвана мъжа изнасилил 9-годишната си племенничка

http://regiona.bg/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%85%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%8a%d0%b6%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bd/

Полицейските служители от СДВР задържаха 32-годишен мъж за изнасилване на 9-годишната си племенничка, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Петър М., на 3 април 2018 г., около 18.00 часа, в дома си, в София, е извършил блудствени действия с 9-годишната П.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 149, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, както и поради факта, че деянието е извършено в изпитателен срок на предходно негово осъждане, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на М. за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 6 април 2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Материалът Светкавично! Полицията хвана мъжа изнасилил 9-годишната си племенничка е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Светкавично! Полицията хвана мъжът изнасилил 9-годишната си племенничка

http://regiona.bg/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%85%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%8a%d0%b6%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%b7/

Полицейските служители от СДВР задържаха 32-годишен мъж за изнасилване на 9-годишната си племенничка, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че Петър М., на 3 април 2018 г., около 18.00 часа, в дома си, в София, е извършил блудствени действия с 9-годишната П.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 149, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, както и поради факта, че деянието е извършено в изпитателен срок на предходно негово осъждане, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на М. за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 6 април 2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Материалът Светкавично! Полицията хвана мъжът изнасилил 9-годишната си племенничка е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Ще бъде ли бойкотирана срещата на върха ЕС-Западни Балкани

http://clubz.bg/66319-shte_byde_li_bojkotirana_sreshtata_na_vyrha_es_zapadni_balkani

Ще бъде ли бойкотирана срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която трябва да се състои на 17 май в София и се счита за пик на българското председателство на Съвета на ЕС? 

Този въпрос си задават световните медии, след като Испания и Сърбия дадоха заявка, че може и да не участват във формата. Причината е участието на Косово, с която те не желаят да седнат на една маса. Косово не е призната като държава още от членките на ЕС Румъния, Гърция, Кипър и Словакия. Затова и в международните медии се появиха спекулации, че обмислят да последват примера на испанския премиер Мариано Рахой, като бойкотират срещата на върха.

Всъщност до момента само Рахой е заявил категорична позиция. Мотивите му са, че участието му може да е сигнал към сепаратистите в Каталуня да оправдаят разделянето на Испания. Сръбският премиер Ана Бърнабич пък заяви, че Белград ще изчака да види как ще се развият събитията и тогава ще вземе решение.

Външният министър Екатерина Захариева коментира днес, че всички страни, с изключение на Испания, са потвърдили присъствието си на срещата

"Срещата ЕС-Западни Балкани не е изправена пред провал. Текстът на декларацията е подготвен и е в процедура на съгласуване. Единственият въпрос е дали тя ще бъде оповестена от името на 28-те страни-членки на Съюза плюс шестте страни от Западните Балкани, или само от името на страните-членки на ЕС", посочи тя и допълни, че според нея това трябва да стане от името на 28-те.

Срещата е предвидена в два панела - 28-те държави-членки на Съюза и 28+6, т.е. ЕС плюс Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Македония и Косово. Неин домакин е премиерът Бойко Борисов, но формалният такъв е председателят на Европейския съвет Доналд Туск и поканите за срещата идват от негово име. Той ще представлява ЕС заедно с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и членът на Комисията, отговарящ за европейската политика за съседство и преговорите за разширяване, Йоханес Хан, също се очаква да присъстват.

Дипломатически източници коментираха пред Клуб Z, че вероятно всички 28 държави, в т.ч. и Испания ще участват в първия панел. Според тях участие ще вземе и Сърбия, защото срещата е преди всичко в неин интерес. По неофициална информация премиерът Бойко Борисов отново ще влезе в ролята на посредник. Предстои му разговор със сръбския президент Александър Вучич веднага след Великден.

Участието на Косово в подобен вид формати винаги се споменава в "бележка под линия" като се посочва, че това участие не определя развитие на статута й (Названието "Косово" не засяга позициите по отношение на статута и е съобразено с Резолюция 1244(1999) на Съвета за сигурност на ООН и становището на Международния съд относно обявяването на независимост от страна на Косово). 

За да няма брожения, че финалният документ - декларацията - може да бъде подписан и от Прищина, т.е. до подписите на останалите балкански участници в срещата, се очаква тя да се изготви от името на 28-те членки на ЕС. Такава е и позицията на Захариева. Шестте страни са против и употребата на израза "западнобалканска шесторка", тъй като смятат, че така всички са поставени на едно и също ниво без да имат еднакъв статут. Искат да се говори за "Западни Балкани", а не за "шесторка". Не желаят също така да се подредят заедно на семейната снимка с косовския президент Хашим Тачи.

Спекулира се обаче с това, че по време на срещата ще има заявки за разширяването на Съюза, в т.ч. и към Косово, каквито опасения Рахой публично артикулира. Основен акцент ще е евроинтеграцията на региона, най-вече чрез различните видове свързаност - инфраструктурна, цифрова и т.н. С декларацията "ще се потвърди отново ангажиментът на ЕС към партньорите му от Западните Балкани" и "за пореден път ще се подчертае принадлежността на региона към европейското семейство". 

Антон Тодоров: Днес ще ви представим "Мездра гейт 2"- няма такава община в България (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799606

Антон Тодоров: Днес ще ви представим "Мездра гейт 2"- няма такава община в България (Видео)"Вчера на импровизиран брифинг кметът на община Мездра си позволи да нарича някого "болен мозък". С писмо от фирмата-изпълнител на строежа на спортната зала към кмета се казва, че ще бъде причинена щета на община Мездра". Това заяви представител на МИР Враца на брифинг относно злоупотреби в община Мездра.

Община Варна събира в Инстаграм интересни великденски снимки

http://www.moreto.net/novini.php?n=372004

Празнични снимки с двете гигантски декоративни великденски яйца в центъра на града, събират от кметската администрация във Варна. От Общината призовават жителите и гостите на морската столица да снимат и да споделят своите великденски кадри в социалната мрежа Инстаграм, научи Moreto.

МВР: Шофирайте разумно и със съобразена с пътната обстановка скорост

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799546

МВР: Шофирайте разумно и със съобразена с пътната обстановка скоростШофирайте разумно и със съобразена с пътната обстановка скорост, призоваха от МВР. Отдел „Пътна полиция“ в ГДНП разпространи препоръки за безопасно движение по пътищата. През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата. Водачите на превозни средства бързат да стигнат до набелязаната цел и

Столтенберг: НАТО не се опитва да изолира Русия

http://nakratko.bg/category/25/157282/


НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания миналия месец, заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

След над 35-годишна забрана жителите на Саудитска Арабия отново ще ходят на кино

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799591

След над 35-годишна забрана жителите на Саудитска Арабия отново ще ходят на кино
След над 35-годишна забрана жителите на Саудитска Арабия отново ще могат да ходят на кино, предаде Ройтерс. Сключено от местните власти споразумение с "Ей Ем Си Ентъртейнмънт Холдингс" предвижда отварянето на до 40 киносалона през следващите пет години. Първият киносалон ще отвори врати в столицата Рияд на 18 април.

Косово възобнови работата за създаване на Общност на сръбските общини

https://www.actualno.com/balkani/kosovo-vyzobnovi-rabotata-za-syzdavane-na-obshtnost-na-srybskite-obshtini-news_668199.html

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай и президента на страната Хашим Тачи в сряда възобновиха работата на екипа, натоварен със задачата да изработи статута на Общността на сръбските общини (ОСО), обявиха от правителството на най-новата балканска страна, пише базираното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express. „Изработването на статута ще бъде прозрачно и всеобхватно и ще съдържа три отделни механизма: Мениджърският екип, Комитет по прилагането и Национална консултативна гру

Бакшишът Я. Тренчев, обвинен в изнасилване на 15-годишно момиче в Благоевград, остава в ареста

http://www.struma.com/krimi/bakshishut-ya-trenchev-obvinen-v-iznasilvane-na-15-godishno-momiche-v_132603/

Окръжен съд-Благоевград не промени мярката на обвинения в изнасилване на 15-годишно момиче таксиметров шофьор, Янко Тренчев, и не го освободи от ареста. Благоевградчанинът Тренчев, обжалва наложената му мярка "задържане под стража", но съдът не се смили над него. Припомняме, че на 23.03.2018 г., в таванско помещение на ул. „Шар планина“ в гр. Благоевград, шофьорът се съвкупил с непълнолетно лице от женски пол. Той принудил момичето към това със сила, като му нанесъл...

Продължава

За пръв път от 18 години "Сан Антонио спърс" завършва сезона в НБА с по-малко от 50 победи

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/05/3158702_za_pruv_put_ot_18_godini_san_antonio_spurs_zavurshva/?ref=rss


"Сан Антонио спърс" изглежда сигурен за плейофите в НБА, но пропусна да запише пореден рекорд в историята си. "Шпорите" допуснаха втора поредна загуба, след като отстъпиха като гост на "Лос Анджелис лейкърс" в "Степълс сентър" 112:122 след продължения. Тексасците водеха с шест точки преди последните 12 минути, но след 48 минути игра резултатът беше 108:108. В продължението "езерняците" вкараха 14 точки срещу едва четири за "шпорите" и...

Цецка Цачева: Най-лесно е да си подам оставката

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/cecka-cacheva-nai-lesno-e-da-si-podam-ostavkata-258842/

Вътрешният министър не смята, че Цачева трябва да подаде оставка, а че съдебната система има нужда от реформа

Язовир "Асеновец" край Сливен прелива

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799545

Язовир "Асеновец" край Сливен преливаЯзовир "Асеновец" прелива минимално и контролирано с незначителни количества от около 1 куб. м в секунда. Това съобщи началникът на район яз. "Асеновец" при "В и К" - Сливен инж. Ивайло Тенев, цитиран от БТА. Обемът на основния водоизточник на Сливен е пълен на максималния си капацитет от 28 милиона куб. метра. За последен път яз.

Христо Христов: Истинските жертви на ДС са виждали Франция само на кино

https://www.actualno.com/society/hristo-hristov-istinskite-jertvi-na-ds-sa-vijdali-francija-samo-na-kino-news_668198.html

  "Група интелектуалци се хвърлиха в открита защита на Юлия Кръстева, която не е обективна. Смятам, че досиетата на всички сътрудници, които бяха обявени досега, без да има запазени сведения от самия сътрудник, трябва да се четат еднакво. След като се оспорва, че Кръстева е сътрудник на ДС, аз си задавам въпроса - къде бяха тези хора, когато беше обявено досието "Гоце" например? Защо не изразиха същата позиция тогава? Досието на президента Георги Първанов е аналогично на

Доларът поскъпва в четвъртък

http://econ.bg/Новини/Доларът-поскъпва-в-четвъртък_l.a_i.760036_at.1.html

Kypcът нa дoлapa в нaчaлoтo нa вaлyтнaтa тъpгoвия в чeтвъpтъĸ ce ĸoлeбae в пoлoжитeлнa пocoĸa нa фoнa нa нoвинитe зa нaчaлo нa пpeгoвopи мeждy CAЩ и...

Тарифата в затвора: 250 лв. за оръжие, 100 лв. за наркотик, 50 лв. за алкохол

https://www.actualno.com/crime/tarifata-v-zatvora-250-lv-za-oryjie-100-lv-za-narkotik-50-lv-za-alkohol-news_668171.html

250 лв. е тарифата за вкарване на хладно или огнестрелно оръжие в затвора. Поръчката се плащала отвън, а парите основно отивали при надзирателя, който ще я направи. Доставката се водела „специална“ и се правела основно от по-млади служители разказа бивш затворник пред "Монитор", напуснал решетките в началото на годината. Мъжът, който е пожелал анонимност, излежавал поредна присъда за кражба. Той е прекарал половината си живот по затворите и често му се налагало да

Кметът на Крумовград: Идването на „Дънди Прешъс Металс“ е положително за общината

https://www.actualno.com/kardjali/kmetyt-na-krumovgrad-idvaneto-na-dyndi-preshys-metals-e-polojitelno-za-obshtinata-news_668197.html

Себихан Мехмед е завършила висше образование по специалност „Математика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив. Има следдипломна квалификация “Управление на образованието” в ИПКУ “Анастасия Тошева“, Стара Загора. Работила е като учител по математика и специалист “Училища“ в Община Крумовград. Била е секретар на общината, а от 2003 година е кмет на Крумовград. Г-жо Мехмед, как се промени ж

Изненадваща двойна среща в „10 първи срещи“

https://www.vesti.bg/lyubopitno/iznenadvashta-dvojna-sreshta-v-10-pyrvi-sreshti-6081037

Ще се справи ли Теа с неловката ситуация и дали ще хареса своя нов избраник

Убийците на живота под водата

http://clubz.bg/66318-ubijcite_na_jivota_pod_vodata

Облечен в черно и подготвяйки гмуркачите, които вдигат циповете на неопреновите си костюми, Йоргос Сарелакос прилича на участник в гръцка военноморска операция срещу контрабандисти например. Но не е. Сарелакос и другите четирима доброволци-водолази имат предизвикателна мисия - да почистят пластмасовите отпадъци от морското дъно, които задушават живота под водата, разказва "Катимерини".

В силния дъжд те се борят да се измъкнат от скалите по протежение на брега на юг от Атина, предпочитан от всички, които търсят приятно място за плуване.

"Повечето плажове са чисти, защото общините се грижат за тях. Но големият проблем е на морското дъно. Това е боклукът", каза Сарелакос.

През януари Европейският съюз стартира голяма кампания за намаляване на пластмасовите отпадъци в 28-те държави-членки. Гърция започна своя 12-годишна програма заради сериозните проблеми: тревожно висока степен на потребление на пластмаси за еднократна употреба, липса на система за управление на отпадъците, до голяма степен пренебрегвана заради проточилата се вече почти десетилетие финансова криза и не на последно място, най-дългата крайбрежна ивица в ЕС - почти двойно по-голяма от тази на Индия.

В рамките на един час Сарелакос и спътниците му, облечени в каучук, вдигат големи купчини боклук от дъното, предимно стари гуми, овързани с въжета. Един любопитен делфин инспектира работата им, преди да се отдалечи към близката ферма за риба. "Всичко това е смърт за морския живот. Това е проблем, с който повечето хора не са съвсем наясно", казва Сарелакос.

В изследване от 2015 г. изследователи са набелязали пет крайбрежни зони в източното Средиземноморие и са открили, че 60% от откритите морски отпадъци са в Сароническия залив, на границата с гръцката столица (пристанището Пирея). 95 процента от този боклук е пластмаса, голяма част от която е за еднократна употреба - като торби от супермаркети или бутилки от вода и безалкохолни напитки.

ЕС планира да направи всички пластмасови опаковки на пазара рециклируеми до 2030 г. и настоява държавите-членки да използват пластмаси за еднократна употреба, а потребителите - не повече от 40 леки пластмасови торбички годишно до 2025 г.

Няколко държави вече са увеличили тази цел: финландците използват средно само четири пластмасови торбички годишно. Но за гърците, свикнали да пият кафе от пластмасови чаши, да използват пластмасови сламки и будки за студени напитки на всеки ъгъл, това е станало част от начина им на живот. Те използват 296 пластмасови торбички годишно, според Европейската комисия, но според местни проучвания броят им е дори по-голям.

Гръцките магазини започнаха да таксуват за пластмасови торбички от 1 януари - не особено голяма стъпка за страна, която все още е силно зависима от електроцентрали, захранвани с въглища, и която редовно е глобявана заради големия брой нерегламентирани сметища за боклук.

Само 16% от отпадъците се рециклират в Гърция, в сравнение със средно за ЕС 44%. Почти всичко останало е погребано в кофите за боклук. (Според български проучвания, в България се рециклират близо 32% от отпадъците.)

Във Фили, най-голямото депо в страната в покрайнините на Атина, булдозерите непрекъснато преработват планините боклук в хълм. Неспирният поток от камиони за боклук се координира от високоговорител, а влизането им ескортират ята чайки, готови да се нахвърлят на новия боклук.

Екологът Йоанна Капсимали е друг доброволец-водолаз. Тя казва, че е невъзможно да се съхранява цялата пластмаса в депото.

"Пластмасата е най-трудният материал, като се има предвид химическият му състав", каза тя, отбелязвайки, че е толкова лека, че вятърът често носи отпадъците към морето. "Това се случва с доста голямо количество (от пластмаса) и създава проблеми, защото пластмасата се разпада и се поглъща от риби, птици и други животни". 

Части от боклук, включително капачки за бутилки и запалки за цигари, завършват в стомасите на птици и морски същества, които също често се заплитат в пластмасови мрежи. Някои от тях обаче са късметлии, тъй като им оказват помощ във ветеринарната клиника на Мария Ганоти в Атина. Директорът на гръцката асоциация за грижа за дивата природа наскоро е оказала помощ на ранена чайка.

"Имаме случаи, при които животните са умрели, а при аутопсията откриваме пластмасови изделия в стомаха, обикновено парчета от синтетично въже, което са сбъркали с червей или малка змия", казва Ганоти. "Ако животното погълне голямо парче пластмаса, то не се смила, а заема място в стомаха и в някакъв момент то ще умре от глад".

Според екоактивистите, повечето гърци не са наясно с проблема с пластмасите в страната, тъй като качеството на водите за къпане остава високо в повечето части на страната и по-голямата част от замърсяването не се вижда. Но посетете гръцка брегова линия, която не се използва от плувци, и тази картина може бързо да се промени.

Природозащитниците твърдят, че блатата северно от Атина са застрашени от три бедствия: пластмаси, които морето изважда на брега, торове, използвани от местните земеделски стопанства, и отпадъци от близките фабрики, които съдържат фероникел. Всички тези набези в малката защитена природна местност застрашават близо 200 вида птици, които се намират там, включително ястреби, чапли и зеленоглави диви патици.

Зеленоглава дива патица.

На тричасова акция на доброволци и общински работници малка ивица на брега на блатото беше почистена от пластмаси - включително 3476 пластмасови бутилки и 549 пластмасови торби. Испанският доброволец Фран Варгас също се присъедини към екипа, копаейки в пясъка с ръце, за да извади заровени пластмасови торбички. Почти всичко, което намери, беше пластмаса за еднократна употреба.

"Ние знаем, че колкото и боклук да събираме, винаги ще е малка част от това, което се случва в морето. Това е голям, голям проблем и трябва да спрем - сега", казва Варгас.

БСП към депутатите: Защо Христос изгони търговците от храма?

http://dnes.dir.bg/news/bsp-velikden-27022516

По-често в нашите делници да се обръщаме към православните ценности, призова в декларация за Великденски празници депутатът Васил Антонов от "БСП за България".

Четири трика за красота от Анджелина Джоли (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6799554

Четири трика за красота от Анджелина Джоли (Видео)Едва ли някой може да оспори мястото на Анджелина Джоли сред най-красивите жени в света. Талантливата актриса неведнъж е оглавявала класации за красота, стил и сексапил през годините, предава Дарик.  Пред списание InStyle красавицата сподели, че вижда как остарява, но се отнася с любов към този процес.

Бившият президент на Бразилия влиза в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799541

Бившият президент на Бразилия влиза в затвораВърховният съд на Бразилия отхвърли с 6 на 5 гласа молбата на бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва да не влиза в затвора докато обжалва присъда за корупция, предадоха Франс прес и ТАСС. Присъдата на Лула да Силва е 12 години и един месец, предаде БТА. Решението означава, че 72-годишният Лула да Силва,

МВР със съвети как да опазим дома си от крадци по празниците

http://varnautre.bg/2018/04/05/78806/%d0%bc%d0%b2%d1%80-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bc-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%be%d1%82

ОДМВР – Варна припомня на всички граждани, а и на гостите на града, да бъдат предпазливи, отговорни и да не допускат небрежност към имуществото си

Само в България! Мъж задигна 5-тонен мост и го продаде на вторични суровини

https://petel.bg/Samo-v-Balgariya--Mazh-zadigna-5-tonen-most-i-go-prodade-na-vtorichni-surovini__258682

Снимка Булфото 5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София- Бургас е била открадната между 30 март и 3 април, ...

Хиляди български шофьори стават имигранти или безработни заради нова регулация

https://petel.bg/Hilyadi-balgarski-shofori-stavat-imigranti-ili-bezrabotni-zaradi-nova-regulatsiya__258683

Снимка Булфото Нова европейска регулация заплашва от фалит всички превозвачи от България и страните от Източна Европа, а хилядите шофь...

Кървав отрязан крак предизвика масова паника на пътя

https://petel.bg/Karvav-otryazan-krak-predizvika-masova-panika-na-patya__258684

Макет на кървав крак втрещи шофьори и минувачи. Той бил толкова реалистичен, че според полицията това е най-добрият макет, който някога са ...

FIFPro призова УЕФА да извади ЦСКА-София от Европа

https://petel.bg/FIFPro-prizova-UEFA-da-izvadi-TSSKA-Sofiya-ot-Evropa__258685

Съюзът на професионалните футболисти призова УЕФА да спре ЦСКА-София за евротурнирите, докато не изплати закъснели заплати за повече от...

Огромна верижна катастрофа в Чили взе жертва

https://petel.bg/Ogromna-verizhna-katastrofa-v-CHili-vze-zhertva__258687

Един човек загина и десетки бяха ранени при верижна катастрофа с над 20 превозни средства в Чили, съобщи bTV. Инцидентът започнал с катас...

Григор Димитров с добри шансове в сезона на клей

https://petel.bg/Grigor-Dimitrov-s-dobri-shansove-v-sezona-na-kley__258686

Световният номер 5 Григор Димитров е сред топ тенисистите с най-малко точки за защитаване в предстоящия сезон на клей. Хасковлията трябва ...

Награда за чистачката, подгонила опасните затворници?

https://petel.bg/Nagrada-za-chistachkata--podgonila-opasnite-zatvornitsi-__258688

Чистачката, която подгонила затворниците-бегълци от софийския затвор, може да бъде наградена. Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, ...

В числа: Колко са работили депутатите от началото на мандата?

https://petel.bg/V-chisla--Kolko-sa-rabotili-deputatite-ot-nachaloto-na-mandata-__258689

Снимка Булфото От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело 120 закона, 206 решения и две декларации. Това сочи справка, подго...

Министър Радев: Имаме над 100 сигнала за избягалите затворници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6799581

Министър Радев: Имаме над 100 сигнала за избягалите затворнициИмаме над 100 сигнала за избягалите затворници, около 30 от тях са по-вероятни. Проверяваме всички. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев, коментирайки издирването на двамата избягали затворници от Централния Софийски затвор, предава „Фокус”. „Издирваме всички, които са свързани с това”, обясни министър Радев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване